prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Maj 2009

Arhiv novic - maj 2009

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič znova v finalu

Alessandria, 30.05.2009

Blaž Kavčič je v polfinalu 30.000 dolarskega ATP challenger turnirja v Italiji premagal starega znanca challengerja v Ljubljani Španca Rubena Ramireza Hidalga, rezultat je bil 60 75, in se bo v finalu pomeril z Američanom Jessejem Lavinom, ki je v drugem polfinalu s 62 63 premagal Kolumbijca Alejandra Fallo. Preberi več TUKAJ.

Marko Por<br>steber ekipe iz Kranja
Marko Por
steber ekipe iz Kranja
Prva veteranska liga - ŽTK Maribor že v play-offu

Ljubljana, 27.05.2009

Po treh odigranih krogih v prvi veteranski ligi je jasno samo to, da se je v zaključno tekmovanje (play-off) uvsrtila ekipa ŽTK Maribor, ki je s tremi zmagami iz treh nastopov osvojila prvo mesto v vzhodni skupini. Največ možnosti za naslov prvaka na zahodu imata ekipi Triglava iz Kranja in Domžal, ki še nista izgubili. V play-off se uvrsti tudi drugouvrščena ekipa. Preberi več TUKAJ.

Maks Tekavec
Maks Tekavec
Državno prvenstvo do 14 let

Rogaška, 27.05.2009

V Rogaški Slatini so se včeraj končale kvalifikacije za fante na državnem prvenstvu do 14 let. Danes bodo svoje kvalifikacijske nastope opravila še dekleta, v četrtek pa se začne glavni turnir. Kot se za državno prvenstvo spodobi, so na tekmovanje prijavljeni skoraj vsi najboljši slovenski igralci na čelu s prvouvrščenima na jakostni lestvici TZS Maksem Tekavcem in Jasmino Štor, manjkala je le Julija Jauk, ki pa naj bi po zadnjih podatkih prejela povabilo in kljub vsemu zaigrala v glavnem turnirju.Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc
Luka Gregorc
Luka Gregorc poražen v prvem krogu

Karlsruhe, 27.05.2009

Luka Gregorc se ni uspel uvrstiti v drugi krog ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v nemškem Karlsruheju. V prvem krogu ga je premagal Španec Miguel Angel Lopez Jean, ki je sedmi nosilec turnirja, rezultat pa je bil 62 76. Danes popoldne pa bo na podobnem turnirju v italijanski Alessandriji v dvoboju drugega kroga proti Špancu Pablu Santosu nastopil Blaž Kavčič, ki je v prvem krogu izločil sedmega nosilca Italijana Paola Lorenzija. Preberi več TUKAJ.

Tomislav Ternar<br>blizu zmage
Tomislav Ternar
blizu zmage
Naprej samo Blaž Rola

Domžale, 27.05.2009

Blaž Rola je v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja s 75 63 premagal Čeha Ladislava Chramosto in se kot ednini od sedmih Slovencev uvrstil v nadaljevanje turnirja. Ne moremo reči, da so bili drugi naši igralci daleč od uspeha, saj so Tadej Turk, Aljaž Bedene in Tomislav Ternar izgubili v treh nizih, in to proti veliko bolje uvrščenim nasprotnikom. Preberi več TUKAJ.

Tadej Turk
Tadej Turk
V Domžalah trije naši naprej, poraz Žitnika

Domžale, 26.05.2009

V glavni turnir 10.000 dolarskega ITF tekmovanja v Domžalah so se iz kvalifikacij uvrstili trije slovenski igralci, in sicer Jan Tavčar, Tadej Turk in Andraž Bedene. Včeraj sta v dvoboju prvega kroga glavnega turnirja nastopila tudi Tilen Žitnik, ki je izgubil proti Švicarju Adrenu Bosselu s 61 62, ter Blaž Rola, ki pa je moral dvoboj proti Čehu Chramosti zaradi dežja prekiniti. Rezultat ob prekinitvi je bil 4/4 v prvem nizu. Preberi več TUKAJ.

klikni na logo za povečavo
klikni na logo za povečavo
Junior Koper Krof Open 2009

Koper, 26.05.2009

TK Koper je v prvih dneh meseca junija organizator dveh mednarodnih tekmovanj, in sicer mednarodnega prvenstva do 12 let ter 10.000 dolarskega ITF turnirja za moške profesionalne igralce tenisa. Za to priložnost so pripravili vrsto spremljajočih dogodkov, eden od njih pa je tudi Junior Koper Krof Open 2009 - gre za enodnevno tekmovanje učencev osnovnih in srednjih šol, ki obiskujejo teniško šolo, tekmovanja pa se lahko udeležijo tudi igralci, ki so na jakostni lestvici slabši kot 40. Preberi več TUKAJ.

Anja Prislan
Anja Prislan
Sreča za Anjo Prislan

Gradež, 26.05.2009

V Gradežu poteka 25.000 dolarski ITF turnir, na katerem je v kvalifikacijah nastopila tudi vrsta slovenskih igralk, ki pa so prav vse izgubile. Še najdlje je prišla Anja Prislan, ki je v finalu kvalifikacij s 62 64 izgubila proti Italijanki Burnett, a imela srečo pri žrebu in postala srečna poraženka. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila z Italijanko Paolo Cigui. V tem tednu na mednarodnih turnirjih igra še kar nekaj slovenskih igralk - Petra Rampre na 10.000 dolarskem turnirju v ZDA, Tadeja Majerič na korejski turneji, o rezultatih Polone Hercog na French Opnu pa tako ali tako poročamo že nekaj dni... Preberi več TUKAJ.

Miro Mikuž in Franci Sitar
Miro Mikuž in Franci Sitar
Miro Mikuž in Franci Sitar korak pred vsemi

Kamnik, 26.05.2009

Kamničani so se v soboto 23.5.2009 pridružili akciji "Dan slovenskega tenisa" in organizirali letos že četrti memorial "Bojana in Majde". Memorial je posvečen starosti kamniških trenerjev Bojanu Schleglu in Majdi Schnabl, ki je bila vrsto let spiritus agens dogodkov v kamniškem klubu. Turnir dvojic sta zanesljivo osvojila Miro Mikuž in Franci Sitar, ki sta v finalu z 9/4 premagala Radka Vengusta in Darjo Korelc. Preberi več TUKAJ.

Paolo Lorenzi
Paolo Lorenzi
Uspešen začetek Blaža Kavčiča

Ljubljana, 26.05.2009

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP tekmovanja iz serije challenger, ki se igra v italijanski Alessandriji in ima nagradni sklad 30.000 €, premagal sedmega nosilca Italijana Paola Lorenzija, rezultat je bil 76 63. Na svoj prvi nastop v tem tednu pa čaka Luka Gregorc. Na ATP Challengerju v Nemčiji se bo danes točno ob 12. uri pomeril s Špancem Miguel Angel Lopez Jeanom. Preberi več TUKAJ.

Bojan Tokič
Bojan Tokič
Dan slovenskega tenisa 2009

Ljubljana, 25.05.2009

V Ljubljani je v soboto 23.5.2009 na igriščih teniškega kluba Svoboda potekala velika teniška prireditev, ki jo organizira TZS, imenuje pa se "Dan slovenskega tenisa". Udeležba je bila tudi letos velika, na prizorišču pa so potekala tekmovanja v mini, midi in "normalnem" tenisu za otroke od 8 do 11 let, še tretjič so se teniške šole pomerile na teniški olimpijadi, zaigrali pa so tudi rekreativci. V vrsti vrhunskih vrhunskih športnikov, ki so se udeležili prireditve, naj omenimo slovenskega reprezentanta v namiznem tenisu Bojana Tokiča. Tudi v drugih slovenskih mestih je ta dan potekala vrsta teniških dogodkov, od mednarodnih do klubskih. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Polona Hercog boljša od Alise Kleybanove

Pariz, 25.05.2009

Polona Hercog je po treh zmagah v kvalifikacijah odprtega prvenstva Francije v dvoboj prvega kroga glavnega turnirja s 23. nosilko turnirja Rusinjo Aliso Kleybanovo šla z veliko mero optimizma. Izkazalo se je, da je optimizem upravičen, saj je naša igralka z zmago s 62 46 61 in z uvrstitvijo med najboljših 64 igralk pripravila eno največjih presenečenj prvega kroga ter dosegla svoj največji uspeh v članski konkurenci. Preberi več TUKAJ.

