Blaž Kavčič se je uvrstil v polfinale ATP Challengerja v Braziliji, Petra Rampre in Andreja Klepač izpadli

Ljubljana

Blaž KAVČIČ se je uvrstil v polfinale ATP Challengerja v Sao Leopoldu, v Braziliji. V četrtfinalu je premagal 5. nosilca, 21. letnega Portugalca, 133. igralca lestvice ATP, Gastava ELIASA. Igralca sta se letos že pomerila in sicer je bil februarja na Challengerju v Florianopolisu v treh nizih boljši Blaž KAVČIČ, ki je slavil tudi danes, ko je zmagal brez posebnih težav z rezultatom 64 62. Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Blaž KAVČIČ je odlično serviral, saj je imel izkoristek prvega servisa kar 90 %, drugega pa 60 %, tako da nasprotnik ni niti enkrat prišel v priložnost za odvzem servisa. O današnji Kavčičevi superiornosti govori tudi razmerje v točkah, ki je bilo 67 - 45.

Blaž KAVČIČ bo v polfinalu igral s 3. nosilcem, 95. igralcem lestvice ATP, 27. letnim Argentincem Horaciom ZEBALLOSOM. Kavčič in Zeballos se bosta srečala prvič.

Na ITF turnirju v francoskem Equeurdrevillu
(25.000 $) je v četrtfinalu izpadla Petra RAMPRE. Izgubila je s prvo nosilko, Čehinjo Petro CETKOVSKO. Ta je slavila z rezultatom 63 61.

Na ženskem ITF turnirju (125.000 $) v Puneju je izgubila tudi Andreja KLEPAČ. S partnerico v konkurenci dvojic, Čehinjo Evo BIRNEROVO sta izgubili polfinalno srečanje z Izraelko Julio GLUSHKO in Tajko Noppawan LERTCHEEWAKARN z rezultatom 36 46.