prijava_e
Novice : Arhiv novic 2014 : Avgust 2014

Arhiv novic - avgust 2014

V ponedeljek se začenja 1. moška slovenska teniška liga

bm, 31.08.2014

V ponedeljek se z uvodnima obračunoma začenja 1. slovenska moška teniška liga. Sodelujejo ekipe TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Branik Maribor in TK Avoplus Koper.

V uvodnih obračunih se bosta v Ljubljani pomerili ekipi TD Slovan Ljubljana in TK Avtoplus Koper, V Mariboru pa bo mestni obračun med ekipama ŽTK Maribor in TK Branik Maribor. V Mariboru se srečanje igra na igriščih ŽTK.

Obe tekmi se bosta začeli ob 10. uri.

Play off, v katerega se uvrstita obe prvouvrščeni ekipi, bo 7.9.2014. TUKAJ.

Janez Semrajc v Portschachu do enajstega naslova na turnirjih serije Futures

bm, 31.08.2014

Na moškem Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Portschachu se je Janez SEMRAJC enajstič v karieri vpisal med zmagovalce tovrstnih turnrjev, drugič letos. Turnir je osvojil zelo suvereno, saj je v posamezni tekmi oddal največ 5 iger.

V finalu je s 6-2 6-2 premagal 20. letnega Slovaka Adriana PARTLA.

V konkurenci dvojic je nastopal z Avstrijcem Patrickom OFNERJEM s katerim sta izgubila polfinalno srečanje.

Na Futuresu v Osijeku je v četrtfinalu izgubil Tomislav TERNAR. S 7-6(4) 4-6 6-1 ga je premagal 23. letni Čeh Dominik SUC, 710. igralec lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Portschachu je Polona REBERŠAK v konkurenci dvojic izpadla v polfinalu. Igrala je v paru z Avstrijko Pio KONIG. TUKAJ.

Grega Kokalj v polfinalu končal slovenske nastope v Mariboru, Manca Pislak izgubila četrtfinale v Budimpešti, Tamara Zidanšek polfinalistka dvojic v Quebecu

bm, 31.08.2014

V Mariboru se je mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga prevesil v zaključni del, v zaključnih obračunih pa smo videli tudi predstavnika Slovenije.

V polfinale se je pri fantih uvrstil Litijan Grega KOKALJ, ki je v četrtfinalnem slovenskem obračunu s 6-2 6-2 premagal reprezentančnega kolega, Ptujčana Svena LAHA. Grega KOKALJ, ki je nastopal s posebnim povabilom je bil boljši s 6-2 6-2 in se je v polfinalu pomeril s 4. nosilcem, Avstrijcem Alexandrom ERLERJEM (ITF 326).

Tokrat je bil Alexander ERLER, sicer tudi zmagovalec ITF turnirja v Kranju prejšnji teden, boljši in je zmagal z rezultatom 6-2 6-3.

Za 16. letnega Grego KOKALJA, ki je lansko leto skoraj v celoti izpustil zaradi poškodbe, je bil to šele tretji nastop na turnirjih ITF, na katerih pa ga v prihodnjih dveh letih, kolikor še lahko nastopa med mladinci, zagotovo čaka še vrsta odličnih izidov.

V četrtfinalu je z nastopi med posamezniki končal Jakob Aljaž KAPLJA. S 6-0 6-2 ga je premagal Hrvat Karlo BOLJAT, ki je pred tem v prvem krogu izločil Aleša GERMIČA, v drugem Grego BOHA in v tretjem Miho OKORNA.

V konkurenci dvojic smo ostali brez predstavnikov potem, ko sta Veronika ERJAVEC in Saša KLANEČEK četrtfinalno tekmo predali.

Na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti je po Nini POTOČNIK, ta je izgubila v tretjem krogu, v četrtfinalu izpadla še Manca PISLAK. S 3-6 6-3 6-2 jo je premagala Romunka, 15. letna Andreea Amalia ROSCA (ITF 158). Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Quebecu se je Tamara ZIDANŠEK po porazu v prvem krogu posameznic, v konkurenci dvojic uvrstila v polfinale. S Čehinjo Miriam KOLODZIEJEVO sta polfinalno srečanje izgubili z Japonkama Chihiro MURAMATSU in Yukino SAIGO. Japonki sta zmagali z rezultatom 4-6 6-4 [10-3]. TUKAJ.

Avstrijec Alexander Erler in Kitajka Duzhima Duzhima zmagovalca Maribora, Grega Kokalj do polfinala

, 30.08.2014

V Mariboru se je končal mednarodni mladinski ITF turnir 4. ranga.

Še drugič zapored sta se zmage veselila Avstrijec Alexander ERLER in Kitajka Duzhima DUZHIMA. ERLER je osvojil tudi turnir, ki se je prejšnji teden odvijal v Kranju.

V zaključnih obračunih smo videli tudi predstavnika Slovenije.

V polfinale se je pri fantih uvrstil Litijan Grega KOKALJ, ki je v četrtfinalnem slovenskem obračunu s 6-2 6-2 premagal reprezentančnega kolega, Ptujčana Svena LAHA. Grega KOKALJ, ki je nastopal s posebnim povabilom je bil boljši s 6-2 6-2 in se je v polfinalu pomeril s 4. nosilcem, Avstrijcem Alexandrom ERLERJEM (ITF 326).

Tokrat je bil Alexander ERLER, kasnejši zmagovalec, boljši in je zmagal z rezultatom 6-2 6-3.

Za 16. letnega Grego KOKALJA, ki je lansko leto skoraj v celoti izpustil zaradi poškodbe, je bil to šele tretji nastop na turnirjih ITF, na katerih pa ga v prihodnjih dveh letih, kolikor še lahko nastopa med mladinci, zagotovo čaka še vrsta odličnih izidov.

Preberite tudi TUKAJ.

V Kopru začetek glavnega turnirja ob 14.30 uri (live scoring)

bm, 30.08.2014

S kvalifikacijami se je v Kopru začel mednarodni mladinski turnir Tennis Europe do 14 let, Banka Koper Junior Slovenia Open 2014.

Pri dečkih je v kvalifikacijah nastopilo 15 Slovencev, v glavnem turnirju je prijavljenih 18 slovenskih igralcev.

Pri deklicah je bilo v kvalifikacijskem žrebu 8 slovenskih igralk, v glavnem turnirju je prijavljenih 16 Slovenk.

Iz kvalifikacij se v glavni turnir ni uvrstil noben slovenski igralec oz. igralka. V finalu kvalifikacij so izgubili Miha VELIČKI, Borut ŠRAJ, Miha PERUŠ in Tom AŠIČ KOVAČ pri dečkih in Lina ŠENICA ter Leeloo OBRUL (na fotrografiji) pri deklicah. Sedaj lahko upajo na mesto srečnih poražencev.

Začetek glavnega turnirja se je zaradi dežja zamaknil, predviden začetek je tako ob 14.30 uri. Nastopilo bo 45 slovenskih igralcev in igralk.

Organizatorji turnirja so v sodelovanju s podjetjem Tennis touch zagotovili spremljanje rezultatov v živo.

Povezavo najdete TUKAJ.

Janez Semrajc finalist Futuresa v Portschachu

bm, 30.08.2014

Na moškem Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Portschachu se je Janez SEMRAJC brez težav uvrstil v finale.

V polfinalu je s 6-2 6-2 premagal 21. letnega Avstrijca Christiana TRUBRIGA, 972. igralca lestvice ATP. V finalu bo igral z zmagovalcem srečanja med Slovakom Adrianom PARTLOM in Avstrijcem Mariom HAIDER-MAURERJEM.

Pred tem je v četrtfinalu z rezultatom 6-1 6-3 premagal domačina Tristana-Samuela WEISSBORNA.V konkurenci dvojic je nastopal z Avstrijcem Patrickom OFNERJEM s katerim sta izgubila polfinalno srečanje.

Na Futuresu v Osijeku je v četrtfinalu izgubil Tomislav TERNAR. S 7-6(4) 4-6 6-1 ga je premagal 23. letni Čeh Dominik SUC, 710. igralec lestvice ATP.

Na ženskem ITF turnirju v Portschachu je Polona REBERŠAK v konkurenci dvojic izpadla v polfinalu. Igrala je v paru z Avstrijko Pio KONIG. TUKAJ.

Veterani so nastopali na mednarodnem ITF turnirju v Opatiji

, 29.08.2014

Na 50. mednarodnem veteranskem ITF turnirju v Opatiji je nastopilo 11 slovenskih igralcev.

V kategoriji M 40 je Robert LAZIČ po dveh zmagah ( Vragotuk,Krasnić )v polfinalu izgubil proti Hrvatu Dinku Gudelju.

V kategoriji M 50 je Miran STEFANOVIČ po zmagi nad Hrvatom Radoševićem izgubil v 1/8 finala proti Avstrijcu Gutmorgethu.

V kategoriji M 55 sta v 1/8 finala izpadla Zmago TAJNŠEK in Rudi BRADELJ.

V kategoriji M 60 je Jože KOLETA po zmagi v nad Hrvatom Sušilovičem v 1/8 finala, v 1/4 finalu izgubil proti Madžaru Pazmandiju.

V 1/4 finalu je, potem ko je bil v prejšnjem krogu prost izgubil tudi Tomaž ŠTRUKELJ. Premagal ga je Italijan Abbatesa.

V kateoriji M 65 je Štefan SEME v 1/8 finala izgubil proti Nemcu Katherju.

V kategoriji M 70 je Riki GRIZILO v 1/4 finalu premagal Nemca Kuehnasta, v 1/2 finalu pa je bil poražen proti Italijanu Ranghiju. V 1/4 finalu je bil poražen tudi Franc LUŠENC. Izgubil je z Romunom Mihailescum.

V kategoriji M 75 je Borut ŠKULJ po 2 zmagah nad Struggio in Saniterjem izgubil proti Hrvatu Vrabecu.

Edina ženska predstavnica Slovenije je bila Mira GRM v kategoriji W 65. V skupini je dosegla 2 zmagi (premagala je Italijanko Caridi in Madžarko Toth) in zabeležila 1 poraz (izgubila je z Nemko Neuert).

Turnirsko zmago pa je kategoriji dvojic MD 45 dosegel Sašo SVOLJŠAK s svojim avstralskim partnerjem Manuelom RADICEM.(na fotografiji) TUKAJ.

Pomoč teniškemu klubu Doboj, Bosna in Hercegovina

bm, 29.08.2014

Poplave v maju, ki so prizadele Bosno in Srbijo so za seboj pustile ogromno škode. Na omenjenem področju je uničenih veliko teniških klubov. Zato se je Teniška zveza Slovenije odločila, da bo teniškemu klubu Doboj priskočila na pomoč in za obnovo igrišč donirala 1.000 €.

S tem dopisom pozivamo vse teniške klube člane TZS, da se nam pridružijo pri tej humanitarni akciji in z dodatno finančno podporo poskušajo pomagati po svojih najboljših močeh.

Ljubljanski klubi so se med seboj že dogovorili o podpori v višini 50-100 €/TK.

TK članom teniške zveze Slovenije se za izkazano pomoč že v naprej zahvaljujemo.

Znesek s pripisom donacija – Doboj lahko nakažete na bančni račun Teniške zveze Slovenije, SI56 0510 0800 0016 191 (ABANKA d.d.)

Sredstva zbiramo do konca oktobra 2014.

Teniški pozdrav!

Predsednik TZS, Marko Umberger

Dopis najdete TUKAJ.

Polona Hercog in Andreja Klepač končali nastope na OP ZDA, Katarina Srebotnik še tretjič uspešna

bm, 29.08.2014

Na OP ZDA je Polona HERCOG letošnje nastope v konkurenci posameznic končala v drugem krogu. V dobri uri jo je premagala 17. nosilka, 26. letna Rusinja Ekaterina MAKAROVA, 28. igralka sveta.

Rusinja je odlično servirala in Poloni ni ponudila nobene možnosti za odvzem servisa, sama je prišla do sedmih in kar štiri je tudi izkoristila. Polona HERCOG je servirala slabše od nasprotnice, na svoj prvi začetni udarec sicer osvojila 69 % točk - Makarova 76 %, a je bil izkoristek drugega servisa preslab, saj je osvojila le 29 % mogočih točk, Makarova pa kar 72 %. Makarova je zadela tudi 21 winnerjev, Polona le 8, v številu neprisiljenih napak pa sta bili igralki izenačeni. Ob koncu srečanja je bila MAKAROVA boljša v osvojenih točkah s 57-36.

Katarina SREBOTNIK je bila uspešna trikrat. V konkurenci ženskih dvojic sta s Kveto PESCHKE zmagali tudi v drugem krogu. S 6-4 6-4 sta premagali Američanko Varvaro LEPCHENKO in Kitajko Saisai ZHENG.

V konkurenci mešanih dvojic Katarina nastopa z Indijcem Rohanom BOPANNO s katerim sta 6. nosilca turnirja. V prvem krogu sta igrala z Američanoma Lauren DAVIS in Nicholasom MONROEM in zmagala 3-6 6-2 [10-0]. Nasprotnikov v drugem krogu še nimata.

Po zelo obetajočem nastopu v Cincinnatiju se je tokrat Andreja KLEPAČ ustavila že na prvi stopnički konkurence ženskih dvojic. S Španko Mario Terreso TORRO FLOR sta sicer imeli precej smole pri žrebu, saj sta se že v prvem krogu merili s 1. nosilkama Saro ERRANI in Roberto VINCI, ki sta letos že osvojili dva turnirja za grand slam, v tretjem pa bili finalistki. Uspeli sta jima odvzeti celo niz, več pa ni šlo. Italijanki sta slavili z rezultatom 6-2 2-6 6-0. TUKAJ.

Ugodnejša šolnina za člane TZS na Gea College

bm, 29.08.2014

Spoštovani teniški kolegi,

Teniška zveza Slovenije je pridobila partnerja na področju izobraževanja in sicer GEA College Fakulteto za podjetništvo, z namenom, da vas spomnimo kako pomembna je formalna izobrazba v življenju vsakega športnika.

Gea college center višjih šol in fakulteta za podjetništvo bosta do vas prijaznejša kot ostale izobraževalne inštitucije. Prilagodili se vam bodo terminsko, pa tudi vsebinsko, saj bodo iskali znanje, ne pa neznanje.

S sklenitvijo sodelovanja na področju izobraževanja ste preko nas upravičeni do 10% popusta na šolnino. Šolnino lahko pri njih poravnate na 10 obrokov po dogovoru s šolo, na 24 obrokov z Diners kartico, uredijo pa vam tudi kredit po meri.

Vpišete lahko naslednje programe:

• Dvoletni dodiplomski študij na centru višjih šol GEA College Dvoletni dodiplomski študij

• Tri letni dodiplomski študij na GEA College fakulteti za podjetništvo Triletni dodiplomski študij

• Dvoletni podiplomski študij na GEA College Fakulteti za podjetništvo Dvoletni podiplomski študij

Na Gea College so do sedaj študirali športniki, ki so navedeni v slikovnem materialu. Povprašajte jih po izkušnjah in se pridružite uspešnim generacijam, ki po uspešni športni karieri osvojijo podjetniške veščine in tako kvalitetnejše oplemenitijo trud iz preteklosti v sadove za prihodnost.

Saj veste, da prihodnost pripada podjetnim.

P.s. Za vse informacije v zvezi z vpisom kontaktirajte osebno vodjo korporativnega komuniciranja na GEI Katjo Fašink na 030650522 / katja.fasink@gea-college.si / 015881345. Pri njej boste prejeli vse informacije in potrebne usmeritve TUKAJ.