Tina Rupert<br>v dveh finalih
Tina Rupert
v dveh finalih
Tjaša Šrimpf zmagala še drugič, tokrat težje

Maribor, 24.05.2009

Tjaša Šrimpf je v finalu mednarodnega tekmovanja za dekleta do 16 let s 62 36 76 premagala Tino Rupert in še drugič v dveh tednih stala na najvišji stopnički. Tokrat ni veliko manjkalo, da bi Ljubljančanka presenetila favorizirano Šrimpfovo, a se znova ni izšlo. V finalu v posamični konkurenci je nastopil še en slovenski igralec, ki pa na žalost ni bil uspešen - Matej Leljak je v konkurenci fantov do 16 let s 61 64 izgubil proti Avstralcu Luku Savillu. Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre
Petra Rampre
Petra Rampre v finalu poražena

Ljubljana, 24.05.2009

Petri Rampre v finalu 10.000 dolarskega ITF turnirja v ZDA ni uspelo premagati še Američanke Laure Granville in zadovoljiti se je morala z drugim mestom. V dvojicah je Petra imela obilo smole, saj sta morali z njeno soigralko Tarakaao Bertrand dvoboj prvega kroga zaradi poškodbe Američanke predati. Preberi več TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman
Tom Kočevar Dešman
ITF Futures Domžale - v finalu kvalifikacij štirje naši

Domžale, 24.05.2009

V Domžalah potekajo kvalifikacije prvega od treh mednarodnih tekmovanj z nagradnim skladom 10.000 USD. V finalu kvalifikacij si bodo mesto v glavnem turnirju skušali zagotoviti Tom Kočevar Dešman, Andraž Bedene, Tadej Turk in Jan Tavčar, v glavnem turnirju pa bodo kot povabljenci nastopili Tilen Žitnik, Aljaž Bedene, Blaž Rola in Tomislav Ternar. Največje presenečenje kvalifikacij prav gotovo pomeni poraz Martina Rmuša, ki je v zadnjem času igral zelo dobro, proti Tomu Kočevarju Dešmanu. Preberi več TUKAJ.

Luke Saville<br>še drugič v finalu
Luke Saville
še drugič v finalu
Matej Leljak v finalu, finalistki tudi Šrimpf in Rupert

Maribor, 24.05.2009

Matej Leljak se je na mednarodnem tekmovanju, ki v konkurenci do 14 in 16 let poteka v organizaciji TK Branik in ima ime Bergantov memorial, uvrstil v finale fantov do 16 let, v katerem se bo za končno zmago pomeril z Avstralcem Lukom Savillom (ta je prejšnji teden tudi igral v finalu in izgubil proti Razboršku). V konkurenci deklet do 16 let bomo gledali ponovitev finala iz prejšnjega tedna (ko je mednarodno prvenstvo potekalo v organizaciji ŽTK Maribor), glavni akterki pa bosta tudi tokrat Tjaša Šrimpf in Tina Rupert. Vsi finalni dvoboji se bodo pričeli danes ob 10.00 uri. Preberi več TUKAJ.

Alisa Kleybanova
Alisa Kleybanova
Hercogova v glavni turnir, Rampretova v finale

Ljubljana, 23.05.2009

Polona Hercog bo kot edina Slovenka zaigrala v glavnem turnirju letošnjega odprtega prvenstva Francije. V finalu kvalifikacij je s 67 64 61 premagala Kolumbijko Mariano Duque Marino in se prvič uvrstila v glavni del kakšnega od tekmovanj za članski Grand Slam. Polonina nasprotnica v prvem krogu bo Rusinja Kleybanova, ki je 23. nosilka. Odlično igra tudi Petra Rampre, ki se je v ZDA po zmagi nad Američanko Jennifer Elie s 53 67 64 uvrstila v finale 10.000 dolarskega ITF turnirja. TUKAJ.

Dan slovenskega tenisa - program in seznam prijav

Ljubljana, 22.05.2009

V soboto 23.5.2009 bo na igriščih teniškega kluba Svoboda Ljubljana potekala velika športno-rekreacijska prireditev "dan slovenskega tenisa". Na prizorišču bo potekalo tekmovanje v mini, midi in normalnem tenisu za otroke v kategoriji od 8 do 11 let, tretja teniška olimpijada, rekreativci pa se bodo pomerili v tekmovanju naključno izbranih dvojic. Preberi si seznam prijav in urnik TUKAJ. Preberi program aktivnosti TUKAJ.

Ilka Csoregi
Ilka Csoregi
Bergantov memorial 2009

Maribor, 21.05.2009

Mednarodno tekmovanje do 14 in 16 let, ki se igra v Mariboru in nosi ime Bergantov memorial, se je prevesilo v drugo polovico. Znova imamo največ slovenskih igralcev, ki so "preživeli" do četrfinala, v konkurenci deklet do 16 let (Šrimpf, Rupert, Germek), medtem ko imamo pri dekletih do 14 let v igri še dve predstavnici (Jauk in Štor), pri fantih do 16 let enega predstavnika (Leljak), pri fantih do 14 let pa so vsi slovenski predstavniki že izpadli. Omenimo naj lepo zmago Julije Jauk, ki je s 75 62 premagala prvo nosilko Romunko Ilko Csoregi. Preberi več TUKAJ.

Andrej Kraševec kot igralec
Andrej Kraševec kot igralec
Začenja se serija treh ITF Futures tekmovanj v Sloveniji

Domžale, 21.05.2009

S kvalifikacijami turnirja v Domžalah se v soboto začenja prvi od treh mednarodnih ITF tekmovanj z nagradnim skladom 10.000 dolarjev, ki se bodo igrali še v Mariboru in Kopru. Tovrstna tekmovanja pomenijo vstop v svet moškega profesionalnega tenisa in so namenjena mladim igralcem, ki z dobrimi igrami lahko pridejo do prvih ATP točk. Za osvojitev ene ATP točke pa mora igralec zmagati vsaj v enem dvoboju glavnega turnirja, oziroma v dveh dvobojih v konkurenci dvojic. Direktor prvega turnirja je bivši slovenski reprezentant za Davisov pokal Andrej Kraševec. Preberi več TUKAJ.

Mariana Duque Marino
Mariana Duque Marino
Roland Garros 2009 - Polona Hercog v finalu kvalifikacij

Paris, 21.05.2009

Polona Hercog se bo na odprtem prvenstvu Francije za svoj prvi nastop v glavnem turnirju na članskem tekmovanju iz serije Grand Slam pomerila s Kolumbijko Mariano Duque Marino. Vsi ostali naši so že poraženi, v drugem krogu sta izgubila tudi Luka Gregorc, s 62 46 97 je izgubil proti Jeanu Reneju Lisnardu iz Monaka, in Maša Zec Peškirič, ki je is 36 61 97 zgubila proti Romunki Irini Begu. Polona je v drugem krogu s 76 76 premagala Švicarko Stefanie Voegele. Preberi več TUKAJ.

Anna Orlik
Anna Orlik
Nastja v drugem krogu brez sreče

Milano, 21.05.2009

Na močnem mednarodnem mladinskem turnirju v Milanu je Nastja Kolar v drugem krogu s 64 46 76 izgubila proti Belorusinji Anni Orlik. Lahko bi se obrnilo tudi drugače, saj je v tretjem nizu tudi Nastja imela priložnost za zmago, a je ni izkoristila. Takšen je tenis, enkrat gre, drugič pač ne, potrebno pa je vztrajati in uspeh ne izostane... Preberi več TUKAJ.

Mika Urbančič
Mika Urbančič
Petra Rampre v četrfinalu, poraz Majeričeve in Urbančičeve

Ljubljana, 21.05.2009

Petra Rampre se je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v ameriškem mestu Landisville uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 61 62 premagala Američanko Samantho Powers, v prvem pa po hudem boju s 67 64 75 Erico Krisan, prav tako iz ZDA. Preboj v četrtfinale pa ni uspel Miki Urbančič, ki je na turnirju z enakim nagradnim skladom v Egiptu v drugem krogu s 62 64 zgubila proti Maročanki Lini Bennani. Po dveh odličnih nastopih v Koreji pa je Tadeja Majerič na svojem tretjem turnirju izgubila že v prvem krogu. S 62 63 jo je premagala Korejka So-Jung Kim. Preberi več TUKAJ.

Tomislav Ternar
Tomislav Ternar
Naših v Brčkem ni več

Brčko, 21.05.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Brčkem sta v drugem krogu izpadla še zadnja slovenska predstavnika. Aljaž Bedene je po zaostanku 75 in 20 dvoboj proti Hrvatu Luki Beliču zaradi poškodbe moral predati, Tomislav Ternar pa je s 63 63 izgubil proti Aldinu Šetkiču. V konkurenci dvojic sta od Slovencev nastopila samo Ternar in Žibrat, a izgubila že v prvem krogu in ostala brez ATP točk. Preberi več TUKAJ.

Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov
Bolgar usoden za Kavčiča

Cremona, 21.05.2009

Po zmagi v prvem krogu, s 62 76 je premagal Argentinca Leandra Miganija, je Blaž Kavčič na ATP Challenger turnirju v Cremoni izgubil proti Bolgaru Grigorju Dimitrovu s 64 62 in tako po dveh zaporednih finalnih nastopih ostal brez vidnejše uvrstitve. Bolgar je pri svojih osemnjastih letih eden od največjih teniških talentov, pred nekaj meseci pa je na turnirju v Rotterdamu premagal Čeha Tomasa Berdycha in dobil niz proti Rafaelu Nadalu. Preberi več TUKAJ.

Matic Vogrič<br>tekmovalec TK Idrija
Matic Vogrič
tekmovalec TK Idrija
Druga in tretja slovenska liga za člane - tretji krog

Ljubljana, 19.05.2009

Po treh odigranih krogih so v drugi ligi neporažene samo še štiri ekipe. V 2A ligi sta s šestimi točkami na vrhu lestvice ekipi Kopra in Medvod, z enakim številom točk, a s tekmo več in enim porazom, pa je na tretjem mestu Svoboda. V 2B ligi sta z devetimi točkami iz treh tekem v vodstvu ekipi ŠTK Velenje in Krškega, v igri za prvaka pa je tudi še ekipa iz Laškega. Tretjeligaši so prav tako odigrali tretji krog, najbolje pa v A ligi kaže ekipi Rivala (tri tekme, tri zmage), v B ligi pa grenkobo poraza še niso okusile ekipe Gorišnice, Slovenskih Konjic in Murske Sobote. Preberi več o ligaškem tekmovanju v modrem okvirčku na desni z imenom Lige, 2009. TUKAJ.

