Tadeja Majerič končala v drugem krogu turnirja v Helsinkih, Petra Rampre izgubila v uvodnem nastopu

Ljubljana

Od deklet sta ta teden nastopili samo Petra RAMPRE in Tadeja MAJERIČ. Obe sta se odpravili na ITF turnir (25.000 $) v Helsinke, kjer pa sta obe tudi že končali z nastopi.

Tadeja MAJERIČ, ki se je s svojo najvišjo uvrstitvijo na lestvici WTA v karieri, 224. mestom, ta teden povzpela na drugo mesto med slovenskimi igralkami na svetovni lestvici, je bila v prvem krogu uspešna. Njena nasprotnica bi morala biti Bolgarka Elitsa KOSTOVA, a jo je v glavnem turnirju nadomestila srečna poraženka, Latvijka Jelena OSTAPENKO. Ta MAJERIČEVI ni bila dorasla nasprotnica in Tadeja je zmagala z rezultatom 61 63.

Tadeja je v drugem krogu igrala s Švicarko Amro SADIKOVIC in izgubila. 23. letna Švicarka, rojena v Makedoniji, ki na lestvici WTA zaseda 225. mesto, je bila boljša z rezultatom 46 62 64.

Petra RAMPRE, ki v zadnjem času ponovno ne najde prave forme, se je tudi tokrat poslovila že v prvem krogu. Nejna nasprotnica je bila Nemka Katrin WOERLE, ki je bila boljša z rezultatom 64 36 61.