prijava_e
ATP-challenger-live
ATP-Challenger-toura-BMW-Ljubljana-Open-2011

Dnevni dogodki

 

Zmagovalec ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2011 je Paolo LORENZI (ITA)

 

Pred polnimi tribunami Športnega centra Ljubljana v Šiški se je končalo finalno srečanje ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2011 med Gregom ŽEMLJO in Paolom LORENZIJEM. Bolje je začel Lorenzi, ki je že v prvi igri odvzel servis Gregi in povedel z 1 - 0, a je Žemlja takoj udaril nazaj in izenačil na 1 - 1. Tudi v naslednji igri pa Grega ni uspel obdržati svojega servisa. Lorenzi je izkoristil drugo žogico in povedel z 2 - 1. V naslednjih igrah sta igralca dobivala svoj servis. V sedmi, doslej najdaljši igri, si je Lorenzi priigral pet priložnosti za break, peto tudi izkoristil in povedel s 5 - 2. Lorenzi je prvi niz dobil s 6 - 2. Tudi drugi niz je Grega začel neprepričljivo, v tretji igri izgubil servis, pa tudi v igri deluje dokaj nezaneslivo in dela precej neizsiljenih napak. Lorenzi je z odvzemom servisa v tretji igri povedel s 4 - 1. Končno je uspel in to dvakrat zapored nasprotniku odvzeti servis tudi Grega ŽEMLJA in izid je izenačič na 4 - 4. V naslednji igri je serviral za vodstvo, a ponovno izgubil servis, kar je izkušeni LORENZI izkoristil in po dveh urah slavil z rezultatom 62 64.

 

"Trenutno sem res v dobri formi, zato v Ljubljani nisem izgubil nobenega niza. Dobro sem fizično pripravljen, kar je zasluga mojega kondicijskega trenerja, ki je bil z menoj tudi na tem turnirju. V Ljubljani sem se vedno dobro počutil, saj sem dvakrat osvojil turnir, z menoj pa so lepo ravnali tudi lani, ko sem izgubil že v prvem kolu. Moj naslednji cilj je, da pridem med najboljših sto," je po finalni zmagi povedal vidno zadovoljen Paolo LORENZI.

 

"Lorenzi je res zelo neugoden nasprotnik, veliko teče, igrišče je bilo počasno in bilo mi je težko igrati. Moji servisi in moji ravni udarci zato niso prišli do izraza. Za vsako točko je bilo potrebno  garati. Bilo je tudi do 30 izmenjav. Kasneje sem poskusil igrati bolj agresivno, da bi ga presenetil z neposrednimi paralelami, a ko sem že mislil, da sem dobil točko se je izvelekel in igra se je nadaljevala. Mislim, da je bil v tem trenutku Paolo enostavno boljši. Vseeno pa sem s tem tednom zadovoljen, saj sem zmagal med dvojicami in bil v finalu posamezno, prejšnji teden pa sem se zelo lovil. Do konca leta me čaka še skoraj deset turnirjev, veliko je še priložnosti, veliko točk na voljo. Nehvaležno je loviti stoterico in turnir za grand slam v Avstraliji, a poskusil bom vse, da bom uspel," pa je po porazu v finalu povedal Grega Žemlja, ki je imel v finalnem srečanju kar nekaj težav z žulji na igralni roki.

 

Lorenzi_paolo_zmagovalec_2011_450

Foto: Bojan Matevžič

 

žemlja_lorenzi_začetek_450

Foto: Bojan Matevžič 

 

Danes ob 16. uri se bo Grega Žemlja boril za naslov zmagovalca Challengerja v Ljubljani

Ljubljana, 25.9.2011

 

Skepno dejanje Challengerja BMW Ljubljana Open 2011 se bo odvilo na igriščih TC Ljubljana v Šiški danes ob 16. uri, ko se bosta za naslov zmagovalca merila Paolo LORENZI iz Italije in Grega ŽEMLJA. Teden, ki je za nami je postregel z odličnimi teniškimi predstavami izkušenih igralcev, pa tudi tistih, ki šele prihajajo. Med te zagotovo sodi četrtfinalist turnirja posameznikov, Španec  Javier MARTI. No medizkušene igralce pa spada seveda Paolo LORENZO, zmagovalec Ljubljane leta 2009, ko je v finalu v treh nizih ugnal današnjega nasprotnika, Gregorja ŽEMLJO. Pričakujemo izenačeno srečanje, saj je Paolo LORENZI, ki velja za specialista za igro na peščenih igriščih, nepopustljiv in potrpežljiv igralec. In čeprav ga Grega ŽEMLJA ni želel v finalu, se je zgodilo ravno to. Grega ima torej s Paolom še neporavnane račune in danes bo priložnost, da jih poravna. Vabljeni torej ob 16. uri v športni park Ljubljane v Šiški. Vstopnine, tako kot v preteklih dneh ni.

Včerjašnji dan si lahko v fotografijah ogledate v galeriji. Foto: Bojan Matevžič 

MAIN DRAW - MS FINAL (16.00)
Grega ŽEMLJA-Slo
2
4
 
Paolo LORENZI-Ita
6
6
atp_challengertour_logo

Aljaž Bedene in Grega Žemlja zmagovalca Challengerja v konkurenci dvojic

Ljubljana, 20.40
 
V današnjem finalu konkurence dvojic so moči merili Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJAin sicer s Špancema Robertom AGUTOM-BAUTISTO in Ivanom NAVARROM. V izjemno lepi partiji sta bila naša igralca za odtenek boljša in sta slavila v podaljšanem tie-breaku tretjega niza z rezultatom 12-10. To je bil njun šele drugi skupen nastop in zagotovo  lahko v prihodnosti pričakujemo še kakšnega. Prvi naslov zmagovalca je torej ostal v Ljubljani, jutri ob 16. uri pa se bo za drugega boril Grega ŽEMLJA. Pridite in navijajte zanj, to si z dosedanjimi predstavami zagotovo zasluži.

 

atp_ljubljana_podelitev_450  

Z leve: Z. KOFOL, G. ŽEMLJA, A. BEDENE, I. NAVARRO, R. AGUT-BAUTISTA in M. UMBERGER. 

 

Grega Žemlja in Paolo Lorenzi finalista Challengerja v Ljubljani 

Ljubljana, 16.15 

 

V TC Ljubljana se je končal polfinalni dvoboj med Gregom ŽEMLJO in Aljažem BEDENETOM. Prvi niz je gladko s 6 - 1 dobil ŽEMLJA,  ki je BEDENETU kar štirikrat odvzel servis.  V drugem nizu sta igralca do sedme igre držala vsak svoj servis, v sedmi igri pa je BEDENETU uspel break in povedel je s 4 - 3. V deveti igri je imel Aljaž BEDENE žogo za drugi, vendar se je ŽEMLJA rešil in znižal na 5 - 4. Aljaž BEDENE je serviral za zmago v drugem nizu, imel še drugo zaključno žogo, a naredil dvojno napako, nato pa igro izgubil in Grega ŽEMLJA je izenačil na 5 -5. Nato je zanesljivo dobil svoj servis, v dvanajsti igri pa izkoristil četrto zaklučno žogo in zmagovalno dvignil roke.