Olivia Rogowska
Olivia Rogowska
Uspešen začetek Kolarjeve v Italiji

Milano, 19.05.2009

Nastja Kolar je v 1. krogu mladinskega ITF turnirja prvega ranga v Milanu (Trofeo Bonifiglio ) s 76 64 premagala tri leta starejšo avstralsko igralko Olivio Rogowsko. Rogowska je na lestvici WTA celo na 280. mestu in je bila ena od favoritinj za osvojitev tega turnirja. V drugem kolu se bo Nastja pomerila z Belorusinjo Anno Orlik. Preberi več TUKAJ.

Kristijan Mesaroš
Kristijan Mesaroš
Lepa zmaga Tomislava Ternarja

Brčko, 19.05.2009

Na mednarodnem tekmovanju v Brčkem je Tomislav Ternar v prvem krogu glavnega turnirja dosegel lepo zmago, saj je s 46 64 61 premagal polfinalista turnirja v Sarajevu Španca Cazes-Carrereja. V drugi krog se je uvrstil tudi Aljaž Bedene, ki je bil prav tako v treh nizih s 62 06 61 boljši od Avstrijca Propsta. Izgubil pa je Zoran Golubovič, premagal ga je tretji nosilec turnirja Hrvat Kristijan Mesaroš, rezultat je bil 64 62. Preberi več TUKAJ.

Fredi Reicher<br>direktor turnirja
Fredi Reicher
direktor turnirja
Bergantov memorial 2009

Maribor, 19.05.2009

V Mariboru, tokrat na igriščih teniškega kluba Branik, poteka še drugo mednarodno tekmovanje do 14 in 16 let, tradicionalno pa nosi ime Bergantov memorial. Danes so se končale kvalifikacije, skozi njihovo ozko sito pa se je v glavni turnir uspelo uvrstiti le Sindi Germek, Kaji Mrgole in Marini Baklan v konkurenci deklet do 16 let, Gregi Javorniku v konkurenci fantov do 14 let in Valeriji Gerčar v konkurenci deklet do 14 let. Preberi več TUKAJ.

Andreja Klepač
Andreja Klepač
Odprto prvenstvo Francije 2009

Pariz, 19.05.2009

V Parizu so se začele kvalifikacije enega od štirih največjih teniških tekmovanj na svetu, ki jih imenujemo tekmovanja za Grand Slam. V kvalifikacijah za moške sta danes že nastopila dva Slovenca, v kvalifikacijah za ženske pa bodo jutri zaigrale tri Slovenke, in sicer Maša Zec Peškirič, Polona Hercog in Andreja Klepač. Luka Gregorc je v prvem krogu kvalifikacij s 76 64 premagal belgijskega igralca Dicka Normana, Grega Žemlja pa je v kar dve uri in pol trajajočem dvoboju s 63 57 57 izgubil proti Francozu Sebastienu De Chaunacu. Preberi več TUKAJ.

Franci Hrovat
Franci Hrovat
Koprski rekreativci na treh frontah

Koper, 19.05.2009

Na Primorskem tekmovanja za rekreativce potekajo v treh ligah, vodi pa jih Franci Hrovat. Letos sta prva in druga moška liga razdeljeni na sever in jug, še največ dela pa imajo koprski igralci, ki se bojujejo kar na treh frontah - v primorski ligi, v slovenski ligi za veterane in istrski ligi (le kaj na to porečejo njihove soproge!?). Fantje igrajo več kot profesionalci, upamo lahko samo, da so vsaj približno tako dobro tudi plačani. Preberi več TUKAJ.

Miki Jankovič
Miki Jankovič
Raiffeisen Open 2009 - Nik Razboršek in Tjaša Šrimpf prvaka

Maribor, 17.05.2009

Na mednarodnem prvenstvu do 14 in 16 let, ki se je danes končalo na igriščih ŽTK Maribor, so slovenski igralci imeli največ uspeha v konkurenci fantov in deklet do 16 let, saj so dvakrat osvojili prvo mesto. Nik Razboršek je v današnjem finalu s 60 36 61 premagal Avstralca Luka Savilla, ta pa je v polfinalu presenetil drugega igralca Evrope Srba Mikija Jankoviča. Pri dekletih je prvo mesto po zmagi s 63 63 v vseslovenskem finalu med Tino Rupert in Tjašo Šrimpf osvojila slednja. Preberi več TUKAJ.

Danai Udomchoke
Danai Udomchoke
Blažu Kavčiču še drugič drugo mesto

Ljubljana, 17.05.2009

Po drugem mestu na ATP Challenger turnirju v San Remu je Blaž enako uvrstitev dosegel še v Koreji. Danes je moral zadari sobotnega dežja odigrati dva dvoboja; najprej je v polfinalu s 62 75 premagal Korejca Ima (ATP 219.), nato pa je v finalu moral priznati premoč Tajcu Udomchokeju (ATP 144), bilo je 62 62. Kavčič je za jakostno lestvico ATP osvojil 55 točk. Blaž bo naslednji teden igral na challengerju v Cremoni, Italija. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
Tadeja Majerič osvojila prvo mesto v Indoneziji

Tanjung Selor, 17.05.2009

Tadeja Majerič je v finalu 25.000 dolarskega ITF turnirja v indonezijskem mestu Tanjung Selor s 63 75 premagala Tajko Nudnido Luangnam in osvojila svoj prvi ITF turnir z nagradnim skladom več kot 10.000 dolarjev. Tadeji se je dobro delo v akademiji Nikija Piliča očitno začelo obrestovati, saj bo z zmago v Indoneziji na jakostni lastvici WTA najviše v karieri. Preberi več TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
Liga 2009 - zmaga za Kamničane po dolgih letih

Kamnik, 17.05.2009

Članska ekipa teniškega kluba Kamnik po nekaj letih spet nastopa v ligaškem tekmovanju TZS. V drugem krogu tretje slovenske lige so se pomerili z gosti iz Idrije in slavili tesno zmago s 3/2, ključ do uspeha pa je bila zmaga Mihe Crnkoviča nad Boštjanom Bolkom in pa seveda zmaga dvojice Crnkovič/Pogačar nad dvojico Flajšaker/Vogrič. V drugih tekmah tretje lige so bili gostje zelo uspešni, saj so zmage zabeležile ekipe Gorišnice, Murske Sobote in Ljutomera. Preberi več TUKAJ.

Sindi Germek
Sindi Germek
Raiffeisen open 2009

Maribor, 17.05.2009

V zaključnih dvobojih mednarodnega prvenstva do 14 in 16 let v Mariboru, ki nosi ime po generalnem pokrovitelju Raiffeisen Open 2009, imamo Slovenci v konkurenci posameznikov tri predstavnike. Pri fantih do 16 let se je v finale uvrstil Nik Razboršek, pri dekletih do 16 let pa sta se v vse slovensko finale uvrstili Tjaša Šrimpf in Tina Rupert. Čeprav v konkurenci do 14 let v finalu posamezno nimamo svojih igralcev (zadnja je v polfinalu izpadla Julija Jauk), pa smo bili uspešni v igri dvojic, saj sta Štorova in Jaukova zmagali, zmaga v dvojicah pa je ostala doma tudi v konkurenci ženskih dvojic do 16 let, kjer sta na najvišjo stopničko stopili Maša Šmic in Sindi Germek. Preberi več TUKAJ.

Aldin Šetkič
Aldin Šetkič
Aljaž Bedene v polfinalu poražen

Sarajevo, 17.05.2009

Aljaž Bedene je v polfinalu ITF Futures turnirja v Sarajevu, ki ima nagradni sklad 10.000 dolarjev, s 61 64 izgubil proti domačinu Aldinu Šetkiču, ki se bo za končno zmago na turnirju v finalu pomeril s Francozom Guillaumom Rufinom. Medtem so se začele že kvalifikacije tretjega Futures turnirja v Brčkem, v drugi krog pa so se uvrstili trije slovenski igralci. Preberi več TUKAJ.

Nudnida Luangnam
Nudnida Luangnam
Tadeja Majerič v finalu 25.000 USD turnirja v Indoneziji

Tanjung Selor, 17.05.2009

Tadeja Majerič je v polfinalu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Indoneziji s 62 61 ekspresno odpravila svojo nasprotnico Japonko Eriko Semo. V finalu se bo pomerila s Tajko Nudnido Luangnam, ki pa je v drugem polfinalu imela bistveno težje delo kot Tadeja, saj je Indonezijko Jessy Rompies premagala v treh nizih. Za Tadejo uvrstitev v finale 25.000 dolarskega turnirja v Tanjung Selorju pomeni rezultat kariere, saj še nikoli ni "segla" tako visoko. Preberi več TUKAJ.

