prijava_e
Novice : Arhiv novic 2019 : Marec 2019

Arhiv novic - marec 2019

Mladinci na turnirjih v Vrsarju in na Reki

bm, 31.03.2019

Maldinci in mladinke nastopajo na turnirjih ITF 1. ranga v Vrsarju in TE do 16 let na Reki.

Na močnem turnirju v Vrsarju sta bila odigrana dva kroga kvalifikacij, v obračune za napredovanje v glavni turnir pa so se uvrstili Blaž Vidovič, Miha Vetrih, Tara Gorinšek, Alja Belinger, Pia Marija Rebec, Noka Jurič in Brina Šulin.

Izpadli so Annika Planinšek, Maja Radišič, Jelena Kovačevič, Taja Lončarič, Matic Dimic, Nik Jurjevčič, Dan Trošt Slapnik, Tilen Kovač in Aljaž Jeran.

Pri fantih je v finalu kvalifikacij Miha Vetrih s 7-6(4) 7-5 premagal Rusa Svyatoslava Gulina in napredoval v glavni turnir. Blaž Vidovič je finalno kvalifikacijsko srećanje izgubil, a se je tudi on kot srečni poraženec uvrstil v glavni turnir. Pri dekletih so finalno srečanje kvalifikacij dobile Pia Marija Rebec, ki je s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Niko Svetec, Brina Šulin je bila s 2-6 7-8(6) 13-11 boljša od Slovakinje Nine Darmatiove, Alja Belinger pa je s 7-6(4) 6-4 premagala Bolgarko Eleno Trenchevo.

V glavni turnir so že uvrščeni Pia Lovrič, Živa Falkner, Tjaša Klevišar, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič.

Na Reki poteka turnir za fante in dekleta do 16 let. V kvalifikacijah sta bila med fanti uspešna Bor Artnak in Tim Kušter, izpadli pa so Maj Miklavec, Nik Mikovič, Gordan Fran Mileusnič in Kal Gornik.

V glavnem turnirju nastopajo še Aljaž Kirbiš, Maj Najvirt Kolarič, Lun Obrul, Matic Križnik, Maj Premzl in Jaka Protič Žakelj.

Pri dekletih je bila v kvalifikacijah uspešna Tajda Zalokar. V glavni turnir so uvrščene še Ela Nala Milić, Ivona Ahčan in Ana Lanišek.

Tekme glavnega turnirja so z zmago začeli Aljaž Kirbiš, ki je s 6-3 6-2 premagalSrba Alekso Markovića, Tim Kušter je s 6-4 6-0 izločil Hrvata Leona Subotića, Lun Obrul s 6-1 6-1 Čeha Petra Panaceka, Maj Premzl pa s 6-3 6-2 Italijana Filippa Verdeseja. Pri dekletih je prvem krogu glavnega turnirja Tajda Zalokar s 6-1 6-1 premagala Avstrijko Leo Erenda, Ana Lanišek s 6-1 6-0 Hrvatico Lauro Živković, Ela Nala Milić pa s 6-2 6-0 Madžarko Biborko Nagy Bekesi. Izgubila je Ivona Ahčan. TUKAJ.

Na OP Zala 16 v Kopru znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 31.03.2019

V Kopru se končuje prvi turnir poletne teniške sezone, ki so jo odprli igralci in igralke v starostni kategoriji do 16 let. Pokrovitelj turnirjev do 16 let je ZALA.

Pri fantih so v A turnirju po pričakovanjih polfinalisti prvi nosilec Sebastian Dominko (ŽtkMb), Max Klep (Šplus), Dolenc Taj (TkMed) in Marsel Žnuderl (ŽtkMb).

V B turnirju fantov je nastopilo devet igralcev, turnir pa je osvojil Rok Kovačič (LukaKp). V finalu je bil s 6-0 6-0 boljši od klubskega kolege Marka Sisana Grošlja.

Tudi turnir deklet, ki je bil tokrat slabše zaseden, ni prinesel presenečenj. V finale sta se uvrstili prva nosilka, 10. igralka lestvice TS, Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb) in druga nosilka Meta Marenk (TkMed). Novakova je v polfinalu s 6-1 4-6 6-1 premagala Milico Bratić (TopTe), Marenkova je bila s 6-1 6-3 boljša od Lane Egart (Tr-Kr).

Na fotografiji Bratičeva in Egartova TUKAJ.

Kaja Juvan poražena v finalu turnirja ITF na Sardiniji

bm, 31.03.2019

Kaja Juvan je na turnirju ITF (25.000 $) v Santa Marghariti Di Puli nastope končala v finalu, kjer jo je s 7-6(3) 6-0 premagala četrta nosilka, 21-letna Švicarka Jil Teichmann, na lestvici WTA s 175. mestom uvrščena tri mesta za Juvanovo. Srečanje je bilo v prvem nizu zelo izenačeno, videli pa smo po dva brejka na vsaki strani. Prva je bila v prednosti Juvanova z brejkom v tretji igri, ki ga je že v naslednji, četrti, Teichmannova izničila. Pri vodstvu 5-4 si je Juvanova na servis nasprotnice priigrala prvo set žogo, a jo je Švicarka ubranila in nato izenačila na 5-5. Tretji brejk je v enajsti igri dosegla Švicarka in s tem pri vodstvu 6-5 servirala za zmago v prvem nizu, a je tokrat uspel re-brejk Juvanovi, ki je izsilila podajšano igro. To je odlično začela in povedla s 3-1, nato pa do konca podaljšane igre ostala brez točke in jo izgubila na tri. V drugem nizu je nato Kaja močno popustila, število neizsiljenih napak se je povečalo in Švicarka je niz dobila brez izgubljene igre, pri čemer je Juvanova na svoj servis osvojila samo šest točk od skupno petnajstih.

Za Juvanovo je bil to prvi nastop po šestih tednih in nov odličen izid, ki ji bo na novi teniški lestvici prinesel napredovanje za dve mesti, tako da bo prihodnji teden 170. igralka sveta.

Sicer pa ostaja na Sardiniji še en teden, ko bo naskakovala novo zmago na turnirjih ITF in napredovanje na najvišje mesto na lestvici WTA v karieri.

Teichmannova se je veselila šestega naslova na turnirjih ITF, drugega na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. TUKAJ.

Z OP Zala 16 se je začela poletna teniška sezona

bm, 30.03.2019

Fantje in dekleta v starostni kategoriji do 16 let so na OP ZALA v Kopru odprli poletno teniško sezono.

Pri fantih v A turnirju nastopa 29 igralcev, prvo ime turnirja pa je Sebastian Dominko, tretji igralec lestvice TS do 16 let. Prvi krog je prinesel izpad enega nosilca. Osmo postavljenega Maja Najvirta Kolariča je s 6-2 0-6 6-2 izločil Ian M. Božič.

V B turnirju fantov nastopa devet igralcev. V polfinale so se uvrstili Rok Kovačič, Patrik Kos, Mark Grošelj Sisan in Nikola Zafirovski.

Slabo je v uvodu sezone zaseden turnir deklet saj nastopa samo 20 igralk. Najvišje postavljena je 10. igralka lestvice TS Hana Bećirovič Novak. Prvo kolo so preživele vse nosilke razen Špele Sedej, ki je s 6-7(1) 1-6 izgubila z Ano Thaler. V četrtfinale so napredovale še Hana Bečirovič Novak, Rina Grošelj, Monika Kavčič, Milica Bratić, Anamari Žnuderl, Lana Egart in Meta Marenk. TUKAJ.

Nika Radišič izgubila v četrtfinalu turnirja posameznic ITF v Antalyi in zmagala med dvojicami, Kaja Juvan finalistka na Sardiniji, Nik Razboršek brez polfinala v Opatiji

bm, 30.03.2019

Nika Radišič se ni uspela uvrstiti v polfinale turnirja ITF WTT (15.000 $) v Antalyi. V četrtfinalu jo je s 4-6 6-2 6-3 premagala 19-letna češka vrstnica Johana Markova, 613. igralka lestvice WTA in partnerica v konkurenci dvojic.

Nov lep uspeh pa je Nika v konkurenci dvojic dosegla z Markovo s katero sta osvojili turnir. V finalu sta s 6-0 6-0 premagali Estonko Eleno Malygino in Korejko Sohyun Park.

Danes smo spremljali tudi dva polfinalna slovenska nastopa. V Santa Margheriti Di Puli je nastopila Kaja Juvan in se po zmagi s 6-1 7-5 nad Gruzijko Miriam Bolkvadze uvrstila v finale. Po gladko dobljenem prvem nizu s 6-1 je bil drugi nekoliko bolj izenačen, a ga je Juvanova uspešno pripeljala do 7-5 in se po uri in pol igre veselila uvrstitve v finale. Nasprotnici je štirikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila enkrat. V osvojenih točkah je bila boljša s 67-48. V nedeljskem finalu bo igrala z 21-letno Švicarko Jil Teichmann, 175. igralko lestvice WTA.

Brez nastopa v finalu je v Opatiji ostal Nik Razboršek. V polfinalu ga je s 6-1 6-1 premagal 1. nosilec, 20-letni Madžar Mate Valkusz, trenutno 320. igralec lestvice ATP, leta 2016 pa prvi mladinec sveta. TUKAJ.

V Portorožu na tridnevnih pripravah igralci in igralke do 14 let

bm, 30.03.2019

V Portorožu so se pred začetkom poletne sezone na tridnevnih pripravah zbrali dečki in deklice, ki nastopajo v starostni kategoriji do 14 let. Priprave vodita Marko Por in Rok Jarc.

na priprave so bili povabljeni: Matic Križnik, Jaka Golob, Jaka Tomažin, Žiga Švec, Luka Videnovič, Nal Sok, Ula Jamar, Ana Lanišek, Maša Viriant, Eva Muller Uhan, Ella Hojnik in Ivona Ahčan. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nik Razboršek polfinalista turnirjev ITF na Sardiniji in v Opatiji

bm, 29.03.2019

Kaja Juvan se je na turnirju ITF WTT v Santa Margheriti Di Puli na Sardiniji (25.000 $) uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je po treh urah igre s 6-4 6-7(2) 6-4 premagala šesto nosilko, 25-letno Rusinjo Valentyno Ivakhnenko, 208. igralko lestvice WTA. Juvanova je nasprotnici odvzela servis osemkrat iz štirinajstih poskusov, Rusnija Juvanovi le šestkrat iz enaindvajsetih poskusov. V tretjem nizu je Ivakhnenkova z breakom povedla z 2-0, a je v tretji igri Juvanova z re-brejkom stvari ponovno postavila na svoje mesto. Odločilni brejk je v tretjem nizu dosegla v sedmi igri, nato pa prednosti ni več izpustila iz rok. Ob koncu je bila boljša za eno točko (112-111). V polfinalu jo čaka 21-letna Gruzijka Miriam Bolkvadze, 280. igralka lestvice WTA, ki se letos že lahko pohvali s finalom na 25.000 $ vrednem turnirju na trdi podlagi v Glasgowu.

Odlično pa še naprej igra v Opatiji na turnirju ITF WTT Istarske riviere (15.000 $Nik Razboršek. V četrtfinalu je s 6-7(3) 6-2 6-2 premagal šestega nosilca, Francoza Maxima Chazala, 632. igralca lestvice ATP. Za zmago je potreboval dve uri in 39 minut, v srečanju pa je nasprotniku šestkrat odvzel servis, sam ga je izgubil le dvakrat. Na koncu je bil prepričljivo boljši tudi v številu osvojenih točk (102-81). V polfinalu bo igral s 1. nosilcem, Madžarom Matejem Valkuszom (ATP 320).

Četrtfinalna obračuna sta bila zadnja za Mika Urbanijo v Opatiji in Matica Špeca v Cancunu. Urbanija je moral premoč priznati Nermanu Fatiću iz BiH, ki je bil boljši s 6-3 7-5 in je tako domov, po Kočevarju Dešmanu, poslal še drugega Slovenca. Špec je v Cancunu v četrtfinalu s 4-6 3-6 izgubil s prvim nosilcem, Perujcem Juanom Pablom Varillas Patino-Samudiom (ATP 359). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek zmagovalec turnirja dvojic v Maroku, Maja Makorič poražena v finalu

, 29.03.2019

Na mladinskem turnirju ITF tretjega ranga v maroški Mohammediji je Maja Makorič v prvem krogu s 6-2 6-7(5) 7-6(4) premagala Avstrijko Emily Meyer. V drugem krogu je nato z 1-6 6-4 4-6 izgubila s 5. nosilko, Francozinjo Olympe Lancelot, 288. igralko mladinske lestvice. Se je pa v konkurenci dvojic s soigralko, Madžarko Luco Janosi uvrstila v polfinale.

Na istem turnirju je prav tako v prvem krogu Filip Jeff Planinšek s 3-6 1-6 izgubil s četrtim nosilcem Raphaelom Perotom in Francije.

