prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Marec 2010

Arhiv novic - marec 2010

Vsi naši izgubili že v uvodnem krogu

Ljubljana, 31.03.2010

Zvezde na nebu ta teden našim igralcem očitno niso bile naklonjene, saj so kar po tekočem traku izgubljali že v prvem krogu. Na zadnjem od treh ITF Futures tekmovanj v Istri (vsak od njih je imel denarni sklad 10.000 ameriških dolarjev) je Tilna Žitnika s 61 62 premagal Hrvat Marin Draganja, Janeza Semrajca s 61 75 Čeh Jiri Skoloudik, Tadeja Turka pa s 63 75 Španec Oscar Sabate-Bretos. V prvem krogu ATP challenger turnirja v Neaplju je Španec Albert Ramos-Vinolas s 64 61 premagal našega Blaža Kavčiča, ki je v tem dvoboju staknil manjšo poškodbo in zato tudi predal dvoboj drugega kroga v konkurenci dvojic. V Rusiji je na 50.000 dolarskem ITF turnriju nastopila Tadeja Majerič, a tudi ona izpadla že v prvem krogu. S 76 75 jo je ugnala Rusinja Valeria Savinykh. Na sliki je Janez Semrajc. Preberi več TUKAJ.

Poletna ljubljanska liga za posemeznike, dvojice in ekipe

Ljubljana, 31.03.2010

Teniška zveza Slovenije in Teniški center Ljubljana sta organizatorja ljubljanske poletne teniške lige za posameznike, dvojice in ekipe. Liga, ki bo organizirana posebej za dame in posebej za gospode, se bo dogajala na igriščih TC Ljubljana v Šiški (tam, kjer se igra ljubljanski challenger) in sicer od maja do septembra. Vsi prijavljeni bodo glede na znanje oziroma kvaliteto igranja razdeljeni po posameznih skupinah (prva liga, druga liga, itd.), osnovna in najtežja naloga ligaške komisije v prvem letu pa bo sestaviti skupine igralcev približno enake kvalitete, pri tem pa starost niti ni važna (v zimski varianti ljubljanske lige, ki poteka v teniški dvorani Harmonija Mengeš, je tik pred zaključkom v konkurenci precej mlajših tekmecev v vodstvu Marjan Šircelj, ki je že dopolnil 50 let). Preberi vse o novoustanovljeni poletni ljubljanski ligi TUKAJ.

Drugi registracijski rok poteče v sredo

Ljubljana, 29.03.2010

Ponovno vas obveščamo, da se 2. registracijski rok zaključuje v sredo 31.3.2010. Vljudno vas prosimo, da preverite, če ste registrirali vse igralce, ki v sezoni 2010 želijo nastopati na tekmovanjih TZS. Za informacije in pomoč smo vam na voljo na telefonski številki 01-430 66 90 in e-naslovu info@teniska-zveza.si. TUKAJ.

Zaključek primorskih teniških lig

Vanganel, 29.03.2010

V teniškem centru v Vanganelu se je v soboto končala še zadnja tekma v okviru primorskih zimskih teniških lig. Le nekaj minut po zadnji tekmi se je pričela tudi slovesna podelitev pokalov in priznanj najboljšim ekipam in posameznikom, posebna priznanja pa je organizator tekmovanja agencija JHF podelila tudi nekaterim posameznikom, ki so tako ali drugače zaznamovali potem primorske lige. Preberi več TUKAJ.

Zmagoviti pohod dvojice Srebotnik/ Peschke zaustavljen

Ljubljana, 29.03.2010

Osmi nosilki WTA tekmovanja v Miamiju Rusinja Makarova in Kitajka Pengova sta v drugem krogu zaustavili niz zmag naše Katarine Srebotnik in Čehinje Kvete Peschke (prejšnji teden sta zmagali na turnirju v Indian Wellsu). Končni rezultat je bil 64 63. Bolj se je svojega nastopa v dvojicah veselil Blaž Kavčič, ki je v prvem krogu ATP challenger turnirja v Italiji skupaj s Hrvatom Francom Škugorjem s 61 64 premagal čilensko-argentinsko navezo Garcia/Migani. Preberi več TUKAJ.

Turk v glavnem turnirju, Rola in Rmuš izgubila

Ljubljana, 29.03.2010

Od treh naših igralcev, ki so nastopili v finalu kvalifikacij zadnjega od treh ITF Futures mednarodnih tekmovanj v Istri, se je v glavni turnir uvrstil samo Tadej Turk. Martin Rmuš je s 64 63 izgubil proti prvemu nosilcu Čilencu Urzui-Riveri, Blaž Rola s 62 36 76 proti Italijanu Ghedinu, Tadej Turk pa je s 62 16 61 premagal devetega nosilca Romuna Erlica.V glavnem turnirju bo Španec Sabate-Bretos prvi Tadejev nasprotnik, Tilen Žitnik, ki je za nastop v glavnem turnirju dobil povabilo, pa se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Draganjo. Preberi več TUKAJ.

Poraz Aljaža Bedeneta, trije naši v finalu kvalifikacij Rovinja

Ljubljana, 28.03.2010

29-letni Italijan Francesco Aldi, ki je na jakostni lestvici ATP na 276. mestu, je bil v drugem krogu 30.000 dolarskega ATP challenger turnirja v Neaplju usoden za našega Aljaža Bedeneta, rezultat dvoboja pa je bil 61 63. V glavnem turnirju omenjenega tekmovanja bo nastopil Blaž Kavčič, ki se bo po vsej verjetnosti v torek pomeril s Špancem Albertom Ramosom-Vinolasom. V Rovinju, kjer potekajo kvalifikacije tretjega ITF Futures tekmovanja, imamo Slovenci v finalu tri svoje predstavnike: Blaža Rolo, Martina Rmuša in Tadeja TUrka. Preberi več TUKAJ.

Švicarka Bacsinszky zaustavila Polono Hercog, zmaga Srebotnikove

Ljubljana, 28.03.2010

Švicarka Timea Bacsinszky je v osmini finala WTA turnirja v Miamiju s 62 62 premagal našo Polono Hercog, v prvem krogu konkurence dvojic pa sta Katarina Srebotnik in njena soigralka Kveta Peschke s 62 60 razbili svoji nasprotnici Italijanko Garbin in Španko Ruano Pascual. Hercogova bo naslednji ponedeljek po vsej verjetnosti prvič v karieri na lestvici WTA uvrščena med najboljših 50 igralk na svetu Preberi več TUKAJ.

Iz naših klubov - skupščina ŠTK Velenje in TK Kamnik

Ljubljana, 27.03.2010

Danes je v Beli dvorani v Velenju potekala redna skupščina Šaleškega teniškega kluba Velenje, katere se je udeležilo kar 45 članov kluba. Skupščina je potrdila vsa podana poročila: klub je v finančnem smislu poslovno leto 2009 zaključil s pozitivnim rezultatom, v tekmovalnem smislu pa pokazal pozitivni trend razvoja, tako da bo v letu 2010 klub nastopal v ligaškem tekmovanju v kategorijah 12, 14 let in v 2. članski ligi, kjer je lani osvojil 1. mesto. Prav tako je bil sprejet plan dela kluba za leto 2010. Zelo aktivna je bila tudi sekcija rekreativcev in sekcija veteranov, ki uspešno tekmuje v slovenski veteranski ligi. Po končani skupščini sta »dva Matjaža« (op. urednik Končan in Grosman) opravila žreb za že tradicionalni teniški turnir, kjer ni manjkalo tudi tisto, kar se nekaj ur vrti nad ognjem.Skupščino so pred dnevi imeli tudi v Kamniku, kje je po izteku mandata Stojana Crnkoviča novi predsednik postal Matjaž Pogačar, ki je predstavil zelo ambiciozen program dela, omenimo naj samo organizacijo prvega državnega prvenstva za rekreativce, o katerem pa boste več lahko prebrali v naslednjih dneh. Tudi oni imajo v tekmovalnem smislu zelo velike ambicije, saj se v klub kot tekmovalci vračajo igralci kalibra Boštjan Repanšek, Anže Čevka in Igor Knez, vse številčnejša in uspešnejša pa je tudi teniška šola. TUKAJ.

