prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : September 2011

Arhiv novic - september 2011

Pia Čuk in Ana Oparenovič v četrtfinalu ITF turnirja na Velem Lošinju

Ljubljana, 29.09.2011

Naši mladinki Pia ČUK in Ana OPARENOVIČ sta se uvrstili v četrtfinale mladinskega turnirja ITF18 4. ranga na Velem Lošinju. Pia ČUK je v drugem krogu premagala Slovakinjo Terezo ILAVSKO s 61 60, Ana OPARENOVIČ pa je bila boljša od Srbkinje Kristine OSTOJIĆ s 75 61. V drugem krogu sta v treh nizih izgubili Natalija ŠIPEK in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Na mednarodnih turnirjih v igri le še mladinke na Velem Lošinju

Ljubljana, 29.09.2011

Večina turnirjev po svetu se je že prevesila v drugo polovico, naši predstavniki pa so v glavnem z nastopi končali. V Las Vegasu je v prvem krogu izgubila Petra RAMPRE, ki jo je premagala Američanka Jamie HAMPTON (WTA 135) z rezultatom 76(4) 61. V Budimpešti je v drugem krogu izpadel Andraž BEDENE, ki je srečanje Madžaru Attili BALAZSU, pri izidu 06 64 03, predal. So pa zato uspešne punce na ITF turnirju 4. ranga do 18 let na Velem Lošinju. V drugi krog so se uvrstile Sara PALČIČ, Natalija ŠIPEK, Pia ČUK in Ana OPARENOVIČ. Izpadla je Tina MOHORČIČ, pri fantih pa tudi naš edini predstavnik v tej konkurenci Rok KRIŽAJ. TUKAJ.

Naši na mednarodnih turnirjih različno uspešni

Ljubljana, 27.09.2011

Po zelo uspešnem tednu v Ljubljani je od naše trojice ta teden nastopil samo Aljaž BEDENE. Odpotoval je na Challenger z nagradnim skladom 42.500 € v Neapelj, kjer pa je že v prvem krogu izgubil s Hrvatom Antoniom VEIĆEM, 23. letnikom iz Splita, z rezultatom 76(4) 63. Srečanje je trajalo 1 uro in 45 minut.

 

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Umagu je v prvem krogu izgubila Anja PRISLAN. S 63 64 je bila boljša Rusinja Varvara FLINK.

 

V Telaviju je potem, ko je v kvalifikacijah v zadnjem krogu izpadla Dalila JAKUPOVIĆ, v prvem krogu glavnega turnirja izpadla Maša ZEC PEŠKIRIČ. Premagala jo je Alexandra PANOVA S 64 63. Na moškem Futuresu v Budimpešti je bil v prvem krogu uspešen Andraž BEDENE. Avstrijca Lukasa JASTRAUNIGA je premagal z rezultatom 4-6 6-1 6-2. V drugem krogu bo igral z 2. nosilcem na turnrju, domačinom Attilo BALAZSEM. Ni pa bil uspešen Tomislav TERNAR. Premagal ga je Poljak Andriej KAPAS s 63 75.

 

Na hrvaškem Futuresu je Tom KOČEVAR DEŠMAN v prvem krogu izgubil z Danilom PETROVIĆEM iz Srbije z rezultatom 46 62 67(4).

 

Na mladinskem ITF turnirju do 18 let 4. ranga v Umagu bo v glavnem turnirju pri fantih nastopil Rok KRIŽAJ. V kavlifikacijah sta nastopila tudi Davorin VALANT in Matija OKORN, a se nista uvrstila v glavni turnir. Pri dekletih bodo v glavnem turnirju igrale Sara PALČIČ, Ana OPARENOVIČ in Natalija ŠIPEK, ki so bile uspešne v kvalifikacijah ter Pia ČUK in Tina MOHORČIČ, ki sta bili v glavni turnir uvrščeni neposredno. V kvalifikacijah je izgubila Kaja EMERŠIČ LJUBIČ.


  TUKAJ.

Naši teniški igralci in igralke že na turnirjih v tujini

Ljubljana, 26.09.2011

V Neaplju bo po odličnih nastopih v Ljubljani na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € igral Aljaž BEDENE. V prvem krogu se bo pomeril s Hrvatom Antoniom VEIĆEM, ki na lestvici ATP zaseda 164. mesto.Andraž BEDENE bo nastopil na Futuresu v Budimpešti. V prvem krogu ga čaka avstrijski kvalifikant Lukas JASTRAUNIH. V glavnem turnirju je tudi Tomislav TERNAR, ki bo igral s Poljakom Andriejem KAPASOM. V Umagu bo na 15,000 $ vrednem turnirju serije futures igral Tom KOČEVAR-DEŠMAN, ki se bo v prvem krogu srečal s Srbom Danilom PETROVIČEM. Žal so že v kvalifikacijah izpadli Matej Leljak, Sašo Bende, Žiga Papež, Miha Mlakar, Tilen Žitnik, Erik Konig, Marko Stosič, Jan Romih in Nik Razboršek. Na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ bo v Las Vegasu nastopila Petra RAMPRE. Tudi v Gruziji poteka turnir z nagradnim skladom 50.000 $. V glavnem turnirju bo nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki ji je žreb v prvem krogu namenil Rusinjo Aleksandro PANOVO. Le še eno zmago je potrebovala za uvrstitev na glavni turnir Dalila JAKUPOVIĆ. A ji ni uspelo. Njena zadnja nasprotnica v kvalifikacijah je bila Andrea KOCH-BENVENUTO iz Čila, ki je zmagala 61 64. V Umagu pa se je začel ITF ženski turnir z nagradnim skladom 10.000 $. V kvalifikacijah se je preizkusilo kar nekaj naših igralk, a brez uspeha. Izpadle so Mojca Fijavž, Tina Rupert, Julija Jauk, Tjaša Šrimpf, Nina Nagode, Tajda Bestijanič in Maša Šmic. Bo pa v glavnem turnirju, kjer bo 4. nosilka, nastopila Anja PRISLAN. V prvem krogu bo igrala kvalifikantko iz Rusije, Varvaro FLINK. TUKAJ.

Zmagovalci zadnjega turnirja sezone 2011 so Nik Krapež, Zala Dovnik in Filip Petkovšek

Ljubljana, 26.09.2011

V Ljubljani in Radomljah sta se končala zadnja turnirja v letošnjem letu iz koledarja TZS. S tem je sezona 2011 zaključena, preostanejo samo še mastersi, ki se bodo odvijali v začetku oktobra. V Radomljah sta potekala turnirja A in B za dečke, na igriščih TK Olimpija v Ljubljani pa turnir za deklice. V Radomljah sta se v finalu A turnirja pomerila Nik KRAPEŽ (Ltc) in Bor MUŽAR SCHWEIGER (Otočec). Slavil je NIK KRAPEŽ z rezultatom 61 63. V B turnirju sta se v finale uvrstila Žan SPOLENAK (Celje) in Filip PETKOVŠEK (MaxLj). S 64 60 je bil boljši Filip PETKOVŠEK. Pri deklicah sta se v finalu pomerili Zala DOVNIK (ŽtkMb) in Nika KOZAR (Topte). Zala DOVNIK, ki je v zadnjem času v vse boljši formi je izenačeno srečanje dobila z izidom 76(4) 64. TUKAJ.

V Ljubljani končan turnir 8 - 11 let

Ljubljana, 25.09.2011

V zaključnih dneh Challengerja v Ljubljani je vzporedno, na igriščih TC Ljubljana, potekal turnir v kategorijah deklic in dečkov od 8 - 11 let. Zmagovalci v posameznih kategorijah so postali: MINI tenis deklice Maja RADIŠIČ(Tenan), MINI tenis dečki Vito TKALČIČ (Sv-Lj), MIDI tenis dečki Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), MIDI tenis deklice Neja MAJCEN (Taubi), deklice do 10 let Pia LOVRIČ (Domžale), dečki do 10 let Samuel PATE (Otočec), deklice do 11 let Maruša PLANK (Celje) in dečki do 11 let Jakob PELICON (Hit-Lj). Na fotografiji dobitniki priznanj v kategoriji do dečki 11 let. Foto: bm TUKAJ.

Paolo Lorenzi slavil v Ljubljani

Ljubljana, 25.09.2011

Veliki zmagovalec ATP Challengerja v Ljubljani je Italijan Paolo LORENZI. V današnjem finalu je s 62 in 64 premagal Gregorja ŽEMLJO. Grega danes ni našel orožja proti izjemno razpoloženemu in vztrajnemu Italijanu, ki je sicer odlično odigral cel turnir. Nobenemu izmed tekmec namreč ni prepustil niza. Tudi sam je povedal, da je v dobri formi, pa tudi, da se v Ljubljani dobro počuti in da je tukaj vedno lepo sprejet, tako da se počuti kot doma. Kako tudi ne, saj je to že njegova druga zmaga na turnirju v Ljubljani. Prvič je zmagal leta 2009, ko je bil prav tako kot danes boljši od Gregorja ŽEMLJE. Tribune v TC Ljubljana so bile polne do zadnjega sedeža in to ne samo danes, temveč praktično vse dni glavnega turnirja. Za nami je torej odličen turnir z zmagoslavjem Gregorja ŽEMLJE in Aljaža BEDENETA v konkurenci dvojic ter s finalnim nastopom Gregorja ŽEMLJE. TUKAJ.

Grega Žemlja in Aljaž Bedene osvojila turnir dvojic na Challengerju v Ljubljani

Ljubljana, 24.09.2011

Izjemen teden je za slovenskimi teniškimi igralci, ki so nastopali na Challengerju v Ljubljani. Videli smo vrhunske predstave naših igralcev, žal je žreb hotel, da so se izločali med sabo, a kljub temu se je enemu izmed bjih, Gregorju ŽEMLJI Gregorju uspelo uvtrstiti v finale. Danes pa smo že videli prvi finalni obračun na letošnjem turnirju. V tekmi polni vrhunskih točk, ki tudi gledalcev ni pustila ravnodušnih sta naša igralca Gregor ŽEMLJA in Aljaž BEDENE premagala Špansko dvojico Roberto AGUT-BAUTISTA/Ivan NAVARRO. Zelo izenačeno srečanje je bilo odločeno v podaljšani igri tretjega niza, ki sta jo naša igralca dibila z rezultatom 12-10. Čestitamo !! Preberite več TUKAJ.

