prijava_e
Novice : Arhiv novic 2012 : November 2012

Arhiv novic - november 2012

Aljaž Bedene končal nastope v Sao Paolu v polfinalu

Ljubljana, 30.11.2012

Na zaključnem turnirju serije ATP Challenger tour v Sao Paolu je z nastopi končal Aljaž BEDENE. Ustavil se je v polfinalu, kjer ga je po 1 uri in 14. minutah premagal Romun Adrian UNGUR s 64 61.

Aljaž BEDENE danes ni imel svojega dne saj je bil nerazpoložen za igro in zelo nervozen. Zaradi tega je naredil precej neizsiljenih napak, izdal pa ga je tudi servis, saj je imel izkoristek svojega servisa samo 43 %. V prvem nizu smo videli kar pet odvzemov servisa nasprotniku, pri čemer je Romunu uspel break trikrat, kar je zadostovalo za njegovo zmago 6 - 4. V drugem nizu je Aljaž izgubil dva servisa, UNGUR nobenega in izid je bil 1 - 6. V drugem nizu si je Aljaž pri izidu 1 - 5 sicer priigral dve break priložnosti, a tudi teh ni uspel izkoristiti. S tem nastopom je tudi zaključil letošnjo, sicer izjemno uspešno sezono.

Sicer pa je v tekmovanju po skupinah v A skupini prvo mesto osvojil Romun Adrian UNGUR, drugi je bil Argentinec Guido PELLA. Tudi v skupni B je zmagal Romun, Victor HANESCU. Drugo mesto je osvojil Aljaž BEDENE.

Polfinalna para sta tako bila Victor HANESCU in Guido PELLA ter Adrian UNGUR in Aljaž BEDENE.

V prvi polfinalni tekmi sta igrala Adrian UNGUR in Aljaž BEDENE.

Adrian UNGUR je v svoji skupini premagal Rubina RAMIREZA-HIDALGOJA in Guida PELLO, izgubil je z rezervistom Thiagom ALVESOM.

Romun Adrian UNGUR ima 27 let in je trenutno 112. igralec sveta. Najvišjo uvrstitev v karieri je zabeležil letos, ko je bil junija na 79. mestu. Letos je nastopil v šestih finalih Challengerjev, a je le enkrat igrišče zapustil kot zmagovalec. Pet finalnih obračunov je izgubil. Aljaž BEDENE in Adrian UNGUR sta se srečala prvič. TUKAJ.

S kvalifikacijami so se začeli finalni A in B turnirji do 14 let

Ljubljana, 29.11.2012

S kvalifikacijami so se začeli finalni turnirji do 14 let, ki se igrajo v Kranju in Ljubljani. V Kranju na A turnirju nastopajo dečki, B finale za dečke bo na igriščih Olimpije v Ljubljani. Finalna turnirja A in B za deklice v Ljubljani gosti TK Jaki šport.

Na A turnirju dečkov v Kranju bo nastopilo 61 igralcev, med njimi vsi najboljši, na čelu z domačinom Anžetom ARHOM. V kvalifikacijah, ki se začnejo v petek, bo nastopilo 37 igralcev.

B turnir dečkov bo v Ljubljani. Tu je prijavljenih 37 igralcev in tudi tu bodo igrali kvalifikacije, ki se začnejo v petek. V kvalifikacijah bo nastopilo 13 igralcev.

A in B turnirja deklet bo gostil TK Jaki šport iz Ljubljane. Na A turnirju bo nastopilo 48 igralk in tudi tu bodo igrale najboljše. Prva nosilka bo 1. igralka v tej kategoriji, Veronika ERJAVEC. Tudi tu se kvalifikacije igrajo v petek.

Na B turnirju deklic je prijavljenih 28 igralk, zato kvalifikacij ne bo. Glavni turnir se začne v soboto. TUKAJ.

Aljaž Bedene med najboljše štiri v Sao Paulu

Ljubljana, 29.11.2012

Aljaž BEDENE se je danes v Sao Paulu boril za napredovanje v polfinale zaključnega turnirja serije ATP Challenger tour.

In to uspešno. V dveh nizih je z rezultatom 61 in 63 odpravil 63. igralca sveta, Italijana Paola LORENZIJA. Aljaž BEDENE je odlično serviral, saj nasprotnik niti enkrat ni prišel v priložnost za odvzem servisa, uspešen pa je bil tudi pri realizaciji break žog, ki mu jih je ponudil Italijan. Aljaž je bil kar 75 % uspešen pri začetnem udarcu, nasprotniku pa je zabil tudi 5 asov. Aljaž je prikazal nekaj atraktivnih točk, tudi uspešen udarec med nogama.

Aljaž BEDENE si je z zmago že priigral 18.900 $ in 30 ATP točk.

Italijan Paolo LORENZI, lanski zmagovalec ATP Challengerja v Ljubljani, je star 30 let. Letos je za njim najuspešnejše leto v karieri, na lestvici ATP pa se je povzpel najvišje v karieri, na 63. mesto. Letos je nastopil v osmih finalih ATP Challengerjev, zmagal je dvakrat. Aljaž in Paolo se bosta srečala prvič.

Svoj uspeh v letošnji sezoni Paolo LORENZI pripisuje dejstvu, da je v letošnjem letu precej napredoval, saj je veliko delal na izboljšanju igre. Poskušal je igrati bolj agresivno in večkrat prihajati na mrežo. Meni, da je to ključ za njegove odlične rezultate letos.

TUKAJ.

Aljaž Bedene v drugem srečanju uspešen

Ljubljana, 28.11.2012

V Sao Paulu se je danes s srečanji drugega kroga nadaljeval zaključni turnir serije ATP Challenger.

Aljaž BEDENE je včeraj izgubil srečanje z Victorjem HANESCUM. Kljub porazu si ni zaprl vrat za napredovanje v zaključne boje, a je danes moral zmagati. In tudi je.

Njegov drugi nasprotnik je bil 22. letni Portugalec Gastao ELIAS, trenutno 144. igralec lestvice ATP, najvišje pa je bil v karieri uvrščen na 133. mesto letos oktobra. V letošnji sezoni je osvojil 1 turnir serije ATP Challenger, še trikrat je nastopil v finalu.

Z Aljažem sta se doslej srečala enkrat in sicer je leta 2006 na mladinskem turnirju v Avstriji na pesku zmagal Portugalec.

Danes se mu je Aljaž za poraz v mladinski konkurenci oddolžil. Po 2. urah in 26. minutah je igrišče zapustil kot zmagovalec, končni izid pa se je glasil 63 67(5) 63.

Aljaž je prvi niz dobil brez težav, nasprotniku odvzel dva servisa , sam pa z dobrim servisom, dobil je kar 16 od 19 začetnih udarcev, Gastau ni ponudiil priložnosti za break. Drugi niz je bil bolj izenačen. Portugalec je bolje serviral, Aljažu ni ponudil nobene priložnosti za break, sam pa je imel eno, ki je ni izkoristil. V tie-breaku je bil Portugalec za odtenek bolj zanesljiv in drugi niz je dobil v podaljšani igri na 5. V tretjem nizu je Aljaž ponovno stvari vzel v svoje roke, čeprav je začel slabo, saj je izgubil prvo igro na svoj servis. No takoj zatem mu je uspel re-break, v nadaljevanju pa je nasprotniku še dvakrat odvzel servis in na koncu slavil s 6-3.

Aljaž tako ostaja v igri za napredovanje, jutri pa bo moral še enkrat zmagati. Njegov nasprotnik bo Paolo LORENZI. TUKAJ.

Aljaž Bedene v prvem srečanju Sao Paula tesno izgubil s Hanescujem

Ljubljana, 27.11.2012

Danes je prvo srečanje zaključnega turnirja ATP Challenger tour, ki se igra po sistemu Round Robin odigral Aljaž BEDENE.

Žreb ga je uvrstil v skupno B, v kateri poleg njega igrajo še Italijan Paolo LORENZI, Romun Victor HANESCU in Portugalec Gastao ELIAS.

Prvi Aljažev nasprotnik je bil 31. letni Romun Victor HASNESCU. Ta je na lestvici ATP trenutno uvrščen na 64. mesto, najvišje v karieri pa je bil 26., leta 2009. V letošnjem letu je zmagal na treh turnirjih serije Challenger, še trikrat je izgubil v finalu.

Uvodni nastop se ni končal po Aljaževih željah. Izkušen Romun je bil po 2. urah in 17. minutah boljši s 76(5) in 76(5). Vzrok za poraz tiči najbrž tudi v dejstvu, da je Aljaž v srečanju izkoristil vsega eno od dvanajstih break priložnosti in da v ključnih trenutkih srečanja ni najbolje serviral.

