prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Januar 2011

Arhiv novic - januar 2011

V Radencih se je začel turnir ITF do 18 let

Ljubljana, 31.01.2011

V Radencih se je s kvalifikacijami začel letošnji ITF turnir do 18 let, ki ima 4. rang, Radenci 2011. Turnir je priložnost za naše igralke in igralce, da naberejo točke za mladinsko svtovno lestvico. A večina jih je morala v kvalifikacije, kjer nastopa 11 fantov in 10 deklet. Pri fantih so zmage v prvem krogu zabeležili Dorian Tomaž JANEŽIČ, Valentin HORVAT in Rok SITAR, prosti so bili in se neposredno uvrstili v drugi krog Anže LOVIŠČEK, Gregor DOLINŠEK in Blaž BIZJAK, v prvem krogu pa so izgubili Gregor BRESKVAR, Domen GOSTINČAR, Rok KRIŽAJ in Tine RITTER. Pri dekletih se je v zadnje kolo kvalifikacij uvrstila samo Mojca FIJAVŽ, neuspešne pa so bile v prvem krogu Marina BAKLAN, Sara DJURDJEVIĆ, Katja VOGRINEC, Lara GLAVIČ, Sara PALČIČ in Tjaša JERŠE, v drugem krogu pa so se morale posloviti še Klavdija BUKOVEC, Kaja MRGOLE in Eva RIHTARŠIČ. Turnir se nadaljuje jutri z zadnjim krogom kvalifikacij. TUKAJ.

Kolar v drugem krogu ITF turnirja v Avstraliji

Ljubljana, 31.01.2011

Pester teden na teniških igriščih je pred nami. V Avstraliji je v 1. krogu glavnega turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ uspešno nastopila Nastja KOLAR. Nastja, ki je uspešno odigrala kvalifikacije je v prvem krogu premagala domačinko Daniele DOMINIKOVIĆ 64 46 62 in bo v drugem krogu igrala s turško predstavnico, 3. nosilko in 190. igralko lestvice WTA, Caglo BUYUKAKCAY. V Maroku bo tadeja MAJERIČ v prvem krogu enako vrednega turnirja igrala proti domačinki Lini BENNANI, Dalila JAKUPOVIĆ pa proti peti nosilki Natalie PIQUION (FRA). V radencih pa se danres začenjajo kvalifikacije ITF turnirja do 18 let, 4. kategorije z močno udeležbo domačih igralk in igralcev, saj bo nastopilo 10 slovenskih igral in 12 igralcev. TUKAJ.

Blaž Kavčič najvišje v karieri (ATP 83) in v glavnem turnirju Zagreba, Aljažu ni uspelo

Ljubljana, 31.01.2011

Aljaž BEDENE in Blaž KAVČIČ sta na ATP turnirju v Zagrebu z nagradnim skladom 450.000 € danes igrala za vstopnico v glavni turnir. Prvi je na igrišče št. 1 ob 10.30 uri stopil Aljaž, ki je imel na drugi strani mreže 21. letnega Srba Dušana LAJOVIĆA, s katerim je odigral zelo izenačeno srečanje na Futuresu v Turčiji pred dvema tednoma. Srečanje je takrat izgubil 67 56 ret., saj je v drugem nizu tekmo predal zaradi poškodbe. Očitno mu igra nasprotnika iz Srbije ne odgovarja, saj je bil tudi danes LAJOVIć boljši in je zmagal 76 (4) 61. Na istem igrišču pa je naš prvi lopar Blaž KAVČIČ gladko odpravil Francoza Alexandra SIDORENKA, 294. igralca svetovne lestice z rezultatom 63 63. Blaž KAVČIČ bo v prvem krogu glavnega turnirja igral s 23. letnim Nemcem Misho ZVEREVIM, 80. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

Končan Round Robin do 12 let

Ljubljana, 30.01.2011

V Ljubljani, Rogaški Slatini in Mariboru se je konec tedna igral turnir Round Robin do 12 let za dečke in deklice. Na vseh turnirjih je nastopilo 112 igralk in igralcev, ki so se potegovali za nastop v finalnih A in B turnirjih. Ti se bodo odvijali čez 14 dni v Mariboru in Litiji. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Kavčič v zadnjem krogu kvalifikacij v Zagrebu

Ljubljana, 30.01.2011

V Zagrebu so se začele kvalifikacije 450.000 € vrednega ATP turnirja, na katerem nastopata tudi Blaž KAVČIČ in Aljaž BEDENE. Oba sta morala v kvalifikacije, v katerih je Blaž KAVČIČ postavljen za prvega nosilca. V uvodnem krogu sta bila oba naša igralca uspešna. Blaž KAVČIČ je premagal igralca BiH Damirja DZUMHURJA, ki je nastopil s povabilom organizatorja s 60 64 in se je v drugem krogu srečal s še enim predstavnikom BiH in sicer s Tomislavom BRKIĆEM. Boljši je bil tudi od njega, premagal ga je 62 64 in ga od glavnega turnirja loči le še ena zmaga. Aljaž BEDENE pa nadaljuje z dobrimi predstavami, ki jih je začel že v Turčiji. Tokrat je bil v prvem krogu boljši od 3. nosilca, trenutno 153. igralca svetovne lestvice Evgenya KOROLEVA iz Kazahstana. Končni izid 62 61. V drugem krogu pa je premagal še Hrvata Kristijana MESAROŠA. Rezultat je bil 64 64. TUKAJ.

Jakupović izgubila v finalu Kalkute med posameznicami, a slavila zmago med dvojicami

Ljubljana, 30.01.2011

Dalili JAKUPOVIĆ ni uspelo zmagati na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v kalkuti. V finalu jo je premagala Japonka Mari TANAKA z rezultatom 64 63. Če ji ni uspelo med posameznicami pa ji je med dvojicami. Skupaj z Italijanko Nicole CLERICO st slavili zmago nad indijskim parom RAINA/VENKATESHA S 63 61. Dalila Jakupović se sedaj seli v Maroko na ITF turnir z enakim nagradnim skladom. V Pragi pa se je naša mladinka Maša MARC skupaj z Izraelko OR uvrstila v finale ITF turnirja v igri dvojic. Njuni finalni nasprotnici bosta Slovakinja VAJDOVA in Čehinja JANKOVSKA. TUKAJ.

Kaj se bo dogajalo prihodnji teden

Ljubljana, 29.01.2011

Prihodnji teden na WTA touru ne bo turnirjev, saj je teden rezerviran za obračune reprezentanc v pokalu federacij. Naše igralke se bodo na srečanje pripravljale v Mariboru in ne pozabite, v soboto in nedeljo rabijo polno dvorano LUKNA v Mariboru ! Na turnirju v Maroku z nagradnim skladom 25.000 $ sta za nastop prijavljeni Tadeja MAJERIČ in Dalila JAKUPOVIČ, na enako močnem turnirju v Avstraliji se je Nastja KOLAR skozi kvalifikacije že uvrstila na glavni turnir. Najštevilnejše zastopstvo in to v mladinski konkurenci pa bomo imeli v Radencih, kjer se začenja ITF turnir 4. kategorije. Nastopili bodo praktično vsi naši starejši mladinci z izjemo tistih, ki se ta teden pripravljajo za nastope na kvalifikacijah za zimsko evropsko ekipno prvenstvo (Winter cup). To bo konec prihodnjega tedna potekalo v kategorijah 14 in 16 let za fante in dekleta in na teh tekmovanjih bomo imeli tudi naše zastopstvo. Več o tem v prihodnjih dneh. Moško zastopstvo bo v Zagrebu, kjer na turnirju z nagradnim skladom 450.000 € nastopata Blaž KAVČIČ kot prvi nosilec in Aljaž BEDENE. Oba sta bila v prvem krogu uspešna. TUKAJ.

Jakupović v finalu Kalkute, Marc izgubila v Pragi, Potočnik v Tarbesu

Ljubljana, 28.01.2011

Dalila JAKUPOVIĆ sre je uvrstila v finale ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Kalkuti. V polfinalu je premagala Tajsko igralko Hua-Chen LEE 75 60. V finalu bo njena nasprotnica druga nosilka na turnirju, Japonka Mari TANAKA, ki trenutno zaseda 460. mesto na lestvici WTA in je 66 mest slabše uvrščena kot Dalila JAKUPOVIĆ. Na ITF mladinskem turnirju 4. kategorije v Pragi je Maša MARC v četrtfinalu izgubila s Čehinjo Terezo JANKOVSKO, 206. igralko mladinske lestvice z rezultatom 62 61. Že včeraj je na turnirju v Tarbesu, v kategoriji deklic do 14 let, izpadla zadnja naša predstavnica Nina POTOČNIK. Rezultat je bil 64 63 za Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO. TUKAJ.

Katarina Srebotnik osvojila peti naslov na turnirjih za grand slam

Ljubljana, 28.01.2011

Katarina SREBOTNIK je v paru s Kanadčanom Danielom NESTORJEM osvojila svoj peti naslov v konkurenci mešanih dvojic na turnirjih za grand slam. Danes sta v finalu premagala Avstralca Paula HANLEYA in Tajko Yung-Jan CHAN z rezultatom 36 63 10-7. Katarina SREBOTNIK je doslej v konkurenci dvojic slavila že štirikrat in sicer 3 krat na OP Francije in enkrat na OP ZDA. Katarinina forma je tudi odlična napoved pred pomembnim srečanjem pokala federacij v Mariboru. TUKAJ.

Slovenski obračun v Indiji dobila Jakupović, Marc uspešna v Pragi

Ljubljana, 27.01.2011

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Indiji je v slovenskem obračunu Dalila JAKUPOVIČ premagala Anjo PRISLAN 63 62 in se uvrstila v polfinale. Tu bo igrala z Hua-Chen LEE (TPE). Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga, Safina cup v Pragi, se je Maša MARC uvrstila v četrtfinale. V drugem korgu je premagala Čehinjo Kristyno HRABALOVO 62 46 75. V četrtfinalu bo igrala z drugo nosilko, Čehinjo Terezo JANKOVSKO. Na turnirju v Tarbesu je Nina POTOČNIK izgubila. S 64 63 jo je premagala Čehinja Vendula ZOVINCOVA. TUKAJ.

Prvi turnir serije masters v mini dvojicah 2011

Ljubljana, 27.01.2011

V soboto, 22.1. se je v idrijskem teniškem središču zbralo 13. dvojic med letniki 2001 in mlajši, kjer so odigrali 1. turnir serije masters. Podrobnosti najdete TUKAJ.

AUS Open - Katarina Srebotnik v polfinalu mešanih dvojic

Ljubljana, 27.01.2011

Katarina SREBOTNIK in Daniel NESTOR sta se brez boja uvrstila v polfinale mešanih dvojic na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V četrtfinalu sta jima srečanje predala Anastasia RODIONOVA in Mehesh BHUPATHI. Za vstop v finale bosta Katarina in Daniel igrala proti Mariji KIRILENKO in Nenadu ZIMONJIĆU. TUKAJ.