Na članskih ITF turnirjih danes uspešen samo Tomislav Ternar, na mladinskih Manca Pislak in Bor Schweiger Mužar, poraz Nine Potočnik

bm, 28.08.2014

V danes odigranih tekmah drugega kroga na mednarodnih članskih ITF turnirjih je bil na Futuresu v Osijeku uspešen Tomislav TERNAR. V drugem krogu je s 5-7 6-2 7-6(4) premagal Hrvata Antuna VIDAKA in se uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu sta izgubila Mike URBANIJA, s 6-1 6-0 ga je izločil Španec Javier MARTI in Tom KOČEVAR DEŠMAN od katerega je bil s 6-1 6-1 boljši 5. nosilec, Hrvat Duje KEKEZ.

Na ženskem ITF turnirju v belgijskem Fleurusu (25.000 $) je Dalila JAKUPOVIĆ s 6-7(3) 2-6 izgubila s 1. nosilko turnirja, Slovakinjo Kristino KUCOVO, 132. igralko lestvice WTA.

Na ITF turnirju v Portschachu (10.000 $) je Eva ZAGORAC z 0-6 3-6 izgubila s 3. nosilko, Slovakinjo Karin MORGOSOVO (WTA 421).

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju je Bor SCHWEIGER MUŽAR v tretjem krogu s 6-3 6-4 premagal Romuna Iona EFRIMA in se uvrstil v četrtfinale.

Na ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti je Manca PISLAK v drugem krogu s 7-5 7-5 premagala 16. letno Belorusinjo Aryno SABALENKA in se prav tako uvrstila v četrtfinale kjer bo igrala z Romunko, Andreeo Amalio ROSCA. V Budimpešti je bila v drugem krogu poražena 3. nosilka Nina POTOČNIK. S 7-5 6-1 jo je izločila 14. letna Rusinja Amina ANSHBA. TUKAJ.

Grega Kokalj, Aljaž Jakob Kaplja in Sven Lah četrtfinalisti ITF turnirja v Mariboru, konec za dekleta

bm, 28.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki poteka na igriščih ŽTK Maribor, so odigrali tekme tretjega kroga.

V konkurenci posameznikov in posameznic so v konkurenci ostali trije fantje, medtem ko so dekleta končala z nastopi.

Grega KOKALJ je v tretjem krogu s 6-7(6) 7-5 6-3 premagal Nemca Tima BUTTNERJA, Sven LAH je s 6-4 6-3 izločil 7. nosilca Rusa Grigorya POTEMKINA , Jakob Aljaž KAPLJA pa je bil s 6-4 2-6 6-4 boljši od 6. nosilca, Rusa Andreya CHEPELEVA.

V četrtfinalu bomo gledali slovenski obračun med Grego KOKALJEM in Svenom LAHOM, kar pomeni, da bo najmanj en slovenski igralec tudi v polfinalu. Za mesto drugega slovenskega polfinalista se bo potegoval Jakob Aljaž KAPLJAMiho OKORNA.

Poleg Mihe se je v tretjem krogu poslovil Jure FRANK, ki je s 3-6 6-7(5) izgubil z 8. nosilcem, Italijanom Riccardom ROBERTOM.

V konkurenci deklet smo po tretjem krogu ostali brez predstavnic. 14-letno Veroniko ERJAVEC je s 6-2 4-6 6-4 premagala leto dni starejša Hrvatica, 1. nosilka turnirja, Ana BISKIC ( ITF 246). Od Kristine NOVAK je bila s 6-3 6-2 boljša 11. nosilka Rusinja Alexandra SHCHIPAKINA, Laro PROSENJAK pa je s 7-5 7-6(3) izločila 7. nosilka, Poljakinja Karolina SILWANOWICZ. Z najboljšim dosežkom na mladinskih ITF turnirjih se poslavlja tudi naša najmlajša igralka v tretjem krogu, 13. letna Kaja JUVAN. S 6-1 6-1 jo je izločila 2. nosilka, 14. letna Kitajka Duzhima DUZHIMA (ITF 312).

V konkurenci dvojic sta pri fantih v četrtfinalu izgubila Jakob Aljaž KAPLJA in Grega KOKALJ.

Pri dekletih sta četrtfinalistki Veronika ERJAVEC in Saša KLANEČEK. Za nastop v polfinalu morata premagati prvi nosilki, Kitajki Duzhimo DUZHIMO in Youmizhuoma YOUMIZHUOMA. TUKAJ.

Na OP ZDA Blaž Kavčič v tretji krog

bm, 28.08.2014

Na OP ZDA v New Yorku sta v sredo nastopila Blaž KAVČIČ in Katarina SREBOTNIK. Oba sta bila uspešna.

Blaž KAVČIČ je igral s 30. nosilcem, 27. letnim Francozom Jeremy CHARDYEM, za katerega je bil to 5. nastop na OP ZDA, najdlje pa je prišel do tretjega kroga leta 2012. V prvem krogu letošnjega turnirja je v treh nizih premagal Argentinca Alejadra FALLO, tokrat pa se je poslovil v drugem krogu. Na US Open je prišel s slabo popotnico, saj je na zadnjih štirih turnirjih kar trikrat končal v prvem, enkrat pa v drugem krogu in tudi tokrat ni bilo drugače.

Blaž je v tretjem medsebojnem dvoboju še drugič zmagal in to brez težav s 6-2 7-6 (6) 6-3. Blaž je ponovno dobro serviral, pa tudi v igri je bil veliko bolj zanesljiv in natančen. Zabil je osem asov, 27 winerjev ter naredil le 19 neprisiljenih napak. Na drugi strani je CHARDY izkoristil le 36 % udarcev na svoj drugi servis in naredil kar 62 neprisiljenih napak, kar je bil odločilen moment v srečanju.

»Ključen trenutek je bil, ko sem v svojo korist uspel obrniti drugi niz. Vendar pa ni bilo nič manj pomembno potem takoj zatem, ko mi je Jeremy na začetku tretjega niza suvereno z nekaj neverjetnimi udarci takoj odvzel servis. Takrat sem videl, da se je zelo »napumpal« in vedel sem, da ga ne smem izpustiti predaleč. Dobro sem odigral v ključnih trenutkih, to mi vliva samozavest. Vedel sem, da zna Jeremy igrati neverjetno, zato nisem smel igrati pasivno, saj te tak igralec hitro »razbije«. Verjel sem, da če bom igral konstantno, da bo začel grešiti in to mi je uspelo,« je bil Blaž zadovoljen s svojo igro in taktiko. Blaž KAVČIČ se je tako prvič v karieri uvrstil v tretji krog OP ZDA, kar je doslej od Slovencev pred njim uspelo le Gregu ŽEMLJI.

Čestitamo !

V tretjem krogu Blaža čaka 3. nosilec, 29. letni Švicar Stan WAWRINKA, 4.igralec sveta.

Prvi nastop na OP ZDA letos pa je uspešno opravila Katarina SREBOTNIK. Katarina je doslej v New Yorku sicer nastopila že šestnajstkrat, prvič leta 1998, najboljšo uvrstitev v konkurenci posameznic je zabeležila leta 2008, ko se je uvrstila v tretji krog, v konkurenci ženskih dvojic pa leta 2006, ko je nastopila v finalu, leta 2008 pa je bila polfinalistka.

Letos sta s Kveto PESCHKE 5. nosilki, v prvem krogu pa sta bili njuni nasprotnici Kanadčanka Sharon FICHMAN in Južnoafričanka Chanelle SCHEEPERS. Srečanje sta dobili Katarina in Kveta z rezultatom 6-4 7-6(3).

V četrtek bodo na OP ZDA trije slovenski nastopi. V drugem krogu konkurence posameznic bo nastopila Polona HERCOG, ki bo v zadnjem srečanju dnevnega sporeda s 26. letno Rusinjo Ekaterino MAKAROVO, 17. nosilko in trenutno 18. igralka sveta. Leta 2013 je bila četrtfinalistka.

TUKAJ.

Janez Semrajc, Dalila Jakupović in Eva Zagorac uspešni na turnirjih Futures in ITF

bm, 27.08.2014

Na ITF turnirju serije Futures v Portschachu se je Janez SEMRAJC uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 6-1 nadigral Rusa Kirilla DMITRIEVA.

Na ITF turnirju v belgijskem Fleurusu (25.000 $) se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v drugi krog. Z 2-6 6-4 7-5 je premagala domačinko Morgane MICHIELS.

Še tretjič je v Portschachu zmagala Eva ZAGORAC. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 6-1 premagala domačinko Miro ANTONITSCH, ki je nastopila s posebnim povabilom.

TUKAJ.

Na ITF turnirju v Mariboru danes 9 slovenskih zmag, Nina Potočnik in Manca Pislak uspešni v Budimpešti, Bor Schweiger Mužar v Skopju

bm, 27.08.2014

Na ITF turnirju 4. ranga v Mariboru so odigrali tekme drugega kroga.

V današnjih nastopih so pri fantih zmagali Jure FRANK, Sven LAH, Aljaž Jakob KAPLJA, Grega KOKALJ in Miha OKORN, poraze pa so zabeležili Filip Jakob ZUPANČIČ, Nick CMAGER, Anže ARH in Grega BOH.

Pri dekletih so zmagale Veronika ERJAVEC, Kaja JUVAN, Kristina NOVAK in Lara PROSENJAK, izgubile pa so Zala DOVNIK, Kristina Tina GODEC in Evgenija BURGER.

Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budimpešti slovenske barve branita Nina POTOČNIK in Manca PISLAK.

Slednja je kot 2. nosilka turnirja v prvem krogu s 6-2 6-1 premagala 15. letno domačinko Panno UDVARDY (ITF 341). Nina POTOČNIK je 3. nosilka turnirja deklet, v prvem krogu pa je imela nekaj več dela s 15. letno Belorusinjo Ulyano GRIB (ITF 174).

Na ITF turnirju v Skopju, turnir je 5. ranga, se je Bor SCHWEIGER MUŽAR uvrstil v tretji krog. S 6-2 6-3 je v drugem premagal Grka Minosa Kimona STAVRAKASA.

Nika ZUPANČIČ je na istem turnirju izgubila v drugem krogu.

TUKAJ.

OP Polzele za člane in članice - nagradni sklad

bm, 27.08.2014

Organizatorji OP Polzele za člane in članice, ki bo od 6. do 8.9.2014 sporočajo, da so za udeležence zagotovili nagradni sklad.

Ta bo za obe kategoriji znašal 1000 € . TUKAJ.

V Portorožu smo dobili državne veteranske prvake v mešanih dvojicah

bm, 27.08.2014

V Portorožu se je v organizaciji TK Val konec tedna končalo 5. državno prvenstvo mešanih dvojic za veterane.

Z naslovom državnih prvakov se lahko pohvalijo:

Kategorija 35-45 +

Ksenija JERAS in Matjaž SLAK

Kategorija 50 +

Slavka SREBRNJAK in Sašo SVOLJŠAK( na fotografiji)

Kategorija 55 +

Milena ZAKERŠNIK in Davor ŽNIDAR

Uvrstitve ostalih udeležencev prvenstva najdete TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog OP ZDA v New Yorku

bm, 26.08.2014

Po odlični partiji Blaža KAVČIČA se je danes na OP ZDA izkazala tudi strong>Polona HERCOG. V uvodnem nastopu je s 6-2 7-6(4) izločila 34. igralko sveta, Ukrajinkjo Elino SVITOLINO in se v petem nastopu drugič uvrstila v drugi krog.

Srečanje je trajalo nekaj manj kot dve uri, Polona HERCOG pa je bila na koncu v točkah boljša s 96-83.

Polona HERCOG je bila boljša pri začetnem udarcu, predvsem pa je izkoristila več priložnosti za break. Priigrala si jih je 10, izkoristila je tri, Ukrajinka pa je od 11 priložnosti za break uspela v svoj prid odločiti le eno. Izkoristila tudi ni priložnosti, ki se ji je ponudila pri izidu 6-5 v drugem nizu in je imela na Polonin servis priložnost za osvojitev niza.

Nasprotnica v drugem krogu bo 17. nosilka, Rusinja Ekaterino MAKAROVO. Ta je bila za Hercogovo udsodna v prvem krogu lanskega turnirja v New Yorku, Polona pa ima tako priložmnost, da se ji oddolži in se prvič v karieri uvrsti v tretji krog.

Najdlje je med Slovenkami leta 2008 prišla Katarina SREBOTNIK, ki je zaigrala v osmini finala, v tretji krog pa sta se uvrstili tudi Tina PISNIK leta 2003 in Maja MATEVŽIČ leta 2001. TUKAJ.

V Mariboru se je začel glavni del ITF turnirja 4. ranga "Radenska Open 2014", Tamara Zidanšek izgubila v Quebecu

bm, 26.08.2014

V Mariboru se je začel glavni del ITF turnirja 4. ranga "Radenska Open 2014".

V kvalifikacijah so nastopila samo dekleta, v glavni turnir pa se je prebila le Kaja JUVAN, ki je v odločilnem srečanju premagala Hrvatico Neli ŠUNJIČ s 6-0 6-0. V zadnjem krogu je izgubila Nika RADIŠIČ, a se je tudi ona v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka.

Pri dekletih je tako v glavnem turnirju v prvem krogu nastopilo 13 slovenskih igralk. Uspešne so bile Zala DOVNIK, Veronika ERJAVEC, Evgenija BURGER, Tina Kristina GODEC, Lara PROSENJAK, Kristina NOVAK in Kaja JUVAN.

V prvem krogu so izgubile Nika KOZAR, Nika RADIŠIČ, Anja GAL, Nina KOLAR, Saša KLANEČEK in Mojca MEJAK.

Pri fantih je v glavnem turnirju nastopilo 24 Slovencev. V drugi krog so se uvrstili Grega KOKALJ, Sven LAH, Anže ARH, Filip Jakob ZUPANČIČ, Jure FRANK, Nick CMAGER, Jakob Aljaž KAPLJA, Grega BOH in Miha OKORN.

Izpostaviti velja zmago Mihe OKORNA, ki je s 6-4 7-6(1) premagal 2. nosilca turnirja, 15. letnega Britanca Maxa STEWARTA, 376. igralca mladinske svetovne teniške lestvice.

V prvem krogu so se polovili Matic ZAPLOTNIK, David Lucas AMBROŽIČ, Gregor GAŠPERŠIČ, Peter KERŠIČ, Tilen ŠIMENKO LALIČ, Andrej ŠUŠTERŠIČ, Žiga DROBNIČ, Žiga GAŠPERŠIČ, Aljaž ŠENICA, Luka VOLK, Nejc SITAR, Tino KOVAČIČ, Jernej ZAPLOTNIK, Klemen NIKOLAŠ in Aleš GERMIČ.

Naše najboljše mladinke ta teden nastopajo v Kanadi in na Madžarskem.

V Kanadi je v prvem krogu že nastopila Tamara ZIDANŠEK in s 4-6 4-6 izgubila z domačinko Charlotte ROBILLARD-MILLETTE . Uspešna pa je bila v konkurenci dvojic, kjer sta se z Miriam KOLODZIEJOVO uvrstili v četrtfinale.

Nina POTOČNIK in Manca PISLAK sta na turnirju v Budimpešti, kjer sta 2. in 3. nosilka. Prvič bosta nastopili v sredo. TUKAJ.

Marino Kegl osvojil turnir v Senici na Slovaškem

bm, 25.08.2014

V Senici na Slovaškem je 23. in 24. avgusta potekal mednarodni teniški turnir gluhih in naglušnih, IV. DEAF ZAHORAK CUP - SENICA.

Marino KEGL (ŽTK Maribor), je dosegel svojo 26. mednarodno turnirsko zmago v članski konkurenci gluhih teniških igralcev, obenem pa je osvojil tudi velik prehodni pokal. V četrtfinalu je bil Marinov nasprotnik Peter Bede. Marino je slavil 9:0. V polfinalu je premagal Jozefa Pavloviča 9:0, v finalu pa Davida Hanudela 6:0, 6:0.