Julija Jauk
Julija Jauk
Raiffeisen Open 2009

Maribor, 16.05.2009

V četrtfinalnih dvobojih mednarodnega tekmovanja do 14 in 16 let, ki nosi ime Raiffesien Open in ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor, je najodmevnejšo zmago dosegel Nik Razboršek, ki je s 62 62 premagal tretjega nosilca in trinajstega igralca Evrope Avstrijca Dominica Thiema. V polfinale se je uspelo uvrstiti tudi Tjaši Šrimpf, Tini Rupert, Maši Šmic (do 16 let) ter Juliji Jauk (do 14 let). Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
Slovenski igralci v treh polfinalih

Ljubljana, 16.05.2009

Blaž Kavčič je v četrtfinalu ATP challenger turnirja, ki se igra v Koreji, s 61 62 premagal Japonca Toshihide Matsuija in se s tem uvrstil v polfinale. V polfinale se je na ITF turnirju v Indoneziji uvrstila tudi Tadeja Majerič, potem ko je v četrtfinalu v treh nizih s 63 26 62 premagala Kitajko Jie Hao. V svojem četrtfinalnem nastopu je bil zmagovit tudi Aljaž Bedene - na ITF Futures turnirju v Sarajevu je premagal Nemca Dennisa Bloemkeja, bilo je 64 62. Preberi več TUKAJ.

TK Brežice<br>klikni na sliko za povečavo
TK Brežice
klikni na sliko za povečavo
Posavko-dolenjska liga: Brežičani na prvem mestu

Krško, 15.05.2009

V posavsko-dolenjski rekreacijski ligi se je odigral 3. krog, na vrhu pa je še vedno prva ekipa Brežic, ki je do sedaj izgubila samo tri dvoboje. Na drugo mesto so se prebili igralci Krškega, na tretjem mestu pa je prva ekipa Gripa iz Luterškega sela, ki pa ima tekmo manj. Tudi v tretjem krogu smo gledali vrsto kvalitetnih in zanimivih dvobojev - v tekmi med Krškim in Portovaldom so gostje iz Novega mesta imeli priložnost odščipniti točko domačinom, a sta Pušnik in Ban z 9/8 izgubila proti dvojici Gerjevič/Mlakar. Preberi več TUKAJ.

dr. Aleš Filipčič
dr. Aleš Filipčič
Redna volilna skupščina trenerske organizacije TZS

Ljubljana, 15.05.2009

V ponedeljek 25.5.2009 bo v prostorih hotela M v Ljubljani ob 16.30 uri redna volilna skupščina trenerske organizacije TZS. Na skupščini bo izvoljen predsednik TO za obdobje 2009-2013, sedanji predsednik pa je dr. Aleš Filipčič. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek<br>v četrtfinalu
Nik Razboršek
v četrtfinalu
Raiffeisen Open 2009

Maribor, 15.05.2009

Na mednarodnem tekmovanju do 14 in 16 let v Mariboru Slovenci ne bomo imeli svojih predstavnikov v četrtfinalu samo v konkurenci fantov do 14 let. Maks Tekavec je kot edini Slovenec v tej konkurenci v osmini finala s 62 61 izgubil proti Avstijcu Weidingerju, pri dekletih pa imamo v tej starostni kategoriji v četrtfinalu Jasmino Štor in Julijo Jauk. Matej Leljak in Nik Razboršek bosta nastopila v četrtfinalu konkurence fantov do 16 let, še bolje pa nam v tej starostni kategoriji kaže pri dekletih, saj imamo kar štiri četrtfinalistke (Šrimpf, Vogrin, Rupert, Šmic). Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
Trije nastopi, ena zmaga

Ljubljana, 15.05.2009

V daljni Indoneziji je v drugem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 USD Tadeja Majerič s 62 61 premagala Japonko Yamamoto in se bo v četrtfinalu pomerila s Kitajko Hao. Petri Rampre in Miki Urbančič pa se preboj v četrtfinale ni posrečil, saj je Petra na 50.000 USD turnirju v ZDA v drugem krogu s 64 63 izgubila proti Nemki Klaschki, Mika pa na 10.000 USD turnirju v Egiptu s 63 60 proti Španki Pous Tio. Preberi več TUKAJ.

Luka Belič
Luka Belič
Aljaž Bedene da, Janez Semrajc ne

Sarajevo, 15.05.2009

Aljaž Bedene je v drugem krogu ITF Futures turnirja presenetil osmega nosilca Hrvata Luko Beliča in ga "poslal med gledalce" z rezultatom 76 16 75. Nasprotniki so že spoznali, da je Aljaž "vreden" mnogo več, kot kaže njegova trenutna uvrstitev (ATP 1229), zato ob zmagah nad igralci , ki so na jakostni lestvici nekje okrog 500. mesta, pravzaprav ne moremo več govoriti o presenečenjih. Samo vprašanje časa je, kda se bo Aljaž znašel med prvih 500 igralcev na svetu. Izgubil, in to gladko, pa je Janez Semrajc. S 61 61 ga je premagal Francoz Cazes-Carrere, v polni meri pa so se pokazale vse težave, ki so nastale zaradi Janezove dolgotrajne odsotnosti s teniških igrišč (bolezen). V ZDA je nastopil tudi Boru Puc, le malo je manjkalo, pa bi se uvrstil v drugi krog - po zmagi v prvem nizu je dokaj nesrečno izgubil drugi niz, na začetku tretjega pa se je poškodoval in dvoboj predal. Preberi več TUKAJ.

Redna skupščina TZS

Ljubljana, 15.05.2009

V ponedeljek 25.5.2009 bo ob 18.00 uri v prostorih Hotela M (Derčeva 4 v Ljubljani) redna skupščina Teniške zveze Slovenije. Vabila na skupščino in pisne materiale ste klubi že prejeli po pošti. TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič v četrtfinalu

Busan, 14.05.2009

Blaž Kavčič je na 75.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Koreji zabeležil novo zmago. V drugem krogu je s 62 64 premagal Britanca Chrisa Eatona in se s tem uvrstil v četrtfinale. Tam se bo pomeril z Japoncem Toshihidom Matsuijem, ki je v drugem krogu premagal zmagovalca nad prvim nosilcem Soedo prav tako Japonca Yuichi Sugito. Preberi več TUKAJ.

Mirko Božjak<br>trpel kot Kri....
Mirko Božjak
trpel kot Kri....
Veteranska liga - 1. krog

Ljubljana, 14.05.2009

S tekmami prvega kroga so ligaško tekmovanje pričeli tudi veterani. V prvi slovenski ligi vzhod sta se pomerili ekipi Pokerpro.si Hrastnik in ŽTK Maribor, za las pa so bili boljši gostje iz Maribora. Pravo kalvarijo je v tej tekmi doživljal Mirko Božjak, ki je v dvoboju posamezno svojega nasprotnika Huga Večernika premagal z 18/16 v odločilnem tretjem nizu, nato pa je skupaj z Zoranom Brečkom igral odločilni dvoboj dvojic, spet igral odločilni niz, a tokrat izgubil proti Bojanu Miklavčiču in Petru Šobotu. Na zahodu sta se v derbiju kroga pomerili ekipi domačega Slovana in gostov iz Otočca. Domačini so v igri posameznikov povedli z 2/0, gostje pa dobili preostale štiri posamične dvoboje in povedli s 4/2. Slovanovci so z borbeno igro uspeli dobiti dva dvoboja dvojic in s tem izenačiti na 4/4, odločilno peto točko pa sta gostom priborila Aleksander Bradač in Dušan Ilovar, ki sta ugnala dvojico Jernej Dragoš/Andrej Jeras. Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre
Petra Rampre
Iz življenja teniškega profesionalca

ZDA, malo tu, malo tam, 14.05.2009

Medtem ko peščica najboljših igralcev brezkrbno uživa v denarju, ki so ga zaslužili z igranjem tenisa, pa večina igralcev živi popolnoma drugače. Najboljši si lahko privoščijo svojega lastnega trenerja, maserja, psihologa, svetovalca za prehrano, nekoga, ki skrbi za stike z mediji, za povrh pa še managerja, drugi pa se od turnirja do turnirja vozijo s starimi avtomobili, v katerih tudi spijo, njihov najboljši trener je kolebnica, najboljši psiholog pa si je igralec sam. Preberite si zgodbo naše Petre Rampre, Žirovke, katere zgodba se je dotaknila tudi Američanov. Tekst je v angleškem jeziku. Vsi, ki želite Petri na njeni teniški poti kakorkoli pomagati, pokličite pisarno TZS. Preberi več TUKAJ.