V konkurenci dvojic sta odlično zaigrala Maja Makorič in Filip Jeff Planinšek saj sta se oba s svojima soigralcema uvrstila v finale, kjer je Planinšek nato tudi slaviul, Makoričeva pa je izgubila.

Maja Makorič je v paru z Madžarko Luco Janosi v polfinalu s 6-3 6-4 premagala Tunizijko Saro Liso Aubertin in Maročanko Oumaimo Aziz, Filip Jeff Planinšek in njegov soigralec iz Avstrije Filip Mišolić pa sta s 6-3 1-6 10-6 premagala Avstrijca Marka Andrejica in Stephana Kortenhofa. V finalu sta Planinšek in Mišolič s 6-3 6-2 premagala prva nosilca, Madžara Petra Fajto in Petra Makka. Makoričeva in Janosijeva pa sta finalno srečanje izgubili. S 7-5 6-4 sta bili boljši Madžarka Fanni Gecsek in Rusinja Ekaterina Vinnik.

Po odličnih nastopih prejšnji teden na mladinskem turnirju ITF petega ranga v Adazi je tudi ta teden na turnirju v Jurmali Tin Krstulovič nastope začel z zmago. V prvem krogu turnirja petega ranga je s 7-6(5) 6-3 premagal Rusa Ivana Sidorova. Žal se je tokrat njegova pot med posamezniki končala v drugem krogu, ko je moral premoč priznati beloruskemu kvalifikantu Danilu Morozu. Ta je bil boljši s 6-2 7-5. TUKAJ.

Nik Razboršek, Mike Urbanija, Nika Radišič, Kaja Juvan in Matic Špec četrtfinalisti turnirjev ITF

bm, 28.03.2019

Odlično igrajo Nik Razboršek, Mike Urbanija, Kaja Juvan, Matic Špec in Nika Radišič na turnirjih ITF WTT. Vsi trije so se uvrstili v četrtfinale.

Razboršek je v Opatiji s 6-4 3-6 6-3 premagal avstrijskega kvalifikanta Jakoba Aichhorna in bo za napredovanje v polfinale igral s šestim nosilcem, Francozom Maximom Chazalom (ATP 632). Razboršek ima doslej za sabo odlično sezono, na zadnjih trinajstih srečanjih je dosegel deset zmag in bil le trikrat poražen.

V Opatiji je tudi Urbanija, ki je v drugem krogu s 6-2 6-3 ugnal Hrvata Mateja Šabanova (ITF 737). V četrtfinalu bo igral z Nermanom Fatićem iz BiH (ITF 83). Fatić je v prvem krogu izločil Toma Kočevarja Dešmana. Za Urbanijo je to prvi četrtfinale letos in tudi prva uvrstitev v četrtfinale po juliju 2018.

Na dobri poti proiti novemu odličnemu izidu je v Antalyi 19-letna Nika Radišič ( ITF 168), ki je v drugem krogu igrala z Rusinjo Valeryo Yushchenko (ITF 83) in napredovala v četrtfinale. Rusinja je zaostajala s 3-6 2-5, nato pa srečanje predala.

Na turnirju v St. Margheriti Di Puli na Sardiniji (25.000 $) se je v četrtfinale uvrstila Kaja Juvan. V drugem krogu je po uri in pol igre s 6-2 6-3 premagala 27-letno Madžarko Jani Reko Luco, 311. igralko lestvice WTA. V četrtfinalu bo igrala s 25-letno Rusinjo Valentyno Ivakhnenko, 198. igralko lestvice WTA.

Dve uri in dve minuti je potreboval Matic Špec za zmago in uvrstitev v četrtfinale turnirja v mehiškem Cancunu (15.000 $). V drugem krogu je s 4-6 6-3 6-4 premagal 27-letnega Kanadčana Pavla Krainika, 493. igralca lestvice ATP. Matic je zelo dobro serviral saj je začetni udarec izgubil samo enkrat nasprotniku pa ga je odvzel dvakrat. V četrtfinalu ga čaka obračun s prvim nosilcem turnirja, 23-letnim Perujcem Juanom Pablom Varillasom. Ta je pred tremi tedni osvojil turnir v Cankunu, na zadnjem turnirju pa je bil četrtfinalist. TUKAJ.

Konec slovenski nastopov med posamezniki na TE 12 v Vrsarju

bm, 28.03.2019

Na mladinskem turnirju Tennis Europe do 12 let 1. ranga v Vrsarju, 35. memorialu Slavoja Grebla, se je pet slovenskih predstavnikov uvrstilo v tretji krog, kjer pa so z nastopi vsi končali.

Luka Albreht je v drugem krogu s 6-1 6-3 premagal Italijana Dannya Stello, Luka Talan Lopatič je bil s 6-3 6-1 boljši od Madžara Kopannya Fenyvesa, Žiga Šeško je s 6-1 6-3 izločil Srba Pavla Čopića, Nala Kovačič je s 6-1 6-1 premagala Nemko Nastasijo Nesterović, Julija Bogatin pa s 6-4 6-0 Avstrijko Isabel Marković. Izpadla je Zala Vnuk.

V tretjem krogu naši igralci niso bili uspešni saj so prav vsi izgubili in tako posamične nastope končali pred četrtfinalnimi obračuni. Ognjen Milić iz Srbije, ki je nastopil s posebnim povabilom, je s 6-0 6-7(4) 6-3 premagal Luko Albrehta, Romun Rares Teodor Pileleanu je bil s 6-3 6-3 boljši od Luke Talana Lopatiča, Bolgar Alexander Vasiliev pa je s 6-0 6-4 premagal Žigo Šeška. Pri deklicah je Avstrijka Kim Kuehbauer s 6-4 6-4 premagala Nalo Kovačič, Slovakinja Renata Jamrichova je s 6-0 6-0 ugnala Julijo Bogatin.

TUKAJ.

Kaja Juvan, Matic Špec in Mike Urbanija napredovali na turnirjih ITF

bm, 27.03.2019

Kaja Juvan se je po krajši pavzi na teniška igrišča oz. turnirje vrnila z zmago. Na turnirju ITF (25.000 $) v Santa Margheriti Di Puli, kjer je tretja nosilka, je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Ukrajinko Valeryo Strakhovo in se bo za četrtfinale borila z Madžarko Reko-Luco Jani, 311. igralko lestvice WTA.

Še naprej zmaguje Matic Špec na turnirju v Cancunu (15.000 $). Po dveh zmagah v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja igral z ameriškim kvalifikantom Adamom El Mihdawayem in povedel s 3-0 v prvem nizu. Pri tem izidu mu je nasprotnik srečanje predal. V drugem krogu ga čaka sedmi nosilec, Kanadčan Pavel Krainik (ATP 493).

V Opatiji se je na zadnjem turnirju Istarske riviere v drugem krogu Niku Razboršku, ki je zmago vknjižil že včeraj, pridružil Mike Urbanija. V prvem krogu je s 6-4 5-7 6-2 premagal Hrvata Patrika Stepanića. V drugem bo njegov nasprotnik še en Hrvat, Matej Šabanov, kvalifikant, ki trenutno zaseda 737. mesto na lestvici ITF WTT.

Že včeraj je v drugi krog na turnirju v Antalyi napredovala Nika Radišič, ki bo zdaj igrala z osmo nosilko, Rusinjo Valeryo Yushchenko (704 WTA, 83 ITF).

V Opatiji je nastopil tudi Tom Kočevar Dešman, ki se je na turnirje vrnil po štirimesečni pavzi. Žal mu povratek ni uspel najbolje, saj je v uvodnem nastopu z 2-6 2-6 izgubil z igralcem iz BiH, Nermanom Fatićem (ITF 83). TUKAJ.

Nik Razboršek in Mike Urbanija v drugi krog Opatije, Nika Radišič uspešna v Antalyi, Matic Špec v glavni turnir v Cancunu

bm, 26.03.2019

Na turnirju ITF (15.000 $) v mehiškem Cancunu je v kvalifikacijah nastopil Matic Špec in v prvem krogu s 6-1 6-2 premagal Novozelandca Mikala Stathama. V finalu kvalifikacij je igral z Avstrijcem Davidom Pichlerjem in zmagal s 6-3 6-2. To je bila druga zmnaga za Matica v njunem tretjem medsebojnem obračunu. Ugodfen žreb ima tudi v prvem krogu glavnega turnirja saj bo igral s kvalifikantom Adamom El Mihdawayem iz ZDA.

Slabše sta jo v Tabarki na turnirjih ITF (15.000 $) odnesla Tina Cvetkovič in Anže Arh. Cvetkovičeva je v prvem krogu s 6-3 7-5 premagala Švicarko Nicole Gadient, v finalu kvalifikacij pa z 2-6 2-6 izgubila z Almudeno Fernandez iz Španije. Anže Arh je v uvodnem nastopu igral z Britancem Samuelom Pointonom in pri zaostanku 1-6 1-5, srečanje predal.

V Antalyi je z zmago nastope na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ odprla Nika Radišič. V prvem krogu je s 6-3 6-0 premagala 17-letno domačinko Ilay Yoruk.

V Opatiji na enako vrednem turnirju igrajo Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija.. Prvi je nastopil Razboršek in v prvem krogu z 0-6 6-2 6-3 premagal domačega povabljenca, 28-letnega Franja Raspudića. Urbanija je bil s 6-4 5-7 6-2 boljši od Hrvata Patrika Stepanića. Popoldne bo nastopil še Kočevar Dešman.

V Santa Margheriti Di Puli bo na 25.000 $ vrednem turnirju v sredo popoldne prvič nastopila Kaja Juvan. Njena nasprotnica bo 23-letna Ukrajinka Valerya Strahkova, 285. igralka lestvice WTA. Ukrajinka letos ne blesti saj je zabeležila le dve zmagi ob šestih porazih. TUKAJ.

Najmlajši igralci in igralke na turnirju TE do 12 let v Vrsarju

bm, 26.03.2019

Slovenski igralci in igralke so v Vrarju začeli z nastopi na mednarodnem turnirju TE v starostni kategoriji do 12 let. Najboljši so v aranžmaju Tenis Slovenije na prizorišču turnirja pod vodstvom Daniela Šantla in Urbana Čevke opravili nekajdnevne skupne priprave s hrvaškimi vrstniki.

V kvalifikacijah, ki so se začele v soboto je pri dečkih nastopil Jernej Ploj in se z zmago uvrstil v glavni turnir, v katerega so že bili uvrščeni Matic Hribar, Luka Albreht, Maksim Despotovič, Nerej Vidovič Benedičič, Gašper Matijašič, Leon Šmarčan, Luka Talan Lopatič, Žiga Šeško, Luka Petrovič, Lasse Zajc Gajšek in Marko Retelj.

Pri deklicah sta bili v kvalifikacijah uspešni Katarina Stefanija Mrvar in Alja Senica. V glavnem turnirju so z nastopi začele še Nala Kovačič, Julija Bogatin, Zala Vnuk, Eva Cikajlo in Zala Bizjak.

V ponedeljek je bilo odigranih nekaj tekem prvega kroga. Pri dečkih sta bila uspešna Nerej Vidovič Benedičič, ki je s 6-1 6-2 izločil Avstrijca Lukasa Brunnerja in Luka Albreht, ki je s 6-0 6-1 premagal domačina Vita Cerezina. Izgubil je Matic Hribar. S 6-1 6-2 ga je premagal Poljak Dawid Lewandowski.

V torek sta v prvem krogu zmagala še Luka Talan Lopatič, ki je s 6-0 6-2 premagal Nemca Maksa Schoenhausa in Žiga Šeško, ki je s 6-0 6-0 izločil Američana Augusta Allena. Izgubili so Marko Retelj, Lasse Zajc Gajšek, Luka Petrovič, Jernej Ploj, Leon Šmarčan, Gašper Matijašič in Maksim Despotovič.

Pri deklicah je v ponedeljek v drugi krog napredovala Nala Kovačič. S 6-1 6-0 je premagala Hrvatico katarino Sindičić. Izgubili sta Katarina Stefanija Mrvar, katero je s 2-6 6-2 6-1 premagala Francozinja Marcharid Bisova in Alja Senica od katere je bila s 6-3 6-4 boljša Srbkinja Mia Milisavljević.

V torek sta zmagali Julija Bogatin, ki je s 7-5 6-4 izločila Romunko Mario Sebanessu in Zala Vnuk, ki je s 6-1 6-2 premagala Rusinjo Olgo Kochetkovo. Izgubili sta Eva Cikajlo in Zala Bizjak. TUKAJ.

