prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : December 2010

Arhiv novic - december 2010

Anže Arh, Nika Radišič, Alen Tušek in Tinkara Kovač - najboljši na turnirjih do 12 let

Ljubljana, 31.12.2010

V Ljubljani se je pozno popoldne končal zadnji turnir v letu 2010, ki pa sicer že šteje v teniško sezono 2011, finale2 do 12 let. V finalu dečkov sta se pomerila prvi in peti nosilec Anže ARH in Jan VEHOVEC. Prepričljivo je slavil Anže z rezultatom 61 61. Pri dekletih sta v finalu igrali tretja in osma nosilka, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ. Boljša je bila slednja, ki je Kristini prepustila v vsakem nizu po tri igre. Končni rezultat je bil 63 63 za Niko RADIŠIČ. V finalu B sta igrala Petja KOKELJ in Alen TUŠEK. Alen TUŠEK je slavil v treh nizih z rezultatom 46 64 61. Pri deklicah je v B skupini zmaga odšla v Šentjur. Priigrala si jo je Tinkara KOVAČ, ki je bila boljša od Lare ŠOLAJA 64 76(5). TUKAJ.

Danes zaključne tekme na turnirjih do 12 let na Šport plusu

Ljubljana, 31.12.2010

Na igriščih TK Šport oplus v Ljubljani potekajo danes zaključni boji na A in B turnirjih za dečke in deklice do 12 let. Ob 11. uri se bosta pri dečkih v finalu B srečala Alen TUŠEK in Petja KOKELJ, pri deklicah pa bosta ob isti uri v B finalu igrali Lara ŠOLAJA in Tinkara KOVAČ. V glavnem turnirju A sta se polfinali dečkov začeli ob 10. uri, za finale pa se borijo Anže ARH in Nick CMAGER ter Niko ČAČIČ in Jan VEHOVEC. V A turnirju deklic bodo po končanih srečanjih fantov zaigrale Nika ZUPANČIČ proti Niki RADIŠIČ in Kristina NOVAK proti Lari PROSENJAK. TUKAJ.

Domen Gostinčar in Eva Zagorac zmagovalca turnirjev do 16 let

Ljubljana, 31.12.2010

Zmagovalca turnirjev do 16 let v Litiji in Domžalah sta postala Domen GOSTINČAR (ŽTKMB) in Eva ZAGORAC (ŽTKMB). V Litiji sta se za zmago pomerila Domen GOSTINČAR in Matic ŠPEC. Gostinčar bi moral v polfinalu igrati proti Maksu TEKAVCU, ki pa je srečanje zaradi poškodbe prsta predal in namesto na igrišču končal pri zdravniku, Matic Špec pa je bil v drugem polfinalu boljši od klubskega kolega Roka SITARJA. Finalno srečanje je dobil Domen GOSTINČAR, kateremu je Matic ŠPEC po izgubljenem prvem nizu s 67 (0) in vodstvu GOSTINČARJA v drugem nizu z 20, srečanje predal. Zanimivo in posnemanja vredno potezo je pripravil TK ASLIT, ki je rezultat srečanja v živo prenašal na svoji spletni strani. V Domžalah je pri dekletih suvereno slavila Eva ZAGORAC (ŽTKMB), ki je en niz oddala le Sari PALČIČ, v finalu pa brez težav premagala drugo nosilko Ano OPARENOVIČ (CELJE) 61 60. TUKAJ.

Zaključek teniške sezone v Rogaški Slatini

Ljubljana, 31.12.2010

Včeraj zvečer je v Grand hotelu Rogaška potekalo zadnje dejanje letošnje teniške sezone v Sloveniji, zaključna prireditev s podelitvijo priznanj najboljšim. Poleg priznanj, ki so jih prejeli zmagovalci teniških lig, najvišje uvrščeni igralci na teniških lestvicah v posameznih kategorijah so priznanja prejeli tudi posamezniki, najboljši klub in najboljša ekipa v letu 2010. Priznanje za najboljši ekipni dosežek je prejela ženska reprezentanca za dosežke v pokalu Fed, najboljši teniški klub je ŽTK Maribor, najboljši trener leta je David Lenar, najboljši mladi igralec Maks Tekavec, najboljša mlada igralka Nastja Kolar, najbolj perspektivni igralec Grega Kokalj in najbolj nadarjena igralka Maša Marc. Priznanje za posebne dosežke je prejel Marino Kegel, najboljši igralec leta 2010 je Blaž KAVČIČ in najboljša igralka Polona HERCOG. Pod rubriko jakostne lestvice 2010 smo objavili lestvico klubov za leto 2010. Nekaj foto utrinkov iz prireditve in vse dobitnike priznanj si lahko ogledate TUKAJ.

Finale turnirja do 16 let v Litiji - rezultat spremljajte ob 13. uri V ŽIVO

Ljubljana, 29.12.2010

V Litiji se približuje koncu turnir fantov do 16 let. V polfinale so se uvrstili 1., 2., 3. in 8. nosilec Maks TEKAVEC, Matic ŠPEC, Rok SITAR in Domen GOSTINČAR. Polfinalna para sta TEKAVEC - GOSTINČAR in ŠPEC - SITAR. TK AS Litija pa bo na svoji spletni strani www.as-litija.si omogočil spremljanje rezultata finalnega dvoboja, ki se začne v četrtek ob 13.00 uri, V ŽIVO.V Domžalah v enaki kategoriji tekmujejo dekleta, tudi tu pa turnir ni postregel s presenečenji. V polfinale so se uvrstile postavljene igralke Eva ZAGORAC, Ana OPARENOVIČ, Lara VOLK in Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Pisarna TZS v petek zaprta

Ljubljana, 29.12.2010

TZS sporoča, da bo pisarna Teniške zveze Slovenije v petek, 31.12.2010 zaprta. TUKAJ.

