Nika Kozar in Benjamin Beliš osvojila člansko OP B2 v Portorožu

V Porotorožu se je z nastopi članov in članic na OP B2 začel festival slovenskega tenisa v okviru katerega bodo poleg osrednjega dogodka, ATP Challengerja Tilia Slovenia Open 2015, potekali turnirji TS v vseh starostnih kategorijah razen kategorije do 18 let, saj te igralce in igralke prihodnji teden gostijo Domžale na mladinskem ITF turnirju.

Prve so z nastopi v Portorožu končale članice. V zelo okrnjeni zasedbi turnirja je brez težav slavila ena naših najboljših mladink Nika KOZAR (Tr-Kr), ki je v finalu s 6-4 6-2 premagala še eno perspektivno maldinko Tino CVETKOVIČ (Radovljica).

V konkurenci članov sta bila finalista Matic SOTLER (Krško) in Benjamin BELIŠ (Sgrad).

Matic SOTLER je v polfinalu s 6-3 6-2 izločil 1. nosilca Primoža VOVKA. V drugem polfinalu je Benjamin BELIŠ s 6-4 6-3 premagal Luko MIKLAVČIČA.

V finalu je s 6-4 6-4 slavil 22-letni Slovenjegrajčan Benjamin BELIŠ, ki je tako osvojil že drugi turnir v zadnjih dveh mesecih, potem ko je julija zmagal na članskem turnirju v organizaciji TK Hari.