Polona Hercog po izvrstni predstavi izgubila srečanje s Simono Halep

bm, 25.03.2019

Na WTA turnirju serije Premier Mandatory v Miamiju je bila Polona Hercog le malo oddaljena od velikega uspeha in zmage nad tretjo igralko sveta in drugo nosilko turnirja na Floridi, Simono Halep. Hercogova je v eni svojih zagotovo najboljših partij v zadnjih letih izgubila v treh nizih po dveh urah in petdesetih minutah igre s 7-5 6-7(1) 2-6.

Spremljali smo odličen teniški obračun v katerem je, sicer ne najbolj razpoložena Halepova, šele v podaljšani igri drugega niza načela Hercogovo in pokazala zakaj je tako visoko na svetovni teniški lestvici.

Polona Hercog je celoten prvi in drugi niz do podaljšane igre odigrala v velikem slogu, z malo neprisiljenimi napakami, številnimi winnerji in izjemnimi potezami, ki so spravljale Halepovo v obup. V podaljašni igri drugega niza pa je Halepova z nekaj potezami, ki pritičejo vrhunskih teniškim igralkam, odvzela veter iz jader Hercogove in podaljšano igro dobila z vsega eno izgubljeno točko. V tretjem nizu je, tudi že nekoliko utrujena Hercogova, naredila nekaj več neprisiljenih napak, kar je Romunki zadostovalo za končno zmago.

Kljub porazu je lahko Hercogova, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, s predstavo izjemno zadovoljna in lahko v nadaljevanju sezone s takimi igrami računa na kakšno zares visoko uvrstitev in viden napredek na teniški lestvici.

Tretji krog ji je sicer prinesel 48.775 $ denarne nagrade in 65 WTA točk s katerimi bo na novi lestvici pridobila 5 mest in bo uvrščena na 88. mesto. TUKAJ.

Na rekreativno veteranskem državnem prvenstvu dvojic znani zmagovalci

gb, 24.03.2019

V športnem centru Millenium BTC v Ljubljani se je zbralo 64 teniških igralk in igralcev, ki so se v dvojicah pomerili za državne naslove v štirih kategorijah. Med številčno teniško druščino je šlo tudi za ponovno snidenje in obujanje številnih anekdot, a prenekateri teniški dvoboji bodo šli v spomin, saj je le redkim nosilcem uspelo priti na slovenski teniški tron.

Rekordno število ženskih parov je napovedalo čvrsto gradnjo teniške popularnosti pri nežnejšem spolu, četudi je odprta kategorija dopuščala prevelike starostne razlike. Po pričakovanju sta naslov državnih prvakinj osvojili Danaja PEČNIK in Maša MARC, ki sta v finalu premagali Barbaro VOLK in Jano LOVŠE. Polfinalni boji so navkljub borbi pokazali, da so leta preveliko razhodišče, predvsem v mladostniški moči in, da si oba polfinalna para, Vera PAJENK in Anja REGENT ter Bojana DORNIG KAVČIČ in Romana GOLOB, zaslužijo velike pohvale.

Med najbolj izkušenimi gospodi sta nepostavljena igralca Sandi PETKOVŠEK in Dejan MESEC, ohranila največ vitalnosti do konca in v finalu porazila druga nosilca ter precej starejša, Iva BELIŠA in Toneta PREŠERNA. Nasploh je v moškem tenisu prišlo do številnih manjših presenečenj in vnovičnega dokaza, da je lažje priti do vrha, kot pa tam ostati. Lanskoletna dvojna državna prvaka Tone KOMAR in Marko LOPATIČ, sta, kljub brezmadežnemu začetku na turnirju, v polfinalu naletela na večna tekmeca Damirja KONJARJA in Josipa KOVAČEVIČA, ki sta lanska prvaka premagala sploh prvič in se zasluženo uvrstila v finale. V drugem polfinalu sta presenetila Jaro TURK in Jaka RIBIČIČ, saj sta porazila druga nosilca Klemna STRAŽARJA in Marka ŠKRJANCA. Obračun za slovenski prestol je bil izenačen in odločen v podaljšani igri, kjer sta Konjar in Kovačevič ostala bolj zbrana in natančna.

Sijajni teniški dvoboji so bili tudi v najmlajši moški kategoriji, kjer sta oba nosilna para prišla v finale, a je bilo na finalno uvrstitev moč računati še vsaj z dvema ali tremi drugimi dvojicami. Tokrat sta prvič državna prvaka postala Filip BATOR in Denis PEČEČNIK, ki sta, prav tako v podaljšani igri, porazila prva nosilca Aleša MAČKA in Klemna KADIVNIKA.

Po zaključni podelitvi, tako v tolažilnih skupinah in glavnemu delu turnirja, je bil čas za vse štiri zmagovalne pare, ki so med seboj izžrebali, kdo bo ob naslovu prvakov praznoval tudi obisk na ATP turnirju meseca maja v Rimu. Štirje pari so izžrebali, da bosta s turistično agencijo Kompas in Tenis Slovenijo v večno mesto potovala najmlajša moška prvaka, Filip Bator in Denis Pečečnik.

Poletno RVO državno prvenstvo bo v tednu od 9. do 18. avgusta, ko bo v Portorožu ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida

Fotografije iz prvenstva si oglejte v fotogaleriji . TUKAJ.

Polona Hercog izkoristila ponujeno priložnost in se kot srečna poraženka uvrstila v tretji krog Miamija

bm, 23.03.2019

Polona Hercog, ki je na turnirju WTA serije Premier Mandatory z nakradnim skladom 9.000.000 $ v Miamiju izgubila tekmo drugega kroga kvalifikacij, se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Ker je nastop odpovedala 28. nosilka Lesia Tsurenko je bila v prvem krogu celo prosta, v drugem pa je s 7-6(4) 6-4 premagala 27-letno Japonko Misaki Doi, 112. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo uro in dvainpetdeset minut. To je bil njun peti medsebojni obračun in tretja zmaga za Hercogovo.

V tretjem krogu bo njena nasprotnica 2. nosilka, Romunka Simona Halep, uvrstitev v tretji krog pa ji je že prinesla 48.775 $ denarne nagrade in 65 WTA točk.

Slabše so jo na turnirju odnesli preostali slovenski predstavniki. V konkurenci dvojic so v prvem krogu z nastopi končale vse tri naše igralke, Katarina Srebotnik, Andreja Klepač in Dalila Jakupović. Srebotnika in Raquel Atawo sta s 3-6 6-3 4-10 izgubili z Avstralko Samantho Stosur in Kitajko Shuai Zhang, Klepačeva in Španka Martinez Sanchezova pa s 2-6 5-7 s Španko Laro Arruabarrena in Britanko Heather Watson.

Zadnja je nastopila Jakupovićeva, ki je v paru z Rusinjo Irino Kromachevo igrala s petima nosilkama Kanadčanko Gabrielo Dabrowski in Kitajko Yifan Xu. Kanadsko-kitajska naveza je bila boljša s 6-2 6-3. TUKAJ.

Rekreativno veteransko državno prvenstvo dvojic 2019

gb, 22.03.2019

Športni center Millenium BTC je gostitelj zimskega državnega prvenstva rekreativcev in veteranov v treh moških in enotni ženski kategoriji.

Moška kategorija do 105 let je tekmovala v dveh skupinah (round robin) ter nato polfinale in finale, v vseh ostalih kategorijah pa je sistem klasičen turnirski, s tem, da so poraženci v prvih tekmah lahko igrali še tolažilne dvoboje.

Vsi finalisti bodo prejeli pokale ter številne praktične nagrade, a brez njih ne bodo ostali vsi ostali udeleženci, ki bodo del nagradnega žrebanja ob koncu državnega prvenstva.

Glava nagrada je sila mamljiva, a bodo v žrebu za njo le letošnji državni prvaki. TENIS SLOVENIJA in turistična agencija Kompas organizirata ogled teniškega turnirja ATP v Rimu. V večno mesto bosta zmagovalca/izžrebanca odšla z letalom in ves dan uživala v teniških dvobojih najboljših igralcev na svetu.

Rezultati bodo objavljeni v naslednjih dneh. TUKAJ.

Tin Krstulovič v finalu ITF turnirja v Latviji za las prekratek, v konkurenci dvojic zmagovalec

, 22.03.2019

Tin Krstulovič, ta teden je na 604. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, je odlično nastopil na turnirju ITF 5. ranga v latvijskem Adaziju. Bil je četrti nosilec turnirja, nastope pa je začel in nadaljeval izjemno in se med posamezniki uvrstil v finale, v konkurenci dvojic pa je stopil na najvišjo stopničko in osvojil turnir.

V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagal Poljaka Wojteka Szczesnya, v drugem je s 6-4 7-6(6) premagal Rusa Artema Gerasimchuka, v četrtfinalu pa je bil s 6-4 6-2 boljši še od švedskega kvalifikanta Timothya Carlssona Segerja. V polfinalu je v najtežji tekmi turnirja v treh nizih, s 6-0 4-6 7-6(4) premagal Latvijca, 5. Nosilca Rudolfa Aksenoksa.

V finalu je igral s 1. nosilce, Ukrajincem Volodymyrom Zakharovim in izgubil s 4-6 2-6..

V konkurenci dvojic sta s Poljakom Tomaszom Frankowskim prva nosilca. V uvodnih dveh krogih sta nasprotnikom oddala vsega štiri igre in se zanesljivo uvrstila v polfinale, kjer sta poskrbela za nekoliko nervoze spremljevalne ekipe, saj sta do zmage nad tretjima nosilcema, Poljakoma Gabrielom Bilinskim in Albertom Chudijem prišla v dramatičnem zaključku tekme. Po dobljenem prvem nizu s 6-2 in izgubljenem drugem z 1-6 sta bila v odločilnem tretjem tie-break nizu boljša s 14-12. V finalu sta se pomerila z Latvijcem Danielom Morozovim in Ukrajincem Volodymyrom Zakharovim in slavila s 6-1 1-6 10-2

Čestitamo! TUKAJ.

Konec slovenskih posamičnih nastopov v Miamiju, po Jakupovićevi izpadla še Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene

bm, 22.03.2019

Dalila Jakupović se je uvrstila v glavni žreb WTA turnirja Premier Mandatory z nagradnim skladom 9.000.000 $ v Miamiju. V finalu kvalifikacij je zanesljivo s 6-0 6-3 izločila 28-letno Američanko Madison Brengle, 98. igralko lestvice WTA.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala z 38-letno Američanko Venus Williams, trenutno 43. igralko sveta. V dokaj izenačenem obračunu Dalila ni izkoristila slabšo dnevno formo Williamsove in se je morala zadovoljiti s tesnim porazom. V prvem nizu je naša igralka namreč z drugim brejkom v srečanju povedla s 4-2, a je Američanka z re-brejkom v osmi igri izenačila. Jakupovićeva ji ni ostala dolžna in ji je v deveti igri še tretjič v prvem nizu odvzela servis, povedla s 5-4 in servirala za zmago. Žal je servis izgubila, nato pa še obe naslednji igri in Williamsova je dobila prvi niz s 7-5. Drugi niz je bolje začela Američanka in z brejkom v drugi igri povedla z 2-0, s še enim brejkom pa že s 5-1. Jakupovićeva je nato dobila dve igri zapored, znižala izid na 3-5, nato je Williamsova na svoj servis dobila deveto igro in s tem niz in srečanje s 7-5 6-3.

V glavni turnir je že bila uvrščena Tamara Zidanšek, ki je v prvem krogu igrala z romunsko kvalifikantko Monico Niculescu, 138. igralko lestvice WTA.Tamara ni imela svojega dne in v primerjavi z začetkom sezone je tokrat zaigrala precej slabše, naredila veliko neizsiljenih napak in tekmo izgubila z 1-6 2-6. Tamara se nikakor ni znašla, veliko težav so ji povzročali predvsem rezani udarci na forhend strani nasprotnice in menjave ritma, pa tudi drugi servis ji je povzročal nemalo težav saj je naredila pet dvojnih napak, na trinajst drugih servisov pa je osvojila samo eno točko. Servis je izgubila petkrat, nasprotnica le enkrat, v seštevku točk pa je bila Romunka boljša s 60-36. Tekma je trajala uro in devet minut.

Poraz je doživel tudi Aljaž Bedene, ki ni izkoristil relativno dobrega žreba. 30-letni Francoz Adrian Mannarino, 55. igralec lestvice ATP ga je premagal s 4-6 6-4 6-2. Srečanje je trajalo dve uri in štirinajst minut, tudi Aljažev servis pa tokrat ni bil na zanj značilnem nivoju. Izgubil ga je petkrat, še devetkrat nasprotnik priložnosti za break ni izkoristil. Ob štirih asih je naredil osem dvojnih napak. Nasprotniku je servis odvzel trikrat iz šestih poskusov. V seštevku točk je bil Mannarino boljši s 96-83.

