prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : November 2009

Arhiv novic - november 2009

Leber, Kumer, Frece in Prešeren najboljši med najboljšimi

Domžale, 30.11.2009

Včeraj se je v teniški dvorani v Domžalah končal veteranski masters v starostnih kategorijah 35+, 40+, 50+ in 55+, finale v kategoriji 45+ med Ivom Belišem in Vojkom Mehom pa se bo odigral jutri. Zmagovalci mastersa so postali Sebastijan Leber, Aleksander Kumer, Matjaž Frece in Tone Prešeren, ki so torej najboljši med najboljšimi. Preberi več TUKAJ.


Puc v glavni turnir brez boja, ostali izgubili

Ljubljana, 30.11.2009

Borut Puc se v finalu kvalifikacij ITF Futures tekmovanja v Peruju ni niti preznojil, saj mu je njegov nasprotnik dvoboj še pred začetkom predal. V prvem krogu glavnega turnirja bo Borutov nasprotnik domači igralec Mauricio Echazu, ki je četrti nosilec turnirja. Manj sreče so imeli naši igralci v Dominikanski republiki, saj so Klemen Kovačič, Mark Zakovšek in Tom Kočevar Dešman v drugem krogu kvalifikacij 10.000 dolarskega ITF turnirja izgubili. Preberi več TUKAJ.

Začetek v še eni skupini ljubljanske rekreativne lige

Ljubljana, 30.11.2009

V ljubljansko rekreativno ligo v tenisu se je "pozno" prijavilo še 12 igralcev, ki naj bi z igranjem v teniški dvorani Harmonija v Mengšu pričeli v soboto 12.12.2009. Zato še enkrat obveščamo vse "kandidate", da se lahko v ljubljansko rekreativno ligo še vedno prijavite. Excelovo prijavnico lahko najdete na naši spletni strani (kliknite na modri okvirček na levi strani ekrana z imenom "Rekreacija, rekreacijske lige 2009, Ljubljanska". V preloženem dvoboju četrtega kroga je Klemen Hauko s 63 60 premagal Aleša Vojvodo, ki pravzaprav kljub dejstvu, da so bile to njegove prve osvojene igre, zasluži posebno pohvalo. Fant je tenis začel igrati šele pred kratkim, igra pa iz kroga v krog bolje in je "vzorčni" primer zagnanosti in vztrajnosti ter posledično tudi napredovanja. O njem bomo še slišali!! To soboto so na sporedu tudi dvoboji petega kroga ljubljanske lige, najbolj pomemben pa bo dvoboj med Miho Jerkom in Igorjem Vučkom, ki se borita za sam vrh lestvice. Preberi več TUKAJ.


Južna Amerika - štirje naši naprej

Ljubljana, 29.11.2009

Poleg Grege Žemlje in Blaža Kavčiča na južni polobli igra tudi nekaj drugih naših mladih igralcev in to na turnirjih nižjega ranga. V Santu Domingu, Dominikanska republika, so se na ITF Futures tekmovanju z nagradnim skladom 10.000 USD v drugi krog kvalifikacij uvrstili Tom Kočevar Dešman, Klemen Kovačič in Mark Zakovšek, na podobnem tekmovanju v Peruju pa se je Borut Puc že uvrstil v finale kvalifikacij. Preberi več TUKAJ.

Paragvajec Delgado zaustavil našega Grego

, 29.11.2009

V polfinalu 35.000 dolarskega ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v mehiški Puebli, je Grega Žemlja s 63 76 izgubil proti Paragvajcu Ramonu Delgadu. Preberi več TUKAJ.


Četrtfinale brez četrte nosilke Marjance Fortune

Ljubljana, 28.11.2009

Po prvem dnevu odprtega prvenstva za člane in članice, ki se igra na igriščih teniškega kluba Športplus v Ljubljani, je v konkurenci ostalo še po osem igralcev in igralk, jutri se torej igra že četrtfinale. Pri članih je Domen Knez v prvem krogu v treh nizih premagal šestega nosilca Gašperja Laznika, nato pa prav tako v treh nizih klonil proti Marku Novaku. V uvodnih krogih so najbolj zanesljivo delovali Miha Plešnik, Matej Leljak in Tilen Žitnik, ki so v povprečju svojim nasprotnikom oddajali le po eno igro na niz. Pri članica je mlada Maša Marc zanesljivo s 63 63 premagala osmo nosilko Evo Grm, posloviti pa se je morala tudi četrta nosilka Marjanca Fortuna, ki jo je v drugem krogu s 61 64 premagala Anita Kosmač. Preberi več TUKAJ.

Člani začenjajo v Športplusu

Ljubljana, 28.11.2009

Ta konec tedna z igranjem v novi sezoni začenjajo tudi v članski konkurenci. Prvi turnir se igra v teniškem klubu Športplus v Ljubljani, med prijavljenimi pa ni najboljših z lestvice, tako da je prvi nosilec pri članih Mitja Zajšek (ŽTK Maribor, 12. mesto), pri članicah pa Tajda Bestijanič (Medvode, 11. mesto). V prvem krogu bo med zanimivejšimi dvoboji prav gotovo obračun med "veteranoma" Gašperjem Laznikom in Domnom Knezom ter med obetavno Mašo Marc in rutinirano Evo Grm. Preberi več TUKAJ.


Žemlja boljši od Kavčiča, v polfinalu z Delgadom

Puebla, 28.11.2009

Na ATP turnirju iz serije challenger v mehihiškem mestu Puebla sta se slovenska igralca Grega Žemlja in Blaž Kavčič v četrtfinalu pomerila med seboj. S 62 75 je bil boljši Grega, ki se bo v polfinalu pomeril s Paragvajcem Ramonom Delgadom. Le-ta pri svojih 33 letih po številnih poškodbah in operacijah (koleno, zapestje) igra v odlični formi, saj je pred nekaj tedni celo zmagal na challengerju v domačem Asuncionu, premagal pa je med drugim tudi našega Blaža Kavčiča.. Preberi več TUKAJ.

Kavčič in Žemlja v četrtfinalu med sabo

Puebla, 26.11.2009

Na 35.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Mehiki, ki se igra na trdi podlagi, sta v drugem krogu oba naša igralca zmagala. Blaž Kavčič je s 62 63 premagal Španca Menendez-Meceirasa , Grega Žemlja pa nekoliko težje Britanca Bakerja s 16 64 61. V četrfinalu se bosta naša igralca pomerila med seboj. Preberi več TUKAJ.


Primorska liga - začele tudi dame

Koper, 25.11.2009

Na Obali se igra na veliko! Ekipne tekme, prva liga posamezno, liga Elite Young, in še in še....zimskega dogajanja je zelo veliko, za vsakega nekaj. Če se malo pomudimo pri dekletih - prvo kolo pri ženskih ekipah sta zaznamovali dve neodločeni tekmi. Točke so si razdelile ekipe TK Nova Gorica in Trobentice Koper ter SZ Gaja Padriče in TK San Simon. Edino zmago so dosegle igralke Kopra, ki so težje kot kaže rezultat premagale Ankaran. Preberi več TUKAJ.

Zmage kar v sedem različnih klubov

Maribor, 25.11.2009

Na igriščih teniškega kluba Branik v Mariboru je minuli konec tedna potekalo odprto prvenstvo za dečke in deklice od 8 do 11 let. Igralo se je v osmih različnih kategorijah (mini, midi, tenis 10 in tenis 11 let, za dečke in deklice), samo teniškemu klubu Otočec pa je uspelo osvojiti prvo mesto v dveh kategorijah. Zmagovalci: Samuel Pate, Živa Falkner, Gašper Topčič, Lian Benedejčič, Tina Cvetkovič, Jan Kupčič, Luka MIklavčič in Kristina Novak. Preberi več TUKAJ.


