prijava_e
Novice : Arhiv novic 2015 : Avgust 2015

Arhiv novic - avgust 2015

Natalija Šipek četrtfinalistka v Bolu na Braču

bm, 31.08.2015

Ta teden kar nekaj slovenskih igralcev in igralk nastopa na ITF turnirjih

Na moškem Futuresu (10.000 $) v bližini Trsta je dobro začel David GORŠIČ, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij, v prvem krogu glavnega turnirja pa je s 6-4 1-6 6-2 premagal, prav tako kvalifikanta, Italijana Alessandra CEPPELLINIJA.

Z zmago je nastope na ženskem delu turnirja, tudi ta ima nagradni sklad 10.000 $), začela Eva ZAGORAC. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala nizozemsko kvalifikantko Eriko VOGELSANG.

Prav tako je bila v prvem krogu uspešna Pia ČUK. S 6-0 6-4 je premagala Italijanko Anno TURCO.

V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila Pia BRGLEZ. S 6-2 6-3 jo je izločila Italijanka Martina PRATESI.

Pri moških bi kot 2. nosilec moral nastopiti Tom KOČEVAR DEŠMAN, a je nastop po žrebu odpovedal.

Na ITF turnirju v Vrnjački Banji je v uvodnem krogu Nina POTOČNIK s 6-1 7-6(5) premagala 7. nosilko, Srbkinjo Barbaro BONIĆ.

V Bolu na Braču je od treh Slovencev v glavnem turnirju že nastopil Mike URBANIJA. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagal Slovaka Michala MARKA.

V sredo sta nastopila še Natalija ŠIPEK in Aljaž RADINSKI.

Po Nastji KOLAR, ki je v Barceloni (15.000 $), kot druga nosilka v prvem krogu s 6-7(7) 0-6 izgubila s kvalifikantko Seone MENDEZ iz Avstralije, sta izpadla tudi Aljaž RADINSKI in David GORŠIČ. Aljaž RADINSKI je v prvem krogu turnirja v Bolu Na Braču s 6-7(5) 0-6 izgubil s 6. nosilcem, Belgijcem Sanderjem GILLESOM.

David GORŠIČ je v drugem krogu Futuresa v Duino Aurisini z 0-6 2-6 izgubil z 8. nosilcem Ninom SERDARUŠIĆEM.

Uspešna pa je bila Natalija ŠIPEK. V drugem krogu ITF turnirja v bolu na Braču je s 6-2 6-3 premagala Hrvatico Teo FABER in se uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

David Lucas Ambrožič osvojil OP Zala 16 v Portorožu, Urška Velec najboljša v Domžalah

bm, 30.08.2015

V Portorožu in Domžalah sta končana turnirja za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

V Portorožu, kjer so igrali fantje je slavil član domačega TK Hari, David Lucas AMBROŽIČ. V finalu je s 7-5 6-2 premagal Miho PERUŠA (Sgrad).

Sicer pa so v polfinalu nastopili 1. nosilec David Lucas AMBROŽIČ, 3. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ, 4. nosilec Miha PERUŠ in presenečenje turnirja, nepostavljeni Aleks GRLJ, ki je po drugem nosilcu Maticu ZAPLOTNIKU v četrtfinalu izločil še 7. postavljenega Tima TEKAVCA.

V polfinalnih obračunih je David Lucas AMBROŽIČ s 6-4 6-7(4) 7-6(3) premagal Toma AŠIČA-KOVAČA, v drugem polfinalu pa je Miha PERUŠ s 6-1 7-6(4) izločil Aleksa GRLJA.

V Domžalah so igrala dekleta. Polfinalistke so bile Leeloo OBRUL, ki je izločila 1. nosilko Nino KOLAR, Nika ALBREHT, Urška VELEC in Tinkara KOVAČ.

V polfinalnih obračunih je Leeloo OBRUL s 6-2 6-4 premagala Niko ALBREHT, Uška VELEC pa je bila s 7-6(3) 6-1 boljša od 2. nosilke Tinkare KOVAČ.

V finalu je Urška VELEC (Br-Mb) s 4-6 6-4 7-5 premagala Leeloo OBRUL (Celje). TUKAJ.

Začela se je 1. moška teniška liga

bm, 30.08.2015

Po štirinajstletnikih so z ligaškimi tekmami začeli tud člani v 1. moški slovenski teniški ligi.

Člani nastopajo v skupini A in skupini B, skupaj se meri 7 ekip.

V uvodnih dveh krogih je v skupini A ekipa TK Branik s 5-2 premagala ekipo TK Spin Medvode in z enakim rezultatom ekipo TK Krško. Dvakrat so bili uspešni tudi igralcui TD Slovan. V prvem srečanju so s 7-0 premagali ekipo TK Krško, v drugem pa so bili s 5-2 boljši od ekipe TK Medvode.

V skupini B nastopajo 3 ekipe. V prvem krogu je ekipa TK Terme Ptuj s 5-2 premagala ekipo TK Avtoplus Koper, v drugem krogu pa je bila prav tako s 5-2 od Koprčanov boljša ekipa ŽTK Maribor.

Med člani smo lahko spremljali nastope Toma KOČEVARJA DEŠMANA, Tomislava TERNARJA, Aljaža RADINSKEGA in našega najboljšega mladinca Svena LAHA. V vsaki ekipi mora namreč nastopiti vsaj en igralec mlajši od 18 let.

Tretji krog rednega dela lige se bo odigral 1.9.2015, play off pa bo na sporedu 12. in 13. septembra 2015.

V Kopru sta se na tekmi TK Avtoplus Koper in ŽTK Maribor pomerila Marko LAZIĆ in Aljaž RADINSKI ( na fotografiji).

Trenutno stanje na ligaških lestvicah najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek poražena v finalu turnirja v Bagnatici, Pia Čuk v Porečah še drugi teden brez finala

bm, 30.08.2015

Na ženskem ITF turnirju v italijanski Bagnatici (15.000 $) se je Tamara ZIDANŠEK uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-3 6-4 premagala Italijanko, 7. nosilko, 25-letno Anastasia GRYMALSKA. Za nov naslov na turnirjih ITF, peti letos in šesti v karieri, se je borila z 2. nosilko, 28-letno Nemko Ann SCHAEFER, 259. igralko lestvice WTA.

V izenačenem finalu je bila boljša Nemka SCHAEFERJEVA, ki je zmagala z rezultatom 2-6 6-1 6-2.Pia ČUK je še drugi teden zapored ostala brez finala, ta teden na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Porečah. V polfinalu jo je še drugič zapored premagala Avstrijka Julia GRABHER. Tokrat je bila Avstrijka boljša s 7-6(4) 6-3.

TUKAJ.

Sven Lah in Andreea Prisacariu zmagovalca mladinskega ITF turnirja v Mariboru

bm, 30.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru se je Sven LAH z deseto zaporedno zmago na turnirjih ITF uvrstil v finale, kar pa je tudi že pomenilo osvojitev naslova, saj mu je 4. nosilec, Španec Carlos DIVAR, katerega je sicer premagal v četrtfinalu turnirja v Kranju prejšnji teden, srečanje predal.

V polfinalu je Sven s 6-4 6-1 premagal Italijana, 12. nosilca Andreo GUERRIERIJA.

Za mladim Ptujčanom, našim trenutno najboljšim mladincem, sta dva odlično odigrana turnirja na katerih je pokazal ves svoj talent in na desetih srečanjih nasprotnikom oddal vsega dva niza.

Po nekaj letih, ki niso prav dobro kazali slovenskemu mladinskemu tenisu tako dobivamo igralca, od katerega se lahko v prihodnosti nadejamo vrhunskih rezultatov.

Je pa zaključek turnrija deklet med posamenicami minil brez slovenske predstavnice, saj se 1. nosilki Niki KOZAR v finale deklet ni uspelo uvrstiti. V polfinalu jo je s 6-4 4-6 6-4 premagala 9. nosilka, Slovakinja Dominika SUJOVA.

Turnir deklet je nekoliko presenetljivo osvojila šele 15-letna Romunka Andreea PRISACARIU, trenutno 770. mladinka sveta, ki je bila v Mariboru prepričljivo najboljša, saj na šestih srečanjih nasprotnicam ni prepustila niti enega niza.Še največ iger je izgubila prav v finalu v katerem je s 7-5 6-3 premagala 9. nosilko Slovakinjo Dominko SUJOVO. V Mariboru pa naša dekleta vseeno niso ostala brez naslova. Za zmago je v konkurenci dvojic poskrbela Kristina NOVAK, ki je nastopala s Hrvatico Marijo ČURNIĆ. V finalu sta s 6-2 6-1 premagali Niko KOZAR in Zalo DOVNIK.

Preberite tudi TUKAJ.

Ta konec tedna nastopajo igralci in igralke na OP ZALA 16 v Domžalah in Portorožu

bm, 29.08.2015

Ta konec tedna nastopajo fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let na OP ZALA 16. Oboji so zaključili s tekmami prvega kroga v posamični konkurenci in konkurenci dvojic.

Na turnirju fantov v Portorožu je prvi krog prinesel poraz drugemu nosilcu Maticu ZAPLOTNIKU. S 6-2 6-4 ga je premagal Aleks GRLJ. Ostali nosilci so se uvrstili v drugi krog.

Pri dekletih se je poslovila 8. nosilka Katja ŠKETA od katere je bila s 6-1 7-6(5) boljša Maja MAKORIČ.

V konkurenci dvojic so znane polfinalistke pri dekletih, pri fantih sta znana dva polfinalna para. TUKAJ.

ITF turnir v Kopru osvojila Argentinka Estable

, 29.08.2015

V Teniškem centru Bonifika se je končal ženski profesionalni teniški turnir ITF Luka Koper Ladies Open, ki ga je uspešno izpeljal Teniški klub Koper. Zmagala je 18-letna Julieta Lara ESTABLE iz Argentine, ki je v finalnem obračunu v treh nizih z rezultatom 3-6, 6-4, 6-2 premagala Dejano RADANOVIĆ iz Srbije. Igralka iz Buenos Airesa je na poti do končne zmage med drugimi premagala tudi dve perspektivni slovenski igralki HanoMRAZ in Manco PISLAK, v finalu pa je po izgubljenem prvem nizu, v drugem zaigrala bolj raznovrstno in z globokimi ter napadalnimi udarci strla odpor Srbkinje. V tretjem nizu je Argentinka brez večjih napak tekmouspešno pripeljala do konca.

"To je moja druga zmaga na Futures turnirjih, tako da se bom že na prihodnji WTA lestvici prebila med 500 najboljših igralk na svetu. V Kopru sem se počutila odlično, zahvaljujem se organizatorju za lepovzdušje in gostoljubnost in odlično pripravljena igrišča", je povedala Establova, ki trenutno zaseda 15.mesto na svetovni mladinski teniški lestvici ITF do 18 let.

Od Slovenk je bila najuspešnejša Manca PISLAK, ki se je med posameznicami uvrstila v četrtfinale, v konkurenci dviojic pa je bila finalistka. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Mariboru Sven Lah in Nika Kozar polfinalista

bm, 28.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki se odvija na igriščih ŽTK Maribor sta se prva nosilca med fanti in dekleti uvrstila v polfinale.

Pri fantih zmagovito serijo nadaljuje Ptujčan Sven LAH, ki je v četrtfinalu s 6-3 0-6 6-1 premagal 11. nosilca, Čeha Tadeasa PAROULEKA in s tem zabeležil deveto zaporedno zmago na turnirjih ITF. V polfinalu bo v soboto ob 9. uri igral z 12. nosilcem, Italijanom Andreo GUERRIERIJEM.

Polfinalistka je tudi Nika KOZAR, ki je v četrtfinalu s 5-7 7-5 6-4 premagala 12. nosilko, Nemko Evo Marie VORACEK. V polfinalu bo v soboto okrog 10.30 ure igrala z 9. nosilko, Slovakinjo Dominiko SUJOVO.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti se je v konkurenci dvojic Kaja JUVAN uvrstila v polfinale.

Na mladinskem turnirju TE 1. ranga v starostni kategoriji do 14 let je Živa FALKNER v Barceloni, po porazu v 1. krogu glavnega turnirja, osvojila tolažilni turnir. V finalu je s 4-1 1-4 5-3 premagala špansko kvalifikantko Angelo DIEZ PLAGARO. TUKAJ.

Pia Čuk polfinalistka v Porečah, Tamara Zidanšek v Bagnatici, poraz Polone Reberšak

bm, 28.08.2015

Pia ČUK v Avstriji nadaljuje z odličnimi nastopi na turnirjih ITF in se je po polfinalu v Gradcu prejšnji teden tudi ta teden uvrstila v polfinale. Tokrat v Porečah na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala 4. nosilko, 20-letno Slovakinjo Natalio VAJDOVO, 553. igralko lestvice WTA.

Za nov finale se bo tudi tokrat borila z 19-letno avstrijsko vrstnico, 5. nosilko Julio GRABHER (WTA 591), ki jo je prav v polfinalu premagala v Gradcu.

Z izjemno serijo zmag pa nadaljuje Tamara ZIDANŠEK. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v italijanski Bagnatici je zmagala še osmič zapored na turnirjih serije ITF in se uvrstila v nov polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-1 odpravila 8. nosilko, 20-letno Rusinjo Aleno TARASOVO.

Za nov finale se bo borila s 7. nosilko, Italijanko Anastasio GRYMALSKO.

V četrtfinalu Poreč je izgubila Polona REBERŠAK. S 7-5 6-4 jo je v četrtfinalu premagala Piina polfinalna nasprotnica Juila GRABHER.

TUKAJ.

Polona Hercog v prvem krogu US Open z Zarino Diyas

bm, 28.08.2015

Na OP ZDA so opravili žreb parov glavnih turnirjev. Slovenijo tokrat v glavnem turnirju posameznikov oz. posameznic zastopa samo Polona HERCOG, saj je Blaž ROLA izpadel v kvalifikacijah, Blaž KAVČIČ pa še ni pripravljen za nastop in se na igrišča vrača konec septembra.

Polona HERCOG se bo v prvem krogu pomerila z 22-letno Kazahstanko Zarino DIYAS, 34. igralko lestvice WTA. Za Diyasovo bo to šele drugi nastop na OP ZDA, leta 2014 pa se je v prvem poskusu uvrstila v tretji krog.

Polona HERCOG bo na OP ZDA nastopila že sedmič, najuspešnejša pa je bila v letih 2011 in 2014, ko se je uvrstila v drugi krog.

Sicer pa je forma Polone HERCOG v zadnjih mesecih precej boljša od forme DIYASOVE, saj se je slednja na zadnjih treh turnirjih poslovila že v prvem krogu, zadnji nastop, v katerem je uspela preskočiti prvi krog pa je bil v Wimbledonu, kjer se je uvrstila v osmino finala. TUKAJ.

Blaž Kavčič bo začel z nastopi 21. septembra

bm, 27.08.2015

V današnjem sporočilu za javnost so iz štaba Blaža KAVČIČA zapisali:

Zadnji dvoboj je Blaž odigral 28. julija, na ATP turnirju serije 250 v Gstaadu, kjer je moral v prvem krogu glavnega dela, zaradi natrgane mišice predati tekmo pri vodstvu 1:0 v nizih. Po štiri tedenski rehabilitaciji in treningu po prilagojenem programu, Blaž v naslednjih dneh postopoma začenja trening s polnimi obremenitvami.

“Prvotno sem imel plan, da se že konec naslednjega tedna odpravim na serijo turnirjev ATP Challenger na Kitajsko, saj izgubljam številne ATP točke, ki sem jih dosegel na lanskem US Open Grand Slamu, kjer sem se uvrstil v 3. krog. Vendar smo se z ekipo odločili, da se tokrat lotimo povratka drugače in naredimo konkretne priprave,« je povedal Blaž in pojasnil zakaj: »V zadnjih petih sezonah sem imel 11 resnih poškodb. Vsakič sem naredil vse možno, da sem se čim hitreje vrnil na turnirje. Prevečkrat tudi prekmalu, saj so vedno pritiski, da ne padeš na lestvici, da ne izgubiš točk in posledičnih uvrstitev na velike turnirje. Tokrat smo sklenili, da ne hitimo, damo na stran kratkoročne cilje in se najprej res dobro pozdravim, nato pa tudi res dobro pripravim za nadaljnje tekmovanje.«

Če bodo rehabilitacija in priprave uspešne, potem Blaž upa, da bo v zadnjem delu sezone uspel odigrati brez težav, vsaj nekje 5 do 6 turnirjev serije ATP Challenger. »Tudi to ni garancija, da bo vse v redu, vendar smo ubrali pot, ki dopušča največ možnosti, da se izognem poškodbam. Bomo videli. Ta način mi daje tudi največ motivacije za naprej.«, sporoča Blaž KAVČIČ.

Prvi turnir bo torej ATP Challenger v Turčiji, ki se začne 21. septembra. Cilj za nadaljevanje je po Blaževih besedah jasen: »Cilj je jasen, ostati brez poškodb. Rezultati bodo sledili.« TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru Sven Lah, Saša Klaneček in Nika Kozar v četrtfinale

bm, 27.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru so se v četrtfinale uvrstili Sven LAH ter Nika KOZAR in Saša KLANEČEK.

1. nosilec turnirja Sven LAH je v tretjem krogu s 6-1 6-0 premagal 13. nosilca, Američana Karla POLINGA (ITF 612) in zabeležil 8. zaporedno zmago na mladinskih turnirjih ITF.

1. nosilka pri dekletih Nika KOZAR je bila s 6-1 6-3 boljša od 15. nosilke Avstrijke Eve NYIKOS (ITF 603), v slovenskem obračunu med Niko ZUPANČIČ in Sašo KLANEČEK pa je slavila slednja, ki je zmagala z 2-6 6-4 6-2.

V konkurenci dvojic so se pri dekletih v četrtfinale uvrstile Zala DOVNIK in Nika KOZAR, Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ ter Anja GAL, ki igra z Romunko Andreeo PRISACARIU in Kristina NOVAK, ki igra v paru s Hrvatico Marijo ČURNIĆ.

Med fanti v konkurenci dvojic nimamo več predsatvnikov.

V petek se bodo nastopi začeli ob 9. uri, ko bo nastopil Sven LAH, za njim pa bosta okrog 10.30 ure nastopili Saša KLANEČEK in Nika KOZAR. TUKAJ.

V Kopru na ITF turnirju Luka Koper Ladies Open Manca Pislak in Jana Jablonovska izgubili v finalu konkurence dvojic

bm, 27.08.2015

Na zadnjem turnirju Petrol turneje 2015 - ITF turnirju Luka Koper Ladies Open 2015 v Kopru je v četrtfinalu nastope končala zadnja Slovenka v konkurenci posameznic.

Manca PISLAK je izgubila četrtfinalno srečanje z Argentinko, 18-letno Julieto Laro ESTABLE, 15. mladinko na lestvici ITF in 576. igralko lestvice WTA. Argentinka, ki je v prvem krogu izločila Hano MRAZ, je bila boljša s 6-3 6-1.

Manca PISLAK je prvo zmago v karieri na profesionalnih ženskih teniških turnirjih naskakovala v konkurenci dvojic, kjer se je z Jano JABLONOVSKO iz Slovaške uvrstila v finale. Tudi tu zaenkrat ostaja brez naslova, saj sta finalno srečanje izgubili. Prvo slavje v karieri sta jima preprečili Argentinka Julieta Lara ESTABLE in Slovakinja Barbara KOTELESOVA. Slednji sta v finalu slavili z rezultatom 3-6 7-5 [10-7]. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Polona Reberšak in Pia Čuk četrtfinalistke članskih ITF turnirjev, konec za Urbanijo in Razborška

bm, 27.08.2015

Tri slovenske igralke so se ta teden uvrstile v četrtfinale turnirjev ITF.

