prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009

Arhiv novic tekočega meseca

Danes se izteče rok za prijavo na razpis za organizacijo tekmovanj v poletni sezoni 2020

bm, 09.02.2020

Tenis Slovenija objavlja razpis za organizacijo tekmovanj v poletni sezoni 2020. Rok za prijavo na razpis je nedelja 9.2.2020.

Razpisno dokumentacijo in obrazce najdete TUKAJ.

Odprte so prijave za ligo do 16 let

bm, 03.02.2020

Od 1. do 7.2.2020 je odprta aplikacija za on-line prijave v ligo do 16 let. Igralce in igralke prijavite tako kot na turnirje s tem, da fante prijavite v ligo za fante, dekleta v ligo za dekleta, nato pa bomo ekipe združili.

Morebitna dovoljenja za dvojno registracijo pošljete v pisarno TS. TUKAJ.

Petrolov up leta 2019 - poziv k oddaji predlogov

ts, 07.11.2019

Spoštovani ljubitelji tenisa,

ponovno izbiramo Petrolov up leta, zato vas vabimo, da oddate svoj predlog. Nagrada za poseben dosežek je PETROLOVA predplačniška kartica z dobroimetjem 500 €.

Strokovni svet bo na podlagi rezultatov, predlogov širše javnosti, napredka in potenciala igralke oz. igralca, izbral Petrolov up leta 2019. Na Zaključni prireditvi Tenis Slovenije, ki bo 28. novembra 2019, pa bo slavnostna razglasitev in predaja nagrade.

Predloge oddajte najkasneje do 5. novembra 2019 na elektronski naslov prijave@tenis-slovenija.si. Predlog naj vsebuje ime in priimek kandidata za Petrolov up leta 2019 in rezultat s katerim ga predlagate.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za vaše predloge in vas lepo pozdravljamo.

Pisarna Tenis Slovenije TUKAJ.

Danes se končuje jesenski prestopno registracijski rok

bm, 15.10.2019

Obveščamo vas, da od 5.oktobra 2019 do 15. oktobra 2019 poteka prestopno-registracijski rok, v katerem lahko klubi na novo registrirajo igralce ali prestope le-teh.

Prosimo za pravočasno oddajo podatkov in ažurnost le-teh, da bo postopek potekal brez težav. Več o postopku registracije si lahko preberete na www.tzsinfosys.si

Zahtevek za registracijo je pravočasen, če je v aplikacijo vnesen v zgoraj navedenem terminu.Pogoji za veljavno registracijo so:

- plačana letna članarina za teniško organizacijo (po ceniku TZS),- plačana članarina za člana te organizacije (po ceniku TZS),- poravnane obveznosti iz naslova registracij za tekoče leto in ostale medsebojne obveznosti teniške organizacije in TZS,- poravnana obveznost za morebitno odškodnino (v primeru prestopa v drug klub), - plačana prestopna članarina (po ceniku TZS za tekoče leto, v primeru prestopa v drug klub).

Z našim sponzorjem Diners Club smo se dogovorili za možnost sofinanciranja registracij, tako da je za vas registracija lahko tudi brezplačna. Vse kar morate urediti je, da izpolnite pristopnico v priponki in jo posredujete na Diners Club.

Za več informacij se obrnite na Gašperja Pogačnika na 040 342 778 ali na e-mail gasper.pogacnik@erstecard.si.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije smo na voljo na info@tenis-slovenija.si. TUKAJ.

Velika zmaga Aljaža Bedeneta za uvrstitev v tretji krog OP ZDA

bm, 29.08.2019

Aljaž Bedene je na OP ZDA v drugem krogu po štirih urah zelo izenačenega obračuna premagal 29. nosilca Francoza Benoita Pairea. TUKAJ.

Ne spreglejte - danes zadnji dan jesenskega prestopno registracijskega roka

bm, 25.10.2018

V teku je prestopno registracijski rok, ki traja do 25.10.2018. To je tudi zadnji prestopno registracijski rok, ki traja 25 dni, naslednji bodo trajali samo 10 dni in sicer od 5. do 15 marcu in 5. do 15 v oktobru.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

V Portorožu letos 75.000 $ nagradnega sklada

bm, 18.06.2018

Največji teniški turnir v Sloveniji za moške in sočasno največji športni dogodek na slovenski obali, ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018 bo tokrat v Portorožu potekal od 3. do 11. avgusta.

V primerjavi s prejšnjim leti je nedvomno glavna sprememba povišanje nagradnega sklada s 50, na 75 tisoč ameriških dolarjev.

Zadovoljstvo z vsakoletnim napredkom turnirja, ki velja za enega najboljših osmih turnirjev serije challenger na svetu, je potrdila tudi Zavarovalnica Sava, ki še naprej ostaja glavni sponzor turnirja. »Zavarovalnica Sava s sponzorstvom turnirja izraža zadovoljstvo s sodelovanjem s Tenis Slovenija, hkrati pa vrača v okolje v katerem deluje. Turnir je nadvse popularen med teniškimi profesionalci kot tudi med obiskovalci. Trenutno sta dve povabili rezervirani za Nika Razborška in Jako Kaplja,« je dodal direktor turnirja Aljaž Kos. Po besedah kapetana slovenske teniške reprezentance Miha Mlakarja, najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene letos ne bo igral turnirjev serije Challenger, zato pa lahko pričakujemo Blaža Kavčiča in Blaža Rolo, med tem ko bo turnir primeren izziv tudi za Toma Kočevarja Dešmana in Mikea Urbanijo.

Spremenjen bo tudi dnevni program tekem, saj se bodo dvoboji začeli ob 17. uri, drugi dvoboji ne pred 19. uro in tretji ne pred 21. uro.

