prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : December 2012

Arhiv novic - december 2012 

Danes začenjata mednarodno teniško sezono 2013 Aljaž Bedene in Grega Žemlja, Katarina Srebotnik novo sezono začela z zmago

Ljubljana, 31.12.2012

Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ so dobili prve nasprotnike v novi sezoni.

Grega ŽEMLJA bo nastopil na ATP turnirju z nagradnim skladom 1.054.000 $ v Dohi. V prvem krogu se bo pomeril s 25. letnim Italijanom Fabiom FOGNINIJEM (ATP 45). Igralca sta se doslej med sabo pomerila dvakrat, obakrat, enkrat na pesku in enkrat na trdi podlagi, pa je bil boljši Italijan.

Na ATP turnirju v indijskem Chennaiu bo Aljaž BEDENE v prvem krogu igral s 23. letnim Portugalcem Joaom SOUSO (ATP 101), Blaž KAVČIČ pa s 24. letnim Špancem Robertom AGUTOM BAUTISTO (ATP 80). To bodo njihovi prvi medsebojni obračuni. Prvi nosilec turnirja z nagradnim skladom 385.000 $ je št. 6 svetovnega tenisa, Čeh Tomas BERDYCH.

Prvi bo od Slovencev na igrišče stopil, v ponedeljek okrog 13. ure po našem času, Aljaž BEDENE.

V ponedeljek bo v prvem krogu Dohe okrog 17. ure nastopil tudi Grega ŽEMLJA.

Je pa sezono 2013 z zmago odprla Katarina SREBOTNIK. V avstralskem Brisbaneu je v prvem krogu konkurence dvojic s Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO premagala Mervano JUGIĆ-SALKIĆ (BiH) in Alexandro PANOVO (Rus) z rezultatom 64 64.

Rezultate srečanj Bedeneta in Žemlje oz. končne izide najdete TUKAJ.

Mladinci in mladinke do 14 let so vstop v leto 2013 dočakali v Beogradu

Ljubljana, 30.12.2012

Medtem, ko večina športnikov 31. decembra počiva in se pripravlja na prihod novega leta, za teniške igralke in igralce ni odmora. Tako je tudi nekaj naših igralcev in igralk do 14 let vstop v novo leto pričakalo v Beogradu. Tam se je namreč s kvalifikacijami začel turnir TE U14.

Naši igralci in igralke so začeli dobro, saj so bili v prvem krogu vsi uspešni.

Pri dečkih so zmage zabeležili Nick CMAGER, Aljaž FUGINA in Luka ROŠA, pri deklicah sta bili uspešni Urška VELEC in Anja GAL. Za napredovanje v glavni turnir morajo zmagati še enkrat.

Sicer pa sta v glavnem turnirju prijavljena še Anže ARH in Jan VEHOVEC pri dečkih in Veronika ERJAVEC pri deklicah.

V drugem krogu je spodrsnilo samo Aljažu FUGINI, ostali pa so se uvrstili v glavni turnir.

V torek se v Beogradu začne tudi mladinski mednarodni ITF turnir 4. ranga. V glavni turnir so prijavljeni Rok SITAR, Rok KRIŽAJ, Jan Vit ŠUNTAR in Domen GOSTINČAR pri fantih ter Ana OPARENOVIČ in Hana MRAZ pri dekletih.

TUKAJ.

Jan Kupčič in Marija Vičič zmagovalca drugih finalnih A turnirjev do 12 let

Ljubljana, 30.12.2012

V Ljubljani so se končali 2. letošnji finalni turnirji do 12 let.

Pri dečkih sta se v A turnirju za naslov najboljšega potegovala 1. in 2. nosilec Jan KUPČIČ (ŽtkMb) in Tim TEKAVEC (MaxLj). Jan KUPČIČ je v polfinalu s 62 64 premagal Tina KRSTULOVIČA, Tim TEKAVEC pa je bil s 62 57 61 boljši od Filipa J. PLANINŠKA. V finalu je v zanimivem in kvalitetnem srečanju slavil Jan KUPČIČ z rezultatom 62 61.

Turnir B je pri dečkih osvojil Damir SKLEPIĆ (Ltc). V finalu je s 62 63 premagal prvega nosilca B turnirja WEBER Oskarja (MaxLj).

Tudi pri deklicah sta se za naslov najboljše v A turnirju pomerili 1. in 2. nosilka, Marija VIČIČ (Šplus) in Živa FALKNER (Otočec). Prva je v polfinalu s 46 64 60 premagala Pio LOVRIČ (Domžale), druga pa je bila s 60 62 boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe). Tudi pri deklicah je bilo finale zanimivo, obe finalistki pa sta prikazali dober tenis. Na koncu je slavila Marija VIČIČ z rezultatom 75 61.

B turnir deklic je osvojila Maja MAKORIČ (N.Gor). V finalu je s 61 62 premagala Mio KUKOVIČ (ŽtkMb) TUKAJ.

OP 18 - Pija Brglez najboljša v Litiji, Matic Špec v Ljubljani

Ljubljana, 30.12.2012

V Litiji in Ljubljani se je končalo OP do 18 let za dekleta oz. za fante. Pri dekletih je zmagovalka turnirja 2. nosilka Pija BRGLEZ (Br-Mb), ki je v finalu s 64 16 63 premagala Zalo DOVNIK (ŽtkMb).

Pri fantih sta se za zmagovalni pokal udarila Rok KRIŽAJ (MaxLj) in Matic ŠPEC (ŽtkMb). Rok KRIŽAJ je v polfinalu s 62 62 premagal Aljaža CAJZEKA (Rogaš), Matic ŠPEC je bil boljši od Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr) s 62 61.

V finalu je slavil Matic ŠPEC, ki je bil boljši od Roka KRIŽAJA z rezultatom 64 64. TUKAJ.

Tadeja Majerič osvojila dvojni naslov na ITF turnirju v Indiji

Ljubljana, 29.12.2012

Edina naša predstavnica na profesionalnih turnirjih ta teden je bila trenutno 3. slovenska igralka na lestvici WTA (241), Tadeja MAJERIČ. Odpravila se je v Pune, Indija, kjer je nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Turnir se je igral na trdi podlagi. Tadeja, ki je bila na turnirju 3. nosilka, je osvojila dvojni naslov. Zmagala je tako med posameznicami, kot v konkurenci dvojic.

V prvem krogu je med posameznicami s 60 60 premagala Kitajko Jia Xiang LU, v drugem krogu je bila boljša od Tajke Ya-Hsuan LEE s 63 64, v četrtfinalu je premagala 8. nosilko, Kitajko Jia-Jing LU z rezultatom 36 64 60, v polfinalu pa še Izraelko Keren SHLOMO s 64 62.

V finalu je zanesljivo opravila s Turkinjo Basak ERAYDIN, od katere je bila boljša z rezultatom 62 64.

S Švicarko Conny PERRIN, s katero sta bili 1. nosilki turnirja dvojic, sta v finalu s 3-6 7-5 [10-6] premagali Kitajki Jia Xiang LU (CHN) in Jia-Jing LU (CHN).

Foto: ŽtkMb TUKAJ.

Nadaljevali so se turnirji do 12 in 18 let, nekaj presenečenj pri fantih do 12 let

Ljubljana, 28.12.2012

Na finalnih A turnirjih do 12 let so tekmovanje pri dečkih in deklicah pripeljali do četrtfinalnih obračunov, B turnirja dečkov in deklic pa do polfinala. Pri fantih je na A turnirju v tretjem krogu spodrsnilo dvema nosilcema. Izpadla sta Alen TUŠEK in Samuel PATE. Prvega je s 63 46 61 premagal Mark G. ANDREJIČ, drugega pa je izločil Tilen POTOČNIK.

Na B turnirju dečkov do 12 let so polfinalisti 1. nosilec Oskar WEBER in trije nepostavljeni igralci, Vid BUZETI, Damir SKLEPIĆ in Tim L. TRNOVEC.

Pri deklicah je na A turnirju do četrtfinala izpadla samo ena nosilka. Zalo ULE je 36 76(1) 60 izločila Tjaša KLEVIŠAR.