Kavčič premagal Marrera, v četrtfinalu pa klonil proti Bolleliju

Ljubljana, 27.03.2010

Blaž Kavčič je včeraj na ATP challenger turnirju v italijanski Barletti v drugem krogu s 75 57 63 premagal Španca Davida Marrera, nato pa še isti dan s 75 75 izgubil proti Italijanu Simoneju Bolelliju. Z uvrstitvijo v četrtfinale je osvojil novih 15 točk za jakostno lestvico ATP. Danes se že začenjajo kvalifikacije 30.000 dolarskega challengerja v Neaplju, v njih pa bo nastopil tudi Aljaž Bedene, ki se bo v prvem krogu pomeril z Nemcem Gojowczykom. Danes se začenjajo tudi kvalifikacije zadnjega od treh ITF Futures tekmovanj v Istri, tudi to tekmovanje se igra v Rovinju, v njih pa bo zaigralo kar 9 Slovencev. Preberi več TUKAJ.

Lep uspeh naših igralcev na TE turnirju v Košicah

Ljubljana, 25.03.2010

Kar lepo število slovenskih igralcev se je udeležilo mednarodnega tekmovanja do 14 let v slovaških Košicah, kjer so dosegli lep ekipni in posamični uspeh. V glavnem turnirju za fante se je Maks Tekavec uvrstil v polfinale, kjer se je odlično upiral kasnejšemu zmagovalcu Madžaru Biru, polfinale pa se je uvrstila tudi Nina Potočnik, ki je skupaj s Saro Palčič celo zmagala v konkurenci dvojic. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič v boju za četrtfinale, poraz Bedeneta in Rmuša

Ljubljana, 25.03.2010

Na ATP Challenger turnirju v italijanski Barletti je Aljaž Bedene proti Špancu Albertu Ramosu-Vinolasu s 57 76 76 sicer izgubil dvoboj drugega kroga, a nima razloga za nezadovoljstvo: spoznanje, da si zelo blizu najboljšim, je za nadaljevanje kariere veliko več vredno kot kakšna posamična zmaga. Danes je prvič nastopil tudi Blaž Kavčič in pričakovano težko s 46 64 63 premagal španskega veterana Alberta Martina, ki je bil pred leti že na 36. mestu ATP lestvice. Le nekaj ur po tem dvoboju je moral Blaž ponovno na igrišče, tudi tokrat je bil njegov nasprotnik Španec in sicer David Marrero, tekma pa je bila pri vodstvu Blaža Kavčiča s 75 33 prekinjena in se bo nadaljevala jutri. V Rovinju je v dvoboju drugega kroga ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev Martin Rmuš s 60 64 izgubil proti Srbu Davidu Saviču, obilo smole pa je imela naša dvojica Tilen Žitnik/Rok Jarc, ki je v prvem krogu proti Hrvatu Draganji in Nemcu Stebu zapravila vodstvo z 8/3 v zadnjem nizu in tudi eno "meč žogico". Preberi več TUKAJ.

Hercogova v tretjem krogu WTA turnirja v Miamiju

Ljubljana, 25.03.2010

Polona Hercog je v drugem krogu več milijonskega WTA tekmovanju v Miamiju s 76 63 premagala 30. nosilko turnirja Kanadčanko Aleksandro Wozniak. V osmini finala bo nasprotnica Polone bodisi Švicarka Timea Bacsinszky bodisi Kitajka Li. Na 25.000 dolasrkem ITF turnirju v Moskvi se j ev drugem krogu od nadaljnjega tekmovanja morala posloviti naša Tadeja Majerič. Po zmagi v prvem krogu s 63 16 64 nad Ukrajinko Arefyevo je v drugem krogu s 62 62 izgubila proti Rusinji Lapushchenkovi. Zelo solidno je na 10.000 dolasrkem turnirju v Italiji zaigrala tudi Dalila Jakupovič, saj se je uvrstila v četrtfinale, kjer pa je s 62 62 izgubila proti domačinki Erici Zanchetti. Preberi ve. čPreberi več TUKAJ.

Četrti finalni turnir do 12 let - Lah, Mraz, Rant in Roša

Ljubljana, 25.03.2010

V teniškem klubu Domžale in v teniškem klubu Jaki šport se je odvijal četrti finalni turnir do 12 let. Turnir A je pri dečkih zanesljivo dobil prvi nosilec Sven Lah, ki je v finalu s 63 62 premagal Anžeta Arha, pri dekletih pa je slavila Hana Mraz, s 64 62 je v finalu premagal prvo nosilko Sašo Klaneček. Turnir B sta pri fantih osvojila Roša Luka, pri dekletih pa Tjaša Rant. Preberi več TUKAJ.

Ime tedna - dajte svoj glas Blažu Kavčiču

Ljubljana, 25.03.2010

Vsak ponedeljek med predlaganimi kandidati za Ime tedna poslušalci Vala 202 izberejo tistega, ki je v minulem tednu naredil korak dlje, stopil iz povprečja, dosegel več. Kako poteka izbor kandidatov - do petka opoldne na Valu 202 pričakujejo vaše predloge s kratko utemeljitvijo na e-poštni naslov imetedna@rtvslo.si ali na telefonskem odzivniku 01/475 2008. Dajte svoj glas Blažu Kavčiču, ki se je ta teden kot prvi Slovenec v zgodovini uvrstil med top 100 igralce na svetu. Preberi več TUKAJ.

Univerzitetno prvenstvo v TA Breskvar

Ljubljana, 25.03.2010

Na igriščih Teniške akademije Breskvar v Ljubljani se bo igralo univerzitetno prvesntvo v tenisu in sicer v sredo 7.4.2010 (v primeru večjega števila prijav se bo prvenstvo igralo tudi še v četrtek). Rok za prijave je petek 2.4.2010. Preberi razpis TUKAJ.

Patty Schnyder boljša od Katarine Srebotnik

Ljubljana, 25.03.2010

Katarina Srebotnik se je v prvem krogu velikega WTA turnirja v Miamiju pomerila s slovito Švicarko Patty Schnyder, ki je našo igralko premagala s 62 67 61. Švicarka je bila v prvem in tretjem nizu precej boljša od naše Katarine, ki pa je v drugem nizu pokazala igro, ki kaže na to, da Katarina v nadaljevanju sezone lahko upa na boljše čase. Potreben je čas, tekme in rezultati bodo s takšno igro, kot jo je Katarina pokazala v drugem niz, prav gotovo prišli. Preberi več TUKAJ.

Koledar poletje 2010

Ljubljana, 24.03.2010

Tekmovalno-registracijska komisija (TRK) in delavci pisarne TZS so pripravili koledar tekmovanj za obdobje april-okober 2010. Preberi več TUKAJ.

