prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Oktober 2009

Arhiv novic - oktober 2009

Bedeneta in Urbanija v Turčiji

Antalya, 31.10.2009

Brata dvojčka Aljaž in Andraž Bedene igrata na 10.000 dolarskem ITF turnirju iz serije Futures v turški Antalyi. Medtem ko Aljaž še čaka na žreb in dvoboje prvega kroga glavnega turnirja, pa se Andraž že "poti" v kvalifikacijah. V prvem krogu kvalifikacij je s 60 60 premagal domačega igralca Kanna Selonsuna, v drugem pa se bo pomeril z Romunom Sorodocom. V kvalifikacijah igra še drugi Slovenec in sicer Mike Urbanija, ki se bo v prvem krogu pomeril s Švedom Greczulo. Preberi več TUKAJ.

Boštjan Repanšek zmagovalec kamniške občinske lige

Kamnik, 31.10.2009

Pred nekaj dnevi se je končalo prvo leto kamniške občinske lige za posameznike. V elitni ligi je gladko, brez poraza in resnejših težav, zmagovalec postal Boštjan Repanšek, drugo mesto je osvojil Miha Crnkovič, tretji pa je letošnje ligaške nastope končal Domen Sitar, ki ima enako število točk kot Samo Skvarča, a je v medsebojnem dvoboju zmagal. V prvi ligi je prvak postal Nejc Lemič, drugi je bil Rok Andič, tretje mesto pa je osvojil Matic Žagar, ki je zaradi pravila "medsebojne zmage" prehitel Saša Palmo. V drugi ligi je brez poraza in brez izgubljenega niza (to je uspelo tudi Repanšku) prvo mesto osvojil Matjaž Pogačar, drugo mesto je po zelo dobrih nastopih v finišu lige osvojil Franci Sitar, tretji pa je bil Damir Huljev. V tretji ligi je na vrhu končal Matej Škorjanc, za njim pa sta se uvrstila Stojan Crnkovič in Jure Urankar. TUKAJ.

Rado Medle najboljši v Posavju

Krško, 31.10.2009

Vodstvo posavsko-dolenjske rekreativne lige je izdelalo lestvico posameznikov po končanem ekipnem delu lige, v katerem je letos nastopilo devet moških ekip. V ligi je igralo skupaj 81 igralcev, starejših od 35 let - najbolj se je izkazal Rado Medle, drugo mesto pa so si rezdelili Martin Detiček, Franci Novak in Matej Udovič. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - Martin Orehek boljši od Roberta Rožaca

Ljubljana, 31.10.2009

V preloženem dvoboju drugega kroga ljubljanske zimske rekreativne lige za posameznike je Martin Orehek s 63 61 premagal Roberta Rožaca. S tremi točkami je Martin v zlati sredini lestvice, medtem ko Robert še čaka na prvo točko. Jo bo vknjižil v tretjem krogu proti Gregorju Prahu? Odgovor bomo dobili v soboto 7.11. 2009. Preberi več TUKAJ.

IPIN potreben tudi za tekmovanja Tennis Europe

Ljubljana, 31.10.2009

Evropska teniška zveza Tennis Europe je objavila spremembe pravil tekmovanj v kategorijah od 12 do 16 let, ki so vezane na prijave in odjave. Tako bo po novem na vsa mednarodna tekmovanja možno samo "on-line" prijavljanje in odjavljanje, vsak igralec, ki želi sodelovati na mednarodnih turnirjih, pa potrebuje IPIN (mednarodna osebna identifikacijska številka). Prijav po novem torej ne bo več potrebno pošiljati na Teniško zvezo Slovenije, kar je za pisarno TZS prav gotovo dobra novica. Za vse podrobnejše informacije in pojasnila pokličite pisarno TZS. Preberi več. TUKAJ.

Kitajka gladko odpravila tudi našo igralko

Ljubljana, 30.10.2009

Na 25.000 dolarskem ITF tekmovanju v Portoriku je Kitajka Yuan Meng po zmagi nad drugo nosilko Američanko Medison Brengle v drugem krogu gladko premagala tudi našo Petro Rampre - končni rezultat je bil 61 64. Bolj uspešna je bila Petra v konkurenci dvojic, kjer se je skupaj z Avstrijko Rottmann uvrstila v polfinale. Preberi več TUKAJ.

Maša ni bila kos postavni Uzbekistanki

Ljubljana, 29.10.2009

Maša Zec Peškirič je na 100.000 dolarskem ITF turnirju v Franciji izgubila že v svojem uvodnem nastopu. V prvem krogu konkurence posameznic jo je s 61 76 premagala kar 190 centimetrov visoka Uzbekistanka Akgul Amanmuradova, ki se na lestvici WTA nahaja na 88. mestu. TUKAJ.

Petra Rampre zmagala v prvem krogu v Portoriku

Ljubljana, 27.10.2009

V prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Portoriku je naša Petra Rampre s 63 62 premagala venezuelsko igralko Marino Giral Lores. V drugem krogu bo njena nasprotnica Kitajka Meng Yuan, ki je v prvem krogu premagala drugo nosilko Američanko Madison Brengle. Na 100.000 dolarskem ITF turnirju v Franciji pa nastopa Maša Zec Peškirič, ki se je v prvem krogu pomerila z Uzbekistanko Amanmuradovo, rezultata dvoboja pa do zaključka redakcije še nismo prejeli. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič že na 128. mestu ATP lestvice!

Ljubljana, 26.10.2009

Blaž Kavčič je ta teden na 128. mestu ATP lestvice za posameznike, kar je nova najboljša uvrstitev kakšnega od slovenskih igralcev v zgodovini. Najviše v karieri je tudi Aljaž Bedene, ki je "pridobil" kar 58 mest in je s 352. mestom že tik za petami Janezu Semrajcu (333. mesto). Preberi več TUKAJ.

V Dubrovniku do točke samo Martin Rmuš

Dubrovnik, 25.10.2009

Letošnji drugi 15.000 dolarski ITF Futures turnir v Dubrovniku slovenskim igralcem ni prinesel veliko uspeha, saj se je do ATP točk dokopal samo Martin Rmuš. Kot smo že poročali, sta naša glavna aduta Aljaž Bedene in Janez Semrajc morala dvoboja prvega kroga predati že v torek, Blaž Rola in Martin Rmuš pa sta morala zaradi slabega vremena kar nekaj dni čakati, da sta stopila na igrišče. Martin, v glavnem turnirju je nastopil kot srečni poraženec, je v prvem krogu kar se 60 61 premagal Hrvata Marina Draganjo, v drugem pa ni bil kos Črnogorcu Goranu Tošiču, bilo je 76 60. Blaž se je moral od tekmovanja posloviti že v prvem krogu, s 64 62 ga je premagal Nemec Bastian Knittel. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - Miha Jerko na prvem mestu

Ljubljana, 25.10.2009

Včeraj se je v dvorani Harmonija v Mengšu z dvoboji drugega kroga nadaljevala ljubljanska zimska rekreativna liga. Dvoboj med igralcema, ki sta v prvem krogu dosegla gladki zmagi in ki po prikazanem sodita v ožji krog favoritov za končno prvo mesto, Tadejem Petričem in Klemnom Haukom je bil preložen (bolezen), prav tako pa je bil preložen tudi dvoboj med Martinom Orehkom in Robertom Rožacem. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik brez finalnega nastopa v dvojicah

Luksemburg, 24.10.2009

Katarina Srebotnik in Meghann Shaughnessy sta na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Luksemburgu s 64 46 [5/10] izgubili polfinalni dvoboj proti Vladimiri Uhlirovi in Renati Voracovi. Finale dvojic v Luksemburgu po popolnoma češko, saj sta v njem tudi Iveta Benesova in Barbora Zahlavova Strycova. Preberi več TUKAJ.