Tina Rupert in Matej Leljak - državna prvaka do 18 let

Ljubljana, 26.01.2011

V teniškem centru Otočec se je danes s finalnimi obračuni končalo letošnje dvoransko teniško prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. Nova državna prvaka med posamezniki sta postala Tina RUPERT (Benč), ki je v finalu premagala Evo ZAGORAC (ŽtkMb) 63 61 in Matej LELJAK (ŽtkMb), ki je v finalu premagal Maksa TEKAVCA (Max) 62 62. V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Tina RUPERT/Nina NAGODE (Ltc), boljši sta bili od Maše ŠMIC (Tr-Kr) in Sindi GERMEK (Talos) s 63 64, pri fantih pa sta se naslova veselila Benjamin BELIŠ (Sgrad) in Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj), ki sta v finalu premagala . Blaža BIZJAK (AsLit) in Jana ROMIH (Sl-Lj) 62 60. TUKAJ.

Jakupović, Prislan, Potočnik in Marc zabeležile zmage

Ljubljana, 26.01.2011

Anja PRISLAN in Dalila JAKUPOVIĆ, ki igrata na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Kalkuti sta se uvrstili v četrtfinale, kjer bosta med sabo odločili, katera bo ta teden v polfinalu. Dalila JAKUPOVIČ je v drugem krogu premagala Isho LAKHANI (Ind) 61 63, Anja PRISLAN pa je bila boljša od Ekaterine TOUR (Isr) 75 62. Na turnirju do 14 let v Tarbesu je Nina Potočnik zmagala še enkrat in s euvrstila v osmino finala. V drugem krogu je premagala 4. nosilko na turnirju, Ukrajinko Helen PLOSKINA gladko 63 61. V osmini finala bo igrala s Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO, ki je postavljena za 13 nosilko. V Pragi pa je z zmago začela nastope na turnirju 4. kategorije ITF do 18 let, Maša MARC. V prvem krogu je premagala Čehinjo Klaro DOHNALOVO 61 76(2). TUKAJ.

Luka Gregorc in Grega Žemlja izpadla na Havajih

Ljubljana, 26.01.2011

Na Havajih našima igralcema ni uspel preboj v drugi krog. Luka GREGORC je po dveh zmagah v kvalifikacijah 50.000 $ vrednega Challengerja v prvem krogu glavnega turnirja izgubil z Američanom, Timom SMYCZEKOM, 173. igralcem na svetu, z rezultatom 63 62. Od nadaljnjega tekmovanja pa se je poslovil tudi četrti nosilec Grega ŽEMLJA, lanskoletni finalist tega turnirja, ki je izgubil s Kanadčanom, 278. igralcem lestvice ATP, Philipom BESTERJEM 75 61. V francoskem Tarbesu na turnirju do 14 let Grega KOKALJ, ki je bil sicer v žrebu ni nastopil, dvojica Manca PISLAK in Nina POTOČNIK pa je v prvem krogu izgubila z Nemkama Alexandro BEZMENOVO in Katarino GERLACH z rezultatom 60 06 5-10. Med posameznicami bo danes nastopila Nina POTOČNIK. Njena nasprotnica bo Ukrajinka Helen PLOSKINA, 3. nosilka in trenutno 11. igralka lestvice TE do 14 let. TUKAJ.

AUS open - za Katarino konec med dvojicami, za Nastjo med posameznicami

Ljubljana, 26.01.2011

Katarini SREBOTNIK in Kveti PESCHKE se ni uspelo uvrstiti v finale odprtega prvenstva Avstralije v dvojicah. V polfinalu sta ju ugnali Rusinja in Belorusinja Maria KIRILENKO in Victoria AZARENKA, 12. nosilki, z rezultatom 62 64. Katarina tako ostaja še v konkurenci mešanih dvojic. Konec pa je nastopov za našo mladinko Nastjo KOLAR. V osmini finala jo je premagala vrstnica, odlična Belgijka, trenutno 5. mladinka na svetu, varovanka nekdanje teniške profesionalke Ann Devries, An- Sophie MESTAH, o kateri bomo v prihodnosti zagotovo še slišali. Izid je bil 62 61 v korist Belgijke. TUKAJ.

Tina Rupert, Eva Zagorac, Matej Leljak in Maks Tekavec - finalisti DP do 18 let

Ljubljana, 25.01.2011

Na Otočcu smo danes dobili finaliste državnega prvenstva do 18 let v vseh kategorijah. Pri dekletih sta si finale priigrali Tina RUPERT (Benč), četrta nosilka, ki je v polfinalu s 63 60 izločila petopostavljeno Kajo MRGOLE(Jesen) in Eva ZAGORAC (ŽtkMb), tretja nosilka, ki je v polfinalu premagala drugo nosilko Nino NAGODE (Ltc) 62 64. Pri fantih je prvi nosilec Matej LELJAK ( ŽtkMb) v polfinalu premagal četrtega nosilca Blaža BIZJAKA(AsLit) 62 75, v drugem polfinalu pa je bil nepostavljeni Maks TEKAVEC (Max) s 64 62 boljši od Roka KRIŽAJA (Ltc), ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije. TUKAJ.

Prva teniška olimpijada 2011 je za nami

Ljubljana, 25.01.2011

V soboto, 22.1. 2011 se je v novomeški telovadnici Osnovne šole Grm pod taktirko Teniškega kluba Portovald odvila prva teniška olimpijada za najmlajše tenisače. Olimpijada je namenjena otrokom, ki še ne tekmujejo v kategoriji mini tenis. Otroci so se pomerili v štirih vajah, ki sojim bile že vnaprej posredovane. Udeležba je bila kar velika, saj je prišlo kar 10 ekip. Ekipe so bile predvsem iz Novega mesta in tudi iz Ljubljane. Klub je pripravil tudi tekmovanje za trenerje, ki je bilo z burnim aplavzom lepo sprejeto. Na koncu so bili vsi otroci nagrajeni. Rezultati se seštevajo in na dan prireditve Dan slovenskega tenisa, bodo razglašene najboljše ekipe.Teniški klub Portovald se zahvaljuje vsem otrokom in tudi staršem, da so pripeljali svojega otroka. Zahvala gre tudi podjetjem Babolat Slovenija, Zavarovalnici Tilia,Mestni občini Novo mesto in tudi Osnovni šoli Grm, ki nam je omogočila, da smo v njeni telovadnici priredili prvo teniško olimpijado.Zapisal: Jiri Volt TUKAJ.

Luka Gregorc v glavnem turnirju na Havajih, Prislan in Jakupovič napredovali v Indiji

Ljubljana, 25.01.2011

Luka GREGORC je kvalifikacije Challengerja na Havajih uspešno končal. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagal Ivana ANIKANOVA (Ukr) 64 60. V glavnem turnirju, kjer je že Grega ŽEMLJA, ki bo igral proti Philipu BESTERJU (Can), bo nasprotnik GREGORCA Američan Tim SMYCZEK. V Indiji je na članskem turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ Janine KOLETA v prvem krogu izgubila z Indijko Kyro SHROFF 16 26. Uspešni pa sta bili drugi dve naši igralki. Dalila JAKUPOVIČ, ki je postavljena za 1. nosilko je premagala Indijko Nidhi CHILUMULA 61 63, Anja PRISLAN, 6. nosilka pa je bila boljša od še ene domače igralke Prerne BHAMBRI 63 67(5) 75. TUKAJ.

Katarina v 1/2finalu ženskih in 1/4 finalu mešanih dvojic, Nastja v osmini finala posameznic

Ljubljana, 25.01.2011

Katarina SREBOTNIK in Nastja KOLAR nadaljujeta z zmagovito serijo na Astralian Openu. Katarina SREBOTNIK se je s Kveto PESCHKE uvrstila v polfinale ženskih dvojic, potem ko sta v četrtfinalu premagali Meghan SHAUGNESSY in Bethanie MATTEK SANDS 63 63. Za prvo pa je dosegla še drugo zmago. Tokrat v paru z Danielom NESTORJEM, s katerim sta premagala Olgo GOVORTSOVO in Marcina MATKOWSKEGA z rezultatom 46 64 10-4 ter se uvrstila v četrtfinale. Težko zmago si je priborila tudi Nastja KOLAR. V drugem krogu posameznic si je Nastja KOLAR zmago priigrala v tretjem nizu, katerega je dobila z 97. Končni izid se je glasil 62 26 97. Ni pa ji uspelo v dvojicah. Z Danko KOVINIĆ iz Črne Gore sta izgubili srečanje z Ayako OKUNO ((Jpn) in Sabino Sharipovo (Uzb) 64 64. TUKAJ.

AUS Open - danes po dva nastopa obeh naših predstavnic

Ljubljana, 25.01.2011

Danes čaka na odprtem prvenstvu Avstralije naši igralki Katarino Srebotnik in Nastjo Kolar dvojni spored. Katarina SREBOTNIK bo najhprej odigrala tekmo dvojic. S Kveto PESCHKE bosta igrali proti Meghan SHAUGNESSY in Bethanie MATTEK-SANDS, močni in izkušeni ameriški dvojici, zatem pa čaka Katarino še nastop v mešanih parih, kjer bosta z Danielom NESTORJEM igrala proti Olgi GOVORTSOVI in Marcinu MATKOWSKEMU. Dvojni spored pa bo imela tudi naša mladinka Nastja KOLAR. V konkurenci posameznic bo igrala proti Korejki Su JEONG JANG, to srečanje bo že ob 01. uri po našem času, zatem pa bo odigrala še tekmo dvojic, ko bosta z Danko KOVINIĆ igrali proti dvojici Ayaka OKUNO in Sabina SHARIPOVA. rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

DP do 18 let še naprej brez presenečenj

Ljubljana, 24.01.2011

Na Otočcu se nadaljuje državno prvenstvo v kategoriji fantov in deklet do 18 let. Tudi drugi krog ni prinsel presenetljivih izidov. Od nosilec se je pri dekletih poslovila le Eva RIHTARŠIČ od katere je bila s 61 64 boljša Ana OPARENOVIČ, pri fantih pa je Rok KRIŽAJ presenetil šestega nosilca Benjamina BELIŠA. križaj je zmagal 62 63. Dobili pa smo že finaliste v igri dvojic. Za naslove državnih prvakov se bodo pri fantih merili Blaž BIZJAK in Jan ROMIH ter Benjamin BELIŠ in Urh KRAJNC DOMITER, pri dekletih pa bodo o naslovu odločale Tina RUPERT in Nina NAGODE ter Maša ŠMIC in Sindi GERMEK. Tekmovanje se s četrfinalnimi srečanji nadaljuje jutri. TUKAJ.

Hana Mraz, Nik Krapež in Matic Zaplotnik osvojili turnirje do 14 let

Ljubljana, 24.01.2011

Danes smo dobili zmagovalce turnirjev do 14 let, ki so igrali ta konec tedna v Mariboru in Kranju. V Kranju, kjer so igrale deklice je prepričljivo slavilaHana MRAZ (Tr-Kr), ki je v finalu brez težav odpravila Saro SIRŠE (Ltc), saj ji je prepustila samo dve igri. Končni izid 60 62. Zares suvereno je z vsemi tekmeci na A turnirju v Mariboru opravil tudi Nik KRAPEŽ (Ltc). Na celem turnirju je nasprotnikom prepustil le 12 iger, v finalu Juretu ZGUBIČU (Br-Mb) le eno. Finalni izid je bil 60 61. Bistveno bolje se ni godilo niti nasprotnikom zmagovalca B turnirja. Matic ZAPLOTNIK (Taubi) je serijo gladkih zmag zaključil v finalu, ko se je vendarle moral nekoliko bolj potruditi, a je še vedno gladko premagal Aljaža KRAMBERGER VARL (ŽtkMb). Končni izid 64 62 za Zaplotnika. Vse izide najdete TUKAJ.

