Sašo Bende uspešno čez kvalifikacije Umaga, na Perinem memorialu slovenske igralke v kvalifikacijah slabo

Ljubljana

Na Futuresu v Umagu je Sašo BENDE zmagal še tretjič. V zadnjem krogu je premagal Hrvata Ivana ŠALECA z rezultatom 06 76(3) 62. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s 5. nosilcem, Nemcem Marcom SIEBERJEM, 461. igralcem lestvice ATP. V Umagu poteka tudi mladinski ITF turnir 1. ranga v kategoriji do 18 let. Pri fantih se je kot srečni poraženec v glavni turnir uvrstil Urh KARJNC DOMITER, pri dekletih ap so neposredno v glavnem turnirju Maša MARC, Tina MOHORČIČ in Pia ČUK. V kvalifikacijah je nastopilo 8 igralk, a se je v zadnji krog uspelo uvrstiti samo Evi ZAGORAC, ki bo za nastop v glavnem turnirju morala premagati Slovakinjo Rebecco SRAMKOVO. V prvem krogu je izgubila Katja VOGRINEC, v drugem pa so bile poražene Sara PALČIČ, Natalija ŠIPEK, Manca PISLAK, Mojca FIJAVŽ, Sara DJURDJEVIĆ in Nina POTOČNIK.