Začetek avgusta bo v uvodnem vikendu pripadel dobrodelnemu koncertu slovenske rock zasedbe Big Foot Mama (3. avgust) in zaključnemu koncertu na portoroški plaži, ko bo nastopil Magnifico. V času turnirja bodo na igriščih ob teniškem stadionu številni korporativni dogodki, kot tudi vsi generacijski teniški turnirji pod okriljem Tenis Slovenije. Na teniškem festivalu gre pričakovati nastope več kot 700 mladih teniških igralcev iz vseh slovenskih klubov.

Rdeča nit teniškega dogajanja v Portorožu pa ni samo teniška igra, pač pa vseslovenska dobrodelna akcija »#Gibaj mladina«, s katero so ambasadorji začeli že meseca maja. Glavni akter številnih video epizod in končnega obračuna z Grego Žemlja je Rado Mulej, ki napoveduje kravato Žemlji, a sočasno v spletni nanizanki odlično napreduje v vseh teniških prvinah. Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenija je poudaril namen projekta: »Gibaj mladina je dobrodelna akcija zbiranja sredstev za 100 otrok iz socialno šibkejših družin. Poleg Rada Muleja sta ambasadorja tudi Jakov Fak in Goran Dragič, podporo in partnerstvo pa projektu že nudijo PRO PLUS, s 24ur, oddajo Svet na Kanalu A in portalom 24ur.com, radijske postaje radio Center, radio Rock, radio Hit in radio Capris, časopisna hiša Delo s svojimi edicijami, veseli pa bomo podpore še katerega od slovenskih medijev. Celoten prihodek od koncerta Big Foot Mama in polovičen prihodek od prodaje kart za polfinalne tekme in obračun finala, bo šel izključno za dobrodelen projekt »Gibaj mladina«.« TUKAJ.

TS v Ljubljani predstavila letošnji turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2018

sta, 16.06.2018

Tudi letos bo največji športni dogodek na slovenski obali teniški turnir Zavarovalnica Sava, ki bo v Portorožu od 3. do 11. avgusta. Glavni novosti sta dve; nagradni sklad bo 75.000 dolarjev, turnir pa bo imel dobrodelno noto, saj bo v sklopu projekta Gibaj mladina zbiral sredstva za brezplačno vadbo mladostnikov iz socialno šibkejših družin.

Namen projekta Gibaj, mladina!, ki se je začel sredi maja in se bo končal zadnji dan turnirja challenger v Portorožu, je spodbuditi otroke za šport oziroma fizične aktivnosti, hkrati pa jih privabiti na teniška igrišča. Z zbranimi finančnimi sredstvi - teh naj bi se po pričakovanjih teniške zveze nabralo med 30.000 in 50.000 evrov - bo približno sto otrok naslednje leto uživalo v organizirani vadbi pod nadzorom usposobljenih športnih delavcev v teniških klubih širom Slovenije.

Ambasador projekta je slovenski igralec Rado Mulej, v projekt pa so se že vključili številni slovenski športni in glasbeni zvezdniki. Tako v promocijskem videu nastopajo člani Big Foot Mamme, ki bodo imeli 3. avgusta v Portorožu dobrodelni koncert, sredstva za pomoč otrokom pa se bodo zbirala tudi s pomočjo dražbe, za katero so predmete prispevali slovenski športni zvezdniki in celo španski teniški velemojster Rafael Nadal.

Slednji je Teniški zvezi Slovenije predal lopar s podpisom, ki bo na ogled tekom turnirja v Portorožu. Enako kot dres Gorana Dragića, smučki Jakova Faka, hokejska palica Anžeta Kopitarja, ...

Mesec in pol pred začetkom šestega turnirja challenger Slovenia Open je jasno, da se bodo igralci potegovali za 75.000 dolarjev namesto 50.000 dolarjev ter da bosta od Slovencev tam zagotovo Nik Razboršek in Jaka Kaplja, ki sta prejela povabili organizatorjev. Preostali dve za glavni turnir kot ostale za kvalifikacije so še na voljo, saj jih preostala dva slovenska kandidata, Blaž Kavčič in Blaž Rola, naj ne bi potrebovala, Aljaž Bedene pa ne nastopa več na turnirjih serije challenger.

"Turnir bo tudi letos sestavljen iz treh segmentov. Osrednji je turnir poklicnih igralcev, drugi je mladinski teniški festival, na katerem vsako leto sodeluje približno 1000 otrok, tretji pa so dogodki, ki potekajo v času turnirja in ki se jih udeležujejo predvsem naši pokrovitelji oziroma partnerji. Vsekakor pa je za nas enako pomembno, da s pomočjo medijev, SMS sporočil in donacij prijateljev zberemo čim več sredstev, ki jih bomo ob koncu akcije Gibaj, mladina! predali Zveze prijateljev mladine," pravi direktor TZS Gregor Krušič.

Direktor turnirja Aljaž Kos je na novinarski konferenci povedal, da Zavarovalnica Sava ponosno nadaljuje pokroviteljstvo turnirja ter da bo letos spored dvobojev prilagojen visokim poletnim temperaturam, predvsem pa slovenskim igralcem. Tako se bodo dvoboji začeli šele ob 17. uri, nadaljevali ob 19.00, slovenski igralci pa bodo nastopili šele po 21. uri. Vir: Sta TUKAJ.

Rekreativno veteransko državno prvenstvo 2018, kategorija +105 že popolnjena - prijave še danes

bm, 18.03.2018

Spoštovani člani Tenis Slovenije, veteranski in rekreativni igralci ter vsi prijatelji tenisa,

Sporočamo vam, da so mesta za kategorijo +105 letošnjega Rekreativno - veteranskega državnega prvenstva Slovenije v dvojicah, ki bo 24. marca 2018, s pričetkom ob 10:00 uri v Športnem centru Millenium, BTC Lj., že popolnjena.

