OP 14 in 18 se nadaljujeta s tekmami drugega kroga in četrtfinalnimi obračuni

V Ljubljani in Mengšu se s turnirji do 14 in do 18 let končuje letošnja zimska sezona. To so še zadnji turnirji v tem obdobju, ki štejejo za lestvice Teniške zveze Slovenije.

V A turnirju dečkov je prvi krog prinesel izpad dveh nosilcev. Tretji nosilec Mark Iztok Lunder je pri izidu 6-7(1) 1-5 predal srečanje Benjaminu Borliniju, Marko Čačkov pa je bil s 6-1 6-3 boljši od šestega nosilca Borisa Barjaktareviča.

V polfinale so se uvrstili Tim Kušter (TK-CC), Luka Videnovič (Tr-Kr), Luka Albreht (TK-CC) in Jaka Golob (Tr-Kr). Na turnirju deklic je prva finalistka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-1 (predaja) izločila Ano Taro Praček (LukaKp), za drugo mesto v finalu sta se borili klubski soigralki iz ŽtkMb Lija Mumlek in Pia Petelinšek. S 6-1 6-1 je bila boljša Mumlekova.

Na turnirju do 18 let je prvi krog prinesel izpad treh nosilcev. Maj Najvirt Kolarič je s 6-2 6-1 premagal osmega nosilca Miho Kasteleca, Martin Grilj s 5-7 6-3 7-6(4) petega nosilca Klemna Tašnerja in Matic Križnik s 6-4 6-4 tretjega nosilca Aneja Levpuščka. V nadaljevanju turnirja so se v polfinale uvrstili Tilen Potočnik (Šplus), Miha Vetrih (Sl.Gradec), Aljaž Jeran (Radom) in Lucas Tristan Nickel Koželj (Radom).

Pri dekletih so se v četrtfinale uvrstile Noka Jurič, Brina Šulin, Mia Kukovič, Pia Marija Rebec, Ana Lanišek, Tara Gorinšek, Žana Kukavica in Alja Belinger.

V nadaljevanju turnirja so se v finale uvrstile Pia Marija Rebec (TC-LJ), ki je s 6-3 7-5 premagala Brino Šulin (Radom) in Tara Gorinšek (Ptuj), ki je s 6-2 7-5 izločila Aljo Belinger (Šplus).