V Rogaški Slatini poteka dvoransko člansko državno prvenstvo 2016

V Rogaški Slatini se je s kvalifikacijami in prvim krogom pri članih začelo člansko dvoransko teniško prvenstvo za leto 2016.

Ob odsotnosti naših najboljših igralcev sta prva favorita Tomislav TERNAR in Aljaž RADINSKI, 6. in 8. igralec članske teniške lestvice. Nosilci so bili v prvem krogu uspešni, a so se nekateri morali za zmago pošteno potrduditi. Tri nize so za zmago potrebovali Aljaž RADINSKI za zmago s 6-3 2-6 6-4 nad Tilenom ŽITNIKOM, Miha OKORN za zmago s 6-7(5) 6-3 6-0 nad Nickom CMAGERJEM, Grega BOH za zmago 5-7 6-3 6-2 nad Tinom KOVAČIČEM in Benjamin BELIŠ za zmago 7-6(3) 4-6 6-3 za zmago nad Maticem SOTLARJEM.

Članice so prvi krog odigrale danes. Tudi tu manjkajo najboljše igralke, v zaključnih bojih pa pričakujemo tudi Tino Kristino GODEC, Manco PISLAK in Niko KOZAR. Prvi krog je sicer prinesel izpad 7. nosilke Lare GLAVIČ, izločila jo je Stefany GRLJ in 6. nosilke Nine KNEZ od katere je bila boljša Lian BENDEJČIČ.Izpadla je tudi 5. postavljena Silvija PEROŠA. Zanjo je bila usodna Lara KRALJ.

V četrtfinale se je kot prva že uvrstila Tinkara KOVAČ. Druga nosilka Pija BRGLEZ je namreč nastop na državnem prvenstvu po žrebu odpovedala.