Rezultati:

1. mesto Marino KEGL (Slo)

2. mesto David Hanudel (Svk)

3. mesto Miroslav Lipovsky (Svk)

TUKAJ.

Blaž Kavčič po odlični predstavi v drugi krog US Opna, Blaž Rola pokleknil po treh urah in petih nizih proti Verdascu

bm, 25.08.2014

Na OP ZDA smo prvi dan videli slovensko zmago ter in tesen poraz.

Blaž KAVČIČ je udvodno srečanju igral na Grand standu, kjer je bil njegov nasprotnik domačin, trenutno 47. igralec sveta, Donald YOUNG.

Blaž KAVČIČ je tekmo začel zelo rezervirano in v prvem nizu hitro zaostal. A njegova nezbranost ni trajala dolgo, začel je igrati vedno bolje, prevzel je pobudo in z manj napakami prvi niz dobil s 7-5. V nadaljevanju srečanja je samo potrdil, da je trenutno v precej boljši formi kot Američan in naslednja dva niza je zanesljivo dobil s 6-4 6-4 ter se prvič v karieri uvrstil v 2. krog odprtega prvenstva ZDA.

»Vse od 0:4 v prvem nizu sem uspel nivo igre držati na visokem nivoju. Igral sem vse skozi svoj tenis in diktiral tempo igre. Zelo sem zadovoljen s servisom, s katerim sem trikrat uspešno serviral za zmago v nizu in pa s tem, da sem skozi celoten dvoboj od prve do zadnje točke uspel ohranjati mirno kri. Mislim, da je bi to danes ključ do zmage«, je bil po tekmi vidno zadovoljen trenutno 92. igralec sveta.

Občinstvu je še povedal: »Res sem zelo vesel, saj sem po operaciji stopala pred nekaj meseci razmišljal celo o tem, da preneham s tenisom, sedaj pa sem nazaj med najboljšimi 100 na svetu in v drugem krogu enega izmed največjih turnirjev, in to z zmago nad Donaldom, ki je bil v zadnjem času v odlični formi.«

»Pred časom bi se v takšnem dvoboju stvari še nekajkrat zakomplicirale, sedaj uspevam ohranjati mirno kri in visoko koncentracijo skozi celotno tekmo, kar me seveda navdaja z optimizmom za naprej«, je zadovoljen tudi s svojo psihično pripravo.

Njegov nasprotnik v drugem krogu bo Francoz, 30. nosilec Jeremy CHARDY.

Nastope je sicer prvi dan turnirja začel Blaž ROLA, ki je igral z 31. nosilcem, Špancem Fernandom VERDASCOM, trenutno 37. igralcem sveta.

Blaž ROLA se je odlično držal vse do izida 4-5 v odločilnem petem nizu, ko je na svoj servis še povedel s 30-0, na koncu pa odločilni niz izgubil s 4-6. Srečanje, ki je trajalo dobre tri ure, se je končalo s 6:3, 3:6, 7:5, 1:6, 6:4, na koncu pa je VERDASCO osvojil vsega eno točko več kot Blaž ROLA (152-151). Igralca sta bila v vseh elementih igre povsem izenačena, tako pri začetnem udarcu (Rola 65 % prvi, 47 % drugi servis, Verdasco (66%,48%), kot pri izkoriščenih break priložnostih (Rola 7od 17, Verdasco 7 od 18).

Polona HERCOG bo kot edina slovenska predstavnica v konkurenci posameznic nastopila v torek v tretjem srečanju dnevnega sporeda.

V konkurenci dvojic bosta nastopili Katarina SREBOTNIK in Andreja KLEPAČ.

Prvič po nekaj letnem sušnem obdobju bomo v mladinskem delu turnirja spremljali nastop slovenske mladinke, Tamare ZIDANŠEK. TUKAJ.

Janez Semrajc in Tomislav Ternar uspešna v prvem krogu, Eva Zagorac v glavni turnir Portschaha, poraz Polone Reberšak

bm, 24.08.2014

Naši igralci in igralke, ki so za nastop na zadnjem grand slamu uvrščeni prenizko na svetovnih teniških lestvicah, se udeležujejo turnirjev serije ITF in Futures.

V avstrijskem Portschachu potekata moški Futures (10.000 $) in ženski ITF turnir z enakim nagradnim skladom.

V glavnem turnirju je že nastopil Janez SEMRAJC, ki je kot 2. nosilec turnirja v prvem krogu s 6-2 6-3 premagal Korejca Young Seok KIMA. V kvalifikacijah sta nastopila Miha MLAKAR in Dorian Tomaž JANEŽIČ, a sta oba izgubila v drugem krogu.

Pri dekletih sta neposredno v glavni turnir uvrščeni Polona REBERŠAK in Natalija ŠIPEK. Polona REBERŠAK je srečanje prvega kroga že odigrala in z 2-6 6-7(5) izgubila z Avstrijko Pio KONIG.

V glavni turnir se je skozi kvalifikacije prebila Eva ZAGORAC, ki je v drugem krogu s 6-1 6-0 premagala Rusinjo Maryo SUKHAREVO, v finalu kvalifikacij pa je bila s 4-6 7-5 6-0 boljša od Nemke Kristin SCHULER.

V kvalifikacijah so nastopile še Tjaša JERŠE, Pia BRGLEZ, Lara GLAVIČ, Žoel KASTELIC in Maša MARC. Vse so se poslovile po prvem odigranem srečanju.

Na Futuresu v Osijeku (10.000 $) bodo v glavnem turnirju nastopili Mike URBANIJA, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Tomislav TERNAR. Tomislav TERNAR je že odigral tekmo prvega kroga in s 6-3 6-3 premagal Madžara Gergelya MADARASZA

V kvalifikacijah je nastopil Blaž BIZJAK in po dveh zmagah izgubil finalno srečanje ter ostal brez nastopa v glavnem turnirju.

Na ženskem ITF turnirju v belgijskem Fleurusu (25.000 $) bo nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. TUKAJ.

V Mariboru se je začel tretji mladinski ITF turnir

bm, 24.08.2014

Z mladinskim ITF turnirjem 4. ranga se v Mariboru na igriščih ŽTK končuje serija treh turnirjev, ki štejejo za mladinsko svetovno teniško lestvico. Predhodna turnirja sta bila v Domžalah in v Kranju. Maribor bo torej tretja priložnost za slovenske igralke in igralce, da se vmešajo v boj za najvišja mesta in osvojijo prve ali nove točke za svetovno lestvico.

Danes se končujejo kvalifikacijski obračuni, v katerih pri fantih nimamo predstavnikov, pri dekletih pa se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Nika RADIŠIČ, medtem, ko mora tekmo prvega kroga dokončati Kaja JUVAN, saj je bilo njeno srečanje z Nemko Carmen SCHULTHEISS pri izidu 1-1 v nizih in 3-3 v tretjem nizu, prekinjeno.

Koga od slovenskih predsatvnikov bomo še videli v glavnem turnurju bo znano danes zvečer.

Zagotovo bo med udeleženci turnirja naša najbolje uvrščena igralka v Kranju Kristina NOVAK (na fotografiji).

TUKAJ.

V Kranju so nastopili najmlajši na turnirjih v kategoriji 8-11 let

bm, 24.08.2014

V Kranju so ta konec tedna nastopili najmlajši teniški igralci in igralke stari do 11 let. Turnir sovpada z zaključnimi obračuni na ITF turnirju 4. ranga za mladince, kar je lepa priložnost za mlade teniške nadebudneže, da vidijo na delu fante in dekleta, ki bodo morda že v kratkem nastopali na profesionalnih teniških turnirjih.

V Kranju so se med zmagovalce vpisali:

MINI tenis dečki: Nejc STRAŠEK (Ptuj)

MINI tenis deklice: Tinkara VRANIČAR (Ol-Lj)

MIDI tenis dečki: Jaka GOLOB (Tr-Kr)

MIDI tenis deklice: Katarina JANKOVIČ (Ol-Lj)

Dečki do 11 let: Jon ŠUNTAR (Tr-Kr)

Deklice do 11 let: Maja RADIŠIČ (Talos)

Dečki do 10 let: Tristan FLANDER (TK Maja)

Deklice do 10 let: Ela Nala MILIČ(Ol-Lj)

Na fotografiji: Najboljši dečki v kategoriji do 10 let TUKAJ.

Andreja Klepač osvojila močan WTA turnir dvojic v New Havenu

bm, 23.08.2014

Andreja KLEPAČ je v New Havenu dosegla uspeh kariere v konkurenci dvojic. S Španko Silvio SOLER-ESPINOSA sta v finalu 710.000 $ vrednega turnirja s 7-5 4-6 10-7 premagali Novozelandko Marino ERAKOVIĆ in Španko Arantxo PARRA SANTONJA.

Spomnimo, da sta zmagovalki v drugem krogu premagali dvojico Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE.

Za Andrejo KLEPAČ je to tretji naslov v konkurenci dvojic v karieri in odlična napoved pred nastopom na OP ZDA v New Yorku, ki se začne v ponedeljek.

28. letna Andreja KLEPAČ na lestvici WTA v konkurenci dvojic trenutno zaseda 58. mesto, kar pa bo na novi lestvici zagotovo presegla.

Zmaga ji bo navrgla 19.000 $ in 540 točk za WTA lestvico dvojic.

Čestitamo! TUKAJ.

Bor Schweiger Mužar zmagovalec turnirja dvojic v Skopju

bm, 23.08.2014

Na ITF turnirju 5. ranga v Skopju je Bor SCHWEIGER MUŽAR s soigralcem Goradzom SRBLJAKOM iz Makedonije osvojil turnir dvojic.

Čestitamo! TUKAJ.

Nick Cmager in Kaja Juvan zmagovalca OP 16 v Ljubljani

bm, 23.08.2014

V Ljubljani se je končalo OP 16 za fante in dekleta. Zaradi slabega vremena so polfinalna in finalna srečanja odigrali na pokritih igriščih v TC Dolgi most.

Turnirja sta odvojila Nick CMAGER (ŽtkMb) pri fantih in Kaja JUVAN (Šplus) pri dekletih.

Nick CMAGER je v finalu s 6-2 4-6 6-2 premagal Aljaža FUGINO (Ltc), Kaja JUVAN je bila s 6-4 6-3 boljša od Tine Kristine GODEC (AsLit).

Nick CMAGER (ŽtkMb), je v polfinalu s 6-3 6-2 premagal Nejca LAVRENČIČA, Aljaž FUGINA je s 6-4 2-6 6-2 izločil Tima TEKAVCA.

Pri dekletih je v polfinalu Tina Kristina GODEC s 6-1 5-7 6-4 premagala Tino CVETKOVIČ, Kaja JUVAN je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljša od Urške VELEC. TUKAJ.

Mike Urbanija, Polona Reberšak in Dalila Jakupović izgubili polfinalna srečanja

bm, 23.08.2014

Kar tri polfinaliste smo imeli ta konec tedna na mednarodnih članskih turnirjih ITF. Žal so vsi trije bnastope tudi končali v polfinalu.

Prvi je polfinalno srečanje v Čakovcu na Futuresu (10.000 $) odigral Mike URBANIJA in izgubil. S 6-3 6-4 ga je premagal 2. nosilec Francoz Enzo COUACAUD.

V Vinkovcih je popoldne v polfinalu ženskega ITF turnirja (10.000 $) nastopila Polona REBERŠAK in tudi ona klonila . S 6-0 6-1 jo je premagala 19. letna Hrvatica Iva MEKOVEC, 425. igralka lestvice WTA.

V Wanfercee-Baulet je kot zadnja na ITF turnirju (15.000 $) nastopila Dalila JAKUPOVIĆ. Prvi niz proti Belgijki Sofie OYEN je izgubila z 2-6, drugega dobila s 7-5 v tretjem pa še enkrat izgubila, tokrat v podaljšani igri 6-7(3).

TUKAJ.

Mike Urbanija, Polona Reberšak in Dalila Jakupović polfinalisti turnirjev ITF

bm, 22.08.2014

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v belgijskem Wanfercee-Bauletu se je Dalila JAKUPOVIĆ, ki je 3. nosilka turnirja, uvrestila v polfinale. V četrtfinalnem obračunu je z rezultatom 6-2 6-4 premagala Argentinko Tatiano BUA. Polfinalno nasprotnico še čaka.

Na ITF turnirju v Vinkovcih (10.000 $) je v polfinale napredovala Polona REBERŠAK. V četrtfinalu je s 3-6 6-3 6-2 premagala Slovakinjo Katarino STRESNAKOVO. V polfinalu bo igrala z 2. nosilko, Hrvatico Ivo MEKOVEC.

V četrtfinalu je bil na moškem Futuresu v Čakovcu (10.000 $) uspešen tudi Mike URBANIJA. S 4-6 7-6(6) 6-3 je izločil 6. nosilca, Hrvata Duja KEKEZA. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, Francozom Enzo COUACAUDOM.

TUKAJ.

Na OP 16 v Ljubljani odigrali tekme drugega kroga in četrtfinalna srečanja

bm, 22.08.2014

Na igriščih TK Svoboda v Ljubljani so fantje in dekleta na OP 16 odigrali tekme drugega kroga in v nadaljevanju tudi četrtfinalna srečanja.

V drugem krogu sta izpadla še dva nosilca, tako da so v četrtfinalu nastopili le še trije.

Tim TEKAVEC je s 6-4 7-5 premagal klubskega kolega Andreja ŠUŠTERŠIČA, Matic ZAPLOTNIK je s 3-6 6-2 6-3 izločil Aljaža ŠENICO.

V polfinale so se uvrstili Nick CMAGER, ki je bil s 6-1 6-3 boljši od Eneja BERGHAUSA, Nejc LAVRENČIČ je s 6-2 6-2 premagal Toma AŠIČA KOVAČA, Aljažu FUGINI je pri zaostanku z 0-2 srečanje predal Matic ZAPLOTNIK. Za zadnje mesto v polfinalu sta se borila Tim TEKAVEC in 2. nosilec Maks MEH. Tri ure in pol so bile potrebne, da smo dobili zmagovalca. Srečanje je dobil Tim TEKAVEC z rezultatom 5-7 6-3 6-4, potem ko je v odločilnem tretjem nizu že zaostajal z 1-3.

Pri dekletih je bila edina nepostavljena igralka v četrtfinalu Ana MERVIČ. Tu pa vendarle ni bila kos 1. nosilki Tini Kristini GODEC, ki je zmagala z 1-6 6-3 6-4. Tina CVETKOVIČ je bila s 6-3 6-0 boljša od Nine KOLAR, Urška VELEC je s 6-2 7-5 premagala Stefany GRLJ, Kaja JUVAN je s 7-6(4) 6-3 izločila Marušo PLANK.

Na fotografiji so tri četrtfinalistke Kaja JUVAN, Tina CVETKOVIČ in Maruša PLANK.

Več fotografij nastopajočih si lahko ogledate na naši facebook strani FACEBOOK TZSin v fotogaleriji TUKAJ.

Aljaž Bedene se na OP ZDA ni uvrstil v glavni turnir, znani nasprotniki Kavčiča, Role in Hercogove

bm, 22.08.2014

Na OP ZDA v New Yorku, zadnjem turnirju za grand slam sezone 2014, je Aljaž BEDENE poklenil v finalu kvalifikacij.Potem , ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagal Gruzijca, 22. letnega Nikoloza BASILASHVILIJA, 198. igralca sveta, je v odločilnem tretjem krogu kvalifikacij izgubil srečanje z Nemcem, 25. letnim Petrom GOJOWCZYKOM, 9. nosilcem kvalifikacijskega turnirja in 125. igralcem lestvice ATP. Nemec je bil boljši v treh nizih z rezultatom 3-6 6-4 6-3.