Hiter konec za Dalilo v Avstraliji

Kalgoorlie, 25.11.2009

Dalila Jakupovič, ki je v zadnjem času dosegla nekaj izvrstnih rezultatov na tekmovanjih nižjega ranga in se na lestvici WTA povzpela na 429. mesto, je v prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v avstralskem mestu Kalgoorlie s 62 62 izgubila proti domačinki Moniki Wejnert. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja zanesljivo v drugi krog Pueble

Puebla, 25.11.2009

Grega Žemlja v prvem krogu 35.000 dolarskega ATP challenger turnirja v mehiški Puebli ni imel preveč dela z domačim povabljencem Hankom, zmagal je s 61 62. V primeru zmage tudi v drugem krogu (Kavčič igra s Špancem Menendez-Maceirasom, Žemlja pa z Britancem Bakerjem) bi se naša fanta v četrtfinalu pomerila med seboj. Brez novih ATP točk pa je na ITF turnirju iz serije Futures v Peruju ostal Borut Puc. V prvem krogu ga je s 60 26 64 premagal osmi nosilec Čilenec Rivera-Aranguiz. Preberi več TUKAJ.


Veteranski masters v Domžalah

Domžale, 24.11.2009

Teniški klub Domžale je organizator mastersa v vseh veteranskih kategorijah. Ta konec tedna bodo nastopili veterani v starostnih kategorijah 35+, 40+, 45+, 50+ in 55+, veterani v vseh drugih starostnih kategorijah in veteranke pa bodo igrali 12. in 13.12.2009 prav tako v Domžalah. V vsako starostno kategorijo mastersa se je uvrstilo po osem najboljših igralcev, tako da bodo gledalci v teniški dvorani v Domžalah lahko uživali v zares kvalitetnih in izenačenih dvobojih. Preberi več TUKAJ.

Španska ovira prenizka za Blaža Kavčiča

Puebla, 24.11.2009

Grega Žemlja in Blaž Kavčič nadaljujeta s turnejo po Južni (Srednji) Ameriki, druga postaja pa je 35.000 dolarski ATP challenger turnir v mehiškem mestu Puebla. Blaž je kot tretji nosilec v prvem krogu glavnega turnirja s 63 63 premagal Španca Guillerma Olasa, Grega, ki je šesti nosilec, pa bo dvoboj proti domačemu "povabljencu" Hanku odigral danes zvečer. Preberi več TUKAJ.


Prve zmage gredo v Idrijo, Vanganel, Maribor, Ljubljano in Kranj

Ljubljana, 23.11.2009

Danes so se končala prva odprta prvenstva v novi tekmovalni sezoni. V Kranju in Ljubljani so igrali 18-letniki. V konkurenci fantov, igrali so na Olimpiji, je dokaj presenetljivo zmagal nepostavljeni Slovanovec Jan Romih, ki se je do finala prebijal z zmagami v treh nizih, v finalu pa je gladko premagal Marka Novaka. Pri dekletih je prepričljivo slavila domača igralka Maša Šmic, ki je v finalu premagala Julijo Jauk. Dečki do 14 let so igrali v Litiji, kjer prvi nosilec Rok Križaj iz Idrije svoji konkurenci ni prepustil prav veliko iger, precej bolj pa se je pri dekletih morala potruditi Sara Palčič, da je osvojila turnir pri Jakiju. V finalu je šele v zaključku tretjega niza strla odpor Simone Rejc. Turnir B pri fantih je dobil Sitar Nejc iz teniškega kluba ŽTK Maribor. Preberi več v modrem okvirču na levi z imenom "Tekmovanja". TUKAJ.

Balon za medvoške tenisače

Medvode, 23.11.2009

Teniška sekcija društva Partizan Medvode je pred kratkim dobila pokrito teniško igrišče – balon, ki ga doslej niso imeli, tako da so se v zimskem času na treninge morali voziti v Kranj in Šenčur. Balon so postavili na rokometnem igrišču pri dvorani TVD Partizan, ki so ga v zadnjih letih uporabljali igralci in-line hokeja. "Pokrito igrišče nam pomeni zelo veliko. Je prvo pokrito igrišče za tenis v medvoški občini. V funkciji bo od oktobra do maja. V prvi vrsti bo seveda namenjen igranju tenisa, tudi za rekreacijo, bo pa možno na njem igrati tudi dvoranski nogomet," je povedal Domen Knez, vodja teniške sekcije."S to novo veliko pridobitvijo pričakujem, da se bo še povečalo zanimanje za tenis v Medvodah, tako med mladimi kot med rekreativci. Trenutno imamo okrog 50 otrok, naši igralci pa nastopajo v vseh kategorijah. Članice so bile v poletni sezoni tretje v prvi slovenski ligi, člani pa tretji v drugi ligi," je še pojasnil Knez. TUKAJ.


Borut Puc prestal kvalifikacije v Peruju

Ljubljana, 23.11.2009

Borut Puc nadaljuje z dobrimi predstavami na turneji po Južni Ameriki. V kvalifikacijah ITF Futures turnirja v Peruju je dvakrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir, kjer ga v prvem krogu čaka osmi nosilec Čilenec Rivera-Aranguiz. Manj sreče je imela naša odprava na ITF turnirju iz serije Futures v Dominikanski republiki, saj sta v drugem krogu kvalifikacij izgubila še zadnja dva od štirih naših igralcev. Tom Kočevar Dešman je s 63 75 izgubil proti Rusu Andemirju Karanashevu, Mark Zakovšek pa s 62 61 proti Italijanu Mattiasu Wolfu. Preberi več TUKAJ.

Nicolas Massu boljši od Grege Žemlje

Cancun, 23.11.2009

Čilenec Nicolas Massu, 30-letnik, ki je leta 2004 že bil na devetem mestu ATP lestvice, je v finalu 35.000 dolarskega ATP turnirja iz serije challenger v mehiškem Cancunu premagal našega Grego Žemljo z rezultatom 63 75. Grega bo že jutri nastopil na podobnem turnirju v Puebli (prav tako v Mehiki), njegov nasprotnik pa bo mehiški igralec Tigre Hank, ki v glavnem turnirju nastopa kot povabljenec. Turnir v Puebli je na trdi podlagi (v Cancunu so igrali na zelenem pesku), tako da bo časa za privajanje na novo podlago zelo malo. Blaž Kavčič je v Puebli že od petka, prvo tekmo pa igra proti Špancu Guillermu Olasu. Preberi več TUKAJ.


Pozne odpovedi dobro "stresle" turnir 18-letnikov

Ljubljana, 22.11.2009

V finalu odprtega prvenstva do 18 let se bosta v konkurenci fantov v Ljubljani pomerila nepostavljena Jan Romih in Marko Novak, pri dekletih pa Julija Jauk in Maša Šmic. V spodnji polovici žreba pri fantih je prišlo do poznih odjav (ali morda celo neigranja po žrebu) treh nosilcev, kar je najbolje izkoristil Novak in se uvrstil v finale. Pri dekletih je finalistka postala nepostavljena Julija Jauk, ki je na poti do finala izločila kar tri nosilke, v četrtfinalu tudi prvopostavljeno Sončko Jazbinšek. Veliko bolj mirno je na tekmovanju 14-letnikov. V Litiji, kjer igrajo fantje, sta se v finale uvrstila prvi in drugi nosilec Rok Križaj in Žiga Gaber, v finale deklet, ki igrajo v Ljubljani, pa prav tako najviše postavljeni nosilki Sara Palčič in Simona Rejc. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska rekreativna liga - sprememba na vrhu

Ljubljana, 22.11.2009

Včeraj se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu odigral 4. krog ljubljanske rekreativne lige za posameznike. V derbiju kroga je Marjan Šircelj dokaj gladko s 62 63 premagal vodilnega Miho Jerka. Pomembni zmagi sta dosegla tudi Vasja Vidmar, s 61 64 je premagal zelo neugodnega Martina Orehka, ter Luka Madjar, ki je v izenačenem dvoboju v treh nizih ugnal Gregorja Praha. Vodilni položaj na lestvici je s samimi zmagi v dveh nizih prevzel Uroš Petrič, ki je že v četrtek s 64 64 premagal Miho Cerarja, takoj za njim je tudi še neporaženi Šircelj, tretje mesto pa si z enim porazom delijo Igor Vučko, Miha Jerko in Tadej Petrič. Preberi več TUKAJ.