Že v kvalifikacijah je tokrat obstala Polona Hercog, ki je finalno srečanje s 6-3 2-6 2-6 izgubila z 31-letno Nemko Lauro Siegemund, 108. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Dokumentarni film o teniški legendi Johnu McEnrou v Cankarjevem domu

ts, 21.03.2019

Tenis Slovenija je prejšnji petek gostila svoje povabljene goste v Cankarjevem domu, kjer se je prepletala športna in kulturna navdušenost. Poleg prijetnega druženja je dokumentarni film nepremagljivega in karizmatičnega teniškega igralca Johna McEnoroea navzočim odpiral obzorja in hkrati podiral stereotipe. »Film laže, šport ne.« Na teniškem igrišču John McEnroe teče in trpi. Zmaga ali izgubi. To sta edini možnosti. Ni časa za montažo ali posebne učinke …

Filmsko navdušenost, utrinke in mnenja so povabljeni po ogledu filma delili v prijetnem ambientu Kavarne Drama.

Foto utrinke najdete v fotogaleriji . TUKAJ.

Mike Urbanija poražen v prvem krogu Rovinja, Matic Špec ni uspel v drugi krog Cancuna

bm, 21.03.2019

Mike Urbanija, ki je na turnirju ITF v Rovinju (15.000 $) uspešno opravil s kvalifikacijami je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil. S 3-6 7-5 6-2 ga je premagal sedmi nosilec, Turk Ergi Kirkin, 557. igralec lestvice ATP.

Za nastop v drugem krogu se je v mehiškem Cancunu (15.000 $) boril še en naš kvalifikant Matic Špec. Tudi on je bil v kvalifikacijah dvakrat uspešen, v prvem krogu glavnega turnirja pa je igral z Ekvadorcem Diegom Hidalgojem (ITF 359). V izenačenem obračunu je bil Hidalgo boljši s 6-3 3-6 6-3. TUKAJ.

Blaž Rola nastope na ATP Challengerju na Kitajskem končal v drugem krogu

bm, 21.03.2019

Blaž Rola ta teden nastopa na ATP Challengerju v Zhangjiagangu (54.160 $) na Kitajskem. V prvem krogu je igral z 22-letnim Kitajcem Zhizhen Zhangom, 357. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo. Blaž je brez težav zmagal s 6-2 6-4. Nasprotniku je štirikrat odvzel servis, sam servisa ni izgubil, nasprotnik pa si je priigral le eno priložnost za brejk.

V drugem krogu je bil njegov nasprotnik 10. nosilec, Avstralec Mark Polmans (ATP 210). 21-letni Avstralec je bil boljši s 6-3 7-6(5). Blaž je začetni udarec izgubil trikrat, Polmans dvakrat, na koncu je bil Avstralec boljši za pet točk (67-2). TUKAJ.

Izvrstni Tin Krstulovič polfinalist in finalist v Latviji, Maja Makorič izgubila v drugem krogu Maroka

bm, 20.03.2019

Tin Krstulovič, ta teden je na 604. mestu mladinske svetovne teniške lestvice, odlično igra na turnirju ITF 5. ranga v latvijskem Adaziju. Je četrti nosilec turnirja, nastope pa je začel izjemno in se med posamezniki uvrstil v polfinale, v konkurenci dvojic pa je že finalist. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagal Poljaka Wojteka Szczesnya, v drugem je s 6-4 7-6(6) premagal Rusa Artema Gerasimchuka, v četrtfinalu pa je bil s 6-4 6-2 boljši še od švedskega kvalifikanta Timothya Carlssona Segerja. V konkurenci dvojic sta s Poljakom Tomaszom Frankowskim prva nosilca. V uvodnih dveh krogih sta nasprotnikom oddala vsega štiri igre in se zanesljivo uvrstila v polfinale, kjer sta poskrbela za nekoliko nervoze spremljevalne ekipe, saj sta do zmage nad tretjima nosilcema, Poljakoma Gabrielom Bilinskim in Albertom Chudijem prišla v dramatičnem zaključku tekme. Po dobljenem prvem nizu s 6-2 in izgubljenem drugem z 1-6 sta bila v odločilnem tretjem tie-break nizu boljša s 14-12. V finalu se bosta pomerila z Latvijcem Danielom Morozovim in Ukrajincem Volodymyrom Zakharovim.

Maja Makorič, 328. mladinka sveta ta teden nastopa na mladinskem turnirju ITF v maroški Casablanci. Turnir je 3. ranga, Maja pa je v prvem krogu igrala s Kamerunko Anno Lorie Lemongo Toumbou in zmagala s 6-0 6-1. V drugem krogu je bila njena nasprotnica 4. nosilka, Francozinja Margaux Rouvroy, 182. mladinka sveta. Francozinja je bila boljša s 6-4 6-2.

V Maroku je tudi Filip Jeff Planinšek je v prvem krogu igral z Latvijcem Karlisom Ozolinsom, 155. igralcem lestvice ITF in izgubil s 3-6 2-6. V konkurenci dvojic sta se oba naša predstavnika uvrstila v četrtfinale, tu pa je Makoričeva izgubila, Planinšek pa je v polfinale napredoval po predaji nasprotnikov.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Antalyi nastopajo Maša Viriant, Špela Sedej in Rina Grošelj. Vse tri so nastopile v kvalifikacijah. Rina je po uvodni zmagi izgubila v finalu kvalifikacij, Maša in Špela pa sta se z dvema zmagama uvrstili v glavni turnir. Tu je Špela Sedej z 0-6 2-6 izgubila z domačinko Asyo Basaran, uspešna pa je bila Viriantova, ki je s 3-6 7-6(4) 6-2 premagala domačo kvalifikantko Alaro Ayaz. V drugem krogu je nato izgubila še Viriantova. S 6-4 1-6 6-4 jo je premagala Anamaria Kurtsikashvili iz Gruzije. TUKAJ.

Matic Špec v glavni turnir v Mehiki, Mike Urbanija čez kvalifikacije v Rovinju; Anže Arh izgubil v Tuniziji, Blaž Rola ta teden na Kitajskem

bm, 19.03.2019

Matic Špec se je iz ZDA, kjer je osvojil turnir dvojic na hitro preselil na turnir ITF v mehiški Cancun (15.000 $), kjer je v ponedeljek nastopil v kvalifikacijah. Obe kvalifikacijski tekmi je dobil in se uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu je s 7-6(4) 3-2 predaja izločil Ukrajinca Olega Khotkova, v drugem srečanju pa je s 6-4 6-3 premagal Avstrijca Davida Pichlerja.

Mike Urbanija je v kvalifikacijah turnirja v Rovinju (15.000 $) v prvem krogu igral s Srbom Arsenijo Zlatanovićem in se uvrstil v drugi krog, saj mu je Srb tekmo pri zaostanku z 1-3 predal. V drugem krogu se je pomeril z Avstrijcem Moritzom Thiemom in zmagal s 6-2 6-1 ter se uvrstil v glavni turnir.

Anže Arh je nastopil v kvalifikacijah turnirja ITF v tunizijski Tabarki (15.000 $) in v prvem krogu s 4-6 3-6 izgubil z Norvežanom Jakobom Groenerjem.

Blaž Rola bo ta teden nastopil na ATP challengerju v Zhangjiagangu (54.160 $). V prvem krogu bo igral z 22-letnim Kitajcem Zhizhen Zhangom, 357. igralcem lestvice ATP, ki je za nastop prejel posebno povabilo. TUKAJ.

V kvalifikacijah Miamija Dalila Jakupović in Polona Hercog začeli z zmagama; Tamara Zidanšek v glavnem žrebu s kvalifikantko, Aljaž Bedene z Mannarinom

bm, 19.03.2019

Z zmagama Dominica Thiema in 18- letne senzacije Biance Andreescu iz Kanade se je končal 9.000.000 $ vredni turnir v Indian Wellsu. Igralci in igralke se selijo v Miami na Florido, kjer se bodo danes začele kvalifikacije naslednjih velikih turnirjev, WTA Premier Mandatory (9.000.000 $) in ATP Masters 1000 (9.300.000 $).

Opravljen je bil že žreb turnirja deklet. Tamara Zidanšek se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomerila s kvalifikantko, to pa bo lahko tudi ena izmed obeh slovenskih igralk v kvalifikacijah, kjer sta uspešno z nastopi začeli Dalila Jakupović in Polona Hercog.

Jakupovićeva je v prvem krogu igrala s Francozinjo Fiono Ferro in zmagala z 1-6 6-3 6-2, za uvrstitev v glavni turnir pa mora preemagati Američanko Madison Brengle, 98. igralko lestvice WTA. Hercogova se je pomerila z Madžarko Fanny Stollar in bila boljša s 6-2 6-2. Za uvrstitev v glavni turnir bo igrala z Nemko Lauro Siegemund, 108. igralko lestvice WTA. Obe naši igralki imata lepo priložnost za napredovanje saj njuni tekmici na zadnjih turnirjih nista pokazali nič posebnega, Brengle je na zadnjih treh turnirjih izgubila v drugem, Siegemund pa v prvem krogu.

Torkov spored je na Floridi odnesel dež, tako da bosta obe naši igralki finale kvalifikacij odigrali v sredo.

Edini predstavnik na moškem turnirju Aljaž Bedene se po poškodbi vrača na igrišča. V prvem krogu bo igral s 30-letnim Francozom Adrianom Mannarinom, 55. igralcem lestvice ATP. Tudi Aljaž nasprotnik je nasprotnik po meri in ponuja lepo priložnost našemu igralcu za napredovanje. Mannarino je na letošnjih devetih turnirjih dosegel le tri zmage, na sedmih turnirjih pa je pokleknil že na prvi stopnički. zmage TUKAJ.

Tara Gorinšek in Aljaž Jeran zmagovalca OP 18 v Ljubljani

bm, 18.03.2019

V Ljubljani se je končalo OP za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let.

Pri dekletih je turnir osvojila Tara Gorinšek (Ptuj), ki je v finalu s 6-2 0-6 6-2 premagala Pio Marijo Rebec (Tc-Lj). Gorinškova je bila v polfinalu s 6-2 7-5 boljša od Alje Belinger (Šplus), Rebčeva je s 6-3 7-5 premagala Brino Šulin (Radom).

Pri fantih sta se v finale uvrstila Tilen Potočnik (Šplus) in Aljaž Jeran (Radomlje). Potočnik je v polfinalu s 6-2 3-6 6-4 premagal Miho Vetriha (Sl.Gradec), Jeran je bil s 6-1 4-6 6-0 boljši od Tristana Lukasa Nickelja Koželja (Radom). V finalu je s 6-2 3-6 6-3 zmagal Aljaž Jeran. TUKAJ.

Tim Kušter in Paolo Angeli zmagovalca OP 14 A in B za dečke, Anamari Žnuderl najboljša med deklicami

bm, 18.03.2019

V Ljubljani se je končalo OP za dečke do 14 let. Igrali so v A in B turnirju.

A turnir je zanesljivo osvojil trenutno drugi igralec lestvice do 14 let Tim Kušter (TK-CC). V finalu je s 6-2 6-3 premagal Jako Goloba (Tr-Kr). Kušter je v polfinalu s 6-0 6-0 izločil Luko Videnoviča (Tr-Kr), Golob je bil s 6-3 6-0 bioljši od Luke Albrehta (TK-CC).

B turnir dečkov je osvojil Paolo Angeli ŠTK Velenje). V finalu je s 6-4 6-0 premagal Blaža Železna (ŽtkMb). Angeli je v polfinalu s 6-0 6-1 izločil Nina Govediča (TK_SB), Železen je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od Žige Dolinška (ŽTKMb).

Deklice so igrale v Mengšu, kjer so bile v ospredju igralke ŽTK Maribor saj so kar tri uvrstile v polfinale. Tu je Anamari Žnuderl s 6-1 (predaja) izločila Ano Taro Praček (Luka Koper), Lija Mumlek pa je bila s 6-1 6-1 boljša od Pie Petelinšek. V klubskem finalnem obračunu je s 6-4 6-2 slavila Anamari Žnuderl. TUKAJ.

OP 14 in 18 se nadaljujeta s tekmami drugega kroga in četrtfinalnimi obračuni

bm, 17.03.2019

V Ljubljani in Mengšu se s turnirji do 14 in do 18 let končuje letošnja zimska sezona. To so še zadnji turnirji v tem obdobju, ki štejejo za lestvice Teniške zveze Slovenije.

V A turnirju dečkov je prvi krog prinesel izpad dveh nosilcev. Tretji nosilec Mark Iztok Lunder je pri izidu 6-7(1) 1-5 predal srečanje Benjaminu Borliniju, Marko Čačkov pa je bil s 6-1 6-3 boljši od šestega nosilca Borisa Barjaktareviča.

V polfinale so se uvrstili Tim Kušter (TK-CC), Luka Videnovič (Tr-Kr), Luka Albreht (TK-CC) in Jaka Golob (Tr-Kr). Na turnirju deklic je prva finalistka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-1 (predaja) izločila Ano Taro Praček (LukaKp), za drugo mesto v finalu sta se borili klubski soigralki iz ŽtkMb Lija Mumlek in Pia Petelinšek. S 6-1 6-1 je bila boljša Mumlekova.