V prvem nizu je imel Aljaž 9 break priložnosti, od tega 1 v sedmi igri, kar 6 pri izidu 4 - 4 v deveti igri in nato še dve v 11 igri pri izidu 5 - 5. Nobene ni uspel izkoristiti, tudi na račun odličnega serviranja nasprotnika. Sam je do podaljšane igre zanesljivo dobival svoje servise, saj HANESCU ni prišel do nobene priložnosti za break, v podaljšani igri pa je nato izgubil dva začetna udarca in na koncu tudi podaljšano igro na 5.

Tudi v drugem nizu si je prvo priložnost za break priigral Aljaž BEDENE in sicer pri izidu 1 - 1. Ni je izkoristil, nato pa v peti igri izgubil svoj servis. Pri izidu 5 - 4 je Hanescu serviral za zmago. Aljaž je ubranil dve meč žogi in v nadaljevanju nasprotniku odvzel servis ter izenačil na 5 - 5. Po dobljenih servisih obeh igralcev je v nadaljevanju ponovno o zmagovalcu niza odločala podaljšana igra. Tokrat je Aljaž začel bolje, z dvema mini breakoma povedel s 3 - 0, a v nadaljevanju prednosti ni uspel obdržati in tudi tokrat je bil v tie-breaku boljši Romun, ki je podaljšano igro dobil s 7 - 5, s tem pa tudi srečanje

Aljaža zdaj čakata še dve tekmi, tako da še vedno obstajajo realne možnosti za napredovanje v zaključni del, a si v nadaljevanju spodrsljaja ne bo smel več privoščiti.

V drugem srečanju skupine B je Paolo LORENZI s 75 61 premagal Gastaa ELIASA.

Gastao ELIAS bo naslednji Aljažev nasprotnik. TUKAJ.

Nik Razboršek v Ruandi izgubil v prvem krogu

Ljubljana, 27.11.2012

Nik RAZBORŠEK je ta teden poleg Aljaža BEDENETA edini slovenski predstavnik na mednarodnih turnirjih. Na lov za točke se je podal v Ruando, kjer nastopa na turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $. Svoje nastope med posamezniki je končal že v prvem krogu, kjer je tesno izgubil z 21. letnim Italijanom, Davidom MELCHIORREJEM s 75 57 67(4).

Zdaj ga čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo zaigral v paru z Avstrijcem Lucasom WINHANDLOM. TUKAJ.

Nika Kozar in Nik Krapež zmagovalca OP 16 v Velenju

Ljubljana, 26.11.2012

V Velenju se je v organizaciji tamkajšnjega ŠTK končalo OP v kategoriji do 16 let za fante in dekleta. Zmagovalna pokala sta dvignila Nika KOZAR (Tr-Kr) pri dekletih in Nik KRAPEŽ (Ltc) pri fantih.

Nika KOZAR je v finalnem občaunu premagala Zalo DOVNIK (ŽtkMb) z rezultatom 63 64.

Pri fantih je turnir osvojil Nik KRAPEŽ (Ltc), ki je bil v finalu z rezultatom 26 63 64 boljši od SCHWEIGER MUŽAR Bora.

V današnjih polfinalnih obračunih je 1. nosilec Nik KRAPEŽ (Ltc) s 63 63 premagal 4. postavljenega Jakoba Filipa ZUPANČIČA (Zklub). Njegov nasprotnik v finalu bo 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je bil v drugem polfinalu s 64 63 boljši od 3. nosilca Jakoba Aljaža KAPLJE (Radomlje).

V polfinalu deklet je Nika KOZAR s 64 46 63 premagala 3. nosilko Sašo KLANEČEK(ŽtkMb), Zala DOVNIK pa je bila s 63 62 boljša od nepostavljene Veronike ERJAVEC(Ltc). TUKAJ.

V Sao Paolu se jutri začne zaključni turnir serije ATP Challenger z Aljažem Bedenetom

Ljubljana, 26.11.2012

Brazilski Sao Paolo bo od 27. novembra do 1. decembra 2012 gostil zaključni turnir serije ATP Challenger Tour. Turnirji serije Challenger imajo nagradni sklad med 35.000$+H in 150.000 $ in služijo igralcem kot odskočna deska za napredovanje med najboljše teniške igralce sveta. Vsi TOP 10 igralci so se tja prebili preko turnirjev serije Challenger, tudi asi kot so Pete Sampras, Roger Federer in Rafael Nadal.

Ljubitelji tenisa se bodo spomnili, da so pred leti na ATP Challengerju v Domžalah, nastopili igralci, ki so bili kasneje najboljši ali med najboljšimi na svetu. Med njimi RIOS, SAFIN, HEWITT, ROBREDO, BRUGUERA in nenazadnje Roger FEDERER, ki je v Domžalah igral kvalifikacije in izgubil v polfinalu glavnega turnirja.

Na turnirjih serije Challenger so letos zelo uspešno igrali naši teniški igralci Aljaž BEDENE, Grega ŽEMLJA, Blaž KAVČIČ in v zaključku tudi Blaž ROLA.

Aljaž BEDENE se je med zmagovalce vpisal štirikrat, na koncu zasedel 4. mesto v točkovanju ATP Challenger toura in se uvrstil v masters. Grega ŽEMLJA je osvojil tri turnirje, Blaž KAVČIČ pa je pokal zmagovalca dvignil dvakrat.

Na zaključnem turnirju v Sao Paolu bo nastopilo osem igralcev, sedem glede na končno uvrstitev, eden pa s povabilom organizatorja. Tokrat je povabilo dobil domačin Thomaz Bellucci.

Letošnje finale ATP Challenger Toura se tako kot lani, ko je slavil Nemec Cedric-Marcel Stebe, igra na trdi podlagi centra Ginásio do Ibirapuera. Igralci so razdeljeni v dve skupini po štiri, kjer igrajo po sistemu 'Round Robin' vsak z vsakim, v polfinale pa se uvrstita dva najboljša iz skupine. Zmagovalec skupine se v polfinalu pomeri z drugouvršenim iz druge skupine in obratno.

Aljaž BEDENE (ATP 98) bo nastope začel v skupini z Italijanom Paolom LORENZIJEM (ATP 63), Romunom Victorjem HANESCUJEM (ATP 64) in Portugalcem Gastaom ELIASOM (ATP 144).

V drugi skupini bodo igrali Brazilec Thomaz BELLUCCI (ATP 33), Španec Ruben RAMIREZ HIDALGO (ATP 96), Romun Adrian UNGUR (ATP 112) in Argentinec Guido PELLA(ATP 124).

23.letni Aljaž BEDENE je sezono začel kot 165. igralec sveta, najvišje pa je bil na 79. mestu.

Foto: Challengerfinals.com

Kaj je pred začetkom zaključnega turnirja za spletni portal ATP povedal Aljaž, ki bo prvič zaigral v torek ob 15.uri po lokalnem času proti Victorju HANESCU, preberite TUKAJ.

Brez presenečenj na OP 16 v Velenju

Ljubljana, 25.11.2012

Na OP 16 v Velenju so znane polfinalistke in polfinalisti. Dosedanji potek turnirja ni postregel s presenečenji, če mednje ne štejemo uvrstitev Veronike ERJAVEC v polfinale. Veronika ERJAVEC sicer na lestvici TZS zaseda šele 25. mesto, a je ob tem prva igralka do 14 let, tako da njena uvrstitev v polfinale ni presenetljiva.

V polfinalu se bodo tako pomerile 1. nosilka Nika KOZAR, ki je v četrtfinalu premagala Laro PROSENJAK s 75 64, Saša KLANEČEK, ki je s 62 61 odpravila kvalifikantko Anette ŠČULAC, Veronika ERJAVEC je bila s 76(1) 64 boljša od nekdanje klubske kolegice Žane LAPAJNE in Zala DOVNIK, ki je premagala 2. nosilko Moni POTRČ z rezultatom 63 62.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili prvi štirje prijavljeni igralci lestvice TZS.

1. nosilec Nik KRAPEŽ je bil s 60 62 boljši od Žige DROBNIČA, 4. nosilec Filip Jakob ZUPANČIČ je s 60 61 premagal Tina KOVAČIČA, 3. nosilec Jakob Aljaž KAPLJA je s 64 61 premagal Jureta FRANKA, 2. nosilec Bor SCHWEIGER MUŽAR pa je s 63 63 premagal Nika GORENJAKA. TUKAJ.