Grega Žemlja in Paolo Lorenzi finalista Challengerja v Ljubljani

Ljubljana, 24.09.2011

V TC Ljubljana sta se končala polfinalna dvoboja. V prvem, ki je pred polnimi tribunami potekal med Gregom ŽEMLJO in Aljažem BEDENETOM, je prvi niz gladko, s 6 - 1 dobil ŽEMLJA, ki je BEDENETU kar štirikrat odvzel servis. V drugem nizu sta igralca do sedme igre držala vsak svoj servis, v sedmi igri pa je BEDENETU uspel break in povedel je s 4 - 3. V deveti igri je imel Aljaž BEDENE žogo za drugi niz, vendar se je ŽEMLJA rešil in znižal na 5 - 4. Aljaž BEDENE je serviral za zmago v drugem nizu, imel še drugo zaključno žogo, a naredil dvojno napako, nato pa igro izgubil in Grega ŽEMLJA je izenačil na 5 - 5. ŽEMLJA je nato zanesljivo dobil svoj servis, v dvanajsti igri pa izkoristil četrto zaključno žogo in zmagovalno dvignil roke. V drugem srečanju dneva sta igrala Paolo LORENZI (Ita) in Daniel BRANDS (Ger). Slavil je Paolo LORENZI s 76 (3) in 63, tako da bomo v nedeljo ob 16. uri gledali ponovitev finala iz leta 2009, ki ga je takrat dobil Lorenzi. TUKAJ.

Polona Hercog v Seulu končala v polfinalu

Ljubljana, 23.09.2011

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Seulu je Polona HERCOG z nastopi končala v polfinalu. Danes je po uri in pol izgubila srečanje s Kazahstanko Galino VOSKOBOEVO. 26. letna VOSKOBOEVA, je bila boljša z rezultatom 61 64, pri čemer je izkoristila štiri priložnosti za odvzem servisa od 13, ki si jih je priigrala, Poloni pa je to uspelo le enkrat v desetih poskusih. Hercogova je v drugem nizu povedla s 4 - 1, a nato popustila in do konca ni dobila nobene igre več. "V današnjem dvoboju je tekmica začela zares neverjetno, do vodstva s 3:0 je naredila le eno napako in mnogo 'vinerjev', tako da sem potrebovala nekaj časa, da sem se prilagodila na njeno igro. Vedela sem, da tega ritma ne bo zdržala skozi celo tekmo, tako da mi je v drugem nizu uspelo priti do vodstva s 4:1. Toda potem je bilo nekaj iger, v katerih nisem izkoristila brejk žogic in žogic za osvojitev iger. Po današnji tekmi sem vsekakor razočarana, ampak za mano je kar uspešen teden, tako da grem v Peking z glavo pokonci," je po tekmi povedala Polona HERCOG. TUKAJ.

Slovenski polfinale na Challengerju v Ljubljani, Bedene in Žemlja pa tudi v finalu dvojic

Ljubljana, 23.09.2011

Na Challengerju v Ljubljani bomo v soboto gledali slovenski polfinale v katerem se bosta pomerila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Polfinalno srečanje se bo začelo ob 14. uri. Tako Aljaž BEDENE, kot Grega ŽEMLJA sta navdušila zahtevno ljubljansko teniško publiko, saj sta ponudila odlični predstavi proti različnima tipoma igralcev. Aljaž BEDENE je premagal izkušenega Španca Ivana NAVARRA, ki je igral za pesek netipičen tenis s pogostimi prihodi na mrežo z rezultatom 75 63, Grega ŽEMLJA pa je moral pokazati veliko potrpežljivosti in znanja, da je izločil mladega, 19. letnega Španca Javierja MARTIJA z rezultatom 64 63. Pred tem sta se v polfinale že uvrstila Italijan Paolo LORENZI ter nemški velikan Daniel BRANS. Vabljeni torej v soboto na ogled polfinalnih srečanj posameznikov in finala dvojic, kjer bosta nastopila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. Njuna nasprotnika bosta Španca Ivan NAVARRO in Roberto AGUT-BAUTISTA. Več o turnirju v Ljubljani pa lahko preberete TUKAJ.

Polona Hercog v Seulu za polfinale pometla z Dominiko Cibulkovo

Ljubljana, 23.09.2011

Polona HERCOG je odlično začela petkove slovenske nastope, saj je na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Seulu odpravila 22. igralko svetovne teniške lestvice, Slovakinjo Dominiko CIBULKOVO s 63 61. S tem se ji je na najboljši možen način oddolžila za poraz, ki ji ga je CIBULKOVA zadala letos v 2. krogu Wimbledona. V srečanju, ki je trajalo uro in pol je bila Polona HERCOG prepričljivo boljša nasprotnica, kar kaže tudi razmerje točk, ki je bilo 67 - 41 v korist Hercogove. Polonina nasprotnica v polfinalu bo Kazahstanka Galina VOSKOBOEVA, 82. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Zmagovalca lige do 14 let ŽTK Maribor pri dečkih in TK Terme Ptuj pri deklicah

Ljubljana, 22.09.2011

Na Otočcu se je končal Play off lige do 14 let za fante in dekleta. V letošnjih ekipnih tekmovanjih je sodelovalo 12 ekip pri dekletih in 13 ekip pri fantih, ki so tekmovali v A in B skupinah. Prvo in drugo uvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v play off, kjer so bila včeraj odigrana polfinalna, danes pa še finalni srečanji. Pri fantih so o naslovu najboljše ekipe odločali igralci TK Krka Otočec in ŽTK Maribor. Slavili so igralci ŽTK Maribor z rezultatom 4 - 2. Za zmagovalno ekipo so nastopili Jure FRANK, Nejc SITAR, Nick CMAGER in Nino CUNK. Pri dekletih sta se v finalu pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj. Slavile so igralke TK Terme Ptuj z rezultatom 3 - 1. Za zmagovalno ekipo so nastopile Nina POTOČNIK, Tamara ZIDANŠEK in Taja GLAŽAR. Nekaj fotografij, ki jih je poslal organizator poglejte TUKAJ.

Po Gregorju Žemlji v četrtfinalu tudi Aljaž Bedene

Ljubljana, 22.09.2011

Po Gregorju ŽEMLJI se je v petkov četrtfinale na ATP Challengerju v Ljubljani usvrstil tudi Aljaž BEDENE. Pred okoli 700 gledalci je v lepi teniški predstavi premagal 1. nosilca na turnirju in reprezentančnega kolega Blaža KAVČIČA z rezultatom 26 63 63. V četrtek bomo ne prd 14. uro gledali četrtfinalni nastop Aljaža BEDENETA, ne pred 16. uro četrtfinale Gregorja ŽEMLJE in ob koncu dnevnega programa še nastop obeh v polfinalnem srečanju igre dvojic. Vabljeni !!Kaj sta po tekmi povedala oba igralca lahko preberete TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu, danes ne pred 15. uro srečanje Kavčič - Bedene

Ljubljana, 22.09.2011

Grega Žemlja se je kot prvi Slovenec uvrstil v četrtfinale challengerja v Ljubljani. V drugem krogu je v treh nizih 62 36 62 premagal Srba Miljana ZEKIĆA. O drugem slovenskem četrtfinalistu bosta danes odločila Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE. Srečanje se bo začelo okrog 15. ure. V zadnji tekmi dneva, ki bo sporedu okrog 18. ure, bomo videli še en slovenski obračun, tokrat v konkurenci dvojic. Ta bo odločal o tem, katera dvojica se bo uvrstila v polfinale. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA bosta igrala proti Tilenu ŽITNIKU in Tomislavu TERNARJU. Več informacij o turnirju najdete TUKAJ.

Finalisti play offa v ligah do 14 let so ŽTK Maribor, TK Terme Ptuj in TK Krka Otočec

Ljubljana, 21.09.2011

Na Otočcu so bila v sredo odigrana polfinalna srečanja letošnjega Play offa v ligah dečkov in deklic do 14 let. V konkurenci dečkov je v prvem polfinalu ekipa ŽTK Maribor premagala ekipo TK AS Litija z rezultatom 5 - 1. V drugem polfinalu je bila ekipa TK Krka Otočec boljša od vrstnikov iz TK Z Sport Ljubljana . Končni izid je bil sicer neodločen 3 - 3, a so igralci TK Krka osvojili več iger in tako postali zmagovalci. V konkurenci deklic je ŽTK Maribor premagal ekipo TK Triglav Kranj s 4 - 1, v drugem polfinalu pa so igralke TK Terme Ptuj s 3 - 1 premagale ekipo TK Krka Otočec. O naslovu najboljše ekipe v državi bosta tako danes pri dečkih odločali ekipi ŽTK Maribor in TK Krka Otočec, pri deklicah pa se bosta za naslov borili ekipi ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj. TUKAJ.

Davisov pokal - Slovenija z Dansko doma

Ljubljana, 21.09.2011

V Hong Kongu je bil opravljen žreb Davisovega pokala za sezono 2012. Slovenija, ki nastopa v I. evro afriški skupini bo igrala doma proti Danski od 10. - 12. februarja. Imela bo tudi možnost izbire podlage. "Dejstvo je, da smo favoriti. Dobili smo najbolj ugodnega tekmeca, ki nam je bil na voljo. Če bi izgubili, bi bilo to veliko presenečenje. Danci so bistveno boljši na trdi podlagi in mislim, da si bodo naši igralci želeli igrati na peščeni podlagi. Upam, da bodo v začetku prihodnjega leta naši igralci v dobri formi. V primeru zmage z Danci že vemo tudi za naslednjega tekmeca. Če bomo z Južnoafriško republiko igrali doma, potem že sedaj napovedujem, da se bomo borili za svetovno skupino, če pa bomo nastopili v gosteh, potem pa bodo favoriti Južnoafričani," je dejal Trupej. Z žrebom je zadovoljen tudi Grega ŽEMLJA, ki te dni nastopa na challengerju v Ljubljani, kjer zaenkrat uspešno nastopata tudi Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE. Z danskimi igralci sicer naši igralci doslej nimajo tekmovalnih izkušenj, se pa srečujejo z njimi na turnirjih serije challenger. Najboljši danski igralec je trenutno 28. letni Frederik NIELESEN, ki je na lestvici ATP na 192. mestu, trenutno drugi igralec Philip ORNO pa je trenutno na 1126. mestu. Za Dansko pa je na zadnjih Davis cup srečanjih igral 24. letni Martin PEDERSEN, ki je bil najvišje uvrščen na 344. mesto leta 2008, trenutno pa na turnirjih serije challenger ali Futures ne nastopa. TUKAJ.