Tina Rupert<br>v drugem krogu
Tina Rupert
v drugem krogu
Raiffeisen Open 2009 - v dvobojih s tujci bolj malo uspeha

Maribor, 14.05.2009

Na mednarodnem prvenstvu v Mariboru se je v konkurenci fantov do 16 in 14 let odigral nepopolen drugi krog, v konkurenci deklet pa prvi. Generalna ugotovitev je, da naši igralci v dvobojih s tujci v večini primerov izgubljajo, saj bi od preko 30 takšnih dvobojev skoraj samo na prste ene roke lahko našteli dvoboje naših igralcev, ki so zmagali. Zaenkrat nam najbolje kaže v konkurenci deklet do 16 let, kjer se je v drugi krog (med najboljših 16) uvrstilo 5 naših igralk, med njimi tudi prva nosilka Tjaša Šrimp. Štirje naši igralci v konkurenci fantov do 16 let bodo šli v boje drugega kroga danes, v osmini finala pa bomo prav gotovo imeli vsaj enega predstavnika, saj Razboršek in Rožac igrata med sabo. Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre
Petra Rampre
Rampre, Majerič in Urbančič v drugi krog

Ljubljana, 14.05.2009

Slovenske teniške igralke, ki nastopajo na vrsti tekmovanj širom po svetu, so včeraj dosegle nekaj pomembnih zmag. Najbolj odmevna je prav gotovo zmaga naše Petre Rampre na 50.000 dolarskem ITF turnirju v ZDA, ki je v prvem krogu s 67 75 61 premagala Rusinjo Natalyjo Ryzhonkovo. Zmagala je tudi Tadeja Majerič - v indonezijskem mestu Tanjung Selor je v prvem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v treh nizih s 36 64 64 ugnala domačinko Ayu-Fani Damayanti. Mika Urbančič in Petra Pajalič igrata v Egiptu, v mestu Ein El Sokhna-Suiz. V prvem krogu je Mika premagala Nemko Sarah Schneider s 63 61, Petra pa je s 64 64 izgubila proti Ukrajinki Anni Larkini. Preberi več TUKAJ.

Chris Eaton
Chris Eaton
Blaž Kavčič brez težav v drugi krog

Busan, Korea, 13.05.2009

Blaž Kavčič je na ATP turnirju iz serije Challenger, ki se igra v korejskem Busanu, v prvem krogu brez težav s 62 61 premagal domačega igralca Yong Bum Sea. V drugem krogu se bo pomeril z Britancem Chrisom Eatonom. Preberi več TUKAJ.

Matej Leljak<br>7. nosilec do 16 let
Matej Leljak
7. nosilec do 16 let
Raiffeisen Open 2009 - malo uspeha v kvalifikacijah

Maribor, 13.05.2009

Včeraj so se končale kvalifikacije mednarodnega turnirja do 14 in 16 let, ki poteka v organizaciji ŽTK Maribor. Naši igralci in igralke so imeli v kvalifikacijah bolj malo uspeha, saj se je v glavni turnir uspelo uvrstiti le trem dekletom v konkurenci do 16 let (Samantha Pribaz, Matka Novak, Nuša Lisjak). Takšen rezultatski neuspeh je do neke mere razumljiv oziroma opravičljiv, saj so se vsi najboljši slovenski igralci v glavni turnir uvrstili neposredno. Preberi več TUKAJ.

Mirjana Lučič
Mirjana Lučič
Petra Rampre uspešno preko kvalifikacij

Raleigh, ZDA, 13.05.2009

Petra Rapre je uspešno "prestala" kvalifikacije 50.000 dolarskega turnirja v ZDA in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je zanesljivo s 63 61 premagala šesto nosilko Irko Kelly Liggan, v prvem krogu glavnega turnirja pa se bo pomerila z Rusinju Natalio Ryzhonkovo. V kvalifikacijah je nastopila tudi Diana Nakič, ki pa je v prvem krogu pri rezultatu 64 10 zaradi poškodbe morala dvoboj predati hrvaški igralki Mirjani Lučič. Preberi več TUKAJ.

Anže Čevka<br>med favoriti kamniške lige
Anže Čevka
med favoriti kamniške lige
Začetek na Obali, v Zasavju Brežice in Grip na 1. mestu

Koper, Krško, 13.05.2009

S tekmami prvega kroga so se začele primorske teniške lige, ki nosijo ime po generalnem pokorvitelju lige Dunlop-Slazenger, v vseh treh ligah (1. in 2. moški ter ženski ligi) pa nastopa 27 ekip. Korak pred Primorci so Zasavci, ki so odigrali že drugi krog, na vrhu pa sta prvi ekipi Brežic in Gripa iz Luterškega sela s po dvema zmagama. Z dvoboji prvega kroga v novoustanovljeni občinski ligi za posameznike (v štirih kakovostnih razredih nastopa 48 igralcev, so pričeli tudi Kamničani, med igralci pa so tudi igralci s prvoligaškimi izkušnjami Anže Čevka, Boštjan Repanšek, Urban Čevka, Miha Crnkovič, Aleš Pogačar... Več o dogajanju na "rekreacijski sceni" v Zasavji in na Obali preberi v modrem okvirčku na levi z naslovom "Rekreacija, rekreacijske lige", vse o kamniški ligi pa  TUKAJ. TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Oba naša v drugem krogu

Sarajevo, 12.05.2009

Aljaž Bedene in Janez Semrajc sta se uvrstila v drugi krog mednarodnega ITF turnirja v Sarajevu. Aljaž je v dvoboju z Belgijcem Marcom Dierckxom nekoliko slabše začel in posledično izgubil prvi niz, nato pa je le "stopil na plin" in Belgijec je bil v nadaljevanju brez možnosti (46 62 60). Po kar dolgi odsotnosti s teniških igrišč zaradi bolezni smo z zanimanjem pričakovali, kako se bo v mednarodni konkurenci znašel Janez Semrajc. Prvi preizkus je opravil z odliko in gladko premagal srbskega kvalifikanta Dušana Lajoviča, bilo je 63 63. Preberi več TUKAJ.

Tjaša Šrimpf
Tjaša Šrimpf
Raiffeisen Open 2009

Maribor, 11.05.2009

Na igriščih ŽTK Maribor so se danes začele kvalifikacije mednarodnega prvenstva do 14 in 16 let, uradno ime tekmovanja pa je "Raiffeisen Open 2009". Turnir je po mednarodnih standardih druge kategorije in bo najboljšim prinesel lepo število točk za uvrstitev na jakostni lestvici. V žrebni listi imamo Slovenci veliko igralcev, tako pri dekletih kot tudi fantih, verjetno pa imamo še največ možnosti za dobro uvrstitev v konkurenci deklet do 16 let, kjer bo naša Tjaša Šrimpf skušala nadaljevati z dobrimi rezultati v aprilu (polfinale v Novem Sadu, finale v Mostarju). Preberi več TUKAJ.

Janez Semrajc
Janez Semrajc
V Sarajevu dva naša v glavnem turnirju

Sarajevo, 11.05.2009

Brata Bedene sta nastopila v kvalifikacijah 10.000 dolarskega ITF turnirja v Sarajevu, v glavni turnir pa se je uspelo uvrstiti samo Aljažu. Andraž je v drugem krogu po hudem boju izgubil proti Srbu Nikoli Čačiču (bilo je 76 46 64), Aljaž pa je bil v drugem krogu s 63 64 boljši od Hrvata Antuna Peharja, v finalu kvalifikacij pa je s 64 62 premagal še njegovega sodržavljana Marka Mijačeviča. V glavnem turnirju bo poleg Aljaža zaigral tudi Janez Semrajc. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc
Luka Gregorc
Luki Gregorcu ni uspelo, Kavčič v Koreji

Zagreb, 11.05.2009

V kvalifikacijah ATP turnirja iz serije challenger, ki se ta teden igra v Zagrebu, so nastopili tudi trije Slovenci. Tomislav Ternar in Janoš Žibrat sta izgubila že v prvem krogu, Luka Gregorc pa je po zmagah v prvem in drugem krogu v finalu kvalifikacij s 36 62 64 izgubil proti Italijanu Arnaboldiju. Blaž Kavčič bo ta teden nastopil na ATP turnirju iz serije challenger v korejskem mestu Busan, njegov nasprotnik v prvem krogu pa je domačin Yong Bum Seo. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič za las prekratek

San Remo, 10.05.2009

Blaž Kavčič je izgubil finalni dvoboj proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu, ki sta ga igralca igrala na 30.000 eurskem ATP Challenger turnirju v San Remu, in sicer s 62 26 57. Blaž je s to uvrstitvijo že ubranil lepo število točk, ki jih je osvojil lansko leto v maju (za finale je dobil 45 točk, brani pa jih 68), naslednjo priložnost za povečanje točkovnega izkupička pa bo imel že naslednji teden v Koreji na 75.000 dolarskem ATP Challenger turnirju. Preberi več TUKAJ.

David Goršič - drugo mesto
David Goršič - drugo mesto
Dragana Božovič še drugič do dvojnega naslova

Kranj, 10.05.2009

Prvo ime državnega prvenstva do 18 let je brez dvoma članica teniškega kluba Branik Maribor Dragana Božovič, ki je dvoranskima naslovoma državne prvakinje v konkurenci posameznic in dvojic dodala tudi oba poletna naslova. Danes je v finalu posamezno s 64 63 premagala domačo igralko Uršo Jerman, v konkurenci dvojic pa je slavila skupaj z Nino Nagode in to s 62 46 10/6 proti dvojici Bestijanič/Šmic. Pri fantih sta nepričakovana finalista postala David Goršič in Matic Zupančič, s 64 46 60 pa je naslov državnega prvaka osvojil slednji. V konkurenci dvojic sta zmagovalca postala Tilen Žitnik in Ambrož Kodelja. Preberi več TUKAJ.