Znana sta tudi že nasprotnika Blaža KAVČIČA in Blaža ROLE ter nasprotnica Polone HERCOG v glavnem turnirju.

Blaž ROLA bo igral z 31. nosilcem, 30. letnim Špancem Fernandom VERDASCOM.

Blaž KAVČIČ bo imel nasproti 25. letnega Američana Donalda YOUNGA, 46. igralca lestvice ATP. Leta 2011 ga je Blaž KAVČIČ v njunem doslej edinem medsebojnem dvoboju premagal.

Naša edina predstavnica v ženski konkurenci posameznic, Polona HERCOG se bo pomerila z Ukrajinko Elino SVITOLINO. 19. letna Ukrajinka je na 34. mestu lestvice WTA, letos julija pa je osvojila WTA turnir in sicer v Bakuju. Na predzadnjem pripravljalnem turnirju v Cincinnatiju se je uvrstila v četrtfinale, kjer jo je premagala Ana IVANOVIĆ, v New Havenu pa je že v prvem krogu izgubila s Kitajko Shuai PENG.

TUKAJ.

Živa Falkner zmagovalka turnirja TE 12 na Ptuju, s Pio Lovrič zmagovalka dvojic, pri fantih slavila Samuel Pate in Blaž Vidovič

bm, 21.08.2014

Na Ptuju se je končal turnir Tennis Europe do 12 let.

Pri deklicah ga je odlično odigrala Živa FALKNER, 2. igralka lestvice TZS do 12 let in državna reprezentantka v tej kategoriji, ki je suvereno premagala vse nasprotnice in brez izgubljenega niza in z največ petimi izgubljenimi igrami v enem srečanju osvojila turnir.

V finalu je s 6-3 6-2 opravila Slovakinjo Romano CISOVSKO.

V konkurenci dvojic sta v slovenskem obračunu slavili Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagali Aljo BELINGER in Tjašo KLEVIŠAR.

Pri dečkih sta zmagovalni pokal dvignila Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ. V finalu sta s 4-6 6-4 [10-4] premagala madžarsko-italijansko navezo Balint DOBAK in Simone SORBINO. Čestitke vsem !

Foto: organizator TUKAJ.

Na TE 12 na Ptuju med posameznicami uspešna samo Živa Falkner, tri slovenske dvojice v finalu

bm, 21.08.2014

Na mladinskem turnirju TE 12 na Ptuju je v konkurenci posameznikov oz. posameznic v polfinale napredovala samo Živa FALKNER. V četrtfinalu je s 6-0 6-4 premagala Rusinjo Anno LYTNEVO. Za nastop v finalu se bo borila s Hrvatico Antoaneto TASLIDŽIČ.

V četrtfinalu so izgubili Pia LOVRIČ, s 6-4 6-1 jo je premagala Slovakinja Romana CISOVSKA, za fanta pa sta bila usodna igralca iz Italije. Filip KALJEVIČ je s 6-7(2) 3-6 izgubil z Federicom RUGGERIJEM, Samuel PATE je v treh nizih, z 1-6 6-4 2-6. klonil proti Simoneju SORBINU.

Precej bolje so se naši predstavniki odrezali v konkurenci dvojic. Pri dečkih bosta v finalu nastopila Samuel PATE in Blaž VIDOVIČ, pri deklicah pa bo finale povsem slovensko. Za naslov se bodo borile Živa FALKNER in Pia LOVRIČ ter Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR. TUKAJ.

Na OP 16 v Ljubljani končali tekme prvega kroga

bm, 21.08.2014

Kljub močnemu deževju, ki je ponoči dobro namočilo tudi igrašča v športnem parku Svoboda, so prizadevni organizatorji, TK Svoboda, uspeli okrog 11. ure igrišča pripraviti in pod streho spraviti tudi srečanja prvega kroga.

Pri fantih je v prvem krogu izgubil šesto postavljeni Mark PORENTA, premagal ga je Aljaž FUGINA, kar dva nasilca, četrtega Erika PETROVIČ in sedmega Gabra PETROVIČ pa sta nadomestila srečna poraženca. Zanesljivo je napredoval 1. nosilec Nick CMAGER.

Pri dekletih je 8. nosilko Niko ALBREHT izločila Ana MERVIČ, ostale nosilke v drugi krog brez težav.

Ker mora biti turnir po programu končan v soboto, je moral sodnik dvojice odpovedati.

TUKAJ.

Kristina Novak izgubila četrtfinale ITF 18 v Kranju, v konkurenci dvojic zmagovalki Kristina Novak in Veronika Erjavec

bm, 21.08.2014

Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju se je kot edina slovenska predstavnica v četrtfinale uvrstila Kristina NOVAK, v četrtfinalu pa je tudi ona končala z nastopi. S 6-3 3-6 6-1 jo je premagala Rusnija Alexandra SHCHIPAKINA.

Včeraj sta, po zmagah v drugem krogu, v tretjem krogu izgubila še zadnja predstavnika pri fantih Grega BOH in Grega KOKALJ.

Kristina NOVAK je v drugem krogu s 7-5 6-3 premagala Hrvatico Ando KARANUŠIČ.

Pri fantih je bil v drugem krogu Grega KOKALJ v izenačenem srečanju za odtenek boljši od 8. nosilca Rusa Artema DUBRIVNYYA (ITF 377) in je slavil s 7-6(4) in 7-6(5). V tretji krog se je uvrstil tudi Grega BOH, ki je s 4-6 6-3 6-1 premagal 6. nosilca, Britanca Maxa STEWARTA (ITF 365).

Veronika ERJAVEC je v drugem krogu s 5-7 5-7 izgubila s 13. letno Kitajko Mushouno MUSHOUNO, Anže ARH je z 1-6 1-6 izgubil s 7. nosilcem, Hrvatom Karlom LOZIČEM (ITF 369), Jure FRANK je moral poraz z 2-6 4-6 priznati 3. nosilcu, Srbu Stefanu MILIČEVIČU (ITF 338), Aljaž Jakob KAPLJA pa je s 4-6 2-6 izgubil z 12. nosilcem, Britancem Sebastianom BUTLERJEM ( ITF 509).

V nadaljevanju četrtkovega sporeda so fantje odigrali še tretji krog v konkurenci posameznikov, saj so bili zaradi slabega vremena s sporedom v zaostanku. Na igrišče sta tako še enkrat morala Grega BOH in Grega KOKALJ in oba sta žal izgubila. Za Grego KOKALJA je bil premočan 10. nosilec, igralec iz San Marina Marco De ROSSI. Zmagal je s 6-2 6-1. Grega BOH je moral premoč priznati 9. nosilcu, Avstrijcu Alexandru ERLERJU.

V konkurenci dvojic sta pri fantih v četrtfinalu Nik KRAPEŽ in Jernej ZAPLOTNIK, pri dekletih so se v polfinale uvrstile Veronika ERJAVEC in Kristina NOVAK ter Nika KOZAR in Zala DOVNIK. Na ITF turnirju 2. ranga v madžarskem Budaorsu je Nina POTOČNIK zmagala še tretjič. V četrtfinalu je s 6-1 4-6 6-0 premagala Rusinjo Eleno RYBAKINA. Polfinalno srečanje je igrala s Slovakinjo Jano JABLONOVSKO in izgubila z rezultatom 6-7(6) 2-6.

Na ITF turnirju 5. ranga v Skopju je tekmo tretjega kroga izgubil Bor SCHWEIGER MUŽAR. Z 2-6 6-2 6-2 ga je premagal 5. nosilec, Romun Daniel COZMA.

V konkurenci dvojic sta turnir v Kranju osvojili Kristina NOVAK in Veronika ERJAVEC.

Pri fantih sta v konkurenci dvojic v polfinalu z nastopi končala Nik KRAPEŽ in Jernej ZAPLOTNIK

Še nekaj fotografij iz Kranja si lahko ogledate TUKAJ.

V Ljubljani se začenjata glavna turnirja na OP 16 za fante in dekleta

bm, 21.08.2014

Na igriščih TK Svoboda v Ljubljani se začenjata glavna turnirja na OP do 16 let za fante in dekleta. Zasedba na obeh turnirjih je letos zelo dobra, saj so v obeh kategorijah igrali tudi kvalifikacije.

Danes se začenjata glavna turnirja. Pri fantih je prvi nosilec Nick CMAGER, pri dekletih to mesto pripada Kristini Tini GODEC. TUKAJ.

Mike Urbanija, Polona Reberšak in Dalila Jakupović četrtfinalisti turnirjev ITF

bm, 21.08.2014

Na Futuresu v Čakovcu je v drugem krogu Mike URBANIJA s 6-2 6-0 premagal 21. letnega Čeha Jana KUNCIKA, 897. igralca lestvice ATP in bo v četrtfinalu igral s 6. nosilcem, domačinom Dujem KEKEZOM.

V drugem krogu je izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-2 6-2 ga je premagal 22. letni Nemec Peter HELLER, 565. igralec lestvice ATP.

V Vinkovcih sta v drugem krogu z različnim uspehom nastopili Pia BRGLEZ in Polona REBERŠAK.

Polona REBERŠAK je s 7-5 6-3 premagala Srbkinjo Janjo KOVAČEVIĆ in se uvrstila v četrtfinale, Pia BRGLEZ je z 2-6 3-6 izgubila z Avstrijko Anno Mario HEIL.

Na ITF turnirju v belgiji (15.000 $) je v drugem krogu Dalila JAKUPOVIĆ s 6-2 6-1 premagala Turkinjo Hulyo ESEN in se uvrstila v četrtfinale.

V drugem krogu je z nastopi na Futuresu v Vogau končal Tomislav TERNAR. S 7-5 6-1 ga je premagal Korejec Young Seok KIM. TUKAJ.

V Kranju končali prvi krog, fantje uspešnejši od deklet, Nina Potočnik med 16 na Madžarskem, Bor S. Mužar v Skopju

bm, 21.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, ki v organizaciji TK Triglav Kranj poteka v Kranju so spravili pod streho tekme prvega kroga glavnega turnrija, zmagovalce pa danes čaka še nastop v drugem krogu.

Pri fantih so se v drugi krog uvrstili Anže ARH, s 7-6(4) in 7-6(4) je premagal Nemca Janneja JACOBIJA, Grega KOKALJ je bil s 6-3 0-6 6-3 boljši od Marina ALPEZA iz BiH, Jure FRANK je bil s 6-2 6-0 premočan za Nemca Jonasa BREZINGA, Grega BOH je s 6-4 6-0 nadigral Nemca Ferdinanda FEITHA, Jakob Aljaž KAPLJAje s 6-3 6-0 premagal Nemca Daniela FERLA.Sven LAH pa je že včeraj s 6-4 6-1 premagal Vitala Flurina LEUCHA iz Lichtenštajna.

V prvem krogu so izgubili Nik KRAPEŽ, Rok KRIŽAJ, Miha OKORN, Primož VOVK in Klemen NIKOLAŠ.

Pri dekletih sta se uvrstitve v drugi krog veselili samo Veronika ERJAVEC in Kristina NOVAK. Veronika je s 6-4 6-1 premagala 4. nosilko, Belorusinjo Elizaveto HANCHAROVO (ITF 376), Kristina NOVAK je bila s 6-3 6-2 boljša od Tajke Hsin-Yuan SHIH. V prvem krogu so se poslovile Zala DOVNIK, Nika KOZAR in Saša KLANEČEK.

V drugem krogu je že nastopil Sven LAH, ki je z 2-6 2-6 izgubil z Avstrijcem Alexandrom ERLERJEM.

Na mladinskem ITF turnirju v Budaorsu, turnir je 2. ranga, je Nina POTOČNIK, ki je na turnirju 2. nosilka dvakrat zmagala in se uvrstila v osmino finala. V prvem krogu ji je Mažarka Nora SZOKE pri izidu 6-1 za Nino srečanje predala, v drugem krogu je s 6-3 6-0 premagala Čehinjo Barboro MIKLOVO (ITF 256.) V tretjem krogu bo igrala z Rusinjio, 15. letno Eleno RYBAKINO (ITF 179).

Na ITF turnirju 5. ranga v Skopju se je Bor SCHWEIGER MUŽAR uvrstil v tretji krog. V prvem je bil prost, v drugem pa je s 6-2 7-5 premagal domačina Elvedina PEPIČA.

Med dekleti je nastopila Nika ZUPANČIČ in v drugem krogu, v prvem je bila prosta, z 2-6 0-6 izgubila s Srbkinjo Natalijo POPOVIĆ.br>
Nekaj fotografij iz Kranja si lahko ogledate v fotogaleriji TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugi krog kvalifikacij OP ZDA, Tadeja Majerič in Nastja Kolar obstali v prvem

bm, 21.08.2014

Na OP ZDA so se začeli kvalifkacijski obračuni.

. Slovenija ima v kvalifikacijah tri zastopnike. Prvi je igrišče v New Yorku preizkusil Aljaž BEDENE, ki je 17 nosilec kvalifikacijskega turnirja. V prvem krogu je igral s 26. letnim Švicarjem Yannijem MARTIJEM, 200. igralcem lestvice ATP in zanesljivo zmagal z rezultatom 6-2 6-3. K temu je pripomogel odlični prvi začetni udarec saj na prvi servis, ob šestih asih, ni izgubil niti točke (23-23). V drugem krogu bo igral z 22. letnim Gruzijcem Nikolozom BASILASHVILIJEM, 198. igralcem lestvice ATP.

Dekleti nista bili uspešni.Nastja KOLAR je v prvem krogu prekrižala lopar s 24. letno Čehinjo Katerino VANKOVO, 237. igralko lestvice WTA. Začela je dobro, povedla s 3-0 in 4-2, nato pa popustila in izgubila s 5-7 3-6.

Nasprotnica Tadeje MAJERIČ je bila Avstralka, 20. letna Daria GAVRILOVA, 330. igralka lestvice WTA. Tudi Tadeja je začela dobro, prvi niz dobila s 6-2, a v naslednjih dveh ni bila na nivoju iz prvega. Oba je izgubila z 2-6 in tako končala nastope na OP ZDA.

Danes bo drugič nastopil Aljaž BEDENE. TUKAJ.

Živa Falkner, Pia Lovrič, Samuel Pate in Filip Kaljevič četrtfinalisti TE 12 na Ptuju, odlični nastopi slovenskih dvojic

bm, 20.08.2014

Na turnirju TE 12 na Ptuju so se v četrtfinale uvrstili štirje Slovenci.

Pri dečkih je to uspelo Samuelu PATETU, ki je v tretjem krogu s 6-2 3-6 6-3 premagal Avstrijca Lukasa ROHSEANA in Filipu KALJEVIČU, ki je bil v slovenskem obračunu z 2-6 6-3 6-0 boljši od Luke VENGUSTA.

Pri deklicah sta v četrtfinale napredovali naši najboljši igralki do 12 let Živa FALKNER in Pia LOVRIČ. Živa FALKNER je s 6-0 6-0 premagala Hrvatico Loro KRALJ, Pia LOVRIČ je bila v slovenskem obračunu s 6-0 6-2 boljša od Kristine KOFOL.

V konkurenci dvojic so se pri dečkih v polfinale uvrstili Jan DIMITRIJEVIČ in Luka VENGUST ter Blaž VIDOVIČ in Samuel PATE.

Pri deklicah so polfinalistke Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, Alja BELINGER in Tjaša KLEVIŠAR ter Ema KORŠIČ in Alea BUBEK. TUKAJ.

