Slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih

Ljubljana

Medtem, ko najboljši merijo moči na prvem grand slam turnirju sezone v Avstraliji se nekateri igralci in igralke merijo na turnirjih nižjih kategorij. V Indijo so se na turnir z nagradnim skladom 25.000 $ odpravile tri naše teniške igralke Anja PRISLAN, Dalila JAKUPOVIČ in Tadeja MAJERIČ. Vse tri so tudi že nastopile in to uspešno, saj so v prvem krogu zmagale. Žal je žreb nanesel, da se bosta že v drugem krogu med sabo pomerili Anja PRISLAN in Dalila JAKUPOVIČ, ki je tretja nosilka na turnirju. Sicer pa je v prvem krogu Anja PRISLAN premagala Garimo VATWANI (IND) 61 61, Dalila JAKUPOVIČ je izločila Rusmi CHAKRAVARTHI (IND) 6-4 7-6(3), druga nosilka Tadeja MAJERIČ pa je bila boljša od
Ashvarye SHRIVASTAVE (IND) 6-0 6-2. V ZDA bo na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ nastopila Andreja KLEPAČ. Njena prva nasprotnica bo Alexa GLATCH (ZDA). Na mladinskem turnirju ITF 1. kategorije, ki služi kot priprava na mladinski Australian Open je nastopil Nik RAZBORŠEK, ki pa je v prvem krogu izgubil z Nemcem Patrickom ELIASOM 6-4 6-7(4) 3-6. Nika sedaj čaka nastop na odprtem prvenstvu Avstralije, ki se za mladince začne prihodnji teden in kjer bo v glavnem turnirju deklet nastopila tudi Nastja KOLAR.