Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Obvestila

Obvestila

Dokumenti
Seznam_prekrškov
Seznam prekrškov 03.08.2020 | Tenis Slovenija

Seznam_prepovedi
Seznam prepovedi 03.08.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let_deklice_žreb
Liga do 14 let deklice žreb 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let_dečki_žreb
Liga do 14 let dečki žreb 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let dečki_ekipe
Liga do 14 let dečki ekipe 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Liga do 14 let deklice_ekipe
Liga do 14 let deklice ekipe 29.07.2020 | Tenis Slovenija

2020 Zapisnik 1.seja IO TO TZS
2020 Zapisnik 1.seja IO TO TZS 29.07.2020 | Tenis Slovenija

Delegacije poletje 2020
Delegacije poletje 2020 28.07.2020 | Tenis Slovenija

Tenis-Slovenije_Cenik
Tenis-Slovenije Cenik 27.07.2020 | Tenis Slovenija

Nagradna igra Tenis Slovenije in Ewopharme

10.06.2020

Nagradna igra poteka od 9. junija pa do vključno 15. junij 2020 na družabnem omrežju Facebook na naslovu https://www.facebook.com/tenisslovenia/

Preberi več.

TUKAJ

Koledar tekmovanj do avgusta 2020

25.05.2020

Znan je koledar nacionalnih in ligaških tekmovanj do avgusta 2020, ki je objavljen na spletnem mestu TUKAJ.


Prijave na tekmovanja bodo možna od jutri, 22. maja 2020, dalje.Preberi več

TUKAJ

Odpirajo se občine in trenažni procesi

30.04.2020
Premier Janez Janša je včeraj povedal, da vlada z današnjim dnem odpravlja splošno omejitev gibanja na občine.

V ponedeljek, 4. maja, pa sledi še postopen zagon številnih dejavnosti, ki jih bo mogoče opravljati ob upoštevanju vseh varnostnih navodil in priporočil zdravstvene stroke.

Novega sproščanja ukrepov se bodo razveselili številni športniki, saj naj bi se v ponedeljek končno lahko vrnili na treninge. Ob tem bodo omogočena tudi državna tekmovanja v individualnih športih, a brez prisotnosti gledalcev.

Z istim dnem bodo teniški navdušenci in navdušenke lahko v klubu tudi malce posedeli, saj bodo ti lahko odprli svoje terase in s tem še nadgradili svojo ponudbo.

Vse to so informacije, ki za slovenski tenis pomenijo skoraj popolno normalizacijo delovanja. Seveda, ob upoštevanju vseh navodil in priporočil za omejevanje širitve koronavirusa.

Uživajte na teniških igriščih širom Slovenije, ob tem pa uporabite nova znanja in veščine, ki ste jih pridobili v zadnjem obdobju, ko se je naše življenje močno spremenilo.

O vseh podrobnostih vas bomo ažurno obveščali.

Ekipa Tenis SlovenijeTUKAJ

Veteranski turnir ITF v Tivoliju odslej 2. ranga

21.04.2020
Organizatorji mendnarodnega veteranskega teniškega turnirja Ljubljana Tivoli Open so ob izdatni pomoči Tenis Slovenije uspeli pridobiti višji rang turnirja.

Letošnji tivolski turnir bo, če bo do izvedbe zaradi trenutnih razmir s Covid-19 prišlo, visokega 2. ranga. Turnir je predviden med 26. in 30. avgustom.

Koledar ITF si lahko ogledate tukaj. TUKAJ

Nov odlok Vlade RS in priporočila za upravljalce in uporabnike teniških igrišč

18.04.2020
Spoštovane teniške prijateljice in prijatelji,

vsi se veselimo, da bomo v ponedeljek lahko končno začeli udarjati po rumeni žogici. Vseeno pa moramo biti pri tem odgovorni in previdni.

Zato smo na Tenis Sloveniji ves čas intenzivno na zvezi s pristojnimi ministrstvi, Olimpijskim komitejem – ZŠZ, evropsko krovno teniško organizacijo Tennis Europe, kakor tudi klubi, člani Tenis Slovenije. Na podlagi veljavnih zakonov, določil in priporočil, smo pripravili izvleček smernic pristopa k pričetku igranja tenisa.