Dobili smo nove državne prvake in prvakinje pri veteranih

Ljubljana, 24.01.2011

V teniškem centru Millenium v Ljubljani se je končalo zimsko državno prvenstvo za veterane in veteranke. Naslove nasjboljših so PRI VETERANIH osvojili v kategorji M35+ Marko ŠKERJANC, v kategoriji M40+ Aleksander BRADAČ, v kategoriji M45+ Sašo ŠTIFTAR, v kategoriji M50+ Ivo BELIŠ, v kategoriji M55+ Brane PODGORNIK, v kategoriji 60+ Marjan ROLA in v kategoriji M65+ Rudi KAVČIČ. Pri veterankah je bila najboljša v kategoriji Ž35+40+45+ Anja REGENT in v kategoriji Ž50+55+ Jožica KOLETA. Vse rezultate in nekaj fotografij najboljših si lahko ogledate TUKAJ.

Aljaž Bedene končal v polfinalu F2 v Turčiji, Gregorc uspešen, Pislak ne

Ljubljana, 24.01.2011

Na Futures F2 v Turčiji je Aljaž BEDENE zaključil z nastopi v polfinalu. Tu je igral proti Srbu Dušanu LAJOVIČU in po dobljenem prvem nizu s 76(5) in pri zaostanku 56 v drugem nizu srečanje zaradi poškodbe predal. Na drugih mednarodnih turnirjih, ki bodo potekali ta teden so se že začeli nastopi naših predstavnikov. Na Challengerju v Honolulu, ZDA, je Luka GREGORC v prvem krogu kvalifikacij deklasiral Švicarja Danila CASANOVO, ki je nastopil s povabilom organizatorja. Rezultat 61 61. V drugem krogu bo igral z Ivanom ANIKANOVIM iz Ukrajine. Na istem turnirju je v glavni turnir že uvrščen Grega ŽEMLJA. Na turnirju v Tarbesu, najeminentnejšem turnirju do 14 let v Evropi je Manca PISLAK v drugem krogu tesno izgubila. Z domačinko Cecilio BAHLOUL sta vse tri nize končali v tie-breaku, kar se, še posebej pri mladincih, ne zgodi prav pogosto. Na koncu je slavila Francozinja 76(5), 67(4) in 76(3). V prvem krogu je bila danes uspešna Nina POTOČNIK, ki je premagala Latvijko Darto-Elizabete EMULINA 64 62. V torek bo med posamezniki nastopil Grega KOKALJ, svi trije naši predstavniki pa tudi v igri dvojic. TUKAJ.

AUS Open - zmaga in poraz v mladinskih dvojicah

Ljubljana, 24.01.2011

V Avstraliji sta danes nastopila samo naša mladinca. Nik RAZBORŠEK in Andrew OCHOTTA iz Canade sta bila za kanček sreče prekratka v prvem srečanju dvojic. Domača upa, 3. nosilca, Ben WAGLAND in Andrew WHITTINGTON sta slavila s 67 (3) 63 in 10-8 v tie-breaku odločilnega tretjega niza. Nik RAZBORŠEK je tako zaključil nastope na odprtem prvenstvu Avstralije, a v tolažbo mu ostaja dejstvo, da v nobeni tekmi ni bil nadigran. Nastja KOLAR je v prav tako infarktnem srečanju s svojo partnerico Danko KOVINIĆ iz Črne Gore, s katero sta 5. nosilki, na koncu strla odpor Ashleigh BARTY (Aus) in Anaeve PAIN (CAL) 67(6) 76(0) in 10-5 v odločilnem tie-breaku tretjega niza. Nastja tako ostaja v igri v obeh konkurencah. V torek bosta nastopili obe naši preostali predstavnici. TUKAJ.

Hana Mraz, Sara Sirše, Nik Krapež in Jure Zgubič v finalih A turnirjev do 14 let

Ljubljana, 23.01.2011

Danes smo dobili finaliste na turnirjih do 14 let, ki se igrajo v Mariboru in Kranju. V Kranju sta v finalu prva in šesta nosilka, Hana MRAZ (Tr-Kr) in Sara SIRŠE (Ltc), na A turnirju v Mariboru bosta o zmagovalcu odločila 1. nosilec Nik KRAPEŽ (Ltc) in nepostavljeni Jure ZGUBIČ (Br-Mb), prav tako v Mariboru pa bosta v finalu B turnirja igrala Aljaž KRAMBERGER VARL (ŽtkMb) in Matic ZAPLOTNIK (Taubi). TUKAJ.

Štirinajstletniki se merijo v Mariboru in Kranju

Ljubljana, 23.01.2011

V Mariboru potekata glavna turnirja A in B. Na A turnirju nosilcem ne gre po načrtih, saj so do četrtfinala izpadli že štirje. Tretjega Svena LAH (Ptuj) je izločil Blaž GVARDIJANČIČ (Zklub), četrti Jure FRANK (ŽtkMb) se ni pojavil na igrišču, petega Žana ŽMAVC je izločil Jure ZGUBIČ (Br-Mb), osmega Grego BOHA (Max) pa Tino KOVAČIČ (Mima). V igri ostaja prvi nosilec Nik KRAPEŽ (Ltc), ki je v prvih dveh krogih oddal le 5 iger. V B turnirju je 1. nosilca Martina GERMA (Max) izločil Aljaž KRAMBERGER VARL (ŽtkMb), za drugega nosilca ŠIMENKO LALIČ Tilna ( Br-Mb) pa je bil usoden Matic ZAPLOTNIK (Taubi). V Kranju igrajo dekleta, ki so prav tako pri četrtfinalnih obračunih. Tu presenečenj ni bilo, saj se je vseh prvih osem nosilk uvrstilo v četrtfinale. Še najbolj tesno je bilo v srečanju Blažke TRATNIK(Idrija) in Mojce MEJAK(Koper), ki ga je v treh nizih dobila prva. V igri tako ostajata tudi prva in druga nosilka Hana MRAZ (TR-KR) in Sara MITRAKOVIĆ (Benč). TUKAJ.

AUS Open - mladinca polovično uspešna, Katarina v četrtfinale dvojic

Ljubljana, 23.01.2011

Katarina SREBOTNIK se je s Kveto PESCHKE uvrstila v četrtfinale Australian Open, potem ko sta v osmini finala izločili Shahar PEER in Shuai PENG z rezultatom 62 76(3). Mladinca sta bila polovično uspešna. Nik RAZBORŠEK je dobil prvi niz proti Avstrijcu Dennisu NOVAKU 64, drugega izgubil v podaljšani igri 67(1) in nato še tretjega 26. V nadaljnje tekmovanje pa se je uvrstila Nastja KOLAR, ki je postavljena za 16. nosilko na mladinskem turnirju deklet in ji je Anaeve PAIN nudila močan odpor, a na koncu je bila Nastja boljša, osvojila dve podaljšani igri ter po dveh urah slavila 76(2) 76(3). Tako Nastja kot Nik bosta nastopila še v igri dvojic. TUKAJ.

Tadeja Majerič osvojila turnir v Indiji, Aljaž Bedene v polfinalu Futuresa v Turčiji

Ljubljana, 23.01.2011

Tadeja MAJERIČ je osvojila svoj prvi ITF turnir letos. V Indiji je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ opravila z vsemi nasprotnicami in se zavihtela na zmagovalno stopničko. V polfinalu ji je Doroteja ERIČ iz Srbije po zaostanku z 02 srečanje predala, v finalu pa je bila Tadeja boljša od Kitajke Saisai ZHENG, 17 letne, sicer 7. igralke mladinske svetovne lestvice, z rezultatom 62 57 62. Aljaž BEDENE nadaljuje z dobrimi predstavami v Turčiji. Na drugem turškem turnirju serije Futures se je uvrstil v polfinale, potem ko je v četrtfinalu gladko opravil s 1. nosilcem na turnirju Madžarom Attilo BALAZSEM 62 60. Njegov nasprotnik v nedeljskem polfinalu bo zmagovalec srečanja med Jirijem SKOLOUDIKOM (CZE) in Dušanom LAJOVIĆEM iz Srbije. TUKAJ.

Kje bomo spremljali nastope naših igralk in igralcev prihodnji teden

Ljubljana, 22.01.2011

Tudi teden, ki prihaja, ne bo minil brez nastopov slovenskih igralcev in igralk na različnih koncih sveta. Katarina SREBOTNIK bo nadaljevala z nastopi v Avstraliji, kjer sta se ji pridružila mladinca Nastja KOLAR in Nik RAZBORŠEK. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Indiji so za nastop prijavljene Dalila JAKUPOVIČ, Anja PRISLAN in Janine KOLETA. Na enem najbolj znamenitih teniških turnirjev v Evropi z dolgoletno tradicijo za fante in dekleta do 14 let Les Petit As v francoskem Tarbesu, kjer v preteklosti niso ostali neopaženi slovenski nastopi, bodo letos nastopili Manca PISLAK (zabeležila je že zmago v prvem krogu kvalifikacij)) ter Nina POTOČNIK in Grega KOKALJ (glavni turnir). V Pragi bo na ITF turnirju 4. ranga Safina cup nastopila Maša MARC. Od članov je v kvalifikacije Challengerja v Honoluluju z nagradnim skladom 50.000 $ prijavljen Luka GREGORC. Če bomo zasledili še kašnega našega igralca/ko bomo tudi o njegovih/nih rezultatih poročali. TUKAJ.

AUS Open - Poleg Katarine v nedeljo tudi Nik Razboršek in Nastja Kolar

Ljubljana, 22.01.2011

V Avstraliji se bo v nedeljo število slovenskih nastopov znova povečalo. Katarini SREBOTNIK bosta delala družbo naša trenutno najboljša mladinca na svetovnih mladinskih lestvicah Nik RAZBORŠEK in Nastja KOLAR. Nik RAZBORŠEK, ki bo oktobra lestos dopolnil 18 let trenutno zaseda 65. mesto na svetovni mladinski lestvici. V prvem krogu bo igral z dva meseca starejšim vrstnikom iz Avstrije Dennisom NOVAKOM, ki je na mladinski lestvici trenutno uvrščen na 35. mesto. Naša najboljša mladinka Nastja KOLAR, julija letos bo dopolnila 17 let, je trenutno uvrščena na 27. mesto svetovne mladinske lestvice (najvišje je bila uvrščena na 4. mesto maja 2010). Njena nasprotnica v prvem krogu bo leto dni starejša Anaeve PAIN iz Nove Kaledonije, ki je trenutno uvrščena na 73. mesto svetovne mladinske lestvice. Nik RAZBORŠEK bo srečanje začel ob 01.00 uri po našem času, Nastja KOLAR pa okrog 06. ure v zadnjem srečanju dneva na igrišču št. 21. Spremljali pa bomo nocoj tudi nastop Katarine SREBOTNIK in Kvete PESCHKE v tretjem krogu članskega turnirja dvojic, ko bosta okrog 02.30 ure igrali proti Shahar PEER in Shuai PENG. Vsa srečanja lahko v živo okrog predvidenih ur spremljate TUKAJ.