Končan RR do 12 let, začenjajo se glavni turnirji do 12 in turnirja do 16 let

Ljubljana, 27.12.2010

Ob izjemno veliki udeležbi otrok na round robin tekmovanjih do 12 let, so se ti danes zaključili in jutri se že začenjajo glavni A in B turnirji. Nastopili bodo praktično vsi najboljši, pri fantih bo prvi nosilec tudi prvi igralec lestvice do 12 let Anže ARH, pri deklicah pa bo prva nosilka prav tako trenutno prva igralka do 12 let Stefany GRLJ. Začenjata pa se tudi turnirja do 16 let. Pri fantih se bodo jutri zaključile kvalifikacije, pri dekletih pa se v Domžalah že začenja glavni turnir, ki je odlično zaseden, predvsem pa bo zanimivo videti kam sežejo najboljše igralke iz nižje kategorije, ki so se v glavni turnir prebile iz kvalifikacij. TUKAJ.

Nova pridobitev za TK Gorica iz Nove Gorice

Ljubljana, 27.12.2010

V Novi Gorici lahko ponovno treniramo tudi pozimi. Po orkanski burji v mesecu marcu, ki je uničila teniški balon, smo v petek 24.12. dobili novega. To je velika pridobitev za teniške navdušence, tako mlade kot starejše, še posebej pa za tekmovalce. Za postavitev balona imata velike zasluge Zavod za šport Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica. Teniško dvorano (balon) je otvoril župan Matej Arčon. Tekst in foto: Marko Školaris TUKAJ.

Teniški igralci in igralke tudi v teh dneh ne počivajo

Ljubljana, 27.12.2010

V dneh, ko si večina ljudi privošči lagodnejše življenje v pričakovanju novega leta teniški igralci ne počivajo. Najboljši so se odpravili v Avstralijo na prve turnirje nove teniške sezone, ki bodo služili kot priprava na prvi grand slam v naslednjem letu, na domači sceni, kjer imajo otroci počitnice, pa teniški igralci proste dni preživljajo na turnirjih. V prihodnjem tednu se bosta odigrala turnirja do 16 let in sicer bodo fantje merili moči v Litiji (nastopa 8 igralcev iz prve deseterice na lestvici TZS, prvi nosilec pa bo Maks TEKAVEC), dekleta pa v Domžalah (nastopa 6 igralk iz prve deseterice, prva nosilka pa bo Eva ZAGORAC), potekali pa bodo tudi turnirji RR do 12 let, ki jim pred novim letom sledi še zaključni turnir. RR turnirji do 12 let se bodo igrali na igriščih TK Jakopina, TK Šport plus in TK Max Ljubljana. TUKAJ.

RR in finale do 12 let, 26. - 31.12.2010 - OBVESTILO

Ljubljana, 27.12.2010

Na tem tekmovanju se bodo kvalifikacije, ki bodo 26. in 27.12.2010, igrale po sistemu Round Robinna treh lokacijah, poleg TK Šport plus Ljubljana, še na MAX Tenis club Ljubljana in na TK Jakopina.Igralci se prijavijo le na enega od RR turnirjev !!! Pravilo, da prvim 8 igralcem z jakostne lestvice nipotrebno igrati v Round Robinu, v tem primeru NE VELJA!!!Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

Naši igralki v Indiji zaustavljeni v četrtfinalu

Ljubljana, 24.12.2010

Naši igralki Anja PRISLAN in Tadeja MAJERIČ sta turnir v Indiji z nagradnim skladom 25.000 $ zaključili v četrtfinalu. Tadeja je izgubila s prvo nosilko Bojano JOVANOVSKI iz Srbije, 80. igralko lestvice WTA z rezultatom 63 63, Anja PRISLAN pa z drugo nosilko, Nino BRATCHIKOVO, 148. igralko lestvice WTA iz Rusije z rezultatom 64 64. Obe zmagovalki se bosta tudi pomerili med sabo v finalu turnirja. TUKAJ.

Novoletno voščilo

Ljubljana, 24.12.2010

SREČNO 2011 TUKAJ.

Slovenski obračun v Indiji pripadel Anji Prislan, naprej tudi Tadeja Majerič

Ljubljana, 22.12.2010

Na 25.000 $ vrednem turnirju v Indiji sta se dve naši igralki uvrstili v četrtfinale. Tadeja MAJERIČ, ki je postavljena za 5. nosilko je bila uspešnejša od Japonke Shiho HISAMATSU 64 63, slovenski obračun med Dalilo JAKUPOVIČ, 8. nosilko in kvalifikantko Anjo PRISLAN pa je dobila slednja 64 62 in z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla enega svojih najboljših rezultatov v karieri. V četrtfinalu bo nasprotnica MAJERIČEVE 1. nosilka, Srbkinja Bojana JOVANOVSKI, medtem ko se bo Anja PRISLAN pomerila z 2. nosilko, Rusinjo Nino BRATCHIKOVO. TUKAJ.