Igor Knez<br>vodja nacionalnega programa
Igor Knez
vodja nacionalnega programa
Začela se je liga 2009

Ljubljana, 10.05.2009

Danes se začenja tekmovanje v drugi in tretji moški ligi, liga do 12 let pa se je začela že v petek. V drugi moški ligi letos nastopa 11 ekip, ki so razdeljene v A in B skupino, zmagovalca obeh skupin pa se bosta pomerila za napredovanje v prvo ligo, v tretji ligi pa letos igra celo 14 ekip, ki so prav tako razdeljene v dve skupini, v drugo ligo pa napredujeta obe prvouvrščeni ekipi. Druga liga se igra po sistemu 5+2 (5 dvobojev posamezno in dva dvoboja dvojic), tretja liga pa po sitemu 4+1. 12-letniki so razdeljeni v tri skupine, prijavljenih je 15 ekip, igrajo pa po sistemu 5+2, s tem da dvoboje posameznikov igrajo trije fantje in dve dekleti, dvoboja dvojic pa sestavlja en fantovski par in en par deklet. Preberi več o ligaškem tekmovanju v modrem okvirčku na levi z naslovom "Lige". TUKAJ.

Kevin Anderson
Kevin Anderson
Blaž Kavčič v svojem prvem finalu ATP Challenger tunirja

San Remo, 10.05.2009

Blaž Kavčič je na ATP Challenger turnirju v San Remu dosegel rezultat kariere, ki ga danes lahko začini še s finalno zmago, ki bi bila druga v zgodovini slovenskega tenisa (doslej je na turnirjih iz serije challenger slavil samo Grega Žemlja). V polfinalu tega turnirja je s 36 63 61 namreč premagal Kazahstanca Yurija Schukina, njegov finalni nasprotnik pa bo kar 203 centimetre visoki Južnoafričan Kevin Anderson. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Polona Hercog zmagovalka Zagreba

Zagreb, 10.05.2009

V Zagrebu se je končalo mednarodno tekmovanje z nagradnim skladom 50.000 dolarjev, v katerem sta se pomerili slovenski igralki Polona Hercog in Maša Zec Peškirič. V njunem prvem uradnem dvoboju je bila s 75 62 boljša Polona, za katero je to prva zmaga na tako velikih turnirjih (zmagala pa je že na 10.000 in 25.000 dolarskih turnirjih in to skupaj 5-krat). Preberi več TUKAJ.

Dragana Božovič - finalistka
Dragana Božovič - finalistka
David Goršič in Matic Zupančič presenetljiva finalista

Kranj, 09.05.2009

V finalnem dvoboju državnega prvenstva do 18 let bomo pri dekletih gledali pričakovano finale med prvima nosilkama Dragano Božovič in Uršo Jerman. Le malokdo pa je napovedal, da se bosta pri fantih v finalu pomerila David Goršič in Matic Zupančič. Prvi je v polfinalu premagal zmagovalca nad prvim nosilcem in letošnjim državnim dvoranskim prvakom Tilnom Žitnikom, drugi pa presenetljivo gladko četrtega nosilca Miho Plešnika. Končalo se je tekmovanje v konkurenci dvojic - pri fantih sta slavila Žitnik in Kodelja, pri dekletih pa Božovičeva in Nagodetova. Preberi več TUKAJ.

Nikola Mektić
Nikola Mektić
Poškodba zaustavila Martina Rmuša

Mostar, 09.05.2009

Martni Rmuš je med igranjem četrtfinalnega dvoboja s Hrvatom Nikolo Mektičem na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Mostarju "staknil" poškodbo in je moral dvoboj pri rezultatu 62 10 za Hrvata predati. 22-letni Mariborčan Martin Rmuš na zadnjih turnirjih kaže odlično formo in dosega zelo dobre rezultate in samo upamo lahko, da bo hitro okreval. Preberi več TUKAJ.

Klara Zakopalova
Klara Zakopalova
Slovensko finale v Zagrebu, Dalila izgubila v Mostarju

Zagreb, 09.05.2009

Polona Hercog in Maša Zec Peškirič sta finalistki 50.000 dolarskega ITF turnirja v Zagrebu, v finale pa sta se uvrstili "v velikem stilu". Polona je s 62 62 premagala 115. igralko sveta Čehinjo Klaro Zakopalovo (nekoč Koukalovo, zmagovalko WTA turnirja leta 2005 v Portorožu), Maša pa s 61 62 Rusinjo Anastasio Pivovarovo. Žal do nove zmage na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Mostarju ni prišla Dalila Jakupovič, v četrtfinalu je s 63 63 izgubila proti Hrvatici Indire Akiki. Preberi več TUKAJ.

Yuri Schukin
Yuri Schukin
Blaž Kavčič na kolena spravil tudi Španca

San Remo, 09.05.2009

V četrtfinalu 30.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v italijanskem San Remu je Blaž Kavčič s 64 61 odpravil Španca Miguel Angel Lopez Jaena in se bo v polfinalu pomeril s Kazahstancem Yurijem Schukinom. Schukin je odigral zelo zanimiv dvoboj s Srbom Ilijo Bozoljem, saj v prvem nizu ni uspel dobiti nobene igre, v tretjem pa nobene igre ni osvojil njegov nasprotnik. Preberi več TUKAJ.

Martin Rmuš
Martin Rmuš
Martin Rmuš po pravi drami v četrtfinale

Mostar, 08.05.2009

Martin Rmuš stopnjuje svojo formo, dosega vse bolje rezultate in "jemlje skalpe" vse boljših igralcev. Tokrat je bil v drugem krogu 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Mostarju njegova žrtev Srb Aleksander Slovič, ki je na jakostni lestvici ATP kar 500 mest bolje uvrščen od Martina, ki je svojega nasprotnika premagal po pravi drami v odločilni igri zadnjega niza. Četrfinalni nasprotnik Martina Rmuša je Hrvat Nikola Mektič. Preberi več TUKAJ.

Urša Jerman
Urša Jerman
Tilen Žitnik in Dragana Božovič še do drugega naslova letos?

Kranj, 08.05.2009

Na državnem prvenstvu za fante in dekleta do 18 let so včeraj odigrali drugi krog. Prva nosilca in državna dvoranska prvaka za leto 2009 Tilen Žitnik in Dragana Božovič delujeta zelo zanesljivo in sta še korak bliže k osvojitvi še drugega naslova državnega prvaka. Zmagovalec nad drugim nosilecem Maticem Možkom Matje Leljak je znova pokazal zelo dobro igro in morda bo ravno on tisti, ki bo pomešal načrte favoritov, med katere spadata tudi Miha Plešnik in Ambrož Kodelja. Pri dekletih sta bila najzanimivejša dvoboja med Nino Nagode in Uršo Jerman ter Mašo Šmic in Dašo Orlič, v treh nizih in po izgubljenem prvem nizu pa sta bili uspešnejši slednji. Preberi več TUKAJ.

Dalila Jakupovič
Dalila Jakupovič
Dalila do najboljše letošnje uvrstitve

Mostar, 08.05.2009

Dalila Jakupovič je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Mostarju v drugem krogu s 61 62 premagala hrvaško igralko Maro Zovko in z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla letošnji najboljši rezultat oziroma izenačila najboljši rezultat kariere (četrtfinale lani v Grčiji). Njena naslednja nasprotnica je Hrvatica Indire Akiki, četrta nosilka turnirja. Na istem tekmovanju je slovenski par Anja Prislan/Mika Urbančič prišel v polfinale in tam tesno izgubil proti dvojici Akiki/Spremo. Preberi več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Slovensko finale vse bližje in bližje, poraz Klepačeve

Zagreb, 08.05.2009

Obe slovenski igralki, ki nastopata na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Zagrebu, sta zmagali tudi v četrtfinalu. Maša Zec Peškirič je zanesljivo s 62 63 premagala Rusinjo Vesno Manasievo, Polona Hercog pa v treh nizih s 36 61 64 Francozinjo Pin, ki je bila tretja nosika turnirja. Mašina polfinalna nasprotnica je Rusinja Anastasia Pivovarova, Polonina pa Čehinja Klara Zakopalova. Na 100.000 dolarskem ITF turnirju v Bukarešti je naša Andreja Klepač v drugem krogu posameznic s 64 62 izgubila z Romunko Simono Halep, poražena pa je bila tudi v drugem krogu dvojic. Preberi več TUKAJ.

Mika Urbančič
Mika Urbančič
Presenetljiv poraz Mike Urbančič

Mostar, 07.05.2009

V prvem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Mostarju je naša igralka Mika Urbančič, sicer druga nosilka turnirja, doživela presenetljiv poraz proti nerangirani Avstralki Bianci Tepper, ki na profesionalnih turnirjih v letu 2009 še ni zmagala nobenega dvoboja. Anja Prislan takšnih "šokov" v dvoboju proti Italijanki Sari Pilic (ki tudi še ni uvrščena na WTA lestvici) ni doživljala in se je z gladko zamago uvrstila v drugi krog. Preberi več TUKAJ.

Domen Vertot
Domen Vertot
Na državnem prvenstvu prva presenečenja

Kranj, 07.05.2009

Na drževnem poletnem prvenstvu do 18 let, ki se igra na igriščih TK Triglav iz Kranja, je prvo kolo v konkurenci deklet minilo relativno mirno, saj so se vse nosilke zanesljivo uvrstile v drugi krog. Pri fantih pa smo že bili priča prvim presenečenjem - drugi nosilec Matic Možek je s 63 76 izgubil proti Mateju Leljaku, osmi nosilec Tim Bajc pa s 62 60 proti Domnu Vertotu. Današnji program se začenja ob 9. uri z dvoboji fantov, dekleta pa bodo začela ne pred 10. uro. Preberi več TUKAJ.