Na turnirju do 18 let je prvi krog prinesel izpad treh nosilcev. Maj Najvirt Kolarič je s 6-2 6-1 premagal osmega nosilca Miho Kasteleca, Martin Grilj s 5-7 6-3 7-6(4) petega nosilca Klemna Tašnerja in Matic Križnik s 6-4 6-4 tretjega nosilca Aneja Levpuščka. V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstili Tilen Potočnik (Šplus), Miha Vetrih (Sl.Gradec), Aljaž Jeran (Radom) in Lucas Tristan Nickel Koželj (Radom).

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile Noka Jurič, Brina Šulin, Mia Kukovič, Pia Marija Rebec, Ana Lanišek, Tara Gorinšek, Žana Kukavica in Alja Belinger.

V nadaljevanju turnirja so se v finale uvrstile Pia Marija Rebec (TC-LJ), ki je s 6-3 7-5 premagala Brino Šulin (Radom) in Tara Gorinšek (Ptuj), ki je s 6-2 7-5 izločila Aljo Belinger (Šplus). TUKAJ.

Matic Špec do prvega naslova v konkurenci dvojic na turnirjih ITF , Nik Razboršek in Mike Urbanija finalista v Poreču

bm, 17.03.2019

Naši igralci so se pretekli teden izkazali na mednarodnih turnirjih ITF. Ne sicer med posamezniki, tokrat so namreč v zaključnih obračunih nastopili med dvojicami.

Do uspeha kariere med dvojicami je s prvo zmago na turnirjih ITF prišel Matic Špec v ameriški Arcadiji (15.000 $). S soigralcem iz Cipra Michailom Pervolarakisom sta osvojila turnir s finalno zmago 6-4 6-3 nad Švedoma Simonom Freundom in Karlom Fribergom.

Dobro sta na turnirju ITF, prvem na letošnji tritedenski turneji Istarska riviera, z nagradnim skladom 15.000 $, nastopila Nik Razoboršek in Mike Urbanija. Naša igralca sta se v konkurenci dvojic uvrstila v finale, tu pa sta z 2-6 0-6 klonila na srečanju z Nemcema Constantinom Schmitzom in Benjaminom Hassanom.

TUKAJ.

Najmlajši v Ljubljani končali zimsko sezono

bm, 17.03.2019

Najmlajši so zimsko sezono zaključili v Ljubljani, kjer je Z tenis klub še enkrat več odlično organiziral turnir v tenisu za starostno kategorijo 8-11 let. Za vse igralce in igralke so pripravili darilne vrečke, za najboljše pa tudi praktične nagrade.

V dveh dneh je nastopilo okrog 140 igralcev in igralk. V soboto so bili odigrani turnirji v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 let.

V mini tenisu za deklice je zmagala Nika Kožuh (Maja), ki je v finalu z 2-1 premagala Hano Pahor Peterlin (Benč).

V mini tenisu za dečke je bil najboljši Aleksej Mulej (Maja). V finalu je z 2-1 premagal Jona Novaka (Grosuplje).

V midi tenisu za deklice je slavila Nika Matevžič Bašelj (Maja), ki je v finalu z 2-0 premagala Veritso Yanevo (Brežice).

V midi tenisu za dečke je zmagal Matija Kozjak (Ol-Lj). V finalu je z 2-1 premagal Luko Požonca (TK-CC).

V tenisu do 10 let je zmagal Aleksander Burmakin (Morje), ki je v finalu s 6-1 premagal Tilna Košaka (Maja).

Turnir deklic do 10 let je dobila Zoja Peternel (ŠDTŠR). V finalu je s 6-3 premagala Niko Mlakar (Medvode).

V nedeljo je bil še turnir v tenisu do 11 let. Pri dečkih je zmagal Lan Konečnik (Sl.Gradec), ki je v finalu s 6-3 premagal Lasseja Gajšeka Zajca (Topte).

Pri deklicah je bila najboljša Ana Stojnev (Maxlj), ki je v finalu s 6-2 premagala Elo Bassanese (LukaKp).

Vse letošnje zmagovalce med najmlajšimi najdete TUKAJ.

Zimsko teniško sezono zaključujejo najmlajši ter štirinajst in osemnajstletniki

bm, 16.03.2019

Ta konec tedna se končuje zimska teniška sezona. Prvega aprila se bodo menjale teniške lestvice, teniški igralci in igralke pa se bodo preselili na zunanja igrišča.

Konec tedna na najmnožičnejšem turnirju v zimski sezoni najmlajši v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo na Z klubu v Ljubljani, kjer je prijavljenih več kot 150 igralcev in igralk.

Igralci in igralke v starostni kategoriji do 14 let nastopajo na OP v Ljubljani in Mengšu, prav tako bodo v Ljubljani v kategoriji do 18 let nastopili fantje in dekleta.

V včerajšnjih kvalifikacijah so bili na OP 14 pri dečkih uspešni Gaber Niki Bole, Tom Srakar, Tim Strel, Matic Hribar, Blaž Šteblaj, Marko Čačkov, Gašper Matijašič, Rok Koblar in Vaal Urankar.

Pri dfeklicah so s kvalifikacijami uspešno opravile Alja Plohl, Eva Šifrer, Zala Vnuk, Hana Šišak Molan, Eva Justin, Katarina Mrvar, Sara mia Ribnikar in Nika Perič.

Kvalifikacijski turnir so odigrali tudi fantje do 18 let. V glavni turnir so se uvrstili Simon Košec, Matic Križnik, Stanko Lazič, David Černe, Nikola Puntarič, Klemen Hočevar, Nik Mikovič in Kal Gornik. TUKAJ.

Matic Špec finalist turnirja dvojic v ZDA, Nik Razboršek izgubil v četrtfinalu Poreča, Blaž Rola brez četrtfinala v Shenzhenu

bm, 16.03.2019

Na turnirju ITF v ameriški Arcadiji se je Matic Špec, ki igra v paru z Grkom Michailom Pervolarakisom uvrstil v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta s 3-6 6-4 10-7 premagala Američana Austina Rappa in Georga Goldhoffa. V finalu bosta njuna nasprotnika Šveda Simon Freund in Karl Friberg.

Na turnirju ITF v Poreču (15.000 $) se je Nik Razboršek uvrstil v četrtfinale. Nik je v drugem krogu s 6-4 6-4 premagal 26-letnega Čeha Pavela Nejedlya, 533. igralca lestvice ATP in sedmega nosilca poreškega turnirja.

V četrtfinalu je igral s 1. nosilcem, Italijanom Andreo Pellegrinom, 345. igralcem sveta ter po uri in pol igre izgubil z 0-6 4-6.

Tekmo drugega kroga na ATP Challengerju v kitajskem Shenzhenu (81.240 $) pa je odigral Blaž Rola in po drugem krogu končal z nastopi.

Igral je s 27-letnim Špancem Enriqom Perezom Lopezom, 252. igralcem lestvice ATP, ki je trenutno v odlični formi, saj je dobil zadnjih osem tekem in osvojil turnir v Zhuhaju prejšnji teden. Tam je v osmini finala s 7-6(6) 6-1 premagal tudi Blaža. Še drugi poraz je našemu igralcu zadal včeraj, ko je zmagal s 3-6 6-3 6-4 in dosegel še deveto zaporedno zmago na zadnjih dveh turnirjih. TUKAJ.

ATP Challenger v Portorožu letos od 9. do 18. avgusta

bm, 15.03.2019

ATP je potrdil spremenjen termin ATP Challengerja v Porotorožu, ki bo tako letos en teden kasneje in sicer od 9. do 18. avgusta.

Termin je bil prestavljen po dogovoru z Aljažem Bedenetom, ki želi priprave na zadnji grand slam sezone, US Open, opraviti na domačih tleh.

Na TS verjamemo, da bo nastop našega najboljšega tekmovalca Aljaža Bedeneta dvignil raven turnirja in v Portorož privabil še večje število gledalcev. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP challengerja v Shenzhenu, Nik Razboršek uspešen v Poreču; konec za Mika Urbanijo, Domna Gostinčarja, Matica Špeca in Anžeta Arha

bm, 13.03.2019

Blaž Rola je ta teden na ATP challenherju v kitajskem Shenzhenu (81.240 $).

V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 34-letni Japonec Go Soeda, trenutno 205. igralec sveta. Blaž je srečanje zanesljivo dobil potem, ko je v prvem nizu nasprotniku odvzel servis v zadnji, deseti igri, v drugem nizu, ko je dosegel pet od šestih asov, pa mu je to uspelo še dvakrat. Srečanje je trajalo uro in pol.

V drugem krogu bo igral s 27-letnim Špancem Enriqom Perezom Lopezom, 252. igralcem lestvice ATP, ki pa je trenutno v odlični formi, saj je dobil zadnjih osem tekem in osvojil turnir v Zhuhaju prejšnji teden. Tam je v osmini finala s 7-6(6) 6-1 premagal tudi Blaža. Ta bo imel tako priložnost, da se Špancu oddolži za poraz.

Na turnirju ITF v Poreču(15.000 $) je Nik Razboršek v prvem krogu s 6-4 6-3 premagal Madžara Petra Nagya (ITF 305).

Na istem turnirju je v finalu kvalifikacij, nastopilo je 24 igralcev, Mike Urbanija s 4-6 6-1 9-11 izgubil z Avstrijcem luko Mršićem.

V mehiškem Cancunu je v kvalifikacijah turnija ITF (15.000 $) nastopil Domen Gostinčar (ITF 1436) in v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubil s 1. nosilcem Omnijem Kumarjem iz ZDA (ITF 932).

Prvi nastop sta opravila tudi Matic Špec na turnirju ITF v ameriški Arcadiji in Anže Arh v tunizijski Tabarki.Oba sta bila neuspešna. Matica je s 4-6 7-5 6-3 premagal 22-letni Američan Christian Langmo, od Anžeta pa je bil s 6-0 6-0 boljši francoski kvalifikant Maxime Hamou.

Špec se je v Arcadiji uvrstil v četrtfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Na turnirju TE do 16 let na Slovaškem Ela Nala Milić ugnala prvo nosilko, a v drugem krogu nato izgubila, v drugem krogu poražen tudi Aljaž Kirbiš

bm, 13.03.2019

Na turnirju TE do 16 let v Trencianskih teplicah na Slovaškem sta nastopala Aljaž Kirbiš in Ela Nala Milić. Aljaž je v tekmi prvega kroga s 6-3 6-1 premagal Poljaka Michala Osomanskega. V drugem krogu je igral s 1. nosilcem Petrom Benjaminom Privaro iz Slovaške in izgubil z 2-6 4-6.

Odlično je turnir odprla Milićeva, ki je v prvem krogu po izvrstni predstavi izločila prvo nosilko, dve leti starejšo domačinko Salmo Drugdovo, v letu 2018 drugo Slovakinjo v svoji starostni kategoriji. Ela Nala je zmagala s 7-5 6-4. Tudi ona je nastope nato končala v drugem krogu, ko se je merila s Slovakinjo Viktorio Lackovo. Leto dni starejša Slovakinja, ki trenutno zaseda 110. mesto na lestvici TE do 14 let je zmagala s 6-4 6-2. Ela Nala je z Italijanko Emmo Pedretti nastopila v četrtfinalu konkurence dvojic. S 3-6 3-6 sta izgubili s Slovakinjama Slavko Mihalovo in Karolino Marzikovo. TUKAJ.

Danes se končuje spomladanski prestopno registracijski rok; do 17. marca čas za on-line prijavo ekip v ligo do 18 let

bm, 13.03.2019

strong>Danes, 15.3.2019 se končuje desetdnevni prestopno registracijski rok v katerem so lahko igralci in igralke prestopali iz kluba v klub.

Prestopno registracijski rok je letos prvič skrajšan in traja samo deset dni. Po izteku roka prestopi iz kluba v klub niso več mogoči.

Tudi jesenski prestopno regsitracijski rok od letošnjega leta naprej traja samo 10 dni.

Istočasno vse teniške klube obveščamo, da je 17.3.2019 zadnji rok za poimenske prijave ekip v ligaško tekmovanje do 18 let.

Prijave potekajo on-line in so odprte od 4.3.2019 do 17.3.2019. Igralcev, ki bodo nastopali z dvojno registracijo klubi ne prijavljajo on-line, temveč pisno dovoljenje za nastop z navedbo za kateri klub bodo nastopili, prav tako do 17.3.2019, pošljejo v pisarno TS. Te igralce bo v ustrezno ekipo prijavil administrator. TUKAJ.