Tamara ZIDANŠEK zmagovito pot na turnirjih ITF nadaljuje v Italiji, kjer se je v Bagnatici na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-3 premagala Italijanko Alice BALDUCCI (WTA 505). Dosegla je 24 zmago v zadnjih 25 srečanjih na turnirjih ITF.

V Porečah sta bili danes uspešni samo dekleti. Polona REBERŠAK je s 6-3 7-5 premagala avstrijsko kvalifikantko Karoline KURZ (WTA 1091), Pia ČUK, za katero je bila to deseta zmaga na zadnjih dvanajstih srečanjih, je s 6-2 6-1 premagala Nemko Luiso Marie HUBER (WTA 817).

Na moškem Futuresu, prav tako v Porečah, sta izgubila Mike URBANIJA, s 6-2 6-4 ga je izločil 6. nosilec Pascal BRUNNER in Nik RAZBORŠEK od katerega je bil s 6-2 6-3 boljši 4. nosilec Bastian TRINKER.

TUKAJ.

Pia Čuk, Nina Potočnik in Mike Urbanija uspešni na mednarodnih članskih turnirjih, poraz Kaje Juvan v Budimpešti

bm, 26.08.2015

Na mednarodnih članskih turnirjih serije ITF smo danes zabeležili tri slovenske zmage.

Na ženskem ITF turnirju v Čakovcu (10.000 $) se je Nina POTOČNIK uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala poljsko kvalifikantko Patricyo POLANSKO.

Na ženskem turnirju v Porečah (10.000 $) se je po Poloni REBERŠAK v drugi krog uvrstila tudi Pia ČUK, ki je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala moldavsko kvalifikantko Adriano SOSNOVISCH.

Prav tako v Porečah se je med fanti v drugi krog Futuresa uvrstil Mike URBANIJA, ki je v prvem krogu s 6-2 7-6(5) premagal Avstrijca Jana POSKOCILA.

Izpadel je Matic ŠPEC, ki je s 4-6 4-6 izgubil s 1. nosilcem, Kazahstancem Dmitryem POPKOM.

Prav tako je izpadla Tadeja MAJERIČ. Nastopila je na ITF turnirju (25.000 $) v britanskem Wokingu in v prvem krogu s 6-3 5-7 4-6 izgubila z madžarsko kvalifikantko Dalmo GALFI.

Finalistka mladinskega ITF turnirja v Kranju prejšnji teden, Kaja JUVAN, je ta teden nastopila na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti. V prvem krogu je igrala z 2. nosilko, Madžarko Panno UDVARDY in izgubila z rezultatom 3-6 6-4 1-6. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Mariboru v osmini finala dva fanta in tri dekleta

bm, 26.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Mariboru so odigrali tekme drugega kroga pri fantih oz. prvega in drugega korga pri dekletih.

V tretji krog oz. osmino finala sta se pri fantih prebila 1. nosilec Sven LAH, ki je s 6-3 6-1 premagal Nemca Tima BUTTNERJA in domačin Jure FRANK, ki je bil s 6-4 6-2 boljši od Nemca Johannesa FLEISCHMANNA.

Pri dekletih je bila zanesljiva prva nosilka Nika KOZAR, ki je s 7-6(2) 6-2 izločila Čehinjo Radko BUZKOVO, domačinka Saša KLANEČEK je bila s 6-2 6-4 boljša od Izraelke Noye OHANA, Nika ZUPANČIČ pa je s 2-6 7-5 7-6(2) premagala in domov poslala 2. nosilko turnirja , Britanko Megan DAVIES.

V četrtfinalu deklet se bosta med sabo pomerili Saša KLANEČEK in Nika ZUPANČIČ.

V konkurenci dvojic so fantje odigrali tekme prvega kroga, uspešna pa sta bila samo Žiga DROBNIČ in Blaž GVARDJANČIČ. TUKAJ.

ITF Petrol turneja - Luka Koper Ladies Open 2015. Manca Pislak četrtfinalistka

bm, 26.08.2015

V Kopru se je s tekmami drugega kroga nadaljeval ženski ITF turnir (10.000 $).

Od slovenskih predstavnic je prva nastopila domčinka Silvija PEROŠA, ki je morala dokončati srečanje prvega kroga s Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO, ki je ob prekninitvi vodila s 6-1. Tudi v nadaljevanju je bila Slovakinja prepričljivo boljša in je drugi niz prav tako dobila s 6-1.

Edino slovensko orožje je tako ostala Manca PISLAK. 17- letna Ljubljančanka je bila uspešna tako med posameznicami kot v konkurenci dvojic. Najprej je v srečanju posameznic s 6-3 6-1 izločila 5. nosilko, Srbkinjo Tamaro ČUROVIĆ, nato pa je slavila še v konkurenci dvojic, kjer sta s slovaško partnerico Jano JABLONOVSKO v polfinalu z 2-6 6-3 10-8 premagli 2. nosilki, Madžarki Anno BONDAR in Rebeko STOLMAR ter se uvrstili v finale.
V konkurenci posameznic bo Manca PISLAK v četrtek ob 11. uri igrala s 4. nosilko, Argentinko Julieto Laro ESTABLE, ki je bila v prvem krogu boljša od naše Hane MRAZ.

Celoten četrtkov razpored srečanj najdete TUKAJ.

Blaž Rola izgubil v uvodnem krogu kvalifikacij na OP ZDA, Polona Hercog izgubila uvodno srečanje v New Havenu, poraz Grega Žemlje v Italiji

bm, 26.08.2015

V New Yorku so se začele kvalifikacije na zadnjem turnirju za zadnji grand slam sezone 2015, OP ZDA. V kvalifikacijah je od Slovencev nastopil samo Blaž ROLA. Bil je 24. nosilec kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu pa je z 18-letnim Američanom Tommyem PAULOM, 430. igralcem lestvice ATP. Blaž, ki letos nikako ne najde forme, katera ga je pripeljala nmed najboljših 100 igralcev na svetu, je še tretjič zapored izgubil uvodno srečanje na turnirju. Tommy PAUL je zmagal z rezultatom 6-3 4-6 6-4.

Na ženskem WTA turnirju v New Havenu je Polona HERCOG po uspešno opravljenih kvalifikacijah nastope v glavnem turnirju končala v prvem krogu.

Igrala je s 5. nosilko, 23-letno Čehinjo Karolino PLISKOVO, 7. igralko sveta in izgubila s 6-2 6-7(5) 2-6.

Še drugič pa se je hitro poslovil na ATP Challengerju Grega ŽEMLJA. Ta teden je nastopal v italijanskem Minerbiu, kjer je uspešno prestal kvalifikacije, ga je pa nato v prvem krogu glavnega turnirja s 7-6(4) 6-3 izločil portugalski kvalifikant Frederico PERREIRA SILVA. TUKAJ.

V Mariboru na ITF turnirju odigrali tekme prvega kroga

bm, 25.08.2015

Na igriščih ŽTK Maribor so se danes končala srečanja prvega kroga na že 14. mladinskem ITF turnirju 4. ranga, tretjem iz serije, ki se je začela v Domžalah, nadaljevala v Kranju, končuje pa se v Mariboru. V Mariboru nastopa skoraj 200 igralcev in igralk iz več kot 25 držav iz celega sveta, večina pa je iz držav srednje in južne Evrope.

Turnir je zelo kakovosten, kar so pokazale že kvalifikacije iz katerih se je v glavni turnir kot srečna poraženka uvrstila samo Stefany GRLJ.

V obračunih prvega kroga glavnih turnirjev je nastopilo 15 fantov, dekleta so odigrala samo tri srečanja, nato je program porekinil dež.

Pri fantih so se v drugi krog uvrstili 1. nosilec Sven LAH, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Matic PODLIPNIK, Anže ARH, Jure FRANK, Tino KOVAČIČ in Klemen NIKOLAŠ.

Dekleta bodo tekme prvega kroga odigrala v sredo.

Na današnji tiskovni konferenci so predstavniki ŽTK Maribor predstavili turnir, udeležbo ter pričakovanja nekaterih domačih igralcev. TUKAJ.

Začela se je liga do 14 let za dečke in deklice

bm, 25.08.2015

S tekmami prvega kroga se je začela letošnja teniška liga za dečke in deklice do 14 let.

Pri dečkih, ki so razdeljeni v tri skupine nastopa 17 ekip, pri deklicah, ki tekmujejo v dveh skupinah, nastopa 12 ekip.

Zaradi slabega vremena je bilo 5 tekem preloženih, prve zmage pa so pri dečkih zabeležile ekipe ŽTK Maribor, TK Olimpija, TK Jaki Šport, ŠTK Velenje in ŠD Taubi.

Pri deklicah so v uvodnih srečanjih zmagale ekipe TK Nova Gorica, TK Morje Portorož in TK Šport plus.

Drugi krog bo na sporedu 31.8.2015, nekatere ekipe pa bodo do konca tedna odigrale tudi preložena srečanja. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - ITF Luka Koper Ladies Open 2015, v drugi krog samo Manca Pislak

bm, 25.08.2015

Na turnirju Petrol turneje 2015 v Kopru, ITF Luka Koper Ladies Open 2015, so Slovenke v šestih nastopih prišle do prve zmage, ki jo je v domačem obračunu zabležila Manca PISLAK. Ta je v prvem krogu s 6-0 6-7(2) 6-1 premagala Saro PALČIČ.

Sicer pa sta danes prvi nastopili Hana MRAZ, ki je izgubila s 4. nosilko, Argentinko Julieto Laro ESTABLE, ta je bila boljša s 6-3 6-4 in Sarah Laura AMBROŽIČ, ki je morala premoč priznati Madžarki Rebeci STOLMAR. Madžarka je slavila s 6-0 6-3.

Tudi Eva ZAGORACse poslavlja od turnirja. Slovakinja Jana JABLONOVSKA je bila boljša s 6-3 6-3.

Zadnja je danes nastopila še domačinka Silvija PEROŠA Igrala je s Slovakinjo Barbaro KOTELESOVO, ki je prvi niz dobila s 6-1, nato ap je bilo srečanje prekinjeno. Igralki ga bosta nadaljevali v sredo ob 11.uri.

V sredo bomo spremljali še dva slovenska nastopa, oba s strani Mance PISLAK. Najprej bo ob 11. uri igrala s 5. nosilko, srbsko igralko Tamaro ČUROVIĆ, nato pa bosta ob 14.30 s Slovakinjo Jano JABLANOVSKO nastopili še v polfinalu dvojic. TUKAJ.

Številni slovenski nastopi na turnirjih ITF in Futures ter TE

bm, 25.08.2015

Na ženskem ITF turnirju v Porečah (10.000 $) je Polona REBERŠAK v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, 25-letno Čehinjo Petro KREJSOVO (WTA 453).

V uvodnem nastopu ITF turnirja v Čakovcu (10.000 $) je Nina POTOČNIK s 6-3 6-1 premagala 6. nosilko, Slovakinjo Zuzano ZLOCHOVO (WTA 420).

Z zmago je začela nastope na ITF turnirju (15.000 $) v italijanski Bagnatici Tamara ZIDANŠEK. V prvem krogu je s šesto zaporedno zmago na turnirjih ITF in z rezultatom 6-4 3-6 6-1 premagala Italijanko Stefanio RUBINI

Poraz je v prvem krogu ITF turnirja na trdi podlagi v angleškem Wokingu vknjižila Nastja KOLAR. Bila je 5. nosilka turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, v prvem krogu pa jo je s 6-4 7-5 premagala Italijanka Claudia GIOVINE.

Že včeraj je na moškem Futuresu v Porečah (Poertschach) Nik RAZBORŠEK v uvodnem nastopu zmagal. S 6-1 1-6 6-3 je premagl Švicarja Luco MARGAROLIJA.

Manj uspešna je bila na ženskem ITF turnurju v Čakovcu (10.000 $) Pia BRGLEZ. V uvodnem nastopu je morala premoč priznati Avstralki Angeliqe SVINOS, ki je zmagala s 7-6(6) 6-1.

Na turnirju 1. ranga TE do 14 let sta v Barceloni nastopila Jan KUPČIČ in Živa FALKNER. Jan KUPČIČ je v prvem krogu s 6-0 6-2 premagal Rusa Antona SAMOKISHA, v drugem krogu pa je s 6-4 4-6 2-6 izgubil s Špancem Jaimom CALDESOM.

Živa FALKNER je izgubila uvodno srečanje. S 6-1 7-5 jo je premagala Španka Gemma LAIRON NAVARRO. V konkurenci dvojic se je Živa FALKNER, ki nastopa z Maltežanko Helene PELLICANO uvrstila v četrtfinale. TUKAJ.

Nik Razboršek v drugi krog turnirja Futures v Porečah

bm, 24.08.2015

Na moškem Futuresu v Porečah (Poertschach) je Nik RAZBORŠEK v uvodnem nastopu zmagal. S 6-1 1-6 6-3 je premagl Švicarja Luco MARGAROLIJA.

Manj uspešna je bila na ženskem ITF turnurju v Čakovcu (10.000 $) Pia BRGLEZ. V uvodnem nastopu je morala premoč priznati Avstralki Angeliqe SVINOS, ki je zmagala s 7-6(6) 6-1. TUKAJ.

V Mariboru na ITF turnirju končane kvalifikacije, v glavni turnir samo Stefany Grlj

bm, 24.08.2015

Na igriščih ŽTK Maribor so se danes končale kvalifikacije na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, tretjem iz serije, ki se je začela v Domžalah, nadaljevala v Kranju, končuje pa se v Mariboru. Med nastopajočimi je tudi zmagovalec kranjskega turnirja fantov Sven LAH, ki je tudi v Mariboru 1. nosilec. Pri dekletih kranjskih finalistk ni, je pa prva nosilka prav tako Slovenka, Nika KOZAR.

V kvalifikacijah je nastopilo 17 fantov in 12 deklet. V glavni turnir se je kot srečni poraženki uspelo uvrstiti samo Stefany GRLJ, ostali so obstali v prvem, drugem ali tretjem krogu kvalifikacij.

Kljub temu pa glavni turnir ne bo minil brez slovenskih igralcev. V glavnem turnirju jih bo med 64 fanti nastopilo 14, pri dekletih bo v glavnem turnrju med 48 igralkami nastopilo 12 Slovenk.

V torek se bodo tekme začele ob 09. uri, ko bodo nastopili Sven LAH, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Tino KOVAČIČ in Jernej ZAPLOTNIK.

Vabljeni na ogled srečanj.

Na fotografiji Stefany GRLJ. TUKAJ.

Petrol turneja 2015 - ITF Luka Koper Ladies Open 2015, Slovenke začele s porazom

bm, 24.08.2015

V Kopru so se začele tekme glavnega žreba 4. turnirja Petrol turneje 2015 - ITF Luka Koper Ladies Open.

Prvi dan je med posameznicami od Slovenk nastopila samo Tina Kristina GODEC in izgubila. S 6-3 6-1 jo je premagala 7. nosilka, Madžarka Szabina SZLAVIKOVICS (WTA 628).

V konkurenci dvojic nastopa samo osem parov, tako da so danes odigrali četrtfinalna srečanja. Manca PISLAK, ki igra s Slovakinjo Jano JABLONOVSKO se je urstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-0 premagali Čehinjo Katerino KRAMPEROVO in domačinko Silvijo PEROŠA.

Bogat s slovenskimi nastopi pa bo torkov program. Že ob 10. uri bo nastopila Sarah Laura AMBROŽIČ (WC), ki bo igrala z Madžarko Rebeko STOLMAR. Za njo bo na osrednjem igrišču nastopila naša odlična mladinka Hana MRAZ (WC), njena nasprotnica bo 4. nosilka, Argentinka Julieta Lara ESTABLE.

Na igrišču št. 2 bo v drugem srečanju dnevnega sporeda nastopila naslednja Slovenka, Eva ZAGORAC. Igrala bo s Slovakinjo Jano JABLONOVSKO.

Ob 15. uri bomo na osrednjem igrišču spremljali slovenski obračun med Saro PALČIČ in še eno odlično mladinko, Manco PISLAK, v zadnji tekmi dneva pa bo ob 17.15 uri nastopila domačinka Silvija PEROŠA(WC).

Vabljeni na ogled srečanj. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju popoln slovenski uspeh, zmagovalca Sven Lah in Veronika Erjavec, začel se je ITF turnir v Mariboru

bm, 23.08.2015

V Kranju se je s popolnim slovenskim slavjem končal mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga.

Turnir fantov je osvojil Ptujčan Sven LAH, pri dekletih je bila najboljša Veronika ERJAVEC.

Naš trenutno najboljši mladinec Sven LAH je upravičil mesto 1. nosilca in zanesljivo osvojil turnir na katerem je nasprotnikom oddal en niz. Najtežje delo je imel v četrtfinalu, v katerem mu je Španec Carlos DIVAR odvzel edini niz na turnirju, turnir pa je zaključil v velikem slogu, saj je 8. nosilca Srba Alekso LAZAREVIĆA (ITF 541) odpravil s 6-0 6-0.

Pri dekletih smo spremljali slovenski finalni obračun med 1. nosilko turnirja 14-letno Kajo JUVAN (ITF 168) in 3. nosilko, leto dni starejšo Veroniko ERJAVEC (ITF 244). V izenačenem srečanju je s 6-3 3-6 6-3 slavila nekoliko izkušenejša Veronika ERJAVEC, ki je poleg zmage v konkurenci posameznic domov odnesla še pokal za finale v konkurenci dvojic, kjer je nastopala z Niko ZUPANČIČ.

Igralci in igralke se zdaj selijo na naslednji ITF turnir, zadnji iz serije treh, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor.



Na turnirju v Mariboru, tudi ta je 4. ranga in šteje za svetovno mladinsko teniško lestvico, v kvalifikacijah nastopa 17 Slovencev in 12 Slovenk.

V prvem krogu kvalifikacij so bili pri fantih uspešni Mark MESARIČ, Maks MEH, Žiga DROBNIČ, Gašper TOPČIČ, Blaž GVARDIJANČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK, Rok KOMAC je bil prost.

Pri dekletih so se v finale kvalifikacij uvrstile Ema HORVAT, Stefany GRLJ in Sheila GLAVAŠ.

V ponedeljek se bodo tekme v Mariboru začele ob 09. uri. TUKAJ.

V Kranju ta konec tedna tekmovali najmlajši

bm, 23.08.2015

V Kranju, kjer se končuje mladinski ITF turnir 4. ranga so ta konec tedna nastopili tudi mladi teniški igralci in igralke, ki so na začetku svoje športne poti. Na turnirju v starostni kategriji 8-11 let so se merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

V soboto smo dobili zmagovalce v mini, midi in tenisu do 11 let, turnir v tenisu do 10 let je bil na sporedu v nedeljo.

V soboto so se med zmagovalce vpisali Julija BOGATIN (Koper) in Andraž ROZMAN (Medvode) v MINI tenisu, Hana V. ANDOLŠEK (Tr-Kr) in Žiga BIZJAK (Celje) v MIDI tenisu ter Jakob KAVŠEK (Otočec) in Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj) v tenisu do 11 let.

V nedeljo sosta bila v tenisu do 10 let najboljša Ela Nala MILIĆ (Ol-Lj) in Lukas MARJANOVIČ (Grosuplje).

Na fotografiji TK Triglav Kranj so najboljši v midi tenisu.

TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir New Havena, Grega Žemlja v glavni turnir Manerbia, Matic Špec v glavni turnir v Porečah

bm, 23.08.2015

Zadnja preizkušnja pred četrtim turnirjem sezone za Grand slam, OP ZDA v New Yorku, je za dekleta na WTA turnirju v New Havenu.

Na turnirju z nagradnim skladom 754.000 $ formo še zadnjič testira tudi Polona HERCOG in zaenkrat kaže odlično, saj se je uvrstila v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij, ki so bile tokrat zelo zahtevne, za nastop v glavnem turnirju se je potegovalo 48 igralk, je po spremembi žreba tik pred začetkom prvih tekem, igrala, namesto z 21-letno Belgijko An-Sophie MESTACH, z Američanko, 22. letno Nicole GIBBS, 117. igralko lestvice WTA. Doslej se je z Gibbsovo pomerila enkrat in sicer leta 2014, ko je bila boljša Američanka.