Tilnu Žitniku ni uspelo osvojiti svoje prve ATP točke

Ljubljana, 24.03.2010

V prvem krogu glavnega turnirja ITF Futures tekmovanja z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev, ki se igra v Rovinju, sta se pomerila naša igralca Tilen Žitnik in Martin Rmuš, s 61 64 pa je bil uspešnejši slednji. Tilen, ki se je zavedal lepe priložnosti, da osvoji svojo prvo ATP točko v karieri, je začel nervozno, v nadalejvanju dvoboja pa se je sprostil, pokazal svoj talent in le za las izgubil drugi niz in s tem dvoboj. Martin se bo v drugem krogu pomeril s Srbom Davidom Savičem. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene premagal Brizzija, Grega Žemlja izgubil

Ljubljana, 24.03.2010

Aljaž Bedene se očitno zelo hitro prilagaja na turnirje, ki so po kvaliteti stopničko više od tistih, ki jih je igral do sedaj. Lansko leto je bil "serijski morilec nasprotnikov" na 10 in 15.000 dolarskih ITF Futures tekmovanjih, očitno pa bo s to "dobro prakso" nadaljeval tudi na ATP tekmovanjih iz serije challenger. Danes je namreč po treh zmagah v kvalifikacijah ATP challengerja v Italiji v prvem krogu glavnega turnirja s 64 64 premagal Italijana Alberta Brizzija in si prislužil sedem ATP točk. Na žalost je na že na uvodni tekmi spodrsnilo Gregi Žemlji, ki je v prvem krogu istega turnirja s 64 76 izgubil proti Italijanu Bolelliju. Blaž Kavčič se bo jutri pomeril s Špancem Albertom Martinom (dvoboj je bil zaradi dežja prestavljen) in če zmaga, bo moral jutri nastopiti še enkrat. Preberi več TUKAJ.

Prva teniška olimpijada 2010

Liga, 23.03.2010

Na teniških igriščih Max cluba je bila v soboto organizirana in izvedena prva teniška olimpijada v letu 2010. V sončni soboti so se v teniških igrah (spretnosti v obvladovanju loparja, žoge in svojega telesa) pomerilo pet ekip in skupaj s svojimi mentorji pokazali obilo spretnosti. Najuspešnejša ekipa je bila ekipa osnovne šole Trnovo iz Ljubljane, drugo mesto je osvojila ekipa iz Novega mesta in tretje novinci ekipa iz Trbovelj. Vzdušje si lahko pogledate na fotografijah na spodnji povezavi, povabili pa bi vas na drugo teniško olimpijado v mesecu aprilu (točneje 24.4.2010), ki bo v Novem mestu. Preberi več TUKAJ.

Liga v Litiji - Božjak Dorči še brez poraza, mrtvi tek vodilnih deklet

Litija, 23.03.2010

Litijska rekreativna liga se dogaja s svetlobno hitrostjo, najbolj zagnani so odigrali že 19 dvobojev. V moški konkurenci grenkobe poraza ni okusil samo še Borči Božjak (igra v tretji ligi), pri dekletih pa so vodilne tri igralke Karmen Kristan, Jolanda Zodar in Joži Lukač doslej uspešno odbile vse napade konkurence in so še brez poraza. Komentar k dogajanju v ligi: Petkov odlični koncert Oliverja Dragojeviča, ki je navdušil številne prisotne v BOB Bowlingu je v Rekreativni teniški ligi TK AS Litija nedvomno pustil tudi posledice. Če je bila organizatorica koncerta "šefica" Melita Poglajen še v petek Oliverjeva "Cesarica", je bila dan zatem le še "cviče bez vode", kar je s pridom izkoristila Natalia Verhovec in zabeležila svojo drugo zmago. V ženski ligi je lepo presenečenje pripravila Vesna Kolčan, saj je s 95 premagala Tino Mandič. v derbi tekmah ženske lige je Karmen Kristan premagala Nejo Razboršek, Joži Lukač pa Branko Kogovšek, tako da se tudi pri gospeh in gospodičnah obeta hud boj za končne razvrstitve. V 1.moški ligi odmeva "labodji spev" Jožeta Resnika, ki je premagal v zadnjih srečanjih zelo slabega Blaža Rozmana. Prihajajoča pomlad je že v svojih prvih dneh močno utrudila veterana lig Bena Sedevčiča in Sreča Rozina, tako da sta svoje visoke uvrstitve v 2.ligi kar precej poslabšala. Tiho pa se ob svojem pivu in suhi salami "muza" Srečko Radulovič, zmaguje tekmo za tekmo in že vidi luč na koncu tunela, kjer piše: "obstanek v 2.ligi", zelo težko pa se bo kaj takega pripetilo njegovemu prijatelju, "sopivcu" in "sojedcu" Iztoku Krivorotovu. V 3.ligi je po dolgem okrevanju zaigral Rok Brodar in z zmago proti Boštjanu Kaplanu napovedal boj za najvišja mesta. Derbi "ATA" lige je po tradiciji dobil Andrej Poglajen, Bertu Pavliju pa je nedvomno ostal "umetniški" vtis. V 4.ligi je boj za napredovanje še naprej zelo srdit, svojo "računico" je pristavil še Drago Kijevčanin. V 5.ligi je že nekaj časa jasno, da bodo po vsej verjetnosti napredovali Mitja Štrubelj, Primož Rome in Franc Kralj, boj za kvalifikacijsko srečanje pa je odprt. Tudi naslednji vikend bo zelo pestro... TUKAJ.

V Rovinju naprej samo Rmuš, v prvem krogu igra z Žitnikom

Ljubljana, 23.03.2010

Kvalifikacije drugega ITF Futures turnirja, ki se igra v Rovinju, je od Slovencev uspešno opravil samo Martin Rmuš, ki je v finalu s 63 62 premagal Čeha Romana Vogelija. V finalu kvalifikacij sta zaigrala tudi Miha Mlakar in Klemen Kovačič, ki pa sta na žalost izgubila - Miho je kar s 61 60 premagal Avstrijec Magg, Klemna pa s 76 62 Hrvat Sančič. V prvem krogu glavnega turnirja bo poleg Rmuša zaigral še Tilen Žitnik, naša igralca pa bosta med samo odločila, kdo bo dobil ATP točko (za Tilna bi to bila prva ATP točka v karieri). Preberi več TUKAJ.

Odličen začetek Polone Hercog v Miamiju

Ljubljana, 23.03.2010

Polona Hercog je v prvem krogu velikega WTA turnirja v Miamiju s 63 60 premagala Čehinjo Barboro Zahlavovo Strycovo, v drugem krogu pa se bo pomerila z 31. nosilko turnirja Kanadčanko Aleksandro Wozniak. Katarina Srebotnik se bo na istem turnirju jutri pomerila s staro znanko Švicarko Patty Schnyder. Prvi krog je z odliko opravila tudi Dalila Jakupovič, saj je na 10.000 dolarskem turnirju v italijanskem mestu Pomezia s 62 63 premagala domačinko Giulio Gasparri, rezultata Tadeje Majerič, ki se bo v prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Moskvi pomerila z Ukrajinko Tetyano Erefyevo, pa do zaključka redakcije še nismo prejeli. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič kot prvi Slovenec član elitnih 100

Ljubljana, 22.03.2010

Blaž Kavčič je na najnovejši ATP jakostni lestvici za posameznike uvrščen na 96. mesto, kar je prva uvrstitev kakšnega od Slovencev med najboljših 100 igralcev na svetu v zgodovini. S tem so se končala ugibanja, ali lahko Slovenci naredimo "top 100" igralca - Blaževa uvrstitev je prav gotovo tudi dokaz kvalitete slovenske stroke in sistema kot takega. Ob tem zgodovinskem dogodku se porajajo nova vprašanja: ali lahko Blaž seže še više? Mu bodo sedaj sledili tudi ostali igralci? Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - napeto, da bolj napeto ne more biti

Ljubljana, 22.03.2010

Le najboljši režiserji filmskih grozljivk bi si lahko zamisli bolj zanimiv in napet zaključek prve skupine ljubljanske lige. Do konca je le še eno kolo in nekaj prestavljenih dvobojev, prav nič pa ni odločeno ne v boju za prvo mesto ne v boju za četro mesto, ki še vodi v razigravanje (play-off). Marjan Šircelj je v tem trenutku brez izgubljenega dvoboja trdno na prvem mestu, a ga lahko v primeru poraza z 2/0 v nizih v medsebojnem dvoboju zadnjega kroga prehiti Uroš Petrič. V boju za četrto mesto sicer najbolje kaže Tadeju Petriču, ki ima le točko manj od Igorja Vučka in Mihe Cerarja ter dva neodigrana dvoboja, a v teh dveh dvobojih se mora pomeriti z Jerkom in Cerarjem, kar je za njegovo koleno zaradi nedolgo nazaj prestane operacij kar težka naloga. V drugi skupini ljubljanske lige je v zanesljivem vodstvu Jaka Brumen, ki je v derbiju sedmega kroga zanesljivo s 64 62 odpravil Ambroža Cevca. V drugi liga za "odkritje sezone" velja Kamničan Jure Urankar, ki je na tretjem mestu, za ovratnik pa mu dihata "nogometaš" Uroš Stanič" in "abrahamovec" ter prav tako Kamničan Milan Završnik. Preberi več TUKAJ.