 

"Od prve točke sem se dobro počutil. Zavedal sem se, da z včerajšnjo igro danes ne bo šlo. Bedene te prisili v to, da tečeš za osnovno črto. Temu sem se skušal izogniti. Vedel sem, da mi jjegova igra odgovarja, saj igra zelo močno in s tem lahko dela veliko neizsiljenih napak, pa tudi ritem igre je zaradi tega hitrejši kot je to običajno na pesku. Celo tekmo sem imel občutek , da sem eno stopničko višje od tekmeca. Bil sem tudi prepričan, da če bi moral igrati tretji niz, bi zmagal," je po srečanju povedal Grega ŽEMLJA, glede pričakovanj v finalu pa je dodal:" V finalu si bolj želim Brandsa kot  Lorenzija, saj je slednji tipičen igralec peščenih igrišč in bi mi manj ustrezal." 

 

Na začetku sem odigral slabo, na drugi strani pa je Grega igral boljše, kot sem pričakoval. Lahko bi ujel kakšen gem več, vendar je Grega igral res dobro. V drugem nizu je začel delovati moj forehand, spustil sem roko, vendar sem hotel odločilne točke prehitro zaključiti. Načeloma sicer nikoli ne igram tako hitro, znam biti potrpežljiv, tokrat pa me je nekoliko izdala nervoza, pozna pa se mi tudi pomanjkanje tekem. Sicer pa je bil meč podoben tistemu z Blažem, ko je bil on prvi niz boljši tekmec, v drugem pa sem pobudo prevzel jaz. Sicer pa sem se počutil dobro, nisem čutil utrujenosti in če bi igrala tretji niz bi ga verjetno dobil," pa je po tekmi povedal ne preveč razočaran Aljaž BEDENE.
 

žemlja_grega_zmagovalec_polfinala_450

Grega Žemlja po zmagi nad Aljažem Bedenetom. Foto: Bojan Matevžič 

 

zemlja_bedene_450 

V drugem polfinalu sta se pomerila Daniel BRANDS (GER) in Paolo LORENZI (ITA). Po zelo izenačenem prvem nizu, ki ga je v podaljšani igri v svojo korist odločil LORENZI, je v drugem nizu uspel BRANDSU dvakrat odvzeti servis, kar je pomenilo zmago z izidom 6-3. Grega ŽEMLJA je tako dobil nasprotnika v nedeljskem finalu. Finale pa bo ponovitev obračuna z leta 2009, ko je slavil LORENZI z 16 76(4) 62.

 

Brands_daniel_250paolo_lorenzi_250

 

 

Danes ob 14. uri polfinale med Aljažem Bedenetom in Gregorjem Žemljo, ob 17. uri finale dvojic

Ljubljana, 23.9.2011

 

Sobotni program v TC Ljubljana v Šiški se bo začel ob 14. uri ko bo na sporedu prvo polfinalno srečanje med Aljažem BEDENETOM in Gregorjem ŽEMLJO. Sledil bo drugi polfinalni obračun, med Danielom Brandsom in Paolom LORENZIJEM, okrog 17. ure pa še finale dvojic, kjer bosta še enkrat na delu Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA.    Vabljeni !! 

 

Nekaj utrinkov petkovega dne si oglejte v fotogaleriji.

RAZPORED IGRANJA - SOBOTA, SEPTEMBER 24, 2011

CENTRE COURT start 2:00 pm
A Bedene (SLO) vs [3] G Zemlja (SLO)

 

Ne pred 3:30 PM
[4] P Lorenzi (ITA) vs D Brands (GER)

 

Ne pred 5:00 PM
R Bautista-Agut (ESP) / I Navarro (ESP) vs A Bedene (SLO) / G Zemlja (SLO)

 

Brands_Daniel_250lorenzi_paolo_250 

Daniel Brands                                             Paolo Lorenzi

 

Aljaž Bedene, Paolo Lorenzi, Daniel Brands in Grega Žemlja v polfinalu posamezno, Žemlja in Bedene v finalu dvojic 

Ljubljana, 23.9.2011, 14.05

 

V TC Ljubljana so se končala četrtfinalna srečanja petkovega sporeda. 4. nosilec Italijan Paolo LORENZI je brez težav premagal Kanadčana Franka DANCEVICA z rezultatom 63 60. Srečanje je trajalo uro in pol, Kanadčan pa je le v prvem nizu nudil odpor Lorenziju, v drugem nizu pa je njegova igra popolnoma razpadla. V drugem četrtfinalu sta se pomerila Daniel BRANDS in Leonardo MAYER. Srečanje je bilo izenačeno le v prvem nizu, po izgubljenem tie-breaku pa je Mayer močno popustil in Brands je z odličnimi servisi srečanje odločil v svojo korist.

 

Aljaž BEDENE je srečanje proti Ivanu NAVARRU odlično začel in že v šesti igri prvega niza nasprotniku odvzel servis, potem ko si je priigral dve priložnosti za odvzem servisa in je že prvo izkoristil. A NAVARRO mu ni ostal dolžan in je že v naslednji igri prednost Aljaža izničil, saj mu je odvzel servis in rezultat je bil 4-3, serviral pa je ponovno NAVARRO. BEDENE je tudi v tej igri prišel do dveh priložnosti za break, a ju ni izkoristil in NAVARRO je z asom izenačil na 4 - 4. Pri vodstvu s 5 - 4 je imel Aljaž BEDENE že zaključno žogo za prvi niz, a Navarro jo je rešil, zato pa je Aljaž izkoristil naslednjo, na sevis NAVARRA in prvi niz dobil s 7 - 5. V začetku zadnjega niza sta bila igralca izenačena, prvo priložnost za break je imel v četrti igri Aljaž BEDENE in priložnost je pograbil z obema rokama ter z izjemno borbenostjo priigral točko za break ter povedel s 3 - 1. V naslednji igri je zanesljivo dobil servis. Odločilna pa je bila nato sedma igra, ko je uspel Aljažu še en break, kar je pomenilo vodstvco 5 - 2, nato pa je samo še zanesljivo odserviral, izkoristil tretjo meč žogo in se veselil uvrstitve v tretji polfinale turnirjev serije Challenger.

 

Aljaž BEDENE je po tekmi povedal:" Zame je bila to prva tekma letos, da sem igral proti igralcu, ki igra servis-mreža. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem se privadil na to igro. Imel sem veliko break-priložnosti, ki sem jih tudi izkoristil. Vseeno pa je bilo najpomemnejše to, da sem igral svojo igro. Ves čas sem imel kontrolo nad igro. To da je bil na moj servis pasiven meni zelo ustreza, saj se lahko tako umikam na forehand in napadam s tem udarcem. Morda sem kakšen forehand tusi zgrešil, a je bilo vseeno vse pod kontrolo.  Pomembno je bilo tudi to, da se kljub tem napakicam na forehand svojemu udarcu še naprej zaupal in igral svojo igro. Ko prideš v polfinale si rečeš, zakaj pa ne bi kar zmagal na turnirju. Tudi naslednjo tekmo grem na zmago in prepričan sem, da mi to lahko uspe."