Tokrat Polona Hercog presenečenja ni dovolila in je zanesljivo zmagala z rezultatom 6-3 6-2.

V drugem krogu je igrala z Andreeo MITU, 23- letno Romunko, 74. igralko lestvice WTA, ki je bila v uvodnem nastopu boljša od naše Andreje KLEPAČ s 6-3 6-2. Ta se je v kvalifikacije uvrstila kot nadomestilo.

Polona HERCOG je tudi to srečanje dobila in sicer s 6-4 6-4. V finalu kvalifikacij je igrala z Nemko, 21-letno Anniko BECK, ki je na lestvici WTA uvrščena dve mesti pred njo in tekmo dobila najbolj suvereno izmed vseh treh. Slavila je s 6-3 6-1.

Uvodno srečanje v konkurenci dvojic pa je že izgubila Andreja KLEPAČ, kim je igrala v paru s Španko Laru ARRUABRRENA.

Na naslednji turnir serije Challenger pa se je že preselil tudi Grega ŽEMLJA. Ta teden nastopa v italijanskem Minerbiu na turnirju z nagradnim skladom 42.500 €, kjer je ponovno moral v kvalifikacije in bil uspešen. V prvem krogu je bil prost, v drugem je igral z 18-letnim Špancem, Jaumom MUNARJEM, 441. igralcem lestvice ATP in zmagal z rezultatom 7-6(3) 6-3, po predpisanem odmoru pa je moral na igrišče še enkrat. V finalu kvalifikacij je nato s 6-1 6-4 premagal še Avstrijca Tristana Samuela WEISSBORNA. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s kvalifikantom, 20-letnim Portugalcem Fredericom FERREIRO SILVO, 292. igralcem lestvice ATP.

Na Futuresu v Porečah v sosednji Avstriji se je Matic ŠPEC uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-2 6-0 premagal Italijana Joya VIGANIJA. V druem krogu pa je bil z 2-6 6-2 6-3 boljši od Avstrijca Marcela WALOCHA. V prvem krogu istega turnirja je zmagal tudi Anže LOVIŠČEK, a je v nadaljevanju izgubil.

V kvalifikacijah ženskega ITF turnirja v Čakovcu (10.000 $) je v prvem krogu Saša KLANEČEK s 6-1 6-1 premagala Srbkinjo Anamarijo STEVANOVIĆ, v drugem pa je bila s 6-3 6-0 boljša od Čehinje Anne Marie KALAVSKE. Za nastop v glavnem turnirju je igrala s Hrvatico Margito ŠUNJIĆ in izgubila s 6-7(3) 3-6. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Kaja Juvan in Sven Lah finalisti ITF turnirja v Kranju

bm, 22.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju smo dobili finaliste. Od slovenskih igralcev in igralk so to 1. nosilec v konkurenci fantov, z 277. mestom najvišjen uvrščen slovenski mladinec na lestvici ITF, 16-letni Sven LAH, 3. nosilka v konkurenci deklet, na mladinski svetovni teniški lestvici uvrščena na 247. mesto, 15-letna Postojnčanka Veronika ERJAVEC in 14-letna Kaja JUVAN, 1. nosilka turnirja in trenutno 168. mladinka sveta. Na poti ji je stala 5. nosilka, 15-letna Rusinja Natalia BOLTINSKAYA (ITF 368), ki pa naši igralki ni bila dorasla. Juvanova je zmagala z rezultatom 6-1 6-2 in tako poskrbela, da bo finale deklet povsem slovensko obarvan.

Sven LAH je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal 7. nosilca, Kanadčana Alexandra DONSKEGA (ITF 403), Veronika ERJAVEC je bila s 6-1 3-6 6-0 boljša od 7. nosilke, 16-letne Italijanke Marie Vittorie VIVIANI (ITF 418).

V konkurenci dvojic smo imeli v polfinalu tri pare, finalistki pa sta z zmago nad Zalo DOVNIK in Niko KOZAR s 3-6 6-3 10-7 Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. V drugem polfinalu sta izgubili Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ.

Pri fantih sta se v polfinalu kot zadnji slovenski par poslovila Jakob Aljaž KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK. TUKAJ.

Petrol serija 2015 - ITF Luka Koper Ladies Open 2015, Slovenke začele s porazom

bm, 22.08.2015

V Kopru se je s kvalifikacijami začel 4. turnir iz letošnje Petrol serije 2015. Kot zadnji v seriji štirih turnirjev poteka v Kopru ženski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $, Luka Koper Ladies Open 2015.

V kvalifikacijah je nastopilo 27 igralk, od tega tri Slovenke. V glavni turnir so se poskušale prebiti Žoel KASTELIC, Lara KRALJ in Lara GLAVIČ.

Žoel KASTELIC je bila v prvem krogu prosta, Lara GLAVIČ pa se je po zmagi v slovenskem obračunu z Laro KRAJ, Glavičeva je bila boljša s 7-5 6-2, uvrstila v finale kvalifikacij. V finalu kvalifikacij sta obe naši igralki izgubili. Žoel KASTELIC je z 2-6 2-6 izgubila z Nemko Anabel MARTINOVIC, od Lare GLAVIČ je bila s 6-0 6-0 boljša Čehinja Barbora MIKLOVA.

V glavnem žrebu bomo spremljali nastope sedmih Slovenk. Nastopile bodo Silvija PEROŠA, Hana MRAZ, Tina Kristina GODEC, Laura Sarah AMBROŽIČ (vse štiri s posebnimi povabili) ter Sara PALČIČ, Eva ZAGORAC in Manca PISLAK.

Posebej zanimivo bo spremljati nastope Hane MRAZ, ki je ta teden osvojila ITF turnir 2. ranga na Madžarskem, Eve ZAGORAC, ki se je uvrstila v polfinale ITF turnirja v Gradcu in Mance PISLAK, ki se po nekajtedenski turnirski pavzi, kot ena najboljših slovenskih mladink vraćča na turnirje.

Prva izmed Slovenk je v tekmah posameznic nastopila Tina Kristina GODEC. Njena nasprotnica je bila 7. nosilka, 19-letna Madžarka Szabina SZLAVIKOVICS, 628. igralka lestvice WTA. Madžarka je bila boljša z rezultatom 6-1 6-3. . Ostale naše igralke bodo nastopile v torek oz. sredo. TUKAJ.

Hana Mraz osvojila ITF turnir 2. ranga v Budaorsu

bm, 22.08.2015

Hana MRAZ se je uspešno vrnila na mladinske ITF turnirje. Ta teden je nastopila na turnirju 2. ranga v madžarskem Budaorsu, kjer se je zanesljivo zavihtela na zmagovalno stopničko in osvojila prvi ITF turnir 2. ranga v karieri.
Na poti do finala je Hana, ki je bila šesta nosilka turnirja, v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala Nizozemko Judith VAN KESSEL, v drugem krogu je bila s 6-1 6-2 boljša od Srbkinje Olge DANILOVIĆ, v četrtfinalu je s 6-3 7-5 premagala Švedinjo Mirjam BJORKLUND, v polfinalu pa je bila 6-2 7-5 boljša od 4. nosilke, Ukrajinke Dayane YASTREMSKE, 90. mladinke sveta.

V finalu je igrala z 8. nosilko, Ukrajinko Anastasio ZARYTSKO, 125. mladinko sveta in zmagala s 7-5 6-3.

Za Hano MRAZ je bilo to tretje finale letos na mladinskih ITF turnirjih, potem ko je januarja zmagala na turnirju 4. ranga na Otočcu in bila februarja finalistka turnirja 4. ranga v nemškem Cadolzburgu.

Na tako visoko rangiranih turnirjih doslej zmage še ni imela. Edino finale na turnirjih 2. ranga doslej je igrala marca 2014 v Južni Afriki in tesno izgubila, dvakrat v podaljšani igri z Američanko Johnnise RENAUD.

Čestitamo! TUKAJ.

Sven Lah, Kaja Juvan in Veronika Erjavec polfinalisti v Kranju

bm, 21.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju smo dobili polfinaliste. To so 1. nosilec turnirja fantov Sven LAH, ki je s 7-5 2-6 6-4 premagal Španca Carlosa DIVARJA, 3. nosilka turnirja deklet Veronika ERJAVEC, ki je v slovenskem četrtfinalnem obačunu s 6-3 6-0 premagala Niko ZUPANČIČ in 1. nosilka pri dekletih Kaja JUVAN, ki je s 6-1 6-3 premagala Srbkinjo Jovano VUKOVIĆ.

Jure FRANK je četrtfinalno srečanje z 8. nosilcem Alekso LAZAREVIĆEM iz Srbije izgubil s 6-7(5) 1-6.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale pri fantih uvrstila Jakob Aljaž KAPLJA in Jernej ZAPLOTNIK, ki sta s 6-3 3-6 10-7 premagala Avstrijca Jakoba AICHHORNA in Gregorja RAMSKOGLERJA, za vstop v polfinale se bosta potegovala še Bor SCHWEIGER MUŽAR in Sven LAH.

Pri dekletih so v polfinalu tri slovenske dvojice. Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ sta polfinalno srečanje izgubili, za drugo mesto v finalu pa se bodo borile Zala DOVNIK in Nika KOZAR ter Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Stuttgartu je Filip Jeff PLANINŠEK izgubil finalno srečanje v tolažilni skupini. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju v četrtfinalu tri dekleta in dva fanta, na Ptuju na TE 12 konec slovenskih nastopov med posamezniki

bm, 21.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki ta teden poteka na igriščih TK Triglav Kranj smo dobili četrtfinaliste, med njimi pa tudi pet Slovencev.

Zaenkrat so uspešnejša dekleta, v četrtfinale so se uvrstile tri igralke. 1. nosilka Kaja JUVAN je s 6-2 6-2 premagala kvalifikantko Mayo TAHAN iz Izraela, prav tako je bila od kvalifikantke boljša Veronika ERJAVEC, ki je s 7-5 6-1 izločila Romunko Andreeo PRISACARIU. Uspešna je bila tudi Nika ZUPANČIČ. Z 2-6 7-6(5) 6-4 je izločila Ukrajinko Angelino SHAKHRAYCHUK. V četrtfinalu bomo videli slovenski obračun med Zupančičevo in Erjavčevo, Juvanova bo igrala s Srbkinjo Jovano VUKOVIĆ.

V četrtfinalu bomo videli tudi dva Slovenca, ki sta na poziciji 1. in 2. nosilca. Sven LAH tudi je 1. nosilec turnirja in je v tretjem krogu s 6-2 7-5 premagal Srba, 15. nosilca Konstantina KIROVSKEGA. Jure FRANK je na poziciji drugega nosilca potem, ko je le-tega izločil v drugem krogu. V tretjem krogu je bil nato s 6-2 6-7(2) 6-2 boljši od Ljubljančana Mihe OKORNA.

Na turnirju TE na Ptuju so se v četrtfinalu končali letošnjo slovenski nastopi med posamezniki. V četrtfinalnih obračunih so izgubili Jon LAN ŠUNTAR, Lun OBRUL in Maja ZUCCHIATI.

V konkurenci dvojic sta se pri deklicah v polfinale uvrstili Sara LISJAK in Annika PLANINŠEK, pri dečkih sta bila polfinalista Tristan FLANDER in Jovan SINADINOVIĆ iz BiH, ki pa sta polfinale zaradi poškodbe Sinadinovića že predala. Za mesto v polfinalu se bosta borila še Sebastian DOMINKO in Tilen JAVORNIK.

Nekaj fotografij iz turnirja v Kranju si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Grega Žemlja v Cordenonsu ustavljen v drugem krogu

bm, 20.08.2015

Grega ŽEMLJA je odličnih nastopih na portoroškem betonu nastopil na ATP Challengerju v Cordenonsu, a tokrat na pesku.

Za prilagajanje na novo podlago mu je služila uvodna tekma, ki jo je dobil po skoraj treh urah, po dnevu počitka pa je v drugem krogu igral s Špancem, 6. nosilcem turnirja, 22. letnim Robertom CARBALLESOM BAENO.

Španec je zmagal z rezultatom 6-4 6-3, srečanje pa je trajalo uro in sedemnajst minut. Grega tudi tokrat ni najbolje serviral, začetni udarec je izgubil petkrat, odstotek osvojenih točk na začetni udarec pa je bil le 50. TUKAJ.

Eva Zagorac in Pia Čuk izgubili polfinalni srečanji, Tomislav Ternar obstal v četrtfinalu, vsi v Gradcu

bm, 20.08.2015

Na ženskem ITF turnirju v Gradcu (10.000 $) sta se Eva ZAGORAC in Pia ČUK uvrstili v polfinale.

Eva ZAGORAC je s 6-2 7-5 premagala Francozinjo Jade SUVRIJN, Pia ČUK je bila s 7-6(5) 6-1 boljša od Hrvatice Ive PRIMORAC.

V današnjih polfinalnih obračunih je Pia ČUK izgubila tekmo s 5. nosilko, Avstrijko Julio GRABHER. 19-letna Avstrijka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

Eva ZAGORAC je igrala s 1. nosilko, Avstrijko Barbara HAAS. Tudi ona je morala premoč priznati severni sosedi. Avstrijka jezmagala s 6-2 7-5.

Nina POTOČNIK je v četrtfinalu s 4-6 4-6 izgubila s 5. nosilko, Avstrijko Julio GRABHER.

.

Na moškem Futuresu, ki poteka vzopredno se je Tomislav TERNAR uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-0 premagal Švicarja Jannisa LINIGERJA. V četrtfinalu je igral z Rusom Kirillo DMITRIEVIM in izgubil s 4-6 3-6. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju fantje odigrali drugi krog turnirja, na Ptuju smo na turnirju TE dobili četrtfinaliste, Hana Mraz v četrtfinale Bodaorsa, poraz Pie Lovrič v Stuttgartu

bm, 19.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so danes odigrali tekme drugega kroga fantje, dekleta so imela med posameznicami prost dan in bodo nadaljevala v četrtek.

Po drugem krogu pri fantih v konkurenci ostajajo 1. nosilec Sven LAH, 10. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA ter nepostavljena Miha OKORN in Jure FRANK, ki je s 6-1 6-1 izločil 2. nosilca turnirja, Hrvata Karla BOLJATA.

Pri dekletih bomo v drugem krogu posameznic spremljali Kajo JUVAN, Niko ZUPANČIČ, Veroniko ERJAVEC in Niko KOZAR.

V konkurenci dvojic sta se po doslej odigranih srečanjih v četrtfinale uvrstili Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ.

Na turnirju Tennis Europe do 12 let na Ptuju sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Jon Lan ŠUNTAR, ki je bil s 7-5 6-2 boljši od Hrvata Alena BILLA in Lun OBRUL, ki je v domačem obračunu s 6-2 6-2 premagal Tristana FLANDRA. Izpadel je tudi Taj DOLENC.

Med deklicami je po predaji nasprotnice brez boja četrtfinalistka Maja ZUCCHIATI, ni pa uspelo napredovati Niki STRAŠEK in Anniki PLANINŠEK.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Bodaorsu na Madžarskem se je Hana MRAZ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-2 premagala Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ.

Na turnirju TE do 14 let v Stuttgartu je v tretjem krogu izgubila Pia LOVRIČ. S 6-1 6-2 jo je premagala 3. nosilka, Rusinja Anfisa KOROLKOVA. V tolažilnem turnirju se je Filip Jeff PLANINŠEK uvrstil v polfinale, Mark ANDREJIČ GOLJAR je izgubil. TUKAJ.

Pia Čuk, Eva Zagorac in Nina Potočnik četrtfinalistke v Grazu, Tomislav Ternar v drugi krog, za ostale fante konec nastopov

bm, 19.08.2015

Na ženskem ITF turnirju v Gradcu (10.000 $) so se tri naše igralke uvrstile v četrtfinale.

Pia ČUK je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagala Avstrijko Liso HOFBAUER, ki je nastopila s posebnim povabilom. Nina POTOČNIK je bila s 6-2 3-6 6-2 boljša od Avstrijke Kerstin PECKL, Eva ZAGORAC pa ni oddala igre avstrijski kvalifikantki Aleni WEISS. Slavila je s 6-0 6-0.

Med moškimi je bil na Futuresu uspešen samo Tomislav TERNAR. S 4-6 6-3 6-4 je premagal ukrajinskega kvalifikanta Vitalya SACHKA.

Že v prvem krogu so se poslovili Mike URBANIJA, ki je s 6-4 6-7(2) 5-7 izgubil s Sebastianom OFNERJEM, Janoš ŽIBRAT, ki je pri zaostanku 1-5 v prvem nizu srečanje predal Avstrijcu Patricku OFNERJU in Matic ŠPEC, katerega je s 6-2 6-2 premagal 3. nosilec, Avstrijec Pascal BRUNNER. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog ATP challengerja v Italiji

bm, 19.08.2015

Grega ŽEMLJA se je po odličnih nastopih v Portorožu že preselil v Italijo, kjer igra na ATP challengerju z nagradnim skladom 42.500 $ v Cordenonsu.

Za privajanje na peščeno podlago praktično ni imel časa, zato je bila prva tekma toliko zahtevnejša, poleg tega je nasprotnik, 23-letni Omar GIACALONE, 371. igralec lestvice ATP na turnir prišel kot zmagovalec Futuresa v Tunisu.

Srečanje je bilo po pričakovanju vse prej kot lahko, Grega pa se ni pustil presenetiti in je po skoraj treh urah igre igrišče zapustil kot zmagovalec. Slavil je z rezultatom 6-7(5) 7-5 6-2.

V sredo bo imel prost dan, tako da se bo lahko pripravil na tekmo drugega kroga, ko mu bo nasproti stal 6. nosilec, 22-letni Španec Roberto CARBALLES BAENA, 168. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

V Kranju in na Ptuju igrajo uvodne kroge turnirjev ITF in TE, Pia Lovrič še drugič uspešna v Nemčiji

bm, 18.08.2015

V Kranju so končali s kvalifikacijami in začeli s tekmami prvega kroga glavnega turnirja na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga.

Pri fantih so bili v prvem krogu v doslej odigranih srečanjih uspešni Klemen NIKOLAŠ, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Anže ARH, Nejc SITAR, Jure FRANK in Miha OKORN.

Pri dekletih so se v drugi krog že uvrstile Nika ZUPANČIČ, Nika KOZAR, Kaja JUVAN in Veronika ERJAVEC.

Na Ptuju so na turnirju Tennis Europe že končali s tekmami drugega kroga. V tretji krog so se uvrstili Taj DOLENC, Lun OBRUL, Tristan FLANDER in Jon Lan ŠUNTAR.

Med deklicami so se v tretji krog uvrstile Maja ZUCCHIATI, Nika STRAŠEK in Annika PLANINŠEK.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Stutgartu se je Pia LOVRIČ uvrstila v tretji krog. V drugem je s 4-6 6-1 6-1 premagala Nemko Sarah MUELLER. Za uvrstitev v tretji krog se je boril tudi Matic PODLIPNIK, a je srečanje z Romunom Stefanom PALOSIJEM izgubil s 4-6 3-6..

Rezultate iz Ptuja najdete TUKAJ , rezultate iz Kranja pa TUKAJ.

Teniški turnir Tilia Slovenia Open 2015 je postregel z nekaj presežki

ts, 18.08.2015

V Portorožu se je od 8. do 15. avgusta 2015 odvijal tretji Tilia Slovenia Open dogodek, v organizaciji Tenis Slovenija in v sodelovanju z Občino Piran. V ospredju je bil seveda profesionalni moški teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, na katerem je sodelovalo 70 teniških profesionalcev. V sklopu Tilia Slovenia Open dogodka, je na igriščih lokalnega teniškega kluba Val Portorož potekal tudi Tenis Fest, kjer je tekmovalo skoraj 800 mlajših tekmovalcev iz 88-ih slovenskih klubov.