V Velenju končani obračuni prvega kroga OP do 16 let

Ljubljana, 24.11.2012

V Velenju so se končali obračuni prvega kroga turnirja fantov in deklet do 16 let. Pri fantih se je v prvem krogu poslovil 7. nosilec Žan ŽMAVC. Izločil ga je Jernej ZAPLOTNIK, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. Ostali nosilci so zanesljivo napredovali. Še najtesneje je bilo v obračunu med 5. nosilcem Tinom KOVAČIČEM in kvalifikantom Luko MIKLAVČIČEM. Srečanje je dobil KOVAČIČ z rezultatom 75 76(5).

Pri dekletih presenečenj ni bilo. Tudi tu so nosilke zanesljivo napredovale, tri nize je od nosilk odigrala samo Saša KLANEČEK, ki je s 46 64 60 premagala Hanno DOLAR.

Tekmovanje se bo z drugim krogom nadaljevalo v nedeljo.

Preberite tudi TUKAJ.

Konec tedna RR turnirji dečkov in deklic do 12 let

Ljubljana, 23.11.2012

Konec tedna so bili na sporedu RR turnirji za dečke in deklice v kategoriji do 12 let.

Gostitelji so tokrat bili TK Hit Ljubljana, ŽTK Maribor in TK Šport plus Ljubljana. Na RR turnirjih ne nastopa najboljših 8 igralk in igralcev iz kategorije.

Ta konec tedna je nastopilo 89 dečkov in 63 deklic.

Finalni turnirji bodo na sporedu 8. decembra. TUKAJ.

Po kvalifikacijskih obračunih deklet, danes v Velenju na sporedu tekme fantov

Ljubljana, 23.11.2012

S kvalifikacijami fantov in deklet se je začelo OP Velenja do 16 let. Zanimanje za nastop je tokrat izjemno veliko, saj je na turnirja fantov in deklet skupaj prijavljenih 128 igralk in igralcev.

V kvalifikacijah deklet je nastopilo 30 igralk. Osem jih bo zaigralo v glavnem turnirju, na katerem bo 1. nosilka Nika KOZAR. Glavni turnir deklet se začne v soboto.

V kvalifikacijah fantov, te so bile odigrane danes, je nastopilo 45 igralcev. 1. nosilec kvalifikacij je bil Jernej ZAPLOTNIK, ki se je tako kot še dva nosilca uvrstil v glavni turnir, kjer pa ne bo kar 5. igralcev, ki so imeli v kvalifikacijah položaj nosilca

.

V glavnem turnirju fantov bo prvi nosilec Nik KRAPEŽ. Tudi glavni turnir fantov se začne v soboto. TUKAJ.

Okrogla miza o slovenskem moškem tenisu v Maxi klubu

Ljubljana, 20.11.2012

V klubskem salonu blagovnice Maxi v Ljubljani se je danes odvijala okrogla miza na temo "Slovenski moški tenis".

Na okrogli mizi so o pogledu na razvoj slovenskega moškega tenisa v zadnjih letih in velikih uspehih naših najboljših treh igralcev, ki so se letos prebili v "TOP 100" svetovnega tenisa, spregovorili naši teniški igralci Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ ter predsednik TZS Marko UMBERGER in vodja pisarne TZS Gregor KRUŠIČ.

Kaj so povedali naši najboljši tenisači preberite TUKAJ.

Maša Marc in Janez Semrajc zmagovalca OP Ljubljane za članice in člane

Ljubljana, 19.11.2012

V Ljubljani se je s finalnima obračunoma končalo 1. odprto prvenstvo članic in članov v novi sezoni. V finalu članic sta se pomerili 1. nosilka Nina NAGODE (Ltc) in 2. nosilka Maša MARC (Maja). Stari rivalki sta prikazali zelo dober tenis, na koncu pa se je veselila mlajša Maša MARC, ki je zmagala z rezultatom 64 63.

Sicer pa je na poti do finala Nina NAGODE po vrsti premagala Nejo SOTOŠEK, Saro DJURDJEVIĆ, Stanio RAKOČEVIČ in Tjašo JERŠE.

Maša MARC je bila po vrsti boljša od Eme PERHAVEC, Valerije GERČAR, Mance PISLAK in Paule ORLINI.

V finalu članov sta igrala 8. nosilec Janez SEMRAJC (Sl-Lj) in 3. nosilec Klemen KOVAČIČ (BreBr).

Janez SEMRAJC, ki je celoten turnir odigral odlično tudi v finalu ni dovolil nikakršnega presenečenja. Klemnu je prepustil samo dve igri in na koncu slavil z rezultatom 62 60.

Na poti do finala je Janez SEMRAJC izločil LOGAR Mateja, LUMPERT Janka, BIZJAK Blaža in STOŠIĆ Marka.

Klemen KOVAČIČ je na poti do finala premagal KEGL Marina, KAC Matijo, JANEŽIČ Doriana Tomaža in DERŽIČ Žigo.

Poglejte tudi TUKAJ.

Janez Semrajc, Klemen Kovačič, Nina Nagode in Maša Marc finalisti članskega OP v Ljubljani

Ljubljana, 19.11.2012

Na igriščih TK Olimpija v Ljubljani smo spremljali srečanja prvega letošnjega članskega turnirja.

Finalista moškega turnirja sta 8. nosilec Janez SEMRAJC (Sl-Lj), ki je v polfinalu s 60 62 premagal 1. nosilca Marka STOŠIČA (BreBr) in 3. nosilec Klemen KOVAČIČ (BreBr), ki je bil v drugem polfinalu s 64 61 boljši od 2. nosilca Žige DERŽIČA (Brežice).

Pri članicah se bosta za prvi naslov v novi sezoni pomerili 1. nosilka Nina NAGODE (Ltc) in 2. nosilka Maša MARC (Maja). Nina NAGODE je s 63 61 premagala Tjašo JERŠE (Tc-Lj), Maša MARC pa je bila s 60 64 boljša od nepostavljene Paule ORLINI (Koper).

Pri članih presenečenj v uvodnih dveh krogih ni bilo. Od nosilcev je izpadel le 7. postavljeni Nejc MARIČ, katerega je premagal na lestvici TZS dve mesti nižje uvrščen Rok KRIŽAJ.

Pri članicah je bil osip nosilk večji. V prvem krogu so izpadle 7. nosilka Lara GLAVIČ, 3. nosilka Kaja PODOBNIK in 5. nosilka Katja VOGRINEC. V četrtfinale so se tako poleg nosilk uvrstile nepostavljene Stania RAKOČEVIČ, Paula ORLINI, Tea PALANDAČIČ in Saša KLANEČEK, ki je v drugem krogu izločila 4. nosilko Tajdo BESTIJANIČ, potem, ko je ta srečanje pri izidu 64 67(5), predala.

TUKAJ.

Znani zmagovalci in zmagovalke prvega turnirja nove sezone v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 17.11.2012

Na igriščih TK Jaki Ljubljana so v soboto in nedeljo nastopili najmlajši tekmovalci in tekmovalke.

V kategoriji 8 - 11 let so odigrali turnirje v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 let in 11 let.

Končni zmagovalci prvega turnirja sezone 2013 so:

MINI tenis deklice: Ema ŠKOLARIS (N. Gorica)

MINI tenis dečki: Matic KRIŽNIK (Tabre)

MIDI tenis deklice: Laura KOREN (Koper)

MIDI tenis dečki: Luka KRAJNIK (Tr-Kr)

Tenis 10 let deklice: Maja ZUCCHIATI (N. Gorica)

Tenis 10 let dečki: Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr)

Tenis 11 let deklice: Alja BELINGER (Šplus)

Tenis 11 let dečki: Samuel PATE (Pvald)

Foto: M. Školaris TUKAJ.

Blaž Rola po polfinalu ATP Challengerja v Marbelli do najvišje uvrstitve v karieri

Ljubljana, 17.11.2012

Blaž ROLA se je v Marbelli na ATP Challengerju boril za finale. Njegov nasprotnik je bil 30. letni Daniel MUNOZ-DE LA NAVA, ki na lestvici ATP zaseda 191. mesto, najvišje pa je bil letos uvrščen na 124. mesto. Tudi Španec je levičar.

Odlično srečnje je v dveh nizih dobil Španec, ki je slavil z rezultatom 62 76(9). Srečanje je trajalo skoraj dve uri. Prvi niz je Blaž ROLA odigral nekoliko slabše, v drugem pa je imel celo priložnost za zmago. Potem, ko mu je v sedmi igri uspel break je povedel s 5-3, serviral za zmago a servis izgubil. Srečanje je šlo v podaljašnio igro, v tej pa je imel Blaž dve set žogi, od tega eno na svoj servis, a ju ni uspel izkoristiti. Španec je dobil tretjo set žogo in podaljšano igro z 11 - 9.

Za Blaža je bilo to že sedmo srečanje na turnirju in iz Španije se zagotovo lahko vrne zadovoljen, saj se je v drugem nastopu v glavnem turnirju serije ATP Challenger v karieri prebil iz kvalifikacij kar do polfinala. Čestitamo !

