prijava_e

 Ljubljanska rekreacijska zimska liga 2009/2010

Marjan Šircelj kljub porazu prvi

 
Mengeš,4.4.2010
V zimski ljubljanski ligi se je v včeraj igral zadnji krog v prvi skupini. Marjanu Širclju je za osvojitev prvega mesta v dvoboju z Urošem Petričem zadostoval že poraz z 2/1 v nizih. Prvi niz je s 75 dobil Petrič in napetost je zrasla do maksimuma, v drugem nizu pa je imel boljše živce Šircelj in niz dobil s 62. Tretji niz, ki je bil v boju za drugo mesto pomemben samo še za Petriča (lahko ga prehiti Miha Jerko), je z 10/8 pripadal Petriču. Zelo pomemben dvoboj sta igrala tudi Igor Vučko in Gregor Prah, pričakovano pa ga je s 61 63 dobil prvi, ki je z zmago še vedno v igri za končno četrto mesto, ki še vodi v zaključni turnir (play-off).

 

 

Pred zadnjim krogom v prvi skupini napeto kot vrag!

 
Mengeš,2.3.2010
Le najboljši režiserji filmskih grozljivk bi si lahko zamisli bolj zanimiv in napet zaključek prve skupine ljubljanske lige. Do konca je le še eno kolo in nekaj prestavljenih dvobojev, prav nič pa ni odločeno ne v boju za prvo mesto ne v boju za četro mesto, ki še vodi v razigravanje (play-off). Marjan Šircelj je v tem trenutku brez izgubljenega dvoboja trdno na prvem mestu, a ga lahko v primeru poraza z 2/0 v nizih v medsebojnem dvoboju zadnjega kroga prehiti Uroš Petrič. V boju za četrto mesto sicer najbolje kaže Tadeju Petriču, ki ima le točko manj od Igorja Vučka in Mihe Cerarja ter dva neodigrana dvoboja, a v teh dveh dvobojih se mora pomeriti z Jerkom in Cerarjem, kar je za njegovo koleno zaradi nedolgo nazaj prestane operacij kar težka naloga. V drugi skupini ljubljanske lige je v zanesljivem vodstvu Jaka Brumen, ki je v derbiju sedmega kroga zanesljivo s 64 62 odpravil Ambroža Cevca. V drugi liga za "odkritje sezone" velja Kamničan Jure Urankar, ki je na četrtem mestu, za ovratnik pa mu diha "abrahamovec" in prav tako Kamničan Milan Završnik.

 

 

Uroš Petrič izgubil še drugič!

 
Mengeš, 8.3.2010
V prvi skupini ljubljanske rekreativne lige se tekmovanje počasi zaključuje, v vodstvu pa je brez poraza in s samo eno izgubljeno točko Marjan Šircelj. Še vedno pa se lahko zgodi, da Šircelj ne bo osvojil prvega mesta, saj ga v zadnjem kolo čaka dvoboj z Urošem Petričem, ki je doslej izgubil štiri točke (v 11. krogu ga je senzacionalno premagal Luka Madjar, prej pa je to uspelo tudi Mihi Jerku). V primeru zmage Uroša Petriča z dva proti nič v nizih in seveda ob predpostavki, da bodo vsi favoriti do konca dobili tudi vse druge dvoboje, bo zmagovalec postal prav Petrič. V drugi skupini je na prvem mestu s samimi zmagami Jaka Brumen, ki bo tudi na zaključnem turnirju (play-offu) najboljših štirih iz vsake skupine prav gotovo ciljal na končno zmago in s tem na naziv najboljšega rekreativca v Ljubljani. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 

Marjan Šircelj znova v vodstvu

 
Mengeš, 7.2.2010
V soboto 6.2.2010 sta bila v devetem krogu prve ljubljanske rekreativne lige odigrana samo dva dvoboja, ostali pa so bili bodisi odigrani že prej bodisi prestavljeni. Z gladko zmago nad zadnjim na lestvici Alešem Vojvodo je vodstvo na lestvici spet prevzel Marjan Šircelj, ki je edini še neporažen,  edino točko  (oziroma en niz) pa je izgubil v dvoboju z  Luko Madjarjem v drugem krogu. Klemen Hauko se je pomeril z Robertom Rožacem, ki je z izidom 64 62 prav gotovo lahko zadovoljen in je dober obet pred odločilnim dvobojem med njim in Vojvodo, ki bo odločal, kdo ne bo na zadnjem mestu prve skupine. V drugi ligi je Uroš Stanič v najdaljšem dvoboju obeh lig, ki je trajal več dni (v rednem terminu dvoboja nista uspela dokončati), s 76 75 premagal Ambroža Cevca in je s tem ob Jaki Brumnu edini še nepremagani igralec v drugi skupini (izgubil pa je že dve točki, saj je v dveh dvobojih izgubil po en niz). Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 

