prijava_e
Novica

Mladinci na turnirjih v Vrsarju in na Reki


bm


Maldinci in mladinke nastopajo na turnirjih ITF 1. ranga v Vrsarju in TE do 16 let na Reki.

Na močnem turnirju v Vrsarju sta bila odigrana dva kroga kvalifikacij, v obračune za napredovanje v glavni turnir pa so se uvrstili Blaž Vidovič, Miha Vetrih, Tara Gorinšek, Alja Belinger, Pia Marija Rebec, Noka Jurič in Brina Šulin.

Izpadli so Annika Planinšek, Maja Radišič, Jelena Kovačevič, Taja Lončarič, Matic Dimic, Nik Jurjevčič, Dan Trošt Slapnik, Tilen Kovač in Aljaž Jeran.

Pri fantih je v finalu kvalifikacij Miha Vetrih s 7-6(4) 7-5 premagal Rusa Svyatoslava Gulina in napredoval v glavni turnir. Blaž Vidovič je finalno kvalifikacijsko srećanje izgubil, a se je tudi on kot srečni poraženec uvrstil v glavni turnir. Pri dekletih so finalno srečanje kvalifikacij dobile Pia Marija Rebec, ki je s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Niko Svetec, Brina Šulin je bila s 2-6 7-8(6) 13-11 boljša od Slovakinje Nine Darmatiove, Alja Belinger pa je s 7-6(4) 6-4 premagala Bolgarko Eleno Trenchevo.

V glavni turnir so že uvrščeni Pia Lovrič, Živa Falkner, Tjaša Klevišar, Filip Jeff Planinšek in Jan Kupčič.

Na Reki poteka turnir za fante in dekleta do 16 let. V kvalifikacijah sta bila med fanti uspešna Bor Artnak in Tim Kušter, izpadli pa so Maj Miklavec, Nik Mikovič, Gordan Fran Mileusnič in Kal Gornik.

V glavnem turnirju nastopajo še Aljaž Kirbiš, Maj Najvirt Kolarič, Lun Obrul, Matic Križnik, Maj Premzl in Jaka Protič Žakelj.

Pri dekletih je bila v kvalifikacijah uspešna Tajda Zalokar. V glavni turnir so uvrščene še Ela Nala Milić, Ivona Ahčan in Ana Lanišek.

Tekme glavnega turnirja so z zmago začeli Aljaž Kirbiš, ki je s 6-3 6-2 premagalSrba Alekso Markovića, Tim Kušter je s 6-4 6-0 izločil Hrvata Leona Subotića, Lun Obrul s 6-1 6-1 Čeha Petra Panaceka, Maj Premzl pa s 6-3 6-2 Italijana Filippa Verdeseja. Pri dekletih je prvem krogu glavnega turnirja Tajda Zalokar s 6-1 6-1 premagala Avstrijko Leo Erenda, Ana Lanišek s 6-1 6-0 Hrvatico Lauro Živković, Ela Nala Milić pa s 6-2 6-0 Madžarko Biborko Nagy Bekesi. Izgubila je Ivona Ahčan.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.