Kristina Novak
Kristina Novak
Kristina Novak zmagovalka turnirja v Banja Luki

Banja Luka, 07.05.2009

Kristina Novak iz teniškega kluba Triglav Kranj se je udeležila odprtega prvenstva Banja Luke (BiH) v kategoriji deklic do 10 let. Tekmovanja se je udeležilo 90 nastopajočih iz Bih, Srbije in Slovenije. Kristina je svojo odlično igro kronala z zmago na turnirju, na poti do zmage pa je v četrtfinalu premagala prvo igralko BIH do 10 let Hano Halilovič z 9:5, v polfinalu Adiso Kujadinovič z 9:2 in v finalu gladko še Lejlo Mujezinovič z rezultatom 9:3. Bravo Kristina! TUKAJ.

Vesna Manasieva
Vesna Manasieva
Zagreb - Maša ekspresno, Polona v treh nizih

Zagreb, 07.05.2009

Maša Zec Peškirič je v drugem krogu 50.000 dolarskega ITF turnirja Čehinji Pastikovi prepustila vsega eno igro, Polona Hercog pa je odpor sicer favorizirane Švedinje Arvidssonove stra v tretjem nizu, na koncu je bilo 26 62 62. V četrtfinalu Maša igra proti Rusinji Vesni Manasievi, Polona pa proti Francozinji Camille Pin. Do medsebojnega spopada naših dveh igralk lahko pride šele v finalu, kar si seveda vsi močno želimo. Preberi več TUKAJ.

Kornel Bardoczky
Kornel Bardoczky
Tudi Rmuš naprej, Bedene in Puc izgubila

Doboj, 06.05.2009

Kljub veliko slabšemu "rankingu" je Martin Rmuš zanesljivo nadigral Švicarja Patricka Eichenbergerja in se s 62 64 uvrstil v drugi krog 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Doboju, kar mu že prinaša nove ATP točke (bolje rečeno eno ATP točko). To pa ni uspelo Aljažu Bedenetu, ki je sicer dobro namučil še enkrat bolje uvrščenega in zelo izkušenega Ismarja Gorčiča (BIH), a na koncu izgubil s 63 36 61. V drugem krogu Martin Rmuš igra proti Srbu Aleksandru Sloviću, naš drugi predstavnik Zoran Golubovič pa proti Madžaru Kormelu Bardoczkemu. Do novih ATP točk ni uspelo priti tudi Borutu Pucu, ki je v prvem krogu ITF Futures turnirja v Orange Parku izgubil proti Američanu Rhynu Williamsu s 57 63 61. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Odločila Blaževa odlična fizična priprava

San Remo, 06.05.2009

V drugem krogu ATP Challenger turnirja v San Remu je Blaž Kavčič poleg tehničnega in taktičnega znanja pokazal, da je tudi odlično fizično pripravljen. Njegov nasprotnik Argentinec Martin Alund je v tretjem nizu povsem "omagal" in Blaž se je z 76 46 60 uvrstil v četrtfinale tega 30.000 eurskega turnirja. V četrtfinalu ga čaka Španec Miguel Angel Lopez Jean, šesti nosilec turnirja, ki je v dosedanjih dveh krogih igral odlično in nasprotnikoma ni ponudil prav nobenih možnosti za zmago. Preberi več TUKAJ.

Marko Tkalec
Marko Tkalec
Marko Tkalec se poslavlja od aktivnega igranja

Maribor, 06.05.2009

Eden naših najboljših teniških igralcev Marko Tkalec namerava letos končati svojo bogato teniško kariero, dokončno slovo od tekmovalnega tenisa pa bo pomenil nastop na letošnjem ATP Challenger turnirju v Ljubljani, Marko pravi, da je čas za nove izzive, ki jih še vedno vidi v tenisu - začel se bo ukvarjati s trenerstvom in prepričan je, da lahko svoje bogato znanje in izkušnje več kot dobro prenese na druge. Preberi več TUKAJ.

Zoran Golubovič
Zoran Golubovič
V Doboju nastopili trije, do ATP točk eden

Doboj, 06.05.2009

V prvem krogu ITF Futures turnirja v Doboju so včeraj od petih Slovencev v glavnem turnirju nastopili trije. Tomislav Ternar je proti Nemcu Dennisu Bloemkeju izgubil po dveh podaljšanih igrah, Jan Tavčar pa proti Italijanu Marcu Simoneju s 62 46 63. Edini od trojice, ki je prišel do novih ATP točk, je bil Zoran Golubovič, ki je s 64 75 premagal avstrijskega veterna Herberta Wiltschniga. Preberi več TUKAJ.

Andreja Klepač
Andreja Klepač
Tudi Polona Hercog in Andreja Klepač v drugi krog

Ljubljana, 06.05.2009

Na 100.000 dolarskem turnirju v Romuniji je naša edina predstavnica Andreja Klepač s 62 76 ugnala četrto nosilko Kanadčanko Stephanie Dubois, njena nasprotnica v drugem krogu pa bo ena od Romunk, ki je dobila povabilo (Bogdan ali Halep - v prvem krogu igrata med sabo). Polona Hercog je 50.000 dolarskem ITF turnirju v Zagrebu v prvem krogu s 60 64 premagala Italijanko Oprandi. V drugem krogu se bo Polona pomerila s Švedinjo Arvidssonovo, Maša Zec Peškirič pa s Čehinjo Mihaelo Pastikovo. V kvalifikacijah 50.000 dolarskega ITF turnirja v ZDA sta zaigrali Petra Rampre in Diana Nakič, a žal obe obtičali v kvalifikacijah (Diana je izgubila šele v finalu), v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja pa je Dalila Jakupovič s 46 62 63 premagala Nives Pavlovič. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar
Nastja Kolar
Nastja Kolar na mladinski lestvici že med 50

Litija, 05.05.2009

Nastja Kolar se je na mednarodnem ITF tekmovanju v italijanskem mestu Salsomaggiore (drugi rang) uvrstila v finale, kjer se je pomerila z Nizozemko Richel Hogemkap. Potiho smo pričakovali zmago, ki se je "nakazovala" kar sama od sebe (pred dvema tednoma se je uvrstila v polfinale, minuli teden je izgubila v finalu), a je bila Nizozemka boljša s 64 76. Nastja je z novimi 75 točkami s 64. mesta napredovala na 47. mesto mladinske svetovne lestvice. Na turnirju je nastopila tudi Urša Jerman, ki pa je izgubila že v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Rhyne Williams
Rhyne Williams
Borut Puc uspešno prestal kvalifikacije

Orange Park, 05.05.2009

Borut Puc se je s tremi zmagami v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir 10.000 dolarskega ITF Futures tekmovanja, ki se igra v kalifornijskem mestu Orange Park. Njegov nasprotnik v prvem krogu je prav tako osemnajstletni Američan Rhyne Williams, ki v letošnjem letu ne beleži boljših rezultatov - dvakrat se je uvrstil v drugi krog ITF Futures tekmovanj in osvojil vsega dve ATP točki. Preberi več TUKAJ.

klikni na Evo za Domna
klikni na Evo za Domna
Zmagoslavje Eve Zagorac in Domna Gostinčarja

Koper, 05.05.2009

Včeraj se je na igriščih TK Koper končal drugi finalni turnir do 14 let. Fantovski A turnir je z gladko zmago s 60 61 nad Rokom Križajem dobil Domen Gostinčar, pri dekletih pa je v A turnirju Eva Zagorac presenetila prvo nosilko Mašo Marc in zmagala s 62 46 63. Zmagovalec turnirja B pri fantih je postal Tim Poglajen, pri dekletih pa je v turnirju B slavila Laura Sarah Ambrožič. Preberi več TUKAJ.

Mika Urbančič
Mika Urbančič
Maša "zavezala kravato", tri naše začenjajo v Mostarju

Zagreb, Mostar, 05.05.2009

Maša Zec Peškirič je v prvem krogu 50.000 dolarskega ITF turnirja v Zagrebu s 60 60 premagala Hrvatico Mateo Čuturo. Za petnajstletno Mateo, ki še nima točk za jakostno lestvico WTA in ki je v turnirju nastopila s povabilom, je konkurenca na tem nivoju očitno veliko premoča in bolje bil bilo, da bi se poskusila na tekmovanjih nižjega ranga. V Mostarju se začenja glavni turnir 10.000 dolarskega ITF tekmovanja, v njem pa bodo zaigrale tri Slovenke - Anja Prislan, Dalila Jakupovič in Mika Urbančič, ki je celo druga nosilka turnirja. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič gladko preko prve ovire v San Remu

San Remo, 05.05.2009

Blaž Kavčič je presenetljivo gladko preskočil prvo oviro v glavnem turnirju ATP Challenger tekmovanja z nagradnim skladom 30.000 EUR, ki se ta teden igra v italijanskem San Remu. S 61 61 je Blaž premagal četrtega nosilca turnirja in 153. igralca sveta Nizozemca Huto Galunga in se bo v drugem krogu pomeril z Argentincem Martinom Alundom. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Pet naših v glavnem turnirju

Doboj, 05.05.2009

V finalu kvalifikacij 10.000 dolarskega ITF turnirja v Doboju so zmagali vsi štirje Slovenci; medtem ko sta Tomislav Ternar in Aljaž Bedene dokaj gladko zmagala proti Madžaru Krisztianu Krocsku oziroma Dimitriju Tasiću, sta se morala Jan Tavčar in Martin Rmuš za uvrstitev na glavni turnir malo bolj potruditi. Jan je proti Rusu Stepanu Khotulevu, ki je nekaj let treniral v Sloveniji, uspel dobiti drugi niz v podaljšani igri in se s tem izognil tretjemu nizu, prav tri nize pa je potreboval Martin, da je ugnal Hrvata Marka Mijačevića. Peti udeleženec glavnega turnirja je Zoran Golubovič, ki se je vanj uvrstil neposredno. Preber več TUKAJ.