Glavna dodana vrednost za vse obiskovalce in vizualni presežek letošnjega dogodka Tilia Slovenia Open pa je bil zagotovo t.i. Fun Zone. Znotraj tega so bili v režiji FM Agencije organizirani trije koncerti - Perpetuum Jazille, Magnifico in DJ večer z ekipo Sharkastique Tunes, Tomom Novyem in Paolom Barbatom – na katerih se je zbralo nekaj več kot dva tisoč gledalcev. Zabavni program so popestrili tudi ostali dogodki, kot so bile sponzorske animacije, mini tenis na plaži in dobrodelni poker turnir, v sklopu katerega je je bil zbran rekorden znesek (2.200 €) za sklad OŠ Lucija.

Posebej je potrebno izpostaviti obisk na letošnjem dogodku, kjer izstopa osrednje igrišče teniškega stadiona ŠRC Marina, katerega tribune so bile na finalu povsem polne – kapaciteta stadiona skupaj z VIP delom je bila 1.750 sedišč. V vseh dneh teniškega turnirja serije ATP Challenger je katero izmed tekem teniških profesionalcev videlo preko 8 tisoč ljubiteljev tenisa. Če k temu dodamo številne starše in podpornike mlajših igralcev, ki so nastopili na Tenis Fest-u ter obiskovalce koncertnega dogajanja, potem je dogodek Tilia Slovenia Open 2015 s krepko preko 10 tisoč obiskovalcev skozi deset dni zabeležil rekorden obisk.

Zmagovalec teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, z nagradnim skladom 42.500 €, je postal 30-letni Italijan Luca VANNI, ki je sploh prvič zmagal na turnirju serije ATP Challenger.

Finalni obračun je ob predsedniku Tenis Slovenija, Marku Umbergerju, županu občine Piran Petru Bossmanu, slovenski teniški legendi Mimi Jaušovec in vodstvu zavarovalnice Tilia (Andrej Kavšek, Jaka Dolenc in Denis Topčič), že tretje leto zapored spremljal tudi častni pokrovitelj turnirja, predsednik republike Slovenije, g. Borut Pahor, ki je ob koncu dejal: »Rad sem tu v Portorožu, kjer so slovenski teniški igralci, še posebej Grega Žemlja, ponovno dokazali, da so vredni tako odličnega turnirja. Prav tako lahko rečem, hvala vsem, ki ste prišli v Portorož na turnir.

Celotno sporočilo za javnost preberite TUKAJ.

Eva Zagorac, Pia Čuk in Nina Potočnik v drugi krog ITF turnirja v Gradcu, Hana Mraz zmagala na Madžarskem

bm, 18.08.2015

Na ženskem ITF turnirju v Gradcu (10.000 $) je prva zmago v glavnem turnirju vknjižila Eva ZAGORAC. V uvodnem nastopu je s 3-6 6-1 6-0 premagala 6. nosilko, 19-letno Rusinjo Dario LODIKOVO, 708. igralko lestvice WTA.

V ponedeljek sta začeli srečanje Polona REBERŠAK in Nina POTOČNIK. Srečanje je bilo prekinjeno in se je nadaljevalo danes. V zelo izenačenem dvoboju je bila na koncu boljša mlajša Nina POTOČNIK in se uvrstila v drugi krog. O izenačenosti govori tudi statistika. Vsaka izmed igralk je izgubila svoj začetni udarec po osemkrat, v številu osvojenih točk pa je bila ob koncu v prednosti Nina s 102-100.

Še ena slovenska igralka je v Gradcu danes zmagala. Pia ČUK je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala češko kvalifikantko Katerino STLOUKALOVO.

Niso pa bili uspešni vsi. Pia BRGLEZ je s 5-7 2-6 izgubila z Italijanko Vereno HOFER, na moškem Futuresu, ki istočasno poteka v Gardcu, pa je Nik RAZBORŠEK s 7-6(4) 5-7 3-6 izgubil z Avstrijcem Lennyem HAMPELOM.

Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Madžarskem Budaorsu je Hana MRAZ, ki je na turnirju 6. nosilka, v prvem krogu s 6-4 6-1 premagala Nizozemsko Judith VAN KESSEL. TUKAJ.

Grega Žemlja v Cordenonsu, ostala dekleta in fantje v Grazu in Vinkovcih

bm, 17.08.2015

Na turnirjih ATP masters in WTA po izpadu Polone HERCOG in Blaža ROLE v Cincinnatiju nimamo več predstavnikov med posamezniki. Zato se bomo ta teden posvetili ostalim našim igralcem in igralkam na turnirjih nižjega ranga.

Grega ŽEMLJA se je iz Portoroža preselil v italijanski Cordenons, kjer bo nastopil na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500€. Žreb mu je bil za začetek na napirju naklonjen in mu je v prvem krogu namenil domačega povabljenca, 23-letnega Omarja GIACALONEJA, 371. igralca lestvice ATP. V praksi pa se bo zagotovo moral potruditi za zmago, saj GIACALONE prihaja na turnir z zmago na Futuresu v Tunisu.

Z nastopi je v kvalifikacijah že končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa ga je s 6-3 6-3 ugnal Hrvat Antonio SANČIĆ.

Večina naših igralk in igralcev je ta teden v Grazu na članskem ITF turnirju (10.000 $) za dekleta in Futuresu z enakim nagradnim skladom za fante.

V kvalifikaciajh so nastopile Lara KRALJ, Pia BRGLEZ in Saša KLANEČEK. V glavni turnir se je uvrstila Pia BRGLEZ, ki je bila v kvalifikacijah usodna tudi za sokrajanko Sašo KLANEČEK. V glavnem žrebu bodo poleg Pie nastopile še Eva ZAGORAC, Pia ČUK, Nina POTOČNIK in Polona REBERŠAK.

V kvalifikacijah moškega Futuresa so nastopili Vid FUGINA, Anže LOVIŠČEK, Janoš ŽIBRAT, Tim ŽIBRAT, Marino KEGL, Matej LELJAK in Matic ŠPEC.

V glavni turnir sta se z dvema zmagama uvrstila Janoš ŽIBRAT in Matic ŠPEC, ki sta se tako pridružila Miku URBANIJI, Niku RAZBORŠKU in Tomislavu TERNARJU.

Na ženskem ITF turnirju v Vinkovcih (10.000 $) bo nastopila Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Grega Žemlja pridobil 59, Aljaž Radinski 352, Tomislav Ternar 71 mest

bm, 17.08.2015

Na svetovni moški teniški lestvici ATP sta naša najvišje uvrščena igralca ta teden malenkost zdrsnila, Blaž ROLA je zdaj 125., Blaž KAVČIČ pa 135. igralec sveta.

Uspešen nastop v Portorožu je največ prinesel Aljažu RADNISKEMU, ki je pridobil 352 mest in je ta teden najvišje v karieri na 815. mestu.

Portoroško finale je Gregu ŽEMLJI prineslo 59 mest in se je že približal najboljši dvestoterici, ta teden je na 231. mestu.

Najvišjo uvrstitev v karieri je dosegel Tomislav TERNAR. Po finalu v Trnavi pred 14-dnevi je pridobil 71 mest in se na letvici ATP povzpel na 632. mesto. Eno mesto in s tem novo najvišjo uvrstitev na lestvici ATP je dosegel Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je kot četrti Slovenec ta teden na 349. mestu.

Na ženski lestvici WTA je Polona HERCOG napredovala 6 mest in je zdaj 65. igralka sveta. Dalila JKUPOVIĆ ostaja z 234. mestom druga Slovenka na tej lestvici, Nastja KOLAR pa z 253. mestom tretja. Sledita Tadeja MAJERIČ (314) in Petra RAMPRE (379).

Po pripisanih točkah četrtfinala v Trbižu je Tamara ZIDANŠEK najvišje v karieri na 488. mestu, zmaga v Trbižu pa je Pio ČUK potisnila kar 99 mest višje in je zdaj na 626. mestu. Šestnajst mest je pridobila tudi Natalija ŠIPEK, ki je kot osma Slovenka na lestvici WTA na 665. mestu. TUKAJ.

Ta teden naši mladi igralci in igralke nastopajo v Kranju in na Ptuju, Pia Lovrič v Nemčiji

bm, 17.08.2015

Po končanem tednu tenisa na slovenski obali se mladi igralci in igralke selijo na celino. Ta teden bodo najmlajši v starostni kategoriji do 12 let nastopali na na turnirju Tennis Europe Terme Open 2015 na Ptuju. Nastopila bo večina najboljših dečkov in deklic v tej starostni kategoriji iz Slovenije. Pri dečkih je v glavnem žrebu med 60 igralci 27 Slovencev, pri deklicah bo med 45 deklicami nastopilo 127 Slovenk.

Številna pa bo tudi udelžeba naših mladih igralk in igralcev na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju. Gre za drugi turnir iz serije treh, zadnji bo prihodnji teden v Mariboru, ki gosti veliko število domnačih igralcev in igralk.

Pri fantih med 43 kvalifikanti nastopa 16 Slovencev, pri dekletih med 32 igralkami 7 Slovenk.

Na Ptuju se turnir začne v ponedeljek, s kvalifikacijskimi obračuni pa so že začeli v Kranju. V prvem krogu so bili med fanti uspešni Nick CMAGER, Tino KOVAČIČ, Maks MEH, Tilen LALIČ ŠIMENKO in Blaž GVARDIJANČIČ, pri dekletih se je v drugi krog uvrstila Tinkara KOVAČ, v tekmi za uvtrstitev na glavni turnir pa je nato izgubila, tako da se iz kvalifikacij v glavni turnir ne bo uvrstila nobena slovenska igralka.

Drugega dne turnirjev v Kranju in na Ptuju tekmovanje moti dež, tako da so odigrali samo nekaj srečanj.

Na turnirju v starostni kategoriji do 14 let v Stuttgartu nastopajo Pia LOVRIČ, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Filip Jeff PLANINŠEK. V prvem krogu je bila uspešna samo Pia, ki je s 6-4 6-1 premagala Nemko Sophio HUMMEL.

Rezultate iz Ptuja najdete TUKAJ , rezultate iz Kranja pa TUKAJ.

Polona Hercog v Cincinnatiju obstala v drugem krogu kvalifikacij, Katarina Srebotnik v Torontu klonila v finalu

bm, 16.08.2015

Po Blažu ROLI je na turnirju v Cincinnatiju izgubila tudi Polona HERCOG. V drugem krogu kvalifikacij 2.700.000 $ vrednega WTA turnirja jo je po dveh urah in dvajsetih minutah izločila 11. nosilka kvalifikacij, 23-letna Američanja Christina MCHALE, 58. igralka lestvice WTA. Ta je v izenačenem srečanju zmagala s 7-6(9) 2-6 6-4 in tako še tretjič v tretjem medsebojnem obračunu odšla iz igrišča kot zmagovalka.

V Torontu pa do novega naslova v konkurenci dvojic ni uspela priti Katarina SREBOTNIK. S Francozinjo Caroline GARCIA sta v finalu 2.678.000 $ vrednega turnija igrali z Američanko Bethanie MATTEK SANDS in Čehinjo Lucie SAFAROVO in izgibili z 1-6 2-6. TUKAJ.

Tamara Zidanšek do četrte zmage na članskih turnirjih ITF letos in pete v karieri

bm, 16.08.2015

Tamara ZIDANŠEK, 17-letna Konjičanka, še naprej nabira točke na ženskih članskih ITF turnirjih in to zelo uspešno. Tokrat je bila neustavljiva v romunskem Aradu, kjer se je še enkrat sprehodila do zmage na turnirju.

V finalu je še petič zmagala, tudi tokrat brez izgubljenega niza, kot na preostalih štirih srečanjih. S 6-1 6-3 je premagala 2. nosilko, 21-letno Slovakinjo Chantal SKAMLOVO, 535. igralko lestvice WTA in se še četrtič letos povzpela na zmagovalno stopničko na turnirjih ITF z nagradnim skladom 10.000 $.

1568 $ denarne nagrade je dodala novih 12 točk za lestvico WTA, ki jo bodo pripeljale še okrog 40 mest višje na lestvici WTA, na kateri trenutno zaseda 496. mesto.

V Aradu je nastopila tudi Pia ČUK, ki je izgubila v četrtfinalu prav s kasnejšo zmagovalko.

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Caroline Garcia v finalu trunirja dvojic v Torontu

, 16.08.2015

Na WTA turnirju v Torontu se je Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic uvrstila v finale. S partnerko, Francozinjo Caroline GARCIA sta v drugem krogu, v prvem sta bili prosti, s 6-3 6-2 premagali Kanadčanki Francoise ABANDA in Heidi El TABAKH, v četrtfinalu pa sta bili z enakim izidom boljši od Romunk Irine Camelie BEGU in Raluce OLARU.

V polfinalu sta igrali s 1. nosilkama Martino HINGIS in Sanio MIRZA in tudi tokrat slavili. Še tretjič sta zmagali z enakim izidom, s 6-3 6-2 in bosta v nedeljskem finalu za nov naslov igrali z Američanko Bethanie MATTEK SANDS in Čehinjo Lucie SAFAROVO. TUKAJ.

Lucca Vani preprečil slovensko slavje v Portorožu

bm, 15.08.2015

V Portorožu se je končal izjemno uspešen Festival slovenskega tenisa, katerega vrhunec je bilo, potem ko so popoldne odigrali finalne obračune na turnirjih mladih do 12 in 16 let, današnje finalno srečanje med domačim povabljencem Gregom ŽEMLJO in 6. nosilcem, Italijanom Lucco VANIJEM.

Organizator Tenis Slovenija in glavni pokrovitelj turnirja zavarovalnica Tilia sta z dosedanjim potekom dogajanj v Portorožu zelo zadovoljna, še posebej jih veseli velik obisk gledalcev na večernih tekmah. Tudi danes so v Portorožu dočakali polne tribune, kar si je še posebej želel Grega ŽEMLJA.

Grega je srečanje začel dobro, zanesljivo dobil prvi igri na svoj začetni udarec, v šesti igri pa mu servisa ni uspelo zadržati in vani je povedel s 4-2, nato pa prednost obdržal do konca in v prvem nizu slavil s 6-3.

V drugem nizu sta igralca odlično servirala, do prve žoge za osvojitev 2. niza pa je pri izidu 5-4 prišel na servis Vanija Grega ŽEMLJA. Priložnosti ni uspel izkoristiti in igralca sta o zmagovalcu odločala v podaljšani igri. Z mini breakom je Grega povedel s 3-0, nato pa je na sceno stopil nasprotnik, ki je s pomočjo treh asov izid obrnil v prednost 5-3. Grega je še enkrat izenačil, nato pa sta igralca odigrala najdaljšo izmenjavo v podaljšani igri, ki se je končala z napako Grege na backhandu. Lucca VANI je izkoristil prvo meč žogo in z winnerjem zaključil srečanje ter se pri 30. letih veselil prvega naslova na turnirjih ATP Challenger v karieri.

Grega ŽEMLJA je bil sicer razočaran, a obenem vesel, da je odigral celoten turnir v visokem ritmu in prepričan, da ta uspeh pomeni nov začetek in vrnitev med najboljše. Po tekmi je povedal »Seveda nisem zadovoljen s finalom. Vedno grem na zmago. Luca je igral dobro in res je neverjetno serviral. Zmagal nisem, sem pa zadovoljen s tednom v Portorožu. To je moj turnir in tu se počutim odlično. Morda bi potrebovali še kakšen fitnes, ampak so organizatorji resnično dobro poskrbeli zame. Še pomembneje pa je to, da se počutim odlično in nimam nikakršnih težav, s katerimi sem se ukvarjal zadnji dve leti. Občinstvo je bilo odlično in upam, da skupaj popeljemo slovenski tenis naprej, višje. Zdaj grem na podobno močne turnirje v Italijo. Verjamem, da se lahko prebijem precej višje po lestvici ATP.«

Gledalci, ki so do zadnjega kotička napolnili portoroške tribune so kljub porazu Grego nagradili z bučnim aplavzom.

Z 48 točkami se bo Grega na novi lestvici ATP povzpel blizu 200. mesta na svetu.

Luca VANNI je za naslov prejel 6150 evrov (Grega 3600) ter 80 točk ATP, ki ga bodo na novi računalniški lestvici popeljale blizu 120. mesta.

Preberite tudi TUKAJ.

Grega Žemlja razveselil polne portoroške tribune in se zavihtel v finale

bm, 15.08.2015

Grega ŽEMLJA je še enkrat več razveselil gledalce, na danes skoraj zapolnjenih tribunah portoroškega teniškega centra, zbralo se jih je okrog 1500, in se z zanesljivo zmago na Rusom Aleksandrom KUDRYAVTSEVIM s 6-4 6-2 zavihtel v sobotni finale.

Izkušeni Jeseničan danes ni pustil v dvomih številno publiko in je z nasprotnikom opravil gladko v dveh nizih. Grega je bil precej bolj zanesljiv pri začetnem udarcu od nasprotnika, kateremu je v srečanju servis odvbzel kar petkrat, sam ga je moral nasprotniku oddati dvakrat. Ne le servis, tudi siceršnja Gregova igra je bila na visokem nivoju, zmaga pa mu je prinsela najboljši dosežek v zadnjih dveh letih.

Po srečanju je povedal: "Bil je to moj četrti nastop v štirih dneh in vsak je bil drugačen. Tokrat nepredvidljiv, saj je Kudryavsev znan po tem, da lahko igra izjemno dobro ali pa povsem odpove. Bil sem boljši in zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo v finale. Tu je res užitek igrati in zmagovati. Vzdušje na stadionu je odlično, med gledalci je veliko prijateljev, znancev, sorodnikov, družine, zato se moram tudi v soboto potruditi, da jih je razočaram.

Njegov finalni nasprotnik bo v soboto ob 20. uri, tudi z neposrednim prenosom na kanalu A, 30-letni Italijan Lucca VANI, 141. igralec lestvice ATP, ki je v drugem krogu izločil našega Aljaža RADINSKEGA. Ta je v drugem polfinalu s 5-7 6-4 in 6-3 premagal Slovaka Norberta GOMBOSA.

Preberite tudi TUKAJ.

Polona Hercog preskočila prvi krog kvalifikacij v Cincinnatiju, Blaž Rola še drugi teden obstal v prvem krogu

bm, 14.08.2015

Na WTA turnirju v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.700.000 $ je Polona HERCOG v prvem krogu zmagala. Žreb ji je sicer določil za nasprotnico Kazahstanko Yulio PUTINTSEVO, 78. igralko lestvice WTA, a se ta ni pojavila, tako da je igrala z "nadomestiloM", 24-letno avstrijko Tamiro PASZEK, 259. igralko sveta. Polona je darilo seveda izkoristila in zanesljivo zmagala s 6-3 6-3. V drugem krogu kvalifikacij bo igrala z zmagovalko srečanja med 23-letno Američanko Christino MCHALE (WTA 58) in prav tako 23-letno Čehinjo Kristyno PLISKOVO (WTA 113).

Žal pa preboj v drugi krog kvalifikacij v Cincinnatiju ni uspel Blažu ROLI. V turnir se je uvrstil kot nadomestilo, že v prvem krogu pa je naletel na previsoko oviro. Uzbekistanec, 10. nosilec kvalifikacij, Denis ISTOMIN, 70. igralec lestvice ATP je bil boljši z rezultatom 1-6 7-6(7) 6-4. TUKAJ.

Na festivalu tenisa v Portorožu smo dobili zmagovalce v kategorijah do 12 in 16 let

bm, 14.08.2015

Na teniškem festivalu v Portorožu so se danes s finalnimi obračuni končali nastopi v starostnih kategorijah do 12 in 16 let. S tem se je zaključil portoroški teden tenisa, na katerem je sodelovalo okrog 600 mladih igralcev in igralk, osrednji dogodek pa je bil seveda ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015.