 

Srečanje Gregorja ŽEMLJE in 19. letnega Španca Javierja MARTIJA, ki je v avgustu osvojil dva turnirja serije Futures na Poljskem, je prvi odvzem servisa nasprotniku prineslo pri izidu 2-2, ko je MARTI odvzel servis ŽEMLJI, a je ta že v naslednji igri storil isto in srečanje postavil na izhodišče. Gledali smo dolge izmenjave z nekaj napakami, a tudi lepo izdelanimi točkami enega in drugega igralca. Pri izdiu 5-4 je serviral  MARTI, ŽEMLJA mu je odlično vračal servise in ga prisilil v napake ter si priigral dve priložnosti za odvzem servisa. Že prvo priložnost je nato tudi izkoristil, potem ko je MARTI zgrešil backhand, ki ga je poslal daleč na tribuno. Ne prav zadovoljen z izidom je nato poslal  še žogico izven igrišča ter si prislužil opomin. Srečanje je v drugem nizu začel Grega ŽEMLJA in

povedel z 1 - 0. MARTI je izenačil, nato pa sta v naslednjih dveh igrah oba igralca izgubila svoja servisa. Pri izidu 32 je serviral MARTI, Žemlja pa mu je še enkrat odvzel servis in povedel 4 - 2 ter serviral za vodstvo 5 - 2. Najdaljša igra v srečanju je prinesla 6 prednosti Špancu, a se je Grega ŽEMLJA vedno znova uspel ubraniti, na to pa si je priigral četrto zaključno žogo za osvojitev 7. igre in jo izkoristil ter povedel 5 - 2. MARTI je nato svoj servis dobi, v naslednji igri  pa je Grega ŽEMLJA izkoristil drugo zaključno žogo in slavil z rezultatom 64 63.

 

"Mislim, da s takšnim načinom igre v življenju še nisem nikoli igral. Ne spomnim se kdaj sem na backand strani toliko vrtel žogo na vsakem udarcu. Bil sem zelo potrpežljiv, kar je na tem igrišču glavni recept, saj je igrišče zelo počasno. S servisi je zato težko priti do neposrednih točk. Dobro sem se branil, ko je bil nasprotnik na mreži, vedno sem našel pravi odgvor za pasing udarec. Do zmage sem, lahko rečem, prišel z netipično igro, obrambno", je povedal po srečanju Grega ŽEMLJA, pred obračunom z Aljažem BEDENETOM pa:" Z Aljažem se zelo dobro poznava, veliko sva trenirala skupaj, igrala na treningih, oba točno veva kaj lahko pričakujeva eden od drugega. To bo prav gotovo zanimiv obračun. Veselim se ga in upam da bo tudi za gledalce zanimivo. V tekmo bom šel tako kot v vsako drugo tekmo. Ne bom se obremenjeval kdo je na drugi strani in to za zdaj funkcionira. Mogoče imam malce več izkušenj, saj sem bil večkrat v takem položaju. Ima pa on več podpore s strani gledalcev."

 

Turnir se tako razpleta po najboljšem možnem scenariju v veselje gledalcev in organizatorjev. V soboto bomo gledali še en slovenski obračun, tokrat polfinalni med Gregorjem ŽEMLJO in Aljažem BEDENETOM. To pa istočasno pomeni, da bomo v nedeljskem finalu gledali slovenskega igralca.

 

Dan pa sta z zmago zaključila jutrišnja polfinalista pri posameznikih Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA. V polfinalu konkurence dvojic sta po skoraj dveh urah ugnala hrvaško/srbsko navezo Toni ANDROIĆ/Nikola ČAČIĆ. Končni izid se je glasil 75 76(3), v zadnjem nizu pa sta naša igralca zaostajala že z 2 - 5, a sta nato srečanje v podaljšani igri uspela odločiti v svojo korist.  V sobotnem finalu bomo torej gledali obračun našega para, na nasprotni strani pa bosta Španca Ivan NAVARRO in Roberto AGUT-BAUTISTA.

 

 

bedene_aljaž_za_polfinale_450

Aljaž Bedene, foto: Bojan Matevžič  

 

 

Lorenzi_paolo_450

Lorenzi Paolo, foto: Bojan Matevžič

 

 

V petek trije nastopi Gregorja Žemlje in Aljaža Bedeneta

Ljubljana, 22.9.2011, 21.45

 

V petek popoldan se nam na igriščih TC Ljubljana v Spodnji Šiški obeta mali teniški praznik.  V dveh četrtfinalnih in enem polfinalnem nastopu bomo spremljali Aljaža BEDENETA in Gregorja ŽEMLJO. Najprej bo na igrišče, ne pred 14. uro, stopil Aljaž BEDENE. V četrtfinalnem srečanju bo igral proti izkušenemu, 29. letnemu Špancu Ivanu NAVARRU, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 212. mesto. Njegova najboljša uvrstitev sega v leto 2009, ko je bil 67. igralec sveta. V zadnjih tednih ni dosegel odmevnejših izidov, je pa prejšnji teden v treh nizih premagal Gregorja ŽEMLJO na turnirju v Banja Luki.

 

Za Aljažem bo na centralno igrišče stopil Grega ŽEMLJA, ki se bo v tretjem četrtfinalnem srečanju dneva pomeril z Javierjem MARTIJEM, 19. letnim Špancem, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 201. mesto, kar je tudi njegova najvišja uvrstitev v karieri. V avgustu je najprej osvojil, nato pa je bil še finalist dveh Futures turnirjev na Poljskem. V drugem krogu turnirja v Ljubljani je izločil 7. nosilca Pabla CARRENA-BUSTO.

 

V zadnjem obračunu dneva, ne pred 18. uro pa bosta v polfinalu konkurence dvojic nastopila Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA, ki bosta igrala proti Toniju ANDROIĆU in Nikoli ČAČIĆU. 

 

Upamo, da bodo tribune tudi v petek polne, saj si naša fanta zagotovo zaslužita bučno podporo domačega občinstva. VABLJENI !!

 

Žemlja Grega_ATP_LJ_250Bedene Aljaž_ATP_2011_250 

RAZPORED IGRANJA - PETEK, SEPTEMBER 23, 2011

CENTRE COURT start 12:30 pm
[8] F Dancevic (CAN) vs [4] P Lorenzi (ITA)

 

Not Before 2:00 PM
A Bedene (SLO) vs I Navarro (ESP)

 

Not Before 4:00 PM
[3] G Zemlja (SLO) vs J Marti (ESP)

 

Not Before 6:00 PM
A Bedene (SLO) / G Zemlja (SLO) vs [2] T Androic (CRO) / N Cacic (SRB)

COURT 2 start 2:00 pm
D Brands (GER) vs [2] L Mayer (ARG)

 

Not Before 5:00 PM
R Bautista-Agut (ESP) / I Navarro (ESP) vs [4] N Ciric (SRB) / G Tosic (MNE)

 

Nekaj utrinkov s četrtkovih obračunov si lahko ogledate v galeriji. Foto: Bojan Matevžič 

Srečanje Kavčič - Bedene spremljalo okrog 700 gledalcev

Ljubljana, 22.9.2011, 18.00

 

V Ljubljani se je s srečanjem med Avstrijcem Martinom FISCHERJEM in Špancem Ivanom NAVARROM začel četrtkov spored. Že prvi dvoboj je nakazal, da bomo spremljali izenačena srečanja in odličen tenis.  Avstrijec in Španec sta bila na igrišču več kot dve uri na koncu pa je zmago slavil Španec NAVARRO z rezultatom 26 64 63. Nič manj napeto in zanimivo pa ni bilo v drugem dvoboju dneva med 2. nosilcem Argentincem Leonardom MAYERJEM in Špancem Robertom AGUTOM-BAUTISTO. Prvi niz je v podaljšani igri z 10-8 dobil Argentinec, ki je v drugem nizu povedel s 5-3, serviral za zmago a mu je uspel Španec odvzeti servis in se vrniti v igro.  Vendar mu je za resen preobrat zmanjkalo moči. Končni izid 76 (10-8) 75 v korist MAYERJA po 2. urah in 40. minutah.
 