Rola in Rmuš še vedno čakata na dvoboj prvega kroga

Dubrovnik, 23.10.2009

Na 15.000 dolarskem ITF tekmovanju v Dubrovniku vreme močno nagaja organizatorjem in vrhovnemu sodniku tekmovanja, ki je legenda slovenskega sodništva Danilo Peskar. Že tretji dan igralci počnejo vse drugo, kot pa igrajo tenis, jutri pa naj bi se vreme le usmililo in omogočilo igranje. Blaž Rola in Martin Rmuš sta po porazu Janeza Semrajca in Aljaža Bedeneta še zadnja Slovenca v žrebu... Preberi več TUKAJ.

Timea Bacsinszky v treh nizih boljša od Katarine

Luksemburg, 23.10.2009

Katarina Srebotnik je izgubila četrtfinalni dvoboj na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Luksemburgu. S 67 61 64 jo je premagala Švicarka Timea Bacsinszky. Katarina je bila uspešnejpa v igri dvojic, kjer se je skupaj z Američanko Shaughnessey po zmagi s 63 63 nad poljskim parom Jans/Rosolska uvrstila v polfinale. Preberi več TUKAJ.

Žemlja, Gregorc in Kavčič brez polfinala

Ljubljana, 23.10.2009

Blaž Kavčič je v četrtfinalu ATP challenger turnirja v Braziliji z 26 75 61 izgubil z nemškim kvalifikantom Andrejem Begemannom, prav tako pa je bil v četrtfinalu ATP challengerja poražen tudi Grega Žemlja. V ZDA ga je gladko s 62 64 premagal drugi nosilec Američan Michael Russell. Pred nekaj trenutki je bil na istem tekmovanju končan tudi četrtfinalni dvoboj med Luko Gregorcem in Donaldom Youngom - s 63 61 je bil uspešnješi Američan. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga: jutri drugi krog, še vedno možnost za prijave

Mengeš, 23.10.2009

V teniški dvorani Harmonija v Mengšu se bodo jutri odigrali dvoboji drugega kroga ljubljanske rekreativne lige za posameznike. Z velikim zanimanjem bomo spremljali spopad igralcev, ki sta v prvem krogu gladko zmagala, in sicer Klemna Hauka in Tadeja Petriča, nič manj pa ne bo zanimiv tudi dvoboj med Martinom Orehkom in Robertom Rožacem, v katerem bosta oba prav gotovo storila vse, da zabeležita prvo zmago v ligi. Dvoboj drugega kroga sta že odigrala Miha Cerar in Igor Vučko, s 64 75 je bil boljši slednji, jutri pa se bo odigral tudi preloženi dvoboj prvega kroga med Alešem Vojvodo in Miho Jerkom. Začetek sobotnega drugega kroga je ob 16. uri.

Po žrebu oziroma zečetku ljubljanske lige smo prejeli kar nekaj "poznih" prijav, ki jih seveda nismo mogli upoštevati, saj se je tekmovanje že pričelo. Za vse, ki se še želite vključiti v ligaško tekmovanje tole obvestilo: v primeru, da se bo "pozno" prijavilo še najmanj 10 igralcev, bomo odprli "novo" skupino, ki bo med seboj tekmovala po enakem sistemu, začetek pa bo v mesecu novembru. Torej - čim prej se prijavi na info@teniska-zveza.si in čakaj na nadaljnja navodila! Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc boljši tudi od prvega nosilca Kima

Ljubljana, 22.10.2009

Luka Gregorc je v drugem krogu 50.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v ZDA s 64 63 premagal prvega nosilca in 95. igralca sveta Američana Kevina Kima. V četrtfinalu mu bo nasproti mreže stal še tretji domačin in sicer 20-letni Donald Young, s katerim se Luka do sedaj še ni pomeril. Jutri bo za slovenske igralce torej zelo zanimiv dan, saj imamo poleg Luke "v ognju" še Grego Žemljo, Blaža Kavčiča, Katarino Srebotnik, Dalilo Jakupovič, in še nekaj igralcev na manjših turnirjih. Preberi več TUKAJ.

Katarina v četrt, Dalila pa celo v polfinalu

Ljubljana, 22.10.2009

Katarina Srebotnik je v drugem krogu WTA turnirja v Luksemburgu z 26 64 60 premagala domačo igralko Anne Kremer, njena četrtfinalna nasprotnica pa bo Švicarka Timea Bacsinszky. Jutri čaka Katarino Srebotnik zelo naporen dan - le dobro uro po koncu dvoboja posameznic bo morala na igrišče tudi v konkurenci dvojic, saj bo skupaj z Američanko Shaughnessy odigrala četrtfinale proti poljskemu paru Jans/Rosolska. Na afriški celini si je rezultat kariere priigrala Dalila Jakupovič, saj je v četrtfinalu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Lagosu s 64 75 izločila četrto nosilko Italijanko Liso Sabino. V polfinalu jo čaka prva nosilka Slovakinja Zuzana Kucova. Prebreri več TUKAJ.

Sladko "maščevanje" Dalile Jakupovič

Lagos, 22.10.2009

Dalila Jakupovič je v drugem krogu 25.000 dolarskega ITF tekmovanja v Nigeriji s 75 63 premagala Izraelko Keren Shlomo in se s tem uvrstila v četrtfinale, kjer se bo pomerila s četrto nosilko Italijanko Liso Sabino. Dalila v dvoboju z neugodno Izraelko ni ponovila napake iz prejšnjega tedna, ko je proti isti igralki v četrtfinalu po osvojenem prvem nizu popustila in nato celo izgubila, ampak je zbrano, natančno in močno igrala skozi ves dvoboj, kar je bilo dovolj za končno zmago in "sladko maščevanje". Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu

Calabasas, 21.10.2009

Grega Žemlja je v drugem krogu ATP challenger turnirja v ameriškem mestu Calabasas premagal Avstralca Nicka Lindahla in se uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka drugi nosilec in 96. igralec sveta Američan Michael Russel. Grega je dvoboj proti Avstralcu odlično začel in prvi niz dobil s 62, takoj za tem pa se je Avstralec predal. Naj spomnimo, prejšnji teden je Lindahl Grego premagal s 64 64 v drugem krogu podobnega turnirja...Preberi več TUKAJ.

