Aljaž Bedene končal v polfinalu F2 v Turčiji, Gregorc uspešen, Pislak ne

Ljubljana

Na Futures F2 v Turčiji je Aljaž BEDENE zaključil z nastopi v polfinalu. Tu je igral proti Srbu Dušanu LAJOVIČU in po dobljenem prvem nizu s 76(5) in pri zaostanku 56 v drugem nizu srečanje zaradi poškodbe predal. Na drugih mednarodnih turnirjih, ki bodo potekali ta teden so se že začeli nastopi naših predstavnikov. Na Challengerju v Honolulu, ZDA, je Luka GREGORC v prvem krogu kvalifikacij deklasiral Švicarja Danila CASANOVO, ki je nastopil s povabilom organizatorja. Rezultat 61 61. V drugem krogu bo igral z Ivanom ANIKANOVIM iz Ukrajine. Na istem turnirju je v glavni turnir že uvrščen Grega ŽEMLJA. Na turnirju v Tarbesu, najeminentnejšem turnirju do 14 let v Evropi je Manca PISLAK v drugem krogu tesno izgubila. Z domačinko Cecilio BAHLOUL sta vse tri nize končali v tie-breaku, kar se, še posebej pri mladincih, ne zgodi prav pogosto. Na koncu je slavila Francozinja 76(5), 67(4) in 76(3). V prvem krogu je bila danes uspešna Nina POTOČNIK, ki je premagala Latvijko Darto-Elizabete EMULINA 64 62. V torek bo med posamezniki nastopil Grega KOKALJ, svi trije naši predstavniki pa tudi v igri dvojic.