Slovenski obračun na ITF turnirju v Indiji

Ljubljana, 21.12.2010

Teniška sezona 2010 se je praktično končala, kljub temu pa je po svetu tudi v zadnjih dneh tega leta organiziranih nekaj turnirjev nižjega ranga. V Indiji tako ta teden na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopajo Tadeja MAJERIČ, Dalila JAKUPOVIČ in Anja PRISLAN. Slednja je morala v kvalifikacije, kjer pa je dvakrat zmagala in se uvrstila na glavni turnir. V glavni turnir sta bili neposredno že uvrščena Dalila JAKUPOVIČ in Tadeja MAJERIČ. Vse naše igralke so bile v prvem krogu uspešne. Tadeja MAJERIČ je premagala Sheethal GOUTHAM (Ind) 64 64, Dalila JAKUPOVIČ Brazilko Laro RAFFUL 62 61, Anja PRISLAN pa je bila boljša od Rusinje Julije PARASYUK 62 36 64. Žreb pa je hotel, da se bosta v drugem krogu pomerili naši igralki med sabo. V vsaki slabi stvari pa je tudi nekaj dobrega. Ena se je tako namreč že uvrstila v četrtfinale. Tadeja MAJERIČ bo za napredovanje igrala z Japonko Shiho SIHAMATSU. TUKAJ.

Slovenski igralci na mastersu Nike Junior Tenis International

Ljubljana, 21.12.2010

Bahami so gostili drugi najmočnejsi turnir (po ocenah strokovnjakov glede udeležbe in kvalitete organizacije zaseda prvo mesto Tarbes- Francija) v kategoriji dečkov in deklic do 12 in 14 let.Slovenska ekipa v zasedbi Kokalj, Tekavec, Kozar in Vovk je v ekipnem tekmovanju zasedla 13. mesto med 36. državami. Med posamezniki je Kokalj Grega igral v četrtfinalu glavnega turnirja, Tekavec Maks, Kozar Nika in Vovk Lara pa so igrali četrtfinale tolažilnega turnirja. Turnirji NJT, ki omogočajo nastop na zaključnem mastersu bodo v Sloveniji organizirani tudi v letu 2011 . TUKAJ.

Podelitev priznanj TZS je PRESTAVLJENA na ČETRTEK, 23.december 2010

Ljubljana, 21.12.2010

Teniška zveza Slovenije Vas vabi na PODELITEV PRIZNANJ TZS najboljšim slovenskim teniškim igralkam, igralcem, trenerjem in klubom v letu 2010. Prireditev je prestavljena na četrtek, 23.12.2010. Podrobnosti si oglejte TUKAJ.

Aleksandra Lukič in Marko Sabolčki najboljša na članskih turnirjih v Kranju

Ljubljana, 20.12.2010

Aleksandra LUKIČ (ŽTKMB), ki je članski turnir začela kot nepostavljena igralka in je že v drugem krogu izločila prvo nosilko Tadejo DOLINŠEK je na koncu tudi osvojila turnir. V finalu je v treh nizih s 75 36 63 premagala 7. nosilko, domačinko Urško KRŽIŠNIK, ki je pred tem v polfinalu izločila drugo nosilko Hano UMEK. Pri članih je zmagovalni pokal dvignil Marko SABOLČKI (LAŠKO), ki je v finalu gladko premagal Mateja LELJAKA (ŽTKMB) z rezultatom 64 61. TUKAJ.

Filip Jakob Zupančič in Hana Mraz ter Veronika Erjavec in Luka Miklavčič zmagali do 14 let

Ljubljana, 20.12.2010

S finalnimi obračuni so se danes končali obračuni na A in B turnirjih deklet in fantov do 14 let. Na A turnrju fantov je slavil Filip Jakob ZUPANČIČ (Zklub), ki je v napetem finalu premagal prvega nosilca Bora SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) 26 76(6) 63. Na B turnirju fantov je zmagovalec postal nepostavljeni Luka MIKLAVČIČ (Idrija), ki je bil v finalu boljši od 4. postavljenega Tina ČERMELJA ( BR-MB). Na A turnirju deklet je prepričljivo slavila 1. nosilka Hana MRAZ (TR-KR), ki je bila v finalu boljša od Sare SIRŠE (LTC) 63 60. Na B turnirju je slavila nepostavljena Veronika ERJAVEC (Idrija). V finalu je premagala 1. nosilko Petro ZORE (Talos) 61 61. TUKAJ.

Kulturni dom KAMNICA, torek 21.12.2010 ob 18. uri

Ljubljana, 20.12.2010

Polona HERCOG, naša trenutno najvišje uvrščena teniška igralka na svetovni teniški lestvici WTA se je izkazala tudi izven teniških igrišč. V decembru je organizirala dobrodelno akcijo zbiranja igračk "DARUJ IGRAČKO, PODARI NASMEŠEK". Igračke so zbirali v Mariborskih vrtcih, enotah Mariborske knjižnice in v Kulturnem domu Kamnica pri Mariboru, kjer bo v torek 21.12.2010 tudi zaključna prireditev v obliki pogovornrega večera s Polono HERCOG. Na prireditvi bodo zbrane igračke predali MATERINSKEMU DOMU. Veseli nas, da si je Polona ob napornem urniku, ki ga zahteva profesionalna teniška karavana vzela čas za dobrodelno akcijo, zato njeno dejanje pozdravljamo in ji za uspešno izvedeno akcijo čestitamo. Ljubitelje tenisa in Polonine privržence pa tudi mi vabimo, da se zaključne prireditve udeležijo in ji s tem dajo dodatno težo. Poglejte še na Polonin profil na Facebooku TUKAJ.