Četverica mladih Slovencev igra v Dominikanski republiki

Santo Domingo, 22.11.2009

Tom Kočevar-Dešman, Klemen Kovačič, Mark Zakovšek in Domen Korelc so se pod vodstvom trenerja Blaža Weissa odpravili na turnejo v Dominikansko republiko, kjer bodo nastopili na treh ITF turnirjih iz serije Futures. V kvalifikacijah prvega turnirja so bili polovično uspešni - Tom in Mark sta zmagala, Domen in Klemen pa izgubila. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja v finalu proti Nicolasu Massuju

Cancun, 22.11.2009

Grega Žemlja je v polfinalu ATP challenger turnirja v mehiškem Cancunu s 63 57 76 premagal Španca Adriana Menendez-Meceirasa. V finalu se bo pomeril s Čilencem Nocolasom Massujem, v primeru zmage pa bi Grega obranil lansko prvo mesto. Žemlja in Massu sta se pomerila lansko leto na challengerju v italijanski Genovi, v treh nizih pa je bil uspešnejši Čilenec. Preberi več TUKAJ.


Grk Alex Jakupovic v polfinalu boljši od Boruta Puca

El Salvador, 21.11.2009

27-letni Grk Alexandros Jakupovic je v polfinalu 15.000 dolarskega ITF turnirja iz serije Futures, ki se igra v El Salvadorju, s 64 63 premagal našega Boruta Puca. Borut je kljub porazu z doseženim lahko zadovoljen, saj je z uvrstitvijo v polfinale dosegel uspeh kariere. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja še dva koraka od obranitve naslova

Cancun, 21.11.2009

Grega Žemlja je v četrtinalu 35.000 dolarskega ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v mehiškem mestu Cancun, s 64 61 premagal Urugvajca Marcela Felderja. V polfinalu se bo pomeril s Špancem Adrianom Menendez-Maceirasom, v primeru zmage pa ga v finalu čaka boljši iz drugega polfinala med Avstrijcem Andreasom Haider-Maurerjem in Čilencem Nicolasom Massujem. Končna zmaga na turnirju je za Grego pravzaprav "obvezna", saj brani lansko prvo mesto in kopico ATP točk. Preberi več TUKAJ.


Ljubljančani še drugič boljši od Otočca

Ljubljana, 20.11.2009

Na dvoranskih teniških igriščih pri Škulju se je odigral povratni teniški dvoboj mešanih parov Ljubljane in Otočca (prvi dvoboj se je meseca februarja odigral na Otočcu, zmagali so Ljubljančani). Pod budnim očesom vrhovnega sodnika Mihe Kazimirja Šmuca so igralke in igralci obeh ekip odigrali 15 dvobojev, ekipa Ljubljane pa je slavila z rezultatom 8:5 (dva dvoboja sta se končala neodločeno). Teniško druženje se je v splošno zadovoljstvo nadaljevalo do poznih (jutranjih) ur v Šentvidu. Srečanje bo v prihodnjih letih postalo tradicionalno. TUKAJ.

Teniška karavana 2010 se začenja v Ljubljani, Kranju, Litiji in Mariboru

Ljubljana, 20.11.2009

Danes se s kvalifikacijami na odprtem prvenstvu za fante in dekleta do 18 ter 14 let začenja zimski ciklus tekmovanj, ki bodo štela za jakostno lestvico 2010. Karte so se po odhodu najboljših igralcev iz posameznih starostnih skupin "premešale", letos bodo junaki tudi nekateri drugi oziroma novi igralci. Na spletni strani TZS bomo skušali čim bolj kvaliteno in ažurno spremljati dogajanja na posameznih tekmovanjih, zato ob tej priložnosti pozivamo vse klube, da nam vsakodnevno pošiljajo digitalne fotografije o dogodkih (to ne bi smel biti noben problem, saj ima zelo kvaliteten digitalni fotoaparat skoraj že vsak mobilni telefon). Klube opozarjamo, da je pošiljanje foto materiala eden od kriterijev za dobro organizacijo, le-ta pa je pogoj, da vam TRK dodeli neko tekmovanje s koledarja TZS tudi v naslednjem letu! TUKAJ.


Borut Puc do uspeha kariere

El Salvador, 19.11.2009

Borut Puc je na 15.000 dolarskem ITF turnirju iz serije Futures, ki se igra v El Salvadorju, v četrtfinalu s 57 63 62 premagal četrtega nosilca Britanca Aleksandra Slabynskega in se s tem uvrstil v polfinale, kar je njegov največji uspeh v članski konkurenci. Njegov nasprotnik v polfinalu bo prvi nosilec Grk Alexandros Jakupovic. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc v četrfinalu ITF Futures turnirja v El Salvadorju

El Salvador, 19.11.2009

Slovenski teniški igralec Borut Puc se je na 15.000 dolarskem ITF Futures turnirju v El Salvadorju, ki se igra na peščeni podlagi, uvrstil v četrfinale. V prvem krogu je s 63 63 premagal Britanca Feaverja, v drugem pa s 46 62 76 Nizozemca Van Monsjoua. V četrtfinalu bo nasprotnik Boruta Puca še en Britanec in sicer Alexander Slabinsky, morebitna zmaga in uvrstitev v polfinale pa bi bil največji uspeh v karieri tega 19-letnega slovenskega igralca. Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja preko Klaasna v četrtfinale

Cancun, 19.11.2009

Grega Žemlja je v drugem krogu 35.000 dolarskega ATP challenger turnirja v mehiškem Cancunu z 26 75 63 premagal Južnoafričana Ravena Klaasna in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo njegov nasprotnik Urugvajec Marcel Felder, krvnik našega Blaža Kavčiča. Žemlja in Felder sta se pomerila pred letom dni na challenger turnirju v mehiški Puebli, z 16 62 62 pa je bil uspešnejši naš igralec. Naša igralca sta združila moči v konkurenci dvojic in v prvem krogu s 75 60 premagala mehiški par Garza/Rodriguez. Preberi več TUKAJ.

Konec za Mašo in Dalilo v Indiji

Pune, Indija, 18.11.2009

Na 50.000 dolarskem ITF turnirju v indijskem mestu Pune je Dalila Jakupovič v prvem krogu s 62 46 61 izgubila proti Izraelki Chen Astrogo, Maša pa v drugem krogu s 63 62 proti Ukrajinki Sabini Sharipovi. Dalila se je preizkusila tudi v konkurenci dvojic, a tudi tam skupaj s Čurovičevo iz Srbije izgubila v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.


Drugi nosilec Radjeev Ram premočan za Luko

Champaign, ZDA, 18.11.2009

Ameriški igralec Rajeev Ram, ki je drugi nosilec ATP challenger turnirja v ameriškem mestu Champaign, je v prvem krogu s 62 76 premagal našega Luko Gregorca. 25-letni Ram je v življenski formi, saj na lestvici ATP še nikoli ni bil tako visoko (je na 78. mestu), prejšnji teden pa je zmagal tudi na močnem challenger turnirju v Nemčiji. Preberi več TUKAJ.

Maša in Dalila v Indiji, Petra v Kanadi

Ljubljana, 17.11.2009

Maša Zec Peškirič in Dalila Jakupovič igrata na 50.000 dolarskem tekmovanju v Indiji. Maša je bila v prvem krogu uspešna, s 63 64 je premagala Korejko Kim, Dalila pa bo svoj prvi dvoboj proti Izraelki Astrogo odigrala danes. Na podobnem turnirju v Kanadi je v kvalifikacijah nastopila Petra Rampre in v drugem krogu s 61 61 izgubila proti Britanki Watson. Preberi več TUKAJ.


Zimski del rekreacijske lige 2010 začeli tudi Primorci

Koper, 17.11.2009

Zimske lige na Primorskem so se pričele z igranjem v 1. in 2. moški ligi za ekipe. Ekipa Harpha sea je v uvodnem kolu lige premagala ekipo TK Istraturist iz Umaga in se delno maščevala za poraz reprezentance Slovenije proti Istri prejšnjo soboto na Brionih. Izkazali sta se dvojici Lakošeljac /Čikovin in Stojnič /Heric, ki sta Koprčanom priigrali neulovljivo prednost. V derbiju zahoda Obale je ekipa Hangar Izola -Supernova premagala Portorožane, ekipo Špricer s tesnih 2/1. Ligo tako kot že vrsto let vodi prizadevni teniški delavec Franci Hrovat, ki je pravi "spritus agens" tenisa na Obali. Preberi več TUKAJ.