Prav tako kot se postopnih sprostitev ukrepov po priporočilih stroke loteva Vlada RS, smo tudi pri Tenis Sloveniji prepričani, da so ključ do uspeha majhni koraki. Zato vas pozivamo k strpnosti in razumevanju ter predvsem spoštovanju priporočil za upravljalce in uporabnike teniških igrišč, ki jih najdete v prilogi.

Toplo priporočamo, da si za potrebe razumevanja preberete tudi dopis v zvezi novega odloka Vlade RS.

V vednost pripenjamo tudi nov odlok Vlade RS in pojasnilo Zdravstvenega inšpektorata RS

Obljubljamo, da se bomo enako zavzeto zavzemali za čimprejšnje sproščanje nadaljnjih ukrepov, vas pa pozivamo k spoštovanju trenutnih priporočil.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Želimo vam lep vikend in se vidimo v ponedeljek na teniških igriščih.

Lepo pozdrav,

Gregor Krušič, direktorTUKAJ

Odpoved turnirjev Tenis Slovenije podaljšana do preklica

08.04.2020
Tenis Slovenija vas obvešča, da je odpoved turnirjev podaljšana do nadaljnjega.Spremljajte podrobni koledar na spletni strani, kjer je sproti ažurirano, kateri turnirji so odpovedani.

O sprostitvi omejitvenih ukrepov in ponovni možnosti organizacije turnirjev vas bomo obvestili, zato spremljajte našo spletno stran, kjer boste našli tudi druge aktualne informacije, pomembne za slovenski tenis.TUKAJ

Pismo predsednika TS Andreja Slaparja_Ostani doma in bodi aktiven

02.04.2020
Drage teniške prijateljice in prijatelji,

v tem trenutku je še vedno najbolj pomembno, da smo zdravi in da ostanemo doma. Na Tenis Sloveniji podpiramo ukrepe pristojnih institucij in vas ponovno pozivamo, da se vsi skupaj držimo pravil in usmeritev, saj bomo le tako lahko čim prej nazaj na teniških igriščih. Verjamem, da mnogi pogrešamo druženje, sprostitev in tekmovalnost na teniških igriščih, vendar pa je sedaj potrebno spoštovati navodila odgovornih.

Zavedamo se pomembnosti in odgovornosti prednostnega obravnavanja zdravja in varnosti teniške skupnosti ter splošne javnosti, zato bomo izvedljivost nadaljevanja tekmovanj temu tudi prilagodili. O vsem tem in ostalih pomembnih informacijah, vas bomo sproti obveščali. Pisarna Tenis Slovenije namreč nemoteno deluje na daljavo in smo vam na voljo za kakršnekoli informacije, nasvete, pomoč in vse ostale aktivnosti.

Z ekipo Tenis Slovenije vas vabimo, da se v nastali situaciji posvetite morebitnim nedokončanim stvarem, poglabljanju vašega znanja, izboljšanju teniške tehnike in taktike ali pa čas namenite sebi in svojim najbližjim. V teniških klubih lahko ob upoštevanju zdravstvenih ukrepov opravite tudi nujna vzdrževalna dela, se tesneje povežete s člani prek spletnih orodij na daljavo, pripravite novo strategijo, finančni in poslovni plan.

Poskrbeti je potrebno tako za psihično kot fizično pripravljenost. Zato smo s sodelavci pripravili projekt Ostani doma in bodi teniško aktiven! Želimo namreč povezati čim širši teniški svet z različnimi zanimivostmi, zato vsak dan na družbenih omrežjih Tenis Slovenije potekajo vaje s teniškim trenerjem Robijem Cokanom in dvakrat na teden Facebook live, kjer Anže Bašelj vodi zanimive in poučne pogovore s teniškimi strokovnjaki. Spremljajte nas na Facebook profilu in spletni strani Tenis Slovenije.