Prijave za ligaško tekmovanje 2010

Ljubljana, 22.03.2010

Obveščamo vas, da je potrebno do danes (ponedeljek 22.3.2010) poslati prve prijave (samo klub, brez tekmovalcev) za ligaško tekmovanje vseh starostnih kategorij za leto 2010. Preberi več TUKAJ.

Eva Zagorac zmagala na turnirju do 18 let v Mariboru

Ljubljana, 21.03.2010

Štirinajstletna Eva Zagorac, članica ŽTK Maribor, je zmagovalka odprtega prvenstva za dekleta do 18 let v Mariboru. V finalu je gladko s 62 63 premagala Tino Mohorčič, največji korak h končni zmagi pa je Eva naredila v polfinalu, kjer je s 67 64 63 premagala Tino Rupert. Fantje igrajo v teniškem klubu Olimpija Ljubljana, v finale pa sta se uvrstila Domen Vertot, v četrtfinalu je premagal prvega nosilca Mateja Leljaka, in Jan Romih, ki je prav tako v četrtfinalu premagal drugega nosilca Bruna Šteha. Preberi več TUKAJ.

Na ITF turnirju v Rovinju slabo vreme vpliva na razpored

Ljubljana, 21.03.2010

Potek kvalifikacij drugega ITF Futures tekmovanja v Rovinju, na katerem igra tudi veliko naših igralcev, moti slabo vreme, tako da danes niso mogli izpeljati celotnega programa, dvobojev tretjega kroga namreč. Vemo pa, da na tem tekmovanju v glavnem turnirju ne bomo videli Andraža Bedeneta, ki je s 62 57 64 izgubil proti Hrvatu Marinu Draganji, v igri pa so še vedno Martin Rmuš, Klemen Kovačič in Miha Mlakar - slednji bo v finalu kvalifikacij zaigral proti Avstrijcu Christianu Maggu.. Preberi več TUKAJ.

Pet naših deklet ta teden v lovu na nove WTA točke

Ljubljana, 21.03.2010

Polona Hercog in Katarina Srebotnik sta že udeleženki glavnega turnirja WTA tekmovanja, ki se igra v Miamiju in ki ima nagradni sklad 4.500.000 ameriških dolarjev, mesto med elito pa si bo skušala zagotoviti tudi Maša Zec Peškirič, ki v prvem krogu kvalifikacij igra proti rutinirani in zelo neugodni Tajki Tanasugarn. Ta teden bosta zaigrali tudi Tadeja Mejerič, ki igra na ITF tekmovanju nagradnim skladom 25.000 dolarjev v Moskvi ter Dalila Jakupovič, ki bo nastopila na 10.000 dolarskem ITF turnirju v italijanski Pomeziji. Preberi več TUKAJ.

Trije Slovenci v glavnem turnirju Barlette

Ljubljana, 21.03.2010

Aljaž Bedene je s tremi zmagami uspešno prestal kvalifikacije ATP challenger turnirja v Barletti. Po zmagi v uvodnem krogu kvalifikacij nad Čilencem Adrianom Garcio s 75 62 je danes v drugem krogu s 62 46 64 premagal še Nizozemca Jasseja Huto Galunga in nato v finalu kvalifikacij s 63 63 62 še Brazilca Rogeria Dutra da Silvo. V glavnem turnirju imamo tako kar tri slovenske igralce, saj sta kot neposredno uvrščena v njem tudi Blaž kavčič in Grega Žemlja. TUKAJ.

Zmaga za Katarino Srebotnik v dvojicah!

Ljubljana, 21.03.2010

Katarina Srebotnik in njena soigralka Čehinja Kveta Peschke sta postali zmagovalki WTA tekmovanja v ameriškem Indian Wellsu v konkurenci dvojic. V finalu sta po ogorčenem in napetem boju s 64 26 10-5 premagali Rusinjo Nadio Petrovo in Avstralko Amando Stosur ter si razdelili nekaj več kot 230.000 ameriških dolarjev. Katarina si je z zmago prislužila tudi 1000 točk za lestvico WTA. Preberi več TUKAJ.

Andraž Bedene premagal Toma Kočevarja Dešmana

Ljubljana, 20.03.2010

V kvalifikacijah drugega ITF Futures tekmovanja iz serije "istarske riviere", ki se igra v Rovinju, je Andraž Bedene v vseslovenskem obračunu s 64 63 premagal Toma Kočevarja Dešmana, v drugi krog pa so se uvrstili tudi Martin Rmuš, Zoran Golubovič, Klemen Kovačič, Sašo Bende in Miha Mlakar. Tudi v drugem krogu bomo gledali dvoboj dveh Slovencev, saj se bosta pomerila Golubovič in Rmuš. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja ob dva tie-breaka in ob zmago, Bedene naprej

Ljubljana, 20.03.2010

Grega Žemlja je le za las izgubil svoj polfinalni dvoboj na ATP challenger turnirju v italijanski Caltanissetti, saj ga je Nizozemec Robin Haase po dveh urah in pol premagal s 46 76 76. Grega si je z uvrstitvijo v polfinale priigral 33 ATP točk. Bolj uspešen pa je bil v kvalifikacijah ATP challengerja v Barletti (tudi Italija) Aljaž Bedene. V prvem krogu je s 75 62 premagal Čilenca Adriana Garcio, v drugem pa se bo pomeril z Nizozmecem Huto Galungom. Preberi več TUKAJ.

Aljaž na ATP challengerju v Barletti, veliko naših v Rovinju

Ljubljana, 19.03.2010

Aljaž Bedene bo ta konec tedna nastopil v kvalifikacijah ATP challengerja v italijanski Barletti, kjer se bo v prvem krogu pomeril s Čilencem Adrianom Garcio. Igralca sta se pomerila že v kvalifikacijah challengerja v Caltanissetti, po hudem boju pa je zmagal Aljaž. Pričenja se tudi drugi ITF Futures turnir v Istri, igra se v Rovinju, na njem pa bo v kvalifikacijah nastopilo lepo število Slovencev. Med zanimivejše dvoboje prvega kroga spada dvoboj med Andražem Bedenetom in Tomom Kočevarjem Dešmanom, po daljšem času pa bo spet nastopil Zoran Golubovič, ki se bo v prvem krogu pomeril z Britancem Ogierjem. Preberi več TUKAJ.

Žemlja v polfinalu, Srebotnikova v finalu

Ljubljana, 19.03.2010

Hrvat Antonio Veič je na poti do četrtfinale ATP challengerja v Italiji premagal dva odlična igralca: prvega nosilca Španca Santiaga Venuro in Italijana Filippa Volandrija, zato je Grega v četrtfinalni dvoboj z Veičem šel zelo skoncentriran in motiviran, kar se mu je na koncu obrestovalo. Hrvata je galdko premagal in sicer z rezultatom 62 62. Tudi Gregin polfinalni nasprotnik ne bo od muh - Nizozemec Robin Haase je v tem trenutku sicer šele na 331. mestu ATP lestvice, a je pred poškodbo bil že na 56. mestu, njegova forma pa je vse boljša. Na WTA turnirju v Indian Wellsu naša Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke dokazujeta, da sta odličen par. Danes sta v polfinalu s 16 63 10-4 premagali kitajski par Chan/Zheng, v finalu pa bosta njuni nasprotnici Rusinja Petrova in Avstralka Stosur. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu Indian Wellsa

Ljubljana, 18.03.2010

Katarina Srebotnik, ki je na velikem WTA turnirju v ameriškem mestu Indian Wells v konkurenci posameznic izgubila že v prvem krogu, blesti v konkurenci dvojic. V četrtfinalu sta skupaj s Čehinjo Kveto Peschke s 46 76 10-5 premagali dvojico Kirilenko/Radwanska, v polfinalu pa se bosta udarili s Kitajkama Chang in Zheng. Preberi več TUKAJ.