Med najmlajšimi je v A turnirju dečkov zmagal Jon Lan ŠUNTAR, ki je najtežje delo opravil v polfinalu z zmago 7-5 6-2 nad Lunom OBRULOM (Celje), v finalu pa je gladko, s 6-0 6-0 odpravil še drugega Celjana Jana DIMITRIJEVIČA.

B turnir dečkov je osvojil Nik GMAJNAR (Tk Maja), ki je v finalu, v klubskem obračunu, s 5-7 6-4 6-3 premagal Marka KONJARJA.

V A turnirju deklic je zmagovalka Nika STRAŠEK (Ptuj), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagala Meto MARENK (TKMed).

B turnir deklic je osvojila Ema ŠKOLARIS (N.Gor), ki je bila v finalu s 6-4 6-3 boljša od Lane DRAGMAN (Pvald).

Na OP ZALA 16 je pri fantih slavil 1. nosilec Matic ZAPLOTNIK (Ltc). V finalu je s 7-6(4) 6-1 premagal Boruta ŠRAJA (ŽtkMb), ki se je v finale uvrstil kot nepostavljen igralec.

Pri dekletih je slavila 14-letna Rusinja Aleksandra STROMOVA, ki trenira v sosednjem Umagu. V finalu je s 6-2 6-2 premagala Emo HORVAT (HitLj).

TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka ITF turnirja v Aradu

bm, 14.08.2015

Tamara ZIDANŠEK je na turnirjih serije ITF nepopustljiva. Če odmislimo "spodrsljaj" v Trbižu, ko je izgubila v četrtfinalu, je danes dosegla že 21. zmago na zadnjih 22. srečanjih na turnirjih ITF z nagradnim skladom 10.000 $ in bo v romunskem Aradu jutri naskakovala že letošnjo četrti naslov.

V polfinalu je s 6-3 6-3 premagala 5. nosilko, 23-letno Srbkinjo Marino KACHAR, 605. igralko lestvice WTA.

V nedeljskem finalu bo njena nasprotnica zmagovalka srečanja med Italijanko Martino SPIGARELLI in Slovakinjo Chantal SKAMLOVO. TUKAJ.

V Portorožu znani polfinalisti in polfinalistke na FIN 12 in OP ZALA 16

bm, 14.08.2015

V Portorožu so se v okviru festivala tenisa končali četrtfinalni obračuni na turnirjih A in B do 12 let ter na OP ZALA do 16 let.

Med mlajšimi igralci so se na A turnirju fantov v polfinale uvrstili Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), Lun OBRUL (Celje), Marsel ŽNUDERL (ŽTKMb) in Jan DIMITRIJEVIČ (Celje).

V B turnirju so polfinalisti Žiga BRADAŠKA, Nik GMAJNAR in Mark KONJAR, vsi prihajajo iz TK Maja, četrti polfinalist pa je Jakob Franc KAVŠEK iz Otočca.

Pri deklicah so se v A turnirju v polfinale uvrstile Nika STRAŠEK (Ptuj), Sara LISJAK (N.Gor), Meta MARENK (TKMed) in Zdena ŠAFAROVA (Hari).

V B turnirju so polfinalistke Maša VIRIANT (Radomlje), Lana DRAGMAN (Pvald), Rina GROŠELJ (AsLit) in Ema ŠKOLARIS (N.Gor.)

Pri fantih so se na turnirju do 16 let v polfinale uvrstili Matic ZAPLOTNIK (Ltc), Miha PERUŠ (S.Grad), Marko KOVAČEVIČ (ŠtkVe) in Borut ŠRAJ (ŽtkMb). Še naprej pri fantih odlično igra Velenjčan Marko KOVAČEVIČ, ki je osvojil turnir do 14 let. V današnjem četrtfinalnem klubskem obračunu smo gledali dvoboj "velikanov" (oba nasprotnika sta zelo visoka), Gašperja TOPČIČA in Marka KOVAČEVIČA, boljši pa je bil mlajši KOVAČEVIČ.

Pri dekletih so polfinalistke Ema HORVAT(HitLj), Nina KOLAR (ŽtkMb), Alexandra STROMOVA (ŽtkMb) in Tinkara KOVAČ (Šentjur)(na fotografiji). TUKAJ.

V Domžalah izpadla tudi Nika Radišič, dva finalna poraza naših dvopjic, Matic Podlipnik polfinalist TE 16 v Munchnu

bm, 14.08.2015

Na ITF turnirju v Domžalah so se slovenski nastopi v konkurenci posameznikov končali v četrtfinalu, kjer je izpadla zadnja naša predstavnica Nika RADIŠIČ. S 4-6 6-4 7-6(4) jo je premagala 4. nosilka, Hrvatica Marija ČURNIĆ.

Med fanti sta se v konkurenci dvojic v finale uvrstila Bor SCHWEIGER MUŽAR in Sven LAH, finalno srečanje pa izgubila z Italijanoma Francescom FORTIJEM in Mattia FRINZI. Ta sta zmagala s 6-3 3-6 11-9.

Merd dekleti sta se finale uvrstili Nika RADIŠIČ in Tina CVETKOVIČ, ki sta finalno srečanje z Olgo DANILOVIĆ (Srbija) in Ivo ZELIC (Hrvaška) izgubili s 3-6 6-3 [6-10].

Odlično je ta teden na turnirju Tennis Europe do 16 let v Munchnu nastopil Matic PODLIPNIK. Uvrstil se je v polfinale, kjer je moral premoč priznati Namcu Fabianu PENZKOFERJU. TUKAJ.

Grega Žemlja navdušil številne navijače v Portorožu in se uvrstil v polfinale, Aljaž Radinski končal nastope v četrtfinalu

bm, 14.08.2015

Na ATP Challengerju je v popoldanskem srečanju četrtkovega sporeda z nastopi končal Aljaž RADINSKI. V srečanju z Italijanom Lucco VANIJEM ni imel možnosti, čeprav se je kot običajno boril za vsako žogo, a verjetno tudi nekoliko psihično izpraznjen danes Italijanu ni mogel konkurirati. VANI je zmagal z rezultatom 6-0 6-2. Kljub današnjemu porazu je Aljaž dosegel uspeh kariere, ki ga bo na svetovni lestvici potisnil še stopničko višje in mu zagotovo vlil tudi določeno dozo samozavesti, ki jo zdaj, ko se vzpenja prav gotovo potrebuje.

Zadnje slovensko orožje je tako ostal Grega ŽEMLJA, ki se je v zadnjem srečanju dneva pomeril z Mirzo BAŠIĆEM iz BiH.

Srečanje je bilo zelo izenačeno, po dveh urah in pol pa je slavil domači ljubljenec občinstva in znova potrdil, da je trenutna uvrstitev na lestvici ATP nerealna in da še vedno sodi med najboljše teniške igralce, ki kotirajo na lestvici ATP.

Grega je slavil z rezultatom 6-7(5) 7-5 6-3 in bo v polfinalu igral z Rusom, leto dni starejšim, 29-letnim Alexandrom KUDRYAVTSEVIM, na lestvici ATP uvrščenim na 177. mesto, ki je v četrtfinalu izločil Italijana Paola LORENZIJA.

"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev," je po dvoboju povedal Grega ŽEMLJA.

Polfinalno tekmo bo ob 20. uri prenašal kanal A, spremljate pa jo lahko tudi na povezavi TUKAJ.

Tamara Zidanšek za polfinale Arada izločila Pio Čuk

bm, 14.08.2015

Na ITF turnirju (10.000 $) v Aradu, Romunija, sta Tamara ZIDANŠEK in Pia ČUK v medsebojnem obračunu odločili o polfinalistki.

Obe sta pred tem zmagali v drugem krogu in se uvrstili v četrtfinale.

Tamara ZIDANŠEK je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala romunsko povabljenko 17-letno Eleno RUSO in zabeležila 19. zmago v zadnjih dvajsetih srečanjih , Pia ČUK pa ni oddala nobene igre japonski kvalifikantki Satsuki TAKAMURA. Slavila je s 6-0 6-0 in zabeležila enajsto zmago na zadnjih dvanajstih srečanjih.

V četrtfinalu je Tamara s 6-3 6-2 premagala Pio in se uvrstila v polfinale. TUKAJ.

Katarina Srebotnik med dvojicami v polfinalu Toronta z dvojico Hingis/Mirza

bm, 14.08.2015

Na WTA turnirju v Torontu se je Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic uvrstila v polfiale. S Caroline GARCIA sta v drugem krogu, v prvem sta bili prosti, s 6-3 6-2 premagali Kanadčanki Francoise ABANDA in Heidi El TABAKH, četrtfinalu pa sta bili z enakim izidom boljši od Romunk Irine Camelie BEGU in Raluce OLARU.

V polfinalu bosta igrali s 1. nosilkama Martino HINGIS in Sanio MIRZA

. Polona HERCOGse je že preseslila v Cinncinnati, kjer bo nastopila v kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 3.800.000 $. V prvem krogu bo igrala s Kazahstanko Yulio PUTINTSEVO, 78. igralko lestvice WTA.

V Cinncinnati se je preselila iz Toronta, kjer je nastopila na WTA turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2.678.000 $.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je odlično nadaljevala tudi v glavnem turnirju, kjer je v prvem krogu premagala 50. igralko sveta, 21-letno Belgijko Alison Van UYTVANCK, v drugem krogu pa se je pomerila s staro znanko iz Rusije, 11. nosilko, Ekaterino MAKAROVO. Makarova na lestvici WTA trenutno zaseda 12. mesto, s Polono pa se je doslej srečala že šestkrat. Pet srečanj je pripadlo Rusinji, zadnje je dobila leta 2014 v Pekingu, enkrat pa je slavila Hercogova, prav tako v Pekingu leta 2012. Makarova v zadnjih mesecih sicer ni bila preveč uspešna, najboljši izid pa je dosegla prav pretekli teden v Washingtonu, kjer se je uvrstila v polfinale, tu pa pri izidu 1-1 v nizih srečanje predala Pavlyuchenkovi.

Polona HERCOG je v medsebojnih srečanjih slavila še drugič in se uvrstila v tretji krog. Boljša je bila z rezultatom 6-2 6-7(2) 7-5. V tretjem krogu je igrala s Srbkinjo Ano IVANOVIĆ, 6. igralko sveta in izgubila z 2-6 3-6 . Srečanje je trajala eno uro in osem minut, Poloni pa tokrat ni stekel servis, saj je imela izkoristek prvega servisa 48 %, drugega pa le 14%. Začetni udarec je izgubila petkrat.

TUKAJ.

Na festivalu tenisa v Portorožu v boju za naslove 12 in 16-letniki

bm, 13.08.2015

V Portorožu se nadaljuje teden poimenovan Festival slovenskega tenisa, na katerem nastopaju naši mladi igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah. Včeraj so tekme začeli še igralci in igralke v zadnjih dveh starostnih kategorijah, dečki in deklice do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let.

Slednji so odigrali tekme prvega kroga, od nosilcev pa se je poslovil samo Gašper BEZJAK. S 6-2 6-1 ga je premagal zmagovalec turnirja do 14 let, nepostavljeni Marko KOVAČEVIČ.

Pri dekletih se je prav tako poslovila ena nosilka. Kim ŽIŽEK je s 7-5 6-2 izločila Alexandra STROMOVA.

V A in B turnirju dečkov in deklic do 12 let so vsi nosilci in nosilke uvodne nastope opravili z odliko, no že v naslednjem korgu pa lahko pričakujemo tudi kakšno presenečenje. TUKAJ.

V Domžalah na ITF turnirju v igri ostaja samo Nika Radišič

bm, 13.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju v Domžalah po tekmah tretjega kroga ostaja v igri samo še Nika RADIŠIČ. Ta se je z današnjo zmago s 6-2 6-3 nad 10. nosilko, Rusinjo Mario TYRINO uvrstila v četrtfinale.

Pri fantih je izgubil 1. nosilec Sven LAH. S 6-2 6-4 ga je izločil Španec Carlos DIVAR. Anže ARH je moral premoč priznati 2. nosilcu, Italijanu Mattiu BEDOLU, ki je zmagal s 6-4 6-3.

Pri dekletih so v tretjem krogu izgubile Zala DOVNIK, Saša KLANEČEK in Anja GAL.

Izpadla je tudi 1. nosilka med dekleti, Srbkinja Olga DANILOVIČ, sicer hči znanega košarkaša Predraga DANILOVIĆA.

V konkurenci dvojic so v igri še trije slovenski pari. Pri fantih bodo o polfinalistih odločali Sven LAH in Bor SCHWEIGER MUŽAR ter Rok KOMAC in Luka MIKLAVČIČ.

Pri dekletih se za polfinale borita Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

OP 14 v Portorožu osvojila Marko Kovačevič in Maja Makorič, začela sta se turnirja do 12 in 16 let

bm, 13.08.2015

Na festivalu tenisa v Portorožu so se končali obračuni dečkov in deklic na OP do 14 let.

A turnir dečkov je osvojil Marko KOVAČEVIČ, ki je v polfinalu s 6-3 3-6 6-0 premagal 1. nosilca Boruta ŠRAJA, v finalu pa je bil s 6-3 6-4 boljši od Samuela PATETA. Ta je v drugem polfinalu z 2-6 6-1 6-3 premagal Aneja LEVPUŠČKA.

B turnir dečkov je osvojilTilen JAVORNIK, ki je v finalu s 6-2 1-6 6-1 premagal Žana CENČKA.

Pri deklicah sta bili finalistki Maja MAKORIČ, ki je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala klubsko kolegico Aleo BUBEK in Diana LUCKYANOVA, ki je bila s -7(4) 6-0 6-2 boljša od Lane STEFANOVIČ.

Turnir deklic do 14 let je osvojila Maja MAKORIČ, ki je zmagala s 6-0 6-0.

Teniški vrvež na igriščih v Portorožu bo dosegel vrhunec v četrtek. Poleg finalnega obračuna deklic v starostni kategoriji do 14 let se namreč začenjata turnirja ZALA 16 in FIN 12.

Na turnirju do 12 let bomo videli na delu praktično vse najboljše slovenske igralce in igralke v starostni kategoriji do 12 let. TUKAJ.

Aljaž Radinski in Grega Žemlja četrtfinalista Portoroža

bm, 12.08.2015

Na ATP Challengerju v Portorožu domače ljubitelje tenisa še naprej navdušuje Aljaž RADINSKI. V drugem krogu je s 7-6(2) 6-3 izločil srečnega poraženca, 25. letnega Francoza Jonathana EYSSERICA, 233. igralca lestvice ATP in se uvrstil v četrtfinale.

Aljaž Radinski je po srečanju povedal:"Uf, kako sem si odahnil. To pa je pritisk. Na domačem igrišču, pred domačim občinstvom mi je uspel še enkrat zmagati. Neverjetno. Nisem veliko gledal po tribunah, ampak sem se resnično osredotočil le nasvojo igro. Vem, da moram razmišljati le o sebi. O točki in šele nato o naslednji točki. Tudi v četrtek bom dal vse od sebe in skušal odigrati tako kot znam".

Zadnje srečanje dneva sta odigrala Grega ŽEMLJA in 4. nosilec turnirja, Slovak Lukas LACKO. Grega je bil prepričljivo boljši in je v manj kot eni uri slavil z rezultatom 6-0 6-2. Nasprotnik danes ni bil rapoložen za igro, njegov odstotek izkoriščenih servisov je bil vsega 40 %, na drugi strani je Grega serviral odlično in osvojil 28 točk od 35 začetnih udarcev. Nasprotniku je servis odvzel petkrat, Lacko pa si ni priigral niti ene priložnosti za break.

Grega je po tekmi povedal: "Nisem pričakoval tako lahke zmage. Zares sem igral dobro od prve do zadnje točke. Vseskozi sem bil zbran, saj se zavedam, da se lahko stvari v tenisu hitro obrnejo. Nadaljevati moram v takem ritmu, dejstvo pa je, da mi očitno to igrišče, žoge, vzdušje, gledalci zelo ustrezajo."

Tudi v četrtek bodo tako na svoj račun prišli slovenski ljubitelji tenisa, saj bodo v popoldanskem in večernem terminu spremljali oba naša igralca.

Prvi bo okrog 17. ure nastopil Aljaž RADINSKI, ki bo igral s 30-letnim Italijanom Luco VANNIJEM, trenutno 141. igralcem lestvice ATP. V zadnjem srečanju dneva na centralnem igrišču bo nastopil Grega ŽEMLJA. Pot v polfinale si bo poskušal utreti preko 24-letnega igralca iz BiH, Mirze BAŠIĆA, 147. igralca lestvice ATP.

Pozno zvečer je v konkurenci dvojic nastopil še Aljaž RADINSKI, ki je igral v paru z mladim, 17-letnim Grkom, Stefanosom TSITSIPASOM. Njuna nasprotnika sta bila Slovaka Norbert GOMBOS in Jozef KOVALIK, ki sta srečanje dobila s 6-3 6-1.

Obe četrtfinalni srečanji boste lahko, kot vsa prejšnja, spremljali v live streamu, povezavo najdete TUKAJ.

Pia Čuk v Aradu nadaljuje zmagovito pot, zmaga tudi za Tamaro Zidanšek, poraz Polone Reberšak in Nika Razborška

bm, 12.08.2015

Pia ČUK nadaljuje zmagovito pot na turnirjih ITF (10.000 $), ki jo je z osvojitvijo turnirja začela v Trbižu. Ta teden s Tamaro ZIDANŠEK nastopata v Aradu. Pia je v uvodnem nastopu s 6-1 6-7(3) 6-2 premagala Čehinjo Gabrielo HORACKOVO, Tamara ZIDANŠEK je s 6-1 6-1 premagala Ukrajinko Nadyo KOLB.

Z nastopi pa sta v drugem krogu ITF turnirja (10.000 $) v Innsbrucku končala Nik RAZBORŠEK in Polona REBERŠAK. Nik je na Futuresu s 3-6 4-6 izgubil s 6. nosilcem, Čehom Michalom KONECNYEM, Polona REBERŠAK je na turnirju ITF z 0-6 2-6 klonila proti 6. nosilki, Hrvatici Ivi PRIMORAC. TUKAJ.

Sven Lah, Anže Arh, Nika Radišič, Saša Klaneček, Zala Dovnik in Anja Gal v tretji krog ITF turnirja v Domžalah, Matic Podlipnik uspešen v Munchnu

bm, 12.08.2015

Na 20. izvedbi mladinskega ITF turnrja v Domžalah, letošnji je 4. ranga, se je 1. nosilec Sven LAH uvrstil v tretji krog. V drugem je igral z Nemcem Matteom HERRMANNOM-ZUNICEM in slavil z izidom 6-2 4-6 6-2. V doslej odigranih srečanjih je bil med fanti uspešen tudi Anže ARH, ki je s 6-1 6-0 odpravil Hrvata Frana NINČEVIĆA, metdem ko so Luka MIKLAVČIČ, Jernej ZAPLOTNIK,Bor SCHWEIGER MUŽAR in Klemen NIKOLAŠ z nastopi v konkurenci posameznikov končali.

Med dekleti so v tretji krog napredovale 5. nosilka Nika RADIŠIČ, ki je s 6-2 6-1 premagala Theo FINKE iz Kitajskega Tajpeha, Saša KLANEČEK ki je bila s 7-5 6-3 boljša od Izraelke Line GLUSHKO, sicer mlajše sestre bolj znane Julie GLUSHKO, 163. igralke lestvice WTA, Zala DOVNIK je s 7-5 7-5 premagala Španko Lauro MARTI, Anja GAL pa je bila z 2-6 7-6(4) 6-2 boljša od Izraelke Maye TAHAN.

Izgubile so Kristina NOVAK, Nika ZUPANČIČ, Stefany GRLJ in Nina KOLAR.