Uspeh v Marbelli pa mu je prinesel tudi najvišjo uvrstitev na lestvici ATP v karieri. Ta teden je na 307. mestu. Letošnje leto je sicer začel na 725. mestu, končuje pa ga 400 mest više. Blaž ROLA zaenkrat uspešno združuje študij v ZDA in teniško kariero in upamo, da bo tako tudi v bodoče. TUKAJ.

Blaž Rola v polfinalu ATP Challengerja v Marbelli z Danielom Munozom-De La Navo

Ljubljana, 16.11.2012

Blaž ROLA se je uvrstil v svoj prvi polfinale na turnirjih serije ATP Challenger. V četrtfinalu Marbelle je igral s Špancem, 23.letnim, 179. igralcem letvice ATP, Sergiom GUTIERREZOM-FERROLOM.

V zelo izenačenem srečanju sta oba igralca zelo solidno servirala, si v prvem nizu privoščila vsak po eno izgubo servisa, tako da sta o zmagovalcu prvega niza odločila v tie-breaku, ki ga je dobil Blaž ROLA. Tudi v drugem nizu je odločal en izgubljen servis Blaža ROLE, ki je niz izgubil s 3 - 6. V zadnjem, odločilnem nizu, je Blaž pri izidu 3 - 2 odvzel servis nasprotniku, nato pa z zanesljivo igro na svoj servis povedel s 5 - 2. GUTIERREZU-FERROLU je sicer še uspelo znižati na 3 - 5, Blaž pa je v zadnji igri odserviral tako kot zna in se veselil svojega prvega polfinala na turnirjih serije ATP Challenger. Čestitmao !

Srečanje, ki se je končalo z rezultatom 76(4) 36 63 je trajalo nekaj več kot dve uri. Blaž je bil v seštevku točk boljši s 102 - 96.

V zgornji polovici žreba, v kateri je tudi Blaž ROLA, so izpadli vsi nosilci. Prvopostavljeni Daniel GIMENO-TRAVNER, 5. podstavljeni Adrian UNGUR, 4. postavljeni Blaž KAVČIČ in 8. postavljeni Inigo CERVANTES, katerega je izločil prav Blaž ROLA.

To je za Blaža zagotovo priložnost za uvrstitev v finale. Njegov nasprotnik v polfinalu bo 30. letni Daniel MUNOZ-DE LA NAVA, ki na lestvici ATP zaseda 191. mesto, najvišje pa je bil letos uvrščen na 124. mesto. Tudi on je, tako kot Blaž ROLA, levičar. TUKAJ.

Ta konec tedna so tekmovalno oživela domača teniška igrišča

Ljubljana, 15.11.2012

Ta konec tedna so tekmovalno oživela domača teniška prizorišča, saj igralke in igralci začenjajo tekmovalno sezono 2013. Konec tedna so na sporedu turnirji članov in članic, RR turnirji v kategoriji do 14 let in tekmovanje najmlajših v katregorijah 8-11 let. Na tekmovanja je prijavljenih 462 igralk in igralcev, ki bodo loparje prekrižali v Ljubljani na TK Olimpija (člani in članice), na turnirjih RR-14 v organizaciji TK As Litija, TK Radomlje, TK Benč šport iz Ljubljane in ŽTK Maribor, medtem ko bo najmaljše gostil TK Jaki šport Ljubljana. Pri članicah je kot najvišje uvrščena prijavljena 3. igralka domačega dela lestvice, Nina NAGODE. Pri članih bo mesto prvega nosilca zasedel Marko STOŠIČ. Prvi so začeli s kvalifikacijskimi obračuni člani in članice. TUKAJ.

TEKMOVANJE RR 14 - POMEMBNO OBVESTILO

Ljubljana, 15.11.2012

Zaradi neenakomernih prijav na turnirje RR-14, ki so na sporedu ta konec tedna, so bili igralci in igralke prerazporejeni na druge lokacije. Prerazporejeni so bili igralci in igralke iz lokacije Benč Sport na lokaciji As Litija in Tk Radomlje. Igralci in igralke so bili prerazporejeni glede na datum oz. čas prijave. Zadnje prijavljeni igralci in igralke se razporedijo na druge lokacije. Za vse dodatne informacije se obrnite na sodnike posameznih turnirjev. TUKAJ.

Tadeja Majerič končala v drugem krogu turnirja v Helsinkih, Petra Rampre izgubila v uvodnem nastopu

Ljubljana, 15.11.2012

Od deklet sta ta teden nastopili samo Petra RAMPRE in Tadeja MAJERIČ. Obe sta se odpravili na ITF turnir (25.000 $) v Helsinke, kjer pa sta obe tudi že končali z nastopi.

Tadeja MAJERIČ, ki se je s svojo najvišjo uvrstitvijo na lestvici WTA v karieri, 224. mestom, ta teden povzpela na drugo mesto med slovenskimi igralkami na svetovni lestvici, je bila v prvem krogu uspešna. Njena nasprotnica bi morala biti Bolgarka Elitsa KOSTOVA, a jo je v glavnem turnirju nadomestila srečna poraženka, Latvijka Jelena OSTAPENKO. Ta MAJERIČEVI ni bila dorasla nasprotnica in Tadeja je zmagala z rezultatom 61 63.

Tadeja je v drugem krogu igrala s Švicarko Amro SADIKOVIC in izgubila. 23. letna Švicarka, rojena v Makedoniji, ki na lestvici WTA zaseda 225. mesto, je bila boljša z rezultatom 46 62 64.

Petra RAMPRE, ki v zadnjem času ponovno ne najde prave forme, se je tudi tokrat poslovila že v prvem krogu. Nejna nasprotnica je bila Nemka Katrin WOERLE, ki je bila boljša z rezultatom 64 36 61. TUKAJ.

Otvoritvena tekma zimskih teniških lig na Primorskem

Ljubljana, 14.11.2012

Zmaga S. Rasbergerja že na začetku


Otvoritveno tekmo zimskih lig na Primorskem sta velika teniška prijatelja Slavko Rasberger in Franci Hrovat po dogovoru odigrala v Umagu na domačem terenu lani drugouvrščenega Slavka. Tokrat je lanski zmagovalec Franci moral priznati premoč domačina iz Umaga. Kljub vodstvu v prvem nizu, je Franci kasneje popustil, Slavko je dvignil nivo igre in zasluženo osvojil prve točke za lestvico v ligi posameznikov ATP Penzija tour. Rezultat 6/4, 6/1 pa kaže na premoč Slavka v ključnih momentih tekme. Ni pomagalo niti izgovarjanje na žogice in veter, niti številni navijači, ki so spremljali lanskega prvaka na poti v Umag. Ima pa zmaga podprvaka svojo težo. Renome v domačem klubu si je popravil, saj ga je lanski poraz z Francijem drago stal. Kot se za teniške prijatelje spodobi, pa bo še čas in priložnost za povratno srečanje.


Umag, 14.11.2012

Avtor prispevka: Franci Hrovat

TUKAJ.

Blaž Rola v četrtfinalu ATP Challengerja v Marbelli, Blaž Kavčič srečanje predal

Ljubljana, 14.11.2012

Blaž ROLA je v drugem krogu ATP Challengerja v Marbelli (30.000 €+H) premagal Kanadčana Stevena DIEZA z rezultatom 76 (8) 64 in se prvič v karieri uvrstil v četrtfinale turnirja serije Challenger. V izjemno izenačenem srečanju med 248. (DIEZ) in 362. (ROLA) igralcem sveta so odločale malenkosti. Blaž je za odtenek bolje serviral, a nasprotniku odvzel štiri igre na njegov servis, sam pa izgubil le tri. Srečanje je trajalo natančno 2 uri, Blaž ROLA pa je bil na koncu boljši v osvojenih točkah z 81 - 79.

V četrtfinalu smo računali na slovenski obračun, a ga žal nismo dočakali.

Blaž KAVČIČ je Špancu Sergiu GUTIERREZU-FERROLU srečanje pri zaostanku s 5-7 in 1-4, predal. KAVČIČ ni bil najbolj razpoložen za igro. V prvem nizu, ki ga je izgubil s 5-7 je izgubil štiri svoje začetne udarce, GUTIERREZ-FERROL pa tri. KAVČIČ je zaostajal s 3 - 5, pri izidu 4 - 5 na svoj servis rešil tri zaključne žoge in izenačil na 5 - 5, nato pa ponovno izgubil servis in po naslednji igri prvi niz. V drugem nizu sta v uvodnih igrah serverja dobila svoj začetni udarec, v tretji igri pa ga je Blaž izgubil, kot tudi naslednjega v peti igri. Pri izidu 1 - 4 je nato srečanje predal.