Boštjan Repanšek in Urban Čevka četrta na evropskem prvenstvu v tenisu na mivki

Ljubljana, 21.09.2011

Na evropskem prvenstvu v tenisu na mivki, ki se je včeraj končalo v Varni (Bolgarija), sta člana Teniškega kluba Kamnik Boštjan Repanšek in Urban Čevka dosegla izjemen uspeh, saj sta se uvrstila v polfinale. V boju za finale sta morala s 63 63 priznati premoč italijanski dvojici Carli/Carpelletti (ki je kasneje postala evropski prvak), v boju za tretje mesto pa sta po hudem boju s 75 64 izgubila proti navezi Berardi/Forcellini (San Marino). Na svetovni jakostni lestvici se bosta s tem uspehom Kamničana močno "dvignila", zasedala bosta mesto med najboljšimi tridesetimi dvojicami na svetu. V moški konkurenci sta nastopila tudi Uroš Brinovec in Gregor Repina, ki pa sta izgubila v drugem kolu. V konkurenci ženskih dvojica sta zelo uspešno nastopili Tea Wildmann in Žana Tomažič, ki sta se uvrstili v četrtfinale, kjer pa sta s 62 61 izgubili proti ruski navezi Bulikyna/Fatakhetdinova. Marcela Cuderman in Živa Košak sta izgubili že v prvem kolu, boljši sta bili Avstrijki Metzinger in Solly. Slovenski igralci tenisa na mivki v svetovnem merilu igrajo vse pomembnejšo vlogo, tako da je pričakovati, da se bodo s kakšnega večjega tekmovanja kmalu vrnili tudi z medaljo. TUKAJ.

V sredo nastop Gregorja Žemlje in dvojic

Ljubljana, 21.09.2011

Po včerajšnjih dobrih predstavah naših igralcev bo danes na igriščih TC Ljubljana v Šiški ponovno zanimiv dan. Med posamezniki bo danes ob 14.30 uri nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo zaigral proti 23. letnemu Srbu Miljanu ZEKIĆU, 273. igralcu lestvice ATP. Zanimivo bo tudi v konkurenci dvojic, kjer imamo v igri še štiri dvojice. Po včerajšnjih dobrih predstavah naših igralcev bo danes na igriščih TC Ljubljana v Šiški ponovno zanimiv dan. Med posamezniki bo danes ob 14.30 uri nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo zaigral proti 23. letnemu Srbu Miljanu ZEKIĆU, 273. igralcu lestvice ATP. Zanimivo bo tudi v konkurenci dvojic, kjer imamo v igri še štiri dvojice. TUKAJ.

ATP challenger BMW Ljubljana Open 2011 - Žemlja, Kavčič in Bedene slavili v prvem krogu

Ljubljana, 20.09.2011

Po ponedeljkovi odpovedi vseh tekem zaradi dežja je danes spored potekal brez težav. Nastopili so vsi tudi vsiSlovenci. Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN nista bila kos nasprotnikoma, prvo zmago za Slovenijo pa je priigral Grega ŽEMLJA. Zmagoviti slovenski niz sta nadaljevala Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE. Vse podrobnosti o turnirju najdete TUKAJ.

Slab dan za našimi igralkami in igralci na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 19.09.2011

Dokaj neuspešen dan je za našimi predstavniki na ostalih mednarodnih turnirjih. Na Futuresu v Umagu je Sašo BENDE v prvem krogu glavnega turnirja izgubil v treh nizih z Nemcem Marcom SIEBERJEM 67 63 36. Na ITF turnirju v Tbilisiju je Andreja KLEPAČ v prvem krogu, v tretjem nizu predala srečanje Ukrajinki Oxani LYUBTSOVI pri rezultatu 26 61 13. Poslovila pa se je tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ. Izločila jo je Romunka Iona-Raluca OLARU s 63 06 63. Dalila JAKUPOVIČ srečanja z Julio COHEN še ni odigrala. Na ženskem ITF turnirju v ZDA je izgubila tudi Petra RAMPRE. V prvem krogu je bila v treh nizih boljša od naše igralke Francozinja Irena PAVLOVIC, ki je slavila s 63 26 61. Na mladinskem turnirju 1. ranga v Umagu so v glavnem turnirju izpadle vse naše igralke. Eva ZAGORAC je sicer zmagala še v zadnjem krogu kvalifikacij , a je nato v glavnem turnirju izpadla v prvem krogu, tako kot Tina MOHORČIČ, Pia ČUK in Maša MARC. Pri fantih je v prvem krogu izgubil naš edini predstavnik Urh KRAJC DOMITER. Edino zmago je priigrala Anja PRISLAN. V prvem krogu ITF turnirja v Turčiji je premagala domačinko Busro KAYRUN z rezultatom 46 63 76(5). TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu Seula, izpad Anje Prislan v Turčiji

Ljubljana, 19.09.2011

Na WTA turnirju v Seulu je Polona HERCOG po prvi preskočila še drugo oviro. Po zmagi nad Slovakinjo Zuzano KUCOVO je danes v drugem krogu izločila še Španko Carlo SUAREZ NAVARRO z rezultatom 63 75 in bo sedaj igrala za uvrstitev v polfinale s Slovakinjo Dominiko CIBULKOVO. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v turškem mestu Adana je v drugem krogu izpadla Anja PRISLAN. Izločila jo je Rusinja Yanina DARISHINA z rezultatom 3-6 7-6(5) 6-3. Na turnirju v Tbilisiju npa je izpadla še zadnja naša predstavnica. Američanka Julia COHEN je premagala Dalilo JAKUPOVIĆ s 75 64. TUKAJ.

Sašo Bende uspešno čez kvalifikacije Umaga, na Perinem memorialu slovenske igralke v kvalifikacijah slabo

Ljubljana, 19.09.2011

Na Futuresu v Umagu je Sašo BENDE zmagal še tretjič. V zadnjem krogu je premagal Hrvata Ivana ŠALECA z rezultatom 06 76(3) 62. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s 5. nosilcem, Nemcem Marcom SIEBERJEM, 461. igralcem lestvice ATP. V Umagu poteka tudi mladinski ITF turnir 1. ranga v kategoriji do 18 let. Pri fantih se je kot srečni poraženec v glavni turnir uvrstil Urh KARJNC DOMITER, pri dekletih ap so neposredno v glavnem turnirju Maša MARC, Tina MOHORČIČ in Pia ČUK. V kvalifikacijah je nastopilo 8 igralk, a se je v zadnji krog uspelo uvrstiti samo Evi ZAGORAC, ki bo za nastop v glavnem turnirju morala premagati Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO. V prvem krogu je izgubila Katja VOGRINEC, v drugem pa so bile poražene Sara PALČIČ, Natalija ŠIPEK, Manca PISLAK, Mojca FIJAVŽ, Sara DJURDJEVIĆ in Nina POTOČNIK. TUKAJ.

V Kranju slavila Hana Mraz, v Krškem Rok Križaj, v Ljubljani Kristina Novak in Anže Arh

Ljubljana, 19.09.2011

Dež je nagajal tudi ostalim prirediteljem teniških tekmovanj, ki so načrtovali fuinalne obračune za ponedeljek. Danes so uspeli končati turnir v Kranju, kjer so igrala dekleta v konkurenci do 16 let. Slavila je domačinka, članica Triglava iz Kranja, Hana MRAZ, ki je v finalu s 64 63 premagala Pijo BRGLEZ iz Branika Maribor. V Krškem je na turnirju fantov do 16 let potekalo izjemno napeto srečanje med Maksom TEKAVCEM (MaxLj) in Rokom KRIŽAJEM (Ltc). Srečanje je bilo odločeno v dveh podaljšanih igrah, obe pa je dobil Rok KRIŽAJ. Končni rezultat je bil 76(2) in 76(9). Na turnirju do 12 let v Ljubljani je pri deklicah v A finalu zmagala Kristina NOVAK (Tr-Kr), ki je premagala Lian BENEDEJČIČ (Koper) s 63 62, v B finalu pa je zmagala Nina KOLAR (ŽTKMB), ki je premagala Lino ŠENICA (MaxLj) z rezultatom 76(4) 60. Pri fantih do 12 let je bil v finalu A najboljši Anže ARH (Tr-Kr), ki je v finalu premagal Jana VEHOVCA (Tenan) 62 61, v B finalu pa je bil najboljši Žiga MARJANOVIČ (Grosuplje). V finalu je premagal Andraža EMERŠIČ LJUBIČ (Domžale) s 63 63. TUKAJ.

V Ljubljani nagaja vreme, VSA SREČANJA V PONEDELJEK ODPOVEDANA

Ljubljana, 18.09.2011

V Ljubljani organizatorjem challengerja nagaja vreme. Zaradi dežja je vrhovni sodnik odpovedal vsa današnja srečanja. Vse nove informacije boste našli pod zavihkom ATP challenger BMW Ljubljana Open 2011, kjer lahko preberete tudi intervju z Blažem KAVČIČEM. TUKAJ.

Nastopi naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih prihodnji teden

Ljubljana, 18.09.2011

Prihodnji teden bo osrednja pozornost namenjena challengerju v Ljubljani, kjer je tudi glavnina naših igralcev. Na Futuresu v Umagu sta v kvalifikacijah nastopila Nik RAZBORŠEK, ki je izgubil v drugem krogu z 2. nosilcem, Avstrijcem Herbertom WILTSCHNIGOM s 56 57 in Sašo BENDE, ki je bil doslej dvakrat uspešen in bo za nastop v hlavnem turnirju igral proti domačinu Ivanu ŠALECU. Med dekleti bo Polona HERCOG natopila na WTA turnirju v Seulu. Polona je 5. nosilka in bo v prvem krogu v torek igrala proti Slovakinji Zuzani KUCOVI. Nastopila je tudi v konkurenci dvojic, tokrat z Romunko Irino-Camelio BEGU, s katero sta že danes igrali proti Francesci SCHIAVONE in Marii Jose MARTINEZ SANCHEZ in po zagrizenem boju izgubili s63 57 8-10. Petra RAMPRE bo nastopila na 75.000 $ vrednem turnirju v Albuquerqu v ZDA, Anja PRISLAN na 10.000 $ vrednem turnirju v Adani, Turčija ter Maša ZEC PEŠKIRIČ, Andreja KLEPAČ in dalila JAKUPOVIČ na 25.000 $ vrednem turnirju v Tbilisiju, Gruzija. Zelo številčno zastopstvo pa bo na ITF turnirju do 18. let, 1. ranga v Umagu. V glavnem trunriju bosta igrali Tina MOHORČIČ in Pia ČUK, v kvalifikacijah pa Eva ZAGORAC, Nina POTOČNIK, Sara PALČIČ, Mojca FIJAVŽ, Manca PISLAK, Katja VOGRINEC, Natalija ŠIPEK in Sara DJURDJEVIĆ. Pri fantih so za kvalifikacije prijavljeni Matija OKORN, Urh KRAJNC DOMITER in Aljaž CAJZEK. TUKAJ.