Domači "derbi" med Blažem KAVČIČEM in Aljažem BEDENETOM je na tribune TC Ljubljana v Sp. Šiški privabil okrog 700 gledalcev, ki niso skoparili z aplavzi za lepo odigrane točke obeh tekmecev. Srečanje je bilo izjemno izenačeno, odločitev pa je padla v tretjem nizu. Prvega je dobil Blaž KAVČIČ 63, drugega pa z enakim izidom Aljaž BEDENE, kljub temu, da je Kavčič že vodil s 3 - 1. Aljaž BEDENE je imel že v prvi igri tretjega niza tri priložnosti za odvzem servisa Kavčiču, a jih je izpustil iz rok in Blaž KAVČIČ je povedel z 1 - 0. V drugi igri je do dveh priložnosti za odvzem servisa prišel Blaž KAVČIČ, ki pa priložnosti ni zapravil in je povedel z 2 - 0 ter serviral za vodstvo s 3 - 0. Priložnosti za izdatnejše vodstvo pa ni izkoristil, saj si je Aljaž BEDENE tudi v tretji igri priigral dve žogi za odvzem servisa, tokrat drugo žogo tudi izkoristil in s tem izničil prednost Kavčiča ter stvari postavil na začetek, saj je serviral in izenačil na 2 - 2. Kavčič je imel težave s servisom tudi v peti igri, ko si je Bedene ponovno ustvaril priložnost za break, a se je Kavčič rešil  in to igro dobil ter povedel s 3-2. Po izenačenju na 3 - 3 je prišla na vrsto magična sedma igra. Aljaž BEDENE je imel dve priložnosti za break in že prvo je izkoristil ter povedel s 4 - 3, nato dobil svoj servis za vodstvo s 5 - 3, že v naslednji igri pa si je na Blažev servis priigral dve žogi za zmago ter že prvo izkoristil in slavil s 6 - 3. Številni gledalci so zadovoljni s prikazanim oba akterja nagradili z bučnim aplavzom. Dvoboj je bil najboljša reklama za slovenski tenis, ki je z Aljažem Bedenetom dobil še enega vrhunskega igralca.
 
"Kljub slabemu začetku nisem bil nervozen, napaka je bila le ta, da se prehitro zaključeval točke. Na takšen način proti Blažu ne moreš igrati. V drugem nizu sem se po zaostanku pobral, rekel sem si, da proti Blažu enostavno ne smem izgubiti še drugič zapored. Ves čas sem si govoril, da moram ostati optimističen. Začel sem igrati bolj napadalno in to je proti njemu veliko bolj učinkovito, kot da sprejmeš njegovo igro. Presrečen sem, ker sem imel toliko navijačev in upam, da me bodo prišli vzpodbujati tudi v četrtfinalu" je po koncu srečanja povedal Aljaž BEDENE.
 
"Pred tekmo sem imel dober načrt, ki se je v prvem nizu povsem uresničil. Tudi zaradi dejstva, da sem imel še dovolj moči. Jaz sem bil tisti, ki sem vodil igro in ga s tem silil v napake. Potem pa sem začel igrati preveč pasivno, morda mi je malce zmanjkalo tudi moči, on pa je na drugi strani igral na visokem nivoju. Premagal me je in mu čestitam za odlično igro", pa je povedal Blaž KAVČIČ.
 
Med posamezniki sta od Slovencev v četrtfinalu Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE. ŽEMLJA bo igral proti Špancu Javierju MARTIJU,  BEDENE pa proti izkušenemu Špancu Ivanu NAVARRU. Oba dvoboja bosta na sporedu jutri.   
 
 kavčič_bedene_450
V galeriji pa si lahko ogledate utrinke iz dogajanj v torek in sredo.

Foto: Bojan Matevžič 

 

 

Grega Žemlja si je kot prvi Slovenec priigral četrtfinale, uspešna tudi dvojica Bedene/Žemlja

Ljubljana, 21.9.2011, 17.10

 

 

Grega ŽEMLJA se je kot prvi izmed naše trojice uvrstil v petkov četrtfinale. Grega je po dobljenem prvem nizu s 6-2, v drugem nizu popustil in Miljan ZEKIĆ je ponujeno priložnost izkoristil. Niz je odločil v svojo korist z rezultatom 6-3. V tretjem nizu je Grega ponovno dvignil nivo igre in razveselil polne tribune z zmago v tretjem nizu in s tem tudi končno zmago s 6-2 3-6 6-2. " Zdi se mi da se lovim že zadnje tri turnirje na peščeni podlagi. Mislim pa, da je zdaj iz tekme v tekmo bolje, še posebej ko zmagaš. Vedno sem govoril, da moraš tudi ob slabi igri iztisniti iz svojega telesa nekaj več. To mi je danes uspelo, predvsem tretji niz sem odigral zelo dobro. Če bom še malce dvignil nivo igre lahko dosežem dober rezultat. Razmišljati moram le o svoji igri", je po srečanju povedal Grega ŽEMLJA.

 

Za tem dvobojem smo gledali še zanimivo srečanje dvojic. Gregor KRUŠIČ in Andrej KRAŠEVEC sta igrala proti Toniju ANDROIĆU in Nikoli ČAČIĆU in po več kot 10. letih ponovno začutila pravi turnirski utrip. Srečanje sta odigrala zelo dobro, a se jima je poznala tekmovalna abstinenca, tako da sta na koncu klonila 26 46. Za njima sta na igrišče prišla Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE, ki sta igrala proti Marinu DRAGANJI in Dinu MARCANU. V zelo izenačenem srečanju je bil izid po dveh nizih izenačen na 1-1, zato je odločil podaljšan tie-break. V njem sta naša igralca že zaostajala s 3-6, a nato stvari preobrnila in odločilno podaljšano igro dobila z rezultatom 10-7.

 

Prav Aljaž BEDENE pa je bil v "navezi" z Blažem KAVČIČEM danes glavna tema pogovorov v teniškem ce ntru Ljubljana. Jutri se bosta Bedene in Kavčič namreč pomerila še drugič v zadnjem tednu dni. Na turnirju v Banja Luki je bil boljši KAVČIČ s 64 76. "Nikoli se ne obremenjujem s tem, od kod prihaja tekmec. Vedno omam svoj načrt, ki se ga poskušam držati. Bo pa vseeno nekaj več pritiska, ker igram proti rojaku, saj vsi od mene pričakujejo zmago. Sam si pritiska ne dajem. Poskušal bom igrati tako kot znam. Dvoboj v Banja Luki nisva odigrala na najvišjem nivoju, a sem na koncu jaz naredil manj napak. Tukaj so razmere za igro povsem drugačne. Če bom zmagal bo super, če ne, pa tudi ne bo konec sveta", je pred dvobojem povedal Blaž KAVČIČ, njegov tekmec Aljaž BEDENE pa je dejal:" Zelo si želim zmagati, ne samo igrati z njim. Sem zelo motiviran. Teniško mislim, da sem mu zelo blizu, odločale bodo malenkosti. Upam, da bom imel boljšo dnevno formo in moram reči, da že komaj čakam ta dvoboj pred domačimi igralci.