Blaž ROLA je popoldne nastopil še enkrat, ko je v konkurenci dvojic igral v paru z Avstrijcem Lucasom KONCILIO četrtfinalno srečanje proti Špancu Adrianu MENENDEZ-MACEIRAS in Nemcu Ericu SCHERERJU. Špansko-nemška dvojica je bila uspešnejša in je slavila s 6-4 in 6-4.

Četrtfinalno srečanje bo Blaž ROLA igral v petek. TUKAJ.

Kristina Novak poražena v polfinalu mladinskega turnirja TE v Antalyi

Ljubljana, 13.11.2012

Kristina NOVAK je dobro nastopila v turški Antalyi na mladinskem turnirju TE do 12 let. Uvrstila se je v POLFINALE, potem, ko je v drugem krogu turnirja, ki je 3. ranga, premagala srbsko vrstnico Milo MEJIĆ z rezultatom 63 62, v tretjem krogu je bila boljša od srečne poraženke iz kvalifikacij, Rusinje Poline KRUPCHENKO, premagala jo je z rezultatom 63 63, v četrtfinalu pa je bila boljša še od domačinke Zeynep ERMAN.Premagala jo je z rezulatom 64 60.

V polfinalu je igrala z Rusinjo Dario SOLOVYEVO, ki je bila boljša in je slavila z rezultatom 64 61.

V konkurenci dvojic pa se je prav z Dario SOLOVYEVO uvrstila v finale.

Za četrtfinalni nastop se je med dvojicami borila tudi Katja HRKAČ, ki pa je svojo soigralko iz Danske Mariami TEDOSHVILI izgubila v drugem krogu. TUKAJ.

Blaž Rola do prve uvrstitve v drugi krog na turnirjih serije ATP Challenger, napredoval tudi Blaž Kavčič

Ljubljana, 13.11.2012

Blaž ROLA se je prvič v karieri uvrstil v drugi krog turnirja serije ATP Challenger. V španski Marbelli je s 64 26 63 premagal domačina Iniga CERVANTESA, 148. igralca lestvice ATP in 8. nosilca turnirja v Marbelli.

Spremljali smo zanimivo in izenačeno srečanje, ki je trajalo 2 uri in 12 minut. Prvi niz je dobil Blaž ROLA s 64, v drugem nizu pa je bil po slabšem Blaževem serviranju, izgubil je dva svoja servisa in po vrsti neizsiljenih napak, boljši CERVANTES s 62. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki ga je zanesljivo dobil Blaž. Ponovno je dvignil nivo serviranja, izgubil samo eno točko na svoj prvi servis, obranil dve break žogi, sam pa izkoristil eno od petih, a je ta zadostovala za zanesljivo zmago. Tako je še drugič na medsebojnih srečanjih slavil Blaž ROLA.

Danes je nastopil tudi Blaž KAVČIČ, ki je v prvem krogu igral z 22. letnim domačinom Carlosom GOMEZOM-HERRERO, 450. igralcem lestvice ATP. Blaž KAVČIČ se je po izenačenem prvem nizu, ki ga je dobil s 7-5, v drugem sprehodil do zmage in uvrstitve v drugi krog. Končni izid se je glasil 7-5 6-0.

Blaž ROLA bo v drugem krogu v sredo ob 11. uri igral z 21. letnim Kanadčanom Stevenom DIEZOM, 222. igralcem lestvice ATP. Doslej se še nista pomerila.

Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu prav tako v sredo okrog 15. ure prekrižal lopar s 23. letnim Špancem Sergiom GUTIERREZOM-FERROLOM, 179. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se srečala enkrat in sicer je leta 2010 v Maroku srečanje gladko dobil Blaž KAVČIČ. TUKAJ.

V Litiji se je začela zimska rekreativna teniška liga 2012-2013

Ljubljana, 12.11.2012

Krstni vikend je za nami, odigranih je bila večina tekem 1. kola v vseh skupinah Rekreativne teniške lige TK AS Litija. Favoriti so v glavnem že v formi in obeta se še ena zanimiva ligaška sezona. Podrobnosti preberite TUKAJ.

Andraž Bedene ustavljen v zadnjem krogu kvalifikacij na Futuresu v Antalyi, Kristina Novak začela z zmago na mladinskem turnirju

Ljubljana, 12.11.2012

Andraž BEDENE je bil na dobri poti k uvrstitvi v glavni žreb turnirja serije Futures v Antalyi. V drugem krogu kvalifikacij je s 64 62 premagal 20. letnega Nizozemca Bobbiea DE GOEIJENA. V finalu kvalifikacij je igral z 11. nosilcem, 24. letnim Švicarjem Yannom MARTIJEM (ATP 1183). Švicar je bil boljši z rezultatom 62 63.

Prav tako v Antalyi poteka mladinski turnir v kategoriji do 12 let. Turnir serije Tennis Europe je 3. kategorije, na njem pa nastopata Kristna NOVAK in Katja HRKAČ.

Kristina NOVAK je začela z zmago. V prvem krogu je premagala domačinko Selin OVUNC s 62 61. Katja HRKAČ je v uvodnem nastopu izgubila z domačinko Ceren CORBACI z rezultatom 26 36. TUKAJ.

Blaž Rola se je v glavnem turnirju v Marbelli pridružil Blažu Kavčiču

Ljubljana, 12.11.2012

Blaž ROLA se je v španski Marbelli na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € v glavnem turnirju pridružil Blažu KAVČIČU. V zadnjem krogu kvalifikacij je še enkrat prepričljivo zmagal. Tokrat je v eni uri premagal 21. letnega Španca Marca GINERA, ki na lestvici ATP zaseda 307. mesto in je torej uvrščen 60 mest pred Blažem. Tudi tokrat je zelo dobro serviral, izgubil sicer eno igro na svoj servis, a jih nasprotnniku odvzel kar 5 in na koncu slavil z rezultatom 61 63. Tudi razmerje v točkah kaže, da je bil Blaž ROLA veliko boljši nasprotnik saj je osvojil 57, nasprotnik pa le 31 točk.

Blaž ROLA je v prvem krogu glavnega turnirja dobil za nasprotnika 8. nosilca, 148. igralca lestvice ATP, 22. letnega Španca Iniga CERVANTESA. Igralca sta se doslej srečala enkrat. Leta 2011 je bil na Futuresu na Nizozemskem boljši Blaž ROLA, ki je slavil v dveh nizih.

Blaž ROLA bo nastopil v torek ob 10. uri, okrog 13. ure pa bo uvodni nastop opravil tudi Blaž KAVČIČ. TUKAJ.

Blaž Rola tudi drugič uspešen v Marbelli, Luka Gregorc izgubil v uvodnem krogu Champaigna

Ljubljana, 12.11.2012

Na ATP Challengerjih v Champaignu (50.000 $), v ZDA in v Marbelli (30.000 €), v Španiji, v kvalifikacijah nastopata Luka GREGORC in Blaž ROLA.

Blaž ROLA, ki je letošnjo sezono uspešno nastopal predvsem na turnirjih serije Futures, se je uvrstil v zadnji krog kvalifikacij . V prvem krogu turnirja v Marbelli je ekspresno opravil z 20. letnim Britancem Michaelom SULEAUOM ( ATP - 1379). V samo 50. minutah je slavil z rezultatom 60 63. Blaž ROLA je odlično serviral, saj je na svoj začetni udarec izgubil vsega 7 točk. O njegovi premoči priča tudi razmerje v osvojenih točkah. Blaž je bil boljši z 52 - 24.

Tudi v drugem krogu je bil njegov nasprotnik nemočen. Blaž ROLA je 16. letnega domačina Pedra DOMINGUEZA ALONSA premagal s 63 62 v 1 uri in 15. minutah. Blaž je tudi tokrat odlično serviral, zabil 8 asov, nasprotniku pa 5 krat odvzel servis. Sam je izgubil eno igro na začetni udarec.

V zadnjem krogu kvalifikacij se bo pomeril s 1. nosilcem kvalifikacij, 21. letnim Špancem Marcom GINERJEM, 307. igralcem lestvice ATP.

Luka GREGORC je v prvem krogu igra z 8. nosilcem kvalifikacij, Američanom Ericom QUIGLEYEM (ATP - 614), ki je slavil z rezultatom 7-5 7-6 (2). Srečanje je trajalo dve uri, QUIGLEY pa je bil bolj zanesljiv pri začetnem udarcu.Ustvaril si je kar 20 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil pa le dve, ki sta zadostovali za končni uspeh. Luka GREGORC si je priigral 5 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil pa je eno.