 

Miha Jerko premagal Uroša Petriča!

 
Mengeš, 25.1.2010
Minuli konec tedna se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu odigralo osmo kolo prve skupine ljubljanske rekreativne teniške lige za posameznike. Z zanimanjem smo si ogledali dvoboj starih znancem Marjana Širclja in povratnika po poškodbi Mihe Cerarja, ki ga je s 76 64 dobil Šircelj. Cerarju se odsotnost s teniških igrišč ni veliko poznala, po njegovih besedah pa ga je malo "izdala kondicija". Maratonski dvoboj sta odigrala Rok Mavec in Luka Madjar, v treh nizih pa je slavil slednji. V senci dvobojev osmega kroga je bil v naprej odigran dvoboj deveta kroga med Miho Jerkom in Urošem Petričem. Jerko je zmagal s 64 26 10/5 in Urošu prizadejal prvi poraz v ligi. V vodstvu je v tem trenutku z dvobojem več še vedno Uroš Petrič, že v naslednjem kolu pa ga bo po vsej verjetnosti prehitel Marjan Šircelj, ki igra z zadnjim na lestvici Alešem Vojvodo. Igralo se je tudi v drugi skupini, v kateri je Jaka Brumen v preloženem dvoboju drugega kroga premagal Igorja Škrjanca, Ambrož Cevc in Uroš Stanič pa včeraj nista uspela dokončati preloženega dvoboja tretjega kola (po naših podatkih imata set-all, odigrati morata še tie-break). Zanimivo in napeto!!! Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

  

Uroš Petrič in Marjan Šircelj do novih zmag 

 
Mengeš, 10.1.2010
V teniški dvorani Harmonija v Mengšu se je v soboto odigralo sedmo kolo prve skupine ljubljanske rekreativne teniške lige. V derbiju kola je Marjan Šircelj, ki bo čez nekaj dni praznoval svoj 50. rojstni dan, s 63 62 premagal Tadeja Petriča, ki čez nekaj dni odhaja na operacijo kolena. Marjan je v prvem nizu že zaostajal s 0/3, a v nadaljevanju z zanesljivo igro strl odpor sicer bolj napadalno usmerjenega Tadeja. Uroš Petrič je v dvoboju z Igorjem Vučkom, ki še vedno cilja na prva štiri mesta, ki vodijo v play-off, zmagal s 64 62 in zadržal prvo mesto na lestvici. V dvoboju začelja je Martin Orehek kar s 60 63 premagal Gregorja Praha, Miha Jerko je zanesljivo s 61 62 premagal Klemna Hauka, Luka Madjar pa je s 61 62 odpravil Aleša Vojvodo. Dva dvoboja se zaradi poškodb Mihe Cerarja in Roka Mavca nista odigrala.

 

Trije dvoboji odločeni v tretjem nizu, Janhar v vodstvu 

 
Mengeš, 2.1.2010
V teniški dvorani Harmonija v Mengšu so se danes igrali dvoboji drugega kroga druge skupine ljubljanske rekreativne lige. Kar trije dvoboji so bili odločeni šele v zaključku odločilnih tretjih nizov, čeprav po prvih nizih omenjenih dvobojev ni nič kaj kazalo na "zaplet". Gregor Milivojevič, Iztok Mahorič in Miran Završnik so proti Urošu Staniču, Milanu Devčiču oziroma Juretu Urankarju dokaj gladko dobili prvi niz, v nadaljevanju pa so se stvari obrnile na glavo in Milivojevič je dvoboj celo izgubil. Vodstvo na lestvici je prevzel Blaž Janhar, ki pa mu v dvoboju z žilavim Igorjem Kokaljem ni šlo vse po načrtih, vsaj v prvem nizu ne. Lep dvoboj sta odigrala tudi Ambrož Cevc in Andrej Svetlin, v katerem je s 62 63 slavil Ambrož, ki ga krasi zelo čvrsta, agresivna igra.