Na B turnirju deklic so polfinalistkeMia KUKOVIČ, Sara ČIZMIĆ, Ana M. KUMP in Maja MAKORIČ, ki je s 60 61 premagala 2. nosilko Lizo KUHELJ.

Prvi krog na turnirju fantov do 18 let ni prinesel presenečenj. V soboto bo na sporedu 2. krog.

Pri dekletih do 18 let so že pri polfinalnih obračunih. Tudi tu so bile nosilke zanesljive, polfinalistke pa so Sara DJURDJEVIĆ, Zala DOVNIK, Tjaša JERŠE in Pija BRGLEZ. TUKAJ.

Turnirji do 12 in 18 let doslej brez večjih presenečenj

Ljubljana, 27.12.2012

Nadaljujejo se turnirji do 12 in 18 let. Doslej niso postregli s posebnimi presenečenji, saj so se tako pri fantih kot pri deklicah do 12 let v A turnirju vsi nosilci uvrstili v tretji krog. Ta je na sporedu danes.

Dekleta do 18 let, ki igrajo v Litiji so končala prvi krog. Izpadli sta dve nosilki. Saro SIRŠE je presenetila Saša KLANEČEK, ki je zmagala 75 46 75, večje presenečenje pa je pripravila Ana MERVIČ, ki je s 64 64 izločila 5. nosiloko Kajo EMERŠIČ LJUBIČ.

Fantje do 18 let so končali s kvalifikacijami in bodo danes igrali prvi krog glavnega turnirja. TUKAJ.

V Ljubljani se je začel 2. finalni turnir do 12 let, začenjajo tudi igralci in igralke do 18 let

Ljubljana, 27.12.2012

Tudi zadnje dni letošnjega leta bodo naši mladi igralci in igralke preživeli na teniških igriščih. Od srede se v Ljubljani na igriščih TK Šport plus igajo finalni turnirji do 12 let za dečke in deklice, danes pa so v Litiji in Ljubljani začeli z nastopili še fantje in dekleta do 18 let. Slednje gostita TK As Litija in TK Max Ljubljana.

Na A turnirju dečkov do 14 let sta bila odigrana prva kroga glavnega turnirja, ki se tokrat igra na žrebno listo 64. V glavnem A turnirju nastopa 52 igralcev, med njimi prav vsi najboljši. Prva nosilca sta Jan KUPČIČ in Tim TEKAVEC, ki sta se brez težav uvrstila v tretji krog, zanesljivi pa so bili tudi vsi ostali nosilci.

Na B turnirju dečkov nastopa 22 igralcev. Prva nosilca sta Oskar WEBER in Anže JANEŽIČ, ki pa se je poslovil že v prvem krogu. Premagal ga je Tim TRNOVEC z rezultatom 46 61 63.

Danes začnejo z nastopi dekleta, medtem ko imajo fantje prost dan.

V Litiji bo danes na sporedu prvi krog pri dekletih do 18 let. Tu je prva nosilka Sara DJURDJEVIĆ, druga pa Pija BRGLEZ. Nastopa 28 igralk.

V Ljubljani s kvalifikacijami začnejo tudi fantje do 18 let. Prijavljenih je kar 59 igralcev, prva nosilca glavnega turnirja pa bosta glede na prijave Rok KRIŽAJ in Matic ŠPEC. TUKAJ.

Grega, Aljaž in Blaž novo sezono začnejo prihodnji teden, Polona šele v Melbournu

Ljubljana, 25.12.2012

Potem, ko so opravili še zadnje obveznosti v domovini, so se naši najboljši igralci že odpravili na naslednje postaje profesionalnega teniškega toura.

Grega ŽEMLJA

je za začetek sezone izbral turnir v Dohi. Turnir je serije ATP tour 250 in ima nagradni sklad 1.054.000 $.

Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ bosta sezono 2013 začela v Indiji, kjer se bosta v Chenaiu udeležila turnirja serije ATP tour 250. Tu ima turnir nagradni sklad 385.000 $. Oba turnirja se začneta 31.12.2012.

Naša najboljša igralka Polona HERCOG je pred tednom dni na tiskovni konferneci optimistično napovedala vstop novo sezono, a se je že na začetku srečala z manjšimi težavami. Kot je objavila na spletni strani, je bila zaradi manjših težav z zapestjem in izgubljenih nekaj dni treninga prisiljena odpovedati uvodni nastop v Aucklandu. Začetek januarja bo tako izkoristila za trening, njen prvi turnir sezone pa bo OP Avstralije v Melbournu, kjer bomo v nadaljevanju seveda videli tudi vse tri naše igralce.

Foto: oa Polone Hercog TUKAJ.

Prvo ime OP za prave rekreativce SRTT v Domžalah je Denis Uranič

Ljubljana, 24.12.2012

V Domžalah se je končal drugi turnir zimske sezone DITS.

Kljub novi zmagi Aleša Mačka je prvo ime odprtega prvenstva za prave rekreativce, ki se je igralo v Domžalah, Denis Uranič iz Zagorja, ki je v polfinalu turnirja A pravih rekreativcev senzacionalno izločil drugega igralca Slovenije in drugega nosilca Toneta Komarja in se s tem prvič uvrstil v finale kakšnega od tekmovanj slovenskega rekreativnega tenis toura.

Tekmovanje pravih rekreativcev v skupini B (igralci slabši od 100. mesta) je minil v znamenju drugega nosilca Draga Štera iz Litije, ki je v finalu pred finalom s 75 in 64 premagal najstarejšega udeleženca tekmovanja Branka Dolčiča iz Tržiča.

Ženskega dela odprtega prvenstva, ki se je igralo v Litiji, se je udeležilo 16 deklet in turnir je postregel z nekaj odličnimi partijami, v katerih smo bili priča tudi nekaj presenečenjem. Na koncu je slavila Lea SUNARIČ, ki je v finalu s 64 75 premagala Karmen KRISTAN.

Čeprav sta se dva od petih prijavljenih igralcev na odprto prvenstvo morala zaradi poškodbe oz. bolezni morala odjaviti, so organizatorji v Litiji turnir bivših tekmovalcev kljub temi izpeljali. Po zmagoslavju v Kranju je še drugič zapored zmagal Sandi Weisseiesen.V boju za prvo mesto se je pomeril z Jako Drobničem (s katerim je do sedaj igral enkrat in sicer v polfinalu odprtega prvenstva Kranja, bilo je 6/3, 6/0) in ga premagal še drugič, tokrat s 6/1 in 7/6.

Na fotografiji Uranič in Maček, tekst in foto: M. Pogačar

Še več podrobnosti in zanimivoti s turnirja najdete TUKAJ.

Miha Okorn in Tamara Zidanšek zmagovalca OP 16 v Ljubljani

Ljubljana, 23.12.2012

Miha OKORN (Max club Ljubljana) in Tamara ZIDANŠEK (TK Ptuj) sta zmagovalca turnirjev do 16 let, ki sta se danes končala v Ljubljani.

Miha OKORN, ki je bil na turnirju 5. nosilec je v finalu z rezultatom 63 63 premagal 3. nosilca Jakoba Filipa ZUPANČIČA (Z sport klub).

V polfinalnih srečanjih je Miha OKORN s 63 61 izločil 1. nosilca, Nika KRAPEŽA (Ltc), v drugem polfinalu pa je bil Jakob Filip ZUPANČIČ s 64 64 boljši od 2. nosilca Bora SCHWEIGERJA MUŽARJA (Otočec).

Turnir deklet je prepričljivo osvojila 1. nosilka Tamara ZIDANŠEK, ki je v finalu s 62 61 premagala 3. nosilko Saro SIRŠE (Ltc).

V polfinalnih obračunih je bila Tamara ZIDANŠEK s 62 63 boljša od Zale DOVNIK (ŽtkMb), Sara SIRŠE pa je v drugem polfinalu s 46 63 63 izločila Laro PROSENJAK (ŽtkMb). TUKAJ.