Na mladinskem turnirju TE v Munchnu še naprej odlično nastopa Matic PODLIPNIK. V tretjem krogu je s 6-4 6-2 premagal Nemca Pascala EHRMANNA in se uvrstil v četrtfinale.Na fotografiji: direktor turnirja Sašo Svoljšak in prvi nosilec Sven Lah

Nekaj fotografij današnjega dogajanja v Domžalah najdete TUKAJ.

V drugi krog ATP Challengerja Tilia Slovenia Open tudi Grega Žemlja, konec za Aljaža Jakoba Kapljo in Marcela Granollersa

bm, 11.08.2015

Na turnirju Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu je bil osrednji dogodek današnjega dne nastop našega prvega loparaja na turnirju Grega ŽEMLJE. Na centralnem igrišču se je pomeril s 27-letnim Italijanom Andreo ARNABOLDIJEM, 154. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 5-7 in 6-1.

Grega je po srečanju povedal:"Prav takšna tekma mi pomaga, da postajam boljši in, da se pri pomembnejših žogah pravilno odločam. Tudi po izgubljenem drugem nizu sem se dobro počutil. Imel sem dovolj energije, zato sem šel v tretjem nizu s polno paro. V drugem krogu proti Lacku pričakujem težak dvoboj. Vem kje je boljši in kje slabši. Sva si kar podobna. Oba imava precej ravne udarce. Tudi zanj bodo razmere s polno vlage precej težke. Morda pričakujem še boljšo igro in bolj bučno podporo s tribun.«

V drugem krogu bo igral s 4. nosilcem, Slovakom Lukasom LACKOM, ki je v prvem krogu izločilJakoba Aljaža KAPLJO. Ta je nastopil s posebnim povabilom, a se izkušenemu Slovaku ni mogel resneje upirati. Lacko je v 51 minutah slavil s 6-2 6-1.

Jakob Aljaž KAPLJA je po srečanju povedal, da je zadovoljen s tistim kar je prikazal na igrišču in nadaljeval:" Dobro sem ugotovil, kaj moram še storiti za napredek. To so izkušnje, ki jih lahko dobro unovčim. Trenirati moram še več in še močneje. Čaka me še ena tekma, kjer morava z Rokom Jarcem pokazati vse kar znava.«

Od turnirja se je poslovil tudi prvi nosilec Španec Marcel GRANOLLERS, ki ni bil kos razpoloženemu Rusu Evgenyu DONSKOYU.

Donskoy in Granollers sta se v treh dneh pomerila še drugič in obakrat je zmago slavil štiri leta mlajši ruski igralec. Pred dnevi je v polfinalu v španski Segoviji, podobno močnemu turnirju kot je v Portorožu, Donskoy zmagal s sila podobnim rezultatom, obakrat pa je bil potek tekme skorajda enak. PO srečanju je povedal: »Očitno je, da Marcel v tem trenutku ni tako samozavesten. Verjetno je njegovo samozavest načel že poraz v Španiji. Priznam, da sem imel v prvem nizu nekaj več sreče, kajti Marcell je odličen igralec. Sam sem le vztrajal in se boril za vsako žogo. Ne razmišljam, kaj lahko naredim tu v Portorožu. Grem od tekme do tekme. Morda le Novak Djokovič lahko razmišlja o končnih ciljih na turnirjih.«

V zadnji tekmi dneva sta nastopila v konkurenci dvojic Aljaž RADINSKI in Grk Stefanos TSITSIPAS. Njuna nasprotnika sta bila izkušena Italijana Paolo LORENZI in Matteo VIOLA, katerima pa izkušnje niso veliko pomagale, saj sta bila Radinski in Tsitsipas porepričljivo boljša s 6-3 6-1.

V sredo bomo v Portorožu videli na delu oba preostala Slovenca v glavnem žrebu.

Aljaž RADINSKI bo okrog 19. ure igral s srečnim poražencem, Francozom Jonathanom EYSSERICOM, za njim pa bo nastopil še Grega ŽEMLJA, ki bo igral z Lukasom LACKOM.

Preberite tudi TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Domžalah odigrali uvodne tekme prvega kroga, na turnirju TE v Munchnu zmaga za Matica Podlipnika in poraz Pie Lovrič ter Marka Andrejiča Goljarja

bm, 11.08.2015

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah so odigrali uvodna srečanja prvega kroga glavnega turnirja. Pri fantih je bilo uspešnih sedem domačih igralcev, pri dekletih bomo v drugem krogu spremljali osem Slovenk.

Zmage so v uvodnih tekmah med fanti vknjižili Sven LAH, Matic ZAPLOTNIK, Luka MIKLAVČIČ, Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Anže ARH.

V konkurenci deklet so v prvem nastopu zmagale Stefany GRLJ, Nina KOLAR in Anja GAL, brez boja pa so se v drugi krog uvrstile Nika ZUPANČIČ, Kristina NOVAK, Zala DOVNIK, Nika RADIŠIČ in Saša KLANEČEK.

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Munchnu se je Matic PODLIPNIK uvrstil v tretji krog. V uvodnem nastopu je s 2-6 6-3 6-4 premagal Nemca Philipa SCHELLHORNA, v drugem krogu pa je bil s 6-1 6-2 boljši še od enega domačega igralca, kvalifikanta Christiana Marcela WEDELA.

Po zmagah v uvodnih nastopih sta se na istem turnirju v starostni kategoriji do 14 let od tekmovanja posameznikov poslovila Pia LOVRIČ in Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Pia je z 0-6 4-6 izgubila s Čehinjo Deniso HINDOVO, od Marka je bil s 6-1 6-1 boljši igralec iz BiH Vanja DOBRNJAĆ. TUKAJ.

Polona Hercog zmagala v prvem krogu glavnega turnirja v Torontu

bm, 11.08.2015

Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2.678.000 $.

Kvalifikacijski žreb ji je bil naklonjen, prav tako razvoj dogodkov, sama pa je izkoristila praktično odprto pot v glavni turnir. V prvem krogu je igrala s 16-letno domačo povabljenko Natasho IRANI in zmagala s 6-2 6-1. V drugem in istočasno finalnem obračunu kvalifikacij je igrala z 20-letno Slovakinjo Terezo SMITKOVO, 99. igralko lestvice WTA, kateri je srečanje v prvem krogu predala 13. nosilka kvalifikacij Yulia PUTINTSEVA. Polona ni imela težav in je zmagala s 6-2 6-4.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 50. igralko sveta, 21-letno Belgijko Alison Van UYTVANCK. To je bilo njuno drugo medsebojno srečanje, leta 2014 je bila na pesku v Maroku s 6-4 6-1 boljša Polona, tudi tokrat pa je slavila Hercogova. Zmagala je z rezultatom 6-4 1-6 6-3.

V drugem krogu se bo pomerila s staro znanko iz Rusije, 11. nosilko, Ekaterino MAKAROVO. Makarova na lestvici WTA trenutno zaseda 12. mesto, s Polono pa se je doslej srečala že šestkrat. Pet srečanj je pripadlo Rusinji, zadnje je dobila leta 2014 v Pekingu, enkrat pa je slavila Hercogova, prav tako v Pekingu leta 2012. Makarova v zadnjih mesecih sicer ni bila preveč uspešna, najboljši izid pa je dosegla prav pretekli teden v Washingtonu, kjer se je uvrstila v polfinale, tu pa pri izidu 1-1 v nizih srečanje predala Pavlyuchenkovi. TUKAJ.

V Portorožu na festivalu tenisa nastopajo 14-letniki, uspešen začetek Pie Lovrič in Marka A. Goljarja v Nemčiji

bm, 10.08.2015

Na festivalu tenisa v Portorožu ob osrednji prireditvi ATP Challengerju nastopajo tudi mladi igralci in igralke. Danes so s turnirjem začeli štirinajstletniki. Dečki so odigrali srečanja prvega in drugega kroga A in B turnirja, deklice so odigrale srečanja prvega kroga.

V A turnirju dečkov uvodna kroga nista prinesla presenetljivih izidov, od nosilcev se je poslovil samo Žiga KOVAČIČ.

Tudi v B turnirju dečkov sta uvodna kroga minila v znamenju nosilcev.

Tudi med deklicami so uvodni nastopi minili v znamenju postavljenih igralk, zanimivejši obračuni se nam obetajo v torek.

Pri dečkih je prvi nosilec Borut ŠRAJ, pri deklicah to mesto pripada Alji BELINGER.

Na turnirju TE do 14 let v Muenchnu sta v uvodnem krogu uspešno nastopila Mark ANDREJIČ GOLJAR in Pia LOVRIČ.

Mark je v prvem krogu s 7-5 6-1 premagal Nemca Frederica SCHLOSSMANNA, Pia je bila v uvodnem nastopu s 6-2 6-3 boljša od Nemke Louise JUNGHANNS.

Uvodno srečanje je izgubil Filip Jeff PLANINŠEK. S 6-1 6-4 ga je izločil 10. nosilec, Ciprčan Sergios KYZAS. TUKAJ.

Tino Kovačič, Jan Vehovec in Sheila Glavaš v glavni turnir v Domžalah

bm, 10.08.2015

V Domžalah so končane kvalifikacije na mednarodnem mladinskem ITF turnirju 4. ranga, prvem iz serije treh, ki se bo nadaljevala prihodnji teden v Kranju in končala teden za tem v Mariboru.

V današnjih finalnih obračunih kvalifikacij so bili uspešni Tino KOVAČIČ, kateremu je Hrvat Luka VESELIĆ po izgubljenem prvem nizu srečanje predal, Jan VEHOVEC, ki je s 6-7(4) 3-6 4-6 izločil Španca Juana ERRA in Sheila GLAVAŠ, ki je s 6-1 6-2 premagala Rusinjo Irino TUTURINO.

V torek se začenja glavni turnir v katerem bodo pri fantih nastopili Sven LAH, trenutno vodilni slovenski mladinec in najvišje uvrščen Slovenec na svetovni mladinski teniški lestvici, ki je prvi nosilec turnirja, Miha OKORN, Matic ZAPLOTNIK, Luka MIKLAVČIČ, Rok KOMAC, David Lucas AMBROŽIČ, Jernej ZAPLOTNIK, Nejc SITAR, Klemen NIKOLAŠ, Grega BOH, Nick CMAGER, Bor SCHWEIGER MUŽAR, Anže ARH in Jure FRANK.

Tudi med dekleti bo nastopila kopica naših obetavnih mladink. Mesto pete nosilke zaseda najboljša med sodelujočimi Slovenkami na svetovni mladinski teniški lestvici Nika RADIŠIČ, poleg nje pa bodo nastopile še Marija VENTA, Nika ZUPANČIČ, Kristina NOVAK, Žaklin BOKAN, Zala DOVNIK, Stefany GRLJ, Nina KOLAR, Anja GAL, Nina KNEZ, Tina CVETKOVIČ, Saša KLANEČEK in Maruša PLANK. TUKAJ.

V Portorožu se je začel glavni del teniškega turnirja Tilia Slovenia Open 2015, za navdušenje navijačev poskrbel Aljaž Radinski

bm, 10.08.2015

Z današnjim dnem se je v Portorožu začel glavni del teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, kjer bodo med posamezniki nastopili trije Slovenci, Grega Žemlja, Jakob Aljaž Kaplja in Aljaž Radinski. Na tiskovni konferenci je bila prisotna spodbudna želja po večjem turnirju, hkrati pa so vsi skupaj izrazili močno podporo trenutnem ustroju turnirja ter potrdili viden dvig organizacije celotnega dogodka Tilia Slovenia Open.

Turnirski del je do petkovih polfinalnih obračunov brezplačen, prav tako pa se na info točki zavarovalnice Tilia lahko dobijo brezplačne vstopnice tako za polfinalna obračuna kot tudi za veliki finale.

Že uvodoma je župan občine Piran, Peter Bossman dejal, da je za vsak projekt potreben čas, vsekakor pa je teniški turnir Tilia Slovenia Open že v nepolnih treh letih pokazal svojo vrednost. Brez ovinkarjenja je Bossman priznal, da si želi v naslednjih letih doseči nivo turnirja serije 250, podobnega, kot ga imajo Hrvati v Umagu.

Prvi slovenski lopar bo v Portorožu zagotovo Grega Žemlja, zmagovalec turnirja 2013.: »Vesel sem, da lahko igram v Portorožu. Ta turnir imam za svojega. Poskrbljeno je za vse in lahko rečem, da imam izvrstne pogoje za trening. Morda moja forma še ni tako zelo dobra, predvsem zato, ker mi manjka težkih tekem. Verjamem pa da se lahko vrnem na mesta, ki mi pripadajo. Lažje mi bo uspelo tudi zato, ker smo s Tilio podaljšali sodelovanje.«

Velik del zaslug za odmevnost dogodka Tilia Slovenia Open nosi tudi TK Val Portorož, ki je organizator tenis Festa, na katerem sodeluje 88 slovenskih teniških klubov in prav vsi mlajši teniški igralci, ki se aktivno ukvarjajo s tem športom. Pod vodstvom glavne sodnice Anje Regent, tudi predsednice tekmovalno registracijske komisije pri TZS, bo v desetih dneh na peščenih igriščih poleg teniškega stadiona nastopilo med 700 in 800 igralcev in to prav v vseh kategorijah od osem letnikov do članov.

Danes smo v Porotorožu spremljali prvi slovenski nastop v glavnem turnirju, ko se je na osrednjem igrišču ŠC Marina Porotorož predstavil Aljaž RADINSKI. Igral je z Japoncem Hirokijem MORIYO in v zadovoljstvo navijačev slavil z gladkih 6-1 6-1. Srečanje je trajalo manj kot eno uro, Aljaž pa je odlično serviral (88 % izkoristek prvega servisa) in nasprotniku ni ponudil niti ene priložnosti za break. Sam je nasprotniku odvzel servis petkrat in se veselil prve zmage v glavnem turnirju serije Challenger.

V torek bosta v Portorožu dva slovenska nastopa. Ob 17. uri bo nastopil Jakob Aljaž KAPLJA, ob 20. uri pa Grega ŽEMLJA.

Preberite tudi TUKAJ.

Nik Razboršek in Polona Reberšak zmagala v uvodnih nastopih Innsbrucka

bm, 10.08.2015

Nik RAZBORŠEK ta teden nastopa na Futuresu (10.000 $) v Innsbrucku. V prvem krogu je s 6-2 3-6 6-3 premagal Brazilca Caia SILVO in s tem dosegel osmo zaporedno zmago na turnirjih serije Futures, potem ko je konec junija osvojil Futures v italijanskem Busto Arsiziu.

Na ženskem ITF turnirju v Innsbrucku nastopa tudi Polona REBERŠAK. V prvem krogu je igrala z Nemko Luiso Marie HUBER in zmagala s 6-4 6-4. TUKAJ.

V Portorožu so v soboto in nedeljo nastopali najmlajši ter dečki in deklice do 12 let

bm, 10.08.2015

Portoroški teniški vikend je poleg začetka ATP Challengerja in spremljajočih prireditev zaznamoval nastop najmlajših teniških igralk in igralcev.

V starostni kategoriji 8-11 let jih je nastopilo okrog 120, tekmovali pa so na turnirjih v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

V soboto in nedeljo sta v Porotorožu potekala tudi RR turnirja do 12 let, ki bosta epilog doživela s finalnimi A in B turnirji, ki se začnejo v četrtek.

Na turnirjih v starostni kategoriji 8 do 11 let sta v mini tenisu zmagala Maks VINCEK (Koper) in njegova klubska kolegica Žana BJELKIČ.

Tudi v midi tenisu je bila pri deklicah najboljša Žana BJELKIČ (Koper), medtem, ko je pri dečkih slavil Žiga VEHOVEC (Proten).

Na turnirju do 10 let je bila med deklicami najboljša Tara SLADAKOVIĆ (Pula), pri dečkih je zmagal Beni BORLINI (Koper).

V tenisu do 11 let je med deklicami prvo mesto osvojila Rina GROŠELJ (AsLit), med dečki pa je bil najboljši njen klubski kolega Bor ARTNAK.

V ponedeljek se tekmovanja mladih igralcev in igralk nadaljujejo s turnirjema za dečke in deklice stare do 14 let. TUKAJ.

Še jutri prijave za septemberski dogodek v Kopru, turnirje od 10-14 let

, 10.08.2015

Od 5. -13.septembra 2015 bo Teniški center Bonifika v Kopru spet prizorišče mednarodnega teniškega dogodka, tokrat bo na vrsti 5. Banka Koper Junior Slovenia Open za dečke in deklice v starosti od 10-14 leta.

Turnir spada v koledar Tennis Europe, za uspešno prijavo, ki se izteče 11.avgusta, pa je potrebno imeti IPIN številko, odpreti TE račun (account) in se preko njega prijaviti na turnir.

V primeru težav pokličite na 031-353-145 ali pošljite email na tk.koper@siol.net. Kdo so dosedanji zmagovalci in več informacij o turnirju pa najdtete na uradni spletni strani www.jrkoperopen.com TUKAJ.

Polona Hercog se je uvrstila v glavni turnir Toronta, ponoči v prvem krogu z Alison Van Uytvanck

bm, 09.08.2015

Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2.678.000 $. Kvalifikacijski žreb ji je bil naklonjen, prav tako razvoj dogodkov, sama pa je izkoristila praktično odprto pot v glavni turnir. V prvem krogu je igrala s 16-letno domačo povabljenko Natasho IRANI in zmagala s 6-2 6-1. V drugem in istočasno finalnem obračunu kvalifikacij je igrala z 20-letno Slovakinjo Terezo SMITKOVO, 99. igralko lestvice WTA, kateri je srečanje v prvem krogu predala 13. nosilka kvalifikacij Yulia PUTINTSEVA. Polona ni imela težav in je zmagala s 6-2 6-4.

V prvem krogu glavnega turnirja bo v ponedeljek ponoči po našem času igrala s 50. igralko sveta, 21-letno Belgijko Alison Van UYTVANCK. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, leta 2014 je bila na pesku v Maroku s 6-4 6-1 boljša Polona.

Manj sreče je imel z žrebom na ATP turnirju serije 1000 v Montrealu Blaž ROLA. V prvem krogu je naletel na 9. nosilca, Latvijca Ernestsa GULBISA, 81. igralca lestvice ATP in izgubil z rezultatom 4-6 3-6.

Na WTA turnirju v Washingtonu je Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru s Španko Laro ARRUABARRENA, izgubila finalni obračun. S 7-5 7-6(7) sta bili boljši Francozinja Kristina MLADENOVIC in Švicarka Belinda BENCIC. TUKAJ.

Na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2015 drugi krog kvalifikacij usoden za Davida Goršiča

bm, 09.08.2015

V Portorožu se je s kvalifikacijskimi obračuni začel letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015. V kvalifikacijah je nastopilo 5 slovenskih igralcev, v drugi krog se je uvrstil le David GORŠIČ. Ta se je po dvoletni teniški pavzi letos vrnil na igrišča in na prvih turnirjih pokazal zelo dobro formo, kar mu je tudi prineslo povabilo v reprezentanco za Davisov pokal, s katero je gostoval v Izraelu. Tudi povabilo na Challenger je povsem upravičil in v prvem krogu z edino slovensko zmago izločil 27-letnega Nizozemca Stephana FRANSENA. Tudi v drugem krogu je odlično zaigral in šele po uri in pol izenačenega dvoboja izgubil z 2. nosilcem kvalifikacij, 19-letni Čilencem Christianom GARINOM, 287. igralcem lestvice ATP. Ta je slavil s 6-4 6-4.

V prvem krogu kvalifikacij so izgubili Marko LAZIČ, Anže MASTNAK ter Gregor in Primož VOVK.

V soboto se bo v Portorožu program začel že ob 08. uri, David GORŠIČ pa bo nastopil v drugem srečanju dneva okrog 09.30 ure.

V Portorožu so nasprotnike dobili tudi naši predstavniki v glavnem žrebu.