Žemlja v četrtfinalu, Kavčič ne

Ljubljana, 18.03.2010

Grega Žemlja je na ATP challenger turnirju v Italiji v četrtfinalu s 75 67 63 premagal mladega in zelo obetavnega Ukrajinca Uladzimira Ignatika. V četrtfinalu se bo Grega pomeril s Hrvatom Antoniom Veičem, ki je že v prvem krogu presenetil prvega nosilca Santiaga Venturo. Blaž Kavčič je na žalost v drugem krogu ATP challengerja v Maroku izgubil, s 64 63 ga je premagal Italijan Flavio Cipolla. Blaž je nastopil tudi v konkurenci dvojic, a izgubil že v prvem krogu. V drugem krogu ITF Futures turnirja v Poreču je izgubil tudi Andraž Bedene. Američan Dennis Zivkovic se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec in priložnost zaenkrat odlično izkorišča. Andraža je premagal s 75 62. Preberi več TUKAJ.

Za Grego Žemljo Zampieri le težji trening

Ljubljana, 17.03.2010

Član slovenske reprezentance za Davisov pokal Grega Žemlja je v prvem krogu ATP challenger turnirja z nagradnim skladom 42.500 EUR, ki se igra v italijanskem mestu Caltanissetta, gladko in hitro s 63 62 opdpravil Brazilca Zampierija. V drugem krogu bo Gregin nasprotnik 183. igralec sveta 19-letni Belorus Uladzimir Ignatik, ki si dokaj hitro utira pot med najboljše igralce tenisa na svetu. Na ITF Futures tekmovanju v Poreču sta v glavni turnir uvrščena dva slovenska igralca. Andraž Bedene je po zmagoslavju v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja z 16 64 62 presenetljivo ugnal rutiniranega igralca Bosne in Hercegovine Ismarja Gorčiča, medtem ko je Tilen Žitnik kot povabljenec v prvem krogu s 63 62 izgubil proti šestemu nosilci Italijanu Violi. Preberi več TUKAJ.

Semrajc poražen v Turčiji, Andraž Bedene v glavni turnir Poreča

Ljubljana, 16.03.2010

V turški Antalyi se igra 10.000 dolarsko tekmovanje iz serije ITF Futures, na njem pa je sodeloval tudi Janez Semrajc. V prvem krogu glavnega turnirja se je pomeril s sedmim nosilcem Fincem Timom Nieminenom in izgubil s 76 64. Več razloga za zadovoljstvo ima Andraž Bedene, ki je v finalu kvalifikacij ITF Futures turnirja v Poreču s 64 63 premagal Črnogorca Ljubomira Čelebiča in se s tem uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v prvem krogu pomeril z igralcem Bosne in Hercegovine Ismarjem Gorčičem. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič brez večjih težav do zmage v prvem krogu

Ljubljana, 16.03.2010

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP Challenger turnirja v Maroku, ki ima nagradni sklad 106.500 EUR, brez večjih težav po slabi uri igranja s 61 63 premagal španskega kvalifikanta Sergia Gutierrez-Ferrola in se uvrstil v drugi krog, kjer ga čaka zmagovalec dvoboja med Italijanom Cipollo in Maročanom Ziadijem. Blaž je s to zmago osvojil 10 ATP točk. Preberi več TUKAJ.

Rok Jarc še ni za staro šaro

Maribor, 16.03.2010

V finalu odprtega prvenstva za člane, ki ga je organiziral Železničarski teniški klub Maribor je bivši reprezentant slovenske vrste za Davisov pokal Rok Jarc, ki se v zadnjih letih posveča trenerskemu delu, s 76 16 63 premagal domačega igralca Anžeta Kapuna. Pri članicah je slavila Maša Marc. Preberi več TUKAJ.

Aljaž za las prekratek, izgubil tudi Luka

Ljubljana, 16.03.2010

V finalu kvalifikacij ATP challenger turnirja v Italiji je Argentinec Martin Alund s 64 64 premagal našega Alaža Bedeneta. Na tem tekmovanju v glavnem turnriju igra tudi Grega Žemlja, ki bo svoj prvi dvoboj proti Brazilcu Zampieriju igral v sredo. V kvalifikacijah challengerja v ZDA je bil poražen tudi Luka Gregorc. V drugem krogu ga je s 76 16 63 premagal Američan Alex Bogomolov ml. Na ITF Futures tekmovanju v Švici je Tom Kočevar Dešman izgubil v prvem krogu kvalifikacij, s 46 76 63 ga je premagal Italijan Roberto Marcora. Na enem najstarejših ITF tekmovanj na svetu, Istarski rivijeri, v kvalifikacijah zaenkrat zelo dobro igra Andraž Bedene, ki se bo za uvrstitev v glavni turnir v finalu kvalifikacij pomeril s Črnogorcem Ljubomirom Čelebičem. Preberi več TUKAJ.

Seminar za nove glavne sodnike

Ljubljana, 16.03.2010

Sodniška organizacija pri TZS obvešča, da bo v mesecu aprilu organizirala sodniški seminar za nove glavne sodnike. Teoretični del seminarja bo od 9. do 11.4.2010 potekal na Otočcu, praktični del pa 17. in 18.4.2010 na enem od tekmovanj s koledarja TZS. Preberi več TUKAJ.

Končano državno prvenstvo za veterane v konkurenci dvojic

Ljubljana, 15.03.2010

V teniškem centru Millenium v Ljubljani so se minuli konec tedna v konkurenci dvojic pomerili slovenski veterani. Po kvalifikacijskem delu, ki je potekal po sistemu Round Robin, so se v zaključni fazi tekmovanja z osvojitvijo naslova državnega prvaka najbolj izkazali Ribičič/Simonič (+35), Konjar Petkovšek (+40), Leben/Zule (+45) in Rakun/Štrukelj (+55) v moški konkurenci in dvojica Zakeršnik/Zupan v ženski konkurenci. Po državnih prvenstvih v konkurenci posameznikov in dvojic sta najuspešnejša Igor Rakun in Sandi Pekovšek, ki se edina lahko pohvalita z dvojnim naslovom državnega prvaka. Preberi več TUKAJ.

Pislakovi uspelo "maščevanje", pri fantih Germič in Zaplotnik

Ljubljana, 15.03.2010

V Ljubljani in Krškem se je danes končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. V organizaciji Teniškega centra Ljubljana je potekalo tekmovanje za dekleta, kjer sta se v finalu pomerili finalistki zadnjega odprtega prvenstva v Litiji Manca Pislak in Natalija Šipek. Medtem ko je bila v Litiji kar s 64 60 uspešnejša Natalija, je bila tokrat s 63 76 boljša Manca. Fantje so A turnir igrali v Krškem, presenetljivo pa je zmagovalec postal Aleš Germič, ki je v finalu s 64 64 premagal Luko Volk, ki je po zmagi na tekmovanju v Kranju v januarju letošnjega leta še drugič zapovrstjo osvojil drugo mesto. Turnir B za fante, ki je potekal na Športplusu, je s finalno zmago 61 63 nad Andrejem Šušteršičem dobil Jernej Zaplotnik. Preberi več TUKAJ.

