Tadeja Majerič osvojila dvojni naslov na ITF turnirju v Indiji

Ljubljana

Edina naša predstavnica na profesionalnih turnirjih ta teden je bila trenutno 3. slovenska igralka na lestvici WTA (241), Tadeja MAJERIČ. Odpravila se je v Pune, Indija, kjer je nastopila na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Turnir se je igral na trdi podlagi. Tadeja, ki je bila na turnirju 3. nosilka, je osvojila dvojni naslov. Zmagala je tako med posameznicami, kot v konkurenci dvojic.

V prvem krogu je med posameznicami s 60 60 premagala Kitajko Jia Xiang LU, v drugem krogu je bila boljša od Tajke Ya-Hsuan LEE s 63 64, v četrtfinalu je premagala 8. nosilko, Kitajko Jia-Jing LU z rezultatom 36 64 60, v polfinalu pa še Izraelko Keren SHLOMO s 64 62.

V finalu je zanesljivo opravila s Turkinjo Basak ERAYDIN, od katere je bila boljša z rezultatom 62 64.

S Švicarko Conny PERRIN, s katero sta bili 1. nosilki turnirja dvojic, sta v finalu s 3-6 7-5 [10-6] premagali Kitajki Jia Xiang LU (CHN) in Jia-Jing LU (CHN).

Foto: ŽtkMb