Zaključna prireditev TZS v Millenium privabila več kot 500 ljubiteljev tenisa, najboljša v 2012 Grega Žemlja in Polona Hercog

Ljubljana, 23.12.2012

Zaključna prireditev teniške sezone 2012 , ki se je danes popoldne odvijala v TC Millenium je na začasne tribune privabila preko 500 ljubiteljev tenisa ter naše najboljše teniške igralce in igralke vseh generacij.

Gledalci so z navdušenjem spremljali predvsem revialne nastope naših najboljših teniških igralcev Žemlje, Bedeneta in Kavčiča pa tudi nastope teniških legend Tkalca, Karnerja, Ruperta, Košaka, Tomiča, Pintarja, Jerasa, pa mlajših že upokojenih teniških igralcev Klemna Požarja, Kraševca, Jurmana, Šenka, Jovanoviča, Škrjanca, Severja, mladinca Tekavca ter gostov košarkaša Gorenca in hokejista Kontreca, Manjkale niso niti igralke Mima Jaušovec, Barbara Mulej, Karin Lušnic, Tina Pisnik in Maja Matevžič.

Vrhunec prireditve je bila podelitev priznanj najboljšim v letu 2012.

Priznanje za najboljšega teniškega igralca v letu 2012 je prejel Grega ŽEMLJA, za najboljšo igralko pa Polona HERCOG.

Sicer pa so priznanja prejeli najvišje uvrščeni igralci na lestvici TZS v posameznih kategorijah, zmagovalci letošnjih ligaških tekmovanj, najboljši rekreativci, zmagovalci veteranske lige, poleg njih pa še TK ŽTK Maribor, ki je že desetič zapored najboljši teniški klub v Sloveniji, Nina POTOČNIK kot najboljša mlada igralka, ekipa deklic do 12 let kot najboljša mladinska ekipa, naši trije TOP 100 igralci Žemlja, Bedene in Kavčič za letošnje dosežke na ATP touru in Žiga JANŠKOVEC kot najboljši trener 2012.

Seznam vseh dobitnikov priznanj in nekaj fotografij iz današnje prireditve najdete TUKAJ.

Znani polfinalisti in polfinalistke OP 16

Ljubljana, 22.12.2012

V Ljubljani sta se z drugim krogom in četrtfinalnimi obračuni nadaljevala turnirja za fante in dekleta do 16 let. Pri dekletih se je v drugem krogu poslovila 2. nosilka Nika KOZAR, katero je izločila Lara PROSENJAK 67(3) 76(3) 61. Poleg nje so se v polfinale uvrstile 1., 3. in 5. nosilka. 1. nosilka in favoritinja za končno zmago Tamara ZIDANŠEK je v uvodnih treh krogih oddala samo 1 igro, , Sara SIRŠE je v polfinalu prav tako brez izgubljenega niza, Zala DOVNIK pa je izgubila 1 niz.

Pri fantih so v polfinalu 1. postavljeni Nik KRAPEŽ, izločil je Mateja MUHIČA, 7. nosilec Miha OKORN, ki je bil v četrtfinalu boljši od Jakoba Aljaža KAPLJE, 4. nosilec Jakob Filip ZUPANČIČ je premagal Žigo DROBNIČA, Bor SCHWEIGER MUŽAR pa je izločil Tina KOVAČIČA, ki je srečanje v drugem nizu predal.

Turnir se bo s polfinalnimi in finalnimi obračuni končal v nedeljo.

Na fotografiji Jakob Filip Zupančič TUKAJ.

Muhič Matej na OP 16 presenetil Žana Žmavca

Ljubljana, 20.12.2012

Na igriščih TK Z šport in TK Olimpija se je končal prvi krog srečanj na OP 16 za dekleta in fante. Pri slednjih je edino presenečenje pripravil Matej MUHIČ (Br-Mb), ki je izločil 8. nosilca Žana ŽMAVCA (Tr-Kr) z rezultatom 46 61 75. Ostali nosilci z napredovanjem niso imeli težav.

Tudi dekleta so zaključila srečanja prvega kroga. Od nosilk je izpadla Ajda BUKOVEC (Tr-Kr), katero je s 63 64 premagala Iva GABOR (TenMs). Zanesljivo je brez izgubljene igre zmagala Tamara ZIDANŠEK, nekaj težav pa je imela Nika KOZAR, ki je morala z Mašo PERICA odigrati tri nize.

Jutri se bodo v Mariboru in Ljubljani odvijali tudi RR turnirji do 12 let. <7p> TUKAJ.

Zaključene kvalifikacije na OP 16 za fante in dekleta, v petek začetek glavnih turnirjev

Ljubljana, 20.12.2012

Na igriščih TK Z sport in TK Olimpija v Ljubljani so se končale kvalifikacije OP 16 za fante in dekleta. Pri fantih je nastopilo 48 igralcev, kvalificiralo se jih je 8. Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopilo 30 igralk, tudi tu jih je napredovalo osem. Tako pri fantih kot pri dekletih je izpadlo kar nekaj nosilcev oz. nosilk.

V petek se začenjata glavna turnirja. Pri fantih iz prve deseterice manjka samo 2. igralec lestvice TZS Grega KOKALJ, ki je v ZDA, vsi ostali bodo nastopili. Prvi nosilec je Nik KRAPEŽ. mesto drugega nosilca pripada Boru SCHWEIGER MUŽARJU.

Pri dekletih je prva nosilka št. 2 lestvice TZS Tamara ZIDANŠEK, druga nosilka pa št. 3 lestvice TZS, Nika KOZAR. TUKAJ.

Polona Hercog na tiskovni konferenci napovedala vstop v sezono 2013

Ljubljana, 20.12.2012

Naša trenutno najboljša teniška igralka Polona HERCOG je na današnji tiskovni konferenci, ki je potekala v Ljubljani, predstavila načrte za prihodnost in svojo novo ekipo, ki ji bo pri tem pomagala. Več o današnji tiskovni konferenci preberite v rubriki - novice iz sveta. TUKAJ.

Na Junior Orange Bowlu 2012 Slovenci in Slovenke končali z nastopi

Ljubljana, 19.12.2012

V ZDA se na Floridi začenja tradicionalni, 51. turnir Junior Orange Bowl, na katerem so v preteklosti odlično nastopale tudi slovenske igralke.

Tokrat nimamo predstavnikov v najbolj prestižni kategoriji do 18 let, nastopajo pa naši mlajši igralci in igralke v kategorijah do 12 in do 14 let.

V kategoriji do 12 let pri deklicah nastopajo Kristina NOVAK, ki je že odigrala srečanje z Argentinko Marijo CARLO in izgubila z rezultatom 61 46 26, Lian BENEDEJČIČ je igrala z Američanko Taylor V. JOHNSON in prav tako izgubila s 57 36, Nika RADIŠIČ pa je morala premoč priznati Američanki Ulyani SHIROKOVI. Ta je zmagala z rezultatom 64 62. Spomnimo, da so naše tri deklice letos sestavljale slovensko ekipo do 12 let, ki je na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu osvojila 4. mesto v Evropi.

Pri dečkih do 12 let sta nastopila Matic PODLIPNIK.in Gašper TOPČIČ.Matic PODLIPNIK se je v prvem krogu meril z Dancem Sebastjanom GRUNTVIKOM, ki je bil boljši s 76(3) 62. Gašper TOPČIČ je igral z Američanom Zaneom KHANOM in izgubil z 16 06

Pri deklicah do 14 let je nastopila Silvija PEROŠA, ki je igrala z domačo kvalifikantko Shene DISBERGEN. Danka je bila boljša z rezultatom 63 61.

Pri dečkih do 14 let je v drugem krogu končal z nastopi Grega KOKALJ.. V prvem krogu je s 62 62 premagal Američanam Nielsa VAN DAMA, v drugem pa je moral pri izidu 26 15, srečanje predati Američanu Liamu CARUANI, zaradi poškodbe predati.

Naši igralci in igralke so nastopili še v tolažilnem turnirju. V prvem krogu sta zmagali Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ, izgubili so Lian BENEDEJČIČ, Matic PODLIPNIK, Gašper TOPČIČ in Silvija PEROŠA. V drugem krogu je izgubila Krstina NOVAK, tretji krog pa je bil usoden še za našo zadnjo predstavnico Niko RADIŠIČ. TUKAJ.