Pokal Federacij Slovenija - Nemčija, 5 in 6. februar, dvorana LUKNA, Maribor

Ljubljana, 22.01.2011

V Avstraliji se zaključuje prvi grand slam sezone, tudi s slovensko udeležbo, saj bo Katarina SREBOTNIK zaigrala v finalu mešanih dvojic, v Mariboru pa prireditelji srečanja pokala federacij II. svetovne skupine med Nemčijo in Slovenijo, ki bo 5. in 6. februarja v dvorani LUKNA, v Ljudskem vrtu, pripravljajo igrišče in ostalo infrastrukturo potrebno za vrhunski dogodek. Obeta se namreč izjemna teniška predstava in upamo polne tribune, ki bodo naše izbranke, Polono HERCOG, Katarino SREBOTNIK, Mašo ZEC PEŠKIRIČ in debitantko v reprezentanci Tjašo ŠRIMPF ponesle do zmage na tem prestižnem tekmovanju. Nemčija bo nastopila z najboljšimi igralkami, na čelu katerih bo trenutno 33. igralka svetovne lestvice Andrea PETKOVIĆ, poleg nje pa Julia GOERGES (WTA-38), Tatjana MALEK (WTA - 136) in nekdaj najboljša Nemka Ana-Lena GROENEFELD (WTA - 171). Obe prvi nemški igralki sta izjemno začeli sezono, saj je Andrea PETKOVIČ na uvodu letošnje sezone igrala v finalu turnirja v Brisbaneu, na odprtem prvenstvu Avstralije pa se je prebila vse do četrtfinala. Julia GOERGES je bila v polfinalu turnirja v Aucklandu, na Aus open pa je v drugem krogu izgubila z Mario Sharapovo. Vstopnice za ogled tekem so že v prodaji na vseh prodajnih mestih EVENTIM-a. Uradno stran pokala federacij najdete TUKAJ.

Prva teniška olimpijada 2011 v soboto, v Novem Mestu

Ljubljana, 22.01.2011

Prva teniška olimpijada v letu 2011 se bo odvijala v organizaciji TK Portovald iz Novega mesta dne 22.1.2011 z začetkom ob 10. uri. Podrobnosti najdete TUKAJ.

AUS Open - Katarina Srebotnik med 16 dvojic

Ljubljana, 21.01.2011

Danes ponoči je v Avstraliji z nastopi nadaljevala Katarina SREBOTNIK. V drugem krogu ženskih dvojic sra s Kveto PESCHKE igrali proti Čehinjam Andrei HLAVACKOVI in Lucie HRADECKI. Prvi niz sta sicer izgubili 46, nato pa dobili naslednja dva in se že uvrstili kmed 16 najboljših dvojic. Za uvrstitev v četrtfinale bosta morali premagati Shuai PENG (CHN) in Shahar PEER (ISR), kar bo vse prej kot lahka naloga. TUKAJ.

Na Otočcu poteka državno prvenstvo do 18 let

Ljubljana, 21.01.2011

Potem, ko smo že dobili državne prvake v kategorijah 12, 14 in 16 let, se je v teniškem centru Otočec s kvalifikacijami in prvim krogom glavnega turnirja pri fantih začelo, danes pa se s prvim krogom glavnega turnirja deklet deklet nadaljuje državno prvenstvo do 18 let. Tako kot so bila odlično zasedena vsa doslej izvedena državna prvenstva velja tudi za to kategorijo, da z izjemo petih igralk in igralcev nastopajo praktično vsi najboljši.Pri dekletih manjkajo iz prve deseterice Nastja Kolar, Maša Marc in Neja Sotošek, pri fantih pa Nik Razboršek in Matija Okorn. Sicer pa bosta 1. mesto na lestvici poskušala potrditi z naslovoma državnih prvakov Matej LELJAK (ŽTKMB) in Maša ŠMIC (TR-KR). Glede na konkurenco ju zagotovo ne čaka enostavna naloga. Prvi krog pri fantih ni postregel s presenečenji, vsi postavljeni igralci pa so se brez težav uvrstili med 16 najboljših. Tudi pri dekletih v prvem krogu ni bilo presenetljivih izidov in tudi tu so se vse postavljene igralke uvrstile v osmino finala. Prvenstvo se z drugim krogom v obeh kategorijah in s polfinali dvojic nadaljuje v ponedeljek, ko pričakujemo več zanimivih in napetih srečanj. TUKAJ.

Majerič v polfinalu, Bedene v četrtfinalu, Jakupovič izgubila, Klepač predala

Ljubljana, 21.01.2011

Na članskem ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Indiji se je Tadeja MAJERIČ uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala Sakiko SHIMIZU iz Japonske 62 46 62 in se bo v polfinalu pomerila z Dorotejo ERIĆ, ki je izločila drugo našo predstavnico v četrtfinalu Dalilo JAKUPOVIČ z rezultatom 64 46 64. Uspešno je začela turnir v ZDA z nagradnim skladom 25.000 $ tudi Andreja KLEPAČ. V prvem krogu je s 76(1) 61 premagala Alexo GLATCH (ZDA). V drugem krogu je igrala z Rusinjo Valerio SOLOVIEVO in po izgubljenem prvem nizu s 57 je Andreja srečanje predala. Na svojem drugem turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ zapovrstjo, v Turčiji nastopa Aljaž BEDENE. Tako kot na prvem, se je tudi na drugem uvrstil v četrtfinale po zmagi nad Francozom Kevinom BOTTIJEM 63 61 v prvem in nad Ukrajincem Denisom MOLCHANOVOM (8) 62 76(3) v drugem krogu. V četrfinalu ga čaka 1. nosilec Madžar Attila BALAZS TUKAJ.

Aus open - Katarina napredovala z Nestorjem v mešanih dvojicah

Ljubljana, 20.01.2011

Katarina je uspešno preskočila prvi krog v igri mešanih dvojic. S Kanadčanom Danielom NESTORJEM, s katerim sta postavljena za druga nosilca na turnirju sta v prvem krogu brez težav premagala Italijanko Roberto VINCI in Španca Marca LOPEZA. Končni izid je bil 62 62. TUKAJ.

Kavčič namučil Mikhaila Youzhnya, Katarina uspešno začela

Ljubljana, 20.01.2011

V konkurenci Australian opena imamo od danes samo še Katarino SREBOTNIK. Danes ponoči je Blaž KAVČIČ drago prodal kožo, saj je Mikhail YOUZHNY potreboval kar pet nizov, da je premagal odličnega Kavčiča. Srečanje je trajalo 3 ure in pol, končni izid pa je bil 63 61 57 46 61 v korist Rusa. Uspešno pa je začela nastope v igri dvojic Katarina SREBOTNIK, ki nastopa v paru s Kveto PESCHKE. V prvem krogu sta bili boljši od Tamarine TANASUGARN in Marine ERAKOVIĆ S 64 75. TUKAJ.

Blaž Kavčič danes z Jouzhnyem, prvič tudi Katarina Srebotnik

Ljubljana, 19.01.2011

Danes čakata zadnja slovenska predstavnika v konkurenci članov in članic na odprtem prvenstvu Avstralije dve srečanji. Ob približno enakem času bosta zaigrala oba naša preostala predstavnika Blaž KAVČIČ in Katarina SREBOTNIK. Blaž KAVČIČ se bo v drugem krogu pomeril z 10. nosilcem in tudi 10. igralcem na svetu Rusom Mikhailom YOUZHNYEM. Srečanje bo na sporedu kot drugo na igrišču št. 6, rezultat pa boste lahko spremljali tudi na internetu od približno 03.00 ure dalje. Nekoliko prej, natančneje ob 02.30 po slovenskem času pa bosta na igrišču številka 5 prvič nastopili Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, katerima bosta poskušali nuditi čim boljši odpor 35.letna Tajka Tamarine TANASUGARN in 12 let mlajša Novozelandčanka, hrvaškega porekla Marina ERAKOVIĆ.Rezultat obeh srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ.

Anže Arh in Lara Prosenjak državna prvaka v kategoriji do 12 let

Ljubljana, 19.01.2011

Danes se je na Otočcu odigralo zadnje dejanje državnega prvenstva do 12 let. Državna prvaka za leto 2011 sta postala pri dečkih Anže ARH (TR-KR) in pri deklicah Lara PROSENJAK (ŽTKMB). Anže ARH je bil v finalu boljši od Matica ZAPLOTNIKA (TAUBI) 64 63, Lara PROSENJAK (ŽTKMB) pa je premagala Niko ZUPANČIČ (OTOČEC) z identičnim rezultatom, torej 64 63. V dvojicah sta si pri fantih naslov priigrala Anže ARH in Nick CMAGER (ŽTKMB), ki sta premagala Luko MIKLAVČIČA (IDRIJA) in Žana GORENEC DIEMAT (KOPER) 63 60, pri deklicah pa sta državni prvakinji postali Stefany GRLJ (TALOS) in Kristina NOVAK ( TR-KR), ki sta v finalu porazili Vroniko ERJAVEC (IDRIJA) in Niko ZUPANČIČ (OTOČEC) z rezultatom 6-3 26 10-7. TUKAJ.

Matic Špec in Maša Marc državna prvaka do 16 let

Ljubljana, 19.01.2011

V Litiji se je danes končalo državno prvenstvo do 16 let, ki ga je vzorno pripravil domači teniški klub. Ta se je še posebej izkazal s prenosom srečanj in rezultatov v živo.Dvoranska državna prvaka za leto 2011 sta postala Matic ŠPEC (ŽTKMB) in Maša MARC (MAJA). Matic je v finalu premagal Sebastijana GORŠIČA (SL-LJ), Maša MARC pa Evo ZAGORAC (ŽTKMB). V igri dvojic sta postala državna prvaka Gregor BRESKVAR (TABRE) in Sebastijan GORŠIČ, ki sta v finalu premagala Bora SCHWEIGER MUŽAR in Grego KOKALJA, pri dekletih pa sta bili najboljši Maša MARC in Eva ZAGORAC, ki sta v finalu premagali Simono REJC (IDRIJA) in Manco PISLAK (TC-LJ). Nekaj fotografij iz polfinalnih in finalnih srečanj si lahko ogledate TUKAJ.

Slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 18.01.2011

Medtem, ko najboljši merijo moči na prvem grand slam turnirju sezone v Avstraliji se nekateri igralci in igralke merijo na turnirjih nižjih kategorij. V Indijo so se na turnir z nagradnim skladom 25.000 $ odpravile tri naše teniške igralke Anja PRISLAN, Dalila JAKUPOVIČ in Tadeja MAJERIČ. Vse tri so tudi že nastopile in to uspešno, saj so v prvem krogu zmagale. Žal je žreb nanesel, da se bosta že v drugem krogu med sabo pomerili Anja PRISLAN in Dalila JAKUPOVIČ, ki je tretja nosilka na turnirju. Sicer pa je v prvem krogu Anja PRISLAN premagala Garimo VATWANI (IND) 61 61, Dalila JAKUPOVIČ je izločila Rusmi CHAKRAVARTHI (IND) 6-4 7-6(3), druga nosilka Tadeja MAJERIČ pa je bila boljša od Ashvarye SHRIVASTAVE (IND) 6-0 6-2. V ZDA bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Andreja KLEPAČ. Njena prva nasprotnica bo Alexa GLATCH (ZDA). Na mladinskem turnirju ITF 1. kategorije, ki služi kot priprava na mladinski Australian Open je nastopil Nik RAZBORŠEK, ki pa je v prvem krogu izgubil z Nemcem Patrickom ELIASOM 6-4 6-7(4) 3-6. Nika sedaj čaka nastop na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se za mladince začne prihodnji teden in kjer bo v glavnem turnirju deklet nastopila tudi Nastja KOLAR. TUKAJ.