Zdravje in varnost ostajata glavni in prednostni nalogi, ko se spoprijemamo z izzivi, ki nas čakajo v teh nepredvidljivih časih. Naredili bomo vse, da se bodo tekmovanja čimprej nadaljevala, vendar ko bo to primerno in predvsem varno. Do takrat pa spoštujmo ukrepe, ostanimo doma in odgovorno zaščitimo sebe in druge.

Teniški pozdrav in ostanite zdravi.

Andrej Slapar, predsednik Tenis SlovenijeTUKAJ

Odpovedan letošnji Wimbledon; ITF, ATP in WTA odpovedali vse turnirje do 13. julija

01.04.2020
Organizatorji teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu so zaradi pandemije koronavirusa odpovedali letošnji turnir in naznanili, da bo naslednji, 134. po vrsti, na sporedu od 28. junija do 11. julija 2021.

Združenja teniških igralcev in igralk ITF, ATP in WTA so sporočila, da odpovedujejo vse turnirje do 13. julija 2020.

Podrobnosti najdete tukaj in tukaj .TUKAJ

Povzetek interventnega zakona na področju plač - obvestilo

23.03.2020
Spoštovani Predsedniki, predstavniki TK in člani organov TS

Kot obljubljeno nadaljujemo z obvestili v zvezi s sprejetimi interventnimi zakoni vlade.

V prilogi povzetek zakona na področju plač, ki ga je objavila odvetniška pisarna Šelih & partnerji, ki spremlja situacijo in na svojih straneh brezplačno objavlja nove informacije.

Žal za enkrat vlada še ni obravnavala problematike društev, saj po neuradnih podatkih trdijo, da slednja prejemajo dotacije in so tako prioriteta gospodarske družbe, zadruge in fizične osebe. Zato upamo, da pridemo na vrsto te dni. Vsekakor vas obveščamo, veseli pa bomo kakršnekoli informacije z vaše strani, ki bi jo za potrebe čim ažurnejšega in kvalitetnejšega obveščanje lahko posredovali svojim dragim članom.

Za Vas uporabno v pripetem dokumentu:

I. POVRAČILO NADOMESTILA PLAČE

Povračilo lahko uveljavljajo gospodarske družbe, zadruge ali fizične osebe, ki zaposlujejo delavce, ki delavcem začasno ne morejo zagotavljati dela zaradi posledic virusa in izpolnjujejo zakonsko določene pogoje.

II. ODLOG PLAČILA PRISPEVKOV

Interventni zakon uveljavlja tudi odlog plačila prispevkov za samozaposlene osebe, pri čemer pa so iz ukrepa izvzete osebe:

- ki do datuma uveljavitve zakona niso vpisane v poslovni ali drug ustrezni register;- ki ne izpolnjujejo obveznih dajatev in drugih denarnih nedavčnih obveznosti po zakonu, ki ureja finančno upravo;- ki so do dneva uveljavitve tega zakona pričele s postopkom prenehanja opravljanja dejavnosti.

Odlog prispevkov velja za prispevke, ki zapadejo v plačilo aprila, maja in junija 2020, upravičenec pa jih mora poravnati najkasneje do 31. 3. 2022 (v enem znesku ali obročno).

Teniški pozdrav in ostanite zdravi!

Podrobnosti preberite na spodnji povezaviTUKAJ

V zvezi tečaja za trenerja tenisa - C so dodani delovni zvezki za spremljanje tečaja in pripravo na izpit

16.03.2020
Dr. Aleš Filipčič obvešča, da so do nadaljnega odpovedane vse aktivnosti načrtovane v okviru izvedbe tečaja za strokovnega delavca 1 - športno treniranje - tenis, trener tenisa C.

O načrtovanih aktivnostih boste obveščeni.

Podaljša se tudi rok za izdelavo seminarskih nalog za tečaj do-usposabljanja za trenerje tenisa D in vaditelje. Točen rok bo določen, ko se stanje normalizira.

Glede na trenutne okoliščine je dr. Filipčič delovne zvezke prenesel na splet. Delovni zvezki vam bodo v pomoč pri spremljanju tečaja in pripravi na izpit.

Spodaj so povezave na 3 delovne zvezke (poučevanje tenisa, taktika tenisa in preventiva pred poškodbami).