S kvalifikacijami se je začelo OP do 16 let za dekleta in fante

Ljubljana, 18.12.2012

S kvalifikacijami se je začelo OP za fante in dekleta v kategoriji do 16 let. Zanimanje za nastop na turnirju je izjemo, saj je na turnir fantov prijavljenih kar 73 igralcev, med njimi praktično vsi najboljši, na čelu s prvim igralcem do 16 let Nikom KRAPEŽEM.

Pri dekletih je zasedba turnirja z najboljšimi nekoliko skromnejša, a tudi tu bomo med 54. prijavljenimi igralkami videli 2. in 3. uvrščeno na lestvici TZS, Tamaro ZIDANŠEK in Niko KOZAR.

Fantje bodo igrali na igriščih tenis kluba Z sport, dekleta pa na igriščih TK Olimpija v Ljubljani.

Na fotografiji Jakob Aljaž Kaplja ( TZS - 4)

TUKAJ.

Zaključek teniške sezone 2012 v TC Millenium - VABLJENI !!

Ljubljana, 18.12.2012

Končala se je teniška sezona 2012. Na domačih igriščih se že en mesec merijo igralke in igralci na turnirjih sezone 2013, na mednarodni sceni pa so oči uprte v prihajajoče januarske turnirje in seveda v naše najboljše teniške igralce in igralke. A tako kot v vseh športih bomo tudi tenški navdušenci zaključili sezono na posebej slovesen način.

Tokrat vas vabimo, da se nam v soboto, 22. decembra ob 17. uri pridružite v TC Millenium v Ljubljani, kjer se bo odvilo zadnje dejanje sezone 2012.

In imeli boste kaj videti. V programu, ki bo trajal med 17. in 20.30 uro boste med drugim lahko gledali medsebojna srečanja nekdanjih vrhunskih slovenskih teniških igralcev in igralk, ekshibicijsko srečanje med Aljažem BEDENETOM in Dejanom KONTRECEM ter Blažem KAVČIČEM in Borisom GORENCEM, 1 niz bosta odigrala tudi Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ med sabo.

V nadaljevanju bosta Aljažu BEDENETU in Blažu KAVČIČU nasproti stala Grega ŽEMLJA in izbran perspektivni mladinec. Odigrali bodo 1 niz.

V aktivno sodelovanje na prireditvi bodo vključeni tudi gledalci, za katere bo pripravljena tribuna s 500 sedišči, saj bodo imeli možnost poskusiti ubraniti servis našim najboljšim igralcem.

Prireditev se bo zaključila s podelitvijo priznanj najboljšim, ki se bo začela ob 19.30 uri.

Pridite v TC Millenium in ob druženju s tenisači preživite prijeteno sobotno popodne, obenem pa tudi na ta način pokažite našim najboljšim teniškim igralcem in igralkam, da cenite njihove rezultate.

TUKAJ.

Maša Marc, Blaž Bizjak, Lara Prosenjak, Nick Cmager in Tilen Potočnik zmagovalci turnirjev ta konec tedna

Ljubljana, 17.12.2012

V Litiji je končan turnir članic. Tudi drugi turnir letos je osvojila Maša MARC (TK Maja). Maša MARC je bila na turnirju 2. nosilka, v finalu pa je s 63 62 premagala Ano OPARENOVIČ (Max Lj).

Na igriščih Max kluba v Ljubljani je potekal turnir članov. V finalu je 7. nosilec Blaž BIZJAK (AsLit) s 76(6) 60 premagal 1. nosilca Miho MLAKARJA (Sl-Lj).

Na turnirju deklic do 14 let je slavila 5. nosilka Lara PROSENJAK (ŽtkMb), ki je s 63 61 premagala 2. nosilko Niko ZUPANČIČ (Otočec).

Na A turnirju dečkov je zmagal 1. postavljeni Nick CMAGER (ŽtkMb), ki je v finalu s 64 46 63 premagal 2. nosilca Jana VEHOVCA (Proten).

Končan je tudi B turnir do 14 let, ki se je odvijal v Ljubljani. Zmagovalec je postal Tilen POTOČNIK (Jaki). V finalu je s 57 61 62 premagal Dana TROŠT SLAPNIK (Tk Maja).

Foto: Organizator, na fotografiji Nick Cmager in Vehovec Jan TUKAJ.

Marino Kegl gluhi športnik leta 2012

Ljubljana, 16.12.2012

Športna zveza gluhih Slovenije je podelila letošnja priznanja. Priznanje za gluhega športnika leta je prejel teniški igralec Marino KEGL (ŽtkMb).

Poleg tega priznanja je prejel tudi nagrado ZŠIS-POK(Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskega komiteja), bronasti znak za športne uspehe v letu 2012, enako priznanje je za trenersko delo prejel tudi Darko Kegl, kapetan in trener slovenske teniške reprezentance gluhih.

Za Marinom je zelo uspešna teniška sezona. V nemškem Koblenzu je osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka gluhih med posamezniki, skupaj z Britanko Sophie Paul pa še v kategoriji mešanih parov. V članski kategoriji je osvojil peto mesto.

Osvojil je šest mednarodnih teniških turnirjev v kategoriji gluhih, uspešen pa je bil tudi v kategoriji slišečih, saj je med 18 letniki končal na 24.mestu, v članski konkurenci pa na 39.mestu lestvice TZS.

Za Marinove uspehe gre zahvala, že 10 let najboljšemu slovenskemu teniškemu klubu – ŽTK Maribor, ŠZGS(Športna zveza gluhih Slovenije), ZŠIS-POK in celotni ekipi, ki ga spremlja na njegovi športni poti; trenerjema ŽTK Iztoku Božiču in prof.Tomažu Berendijašu, ki skrbi tudi za Marinove kondicijske programe, kapetanu in trenerju slovenske reprezentance gluhih Darku Keglu ter strokovnemu sodelavcu Dr.Alešu Filipčiču s Fakultete za šport iz Ljubljane.

Ne gre pozabiti tudi zvestih sponzorjev; HYUNDAI Avto Trade d.o.o. Ljubljana, LOTTO SPORT ITALIA in PRINCE SPORTS ENGLAND, ki so Marinu potrdili podporo tudi za naslednjo sezono, ko Marina čaka novo veliko tekmovanje, olimpijske igre gluhih- DEAFLYMPICS SOFIJA 2013.

Tekst in foto: D. Kegl TUKAJ.

V Mariboru končan turnir najmlajših v kategorijah 8 - 11 let

Ljubljana, 16.12.2012

V Mariboru so na igriščih ŽTK Maribor končali tekmovanja igralci in igralke v kategorijah 8 - 11 let. Zmagovalci turnirja so:

MINI tenis dečki: Luka PEČAR (Hoče)

MINI tenis deklice: Leontina STOJANOVIČ (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Marsel ŽNUDERL (TenMs)

MIDI tenis deklice: Alina POPOVIČ (ŽtkMb)

Tenis 10 let dečki: Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr)

Tenis 10 let deklice: Snježana STJEPANOVIČ (Celje)

Tenis 11 let dečki: Žiga KOVAČIČ (Šentjur)

Tenis 11 let deklice: Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr)

Foto:ŽtkMb

Poglejte tudi TUKAJ.