Serija Aljaža Bedeneta prekinjena

Dubrovnik, 21.10.2009

Danes se je končal zmagoviti niz Aljaža Bedeneta, ki je na ITF turnirjih iz serije Futures trajal 20 dvobojev oziroma štiri turnirje. Na 15.000 dolarskem ITF dolarskem turnirju v Dubrovniku ga je v prvem krogu premagal tretji nosilec Hrvat Nikola Mektič, potem ko je moral Aljaž pri rezultatu 26 11 dvoboj zaradi bolezni predati. Danes res ni bil slovenski dan, saj je še mnogo prej, pri rezultatu 0/3, moral svoj dvoboj proti Ivanu Zovku predati tudi Janez Semrajc, v prvem krogu dvojic pa sta bila poražena tudi Rmuš in Rola. Preberi več. TUKAJ.

Polona poražena, zmaga Katarine

Ljubljana, 21.10.2009

Polona Hercog je v drugem krogu 220.000 dolarskega turnirja v Luksemburgu šesti nosilki Nemki Lisicki nudila dober odpor, a na koncu vseeno izgubila s 76 64. Poražena je bila tudi v konkurenci dvojic, kamor se je s soigralko Bacsinszky uvrstila kot nadomestilo (alternate). V prvem krogu sta jih s 63 64 premagali Španki Medina Garrigues in Suarez Navarro. V konkurenci dvojic pa sta uspešno začeli Katarina Srebotnik in Američanka Shaughnessy, ki sta v prvem krogu s 62 61 premagali Francozinji Lefevre in Vedy. Preberi več TUKAJ.

Težka, a zaslužena zmaga Blaža Kavčiča

Ljubljana, 21.10.2009

Blaž Kavčič je v drugem krogu 35.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Braziliji s 26 75 63 premagal Španca Carlosa Poch-Gradina, njegov četrtfinalni nasprotnik pa bo presentljivo Nemec Andre Begemann, ki je gladko premagal sedmega nosilca Arangurena. Dvoboj bo na sporedu v petek. Preberi več TUKAJ.

Odprto prvenstvo Ljubljane v dvojicah

Ljubljana, 20.10.2009

Športna zveza Ljubljane in teniško društvo Slovan sta ob koncu zunanje teniške sezone na Kodeljevem organizirala odprto prvenstvo Ljubljane v dvojicah za rekreativce. V skupni kategoriji sta zmagala Jaka Ribičič in Gregor Simonič, ki sta bila v finalu boljša od dvojice Marko Mlakar in Matjaž Slak. Tretje do četrto mesto so si razdelili Matjaž Frece in Andrej Pergar ter Andrej Ribičič in Rade Vogrinčič. Organizatorji si želijo, da bi turnir postal tradicionalen, prihodnje leto pa ga bodo izvedli v primernejšem majskem terminu. TUKAJ.

Luka premagal Spadeo, Blaž Demolinerja

Ljubljana, 20.10.2009

Luka Gregorc je v prvem krogu 50.000 dolarskega ATP challenger turnirja v ameriškem mestu Calabasas s 63 67 64 premagal Vinca Spadeo, v drugem krogu pa bo njegov nasprotnik prvi nosilec Američan Kevin Kim, ki se nahaja na 95. mestu ATP lestvice. Nekoliko južneje, v Braziliji, je svoje nastope uspešno začel še en Slovenec. Blaž Kavčič je v uvodnem dvoboju na 35.000 dolarskem ATP Challenger turnirju s 75 61 premagal domačega igralca Marcela Demolinerja. Preberi več TUKAJ.

Zmaga za Katarino Srebotnik!

Ljubljana, 20.10.2009

Katarina Srebotnik je v prvem krogu 220.000 dolarskega WTA turnirja v Luksemburgu s 75 63 premagala svojo občasno soigralko v igri dvojic Nemko Anno-Leno Groenefeld, kar je njena prva posamična zmaga, odkar je po poškodbi spet začela igrati. V drugem krogu bo njena nasprotnica domača igralka Anne Kremer, ki jo dokaj srečno premagala prvo nosilko Danko Wozniacki in s tem na stežaj odprla vrata četrtfinala tudi Katarini. V drugi krog se je uvrstila tudi Polona Hercog, ki je po skoraj treh urah boja s 36 75 75 premagala Italijanko Mario Eleno Kamerin. V drugem krogu se bo Polona pomerila s Nemko Lisicki. Preberi več TUKAJ.

Dalila Jakupovič znova uspešno začela

Ljubljana, 19.10.2009

Dalila Jakupovič nadaljuje svojo turnejo v Afriki. V prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Lagosu je s 63 60 premagala domačo igralko Christie Agugbom, v drugem krogu pa jo znova čaka Izraelka Shlomo, s katero je Dalila prejšnji teden v treh nizih izgubila v četrtfinalu. Priložnost za "maščevanje" torej... Preberi več TUKAJ.

Zelo uspešen dan "začinila" še Grega in Luka

Ljubljana, 19.10.2009

Po dobrih novicah iz Dubrovnika (zmaga Aljaža Bedeneta na Futures turnirju) sta nam uspešen ponedeljek "začinila" še Luka Gregorc in Grega Žemlja. Luka se je na 50.000 dolarskem ATP challenger turnirju v Calabasasu, Kalifornija, uspel kvalificirati v glavni turnir, potem ko je v finalu kvalifikacij s 62 63 premagal Nemca Simona Stadlerja. Luka se bo v prvem krogu pomeril s "starim znancem" Američanom Vincom Spadeo. Igralca sta se do sedaj pomerila dvakrat, rezultat je 1/1, oba dvoboja pa sta bila sila tesna. Na istem tekmovanju je Grega Žemlja v prvem krogu glavnega turnirja brez težav s 62 60 ugnal Kolumbijca Alejandra Gonzaleza. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene po Piestanih, St Poltnu, Welsu osvojil še Dubrovnik

Dubrovnik, 19.10.2009

Aljaž Bedene je v današnjem finalnem dvoboju ITF Futures turnirja z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev, ki se je igral v Dubrovniku, s 62 76 premagal Madžara Attilo Balazsa. To je bila Aljaževa 20. zaporedna zmaga na Futures turnirjih in četrti zaporedni osvojeni naslov na tovrstnih turnrijih. Osvojil je novih 25 ATP točk, kar ga bo pripeljalo na približno 350. mesto ATP lestvice. Časa za počitek bo imel Aljaž bolj malo, saj se v Dubrovniku začenja še drugi turnir, kjer sta si poleg Aljaža Bedeneta in Janeza Semrajca mesto v glavnem turnirju z uspešnim igranjem v kvalifikacijah zagotovila tudi Blaž Rola in Andraž Bedene. Preberi več TUKAJ.