Boštjan Repanšek
Boštjan Repanšek
Tesen poraz Repanška in Brinovca v prvem krogu

Rim, 05.05.2009

Na prvem svetovnem prvenstvu v tenisu na mivki, ki poteka v Rimu, se je naš par Boštjan Repanšek in Uroš Brinovec v prvem krogu glavnega turnirja pomeril z belgijsko dvojico Gert Laenen/Tom Verdoot in izgubil s 62 26 10-6. Boštjan in Uroš bosta tekmovanje nadaljevala v tolažilni skupini, za razvrstitev od 17.-32. mesta, prva tekmeca pa sta Italijana Mazzota in Tenace. Preberi več TUKAJ.

Maks Tekavec
Maks Tekavec
Maks Tekavec zelo dober v Pragi

Praga, 04.05.2009

Maks Tekavec je nastopil na mednarodnem tekmovanju do 14 let v Pragi (bil je visoke druge kategorije) in znova dosegel zelo dobre rezultate, saj je izgubil šele v polfinalu. S 63 61 ga je premagal kasnejši zmagovalec turnirja Srb Laslo Gjere. Na turnirju je nastopil tudi Dorian Tomaž Janežič, ki pa je proti Čehu Pavlu Staubertu izgubil že v prvem krogu in to z rezultatom 61 63. Preberi več TUKAJ.

Tilen Žitnik - prvi nosilec
Tilen Žitnik - prvi nosilec
Državno prvenstvo do 18 let v Kranju

Kranj, 04.05.2009

Na igriščih teniškega kluba Triglav Kranj so se danes končale kvalifikacije za fante na državnem prvenstvu do 18 let, glavni turnir pa se za tako za fante in dekleta začenja v sredo (morebitne kvalifikacije za dekleta se bodo odigrale kar na dan začetka glavnega turnirja). Prijavljeni so vsi najboljši z lestvice TZS, prva nosilca pa sta Tilen Žitnik in Dragana Božovič. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik šele v Wimledonu?

Ljubljana, 04.05.2009

Katarina Srebotnik je svojo vrnitev na teniška igrišča zaradi poškodbe rame prisiljena še nekoliko odložiti. Pregled pri specialistu v Parizu je pokazal, da ne gre zgolj za vnetje, ampak za poškodbo, ki zahteva najmanj mesec dni počitka. Kot kaže v tem trenutku, se bi Katarina lahko na igrišča vrnila šele tam nekje okrog Wimbledona... Preberi več TUKAJ.

Sara Palčič
Sara Palčič
Drugi finalni turnir do 14 let v Kopru se končuje

Koper, 04.05.2009

Danes ob 9. uri se bodo v Kopru začeli trije zaključni dvoboji drugega finalnega turnirja do 14 let. V fantovskem finalu A turnirja se bosta pomerila Rok Križaj, ki je v polfinalu premagal prvega nosilca Matica Špeca, in Domen Gostinčar, v finalu deklet prva in druga nosilka Maša Marc ter Eva Zagorac (v polfinalu je premagala edino igralko z Obale v zaključku turnirja Saro Palčič), v finalu turnirja B pa se bosta pomerila Gregor Gašperšič in Tim Poglajen. Finalni dvoboj turnirja B pri dekletih se je že končal, zmaga pa je ostala na Obali, saj je Laura Sarah Ambrožič (Hari) premala Žano Strgar (Tr-Kr). Preberi več TUKAJ.

Romina Oprandi
Romina Oprandi
Tadeja poražena; Polona, Maša in Andreja v Zagrebu in Bukarešti

Ljubljana, 04.05.2009

Tadeja Majerič je v polfinalu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Indoneziji v treh nizih izgubila proti domači igralki Alu-Fani Damayanti. V Zagrebu se začenja 50.000 dolarski ITF turnir, na katerem bosta v glavnem turnirju nastopili Polona Hercog, njena prva nasprotnica bo Italijanka Romina Oprandi, ter Maša Zec Peškirič, pomerila se bo s Hrvatico Mateo Čuturo, v kvalifikacijah pa sta zaigrali tudi Jasmina Kajtazovič in Tina Obrez, a obe izgubili v prvem oziroma drugem krogu. V Bukarešti se odvija 100.000 dolarski ITF turnir, kjer bo "srečo in znanje" preizkusila Andreja Klepač - njena prva (upamo, da tudi ne zadnja) nasprotnica bo Kandčanka Stephanie Dubois. Preberi več TUKAJ.

Jan Tavčar - naprej?
Jan Tavčar - naprej?
Kdo se bo pridružil Zoranu Goluboviču?

Doboj, 03.05.2009

V Doboju se igra 10.000 dolarski ITF turnir. V glavnem turnirju bo kot neposredno uvrščen nastopil Zoran Golubovič, štirje naši pa se mu lahko pridružijo kot kvalifikanti. V finalu kvalifikacij bodo namreč nastopili Tomislav Ternar, Martin Rmuš, Aljaž Bedene in Jan Tavčar, medtem ko so Domen Korelc, Miha Mlakar in Marko Lazič v drugem krogu izgubili. Preberi več TUKAJ.

Boris Pashanski
Boris Pashanski
Glavni del ATP turnirja v Beogradu brez naših

Beograd, 03.05.2009

V kvalifikacijah 450.000 dolarskega ATP turnirja v Beogradu sta nastopila tudi Luka Gregorc in Grega Žemlja. Slednjega je že v prvem krogu premagal domačin Boris Pashanski, Luka pa je po uvodni zmagi proti Davidu Saviću v drugem krogu izgubil proti Francozu Jean Rene Lisnardu. Preberi več  TUKAJ. Več uspeha je imel Blaž Kavčič na 30.000 dolarskem turnirju v San Remu, kje se je z dvema zmagama v kvalifikacijah uspel uvrstiti v glavni turnir, v katerem se bo v prvem krogu pomeril z Nizozemecem Jasse Huta Galungom. Preberi več TUKAJ.

Ayu-Fani Damayanti
Ayu-Fani Damayanti
Nova zmaga Tadeje Majerič v Indoneziji

Ljubljana, 02.05.2009

Tadeja Majerič je na 25.000 dolarskem turnirju v indonezijskem mestu Balikpapan dosegla novo zmago. V četrtfinalu je v treh nizih s 63 57 63 premagala Madžarko Reca-Luco Jani in tako ostala edina "zahodnjakinja" v žrebu. Tadejina polfinalna nasprotnica je domačinka Ayu-Fani Damayanti, ki je v treh dvobojih izgubila vsega šest iger, med njenimi žrtvami pa je bila tudi prva nosilka Britanka Webley-Smith, ki je v drugem krogu proti Damayantijevi uspela "ujeti"samo dve igri. Preberi več TUKAJ.

Uroš Brinovec
Uroš Brinovec
Dvojica Repanšek/Brinovec na svetovnem prvenstvu

Ljubljana, 01.05.2009

V Rimu bo od 4. do 6. maja 2009 potekalo prvo svetovno prvenstvo v tenisu na mivki, ki se ga bo udeležila tudi naša dvojica Boštjan Repanšek (Kamnik) in Uroš Brinovec (Domžale). Na svetovnem prvenstvu bodo nastopili igralci iz štirinajstih držav, največ predstvanikov pa bo imela Italija, kjer je ta šport tudi najbolj razvit. Slovenija je do sedaj nastopila na dveh evropskih prvenstvih in dosegla tudi že nekaj zmag. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
V igri samo še Tadeja Majerič

Ljubljana, 01.05.2009

Polona Hercog je v Maroku v četrtfinalu WTA turnirja v konkurenci posameznic s 63 64 izgubila proti Rusinji Alisi Kleybanovi, v konkurenci dvojic pa se je skupaj z Romunko Olaru zavithela v polfinale. Preberi več o turnirju v Maroku  TUKAJ. Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič sta na ITF turnirju v Franciji v drugem krogu obe izgubili - Andreja gladko s 63 62 proti Francozinji Foretz, Maša pa v treh nizih s 46 64 63 proti Nemki Goerges. Uspešno pa na ITF turnirju v Indoneziji igra Tadeja Majerič, ki se bo danes v četrtfinalu pomerila z Madžarko Reko-Luco Jani. Petra Pajalič je na istem turnirju izgubila v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.