Dobra novica pa je, da je še nekaj prostih mest v kategorijah moški do 85 let in moški 86 – 105 let, ter ženske absolutno, tako da se splača pohiteti s prijavami, ki so odprte do 15. marca.

Več o samih pravilih in pogojih sodelovanja si lahko preberete TUKAJ , spomnimo pa, da bodo imeli najuspešnejši pari, zmagovalci v svoji kategoriji, poleg večne slave tokrat tudi priložnost, da si z malo sreče prislužijo ogled zaključnega turnirja najboljše osmerice Nitto ATP Finals London 2018, kjer si bodo lahko v živo ogledali največje svetovne zvezde tenisa. Splača se potruditi!

Se vidimo v Milleniumu!

Informacije o veteranih in rekreativcih spremljajte tudi TUKAJ.

Razpis za organizatorje tekmovanj TS v poletni sezoni 2018 in razpis ligaških tekmovanj - prijave samo še danes

bm, 05.03.2018

Tenis Slovenija objavlja razpis za organizatorje turnirjev TS v poletni sezoni 2018, ki se bo pričela v aprilu in razpis ligaških tekmovanj.

Rok za prijavo na razpis za organizacijo turnirjev je ponedeljek, 5.3.2018 !

Prijavnice pošljite po faksu na številko 01 430 66 95 ali po e-pošti na naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si.

Rok za prijavo ligaških ekip je 25.marec 2018. V prvotnem razpisu je bilo pomotoma napisano, da je združevanje ekip v starostni kategoriji do 12 let dovoljeno, vendar pravilnik ni bil spremenjen, tako da še vedno velja, da združevanje ekip ni dovoljeno.

Možnost zduževanja in pogoje pod katerimi bi to bilo dopuščeno, bo na naslednji seji, ki bo 6.3.2018, obravnavala Tekmovalno registracijska komisija TS in boste o odločitvi obveščeni po seji.

Podrobnosti obeh razpisov najdete TUKAJ.

Vesele praznike in srečno novo leto 2018

bm, 24.12.2017

Tenis Slovenija vam želi vesele praznike in srečno novo leto 2018 . TUKAJ.

Finalni B turnir do 12 let - prijave do torka

bm, 23.12.2017

V Ljubljani, Litiji, Mengšu in Mariboru so bili danes RR turnirji za dečke v starostni kategoriji do 12 let. Finalni turnir bo od 28. - 31. decembra v Ljubljani. Vsi igralci so bili iz B turnirja odjavljeni in se morajo, če želijo nastopiti, ponovno prijaviti. Rok za prijave v B turnir poteče v torek, 26.12.2017 ob polnoči. TUKAJ.

Danes zadnji dan za prijave na turnir do 11 let, ki bo konec tdna v Kopru

bm, 05.10.2017

Danes je zadnji dan za prijave na 1.AS Junior Koper Open do 11 let, ki bo v nedeljo 8.oktobra v Kopru s pričetkom ob 9 uri.

Prijave so še možne preko aplikacije TZS online danes do 24 ure ali na elektronski naslov tk.koper@siol.net ali po telefonu 031-353-145. TUKAJ.

Si že prijavljen med pobiralce/-ke žogic?

lm, 31.07.2017

Od 4. 8. do 12. 8. 2017 pridi v Portorož, da si čisto od blizu ogledaš in spoznaš profesionalne teniške igralce iz različnih držav, se družiš s svojimi vrstniki, se zabavaš v častni vlogi pobiralca/-ke žogic in se tako pridružiš ekipi profesionalnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Na ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open so vabljeni dečki in deklice, starejši od 10 let, ki se želijo v tem preizkusiti prvič in tudi tisti, ki so v preteklosti že sodelovali na katerem izmed turnirjev (ATP Challenger, Davis Cup, Fed Cup, ipd.).

Pred samim turnirjem se lahko pobiralci/pobiralke udeležijo prijetnih priprav t.i. Ball boys boot campa:

4. avgust ob 18.00 v Portorožu (ŠRC Marina Portorož)

Oglejte si posnetek enega izmed treningov TUKAJ

Vsi sodelujoči na Ball boys boot campu bodo prejeli majico, kosilo, igrali tenis in se naučili spretnosti pobiralcev/-k žogic. Na turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open bodo vsi prejeli 2 majici, kapo, kratke hlače/krilo, malico, kosilo, večerjo. Tisti, ki bodo na turnirju prisotni cel teden, bodo temu ustrezno tudi nagrajeni.

Vsem tenisačem/-icam, ki bodo na turnirju tudi pobiralci/-ke žogic, bo v času turnirja omogočeno dovolj premora, da se bodo udeležili tekmovanja Tenis fest.

Prijavni obrazec najdete TUKAJ.

Vabilo pobiralcem/pobiralkam žogic = Ball boys/girls - prijave so odprte

lm, 25.07.2017

Od 4. 8. do 12. 8. 2017 pridi v Portorož, da si čisto od blizu ogledaš in spoznaš profesionalne teniške igralce z različnih držav, se družiš s svojimi vrstniki, se zabavaš v častni vlogi pobiralca/-ke žogic in se tako pridružiš ekipi profesionalnega teniškega turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Na ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open so vabljeni dečki in deklice, starejši od 10 let, ki se želijo v tem preizkusiti prvič in tudi tisti, ki so v preteklosti že sodelovali na katerem izmed turnirjev (ATP Challenger, Davis Cup, Fed Cup, ipd.).