Kavčič, Žemlja in Gregorc še naprej v Ameriki

Ljubljana, 18.10.2009

Blaž Kavčič je na turneji po Južni Ameriki, tokrat je njegova postaja 35.000 dolarski ATP challenger v brazilskem Florianopolisu, kjer se bo kot tretji nosilec v prvem krogu pomeril z Brazilecem Demolinerjem, istim nasprotnikom torej kot pretekli teden v Paragvaju. Grega Žemlja nadaljuje s severnoameriško turnejo, nastopil bo na 50.000 dolarskem ATP challenger turnirju v Calabasacu, Kalifornija. Tam se v kvalifikacijah "poti" tudi Luka Gregorc, ki je bil že dvakrat uspešen, v finalu kvalifikacij pa se bo jutri pomeril z Nemcem Simonom Stadlerjem. Preberi več TUKAJ.

Vučko za odtenek boljši od Cerarja

Mengeš, 18.10.2009

V dvoboju drugega kroga ljubljanske rekreacijske lige za posameznike je Igor Vučko premagal Miho Cerarja z rezultatom 64 76 in po porazu v prvem krogu proti Tadeju Petriču zabeležil prvo zmago v ligi. Vsi ostali dvoboji drugega kroga so sicer na sporedu to soboto z začetkom ob 16. uri v športni dvorani Harmonija v Mengšu. Preberi več TUKAJ.

Srebotnikova zmagovalka v Linzu

Linz, 18.10.2009

Katarina Srebotnik in Nemka Anna-Lena Groenefeld sta postali zmagovalki 220.000 dolarskega WTA turnirja v Linzu. V finalnem dvoboju sta prepričljivo s 61 64 premagali poljski par Jens /Rosloska. Katarina Srebotnik in Polona Hercog bosta naslednji teden nastopili v glavnem turnirju posameznic na WTA tekmovanju v Luksemburgu, kjer bo v konkurenci dvojic nastopila tudi Andreja Klepač. Preberi več TUKAJ.

Bedene v finalu, zmaga dvojice Rmuš/Rola

Dubrovnik, 18.10.2009

Aljaž Bedene je v polfinalu mednarodnega tekmovanja v Dubrovniku dosegel še 19. zaporedno zmago na ITF Futures turnirjih. Njegov nasprotnik drugopostavljeni Italijan Simone Vagnozzi se je kolikor toliko dostojno upiral samo v prvem nizu, bilo je 75, v drugem nizu pa ga na igrišču po Aljaževi zaslugi "ni bilo" in dvoboj se je končal s 75 60. V finalu, ki se bo odigral jutri, se bo pomeril z Madžarom Attilo Balazsem, ki je na pot do finala v prvem krogu premagal tudi našega Janeza Semrajca. Odličen rezultat so naši fantje dosegli tudi v konkurenci dvojic, saj sta Martin Rmuš in Blaž Rola v finalu s 63 76 premagala Britanca Morgana Phillipsa in Hrvata Antonia Sančiča. Preberi več TUKAJ.

Maša in Diana v polfinalu poraženi

Ljubljana, 17.10.2009

Današnja polfinalna dvoboja na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Madridu in 10.000 dolarskem turnirju v Clevelandu se nista končala po naših željah. Maša je v španskem glavnem mestu v treh nizih s 46 76 63 izgubila z Bolgarko Dio Evtimovo, Diana pa v ameriškem "slovenskem" mestu s 57 62 64 z Američanko Kyle S. McPhillips. Preberi več TUKAJ.

Brez finala za Blaža Kavčiča

Ljubljana, 17.10.2009

Blaž Kavčič je v polfinalu 75.000 dolarskega ATP challenger turnirja v Boliviji s 76 46 61 izgubil proti domačemu igralcu Ramonu Delgadu. S 33 ATP točkami, ki jih je prejel za polfinale, bo Blaž v ponedeljek zopet zelo blizu svoje najboljše uvrstitve v karieri, ki je bila 132. mesto v avgustu letošnjega leta. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene ne pozna milosti - vreme vpliva na razpored

Dubrovnik, 17.10.2009

Aljaž Bedene nadaljuje z zmagovitim pohodom na ITF Futures turnirjih, niz neporaženosti (če odštejemo poraz na ATP challengerju v Ljubljani) pa traja že več kot dva meseca oziroma 18 dvobojev. Tokrat je bil v četrtfinalu 15.000 dolarskega ITF turnirja v Dubrovniku njegova žrtev domači igralec Dino Marčan, ki pa se je, to je treba priznati, Alajžu zelo dobro upiral - rezultat je bil 64 75. Aljaž se bo v polfinalu pomeril z drugim nosilcem Italijanom Vagnozzijem. V konkurenci dvojic sta se Blaž Rola in Martin Rmuš po zmagi s 75 62 nad madžarskim parom Balazs/Szatmary uvrstila v finale. Sobotni razpored organizatorji zaradi slabega vremena niso mogli dokončati. Začel se je samo finale dvojic, a je bil pri rezultatu 4/3 za naša igralca prekinjen in preložen na nedeljo. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu Linza

Linz, 16.10.2009

Katarina Srebotnik se je s soigralko Anno Leno Groenefeld uvrstila v finale 220.000 dolarskega WTA turnirja v Linzu v konkurenci dvojic. Danes sta v dramatičnem polfinalnem dvoboju premagali ameriško-italijansko navezo Shaughnessy/Vinci, končni rezultat je bil 61 36 [14/12]. Njuni finalni nasprotnici bosta Poljakinji Jans in Rosolska. Preberi več TUKAJ.

Katarina, Maša in Diana v igri tudi v soboto

Ljubljana, 16.10.2009

Pred nami je zelo zanimiv konec tedna, saj so si sobotne polfinalne nastope priborile tudi tri naše igralke. Katarina Srebotnik se je na 220.000 dolarskem WTA tekmovanju v Linzu po zmagi s 63 62 nad nemško dvojico Barrois/Woehr skupaj z Anno Leno Groenefeld uvrstila v polfinale. Maša Zec Peškirič je v četrtfinalu 50.000 dolarskega ITF turnirja v Madridu s 64 64 premagala Romunko Begu, njena polfinalna nasprotnica pa bo Bolgarka Dia Evtimova, ki jo je Maša v dveh dosedanjih dvobojih tudi dvakrat premagala. Diana Nakič, ki študira v ZDA, je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Clevelandu v četrfinalu "pomedla" z Južnoafričanko Schickerling, bilo je 62 60, v polfinalu pa jo čaka domačinka Mcphillips. Na žalost je poraz na 25.000 dolarskem ITF turnirju v Nigeriji doživela Dalila Jakupovič, s 36 64 62 je izgubila proti Izraelki Shlomo, pravega razloga za nezadovoljstvo pa nima, saj je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla svoj najboljši rezultat na podobnih turnirjih. Preberi več TUKAJ.