 

V četrtek bomo okrog 18. ure gledali še en slovenski obračun. Tokrat v konkurenci dvojic. Aljaž BEDENE in Grega ŽEMLJA bosta igrala proti Tilenu ŽITNIKU in Tomislavu TERNARJU, zmagovalec pa se bo uvrstil v polfinale.  

 

KRAŠEVEC_KRUŠIČ_450

Gregor Krušič in Andrej KRAŠEVEC, Foto:bm

 

RAZPORED IGRANJA - ČETRTEK, SEPTEMBER 22, 2011

CENTRE COURT start 11:00 am
I Navarro (ESP) vs M Fischer (AUT)

 

Not Before 12:30 PM
R Bautista-Agut (ESP) vs [2] L Mayer (ARG)

 

Not Before 3:00 PM
[1] B Kavcic (SLO) vs A Bedene (SLO)

 

Not Before 4:30 PM
D Brands (GER) vs N Mektic (CRO)

 

Not Before 6:00 PM
[WC] T Ternar (SLO) / T Zitnik (SLO) vs A Bedene (SLO) / G Zemlja (SLO)

COURT 2 start 2:30 pm
[4] N Ciric (SRB) / G Tosic (MNE) vs P Carreno-Busta (ESP) / M Zekic (SRB)
[1] L Mayer (ARG) / A Molteni (ARG) vs R Bautista-Agut (ESP) / I Navarro (ESP)

 

 

V sredo se bo za četrtfinale boril Grega Žemlja, nastopi tudi v konkurenci dvojic

Ljubljana, 21.9.2011

 

Po včerajšnjih dobrih predstavah naših igralcev bo danes na igriščih TC Ljubljana v Šiški ponovno zanimiv dan. Med posamezniki bo danes ob 14.30 uri nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo zaigral proti 23. letnemu Srbu Miljanu ZEKIĆU, 273. igralcu lestvice ATP. Zanimivo bo tudi v konkurenci dvojic, kjer imamo v igri še štiri dvojice. V torek srečanja zaradi teme nista dokončala Rok JARC in Miha MLAKAR, ki sta po izgubljenem prvem nizu proti Nikoli ČIRIĆU in Goranu TOŠIĆU s 46, v drugem nizu povedla s 4-2, nato pa je bilo srečanje na zahtevo srbsko/črnogorske naveze prekinjeno in preloženo na sredo. Srečanje  se bo nadaljevalo ob 12. uri. Ob 16. uri bomo lahko na centralnem igrišču spremljali nastop nekdaj naših odličnih mladincev Gregorja KRUŠIČA in Andreja KRAŠEVCA, ki sta v prvem krogu presentljivo izločila Janeza SEMRAJCA in Aleša ŠVIGLJA, v drugem krogu pa bosta zaigrala proti drugima nosilcema Toniju ANDROIĆU in Nikoli ČAČIĆU. Srbsko/hrvaški par se je v drugi krog uvrstil brez boja, potem ko sta morala Andraž BEDENE in Tom KOČEVAR DEŠMAN srečanje predati zaradi poškodbe BEDENETA. V zadnjem srečanju dneva ob 17.30 pa bopmo na delu videli še naša reprezentanta Aljaža BEDENETA in Gregorja ŽEMLJO, ki sta tokrat združila moči. Zaigrala bosta proti Marinu DRAGANJI in Dinu MARCANU.

 

Obetajo se torej zanimivi dvoboji in vabljeni ste na ogled srečanj. Vstopnine ni. 

 

 

Grega Žemlja priigral prvo, Blaž Kavčič drugo, Aljaž Bedene pa še tretjo zmago za Slovenijo

 

Za najboljšimi slovenskimi teniškimi igralci je uspešen dan. V prvem srečanju dneva je Grega ŽEMLJA brez težav ugnal Nizozemca Matwea MIDDELKOOPA  z rezultatom 61 63.   "Dvoboj ni bil nič posebnega, tenis ni bil na kdo ve kako visoki ravni. Pri meni je prva tekma na turnirju vedno težavna. Želel sem iztržiti maksimum in se ne "zaletavati" v posamezne točke. Igrišče je bilo počasno, tako da je bilo težko doseči neposredne točke. Vsako točko je bilo zato potrebno zgraditi, na srečo pa je tudi moj tekmec veliko grešil. Gledano s pozitivne strani je to prav gotovo dobra popotnica za naprej", je po srečanju povedal Grega ŽEMLJA. 

 

Grega_žemlja_ljubljana_2011_450

Grega Žemlja, foto: Bojan Matevžič

 

Za njim je na igrišče prišel Blaž KAVČIČ, ki je dopotoval iz Banja Luke, kjer je osvojil turnir konec etdna. Verjetno je tudi dolga pot botrovala temu, da ni imel najboljšega dne, a je kljub temu ob veliki borbenosti premagal neugodnega Italijana Enrica BURZIJA 64 76(4). Blaž je v drugem nizu zaostajal že s 1-5, a se nato vrnil v igro, pri 4-5 obranil set žogo, nato pa tekmo v tie-breaku privedel do zmagovitega zaključka. "V prvem nizu mi kaj drugega, kot dober servis, ni prestalo, saj sem imel izmed ostalih prvih le nekaj dobrih forehandov. Toda prišel sem na povsem drugačno igrišče, na drugo temperaturo, kot v Banja Luki. Težko sem se gibal, saj sem imel občutek, kot da so noge težke deset ton. V drugem nizu sem zelo popustil, nisem več dobival lahkih žog po prvih servisih, katerih uspešnost je zelo padla. Potem pa sem se po zaostanku pobral. Uspelo mi je odigrati nekaj izjemnih točk in potem je nekako steklo. Najboljši tenis v zadnjem času igram takrat, ko je to najbolj pomembno. To mi daje samozavest in zato tudi zmagujem. Tako je bilo tudi v podaljšani igri. Upam pa, da bom popravil svojo igro v naslednjih krogih," si je zaželel Kavčič.

 

Kavčič_blaž_450_ljubljana_2011

Kavčič Blaž, foto: bm

 

godec_alenka_450 

Godec Alenka, foto: Bojan Matevžič

 

Po uradni otvoritvi turnirja, ki ga je odprl predstavnik MOL g. Marko KOLENC, je na igrišče prišel Aljaž BEDENE, ki je nadaljeval zmagoviti slovenski niz. Hrvatu Dinu MARCANU ni pustil, da bi se naigral in ga je odpravil z gladkih 62 62. "Zelo sem zadovoljen, saj sem zmagal pred družino in prijatelji. Do zmage sem prišel brez večjih težav, kar je zelo dobro za začetek turnirja", je po zmagi povedal Aljaž BEDENE.