Finalisti pri članih so Matej Leljak, Marko Sabolčki ter Aleksandra Lukič in Urška Kržišnik

Ljubljana, 19.12.2010

Na članskem turnirju v Kranju sta si finale pri fantih priigrala Matej LELJAK in Marko SABOLČKI. Prvi je v polfinalu izločil presenetljivega polfinalista, nepostavljenega Erika KONIGA, drugi pa drugega nosilca GABER Jakoba. Tudi pri dekletih v finalu ne bo prve in druge nosilke. Za zmago se bosta nemreč borili nepostavljena Aleksandra LUKIČ, ki je izločila prvo nosilko Tadejo DOLINŠEK in sedma nosilka Urška KRŽIŠNIK, ki je bila boljša od druge nosilke Hane UMEK.Obe finalni srečanja bosta na sporedu v ponedeljek. TUKAJ.

Finalisti turnirjev do 14 let Bor Schweiger Mužar, Filip Jakob Zupančič, Hana Mraz in Sara Sirše

Ljubljana, 19.12.2010

V finale A turnirja do 14 let sta se pri fantih uvrstila prvi in drugi nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je v polfnalu premagal Tina KOVAČIČA 60 61 in Filip Jakob ZUPANČIČ, ki je izločil Jureta FRANKA z rezultatom 64 63. V B turnirju sta finalista Tin ČERMELJ in Luka MIKLAVČIČ. Obe finali bosta na sporedu v ponedeljek, prvo na igriščih Max tenis cluba in drugo na igriščih TK Olimpija. Na A turnirju deklet, ki se je igral na igriščih TK Jaki sta si finale priigrali prva nosilka Hana MRAZ, ki je v polfinalu izločila Žano LAPAJNE 60 61 ter šesta nosilka Sara SIRŠE, ki je izločila Sašo KLANEČEK s 60 62.V finalu B turnija bosta igrali Petra ZORE in Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

Ob koncu leta dve priznanji za Marina Kegl

Ljubljana, 17.12.2010

Marino Kegl (Teniški klub Jakopina), mlad perspektiven gluhi tenisač je dobitnik dveh visokih priznanj za svoje delo in s tem tudi potrditev, da je delo z njim in njegova vnema na pravi poti. V sredo 08.12.2010 je v Trebnjem, na prireditvi INVALID ŠPORTNIK 2010, prejel priznanje ZVEZE ZA ŠPORT INVALIDOV SLOVENIJE-PARAOLIMPIJSKEGA KOMITEJA, kot najperspektivnejši športnik invalid v Sloveniji, v četrtek 16.12.2010 pa še priznanje ŠPORTNE ZVEZE GLUHIH SLOVENIJE, kot najboljši gluhi športnik Slovenije. Za temi priznanji je kar nekaj uspehov, ki jih je Marino nanizal v letošnjem letu. Veliko zaslug za le te gre dobremu strokovnemu delu, ŠPORTNI ZVEZI GLUHIH SLOVENIJE, ZVEZI ZA ŠPORT INVALIDOV-PARAOLIMPIJSKEMU KOMITEJU, ZVEZI DRUŠTEV GLUHIH IN NAGLUŠNIH SLOVENIJE, DRUŠTVU GLUHIH IN NAGLUŠNIH POMURJA Murska Sobota, podjetju PLANET ŠPORT, generalnemu uvozniku loparjev WILSON, blagovni znamki NES iz Ptuja in vsem, ki mu kakorkoli pomagajo na tej strmi poti proti vrhu. Tekst in foto: JJ TUKAJ.

Rok Bizjak uspešen teniški igralec in študent

Ljubljana, 17.12.2010

Še en teniški igralec je dokazal, da je mogoče uspešno teniško kariero zaključiti z univerzitetno diplomo. Igralec ŠTK Velenje, 23. letni Rok BIZJAK, se je po uspešni mladinski karieri posvetil študiju in tega te dni tudi uspešno zaključil. Kot mladinec je bil odličen teniški igralec, član mladinskih reprezentanc Slovenije v vseh kategorijah, med leti 2001 in 2007 je šestkrat igral v finalih državnih prvenstev, sicer pa v 17. finalnih nastopih na različnih rangih domačih turnirjev osvojil 11 naslovov zmagovalca. Seveda mu velja ob tej priložnosti za dosežke čestitati. TUKAJ.

Ta konec tedna F1 do 14 let in OP članov in članic

Ljubljana, 17.12.2010

Na igriščih Triglava iz Kranja se bo ta konec tedna odvijalo OP za člane in članice. Turnir se začne danes s kvalifikacijami članov in bo trajal do ponedeljka. Pri članih bo imel vlogo prvega nosilca Matic MOŽEK, pri dekletih pa je najvišje uvrščena igralka z lestvice TZS Tadeja DOLINŠEK. Poleg članskega turnirja pa se bodo odvijali tudi finalni turnirji za deklice in dečke do 14 let. Deklice bodo A in B turnir igrale na igriščih TK Jaki šport, prva nosilka pa bo četrta igralka z lestvice TZS, Hana MRAZ. Pri dečkih, ki bodo A turnir igrali na Max tenis klubu v Ljubljani bo prvi nosilec drugi igralec z lestvice TZS, Bor MUŽAR SCHWEIGER. B turnir se bo igral na igriščih TK Olimpija Ljubljana. TUKAJ.