Pred samim turnirjem se lahko pobiralci/pobiralke udeležijo prijetnih priprav t.i. Ball boys boot campov:

Zadnji bo na sporedu 4. avgusta ob 18.00 v Portorožu (ŠRC Marina Portorož)

Vsi sodelujoči na Ball boys boot campu bodo prejeli majico, kosilo, igrali tenis in se naučili spretnosti pobiralcev/-k žogic.

Na turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open pa bodo prejeli 2 majici, kapo, kratke hlače/krilo, malico, kosilo, večerjo. Tisti, ki bodo na turnirju prisotni cel teden, pa bodo temu ustrezno tudi nagrajeni.

Vsem tenisačem/-icam, ki se bodo pridružili pobiralcem/-kam žogic, bo v času turnirja seveda omogočeno, da se udeležijo tekmovanja Tenis fest.

Kontaktna oseba za zbiranje prijav je Andrej Hovelja (031 688 058) – prijavo pošljite na hovelja@gmail.com do 20. julija 2017. V elektronski pošti morajo biti navedeni naslednji podatki:

Ime in priimek pobiralca/pobiralke žogic, letnica rojstva, naslov stalnega prebivališča, elektronski naslov (pobiralca/-ke in/ali vsaj enega starša), telefonska številka (pobiralca/-ke in/ali vsaj enega starša).

Navedite tudi, katere dneve bo pobiralec/pobiralka lahko na voljo na Zavarovalnica Sava Slovenia Open

V pričakovanju velikega števila prijav vas lepo pozdravljamo.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Slovenska Fed cup ekipa ta mesec v Litvo - vabilo na novinarsko konferenco

bm, 06.04.2017

Spoštovani!

Slovenska ženska teniška reprezentanca se bo od 19. do 22. aprila 2017 za napredovanje v prvo evro-afriško skupino borila z reprezentancami Danske, Egipta, Litve, Luksemburga, Norveške, Republike Južne Afrike in Švedske.

Pred odhodom reprezentance na gostovanje v Litvo vas vabimo na novinarsko konferenco, ki bo potekala v prostorih novega partnerja in uradnega vozila Tenis Slovenije, KIA:

v torek, 11. aprila 2017, ob 11.00 v Kia centru Ljubljana, na Leskoškovi 2.

Na novinarski konferenci bo predstavljena in prisotna ženska teniška reprezentanca s kapetanom in pomočnikom kapetana reprezentance. Ob pogostitvi pa vam bodo igralke in vodstvo na voljo za individualne intervjuje.

Svojo prisotnost prosim potrdite na lea.medvesek@tenis-slovenija.si ali na 070 134 763 (Lea Medvešek), kjer ostajamo na voljo za vse dodatne informacije.

Vabljeni k spremljanju uradne spletne strani Tenis Slovenija ter vseh ostalih družbenih omrežij FB, Twitter in Instagram

Prijazno vabljeni,Tenis Slovenija TUKAJ.

Mladinci in mladinke le delno uspešni v kvalifikacijah ITF turnirjev

bm, 22.01.2017

Na mladinskih ITF turnirjih v Keniji, Izraelu in BiH so se nadaljevali kvalifikacijski nastopi naših igralk in igralcev.

V Nairobiju je bila v kvalifikacijah turnirja 4. ranga uspešna Nina MAVER, ki je premagala Francozinjo Lolo MARANDEL in se v glavnem turnirju pridružila Emi HORVAT.

Na turnirju 5. ranga v Izraelu je v drugi tekmi kvalifikacij izgubila Eva KALAN. Premagala jo je domačinka May ILBERT. V glavnem turnirju bosta uspešne nastope iz prejšnjega tedna poskušali ponoviti Živa FALKNER in Pia LOVRIČ.

Na turnirju 5. ranga v Širokem Brijegu so v kvalifikacijah izgubili Maša PERICA, Maruša PLANK, Anja TRBEŽNIK in Matic ZAPLOTNIK. V glavnem turnirju bosta nastopila Sheila GLAVAŠ in Jan VEHOVEC. TUKAJ.

BTC MEDOT - spremenjen urnik tekmovanja za soboto

bm, 13.01.2017

Objavljamo spremejen urnik tekmovanja za turnir rekreativcev BTC MEDOT za soboto, 14. januar 2017.

Urnik najdete TUKAJ.

Razpis za organizacijo tekmovanja OP ZALA do 16 let – B fantje

bm, 09.12.2016

Tenis Slovenija razpisuje organizacijo tekmovanj v kategoriji OP ZALA do 16 let - fantje B turnir. Vsi klubi, člani TS, ki izpolnjujete pogoje za organizacijo zimskih tekmovanj, vljudno vabljeni k oddaji prijave do 11.12.2016 na elektronski naslov ziga.ham@tenis-slovenija.si TUKAJ.

Zaključna prireditev Tenis Slovenija - vabilo

bm, 07.12.2016

Tenis Slovenija vas prijazno vabi na zaključno prireditev tekmovalne sezone 2016, ki bo potekala danes, 7. decembra 2016 v SiTi Teatru BTC, Šmartinska cesta 152, Ljubljana, s pričetkom ob 17.30 uri.

Vljudno vabljeni !
TUKAJ.

Končuje se prestopno registracijski rok, ki traja le še do polnoči

bm, 24.10.2016

Obveščamo vas, da se 25.10.2016 konča prestopno registracijski rok, v katerem lahko tekmovalci prestopajo iz matičnega kluba v nov klub, ostalim tekmovalcem pa klubski administratorji podaljšajo registracijo za sezono 2016. Vse nove registracije pa so mogoče kadarkoli v letu.