Luka Albreht, Julija Bogatin, Jaka Rakar in Kaja Kadak Ocvirk zmagovalci FIN 12 A in B

bm, 11.03.2019

Končali so se zadnji turnirji v starostni kategoriji do 12 let v zimski sezoni 2018/2019. Igralci in igralke so tako osvojili še zadnje točke pred zamenjavo lestvice, ki se bo zgodila 1. aprila.

Pri deklicah je A turnir v Mariboru dobila prva nosilka Julija Bogatin (LukaKp). V finalu je s 6-2 6-2 premagala Evo Cikajlo (Radom).

B turnir je osvojila Kaja Kadak Ocvirk (Maja). V finalu je bila s 6-3 6-4 premagala Tiso Strbad (BO-BI).

V A turnirju dečkov je slavil Luka Albreht (TK-CC), ki je v finalu s 6-0 6-2 premagal klubskega soigralca Matica Hribarja.

V B turnirju je bil najboljši Jaka Rakar (BO-BI). V finalu je s 6-3 6-0 premagal Nejca Šuštaršiča Kalina (Maja). TUKAJ.

Op 16 v Celju osvojil Aljaž Jeran, v Ljubljani najboljša Pia Marija Rebec; v B turnirju slavil Marko Požonec

bm, 11.03.2019

V Celju so fantje v A turnirju končali z OP do 16 let. Zmago je slavil prvi nosilec in prvi igralec lestvice TS do 16 let Aljaž Jeran (Radom), ki je v finalu s 4-6 6-0 6-1 premagal v zadnjem času odlčnega Nejca Žuniča (Šplus).

Jeran je v polfinalu s 7-6(5) 6-2 izločil Luna Obrula (Celje), Žunič je bil s 3-6 7-6(6) 6-1 boljši od presenečenja turnirja, Maja Najvirta Kolariča (ŽtkMb).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 7-6(1) 6-1 premagala Meto Marenk (Medvode) in Brina Šulin (Radom), ki je v drugem polfinalu s 4-6 6-2 6-4 premagala Evo Muller Uhan (Tc-Lj). V finalu je slavila Pia Marija Rebec. Od Šulinove je bila boljša s 5-7 6-4 6-0.

B turnir fantov je osvojil Marko Požonec (TK-CC). V finalu je bil s 6-4 6-3 boljši od Nala Soka (Tc-Lj). TUKAJ.

Končuje se zadnji finalni turnir do 12 let v zimski sezoni 2018/2019

bm, 10.03.2019

V Mariboru in Litiji se končuje zadnji finalni turnir v starostni kategoriji do 12 let v zimski sezoni.

V A turnirju deklic sta se v finale uvrstili prva nosilka Julija Bogatin (LukaKp), v polfinalu je s 6-3 6-1 premagala Niko Perić (Celje) in tretja nosilka Eva Cikajlo (Radom), ki je v polfinalu s 6-4 7-5 izločila drugo nosilko Zalo Vnuk (TkTal).

V B turnirju deklic se bosta za zmago borili Tia Strbad (Bobi), v polfinalu je s 6-1 6-3 premagala Janjo Jenko (Tr-Kr) in Kaja Kadak Ocvirk (Maja), ki je bila v drugem polfinalu s 6-2 6-2 boljša od Ane Kucler (Šplus).

V A turnirju dečkov sta finalista prvi nosilec Luka Albreht (TK-CC), ki je v polfinalu s 6-1 6-4 premagal sedmega nosilca Luko Petrovića (Sl-Lj) in tretji nosilec Matic Hribar (TK-CC), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-1 izločil petega nosilca Žigo Šeška (AsLit).

V B turnirju sta finalista Jaka Rakar (Bo-Bi), v polfinalu je s 6-2 6-1 izločil Izaka Capudra (Radom) in Nejc Kalin Šuštaršič (Maja), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-3 boljši od Jana Najzerja (Maja). TUKAJ.

Na OP 16 smo dobili polfinaliste, v Celju presenetil Maj Najvirt Kolarič

bm, 10.03.2019

Na OP do 16 let za fante, ki poteka v Celju so se v polfinale uvrstili prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom), v četrtfinalu je s 6-1 6-1 izločil Maxa Klepa (Šplus), četrti nosilec Lun Obrul (Celje) v četrtfinalu je bil s 6-0 6-1 boljši od Grege Sevška (Krško), tretji nosilec Nejc Žunič (Šplus), ki je v četrtfinalu s 6-0 6-0 premagal Taja Dolenca (Medvode) in nepostavljeni Maj Najvirt Kolarič (ŽtkMb), ki je v četrtfinalu s 6-3 6-2 presenetil drugega nosilca Simona Javorška (Maja).

V B turnirju, ki poteka v Ljubljani, sta že znana finalista. To sta Nal Sok (Tc-Lj), v polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Marka Čačkova (TKTal) in Marko Požonec (TK-CC), ki je v drugem polfinalu s 6-4 6-2 premagal Jako Jovandiča (Gibi).

V A turnirju deklet presenečenj ni bilo. V polfinale so zanesljivo napredovale prva nosilka Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki je v četrtfinalu 6-0 6-1 premagala Ivono Ahčan (TK-CC), četrta nosilka Meta Marenk (Medvode) je bila v četrtfinalu s 6-2 4-6 6-2 boljša od Tajde Zalokar (Šplus) in sedma nosilka Eva Muller Uhan (Tc-Lj), ki je s 6-1 6-4 izločila tretjo noisilko Mašo Viriant (Radom). Za zadnje mesto v polfinalu igrata Maja Radišič (TkVal) in Brina Šulin (Radom).

TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Dalila Jakupović izgubili v drugem krogu Indian Wellsa

bm, 10.03.2019

Na največjem teniškem turnirju ta in prihodnji teden, WTA turnirju v Indian Wellsu z nagradnim skladom 9.000.000 $ sta se poslovili še naši zadnji predstavnici. V konkurenci dvojic sta nastopili Katarina Srebotnik in Dalila Jakupović ter obe izgubili tekmi drugega kroga.

Katarina je s soigralko Raquel Atawo iz ZDA v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Japonki Myju Kato in Ninomiya Makoto. V drugem krogu sta igrali z Belgijko Elke Mertens in Belorusinjo Arino Sabalenka in izgubili s 7:5, 3:6 in 9:11.

Po izpadu med posameznicami je nastope v dvojicah z zmago začela Dalila Jakupović. Dalila igra z Rusinjo Irino Khromachevo. V prvem krogu sta s 6-2 6-4 premagali Anno Leno Groenefeld iz Nemčije in Čehinjo Lucie Hradecko. Še težja naloga ju čaka v nadaljevanju saj sta bili njuni nasprotnici 3. nosilki Tajka Su Wei Hsieh in Čehinja Barbora Strycova. Tajsko češka naveza je bila boljša s 6-2 6-0.

Že v prvem krogu se je tokrat poslovila Andreja Klepač. TUKAJ.

V Mariboru, Celju in Litiji FIN 12 in OP 16

bm, 09.03.2019

Zimska sezona se počasi zaključuje in ta konec tedna dečki in deklice ter fantje in dekleta igrajo zadnje turnirje v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let, ki bodo vplivali na uvrstitve na novih teniških lestvicah Tenis Slovenije. Lestvice se bodo spremenile 1. aprila.

Na OP do 16 let za fante, ki se odvija v Celju, so bile odigrane tekme prvega in drugega kroga. V četrtfinale so se uvrstili Aljaž Jeran, Max Klep, Lun Obrul, Grega Sevšek, Taj Dolenc, Nejc Žunič, Maj Najvirt Kolarič in Simon Javoršek .

B turnir fantov poteka v Ljubljani. Tu so se v četrtfinale uvrstili Žiga Bizjak, Marko Čačkov, Niki Gaber Bole, Nal Sok, Simon Košec, Jaka Jovandič, Mark Grošelj Sisan in Marko Požonec.

Dekleta so v Ljubljani odigrala tekme prvega kroga.

Dečki v A turnirju do 12 let nastopajo v Mariboru. V četrtfinale so zanesljivo napredovali vsi nosilci, Luka Albreht, Paolo Angeli, Gašper Matijašič, Luka Petrovič, Svit Suljič, Matic Hribar, Žiga Šeško in Marko Retelj.

V B turnirju za dečke v Litiji so četrtfinalisti Jaka Rakar, Denis Zemljič, Ian Bolta, Izak Capuder, Jan Najzer, Alexander Burmakin, Mai Winterleitner in Nejc Šuštaršič Kalin.

A turnir deklice do 12 let igrajo v Mariboru. V četrtfinale so napredovale Julija Bogatin, Sara Mihelčič, Nika Perič, Alja Senica, Hana Molan Šišak, Eva Cikajlo, Eva Šifrer in Zala Vnuk.

B turnir deklic je v Litiji, v četrtfinale pa so se uvrstile Janja Jenko, Taja Juvan, Tisa Strbad, Taja Košak, Leticija Pipan, Ana Kucler, Lena Bratić in Kaja Kadak Ocvirk. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič izgubila finale v Trnavi, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko brez naslova v Milovicah

bm, 09.03.2019

Na dveh mladinskih turnirjih so se naši igralci, vsi štirje prihajajo iz Maribora, uvrstili v finale, obe finali pa so izgubili.

Na turnirju ITF 3. ranga v Trnavi sta bila finalista konkurence dvojic Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič. V finalu sta igrala s Slovakoma Janosem Feketejem in Kristofom Minarikom in klonila v podaljšani igri odločilnega tretjega niza. Slovaka sta zmagala s 5-7 6-4 10-6.

Na turnirju TE do 16 let v Milovicah pa sta v prav tako izenačenem finalnem obračunu izgubila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. S 7-6(5) 6-3 sta ju premagala Čeha Patrik Homola in Simon Myslivec. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek izgubil v četrtfinalu Trnave, s Kupčičem v finalu dvojic; Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko finalista dvojic v Milovicah, Petja Drame končala v polfinalu

bm, 09.03.2019

Dober teden je za našimi mladimi igralci in igralkami, ki so nastopali na mednarodnih mladinskih turnirjih ITF in TE.

Na turnirju ITF 3. ranga v Trnavi je kot zadnji slovenski predstavnik med posamezniki v četrtfinalu izpadel Filip Jeff Planinšek. S 6-3 6-4 ga je premagal Francoz Raphael Perot, 198. mladinec sveta. Nista pa s tem zadnje besede na turnirju še rekla z Janom Kupčičem saj sta se v konkurenci dvojic uvrstila v finale. V polfinalu sta s 3-6 6-1 10-6 premagala britansko dvojico Peter Alam in Finn Murgett. V finalu bosta njuna nasprotnika Slovaka Janos Fekete in Kristof Minarik.

Na turnirju TE v Milovicah sta se Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko uvrstila v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta s 6-4 6-2 premagala drugo postavljeni par iz Češke, Jakub Nicod in Oldrich Vejsicky. V finalu bosta za novo zmago na turnirjih TE igrala s Čehoma Simonom Myslivecom in Patrikom Homolo.

Gal in Sebastian sta sicer zelo uspešna dvojica saj sta v letu 2019 že osvojila turnir v Stavangerju in bila polfinalista v Bergnu, v letu 2018 pa sta bila zmagovalca turnirjev v Čakovcu in Mariboru, ob tem pa sta bila še finalista na drugem turnirju v Mariboru in Pančevu.

Zelo uspešna igralka dvojic je tudi Petja Drame, ki je tokrat s soigralko Klaro Vukičević iz Hrvaške nastope končala v polfinalu. Tu sta ju s 6-1 6-3 premagali Nemka Carolina Kuhl in Ukrajinka Daria Yesypchuk. Tudi Petja je letos že dvakrat stala na zmagovalni stopnički saj je osvojila turnir dvojic Stavangerju in Bergnu.

Na fotografiji naši odpravi v Milovicah in Trnavi TUKAJ.

Praznična čestitka Tenis Slovenije

bm, 08.03.2019

Spoštovane dame, drage žene, polno prijetnih trenutkov vam želimo, še posebej pa vam voščijo člani Tenis Slovenija Aljaž Bedene, Miha Mlakar, Andrej Krašvec, Lovro Prešič in Gregor Krušič.

Praznično čestitko si oglejte TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek v tretji krog Trnave; Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame končala z nastopi med posamezniki v Milovicah

bm, 07.03.2019

Filip Jeff Planinšek se je na mladinskem turnirju ITF v Trnavi, turnir je 3. ranga, uvrstil v tretji krog. V drugem je s 6-7(5) 6-3 6-4 premagal Slovaka Jakuba Katucha (ITF 490). Filip Jeff je trenutno kot najvišje uvrščen Slovenec na mladinski svetovni teniški lestvici uvrščen na 279. mesto. Za nastop v četrtfinalu se bo boril z 2. nosilcem turnirja, Britancem Oscarjem Weightmanom, 122. mladincem sveta.