Blaž Rola poražen v drugem krogu Winston Salema

bm, 20.08.2014

Na ATP turnirju serije 250 v Winston Salemu je bil v prvem krogu uspešen Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 28. letni Američan Wayne ODESNIK, ki je na lestvici ATP uvrščen na 184. mesto. Blaž je bil boljši z rezultatom 7-6(4) 6-3.

Srečanje je trajalo 1 uro in 40 minut. V izenačenem prvem nizu je bil Blaž boljši za eno točko, potem ko je izkoristil eno od devetih priložnosti za break. V drugem nizu je izkoristil obe priložnosti za break, ob odličnem serviranju (73 %) pa je izkoristil tudi obe break priložnosti.

V drugem krogu je bil nasprotnik 31. letni Tajec Yen-Hsun LU, 38. igralec lestive ATP, ki je bil v prvem krogu kot 9. nosilec prost.

LU je slavil z rezultatom 6-4 7-5, za zmago je potreboval uro in pol.Tajec je odlično serviral (83%), v drugem nizu je na svoj servis izgubil samo dve točki, v srečanju pa je Blažu ponudil vsega eno priložnost za break, ki je Blaž ni izkoristil. Na drugi strani si je LU ustvaril osem priložnosti za odvzem servisa, izkoristil je dve, po eno v vsakem nizu. TUKAJ.

Današnji spored v Kranju krojilo vreme, odigranih le nekaj srečanj pri fantih

bm, 19.08.2014

Današnji teniški program na ITF turnirju 4. ranga v Kranju je krojilo vreme in kot kaže bo tako tudi v sredo.

Dokončanih je bilo le nekaj tekem prvega kroga pri fantih. Od Slovencev so nastopili Sven LAH, Primož VOVK in Klemen NIKOLAŠ. Uspešen je bil samo Sven LAH, ki se je uvrstil v drugi krog po zmagi s 6-1 6-4 nad Lihtenštajnčanom Vitalom Flurinom LEUCHOM.

Nekaj srečanj je bilo prekinjenih in bodo dokončana v uvodu sredinega sporeda, ki se začne ob 8.30 uri.

Naš "teniški leksikon" Anton GROSMAN je opozoril na zanimivega igralca v konkurenci fantov. Nemec Luca WIEDENMANN, ki igra z Rokom KRIŽAJEM in v nedokončanem prvem nizu zaostaja s 5-6 je namreč sin nekdanje odlične teniške igralke Karmen ŠKULJ, članice ljubljanske Olimpije.

Karmen ŠKULJ je bila ženska članska državna prvakinja Jugoslavije v letih 1986, 1987 in 1988. V finalnih obračunih je po vrsti premagala Renato ŠAŠAK, Evico KOLJANIN in Tanjo ČERNE. V teh letih je bila tudi članica Jugoslovanske ekipe v pokalu FED. TUKAJ.

Na TE 12 na Ptuju v tretji krog štirje dečki in štiri deklice

bm, 19.08.2014

Številno slovensko zastopstvo se je na turnirju tennis Europe 12 na Ptuju po drugem krogu močno razredčilo. V konkurenci so ostali štire dečki in štiri deklice, ki se bodo potegovali za uvrstitev v četrtfinale.

Pri dečkih so to domačin Blaž VIDOVIČ ter Samuel PATE, Filip KALJEVIČ in Luka VENGUST.

Pri deklicah so v drugem krogu zmagale Pia LOVRIČ, Kristina KOFOL, Živa FALKNER in Alea BUBEK.

V tretjem krogu bomo pri deklicah videli slovenski obračun med Pio LOVRIČ in Kristino KOFOL, pri fantih se bosta za četrtfinale udarila Filip KALJEVIČ in Luka VENGUST. TUKAJ.

Znani nasprotniki Aljaža Bedeneta, Nastje Kolar in Tadeje Majerič v kvalifikacijah OP ZDA

bm, 19.08.2014

Na OP ZDA so opravili kvalifikacijski žreb, že danes pa se začenjajo prve tekme.

. Slovenija ima v kvalifikacijah tri zastopnike. Pri moških bo Aljaž BEDENE, ki je 17 nosilec kvalifikacijskega turnirja, v prvem krogu igral s 26. letnim Švicarjem Yannijem MARTIJEM, 200. igralcem lestvice ATP. Srečanje bo na sporedu kot četrto v dnevnem sporedu na igrišču št. 5. Tekme se v New Yorku začnejo ob 17. uri po slovenskem času.

Med dekleti bo Nastja KOLAR v prvem krogu prekrižala lopar s 24. letno Čehinjo Katerino VANKOVO, 237. igralko lestvice WTA.

Prva nasprotnica Tadeje MAJERIČ bo Avstralka, 20. letna Daria GAVRILOVA, 330. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman, Tomislav Ternar, Pia Brglez, Polona Reberšak in Dalila Jakupović v drugi krog

bm, 19.08.2014

Na Futuresu v Čakovcu se je po Mikeu URBANIJI v drugi krog uvrstil tudi Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 6-1 6-0 je premagal 18. letnega domačina Stjepana CAGALJA.

Na Futuresu v Vogau, v Avstriji, je bil uspešen Tomislav TERNAR. V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagal Thomasa STATZBERGERJA.

Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja izgubil Janoš ŽIBRAT. S 6-0 6-3 ga je premagal Čeh Filip BRTNICKY.

Na ITF turnirju v Vinkovcih sta v prvem krogu zmagali Pia BRGLEZ, ki je s 6-1 6-0 odpravila 17. letno Srbkinjo Aleksandro STOŠIĆ in Polona REBERŠAK, ki je bila s 6-2 7-5 boljša od domačinke Jane FETT. Z nastopi je končala Maša MARC, katero je s 6-3 7-5 premagala Hrvatica Adrijana LEKAJ.

Na ženskem ITF turnirju v Belgijskem Wanfercee-Bauletu se je v drugi krog uvrstila Dalila JAKUPOVIĆ. S 6-1 6-4 je premagala 20. letno Francozinjo Chloe PAQUET.

TUKAJ.

Mike Urbanija zmagal v prvem krogu Čakovca, v kvalifikacijah uspešni Janoš Žibrat, Marko Stošić, Pija Brglez in Maša Marc

bm, 18.08.2014

Na Futuresu v Čakovcu je v prvem krogu glavnega turnirja že nastopil Mike URBANIJA in zmagal. S 7-5 6-3 je premagal Madžara Gergelya MADARASZA in bo v drugem krogu igral s Čehom Janom KUNCIKOM.

V glavnem turnirju bosta nastopila še Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je bil vanj uvrščen neposredno in Marko STOŠIĆ, ki se je v glavni turnir uvrstil z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah.

Na moškem Futuresu v Vogau je v glavni turnir napredoval Janoš ŽIBRAT. V zadnjem krogu kvalifikacij je izpadel Blaž BIZJAK.

V glavnem turnirju bo poleg Janoša ŽIBRATA natopil Tomislav TERNAR.

Na ženskem ITF turnirju v Vinkovcih sta kvalifikacije uspešno opravili Pia BRGLEZ in Maša MARC. V glavnem turnirju bo poleg njiju nastopila Polona REBERŠAK. TUKAJ.

Na Ptuju na turnirju TE 12 odigrali uvodni krog

bm, 18.08.2014

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let so odigrali uvodni krog glavnega turnirja.

Pri dečkih so se v drugi krog uvrstili Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Žiga LEPIN, Martin GRILJ, Blaž VIDOVIČ, Lun OBRUL, Samuel PATE, Jon Lan ŠUNTAR, Nik JURJEVČIČ, Filip KALJEVIČ, Luka VENGUST, Taj POPOVIČ in Damir SKLEPIČ.

Pri deklicah bodo v drugem krogu nastopile Annika PLANINŠEK, Anja ČOTAR, Tara Katarina MILIĆ, Tjaša KLEVIŠAR, Zala Ana VOLK, Pia LOVRIČ, Kristina KOFOL, Alana LEDINEK, Lina BOŽIČNIK, Alja BELINGER, Živa FALKNER, Ema KORŠIČ, Alea BUBEK in Eva ČOKOLIČ. TUKAJ.

Primož Vovk, Jakob Aljaž Kaplja, Nik Krapež in Saša Klaneček uspešno skozi kvalifikacije v Kranju

bm, 18.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so končane kvalifikacije. Uspešno so jih prestali štirje slovenski predstavniki.

Pri fantih je v finalu kvalifikacij >Primož VOVK s 6-0 6-4 premagal Nemca Jonasa BREZINGA, Aljaž Jakob KAPLJA je bil v slovenskem obračunu s 6-0 6-0 boljši od Jerneja ZAPLOTNIKA, Nik KRAPEŽ pa je s 7-5 6-4 premagal Nemca Janeea JACOBIJA. Poleg Jerneja ZAPLOTNIKA so izpadli Nejc SITAR, Filip Jakob ZUPANČIČ in Tilen ŠIMENKO LALIČ, ki je srečanje predal.

Pri dekletih je bila uspešna Saša KLANEČEK, ki je s 6-7(5) 6-4 6-3 premagala 8. nosilko, Slovakinjo Barboro PALCATOVO. Zala DOVNIK je v treh nizih izgubila s 6. nosilko, Hrvatico Ando KARANUŠIČ.

V glavnem turnirju bodo poleg kvalifikantov pri fantih nastopili Sven LAH, Grega BOH, Rok KRIŽAJ, Anže ARH, Miha OKORN, Jure FRANK, Grega KOKALJ in Klemen NIKOLAŠ.

Pri dekletih bodo poleg Saše KALENČEK nastopile Zala DOVNIK, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, s posebnimi povabili pa domači igralki Kristina NOVAK in Nika KOZAR ter Veronika ERJAVEC. TUKAJ.

V Kranju na ITF turnirju jutri zadnji krog kvalifikacij, na Ptuju se začenja turnir TE do 12 let

bm, 17.08.2014

Teden, ki prihaja, bo na domačih igriščih v znamenju dveh mladinskih mednarodnih turnirjev.

Starejši, ki nastopajo v konkurenci do 18 let, bodo igrali na ITF turnirju 4. ranga v Kranju, kjer so se danes začeli kvalifikacijski obračuni.

Mlajši v kategoriji do 12 let bodo nastopili na turnirju TE na Ptuju. Tu so kvalifikacije odigrali samo dečki, jutri pa začenjajo v obeh konkurencah z glavnim turnirjem.

Na ITF turnirju v Kranju neposredno v glavni turnir ni uvrščen noben slovenski igralec z izjemo tistih, ki bodo prejeli posebna povabila. Si pa poskuša nastop v glavnem turnirju zagotoviti 30 fantov. 23 jih je že odpadlo, saj se jih je v ponedeljkov tretji krog uvrstilo le sedem in sicer Nejc SITAR, Primož VOVK, Tilen ŠIMENKO LALIČ, Jernej ZAPLOTNIK, Jakob Aljaž KAPLJA, Filip Jakob ZUPANČIČ in Nik KRAPEŽ.

Tudi pri dekletih ob odsotnosti naših jaboljših štirih mladink, ki ne nastopajo neposredno v galvni turnir ni uvrščena nobena mladinka. Čez kvalifikacije se jih poskuša prebiti 15, a sta se v tretji krog uvrstili le dve. To je uspelo Zali DOVNIK in Saši KLANEČEK.

Na turnirju TE 12 na Ptuju bo v glavnem turnirju nastopilo 24 slovenskih igralcev in 21 igralk. TUKAJ.

Blaž Kavčič obstal v prvem krogu Winston-Salema, Andreja Klepač boljša od Katarine Srebotnik v New Havenu

bm, 17.08.2014

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v Winston-Salemu, zadnji preizkušnji pred nastopom na OP ZDA, kjer bo prav tako nastopil v glavnem turnirju, nastope končal že po uvodnem dvoboju.

Njegov nasprotnik je bil 32. letni Francoz Nicolas MAHUT, 96. igralec lestvice ATP, ki je po uri in trinajstih minutah slavil s 6-3 in 6-2.

Blaž je v prvem nizu izgubil dva, v drugem pa tri začetne udarce, kar je 3 mesta nižje uvrščen Francoz na svetovni teniški lestvici izkoristil.

Jutri bo v prvem krogu nastopil Blaž ROLA. Njegov nasprotnik bo kvalifikant, 28. letni Američan, Wayne ODESNIK, 184. igralec lestvice ATP.

Na WTA turnirju v New Havenu med posameznicami nimamo predstavnic, sta pa zato dve Slovenki nastopili v konkurenci dvojic in še četrtič zapored je v prvem krogu nastope končala Katarina SREBOTNIK . Med sabo so namreč igrale Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE ter Andreja KLEPAČ in Silvia SOLER ESPINOSA.

Andreja in Silvia sta bili boljši s 7-6(2) 6-4. Za Katarino, ki je od Wimbledona v globoki rezultatski krizi je bil to četrti zaporedni poraz v uvodnem nastopu in nič kaj razveseljiva popotnica na zadnji grand slam sezone. Na drugi strani je to za Andrejo KLEPAČ ena najodmevnejših zmag v konkurenci dvojic, saj sta Katarina in Kveta drugi nosilki turnirja in, ne glede na zadnje rezultate, ena najboljših dvojic na svetu.

Na ženskem ITF turnirju v Vinkovcih (10.000 $) so se pri dekletih v zadnji krog kvalifikacij uvrstile Eva ZAGORAC, Maša MARC in Pia BRGLEZ.

Na moškem Futuresu v Čakovcu (10.000 $) je v zadnji krog kvalifikacij napredoval samo Marko STOŠIĆ.

Na Futuresu v avstrijskem Vogau (10.000 $) sta se v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Blaž BIZJAK in Janoš ŽIBRAT.

TUKAJ.

Na ITF turnirju v Domžalah Miha Okorn v četrtfinalu končal slovenske nastope, igralci in igralke se selijo v Kranj

bm, 16.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah je organizatorjem ves teden nagajal dež, a turnir kljub temu uspešno peljejo proti koncu. Zaključek bo žal brez slovenskih predstavnikov, saj se je v konkurenci posameznikov kot zadnji v četrtfinalu poslovil Miha OKORN.

Ta je včeraj v izenačenem srečanju, po dobri igri, v tretjem krogu z 2-6 6-2 7-5 premagal 16. nosilca, Rusa Dimitrya VORONINA.

V četrtfinalu je moral premoč priznati 11. nosilcu, Italijanu Giovaniju ORADINIJU, ki je zmagal z rezultatom 6-3 6-0.

Edina predstavnica Slovenije v konkurenci deklet Kristina NOVAK je včeraj kar dolgo čakala na srečanje z 12. nosilko, Slovakinjo Timeo PAVLICKOVO. V zelo izenačenem srečanju je bila 14. letna Slovakinja boljša z rezultatom 7-6(2) 4-6 6-4.

Tudi v konkurenci dvojic v zaključnih bojih ne bo slovenskih igralcev in igralk.

Ti se sedaj selijo v Kranj, kjer se v nedeljo s kvalifikacijami začenja naslednji iz serije treh mladinskih ITF turnirjev in torej še ena priložnost za osvojitev prvih točk za mladisnko svetovno lestvico. TUKAJ.

V Kopru na OP do 14 zmagovalca Tim Tekavec in Tina Cvetkovič

bm, 16.08.2014

V Kopru se je, v organizaciji TK Morje, končalo OP do 14 let za dečke in deklice. Igralci in igralke so nastopili tudi v konkurenci dvojic.

Pri dečkih je turnir osvojil Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v finalu s 6-3 6-3 premagal Miho VELIČKEGA(Br-Mb).

Pri deklicah je turnir osvojila Tina CVETKOVIČ (Radov), ki je v finalu s 6-4 7-5 premagala Pio LOVRIČ (Domžale).