Blaž Kavčič osvojil Challenger v Banja Luki

Ljubljana, 18.09.2011

Na Challengerju v Banja Luki je v slovenskem obračunu, ki je odločal o uvrstitvi v polfinale, slavil Blaž KAVČIČ. Aljaža BEDENETA je premagal z rezultatom 64 76(4) in se je v polfinalu pomeril z 28. letnim Italijanom Simonejem VAGNOZZIJEM, ki na lestvici ATP zaseda 174. mesto. Blaž KAVČIČ je bil boljši in je slavil z izidom 64 75 ter se uvrstil v finale. Tu je njegov nasprotnik 23. letni Španec, Pere RIBA, ki na lestvici ATP zaseda 70. mesto in je v Banja Luki prvi nosilec. Blaž KAVČIČ je srečanje odigral odlično in slavil z rezultatom 64 61. Čestitamo !! TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji do 16 in do 12 let, finale v Krškem bo v torek

Ljubljana, 17.09.2011

Tudi ta konec tedna ni minil brez teniških turnirjev v mlajših kategorijah. V Krškem igrajo fantje in v Kranju dekleta v kategoriji do 16 let, v Ljubljani pa so finalni turnirji po RR7 v kategoriji do 12 let. V Krškem sta pri fantih znana finalista. To sta Maks TEKAVEC (MaxLj) in Rok KRIŽAJ (LTC). Maks TEKAVEC je v polfinalu premagal Aleša GERMIČA (ŽtkMb) s 62 64, Rok KRIŽAJ pa se je v finale uvrstil brez borbe, saj mu je Rok SITAR (ŽtkMb) srečanje zaradi poškodbe predal. Rok SITAR je namreč v polfinalu igral z Alešem CAJZEKOM srečanje, ki je trajalo 4 ure, končni izid pa je bil 67(3) 76(3) in 64 v korist SITARJA. Ta je nato polfinalno srečanje zaradi poškodbe hrbta predal. Zaradi slabega vremena bo finale odigrano v torek. V Kranju pri dekletih presenečenj ni bilo, z izjemo srečanja Nike KOZAR in Hane MRAZ, ki ga je dobila slednja s 64 60. Po današnjih polfinalnih srečanjih sta znani tudi finalistki turnirja v kranju. To sta Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je premagala Klavdijo BUKOVEC (Tr-Kr) z rezultatom 60 60 in Pija BRGLEZ ( Br-Mb), ki je v drugem polfinalu izločila Laro GLAVIČ (Topte) 62 60. Na A turnriju fantov do 12 let v Ljubljani se bosta v ponedeljkovem finalu za zmago borila Jan VEHOVEC (Tenan) in Anže ARH (Tr-Kr). V B finalu bosta nastopila Žiga MARJANOVIČ (Grosu) in Andraž EMERŠIČ LJUBIČ (Domžale). Pri deklicah še niso dokončali polfinalnih tekem in jih bodo odigrali v ponedeljek tako v A kot tudi v B turnirju. Na fotografiji Lara Glavič (desno) in Klavdija Bukovec. Foto: Tk Triglav TUKAJ.

Bmw Ljubljana Open 2011 - po dveh kvalifikacijskih krogih v igri ni več Slovencev

Ljubljana, 17.09.2011

V Ljubljani se je s kvalifikacijskimi tekmami začel letošnji ATP Challenger BMW Ljubljana Open 2011. V kvalifikacijah je nastopilo 12 slovenskih igralcev in klub temu, da smo vedeli, da jih čaka težko delo, če se želijo uvrstiti v glavni turnir, nismo verjeli, da po dveh krogih v konkurenci ne bo več nobenega našega igralca. Žal se je zgodilo prav to in v drugem krogu so izpadli vsi. Še najbližje uspehu je bil Tomislav TERNAR, ki je odigral tri nize, a kljub temu klonil proti Argentincu Diegu Sebastianu SCHWARTZMANU. V nedeljo bomo tako v konkurenci posameznikov ne bomo videli slovenskih igralcev. Tekme so bodo v nedeljo začele ob 10.30 uri, ko bosta na sporedu dve srečanji, takoj za njima pa še preostali dve. Obeta se zanimiv in zagrizen boj za mesta v glavnem turnirju. Na fotografiji Janez Semrajc. Foto: Bojan Matevžič TUKAJ.

Danes ob 10.00 se začenjajo tekme na challengerju BMW Ljubljana Open 2010

Ljubljana, 17.09.2011

Danes ob 10.00 uri se na igriščih TC Ljubljana v športnem parku Ljubljane v Šiški začenjajo kvalifikacijski dvoboji teniškega challengerja BMW Ljubljana Open 2011. V kvalifikacijskem žrebu je 12 slovenskih igralcev, ki se bodo borili za nastop v glavnem turnirju. Rezultate srečanj bomo spremljali in jih objavljali na naši spletni strani. TUKAJ.

Manca Pislak izgubila v finalu turnirja TE14 v Umagu, Lara Kralj v polfinalu TE16 v Portu

Ljubljana, 16.09.2011

V Umagu se je končal teniški turnir TE 14, 26. Stella Maris Cup Umag 201. Manca PISLAK se v finalu ni mogla resneje upirati 2. nosilki Katarini JOKIĆ, ki je slavila 61 61 in osvojila naslov zmagovalke. Pred tem je v polfinalu JOKIĆEVA izločila tudi Tamaro ZIDANŠEK. V konkurenci dvojic sta v finalu nastopili Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK, a sta morali priznati premoč Madžarki Anni BONDAR in Čehinji Gabrieli Andrei KNUTSON. Slednji sta slavili s 62 62. Na turnirju TE16, 3. kategorije, ki se je odvijal v Portu na Portugalskem je lep uspeh dosegla Lara KRALJ. Uvrstila s eje v polfinale turnirja posameznic, tu pa tesno izgubila s prvo nosilko na turnirju, domačinko Matilde FERNANDES z rezultatom 26 61 67(5). Na fotografiji finalistki Umaga Katarina Jokić (levo) in manca Pislak. Foto: M. Pislak TUKAJ.

Jutri se v Ljubljani začenja teniški turnir BMW Ljubljana Open 2011

Ljubljana, 16.09.2011

V soboto se s kvalifikacijskimi dvoboji začenja moški challenger BMW Ljubljana Open 2011, na katerem je lani slavil Blaž KAVČIČ. Letos pa bodo v glavnem turnirju nastopili poleg Blaža KAVČIČA še Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE ter igralca s posebnim povabilom Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Vpis igralcev za kvalifikacije je danes zvečer, ko bo opravljen tudi žreb in razpored dvobojev za soboto. Razpored dvobojev bo zjutraj objavljen tudi na naši spletni strani, na kateri bomo spremljali rezultate in jih po odigranih srečanjih tudi objavljali. Vabljeni v športni park Ljubljana v Šiški, kjer bo za gledalce pripravljena tribuna, ki bo lahko sprejela okrog 700 gledalcev. Srečanja se bodo v soboto začela predvidoma ob 10. uri, v kvalifikacijah pa pričakujemo tudi kar nekaj slovenskih igralcev. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Aljaž Bedene v polfinalu challengerja v Banja Luki

Ljubljana, 15.09.2011

Na challengerju v Banja Luki sta se Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE uvrstila v četrtfinale. Blaž KAVČIČ je premagal Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA 67(6) 61 64, Aljaž BEDENE pa je izločil 7. postavljenega Španca Rubena RAMIREZA HIDALGOJA z 16 76(1) 63. Žreb je nanesel, da se bosta za polfinale med sabo udarila reprezentančna kolega Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE. Srečanje bo v Banja Luki na osrednjem igrišču na sporedu okrog 13. ure. Blaž KAVČIČ bo juztri nastopil še enkrat in to v konkurenci dvojic, ko se bo za nastop v finalu potegoval z Jaroslavom POSPISILOM proti Janu MERTLU in Matweu MIDDELKOOPU. TUKAJ.

V Banja Luki Kavčič in Pospisil izločila Žemljo in Bedeneta

Ljubljana, 15.09.2011

Na Challengerju v Banja Luki tudi današnji dan ni minil brez slovenskih nastopov. V konkurenci dvojic so se med sabo pomerili reprezentačni kolegi Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, ki sta igrala proti dvojici Blaž KAVČIČ in Jaroslav POSPISIL. Uspešnejša sta bila slednja, ki sta slavila z izidom 62 26 10-5. V četrtek se nadaljuje tudi tekmovanje v konkurenci posameznik, ko bosta na delu Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ. Prvi bo na igrišče stopil Blaž KAVČIČ okrog 13 ure, ko bo igral proti Matweu MIDDELKOOPU iz Nizozemske, za njim pa bo na istem igrišču nastopil še Aljaž BEDENE, ki bo igral proti Špancu Rubenu RAMIREZU HIDALGOJU. TUKAJ.

Na Stella Maris cupu 2011 v Umagu Manca Pislak in Tamara Zidanšek v polfinalu

Ljubljana, 15.09.2011

Na mladinskem turnirju TE 2. ranga do 14 let, Stella Maris Cup 2011 v Umagu, v konkurenci posameznikov ostajata Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK. Obe sta se uvrstili v polfinale. Manca PISLAK, ki je bila v četrtfinalu boljša od Ukrajinke Anne ZHDANOVE s 61 62 je v polfinalu po hudi borbi v prvih dveh nizih izločila 1. nosilko na turnirju, Nikolino JOVIĆ iz Srbije z rezultatom 36 75(5) 61. Tamara ZIDANŠEK je v četrtfinalu premagala 4. nosilko Gabrielo Andreo KNUTSON s 64 64. V tretjem krogu je izpadla Hana MRAZ, ki je izgubila z igralko BiH Katarino JOKIĆ s 60 63. Naši dekleti sta uspešni tudi v konkurenci dvojic. Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK sta se uvrstili v finale, v polfinalu pa je izgubil drugi slovenski par Hana MRAZ/Sara SIRŠE. Po izpadu med posamezniki so v igri dvojic v četrtfinalu izpadli še preostli trije naši igralci in sicer dvojica Grega BOH/Aljaž Jakob KAPLJA in Nik KRAPEŽ, ki je igral v paru s Čehom Jiržijem PAZDERO. TUKAJ.

Na tiskovni konferenci podrobnosti o turnirju BMW Ljubljana Open 2011

Ljubljana, 14.09.2011

Še tri dni nas loči do začetka ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2011. Turnir se bo s kvalifikacijami na igriščih TC Ljubljana v Šiški začel v soboto, 17.9.2011, glavni turnir pa se začne v ponedeljek, 19.9.2011. Udeležbo na turnirju so potrdili Blaž KAVČIČ , Grega ŽEMLJAin Aljaž BEDENE,  vsi trije ta teden nastopajo na challengerju v Banja Luki. Sicer pa jih med prijavljenimi igralci  kar 15 zaseda mesto med najboljšimi 200. igralci na svetovni jakostni teniški lestvici.

 

Danes je bila tiskovna konferenca v prostorih BMW Group v Ljubljani, kjer so organizatorji predstavili podrobnosti o turnirju. Več lahko preberete

TUKAJ.