V kvalifikacijah Futuresa v Antalyi je bil v prvem krogu uspešen Andraž BEDENE. S 6-1 3-6 in 6-1 je izločil Ukrajinca Gleba ALEKSEENKA.

V Heraklionu pa je še enkrat na turnirju serije Futures nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa ga je izločil Francoz Enzo PY, ki je bil boljši z rezultatom 6-3 6-2 TUKAJ.

V Rovinju so se pomerili veterani Istre in Slovenije

Ljubljana, 11.11.2012

V Rovinju so se srečali veterani Istre in Slovenije

Rovinj, 10.11.2012

V Rovinju sta se v soboto na tradicionalnem vsakoletnem srečaju pomerili veteranski reprezentanci Istre in Slovenije.

Obe reprezentanci sta nastopili v močnih postavah, o zmagovalcu pa so odločale igre dvojic, v katerih so bili igralci Istre uspešnejši, saj so dobili vsa štiri srečanja, kar jim je tudi zagotovilo končno zmago z izidom 8 - 5.Po odigranih srečanjih posameznikov so namreč domačini zaostajali s 4 - 5.

Organizatorji srečanja so slovenskim kolegom pripravili izvrsten sprejem in se izkazali kot odlični gostitelji.

ISTRA - SLOVENIJA 8:5

- 35 Zukerić Boško - Bajc Anže (Cerknica) 6/2,6/2

- 35 Vorić Kristijan - Kapelj Nejc (Divača) 6/2,6/0

+35 Dobranović Igor - Drljača Slaven (Koper) 6/2,6/3

+40 Malčić Goran - Leber Sebastijan (Celje) 6/7,1/6

+45 Ivančić Bruno - Stefanović Miran (Ravne) 0/6,2/6

+50 Perhat Marijan - Beliš Ivo(Slovenj Gradec) 2/6,2/6

+55 Kajtuz Boban - Podgornik Brane (Portorož) 2/6,2/6

+60 Orlić Roman - Rakun Igor (Ljubljana) 6/1,6/3

+65 Karasi Ivica - Seme Štefan (Ljubljana) 0/6,0/6

Pari: Zukerić/Vorić - Kapelj/Bajc 6/2,6/1

Pari: Dobranović/Malčić - Drljača/Leber 6/3,6/3

Pari: Perhat/Miletić - Stefanović/Beliš 6/3,7/5

Pari: Orlić/Kajtuz - Podgornik/Rakun 6/4,6/1

Vir: Teniski savezi Istarske županije

Več fotografij iz srečanja si lahko ogledate TUKAJ.

Horacio Zeballos v polfinalu Sao Leopolda izločil Blaža Kavčiča

Ljubljana, 10.11.2012

Blaž KAVČIČ je izgubil polfinalno srečanje na ATP Challengerju v San Leopoldu, Brazilija. Njegov nasprotnik je bil levoroki Horacio ZEBALLOS iz Argentine, ki je na lestvici ATP uvrščen 4 mesta pred Blažem. Prvi niz je KAVČIČ dobil s 7 - 5, v drugem je bil s 6 - 3 boljši ZEBALLOS. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz v katerem je prvi serviral Blaž KAVČIČ, ki je servis izgubil, nato pa zaprosil za pomoč fizioterapevta zaradi bolečin v predelu hrbta. Srečanje se je po krajši prekinitvi nadaljevalo, Zeballos pa je bil prednosti z 2 - 1 z enim breakom. Zebbalos je v peti igri še drugič odvzel servis Kavčiču in povišal prednost na 4 - 1. Kavčič je izid znižal na 2 - 5. Po dveh urah in 15. minutah srečanja je ZEBALLOS serviral za zmago in izkoristil drugo zaključno žogo ter slavil z izidom 57 63 62.

Blaž KAVČIČ se sedaj seli na ATP Challenger v špansko Marabello (30.000€), kjer je 4. nosilec in bo v prvem krogu igral z domačinom Carlosom HERRERO-GOMEZOM. 22. letni Španec, ki je letos nastopal pretežno na turnirjih serije Futures je na lestvici ATP na 443. mestu, nastopil pa bo s posebnim povabilom. TUKAJ.

Na Otočcu se je končala 17. trenerska konferenca TZS

Ljubljana, 10.11.2012

V Teniškem centru Otočec je konec tedna potekala 17. trenerska konferenca, ki jo je organizirala Teniška zveza Slovenije. Konference se je to pot udeležilo 130 slušateljev. Prvi dan je bil namenjen mednarodnemu sklopu, v okviru katerega je predaval priznani strokovnjak Ivo VAN AKEN. Nedeljski program je bil namenjen domačim strokovnjakom, posamezne teme pa so predstavili Roman PUŠ, dr. Tanja KAJTNA, prof. dr. Vojko STROJNIK, Dejan COKAN in dr. Aleš FILIPČIČ, Mojmir FLISEK, Robert PAL in Urška BREMEC. Foto: Dušan HOČEVAR TUKAJ.

Blaž Kavčič se je uvrstil v polfinale ATP Challengerja v Braziliji, Petra Rampre in Andreja Klepač izpadli

Ljubljana, 09.11.2012

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v polfinale ATP Challengerja v Sao Leopoldu, v Braziliji. V četrtfinalu je premagal 5. nosilca, 21. letnega Portugalca, 133. igralca lestvice ATP, Gastava ELIASA. Igralca sta se letos že pomerila in sicer je bil februarja na Challengerju v Florianopolisu v treh nizih boljši Blaž KAVČIČ, ki je slavil tudi danes, ko je zmagal brez posebnih težav z rezultatom 64 62. Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Blaž KAVČIČ je odlično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 90 %, drugega pa 60 %, tako da nasprotnik ni niti enkrat prišel v priložnost za odvzem servisa. O današnji Kavčičevi superiornosti govori tudi razmerje v točkah, ki je bilo 67 - 45.

Blaž KAVČIČ bo v polfinalu igral s 3. nosilcem, 95. igralcem lestvice ATP, 27. letnim Argentincem Horaciom ZEBALLOSOM. Kavčič in Zeballos se bosta srečala prvič.

Na ITF turnirju v francoskem Equeurdrevillu (25.000 $) je v četrtfinalu izpadla Petra RAMPRE. Izgubila je s prvo nosilko, Čehinjo Petro CETKOVSKO. Ta je slavila z rezultatom 63 61.

Na ženskem ITF turnirju (125.000 $) v Puneju je izgubila tudi Andreja KLEPAČ. S partnerico v konkurenci dvojic, Čehinjo Evo BIRNEROVO sta izgubili polfinalno srečanje z Izraelko Julio GLUSHKO in Tajko Noppawan LERTCHEEWAKARN z rezultatom 36 46. TUKAJ.

Univerzitetna teniška liga 2012-2013 - razpis

Ljubljana, 09.11.2012

Športna zveza Univerze v Ljubljani razpisuje Univerzitetno teniško ligo za sezono 2012/13.

Tekmovanje bo potekalo v Tenis centru Dolgi most, Dolgi most 6a, 1000 Ljubljana.

Tekmovanje je namenjeno študentom Univerze v Ljubljani, tako rekreativcem, kot tudi tistim z malo več kondicije in izkušnjami.

Razpis za tekmovanje je objavljen na spletni strani Športne zveza Univerze v Ljubljani www.unisport.si.

Prijave se zbirajo prek spletne strani www.unisport.si do petka, 16.11.2012!

Tekmovanje se začne v torek, 20. 11. 2012.

Za dodatna vprašanja Vam je na voljo Klemen Kristan, 031 337 809.

TUKAJ.

Blaž Kavčič v četrtfinalu ATP Challengerja v Braziliji z Gastavom Eliasom, Luka Gregorc izgubil s Kuznetsovim

Ljubljana, 08.11.2012

Blaž KAVČIČ in Luka GREGORC sta danes igrala srečanji drugega kroga na ATP Challengerjih v Sao Leopoldu in Knoxvillu.

Blaž KAVČIČ je igral z 19. letnim Brazilcem Guilhermom CLEZARJEM (ATP - 229). Prvi niz je dobil Blaž KAVČIČ s 6-4, drugega pa po KAVČIČEVEM zgubljenem servisu v četrti igri, CLEZAR s 6 - 3. V tretjem nizu je priložnost za občutno prednost v 5. igri izpustil Brazilec, ki je na servis KAVČIČA vodil z 0-40 in imel tri priložnosti za odvzem servisa, ki pa jih ni izkoristil. Blaž KAVČIČ si je nato v 8. igri priigral priložnost za odvzem servisa in jo tudi izkoristil, nato pa v zadnji igri le še rutinirano odserviral in postavil končni izid srečanja 64 36 63. Srečanje je trajalo 2 uri in 18 minut, Blaž KAVČIČ pa je bil na koncu boljši za tri točke in sicer 88 - 85.