Padel je tudi Juan-Martin Aranguren

Ljubljana, 16.10.2009

Blaž Kavčič je v četrtfinalu 75.000 dolarskega ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v Paragvaju, s 36 62 60 premagal Argentinca Juan-Martina Arangurena, za nagrado pa si je prislužil najmanj 33 ATP točk in nekaj več kot 3.700 dolarjev. Ti dve številiki lahko skoraj podvoji, če v jutrišnjem polfinalu premaga tudi Paragvajca Ramona Delgada, ki je kot povabljenec pri 33-tih letih postal presenetljivi pofinalist. Delgado pa ni nek "turist", ki je bolj po naključju "padel" v polfinale, ampak gre za nekdaj (in očitno še vedno) odličnega igralca, ki je pred desetimi leti na ATP lestvici že bil na 55. mestu. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič preko Zabalete v četrfinale

Ljubljana, 15.10.2009

Blaž Kavčič je v drugem krogu ATP Challenger turnirja v Paragvaju v treh nizih s 46 63 60 premagal Argentinca Mariana Zabaleto in osvojil novih 17 ATP točk. V četrtfinalu se bo pomeril s še enim Argentoncem in sicer Juan Martinom Arangurnom, ki je v drugem krogu presenetljivo izločil prvega nosilca Maxima Gonzaleza. Kavčič in Aranguren sta se udarila tudi v prvem krogu dvojic, uspešnejši pa je bil naš igralec, saj je skupaj s Hrvatom Škugorjem Arangurena in Junqueiro premagal s 75 64, na žalost pa potem v drugem krogu s 61 62 izgubil proti španski navezi Marrero/Poch-Gradin. Preberi več TUKAJ.

Nick Lindahl boljši od Grege Žemlje

Ljubljana, 15.10.2009

Avstralski kvalifikant Nick Lindahl je v drugem krogu 50.000 dolarskega ATP turnirja iz serije challenger s 64 64 premagal našega Grego Žemljo. Grega se je od turnirja v Tiburonu v Kaliforniji poslovil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta zaigrala skupaj z Rokom Karanušičem. V prvem krogu sta tesno s 36 64 [10/5] izgubila proti srbski navezi Bozoljac/Vemič. Preberi več TUKAJ.

Maša, Dalila in Diana z novimi zmagami v četrtfinalu!

Ljubljana, 15.10.2009

Vse tri slovenske igralke, ki ta teden v posamični konkurenci nastopajo na mednarodnih tekmovanjih po svetu, so zmagale tudi v drugem krogu. Maša Zec Peškirič je v Madridu s 64 16 63 premagala neugodno Italijanko Romino Oprandi, Dalila Jakupovič v Lagosu s 63 75 prav tako Italijanko Liso Sabino in Diana Nakič v Clevelandu s 64 63 Rusinjo Vasiliso Bardino. V igri je v konkurenci dvojic tudi še Katarina Srebotnik in sicer na WTA tekmovanju v Linzu. Jutri ob 16. uri bo igrala za polfinale... Preberi več TUKAJ.

Slovenske rekreacijske lige - posavska liga

Krško, 15.10.2009

V slovensko rekreativno ligo so se zelo aktivno vključili tudi na Dolenjskem oziroma v Posavju, kjer sicer že nekaj let poteka skupna liga, ki jo vodi Ivan Gerjevič. Tekmovanje je organizirano kot liga za ekipe, vsaka tekma dveh ekip pa se igra na štirih deskah posamezno in dveh deskah dvojic. Končni zmagovalec je postala prva ekipa Brežic, drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Grip II iz Lutrškega sela, tretji pa so igralci iz Kočevja. Čez nekaj dni se bo na Otočcu pričela tudi rekreativna zimska liga za posameznike in Dolenjci bodo na prvem državnem prvenstvu za rekreativce prav gotovo zelo nevarni, saj imajo v svojih vrstah nekaj odličnih igralcev. Preberi več TUKAJ.

Registracije 2010 - od 15. do 31. oktobra!

Ljubljana, 15.10.2009

Vse klube ponovno obveščamo, da je v registracijskem pravilniku za leto 2010 prišlo do pomembnih sprememb. Klubi, tekmovalci, trenerji, sodniki, itd. lahko po novem zahtevke za registracijo za leto 2010 (za podaljšanje obstoječih ali za prve registracije) pošljete od 15. do 31. oktobra 2009, in ne več od 1. do 30. novembra, kot je bilo "v navadi" vse do letošnjega leta. Drugi registracijski rok bo od 15. do 31. marca 2010. Podaljševanje registracij in nove registracije izven rokov niso možne (izjema so samo nove registracije za igralce do 11 leta starosti), prav tako pa po novem izven registracijskih rokov ne bo možno prestopati iz kluba v klub. Naj ob tej priložnosti tudi omenimo, da bo vsak pri TZS registrirani član vsako leto prejel novo člansko izkaznico. V naslednjih dneh boste klubi po e-pošti prejeli seznam za leto 2009 registriranih članov, ki ga boste prav tako po e-pošti skupaj z zahtevki za registracijo novih članov ter ostalimi potrebnimi dokumenti poslali na registracijski organ TZS, ki je z letošnjim letom podjetje Nova orbita (to storitev opravlja tudi za Smučarsko zvezo Slovenijo - modra kartica). Preberi več TUKAJ.

Zmaga Katarine Srebotnik v Linzu

Linz, 14.10.2009

Katarina Srebotnik skupaj z Nemko Anno Leno Groenefeld zaenkrat odlično opravlja vlogo prve nosilke v konkurenci dvojic na 220.000 dolarskem WTA turnirju v avstrijskem Linzu. Katarina in Anna Lena sta v prvem krogu s 63 76 premagali beloruski par Govortsova/Poutchek, v četrtfinalu pa ju čakata Nemki Barrois in Woehr. Preberi več TUKAJ.

Tudi Grega Žemlja v drugem krogu

Ljubljana, 14.10.2009

Po Blažu Kavčiču, ki igra na 75.000 dolarskem ATP Challenger tekmovanju v Paragvaju, se je v drugi krog uvrstil tudi Grega Žemlja, in sicer na 50.000 dolarskem ATP Challengerju v ZDA. V uvodnem nastopu je kot sedmi nosilec s 76 60 premagal Mahičana Santiaga Gonzaleza, njegov naslednji nasprotnik pa bo avstralski kvalifikant Nick Lindahl, ki ga je Grega letos že premagal, in sicer s 61 64 na challengerju v Avstraliji. Nekoliko manj uspešni so bili danes naši igralci, ki nastopajo na ITF Futures tekmovanju v Dubovniku. Od štirih naših igralcev v glavnem turnirju je zmagal samo Aljaž Bedene, Janez Semrajc, Blaž Rola in Andraž Bedene pa so izgubili in s tem ostali brez novih ATP točk. Preberi več TUKAJ.

Pomembno obvestilo - meritve

Ljubljana, 14.10.2009

Prosimo vse udeležence meritev, da s seboj obvezno prinesejo tudi izjavo/dovoljenje staršev oziroma skrbnikov, s katerim dovoljujejo meritve oziroma obdelavo podatkov. Brez tega dovoljenja meritve ne bodo opravljene. Preberi več TUKAJ.

