Za Gregorca še enkrat usoden Stebe, za Žemljo Navarro, Kavčič, Žemlja in Bedene uspešna

Ljubljana

V Banja Luki so na tamkajšnjem Challengerju danes nastopili vsi trije naši igralci. Blaž KAVČIČ je igral proti domačinu Tomislavu BRKIĆU in zmagal z rezultatom
67(4) 64 61. Brez težav se je v drugi krog uvrstil Aljaž BEDENE, ki je s 61 61 izločil Srba Ivana BIJELICO, ni pa uspelo Gregu ŽEMLJI. Premagal ga je Španec Ivan NAVARRO 36 64 76(4). Vsi trije so nastopili tudi v konkurenci dvojic. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA sta združila moči in premagala prva nosilca turnirja Italijana Flavia SIPOLLO in Simoneja VAGNOZZIJA, Blaž KAVČIČ pa je s Čehom Jaroslavom POSPISILOM izločil domačina Mirzo BAŠIĆA in Tomislava BRKIĆA s 75 64. Žreb je hotel, da se bosta obe zmagovalni dvojici pomerili med sabo že v drugem krogu. Sicer pa bo med posamezniki Aljaž BEDENE igral proti 7. nosilcu, Špancu Rubenu RAMIREZU-HIDALGOJU, Blaž KAVČIČ pa bo za uvrstitev četrtfinale moral premagati Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA. Oba bosta nastopila v četrtek, medtem, ko bo srečanje dvojic na sporedu v sredo. Na Challengerju v Ningbu na Kitajskem je Luka GREGORC po uspešno odigranih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja še enkrat v zadnjem tednu naletel na Nemca Cedrika-Marcela STEBETA, na lestvici ATP zaseda 111. mesto, ki je Luko premagal že na prejšnjem turnirju v Šanghaju in turnir na koncu tudi osvojil. Tudi tokrat mu ni dal nobenih možnosti in je slavil gladko s 61 62.