Arh Anže, Zaplotnik Matic, Nika Zupančič in Lara Prosenjak finalisti DP do 12 let

Ljubljana, 18.01.2011

Na Otočcu bo v sredo zaključeno državno prvenstvo do 12 let. dino pravo presenečenje je bil izpad Stefany GRLJ (TALOS), sicer pa bodo v finalnih obračunih nastopili samo postavljeni igralci in igralke. Pri deklicah bosta to Nika ZUPANČIČ (OTOČEC), ki je bila v polfinalu s 61 62 boljša od Kristine NOVAK (TR-KR) in Lara PROSENJAK (ŽTKMB), ki je v polfinalu izločila Karin KRESAL (KOPER) z rezultatom 61 60. Pri dečkih sta finalista prvi nosilec Anže ARH (TR-KR), v polfinalu je izločil Nicka CMAGERJA (ŽTKMB) 63 60, in peti nosilec Matic ZAPLOTNIK (TAUBI), ki je premagal Jana VEHOVCA (TENAN) 61 62. V finalih dvojic bodo nastopili Anže ARH in Nick CMAGER proti Žanu GORENEC DIEMAT (KOPER) in Luki MIKLAVČIČ (IDRIJA). Ppri deklicah se bo finalni obračun odvijal med Stefany GRLJ in Kristino NOVAK ter Niko ZUPANČIČ in Veroniko ERJAVEC ( IDRIJA). Finale posamezno se bo začelo ob 08.30 uri, finale dvojic pa ne pred 10. uro. Na fotografiji Lara Prosenjak, foto: bm TUKAJ.

Maša Marc, Eva Zagorac, Matic Špec in Sebastijan Goršič finalisti DP do 16 let

Ljubljana, 18.01.2011

Jutri se v Litiji zakjučuje državno prvenstvo do 16 let. Četrtfinalna in polfinalna srečanja, ki smo jih spremljali danes so postrergla z zanimivim in kvalitetnim tenisom tako pri fantih, kot pri dekletih. O presenečenjih bi težko govorili, saj so se v finale uvrstili le postavljeni igralci. Pri fantih sta to Matic ŠPEC (ŽTKMB), ki je polfinalu izločil Roka KRIŽAJA (LTC) 64 63 ter Sebastijan GORŠIČ (SL-LJ), ki je bil boljši od drugega nosilca Roka SITARJA (ŽTKMB) 76(5) 64. Pri dekletih sta finalistki prva in druga nosilka Eva ZAGORAC in Maša MARC (MAJA). Zanimivo pa je bilo tudi v napetih polfinalnih srečanjih, v katerih je Eva ZAGORAC izločila verjetno najprijetnejše presenečenje tega DP Tamaro ZIDANŠEK (PTUJ) 63 75 ter Maša MARC, ki je bila v zelo kvalitetnem srečanju boljša od Jasmine ŠTOR (ŽTKMB) 64 57 63. Pri fantih sta z uvrstitvijo v finale presenetila Grega KOKALJ (ASLIT) in Bor SCHWEIGER MUŽAR (OTOČE), ki bosta v finalu igrala proti drugima nosilcema Gregorju BRESKVARJU (TABRE) in Sebastijanu GORŠIČU (SL-LJ), pri dekletih pa sta nosilke presenetili Manca PISLAK (TC-LJ) in Simona REJC (IDRIJ), ki se bosta pomerili z Mašo MARC in Evo ZAGORAC, prvopostavljeno dvojico pri dekletih. Finale fantov se začne ob 10. uri, finale dvojic pa ne pred 13. uro. Po zaslugi TK AS Litija boste lahko tudi finalna srečanja spremljali v živo preko spleta na njihovi spletni strani http://www.as-litija.si/novice/2010/ddp-do-16-let-v-zivo. Nekaj fotografij iz polfinalnega dne pa si lahko ogledate TUKAJ.

Kavčič v drugi krog, Žemlja poražen v petih nizih, Polona končala z nastopi

Ljubljana, 18.01.2011

Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA nadaljujetaz odličnimi nastopi na odprtem prvenstvu Avstralije. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah je Blaž KAVČIČ danes v prvem krogu glavnega turnirja premagal 56. igralca na svetu Kevina ANDERSONA v štirih nizih 26 64 76(4) 76(5). V drugem krogu bo njegov nasprotnik deseti igralec sveta Mihail JUŽNI. Grega ŽEMLJA je skoraj poskrbel za prvovrstno presenečenje in je dobro namučil 22. igralca svetovne lestvice Marcosa BAGHDATISA, ki je potreboval pet nizov in 3 ure 23 minut, da je dokončno strl odpor našega igralca. Grega je dobil prvi niz 63, naslednja izgubil 57 in 16, a četrtega ponovno dobil 64 ter si priboril odločilni peti niz, v katerem pa je bil spet boljši nasprotnik 62. Žemlja si je za nastop ob koncu srečanja prislužil bučen aplavz številne publike, z nastopom pa je zagotovo navdušil tudi vse slovenske ljubitelje tenisa, ki so lahko njegov nastop spremljali v neposrednem TV prenosu na Eurosportu. Z nastopi na prvenstvu pa je že končala Polona HERCOG. V paru s Hrvatico Petro MARTIČ sta bili v prvem krogu poraženi. Boljši sta bili Američanki Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES s 63 76(5). TUKAJ.

Marko Umberger še štiri leta na čelu Teniške zveze Slovenije

Ljubljana, 18.01.2011

V Ljubljani je včeraj potekala volilna skupščina Teniške zveze Slovenije. Nov štiriletni mandat je dobil dosedanji predsednik Marko UMBERGER, ki je prisotnim predstavil program dela za naslednja štiri leta in nov 13. članski upravni odbor v katerem bodo poleg predsednika še: Drago Završnik, Matjaž Kirbiš, Andrej Polenec, Grega Sok, Marko Skolaris, Peter Groznik, Zlatko Sraka, Nejka Grabnar, Marko Mlakar, Gregor Memedovič, Denis Topčič in Aleš Filipčič.Novo vosdstvo je bilo izvoljeno z veliko večino članov TZS. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v prvem krogu Aus Open

Ljubljana, 17.01.2011

Polona HERCOG je bila poražena v prvem krogu Australian Opena. Izgubila je s predstavnico Latvije Anastasijo SEVASTOVO. Končni izid je bil 64 76 (5) za SEVASTOVO. TUKAJ.

DP do 12 let in 16 let - rezultate iz Litije spremljajte v živo

Ljubljana, 17.01.2011

Nadaljujeta se državni prvenstvi do 12 in 16 let. Prvo veliko presenečenje smo doživeli na DP deklic do 12 let, kjer je v prvem krogu Anja GAL izločila prvo postavljeno Stefany GRLJ, OSTROVSKA Anja pa je bila boljša od 7. nosilke Lian BENEDEJČIČ. Pri dečkih je od nosilcev doslej izpadel Rene MRAZ, ki ga je premagal Primož ŽIBERT ĐURIČIČ. Tekmovanje se nadaljuje s četrtfinali. Na DP do 16 let, ki se igra v Litiji sta po drugem krogu iz tekme za naslov državne prvakinje izločeni četrta nosilka Lara KRALJ, katero je premagala Tamara ZIDANŠEK in sedma nosilka Sara DJURDJEVIĆ, katero je izločila Sara PALČIČ. Pri fantih v drugem krogu ni bilo presenetljivih izidov, od nosilcev tako v igri ni več 3. nosilca Luke VOLKA, katerega je izločil Nik KRAPEŽ. Tudi tu se tekmovanje nadaljuje s četrtfinalnimi tekmami. Sicer pa je teniški klub AS Litija zagotovil prenos rezultatov od četrtfinalnih srečanj naprej v živo na njihovi spletni strani http://www.as-litija.si/novice/2010/ddp-do-16-let-v-zivo TUKAJ.

Australian Open - Slovenija s štirimi predstavniki

Ljubljana, 16.01.2011

Na prvem turnirju sezone za grand slam Audstralian open v Melbournu , ki se z glavnim turnirjem nadaljuje jutri bodo nastopili štirje naši predstavniki. Polona HERCOG, Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA in Katarina SREBOTNIK. Poloni HERCOG je žreb namenil močno nasprotnico, leto dni starejšo Latvijko z bivališčem na Dunaju, Anastasijo SEVASTOVO, trenutno uvrščeno na 46. mesto lestvice WTA. Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril s Kevinom ANDERSONOM, 26. letnim Južnoafričanom, visokim kar 203 cm, trenutno uvrščenim na 56. mesto lestvice ATP. Grega ŽEMLJA si bo poskušal napredovanje priigrati preko 21. nosilca, Ciprčana Marcosa BAGHDATISA, ki je trenutno uvrščen na 22. mesto lestvice ATP. V konkurenci dvojic bo nastopila tudi Katarina SREBOTNIK, ki bo igrala v paru s Kveto PESCHKE in glede na njune rezultate na prvih dveh turnirjih letos, lahko tudi v Melbournu pruičakujemo odličen izid. Sicer pa sta postavljeni za drugi nosilki in njuni prvi nasprotnici bosta Marina ERAKOVIC in Tamarine TANASUGARN. Polona HERCOG bo v dvojicah nastopila v paru s Petro MARTIC, v prvem krogu pa bosta igrali proti Raquel KOPS-JONES in Abigail SPEARS. V mladinskem turnirju sta za nastop prijavljena Nik RAZBORŠEK in Nastja KOLAR, oba naj bi nastopila v glavnem turnirju. Prva je od naših nastopila Polona HERCOG, ki je žal že tudi izgubila. SEVASTOVA je bila boljša 64 76 (5). TUKAJ.

ITF Bergheim - Matej Leljak osvojil turnir

Ljubljana, 16.01.2011

Matej LELJAK je tako kot je začel, tudi zaključil ITF turnir 4. kategorije v Avstriji. Z zmago namreč. Danes je v finalu z lahkoto opravil s 7. nosilcem Oliverjem FRANKOM iz Nemčije s 63 61. Matej je tako osvojil svoj prvi mladinski ITF turnir v karieri in si priigral novih 40 točk za lestvico ITF. To bo na mladinski lestvici pomenilo premik za 300 mest, tako da bo na novi lestvici uvrščen okrog 430. mesta. TUKAJ.

Futures Plantation (ZDA) - Luka Gregorc osvojil turnir

Ljubljana, 16.01.2011

Odličen konec tedna naših igralcev na mednarodni sceni je na najboljši mogoč način, z zmago na turnirju serije Futures v Plantationu (ZDA) z nagradnim skladom 10.000 $, zaključil Luka GREGORC. V fnalu je premagal Haitijca Olivierja SAJOUSA z rezultatom 36 62 60. TUKAJ.

ITF Turčija in ZDA - Gregorc v polfinalu, Bedene poražen v četrtfinalu

Ljubljana, 15.01.2011

Dobro ta teden igrata naša Luka GREGORC in Aljaž BEDENE. Gregorc je v ZDA na Futuresu v polfinalu. V četrtfinalu je premagal Wayna ODESNIKA 62 67(5) 6, v polfinalu pa ga, potem ko je doslej izločil tri ameriške igralce, čaka Anglež Daniel SMETHURST, 493. igralec lestvice ATP. Aljaž BEDENE je bil v Turčiji v drugem krogu boljši do Bolgara Tihomirja GROZDANOVA 63 76(5), v četrtfinalu pa je klonil proti tretjemu nosilcu, Ukrajincu Artemu SMIRNOVEMU, 402. igralcem lestvice ATP. TUKAJ.