Opomnik - tekmovanja zima 2009/2010 (razpis)

Ljubljana, 14.10.2009

Delavci pisarne TZS so že pred časom vsem klubom po e-pošti poslali razpis oziroma prijavnice za organizacijo tekmovanj s koledarja TZS za zimsko obdobje tekmovalne sezone 2009/2010. Rok za oddajo prijavnic je petek 16.10.2009! Preberi več TUKAJ.

Odličen začetek Maše, Dalile in Diane

Ljubljana, 13.10.2009

Naša dekleta tako kot vedno nastopajo na vrsti mednarodnih turnirjev po vsem svetu. Maša Zec Peškirič je v prvem krogu 50.000 dolarskega ITF turnirja v Madridu kar s 60 61 premagala Ukrajinko Irino Buryachok, v drugem krogu pa jo čaka Italijanka Romina Oprandi. Odlično je na 25.000 dolarskem ITF turnirju v Nigeriji začela tudi Dalila Jakupovič, ki je v prvem krogu s 62 61 premagala Brazilko Laro Rafful, v drugem krogu pa bo poskušala presenetiti četrto nosilko Italijanko Liso Sabino. V ZDA v "slovenskem" mestu Clevelandu v vlogi druge nosilke igra Diana Nakič. V prvem krogu tamkajšnjega 10.000 dolarskega ITF turnirja je s 76 67 63 premagala Američanko Anno Mamalat, njena naslednja nasprotnica pa bo Rusinja Vasilisa Bardina. Preberi več TUKAJ.

Prva ATP točka Toma Kočevarja Dešmana, zmaga Kavčiča

, 13.10.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Grčiji je Tom Kočevar Dešman v prvem krogu glavnega turnirja s 75 61 premagal domačega igralca Dimitriosa Loucareasa in s tem osvojil svojo prvo ATP točko v karieri. Skupaj z Nemcem Waitom je bil uspešen tudi v prvem krogu dvojic, s 62 61 sta premagala ameriško-avtrijski par Gehrke/Trinker, za prvo ATP točko v dvojicah pa bo Tom moral zmagati še v četrtfinalu. Dobre novice prihajajo tudi iz Hrvaške in Paragvaja. V Dubrovniku sta Blaž Rola in Andraž Bedene v finalu kvalifikacij zmagala (kar pa žal ni uspelo Roku Boninu) in se v glavnem turnirju pridružila Janezu Semrajcu in Aljažu Bedenetu. V urugvajskem mestu Asuncion poteka 75.000 dolarski ATP turnir iz serije Challenger, kjer je Blaž Kavčič v prvem krogu s 61 64 premagal brazilskega kvalifikanta Marcela Demolinerja, v drugem krogu pa mu bo nasproti mreže stal Argentinec Mariano Zabaleta, ki je bil leta 2000 celo na 21. mestu ATP lestvice. Jutri bo na 50.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v ZDA nastopil tudi Grega Žemlja, njegov nasprotnik pa bo Mehičan Santiago Gonzalez. Preberi več TUKAJ.

Trije Slovenci v boju za glavni turnir v Dubrovniku

Dubrovnik, 13.10.2009

V finale kvalifikacij 10.000 dolarskega ITF turnirja v Dubrovniku so se uvrstili trije slovenski igralci, in sicer Blaž Rola, Andraž Bedene in Rok Bonin, Martinu Rmušu, Mihi Mlakarju in Eneju Boninu pa je to spodletelo. V glavnem turnirju sta že Janez Semrajc in Aljaž Bedene, ki tudi že poznata svoja nasprotnika. Janez bo v prvem krogu zaigral proti Madžaru Balazsu, Aljaž pa proti Špancu Claru-Rossellu. Preberi več TUKAJ.

Poraz Srebotnikove in Klepačeve v prvem krogu Linza

Linz, 12.10.2009

Na 220.000 dolarskem WTA turnirju v avstrijskem Linzu je Katarina Srebotnik v prvem krogu s 62 64 izgubila proti četrti nosilki Španki Carli Suarez Navarro. Katarina bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta skupaj z Nemko Groenefeld celo prvi nosilki, skupaj z Ukrajinko Belgeyzimer pa je iz konkurence dvojic že izpadla Andreja Klepač. Preberi več TUKAJ.

Masters 18 - presenetljivo Cibašek in (ne)pričakovano Bestijanič

Litija, 12.10.2009

V Litiji se je končalo še zadnje dejanje letošnjih mastersov - odigral se je finale v konkurenci do 18 let. Pri fantih je nekoliko presenetlljivo, a glede na prikazano popolnoma zasluženo, saj je premagal prvega, drugega in tretjega nosilca, zmagovalec postal Tim Cibašek, ki je v finalu gladko ugnal Matica Zupančiča. Pri dekletih je bilo v finalnem dvoboju med prvo nosilko Tajdo Bestijanič in četrto nosiko Kajo Rajh veliko več "ognja" kot pri fantih, na koncu pa je slavila Tajda, ki je pred dnevi s Kajo izgubila v polfinalu članskega mastersa. Preberi več TUKAJ.

35 let srečanj med Branikom in Slovanom

Ljubljana, 12.10.2009

V soboto 10. oktobra 2009 je v Mariboru potekalo tradicionalno teniško srečanje pobratenih teniških klubov Branika iz Maribora in Slovana iz Ljubljane. Kluba sta se prvič srečala že leta 1974, listino o pobratenju pa sta podpisala 24. maja 1975. Sprva so srečanja potekala tudi po dvakrat na leto, od leta 1992 naprej pa se tenisači srečujejo enkrat letno. V soboto so v Mariboru s skupnim rezultatom 20/11 slavili Slovanovci - po tekmah posamezno je bil rezultat 11/9, v dvojicah pa 9/2. Za 40. obletnico srečanj med pobratenima kluboma bo organizacijski odbor obeh klubov organiziral veliko " fešto " in izdal spominsko knjigo. TUKAJ.

Masters 12 - zmagoslavje Bora in Nine, finale 18 jutri

Litija, 11.10.2009

V Litiji se je končalo zaključno tekmovanje dvanajstih najboljših igralcev in igralk do 12 let. V finalu dečkov je drugopostavljeni Bor Schweiger Mužar s 63 62 premagal prvega nosilca Filipa jakoba Zupančiča, v finalu deklic pa prva nosilka Nina Potočnik s 62 61 drugo nosilko Tamaro Zidanšek. Jutri se bo z obema finalnima dvobojema končal tudi masters do 18 let. V fantovskem finalu bomo lahko gledali presenetljivega finalista nepostavljenega Tima Cibaška in drugega nosilca Matica Zupančiča, pri dekletih pa bosta o prvem mestu odločali prva nosilka Tajda Bestijanič in četrta nosilka Kaja Rajh. Preberi več TUKAJ.