Znani polfinalisti in finalisti turnirjev tega konca tedna

Ljubljana, 16.12.2012

Končujejo se turnirji, ki se ta konec tedna igrajo v članski kategoriji ter v kategoriji do 14 let.Na turnirju članic v Litiji se bosta za zmago borili 2. nosilka Maša MARC (Maja) in 8. nosilka Ana OPARENOVIČ (Max Lj). Maša MARC je v polfinalu s 63 62 premagala 5. nosilko Kajo MRGOLE (Medvode), medtem, ko je Ana OPARENOVIČ s 62 64 presenetila 1. nosilko Nino NAGODE (Ltc). Člani igrajo v Ljubljani. Tu so prišli do polfinalnih obračunov. V prvem polfinalu bosta igrala 1. nosilec Miha MLAKAR (Sl-Lj) in 4. nosilec Domen VERTOT (Tc-Lj). V drugem se bosta pomerila 7. nosilec Blaž BIZJAK (AsLit) in nepostavljeni Domen KORELC (TkKam), ki je v napetem dvoboju s 64 67(3) 62 izločil 3. nosilca Marka LAZIČA (Koper).Na turnirju deklic do 14 let so polfinalistke 6. nosilka Maruša PLANK (Celje), ki bo v polfinalu merila moči s 5. postavljeno Laro PROSENJAK (ŽtkMb) in 8. nosilka Kaja JUVAN (Šplus), ki se bo pomerila z 2. nosilko Niko ZUPANČIČ (Otočec). Maruša PLANK je izločila 1. nosilko Veroniko ERJAVEC, Kaja JUVAN pa 3. nosilko Anjo GAL.Na A in B turnirju dečkov do 14 let so znani finalisti.Na A turnirju bosta v finalu igrala 1. nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb) in 2. nosilec Jan VEHOVEC (Proten). Nick CMAGER je bil v polfinalu s 63 62 boljši od 3. postavljenega Žana DIEMAT-GORENEC (Morje) Jan VEHOVEC pa je s 64 63 premagal nepostavljenega Marka MESARIČA (AsLit). Finalista B turnirja sta nepostavljen Dan TROŠT SLAPNIK (Maja) in prav tako nepostavljen Tilen POTOČNIK (Jaki). Dan TROŠT SLAPNIK je v polfinalu s 76(6) 60 premagal Patrika KOVAČEVIČA (Br-Mb), medtem ko je Tilen POTOČNIK v finale napredoval po predaji Matica DIMICA (Max Lj), ki je srečanje predal pri izidu 0-4. TUKAJ.

Matija Okorn na članskem OP presenetil Mateja Leljaka

Ljubljana, 15.12.2012

Odigrani so bili prvi krogi turnirjev do 14 let in turnirjev članov in članic. Na slednjih je največje presenečenje prinesel prvi krog pri članih, kjer je Matija OKORN s 63 64 izločil 2. nosilca Mateja LELJAKA. Ostali nosilci po prvem krogu ostajajo v igri.
Pri članicah sta že končana prva kroga, v četrtfinale pa se ni uvrstila 3. nosilka Katja VOGRINEC. S 62 62 jo je premagala Tea PALANDAČIČ.V konkurenci do 14 let so na A turnirju dečkov do četrtfinala izpadli štirje nosilci. Jan KUPČIČ je z 06 63 61 izločil Luko ROŠA, Žigi MARJANOVIČU je po zaostanku z 26 25 predal srečanje Niko ČAČIČ, Mark MESARIČ je s 63 61 izločil Gašperja BEZJAKA, že v prvem krogu pa je izpadel Mark PORENTA, od katerega je bil boljši Tim TEKAVEC. Tega je nato v drugem krogu izločil Urh JUSTIN.Na B turnirju dečkov do 14 let pa so že znani četrtfinalisti, med katerimi je samo en nosilec, vsi ostali postavljeni igralci na tem turnirju pa so se že poslovili. TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v prvem krogu glavnega turnirja Antalye

Ljubljana, 14.12.2012

Nina POTOČNIK še drugi teden zapored nastopa v Antalyi, kjer je serija članskih ITF turnirjev z nagradnim skladom 10.000 $. Tudi tokrat je igrala kvalifikacije. V prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je s 76(5) 62 premagala 3. nosilko kvalifikacij, 19. letno Bolgarko Ani VANGELOVO. Za nastop v glavnem turnirju bi morala zmagati še enkrat, a tudi tokrat ni šlo. Njena nasprotnica v zadnjem krogu kvalifikacij je bila 17. letna Portugalka Joana VALE COSTA, ki je bila boljša z rezultatom 76(6) 62.

Klub porazu pa je Nina nastopila v glavnem turnirju. Vanj se je uvrstila kot srečna poraženka, a je tudi tu v prvem krogu izgubila. Premagala jo je igralka iz Madagaskarja, 18. letna Anastasia VDOVENCO, ki je slavila s 61 75.

Nino zdaj čaka še nastop v konkurenci dvojic.

Foto: OA Nina Potočnik TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič gosta oddaje Time-out na Šport TV

Ljubljana, 14.12.2012

Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE sta bila v nedeljo gosta športne oddaje Time-out na tv postaji ŠPORT TV. Če ste zamudili, si lahko posnetek oddaje ogledate TUKAJ: http://www.sport-tv.si/d166746/Intervju/VIDEO_Kavcic_in_Bedene_o_vzponu_moskega_tenisa.html TUKAJ.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta se razšla s prijateljskih 1 - 1

Ljubljana, 14.12.2012

TK Triglav Kranj je ob zaključku sezone priredil ekshibicijski teniški dvoboj svojih najboljših igralcev Grega Žemlje in Blaža Kavčiča.

Srečanje je v dvorano Teniškega kluba Triglav Kranj privabilo okrog 200 gledalcev.

Srečanje je imelo tudi dobrodelno noto, saj bo klub vsa sredstva, pridobljena z donacijami, namenil za mednarodna tekmovanja mlajših, perspektivnih igralcev in igralk tenisa TK Triglav Kranj.

Dvoboj, ki si ga je ogledal tudi predsednik TZS g. Marko Umberger in je trajal dve uri se je končal s prijateljskih 1 - 1. Prvi niz je dobil Grega s 6 - 4, drugega pa Blaž s 7 - 5. TUKAJ.

Konec tedna turnirji najmlajših ter v članski kategoriji in kategoriji do 14 let

Ljubljana, 12.12.2012

Od petka do ponedeljka bodo nastopali najmlajši v kategorijah 8 - 11 let. Gostil jih bo ŽTK Maribor. Na igriščih TK AS Litija bodo igrale članice, v Ljubljani pa bodo na Max tenis klubu igrali člani. Dečki in deklice do 14 let bodo nastopali na Olimpiji in Šport plusu.

V četrtek popoldne bo opravljen žreb kvalifikacij za člane. Prijavljenih je 50 igralcev, prva nosilca bosta Miha MLAKAR in Matej LELJAK. Kvalifikacije se začnejo v petek.

Članice začenejo v soboto. Prijavljenih je 25 igralk, prvi nosilki bosta Nina NAGODE in Maša MARC.

Pri deklicah do 14 let je prijavljenih 62 igralk, prvi nosilki sta Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ. Kvalifikacije se začnejo v petek.

Dečki bodo igrali na A in B turnirju. Na A turnirju je prijavljenih 49 igralcev, prva nosilca sta Nick CMAGER in Jan VEHOVEC. Kvalifikacije se začnejo v petek.

Na B turnirju je prijavljenih 24 igralcev. Prva nosilca sta Anže JANEŽIČ in Luka HEDŽET. Kvalifikacij ni, turnir se začne v soboto. TUKAJ.

IN MEMORIAM - BORIS BRESKVAR

Ljubljana, 12.12.2012

Spoštovane članice in člani TZS in ostali prijatelji tenisa,

ob prezgodnji smrti našega najboljšega teniškega trenerja vseh časov, objavljamo osebno izpoved njegovega pomočnika v ekipi za Davisov pokal in prijatelja, Andreja Jerasa - Jerčija.

Preberite TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij, Tjaša Šrimpf v prvem krogu glavnega turnirja v Antalyi

Ljubljana, 11.12.2012

Naša perspektivna mlada igralka Nina POTOČNIK se je ta teden preizkušala na članskem ITF turnirju (10.000 $) v turški Antalyi. V prvem krogu kvalifikacij je premagala Rusinjo Margarito SHMELEVO s 6-7(4) 6-3 6-1, v drugem pa je bila boljša od Srbkinje Andjele NOVČIĆ s 76 63.

V zadnjem krogu kvalifikacij je igrala s 16. letno Romunko, 54. mladinko sveta, Ioano L. ROSCA in izgubila z rezultatom 46 16 .