V četrtfinalu bo Blaž KAVČIČ igral z 21. letnim Portugalcem, 133. igralcem lestvice ATP, Gastavom ELIASOM. Ta je 5. nosilec turnirja, v udvodnih krogih pa je nasprotnikoma oddal vsega tri igre. Igralca sta se letos že pomerila in sicer je bil februarja na Challengerju v Florianopolisu v treh nizih boljši Blaž KAVČIČ. /p>

Nasprotnik 28. letnega Luke GREGORCA (ATP - 706) je bil Američan, 25. letni Alex KUZNETSOV (ATP- 180). Srečanje je bilo dokaj izenačeno, Luki pa je za zmago zmanjkalo nekaj točk, zgrešenih predvsem na backhand strani. Oba igralca sta sicer dobro servirala, Kuznetsov pa je uspel GREGORCU dvakrat odvzeti servis, po enkrat v vsakem nizu. Sicer pa si je KUZNETSOV priigral sedem break priložnosti in torej izkoristil dve, Luka GREGORC pa je prišel do samo dveh in nobene ni uspel izkoristiti. Srečanje je trajalo uro in pol, razlika v točkah pa se je na koncu glasila 66 - 56 v korist Američana.

TUKAJ.

Petra Rampre v četrtfinalu s Petro Cetkovsko, Klepač v polfinalu dvojic v Puneju

Ljubljana, 07.11.2012

Petra RAMPRE se je na ITF turnrju v francoskem Equeurdrevillu (25.000 $) uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 26 75 64 premagala domačinko, 21. letno Myrtille GEORGES, 250. igralko lestvice WTA.

Petra RAMPRE bo v četrtfinalu igrala s 1. nosilko, 55. igralko lestvice WTA, 27. letno Čehinjo, Petro CETKOVSKO.

Po porazu v konkurenci posameznic gre Andreji KLEPAČ bolje med dvojicami. S Čehinjo Evo BIRNEROVO sta na ITF Challengerju v Puneju v prvem krogu konkurence dvojic s 36 64 10-3 premagali Tajko Wei-Chin CHAN in Kitajko Chang LIU, v četrtfinalu pa sta bili boljši še od Japonk Kimiko Date KRUMM in Kurumi NARA z rezultatom 76(6) 64.

V polfinalu bosta igrali z Izraelko Julio GLUSHKO in Tajko Noppawan LERTCHEEWAKARN. TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagal v prvem krogu Sao Leopolda, Britanec Evans izločil Aljaža Bedeneta v Loughboroughu

Ljubljana, 06.11.2012

Blaž KAVČIČ je ATP Challenger z nagradnim skladom 35.000 $+H v brazilskem Sao Leopoldu začel z zmago. V prvem krogu je premagal 33. letnega Brazilca, 319. igralca sveta, Julia SILVO z rezultatom 64 76(6). Srečanje je trajalo dve uri 35 minut. Zelo izenačeno srečanje, v katerem je Blaž KAVČIČ odvzel nasprotniku 4 igre, ta pa njemu tri, je v seštevku točk sicer dobil Brazilec z 81 - 78, a pomemben je končni izid in ta se je glasil v korist Blaža KAVČIČA.

V drugem krogu bo igral s še enim domačinom, 19. letnim Guilhermom CLEZARJEM, 229. igralcem lestvice ATP.Srečanje bo na sporedu v četrtek.

Britanec Daniel EVANS je v 1. krogu ATP Challengerja v Loughboroughu izločil 2. postavljenega Aljaža BEDENETA s 64 67(3) in 63. Srečanje je trajalo 2 uri 24 minut. Igralca sta bila dokaj izenačena, dobro sta servirala in srečanje sta odločili dve dobljeni igri več na nasprotnikov servis, ki sta uspeli Danielu EVANSU. Ta se na lestvici ATP nahaja na 295. mestu, torej 204. mesta za Aljažem BEDENETOM.

Uspešno pa je začel Aljaž BEDENE nastope med dvojicami. S partnerjem, Slovakom Pavolom CERVENAKOM sta v prvem krogu premagala belgijsko-ameriško navezo Maxime AUTHOM/Michael YANI z rezultatom 64 36 10-8. TUKAJ.

Luka Gregorc v glavni turnir Knoxvilla, Petra Rampre v drugi krog Equeurdrevilla, Tadeja Majerič in Maša Z. Peškirič izgubili

Ljubljana, 06.11.2012

Luka GREGORC se je na ATP Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Knoxvillu uvrstil v glavni turnir. V drugem krogu kvalfikacij je s 36 61 61 premagal Britanca, 23. letnega Davida RICEA, v zadnjem krogu pa v srečanju, ki je trajalo dve uri in pol, še 26. letnega Američana Phillipa SIMMONDSA z rezultatom 67(5) 61 62.

Na ITF turnirju (25.000 €) v Equeurdrevillu, v Franciji, je Petra RAMPRE, ki je 7. nosilka turnirja, v prvem krogu zmagala. Premagala je Francozinjo Fiono FERRO z 2-6 6-1 6-2.

Na ITF turnirju v Minsku (25.000 $) je v prvem krogu izgubila 6. nosilka Tadeja MAJERIČ. Premagala jo je Ukrajinka Anna SKHUDUN s 64 36 64.

Še eno slovo slovenske igralke v prvem korgu smo videli v Španiji. Maša ZEC PEŠKIRIČ je na ITF turnirju v Benicarlu (25.000 $) v prvem krogu izgubila s 46 46 s 7. nosilko, Španko Ines FERRER-SUAREZ.

Andreja KLEPAČ, ki se je z dobrim nastopom v kvalifikacijah uvrstila v glavni turnir ženskega Challengerja v Puneu, v Indiji, je v prvem krogu glavnega turnirja izgubila z Ukrajinko, 7. nosilko, Elino SVITOLINO. Ta je bila boljša s 63 62. Zdaj jo čaka še nastop v konkurenci dvojic, kjer sta s Čehinjo Evo BIRNEROVO 1. nosilki. V prvem krogu bosta igrali s Tajko Wei-Chin CHAN in Kitajko Chang LIU.

TUKAJ.

Poletni državni prvaki 2012

Ljubljana, 05.11.2012

Pred začetkom sezone 2013 se spomnimo, kdo so bili letošnji poletni državni prvaki.

Naslove so osvojili:

Člani: Tomislav TERNAR (Br-Mb)

Članice: Manca PISLAK (Tc-Lj)

Dekleta 18 let: Eva ZAGORAC (ŽtkMb)

Fantje 18: Matic ŠPEC (ŽtkMb)

Dekleta 16 let: Manca PISLAK (Tc-Lj)

Fantje 16 let: Rok KRIŽAJ (MaxLj)

Deklice 14 let: Hana MRAZ (Tr-Kr)

Fantje 14 let: Grega KOKALJ (AsLit)

Deklice 12 let: Kristina NOVAK (Tr-Kr)

Fantje 12 let: Matic PODLIPNIK (ŽtkMb)

TUKAJ.

Priprave mladincev in mladink, kandidatov za OFEM 2013

Ljubljana, 05.11.2012

Mladi teniški igralci in igralke, Žan ŽMAVC, Sven LAH, Tino KOVAČIČ, Amadej GORUČAN, Anže ARH, Nick CMAGER, Nika KOZAR, Silvija PEROŠA (manjka na fotografiji), Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ so se pod vodstvom trenerjev Aleša ŠPORNA in Dominika SENICE udeležili 5-dnevnega mladinskega campa v organizaciji OKS in TZS. Na campu so bili prisotni športniki, ki so kandidati za OFEM 2013 in se bo odvijal julija prihodnje leto na Nizozemskem.Na campu so bili tudi atleti, plavalci, judoisti, kolesarji in rokometaši. Camp je bil na Debelem Rtiču z okolico od 26.10. do 30.10. 2012. TUKAJ.

Andreja Klepač v glavni ITF turnir v Indiji, Luka Gregorc dobro v Knoxvillu, ta teden tudi nastopa Aljaža Bedeneta in Blaža Kavčiča

Ljubljana, 04.11.2012

Počasi se končuje teniška sezona na mednarodni sceni. V Londonu moški igrajo zaključni turnir sezone, no na turnirjih serije ITF, Challenger in Futures se bodo turnirji igrali do konca novembra. Teden, ki prihaja so s kvalifikacijami začeli Andreja KLEPAČ, Tom KOČEVAR DEŠMAN in Luka GREGORC.