Blog naših iz Mehike - nedelja 22.11.2009

Cancun, 17.11.2009

Naša mini odprava na ATP Challenger turnirju v Mehiki (Grega Žemlja, Blaža Kavčič, Žiga Janškovec in David Lenar) se je odzvala naši prošnji, da nam dnevno poroča o razpoloženju, treningih, nastopih, itd.

Grega Žemlja v nedeljo pravi:"Še zadnjič se oglašam iz Cancuna, kjer se je z današnjim finalom zaključil meni eden najljubših turnirjev v teniškem koledarju. Sicer sem v finalu izgubil proti odličnemu Massuju s 63 75, a sem lahko zelo zadovoljen z igro v zadnjem času.V finalu sem se počutil kot domačin, pred nabito polnimi tribunami sem imel namreč zelo glasno podporo večine mehiških navijačev. Prav neverjetno. Časa za počitek pa bo spet zelo malo, že v torek bom proti domačinu Hanku odigral 1.kolo turnirja v Puebli. Let za Pueblo imava s trenerjem jutri popoldne, do takrat pa načrtujeva predvsem počitek in pa plavanje z delfini (baje je res enkratna izkusnja) :)), lep pozdrav, Grega."

Grega Žemlja v soboto pravi:
"Živjo! Tokrat bom zelo kratek, za menoj je namreč dolg in izčrpljujoč dan. Medtem ko sta David in Blaž že odšla na naslednji turnir v Pueblo, sva tukaj ostala še midva z Žigom. V maratonskem dvoboju proti Špancu Adrianu Menendezu sem danes zmagal 63 57 76(5). Dvoboj sem začel zelo dobro in držal visok ritem igre. V drugem setu je tudi Španec zacel igrati bolje in tenis je bil vse do konca na visokem nivoju. V zaključku 2. niza sem že zapravil 4 zaključne žoge za zmago, vendar pa kasneje po treh urah in pol vseeno zmagal v tie-breaku tretjega niza. No, jutri je že nov dan, poizkusil se bom kar najbolje regenerirati, okrog 13h(!) je na sporedu že finale, nasprotnik pa je Nicolas Massu iz Čila, pred nekaj leti že top 10 igralec na svetu. Javil se bom zopet po finalu, do takrat pa lep pozdrav še enkrat iz Cancuna. Grega."

Grega Žemlja v petek pravi:
"Še enkrat lep pozdrav vsem iz Cancuna. Nekako se nadaljuje tradicija iz lanskega leta... Sam se povsem(!) koncentriram na tenis, medtem ko ostali člani ekipe (Blaž,David in Žiga) pridno nabirajo izkušnje tudi na drugih področjih (sončenje na plaži, jutranje poležavanje, obiskali so celo (baje) prelepo Playo del Carmen...). No, sam se nimam kaj pritoževati, saj mi zaenkrat na teniškem turnirju vse gladko teče. Včeraj sva z Blažem sicer izgubila igro dvojic, zato pa sem danes s 64 61 maščeval poraz Blaža proti Urugvajcu Marcelu Felderju in res sem danes lahko zadovoljen s prikazanim. Jutri me čaka Španec Adrian Menendez, s katerim se nisem [e nikoli pomeril. Upam, da bom vse današnje občutke zadržal tudi do jutri, sedaj pa vsi skupaj odhajamo na večerjo v odlično restavracijo Outback v centru mesta. Aja, pa še opravičilo...takoj po zadnjem blogu sem namreč naletel na kritike, saj Novakovič ni zadel vratnice, je pa njegov povprečen strel ruski vratar ubranil. Toliko, da bodo nekateri zelo natanči bralci zadovoljni :). Lp iz vročega Cancuna, Grega." TUKAJ.


Žemlja se je izvlekel, Kavčič ne

Cancun, Mehika, 17.11.2009

Na 35.000 dolarskem ATP challenger turnirju v mehiškem mestu Cancun je Grega Žemlja, ki brani lansko prvo mesto, v prvem krogu v treh nizih s 26 62 63 premagal Španca Jose Checa-Calva. Blaž Kavčič, ki je na turnirju nastopil kot drugi nosilec (Žemlja je peti nosilec), je v prvem krogu s 64 64 izgubil proti zanj neugodnemu Urugvajcu Marcelu Felderju. Blaž Urugvajca v treh medsebojnih dvobojih še ni premagal. Danes bo nastopil tudi Luka Gregorc in sicer na challenger turnirju v ZDA. Njegov nasprotnik v prvem krogu je drugi nosilec Američan Rajeev Ram. Preberi več TUKAJ.

Začenja se sezona 2009/2010, e-prijava šteje kot veljavna

Ljubljana, 16.11.2009

Jutri je rok za prijave na prva tekmovanja za sezono 2009/2010. Ob tem je potrebno opozoriti na novost pri prijavah. Sklep TRK z dne 20.10.2009 je sledeč:"S 1. 11.2009 stopi v veljavo možnost prijavljanja na domače turnirje tudi preko e-pošte na uradni e-poštni naslov organizatorja. Prijava velja kot uradna samo v primeru, da je bila poslana preko uradnega e-poštnega naslova, torej tistega, ki ga je klub objavil v tekočem biltenu TZS! Pošiljatelj mora preveriti prejetje prijave, ne glede na način prijave (fax, e-mail). TUKAJ.


V preloženem dvoboju drugega kroga Petrič premagal Hauka

Ljubljana, 16.11.2009

Čeprav ta konec tedna ni bilo rednega kroga ljubljanske rekreacijske lige za posameznike, pa smo v teniški dvorani Harmonija v Mengšu lahko gledali preloženi dvoboj drugega kroga med Tadejem Petričem in Klemnom Haukom, ki ga je s 62 63 dobil Tadej. V soboto se bo v Harmoniji igral četrti krog, v katerem bo prav gotovo najbolj zanimiv dvoboj med prvouvrščenim Miho Jerkom in Marjanom Šircljem, ki je na tretjem mestu, nobeden od njiju pa še ni okusil grenkobe poraza. V soboto si bosta v boju za vrh lestvice nasproti stala tudi do sedaj neporaženi Uroš Petrič ter Miha Cerar, izgubil je dvoboj proti Igorju Vučku, ta pa se bo pomeril z Rokom Mavcem, ki igra iz kroga v krog bolje. Že kar nekaj časa tečejo tudi aktivnosti za organizacijo poletne ljubljanske rekreacijske lige za posameznike (TZS išče primeren klub, v katerem bi potekali vsi dvoboji) ter priprave na prvo državno prvenstvo za rekreativce, ki bo meseca aprila 2010. Še vedno pa "iščemo" tudi še najmanj štiri igralce, ki bi se bili pripravljeni vključiti v ljubljansko zimsko rekreacijsko ligo za posameznike. Štirje igralci, ki so se prepozno prijavili, čakajo, da se lahko odpre nova skupina ljubljanske lige, to pa bomo odprli le v primeru, da se skupaj pozno prijavi najmanj osem igralcev. Ne čakaj na maj, prijavi se že sedaj! Preberi več TUKAJ.

Kavčič, Žemlja in Bedene do novih najboljših uvrstitev

Ljubljana, 16.11.2009

Najnovejša jakostna lestvica ATP je pokazala, da so Blaž Kavčič, Grega žemlja in Aljaž Bedene ta teden uvrščeni najvišje v svoji karieri. Blaž Kavčič je na 118. mestu, Grega Žemlja na 145. mestu in Aljaž Bedene na 342. mestu (17 točk, ki je dobil za zadnjo zmago na ITF Futures tekmovanju v Antalyi, se mu bo prištelo naslednji teden). Naslednja dva tedna bosta pomembna predvsem za Grego, ki mora obraniti kar 158 ATP točk (to praktično pomeni, da mora zmagati na dveh challenger turnirjih). Zelo zanimivo bo tudi spremljati boj med Luko Gregorcem in Aljažem Bedenetom za pozicijo številka tri na jakostni lestvici ATP med slovenskimi igralci. Luka ima v tem trenutku sicer še 65 točk naskoka pred Aljažem, a ta teden mora potrditi kar 76 točk....priti mora najmanj v finale, da obrani mesto pred Aljažem. Preberi več TUKAJ.