Jasmina Štor v finalu turnirja do 16 let na Malti

Ljubljana, 14.12.2010

Jasmina ŠTOR je pretekli teden nastopila na mladinskem turnirju TE, 3. kategorije do 16 let na Malti. Na turnirju je bila postavljena za drugo nosilko in to je potrdila s končnim rezultatom. Uvrstila se je v finale, potem ko je gladko odpravila tekmice v prvih treh krogih. Nekoliko več dela je imela v polfinalu, kjer je s 62 46 63 premagala Rusinjo Anastasio PRIBYLOVO. V finalu je igrala proti Madžarki Alexi PIROK, ki je bila boljša in je slavila s 75 64. Jasmina je nastopila tudi v igri dvojic, kjer se je s partnerico Anno Mario BATTISTA prav tako uvrstila v finale. V finalu sta izgubili proti Mari ARGYRIOU in Aleksandri EMELIANOVI s 46 62 8-10. TUKAJ.

Nina Nagode in Matej Leljak zmagovalca turnirjev do 18 let

Ljubljana, 13.12.2010

Nina NAGODE je zmagovalka turnirja deklet do 18 let, ki se je ta konec tedna odigral v Ljubljani na igriščih TK Olimpija. V finalu je premagala Tino RUPERT z rezultatom 62 64. Pri fantih je na turnirju, ki je potekal na igriščih Šport plusa slavil Matej LELJAK, ki je bil v finalu prepričljivo boljši od Sebastijana GORŠIČA s 61 63. TUKAJ.

Finalisti do 18 let Nagode, Rupert, Leljak in Goršič

Ljubljana, 13.12.2010

V zaključne tekme turnirjev do 18 let, ki sta se ta konec tedna odviljala na igriščih TK Šport plus in Olimpija v Ljubljani sta se pri fantih uvrstila 1. nosilec Matej LELJAK in 6. nosilec Sebastijan GORŠIČ. Goršič je v polfinalu porazil Luko JANŠA 62 62, Leljak pa je bil za finale boljši od Domna VERTOTA 63 63. Finalno srečanje bo danes ob 11.30 uri na igriščih TK šport plus. Pri dekletih bomo gledali finale med 1. nosilko Nino NAGODE in 3. postavljeno Tino RUPERT. Tina je v polfinalu izločila Nejo SOTOŠEK 67(5) 64 63, Nina pa je bila boljša od Eve RIHTARŠIČ 64 61. Finalno srečanje bo ob 12.30 uri na igriščih TK Olimpija v Šiški. Vse rezultate najdete TUKAJ.

V Mariboru smo dobili zmagovalce v najmlajših kategorijah

Ljubljana, 12.12.2010

Tudi drugi turnir najmlajših igralk in igralcev, ki je ta konec tedna potekal na igriščih ŽTK Maribor je postregel s številčno udeležbo. V vseh kategorijah je bilo prijavljenih 200 igralcev in igralk. Čeprav so nekateri nastopili v dveh kategorijah, to števila udeležencev bistveno ne zmanjša. Zmagovalci so postali v MINI tenisu Maja RADIŠIČ in Luka VENGUST, v MIDI tenisu Kristina KOFOL in Matic DIMIC, v tenisu do 10 let Živa FALKNER in Jan KUPČIČ, v konkurenci do 11 let pa sta slavila Anja GAL in Jan KUPČIČ. Rezultate in nekaj fotografij najdete TUKAJ.

Konec tedna turnirji 8-11 ter RR do 14 in OP do 18 let

Ljubljana, 11.12.2010

Ta konec tedna bo živahno na igriščih ŽTK Maribor, kjer se bo odvijal turnir najmlajših v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 in 11 let, na igriščih TK Max Ljubljana, Rogaška, Radomlje in TK Jakopina v Radencih bodo potekali RR turnirji v kategoriji deklic in dečkov do 14 let, na igriščih TK Šport plus v Ljubljani in TK Olimpija Ljubljana pa bosta potekala turnirja deklet in fantov do 18 let. Pri fantih bo zasedba še posebej močna, saj bosta nastopila 1. in 3. igralec iz lestvice TZS Matej LELJAK in Luka JANŠA, pri dekletih pa bo prva nosilka Nina NAGODE, druga pa Neja SOTOŠEK. TUKAJ.

V četrtfinalu končala tudi Anja Prislan

Ljubljana, 11.12.2010

Na turnirju v Havani z nagradnim skladom 10.000 $ je s tekmovanjem zaključila še zadnja naša predstavnica Anja PRISLAN. Izgubila je s 4. nosilko Jennifer ALLAN iz Velike Britanje 76(2) 62. Poleg nje je bila ta teden v četrfinalu turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Indiji Dalila JAKUPOVIČ in na mladinskem turnirju ITF v Urugvaju Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Posebej je treba omeniti Nika RAZBORŠKA z izvrstnim rezultatom na Orange Bowlu, kjer se je iz kvalifikacij prebil med najboljših 16 igralcev.Vse rezultate naših igralk in igralcev ta teden najdtete TUKAJ.

Nik Razboršek Orange Bowl končal med 16, izpadli še Čuk in Mohorčič

Ljubljana, 10.12.2010

Nik RAZBORŠEK je svoj nastop na znamenitem Orange Bowlu zaključil med 16 najboljšimi mladinci. V tekmi za uvrstitev v četrtfinale ga je premagal 8. nosilec, Bolivijec Hugo DELLIEN, ki je slavil 76(5) 36 62. Na ITF turnirju 5. ranga v Urugvaju pa sta v četrtfinalu izpadli obe naši igralki. Pio ČUK je premagala 1. nosilka Laura PIGOSSI iz Brazilije s 61 62, Tino MOHORČIČ pa Carla BRZZESI AVELLA z rezultatom 67(4) 63 76(5). TUKAJ.