V Zagrebu slovo Kolarjeve in Prislanove, v Sofiji izpadla Tadeja Majerič

Ljubljana, 13.09.2011

Na ženskem ITF turnirju v Zagrebu se je že v prvem krogu glavnega turnirja poslovila Nastja KOLAR. Premagala jo je vrstnica iz Ukrajine, Kateryna KOZLOVA, ki na lestvici WTA zaseda 348. mesto, z rezultatom 64 76(2). Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je v prvem krogu izgubila tudi Anja PRISLAN. Njo je izločila Argentinka Florencia MOLINERO, 196. igralka lestvice WTA, z rezultatom 61 64. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Sofiji je v prvem krogu z nastopi končala Tadeja MAJERIČ. Izločila jo je Bolgarka Isabella SHINIKOVA z rezultatom 63 63. TUKAJ.

Na 26. Stella Maris Cupu 2011 v Umagu se vrste naših redčijo

Ljubljana, 13.09.2011

Veliko naših igralk in igralcev se udeležuje mladinskega turnirja TE 2. ranga do 14 let, Stella Maris Cup 2011 v Umagu. Precejšen osip so doživeli že po kvalifikacijah, v glavni turnir pa so se uvrstili Miha OKORN , Grega BOH, Aljaž Jakob KAPLJA in Bor SCHWEIGER MUŽAR. Tu so že bili David Lucas AMBROŽIČ, Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ. Pri dekletih se je preko kvalifikacij v glavni turnir uvrstila samo Zala DOVNIK, ki se je tam pridružila Manci PISLAK, Tamari ZIDANŠEK, Hani MRAZ, Niki KOZAR in Žani LAPAJNE. Začel se je tudi že glavni turnir in v prvem krogu so se pri fantih med posamezniki poslovili Bor SCHWEIGER MUŽAR, Filip Jakob ZUPAČIČ, David Lucas AMBROŽIČ, Miha OKORN in Nik KRAPEŽ. V drugi krog sta se uvrstila Grega BOH in Aljaž JAKOB KAPLJA, a sta oba izgubila, tako da pri fantih med posamezniki nimamo več predstavnikov. Pri dekletih sta v prvem mkrogu izgubili Sara SIRŠE in Žana LAPAJNE, napredovale pa so Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK, Hana MRAZ, Zala DOVNIK in Nika KOZAR. Manca PISLAK, Tamara ZIDANŠEK in Hana MRAZ so bile uspešne tudi že v drugem krogu, izpadli pa sta Zala DOVNIK in Nika KOZAR. TUKAJ.

Za Gregorca še enkrat usoden Stebe, za Žemljo Navarro, Kavčič, Žemlja in Bedene uspešna

Ljubljana, 13.09.2011

V Banja Luki so na tamkajšnjem Challengerju danes nastopili vsi trije naši igralci. Blaž KAVČIČ je igral proti domačinu Tomislavu BRKIĆU in zmagal z rezultatom 67(4) 64 61. Brez težav se je v drugi krog uvrstil Aljaž BEDENE, ki je s 61 61 izločil Srba Ivana BIJELICO, ni pa uspelo Gregu ŽEMLJI. Premagal ga je Španec Ivan NAVARRO 36 64 76(4). Vsi trije so nastopili tudi v konkurenci dvojic. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta združila moči in premagala prva nosilca turnirja Italijana Flavia SIPOLLO in Simoneja VAGNOZZIJA, Blaž KAVČIČ pa je s Čehom Jaroslavom POSPISILOM izločil domačina Mirzo BAŠIĆA in Tomislava BRKIĆA s 75 64. Žreb je hotel, da se bosta obe zmagovalni dvojici pomerili med sabo že v drugem krogu. Sicer pa bo med posamezniki Aljaž BEDENE igral proti 7. nosilcu, Špancu Rubenu RAMIREZU-HIDALGOJU, Blaž KAVČIČ pa bo za uvrstitev četrtfinale moral premagati Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA. Oba bosta nastopila v četrtek, medtem, ko bo srečanje dvojic na sporedu v sredo. Na Challengerju v Ningbu na Kitajskem je Luka GREGORC po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja še enkrat v zadnjem tednu naletel na Nemca Cedrika-Marcela STEBETA, na lestvici ATP zaseda 111. mesto, ki je Luko premagal že na prejšnjem turnirju v Šanghaju in turnir na koncu tudi osvojil. Tudi tokrat mu ni dal nobenih možnosti in je slavil gladko s 61 62. TUKAJ.

Med kvalifikanti v zadnjem krogu uspešna Luka Gregorc in Anja Prislan

Ljubljana, 12.09.2011

Zelo uspešno so doslej nastopali naši igralci in igralke v kvalifikacijah mednarodnih turnirjev. Kar 6 se jih je prebilo v zadnji krog kvalifikacij, še korak dlje, torej v glavni turnir, pa je prvi storil Luka GREGORC, ki je danes na Kitajskem premagal Yuichija ITA 75 61. Sledila mu je Anja PRISLAN, ki je ITF turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ v Zagrebu v zadnjem krogu kvalifikacij premagala Rusinjo Julio VALETOVO 64 63. Ostalim našim se ni uspelo uvrstiti v glavne turnirje.V kvalifikacijah WTA turnirja v Taškentu je v zadjem krogu kvalifikacij spodrsnilo Dalili JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Francozinja Victoria LARRIERE, ki je na svetovni lestvici uvrščena 110 mest pred Jakupovićevo, z rezultatom 46 63 60. V Quebec Cityu v Kanadi pa je v zadnjem krogu kvalifikacij WTA turnirja Francozinja Julie COIN ustavila Petro RAMPRE. Francozinja je bila boljša z izidom 63 62. V Banja Luki na Challengerju sta v zadnjem krogu kvalifikacij igrala Tomislav TERNAR in Andraž BEDENE. Tudi ona sta naletela na previsoki oviti. Tomislava TERNARJA je premagal Hrvat Toni ANDROIĆ s 60 61, Andraž BEDENE pa je izgubil z drugim Hrvatom Dinom MARCANOM 46 06. TUKAJ.

Jakupović, Gregorc, Ternar, Bedene, Prislan in Rampre korak do glavnih turnirjev

Ljubljana, 11.09.2011

Odlično igra v kvalifikacijah WTA turnirja v Taškentu, z nagradnim skladom 220.000 $, Dalila JAKUPOVIĆ. Po zmagi v prvem krogu kvalifikacij proti domačinki Polini MERENKOVI, je bila uspešna tudi v drugem krogu. S 63 61 je premagala je 2. nosilko kvalifikacij, Japonko Yuriko SEMO, ki na lestvici WTA zaseda 179. mesto. Do nastopa v glavnem turnirju jo loči še ena zmaga, ki jo bo morala doseči proti Francozinji Victoriji LARRIERE, 6. postavljeni 261. igralki lestvice WTA. V prvem nastopu, v drugem krogu kvalifikacij je bila uspešna Petra RAMPRE. S 61 63 je premagala Latvijko Ligo DEKMEIJERE in tudi njo loči do nastopa v glavnem turnirju le še ena zmaga. Njena nasprotnica bo Francozinja Julie COIN. Na challengerju, na Kitajskem tudi Luko GREGORCA od nastopa v glavnem turnirju loči le še ena zmaga. V drugem krogu kvalifikacij je premagal Kitajca Siyu LIUJA 62 60. Za uvrstitev na glavni turnir mora zdaj premagati še Japonca Yichija ITA.Na Challengerju v Banja Luki sta korak od glavnega turnirja Tomislav TERNAR in Andraž BEDENE, v Zagrebu na ITF turnirju pa sta se v drugem krogu med asbo pomerili Anja PRISLAN in Aleksandra LUKIČ. Boljša je bila Anja PRISLAN, ki bo za uvrstitev v glavni turnir morala premagati še Rusinjo Julio VALETOVO. Veliko naših igralk in igralcev pa nastopa ta teden tudi na mladinskem turnirju TE do 14 let v Umagu. Po prvih dveh krogih kvalifikacij se jih je veliko že poslovilo, v glavni turnir pa so se uvrstili Miha OKORN , Grega BOH, Aljaž Jakob KAPLJA in Bor SCHWEIGER MUŽAR. Tu so že David Lucas AMBROŽIČ, Nik KRAPEŽ in Filip Jakob ZUPANČIČ. Tudi pri dekletih so kvalifikacije že končane, v glavni turnir pa se je uvrstila samo Zala DOVNIK, ki se bo tam pridružila Manci PISLAK, Tamari ZIDANŠEK, Hani MRAZ, Niki KOZAR in Žani LAPAJNE. TUKAJ.

Naslov zmagovalcev 1. slovenske veteranske lige pripadel ŠTK Velenje

, 10.09.2011

Na Ptuju se je končal Play off 1. slovenske veteranske lige 2011. V sobotnih polfinalnih srečanjih sta se pomerili ekipe TK Domžale in ŽTK Maribor v prvem, ter ŠTK Velenje in TD Slovan v drugem srečanju. Finalista sta postala TK Domžale in ŠTK Velenje. Domžalčani so v prvem srečanju premagali ŽTK Maribor s 7 - 2, Velenjčani pa so bili v drugem srečanju boljši od igralcev TK Slovan Ljubljana z rezultatom 6 - 3.O končnem zmagovalcu 1. slovenske veteranske lige za leto 2011 so tako danes na Ptuju odločali vetarni TK Domžale in ŠTK Velenje. Boljši so bili Velenjčani, ki so Domžalčane ugnali z rezultatom 6 - 3. Za zmagovalno ekipo ŠTK Velenje so nastopili Blaž WEISS, Sebastjan VEBER, Božo BAJCER, Bruno ZAGODE, Stanislav SLATINŠEK in Marjan FURLAN.Podrobnejše rezultate najdete TUKAJ.