V glavnem turnirju je nastopila Tjaša ŠRIMPF, a se je poslovila že v prvem krogu. Z rezultatom 60 61 jo je premagala 8. nosilka, 19. letna Rusinja Daria MIRONOVA. TUKAJ.

Redna letna skupščina TZS

Ljubljana, 10.12.2012

V Ljubljani je potekala redna letna skupščina Teniške zveze Slovenije. Na skupščini so sedelovali predstavniki 16 . teniških klubov. Po uvodnem nagovoru predsednika TZS g. Marka UMBERGERJA, je g. Andrej JERAS na kratko orisal življensko pot pred kratkim preminulega teniškega delavca in strokovnjaka Borisa BRESKVARJA. Prisotni so se spominu nanj poklonili z minuto molka. Sledila so poročila predsednika in poročevalcev posamenih strokovnih organov TZS ter razprava o poročilih. Podrobnosti bodo razvidne iz zapisnika skupščine, ki bo objavljen v naslednjih dneh. TUKAJ.

Rok Sitar in Nika Kozar zmagovalca OP 18 v Ljubljani in Kranju

Ljubljana, 10.12.2012

Rok SITAR (ŽtkMb) je zmagovalec OP 18 za fante, ki se je z današnjim finalnim obračunom končalo v Ljubljani.

V finalu je po zelo izenačenih prvih dveh nizih v tretjem strl odpor Primoža VOVKA (Stražišče) in slavil z rezultatom 76(5) 57 60.

Na OP za dekleta je v Kranju slavila domačinka Nika KOZAR. Tudi tu se je finale končalo po treh nizih. Nika KOZAR je Saro DJURDJEVIĆ (Sl-Lj) premagala s 61 46 63. TUKAJ.

Tim Tekavec, Marija Vičič, Patrik Grosman in Mateja Sever zmagovalci turnirjev do 12 let

Ljubljana, 10.12.2012

Zmagovalci 1. finalnih A in B turnirjev do 12 let za dečke in deklice so v Mariboru postali Tim TEKAVEC (MaxLj), Marija VIČIČ (Šplus), Patrik GROSMAN (ŠtkVe) in Mateja SEVER (Ol-Lj).

Tim TEKAVEC je v finalu A turnirja dečkov s 62 62 premagal Tina KRSTULOVIČ ( ŠtkVe), Marija VIČIČ pa je bila v finalu A turnirja deklic s 36 64 75 boljša od Zoje ŠTRUKELJ (ŠtkVe).

V finalu B turnirja dečkov je slavil Patrik GROSMAN (ŠtkVe), ki je premagal RAKITA Vita (Celje) z rezultatom 61 46 62. Pri deklicah je bila na B turnirju najboljša Mateja SEVER (Ol-Lj), ki je v finalu premagala Tjašo BREZNIK (ŽtkMb) s 76(3) 75.

Poglej tudi TUKAJ.

Manca Pislak osvojila ITF turnir v Zagrebu

Ljubljana, 10.12.2012

Manca PISLAK in Eva ZAGORAC sta se danes borili za naslov zmagovalke mladinskega ITF turnirja do 18 let, 4. ranga, v Zagrebu.

Boljša je bila mlajša Manca PISLAK, ki je slavila z rezultatom 63 76(2) in osvojila prvi ITF turnir 4. kategorije v karieri.

Manca Pislak je v polfinalu s 61 75 premagala Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO.

V drugem polfinalu je Eva ZAGORAC, premagala Britanko Alannah GRIFFIN s 64 64.

Obe naši igralki sta dobro nastopili tudi v konkurenci dvojic. Manca PISLAK je igrala v paru s Srbkinjo Bojano MARINKOVIČ in izgubila v finalu. Eva ZAGORAC, ki je nastopila v paru s Hrvatico Lano SLAVICA pa je nastope končala v polfinalu. TUKAJ.

Znani finalisti turnirjev FIN 12 in OP 18

Ljubljana, 09.12.2012

Z jutrišnjimi finalnimi obračuni se bodo končali turnirji tega konca tedna, ki so se igrali v kategorijah do 12 in do 18 let.

Na turnirju do 18 let bosta o zmagovalcu odločala 1. nosilec Rok SITAR (ŽtkMb) in Primož VOVK (Stražišče) . Rok SITAR je v polfinalu s 63 62 premagal Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr), Primož VOVK pa je s 57 75 62 izločil Aljaža CAJZEKA (Rogaška).

Pri dekletih do 18 let sta finalistki Nika KOZAR (Tr-Kr) in Sara DJURDJEVIĆ (Sl-Lj) . Nika KOZAR je v polfinalu s 46 76(3) 64 premagala Stanio RAKOČEVIČ (Tc-Lj), medtem ko je bila Sara DJURDJEVIĆ s 64 75 boljša od Tjaše JERŠE (Tc-Lj).

Pri fantih do 12 let bosta v A turnirju o zmagovalcu odločala Tin KRSTULOVIČ (ŠtkVe) in Tim TEKAVEC (MaxLj) . Tin KRSTULOVIČ je v polfinalu premagal 1. nosilca Jana KUPČIČA (ŽtkMb) s 64 67(7) 62, Tim TEKAVEC je bil boljši od Jeffa Filipa PLANINŠKA (ŽtkMb) s 67(5) 63 64.

Na B turnirju dečkov so znani polfinalisti. V polfinale so se uvrstili Patrik GROSMAN, Tim TRNOVEC, Aljaž FIŠER in Vit RAKITA.

Na A turnirju deklic do 12 let se bosta v finalu pomerili Marija VIČIČ (Šplus) in Zoja ŠTRUKELJ (ŠtkVe) . Marija VIČIČ je v polfinalu s 60 62 premagala Pio LOVRIČ (Domžale) Zoja ŠTRUKELJ je bila z 26 75 61 boljša od Žive FALKNER (Otočec).

Na B turnirju deklic je že znana zmagovalka. To je Mateja SEVER (Ol-Lj) , ki je v finalu s 76(3) 75 premagala Tjašo BREZNIK (ŽtkMb) . TUKAJ.

Ne spreglejte: danes v oddaji TIME-OUT, Š1 gosti naše teniške igralce Blaža Kavčiča, Aljaža Bedeneta in Grega Žemljo

Ljubljana, 09.12.2012

Ekipa Šport TV je na treningu obiskala naše najboljše teniške igralce, ki se pripravljajo na nove izzive v teniški sezoni 2013.

V nedeljo bo tako v oddaji TIME - OUT Anže BAŠELJ v studiu gostil Blaža KAVČIČA in Aljaža BEDENETA, z Gregom ŽEMLJO pa so se novinarji Šport TV pogovarjali na treningu, saj je v nedeljo zadržan in se ne bo mogel pridružiti kolegoma v studiu.

Vabljeni k ogledu oddaje na Š1, danes ob 18. uri.

Napovednik oddaje si oglejte TUKAJ.

Nekaj presenečenj v uvodnih krogih FIN 12 in OP 18

Ljubljana, 08.12.2012

Prvi krogi na FIN turnirjih do 12 let in na obeh turnirjih do 18 let so prinesli nekaj manjših presenečenj. Na OP za dekleta do 18 let so izpadle 1., 5. in 6. nosilka. 1. postavljeno Laro VOVK je premagala Nika KOZAR, 5. postavljeno Kajo EMERŠIČ LJUBIČ je izločila Sara SIRŠE, 6. postavljeno Valerijo GERČAR pa Anika MAKAROVIČ.

Na turnirju fantov do 18 let so se od nosilcev poslovili 7. postavljeni Gregor VOVK, katerega je premagal Borut ŽIČKAR, 8. postavljeni Miha OKRON, boljši od njega je bil Nace OGOREVC in 6. postavljeni Nik KRAPEŽ, katerega je izločil Filip ČULK.