Gal Emeršič Potočnikje po odličnih nastopih na Norveškem, kjer je bil na dveh turnirjih TE 16 zmagovalec in finalist, odlično igral tudi na turnirju TE 16 v Milovicah, kjer se je uvrstil v četrtfinale, potem, ko je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagal češkega kvalifikanta Adama Dudo. V četrtfinalu je igral s 5. nosilcem, Čehom Oldrichom Vejsickym in izgubil s 6-3 2-6 1-6. Zdaj ga s Sebastianom Dominkom čaka še nastop v polfinalu konkurence dvojic. V četrtfinalu sta s 6-1 6-2 premagala Čeha Lukasa Janouseka in Jonasa Padeveta.

Četrtfinalistka je bila tudi Petja Drame, ki je v prvem krogu s 6-1 6-1 premagala češko kvalifikantko Kristino Zamecnikovo, v drugem pa s 3-6 6-1 6-2 Čehinjo Petro Mihokovo. V četrtfinalu je s 4-6 4-6 izgubila s Hrvatico Emo Bubalo.

Petja je tudi polfinalistka turnirja dvojic. Nastopa s Klaro Vukičević iz Hrvaške s katero sta v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagali Čehinji Andreo Krejzovo in Aneto Silhava.

Na turnirju TE 14 v Bratislavi se je v polfinale konkurence dvojic uvrstila Eva Muller Uhan, ki igra v paru s Hrvatico Noro Knežević. Polfinalno srečanje sta nato s 5-7 3-6 izgubili s Čehinjama Saro Bejlek in Lucie Urbanovo. TUKAJ.

Blaž Rola ostal brez četrtfinala v Zhuhaju

bm, 07.03.2019

Blaž Rola se je na ATP challengerju v Zhuhaju v tekmi, ki je požela veliko publicitete uvrstil v tretji krog, kjer se je danes boril za nastop v četrtfinalu s Špancem Enriqom Lopezom Perezom, 252. igralcem lestvice ATP. Žal ni bil uspešen. Lopez Perez je po dobljenem izenačenem prvem nizu, ki se je končal v podaljšani igri, brez težav dobil drugega in slavil s 7-6(6) 6-1. V prvem nizu smo videli dva brejka, Rola pa je imel tudi dve zaključni žogici, ki ju ni izkoristil. V drugem nizu je dvakrat izgubil svoj začetni udarec in s tem tudi srečanje.

Sicer pa je tekma drugega kroga požela zanimanje zaradi nevsakdanjega "incidenta" v zaključku srečanja, ki ga je z dvema različnima odločitvama začinila sodnica na stolu. Francoz Baptiste Crepatte namreč v zadnji igri srečanja, potem ko mu je v prejšnji Blaž odvzel servis, ni sledil ritmu serverja in se ni postavil na črto za sprejem servisa, temveč se je sprehajal daleč za osnovno črto, zaradi česar je Blaž enostavno nadaljeval tekmo in serviral ter dosegel as, sodnica pa je točko priznala. Pravila govorijo, da mora igralec ki brani servis slediti tempu serverja, tako da je strogo formalno gledano Rola ravnal pravilno, sodnica pa je to njegovo ravnanje potrdila. Žal ni enako ravnala v naslednji točki, ko se je postopek ponovil. Blaž je še enkrat serviral medtem, ko je Francoz še vedno protestiral, no tokrat je sodnica odredila, da se točka ponovi.

Ne glede na vse je Blaž, ki je v tekmi odlično serviral in dosegel 23 asov, zadnjo igro zanesljivo dobil. Igralca sta si po srečanju izmenjala še nakaj krepkih, ali bo vse skupaj imelo še kakšne posledice pa ni znano.

Rola, ki je na tem turnirju v dobri formi bo to poskušal danes potrditi in se uvrstiti v četrtfinale. TUKAJ.

Nika Radišič v drugem krogu Antalye izgubila, konec za Nastjo Kolar v Mehiki

bm, 07.03.2019

Nika Radišič (ITF 175) je na turnirju v Antalyi (15.000 $) po uvrstitvi v drugi krog v nadaljevanju izgubila.

V uvodnem nastopu je s 6-0 6-0 premagala 18-letno Nizozemko Laro Panfilovo. V drugem krogu je igrala s 5. nosilko, Belorusinjo Sadafmoh Tolibovo (WTA 781, ITF 242) in izgubila z 2-6 2-6.

Na ITF turnirju v mehiški Iraputi (25.000 $+H) je Nastja Kolar, ki je v glavnem turnirju nastopila z rezerviranim ITF rankingom, v prvem krogu z 1-6 2-6 izgubila s Kitajko Shilin Xu (WTA 205). TUKAJ.

Pia Lovrič še tretjič morala premoč priznati Francozinji Parryevi, konec tudi za Matica Dimica; Petja Drame uspešna v Milovicah, poraz Križnika in Muller Uhanove v Bratislavi

bm, 06.03.2019

Pia Lovrič je na turnirju ITF 1. ranga v Casablanci nastope končala v tretjem krogu. Še na tretjem turnirju zapored se je pomerila z odlično Francozinjo Diane Parry, ki iz tedna v teden napreduje proti vrhu mladinske svetovne teniške lestvice in je trenutno na 8. mestu. Francozinja je bila tudi v tretje boljša, vsi obračuni pa so se končali z dokaj izenačenimi izidi. Tokrat je Parryeva slavila s 6-4 7-5, Lovričeva pa bo novo priložnost za maščevanje zagotovo kmalu spet dočakala.

V konkurenci dvojic sta se Pia in Živa Falkner uvrstili v četrtfinale. V drugem krogu sta s 4-6 6-3 10-5 premagali švedsko-avstrijsko navezo Caijsa Wilda Henneman in Sinja Kraus.

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v Limassolu na Cipru je v osmini finala izgubil Matic Dimic. S 6-2 6-2 ga je izločil 6. nosilec, domačin Stefanos Savva, 311. mladinec sveta.

Na turnirju ITF tretjega ranga v Trnavi je v drugem krogu izgubil Jan Kupčič. S 6-4 6-3 ga je premagal 12. nosilec, Slovak Janos Fekete.

V konkurenci dvojic sta se Kupčič in Planinšek uvrstila v četrtfinale.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let se je v Milovicah Petja Drame uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-1 6-1 premagala Čehinjo Kristino Zamecnikovo, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Bratislavi je v drugem krogu klonil zadnji izmed treh slovenskih igralcev, Matic Križnik. S 3-6 6-3 6-2 ga je premagal 5. nosilec, Čeh Vit Kalina. Izgubila je tudi Eva Muller Uhan. S 4-6 6-0 6-1 jo je premagala 5. nosilka, Slovakinja Nikola Daubnerova. TUKAJ.

Koledar TS za poletno sezono 2019

bm, 06.03.2019

Na spletni strani je pod zavihkom koledar objavljen koledar za poletno sezono od aprila do vključno julija.

Koledar za celotno sezono bo objavljen takoj, ko bo ATP potrdil termin turnija ATP Challenger v Portorožu.

Koledar si lahko ogledate TUKAJ.

Dalila Jakupović brez glavnega turnirja v Indian Wellsu

bm, 06.03.2019

Dalili Jakupović se ni uspelo uvrstiti v glavni žreb WTA turnirja serije Premier Mandatory z nagradnim skladom 9.000.000 $. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je s 7-6(2) 6-1 po uri in pol igre premagala 22-letna Rusinja Natalia Vikhlyantseva, 112. igralka lestvice WTA. Jakupovićeva je štirikrat izgubila svoj začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela samo enkrat. Rusinja je bila na koncu boljša za dvajset točk (80-60). TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek, Gal Emeršič Potočnik, Matic Križnik in Eva Muller Uhan napredovali v Trnavi, Milovicah in Bratislavi

bm, 05.03.2019

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v Trnavi se je Filip Jeff Planinšek uvrstil v tretji krog. V prvem je bil prost, v drugem pa je s 6-7(5) 6-3 6-4 premagal Slovaka Jakuba Katucha. Jan Kupčič bo nastopil v sredo.

Pri dekletih je izgubila še naša druga predstavnica. Po Tjaši Klevišar, ki je izgubila uvodno srečanje se je v drugem krogu poslovila tudi 12. nosilka Maja Makorič. S 7-5 6-3 jo je premagala Klara Novakova.

V konkurenci dvojic sta v uvodnem nastopu zmagali Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić. Maja Makorič in Norvežanka Lilly Elida Hanseth sta drugi nosilki turnirja in sta bili v prvem krogu prosti, v drugem pa bosta igrali proti Tjaši in Tari Katarini. Tara Gorinšek in soigralka iz Madžarske Luca Janosi sta uvodno srečanje dvojic izgubili.

Pri fantih sta bila Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek v prvem krogu s 6-3 6-4 boljša od Slovakov Simona Habsude in Stanislava Valenta.

Na turnirju Tennis Europe do 16 let v Milovicah na Češkem je od slovenske peterice fantov v drugi krog napredoval samo Gal Emeršič Potočnik. S 6-3 6-4 je premagal Čeha Stepana Bauma. Jan Dimitrijevič je z 1-6 2-6 izgubil z domačinom Ondrejem Valekom, Maja Premzla je s 6-2 3-6 6-4 premagal Čeh Jakub Jupa, Sebastian Dominko je s 3-6 4-6 izgubil s 7. nosilcem, Čehom Vojtechom Burianom. Aljaža Kirbiša je s 6-7(7) 6-3 6-1 premagal 6. nosilec, domačin Filip Apltauer. Petja Drame bo nastopila v sredo. V konkurenci dvojic so se v drugi krog uvrstili Dominko, Emeršič Potočnik in Dimitrijevič.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Bratislavi je po uspešno opravljenih kvalifikacijah Matic Križnik zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 6-2 6-0 je premagal domačega povabljenca Lukasa Imriseka. Žiga Švec je z 2-6 4-6 izgubil z Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem, Tima Kuštra pa je s 3-6 6-2 7-6(3) premagal češki kvalifikant Adam Jedlicka.

Pri deklicah je v drugi krog napredovala Eva Muller Uhan, ki je s 6-3 1-6 6-4 premagala slovaško kvalifikantko Stello Krivickovo. Ela Nala Milić je uvodno srečanje izgubila. S 6-2 6-1 jo je premagala Slovakinja Nina Vargova. TUKAJ.

Tenis Slovenija si želi boljšega sodelovanja s klubi

ts, 05.03.2019

Spoštovani,v bodoče želimo na Tenis Sloveniji nadgraditi odnos z vsemi teniškim klubi, člani TS.

V ta namen vas vabimo, da se odzovete predlogom in sodelujete po svojih najboljših močeh.

1.Teniška tekmovanja – foto material:

Vsa teniška tekmovanja, ki so organizirana s strani teniških klubov, želimo podpreti tudi z našimi komunikacijskimi kanali, kot so spletna stran TS, ki dosega do 95.000 obiskovalcev in se bo do konca leta še nadgradila in posodobila, socialna omrežja(FB, IG, TW), YouTube kanal TS, e-mailing, mediji ... Da bomo dogodke pravilno in pravočasno izpostavili, nam javite vse podatke, ki so na voljo, ter foto material iz posameznega dogodka, zelo zaželeni so tudi video posnetki.

2. Socialna omrežja

Prosili bi vas, da v bodoče označite Tenis Slovenijo pri vaših objavah na socialnih omrežjih -#tenisslovenija.

3. Pomoč oz. svetovanje

V kolikor bi želeli smo vam z veseljem na voljo tudi pri nasvetih in pomoči pri vaši spletni strani, idejah za socialna omrežja, pripravi sponzorskih ponudb, svetovanje pri organizaciji dogodkov. Z dopisom izrazite vaše želje in potrebe, mi pa vam bomo pomagali v okviru svojih zmožnostih in razpoložljivosti.

4.Triglav Lab

Za vsa izobraževanja ali morebitne sestanke v večjem številu (do 50 oseb) so nam brezplačno na voljo prostori na Dunajski 20 v Ljubljani –Triglav Lab. V kolikor bi bilo to za vas zanimivo, se prosim obrnite na Teo Starc (tea.starc@tenis-slovenija.si).

5. Fair-play

Želeli bi vas vključiti v projekt Fair-play, in sicer na način promocije in ozaveščanja pomembnosti vsakega poštenega dejanja, zato nam, prosimo, sporočite vsako Fair-play potezo iz posameznega tekmovanja. Za vsa dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo, prav tako pa smo odprti za vaše predloge.

V želji po čimboljšem sodelovanju vas lepo pozdravljamo.

Ekipa Tenis Slovenije TUKAJ.