Soliden začetek naših igralk in igralcev v kvalifikacijah mednarodnih turnirjev

Ljubljana, 10.09.2011

Pred našimi igralkami in igralci je ponovno pester teniški teden. Na ATP touru ni turnirjev, saj je teden rezerviran za Davisov pokal. Se pa igrajo challengerji in vsi ženski turnirji. Na Kitajskem tudi ta teden ostaja Luka GREGORC, ki v Ningbu igra na turnirju z nagradnim skladom 35.000 $+H. Tudi ta turnir je na trdi podlagi, Luka pa je moral v kvalifikacije, kjer je 3. nosilec in je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je premagal Kitajca Siyu LIUJA 62 60. Za uvrstitev na glavni turnir mora zdaj premagati še Japonca Yichija ITA. Na challengerju vrednem 64.000 €+H v Banja Luki bodo v glavnem turnirju nastopili Blaž KAVČIČ, ki je 2. nosilec in bo igral proti Tomislavu BRKIĆU iz BiH, Grega ŽEMLJA je 5. nosilec, igral pa bo proti Špancu Ivanu NAVARRU, Aljaž BEDENE pa bo v prvem krogu igral proti Srbu Ivanu BJELICI. V kvalifikacijah nastopajo Mike URBANIJA, Tomislav TERNAR in Andraž BEDENE. Mike URBANIJA je z nastopi že zaključil po porazu s 1. nosilcem Tonijem ANDROIĆEM 26 26 v prvem krogu, Tomislav TERNAR in Andraž BEDENE pa sta v prvem krogu zmagala. TERNAR je premagal Igorja BABIĆA 60 63 in bo sedaj igral z ANDROIĆEM, BEDENE pa je premagal Lovra ZOVKA 61 36 63 in bo igral za uvrstitev v glavni turnir z Dinom MARCANOM. Dekleta bodo nastopala na WTA in ITF turnirjih. V Quibecu bo v kvalifikacijah WTA turnirja nastopila Petra RAMPRE, ki je 5. nosilka in je v prvem krogu prosta. V Taškentu je v 1. krogu kvalifikacij WTA turnirja uspešno nastopila Dalila JAKUPOVIĆ, ki je premagala Uzbekistanko Polino MERENKOVO 64 64, v drugem krogu bo igrala proti 2. nosilki Yuriki SEMA iz Japonske. Na 100.000 $ vrednem ITF turnirju v Sofiji bo nastopila Tadeja MAJERIČ, Na 50.000 $ vrednem turnirju v Zagrebu pa neposredno v glavnem turnirju Nastja KOLAR, v kvalifikacijah pa so že nastopile Anja PRISLAN, Nika KOVAČ, Aleksandra LUKIĆ, Nina NAGODE, Tajda BESTIJANIČ, Kaja PODOBNIK in Janine KOLETA. Anja PRISLAN in Aleksandra LUKIĆ sta bili v prvem krogu uspešni, v drugem krogu pa bosta v medsebojnem srečanju odločili, katera bo poleg Nastje KOLAR igrala v glavnem turnirju. TUKAJ.

Patricia Vollmeier dobila turnir v Ljubljani, Anže Kapun v Kočevju

Ljubljana, 10.09.2011

V Kočevju in Ljubljani sta potekala turnirja članov in članic. Pri članicah , ki so igrale na igriščih Max tenis cluba v Ljubljani je zmagala 1. nosilka Patricia VOLLMAIER (ŽtkMb), ki je v finalu premagala 7. nosilko Ano OPARENOVIČ (Celje) z rezultatom 63 75. Sicer pa je bila udeležba na turnirju zdesetkana, saj je nastopilo samo 13 igralk. Veliko močnejša je konkurenca je bila na članskem turnirju v Kočevju, kjer je organizator pripravil tudi denarni nagradni sklad. Temu primerna je bila jakost igralcev na turnirju, saj so bili postavljeni igralci na lestvici TZS uvrščeni od 9. do 16. mesta. V boju za četrtfinale so bili vsi nosilci, razen Marka STOSIČA, ki ga je izločil Matjaž JURMAN. V četrtfinalu je nato izpadel tudi Jurman, ki ga je premagal Tadej TURK. Polfinalisti turnirja v Kočevju so postali 1. nosilec Mitja ZAJŠEK, kateremu je zaradi poškodbe srečanje v drugem nizu predal Sašo BENDE, 4. nosilec Miha MLAKAR, kateremu je v tretjem nizu zaradi poškodbe predal srečanje Rok JARC ter 3. nosilec Anže KAPUN, ki je izločil Žigo DERŽIČA in nepostavljeni Tadej TURK, ki je bil že v drugem krogu boljši od 2. nosilca Marka SABOLČKEGA. Danes sta bili odigrani še polfinalni srečanji in finale. V prvem polfinalu je Mitja zAJŠEK premagal Miho MLAKARJA (Sl-Lj) s 63 63, v drugem pa je bil Anže KAPUN boljši od Tadeja TURKA (Br-Mb). V finalu je Anže KAPUN ugnal klubskega kolega iz ŽTKMB in 1. nosilca na turnirju, Mitjo ZAJŠKA z rezultatom 63 61. TUKAJ.

Manca Pislak zmagovalka turnirja Banka Koper Junior Slovenia Open 2011

Ljubljana, 10.09.2011

V Kopru se je končal teniški turnir Banka Koper Junior Slovenia Open 2011. Turnir je odlično uspel po zaslugi prizadevnih organizatorjev in seveda naše igralke Mance PISLAK, ki je potrdila vlogo 1. nosilke na turniju in turnir tudi osvojila. V finalu je danes premagala Čehinjo Terezo KOPLOVO 62 36 62. Pri fantih je zmagovalni pokal dvignil 2. nosilec, Madžar Richard FARKAS, ki je v finalu ugnal 1. nosilca, Nemca Bjoerna PETERSENA z izidom 62 64. Foto: A. Živin TUKAJ.

Luka Gregorc poražen v Šanghaju, Grega Žemlja končal z nastopi na Nizozemskem

Ljubljana, 09.09.2011

Luka GREGORC danes, kljub temu da je v dobri formi, na 50.000 $ vrednem turnirju v Šanghaju, ni bil kos 8. postavljenenu, 20. letnemu Nemcu, Marcelu-Cedricu STEBETU, ki na lestvici ATP zaseda trenutno 151. mesto. Ta je bil boljši z rezultatom 63 75. Na Nizozemskem je danes v drugem krogu nastopil Grega ŽEMLJA, ki je igral proti Čehu Janu MERTLU. Tudi Gregi pa je danes spodletelo. MERTL je bil boljši s 63 75. TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na OP ZDA

Ljubljana, 09.09.2011

Zadnji turnir za grand slam slovenskim igralkam in igralcem ni prinesel toliko uspešnih nastopov kot prejšnji trije. Naš zadnji adut za visoko uvrstitev je bila kot običajno Katarina SREBOTNIK, vendar tokrat tudi njej ni šlo najbolje. Poslovila se je v četrtfinalu ženskih dvojic, medtem ko je tekmovanje v mešanih dvojicah končala še krog prej. Tokrat sta slovensko češki par ustavili Rusinji Nadia PETROVA in Maria KIRILENKO, ki sta dvoboj dobili gladko s 62 63. TUKAJ.

Manca Pislak v polfinalu turnirja Banka Koper Junior Slovenia Open 2011

Ljubljana, 08.09.2011

V Kopru se je teniški turnir Banka Koper Junior Slovenia Open 2011 prevesil v zaključni del. Včeraaj so bila na sporedu vsa četrtfinalna srečanja. V konkurenci fantov že po tretjem krogu nismo imeli svojih predstavnikov, včeraj pa sta nastopili Manca PISLAK in Hana MRAZ v konkurenci deklet. Manca PISLAK melje svoje nasprotnice še naprej. Doslej je v štirih srečanjih oddala le 8 iger ter se gladko uvrstila v polfinale, kjer jo čaka zanimiv obračun s Hrvatico Petro GRANIĆ, ki prav tako ne pozna usmiljenja in je nasprotnicam doslej oddala še dve igri manj. Manca Pislak je slavila tudi v polfinalu po skoraj treh urah igre je le zlomila odpor Petre GRANIĆ in slavila z rezultatom 64 16 64. V finalu bo igrala proti Čehinji Terezi KOPLOVI, sicer 6. nosilki na turnirju. V četrtfinalu je z nastopi končala Hana MRAZ, od katere je bila boljša druga nosilka na turnirju Poljakinja Patrycja POLANSKA s 63 60. V konkurenci dvojic sta v polfinalu z nastopi končali Sara SIRŠE in Nina KRIVEC, pri fantih pa je prav tako v polfinalu izgubil Nik KRAPEŽ, ki je igral v paru z Jiržijem PAZDERO. V soboto so na sporedo finalna srečanja posamezno. Že včeraj pa se je končal turnir mešanih dvojic, ki je pomenil popestritev dogajanj, saj ne šteje za nobeno lestvico. Foto A. Živin TUKAJ.

Luka Gregorc v četrtfinalu Šanghaja, Grega Žemlja šele v petek

Ljubljana, 08.09.2011

Luka GREGORC nadaljuje z odličnimi predstavami na Kitajskem v Šanghaju je na 50.000 $ vrednem turnirju zmagal še drugič in se uvrstil v četrtfinale. Potem ko je moral za nastop v glavnem turnirju skjozi kvalifikacije, ki jih je brez težav prestal, je v drugem krogu premagal 124. igralca ATP lestvice, na turnirju pa 4. nosilca, Južnoafričana Rika De Voesta s 64 76. V četrtfinalu bo igral z 8. postavljenim, 20. letnim Nemcem, Marcelom-Cedricom STEBETOM. Kot zanimivost velja omeniti, da je letos v Pragi na pesku Stebeta premagal naš Janez SEMRAJC. Na Nizozemskem, kjer bo danes nastopil Grega ŽEMLJA v srečanju proti Čehu Janu MERTLU, organizatorjem nagaja vreme, zato bo Grega ŽEMLJA srečanje drugega kroga odigral šele v petek. TUKAJ.

Banka Koper Junior open 2011 - v četrtfinalu samo Manca Pislak in Hana Mraz

Ljubljana, 07.09.2011

V Kopru se je s tretjim krogom posamezno in drugim krogom dvojic nadaljeval turnir TE Banka Koper Junior open 2011. Pri fantih smo med posamezniki že ostali brez predstavnikov, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti nobenemu našemu igralcu. Bor SCHWEIGER MUŽAR, Filip ZUPANČIČ, Omar SMAJLOVIČ in Miha OKORN niso bili kos svojim vrstnikom iz Nemčije, Avstrije in Hrvaške. Še najbližje uspehu je bil Filip ZUPANČIČ, ki je izgubil v treh nizih. Bolje je šlo dekletom. V slovenskem obračunu je Manca PISLAK, sicer prva nosilka na turnirju deklet, premagala Zalo DOVNIK 60 61, v četrtfinnale pa je poleg nje napredovala še Hana MRAZ, ki je Nemko Jolino Barbaro FEGER premagala s 60 60. V konkurenci dvojic se je pri fantih v četrtfinale uvrstil samo Nik KRAPEŽ, ki igra v paru s Čehom Jiržijem PAZDERO, pri dekletih pa bosta v četrtfinalu nastopila dva slovenska para in sicer Sara SIRŠE in Nina KRIVEC ter Vita Lucija HAUPTMAN in Žana LAPAJNE. V četrtek se srečanja začnejo ob 08.30, ko bosta nastopili tudi obe naši igralki, Manca PISLAK in Hana MRAZ. TUKAJ.