Jakupovič izgubila v Indiji, Prislan še čaka na nastop na Kubi

Ljubljana, 09.12.2010

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Indiji je izpadla še Dalila JAKUPOVIČ . V četrfinalu turnirja jo je s 62 60 izločila tajka Nicha LERTPITAKSINCHAI. Anja PRISLAN na svoj četrfinalni nastop na Kubi še čaka. TUKAJ.

Razboršek med 16 na Orange Bowlu, Čuk in Mohorčič v četrtfinalu Urugvaja

Ljubljana, 09.12.2010

Nik Razboršek nadaljuje z dobrimi predstavami na enem največjih mladinskih turnirjev Orange Bowlu na Floridi. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v glavnem turnirju še drugič zmagal. Premagal je 10. nosilca, sicer pa 35. mladinca na svetu Liama BROADYA iz Velike Britanije 62 16 63. Za uvrstitev med osem najboljših se bo udaril z Hugom DELLIENOM iz Bolivije, postavljenim na mesto 8. nosilca, sicer pa 33. igralca svetovne lestvice. O odličnih nastopih Nika Razborška priča tudi dejstvo, da je edini kvalifikant, ki se je uvrstil v tretji krog, poleg njega pa so tam samo še trije nepostavljeni igralci. N aturnirju ITF v Urugvaju sta se Pia ČUK in Tina MOHORČIČ uvrstili v četrtfinale. Pia ČUK ob tem še ni odigrala nobene tekme, saj je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa ji je nasprotnica iz Argentine srečanje predlala, Tina MOHORČIČ pa je še sedmič zapored zmagala. Tokrat je premagala Mehičanko Sarahi GARCIA CARRERA 64 62. Pia ČUK bo v četrtfinalu igrala s prvo nosilko, Brazilko Paulo PIGOSSI, Tina MOHORČIČ pa s Carlo BRUZZESI AVELLA iz Argentine.Vse rezultate naših igralk in igralcev najdtete TUKAJ.

Jakupovič in Prislan v četrtfinalu, Majerič izpadla

Ljubljana, 08.12.2010

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Bangladoreju v Indiji se je Dalila JAKUPOVIČ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Elodie ROGGE DIETRICH iz Francije 63 64. Presenetljivo pa je izpadla Tadeja MAJERIČ, sicer 5. nosilka na turnirju, katero je premagala 15. letna Ukrajinka Anna SKHUDUN 64 64. Dalila JAKUPOVIČ se bo v nadaljevanju turnirja pomerila s Tajko Nicho LERTPITAKSINCHAI. Na turnriju z nagradnim skladom 10.000 $ na Kubi je bila uspešna tudi Anja PRISLAN. Zmaga v drugem krogu proti Jessici SEBESHINSKAJI z rezultatom 63 62 ji je prinesla četrtfinale, kjer bo igrala proti Jennifer ALLAN iz Velike Britanije. V drugem krogu je na istem turniju izpadla Janine KOLETA, ki je proti Britanki Nicoli GEORGE izgubila 61 61. Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga Coca Cola Light 2010 v Urugvaju Tina MOHORČIČ nadaljuje s serijo zmag. S šesto zaporedno zmago se je uvrstila v drugi krog turnirja, v katerem bo nastopila tudi Pia ČUK, ki je bila v prvem krogu prosta. V drugem krogu znamenitega Orange Bowla pa je slavil Nik RAZBORŠEK in si priigral uvrstitev med 16 najboljših. Vse rezultate tekočega tedna najdete TUKAJ.

Naše igralke dobro začele na ITF turnirjih, Razboršek čez 1. kolo Orange Bowla

Ljubljana, 07.12.2010

Naše igralke so dobro začele na mednarodnih turnirjih. Na 25.000 $ vrednem turnirju v Indiji sta tako Tadeja MAJERIČ kot Dalila JAKUPOVIČ v prvem krogu zmagali. Uspešni sta bili tudi Anja PRISLAN in Janine KOLETA na Kubi, ki sta prav tako zmagali v prvem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $. Na Orange Bowlu pa ne bo nastopila Nastja KOLAR, saj ima težave s poškodbo in se je že vrnila v domovino. V prvem krogu Orange Bowla pa je zmagal Nik RAZBORŠEK. Rus Timur NEYMATOV mu je po zaostanku 46 01 srečanje predal. Vse izide naših najdete TUKAJ.

Zmagovalci do 12 let so Anže Arh, Kristina Novak, Anja Trbežnik in David Roj

Ljubljana, 06.12.2010

Pri fantih do 12 let je na A turnirju v Ljubljani slavil Anže ARH, ki je z rezultatom 64 62 premagal Žana GORENEC DIEMAT. Pri dekletih je bila v A turnirju najboljša Kranjčanka Kristina NOVAK, ki je v finalu v treh nizih premagala Mariborčanko Laro PROSENJAK. Kristina NOVAK je slavila z rezultatom 46 62 60. Na B turnirju deklet do 12 let je že v nedeljo slavila Anja TRBEŽNIK, ki je bila boljša od Nine KOLAR s 64 64. Na B turnirju dečkov sta v finalu igrala David PETROVIČ in David ROJ. Zmagovalec turnirja B je postal David ROJ, ki je zmagal 62 63. TUKAJ.