Ekipa Sežane prvak druge primorske lige

Koper, 15.03.2010

Samo še kolo ali dve sta do konca vseh zimskih primorskih lig, ekipno tekmovanje v drugi lgi pa se je že končalo. Prvak je zasluženo postala ekipa Sežane, ki si tudi v zadnjem kolu ni "privoščila" spodrsljaja, na katerega je čakala drugouvrščena ekipa Kluba 66 iz Bukovice pri Novi Gorici. Tretje mesto je osvojila ekipa Hrvatinov, ki je v zadnjem krogu sicer izgubila proti Vanganelu, a zadržala visok položaj na lestivici. Preberi več TUKAJ.

Danes začetek drugega registracijskega roka

Ljubljana, 15.03.2010

Danes (ponedeljek 15.3.2010) se začenja drugi registracijski rok, trajal pa bo vse do vključno srede 31.3.2010. Vsi klubi imajo priložnost, da v drugem roku registrirajo še zadnje svoje tekmovalce, ki naj bi v letošnji tekmovalni sezoni igrali "za njihove barve", seveda pa se lahko registrirajo tudi sodniki, trenerji in vsi drugi, ki tega še niso storili. Registracije se po novem lahko opravijo izključno preko e-pošte in sicer na e-poštni naslov orbita@siol.net. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene dvakrat uspešen na challengerju v Italiji

Ljubljana, 14.03.2010

Aljaž Bedene je v kvalifikacijah ATP challengerja v italijanskem mestu Caltanissetta dosegle dve zmagi, V prvem krogu je s 61 60 premagal domačega povabljenca Carusa, v frugem krogu pa s 75 26 75 čilenskega rutinerja Adriana Garcio. V finalu kvalifikacij se bo Aljaž pomeril z Argentincem Martinom Alundom. Na tem tekmovanju nastopa tudi Grega Žemlja, ki pa ima mesto v glavnem turnirju že zagotovljeno, za uvod pa se bo pomeril z Brazilcem Zampierijem. Svojo maroško turnejo nadaljuje tudi Blaž kavčič, tokrat bo nastopil v glavnem turnirju 106.500 EUR vrednega ATP challengerja v Marakechu. Blažev prvi nasprotnik bo španski kvalifikant Gutierrez-Ferrol. Preberi več TUKAJ.

Maša Marc še 22. zapored, pri fantih v finalu Kapun in Jarc

Maribor, 14.03.2010

Železničarski teniški klub Maribor je gostitelj odprtega prvenstva za člane in čalanice. Članice so zaradi manjšega števila prijavljenih igralk tekmovanje končale že danes, zmagovalka pa je postala Maša Marc, ki je v finalu s 36 62 63 premagala prvo nosilko Tadejo Dolinšek in s tem na nacionalnih tekmovanjih (nastopa v konkurenci do 16 in 18 let in v članski konkurenci) dobila še 22. dvoboj zapovrstjo. Pri fantih sta se v finale uvrstila Anže Kapun in Rok Jarc, tako da "stara šola" v slovenskem tenisu očitno še vedno veliko pomeni (Kaun je letnik 1984, Jarc pa 1985). Preberi več TUKAJ.

Francozinja in Nemec usodna za Polono in Blaža

Ljubljana, 13.03.2010

Polona Hercog je na WTA tekmovanju v Indian Wellsu v konkurenci posameznic v drugem krogu zaigrala proti 14. igralki sveta Francozinji Bartoli in izgubila s 64 62. Poraz je doživel tudi Blaž Kavčič, saj ga je v četrtfinalu ATP challenger turnirja v Maroku s 62 62 premagal Nemec Bastian Knittel. Blaž je z uvrstitvijo v četrtfinale osvojil 17 ATP točk, vsi pa bomo, v pričakovanju zgodovinske uvrstitve med najboljših 100 na svetu kakšnega od naših, z zanimanjem čakali na rezultate igralcev, ki so nekaj mest za Blažem. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič po izjemno hudem boju v četrtfinale

Ljubljana, 12.03.2010

Blaž Kavčič je pred nekaj minutami v dvoboju drugega kroga na ATP challenger turnirju v Maroku s 67 64 75 premagal Ukrajinca Sergeyeva in se s tem uvrstil v četrtfinale, kjer se bo še danes pomeril z Nemcem Bastianom Knittlom. Preberi več TUKAJ.

"Črn" dan za naše igralce na mednarodni sceni

Ljubljana, 12.03.2010

Vsi trije slovenski igralci, ki so danes v konkurenci posameznikov nastopili na različnih mednarodnih tekmovanjih, so bili poraženi. Katarina Srebotnik je na 4,5 mio. dolarjev vrednem WTA tekmovanju v Indian Wellsu dvoboj prvega kroga proti Avstrijki Bammer sicer dobro začela in prvi niz dobila s 63. V nadaljevanju pa se je pokazalo, da Katarina po dolgi odsotnosti fizično še ni popolnoma nared, tako da je na koncu dvoboj dobila Bammerjeva s 36 75 61. Janez Semrajc je drugem krogu ITF Futures tekmovanju v Turčiji zaigral proti Italijanu Thomasu Fabbianiju in spet po pravi drami v treh nizih izgubil s 36 76 67. Tudi on se po poškodbi počasi vrača v pravo formo. Na podobnem tekmovanju v Švici je Tom Kočevar Dešman v drugem krogu s 75 64 izgubil proti Francozu Mathieju Guenaju. Preberi več TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman do novih ATP točk v Švici

Ljubljana, 11.03.2010

Tom Kočevar Dešman igra na 10.000 dolarskem ITF tekmovanju v Švici. Zaradi slabšege uvrstitve na ATP lestvice je moral v kvalifikacije, kjer je dosegel tri zmage in se uvrstil v glavni turnir. V njem je potrebno zmagati vsaj en dvoboj, da igralec lahko osvoji eno ATP točko in to je Tomu tudi uspelo. V prvem krogu je v skoraj tri ure trajajočem dvoboju z Italijanom Matteom Volantejem, ki je na letvici ATP več kot tisoč mest boljši od Toma, na koncu slavil s 76 67 64. Podobno napeta dvoboja sta igrala tudi Borut Puc in Janez Semrajc. Puc, ki sodeluje na ITF tekmovanju v Kanadi, je v prvem krogu izgubil z Američan Klingeman in to s 61 46 64, Semrajc pa je v prvem krogu ITF Futures turnirja v Turčiji v treh nizih s 57 63 63 odpravil Srba Lajoviča. Preberi več TUKAJ.

Polona v drugem krogu Indian Wellsa

Ljubljana, 11.03.2010

Polona Hercog je v prvem krogu WTA tekmovanja, ki ima nagradni sklad kar 4,5 mil. dolarjev in ki se igra v Indian Wellsu, s 75 in 64 premagala Romunko Olaru, v drugem krogu pa se bo pomerila z 11. nosilko Francozinjo Bartoli. V konkurenci dvojic je zaigrala tudi Katarina Srebotnik in bila uspešna, saj sta s Čehinjo Kveto Peschke s 64 61 premagali par Alona Bondarenko/Galina Voskoboeva. Katarina se bo v prevm krogu turnirja posameznic danes pomerila z Avstrijko Bammer. Preberi več TUKAJ.

Katarina in Polona v glavnem turnirju, Maša izpadla

Ljubljana, 10.03.2010

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 4.500.000 USD, ki se igra v ameriškem Indian Wellsu, bosta v glavnem turnirju zaigrali tudi Polona Hercog in Katarina Srebotnik (nastop neposredno v glavnem turnirju ji omogoča pravilo "protected rankinga - zaščitene uvrsttve"). V prvem krogu se bo Polona pomerila z Romunko Ioano Raluco Olaru, Katarina pa z Avstrijko Sybille Bammer. V kvalifikacijah tega tekmovanja je zaigrala tudi Maša Zec Peškirič, a že v prvem krogu s 63 61 izgubila proti Paragvajki Rossani De los Rios. Preberi več TUKAJ.