AUS Open - Grega Žemlja in Blaž Kavčič v glavnem turnirju

Ljubljana, 15.01.2011

Grega ŽEMLJA in Blaž KAVČIČ sta se uvrstila na glavni turnir prvega grand slama v sezoni. Grega ŽEMLJA je včeraj v odločilni tekmi premagal Danaia UDOMOCHOKEJA potem ko je izgubil prvi niz 36 naslednja dva pa dobil s 64 61. Danes ponoči je to uspelo še Blažu KVČIČU. Blaž KAVČIČ, ki je v drugem krogu premagal Rika De VOESTA iz Južno afriške republike 76(3) 06 60, je kvalifikacije zaključil z zmago nad 191 cm visokim Avstralcem Gregom JONESOM sicer 254.igralcem svetovne lestvice. Kavčič je slavil 64 64. TUKAJ.

ITF Bergheim - Matej Leljak v finalu

Ljubljana, 14.01.2011

Matej LELJAK nadaljuje z odličnimi predstavami na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Bergheimu. Danes je zabeležil še peto zmago. Potem ko je izločil prvega nosilca in je včeraj gladko premagal osmopostavljenega igralca iz Nemčije Denisa KAPRICA z rezultatom 62 63 je danes meril moči s 3. nosilcem Delfom GOHLKEjem iz Nemčije. Tudi z njim ni imel posebnih težav in ga je premagal s 64 64. Jutri ga čaka finale in še en Nemec, Oliver FRANK, sedmi nosilec. Za ostale naše je bilo nastopov konec že včeraj. Maša MARC je v četrtfinalu posameznic izgubila s 1. nosilko, Švicarko Corino JAGER, 62 62. V paru z Nino NAGODE pa sta klonili tudi v igri dvojic.V polfinalu sta bili boljši Belgijki BENOIT in KERFS. TUKAJ.

Katarina Srebotnik poražena v finalu Sydneya

Ljubljana, 14.01.2011

Katarina SREBOTNIK in njena teniška partnerica Kveta PESCHKE sta izgubili finalno srečanje na WTA turnirju v Sydneyu. V finalu sta bili boljši Čehinji Iveta BENESOVA in Barbora STRYCOVA ZAHLAVOVA 46 64 10-7. Odločil je torej super tie-break, ki je pripadel Čehinjama. TUKAJ.

ITF Bergheim - Leljak in Marc v četrtfinalu, Nagode izpadla

Ljubljana, 13.01.2011

Matej LELJAK in Maša MARC sta se na mladinskem ITF turnirju 4. ranga uvrstila v četrtfinale. Matej LELJAK je izločil 1. nosilca Dominica WEIDINGERJA iz Avstrije 46 76(4) 64 in bo v cetrtfinalu igral z osmopostavljenim Denisom KAPRICEM iz Nemčije. Maša MARC je premagala kvalifikantko iz Nemčije Jessico RAITH 16 64 62, njena nasprotnica v cetrtfinalu pa bo 1. nosilka, Švicarka Corina JAGER. Nina NAGODE je morala v osmini finala priznati premoč Švicarki Seraini JAEGER, ki je zmagala 62 64. Sta se pa Maša MARC in Nina NAGODE uvrstili v polfinale igre dvojic, kjer bosta za nastop v finalu igrali z Belgijskim parom BENOIT/KERFS. TUKAJ.

Na DP do 12 in 16 let so se začeli glavni turnirji

Ljubljana, 13.01.2011

Državni prvenstvi v tenisu v kategorijah do 12 in do 16 let se po odigranih kvalifikacijah nadaljujejo z glavnimi turnirji. V soboto so 1 krog odigrali fantje posamezno in v dvojicah, v nedeljo nadaljujejo s 1. krogom dekleta. Pri fantih do 12 let posebnih presenečenj ni bilo, izpadel je le 7. nosilec Rene MRAZ, katerega je izločil Primož ĐURIČIČ ŽIBERT. Pri fantih do 16 let je nastop zaradi poškodbe odpovedal Maks TEKAVEC, tako da je mesto prvega nosilca zasedel Matic ŠPEC. Sicer pa je prvi tekmovalni dan Nik KRAPEŽ presenetil 3. nosilca Luko VOLKA. KRAPEŽ je bil boljši 63 62. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu dvojic v Sydneyu (v živo), Gregorc v četrtfinalu v ZDA

Ljubljana, 13.01.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE nadaljujeta z odličnimi nastopi v Avstraliji. V polfinalu turnirja v Sydneyu sta v eni uri ekspresno odpravili Poljakinji Klaudio JANS in Alicjo ROSOLSKO 63 61. V finalu bosta za nagrado 32.000 $ in 470 WTA točk igrali s Čehinjama Iveto BENESOVO in Barboro ZHVLAVOVO STRYCOVO. Srečanje se bo začelo ob 09.30 uri. Na turnirju serije Futures v ZDA je Luka GREGORC v prvem krogu premagal Američana Chrisa KWON 64 60, v drugem pa njegovega rojaka Andreo COLLARINI 75 71 in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo igral proti naslednjemu domačinu Waynu ODESNIKU. Rezultat finala iz Sydneya lahko v živo spremljate TUKAJ.

Australian Open - Grega Žemlja v zadnji krog, Maša Zec Peškirič izpadla

Ljubljana, 12.01.2011

Dež povzroča težave organizatorjem tudi danes. Srečanja so se začela kasneje kot je bilo predvideno, zato je nekaj odpovedanih, med njimi tudi tekma Blaža KAVČIČA. Grega ŽEMLJA je dobro nastopil tudi v drugo in premagal Tima SMYCZEKA 61 76 (2) in se bo jutri za nastop na glavnem turnriju pomeril s Tajcem Nadaijom UDOMCHOKEJEM. Za Mašo ZEC PEŠKIRIČ pa je nastopov že konec. Danes je v prvem krogu izgubila z Američanko Irino FALCONI 06 16. TUKAJ.

ITF Bergheim - Leljak, Marc in Nagode z zmagami v naslednji krog

Ljubljana, 12.01.2011

Na ITF turnirju do 18 let v Bergheimu naši nadaljujejo z uspešnimi predstavami. Matej LELJAK je tudi drugo tekmo dobil in se uvrstil med 16 najboljših, kjer se bo pomeril s prvim nosilcem, Dominicom WEIDINGERJEM iz Avstrije. Od turnirja se poslavlja Matija OKORN, ki je v tretjem krogu izgubil z Oliverjem FRANKOM iz Nemčije. Uspešni sta bili dekleti. Nina NAGODE je premagala Federico PRATTI (ITA) 63 64, Maša MARC pa je bila boljša od domačega upa Ann-Sophie SCHWAIGER S 61 62. Obe sta se uvrstili med 16 najboljših. Pri fantih sta danes med dvojicami izpadla Matej LELJAK in Tine RITTER, dvojica Maša MARC/Nina NAGODE pa je bila uspešna. Dekleti sta se z zmago proti paru GEUKENS(Bel)/JANSSEN(Niz) 60 75 uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Nina Potočnik in Bor Schweiger Mužar - državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 12.01.2011

Dobili smo prve državne prvake v letošnjem letu. V Rogaški Slatini so slavili: Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) in Nina POTOČNIK (Ptuj) med posamezniki ter dvojici Nina POTOČNIK/Tamara ZIDANŠEK (Ptuj) pri dekletih in Bor SCHWEIGER MUŽAR/Grega KOKALJ (As Litija) pri fantih. V današnjih finalnih srečanjih posameznikov je bila Nina POTOČNIK boljša od Mance PISLAK (TC Ljubljana) 64, 63, pri fantih pa je Bor SCHWEIGER MUŽAR premagal Grego KOKALJA 46 62 62. V igri dvojic je par Nina POTOČNIK/Tamara ZIDANŠEK premagala dvojico Sara MITRAKOVIČ (Benč)/Manca PISLAK 62 60, dvojica Bor SCHWEIGER MUŽAR/Grega KOKALJ pa je slavila po zmagi nad parom Miha OKORN(Max)/Jakob FILIP ZUPANČIČ(Zklub) 61 63. Nekaj fotografij igralcev in zmagovalcev si lahko ogledate TUKAJ.

Katarina v polfinalu dvojic, Bedene čez prvi krog v Turčiji

Ljubljana, 12.01.2011

Ob največjem turniju ta mesec AUS Open, ki se je s kvalifikacijami začel danes, potekajo tudi turnirji nižjih kategorij. Na najmočnejšem ženskem turnirju pred AUS Open nastopa v Sydneyu, v igri dvojic, Katarina SREBOTNIK, ki je z zmago v Aucklandu odlično začela letošnjo sezono. V Sydneyu sta s Kveto PESCHKE postavljeni za tretji nosilki in sta se že uvrstili v polfinale. V četrtfinalu sta danes premagali Julio GOERGES in Liso RAYMOND 75 62. Na ITF turnirjih serije Futures pa ta teden igrata Luka GREGORC, ki v ZDA še čaka na prvo tekmo in Aljaž BEDENE, ki je v Turčiji v prvem kriogu premagal Aleksandra AGAFONOVA iz Ukrajine 62 61. TUKAJ.

Grega in Blaž v drugem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 11.01.2011

Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA in Maša ZEC PEŠKIRIČ nas bodo predstavljali v kvalifikacijah prvega grand slam turnirja sezone v Melbournu. Danes ponoči je prvi nastop opravil Grega ŽEMLJA in to uspešno. 21. nosilec kvalifikacijskega turnirja (142. mesto ATP), je premagal Sergia GUTIERREZ-FERROL, ki je na 261. mestu lestvice ATP z rezultatom 76(5) 64. 2 uri in 50 minut je potreboval Blaž KAVČIČ, da je strl odpor domačina Benjamina MITCHELLA. Ta je nastopil s posebnim povabilom organizatorja, saj zaseda 610. mesto na letvici ATP. Izjemno izenačeno srečanje je na koncu Blaž vendarle odločil v svojo korist potem, ko je v tretjem nizu pri rezultatu 4-4 naredil odločilni break, odvzel nasprotniku servis brez izgubljene točke in po osvojenem servisu v naslednjem nizu lahko slavil.Zanimivost srečanja, v katerem je Blaž odserviral 12 asov in odigral 55 winerjev ter naredil 10 neprisiljenih napak manj od nasprotnika, pa je bila v priložnostih za break. Blaž si je priigral kar 20 priložnosti za odvzem igre napsprotniku, izkoristil pa 3, medtem ko si je Mitchell priigral le dve priložnosti a obe tudi izkoristil. K sreči to na koncu za Blaža ni bilo usodno. Blaž se bo v drzgem krogu pomeril z Rikom De VOESTOM iz JAR, ki na lestvici ATP zaseda 179. mesto, Grega ŽEMLJA pa bo v drugem krogu igral z Američanom Timom SMYCZEKOM, na lestvici ATP uvrščenim na 174. mesto.Žreb za dekleta je Maši ZEC PEŠKIRIČ v prvem krogu namenil Američanko Irino FALCONI, ki na lestvici WTA zaseda 184. mesto. Žreb za glavni turnir, kamor je že uvrščena Polona HERCOG pa bo organizator opravil v petek. TUKAJ.