Prvi dan je pri deklicah prinesel izpad treh nosilk. Nepostavljene igralke, ki so zadale poraz nosilkam so Maja MAKORIČ, Lana STEFANOVIĆ in Pia LOVRIČ.

Na turnirju dečkov v prvem krogu presenečenj ni bilo, vsi nosilci so se uvrstili v drugi krog.

V drugem krogu sta med dečki izpadla dva nosilca. Za Eneja BERGHAUSA je bil z 1-6 6-3 6-2 usoden Anej LEVPUŠČEK, Borut ŠRAJ je s 6-2 6-4 izločil Aleksa GRLJA.

V četrtfinalu so še Tim TEKAVEC, Dan TROŠT SLAPNIK, Gašper BEZJAK, Tom Ašič KOVAČ, Allen PUHNER-PUPAHER in Miha VELIČKI.

Pri deklicah so se v četrtfinale uvrstile Tina CVETKOVIČ, Ema KORŠIČ, Katja HRKAČ, Alea BUBEK, Pia LOVRIČ in Sheila GLAVAŠ, Sara ROMANELLO in Tina TAVČAR.

.V nadaljevanju petkovega programa so odigrali še četrtfinalna srečanja. V polfinale so se pri dečkih uvrstili Tim TEKAVEC, Gašper BEZJAK, Tom AŠIČ KOVAČ in Miha VELIČKI.

Pri deklicah so polfinalistke Tina CVETKOVIČ, Katja HRKAČ, Pia LOVRIČ in Tina TAVČAR.

V konkurenci dvojic sta pri deklicah slavili Tina TAVČAR in Katja HRKAČ.

Pri dečkih sta zmagovalca Allen PUHNER-PUPAHER in Miha VELIČKI. TUKAJ.

Polona Hercog brez glavnega turnirja v New Havenu, Blaž Rola in Blaž Kavčič v Winston-Salemu v glavnem turnirju

bm, 15.08.2014

Začeli so se zadnji turnirji pred četrtim grand slamom sezone, OP ZDA v New Yorku.

V kvalifikacijah WTA turnirja v New Havenu je nastopila Polona HERCOG in v prvem krogu s 7-5 6-4 v dveh urah premagala 10. nosilko kvalifikacijskega turnirja, 31. letno Kitajko Jie ZHENG, ki je na lestvici WTA uvrščena 13 mest pred Polono, na 57. mesto. V drugem krogu je bila Polonina nasprotnica Italijanka, 27. letna Karin KNAPP, 74. igralka lestvice WTA. Italijanka je slavila po točn o uri igre z rezultatom 6-2 6-1.

Polona je zelo slabo ssrvirala, saj je imela izkoristek servisa le 28 %.Na svoj začetni udarec je v tekmi osvojila vsega 11 točk. To je bila še druga letošnja zmagala za Karin KNAPP v medsebojnih dvobojih.

Na ATP turnirju v Winston Salemu (553.000 $) bosta v glavnem turnirju nastopila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA.

Blaž KAVČIČ bo v prvem krogu igral z 32. letnim Francozom Nicolasom MAHUTOM, 96. igralcem lestvice ATP.

Blaž ROLA se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom.

Na ženskem ITF turnirju v Vinkovcih je v glavnem turnirju prijavljena Polona REBERŠAK, v kvalifikacijah nastopajo Ana OPARENOVIČ, Maša MARC, Eva ZAGORAC, Pia BRGLEZ, Sara DJURDJEVIĆ in Sara PALČIČ. Vse bodo nastopile v drugem krogu.

Na Futuresu v Čakovcu sta prijavljena Mike URBANIJA in Tom KOČEVAR DEŠMAN, oba v glavnem turnirju, v kvalifikacijah nastopajo Valentin HORVAT, Marko STOŠIĆ, Marko LAZIČ in Žiga PAPEŽ. Vsi štirje so se uvrstili v drugi krog.

Na Futuresu v Kernu je v glavnem turnirju prijavljen Tomislav TERNAR, v kvalifikacijah nastopajo Blaž BIZJAK, Janoš ŽIBRAT, Matej LELJAK, Miha MLAKAR, Tim ŽIBRAT in Marino KEGL.

V prvem krogu so izgubili Marino KEGL, Matej LELJAK, katerega je izločil Miha MLAKAR in Tim ŽIBRAT. Prosta sta bila Blaž BIZJAK in Janoš ŽIBRAT. TUKAJ.

Ana Oparenovič izgubila v četrtfinalu ITF turnirja v Brčkem

bm, 14.08.2014

Na ženskem ITF turnirju v Brčkem se je s peto zaporedno zmago 18. letna Ana OPARENOVIČ prvič v karieri uvrstila v četrtfinale profesionalnega ženskega turnirja. Po treh zmagah v kvalifikacijah je bila dvakrat uspešna tudi v glavnem turnirju, v četrtfinalu pa jo je nato ustavila 19. letna Čehinja Gabriela PANTUCKOVA, ki je v drugem krogu s 7-6(5) 6-4 premagala Pio ČUK.

PANTUCKOVA je bila v četrtfinalu od Ane boljša s 6-3 7-6(2).

TUKAJ.

Tadeja Majerič končala nastope v četrtfinalu Bogote

bm, 14.08.2014

Na ženskem ITF turnirju v Bogoti (100.000 $ +H) se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v četrtfinale, tu pa je z nastopi tudi zaključila. Potem, ko je v drugem krogu s 7-6(3) 6-0 premagala Španko Beatriz GARCIA-VIDAGANY je bila v četrtfinalu nemočna proti 2. nosilki, 22. letni Španki Lari ARRUABARRENA, 95. igralki lestvice WTA. Španka je srečanje dobila brez večjega odpora Majeričeve s 6-2 6-0 ob razliki v točkah 60-29.

Katarina SREBOTNIK, najtrofejnejša Slovenka v konkurenci dvojic na WTA touru v zadnjem času niza poraze že v uvodnih nastopih

Po dveh porazih v uvodnih nastopih med ženskimi in mešanimi dvojicami v Wimbledonu ter porazu v uvodnem krogu Montreala je zdaj izgubila tudi v prvem nastopu na WTA turnirju v Cincinnatiju.

33. letna Velenjčanka in njena soigralka 39. letna Čehinja Kveta PESCHKE sta bili v Cincinnatiju 3. nosilki ter v prvem krogu prosti. V drugem krogu sta igrali s 44. letno Japonko, Kimiko DATE-KRUMM in 28. letno Čehinjo Andreo HLAVACKOVO in izgubili s 4-6 6-0 [6-10].

Vtis bosta poskusili popraviti naslednji teden v New Havenu, nato pa Katarino čakata še nastopa na zadnjem grand slam turnirju sezone, US Opnu. TUKAJ.

Intervju s trenerjem Blaža kavčiča in selektorjem slovenske reprezentance Blažem Trupejem

bm, 14.08.2014

Preberite intervju Blaža TRUPEJA z novinarjem Siola Boštjanom Bohom, v katerem je spregovoril o vrnitvi Blaža KAVČIČA po poškodbi, odnosih z Aljažem Bedenetom in možnostih slovenske reprezentance v prihodnosti v Davisovem pokalu.

Intervju najdete TUKAJ.

V Domžalah uspešna samo Miha Okorn in Kristina Novak - tekmi tretjega kroga v petek

bm, 13.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah so odigrali tekme drugega kroga. Uspešna sta bila samo Miha OKORN in Kristina NOVAK.

Miha OKORN se je v tretji krog uvrstil potem, ko mu je 4. nosilec, Italijan Gianluca GRISON srečanje v prvem nizu, pri zaostanku z 0-2, predal.

Miha in Kristina bosta tekmi tretjega kroga odigrala v petek, saj je četrtkov spored med posamezniki v Domžalah odplavil dež.

Ostali naši fantje so z nastopi končali. Bor SCHWEIGER MUŽAR je z 1-6 3-6 izgubil z 9. nosilcem, Marcom DE ROSSIJEM iz San Marina, Sven LAH je bil s 4-6 4-6 poražen z 11. nosilcem, Italijanom Giovannijem ORADINIJEM, od Aljaža Jakoba KAPLJE je bil s 6-2 7-5 boljši 10. nosilec, Rus Philipp KLIMOV, od Grege BOHA pa je bil s 6-1 6-4 boljši 14. nosilec, Romun Alexandru Vasile MANOLE.

Pri dekletih je bila v drugem krogu uspešna samo Kristina NOVAK. S 7-5 7-5 je premagala 6. nosilko, Kitajko Duzhimo DUZHIMO.

Z nastopi sta končali Lara PROSENJAK, katero je s 6-0 6-0 izločila 1. nosilka Belorusinja Ulyana GRIB in Veronika ERJAVEC , od katere je bila s 7-5 7-5 boljša 14. nosilka, Srbkinja Jovana VUKOVIC. TUKAJ.

Pet fantov in dve dekleti v drugi krog ITF turnirja v Domžalah

bm, 12.08.2014

V Domžalah so odigrali uvodna srečanja glavnega ITF turnirja 4. ranga.

Pri fantih so bili uspešni Bor SCHWEIGER MUŽAR, Sven LAH, Miha OKORN, Jakob Aljaž KAPLJA in Grega BOH.

V prvem krogu so izgubili Jure FRANK, Anže ARH, Filip Jakob ZUPANČIČ, Tino KOVAČIČ in Rok KRIŽAJ.

V konkurenci deklet sta edini zmagi za Slovenijo vknjižili Veronika ERJAVEC in Kristina NOVAK.

V prvem krogu so se poslovile Nika KOZAR, Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Saša KLANEČEK, Barbara BELIŠ, Lara VOVK in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Blaž Rola v Cinncinatiju ni izkoristil nove priložnosti, Tadeja Majerič v Bogoti, Pia Čuk in Ana Oparenovič v Brčkem zmagale

bm, 12.08.2014

Blaž ROLA je imel v Cinncinatiju ob porazu v zadnjem krogu kvalifikacij tudi nekaj sreče. Po odpovedi GASQUETA se je namreč kot srečni poraženec uvrstil v glavni turnir, kjer je v prvem krogu igral z 32. letnim Francozom Julienom BENNETEAUJEM, 41. igralcem lestvice ATP. Nastop v prvem krogu mu je sicer navrgel 11.000 $ denarne nagrade, ne pa tudi zmage, katere bi bil zagotovo še bolj vesel. Izid je bil tesen, Blaž je bil z eno meč žogo že na pragu zmage, a je na koncu vendarle klonil. Francoz je slavil 6-7(7) - v prvem nizu je že imel tri žoge za niz, 6-3 7-6 (7) - Blaž ni izkoristil meč žoge. Srečanje je trajalo 2 uri in 40 minut, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 126-119 v korist zmagovalca.

Na ženskem ITF turnirju v Bogoti (100.000 $+H) je Tadeja MAJERIČ, ki je 5. nosilka, v prvem krogu s 6-4 6-4 premagala 27. letno Argentinko Vaneso FURLANETTO, 373. igralko lestvice WTA.

Za Tadejo MAJERIČ je to tretja zmaga v zadnjih desetih srečanjih, potem, ko je predhodnih pet turnirjev končala v prvem, dva pa v drugem krogu.

Na ženskem ITF turnirju v Brčkem je v prvem krogu glavnega turnirja Pia ČUK s 7-6 (4) 6-1 premagala 17. letno Čehinjo Sarloto CESNEKOVO, Ana OPARENOVIČ je bila s 6-2 6-1 boljša od Srbkinje Danijele TOMIČ.

Z nastopi sta med posameznicami končali Natalija ŠIPEK, s 6-1 6-0 jo je izločila 20. letna Makedonka Lina GJORCHESKA in Pia BRGLEZ od katere je bila s 6-1 6-4 boljša 8. nosilka, Rusinja Anastasia RUDAKOVA.

V konkurenci dvojic je Natalija ŠIPEK z Bojano MARINKOVIČ iz Srbije s 6-2 7-6(7) premagala Mašo MARC in Ano OPARENOVIČ, izgubili pa sta tudi Pia BRGLEZ in Sara PALČIČ. S 3-6 6-1 [10-1] sta ju premagali Italijanka Federica ARCIDIACONO in Čehinja Sandra HONIGOVA . TUKAJ.

Domžale, Kranj in Maribor priložnost za mlade slovenske igralce in igralke

, 12.08.2014

V Domžalah se je začel zdaj že tradicionalni mladinski ITF turnir 4. ranga, kateremu bosta sledila še ITF turnirja v Kranju in Mariboru.

Turnirji so odlična priložnost za mlade slovenske igralce in igralke, da na domačih tleh, ob relativno majhnih stroških, zaigrajo z vrstniki in pridejo do prvih točk na mladinski svetovni lestvici, obenem pa preverijo kje so v primerjavi z igralci iz tujine.

S svetlimi izjemami pri dekletih trenutno v svetovnem povprečju nimamo prav veliko igralcev in igralk, ki bi lahko nastopili neposredno v glavnem turnirju.

Če odmislimo posebna povabila sta se pri fantih neposredno na turnir uvrstila samo Rok KRIŽAJ (ITF 1299) in Miha OKORN (ITF 1360). S posebnimi povabili bodo nastopili Bor SCHWEIGER MUŽAR, Tino KOVAČIČ, Anže ARH, Jakob Aljaž KAPLJA in Sven LAH.

Iz kvalifikacij je se je z dvema zmagama v glavni turnir uvrstil Jure FRANK, s 6-1 6-3 je premagal Nejca SITARJA, kot srečna poraženca pa sta v glavni turnir prišla tudi Grega BOH in Filip Jakob ZUPANČIČ.

Pri dekletih je pogled na svetovno lestvico prijetnejši, saj najdemo med najboljšimi 150. igralkami kar štiri Slovenke, ki pa so turnir v Domžalah že prerasle, zato jih tu ne bomo videli. V glavni turnir sta tako neposredno uvrščeni samo Zala DOVNIK (ITF 1128) in Nika KOZAR (ITF 1673). S posebnim povabilom bodo nastopile Kristina NOVAK, Saša KLANEČEK, Veronika ERJAVEC in Barbara BELIŠ.

Uspešno je s kvalifikacijami opravila Lara PROSENJAK, kot srečni poraženki pa bosta v glavnem turnirju nastopili tudi Lara VOVK in Kaja EMERŠIČ LJUBIČ..

V kvalifikacijah je sicer nastopilo 9 deklet in 17 fantov.

TUKAJ.

Ponedeljek za hitro pozabo, uspešne samo Pia Čuk, Ana Oparenovič in Pia Brglez

, 11.08.2014

Ponedeljek bo pri večini naših igralcev in igralk, ki so ta dan nastopili na mednarodnih turnirjih hitro zatonil v pozabo.

Na predzadnjem pripravljalnem turniju pred zadnjim grand slamom tako v Cinncinatiju ostaja v konkurenci le še 3. nosilka turnirja dvojic Katarina SREBOTNIK.

Na ženskem turnirju je Polona HERCOG v prvem krogu glavnega turnirja še drugič letos v medsebojnih srečanjih izgubila z 28. letno Belgijko Kirsten FLIPKENS, 54. igralko lestvice WTA. Belgijka je za zmago s 6-3 6-2 potrebovala uro in dvajset minut, Polona Hercog pa ob slabem drugem začetnem udarcu (30 %) ni mogla računati na uspeh.

V konkurenci ženskih dvojic je v prvem krogu izpadla Andreja KLEPAČ. Tokrat je nastopila s Španko Silvio SOLER-ESPINOSA, a tudi s tretjo partnerico na tretjem zaporednem turnirju ni uspela.

V Cordenonsu je finalno srečanje kvalifikacij izgubil Tom KOČEVAR DEŠMAN. Hrvat Viktor GALOVIČ je buil boljši s 6-4 6-1.