Andreja KLEPAČ je nastopila v kvalifikacijah ITF Challengerja z nagradnim skladom 125.000 $ v Indiji. Bila je prva nosilka kvalifikacij, zato je za uvrstitev v glavni turnir odigrala samo eno tekmo in sicer je premagala domačinko Anushko BHARGAVA s 61 63. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s 7. nosilko, Ukrajinko Elino SVITOLINO.

Tom KOČEVAR DEŠMAN na drugem Futuresu v Grčiji ni bil tako uspešen kot prejšnji teden v Heraklionu. Tokrat se je poslovil v drugem krogu kvalifikacij, ko je Nemcu Niku MATICU pri zaostanku 2-6 0-1, srečanje predal. Spomnimo, da sta se igralca pomerila tudi na turnirju v Heraklionu, kjer sta se oba uvrstila v glavni turnir iz kvalifikacij, v drugem krogu pa je nato slavil Tom KOČEVAR DEŠMAN.

Luka GREGORC ta teden nastopa v kvalifikacijah ATP Challengerja v ameriškem Knoxvillu (50.000 $). V prvem krogu je s 76(3) 63 premagal Avstralca Chrisa GUCCIONEJA .

Ponovno bosta ta teden na delu Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ. Oba bosta med posamezniki prvič nastopila v torek ali sredo, Aljaž ba bo v konkurenci dvojic zaigral že v ponedeljek.

Aljaž BEDENE bo igral na ATP Challengerju v britanskem Loughboroghu (42.500 €). Na turnirju je 2. nosilec, v prvem krogu pa bo igral z Britancem Danielom EVANSOM, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Blaž KAVČIČ bo tretji turnir južnoameriške serije igral v Braziliji. Na ATP Challengerju v Sao Leopoldu (35.000 $) je tudi on postavljen za drugega nosilca. V uvodnem nastopu bo igral z domačinom Juliom SILVO.

Petra RAMPRE bo nastopila na ITF turnirju (25.000 $) v francoskem Equeurdrevillu. Na turnirju je 7. nosilka, v prvem krogu pa bo igrala z domačinko Fiono FERRO, ki nastopa s posebnim povabilom.

V Minsku bo na ITF turnirju (25.000 $) nastopila Tadeja MAJERIČ. V prvem krogu bo igrala s kvalifikantko.

Na ITF turnirju v Benicarlu, v Španiji (25.000 $), je prijavljena Maša ZEC PEŠKIRIČ. TUKAJ.

V Litiji končan masters za veterane in veteranke

Ljubljana, 04.11.2012

V času od 2.11. do 4.11.2012 je v Litiji potekal masters veterank in veteranov ob koncu sezone 2012.

Zmagovalci mastersa za leto 2012 v posameznih kategorijah so:

Veterani 35+ : Marko LOPATIČ

Veterani 40+ : Sebastjan LEBER

Veterani 45+ : Martin KARLIN

Veterani 50+ : Ivo BELIŠ

Veterani 55+ : Brane DOLČIČ

Veterani 60+ : Igor RAKUN

Veterani 65+ : Štefan SEME

Veterani 70+ : Janez MREŽAR

Veteranke 50,55 : Slavi SREBRNJAK

TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman poražen v četrtfinalu Futuresa v Heraklionu

Ljubljana, 02.11.2012

Tom KOČEVAR DEŠMAN je odlično igral v Grčiji. Na Futuresu v Heraklionu je zmagal petkrat. V 2. krogu glavnega turnirja, pred tem je trikrat zmagal v kvalifikacijah, je s 64 61 premagal 20. letnega Nemca Nica MATICA (ATP - 923) in se uvrstil v četrtfinale. Tu ga je čakala dotlej najtežja preizkušnja na turnirju, igral je s 1. nosilcem, 25. letnim Francozom Yannickom JANKOVITSEM (ATP - 397). Francoz je bil boljši z rezultatom 62 64. To je bil za Toma tretji četrtfinale v karieri. Zanimivo je, da je največji uspeh na turnirjih serije Futures dosegel leta 2010, ko je prav v Heraklionu igral v svojem doslej edinem polfinalu. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil v četrtfinalu Eckentala

Ljubljana, 02.11.2012

S porazom Grega ŽEMLJE v četrtfinalu ATP Challengerja v nemškem Eckentalu so končani mednarodni nastopi naših igralk in igralcev ta teden. Grega ŽEMLJA je v četrtfinalu igral z nepredvidljivim Latvijcem, srečnim poražencem kvalifikacij, Ernestsom GULBISOM, ki se trenutno nahaja na 151. mestu lestvice ATP, najvišje pa je bil na 21. mestu februarja 2011.

Tudi četrtfinalno srečanje je bilo odločeno v treh nizih, po točno dveh urah igre. V prvem nizu je Grega ŽEMLJA odlično serviral, saj je izgubil vsega štiri točke na svoj servis, sam pa izkoristil eno od dveh priložnosti za odvzem sdervisa nasprotniku, kar je zadostovalo za zmago s 6 - 4. V drugem nizu je bil uspešnejši Gulbis, ki je Gregu dvakrat odvzel servis in niz dobil s 6 - 4. Tudi tretji niz je bil zelo izenačen, odločilna pa je bila četrta igra, ko je Grega po vodstvu 40 - 15 na svoj servis izgubil štiri točke zapored in Gulbis je z breakom povedel s 3 - 1. Do konca srečanja je nato Latvijec solidno serviral, Gregu ponudil še eno priložnost za break v zadnji igri, a je Grega nu uspel izkoristiti in Gulbis je s 5. zaključno žogo končal srečanje. Končni izid se je glasil 46 64 63 v korist Gulbisa.

Žemlja in Gulbis sta med letoma 2005 in 2009 igrala štiri medsebojna srečanja od tega dvakrat v Davisovem pokalu. Trikrat je slavil Grega, enkrat pa Gulbis. Ta je z današnjo zmago razmerje v medsebojnih srečanjih znižal na 2 - 3.

Tudi drugo srečanje na ATP Challengerju v Eckentalu je navijače Grega ŽEMLJE stalo precej živcev. Grega pa je znova dokazal, da postaja vedno bolj zrel igralec, ki zna dobiti odločilne točke. Srečanje z Belorusom Uladzimirom IGNATIKOM je dobil po dveh urah in 36. minutah, potem ko je v drugem nizu obranil zaključno žogo za zmago Belorusu, tretji niz pa nato dobil s 7 - 5. Grega je odlično serviral, saj je nasprotniku zabil kar 18 asov, na 1. servis pa osvojil kar 81 % točk. Tokrat je bil v nasprotju s prvo tekmo zelo dober tudi izkoristek drugega servisa, ki je znašal 58 %. Igralca sta na svoj servis izgubila zelo malo iger in sicer Grega dve, Belorus pa tri.

Grega ŽEMLJA se iz Eckentala vrača z 875 € in 15 ATP točkami, kar ga bo na lestvici ATP verjetno potisnilo kako mesto navzdol. TUKAJ.

Maks Tekavec in Manca Pislak končala v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Budimpešti, Manca Pislak in Hana Mraz finalistki konkurence dvojic

Ljubljana, 01.11.2012

Maks TEKAVEC in Manca PISLAK sta izgubila v polfinalu mladinskega ITF turnirja 4. ranga v Budimpešti. Maks TEKAVEC je v četrtfinalu s 64 75 premagal Hrvata Ivana DIVKOVIČA, Manca PISLAK pa je s 36 62 75 odpravila Romunko, 8. nosilko, Danielo CIOBANU.

V polfinalu je moral Maks TEKAVEC srečanje Avstrijcu Davidu PICHLERJU. po zasotanku 0-4, zaradi bolečnin v hrbtnem predelu, predati. Izgubila je tudi Manca PISLAK. S 64 06 64 jo je premagala 2. nosilka, Ukrajinka Kateryna SLIUSAR (ITF - 243).

V četrtfinalu sta izgubila Rok SITAR, ki je moral priznati premoč Ukrajincu Vadymu URSUJU, ta je zmagal s 36 61 63 in Natalija ŠIPEK, katero je s 61 26 62 premagala 7. nosilka, Srbkinja Bojana MARINKOVIĆ.

V konkurenci dvojic sta Maks TEKAVEC in Slovak Martin BLASKO (4) s 57 57 izgubila polfinalno srečanje z bratoma iz Črne Gore, Igorjem in Ivanom SAVELJIĆEM, ki sta na turnirju 2. nosilca konkurence dvojic.

Manca PISLAK in Hana MRAZ sta klonili v finalu dvojic. Potem, ko sta v polfinalu s 63 26 in 11-9 premagali 2. nosilki, Madžarko Luco FABIAN in Irko Sinead LOHAN, sta v finalu izgubili s prvima nosilkama, domačinkama Anno BONDAR in Dalmo GALFI z 16 26. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.