Manca Pislak, Nina Potocnik, Grega Kokalj in Schweiger Mužar Bor v boj za naslove

Ljubljana, 11.01.2011

V Rogaški Slatini se zaključuje prvo letošnje dvoransko državno prvenstvo. V finalu deklet bosta igrali 1. in 2. nosilka Manca PISLAK in Nina POTOČNIK, ki bosta odločili, katera je trenutno prva igralka do 14 let. Pri fantih v finalu ne bo 1. nosilca Nika KRAPEŽA, saj ga je v polfinalu izločil Grega KOKALJ. Ta pa bo v finalu igral proti drugemu nosilcu Boru SCHWEIGER MUŽAR. TUKAJ.

ITF Bergheim - naši uspešno začeli

Ljubljana, 11.01.2011

Na ITF turnirju do 18 let, 4. kategorije, v avstrijskem Bergheimu je v zadnjem krogu kvalifikacij izpadla Tina RUPERT. V glavnem turnirju sta bila pri fantih Matija OKORN in Matej LELJAK v prvem krogu prosta, Tine RITTER pa je izgubil s Hrvatom Markom GOLEŠ BABIČ z rezultatom 46 67(3). Pri dekletih so v glavnem turnirju nastopile Maša MARC, Nina NAGODE, Julija JAUK in Mojca FIJAVŽ. Slednji sta v prvem krogu izgubili, Maša MARC je premagala Čehinjo Anouchko ZAMBOCHOVO 64 46 62, Nina NAGODE pa Nemko Dominiko LABUS 63 60. Eva Zagorac in Eva Rihtarsic, ki sta bili sicer prijavljeni na turnir, nista nastopili. V tretje kolo pa sta se že uvrstila Matej LELJAK in Matija OKORN. V drugem krogu je Matej premagal Nemca Yannika ULLRICHA 75 62, Matija pa je bil boljši od Ullrichovega rojaka Davida EISENZAPFA z 26 64 64. Odlično sta začela nastope v igri dvojic Leljak in Ritter, ki sta že dvakrat zmagala in se bosta borila za vstop v četrtfinale. TUKAJ.

V Domžalah smo dobili vse zmagovalce pri najmlajših

Ljubljana, 11.01.2011

V Domžalah se je končal turnir v kategorijah 8 - 11 let za deklice in dečke. Kljub izjemno množični udeležbi je tekmovanje potekalo brez težav. V MINI tenisu je pri fantih slavil Tilen KOVAČ (Šentjur), pri deklicah je zmagala Tina POŠTUVAN (Max Lj). V MIDI tenisu je zmagala Kristina KOFOL (Tenan), pri fantih pa je slavil Vid POTOČAR (Zklub). Pri dečkih do 10 let je zmagal Samuel PATE (Otočec), pri deklicah pa Pia LOVRIČ (Domžale). Pri dečkih do 11 let je slavil Tin KRSTULOVIČ (Štkve), pri deklicah enake starosti pa je slavila Alja KUHAR (MaxLj). Vse rezultate in nekaj fotografij iz turnirja v MIDI tenisu najdete TUKAJ.

Zmagovalca članskih turnirjev Maša Grgan in Stepan Khotulev

Ljubljana, 10.01.2011

Danes smo dobili zmagovalca članskih turnirjev, ki so se igrali ta konec tedna. Oba glede na žrebno listo predstavljata presenečnje, saj nista bila postavljena za nosilca. Maša GRGAN je v ženskem finalu premagala Patricio VOLLMEIER, ki je pri rezultatu 46 63 20 srečanje predala. Izjemno pa je turnir odigral Stepan KHOTULEV, član ljubljanskega Slovana, ki je moral v kvalifikacije, jih uspešno odigral ter se uvrstil v glavni turnir, tu pa po vrsti brez posebnih težav (z izjemo prvega kroga) premagoval nasprotnike, ki so na lestvici uvrščeni precej višje. Odličen konec tedna pa je kronal z zmago v finalnem srečanju. Danes je v finalu premagal še enega kvalifikanta, Boštjana OŠABNIKA z rezultatom 61 62. Žal njunih fotografij še nimamo v arhivu, zato objavljamo samo fotografijo članic. TUKAJ.

Na ITF turnirju do 18 let v Avstriji močno slovensko zastopstvo

Ljubljana, 09.01.2011

V Bergheimu, v Avstriji, se je s kvalifikacijami začel ITF turnir do 18 let za fante in dekleta, na katerega je že po tradiciji odpotovalo močno slovensko zastopstvo. Nekaj igralcev in igralk pod okriljem Teniške zveze Slovenije, nekaj pa v lastni režiji. V kvalifikacijskem turnirju fantov so že nastopili Davorin VALANT, Luka PEHNEC, Gregor DOLINŠEK in Vid LEPEJ. Vsi so z nastopi že končali, Luka PEHNEC v drugem, ostali pa že v prvem krogu. Pri dekletih sta v kvalifikacijskem žrebu Tina RUPERT in Sara DJURDJEVIĆ. Tina je prva nosilka in na nastop še čaka, Sara pa je bila poražena v prvi tekmi. V glavni turnir so od naših prijavljeni Matej LELJAK, Matija OKORN in Tine RITTER pri fantih ter Maša MARC, Nina NAGODE, Eva ZAGORAC, Julija JAUK, Mojca FIJAVŽ in Eva RIHTARŠIČ pri dekletih. Glavni turnir se začne v torek. TUKAJ.

Grega Žemlja v Sydneyu izpadel v kvalifikacijah

Ljubljana, 09.01.2011

Grega ŽEMLJA je pred nastopom na Australian Openu zaigral v kvalifikacijah močnega ATP turnirja v Sydneyu z nagradnim skladom 420.000 $, ki je običajno zadnja preizkušnja za vse najboljše pred prvim grand slamom sezone. Tudi kvalifikacije so bile zaradi tega izjemno močno zaseden, Grega pa je v prvem korgu naletel na 5. nosilca, sicer pa 70. igralca svetovne lestvice, Poljaka Lukasza KUBOTA. Ta je bil boljši in je zmagal 63 64. TUKAJ.

Državno prvenstvo do 14 let - presenetila Anika Makarovič in Aljaž Jakob Kaplja

Ljubljana, 09.01.2011

V Rogaški Slatini se nadaljuje državno prvenstvo v kategoriji deklic in dečkov do 14 let. V obeh kategorijah so zaključili z drugim krogom posameznikov in dvojic, v četrfinale pa so se uvrstili vsi nosilci razen dveh. Presenečenji sta pripravila Anika MAKAROVIČ pri dekletih, ki je izločila 7. postavljeno Zalo DOVNIK iz Maribora 63 64 ter Aljaž Jakob KAPLJA pri fantih, ki je izločil šestopostavljenega LAH Svena iz Ptuja. Tekmovanje se s četrfinali posamezno in polfinali dvojic nadaljuje v torek. TUKAJ.

Na članskih turnirjih finali brez nosilcev

Ljubljana, 09.01.2011

V Krškem so ženski članski turnir pripeljali do finala. V finalu se bosta jutri ob 15. uri pomerili dve nepostavljeni igralki in klubski kolegici iz ŽTKMB Patricia VOLMMEIER in Maša GRGAN. Maša GRGAN je v polfinalu premagala 1. nosilko, še eno igralko ŽTKMB Tadejo DOLINŠEK 60 62, Patricia VOLLMEIER pa je že v drugem krogu izločila 2. nosilko Hano UMEK, v polfinalu pa še Mašo ŠMIC 63 63. Člani so igrali v Kranju in tudi tu se bo finalni obračun odvijal med nepostavljenima igralcema. Odlično sta na turnirju nastopila Stepan KHOTULEV (SL-LJ) in Boštjan OŠABNIK (TR-KR). KHOTULEV je v prvem krogu izločil 5. nosilca Saša BENDETA, v polfinalu pa je pripravil še eno presenečenje, saj je premagal 1. nosilca Tomislava TERNARJA 63 76(6). Drugi presenetljivi finalist pa je Boštjan OŠABNIK, ki je do finala prišel iz kvalifikacij. Za ta rezultat je moral izločiti kar tri postavljene igralce. V prvem krogu je bil boljši od MOŽEK Matica, v četrtfinalu je izločil drugega nosilca ŽITNIK Tilna, v polfinalu pa je bil boljši od Toma KOČEVAR DEŠMAN, katerega je premagal s 46 64 63 in si zasluženo priigral finale. Finalno srečanje se bo odigralo danes ob 10. uri na igriščih TK Triglav Kranj. TUKAJ.

Na članskih turnirjih prišli do četrfinalnih tekem

Ljubljana, 09.01.2011

Na članskih turnirjih, ki se ta konec tedna odvijata v Kočevju in Kranju so danes na vrsti četrtfinalni obračuni. Pri članih so izpadli trije nosilci, v igri pa ostajata prvo in drugopostavljena igralca Tomislav TERNAR in Tilen ŽITNIK. Presenetila so STSIČ Marko, ki je izločil tretjega nosilca Miho MLAKARJA in Stepan KHOTULEV, ki je bil boljši od petega nosilca Saša BENDETA. Pri dekletih je presenetljivo že v prvem krogu izpadla druga nosilka Hana UMEK, ki jo je v izjemno izenačenem srečanju, končalo se je z rezultatom 76 85) 75, izločila Patricia VOLLMEIER, ŠMIC Maša pa je gladko porazila zmagovalko zadnjega turnirja članic, Aleksandro LUKIČ. TUKAJ.

Srebotnik in Peschke osvojili Auckland

Ljubljana, 08.01.2011

Katarina SREBOTNIK je s teniško partnerico Kveto PESCHKE osvojila svoj 24. naslov med dvojicami. V finalu turnirja v Aucklandu z nagradnim skladom 220.000 $ sta brez težav premagali Sofio ARVIDSSON in Marino ERAKOVIĆ 63 60, v manj kot eni uri. Zmagovalki sta si razdeli 5500 $ in dobili 280 točk za svetovno lestvico. Zmaga pa je lep obet pred nadaljevanjem nastopov na avstralski turneji. TUKAJ.

Konec tudi za Mašo Zec Peškirič

Ljubljana, 08.01.2011

V Hobartu je Maša ZEC PEŠKIRIČ končala s tekmovanjem med posamezniki. V drugem krogu kvalifikacij jo je premagala Slovakinja Magdalena RYBARIKOVA 60 36 63. Tako se sedaj tudi ona počasi seli v Melbourne, kjer se sredi drugega tedna začenjajo kvalifikacije za prvi grand slam sezone. TUKAJ.

Pester teniški konec tedna tudi na domačih igriščih

Ljubljana, 06.01.2011

Poleg državnega prvenstva do 14 let, ki se je danes s kvalifikacijami začelo v Rogaški Slatini bodo v Domžalah igrali najmaljši. Deklice in fantje stari od 8 - 11 let se bodo merili v MINI in MIDI tenisu ter v starostnih kategorijah do 10 in 11 let. Za nastope v vseh kategorijah je prijavljenih kar 190 deklic in dečkov. Člani bodo v petek začeli s kvalifikacijskimi tekmami na turnirju v Kranju. Tu bo v glavnem turnirju prvi nosilec Tomislav TERNAR. Članice bodo igrale v Kočevju. Tu kvalifikacij ni, prva nosilka pa bo Tadeja DOLINŠEK. Seveda bomo srpemljali tudi kako bo šlo Tamari ZIDANŠEK v Beogradu na turnirju TE do 14 let in našim članom ter članicam v Avstraliji. TUKAJ.