Aljaž Bedene že premočan za Futures turnirje

Antalya, 14.11.2009

Aljaž Bedene je v finalu 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja v turški Antalyi s 62 61 premagal bosansko-hercegovskega igralca Aldina Šetkiča. To je letos že peti Futures turnir, ki ga je osvojil Aljaž, kar ga bo naslednji teden pripeljalo že zelo blizu 300. mesta na ATP lestvici, to pa bo že dovolj, da se bo na nekaterih ATP challenger tekmovanjih že uvrščal v glavni turnir. Preberi več TUKAJ.

Bo Aljaž Bedene nova slovenska številka 3?

Ljubljana, 13.11.2009

Aljaž Bedene je v polfinalu ITF futures turnirja v turški Antalyi z igrišča "odpihnil" Srba Ivana Bjelico. V dvoboju, ki je spominjal igre mačke z mišjo, je Aljaž slavil v 40-ih minutah in s tem prihranil veliko moči za finale proti bosanskohercovskemu igralcu Aldinu Šetkiču. Igralca sta se letos že pomerila, in sicer v polfinalu futuresa v Bosni in Hercegovini, s 61 64 pa je slavil Šetkič. Prav lahko se zgodi, da bo čez deset dni Aljaž že tretji najboljši Slovenec na ATP lestvici, saj mora Luka Gregorc naslednji teden na challengerju v Champagneju obraniti kar 70 točk in mora priti vsaj v polfinale, da ohrani tretje mesto med Slovenci. Težko delo, da ohrani mesto med najboljših 200, bo imel tudi Grega Žemlja, ki je danes na ATP challenger turnirju v Knoxvillu izgubil polfinalni dvoboj proti Srbu Iliji Bozoljcu - bilo je 63 63. Grega mora v naslednjih dveh tednih za ohranitev sedanjega položaja obraniti kar 141 ATP točk, za obstanek v klubu 200, pa bi verjetno zadostovalo že 40 ATP točk. Preberi več TUKAJ.


Izšel je tekmovalni bilten 2009/4

Ljubljana, 13.11.2009

Delavci pisarne TZS in tekmovlano-registracijska komisija (TRK) so pripravili tekmovalni bilten za zimsko sezono 2009/2010. V njem lahko najdete razpise za posamična tekmovanja, koledar tekmovanj, tabelo obveznosti organizatorjev in še in še. Preberi več TUKAJ.

Novo z 2010 - prijave na mednarodna tekmovanja TE

Ljubljana, 13.11.2009

Pred časom smo vas že obvestili, da bo z letom 2010 potrebno imeti IPIN tudi za vse mlajše kategorije (do sedaj je bilo to potrebno samo za člane in mladince do 18 let). Poleg IPIN-a morate pri TE ustvariti tudi račun (Tennis Europe Account) - ne bojte se, nič nima opraviti z vašim denarjem!. Kako dobiti IPIN in kako ustvariti TE račun, si oglejte na spletni strani TE (klikni na preberi več). Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja Vs ZDA 3/0

Ljubljana, 12.11.2009

Grega Žemlja je v četrtfinalu 50.000 dolarskega ATP challenger turnirja v ameriškem Knoxvillu s 64 63 premagal še tretjega Američana po vrsti in sicer Donalda Younga, njegov nasprotnik v polfinalu pa bo Srb Ilija Bozoljac. Grega je tako že izboljšal točkovni izkupiček iz istega tedna lanskega leta, v naslednjih dneh pa ga čaka še veliko dela, saj mora "obraniti" skupno še 141 ATP točk. Na ITF Futures tekmovanju v turški Antalyi sta se v četrtfinalu brata Aljaž In Andraž pomerila kar med sabo, po pričakovanju pa je bil s 64 64 uspešnejši Aljaž. V polfinalu se bo pomeril s Srbom Ivanom Bjelico. Preberi več TUKAJ.

Kdo je najboljši v družini Bedene?

Antalya, 11.11.2009

Na ITF Futures tekmovanju v turški Antalyi sta brata Aljaž in Andaž Bedene v drugem krogu zmagala in se s tem uvrstila v četrtfinale, kjer se bosta "udarila" med sabo. Aljaž ni imel veliko dela s poljskim kvalifikantom Mateuszem Szmigielom, premagal ga je s 62 63, Andraž pe je z Bolgarom Dinkom Halachevim, ki je bil tudi kvalifikant, moral igrati tri nize, preden je dvoboj dobil s 62 36 64. Na ITF Futures turnriju na Floridi je zaigral tudi Borut Puc, a po treh zmagah v kvalifikacijah in porazu v prvem krogu glavnega turnirja proti Slovaku Bocku s 62 64 ostal brez novih ATP točk. Preberi več TUKAJ.


Grega Žemlja se je maščeval Russelu

Ljubljana, 11.11.2009

Pred slabim mesecem dni je Michael Russell v četrfinalu ATP challenger turnirja v ameriškem Calabasasu našega Grego Žemljo premagal s 62 64, danes pa se mu je Grega maščeval za poraz. V drugem krogu challengerja v Knoxvillu, ki ima nagradni sklad 50.000 USD, je drugega nosilca turnirja in 86. igralca sveta Michaela Russella premagal s 62 76, v četrtfinalu pa se bo pomeril z Donaldom Youngom. Na tem tekmovanju je v drugem krogu zaigral tudi Luka Gregorc, njegov nasprotnik je bil Američan Ryan Sweeting, a zabeležil poraz s 75 61 in s tem ostal pri 6 osvojenih ATP točkah. V nemškem Aachnu se je v drugem krogu moral posloviti tudi Blaž Kavčič. Dokaj presenetljivo ga je s 63 64 premagal poljski kvalifikant Michal Przysiezny. Preberi več TUKAJ.

Laura Granville premočna za Petro Rampre

Ljubljana, 10.11.2009

V finalu kvalifikacij 50.000 dolarskega ITF turnirja v ZDA je domačinka Laura Granville zanesljivo s 61 62 premagala našo Petro Rampre, ki je s tem končala z nastopi, saj dvojic ne igra. Naslednji teden bo Petra zaigrala v kvalifikacijah enako "vrednega" ITF turnirja v kanadskem Torontu. Preberi več TUKAJ.


Bedeneta do novih točk, Puc uspešno preko kvalifikacij

Ljubljajna, 10.11.2009

Brata Aljaž in Andraž Bedene sta na ITF Futures tekmovanju v Turčiji prišla do novih ATP točk, točneje točke, saj sta v prvem krogu tega tekmovanja zmagala. Aljaž je kot prvi nosilec gladko s 61 63 premagal ruskega kvalifikanta Mikhaila Balmasheva, Andraž pa je s 75 64 domov poslal šestega nosilca Italijana Marca Simonija. Uspešen je bil tudi Borut Puc, ki je na Futures turnirju v ZDA v finalu kvalifikacij premagal domačina Harryja Fowlerja, ki se je pri zaostanku 36 02 dvoboj predal. V prvem krogu glavnega turnirja se bo Borut pomeril s petim nosilcem Slovakom Matejem Bockom. Preberi več TUKAJ.

Gregorc skozi šivankino uho, Žemlja zlahka

Knoxville, 09.11.2009

Luka Gregorc in Grega Žemlja igrata na 50.000 dolarskem ATP challenger turnirju v ameriškem mestu Knoxville. Oba sta bila v prvem krogu glavnega turnirja sicer uspeša, a poti do uspeha sta bili zelo različni. Luka je v dvoboju z domačinom Rhynom Williamsom, 18-letnim igralcem,ki je na 1174. mestu ATP lestvice, svojo kožo moral reševati v podaljšani igri drugega niza, prvega je gladko izgubil, v tretjem pa se je situacija obrnila in Luka je slavil z 26 76 62. Grega je imel v prvem krogu mnogo uglednejšega nasprotnika, saj je Michael Yani letos že kar nekajkrat zaigral v finalu in polfinalu ATP challenger turnirjev in se nahaja na 167. mestu ATP lestvice. Grega je začel silovito, prvi niz dobil s 61, v enakem ritmu nadaljeval tudi drugi niz, nasprotnik pa se je prvi zaostanku 16 16 nato predal. Preberi več TUKAJ.