Na FIN A turnirju do 12 let je 7. postavljenega Matica DIMICA presenetil Mark G. ANDREJIČ, ostali nosilci so se uvrstili v četrtfinale. Finalni A turnir deklic je do četrtfinala potekal v znamenju nosilk, izpadla je samo 7. nosilka Alja BELINGER, katero je premagala Urška FRELIH. Na B turnirjih so običajno rezultati bolj nepredvidljivi, a tokrat v prvih krogih ni bilo večjih prenečenje, kot običajno pa se je nekaj nosilcev tudi na teh turnirjih že poslovilo. Vse rezultate prvega dne najdete pod zavihkom Tekmovanja 2013.

Na fotografiji: Nace Ogorevc TUKAJ.

Hitro slovo vseh naših predstavnikov na mastersu NJT na Floridi

Ljubljana, 08.12.2012

V Tenis klubu Med Sanpiper na Floridi se je začel letošnji Masters Nike Junior toura, na katerem nastopajo igralci in igralke iz 30. držav. Masters se igra v kategorijah 12 in 14 let. Veliko igralk in igralcev je prejšnji teden nastopalo na turnirju Eddie Herr, ki se prav tako odvija na Floridi, a naših udeležencev mastersa NJT tam ni bilo.

Slovenijo na turnirju zastopajo Matic PODLIPNIK in Lian BENEDEJČIČ v kategoriji do 12 let ter Hana MRAZ in Grega KOKALJ v kategoriji do 14 let.

Edino zmago je Sloveniji priigral Matic PODLIPNIK, ostali so izgubili že prvo tekmo.

Matic PODLIPNIK je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 62 64 premagal Avstrijca Tobiasa PURRERJA. V tretjem krogu je igral z Belorusom Artsiomom BRADZINOM in izgubil z rezultatom 36 36.

Lian BENEDEJČIČ je v prvem krogu igrala z Britanko Neil MILLER in izgubila s 75 26 26.

Hana MRAZ, je igrala s Srbkinjo Katarino JOKIĆ in tudi ona je bila poražena. Vrstnica iz Srbije je bila boljša z 26 63 61.Grega KOKALJ ni bil kos Avstrijcu Matthiasu HAIMU. Ta je slavil z rezultatom 62 62.

Grega KOKLALJ, Lian BENEDEJČIČ in Hana MRAZ dodo nastopili še v tolažilnem turnirju. TUKAJ.

Miklavžev turnir v Kopru

Ljubljana, 07.12.2012

V Teniškemu klubu Koper so za vse otroke pripravili čudovit zaključek starega in uspešnega leta 2012. Tradicionalnega Miklavževega božično-novoletnega turnirja se je udeležilo rekordnih 70 mladih članov in članic, ki so se pomerili v mini tenisu. Dobili smo številne zmagovalce, drugouvrščene in polfinaliste, ki so prikazali napredek v igri. Ob koncu turnirja je Miklavž obdaril prav vse udeležence turnirja in tudi tiste, ki se ga danes niso mogli udeležiti in so prišli na zaključno slovesnost.

Preberite več TUKAJ.

Ta konec tedna finalni turnirji do 12 let in OP za fante in dekleta do 18 let

Ljubljana, 07.12.2012

S kvalifikacijami FIN turnirja A do 12 let se je začel teniški konec tedna.

Od danes do ponedeljka se bodo odvijali finalni turnirji A in B za fante in dekleta do 12 let in turnirja v kategoriji do 18 let. Finalna A in B turnirja do 12 let potekata na igriščih ŽTK in TK Branik v Mariboru, dekleta do 18 let bodo igrala v Kranju, fantje pa v Ljubljani.

Zaključene so že kvalifikacije A finalnega turnija za dečke in opravljen žreb glavnega turnija. Turnir je tako pri dečkih, kot pri deklicah zelo močno zaseden, saj nastopajo vsi najboljši igralci in igralke.

Pri dečkih je prvi nosilec A turnija 1. igralec lestvice do 12 let Jan KUPČIČ. Tudi pri deklicah, ki bodo začele v soboto, je prva nosilka 1. igralka lestvice do 12 let Marija VIČIČ.

Na turnirju deklet do 18 let, ki se bo odvijal na igriščih TK Triglav Kranj je prijavljenih 32 igralk, prva nosilka pa bo Lara VOVK.

Pri fantih do 18 let, ti nastopajo na igriščih TK Olimpija v Ljubljani, je prijavljenih 60 igralcev. Danes so se že začeli kvalifikacijski obračuni, v glavnem turnirju pa bo prvi nosilec Rok SITAR. TUKAJ.

V Zagrebu Eva Zagorac in Manca Pislak v polfinale, konec za Natalijo Šipek in Maksa Tekavca

Ljubljana, 06.12.2012

V Zagrebu se je s četrtfinalnimi dvoboji nadaljeval mednarodni ITF turnir do 18 let. Turnir je četrtega ranga, v četrtfinalu pa so nastopili štirje slovenski igralci in igralke. Uspešni sta bili Eva ZAGORAC in Manca PISLAK.

Eva ZAGORAC se je prva od naših igralk uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 63 63 izločila 1. nosilko turnirja, 205. mladinko sveta, Madžarko Alexo PIROK.

V polfinale se je uvrstila tudi Manca PISLAK, ki je zmagala še šestič zapored, saj je morala nastopiti v kvalifikacijah. V četrtfinalu je bila boljša od Rusinje Ivanke KARAMALAK z rezultatom 75 62.

Po četrtfinalu se od tekmovanja poslavljata Natalija ŠIPEK in Maks TEKAVEC.

Natalija ŠIPEK se je merila s Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO. Ta je bila boljša in je slavila z rezultatom 61 63. Maks TEKAVEC je moral premoč priznati Hrvatu Zvonimiru BABIČU, ki je zmagal z rezultatom 26 64 61.

Eva ZAGORAC bo v polfinalu igrala z Britanko Alannah GRIFFIN, Manco PISLAK čaka Slovakinja Kattarina STRESNAKOVA.

Rezultata srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Odlični nastopi naših predstavnikov na ITF turnirju v Zagrebu, štirje v četrtfinale

Ljubljana, 04.12.2012

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Zagrebu so naši predstavniki odlično začeli nastope v glavnem turnirju. V četrtfinale so se uvrstili Maks Tekavec, Eva Zagorac, Natalija Šipek in Manca Pislak. Izgubila je Ana Oparenovič.

Pri fantih nastopa samo Maks TEKAVEC. Ta je v prvem krogu izločil 2. nosilca, domačina Domagoja BILJEŠKA s 75 46 63. V drugem krogu je bil boljši še od Čeha Yva PANAKA. Zmagal je s 76(4) 63.

Pri dekletih je v prvem krogu Eva ZAGORAC (6) s 36 63 63 premagala Nemko Anastasio REIMCHEN, Ana OPARENOVIČ je bila s 76(3) 64 boljša od domače igralke, ki je nastopila s posebnim povabilom, Tee JANDRIĆ, kvalifikantka Manca PISLAK je s 63 62 izločila Britanko Freyo CHRISTIE.Natalija ŠIPEK je prvem krogu premagala kvalifikantko, Rusinjo Maria NOVIKOVA, ki ji je po zaostanku 46 04, srečanje predala.

V drugem krogu je prva nastopila Natalija ŠIPEK in s 63 60 premagala 8. nosilko, Romunko Raluco CIUFRILA. Uspešni sta bili tudi Manca PISLAK, ki je bila s 36 61 63 boljša od Danke Simone ALIPIEVE in Eva ZAGORAC, kateri je Rusinja Marina MARGULIS srečanje pri izidu 4-4, predala.

V drugem krogu je izgubila Ana OPARENOVIČ. Boljša je bila Srbkinja Bojana MARINKOVIĆ z rezultatom 61 36 46.

TUKAJ.

Anže Arh, Veronika Erjavec, Rok Ogorevc in Hanna Dolar zmagovalci finalnih turnirjev do 14 let

Ljubljana, 03.12.2012

Končani so A in B finalni turnirji za dečke in deklice, ki so se ta konec tedna odvijali v Kranju in Ljubljani.

Prvi zmagovalec turnirjev A za dečke do 14 let v novi sezoni je v Kranju postal domačin, 1. nosilec in 1. igralec do 14 let, Anže ARH (Tr-Kr). V finalu je s 62 62 premagal 3. nosilca Jana VEHOVCA (Proten).