Grega Žemlja napredoval, Kavčič, Kolar, Majerič in Čuk ne

Ljubljana, 07.09.2011

Danes so naši igralci in igralke nastopili na vseh turnirjih, kjer so še ostali v konkurenci, rezen OP ZDAin v Šanghaju. Blaž KAVČIČ je na challengerju v romunskem Brasovu doživel presenetljiv poraz. Čeh Dusan LOJDA je bil boljši z rezultatom 75 64. Grega ŽEMLJA je na challengerju v Alphen Ann Den Rijn na Nizozemskem igral s Čehom Romanom VOGELIJEM in slavil z rezultatom 75 64. Na ITF turnirju v italijanski Bielli je Nastja KOLAR igrala proti Gruzijki Margaliti CHAKHNASHVILI in tesno izgubila 67 67, neuspešna pa je bila tudi Tadeja MAJERIČ, ki je izgubila s Kazahstanko Sessil KARATANTCHEVO s 64 26 16. V drugem krogu mladinskega turnirja 2. ranga v Pragi je izgubila Pia ČUK. Premagala jo je prva nosilka, sicer pa 66. igralka mladinske ITF lestvice Barbora KREJCIKOVA z rezultatom 61 36 64. Luka GREGORC bo v Šanghaju nastopil v četrtek. TUKAJ.

Marko Por prvi veteran sveta v kategoriji nad 40 let

Ljubljana, 06.09.2011

Marko POR je prevzel vodstvo na svetovni veteranski teniški lestvici v kategoriji nad 40 let. To mu je uspelo po četrti zaporedni zmagi na turnirjih serije ITF. Zadnjo zmago je dosegel na ITF turnirju 1. ranga v Rottach-Weissachu v Nemčiji, kjer je v finalu premagal dosedanjo številko 1., tri leta starejšega Kanadčana Tarasa BEYKA. Sicer pa je Marko POR letos odigral 20 tekem in zabeležil 18 zmag in dva poraza. TUKAJ.

Banka Koper Junior Open 2011 - v tretjem krogu še osem naših predstavnikov

Ljubljana, 06.09.2011

V Kopru te dni poteka turnir TE Banka Koper Junior Open 2011 v kategoriji deklic in dečkov do 14 let. Močna mednarodna zasedba vpliva tudi na rezultate naših igralk in igralcev. Pri dekletih so se v tretji korg uvrstile Manca PISLAK, Zala DOVNIK, Hana MRAZ in Nika KOZAR, pri fantih pa je to uspelo Boru SCHWEIGER MUŽAR, Filipu ZUPANČIČU, Omarju SMAJLOVIČU in Mihi OKORNU. V sredo se bodo borili za napredovanje in nastop v četrtfinalu. TUKAJ.

Luka Gregorc v drugem krogu Šanghaja, Anja Prislan izpadla, ostali naši nastopijo v sredo

Ljubljana, 06.09.2011

Luka GREGORC je po treh zmagah v kvalifikacijah challengerja v Šanghaju z nagradnim skladom 50.000 $ zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Kvalifikant iz Japonske, Hiroki MORIYA je osvojil samo pet iger in Luka se je v drugi krog uvrstil z rezultatom 62 63. Tu ga čaka 4. nosilec na turnirju Rik De VOEST iz Južne Afrike, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 124. mesto. Anja PRISLAN, ki se je uspela skozi kvalifikacije prebiti na 25.000 $ vreden turnir v Podgorici je nato v 1. krogu glavnega turnirja izgubila z 2. nosilko, Argentinko Florencio MOLNERO s 64 61. Blaž KAVČIČ, igral bo proti Čehu Dusanu LOJDI, Grega ŽEMLJA, igral bo proti Čehu Romanu VOGELIJU ter Nastja KOLAR, ki bo igrala proti Gruzijki Margaliti CHAKHNASHVILI in Tadeja MAJERIČ, igrala bo proti Kazahstanki Sessil KARATANTCHEVI, bodo nastopili v sredo. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v četrtfinalu dvojic na OP ZDA, torkov spored odpovedn zaradi dežja

Ljubljana, 06.09.2011

Katarina SREBOTNIK se je kot zadnja Slovenka v konkurenci OP ZDA skupaj s Kveto PESCHKE uvrstila v četrtfinale turnirja ženskih dvojic na OP ZDA v New Yorku. V tretjem krogu sta brez težav premagali tajsko/kazahstansko dvojico Su-Wei HSIEH/Galina VOSKOBOEVA s 63 61. Njuni nasprotnici v polfinalu bosta Rusinji Nadia PETROVA in Maria KIRILENKO, ki sta na turnirju postavljeni za 5. nosilki.Sicer pa so organizatorji torkova srečanja zaradi dežja odpovedali. TUKAJ.

TK Branik najboljši v 1. članski moški ligi

Ljubljana, 06.09.2011

V Mariboru se je v Ljudskem vrtu s finalnim obračunom končala letošnja 1. moška članska liga. Nastopilo je 5 ekip, o naslovu najboljšega pa sta odločali ekipi TK Branik Maribor in TK Slovan iz Ljubljane. Tokrat so o zmagovalcu odločale dvojice. Izid je bil namreč po odigranih srečanjih posameznikov izenačen 3 - 3. Povedel je Slovan, za katerega je 1. točko priigral Andraž BEDENE, ki je premagal Tima ŽIBRATA 61 61. Izenačil je Tomislav TERNAR, ki je bil boljši od Mihe MLAKARJA s 61 61. Mariborčane je v vodstvo povedel Martin RMUŠ, ki je premagal Stephana KHOTULJEVA 63 64. Ponovno je izid izenačil Mike URBANIJA, ki je premagal Roka PETELINŠKA 61 62. Mariborčane je še enkrat v vodstvo, tokrat s 3 - 2 popeljal Tadej TURK, ki je bil 76(4) 61 boljši od Roka JARCA. Še zadnje izenačenje in negotovost je prinesel Aljaž BEDENE. Ta je bil boljši od Branikovca Blaža ROLE z rezultatom 62 46 75. Po srečanjih posameznikov je bil tako izid 3 - 3. Odločali so torej dvoboji dvojic, tu pa so bili Mariborčani trikrat uspešni. Vodstvo s 4 - 3 sta priigrala Martin RMUŠ in Rok PETELINŠEK, vse dileme o zmagovalcu pa sta rešila Janoš ŽIBRAT in Blaž ROLA, ki sta Branik povedla v vodstvo s 5 - 3 in tako priigrala zmagovito točko za domačine. Zadnje srečanje, ki je predstavljalo zgolj formalnost sta dobila Tomislav TERNAR in Tadej TURK. TUKAJ.

Gregorc,Kolar in Majerič uspešni v kvalifikacijah, danes bo nastopil samo Gregorc

Ljubljana, 05.09.2011

Zelo usešni kvalifikacijski nastopi so za našimi igralci in igralkami. Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Šanghaju je Luka GREGORC zmagal še tretjič. Pri zaostanku s 36 12 mu je Indonezijec Christopher RUNGKATA srečanje predal. Luka GREGORC se je tako uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v prvem krogu pomeril z Japoncem Moriyo HIROKI, ki se je v glavni turnir prav tako prebil skozi kvalifikacije. Dobro pa je šlo našim igralkam na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v italijanski Bielli. V drugem krogu je sicer izpadla Dalila JAKUPOVIĆ, a sta se v glavni turnir s tremi zmagami v kvalifikacijah uvrstili Nastja KOLAR in Tadeja MAJERIČ. Nastja KOLAR je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala 2. nosilko, Slovakinjo Lenko WIENEROVO s 61 61, Tadeja MAJERIČ pa je slavila proti 5. nosilki, Italijanki Annalisi BONA Z 26 64 60. Obe naši igralki bosta nastopili v sredo, ko bosta prvič na igrišče stopila tudi Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ. TUKAJ.

Na OP ZDA konec za Andrejo Klepač, Katarina Srebotnik danes za četrtfinale

Ljubljana, 05.09.2011

Na OP ZDA je z nastopi končala tudi Andreja KLEPAČ. Z Gruzijko Anno TATISHVILI sta v tretjem krogu dvojic izgubili z osmima nosilkaa, Čehinjama Lucie HRADECKO in Andrejo HLAVACKOVO 63 36 36. Danes se bo za nastop v četrtfinalu borila Katarina SREBOTNIK. S Kveto PESCHKE bosta imeli nasproti Tajko Su-Wei HSIEH in Kazahstanko Galino VOSKOBOEVO. TUKAJ.

Urh Krajnc Domiter in Ana Oparenovič najboljša na Ptuju, v Ljubljani so tekmovali najmlajši

Ljubljana, 05.09.2011

Na Ptuju, kjer je ta konec tedna potekalo OP v kategoriji do 18 let sta znana zmagovalca. Pri fantih si je naslov priigral domačin Urh DOMITER KRAJNC, ki je v finalu premagal Roka SITARJA (ŽtkMb) z rezultatom 64 60. Pri dekletih sta se za naslov zmagovalke borili Ana OPARENOVIČ (Celje) ter Manca PISLAK (TC-LJ). Slavila je Ana OPARENOVIČ z rezultatom 61 62. Na igriščih TK Benč Šport v ljubljani je ta konec tedna potekalo tekmovanje najmlajših kategorij teniških igralcev in igralk, ki so se merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. V MINI tenisu je pri fantih naslov najboljšega osvojil Vito TKALČIČ (Sv-Lj), pri deklicah je slavila Maja RADIŠIČ (Tenan). V MIDI tenisu je zmagovalni pokal dvignil Tilen KOVAČ (Šentjur), pri deklicah pa Katarina HITI (Bled). V kategoriji dečkov do 10 let je slavil Samuel PATE (Portovald), pri deklicah je bila prva Pia LOVRIČ (Domžale). Med deklicami do 11 let je slavila Maruša PLANK (Celje), pri fantih pa je slavil Filip PLANINŠEK (ŽtkMb). Nekaj fotografij, ki so jih poslali iz TK Benč sport si lahko ogledate TUKAJ.

Končano je veteransko državno prvenstvo

Ljubljana, 04.09.2011

V Športnem parku Savsko naselje v Ljubljani so se od petka do nedelje za naslove državnih prvakov borili veterani in veteranke. Državni prvaki so pri moških postali: v kategoriji M 35+ Uroš SEVER, M40+ Tone KOMAR, M45+ Iztok ŠKOF, M50+ Ivo BELIŠ, M55+ Drago ŽIVKOVIČ, M60+ Jože KOLETA, M65+ Dane ULČAR, M75+ Miran RALCA. Pri ženska so igrali v dveh kategorijah, naslova državnih prvakinj pa sta osvojili: Ž 35,40,45+ Lea SUNARIČ in v kategoriji Ž50, 55+ Vera PAJENK. Nekaj fotografij iz prvenstva najdete v galeriji TUKAJ.