 

V drugem krogu bo v četrtek prekrižal loparje z reprezentančnim kolegom Blažem KAVČIČEM, to pa pomeni, da bomo v petkovem četrtfinalu zagotovo videli tudi slovenskega igralca. Gledalci, ki se jih je zbralo kar lepo število so bili lahko s prikazanim tenisom zadovoljni.

 

bedene_aljaž_450

Bedene Aljaž, foto:Bojan Matevžič

 

 

Na BMW Ljubljana Open 2011 izpadla Tom Kočevar Dešman in Tilen Žitnik

Ljubljana, 20.9.2011, 11.45

 

Na igriščih teniškega kluba TC Ljubljana se je začel turnir serije Challenger BMW Ljubljana Open 2011. V prvem dvoboju dneva je 2. nosilec, Argentinec Leonardo MAYER po 63. minutah izločil Slovenca Toma KOČEVARJA DEŠMANA. Rezultat je bil 6-1 in 6-2. Izkušeni Argentinec je bil veliko boljši, razmerje v točkah je bilo 54 proti 29. "Zelo sem bil vesel, ko sem pred tednom dni izvedel, da sem dobil povabilo organizatorjev in bom lahko neposredno, brez kvalifikacij, nastopil na najmočnejšem turnirju, na katerem sem doslej sodeloval. Današnji dvoboj je bil zame zelo pomemben in obenem težak, saj je bil tekmec v vseh pogledih boljši. Toda tudi sam si želim napredovati, predvsem imam pomanjkljivosti pri servisu in v telesni pripravljenosti," je povedal Tom Kočevar Dešman.

 

kočevar dešman tom_450

Tom Kočevar Dešman, foto: Bojan Matevžič

 

Nič bolje se v drugem serčanju ni godilo drugemu našemu igralcu, ki je prav tako nastopil s posebnim povabilom, Tilenu ŽITNIKU. Izkušeni 34. letni Stefano GALVANI, ki na lestvici ATP zaseda 184. mesto se ni pustil presenetiti in je ŽITNIKU prepustil vsega dve igri.  

 

Žitnik_tilen_450

Tilen Žitnik, Foto: Bojan Matevžič

 

 

V torek spored na štirih igriščih z začetkom ob 10.00 uri

Ljubljana, 19.9.2011, 18.44

 

Zaradi odpovedanih tekem v ponedeljek, bo v torek program potekal na štirih igriščih, videli pa bomo nastope vseh petih slovenskih igralcev v kategoriji posameznikov in 5 slovenskih nastopov med dvojicami. Slovenske trekme bo odprl ob 10.00 uri na igrišču št. 2 Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki bo igral proti 2. nosilcu Leonardu MAYERJU iz Argentine.

 

Naslednja slovenska nastopa bosta okrog 14. ure, ko bo na centralnem igrišču nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo igral proti Nizozemcu Matweu MIDDELKOOPU, na igrišču št. 2 pa se bo Tilen ŽITNIK pomeril z Italijanom Stefanom GALVANIJEM. Za Žemljo bo na centralnem igrišču, a ne pred 16.30 nastopl prvi nosilec na turnirju in naše prvo orožje Blaž KAVČIČ, ki bo igral proti Italijanu Enricu BURZIJU. Istočasno bodo z nastopi že začeli na igriščih št. 3 in 4 igralci, ki nastopajo v konkurenci dvojic.

 

Kavčičevemu dvoboju, a ne pred 18.00 uro, bo sledila svečana otvoritev turnirja, takoj za njo pa bo na sporedu še zadnji dvoboj dneva posamezno, ko bosta na centralnem igrišču zaigrala Aljaž BEDENE in Hrvat Dino MARČAN. 

 

Za gledalce je pripravljenih okrog 700 sedišč in vsi ste vljudno vabljeni na teniška igrišča v Športnem parku ŽAK Ljubljana, da z navijanjem pomagate našim igralcem do dobrih rezultatov.

 

sedišča za gledalce_450

RAPORED IGRANJA - TOREK, SEPTEMBER 20, 2011

 

CENTRE COURT start 10:00 am
A Molteni (ARG) vs [4] P Lorenzi (ITA)
[8] F Dancevic (CAN) vs [WC] T Androic (CRO)

 

Not Before 2:00 PM
[3] G Zemlja (SLO)
vs M Middelkoop (NED)

 

Not Before 4:30 PM
[1] B Kavcic (SLO) vs [LL] E Burzi (ITA)

 

Not Before 6:30 PM
[Q] D Marcan (CRO) vs A Bedene (SLO)

 

COURT 2 start 10:00 am
[WC] T Kocevar-Desman (SLO) vs [2] L Mayer (ARG)
M Viola (ITA) vs [5] P Carreno-Busta (ESP)

 

Not Before 1:00 PM
[WC] T Zitnik (SLO)
vs S Galvani (ITA)
[Q] D Giorgini (ITA) vs [WC] T Brkic (BIH)

 

COURT 4 start 10:00 am
R Bautista-Agut (ESP) vs [Q] M Basic (BIH)
[6] N Ciric (SRB) vs D Brands (GER)

 

Not Before 1:00 PM
K Mesaros (CRO) vs I Navarro (ESP)
[1] L Mayer (ARG) / A Molteni (ARG) vs [WC] M Jurman (SLO) / D Vertot (SLO)
[4] N Ciric (SRB) / G Tosic (MNE) vs R Jarc (SLO) / M Mlakar (SLO)

 

COURT 3 start 10:00 am
M Zekic (SRB) vs D Lajovic (SRB)
J Marti (ESP) vs F Arguello (ARG)

 

Not Before 4:00 PM
A Krasevec (SLO) / G Krusic (SLO) vs [WC] J Semrajc (SLO) / A Svigelj (SLO)
A Bedene (SLO) / T Kocevar-Desman (SLO)
vs [2] T Androic (CRO) / N Cacic (SRB)  

 

 

Blaž Kavčič: Veseli smo podpore navijačev

Ljubljana, 19.9.2011

 

Pred začetkom Challengerja v Ljubljani smo se pogovarjali z našim najboljšim teniškim igralcem Blažem KAVČIČEM. Med drugim je povedal:

 

Blaž Kavčič: "Na ljubljanski challenger se zelo rad vračam, kako ne, saj sem že kot otrok, ko sem hodil na turnir v Domžale in v Tivoli, sanjal o tem, da bi tudi sam nekoč zmagoval doma. In ko se to enkrat uresniči, je še toliko lepše. Tenis je šport v katerem gre vedno za branjenje nekih točk, za branjenje nekega uspeha in tega se skozi kariero privadiš. Sam imam kar se tega tiče že kar nekaj izkušenj, tako da nebi rekel, da zaradi tega čutim kaj več pritiska kot sicer. Je pa pritisk tisti, ki ti večkrat škoduje kot koristi, zato se sam bolj kot ne osredotočam nase in na svojo igro ter se poizkušam kar se da dobro pripraviti na dvoboje in doseči čim boljši rezultat."

 

Še o navijačih: "Na vseh treningih iz dneva v dan in seveda tudi tekmah dajemo vse od sebe in se trudimo po svojih najboljših močeh. Podpora navijačev na domačem turnirju je nagrada za ves ta trud in veseli je bomo. Sam pa lahko vsem obljubim, da bom dal od sebe svoj maksimum in poskušal prikazati tisti najboljši tenis in pravi šov, ki si ga naši navijači navsezadnje tudi zaslužijo."