Grega ŽEMLJA se bo v prvem krogu pomeril z Italijanom Andreo ARNABOLDIJEM (ATP-160), Jakob Aljaž KAPLJA bo igral s 4. nosilcem, 27-letnim Slovakom Lukasom LACKOM (ATP-117), Aljaž RADINSKI, še tretji prejemnik posebnega povabila, pa bo v prvem krogu igral s 24-letnim Japoncem Hirokijem MORIYO (ATP-214).

V Porotorožu se v ponedeljek začenja glavni turnir, v katerem bomo videli tudi prvi slovenski nastop. V osrednjem večernem terminu bo na centralnem igrišču ob 20. uri nastopil Aljaž RADINSKI.

Sicer pa se bo ponedeljkov spored z zaključnimi obračuni kvalifikacijskega turnirja in prvimi obračuni glavnega turnirja začel ob 09. uri, ko bosta na sporedu dve srečanji, po premoru pa se bo nadaljeval ob 16. uri. Okrog 18. ure bo nastopila tudi slovenska dvojica Tilen ŽITNIK in David GORŠIČ. Preberite tudi TUKAJ.

V Domžalah se je s kvalifikacijami začel mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga

bm, 08.08.2015

V Domžalah se je s kvalifikacijami začela serija mladinskih ITF turnirjev, ki štejejo za svetovno mladinsko teniško lestvico. Turnirji na domačih tleh so odlična priložnost za naše mlade teniške igralke in igralce, ki se resneje spogledujejo s teniško kariero, da osvojijo prve točke in si v prihodnosti zagotovijo nastope na turnirjih višjih rangov. Serija se bo nadaljevala s turnirjem v Kranju in končala s turnirjem v Mariboru.

V kvalifikacijah bo nastopilo 10 fantov in štiri dekleta, kar nekaj pa si jih je že zagotovilo nastop v glavnem turnirju, med njimi z 287. mestom na svetovni mladinski teniški lestvici naš trenutno najboljši mladinec Sven LAH, kateremu bo tudi pripadlo mesto prvega nosilca na turnirju fantov.

Tudi pri dekletih bo mesto prve nosilke pripadlo domači igralki, Niki KOZAR, ki je včeraj osvojila članski turnir v Porotorožu. Nika KOZAR je s 174. mestom trenutno šesta slovenka na mladinski svetovni teniški lestvici.

Odigrana sta bila prva kroga kvalifikacij, v zadnji, finalni krog pa so se uvrstili Blaž GVARDJANČIČ, Mark MESARIČ, Jan VEHOVEC in Tino KOVAČIČ.

Pri dekletih je bila uspešna samo Sheila GLAVAŠ, ki se bo jutri borila za nastop v glavnem turnirju.

Vse rezultate srečanj in ostale informacije o turnirju najdete TUKAJ.

Z zmago Pie Čuk popoln slovenski uspeh v Trbižu, Tomislav Ternar izgubil finale Futuresa v Trnavi, poraz Nastje Kolar v polfinalu Bad Saulgaua

bm, 08.08.2015

Popoln turnirski uspeh je dosegla majhna slovenska ekspedicija na ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu.

Prvič v karieri je na profesionalnem ženskem ITF turnirju (10.000 $) slavila 19-letna Pia ČUK iz Litije. V finalu je s 6-4 6-3 premagala 1. nosilko turnirja, 19-letno domačinko Georgio BRESCIA, 399. igralko lestvice WTA, ki je na poti do finala v tesnem obračunu drugega kroga izločila našo Hano MRAZ.

Popolno slovensko slavje sta z zmago v konkurenci dvojic potrdili Tamara ZIDANŠEK, sicer četrtfinalistka turnirja posameznic in zmagovalka turnirja posameznic Pia ČUK.

Obe igralki že nekaj časa delata s Ptujčanom Zoranom KRANJCEM in trdo ter kvalitetno delo zdaj prinaša rezultate tudi Pii ČUK.

Še en slovenski finale smo spremljali ta konec tedna. Na Futuresu v Trnavi je 24-letni Beltinčan Tomislav TERNAR naskakoval prvo posamično zmago na turnirjih serije Futures (10.000 $) v karieri. Potem, ko je v polfinalu s 6-3 6-4 premagal 5. nosilca, 21-letnega iItalijanskega levičaraja Pietra LICCIARDIJA, 612. igralca lestvice ATP v finalu ni bil kos 19-letnemu Slovaku Martinu BLASKU. Lani 34. mladinec sveta je bil v finalu boljši s 3-6 6-4 6-4. Za Tomislava TERNARJA je bil to drugi finale na turnirjih serije Futures letos, a mu tudi tokrat ni uspelo zmagati.

Preboj v finale pa ni uspel Nastji KOLAR. V nemškem Bad Saulgau je na ITF turnirju (25.000 $) klonila v polfinalu, kjer je morala premoč priznati leto dni starejši, 22-letni Romunki Cristini DINU. TUKAJ.

S kvalifikacijami se v Portorožu začenja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015

bm, 08.08.2015

S kvalifikacijskimi obračuni se v soboto v Portorožu začenja letošnji ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015.

V kvalifikacijah bo nastopilo 5 slovenskih igralcev, ki so za nastop dobili posebno povabilo. Nastopili bodo Primož VOVK, Anže MASTNAK, Marko LAZIČ, David GORŠIČ in Gregor VOVK.

V soboto se v Portorožu tekme začnejo ob 10. uri, ko bosta nastopila Marko LAZIČ in Anže MASTNAK, ob 15. uri bosta nastopila David GORŠIČ (na fotografiji) in Primož VOVK, za njima pa še Gregor VOVK.

V spremljajočem teniškem programu se bo odvijal turnir v starostni kategoriji 8-11 let in RR turnir za dečke do 12 let.

Rezultate iz Portoroža lahko v živo spremljate TUKAJ.

Pia Čuk finalistka v Trbižu in z Zidanškovo zmagovalka dvojic, Tomislav Ternar polfinalist Futuresa v Trnavi, Nastja Kolar polfinalistka v Bad Saulgau, Andreja Klepač v finalu dvojic Washingtona

bm, 08.08.2015

Odličen teniški teden je za našimi igrlakami in igralci na mednarodnih teniških turnirjih. V Trbižu se je v prvi finale v karieri na turnirjih ITF (10.000$) uvrstila Pia ČUK. 19-letna Litijčanka je v polfinalu s 5-7 6-3 6-3 premagala 3. nosilko, 26. letno Italijanko Anno Giulio REMONDINO, ki je včeraj v četrtfinalu izločila Tamaro ZIDANŠEK. Uspešne nastope sta z ZIDANŠKOVO dopolnili z zmago v konkurenci dvojic. V finalu sta s 6-1 6-4 premagali Italijanki Giorgio MARCHETTI in Mario MASINI.

Tomislav TERNAR se je uvrstil v polfinale Futuresa (10.000 $) v Trnavi. V četrtfinalu je s 6-4 6-1 premagal 7. nosilca, Slovaka Ptrika FABIANA, 680. igralca lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Bad Saulgau je uspešna tudi Nastja KOLAR. 21-letna Celjanka se je po dveh poskusih na turnirjih serije WTA, ko je izgubila uvodni srečanji kvalifikacij, vrnila na turnirje serije ITF in je zaenkrat uspešna. V Bad Saulgau bo naskakovala letošnji drugi polfinale, po Lenzerheideju, kjer je sicer nastope končala v finalu. Forma v Nemčiji pa obeta morda celo naskok na novo zmago na turnirjih ITF. Doslej je v karieri vknjižila štiri. V četrtfinalu je s 6-4 6-1 premagala 20-letno Španko Olgo SAEZ LARRO.

Preboj v polfinale pa ni uspel Nataliji ŠIPEK. Na ITF turnirju v Sharm El Sheiku se je tudi tokrat morala zadovoljiti s četrtfinalom, kjer je z 1-6 3-6 izgubila s 5. nosilko, 18-letno Francozinjo Victorio MUNTEAN, ki v Egiptu nastopa že na petem turnirju zapored, zadnjega je tudi osvojila.

Na WTA turnirju v Washingtonu se je Andreja KLEPAČ v konkurenci dvojic uvrstila v finale. S sooigralko, Španko Laro ARRUABARENNO, jima polfinala ni bilo potrebno odigrati saj sta jima nasprotnici, Američanka Irina FALCONI in Romunka Monica NICULESCU, srečanje predali brez boja.

V finalu bosta igrali s Francozinjo Kristino MLADENOVIC in Švicarko Belindo BENCIC. TUKAJ.

Nika Kozar in Benjamin Beliš osvojila člansko OP B2 v Portorožu

bm, 07.08.2015

V Porotorožu se je z nastopi članov in članic na OP B2 začel festival slovenskega tenisa v okviru katerega bodo poleg osrednjega dogodka, ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2015, potekali turnirji TS v vseh starostnih kategorijah razen kategorije do 18 let, saj te igralce in igralke prihodnji teden gostijo Domžale na mladinskem ITF turnirju.

Prve so z nastopi v Portorožu končale članice. V zelo okrnjeni zasedbi turnirja je brez težav slavila ena naših najboljših mladink Nika KOZAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-4 6-2 premagala še eno perspektivno maldinko Tino CVETKOVIČ (Radovljica).

V konkurenci članov sta bila finalista Matic SOTLER (Krško) in Benjamin BELIŠ (Sgrad).

Matic SOTLER je v polfinalu s 6-3 6-2 izločil 1. nosilca Primoža VOVKA. V drugem polfinalu je Benjamin BELIŠ s 6-4 6-3 premagal Luko MIKLAVČIČA.

V finalu je s 6-4 6-4 slavil 22-letni Slovenjegrajčan Benjamin BELIŠ, ki je tako osvojil že drugi turnir v zadnjih dveh mesecih, potem ko je julija zmagal na članskem turnirju v organizaciji TK Hari. TUKAJ.

Uroš Brinovec in Urban Čevka na svetovnem prvenstvu v tenisu na mivki osvojila 5-8. mesto

bm, 07.08.2015

V italijanskem mestu Cervia je med 31. julijem in 2. avgustom potekalo svetovno prvenstvo v tenisu na mivki, katerega se je udeležilo okoli 200 igralcev – med temi tudi trije Slovenci, in sicer Marcela Cuderman, Uroš Brinovec in Urban Čevka.

Slovenska dvojica Uroš Brinovec/Urban Čevka se je v 1. krogu pomerila z dvojico Nicolas Darnal (FRA, 37. na svetovni lestvici)/Rod Boyeldieu (FRA, 35. na svetovni lestvici) in jo premagala z rezultatom 6:4 2:6 6:2. V 2. krogu sta Slovencema premoč morala priznati 6. nosilca, Regis Courtois (FRA, 10. na svetovni lestvici)/Ramon Guedez (VEN, 19. na svetovni lestvici), in sicer z rezultatom 6:1 7:6. Slovenca sta se s to zmago uvrstila med 8. najboljših dvojic na svetu, pri čemer pa sta morala v četrtfinalu le priznati premoč najboljši brazilski dvojici in 3. nosilcema turnirja, Marcusu Viniciusu Ferreiri (BRA, 12. na svetovni lestvici) /Thalesu Olivieri Santosu (BRA, 11. na svetovni lestvici).

Edina slovenska ženska predstavnica Marcela Cuderman je na svetovnem prvenstvu nastopila skupaj z Avstrijko Marleno Metzinger. Slovensko-avstrijska dvojica ni imela sreče v žrebu in se je v 1. krogu pomerila s 3. nosilkama, Marie Eve Hoarau (FRA, 6. na svetovni lestvici/Mathilde Hoarau, FRA, 7. na svetovni lestvici). Francoska dvojica je bila boljša z rezultatom 6:1 6:0. Ne glede na to sta se Marcela in Marlena odlično odrezali v turnirju poražencev, kjer sta v finalu izgubili proti Lady Correa (VEN, 48. na svetovni lestvici)/Kaori Yanese (JAP, 28. na svetovni lestvici) z rezultatom 1:4 5:3 4:1.

Z rezultati na svetovnem prvenstvu v tenisu na mivki so slovenski predstavniki ponovno dokazali, da sodijo v sam svetovni vrh tenisa na mivki. Naslednje veliko tekmovanje slovenske reprezentance v tenisu na mivki so Sredozemske igre na mivki, ki bodo konec avgusta potekale v italijanski Pescari, kjer imajo tenisači na mivki cilj osvojiti medaljo. TUKAJ.

Pia Čuk polfinalistka v Trbižu, Tomislav Ternar, Nastja kolar in Natalija Šipek četrtfinalisti, prekinjena zmagovita serija Tamare Zidanšek

bm, 06.08.2015

Pia ČUK se je na ITF turnirju v Trbižu (10.000 $) drugič v karieri uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je izločila Italijanko Lucrezio STEFANINI, ki je nastopila s posebnim povabilom. Pia je prvi niz dobila s 6-2 in v drugem povedla z 1-0, nato pa ji je Italijanka srečanje predala.

Niz sedemnajstih zaporednih zmag in treh osvojenih ITF turnirjev Tamare ZIDANŠEK je v Trbižu prekinila 3. nosilka in na svetovni teniški lestvici WTA, 60 mest višje uvrščena, 26-letna Italijanka, Anna REMONDINA. Italijanka je bila boljša z rezultatom 4-6 6-2 7-6(4). Tamara je sicer pri izidu 5-4 v tretjem nizu servirala za zmago, a je igro izgubila in na koncu tudi srečanje.

Na Futuresu v Trnavi (10.000 $) se je Tomislav TERNAR uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 7-6(0) premagal 2. nosilca, 23- letnega Rusa Kirilla DMITRIEVA, 377. igralca lestvice ATP.

V Bad Saulgau je na ITF turnirju (25.000 $) Nastja KOLAR v drugem krogu s 6-3 7-6 (2) premagala 5. nosilko, Nizozemko Cindy BURGER. Na istem turnirju je Dalila JAKUPOVIĆ z 2-6 in 3-6 izgubila s 6. nosilko Mario SAKKARI iz Grčije.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) se je v četrtfinale uvrstila Natalija ŠIPEK. V drugem krogu je s 6-3 6-0 premagala Italijanko Martino ZERULO. TUKAJ.

Portoroški teden tenisa so z OP odprli člani in članice

bm, 06.08.2015

S turnirjem članov in članic se je v Portorožu začel teden, ki bo povsem v znamenju tenisa. Poleg nastopov mladih igralk in igralcev v vseh starostnih kategorijah bo seveda osrednji dogodek ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, ki se s kvalifikacijskimi obračuni začenja v soboto.

Udeležba na uvodnih članskih turnirjih je zaradi dopustov precej okrnjena, kljub temu pa pri članih nastopa 21 in pri članicah deset igralk. Pri članih je prvi nosilec turnirja Primož VOVK, pri članicah je to Lara KRALJ. Nastopila tudi ena naših najboljših mladink Nika KOZAR.

Pri članih so se v četrtfinale uvrstili Primož VOVK, Jan VEHOVEC, Matic SOTLER, Jernej ZAPLOTNIK, Luka MIKLAVČIČ, Jan DERNIČ, Nejc MARIČ in Benjamin BELIŠ. Pri dekletih prva nosilka ni nastopila, polfinalistke pa so Marija VENTA, Tina CVETKOVIČ, Sarah Laura AMBROŽIČ in Nika KOZAR. TUKAJ.

Blaž Rola in Polona Hercog v drugem krogu končala nastope v Washingtonu, Andreja Klepač uspešna

bm, 06.08.2015

Na ATP in WTA turnirju v Washingtonu smo po drugem krogu ostali brez predstavnikov v obeh kategorijah.

Tako Blaž ROLA kot Polona HERCOG sta izgubila tekmi po izenačenem boju v treh nizih.

Blaž ROLA in Argentinec Leonardo MAYER sta igrala dve uri in pol ter odlično servirala ter v celotnem srečanju začetni udarec izgubila le enkrat oz. dvakrat, pri čemer je Blaž izgubil servis dvakrat, od tega enkrat v odločilnem tretjem nizu. Argentinec je zmagal z rezultatom 7-6(2) 6-7(3) 6-4.

Tudi Polona HERCOG je srečanje z Romunkinjo Irino Cameilo BEGU odlično začela in prvi niz, brez izgubljenega začetnega udraca, dobila. V nadaljevanju je servirala slabše, v drugem nizu servis izgubila dvakrat, v tretjem celo trikrat, kar je bilo preveč za uspeh. Romunka je zmagala z rezultatom 3.6 7-5 6-4.

V konkurenci dvojic je še drugič zmagala Andreja KLEPAČ in se uvrstila v polfinale. Tokrat igra s Španko Laro ARRUABARRENO. Potem, ko sta v prvem krogu s 3-6 7-5 10-7 premagali Francozinjo Julie COIN in Američanko Nicole MELICAHR, sta bili v četrtfinalu s 6-3 6-1 boljši od Japonk Shuko AOYAMA in Eri HOZUMI. TUKAJ.

Glavno slovensko orožje na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open v Portorožu bo Grega Žemlja

bm, 05.08.2015

Od 8. do 15. avgusta bo ŠRC Marina v Portorožu gostila teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015, kjer pa ne bo vse v znamenju tenisa, pač pa bo teniške sladokusce in množico turistov razveselil tudi vzporedni program.

Prvi nosilec turnirja bo Španec Marcel Granollers (74. ATP), ki je bil pred tremi leti že 19. igralec sveta. Drugi nosilec bo Italijan Paolo Lorenzi (87.), tretji pa Slovak Lukas Lacko (91.). Med slovenskimi igralci bo največje breme na Gregu Žemlji, zmagovalcu turnirja 2013, ki je v pol leta napredoval za več kot 500 mest na lestvici ATP – trenutno je 293., medtem ko je povabilo v glavni del turnirja prejel eden najboljših slovenskih mladincev Jakob Aljaž Kaplja. Komu bo šlo drugo vabilo v glavni turnir bo znano do začetka turnirja.

Gregor Krušič, direktor TZS: »Seveda bi si želeli, da na turnirju nastopita tako Blaž Kavčič kot tudi Blaž Rola. Kavčič je poškodovan, z Rolo pa odlično komuniciramo, ampak je zaradi slabše forme odšel na dodatne priprave v ZDA, kjer bo nato nastopil na turnirju v Montrealu. Teniški turnir Tilia Slovenia Open je največji turnir pri nas in največji poletni športni dogodek v Sloveniji. Takega slovenski tenis in tudi obalno področje resnično potrebuje. Turnirju, ki je letos po nosilcih in t.i. rezu za glavni turnir, najmočnejši do sedaj, želimo dodati dober spremljevalni program in predvsem vključiti lokalno prebivalstvo in gospodarstvo. Na teniškem festivalu bodo nastopili otroci od 8 do 18 let, imeli bomo poker večer, ki bo ponovno dobrodelen, pa t.i. Players party, petkov Tilia Business Open in niz vzporednih nagradnih iger. Menim, da smo na dobri poti. Verjamem, da bo na svoj račun prišel vsakdo, ki bo prišel v ŠRC Marina.«

Vse do sobote 15. avgusta, ko bosta na sporedu polfinalna obračuna, bo vstop na stadion brezplačen. Vstopnica za polfinale bo štiri evre, za veliki finale pa sedem evrov. Generalni pokrovitelj Zavarovalnica Tilia pa bo imela dodatno akcijo na svoji info točki – »Players corner«, kjer bo na voljo še dodatnih 800 vstopnic.

Letošnji prenos, polfinale in finale, bo na Kanalu A, kjer bo za komentiranje poskrbel Primož Podsedenšek.