Luka Gregorc uspešno v Šanghaju, tri zmage Slovenk tudi v Bielli

Ljubljana, 04.09.2011

Prihodnji teden bo v glavnem turnirju Challengerja z nagradnim skladom 42.500 € v Nizozemskem Aalphen Aan Den Rijn nastopl Grega ŽEMLJA. Je 3. nosilec in bo v prvem krogu igral proti kvalifikantu. Turnir se igra na pesku. Na pesek se je preselil tudi Blaž KAVČIČ, ki bo nastopil na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € v romunskem Brasovu. Blaž je postavljen na mesto 2. nosilca in bo v prvem krogu igral proti Čehu Dusanu LOJDI. Na trdi podlagi pa ostaja Luka GREGORC, ki igra v kvalifikacijah Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ v Šanghaju. Začel je odlično ter doslej dvakrat zmagal. V prvem krogu je premagal 3. nosilca kvalifikacij, Italijana Riccarda GHEDINO s 61 46 64, v drugem krogu pa je bil boljši od Novozelandca Joseja STATHAMA s 75 64. V zadjem krogu kvalifikacij bo igral proti 7. nosilcu, Indonezijcu Christoperju RUNGKATU, ki na lestvici ATP zaseda 448. mesto. Sicer pa v tednu, ki prihaja, na turnirjih serije Futures ni prijavljenih slovenskih igralcev.Prihodnji teden bo v igri tudi nekaj naših deklet. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v italijanski Bielli so v kvalifikacijah odlično zaigrale kar tri naše igralke. Nastja KOLAR, Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIĆ so bile v prvem krogu uspešne in so se vse tri uvrstile v drugi krog najmočnejšega med turniji iz serije ITF. V Podgorici se je v glani turnir z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila Anja PRISLAN, ki je bila v kvalifikacijah prva nosilka, zato je morala zmagati samo enkrat in to je tudi storila. Premagala je Srbkinjo Katarino ADFAMOVIĆ 63 76(4). Na madinskih ITF turnirjih do 18 let bosta nastopili Maša MARC in Pia ČUK. Prva je prijavljena na turnirju 2. ranga v Pančevu, druga pa na turnirju 2. ranga v Pragi, kjer bo v glavnem turnirju pri fantih zaigral tudi Blaž BIZJAK. TUKAJ.

Za naslov članskega ligaškega prvaka Branik in Slovan

Ljubljana, 04.09.2011

H koncu gredo tekmovanja v ligah do 14 let in v 1. moški članski ligi. V ligah do 14 let sodeluje 12 ekip pri dekletih in 13 ekip pri fantih, v 1. moški članski ligi pa nastopa 5 ekip. Zadnji krog pri članih je odločal o tem kdo se bo boril za naslov prvaka. V mariborskem derbiju sta se pomerila Branik in ŽTK. Boljši so bili Branikovci, ki so slavili s 6 - 3. Po nastopih posameznikov je Branik vodil s 4 - 2, vse dileme pa je rešila dvojica TERNAR/TURK, ki je popeljala Branik v vodstvo z neulovljivih 5 -2. V nedeljskem finalu, ki se bo na igriščih TK Branik Maribor v Ljudskem vrtu začel ob 10.00 uri, se bosta za naslov državnega članskega ekipnega prvaka pomerili ekipi Branika Maribor in Slovana iz Ljubljane. V konkurenci 14 letnikov je že zaključeno tekmovanje v obeh B skupinah, znana pa sta tudi finalista play offa v A skupini pri fantih. Pri fantih sta se iz skupine B v play off uvrstili ekipi TK Krka Otočec in TK As Litija, pri dekletih pa gresta iz B skupine v play off ekipi TK Triglav Kranj in TK Krka Otočec. V skupini A sta pri fantih finalista ŽTK Maribor in TK Z Sport Ljubljana. Pri dekletih v skupini A ostaja še nekaj neodigranih tekem, najbolje pa kaže ekipam ŽTK Maribor, TK Terme Ptuj, TK Mima in TK Branik. Play off se bo v ligi do 14 let odigral 21. in 22.9.2011. TUKAJ.

Katarina Srebotnik enkrat uspešna, enkrat ne, Nik Razboršek izgubil v kvalifikacijah

Ljubljana, 03.09.2011

Na OP ZDA se je po Andreji KLEPAČ v tretji krog v konkurenci dvojic uvrstila Katarina SREBOTNIK, ki tudi tokrat igra v paru s Čehinjo Kveto PESCHKE. Prvi nosilki sta s 61 62 odpravili Ukrajinki Alono in Kateryno BONDARENKO. Katarina je zvečer nastopila še enkrat, ko sta z Danielom NESTORJEM v drugem krogu mešanih dvojic igrala proti ameriški navezi Irina FALCONI/Steve JOHNSON. V zelo izenačenem srečanju sta slavila Američana z rezultatom 64 36 10-8. V mladinski konkurenci pa tokrat v glavnem turnirju posameznikov ne bomo imeli predstavnika. V drugem krogu kvalifikacij je izgubil Nik RAZBORŠEK. Premagal ga je Jae Hwan KIM iz Koreje z rezultatom 64 64.V nedeljo bo na OP ZDA v tretjem krogu konkurence dvojic nastopila Andreja KLEPAČ, ki se bo okrog 20.30 ure z Anno TATISHVILI zoperstavila 8. nosilkama, Čehinjama Andrei HLAVACKOVI in Lucie HRADECKI ter si poskušala priigrati svoj prvi četrtfinale na turnirjih za grand slam. TUKAJ.

Ta konec tedna turnirji v Kopru, Ljubljani in na Ptuju ter DP veteranov

Ljubljana, 02.09.2011

Ob izteku šolskih počitnic so se končale tudi teniške. Naši 14 letniki že končujejo tekmovanja v ligah, ta konec tedna pa bo do spet prekrižali loparje najmlajši. V mini, midi tenisu in tenisu do 10 ter 11 let bodo tekmovali v Ljubljani na igriščih Benč Športa. V vseh kategorijah je prijavljenih več kot 160 dečkov in deklic. V Kopru se na igriščih tamkajšnjega kluba s kvalifikacijami začenja mednarodni TE turnir Banka Koper Junior Slovenia Open v kategoriji do 14 let,ki bo potekal še prihodnji teden, na Ptuju pa na igriščih TK Terme Ptuj turnir do 18 let. V Savskem naselju v Ljubljani danes in jutri poteka državno prvenstvo veteranov. TUKAJ.

Klepačeva uspešna v dvojicah, Hercogova končala z nastopi, uspešen tudi Nik Razboršek

Ljubljana, 02.09.2011

Na odprtem prvenstvu ZDA sta danes že nastopili Polona HERCOG in Andreja KLEPAČ. Obe v konkurenci ženskih dvojic. Andreja KLEPAČ je z Gruzijko Anni TATISHVILI igrala proti ameriški dvojici Hilary BARTE in Mallory BURDETTE, ki je nastopila s posebnim povabilom organizatorja in po pričakovanju sta se KLEPAČEVA in TATISHVILI uvrstili v tretji krog. Za to sta potrebovali 3 nize, saj sta slavili z rezultatom 62 36 63. Veliko težje delo je čakalo Polono HERCOG in Eleni DANIILIDOU. Njuni nasprotnici sta bili 3. nosilki turnirja dvojic Američanka Vania KING in Kazahstanka Yaroslava SHVEDOVA. Hercogova in Daniilidoujeva nista uspeli presenetiti favoriziranih nosilk, ki sta slavili z rezultatom 62 62. Danes je v prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev na mladinski glavni turnir igral Nik RAZBORŠEK, ki je 2. nosilec kvalifikacij. Bil je uspešen in je Poljaka Macieja ROMANOWICZA odpravil z rezultatom 60 63. Za uvrstitev v glavni turnir bo moral zmagati še enkrat. TUKAJ.

Na OP ZDA dve zmagi Katarine Srebotnik, ena Polone Hercog in poraz Blaža Kavčiča v konkurenci dvojic

Ljubljana, 01.09.2011

Tudi včerjašnji dan ni minil brez slovenskih nastopov na odprtem prvenstvu ZDA. V konkurenci posameznikov sicer nimamo več predstavnikov, zato pa so naše igralke in Blaž KAVČIČ nastopili v konkurenci dvojic. Po Andreji KLEPAČ sta si v konkurenci ženskih dvojic nastop v drugem krogu zagotovili Katarina SREBOTNIK v paru s Kveto PESCHKE, ki sta s 63 61 premagali Italijanko Alberto BRIANTI in Rusinjo Marijo KONDRATIEVO in Polona HERCOG v paru z Eleni DANIILIDOU, ki sta bili boljši od Nemke Sabine LISICKI in Avstralke Samanthe STOSUR z rezultatom 67(5) 63 63. V konkurenci moških dvojic je Blaž KAVČIČ združil moči z Avstrijcem Andreasom HAIDERJEM-MAURERJEM, a sta v prvem nastopu doživela poraz. Njuna nasprotnika v prvem krogu sta bila Španec Nicolas ALMAGRO in Argentinec Maximo GONZALEZ, ki sta slavila s 62 75. Še drugič v enem dnevu pa je nastopila Katarina SREBOTNIK. V konkurenci mešanih dvojic je igrala s Kanadčanom Danielom NESTORJEM, s katerim sta postavljena za 2. nosilca. In to uspešno.Premagala sta Čehinjo Iveto BENEŠEVo in Avstrijca Jurgena MELZERJa z rezultatom 61 36 10-7. TUKAJ.

Na OP ZDA konec za Polono Hercog, Andreja Klepač v drugi krog dvojic

Ljubljana, 01.09.2011

na OP ZDA je v drugem krogu končala z nastopi Polona HERCOG. Rusinja Nadia PETROVA se ji je maščevala za poraz v New Havenu pred tednom dni in je tokrat slavila z rezultatom 62 64. Petrova je danes odlično servirala in Poloni ni ponudila niti ene priložnosti za odvzem srevisa. Polona bo v paru z Eleni DANIILIDOU nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer pa ju čaka težko delo, saj bosta na drugi strani mreže Avstralka Samantha STOSUR in Nemka Sabine LISICKI. Prijetno pa sta presenetila Andreja KLEPAČ in njena soigralka v konkurenci dvojic, 21. letna Gruzijka Anna TATISHVILI. V prvem krogu sta izločili 10. nosilki turnirja dvojic, Tajko Yung-Jan CHAN in Avstralko Anastasio RODIONOVO z rezultatom 64 46 76(7). Srečanje je trajalo dve uri in pol in je bilo odločeno šele v izjemno napeti podaljšani igri tretjega niza, ko sta Klepačeva in Tatishvili pri rezultatu 8-7 izkoristili drugo meč žogo. Prvo sta imeli pri izidu 6-5, a sta jo nasprotnici ubranili in si oni priigrali prednost 7-6 ter tako imeli priložnost za zmago, ki pa je na srečo nista izkoristili. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.