Celoten intervju lahko prebere v priponki, v desnem meniju.

 

 

V Ljubljani dežuje, zato je današnji spored odpovedan

Ljubljana, 19.9.2011, 16.02

 

V Ljubljani še vedno dežuje, zato je vrhovni sodnik vsa današnja srečanja odpovedal. Razpored srečanj za torek bo objavljen zvečer. 

 

 

Znana postavitev kvalifikantov v glavnem turnirju

Ljubljana, 18.9.2011

 

Na challengerju v ljubljani so končane kvalifikacije in znana je postavitev igralcev, ki so se kvalificirali ter enega srečnega poraženca v glavnem turnirju. Blaž KAVČIČ bo igral proti srečnemu poražencu, Italijanu Enricu BURZIJU, Aljaž BEDENE pa proti kvalifikantu, Hrvatu Dinu MARCANU. Ostali nasprotniki naših igralcev so bili znani že prej. V ponedeljek je vse odvisno od vremena, če pa bo to omogočalo odvijanje turnirja se bo ta začel s prvim srečanjem posameznikov ob 11. uri, ob 12. uri pa bo prva tekma dvojic s slovensko udeležbo. Edini slovenski nastop v ponedeljek je pripadel Gregorju ŽEMLJI, ki bo nastopil v zadnjem srečanju dneva, ki se ne bo začelo pred 17.00 uro, na osrednjem igrišču. V konkurenci dvojic bo jutri na delu kar 5 slovenskih parov. V primeru slabega vremena se bodo srečanja prestavljala, o vsem pa vas bomo ažurno obveščali na spletnih straneh TZS. Vse podrobnosti, žrebe in razporede igranja najdete v zavihku LIVE SCORES.

 

 

Opravljen žreb dvojic

Ljubljana,18.9.2011

 

Opravljen je bil že žreb konkurence dvojic. Nastopilo bo kar 7 slovenskih parov. Najmočnejše slovensko orožje v tej konkurenci bosta nedvomno Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE, nastopili pa bodo še Rok JARC in Miha MLAKAR, Matjaž JURMAN in Domen VERTOT, Tomislav TERNAR in Tilen ŽITNIK, Andrej KRAŠEVEC in Gregor KRUŠIČ ter Andraž BEDENE in Tom KOČEVAR DEŠMAN.

 

 

Znani udeleženci glavnega turnirja, ki prihajajo iz kvalifikacij

Ljubljana, 18.9.2011

 

Nedeljski program na ATP Challengerju v Ljubljani je končan. Znani so namreč vsi udeleženci glavnega turnirja, ki so se tja uvrstili iz kvalifikacij. To so Argentinec Diego Sebastian SCHWARTZMAN, ki je izločil Srba Nikolo ČAČIĆA 26 63 62, Mirza BAŠIĆ (BiH), ki je bil boljši od Italijana Enrica BURZIJA z rezultatom 36 62 75, Hrvat Dino MARČAN, ki je premagal Francoza Tak Khunn WANGA z rezultatom 75 62 in Italijan Danilele GIORGINI, ki je v maratonski tekmi (večkrat je bila prekinjena zaradi dežja) po petih urah premagal Črnogorca Gorana TOŠIĆA z rezultatom 36 63 64. Prvi srečanji sta bili zelo izenačeni, igralci pa so se na igriščih potili več kot dve uri in pol. Tretje in četrto srečanje je motil dež, ki je zahteval kar nekaj prekinitev. S kom bodo igrali kvalifikanti v glavnem turnirju bo znano danes zvečer, ko bo znan tudi razpored igranja za ponedeljek.

 

Schwartzman

D.S.Schwartzman

Foto: Bojan Matevžič 

 

 

Žreb Kavčiču (zmagovalec Banja Luke ta teden) in Bedenetu v 1. krogu namenil kvalifikanta

Ljubljana, 17.9.2011

 

Opravljen je bil že žreb glavnega turnirja BMW Ljubljana Open. Žreb za naše igralce ni najbolj ugoden s stališča, da so vsi trije najboljši igralci v zgornji polovici žreba. Blaž KAVČIČ, ki prihaja v Ljubljano kot zmagovalec turnirja v Banja Luki in Aljaž BEDENE sta v prvem krogu dobila kvalifikanta, a se v primeru uspešnih nastopov že v drugem krogu srečata med sabo. Grega ŽEMLJA, ki je tretji nosilec, bo v prvem krogu igral proti Nizozemcu Matweu MIDDELKOOPU, Tilen ŽITNIK se bo pomeril z Italijanom Stefanom GALVANIJEM, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa bo igral proti 2. nosilcu na turnirju, Argentincu Leonardu MAYERJU.  Nekaj fotografij prvega in drugega dne poglejte v galeriji. Foto: Bojan Matevžič

Po dveh kvalifikacijskih krogih v igri ni več Slovencev

Ljubljana, 17.9.2011

 

V Ljubljani se je s kvalifikacijskimi tekmami začel letošnji ATP Challenger BMW Ljubljana Open 2011. V kvalifikacijah je nastopilo 12 slovenskih igralcev in klub temu, da smo vedeli, da jih  čaka težko delo, če se želijo uvrstiti v glavni turnir, nismo verjeli, da po dveh krogih v konkurenci ne bo več nobenega našega igralca. Žal se je zgodilo prav to in v drugem krogu so izpadli vsi. Še najbližje uspehu je bil Tomislav TERNAR, ki je odigral tri nize, a kljub temu klonil proti Argentincu Diegu Sebastianu SCHWARTZMANU. V nedeljo bomo tako v konkurenci posameznikov ne bomo videli slovenskih igralcev. Tekme so bodo v nedeljo začele ob 10.30 uri, ko bosta na sporedu dve srečanji, takoj za njima pa še preostali dve. Obeta se zanimiv in zagrizen boj za mesta v glavnem turnirju.  

 

RAZPORED IGRANJA - NEDELJA, SEPTEMBER 18, 2011

CENTRE COURT start 10:30 am
Qualifying - D Schwartzman (ARG) vs N Cacic (SRB)
Qualifying - D Giorgini (ITA) vs G Tosic (MNE)

COURT 2 start 10:30 am
Qualifying - M Basic (BIH) vs E Burzi (ITA)
Qualifying - D Marcan (CRO) vs T Wang (FRA)

 

ATP_Lj_Open_2011_350

Foto: Bojan Matevžič

 

 

Prvi dan številni slovenski nastopi na challengerju v Ljubljani

Ljubljana,17.9.2011

 

Danes se s kvalifikacijami v Ljubljani začenja Challenger BMW Ljubljana Open 2011. V kvalifikacijskem žrebu je kar 12 slovenskih igralcev. Večina se bo v prvem krogu pomerila med sabo, zmagovalec teh medsebojnih dvobojev pa bo isti dan moral na igrišče še enkrat, le da bo v drugem krogu naletel na enega izmed nosilcev kvalifikacijskega turnirja. Srečanja se bodo na igriščih TC Ljubljana, v športnem parku Ljubljana v Šiški, začela ob 10.00 uri, srečanja drugega kroga pa ne pred 13.00 uro.