Organizator dogodka, Tenis Slovenija in FM agencija, ki nadzira prireditveni prostor kjer bodo koncerti, zagotavlja odlično zabavo. V petek 7. avgusta bo na teniškem stadionu ŠRC Marina nastopila izjemna vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, v soboto 8. avgusta pa bo v svojem stilu nastopil Magnifico. Na polfinalni dan tekmovanja, 14. avgusta bo večer namenjen diskotečni glasbi saj bo nastopila ekipa Sharkastique tunes in Tom Novy.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Tamara Zidanšek nadaljuje zmagovito serijo, v četrtfinalu tudi Pia Čuk, zmagi danes še za Nastjo Kolar in Tomislava Ternarja

bm, 05.08.2015

Še eno vrhunsko predstavo Tamare ZIDANŠEK smo lahko danes videli na ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu. V drugem krogu je zabeležila 17. zaporedno zmago in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala italijansko kvalifikantko, 21. letno Francesco FUSINATO, odlično mlado igralko, ki študira v ZDA in poletje preživlja doma. Spremljali smo vrhunski tenis obeh igralk in po prikazanem Tamara tudi na tem turnirju sodi v najožji krog favoritk za še eno zmago na turnirju.

V Trbižu sta danes v drugem krogu nastopili tudi Hana MRAZin Pia ČUK. Tudi Pia na turnirju igra odlično. V drugem krogu je s 6-4 6-1 premagala Nemko Julio THIEM in se tako kot Tamara uvrstla v četrtfinale. Kljub dobremu nastopu pa to ni uspelo najmlajši od slovenske trojice, ki je danes nastopila v Trbižu. Hana MRAZ je igrala s prvo nosilko, Italijanko Georgio BRESCIO, 402. igralko lestvice WTA in izgubila s 4-6 6-7(4).

Na ITF turnirju v Bad Saulgau (25.000 $) je Nastja KOLAR prekinila serijo štirih zaporednih porazov v uvodnih krogih turnirjev in je v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagala argentinsko kvalifikantko Catalino PELLA.

V prvem krogu Futuresa v Trnavi (10.000 $) je Tomislav TERNAR s 6-3 3-6 6-2 premagal slovaškega kvalifikanta Petra VAJDO.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču je v prvem krogu izgubila Anja GAL, v drugem pa se je poslovila tudi Zala DOVNIK. Slednjo je s 6-4 6-1 premagala Hrvatica Iva ZELIĆ. TUKAJ.

Na današnji novinarski konferenci bodo predstavljene še zadnje podrobnosti o ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2015

bm, 05.08.2015

Na današnji, drugi novinarski konferenci pred največjim teniškim dogodkom v Sloveniji – ATP Challengerjem Tilia Slovenia Open 2015 bodo organizatorji predstavili zadnje podrobnosti in novosti v zvezi s turnirjem.

Novinarska konferenca bo ob 12.30 uri v kavarni Špica Caffe na Grubarjevem nabrežju ob Ljubljanici. TUKAJ.

Blaž Rola in Polona Hercog uspešna v uvodnem nastopu ATP in WTA turnirja v Washingtonu

, 05.08.2015

Na igrišča se je vrnil Blaž ROLA, ki je v zadnjem času malo nastopal, in to uspešno. Zadnji turnir je odigral 13. julija, ko je v San Benedettu v Italiji izgubil v prvem krogu. Ta teden ga bomo spremljali na ATP turnirju serije 500 v Washingtonu z nagradnim skladom 1.500.000 $, kjer je v prvem krogu igral z, v Kijevu rojenim, 22-letnim Američanom Denisom KUDLO. Ta je v Washington prišel v dobri formi saj je pretekli teden v Atlanti na turnirju ATP 250 šele v polfinalu tesno izgubil z Johnom ISNERJEM. A formo je kot kaže našel tudi Blaž, ki je srečanje dobil z rezultatom 2-6 6-4 7-6(5). Dvoboj je trajal dve uri in dvajset minut, Blaž pa je bil, kljub nekoliko slabšemu drugemu servisu in kljub temu, da so statistični podatki govorili v prid Kudli, na koncu boljši. Nasprotniku je servis odvzel trikrat, sam ga je izgubil štirikrat, pa tudi v številu osvojenih točk je bil na koncu KUDLA boljši s 109-106, a je bil Blaž bolj zbran v odločilni podaljšani igri tretjega niza. V drugem krogu bo igral s 16. nosilcem, Argentincem Leonardom MAYERJEM, 35. igralcem lestvice ATP. Letos se bosta srečala drugič, na pesku v Braziliji pa je bil boljši Blaž.

Po enotedenskem premoru je na WTA turnirju v Washingtonu nastopila tudi Polona HERCOG, ki je zadnja turnirja odlično odigrala in se uvrstila v polfinale Bukarešte in četrtfinale Bad Gasteina. Njena nasprotnica na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ je bila v prvem krogu izraelska kvalifikantka Julia GLUSHKO, 165. igralka lestvice WTA. Polona je bila boljša s 6-2 7-5 in tako nadaljuje z dobrimi predstavami tudi na trdi podlagi.V drugem krogu bo igrala s 6. nosilko, Romunko Irino Camilio BEGU, 29. igralko lestvice WTA. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, leta 2012 je bila na pesku uspešnejša Romunka. TUKAJ.

Tamara Zidanšek, Hana Mraz in Pia Čuk uspešne v Trbižu, Dalila Jakupović v Bad Saulgau, Natalija Šipek v Sharm El Sheikhu, Zala Dovnik v Stobreču

bm, 04.08.2015

V bližnjem Trbižu poteka ženski članski ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V igri so tudi štiri Slovenke. Hana MRAZ se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, neposredno pa so vanj uvrščene Nina POTOČNIK, Pia ČUK in Tamara ZIDANŠEK, ki je zaigrala prva.

Po zelo dobri predstavi s 6-2 6-3 premagala domačinko Nicole FOSSA HUERGO in s to zmago dosegla že šestnajsto zaporedno na turnirjih tega ranga.

Prva je od Slovenk v torek nastopila Pia ČUK in tudi ona gladko opravila z nasprotnico iz Poljske. Oliwio SZYMCZUCH je premagala z rezultatom 6-1 6-3.

Nina POTOČNIK je igrala s srečno poraženko, Italijanko Cammillo SCALA in izgubila z 2-6 4-6.

Zadnja je izmed naših igralk nastopila kvalifikantka Hana MRAZ in s 6-3 2-6 5-0 (predaja) izločila Nemko Luiso Marie HUBER

Na ITF turnirju v Bad Saulgau (25.000$) je Dalila JAKUPOVIĆ, trenutno druga Slovenka na svetovni ženski teniški lestvici WTA, v prvem krogu s 6-4 1-6 6-2 premagala Britanko Katy DUNNE.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) je Natalija ŠIPEK v prvem krogu s 6-1 6-4 premagala domačinko Lamis ALHUSSEIN ABDEL AZIZ.Aljaž RADINSKI je nastopil na ITF turnirju (10.000 $) v Carigradu in v prvem krogu s 6-7(5) 7-5 1-6 izgubil s Kazahstancem Romanom KHASSANOVIM.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobrecu je v prvem krogu glavnega turnirja Zala DOVNIK s 7-5 7-6(2) premagala Kitajko Ai Qi CHEN.

Pri fantih je Klemen NIKOLAŠ v prvem krogu klonil v srečanju s 7. nosilcem, Poljakom Lukaszom KOZIELSKIM. Ta je bil boljši z 2-6 7-5 6-4. Že v kvalifikacijah je v drugem krogu na istem turnirju obstala Tina Kristina GODEC. S 5-7 6-2 4-6 jo je premagala Nemka Mina HODZIC. TUKAJ.

Portorož letos kot kaže brez Blaža Kavčiča

bm, 03.08.2015

Blaž KAVČIČ je danes v sporočilu za javnost zapisal, da mora nastop na ATP Challengerju v Portorožu odpovedati zaradi poškodbe stegenske mišice.

V sporočilu je med drugim zapisal:

Stegensko mišico si je Blaž natrgal že v začetku maja na turnirju ATP serije Masters v Rimu, kjer je moral kljub vodstvu v nizih predati dvoboj prvega kroga kvalifikacij. Poškodbo je takrat sicer uspel sanirati z intenzivnimi terapijami in že dva tedna zatem zaigral na Roland Garrosu. Na žalost se je ista poškodba ponovila pred dnevi na ATP turnirju serije 250 v Gstaadu, kjer je moral v prvem krogu glavnega dela ponovno predati tekmo, kljub vodstvu 1:0 v nizih.

“Po Umagu sem začutil, da se igra spet počasi vzpenja. Težko je, ko zmaguješ in si boljši pa moraš predati zaradi poškodbe. Bolečino sem začutil že v prvem nizu, vendar sem mislil, da bom že nekako zdržal do konca. Žal je v drugem nizu bolečina postala premočna in že po prvi igri sem vedel da bom moral predati,« je povedal Blaž po predaji v prvem krogu ATP Gstaad Swiss Open.

Žal je pregled pokazal resno natrganino: »Takoj v petek sem opravil magnetno resonanco in včeraj dobil tudi izvide strokovnjakov, ki so sporočili, da gre za resno nekaj centimetrsko natrganino in bo potrebno 3-4 tedensko okrevanje. Očitno smo po poškodbi v maju prehitro začeli s polnim treningom. Vendar Roland Garrosa in Wimbledona pač enostavno ne moreš izpustiti, saj gre za ključne turnirje v karieri.«

Nastop v Portorožu je zato na žalost praktično nemogoč: »Poleg največjih štirih turnirjev za Grand Slam, je ATP Challenger Tilia Slovenia Open zame eden najpomembnejših turnirjev, saj igram pred vsemi najbližjimi, podporniki, navijači. V Sloveniji na žalost najboljši igralci nimamo veliko možnosti, da bi igrali na turnirju pred domačimi gledalci, kar je za športnika najlepše. Celoten program sem planiral tako, da se bi kar najboljše pripravil na turnir. Že to sredo sem planiral na obalo in trenirati. Po Challengerju v Ljubljani sem lansko leto osvojil še Challenger v Portorožu. Najlepše je zmagati doma. Zato je še toliko težje, ko se ne moreš boriti.«

»Zavedam se, da je težko pripraviti dogodek na takšni ravni in vsi slovenski teniški igralci lahko le upamo, da se bo dogodek obdržal in vsako leto večal. Tudi če ne bom uspel igrati, bom zagotovo prišel pogledati in navijati za ostale slovenske igralce in upam, da se bodo odzvali tudi vsi ljubitelji tenisa in prišli v Portorož! Se pa že sedaj veselim naslednjega reprezentančnega dvoboja za Davis Cup, ki bo konec septembra v Sloveniji. Verjamem, da bom takrat zdrav in se lahko oddolžil slovenskim ljubiteljem tenisa,« je zaključil Blaž.

Poleg Tilia Slovenia Open turnirja, je žal pod velikim vprašajem tudi US Open, saj so zdravniki predvideli 4 tedensko celjenje strgane mišice. Blaž sicer verjame, da bo vsaj zadnji del sezone uspel odigrati brez težav in brez poškodb ter se vrnil nazaj na mesta kjer je že bil. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman napreduje po lestvici ATP, Dalila Jakupović druga Slovenka na lestvici WTA

bm, 03.08.2015

Najnovejša svetovna moška teniška lestvica ATP je prinesla novo najboljšo uvrstitev v karieri Tomu KOČEVARJU DEŠMANU, ki se je povzpel na 385. mesto.

Sicer pa ostaja prvi slovenec na tej lestvici Blaž ROLA na 124. mestu, Blaž KAVČIČ je na 132. mestu, Grega ŽEMLJA ostaja na robu tristoterice na 293. mestu, med najboljšimi 500 igralci pa je še Janez SEMRAJC na 348. mestu.

Na ženski svetovni teniški lestvici WTA ostaja najvišje uvrščena Slovenka Polona HERCOG na 72. mestu. Pomemno spremembo pa je lestvica prinesla Dalili JAKUPOVIĆ. 24-letna Jeseničanka je prvič v karieri druga Slovenka na svetovni teniški lestvici, z 245. mestom pa le še za 9 mest zaostaja za svojo najboljšo uvrstitvijo v karieri, ki jo je dosegla leta 2014. Na tretjem mestu med Slovekami je ta teden Nastja KOLAR, ki je izgubila 11 mest in je na 266. mestu, sledijo pa Tadeja MAJERIČ z 275. mestom, Petra RAMPRE s 344. mestom, slovenske uvrstitve med prvimi 500 igralkami sveta pa zaključuje Tamara ZIDANŠEK s 494. mestom. TUKAJ.

Še 4 dni nas loči do prvih tekem na ATP Challengerju Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu

bm, 03.08.2015

Teniški turnir ATP Challenger Tilia Slovenia Open, z nagradnim skladom 42.500€, bo letos na sporedu od 10. do 15.8.2015, letos že tretjič v ŠRC Marina Portorož.

Na letošnjem turnirju bodo nastopili igralci iz kar 33ih držav, glede na listo prijavljenih pa bo letošnji turnir najmočnejši. Med prijavljenimi so trije igralci, ki so med prvimi 100 igralci na svetu, zadnji neposredno uvrščen igralec v glavi turnir je 195. na lestvici ATP.

Prvi nosilec turnirja je Španec Marcel GRANOLLERS, leta 2012 že 19. igralec sveta in zmagovalec štirih turnirjev serije ATP. Drugi nosilec Italijan Paolo LORENZI je stari znanec slovenskih Challengerjev, v karieri pa je bil že uvrščen med prvih 50 igralcev na lestvici ATP.

Tretji nosilec je Slovak Lucas LACKO, tudi on že član najboljše petdeseterice najboljših teniških igralcev.

Turnirja se bosta udeležila tudi Italijan Luca VANNI, ki se je letos iz kvalifikacij prvič uvrstil v glavni žreb turnirja ATP serije 250, nato pa prišel vse do finala in Nizozemec Thiemo DE BAKKER, ki je bil že 40. igralec sveta in nenazadnje obetavni, 20 letni Srb, Laslo DJERE.

Od domačih igralcev bosta zagotovo nastopila Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA.

Imena ostalih slovenskih igralcev bo organizator, Tenis Slovenija, sporočil na novinarski konferenci 5. avgusta. 2015.

Sicer pa bodo portoroške noči letos še daljše in še bolj vroče. V ŠRC Marina se bodo v sklopu turnirja zvrstili trije koncerti, Players party in dobrodelni poker večer s Casinojem Portorož, Občina Piran pa bo na zaključni dan turnirja ter vikend pozneje prav tako pripravila koncerte.

Vsega skupaj bo tako 6 koncertov, od tega so trije v »teniški« režiji, trije pa v režiji Občine Piran.

Pregled dogajanja:

• 7.8. Perpetuum Jazzile (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnica )

• 8.8. Magnifico (ŠRC Marina, teniška igrišča – vstopnica )

• 11.8. Players party (ŠRC Marina Portorož – vstop z vabilom)

• 12.8. Dobrodelni poker turnir v Casinoju Portorož (Casino Portorož, vpisnina 25€)

• 14.8. Oldies Goldies & Sharkastique (ŠRC Marina, teniška igrišča – brezplačno )

• 15.8. Big Foot Mama (Portoroška plaža – brezplačno)

• 21.8. Uros Perich Perry (Portoroška plaža – brezplačno))

• 22.8. Sugar free ZUCCHERO (Portoroška plaža – brezplačno)

5.8.2015 bo še novinarska konferenca na kateri bo posredovanih še več podrobosti o letošnjem dogajanju v Portorožu.

Kateri igralci so poleg zgoraj navedenih še prijavljeni za nastop v Portorožu lahko preverite TUKAJ

Vse informacije o turnirju lahko spremljate
TUKAJ.

Blaž Rola in Polona Hercog prihodnji teden v Washingtonu, Hana Mraz čez kvalifikacije v Trbižu

bm, 02.08.2015

Na igrišča se vrača Blaž ROLA, ki je v zadnjem času malo nastopal. Zadnji turnir je odigral 13. julija, ko je v San Benedettu v Iztaliji izgubil v prvem krogu. Prihodnji teden ga bomo spremljali na ATP turnirju serije 500 v Washingtonu z nagradnim skladom 1.500.000 $, kjer bo v prvem krogu igral z, v Kijevu rojenim, 22-letnim Američanom Denisom KUDLO. Ta v Wasington prihaja v dobri formi saj je pretekli teden v Atlanti na turnirju ATP 250 šele v polfinalu tesno izgubil z Johnom ISNERJEM.

Po enotedenskem premoru bo na WTA turnirju v Washingtonu nastopila tudi Polona HERCOG, ki je zadnja turnirja odlično odigrala in se uvrstila v polfinale Bukarešte in četrtfinale Bad Gasteina. Njena nasprotnica na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ bo v prvem krogu kvalifikantka.

S kvalifikacijskimi nastopi so na turnirjih nižjih rangov že začeli nekateri naši igralci in igralke. Največ jih je v bližnjem Trbižu na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $. V prvem krogu kvalifikacij jih je nastopilo 7, v finale kvalifikacij pa sta se uvrstili Hana MRAZ, ki je s 6-4 6-0 premagala Italijanko Mario MASINI, in Klavdija BUKOVEC, ki je bila v domačem obračunu s 6-4 4-6 6-1 boljša od Ajde BUKOVEC.

V finalu kvalifikacij je bila uspešna samo Hana MRAZ, ki je s 6-1 6-0 premagala Italijanko Tasho CACCIATO. V glavnem turnirju so prijavljene Tamara ZIDANŠEK, ki bo nastopila v ponedeljek ob 16. uri ter Pia ČUK in Nina POTOČNIK. V prvem krogu so izgubile Žoel KASTELIC, Sara DJURDJEVIĆ, Pia BRGLEZ in Lara GLAVIČ.

Na enako vrednem ITF turnirju na Dunaju se je Saša KLANEČEK z dvema zmagama uvrstila v zadnji krog kvalifikacij. Izločila je Čehinjo Hano UHROVO in Kristino MRAZOVO. Za nastop v glavnem turnirju je igrala s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO in izgubila z 1-6 2-6. Izgubila je tudi Zala DOVNIK.

Na Futuresu v Trnavi (10.000 $) v kvalifikacijah nastopa Matej LELJAK. V prvem krogu kvalifikacij je s 6-2 6-3 premagal Čeha Krystofa JANOSIKA. V glavnem turnirju je prijavljen Tomislav TERNAR.

Na mladinskem turnirju 5. ranga v Stobreču je v prvem krogu kvalifikacij Kristina Tina GODEC s 6-1 4-6 6-1 premagala Avstrijko Ines MAUMGARTNER. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman osvojil drugi Futures letos in tretjega v karieri

bm, 01.08.2015

Tom KOČEVAR DEŠMAN je v avstrijskem Welsu osvojil drugi turnir serije Futures v letu 2015 in tretjega v karieri.

V finalu je s 6-2 6-4 premagal 1. nosilca, 22-letnega Francoza Maxima CHAZALA, 320. igralca lestvice ATP.

Na zadnjih devetnajstih srečanjih je zabeležil 16zmag in le tri poraze.

Čestitamo!

Foto: Facebook TUKAJ.

Kaja Juvan in Nika Radišič zmagovalki turnirja dvojc na OFEM v Tbilisiju

bm, 01.08.2015

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Tbilisiju sta se Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ v konkurenci dvojic povzpeli na najvišjo stopničko in osvojili zlato medaljo.

Na poti do zmage sta v četrtfinalu s 6-4 6-0 premagali Gruzijki, 3. nosilki Ano MAKATSARIA in Ano SHANIDZE, v polfinalu pa sta bili s 6-4 6-2 boljši od 1. nosilk, Rusinj Sofye LANSERE in Taisiye PACHKALEVE.

V finalu sta s 4-6 6-3 7-5 premagli Romunki Stefanio Selmo CADAR in Andreeo PRISACARIU. V slovensko zbirko medalj sta tako prispevali še peto zlato.

Čestitamo! Kaja JUVAN je z nastopi med posameznicami končala v četrtfinalu. Tu jo je s 6-1 6-4 premagala 2. nosilka, Latvijka Daniela VITSMANE.

. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.