Kavčič zlahka opravil z Ungurjem, Gregorc izgubil

Ljubljana, 10.03.2010

Blaž Kavčič se je moral kaj hitro navaditi na spremembo podlage, na kateri se igra 42.500 € ATP challenger turnir v Rabatu. Prejšnji teden je v dvoboju Davisovega pokala proti Norveški igral na trdi podlagi, v Maroku pa se igra na pesku. Blažu je tudi "aklimatizacija" (beri prehod iz mrzlega Osla v mnogo toplejši Rabat) zelo dobro uspela, tako da v prvem krogu glavnega turnrija ni imel večjih težav z Romunom Adrianom Ungurjem in ga premagal s 63 61. V drugem krogu bo Blažev nasprotnik Ukrajinec Ivan Sergeyev, ki je presenetljivo s 64 62 premagal Alžirca Uahaba, kar kaže, da je Ukrajinec v zelo dobri formi in bo nevaren nasprotnik tudi Blažu. Blaž je z zmago v prvem krogu dobil 8 ATP točk, za jakostno lestvico ATP pa to pomeni povečanje skupnega števila točk samo za 3, saj se Blažu že "odbijajo" točke zaradi pravila 18-ih turnirjev, ki štejejo za točke. Blaž bo po novem na ATP lestvici imel najmanj 514 točk in s tem naj bi se po točkah izenačil z Američanom Odesnikom, ki se nahaja na 100. mestu. Seveda so na različnih turnirjih v igri tudi drugi igralci, ki so za Blažem, tako da bo na "najbolj pomembno novico v zgodovini slovenskega moškega tenisa" še malo počakati. V kvalifikacijah ATP Tour turnirja v Indian Wellsu je Luka Gregorc v prvem krogu s 75 64 izgubil proti Američanu Donaldu Youngu. Preberi več TUKAJ.

Kavčič v Maroku, Kočevar Dešman uspešen v Švici

Ljubljana, 09.03.2010

Ta teden bo za slovenske igralce tenisa zelo pomemben, saj se Blaž Kavčič v lovu za zgodovinsko uvrstitev med najboljših 100 na svetu podal v Maroko, kjer se bo v prvem krogu 42.500 € vrednega ATP challenger turnirja pomeril z Romunom Adrianom Ungurjem. ATP challenger turnir poteka tudi v Sarajevu, kjer je v kvalifikacijah nastopil naš Blaž Rola. Na žalost je že v prvem krogu naletel na boljšega nasprotnika, to je bil Hrvat Franco Škugor. V Turčiji bo na ITF Futires turnirju znova preveril svojo formo in počutje Janez Semrajc, ki se bo kot osmi nosilec v prvem krogu z neugodnim Srbom Dušanom Lajovičem. V Švici, kjer se prav tako igra ITF Futures turnir, edinemu slovenskemu predstavniku Tomu Kočevarju Dešmanu zaenkrat kaže zelo dobro, saj je v kvalifikacijah dosegel tri zmage, v glavnem turnirju pa o v prvem krogu zaigral proti Italijanu Matteu Volanteju. V kvalifikacijah ATP Tour turnirja v Indian Wellsu bo zaigral tudi Luka Gregorc, njegov prvi nasprotnik pa je Američan Donald Young. Preberi več TUKAJ.

Turnir 8-11 let v Ljubljani - blizu 300 igralcev

Ljubljana, 09.03.2010

Na odprtem prvenstvu v organizaciji Z sport kluba iz Ljubljane je nastopilo približno 280 najmlajših v mini in midi ter "normalnem" tenisu. Zmagovalci so postali Pia Lovrič (Domžale), Samuel Pate (Otočec), Tilen Potočnik (Jaki), Alja Kuhar (Max - zmagala je tako v kategoriji midi tenis kot tudi tenis do 10 let), Igor Komac (Igor), Karin Kresal (Koper) in Jan Vehovec (Tenan). Organizator je tudi letos izvedel zelo kvaliteno prireditev, zaradi velikega števila prijav pa so mu pri izvedbi v smislu najema igrišč pomagali tudi nekateri ljubljanski klubi. Preberi več TUKAJ.

Licenčni trenerski seminar na Otočcu

Ljubljana, 09.03.2010

Trenerska organizacija TZS bo 13. in 14. marca 2010 na Otočcu organizirala licenčni seminar, ki ga bo vodil priznani kanadski strokovnjak Larry Jurovich. Larry je mednarodni predavatelj in svetovalec angleške teniške zveze (LTA), kjer je trenutno vodja izobraževanja trenerjev. Je bivši teniški profesionalec, dolgoletni nacionalni trener, trener DC igralcev in FC igralk.Preberi več TUKAJ.

OP 16 Jaki - Rihard Rožac preko kvalifikacij do zmage

Ljubljana, 08.03.2010

V organizaciji teniškega kluba Jaki šport se je danes končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Rihard Rožac, sicer prvi nosilec glavnega turnirja, je moral zaradi pozne prijave v kvalifikacije, a to ga ni preveč motilo, tako da je v zaključnem dvoboju s 16 62 64 premagal Urha Kranjca Domitra in osvojil prvo mesto. Pri dekletih je slavila druga nosilka Eva Zagorac, ki je v finalu prepričljivo s 62 60 premagala Saro Djurdjevič. Sara je v polfinalu premagala prvo nosilko Tino Mohorčič, pa čeprav je prvi niz izgubila kar s 6/0. Preberi več TUKAJ.

TK Portovald - šport in umetnost z roko v roki....

Novo mesto, 08.03.2010

Teniški klub Portovald iz Novega mesta je skupaj z vrtcem Pedenjped dne 2.3.2010 ob 17.30 uri slovesno odprl razstavo pod imenom "Vesela žogica". Gre za projekt, ki ga je teniški klub skupaj z vrtcem Pedenjped pripravil v okviru meseca športa. Otroci so v okviru projekta spoznali teniško igro in se seznanili s teniško panogo. Kot zaključek projeka "Vesela žogica" so prav otroci izdelovali iz teniški žogic vesele žogice, ki so jih prejeli na predstavitvi. Na otvoritvi razstave so svoje izdelke pokazali svojim najbližjim. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska rekreativna liga - Luka Madjar premagal Uroša Petriča!

Mengeš, 08.03.2010

V prvi skupini ljubljanske rekreativne lige se tekmovanje počasi zaključuje, v vodstvu pa je brez poraza in s samo eno izgubljeno točko Marjan Šircelj. Še vedno pa se lahko zgodi, da Šircelj ne bo osvojil prvega mesta, saj ga v zadnjem kolo čaka dvoboj z Urošem Petričem, ki je doslej izgubil štiri točke. V primeru zmage slednjega z dva proti nič v nizih in seveda ob predpostavki, da bodo vsi favoriti do konca dobili tudi vse druge dvoboje, bo zmagovalec postal prav Uroš Petrič. V drugi skupini je na prvem mestu s samimi zmagami Jaka Brumen, ki bo tudi na zaključnem turnirju (play-offu) najboljših štirih iz vsake skupine prav gotovo ciljal na končno zmago in s tem na naziv najboljšega rekreativca v Ljubljani. Preberi več TUKAJ.

Norveška Vs Slovenija 0/5 - v drugem krogu z Bolgarijo

Ljubljana, 06.03.2010

Slovenija je v prvem krogu druge skupine evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal v gosteh s 5/0 premagala reprezentanco Norveške. Najboljši Slovenec Blaž Kavčič je v petek gladko s 62 64 62 premagal drugega Norvežana Stiana Borettija, v drugem dvoboju petkovega programa pa je naš drugi igralec Grega Žemlja s 62 62 76 premagal prvega Norvežana Erlinga Tveita. Včeraj se je odigral dvoboj dvojic in sicer med Borettijem in Tveitom ter Gregorcem in Žemljo, dobila pa sta ga naša s 67 67 57, tako da je bila tekma že po drugem dnevu odločena v našo korist. Danes se je kapetan Blaž Trupej odločil za zamanjevo dveh igralcev - Luka Gregorc je s 61 63 premagal Fredrika Aska, Aljaž Bedene pa s 63 62 Stiana Borettija. Naši v drugem krogu igrajo proti Bolgarom, ki so doma premagali Monako. TUKAJ.