Pogoj za aktivacijo igralcev in s tem možnost prijave na turnirje Tenis Slovenije v zimski sezoni je:

- Plačilo članarine teniškega kluba

- Plačilo registracije za tekmovalca

- Izjava kluba, da imajo vsi njihovi tekmovalci opravljen preventivni zdravniški pregled (Žig in podpis)

- Soglasje za upravljanje z osebnimi podatki za novo registrirane igralce. Soglasje najdete v sistemu www.tzsinfosys.si

V primeru težav se lahko obrnete na sekretarja Tenis Slovenije Žigo Hama Kacina, ki vam bo z veseljem pomagal.

TUKAJ.

Tenis Slovenija se predstavi

sv, 14.10.2016

Tenis Slovenija te vabi, da se preizkusiš na mini tenis igrišču. Trenerji ti bodo pomagali spoznati osnovna pravila tenisa ter osvojiti prve teniške korake in udarce.

Obišči nas to soboto, med 10. in 17. uro, in v nedeljo, med 10. in 14. uro, na Trgu mladih v BTC-ju.

Naj teniški lopar in žoga postaneta tvoja najboljša prijatelja.

Tenis Slovenija se bo predstavila v sklopu tradicionalnega Festivala nakupov in zabave.

Tukaj si lahko ogledate seznam popustov, ki so aktualni le ta konec tedna.

Se vidimo! TUKAJ.

Si želiš na Wimbledon?

sv, 24.06.2016

Spoštovani člani Tenis Slovenije, naši partnerji in vsi ostali ljubitelji tenisa,

Nekomu izmed vas bi radi polepšali prihajajoče poletne dni. Iz Anglije smo namreč prejeli ponudbo za ugodnejši nakup vstopnic za najstarejši teniški turnir na svetu – Wimbledon.Na voljo sta dve vstopnici za vsako izmed naštetih tekem:





- sobota, 2. 7. 2016, 3. kolo moški in ženski single, igrišče št. 1

- četrtek, 7. 7. 2016, polfinalna tekma ženske, centralno igrišče

- sobota, 9. 7. 2016, finalna tekma ženske, centralno igrišče

Vstopnice so na voljo po polovični ceni od cen vstopnic v redni prodaji.

Za več informacij pišite na info@tenis-slovenija.si ali pokličite na +386 1 430 66 90.

Teniški pozdrav,Tenis Slovenija TUKAJ.

Konec tedna Mini Infond Open v Mariboru - turnir teniških šol štajerske regije

bm, 15.06.2016

ŽTK Maribor bo organizator drugega turnirja TŠ v spomladanski sezoni 2016. Turnir je namenjen otrokom, ki obiskujejo teniško šolo in še ne tekmujejo ali ne tekmujejo redno na turnirjih pod okriljem Teniške zveze Slovenije.

Vabimo vas, da se nam v čim večjem številu pridružite na našem turnirju.

Turnir za kategorijo Midi tenis in tenis 10 let se bo odvijal v soboto 18.6.2016.

MIDI TENIS (kategorija 2006 in mlajši; sistem ROUND ROBIN in turnir na izpadanje, 2 dobljena tie breaka; oranžna žoga).

TENIS 10,11 LET (kategorija 2005 in mlajši; turnir na izpadanje A in B turnir, igra se na 4 ali 6 dobljenih gemov, velja prvilo NO AD – brez prednosti; žoga z zeleno piko, celo igrišče).

Prijavnina za turnir znaša 10 EUR.

Turnir za kategorijo 13+ se bo odvijal v nedeljo 19.6.2016.

TENIS 13+ LET (v primeru večjega števila igralcev z različnim znanjem bomo organizirali ločena turnirja; igra se na en dobljeni niz – 6 dobljenih gemov, velja pravilo NO AD - brez prednosti).

Prijavnina za turnir znaša 10 EUR.

Prijave sprejemamo do srede 15.6.2016 na mail tine.pufic@triera.net ali GSM: 041 549 697.

Teniška šola ŽTK Maribor TUKAJ.

V ljubljanskem BTC Cityu končana velika teniška prireditev "Igrajmo tenis"

bm, 22.05.2016

V okviru prireditve "IGRAJMO TENIS" so bila po Sloveniji tudi danes odrta vrata večine teniških klubov, v katerih ste lahko brezplačno odigrali partijo tenisa.

Osrednji dogodek pa se je tudi v nedeljo odvijal v Ljubljanskem BTC Cityu, kjer je v dveh dneh nastopilo več kot 250 mladih igralcev in igralk v starostni skupini 8-11 let.

V nedeljo so o zmagovalcu in zmagovalki odločali še v starostni kategoriji do 10 let, ostala tekmovanja pa so bila zaključena v soboto.

V mini tenisu je slavil Svit SULJIČ (TaBre), med deklicami je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje). V midi tenisu je pri dečkih prvo mesto osvojil Luka ALBREHT (Ol-Lj), pri deklicah je zmagala Julija BOGATIN (Koper). V tenisu do 11 let je bil pri dečkih najboljši Iztok LUNDER (Tabre), pri deklicah je zmagala Hana V. ANDOLŠEK (Tr-Kr). Turnir v tenisu do 10 let je pri dečkih osvojil Marko ČAČKOV (Jaki), pri deklicah je bila najboljša Ana THALER (Olimpija).

Foto: Vid Ponikvar, Sportida

Več fotografij iz prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Vabilo na skupščino Teniške zveze Slovenije

bm, 29.03.2016

Vabimo vas na skupščino Teniške zveze Slovenije, ki bo v sredo 30.3.2016, ob 17.00 uri v Kristalni palači v BTC City, Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana.

Dnevni red skupščine in gradivo najdete tukaj

S spoštovanjem!

