Pia Čuk polfinalistka v Porečah, Tamara Zidanšek v Bagnatici, poraz Polone Reberšak

Pia ČUK v Avstriji nadaljuje z odličnimi nastopi na turnirjih ITF in se je po polfinalu v Gradcu prejšnji teden tudi ta teden uvrstila v polfinale. Tokrat v Porečah na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagala 4. nosilko, 20-letno Slovakinjo Natalio VAJDOVO, 553. igralko lestvice WTA.

Za nov finale se bo tudi tokrat borila z 19-letno avstrijsko vrstnico, 5. nosilko Julio GRABHER (WTA 591), ki jo je prav v polfinalu premagala v Gradcu.

Z izjemno serijo zmag pa nadaljuje Tamara ZIDANŠEK. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v italijanski Bagnatici je zmagala še osmič zapored na turnirjih serije ITF in se uvrstila v nov polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-1 odpravila 8. nosilko, 20-letno Rusinjo Aleno TARASOVO.

Za nov finale se bo borila s 7. nosilko, Italijanko Anastasio GRYMALSKO.

V četrtfinalu Poreč je izgubila Polona REBERŠAK. S 7-5 6-4 jo je v četrtfinalu premagala Piina polfinalna nasprotnica Juila GRABHER.