Delovni zvezek – poučevanje

Delovni zvezek – taktika

Delovni zvezek – preventiva pred poškodbami

Kot vir uporabite predavanja na spletu, ITF Teniški priročnik in druge vire. Vpisujte kratke, jedernate odgovore, brez uporabe funkcije kopiraj/prilepi.

Rok za izpolnitev delovnih zvezkov je 19.4.2020.

Le pozdrav in ostanite zdravi.

Aleš FilipčičTUKAJ

Obvestilo WHO o preventivi z umivanjem rok

28.02.2020
Objavljamo sporočilo WHO, kako se z umivanjem rok zaščiti pred virusi.

TUKAJ

Ponudba semaforjev - obvestilo

11.11.2019
V skladu s sklepom Tekmovalno registracijske komisije so z začetkom sezone 2020 na turnirjih Tenis slovenije obvezni semaforji za štetje rezultatov na vseh igriščih, na katerih se igrajo tekme turnirja.

Tenis Slovenija je pridobila ponudbo za nakup semaforjev, ki jo najdete v prilogiTUKAJ

Mednarodni turnirji - tujina

25.07.2019
Oglejte si rezultate mednarodnih tekmovanj:

Moški do 125.000 USD  TUKAJ.
Moški nad 125.000 USD  TUKAJ.
Ženske do 100.000 USD TUKAJ.
Ženske nad 100.000 USD TUKAJ.
Juniorji 18 let TUKAJ.
Juniorji 12-16 let TUKAJ.
Veterani TUKAJ.
Tenis na vozičkih TUKAJ
TUKAJ

Si, kar ješ, zato naj bo hrana tvoje zdravilo in ne mašilo!

11.04.2019
V prilogi objavljamo članek o zdravi prehrani " Si, kar ješ, zato naj bo hrana tvoje zdravilo in ne mašilo!", ki ga je napisala Manja Zupančič Simonič, certificiran svetovalec za športno prehrano ISSA, kondicijski in osebni trener DIT, ŠD Optimum Šport.

Celotno vsebino članka najdeteTUKAJ

Foksi - dobrodelna akcija Petrola

09.04.2019
Na Petrolu lahko v sklopu dobrodelne akcije kupite kozarčke s podobo lisjaka Foksija.

Del zneska od prodaje bo Petrol doniral za štipendije mladih športnikov, ki jih podeljuje Olimpijski komite Slovenije.

Kozarčki so narejeni v Sloveniji, so pralni, obstojni in pripomorejo k manjši onesnaženosti okolja in izpusta CO2 ter jih je možno reciklirati!

#vednopodpiraj #dobernamen #naPetrol #TeamPetrol @Petrol Slovenija @TeamSlovenia

VečTUKAJ

Tenis Slovenija - marketinška strategija 2019-2022

28.03.2019
Tenis Slovenija predstavlja marketinško strategijo za obdobje 2019-2022.

Podrobnosti preberiteTUKAJ

Naprodaj zbornik Tenis Slovenija 1899 - 2015

02.12.2015
Spoštovani,

Zaradi velikega povpraševanja in zanimanja po zborniku Tenis Slovenija 1899-2015, ki smo ga predstavili in podelili na Slavnostni akademiji v Mariboru, vas obveščamo, da bo zbornik možno tudi kupiti.

Zbornik Tenis Slovenija 1899-2015, ki na 146 straneh v sliki in besedi povzema teniško dogajanje od začetka te igre pri nas pa vse do letošnjega leta, je vsekakor izjemno darilo vsakemu teniškemu zanesenjaku, posebej v času Božiča in Novega leta.

Tako smo se skupaj z avtorjem zbornika, g. Antonom Grosmanom odločili, da bo zbornik na prodaj po ceni 10€ (DDV vključen).

Zbornik lahko prevzamete v pisarni Tenis Slovenije ali prejmete po pošti (plačilo poštnine ob prevzemu). V primeru slednjega vas prosimo, da Žigi Hamu na e-naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si sporočite točne podatke prejemnika. Zbornike bomo na pošto oddajali vsak ponedeljek.

S spoštovanjem, Tenis SlovenijaTUKAJ
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.