Blaž Rola ostal brez četrtfinala v Zhuhaju

Blaž Rola se je na ATP challengerju v Zhuhaju v tekmi, ki je požela veliko publicitete uvrstil v tretji krog, kjer se je danes boril za nastop v četrtfinalu s Špancem Enriqom Lopezom Perezom, 252. igralcem lestvice ATP. Žal ni bil uspešen. Lopez Perez je po dobljenem izenačenem prvem nizu, ki se je končal v podaljšani igri, brez težav dobil drugega in slavil s 7-6(6) 6-1. V prvem nizu smo videli dva brejka, Rola pa je imel tudi dve zaključni žogici, ki ju ni izkoristil. V drugem nizu je dvakrat izgubil svoj začetni udarec in s tem tudi srečanje.

Sicer pa je tekma drugega kroga požela zanimanje zaradi nevsakdanjega "incidenta" v zaključku srečanja, ki ga je z dvema različnima odločitvama začinila sodnica na stolu. Francoz Baptiste Crepatte namreč v zadnji igri srečanja, potem ko mu je v prejšnji Blaž odvzel servis, ni sledil ritmu serverja in se ni postavil na črto za sprejem servisa, temveč se je sprehajal daleč za osnovno črto, zaradi česar je Blaž enostavno nadaljeval tekmo in serviral ter dosegel as, sodnica pa je točko priznala. Pravila govorijo, da mora igralec ki brani servis slediti tempu serverja, tako da je strogo formalno gledano Rola ravnal pravilno, sodnica pa je to njegovo ravnanje potrdila. Žal ni enako ravnala v naslednji točki, ko se je postopek ponovil. Blaž je še enkrat serviral medtem, ko je Francoz še vedno protestiral, no tokrat je sodnica odredila, da se točka ponovi.

Ne glede na vse je Blaž, ki je v tekmi odlično serviral in dosegel 23 asov, zadnjo igro zanesljivo dobil. Igralca sta si po srečanju izmenjala še nakaj krepkih, ali bo vse skupaj imelo še kakšne posledice pa ni znano.

Rola, ki je na tem turnirju v dobri formi bo to poskušal danes potrditi in se uvrstiti v četrtfinale.