B turnir za dečke je v Ljubljani osvojil Rok OGOREVC (Vrhnika). V finalu je s 64 75 premagal Patrika KOVAČEVIĆA(Br-Mb).

Pri deklicah sta se na A turnirju za naslov zmagovalke borili 1. in 2. nosilka Veronika ERJAVEC (Ltc) in Lian BENEDEJČIČ (Koper). Zmagala je Veronika ERJAVEC z rezultatom 63 60.

B turnir za deklice je osvojila Hanna DOLAR (Celje). V finalu je s 62 60 premagala Ines ČOLIĆ (HitLj).

Poglej tudi TUKAJ.

Ljubljanski teniški satelit za mlade in najmlajše - prvič ta konec tedna

Ljubljana, 03.12.2012

Ljubljana je po dogovoru klubov pridobila novo tekmovanje -Ljubljanski teniški satelit, tekmovanje za mlade in najmlajše, ki ne nastopajo na turnirjih TZS oz. so uvrščeni nižje kot na 50. mesto lestvice TZS.

Tekmovanje je namenjeno igralcem in igralkam, ki trenirajo tenis predvsem ljubiteljsko in svojega znanja nimajo priložnosti preizkusiti oz. se pomeriti z drugimi igralci in igralkami.

Možnost nastopa imajo tako vsi igralci in igralke, ne glede na njihovo teniško znanje, saj jih trenerji prijavijo na tekmovanje oz. v kategorijo, ki je primerna zanje.

Nastopijo lahko tudi igralci in igralke, ki so uvrščeni na lestvico TZS v kategorijah od 12 do 18 let, a nižje od 50. mesta.

Prvi od turnirjev bo na sporedu že ta konec tedna, zato ne zamudite s prijavami !

Vse podrobnosti o tekmovalnih pravilih, datumih tekmovanj itd. najdete v priponki TUKAJ.

Na finalnih turnirjih do 14 let pri deklicah znane polfinalistke, pri fantih finalisti

Ljubljana, 02.12.2012

Na finalnih turnirjih do 14 let, ki se ta konec tedna igrajo v Kranju in Ljubljani so pri deklicah znane polfinalistke, pri fantih pa finalisti.

Na A turnirju deklic so se v polfinale uvrstile 1. postavljena Veronika ERJAVEC, 2. nosilka Lian BENEDEJČIČ, 4. nosilka Anja GAL in 8. nosilka Maruša PLANK.

Na B turnirju so v polfinalu Hanna DOLAR, Maša KRAŠEVEC, Laura GRADIŠAR in Ines ČOLIĆ.

Na A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila 1. nosilec Anže ARH (Tr-Kr), ki je bil v polfinalu boljši od Matica PODLIPNIKA z rezultatom 61 60 in 5. nosilec Jan VEHOVEC (Proten), ki je s 62 63 premagal Nicka CMAGERJA (ŽtkMb).

Na B turnirju dečkov sta finalista Rok OGOREVC (Vrhnika), ki je z 06 62 60 premagal Marka MOHRA (Mima) in Patrik KOVAČEVIČ (Br-Mb), ki je v polfinalu premagal Žana BREZNIKARJA (Medvode) z rezultatom 61 60. Zaključni obračuni bodo v ponedeljek. TUKAJ.

V kvalifikacijah ITF turnirja v Zagrebu uspešna samo Manca Pislak (rezultati v živo)

Ljubljana, 02.12.2012

Medtem, ko so člani in članice končali z letošnjo mednarodno sezono, pa so mladinci še aktivni. Ta teden nastopajo na mladinskem ITF turnirju do 18 let, ki se odvija v Zagrebu in na katerem so se končali kvalifikacijski obračuni. Turnir je 4. ranga in od osmine finala naprej prinaša točke za svetovno mladinsko lestvico.

V glavnem turnirju fantov bo nastopil Maks TEKAVEC, v kvalifikacijskem žrebu pa so bili Matic ŠPEC, Rok SITAR, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Jan Vit ŠUNTAR in Rok KRIŽAJ.

Naši igralci v kvalifikacijah niso bili uspešni. V drugi krog sta napredovala samo Rok SITAR in Rok KRIŽAJ. Rok SITAR je s 62 63 premagal domačina Frana TONEJCA, ki je nastopil s posebnim povabilom, Rok KRIŽAJ pa je bil s 75 75 boljši od drugega domačega igralca s posebnim povabilom, Josipa KRSTANOVIČA. V drugem krogu sta oba končala z nastopi. Rok KRIŽAJ je izgubil s 1. nosilcem kvalifikacij Gabrielom MOGHINIJEM s 46 26, Rok SITAR pa je moral premoč priznati Slovaku Samuelu HODORJU. Ta je slavil s 61 63.

Pri dekletih bodo v glavnem turnirju nastopile Eva ZAGORAC, Natalija ŠIPEK, Ana OPARENOVIČin Manca PISLAK. Slednja se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije. V kvalifikacijah so poleg Mance PISLAK nastopile Nika KOZAR, Pia BRGLEZ in Sara DJURDJEVIĆ.

Pia BRGLEZ in Sara DJURDJEVIĆ sta izgubili v uvodnem krogu, Nika KOZAR je v prvem s 75 63 premagala domačinko Klaro SKOPAC, v drugem pa izgubila s 1. nosilko kvalifikacij, Rusinjo Mario NOVIKOVO z 06 16. Manca PISLAK je v uvodu s 62 62 premagala Barbaro BAČIČ, v drugem krogu Srbkinjo Milico NOVAKOVIĆ s 63 61, v zadnjem krogu kvalifikacij pa še 2. nosilko kvalifikacij, Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO z 26 64 62.

Rezultate srečanj lahko spremljate v živo TUKAJ.

Nika Radišič na mladinskem turnirju Eddie Herr na Floridi

Ljubljana, 01.12.2012

Florida tako kot vsako leto v tem času gosti mladinske turnirje najvišjih kategorij Eddie Her in Orange Bowl. Na njih se običajno zberejo najboljši mladinci in mladinke sveta, saj se odvijajo pred očmi skavtov priznanih svetovnih teniških agencij.

V pretekleih letih se je teh turnirjev udeleževalo tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk. Letos smo na turnirju Eddie Herr, ki se odvija na igriščih teniške akademije IMG v Brandentonu zasledili samo Niko RADIŠIČ, ki je nastopila v konkurenci deklet do 12 let. Zabeležila je eno zmago, v drugem krogu glavnega turnirja pa je nato izgubila z domačinko, 8. nosilko in kasnejšo polfinalistko Ellie DOUGLAS s 46 06. Skupaj s Hrvatico Neli ŠUNJIČ sta nastopili tudi v konkurenci dvojic, a sta v prvem krogu naleteli na prvi nosilki, Emiliano ARANGO in Mario CARLE iz Argentine. Argentinki sta bili boljši s 75 57 10-6.

Turnir do 18 let mineva brez slovenskih predstavnikov in predstavnic.

Foto:eddieherr.com TUKAJ.

Odigrani prvi krogi finalnih turnirjev do 14 let

Ljubljana, 01.12.2012

Odigrani so prvi krogi finalnih turnirjev do 14. let.

Na A turnirju dečkov, ti igrajo v Kranju, je v prvem krogu presenetil Tim TEKAVEC, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. V prvem krogu je premagal 8. nosilca Luko MIKLAVČIČA z 26 60 76(3). Ostali nosilci so se brez težav uvrstili v drugi krog. Na A turnirju deklic, te igrajo v Ljubljani v prvem krogu presenečenj ni bilo. Nosilke so se uvrstile v drugi krog, nekaj tekem še ni zaključenih.

Bolj pestro je na B turnirju dečkov, kjer se je v četrtfinale uvrstil samo en postavljen igralec, vsi drugi so izgubili v prvem ali drugem krogu. Pri deklicah na B turnirju zaenkrat ni posebnih presenečenj. Turnirji se bodo nadaljevali v nedeljo z drugim krogom in četrtfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.