Zmagovalca turnirjev do 16 let sta Natalija Šipek in Maks Tekavec

Ljubljana, 06.12.2010

Na turnirju deklet do 16 let v Mariboru je v finalu slavila Natalija ŠIPEK. V treh nizih je bil boljša od Sare PALČIČ. Na turnirju do 16 let v Kranju je zmagal Maks TEKAVEC, ki je v finalu premagal Matica ŠPECA z rezultatom 61 26 75. Prijetno je na turnirju presenetil Jan ŠUNTAR, ki je bil zadnji direktno uvrščen igralec v glavni turnir, na koncu pa si je priigral polfinale, kjer je klonil proti Maticu ŠPECU. TUKAJ.

Vabilo na podelitev priznanj TZS

Ljubljana, 06.12.2010

TZS vabi na podelitev priznanj TZS za leto 2010, ki bo 23.12.2010 v Rogaški Slatini. Podrobnosti poglejte TUKAJ.

Niku uspelo, Tjaši ne

Ljubljana, 06.12.2010

Slovenija bo imela na letošnjem Orange Bowlu, v kategoriji do 18 let, v glavnem turnirju, dva prestavnika. Pri dekletih bo to Nastja KOLAR, ki je na madinski lestvici trenutno uvrščena na 17. mesto, na turnirju pa je postavljena za 9. nosilko. Nastja se bo v prvem krogu glavnega turnirja srečala z Američanko Grace MIN, 81. mladinko na svetu. Pri fantih pa si je mesto v glavnem turnirju s tremi zmagami v kvalifikacijah priigral Nik RAZBORŠEK. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagal Avstrijca Michaela EIBLA , 9. nosilca z rezultatom 75 64. Nik se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomeril s sedemnajstletnim Rusom Timurjem NEYMATOVIM, trenutno 104. mladincem na svetovni lestvici. Uvrstitev v glavni turnir pa ni uspela Tjaši ŠRIMPF. V drugem krogu kvalifikacij jo je premagala Belgijka Kimberley ZIMMERMANN, od katere je bila Tjaša sicer boljša prejšnji teden v kvalifikacijah turnirja Eddi Herr, z rezultatom 76(3) 67(3) 63. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Pričakovani zaključni obračuni na domačih tekmovanjih

Ljubljana, 05.12.2010

Na turnirjih, ki se igrajo ta konec tedna doma doslej nismo videli obilice presenečenj, kar pomeni, da favoriti pričakovano zmagujejo in se pojavljajo v polfinalnih in finalnih obračunih. Večina teh se bo odigrala v ponedeljek. Na turnirju deklet do 12 let bosta v finalu igrali prva in druga nosilka Lara PROSENJAK in Kristina NOVAK. Na B turnirju se nosilke niso izkazale, saj sta v finalu igrali nepostavljeni Nina KOLAR in Anja TRBEŽNIK. Zmagovalka je postala Anja TRBEŽNIK. Na turnirju fantov do 12 let sta finalista 1. in 2. nosilec Anže ARH in Žan DIEMAT GORENEC, na B turnirju pa se bosta v finalu pomerila David PETROVIČ in David ROJ. Na turnirju deklet do 16 let bosta o zmagovalki odločili tretja nosilka Sara PALČIČ, ki je v polfinalu izločila prvopostavljeno Laro KRALJ in druga nosilka Natalija ŠIPEK. Tudi v Kranju v zaključku ni presenečenj. Finale se bo odvijal med Maksom TEKAVCEM in Maticem ŠPECOM, ki sta bila na turnirju 1. in 2. nosilec. TUKAJ.

Nik Razboršek še korak od uvrstitve v glavni turnir Orange Bowla

Ljubljana, 05.12.2010

Na Floridi se za nastop v glavnem turnirju Orange Bowla, mladinskega turnirja do 18 let, najvišje kategorije, borita Tjaša ŠRIMPF in Nik RAZBORŠEK. Tjaša je zmagala enkrat in je v drugem krogu kvalifikacij, Nik pa že dvakrat in tako za uvrstitev v glavni turnir potrebuje še eno zmago. Na poti do nje mu bo stal Avstrijec Michael EIBL, 9. nosilec kavlifikacij. V kvalifikacijah turnirja do 16 let je nastopil tudi Dorian Tomaž JANEŽIČ, ki pa ni bil uspešen. Izgubil je s Špancem AYALA HERNANDEZOM 61 63. Rezultate najdete TUKAJ.

Tina Mohorčič zmagovalka turnirja ITF v Argentini

Ljubljana, 05.12.2010

Tina MOHORČIČ je turnir v Argentini končala tako kot ga je tudi začela. Z zanesljivo zmago. V polfinalu je najprej premagala 1. nosilko Sofio LOZANO iz Argentine s 62 64, v finalu pa je bila boljša še od 2. nosilke, prav tako Argentinke, Guadalupe PEREZ ROJAS z rezultatom 2-6 6-4 6-4. Sedaj se skupaj s Pio Čuk selita vv Urugvaj, kjer se v ponedeljek začne naslednji turnir ITF. Vse rezultate naših igralk v iztekajočem tednu najdete TUKAJ.