Blaž Kavčič zlahka v drugi krog Aachna

Aachen, 09.11.2009

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v nemškem Aachnu in ima nagradni sklad 42.500 evrov s 63 60 premagal domačega igralca Dominika Schulza. V drugem krogu se bo pomeril z zmagovalcem med Hrvatom Nikolo Mektičem in Poljakom Michalom Przysieznyjem. Preberi več TUKAJ.

DVD teniška taktika - od začetnika do mojstra

, 09.11.2009

Če ste kdaj izgubili teniško tekmo z navidez enakovrednim ali celo slabšim igralcem, potem ste spoznali, kako pomembno je znanje teniške taktike. Dobra teniška tehnika je le eden od faktorjev uspeha, vendar ste nedvomno že doživeli poraz z nekom, ki je imel slabšo tehniko od vas. Ključ do uspeha v teniških tekmah je namreč široko znanje teniške taktike. Borut Urh in Tomaž Mencinger sta vam pripravila sistematičen način učenja teniške taktike, prilagojen za vse nivoje tenisa, od začetnikov do mojstrov. Preberi več TUKAJ.


Andraž že v glavnem turnirju, Borut v finalu kvalifikacij

Ljubljana, 09.11.2009

Na mednarodnih ITF Futures turnirjih v Turčiji in ZDA imamo Slovenci tri igralce, ki bi si morali mesto v glavnem turnirju priigrati v kvalifikacijah. V Turčiji sta nastopila Andraž Bedene in Mike Urbanija in to s polovičnim uspehom. Mike Urbanija je izgubil v drugem krogu kvalifikacij proti prvemu nosilcu Bolgaru Grozdanovu s 61 61, Andraž Bedene pa se je z zmago v finalu kvalifikacij s 64 64 proti Romunu Gavrili v glavnem turnirju že pridružil svojemu bratu Aljažu, ki je celo prvi nosilec. Na Floridi bo danes v finalu kvalifikacij zaigral Borut Puc, njegov nasprotnik pa bo domačin Harry Fowler. Preberi več TUKAJ.

14. trenerska konferenca na Otočcu

Ljubljana, 09.11.2009

Na Otočcu bo v soboto 14. in nedeljo 15. novembra 2009 potekala letos že 14. trenerska konferenca. Med veliko zanimivimi temami oziroma predavanji naj omenimo samo predavanje dr. Mateja Tuška, ki je namenjen tudi staršem in igralcem, govori pa o "teniškem trikotniku" (trener, igralec, starši). Vedno aktualna tema, ki je ne smete zamuditi! Preberi več TUKAJ.


Maks Tekavec drugi v Moskvi

Moskva, 08.11.2009

V Moskvi se je končalo mednarodno tekomovanje v konkurenci do 14 let, ki je bilo najvišje prve kategorije. Ljubljančan Maks Tekavec se je v konkurenci posamezno uvrstil v osmino finala, kjer je s 62 62 izgubil proti Slovaku Oliverju Nagyju, v dvojicah pa je skupaj z istim igralcem osvojil drugo mesto. V finalu sta Maks in Oliver izgubila proti prvima nosilcema Belgijcu Geensu in Italijanu Quinziju s 64 62. Preberi več TUKAJ.

Veterani Istre premagali Slovenijo

Brioni, 08.11.2009

Na prekrasnih Brionih so teniški delavci Primorske kronali 25. letno sodelovanje z istrskimi teniškimi klubi v obliki reprezentančne tekme med Slovenijo in Istro. Ugledni teniški delavec iz Buj Čedo Milivoj, kot selektor istrske reprezentance, in domačin svetovno znani teniški igralec Miro Homoky sta poskrbela, da se je reprezentanca Slovenije pod generalnim pokroviteljstvom TZS in sopokroviteljstvom TK Koper na Brionih odlično počutila. Slovenci so srečanje po odličnem začetku izgubili z rezultatom 3/6, igrali pa so v postavi: S. Leber, P. Kos, I. Beliš, G. Nemarnik, Š.Miklavčič in J.Janškovec. Reprezentantje so pod vodstvom selektorja Francija Hrovata v igri posameznikov igrali neodločeno 3/3, točke za Sloveniji pa so priigrali Leber, Beliš Nemarnik. Žal so v igri dvojic Slovenci ostali praznih rok, ker so Istrani znali iskoristili svojo rutino in tekmovalno pripravljenost ter zanesljivo zmagali. Ker se z naslednjim vikendom prične primorska veteranska Slazenger zimska liga, v kateri kot predstavnik Istre nastopa TK Istraturist iz Umaga, bo delna priložnost za omilitev poraza že tu. TUKAJ.


Miha Jerko vztraja na vrhu, Uroš Petrič takoj za njim

Mengeš, 08.11.2009

Danes se je v športni dvorani v Harmoniji v Mengšu odigralo tretje kolo ljubljanske rekreativne lige za posameznike. Vodilni na lestvici Miha Jerko je s 63 63 premagal Roka Mavca in zadržal vodilni položaj pred Urošem Petričem, ki je v najboljši partiji dneva s 76 76 premagal brata Tadeja. Tako Miha kot tudi Uroš imata po treh tekmah popoln izkupiček. Zelo zanimiv dvoboj smo gledali tudi med Vasjo Vidmarjem in Marjanom Šircljem, v katerem je s 76 62 slavila "rutina". Vasja igra odličen, močan in brezkompromisen tenis, manjka pa mu samo še malo zanesljivosti, ki pa jo poleg odličnih nog ima Marjan. Presenečenje dneva sta pripravila Miha Cerar in Robert Rožac. Prvi je presenetljivo gladko s 62 60 premagal Klemna Hauka, drugi pa se je presenetljivo dobro upiral Gregorju Prahu - bilo je 64 75. V prvi partiji tretjega kola je Igor Vučko zlahka s 60 60 premagal Aleša Vojvodo, ki še "išče" svojo prvo osvojeno igro. Preberi več TUKAJ.

Romun Andrei Mlendea boljši od Aljaža Bedeneta

Antalya, 07.11.2009

Aljaž Bedene se je od 10.000 dolarskega ITF tekmovanja v Antalyi, Turčija, poslovil v polfinalu. 25-letni Romun Andrei Mlendea, ki je šesti nosilec turnirja, je našega igralca premagal s 63 64, v finalu pa se bo pomeril s prvim nosilcem Nizozemcem Jessejem Huta Galungom. V Antalyi so se medtem že začele tudi kvalifikacije drugega turnirja, v katerih je Mike Urbanija v prvem krogu s 62 60 premagal Čeha Adam Novaka, Andraž Bedene pa je bil prost. Aljaž Bedene je že v glavnem turnirju, kjer bo drugi nosilec. Preberi več TUKAJ.


Na vrsti je Romun Andrei Mlendea

Antalya, 06.11.2009

Aljaž Bedene je v četrtfinalu ITF Futures turnirja v turški Antalyi v treh nizih s 46 62 62 premagal Nemca Alexandra Flocka in s uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Romunom Mlendeo. Aljaž lahko v primeru zmage nad Romunom svoj ATP točkovni konto poveča za devet ATP točk, v primeru poraza pa jih bo osvojil pet. Preberi več TUKAJ.

Rekreacijska liga na Dolenjskem - razpis

Otočec, 06.11.2009

Teniški klub Krka Otočec razpisuje rekreacijsko ligo za posameznike (za moške in ženske, seveda), ki bo potekala v teniškem centru na Otočcu. Prijave pošljite do 13. novembra 2009, prve tekme pa bodo na sporedu že 28. novembra. Prav tako razpisujejo ligo mešanih parov, ki naj bi potekaal preko celega leta. Preberi več TUKAJ.


V Litiji padel rekord - 129 prijav!