V Litiji še mastersa do 12 in 18 let

Litija, 11.10.2009

V Litiji se bo danes in jutri nadaljevalo zaključno tekmovanje (masters) v starostnih kategorijah do 12 in 18 let. Pri 12-letnikih, ki bodo danes igrali polfinale in finale, ni nikakršnih presenečenj, v igri za najvišja mesta so samo še nosilci, med njimi pa imata naveč možnosti za končno zmago oba prvopostavljena igralca Filip Jakob Zupančič in Nina Potočnik. 18-letniki bodo danes igrali četrfinale in polfinale, prvič pa se bodo gledalcem predstavili tudi vsi štirje nosilci. Tilen Žitnik in Tajda Bestijanič sta sicer prva na lestvici in prva nosilca, ampak v letošnji sezoni sta bila že nekajkrat premagana, tako da bodo ostali igralci prav gotovo storili vse, da bodo osvojili zadnjo prestižno lovoriko v letošnji sezoni. TUKAJ.

Luka Gregorc izgubil v finalu kvalifikacij Šanghaja

Ljubljana, 10.10.2009

Slovenski teniški igralec Luka Gregorc je zaigral v kvalifikacijah 3.240.000 dolarskega ATP Tour teniškega turnirja iz serije 1000 v kitajskem Šanghaju. V prvem krogu je s 64 26 63 premagal Tajca Danaija Udomchokeja, v finalu pa s 63 62 izgubil proti Italijanu Fabiju Fogniniju. Preberi več TUKAJ.

Klemen Hauko in Marjan Šircelj prevzela vodstvo

Ljubljana, 10.10.2009

Včeraj se je v športni dvorani Harmonija v Mengšu začela ljubljanska rekreativna liga za posameznike. Na vrh lestvice sta se po prvem kolu prebila Klemen Hauko in Marjan Šircelj, ki sta svojima nasprotnikoma Gregorju Prahu oziroma Robertu Rožacu oddala vsak po dve igri. Takoj za njima je na lestvici Miha Cerar, premagal je Roka Mavca, ter brata Uroš in Tadej Petrič, pomembno zmago pa je dosegel tudi Vasja Vidmar, ki je v edinem dvoboju na tri nize premagal Luko Madjarja. Drugo kolo se igra v soboto 24.11.2009, začetek prvih treh dvobojev pa je ob 16.uri. Preberi več TUKAJ.

Naši povprečni na Lošinju

Lošinj, 09.10.2009

Na Lošinju se je pred dnevi končalo mednarodno prvenstvo do 18 let, na katerem tradicionalno zaigra kar lepo število naših igralcev. V konkurenci posameznikov se je najbolj izkazala Nina Nagode, ki se je uvrstila v četrtfinale, pri fantih pa Matej Leljak, Nik Razboršek in Bruno Šteh, ki so se uvrstili v drugi krog. Več uspeha smo imeli v konkurenci dvojic, saj je naša dvojica Nik Razboršek/Tilen Žitnik osvojila prvo mesto. Preberi več TUKAJ.

Maša Marc prva tudi do 16 let

Litija, 09.10.2009

Maša Marc je pred dvema dnevoma zmagala na mastersu do 14 let, danes pa je prvo mesto osvojila tudi v starostni kategoriji do 16 let. Njena nasprotnica v finalu Maša Šmic je izgubila precej bolj gladko, bilo je 62 62, kot Mašina polfinalna nasprotnica Tina Rupert. Pri fantih je zmagovalec postal Domen Vertot, ki je v finalu s 62 61 premagal prvega nosilca Luko Janšo, pred njim pa, oba brez večjih težav, v polfinalu Tineta Ritterja in četrtfinalu Jerneja Sepiča. Preberi več TUKAJ.

Masters 16 - slovo tretje nosilke Sindi Germek

Litija, 09.10.2009

V Litiji se nadaljujejo zaključna tekmovanja najboljših igralcev v vseh starostnih kategorijah, tako imenovani mastersi. V drugem krogu mastersa do 16 let je pri dekletih že prišlo do manjšega presenečenja, saj je Maša Marc, sicer zmagovalka mastersa do 14 let, premagala tretjo nosilko Sindi Germek. Veliko težav je z Deo Kepic imela tudi četrta nosilka Eva Rihtaršič, a se je uspela "izvleči". Pri fantih so se v polfinale uvrstili vsi štirje nosilci, prave "tantalove muke" pa je preživljal Tine Ritter, ki si je po izgubljenem prvem nizu proti Benjaminu Belišu rešil kožo v podaljašni igri drugega niza. Preberi več TUKAJ.

Slovenske rekreacijske lige - primorska liga

Koper, 08.10.2009

Na Primorskem poteka rekreacijska liga za posameznike, ki jo vodi priznani primorski teniški delavec Franci Hrovat. Liga je razdeljena v tri kvalitetne oziroma starostne skupine. V ligi do 35 let je v zanesljivem vodstvu Miha Oberstar, ki še ni izgubil dvoboja, tesno za petami pa so mu z enim porazom Rok Delak, Marko Štrukej, Goraz Marašek in Nejc Kapelj. V ligi 35 let in več po četrtem kolu ni več neporaženih, kar priča o izenačenosti lige, v vodstvu pa sta Kalif Glavaš in Vlado Heric. Primorci bodo na prvem državnem prvenstvu za rekreativce, ki bo konec aprila v teniški dvorani Harmonija v Mengšu, prav gotovo med favoriti, res pa je da tudi drugi ne počivajo in se vestno pripravljajo na ta zgodovinski dogodek - kdo se bo prvi vpisal med "nesmrtne", kdo bo prvi državni prvak med rekreativci? Preberi več TUKAJ.

Maša Marc in Maks Tekavec zmagovalca mastersa 14

Litija, 07.10.2009

Zmagovalca mastersa do 14 let sta postala prva nosilca Maša Marc in Maks Tekavec. Maša je v finalu v dveh nizih odpravila Evo Zagorac, ki je v polfinalu premagala drugo nosilko Jasmino Štor. Pri fantih je bilo prav gotovo najbolj zanimivo v polfinalu, kjer sta Rok Križaj in Matic Špec igralo več kot tri ure in pol, na koncu pa je bil boljši slednji. V finalu je Maks Tekavec znal izkoristiti utrujenost Špeca in ga premagal v dveh nizih. Preberi več TUKAJ.

Masters 14 - Rok Sitar boljši od Domna Gostinčarja

Litija, 06.10.2009

Danes se je v Litiji končal prvi dan mastersa za fante in dekleta do 14 let. Pri fantih smo v četrtfinalu gledali obračun dveh igralcev iz Železničarskega teniškega kluba Maribor, v katerem je Rok Sitar s 64 46 64 nekoliko presenetljivo izločil tretjega nosilca Domna Gostinčarja. Kar nekaj težav je imel tudi prvi nosilec Maks Tekavec, ki je zmago proti Sebastijanu Goršiču moral "reševati" v treh nizih. Tudi pri dekletih je v četrtfinalu izpadla ena od nosilk - četrto nosilko Saro Palčič je s 61 63 premagala Nina Potočnik. Preberi več TUKAJ.