 

Zamenjava na tretjem mestu prve skupine 

 
Mengeš, 19.12.2009
Z gladko zmago nad Martinom Orehkom se je Miha Jerko po šestem krogu prve skupine ljubljanske lige prebil na tretje mesto, Tadej Petrič pa je le s težavo ugnal Vasjo Vidmarja in izgubil zelo pomembno točko v boju za prva štiri mesta, ki še vodijo v play-off. Od najbližjih zasledovalcev je danes zmagal Igor Vučko, premagal je Klemna Hauka, medtem ko je Miha Cerar dvoboj proti Luki Madjarju zaradi poškodbe prestavil. Zaradi poškodbe je bil prestavljen tudi dvoboj začelja med Alešem Vojvodo in Robertom Rožacem, vodilna na lestvici Uroš Petrič in Marjan Šircelj pa sta z Rokom Mavcem in Gregorjem Prahom zmagala v dveh nizih. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 

Povedla Škrjanc in Janhar, do zmag tudi Stanič in Cevc

 
Mengeš, 12.12.2009
Danes je z igranjem pričela tudi druga skupina ljubljanske rekreativne lige, tako da je v zimski del sedaj vključenih že 26 igralcev - po skromnih začetkih je širitev lige prav gotovo lepa spodbuda za nadaljevanje projekta, ki naj bi v celoti zaživel s poletnim delom. Po nepopoldnem prvem krogu druge skupine ljubljanske lige za rekreativce sta s gladkima zmagama na vrhu razpredelnice Igor Škrjanc in Blaž Janhar, ki sta svojima nasprotnikoma Igorju Kokalju in Mirnanu Završniku oddala le tri igre (61 60 in 61 61), pa čeprav po sami igri ni bilo videti, da Kokalj in Završnik igrata "hudo" podrejeno vlogo. V drugih dveh dvobojih med Urošem Staničem in Milanom Devčičem ter Ambrožem Cevcem in Gregorjem Milivojevičem pa smo gledali vse prej kot "enosmerni" promet, saj sta bila dvoboja odločena šele v zaključku tretjega niza (64 26 10-8 in 46 62 10-8). Zelo zanimiv je bil tudi vnaprej odigrani dvoboj prve skupine med Tadejem Petričem in Vasjo Vidmarjem, v treh nizih pa je bil s 63 57 10-4 boljši Tadej.

 

 

Mrtvi tek vodilnih

 
Mengeš, 6.12.2009
V ljubljanski rekreativni ligi po petem krogu na vrhu še vedno kraljuje Uroš Petrič, tik za petami pa mu je tudi še neporaženi Marjan Šircelj. Zelo pomemben dvoboj za uvrstitev med "najboljše štiri" sta odigrala Igor Vučko in Miha Jerko, nekoliko presenetljivo gladko s 46 26 pa ga je dobil slednji. Največ ognja je prinesel dvoboj med Klemnom Haukom in Rokom Mavcem, ki je bil odločen šele v tretjem nizu, bilo je 36 64 5/10 za Roka. Velik boj smo pričakovali tudi v obračunu med Vasjo Vidmarjem in Gregorjem Prahom, a se je vse skupaj končalo z dokaj gladko in hitro zmago Vidmarja. To soboto v mengeški Harmoniji z igranjem pričenja tudi druga skupina ljubljanske rekreativne lige, ki šteje 12 igralcev. Prav zanimivo bo videti, katera skupina je "boljša"...to bo pravzaprav pokazal šele play-off v aprilu.

 

 

Sprememba na vrhu - v vodstvu Uroš Petrič!