Začenja Kavčič, za njim Žemlja

Ljubljana, 04.03.2010

Današnji žreb je določil, da bosta tekmo prvega kroga druge evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal med reprezentancama Norveške in Slovenije začela drugi Norvežan Stian Boretti in prvi Slovenec Blaž Kavčič, za njima pa se bosta v okviru petkovega urnika pomerila še prvi norveški igralec Erling Tveit in drugi Slovenec Grega Žemlja. V soboto se bodo v dvojicah pomerili Boretti in Tveit ter Luka Gregorc in Grega Žemlja, nedeljski program pa bosta začela prva igralca Kavčič in Tveit, končala pa druga Žemlja in Boretti. Preberi več TUKAJ.

Davis Cup 2010 Norveška Vs Slovenija - danes žreb

Ljubljana, 04.03.2010

Prvo dejanje tekme prvega kroga druge skupine evro-afriške cone za Davisov pokal med reprezentancama Norveške in Slovenije bo današnji žreb, ki bo ob 13. uri in ki bo odločil, kdo bo jutri ob 15.00 uri prvi stopil na osrednje igrišče teniške dvorane v Oslu, ki sprejme 500 gledalcev. Naši se na Norveškem počutijo dobro in so vsi zdravi, pa tudi Greenset podlaga jim ne povzroča prevelikih težav. Preberi več TUKAJ.

Rusinja Pavlyuchenkova zaustavila Polono

Ljubljana, 04.03.2010

Tretja nosilka WTA turnirja v mehiškem Monterreyu Rusinja Anastasia Pavlyuchenkova, ki se na lestvici WTA nahaja na 27. mestu, je v drugem krogu s 62 63 premagala našo Polono Hercog. V kvalifikacijah 25.000 dolarskega ITF turnirja v ameriškem Hammondu se je preizkusila Petra Rampre, ki pa je po uvodni zmagi proti Nemki Livadaru v finalu s 63 75 izgubila proti Nemki Stoop. Preberi več TUKAJ.

Z Jaki športom na spomladanske priprave v Rovinj

Ljubljana, 04.03.2010

Jaki šport iz Ljubljane vabi vse otroke od 6. leta starosti naprej na tradicionalne 5-dnevne spomladanske teniške priprave, ki bodo potekale od 10. do 14. aprila 2010 v Rovinju. Otroci bodo v Rovinju preživeli dneve polne tenisa, športa, zabave in druženja. Za vse udeležence bo organiziran avtobusni prevoz v obe smeri. Preberi več TUKAJ.

Tekmovanje od 8 do 11 let v ljubljanskem Z sport klubu

Ljubljana, 03.03.2010

Ta konec tedna bo v organizaciji ljubljanskega Z sport kluba potekalo tekmovanje v kategorji od 8 do 11 let. Lansko leto je bilo tekmovanje odlično organizirano in tudi letos bo po vsej verjetnosti tako. Prizadevni organizatorji z Luko Zalaznikom na čelu so z generalnima pokroviteljema Adriatic Slovenico in Wilsonom uspeli zagotoviti praktične nagrade za vse udeležence, nagrade za žrebanje ter praktične nagrade in pokale za najboljše, ljubljanska picerija Pinki pa bo priskrbela brezplačni sendvič za vsakega udeleženca. Oglejte si, kje se nahaja Zklub TUKAJ.

Polona Hercog nadaljuje z dobrimi igrami v Mehiki

Ljubljana, 03.03.2010

Polona Hercog po uspehu kariere (finale v Acapulcu) nadaljuje z mehiško turnejo. Ta teden nastopa na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Monterreyu, ki je nekoliko močnejši kot turnir v Acapulcu, saj Polone ni med nosilkami. V prvem krogu se je Polona pomerila z italijansko kvalfikantko Corrino Dentoni in jo premagala s 62 64. Preberi več TUKAJ.

Teniška zveza Slovenije danes praznuje svoj 70. rojstni dan

Ljubljana, 02.03.2010

Pisatelj Ivan Tavčar je bil prvi Slovenec, ki je zgradil teniško igrišče. Zgradil ga je na svojem posestvu na Visokem v Poljanski dolini leta 1897. Tudi on sam je igral tenis in pri tem užival v njem kot v igri in športu. Ob prelomu stoletja so bila teniška igrišča že tudi ob boljših hotelih v "mondenih" središčih, za katera so takrat veljali Bled, Portorož in Rogaška Slatina. Prvi slovenski teniški klub je bil leta 1899 ustanovljen v Celju. Žal njegova zgodovina še ni raziskana, vendar pa je znano, da je bilo članstvo kar številčno in da je bil tudi šibkejši spol zastopan sorazmerno dobro. S prvo svetovno vojno je zamrla klubska dejavnost in znova so jo obudili v življenje šele leta 1927. Igrišč in društev je bilo vse več in 2. marca 1940 je bila v hotelu Orel v Mariboru ustanovljena Teniška zveza Slovenije, njen prvi predsednik pa je bil Radovan Šepec. TUKAJ.

Katarina Srebotnik kandidira za nagrado Heart - glasujte zanjo!

Ljubljana, 02.03.2010

Katarina Srebotnik je ena od desetih nominiranih teniških igralk za nagrado "Heart", nagrado, ki jo podeljujeta mednarodna teniška zveza ITF in naslovni sponzor tekmovanja za pokal federacij BNP Paribas. Ljubitelji tenisa po celem svetu boste z glasovanjem preko interneta (glasovanje traja od 1.3. do 20.4.2010) določili, katere štiri od desetih igralk bodo prejele to laskavo priznanje. Priznanje je v bistvu bančni ček, ki ga bodo izbrane igralke podarile osebi, družini, organizaciji, itd. po svoji izbiri. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek do polfinala v Litvi

Ljubljana, 02.03.2010

16-letni član teniškega kluba AS Litija Nik Razboršek, ki se nahaja na 209. mestu ITF lestvice do 18 let, je nastopil na mladinskem tekmovanju v Litvi. V glavnem turnirju je nanizal tri zmage (med drugim je v drugem krogu v dveh nizih premal drugega nosilca Belorusa Shylo) in se s tem uvrstil v polfinale, kjer pa ga je s 63 62 zaustavil Ukrajinec Manafov. Preberi več TUKAJ.

Luka Janša in Maša Marc zmagovalca OP do 18 let

Ljubljana, Maribor, 01.03.2010

Danes se je s finalnima dvobojema končalo odprto prvenstvo do 18 let, ki je potekalo v organizaciji Šport plusa Ljubljana in Branika iz Maribora. Na Športplusu so igrala dekleta, zmagovalka pa je postala tretja nosilka Maša Marc, ki je v finalnem dvoboju s 63 62 premagala prvopostavljeno Mašo Šmic. Fantje so igrali v Mariboru, zmagal pa je Luka Janša, ki je v finalu s 64 76 premagal Bruna Šteha, le-ta pa je v polfinalu v treh nizih izločil prvega nosilca Mateja Leljaka. Preberi več TUKAJ.

Razpis za organizatorje tekmovanj poletje 2010

Ljubljana, 01.03.2010

Tekmovalno-registracijska komisija in delavci pisarne TZS so pripravili razpis za organizacijo tekmovanj s koledarja TZS za poletje 2010. Razpis je bil po e-pošti že poslan vsem klubom, objavljamo pa ga še na spletni strani. Rok za oddajo prijavnic je petek 5.3.2010. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.