Kavčič in Žemlja poražena v prvem krogu

Ljubljana, 06.10.2009

Slovenska reprezentanta Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta nastopila na dveh ATP turnirjih iz serije Challenger v Urugvaju in ZDA. Blaž je v prvem krogu 75.000 dolarskega turnirja v Montevideu (igra se na pesku) v konkurenci posameznikov s 64 76 izgubil z Argentincem Marianom Puerto (leta 2005 9. igralec sveta), skupaj s Hrvatom Francom Škugorjem pa sta v prvem krogu dvojic s 62 60 presenetljivo premagala drugopostavljeni brazilski par Hocevar/Souza. Grega je nastopil na 50.000 dolarskem "hard court" turnirju v Sacramentu, v prvem krogu pa ga je dokaj nepričakovano s 64 16 75 premagal domači igralec Ryan Harrison, ki je nastopil s povabilom. Grega se je "poslovil" tudi v konkurenci dvojic, saj je v prvem krogu s Hrvatom Rokom Karanušičem s 64 26 8/10 izgubil proti paru Armitraj/Kim. Medtem ko so dobre novice prišle iz Mehike, kjer je naš Borut Puc v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja s 76 26 64 premagal Nizozemca Barta van Monsjoua, je iz Grčije prišla novica o porazu Toma Kočevarja Dešmana. Na 10.000 dolarskem ITF turnirju je v prvem krogu s 64 63 izgubil proti Romunu Copilu in še v tretjem "poizkusu" ostal brez prve ATP točke. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola in Kaja Rajh zmagovalca članskega mastersa

Litija, 04.10.2009

Blaž Rola je v finalnem dvoboju članskega mastersa s 63 64 premagal klubskega tovariša Tadeja Turka, ki je s tem izgubil že drugi finale članskega mastersa zapored. Tadej se je v polfinalu sicer maščeval Tomislavu Ternarju za lanski finalni poraz, a "pike na i" tudi letos ni uspel pritisniti. Pri članicah je slavila Kaja Rajh, druga nosilka, ki je v finalu s 64 62 premagala nepostavljeno Nino Nagode. Jutri se v Litiji že začenja masters do 14 let. Preberi več TUKAJ.

Nemec Marc Sieber brez pravih možnosti

Mostar, 04.10.2009

Janez Semrajc je v finalu 15.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Mostarju s 60 61 z igrišča "odpihnil" Nemca Marca Seiberja in gledalce "prikrajšal" za negotovost, napetost in vse drugo, kar prinaša izenačen teniški dvoboj; lahko pa so gledalci uživali ob močnih in natančnih udarcih ter drugih mojstrovinah našega igralca. Preberi več TUKAJ.

Članski masters v Litiji - prva nosilka "out"

Litija, 03.10.2009

V Litiji se je danes končal prvi dan zaključnega tekmovanja dvanajstih najboljših slovenskih igralcev in igralk, tako imenovani masters. Pri članih so se vsi prvi štirje nosilci uvrstili v polfinale, pri članicah pa je Nina Nagode v drugem krogu premagala prvo nosilko Kajo Podobnik. Masters za člane in članice se bo zaključil jutri, finalna dvoboja pa se pričneta ne pred 14. (člani) oziroma ne pred 15. uro (članice). Preberi več TUKAJ.

Johnny še korak od zmage in nove "naj" uvrstitve

Ljubljana, 03.10.2009

Janez Semrajc (ali Johnny, kot ga kličejo prijatelji) je v polfinalu 15.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Mostarju, ki igralcem v glavnem turnirju plača tudi njihovo bivanje (taka "usluga" se imenuje hospitality, na koledarju se vse skupaj vidi kot 15.000+H, prinaša pa več ATP točk kot turnir brez plačila bivanja), s 62 46 75 premagal Hrvata Nikolo Mektiča. V finalu se bo pomeril s četrtim nosilcem turnirja Marcom Sieberjem, v primeru zmage pa se bo z novimi 33 ATP točkami na lestvici za posameznike zavihtel za 50 mest in dosegel novo rekordno uvrstitev v karieri - nahajal se bo že nekje okrog 320. mesta. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska zimska rekreativna liga - začetek 10.10.2009

Ljubljana, 02.10.2009

Danes ob 19.00 uri je predstavnik Teniške zveze Slovenije Igor Knez v teniški dvorani Harmonija v Mengšu izžrebal pare v ljubljanski rekreativni ligi, ki se bo s prvim kolom začela v soboto 10.10.2009. Čeprav se je v to novoustanovljeno ligo prijavilo samo 13 igralcev, so na TZS prepričani, da se bo v naslednjih letih tekmovanje v Ljubljani prav gotovo "prijelo", tako da gredo polni optimizma v nadaljevanje projekta, ki se bo zaključil z državnim prvenstvom za rekreativce. Na njem bodo lahko zaigrali samo tisti, ki bodo vključeni v nek pri TZS registriran tekmovalni sistem z objavljanjem rezultatov, jakostne lestvice, itd. Kot je znano, posamična tekmovanja za rekreativce že nekaj let potekajo v Posavju, Pomurju in na Primorskem, Ljubljana pa je v tem pogledu bila "zaspana". Pri TZS načrtujejo tudi poletno ljubljansko rekreacijsko ligo, o podrobnostih te lige pa nekoliko kasneje. Preberi več TUKAJ.

Hitro slovo naših igralk

Ljubljana, 01.10.2009

Polona Hercog je nastopila na 100.000 dolarskem ITF turnirju v Turčiji, a morala že v prvem krogu priznati premoč Nemki Kerber. V prvem krogu glavnega turnirja je izgubila tudi Petra Rampre, ki je zaigrala na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Las Vegasu. Tadeji Majerič je na 25.000 dolarskem ITF turnirju v Gruziji v prvem krogu uspelo zmagati, v drugem krogu pa je bila Čehinja Gerlova boljša od naše igralke. Preberi več TUKAJ.

Janez Semrajc drži dobro formo

Ljubljana, 01.10.2009

Janez Semrajc se je na 15.000 dolarskem ITF Futures turnirju v Mostarju uvrstil v četrfinale. V prvem krogu je s 76 75 premagal Srba Aleksandra Sloviča, v drugem pa s 64 62 Hrvata Antonia Sančiča. V drugem krogu tega tekmovanja je Enej Bonin s 61 62 izgubil proti Srbu Davidu Saviču, a prav gotovo zadovoljen odhaja iz Mostarja, saj je tam osvojil svojo prvo ATP točko. Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Mehiki se je Borut Puc sicer uspel kvalificirati v glavni turnir, a tam izgubil v prvem krogu in ni osvojil novih ATP točk. Brez točk je ostal tudi Blaž Kavčič, ki se je podal na 75.000 dolarski ATP Challneger v Argentino. V prvem krogu ga je izločil domači igralec Sergio Roitman. Preberi več TUKAJ.

Prijavnica Mastersi 12, 16 in 18 let

Ljubljana, 01.10.2009

Objavljamo jakostno lestvico za masterse v kategoriji 12, 16 in 18 let, ki istočasno služi tudi kot prijavnica za masters. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.