 
Mengeš, 21.11.2009
Včeraj se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu odigral 4. krog ljubljanske rekreativne lige za posameznike. V derbiju kroga je Marjan Šircelj dokaj gladko s 62 63 premagal vodilnega Miho Jerka. Pomembni zmagi sta dosegla tudi Vasja Vidmar, s 61 64 je premagal zelo neugodnega Martina Orehka, ter Luka Madjar, ki je v izenačenem dvoboju v treh nizih ugnal Gregorja Praha. Vodilni položaj na lestvici je s samimi zmagi v dveh nizih prevzel Uroš Petrič, ki je že v četrtek s 64 64 premagal Miho Cerarja, takoj za njim je tudi še neporaženi Šircelj, tretje mesto pa si z enim porazom delijo Igor Vučko, Miha Jerko in Tadej Petrič.

 

 

Tadej Petrič v preloženem dvoboju 2. kroga premagal Klemna Hauka

 
Mengeš, 15.11.2009
Čeprav ta konec tedna ni bilo rednega kroga ljubljanske rekreacijske lige za posameznike, pa smo v teniški dvorani Harmonija v Mengšu lahko gledali preloženi dvoboj drugega kroga med Tadejem Petričem in Klemnom Haukom, ki ga je s 62 63 dobil Tadej. V soboto 21.11.2009 se bo v Harmoniji igral četrti krog, v katerem bo prav gotovo najbolj zanimiv dvoboj med prvouvrščenim Miho Jerkom in Marjanom Šircljem, ki je na tretjem mestu, nobeden od njiju pa še ni okusil grenkobe poraza. V soboto si bosta v boju za vrh lestvice nasproti stala tudi do sedaj neporaženi Uroš Petrič ter Miha Cerar, izgubil je dvoboj proti Igorju Vučku, ta pa se bo pomeril z Rokom Mavcem, ki igra iz kroga v krog bolje.

 

Jerko vztraja na 1. mestu, U. Petrič takoj za njim

 
Mengeš, 7.11.2009
Danes se je v športni dvorani v Harmoniji v Mengšu odigralo tretje kolo ljubljanske rekreativne lige za posameznike. Vodilni na lestvici Miha Jerko je s 63 63 premagal Roka Mavca in zadržal vodilni položaj pred Urošem Petričem, ki je v najboljši partiji dneva s 76 76 premagal brata Tadeja. Tako Miha kot tudi Uroš imata po treh tekmah popoln izkupiček. Zelo zanimiv dvoboj smo gledali tudi med Vasjo Vidmarjem in Marjanom Šircljem, v katerem je s 76 62 slavila "rutina". Vasja igra odličen, močan in brezkompromisen tenis, manjka pa mu samo še malo zanesljivosti, ki pa jo poleg odličnih nog ima Marjan. Presenečenje dneva sta pripravila Miha Cerar in Robert Rožac. Prvi je presenetljivo gladko s 62 60 premagal Klemna Hauka, drugi pa se je presenetljivo dobro upiral Gregorju Prahu - bilo je 64 75. V prvi partiji tretjega kola je Igor Vučko zlahka s 60 60 premagal Aleša Vojvodo, ki še "išče" svojo prvo osvojeno igro. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 


Orehek po zmagi nad Rožacem na 7. mestu

  
Mengeš, 31.10.2009

V preloženem dvoboju drugega kroga ljubljanske zimske rekreativne lige za posameznike je Martin Orehek s 63 61 premagal Roberta Rožaca. S tremi točkami je Martin v zlati sredini lestvice, medtem ko Robert še čaka na prvo točko. Jo bo vknjižil v tretjem krogu proti Gregorju Prahu? Odgovor bomo dobili v soboto 7.11. 2009. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 

 

Miha Jerko na prvem mestu

 

