Tamara Zidanšek nadaljuje zmagovito serijo, v četrtfinalu tudi Pia Čuk, zmagi danes še za Nastjo Kolar in Tomislava Ternarja

Še eno vrhunsko predstavo Tamare ZIDANŠEK smo lahko danes videli na ITF turnirju (10.000 $) v Trbižu. V drugem krogu je zabeležila 17. zaporedno zmago in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-2 premagala italijansko kvalifikantko, 21. letno Francesco FUSINATO, odlično mlado igralko, ki študira v ZDA in poletje preživlja doma. Spremljali smo vrhunski tenis obeh igralk in po prikazanem Tamara tudi na tem turnirju sodi v najožji krog favoritk za še eno zmago na turnirju.

V Trbižu sta danes v drugem krogu nastopili tudi Hana MRAZin Pia ČUK. Tudi Pia na turnirju igra odlično. V drugem krogu je s 6-4 6-1 premagala Nemko Julio THIEM in se tako kot Tamara uvrstla v četrtfinale. Kljub dobremu nastopu pa to ni uspelo najmlajši od slovenske trojice, ki je danes nastopila v Trbižu. Hana MRAZ je igrala s prvo nosilko, Italijanko Georgio BRESCIO, 402. igralko lestvice WTA in izgubila s 4-6 6-7(4).

Na ITF turnirju v Bad Saulgau (25.000 $) je Nastja KOLAR prekinila serijo štirih zaporednih porazov v uvodnih krogih turnirjev in je v prvem krogu s 6-4 7-6(3) premagala argentinsko kvalifikantko Catalino PELLA.

V prvem krogu Futuresa v Trnavi (10.000 $) je Tomislav TERNAR s 6-3 3-6 6-2 premagal slovaškega kvalifikanta Petra VAJDO.

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču je v prvem krogu izgubila Anja GAL, v drugem pa se je poslovila tudi Zala DOVNIK. Slednjo je s 6-4 6-1 premagala Hrvatica Iva ZELIĆ.