Marko Umberger, Predsednik Teniške zveze Slovenije TUKAJ.

Podajšan rok za prijave na tečaj za trenerje tenisa D

bm, 17.02.2016

Trenerska organizacija TZS obvešča, da je rok za prijave na tečaj za trenerje tenisa D podaljšan do 19.2.2016. TUKAJ.

TS vam omogoča ogled polurnega treninga Ane Ivanović

bm, 01.02.2016

Spoštovani člani Tenis Slovenije,

Z veseljem vas obveščamo, da bomo vsem članom Tenis Slovenije jutri ekskluzivno omogočili ogled pol urnega treninga Ane IVANOVIĆ in sicer s klikom na povezavo in vpisom promokode za brezplačni ogled treninga: tenisslovenija.

Trening Ane Ivanovič boste lahko v živo spremljali v torek, 2.2.2016 med 17.30 in 18.00 uro.

Vabljeni! TUKAJ.

Teniška zveza Slovenije razpisuje projektno delovno mesto na področju »Marketing in PR« z naprednim znanjem informatike

bm, 01.02.2016

Teniška zveza Slovenije razpisuje projektno delovno mesto na področju »Marketing in PR« z naprednim znanjem informatike.

Dinamično delo z možnostjo napredka, bo temeljilo na upravljanju s komunikacijskimi vsebinami, med katere spada tudi načrtovanje in izvedba marketinških aktivnosti, pisanje vseh komunikacijskih vsebin tako v slovenskem kakor angleškem jeziku ter skrb za učinkovito upravljanje komunikacijskih kanalov zveze.

Kandidati, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in se znotraj njih tudi prepoznajo, vabimo, da pošljejo svoj življenjepis (CV) in motivacijsko pismo v slovenskem in angleškem jeziku na elektronski naslov: info@tenis-slovenija.si do 14.2.2016, s pripisom »Za delovno mesto marketing in PR«.

Postanite del uglednega in strokovnega tima, kjer boste dobili priložnost za dokazovanje svojih sposobnosti. Vaša prizadevanja in uspehi bodo opaženi in primerno nagrajeni.

Vaše prijave bomo obravnavali zaupno.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Festival nakupov in zabave v nakupovalnih središčih BTC v Ljubljani, Novem Mestu in Murski Soboti

bm, 16.10.2015

Sponzor Teniške zveze Slovenija, BTC City vas vabi na Festival nakupov in zabave, ki se bo od 16. - 18.10.2015 odvijal v njihovih nakupovalnih središčih v Ljubljani, Novem mestu in Murski Soboti.

Ostale podrobnosti preberite na njihovi spletni strani in v sporočilu za javnost TUKAJ.

TS objavlja razpis za organizatorje zimskih tekmovanj - prijave samo še danes

bm, 12.10.2015

Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za organizatorje teniških tekmovanj v zimski sezoni 2015/2016. V ta namen vam pošiljamo gradivo, ki ga potrebujete za prijavo.

Rok za prijavo na razpis je PONEDELJEK 12.10.2015.

Prijavnice pošljite po faksu na številko 01 430 66 95 ali po e-pošti na naslov info@tenis-slovenija.si.

Podrobnosti razpisa, terminski plan turnirjev in prijavnico najdete TUKAJ.

Aljažu Radinskemu ni uspelo v Vrsarju, Petri Rampre ne v ZDA, zmaga Kaje Juvan v prvem krogu kvalifikacij v Firencah

bm, 30.03.2015

Na Futuresu Istarske riviere v Vrsarju se nobenemu Slovencu ni uspelo skozi kvalifikacije prebiti v glavni turnir. V tretjem krogu je izpadel še Marko STOŠIĆ, v finalu kvalifikacij pa je klonil še Aljaž RADINSKI. S 6-2 6-0 ga je izločil 2. nosilec, Ukrajinec Danylo KALENICHENKO, ki je pred tem izločil tudi Mateja LELJAKA.

V prvem krogu kvalifikacij na ženskem ITF turnirju v ameriškem Ospreyu (50.000 $) je Petra RAMPRE v prvem krogu s 5-7 5-7 Nizozemko Lesley KERKHOVE.

Na ITF turnitrju 2. ranga v Firencah je v prvem, krogu kvalifikacij Kaja JUVAN s 6-0 6-3 premagala Italijanko Clarisso GAI.

V zadnjem krogu kvalifikacij bo igrala s prvo nosilko, Avstrijko Caroline ILOWSKO. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Blaž Rola dobila nasprotnika v Raanani

bm, 29.03.2015

Na ATP Challengerju v izraelski Raanani z nagradnim skladom 125.000 $ bosta ta teden nastopila Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA. Oba sta v zgornji polovici žreba in se ob uspešnih nastopih lahko srečata v polfinalu, kar je glede na njun status na turnirju tudi pričakovati.

Blaž KAVČIČ, 88. igralec lestvice ATP, je 1. nosilec turnirja in bo v prvem krogu igral s 27. letnim Nizozemcem Igorjem SIJSLINGOM, 132. igralcem lestvice ATP. Sijsling se je na zadnjih štirih turnirjih le enkrat uspel prebiti v drugi krog.

Blaž ROLA, ta teden zaseda na svetovni teniški lestvici 101. mesto, ima status 3. nosilca, v prvem krogu pa se bo pomeril z domačinom, 21. letnim Tzufom Barom BOTZERJEM, 888. igralcem lestvice ATP, ki bo nastopil s posebnim povabilom.

Naša igralca prvi nastop čaka v torek ali sredo. TUKAJ.

Razpis Zavarovalnice Triglav mladi upi 2015 - rok za prijavo je 16.marec 2015

bm, 11.03.2015

Posredujemo vam rapis zavarovalnice Triglav - mladi upi 2015.