Mengeš, 25.10.2009

Včeraj se je v dvorani Harmonija v Mengšu z dvoboji drugega kroga nadaljevala ljubljanska zimska rekreativna liga. Dvoboj med igralcema, ki sta v prvem krogu dosegla gladki zmagi in ki po prikazanem sodita v ožji krog favoritov za končno prvo mesto, Tadejem Petričem in Klemnom Haukom je bil preložen (bolezen), prav tako pa je bil preložen tudi dvoboj med Martinom Orehkom in Robertom Rožacem. Kljub okrnjenemu razporedu pa smo bili priča zelo zanimivim dvobojem, med katerimi je prav gotovo izstopal dvoboj med Marjanom Šircljem in Luko Madjarjem, ki je bil odločen šele v zadnjem nizu (Luka je dvoboj pri rezultatu 67 60 5/2 za Marjana zaradi krčev predal). Uroš Petrič je verjetno nekoliko težje, kot je pričakoval sam, s 64 64 premagal Gregorja Praha in s tem dosegel še drugi popolni točkovni izkupiček. Najbolj zadovoljen pa je dvorano v Mengšu včeraj prav gotovo zapuščal Miha Jerko, ki je dopoldne v preloženem dvoboju prvega kroga kar s 60 60 odpravil Aleša Vojvodo, popoldne pa s 62 64 še Vasjo Vidmarja, in je v tem trenutku na prvem mestu ljubljanske lige. V tem dvoboju je kazalo, da se bo Vasja tako kot v prvem krogu proti Luki Magyarju po izgubljenem prvem nizu "rešil", a to pot se mu ni izšlo. Prvo ligaško zmago je dosegel tudi Rok Mavec, ki je s 60 60 premagal Aleša Vojvodo  - Aleš je zaenkrat na zadnjem mestu, a prav gotovo bo v nadaljevanju lige storil vse, da na to najbolj "nezaželeno" mesto spravi nekoga drugega...

 

Igor Vučko za odtenek boljši od Mihe Cerarja

 

Mengeš, 18.10.2009

V dvoboju drugega kroga ljubljanske rekreacijske lige za posameznike je Igor Vučko premagal Miho Cerarja z rezultatom 64 76 in po porazu v prvem krogu proti Tadeju Petriču zabeležil prvo zmago v ligi. Vsi ostali dvoboji drugega kroga so sicer na sporedu to soboto z začetkom ob 16. uri v športni dvorani Harmonija v Mengšu. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

 

 

Klemen Hauko in Marjan Šircelj prevzela vodstvo

 

Mengeš, 10.10.2009

Včeraj se je v športni dvorani Harmonija v Mengšu začela ljubljanska rekreativna liga za posameznike. Na vrh lestvice sta se po prvem kolu prebila Klemen Hauko in Marjan Šircelj, ki sta svojima nasprotnikoma Gregorju Prahu oziroma Robertu Rožacu oddala vsak po dve igri. Takoj za njima je na lestvici Miha Cerar, premagal je Roka Mavca, ter brata Uroš in Tadej Petrič, pomembno zmago pa je dosegel tudi Vasja Vidmar, ki je v edinem dvoboju na tri nize premagal Luko Madjarja. Drugo kolo se igra v soboto 24.11.2009 - začetek prvih treh dvobojev je ob 16.uri, drugih treh dvobojev ob 18.00 uri, začetek zadnjega dvoboja drugega kola pa je ob 20. uri. Oglej si vse rezultate in lestvico ljubljanske zimske rekreativne lige 2009/2010 v Excelovi datoteki na desni z imenom "Ljubljanska liga 09".

Komentarje na temo "ljubljanska liga" najdete na:
tenisportal

 Igralci

Video predstavitev igralcev

If you don't see movie player please install last flash version. (Link)
petricuros
5,91 MB | 25.10.2009 7:52:36
prahgregor
6,77 MB | 25.10.2009 8:01:25
jerko_miha
6,61 MB | 8.11.2009 8:49:22
petric_tadej
13,57 MB | 8.11.2009 8:59:29
cerar_miha
14,59 MB | 8.11.2009 9:07:15
hauko_klemen
8,34 MB | 8.11.2009 9:11:38
mavec_rok
5,99 MB | 8.11.2009 9:36:38
rozac_robert
3,90 MB | 8.11.2009 9:41:06
sircelj_marjan
4,09 MB | 22.11.2009 17:52:16
vucko_igor
3,70 MB | 22.11.2009 18:11:39
orehek_martin
3,21 MB | 22.11.2009 18:39:39
madjar_luka
4,68 MB | 22.11.2009 21:48:04
vidmar_vasja
8,42 MB | 8.12.2009 18:48:58
stanic_uros
15,68 MB | 13.12.2009 10:09:07
devcic_milan
25,07 MB | 13.12.2009 10:21:59
janhar_blaz
12,10 MB | 13.12.2009 11:11:24
mahoric_iztok
16,99 MB | 3.1.2010 19:30:42
cevc_ambroz
9,25 MB | 3.1.2010 19:50:01
milivojevic_gregor
21,16 MB | 3.1.2010 20:12:59
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.