 

RAZPORED IGRANJA - SOBOTA, SEPTEMBER 17, 2011

 

CENTRE COURT start 10:00 am
Qualifying - M Leljak (SLO) vs J Semrajc (SLO)
Qualifying - M Draganja (CRO) vs [WC] A Krasevec (SLO)

COURT 2 start 10:00 am
Qualifying - T Ternar (SLO) vs B Trinker (AUT)
Qualifying - A Bedene (SLO) vs M Rmus (SLO)

COURT 4 start 10:00 am
Qualifying - T Turk (SLO) vs M Mlakar (SLO)
Qualifying - L Giustino (ITA) vs J Feaver (GBR)

COURT 3 start 10:00 am
Qualifying - T Zibrat (SLO) vs [WC] D Vertot (SLO)
Qualifying - J Zibrat (SLO) vs M Urbanija (SLO)

 

 

Jutri se v Ljubljani začenja teniški turnir BMW Ljubljana Open 2011

Ljubljana, 16.9.2011 

 

V soboto se s kvalifikacijskimi dvoboji začenja moški challenger BMW Ljubljana Open 2011, na katerem je lani slavil Blaž KAVČIČ. Letos bodo v glavnem turnirju nastopili poleg Blaža KAVČIČA še Grega ŽEMLJA, Aljaž BEDENE ter igralca s posebnim povabilom Tilen ŽITNIK in Tom KOČEVAR DEŠMAN. Vpis igralcev za kvalifikacije je danes (v petek) zvečer, ko bo opravljen tudi žreb in razpored dvobojev za soboto. Razpored dvobojev bo zjutraj objavljen tudi na naši spletni strani, na kateri bomo spremljali rezultate in jih po odigranih srečanjih tudi objavljali.

 

Vabljeni v športni park Ljubljana v Šiški, kjer bo za gledalce pripravljena tribuna, ki bo lahko sprejela okrog 700 gledalcev. Srečanja se bodo v soboto začela predvidoma ob 10. uri, v kvalifikacijah pa pričakujemo tudi kar nekaj slovenskih igralcev.

 

Takole pa se je lanske zmage pred polnimi tribunami veselil Blaž KAVČIČ.

 

Kavcic_blaz_520

Foto:bm

 

Tiskovna konferenca

Ljubljana, 14.6.2011

 

Blaž Kavčič, najboljši slovenski igralec, bo prihodnji teden v Ljubljani branil naslov zmagovalca na teniškem turnirju BMW Ljubljana 2011, ki sodi v serijo challenger ATP. Kavčič je tudi prvi nosilec, drugi pa trenutno Grega Žemlja. Na glavni turnir je neposredno uvrščen tudi tretji Slovenec Aljaž Bedene.


Žemlja, drugi slovenski teniški igralec, bo status drugega nosilca obdržal, če ga ne bo Italijan Matteo Viola prehitel na svetovni teniški lestvici. Ne glede na to pa ima gostiteljica turnirja v glavnem žrebu kar trojico svojih predstavnikov, o čemer so v preteklosti na Teniški zvezi Slovenije lahko le sanjali. Sedaj pa si želijo, da bi na najmočnejšem moškem teniškem turnirju v Sloveniji v finalu na igriščih Teniškega centra Ljubljane v Šiški videli slovenski dvoboj.

 

Žemlja je predlani igral v finalu, Janez Semrajc pa v polfinalu. Kavčič je 26. septembra lani v finalu, ki ga je vmes prekinil dež, po skupaj petih urah premagal Belgijca Davida Goffina s 6:2, 4:6 in 7:5 ter postal prvi slovenski zmagovalec odprtega prvenstva Ljubljane.

 

"Turnir je namenjen razvoju slovenskih igralcev, ki vsako leto bolje igrajo. Še nedolgo smo imeli težave, da smo s Slovenci zapolnili glavni žreb, sedaj pa imamo vanj neposredno uvrščeno trojico. Letos si želimo finalni obračun Kavčič - Žemlja. Nastopil bo tudi Italijan Paolo Lorenzi, zmagovalec ljubljanskega turnirja leta 2009. Posebno povabilo so dobili Slovenca Tilen Žitnik in Tom Kočevar Dešman, ter Hrvat Toni Androič in reprezentant Bosne in Hercegovine Tomislav Brkčić," je povedal direktor turnirja Mark Umberger.

 

Ostali slovenski igralci se bodo merili v kvalifikacijah, ki se bodo začele že v soboto, 17. septembra dopoldne. Zoran Kofol, direktor TZS, je dejal, da je to zadnji večji organizacijski zalogaj zveze v letu. "Priprave potekajo dobro, turnir pa bomo skušali organizacijsko spraviti še za stopničko višje. Želimo si, da bi tudi po tekmovalni plati ponovili lanske dosežke," je zatrdil Kofol in dodal: "Letos bo razsvetljava boljša, tudi ponudba v lokalih bo na višji ravni. Na tribunah bo prostora za 750 ljubiteljev tenisa."

 

Glavni turnir se bo začel v ponedeljek, 19. septembra, zadnje partije dneva pa so predvidene z začetkom ob 18. uri. Otvoritev turnirja bo v torek, 20. septembra ob 18. uri, finalni dvoboj pa je predviden v nedeljo, 25. septembra ob 14.30. Nagradni sklad turnirja je 42.500 evrov, dvakrat več pa bo stala skupna organizacija turnirja. Med prijavljenimi igralci jih 15 zaseda mesto med najboljšimi 200 igralci na svetovni jakostni teniški lestvici.

Vir: STA 2011, Foto:bm

 

Kralj_saso_bmw_slovenija_240kofol_zoran_2011_240

Sašo KRALJ, direktor marketniga               Zoran KOFOL, direktor TZS       

BMW group Slovenija

 

umberger mark_2011_240 tiskovna_bmw_lj_open_2011_ 240

dr. Mark UMBERGER, direktor turnirja 

 

BMW Ljubljana Open 2011 - prva informacija 

 

Še pet dni nas loči do začetka ATP Challengerja BMW Ljubljana Open 2011. Turnir se bo s kvalifikacijami na igriščih TC Ljubljana v Šiški začel v soboto, 17.9.2011, glavni turnir pa se začne v ponedeljek, 19.9.2011. Vsi vključeni v organizacijo turnirja že dalj časa zavzeto delajo, v športnem parku v Šiški pa se že pripravljajo tribune in ostala potrebna infrastruktura za izvedbo tekmovanja. Udeležbo na turnirju sta že potrdila najboljša slovenska igralca Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA, ki ta teden nastopata na challengerju v Banja Luki, med ostalimi prijavljenimi igralci pa je kar nekaj starih znancev turnirja v Ljubljani, med njimi Italijan Paolo LORENZI, Antonio VEIĆ, Matteo VIOLA, Andrea ARNABOLDI in drugi. Med prijavljenimi igralci jih kar 15 zaseda mesto med najboljšimi 200. igralci na svetovni jakostni teniški lestvici.

 

Več informacij  o turnirju, vključno s tem, kdo bo dobil posebna povabila organizatorja, bo znano po uradni tiskovni konferenci, ki bo v prostorih glavnega pokrovitelja turnirja, podjetja BMW group, na Šmartinski cesti 140 v Ljubljani, v sredo, 14.9.2011 ob 12.00 uri.  

 

V datoteki v desnem meniju najdtete prijavno listo, ki pa se bo v naslednjih dneh še spremenila. 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.