Vabimo vas, da obvestite vaše mentorje, trenerje, posameznike, ki se ukvarjajo z mladimi med 16 in 19 letom starosti na področju športa, ki lahko spodbudijo mlade talente, da se na razpis prijavijo.

Razpis mladi upi 2015 (vabimo mlade športnike, umetnike in znanstvenike), s skladom v vrednosti do 72.000 evrov, že tretje leto zapored pripravlja Zavod vse bo v redu Zavarovalnice Triglav.

Razpisna doklumentacija je na voljo v priponki in na povezavi TUKAJ

Rok za oddajo prijave: 16. marec 2015

Višina sklada bo odvisna od višine zbranih sredstev, ki jih bo v okviru TV-oddaje Znan obraz ima svoj glas zbrala medijska hiša PRO PLUS.

Lani smo med 12 izbranih posameznikov razdelili 50.000 evrov. Kaj so lanski mladi upi dosegli in si omogočili, pa si lahko preberete TUKAJ

Vljudno vas naprošamo, da prejeto obvestilo posredujete mentorjem ali trenerjem, ki imajo potencialne kandidate za prijavo. TUKAJ.

Vabilo na sestanek z vodstvom TZS, ki bo v torek 3.3.2015

, 02.03.2015

Teniška zveza Slovenije vse zainteresirane predstavnike teniških klubov, trenerje člane TO in ostale teniške delavce vljudno vabi na sestanek, ki bo v torek, 3.3.2015 ob 12h v Hotelu M (Derčeva ulica 4, 1000 Ljubljana). Na sestanku bomo pregledali marketinški načrt TZS za obdobje od 2015 do 2018, plan dela z organi TZS, program mladinskih teniških reprezentanc in drugo.

V prilogi je tudi posodbljen dnevni red sestanka, ki bo trajal predvidoma do 14. ure.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Danes ne spreglejte - oddaja športni izziv z Blažem Kavčičem, Gregorjem Krušičem, Markom Umbergerjem in Nino Potočnik

bm, 03.12.2014

Danes, 3.12.2014 ob 20. uri, si lahko na 2. programu TV SLO ogledate oddajo športni izziv v kateri bo tekla beseda o tenisu.

Gostje v studiu bodo teniški igralec Blaž KAVČIČ, predsednik TZS Marko UMBERGER, direktor TZS Gregor KRUŠIČ in mlada teniška igralka Nina POTOČNIK, ena naših najboljših mladink, ki kot druga slovenka trenutno na mladinski svetovni lestvici zaseda 71. mesto, sicer pa je tudi večkratna državna prvakinja v različnih starostnih kategorijah in članica slovenskih mladinskih reprezentančnih selekcij.

V oddaji bodo gostje na kratko ocenili minulo sezono, govorili o organiziranosti panoge in dolgoročnem delu z mladimi, o tem, kako težka in zahtevna je pot v profesionalni tenis, o finančnem stanju TZS ter o načrtih za prihodnost.

Vabljeni k ogledu ! TUKAJ.

Zaključna prireditev TZS - VABILO

, 17.11.2014



Teniška zveza Slovenije vse ljubitelje tenisa prijazno vabi na zaključno prireditev tekmovalne sezone, ki bo letos potekala 6.12.2014 v ŠC Millenium s pričetkom ob 17:30.



Počaščeni in veseli bomo vaše udeležbe, saj bo le-ta za vse nepozabno doživetje in izkušnja vrhunskega tenisa iz neposredne bližine.





Program:

09:00 – 17:30 Istenič rekreativni teniški turnir dvojic

17:30 – 18:00 Podelitev nagrad najboljšim slovenskim igralcem tenisa

18:00 – 19:00 Zabavni del (teniške igre s profesionalnimi igralci tenisa)

20:00 – / Božična zabava v Old Scottish Pub-u

V sklopu Zaključne prireditve TZS bo potekala tudi novinarska konferenca v ŠC Millenium ob 15:30 ter Istenič rekreativni teniški turnir dvojic (vse informacije o turnirju v priponki).

PRIJAVNINE NI!

TZS TUKAJ.

Konec tedna turnir 8-11 let v TC Ljubljana

bm, 02.09.2014

Ta konec tedna se bo v TC Ljubljana odvijal turnir v kategoriji 8-11 let.

Turnir bo tudi v primeru dežja, saj so igrišča pokrita.

Rok za prijave je danes do polnoči.

Vabljeni ! TUKAJ.

Vabilo na novinarsko konferenco turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2014

bm, 30.05.2014

Spoštovani!

Organizator turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Teniška zveza Slovenije (TZS), Vas prijazno vabi na prvo novinarsko konferenco, kjer bodo predstavljene vse aktualne novice v povezavi z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji.

Novinarska konferenca pred začetkom teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open bo v sredo, 4.6.2014 ob 13. uri, v Kristalni palači na terasi restavracije diVino (Ameriška ul. 8, 1000 Ljubljana).

Za vse dodatne informacije smo na voljo na info@slo-open.com

Vljudno vabljeni.

Preberite tudi TUKAJ.

Danes ob 17. uri skupščina TZS - dnevni red s prilogami

bm, 23.04.2014

Redna letna skupščina TZS bo danes23.4.2014 ob 17. uri v Kristalni palači, Šmartinska 152, BTC Ljubljana.

Dnevni red s poročili in materiali za ostale točke dnevnega reda najdete TUKAJ.

Pomembno obvestilo za dečke do 12 let RR Koper

bm, 05.04.2014

Zaradi slabega vremena so vse tekme sobotnega popoldanskega programa prestavljene na nedeljo, 6.4.2014, ko se bo igralo po sobotnem urniku.