Polona poražena v Sydneyu, Maša v Hobartu v drugi krog

Ljubljana, 06.01.2011

Nadaljuje se Avstralska turneja in začenjajo se zadnji turnirji pred prvim grand slamom sezone. Na močnejšem ženskem turnirju z nagradnim skladom 618.000 $, ki je kot običajno izjemno močno zaseden, je v kvalifikacijah kot druga nosilka nastopila Polona HERCOG. Njena nasprotnica je bila izkušena ameriška veteranka, 36. letna Jill CRAYBAS. Jill Craybas, ki na lestvici WTA zaseda 98. mesto je bila precej boljša, saj je slavila s 75 61. Poloni je očitno zatajil servis, sa je bil njen izkoristek prvega, predvsem pa drugega servisa precej slabši od nasprotnice. V Hobartu pa je v kvalifikacijah WTA turnirja z nagradnim skladom 220.000 $ nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. Njena nasprotnica v prvem korgu je bila Jin-A LEE iz Koreje, ki ji je srečanje pri rezultatu 22 predala. Maša ZEC PEŠKIRIČ bo v drugem krogu igrala z zmagovalko srečanja Marie-Eve PELLETIER (Can) in Magdalena RYBARIKOVA (Svk). Rybarikova je sedma nosilka, sicer pa uvrščena na 106. mesto lestvice WTA. TUKAJ.

Na turnirju TE v Beogradu Tamara Zidanšek končala v četrtfinalu

Ljubljana, 06.01.2011

Ta teden se v Beogradu odvija mladinski teniški turnir za deklice in dečke do 14 let. Tja je odpotovalo tudi nekaj slovenskih igralcev in igralk. V kvalifikacijah je pri deklicah nastopila Blažka TRATNIK in izgubila v prvem krogu kvalifikacij. Med fanti sta v kvalifikacijah zaigrala Aljaž Jakob KAPLJA, ki je bil uspešen in se s tremi zmagami uvrstil v glavni turnir, tu pa je v drugem krogu izgubil. V kvalifikacijah je nastopil tudi Jernej ZAPLOTNIK, ki je izgubil v drugem krogu, se nato uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec, a tudi tu že v prvem krogu izpadel.V glavnem turnirju deklic sta nastopili Žana LAPAJNE, ki je izgubila v prvem korgu s 1. postavljeno igralko iz Rusije, najuspešnejša med našim zastopstvom pa je bila Tamara ZIDANŠEK, ki se je uvrstila v četrtfinale, kjer pa je izgubila s Slovakinjo Nikolo DOLAKOVO. V paru z Žano LAPAJNE sta se uvrstili v polfinale dvojic, tudi tu pa sta naleteli na DOLAKOVO in partnerico KUZMOVO, ki sta ju premagali z rezultatom 61 63. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu dvojic, v Aucklandu

Ljubljana, 06.01.2011

Katarina Srebotnik se je med dvojicami na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev uvrstila v finale. V polfinalu sta s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta prvi nosilki, premagali 3. nosilki Indijko Sanio Mirza in Čehinjo Renato Voracovo s 6:1 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v finalu pomerili z boljšima iz dvoboja med Švedinjo Sofio Arvidsson in Marino Erakovic z Nove Zelandije ter Francozinjo Alize Cornet in Romunko Edino Gallovits. TUKAJ.

Začenjajo se zimska državna prvenstva

Ljubljana, 05.01.2011

S kategorijo deklic in dečkov do 14 let se začenjajo letošnja zimska državna prvenstva. Prvenstvo do 14 let se začne v četrtek, 6.1.2011 ob 9. uri na igriščih v Rogaški Slatini, s kvalifikacijami dečkov. Podrobnejši razpored najdete v meniju na desni. Državno prvenstvo v kategoriji fantov in deklet do 16 let se začne prihodnji teden v četrtek, 13.1.2011 na igriščih TK AS Litija, s kvalifikacijami fantov. Okvirni razpored tekovanja najdete v Wordovem dokumentu v desnem meniju. Prav tako 13.1.2011 se s kvalifikacijami na Otočcu začenja državno prvenstvo za deklice in dečke do 12 let. TUKAJ.

Na Lemon Bowlu Kristina Novak osvojila 3-4 mesto, na Kostariki Tjaša Šrimpf izgubila v drugem korgu

Ljubljana, 04.01.2011

Na najmočnejšem mladinskem turnirju ta teden, 47. Coffe Bowlu na Kostariki, turnir je 1. ranga, je nastopala Tjaša ŠRIMPF. Tjaša je bila v prvem krogu uspešna in je brez težav premagala Japonko Ayako OKUNO 60 62, tudi na tem turnirju pa nima sreče z žrebom. Potem, ko je prejšnji teden v Venezueli v drugem krogu naletela na prvo nosilko in kasnejšo zmagovalko turnirja, jo ¸je na Kostariki v drugem krogu čakala druga nosilka Caroline GARCIA iz Francije, 18. igralka mladinske svetovne lestvice. Srečanje je bilo v prvem nizu povsem izenačeno, v podaljšani igri pa ga je na 3 dobila Francozinja, ki je nato zanesljivo osvojila še drugi niz. Končni izid je bil 76 (3) 62 za Caroline GARCIA.Desetletna Kristina NOVAK je ta teden nastopila na popularnem Lemon Bowlu v Rimu. Bila je edina slovenska predstavnica na tem tekmovanju, nastopala pa je v konkurenci dvanajstletnic. Na turnirju je odigrala štiri srečanja in se prebila vse do polfinala, kjer je morala priznati premoč domači igralkji. Tako je osvojila končno 3-4 mesto, kar je lep uspeh, saj je igrala v konkurenci deklic, ki so eno leto starejše. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil četrtfinalno srečanje z Berdychom

Ljubljana, 04.01.2011

Blaž KAVČIČ je izjemno začel novo sezono. V prvem srečanju na turnirju Aircel Chennai Open 2011, v Indiji z nagradnim skladom 398,250 $ je z igrišča odpihnil 45. igralca svetovne lestvice Francoza Jeremya CHARDYA z rezultatom 63 62. Blaž KAVČIČ je odlično serviral in vračal začetni udarec nasprotnika, končna razlika pa je bila 20 točk, razmerje osvojenih točk je bilo 59 - 39 v korist Blaža KAVČIČA. S to zmago si je že priigral novih 20 ATP točk. Njegov nasprotnik v drugem krogu je bil skoraj že veteran, namreč 31. letni Američan Robert KENDRICK, 114. igralec svetovne lestvice, ki je bil najvišje v karieri uvrščen na 69. mesto v letu 2009. Tudi tokrat Blaž ni imel težav in je srečanje suvereno odločil sebi v prid. To kaže tudi končni rezultat 62 62. Blaž KAVČIČ je z uvrstitvijo v četrfinale dosegel svoj največji uspeh na turnirjih serije ATP, tu pa je danes igral s šestim igralcem svetovne lestvice, 1. nosilcem na turnirju, Čehom Tomasom BERDYCHOM. 1. nosilec je bil po pričakovanju premočan nasprotnik in je slavil 63 63, a končno razmerje +11 točk v kosris Čeha pove, da je bil dvoboj vendarle dokaj izenačen. Blaž je danes naredil veliko dvojnih napak (9), pa tudi sicer je bila statistika na strani Čeha. Z osvojitvijo novih 45 točk se bo Blaž približal najboljši stoterici, če se že ne bo prebil vanjo. Njegov naslednji turnir je Australian Open. TUKAJ.

Polona Hercog poražena v uvodnih nastopih nove sezone

Ljubljana, 03.01.2011

Na WTA turnirju v Avstralskem Brisbaneu se je danes začela nova teniška sezona tudi za Polono HERCOG. V prvem krogu 220.000 $ vrednega turnirja je zaigrala proti Čehinji Iveti BENESOVI, ki je lestvici uvrscena dvanajst mest za Polono. V napetem srečanju, predvsem v drugem nizu, je bila na koncu, po uri in dvajsetih minutah, boljša Benesova z rezultatom 62 75. Polona je imela v drugem nizu z breakom že prednost 42 in je servirala za 52, vendar pa servisa ni uspela zadržati in Benesova je priloznost izkoristila in srečanje odločila v svojo korist. Polona je izgubila tudi v prvem krogu igre dvojic. S Petro Martič sta klonili proti Hlavackovi in Hradecki z rezultatom 75 62. V prvem krogu dvojic pa je uspešno nastopila Katarina SREBOTNIK, ki tudi letos nastopa v paru s Čehinjo Kveto PESCHKE. V prvem krogu sta kot prvi nosilki premagali tajsko/japonski par Noppawan Lertcheewakarn/Aiko Nakamura 63 62. TUKAJ.

Grega Žemlja izgubil v drugem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 02.01.2011

Grega Žemlja je kvalifikacije v Brisbaneu začel z zmago. V prvem krogu je premagal domačina Samuela GROTHA 63 36 64. Zelo izenačeno srečanje je Žemlja dobil z razliko treh točk, Grothu pa tudi 26 asov ni zadostovalo za zmago. Grega je moral v istem dnevu na igrišče še enkrat in še enkrat je igral proti Avstralcu. Njegov nasprotnik je bil Matthew EBDEN, srečanje pa se je ponovno končalo v treh nizih. Prvega je dobil Žemlja 75, drugega Ebden 76 (1), v tretjem pa je Grega vodil s 43, nato pa je prišla usodna deveta igra v kateri je izgubil servis. Ebden priložnosti ni izpustil in je na koncu slavil 64. TUKAJ.

Konec odmora za najboljše teniške igralce in igralke

Ljubljana, 01.01.2011

Za najboljše teniške igralce in igralke se je kratek odmor med zaključkom stare in nove sezone hitro končal. Že nekaj časa so se morali pripravljati na nove nastope, ki se te dni začenjajo v Avstraliji, Indiji in še kje. Tudi tokrat pa ne bodo minili brez naših predstavnikov. Na WTA turnirju v Brisbaneu z nagradnim skladom 220.000 $ bo v glavnem turnirju igrala Polona HERCOG. Njena prva nasprotnica bo Iveta BENESOVA. Žal se je turnir že končal za Mašo ZEC PEŠKIRIČ, ki je v prvem krogu kvalifikacij zmagala, v drugem pa izgubila s 1. nosilko kvalifikacij Anastasio PIVOVAROVO 64 61. Na ATP turnirju z nagradnim skladom 398,250 $ v Indiji bo v glavnem turnirju nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov prvi nasprotnik bo 45. igralec ATP lestvice, Francoz Jeremy CHARDY. V Brisbaneu bo v kvalifikacijah ATP turnirja z nagradnim skladom 422.300 $ nastopil Grega ŽEMLJA. Kot drugi nosilec bo najprej igral z domačinom Samuelom GROTHOM. S turnirji pa so že začeli tudi v mlajših kategorijah. Tjaša ŠRIMPF je novo leto pričakala na ITF turnirju kategorjie A v Mehiki. V prvem krogu je bila uspešna, v drugem pa je izgubila s 1. nosilko, An-Sophie MESTACH iz Belgije, 10 mladinko na svetu z rezultatom 63 64. Pot jo sedaj vodi na Kostariko, na turnir ITF 1. kategorije. V Rimu pa se te dni začenja eden največjih turnirjev na svetu za najmlajše, Lemon Bowl. Iz Slovenije sta prijavljeni Kristina NOVAK v kategoriji deklic do 12 let in Blažka TRATNIK v kategoriji deklic do 14 let. Kako bo šlo našim predstavnikom boste lahko izvedeli na spletnih straneh TZS. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.