Naši igralci in igralke na turnirjih prihodnji teden

Ljubljana, 04.12.2010

Naši igralci in igralke bodo tudi v prihajajočem tednu aktivni na mednarodni sceni. Najdemo jih na različnih koncih sveta. Na turnirju v mestu Bangladore v Indiji z nagradnim skladom 25.000 $ sta v glavnem turnirju prijavljeni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ. Na drugem koncu v Havani na Kubi sta v glavnem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ prijavljeni Janine KOLETA in Anja PRISLAN. Iz Argentine se bosta v Urugvaj preselili Tina MOHORČIČ in Pia ČUK. Nastopili bosta na ITF turniju 5. ranga Coca Cola Light ITF 2010. Obe sta v glavnem turnirju. Za nastop na najpomembnejšem mladinskem turnirju ta teden in enem najprestižnejših nasploh, ki poteka v Crandon park Tennis centru v Key Biscaynu na Floridi, Dunlop Orange Bowl 2010 pa so prijavljeni v kvalifikacijah do 16 let Dorian Tomaž JANEŽIČ, v kvalifikacijah turnirja do 18 let Nik RAZBORŠEK (5. nosilec) in Tjaša ŠRIMPF (13. nosilka) ter v glavnem turnirju deklet Nastja KOLAR. Vse rezultate boste tudi ta teden lahko spremljali TUKAJ.

Ta konec tedna FIN1 do 12 let in OP 16 fantje in dekleta

Ljubljana, 04.12.2010

Ta konec tedna se bosta igrala turnirja v dveh starostnih kategorijah. Na igriščih TK Jaki v Ljubljani (A in B turnir za deklice), TK Radomlje (dečki A) in Olimpija Ljubljana (dečki B), potekajo finalni turnirji za deklice in dečke do 12 let, ki so se nanje uvrstili na podlagi rezulatov Round Robin turnirjev, ki so se igrali prejšnji konec tedna. Zasedbi turnirjev sta zelo močni, saj nastopajo praktično vsi najboljši. Pri fantih je prvi nosilec Anže ARH, pri deklicah pa Lara PROSENJAK. Na B turnirju je pri fantih najvišje uvrščen Petja KOKELJ, pri dekletih pa Tinkara KOVAČ. Na A turnirju deklet do 16 let manjkajo prve štiri igralke iz jakostne lestice, prva nosilka je tako Lara KRALJ. Turnir fantov, ki se igra v Kranju pa bo predstavljal obračun najboljših. Nastopa prvih pet igralcev iz jakostne lestvice, na vrhu žreba pa je Maks TEKAVEC. Vabljeni na ogled tekem. TUKAJ.

Tina Mohorčič v polfinalu, Pia Čuk izgubila

Ljubljana, 04.12.2010

Na teniškem turnirju ITF do 18 let v Argentini je bila Tina MOHORČIČ uspešna. V četrtfinalu je premagala Italijanko Nicole FOSSA HUERGO s 63 61 in se uvrstila v polfinale. Pia ČUK je morala priznati premoč četrti nosilki, Brazilki Manoeli CORBELLINI CHIACCHIO, ki je zmagala s 64 61. Nasprotnica Tine MOHORČIČ v polfinalu bo 1. nosilka na turnirju, Argentinka Sofia LOZANO. Vse rezultate tega tedna najdete TUKAJ.

Tina Mohorčič in Pia Čuk v četrtfinalu turnirja v Argentini

Ljubljana, 03.12.2010

Na ITF turnirju do 18 let v Argentini sta se obe naši predstavnici uvrstili v četrtfinale. Pia ČUK je nasprotnico ROQUE DI SALVO premagala 61 62, Tina MOHORČIČ pa je proti Marii Eduardi MEDEIROS potrebovala tri nize za zmago s 36 64 63. V četrtfinalu se bo Pia ČUK pomerila z Manoelo Corbellini CHIACCHIO, četrto nosilko na turnirju, Tna MOHORČIČ pa bo igrala proti Nicole FOSSA HUERGO iz Italije. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Pia Čuk in Tina Mohorčič na ITF turnirju v Argentini

Ljubljana, 02.12.2010

V San Miguelu v Argentini se ta teden odvija ITF turnir do 18 let, 5. ranga, na katerem nastopata naši igralki Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Turnir se igra na pesku. Pia ČUK je postavljena za peto nosilko in je bila v prvem krogu prosta. Tina MOHORČIČ pa je tekmo prvega kroga že odigrala in to uspešno. S 61 61 je premagala Argentinko Sheilo JACOBO. V dugem krogu bo Pia ČUK igrala z domačinko Chiaro ROQUE DI SALVO, Tina MOHORČIČ pa z Brazilko Mario Eduardo MEDEIROS. Vse rezultate naših predstavnikov na mednarodnih turnirjih ta teden najdete TUKAJ.

V Zagrebu konec tudi za Mašo Marc

Ljubljana, 02.12.2010

Na ITF turnirju v Zagrebu so vsi naši predstavniki zaključili s tekmovanjem. zadnja s eje v četrtfinalu poslovila Maša MARC, ki je izpustila lepo priložnost za uvrstitev v polfinale, saj je po izgubljenem prvem nizu 67, drugega dobila 62 in v odločilnem tretjem povedla z 2-0 in 40-15, nato pa naredila preveč napak in srečanje izgubila. Zadnji niz je Dora VAJDIC, sicer 2. nosilka dobila 6-4. TUKAJ.

V Zagrebu Maša Marc v četrtfinalu, Eva Zagorac poražena

Ljubljana, 01.12.2010

Na ITF turnirju do 18 let v Zagrebu se je Maša MARC uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je bila boljša od Nizozemke Loes JANSSEN 61 57 63. V četrtfinalu se bo srečala z drugo nosilko, Hrvatico Doro VAJDIČ. Ni pa uspela uvrstitev v četrtfinale Evi ZAGORAC, ki je morala v drugem krogu priznati premoč Bolgarki Borislavi BOTUSHAROVI. Ta je slavila s 63 62. Rezultate najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.