Litija, 05.11.2009

V Litiji že vrsto let poteka zimska rekreacijska liga za posameznike, ki jo vodi Dušan Razboršek, ki je teniški javnosti bolj znan kot oče odličnega slovenskega teniškega igralca Nika Razborška, je pa tudi član tekmovalno-registracijske komisije TZS in teniški sodnik. Igralci so v moški konkurenci razdeljeni v pet kvalitetnih skupin, ženske pa igrajo v enotni skupini. Letos je v ligi padel rekord glede števila prijav, saj bo v ligi igralo kar 129 tekmovalcev. Liga v Litiji je "vzorčni primer" dobrega dela za ostale klube oziroma regije, ki imajo enake ali celo boljše pogoje za igranje, pa se pri njih po tej plati ne dogaja nič. Dule bo vsem, ki bi radi v svojem kraju organizirali podobne dogodke, prav gotovo z veseljem pomagal z nasveti. Lansko leto je zmagovalec prve lige postal Denis Uranič, ki je v sedemnajstih dvobojih zabeležil sedemnajst zmag, pri ženskah pa zmagovalka z enim porazom postala Jolanda Zidar. Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre ni bila kos Mirjani Lučič

Ljubljana, 05.11.2009

Patra Rampre je imela v drugem krogu ITF turnirja v ameriškem Rock Hillu zelo ugledno nasprotnico. Mirjana Lučič, ki tako kot Petra že veliko let živi in trenira v Ameriki, je bila pred enajstimi leti oziroma pred "razvpitim" odhodom v Ameriko že 32. igralka sveta in pri svojih sedemnajstih letih tudi že polfinalistka Wimbledona. Potem se je začela kriza, ki pravzaprav traja še danes, saj je Mirjana "samo" na 325. mestu WTA lestvice. Hrvatica je našo Petro premagala s 64 63. Petra pa je še vedno "v igri" v konkurenci dvojic, kjer se je skupaj z Avstrijko Rottmann po zmagi s 64 62 nad parom Alves/Klaffner že uvrstila v polfinale. Preberi več TUKAJ.


Drugi Nemec boljši od Kavčiča, Bedene v četrtfinalu

Ljubljana, 05.11.2009

V drugem krogu ATP challenger turnirja v nemškem Eckentalu je Blaž Kavčič doživel poraz, saj ga je s 46 63 63 premagal Nemec Dieter Kindlmann. Skupaj z Nemcem Bastianom Knittlom je v drugem krogu izgubil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s 61 36 [10-7] sta bila boljša Marx in Zelenay. Na ITF Futures turnirju v Turčiji je Aljaž Bedene v prvem krogu z veliko težavami s 75 67 76 premagal Romuna Gavrilo, še isti dan pa je odigral dvoboj drugega kroga in s 64 61 premagal Francoza Cazec-Carrera. Njegov četrfinalni nasprotnik bo Nemec Alexander Flock. Na istem turnirju je nastopil tudi Andraž Bedene in kot kvalifikant v prvem krogu s 61 76 izgubil proti Bolgaru Ivaylu Traykovu. Preberi več TUKAJ.

Javna dela na področju športa

Ljubljana, 05.11.2009

Vse klube obveščamo, da je Vlada RS dne 15. 10. 2009 sprejela spremembe programa "Javna dela za leti 2009 in 2010" (v nadaljevanju Program JD). Nosilec Programa JD je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, za izvedbo programa JD je pristojen Zavod RS za zaposlovanje, izvajalci programa pa so lahko le neprofitni delodajalci. Programi JD na področju športa: pomoč pri izvajanju dodatnih opravil na področju športa ter pomoč pri izvajanju nadzora in skrb za urejenost športnih objektov. Za vse podrobnejše informacije pokličite pisarno TZS. Preberi več TUKAJ.


Petra Rampre proti Mirjani Lučič

Ljubljana, 04.11.2009

Petra Rampre je v prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v ameriškem Rock Hillu s 57 62 62 premagala peto nosilko Američanko Lindsay Lee Waters, v drugem krogu pa bo njena nasprotnica hrvaška igralka Mirjana Lučič, ki je pred desetimi leti veljala za enega od največjih svetovnih talentov in že pri šestnajstih letih zasedala 32. mesto na WTA lestvici. Preberi več TUKAJ.

Še devet dni časa za registracije

Ljubljana, 04.11.2009

Petek 13.11.2009 je dan, ko se konča prvi registracijski rok za leto 2010 – naj takoj omenimo, da gre za izjemo, ki bo veljala samo letošnje leto, saj prvi rok za registracijo oziroma podaljšanje članstva vsako leto poteka od 15. do 31.10. Niti polovica klubov še ni poslala zahtevkov za podaljšanje članstva, posebno poglavje pa je izpolnjevanje Excelove tabele za registracijo igralcev – kljub jasnim navodilom na registracijski organ (Nova orbita d.o.o.) pošiljate nepopolne podatke o osebah, ki jim želite podaljšati registracije ali jih na novo registrirati. Če že manjka kakšen »zahtevan podatek«, je to prav gotovo v prvi vrsti telefonska številka ali e-poštni naslov osebe (in to samo iz razloga, ker oseba telefona ali e-poštnega naslova nima), ne pa ulica, hišna številka, pošta, kraj bivanja, številka zdravstvenega zavarovanja, EMŠO, državljanstvo, slika, in tako dalje. Če organ za registracijo dobi zahtevek s pomanjkljivimi podatki, ga zavrne oziroma zahteva dopolnitev vloge, skratka registracije ne izvede, dokler ne dobi vseh podatkov o neki osebi. Po pravilniku o registracijah je igralec registriran takrat (in s tem ima pravico igranja na tekmovanjih s koledarja TZS), ko plača registracijsko takso oziroma članarino. Zato morate račun, ki ga boste prejeli od pisarne TZS, plačati najkasneje do začetka prvih turnirjev, sicer vaši tekmovalci na teh turnirjih ne bodo mogli zaigrati. Za vse podrobnejše informacije o registracijah se obrnite na Novo orbito, telefon (01) 436 14 71, oziroma pisarno TZS, telefon (01) 4306690. TUKAJ.


Ljubljanska liga - v soboto "bratski" obračun

Ljubljana, 04.11.2009

V soboto se bo v teniškem centru Harmonija v Mengšu odigral tretji krog ljubljanske rekreativne lige za posameznike. Najzanimivejši bo prav gotovo obračun med Urošem in Tadejem Petričem, ki še nista občutila grenkobe poraza. Zelo zanimivo bo tudi v dvoboju generacij, v katerem se bo bosta pomerila "senior" Marjan Šircelj in "junior" Vasja Vidmar. Marjan je v drugem krogu že presenetil enega od mlajših igralcev lige (Luko Madjarja) in prav gotovo tudi v dvoboju z Vasjo ni brez možnosti. Tudi dvoboj med Luko Madjarjem in Martinom Orehkom bo zelo zanimiv, saj gojita podoben stil igre. Ali bo Luka po dveh porazih v tretjem nizu uspel prvič vknjižiti tri točke ali pa bo Martin zmagal še drugič zapored? Kako se bo Klemen Hauko, ki je dvoboj drugega kroga preložil, odrezal proti neugodnemu Mihi Cerarju? Bo Rok Mavec prvi, ki bo premagal vodilnega Miho Jerka? Odgovore na vsa vprašanja boste dobili v soboto zvečer...najbolje je, da si dvoboje pridete pogledat kar v živo in z nami (po tekmi, jasno) spijete pivo ali dve! Preberi več TUKAJ.

Tiskovna konferenca Katarine Srebotnik

Maribor, 03.11.2009

V Mariboru, v prostorih teniškega kluba Branik, je dolga leta naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik stopila pred kamere in mikrofone ter spregovorila o načrtih za prihodnost, o zdravju, o novem trenerju, itd. Preberi več TUKAJ.


Maša in Andreja samo še v dvojicah

Ljubljana, 03.11.2009

Belorusinja Darya Kustova je bila na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Franciji v prvem krogu konkurence posameznic premočna za našo Mašo Zec Peškirič, bilo je 26 76 63, v konkurenci dvojic pa je Maša dosegla zmago in uvrstitev v četrtfinale. Po hudem boju sta z Rusinjo Ivanovo s 63 46 [10/5} premagali češko/francoski par Cetkovska/Vedy. Peta nosilka Tajka Tamarine Tanasugarn je bila na 100.000 dolarskem v ITF turnirju na Tajvanu s 63 63 usodna za našo Andrejo Klepač že v prvem krogu, Andreja pa je skupaj s Čehinjo Hlavačkovo v konkurenci dvojic že v drugem krogu, saj sta v treh nizih premagali dvojico Chen/Fujiwara. Danes je na 25.000 dolarskem turnirju v ameriškem Rock Hillu nastopila tudi Petra Rampre, ki je v prvem krogu dvojic skupaj z Avstrijko Rottmann premagala domači igralki Fink/Inoue in sicer s 46 76 [10-7].Preberi več TUKAJ.