Blaž Rola po nekaj manj kot treh urah igre na Kitajskem napredoval v drugi krog ATP challengerja

bm, 05.03.2019

Blaž Rola je ta teden na ATP challengerju z nagradnim skladom 54.000 $+H v kitajskem Zhuhaju. Je enajsti nosilec turnirja, ki se igra na trdi podlagi.V prvem krogu se je pomeril s 24-letnim Francozom Baptistom Crepattom, 424. igralcem lestvice ATP, ki je priložnost za nastop v glavnem turnirju dobil kot eden izmed štirih igralcev, ki so uvrščeni dovolj visoko na lestvici ITF WTT, da so bili neposredno uvrščeni v glavni žreb. Crepatto je na na lestvici ITF World tenis tour trenutno na sedmem mestu. Da gre za odličnega igralca je dokazal tudi na igrišču, saj je Rola za zmago potreboval dve uri in šestinpetdeset minut, odpor Francoza pa je dokončno strl v enajsti igri tretjega niza, ko je dosegel tretji brejk na srečanju in povedel s 6-5. Zadnja igra je bila nato le še formalnost za končno zmago 7-5 6-7(3) 7-5. Oba igralca sta odlično servirala, Blaž pa je v srečanju izgubil začetni udarec samo enkrat, pri čemer je nasprotniku ponudil v srečanju le štiri break priložnosti. Dosegel je kar 23 asov, nasprotnik le pet in bil na koncu boljši za 12 točk (137-125). Sicer si je Blaž na srečanju priigral 21 priložnosti za break, izkoristil pa je tri.

Nasprotnika v drugem krogu še čaka. TUKAJ.

Pia Lovrič prvič kot članica elitne stoterice mladink v tretji krog Casablance

bm, 05.03.2019

Na enem od dveh mladinskih turnirjev ITF prvega ranga ta teden v maroški Casablanci nastopata Živa Falkner in Pia Lovrič. Slednja prvič nastopa na turnirju ITF kot članica elitne stoterice saj je ta teden uvrščena na 89. mesto svetovne mladinske teniške lestvice. Pia je trinajsta nosilka turnirja in je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa je igrala s Carol Lee iz pacifiškega otočja Northern Mariana Islands, 163. mladinko sveta. Zabeležila je zmago s 7-6(5) 6-0 in se uvrstila v tretji krog. Žreb pa je neusmiljen in še na tretjem turnirju zapored se bo srečala s Francozinjo Diane Parry, prvo nosilko turnirja in ta teden že 8. mladinko sveta. Nastop je v prvem krogu že opravila Živa Falkner, ki tudi tokrat ni uspela napredovati v naslednji krog. S 6-3 6-4 jo je premagala Avstrijka Sinja Kraus, 153. mladinka sveta.

Naši igralki sta bili uspešni v konkurenci dvojic, kjer sta s 6-4 7-5 premagali Maročanki Saro Akid in Salmo Loudili.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Trnavi je kvalifikacije uspešno prestal Miha Vetrih, ki se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir. Nastopil je tudi že v prvem krogu glavnega turnirja, kjer pa ga je s 6-2 6-1 premagal Hrvat Nikola Bašić. Bil pa je uspešen v prvem krogu glavnega turnirja Jan Kupčič. S 6-4 6-4 je premagal 309. mladinca sveta. Čeha Kristiana Kubika.

V glavnem turnirju bo pri fantih nastopil še Filip Jeff Planinšek, ki je bil v prvem krogu kot 13. nosilec prost.

Pri dekletih sta udeleženki glavnega turnirja Tjaša Klevišar in Maja Makorič. Klevišarjeva je že nastopila in v prvem krogu z 2-6 1-6 izgubila s češko kvalifikantko Terezio Pluharovo. Makoričeva je bila kot 12. nosilka v prvem krogu prosta.

Na turnirju ITF 3. ranga v ciprskem Limassolu je bil v kvalifikacijah z dvema zmagama uspešen Matic Dimic, ki se je uvrstil v glavni turnir.

Na turnirju ITF 5. ranga v estonskem Talinnu je v prvem krogu glavnega turnirja nastopila Zala Ule in v prvem krogu s 4-6 1-6 izgubila z Estonko Aurelio Riga.

Na turnirju TE 2. ranga v Milovicah na Češkem se je skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Maj Premzl, ki je dvakrat zmagal. V finalu kvalifikacij je izgubil Maj Najvirt Kolarič. V glavnem turnirju bodo poleg Premzla pri fantih nastopili Gal Emeršič Potočnik, Jan Dimitrijevič, Aljaž Kirbiš in Sebastian Dominko. Pri dekletih je edina slovenska predstavnica na turnirju Petja Drame.

Na turnirju TE do 14 let v Bratislavi sta bila v kvalifikacijah uspešna Matic Križnik in Tim Kušter. Poleg njiju bo med dečki v glavnem turnirju nastopil Žiga Švec. Pri deklicah bosta v glavnem turnirju nastopili Ela Nala Milić in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Tino Kovačič in Noka Jurič zmagovalca članskega OP v Ljubljani

bm, 04.03.2019

V Ljubljani se je končalo zadnje OP za člane in članice v zimski sezoni. Pri članih sta se za zmago borila Domen Korelc (Kamnik) in Tino Kovačič (ŽtkMb). Korelc je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal Aljaža Jerana (Radom), Kovačič je bil s 6-0 6-3 boljši od Mihe Okorna (MaxLj).

V finalu je v tesnem obračunu s 6-3 7-6(4) slavil Tino Kovačič za katerega je to šesti naslov na članskih turnirjih Tenis Slovenije.

Pri dekletih smo spremljali klubski finalni obračun deklet iz ŽTK Maribor. Za naslov zmagovalke sta se potegovali prva nosilka Noka Jurič in nepostavljena Hana Novak Bečirovič. Boljša je bila starejša Juričeva, ki je slavila s 6-0 6-3. V polfinalu je Juričeva s 6-3 6-2 premagala Evo Kalan (Maja), Bečirovič Novakova pa je bila s 6-2 6-3 boljša od Lucije Ulčakar (Maja).

TUKAJ.

Dalila Jakupović z zmago začela nastope v kvalifikacijah Indian Wellsa, Blaž Rola v Zhuhaju, Nika Radišič v Turčiji in Nastja Kolar v Mehiki. Anže Arh izgubil v Tuniziji

bm, 04.03.2019

Najboljši teniški igralci in igralke bodo ta mesec preživeli v ZDA, kjer bosta potekala dva velika turnirja serije Premier Mandatory z bogatima nagradnima skladoma 9.000.000 $. Prvi se v sredo začenja v Indian Wellsu, na žrebni listi pa bo več kot po 120 igralcev in igralk v vsaki kategoriji, saj v kvalifikacijah nastopa 48 igralcev in igralk, v glavnem turnirju pa bo skupaj s kvalifikanti in povabljenci prostora za 96 igralcev in igralk.

Od slovenskih predstavnikov in predstavnic bo v posamični konkurenci nastopila samo Dalila Jakupović, ki je morala v kvalifikacije. Tu je peta nosilka, v prvem krogu pa je igrala z Nizozemko Arantxo Rus in zanesljivo zmagala z rezultatom 6-3 6-4. V drugem krogu bo igrala z 22-letno Rusinjo Natalio Vikhlyantsevo, 112. igralko lestvice WTA.

Aljaž Bedene je nastop odpovedal, na seznamu prijavljenih pa ni Tamare Zidanšek in Polone Hercog.

Na ATP challengerju v kitajskem Zhuhaju bo nastopil Blaž Rola. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa bo igral s 24-letnim Francozom Baptistom Crepattom (WTA 424, ITF 7).

Na ITF turnirju v tunizijski Tabarki (15.000 $) je v kvalifikacijah nastopil Anže Arh, a ni bil uspešen. Že v uvodnem srečanju ga je s 6-0 6-3 premagal Španec Sergi Perez Contri.

Na ITF turnirju v Antalyi (15.000 $) je prijavljena Nika Radišič.

Na ITF turnirju v mehiškem Irapuatu (25.000 $+H) je prijavljena Nastja Kolar. TUKAJ.

Kratek pregled teniške sezone 2018 najdete v biltenu TS

bm, 04.03.2019

V biltenu TS najdete kratek pregled sezone 2018 z najpomembnejšimi rezultati posameznikov in reprezentačnih ekip, ligaškimi rezultati, uvrstitvami najboljših slovenskih igralcev na domačih in tujih lestvicah ter dobitniki priznanj pair play in Petrolov up leta.

Rezultate in fotografije je zbral Bojan Matevžič.

Bilten najdete tukaj in TUKAJ.

Znani polfinalisti in polfinalistke članskega OP v Ljubljani

bm, 03.03.2019

V Ljubljani so na članskem odprtem prvenstvu znani polfinalisti in polfinalistke.

V moški konkurenci so se v polfinale uvrstili Aljaž Jeran (Radom), Domen Korelc (Kamnik), Miha Okorn (MaxLj) in Tino Kovačič (ŽtkMb).

Pri dekletih sta polfinalistki Noka Jurič (ŽtkMb) in Eva Kalan (Maja). Za preostali mesti se borijo Isabela Ogris in Lucija Ulčakar ter Hana Bečirovič Novak in Žoel Kastelic. TUKAJ.

V Kopru najboljša Svit Suljič in Veritsa Yaneva

bm, 03.03.2019

V soboto se je v Kopru, v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba, odvijal prvi Winter cup za dečke in deklice stare do 10 let. Na turnirju je nastopilo 23 igralcev in igralk iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Ob zelo kakovostni udeležbi igralcev in igralk sta se zmage veselila Svit Suljič pri dečkih in Veritsa Yaneva pri deklicah. Suljič je v finalu s 4-2 4-1 premagal Patrika Semeniča, Yaneva je bila s 5-3 4-1 boljša od Nike Mlakar.

Organizator je poleg praktičnih nagrad zmagovalcema turnirja podelil tudi vabilo na turnir Smrikva bowl, ki bo junija na Hrvaškem. TUKAJ.

Naši mladinci in mladinke ta teden v Trnavi, Casablanci, Limassolu, Talinnu in Milovicah

bm, 03.03.2019

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v Trnavi je ta teden številna slovenska zasedba. V glavni turnir sta že uvrščena Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič pri fantih ter Tjaša Klevišar in Maja Makorič pri dekletih, skozi kvalifikacije pa so si pot v glavni turnir poskušali utreti Blaž Vidovič, Miha Vetrih in Žiga Kovačič pri fantih ter Tara Katarina Milič in Tara Gorinšek pri dekletih.

Naši predstavniki so bili v prvem krogu delno uspešni. Tara in Tara Katarina ter Žiga so izgubili, Miha in Blaž pa sta zmagala in se uvrstila v finalni krog kvalifikacij. Tu je bil nato uspešen Miha Vetrih, ki je napredoval v glavni turnir, Blaž Vidovič pa je izpadel.

Na turnir ITF, eden izmed dveh prvega ranga, ki se bosta odvijala prihodnji teden, sta v Casablanco odpotovali trenutno vodilni slovenski mladinki na mladinski svetovni teniški lestvici Pia Lovrič in Živa Falkner.

Lovričeva bo na turnirju prvič nastopila kot članica elitne stoterice mladink, saj je ta teden na lestvici ITF najvišje v karieri, na 90. mestu. Falknerjeva je na 174. mestu, nastopi na močnih turnirjih na južnoameriški turneji pa ji niso prinesli željenega točkovnega izkupička. Njen zadnji vrhunski rezultat sega v september 2018, ko je bila finalistka turnirja ITF 4. ranga na Lošinju. Močno zaseden turnir v Maroku, ki se igra na pesku bo tako nova priložnost, da obe naši igralki izboljšata uvrstitev na lestvici ITF, ki bi jima prinesla uvrstitev v žreb glavnih turnirjev za grand slam v Parizu in Wimbledonu. Lovričeva je glede na lanski cut off to pozicijo že dosegla, Živa pa bo morala nekaj mest še pridobiti.

Na turnirju ITF 3. ranga v ciprskem Limassolu nastopata Matic Dimic in Tin Krstulovič. Dimic je bil prvi nosilec kvalifikacij in se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir, Krstulovič pa je uvodno srečanje tesno izgubil, dvakrat v podaljšani igri na štiri.

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let v Milovicah na Češkem so prijavljeni Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko, Jan Dimitrijevič, Aljaž Kirbiš, Marsel Žnuderl, Maj Premzl, Maj Najvirt Kolarič in Petja Drame. V kvalifikacijah nastopajo Premzl, Najvirt Kolarič in Žnuderl, ostali so že uvrščeni v glavni žreb. V prvem krogu kvalifikacij sta bila uspešna Najvirt Kolarič in Premzl, medtem ko je Žnuderl izgubil. Maj Premzl je zmagal tudi v drugem krogu kvalifikacij in se uvrstil v glavni turnir. Najvirt Kolarič še ni nastopil.

Na turnirju ITF v estonskem Tallinu bo v glavnem turnirju nastopila Zala Ule. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.