Poraz je v prvem krogu glavnega turnirja vknjižil tudi Janez SEMRAJC. V treh nizih je bil s 6-2 1-6 6-4 boljši 18. letni Šved Elias YMER, 261. igralec lestvice ATP.

Na ITF turnirju v Insbrucku je Manca PISLAK, po uspešno opravljenih kvalifikacijah, izgubila uvodno srečanje v glavnem turnirju. S 6-3 6-2 jo je premagala 19. letna Čehinja Diana SUMOVA, 521. igralka lestvice WTA.

V Insbrucku je nastopila tudi Polona REBERŠAK, ki je bila v glavni turnir uvrščena neposredno. Tudi ona je izgubila. S 6-3 6-4 jo je premagala Italijanka Martina TREVISAN.

V Brčkem je bila v zadnjem krogu kvalifikacinj uspešna Pia ČUK, ki je s 6-3 6-1 premagala Tjašo JERŠE. V glavni turnir sta se uvrstili tudi Ana OPARENOVIČ z zmago 6-3 6-2 nad Janjo KOVAČEVIČ iz Srbije in Pia BRGLEZ, ki je s 6-1 3-6 6-2 premagala Hrvatico Nino ALIBALIČ. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubila Eva ZAGORAC. V glavnem turnirju bo nastopila še Natalija ŠIPEK. TUKAJ.

Marino Kegl še četrtič "Vitez mesta Brno"

, 11.08.2014

V Brnu na Češkem je v soboto, 9.08.2014, potekal VII. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, VII. BRNENSKY POHAR 2014. Pokrovitelj tega velikega tekmovanja je mesto Brno.

Na turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino KEGL (ŽTK Maribor). Marino je znova pokazal odlične predstave. V petih dvobojih je oddal le eno igro.

Turnir se je odvijal po sistemu round robin s turnirskim delom. Tekmovalci so bili razvrščeni v skupine. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v osmino finala.

Marino je suvereno premagal oba nasprotnika v skupini , Aleša Matuškoviča (CZE) 6:1 in Tomaša Pazdero (CZE) 6:0. Osvojil je prvo mesto v skupini A.

V četrtfinalu je premagal Jozefa Pavloviča (SVK) 6:0, v polfinalu pa se je srečal z Dušanom Kollarjem (SVK) in zmagal prav tako 6:0.

Tudi v finalu ni imel težav. Čehu Martinu PAVLIKU ni prepustlil nobene igre in je slavil s 6:0 in 6:0.

To je bil pravi praznik tenisa gluhih, saj se je poleg velikega števila tekmovalcev zbralo tudi veliko ljubiteljev tenisa. Mesto Brno in Sportovni klub neslyšicich Brno pa sta poskrbela za odlično organiziran turnir.

Rezultati:

1.mesto Marino Kegl (SLOVENIJA)

2.mesto Martin Pavlik (ČEŠKA)

3.mesto Dušan Kollar (SLOVAŠKA)

Marino je ta turnir osvojil že četrtič zapored. Poleg zmagovalnega pokala in nekaj daril, je osvojil tudi prehodni pokal mesta Brno in laskavi naslov: » BRNENSKY VITEZ 2014«!

Tekst in foto: Darko Kegl TUKAJ.

Polona Hercog v glavni turnir v Cinncinatiju, Blažu Roli ni uspelo, Tom Kočevar Dešman v zadnji krog kvalifikacij Cordenonsa, Manca Pislak v glavni turnir v Innsbrucku

bm, 10.08.2014

Na WTA turnirju v Cinncinatiju se je Polona HERCOG uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-1 premagala Izraelko Julio GLUSHKO. V prvem krogu glavnega turnirja ji je žreb namenil Belgijko Kirsten FLIPKENS in v nadaljevanju, v primeru zmage, drugo nosilko Simono HALEP.

Manj uspešen je bil Blaž ROLA. V finalu kvalifikacij ga je s 6-2 6-2 premagal Francoz Benoit PAIRE.

Na ATP Challengerju v Cordenonsu je Tom KOČEVAR DEŠMAN zmagal še drugič in se uvrstil v finale kvalifikacij. V drugem krogu je v pravem teniškem trillerju s 6-7(3) 7-6(4) in 7-6(8) premagal Nizozemca Stephena FRANSENA. Za uvrstitev v glavni turnir bo igral z 8. nosilcem kvalifikacij, 23. letnim Hrvatom Viktorjem GALOVIČEM.

Po nekoliko zahtevnejšem obračunu v drugem krogu kvalifikacij na ITF turnirju v Innsbrucku je v tretjem oz. finalnem obračunu Manca PISLAK brez izgubljene igre s 6-0 6-0 odpravila 15. nosilko, Italijanko Giado CLERICI in se uvrstila v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala s Čehinjo, 19. letno Diano SUMOVO.

Na ženskem ITF turnirju v Brčkem so v drugem krogu kvalifikacij zmagale Pia ČUK, Tjaša JERŠE, Ana OPARENOVIČ, Pia BRGLEZ in Eva ZAGORAC, ki je v slovenskem obračunu s 6-3 6-0 izločila Saro DJURDJEVIĆ.

TUKAJ.

Blaž Vidovič, Maj Premzl in Alea Bubek zmagovalci Fredijevega memoriala

bm, 10.08.2014

V Mariboru se je končal letošnji Fredijev memorial, turnir za dečke in deklice do 12 let. Po odigranih RR turnirjih so se deklice pomerile v finalnem A turnirju, dečki so nastopili v finalnem A in B turnirju.

Pri dečkih sta bila v A turnirju finalista Blaž VIDOVIČ (Ptuj) in Samuel PATE (Pvald). V izenačenem finalu je slavil Blaž VIDOVIČ, ki je bil boljši z rezultatom 5-7 6-3 6-2.

Blaž VIDOVIČ je v polfinalu s 6-4 6-1 premagal Nika JURJEVČIČA, Samuel PATE je bil s 6-0 6-1 boljši od Jana DIMITRIJEVIČA.

B turnir dečkov je osvojil Maj PREMZL (Žtk Mb), ki je bil v finalu s 7-6(5) 6-3 boljši do klubskega kolega Jake PROTIČA ŽAKLJA.

V finalu A turnirja za deklice sta se pomerili Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) in Alea BUBEK (N.Gor). Alea BUBEK je v polfinalu s 6-1 6-2 premagala Anjo ČOTAR, Tjaša KLEVIŠAR je bila s 6-7(3) 6-4 6-4 boljša od Sare OGNJANOVIĆ.

V finalu je slavila Alea BUBEK, ki je prvo nosilko premagala s 6-3 6-0. TUKAJ.

V kvalifikacijah uspešno začeli Blaž Rola, Polona Hercog, Tom Kočevar Dešman ter dekleta v Brčkem in Innsbrucku

bm, 10.08.2014

Blaž ROLA je kvalifikacijske nastope na ATP turnirju v Cinncinatiju začel z zmago. V prvem krogu je v tesnem obračunu s 7-6(4) in 7-6(6) premagal Rusa Evgenya DONSKOYA. Ta je imel v podaljšani igri drugega niza pri izidu 6-5 žogo za niz, a je naslednje tri točke osvojil Rola ins tem dobil srečanje.

V drugem krogu bo igral s Francozom Benoitom PAIREJEM, 97. igralcem lestvice ATP.

Na WTA turnirju v Cinncinatiju je v uvodnem krogu kvalifikacij Polona HERCOG s 6-2 3-6 6-3 premagala Argentinko Paulo ORMAECHEA. Srečanje je trajalo uro in 50 minut.

V drugem krogu bo igrala z Izraelko Julio GLUSHKO, ki je izločila prvo nosilko kvalifikacij, Bojano JOVANOVSKO.

Tom KOČEVAR DEŠMAN je na ATP Challengerju v Cordenonsu v prvem krogu kvalifikacij premagal 41. letnega domačina Enrica BECUZZIJA s 6-1 6-0 in mu prizadejal 22. zaporedni poraz.

Z zmagama je nastope na ITF turnirju v Innsbrucku začela Manca PISLAK, ki je v prvem krogu kvalifikacij s 6-1 6-1 premagala domačinko Andreo OBERNAUER, v drugem krogu pa je bila s 6-2 4-6 6-2 boljša od druge nosilke, Čehinje Dominike PATEROVE. Za Manco PISLAK je bila to letošnja 11. tekma v kateri je odigrala tri nize, kar osemkrat je zmagala.

V kvalifikacijah Futuresa v Novem Sadu sta v prvem krogu izgubila Rok SITAR in Matej LELJAK.

Dobro pa so igrala dekleta v kvalifikacijah ITF turnirja v Brčkem.

V drugi krog so se uvrstile Pia ČUK, ki je bila v prvem krogu prosta, Tjaša JERŠE, Ana OPARENOVIČ, Sara DJURDJEVIĆ, Eva ZAGORAC in Pia BRGLEZ.

V prvem krogu sta izgubili Maša MARC in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih prihodnji teden, danes večina začenja s kvalifikacijami

bm, 09.08.2014

Prihajajoč teden bodo zaznamovali številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih, a najprej bo večina igralk in igralcev morala prebroditi kvalifikacije, ki se začenjajo danes.

Na ATP turnirju serije Masters 1000 v Cincinnatiju bo v kvalifikacijah nastopil Blaž ROLA. Je 7. nosilec in bo v prvem krogu igral s 24. Rusom Evgenyem DONSKOYEM, 110. igralcem lestvice ATP.

Cincinnati gosti tudi ženski turnir, ta ima nagradni sklad 2.567.000 $. V kvalifikacijah bo nastopila Polona HERCOG. V prvem krogu bo igrala z 21. letno Argentinko Paulo ORMAECHEA, 96. igralko lestvice WTA, s katero sta se pomerili v letošnjem Wimbledonu. Tam je slavila Polona s 6-4 6-4.

Na ATP Challengerju v italijanskem Cordenonsu (42.000 € + H) bo v glavnem turniju nastopil Janez SEMRAJC, ki bo v prvem krogu igral s Švedom Eliasom YMERJEM. Vkvalifikacijah bo nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu bo igral z 41. letnim Italijanom Enricom BECUZZIJEM.

Najštevilčnejša je slovenska odprava v Brčkem. Na ženskem ITF turnirju (10.000 $) bodo v kvalifikacijah nastopile Tjaša JERŠE, Ana OPARENOVIČ, Pia BRGLEZ, Sara PALČIČ, Eva ZAGORAC, Sara DJURDJEVIĆ in Maša MARC. V glavnem turnirju sta prijavljeni Natalija ŠIPEK in Pia ČUK.

Na ITF turnir (10.000 $) v Innsbruck je odpotovala Manca PISLAK, ki mora prav tako v kvalifikacije. V glavnem turnirju je prijavljena Polona REBERŠAK.

Med moškimi bosta na Futuresu v Novem Sadu v kvalifikacijah nastopila Rok SITAR in Matej LELJAK.

Po nekajtedenski pavzi se na igrišča vrača Tadeja MAJERIČ. Prijavljena je na ITF turnirju v Bogoti (100.000 $ +H).

V Domžalah se začenja prvi iz serije mladinskih ITF turnirjev. V glavnem turnirju je prijavljena Zala DOVNIK, v kvalifikacijah pa je prijavljenih 14 Slovenk. Pri fantih sta v glavnem turnirju prijavljena Rok KRIŽAJ in Miha OKORN, v kvalifikacijah je prijavljenih še 22 fantov. TUKAJ.

Petra Rampre izgubila polfinale ITF turnirja v Landisvillu

bm, 09.08.2014

Petra RAMPRE se je na ITF turnirju (25.000 $) v ameriškem Landisvillu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s 6-3 6-2 premagala 23. letno Japonko Hiroko KUWATA, 174. igralko lestvice WTA.

V polfinalu je igrala z 19. letno Tunizijko Ons JABEUR, 176. igralko lestvice WTA in izgubila z rezultatom 5-7 4-6. TUKAJ.

Lara Vovk osvojila OP Krškega za članice, Marko Stošić najboljši med člani

bm, 09.08.2014

Lara VOVK (Straž) je zmagovalka OP Krškega za članice. V zelo okrnjeni konkurenci, nastopilo je samo 10 igralk, je v finalu s 6-2 6-0 premagala Moni POTRČ (Br-Mb).

Pri članih so se v polfinalu pomerili Jakob Aljaž KAPLJA in Žiga DERŽIČ ter Anže ČEVKA in Marko STOŠIĆ.

Žiga DERŽIČ je bil s 7-5 6-1 boljši od Jakoba Aljaža KAPLJE, v drugem polfinalu je Marko STOŠIĆ s 6-4 3-6 6-3 premagal Anžeta ČEVKO.

V finalu je Marko STOŠIĆ(Brebr) ugnal še Žigo DERŽIČA (Breži) z rezultatom 6-2 6-0.

V konkurenci dvojic sta pri članih slavila Žiga DERŽIČ in Marko STOŠIĆ.

Članice turnija dvojic niso odigrale.

Foto: Organizator TUKAJ.

Bor Schweiger Mužar izgubil v četrtfinalu Stobreča, v dugem krogu konec tudi za ostale

bm, 09.08.2014

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču pri Splitu se je Bor SCHWEIGER MUŽAR uvrstil v četrtfinale.

V drugem krogu je s 6-0 6-3 premagal Britanca Damiana RODRIGUEZA, v četrtfinalu pa je nato moral premoč priznati Italijanu Gianluci GRISONU, ki je zmagal z rezultatom 6-7(6) 6-4 6-3 .

Zaostalo tekmo prvega kroga je odigral tudi Anže ARH in izgubil z domačinom Perom MIHALJEVIĆEM z rezultatom 5-7 3-6.

Pri dekletih so se v drugem krogu poslovile vse tri preostale Slovenke. Kristino NOVAK je s 6-3 7-5 premagala 8. nosilka, Hrvatica Marija ČURNIČ. Od Nike KOZAR je bila s 6-3 6-0 boljša Ukrajinka Anastasia ZARYTSKA. Izgubila je tudi Zala DOVNIK. S 6-2 6-1 jo je premagala 3. nosilka, Kitajka Duzhima DUZHIMA.

V konkurenci dvojic je Bor SCHWEIGER MUŽAR, ki je igral z Zvonimirjem OREŠKOVIČEM izgubil v polfinalu. TUKAJ.

Petra Rampre v četrtfinalu Landisvilla, še eno razočaranje za Katarino Srebotnik, poraz tudi za Andrejo Klepač, Pio Čuk in Toma Kočevarja Dešmana

bm, 07.08.2014

Še eno razočaranje je doživela na WTA turnirju v Montrealu Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE sta bili kot 3. nosilki konkurence dvojic v prvem krogu prosti, že v drugem pa sta ju domov poslali Tajvanki Hao-Ching CHAN in Yung-Jan CHAN, ki sta zmagali z 2-6 6-2 [10-7].

V Montrealu je bila neuspešna tudi Andreja KLEPAČ. Z Marino ERAKOVIĆ sta v prvem krogu s 4-6 5-7 izgubili s Čehinjama, Karolino in Kristyno PLISKOVO.

Na ITF turnirju v ameriškem Landisvillu (25.000 $) je po sušnem obdobju do nove uvrstitve v četrtfinale prišla Petra RAMPRE. Potem, ko je v prvem krogu s 7-5 7-5 premagala Bolgarko Elitso KOSTOVO, je bila v drugem krogu boljša od 4. nosilke, 24. letne Britanke Naomi BRADY. Ta je po dobljenem prvem nizu s 6-3 in pri zaostanku v drugem z 1-4 srečanje predala.

