Blaž Rola poražen v drugem krogu Winston Salema

Na ATP turnirju serije 250 v Winston Salemu je bil v prvem krogu uspešen Blaž ROLA. Njegov nasprotnik je bil 28. letni Američan Wayne ODESNIK, ki je na lestvici ATP uvrščen na 184. mesto. Blaž je bil boljši z rezultatom 7-6(4) 6-3.

Srečanje je trajalo 1 uro in 40 minut. V izenačenem prvem nizu je bil Blaž boljši za eno točko, potem ko je izkoristil eno od devetih priložnosti za break. V drugem nizu je izkoristil obe priložnosti za break, ob odličnem serviranju (73 %) pa je izkoristil tudi obe break priložnosti.

V drugem krogu je bil nasprotnik 31. letni Tajec Yen-Hsun LU, 38. igralec lestive ATP, ki je bil v prvem krogu kot 9. nosilec prost.

LU je slavil z rezultatom 6-4 7-5, za zmago je potreboval uro in pol.Tajec je odlično serviral (83%), v drugem nizu je na svoj servis izgubil samo dve točki, v srečanju pa je Blažu ponudil vsega eno priložnost za break, ki je Blaž ni izkoristil. Na drugi strani si je LU ustvaril osem priložnosti za odvzem servisa, izkoristil je dve, po eno v vsakem nizu.