TUKAJ.

Danes zadnji dan za prijave za organizacijo Dneva slovenskega tenisa

bm, 13.03.2014

Obveščamo vas, da smo na prošnjo potencialnih kandidatov podaljšali rok za prijavo na razpis za organizacijo letošnje osrednje teniške prireditve za najmlajše - Dan slovenskega tenisa.

Nov rok za prijavo je četrtek, 13. marec 2014.

Odločitev o dodelitvi organizacije bo s strani TZS prejeta in objavljena najkasneje do 28.3.2014.

Popravljen razpis najdete TUKAJ.

Spremljanje srečanja za Davisov pokal - novinarske akreditacije

tzs, 26.01.2014

Teniška zveza Slovenije Vas prijazno vabi k spremljanju tekmovanja za Davisov pokal, ki bo v TK Triglav Kranj od 31.1. do 2.2.2014.

Za spremljanje tekmovanja nam na naslov info@slo-daviscup.si sporočite podatke za pripravo akreditacije (ime in priimek ter medij). Prijave so možne do vključno 2.2.2014

Po prejeti prijavi Vam bomo poslali vse dodatne informacije o tekmovanju in programu, vabljeni pa ste tudi k spremljanju uradne spletne strani dogodka: www.slo-daviscup.si.

Informacije o Davisovem pokalu najdete tudi TUKAJ.

Zanimivi podatki o številu asov na turnirjih za grand slam

rtvslo, 22.01.2014

Na spletnem portalu Rtvslo so se v rubriki Športni SOS ukvarjali z začetnim udarcem teniških igralcev na turnirjih za grand slam. Podatki kažejo, da se število asov stalno povečuje. Zanimive podatke si lahko ogledate TUKAJ.

OP 16M LITIJA - POMEMBNO OBVESTILO

bm, 25.12.2013

OBVESTILO ZA UDELEŽENCE OP 16 – M, TK LITIJA

Zaradi velikega števila prijav se bodo kvalifikacije na OP 16 m igrale dva dni: v četrtek 26.12. in petek 27.12.2013.

Glavni turnir se bo pričel v soboto 28.12. in zaključil v ponedeljek 30.12.2013.

Lepe praznike, TZS TUKAJ.

Danes v TC Millenium zaključna prireditev TZS

Ljubljana, 21.12.2013

Teniška zveza Slovenije bo letošnjo zaključno prireditev, po uspešno izvedeni lanski, ponovno organizirala v TC Millenum v ljubljanskem BTC City-u.

Na prireditvi, ki je odprta za vse ljubitelje tenisa in zanjo ni vstopnine, bodo obiskovalci videli ekshibicijske teniške dvoboje, sodelovali v nagradnem žrebanju in spremljali podelitev priznanj najboljšim slovenskim teniškim igralkam in igralcem v letu 2013.

Za udeležbo v nagradnem žrebanju, glavna nagrada je igranje z Gregom ŽEMLJO in teniška oprema, se lahko prijavite na info@teniska-zveza.si.

Pogoj za sodelovanje je prisotnost na prireditvi.

Rezervirajte si prosto sobotno popoldne 21.12.2013 in se nam pridružitev v Milleniumu.

Podrobnejša pravila nagradne igre in kako bo potekalo žrebanje nagrajencev preberite TUKAJ.

Vse najboljše v letu 2014

Ljubljana, 19.12.2013

Vse najboljše v letu 2014 ! TUKAJ.

Vabilo pobiralcem žog na zaključni prireditvi

Ljubljana, 11.12.2013

V sklopu Zaključne prireditve Teniške zveze Slovenije, ki bo 21.12.2013 v ŠC Millenium v Ljubljani, vabimo otroke in mladostnike od 10 leta starosti, ki trenirajo ali igrajo tenis, da se prijavijo za pobiralce žogic na zaključnem dogodku, kjer bodo nastopili najboljši slovenski teniški igralci.

Na dogodku potrebujemo 20 pobiralcev. Prvih 20 prijavljenih za sodelovanje prejme teniško majico.

Prijave zbiramo do vključno torka, 17.12.2013 na naslovu: lea.stumberger@teniska-zveza.si.

S prijaznimi pozdravi,

Teniška zveza Slovenije TUKAJ.

Sedež TZS odslej v ljubljanskem BTC-ju

Ljubljana, 06.12.2013

Pisarna Teniške zveze Slovenije se seli v ljubljanski BTC City, kamor zaposleni še danes selijo opremo in dokumentacijo, zato bodo danes še občasno težje dosegljivi. Prosijo za razumevanje.

Nov sedež bo odslej na Šmartinski 152, dvorana 6/2, 1. nadstropje. TUKAJ.

Vabilo na novinarsko konferenco TZS, ki bo danes ob 12. uri

Ljubljana, 03.12.2013

Teniška zveza Slovenije Vas vljudno vabi na novinarsko konferenco, kjer bomo predstavili delovanje v letu 2013, načrte za prihajajoče leto, informacije o teniškem turnirju serije ATP Challenger, ki se po letošnji uspešni izvedbi nadaljuje tudi prihodnje leto, skupno sodelovanje z generalnim sponzorjem TZS – Zavarovalnica Tilia ter ostale ključne projekte, ki bodo izvedeni pod okriljem TZS v letu 2014.

Prav tako se nam bosta pridružila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, katerima sponzor je Zavarovalnica Tilia!

Novinarska konferenca bo danes, 3. decembra ob 12.00 uri v kongresni dvorani Kristalne palače (2. nadstropje), Ameriška ulica 8, BTC City Ljubljana.

Vljudno vabljeni !



Preberite tudi TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.