Kavčič naprej, Žemlja in Gregorc poražena

Ljubljana, 03.11.2009

Od trojice slovenskih igralcev, ki so danes nastopili na mednarodni "challenger" sceni, je zmagal samo Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Luka Gregorc pa sta izgubila. Blaž je na turnirju v Eckentalu s 76 46 62 premagal Nemca Reisterja, v drugem krogu pa se bo pomeril s še enim domačim igralcem in sicer z Dietrom Kindlmannom. Grega je na turnirju v ameriškem Charlottesvillu v prvem krogu s 26 75 46 izgubil proti indijskemu kvalifikantu Sanamu Singhu, Luka Gregorc pa je na istem turnirju s 36 46 izgubil proti paragvajskemu veteranu Ramonu Delgadu. Preberi več TUKAJ.


Andraž Bedene premagal tudi Moldavijca

Antalya, 02.11.2009

Andraž Bedene je v finalu kvalifikacij 10.000 dolarskega ITF turnirja v Turčiji s 57 63 64 premagal prvega nosilca kvalifikacij Moldavijca Romana Tudoreanuja , ki je kar 400 mest bolje uvrščen kot Andraž, in se v glavnem turnirju pridružil svojemu bratu Aljažu. Andražev prvi nasprotnik v glavnem turnirju bo izkušeni Bolgar Traykov, Aljaž pa se bo pomeril z romunskim kvalifikantom Gavrilo. Preberi več TUKAJ.

Rampretova v glavni turnir, poraz Nakičeve

Rock Hill, 02.11.2009

Petra Rampre in Diana Nakič sta zaigrali v kvalifikacijah 25.000 dolarskega ITF turnirja v ameriškem mestu Rock Hill in dosegli polovičen uspeh. Petra je v finalu kvalifikacij s 46 76 63 premagala Čehinjo Nikolo Frankovo, Diana pa je v finalu s 64 75 izgubila proti domači igralki Ashley Weinhold. Ta teden sta v akciji tudi Andreja Klepač, igra na 100.000 dolarskem turnirju na Tajvanu, in Maša Zec Peškirič, ki nastopa na 50.000 dolarskem turnirju v francoskem Nantesu. Preberi več TUKAJ.


Spremembe pravil na ITF tekmovanjih do 18 let

Ljubljana, 02.11.2009

Mednarodna teniška zveza (ITF) nam je pred nekaj minutami posredovala spremembe tekmovalnega pravilnika za mednarodna tekmovanja do 18 let, ki bodo veljale v letu 2010. Tekst je v angleškem jeziku, spremembe so podčrtane. Za vsa vprašanja in tolmačenje oziroma prevod pokličite pisarno TZS na (01) 4306690. Preberi več TUKAJ.

Rok Delak, Kalif Glavaš in Robi Novak prvaki Obale

Koper, 02.11.2009

Z odigranimi zadnjimi koli v veteranskih teniških Dunlop Elite ligah in zaključnim mastersom serije Babolat se je pred pričetkom zimske sezone zaključilo že 11. organizirano tekmovanje na Primorskem, ki sega tja v leto 1998. Tovrstno tekmovanje rekreatvnih igralcev na Primorskem se je s številčno udeležbo postavilo ob bok podobnim tekmovanjem v ostalih slovenskih regijah. Še več, v mnogočem jih prekaša in to kljub relativno manjšemu številu teniških navdušencev. Narašča tudi kvaliteta, kar potrjuje dejstvo, da si je kar 10 moških tekmovalcev in 8 tekmovalk priigralo udeležbo na zaključnem mastersu TZS v veteranski konkurenci, ki bo konec meseca novembra v Domžalah. Preberi več TUKAJ.


Kavčič v Nemčiji, Žemlja in Gregorc v ZDA

Ljubljana, 02.11.2009

Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Luka Gregorc v lovu na nove ATP točke igrajo na dveh challenger turnirjih v Nemčiji oziroma ZDA. Blaž Kavčič, ki je na lestvici ATP pridobil dve mesti in je s 125. mestom znova postavil "nov mejnik", ima na turnirju v Eckentalu, ki ima nagradni sklad 30.000 EUR, v prvem krogu zelo nevarnega nasprotnika. Nemec Julian Reister je z Blažem zaigral v finalu letošnjega challengerja v Constanti, v treh izenačenih nizih pa je slavil naš igralec. Grega Žemlja in Luka Gregorc bosta srečo in znanje preizkusila na 50.000 dolarskem challengerju v Charllotesvillu. Medtem ko Grega na svojega nasprotnika še čaka (igra z enim od kvalifikantov), pa se bo Luka pomeril z 32-letnim Paragvajcem Ramonom Delgadom, ki je pred slabim mesecem dni zmagal na challenger turnirju v domačem Asuncionu. Preberi več TUKAJ.

Andraž v finalu, Mike ne

Ljubljana, 01.11.2009

Na ITF Futures turnirju v Turčiji je Andraž Bedene v drugem krogu kvalifikacij s 62 75 premagal Romuna Sorodoca, v finalu pa bo njegov nasprotnik prvi nosilec kvalifikacij Moldavec Tudoreanu. Mike Urbanija finala kvalifikacij na žalost "ne bo videl", saj je v drugem krogu v treh nizih s 67 61 63 izgubil s Polajkom Szmigielom. V glavnem turnirju bo kot neposredno uvrščen zaigral tudi Aljaž Bedene, ki je ta teden na ATP lestvicah s 350. mestom že četrti igralec Slovenije. Janez Semrajc je ta teden izgubil kar 82 mest in je na 415. mestu. Preberi več TUKAJ.


Jakostne lestvice 2010/1 in zaključne lestvice 2009

Ljubljana, 01.11.2009

Teniška zveza Slovenije objavlja jakostne lestvice za vse starostne kategorije, ki bodo veljale od 1.11.2009 do 31.1.2010, prav tako pa objavlja tudi zaključne jakostne lestvice za leto 2009. Prvič letos smo v starostnih kategorijah od 12 do 16 let vodili tudi lestvico za TTK Warriors Tour, masters tega tekmovanja pa bo od takoj v začetku leta 2010 v Rimu. Preberi več v modrem okvirčku na levi strani z imenom "Jakostne lestvice" (izberi usrezno leto). TUKAJ.

Zimska pomurska teniška liga - razpis

Radenci, 01.11.2009

V Radencih bo tudi letos potekala zimska rekreativna liga za ekipe. Rok za prijavo je 3.11.2009, prijave pa pošljte po e-pošti na ligaradenci@gmail.com ali po faxu na (05) 903 51 67. Poleti so bili v teniškem centru v Radencih zelo dejavni tudi pri organizaciji tekmovanj za posameznike, saj so organizirali kar 6 turnirjev, končni zmagovalec pa je postal Alen Horvat iz Ptuja. Kot je verjetno že poznano vsem ljubiteljem tenisa, je upravljanje nad teniško dvorano v Radencih prevzelo podjetje J&J d.o.o. iz Murske Sobote, ki ga vodi poznani in priznani športni delavec Jernej Jakopina. Preberi več TUKAJ.


Registracijski rok je izjemoma podaljšan do petka 13.11.2009!

Ljubljana, 01.11.2009

Teniška zveza Slovenije obvešča vse svoje člane, da podaljšuje rok za registracije do petka 13.11.2009. Ker je bila letos prvič uvedena registracija po e-pošti, ki povzroča klubom kar veliko težav, je letos izjemoma prišlo do podaljšanja registracijskega roka za dva tedna. TUKAJ.

Prijavljanja na domača tekmovanja zaenkrat še po starem

Ljubljana, 01.11.2009

Teniška zveza Slovenije se je odločila, da se v zimski sezoni 2009/2010 prijave in odjave na domača tekmovanja s koledarja TZS vršijo tako kot doslej, možne pa so tudi prijave po e-pošti. Spremenjen pa je način prijavljanja na mednarodne turnirje (tako doma kot tudi v tujini), saj se boste na tovrstna tekmovanja prijavljali in odjavljali sami in to neposredno na Tennis Europe (TE) oziroma International Tennis Federation (ITF) preko svojega IPIN-a (International Player Identification Number). Preberi več TUKAJ.


Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.