Na Futuresu v Trnavi (10.000 $) je v drugem krogu z nastopi končal Tom KOČEVAR DEŠMAN. S 7-5 6-2 ga je premagal 21. letni Čeh Pavel NEJEDLY (ATP 1525).

Na ITF Vturnirju v Zaječarju (10.000 $) je v drugem krogu izgubila tudi Pia ČUK. S 6-2 7-6(2) jo je premagala 3. nosilka, 21. letna Ukrajinka, Elizaveta IANCHUK, TUKAJ.

V Krškem se začenja članski turnir, v Mariboru Fredijev memorial

bm, 06.08.2014

V Krškem se jutri z glavnim turnirjem članov in članic začenja OP Krškega.

Udeležba je letnemu času primerna, tako da v glavnem turnirju pri članih nastopa 22 igralcev, pri članicah bo nastopilo 10 igralk.

V Mariboru se z RR turnirjem začenja letošnji Fredijev memorial, ki se odvija na igriščih TK Branik. Pri dečkih je RR že odigralo 44 igralcev, pri deklicah, ki bodo nastopile jutri, bo nastopilo 31 igralk.

Pri dečkih nastopajo vsi najboljši na čelu s 1. igralcem lestvice TZS Filipom KALJEVIČEM. Pri deklicah je zasedba slabša, manjkajo najboljše igralke, najvišje uvrščena nastopajoča pa je 4. igralka lestvice TZS Tjaša KLEVIŠAR. Turnir se bo s finalnim delom nadaljeval v petek. TUKAJ.

Na EEP do 16 let dekleta osvojila šesto mesto in se uvrstila na svetovno prvenstvo

bm, 06.08.2014

Naša ekipa deklet do 16 let, ki je v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK nastopila na finalu evropskega ekipnega prvenstva v Budimpšeti, je osvojila končno šesto mesto in se uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo od 20. do 26. septembra 2014 v Mexico Cityju.

Čestitamo!

Slovenska ekipa je v boju za peto mesto z 1-2 izgubila z ekipo Slovaške.

V prvem srečanju obeh drugih igralk je Veronika ERJAVEC s 6-3 6-3 premagala Tamaro KUPKOVO. V srečanju prvih igralk obeh ekip je Hana MRAZ s 5-7 1-6 izgubila s prvo Slovakinjo Terezo MIHALIKOVO.

Odločilna je bila tekma dvojic,ki sta jo Slovakinjo Tamara KUPKOVA in Tereza MIHALIKOVA odločili v svoj prid s 6-3 6-0. Za Slovenijo sta nastopili Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK. TUKAJ.

Anže Arh, Kristina Novak in Tina Kristina Godec v glavni turnir v Stobreču

bm, 06.08.2014

Na ITF turnirju 5. ranga v hrvaškem Stobreću so se v glavni turnir uvrstili Anže ARH, Kristina NOVAK in Tina Kristina GODEC.

Anže ARH je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-2 6-2 premagal Šveda Stefana PETROVICA, Kristina NOVAK je bila s 6-3 6-4 boljša od Hrvatice Alesie BUČKOVIČ, Tina Kristina GODEC je v finalu kvalifikacij s 4-6 6-2 6-4 premagala domačinko Martino BOKULIČ.

Začel se je tudi že glavni turnir.

Bor SCHWEIGER MUŽAR je s 6-3 6-0 premagal Švisarja Aarona SCHMIDA, Kristina NOVAK je bila s 7-5 7-6(5) boljša od Izraelk Noe LASRY, Zala DOVNIK je s 6-1 6-2 premagala LL, Hrvatico Alesio BUČKOVIČ, Tina Kristina GODEC pa je izgubila z 2. nosilko, domačinko Petro GRANIĆ. Ta je slavila s 6-0 6-4.

V prvem krogu nastop čaka še Niko KOZAR, Jana Vita ŠUNTARJA in Anžeta ARHA. TUKAJ.

Na Futuresu v Trnavi v drugi krog Tom Kočevar Dešman, konec za Tomislava Ternarja in Mikea Urbanije, Pia Čuk uspešna v Zaječarju

bm, 05.08.2014

Na Futuresu v Trnavi se je v drugi krog uvrstil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je igral z Mikeom URBANIJO, ki pa mu je tekmo pri izidu 0-1 v prvem nizu predal.

Na Futuresu v Welsu se je v prvem krogu poslovil Tomislav TERNAR. V prvem krogu ga je s 7-5 6-3 premagal 8. nosilec, Avstrijec Patrick OFNER.

Na ITF turnirju v Zaječarju (10.000 $) je Pia ČUK v prvem krogu glavnega turnija s 6-1 6-0 premagala domačinko Kristino NJEGUŠ. TUKAJ.

Ekipa deklet do 16 let na EEP v Budimpešti v drugi tekmi premagala Italijo

bm, 05.08.2014

Na EEP do 16 let je ekipa deklet v postavi Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK s 3-0 premagala ekipo Italije.

V prvem srečanju je Veronika ERJAVEC s 6-3 6-2 premagala Tatiano PIERI, Hana MRAZ je bila v drugi tekmi s 7-6(6) 6-3 boljša od Alessandre SIMONELLI, piko na i pa je postavila dvojica Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, ki je s 6-3 6-2 premagala Lucrezio STEFANINI in Alessandro SIMONELLI.

Naše igralke se bodo za končno 5. mesto v Evropi pomerile z ekipo Slovaške, ki je s 3-0 premagala Veliko Britanijo. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Stobreču še drugič uspešni Kristina Novak, Tina Kristina Godec in Anže Arh

bm, 04.08.2014

V kvalifikacijah ITF turnirja 5. ranga v Stobreču so slovenski igralci in igralke začeli z zmagami.

Pri fantih sta v uvodnem nastopu zmagala , pri dekletih so bile v uvodnem nastopu uspešne Ajda BUKOVEC, Tina Kristina GODEC in Kristina NOVAK. V glavnem turniju sta pri fantih prijavljena Bor SCHWEIGER MUŽAR in Jan Vit ŠUNTAR, pri dekletih Zala DOVNIK in Nika KOZAR.

V drugem krogu sta med dekleti zmagali Kristina NOVAK in Tina Kristina GODEC, izgubila je Ajda BUKOVEC. Pri fantih je bil uspešen Anže ARH, Klemen >NIKOLAŠ je izgubil.

Za uvrstitev v glavni turnir Kristina NOVAK, Tina K. GODEC in Anže ARH potrebujejo še eno zmago. TUKAJ.

Naši najboljši igralci in igralke ta teden počivajo, nove lestvice pa niso prinesle velikih sprememb

bm, 04.08.2014

Ta teden naši najboljši igralci in igralke ne nastopajo. Na turnirjih nižjega ranga bo v Welsu nastopil Tomislav TERNAR, v Trnavi bosta igrala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Mike URBANIJA (že v prvem krogu se bosta pomerila med sabo), v Zaječarju je v žrebu Pia ČUK, v ameriškem Landisvillu (25.000 $) bo nastopila Petra RAMPRE, madinke bodo nastopile na finalu EEP do 16 let, nekaj igralk in igralcev je na ITF turnirju v Stobrecu in na turnirjih TE, od sredine tedna bo potekal turnir za člane in članice v Krškem, v Mariboru pa se bodo za točke borili najmaljši na Fredijevem memorialu.

Najnovejši teniški lestvici ATP in WTA slovenskim igralcem in igralkam nista prinesli bistvenih sprememb. Blaž ROLA je izgubil dve (82) , Blaž KAVČIČ pa sedem mest (89). Ostali igralci ostajajo pri oz. okrog uvrstitev prejšnjega obdobja: Aljaž BEDENE (134), Janez SEMRAJC (321), Mike URBANIJA (499), Grega ŽEMLJA (581), Nik RAZBORŠEK (608) in Tom KOČEVAR DEŠMAN (751).

Med dekleti je Polona HERCOG pridobila eno mesto (71), ostale igralke so ostale na istih mestih oz. so nekoliko izgubile. Nastja KOLAR (183), Tadeja MAJERIČ (190), Dalila JAKUPOVIĆ (270), Petra RAMPRE (331), Maša ZEC PEŠKIRIČ (406) pa zaključuje uvrstitve med 500 igralk sveta.

Mladinske lestvice še niso ažurirane, na lestvicah iz prejšnjega tedna pa je Tamara ZIDANŠEK na 36. mestu, Manca PISLAK je na 94., Nina POTOČNIK na 97. in Hana MRAZ 134. mestu. TUKAJ.

Ekipa deklet do 16 let v uvodnem srečanju zaključnega turnirja EEP izgubila s favorizirano ekipo Rusije

bm, 03.08.2014

Ekipa deklet do 16 let, ki si je na kvalifikacijah priborila nastop v finalu ekipnega evropskega prvenstva do 16 let (Junior Fed Cup by BNP Paribas), je danes začela z nastopi v Budimpešti.

Poleg ekipe Slovenije, za katero nastopajo Hana MRAZ, Veronika ERJAVEC in Lara PROSENJAK, v Budimpešti nastopajo ekipe Belorusije, Francije, Velike Britanije, Madžarske, Italije, Rusije in Slovaške.

Našim igralkam je žreb v prvem krogu prinesel 2. nosilke, Rusinje, ki so v svoji predtekmovalni skupini osvojile prvo mesto brez izgubljenega srečanja. Prva Ruska igralka je letošnja evropska podprvakinja Anna BLINKOVA, ki je v polfinalu posamičnega evropskega prvenstva do 16 let premagala Hano MRAZ.

Rusinje so status favoritinj potrdile tudi v današnjem srečanju s Slovenijo.

V prvi tekmi je Anna KALINSKAYA, 6. igralka lestvice Tennis Europe premagala Veroniko ERJAVEC z rezultatom 6-1 6-0.

Drugo srečanje, ponovitev letošnjega polfinala evropskega posamičnega prvenstva je bilo bolj izenačeno. Tudi tokat pa je slavila Rusinja, 5. igralka lestvice Tennis Europe, Anna BLINKOVA, ki je Hano MRAZ premagala z rezultatom 6-1 2-6 7-5.

Rusinje so bile boljše tudi v igri dvojic. Anna KALINSKAYA in Alksandra POSPELOVA sta zmagali z rezultatom 6-1 7-6(6).

Naše igralke se bodo borile za uvrstitev od 5. - 8. mesta v Evropi.

Prve nasprotnice bodo igralke Italije. Zmaga prinaša tekmo za peto, poraz tekmo za sedmo mesto.

Naše igralke so po zmagi Veronike ERJAVEC s 6-3 6-2 nad Tatiano PEREI povedle z 1-0.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Natalija Šipek ni prišla do prvega naslova

bm, 02.08.2014

Natalija ŠIPEK, sedemnajstletnica, ki na lestvici WTA zaseda 1028.mesto, se je na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) uvrstila v svoj prvi finale na profesionalnih teniških turnirjih. V polfinalu je bila s 6-1 7-6 boljša od 18-letne Madžarke Naomi TOTKA, 629. igralke lestvice WTA. V finalu je za prvi naslov v karieri igrala z 19-letno Ukrajinko Valeriyo STRAHKOVO, ki je na lestvici WTA uvrščena na 765. mesto. Ukrajinska igralka je bila v finalu boljša s 6-2 6-3 in nadalkjuje izvrsto serijo zadnjega meseca. Osvojila je namreč turnir v Sharm El Sheikhu prejšnji teden, na prejšnjih dveh turnirjih pa je bila finalistka. V zadnjih dvajsetih srečanjih je tako doživela le dva poraza.

Za ostale naše igralce je bil konec tedna na teniških igriščih neuspešen.

Blaž ROLA je izgubil polfinalno srečanje na ATP Challengerju v Liberecu. S 6-4 6-4 ga je premagal Slovak Andrej MARTIN, 189. igralec lestvice ATP.

Danes ni uspelo niti Mikeu URBANIJI na polfinalu Futuresa v Piestanyu. V polfinalu ga je premagal 2. nosilec turnirja, 407. igralec sveta, Slovak Karol BECK. Ta je bil boljši s 6-2 7-5.

Še štiri slovenske nastope smo videli danes. V kvalifikacijah Futuresa v Novem Sadu je v prvem krogu izgubil Tilen ŽITNIK, v Welsu pa se je v prvem krogu kvalifikacij poslovil Matej LELJAK, ki je srečanje v tretjem nizu predal.

V kvalifikacijah ITF turnirja na Dunaju (10.000 $) sta nastopili Saša KLANEČEK in Moni POTRČ. Saša je v prvem krogu s 4-6 4-6 izgubila z Italijanko Marianne PETREI, Moni je bila v prvem krogu s 5-7 6-3 6-1 boljša od Nemke Nine SRONIPAH, v drugem pa je z 2-6 0-6 izgubila s 1. nosilko kvalifikacijskega turnirja, Slovakinjo Nikolo VAJDOVO. TUKAJ.

Blaž Rola polfinalist Challengerja v Liberecu, Mike Urbanija polfinalist Futuresa v Pistenyu, Natalija Šipek polfinalistka ITF turnirja v Sharm El Sheikhu

bm, 01.08.2014

Zelo uspešen dan je za Blažem ROLO, Mikeom URBANIJO in Natalijo ŠIPEK. Vsi trije so se na različnih turnirjih uvrstili v polfinale.

Na ATP Challengerju v Liberecu je Blaž ROLA v četrtfinalu s 7-6(3) 0-6 6-2 premagal 21. letnega Španca Roberta CARBALLESA BAENA, 229. igralca lestvice ATP. V polfinalu bo igral z 24-letnim Slovakom Andrejem MARTINOM, 183. igralcem lestvice ATP.

Na Futuresu v slovaškem Piestanyu se je Mike URBANIJA uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-2 6-3 premagal 22. letnega Slovaka Marka DANISA, 840 . igralca lestvice ATP.

V polfinalu bo igral z 32-letnim Karolom BECKOM,drugim nosilcem, ki je v drugem krogu izločil Tomislava TERNARJA.

Na ITF turnirju v Sharm El Sheikhu (10.000 $) se je v prvi polfinale na profesionalnih teniških turnirjih uvrstila Natalija ŠIPEK. Njena nasprotnica je bila 20. letna Švedinja Brenda NJUKI, 864. igralka lestvice WTA, ki ji je srečanje pri izidu 1-3 predala. Za Natalijo Šipek je bil to tretji poskus uvrstitve v polfinale. V prvih dveh ni bila uspešna, tokrat pa ji je uspelo.

TUKAJ.

Na kvalifikacijah za EEP dekleta do 16 let osvojila drugo, fantje peti, do 18 let dekleta in fantje četrti

bm, 01.08.2014

Končane so kvalifikacije za ekipna evropska poletna prvenstva 2014.

V zaključni del se je uspelo uvrstiti samo dekletom do 16 let, ki so v svoji kvalifilkacijski skupini osvojila drugo mesto. V zadnjem obračunu so z 0-3 izgubila z ekipo Belorusije.

Fantje do 16 let so igrali za končno 5. mesto in ga osvojili. Z rezultatom 3-0 so premagali Dance.

Morda smo nekoliko razočarani zaradi neuvrstitve deklet do 18 let na zaključni turnir, a kljub temu, da so bile prve nosilke so naletele na zelo močno ekipo Španije, na čelu z aktualno evropsko prvakinjo, ki jih je v odločilnem srečanju za napredovanje premagala z 2-1. V tekmi za končno tretje mesto se je naša ekipa merila z ekipo Velike Britanije in izgubila z 1-2. Odločilen je bil poraz v igri dvojic.

Fantje do 18 let so po uvodni zmagi nad Hrvaško v nadaljevanju dvakrat izgubili. Najprej z Veliko Britanijo, v tekmi za tretje mesto pa je bila s 3-0 boljša še Avstrija.

Vse rezultate najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.