prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Avgust 2011

Arhiv novic - avgust 2011

Andraž Bedene poražen v drugem krogu Futuresa v Novem Sadu

Ljubljana, 31.08.2011

Na Futuresu v Novem Sadu je Andraž BEDENE v prvem krogu glavnega turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ premagal Avstrijca Ivana GALICA z rezultatom 75 60. V drugem krogu pa je doživel poraz s 5. nosilcem na turnirju, Srbom Arsenijo ZLATANOVIĆEM. Ta je bil boljši z izidom 75 61. Na ženskem ITF turnirju v Osijeku sta obe naši predstavnici že končali z nastopi med posameznicami. Anjo PRISLAN, ki je bila sicer prvopostavljena igralka je premagala Madžarka Vanja LUKACS s 61 62, Polona REBERŠAK pa je izgubila s Čehinjo Barboro KREJCIKOVO z rezultatom 26 06. Anja PRISLAN je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko, Danko Malou EJDESGAARD, uvrstila v polfinale. Tu pa sta izgubili s Čehinjama Aneto DVORAKOVO in Barboro KREJCIKOVO z rezultatom 67(6) 57. S tem je tudi konec nastopov naših igralk in igralecv na mednarodnih turnijih nižjega ranga ta teden. TUKAJ.

Ivan Ljubičić premočan za Blaža Kavčiča, danes na igrišču Hercog in Klepač

Ljubljana, 31.08.2011

Na OP ZDA je Blaž KAVČIČ končal z nastopi v prvem krogu. Izločil ga je Hrvat Ivan Ljubičić, ki je bil boljši z rezultatom 76 (5), 36 61 75. Kot je bilo pričakovati je bil Ljubičić boljši pri začetnem udarcu. Kavčiču je zabil 23 asov, medtem ko je Blaž v statistiko vpisal le 4, ob tem pa napravil 11 dvojnih napak. Srečanje je trajalo skoraj tri ure. Danes bo v drugem krogu posameznic nastopila Polona HERCOG. Že drugič v zadnjih štirinajstih dneh se bo pomerila z 29. letno Rusinjo Nadio PETROVO, ki je postavljena za 24. nosilko. Pred dobrim tednom je bila Polona v New Havenu boljša s 75 75. Srečanje se bo začelo kot tretje na igrišču št 4, kar pomeni da bo Polona nastopila okrog 21. ure po našem času. V glavnem žrebu turnirja dvojic pa je tudi Andreja KLEPAČ, ki je z dobrimi predstavami na turnirjih WTA nabrala dovolj točk, da je z Gruzijko Anno TATISHVILI dobila mesto v glavnem turnirju. Njuni nasprotnici v prvem krogu bosta danes okrog 20. ure, 10. nosilki turnirja dvojic Tajka Yung-Jan CHAN in Avstralka Anastasia RODIONOVA. TUKAJ.

Polona Hercog z zmago v prvem krogu OP ZDA, Blaž Kavčič začel srečanje z Ljubičićem (v živo)

Ljubljana, 30.08.2011

V glavnem turnirju OP ZDA bodo Slovenijo zastopali Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ med posamezniki ter Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic. Prva je danes ponoči stopila na igriče Polona HERCOG, ki je igrala na Grandstandu proti domačniki Bethanie MATTEK-SANDS. Američanka, ki se na lestvici nahaja 1 mesto pred Polono ni bila dorasla nasprotnica. Polona je zmagala gladko z rezultatom 61 63 v vsega 1 uri. Mattek Sandsova se je sicer v zadnjem času borila s poškodbo in nekaj časa ni nastopala, a to ne zmanjšuje Poloninega uspeha. Polona HERCOG bo v drugem krogu igrala proti Rusinji Nadji PETROVI, katero je pred kratkim že premagala. Danes pa bo igrišče v New Yorku preizkusil tudi Blaž KAVČIČ. TUKAJ.

Slovenska zmaga na veteranskem turnirju v Opatiji, prijave za DP do srede 31.8.2011

Ljubljana, 29.08.2011

Na močnem veteranskem ITF turnirju v Opatiji / 2.rang/ je prijetno presenetil Marjan FURLAN iz Celja.V kategoriji 60+ je osvojil turnir in to brez izgubljenega niza. Premagal je Italijane Ciancija, Russa in Velluccija, v finalu pa Avstrijca Flagla z rezultatom 61 in 62.Imeli smo še 3 polfinaliste : med ženskami v kategoriji 60+ Grm Miro, v kategoriji 50+ Štrozak Vesno in pri moških v kategoriji 50+ Beliš Iva. V kategoriji 55+ je bil pri moških najuspešnejši Podgornik Branko, ki je bil četrtfinalist. Vsem iskreno čestitamo! In še obvestilo o prijavah na državno prvenstvo veteranov, ki bo v Savskem naselju v Ljubljani. Zadnji dan za prijave je sreda, 31.8.2011 do 20.00 ure. TUKAJ.

Poleg OP ZDA bomo spremljali tudi nastope ostalih naših igralcev in igralk

Ljubljana, 28.08.2011

Čeprav bo v središču pozornosti nastop naših predstavnikov na OP ZDA, ki se začenja danes, bomo seveda spremljali tudi nastope ostalih naših igralcev in igralk ta teden. Več igralcev in igralk je bilo sicer prijavljenih na turnirje, a jih v glavnem žrebu nato nismo našli. Tako v žrebu turnirja v Sarajevu ni Andreje KLEPAČ. V Osijeku, kjer se igra ITF turnir z nagradnim skladom 10.000 $ bosta v glavnem delu zaigrali Anja PRISLAN in Polona REBERŠAK. V Novem Sadu bo na Futuresu nastopil Andraž BEDENE, na Futuresu v avstrijskem St. Poeltenu pa se v žrebu glavnega turnirja ni pojavil Blaž ROLA, kot tudi ne v Trstu Tom KOČEVAR Dešman. Tu sta v kvalifikacijah z nastopi že končala Eric KONIG in Matej LELJAK. V kvalifikacijah Futuresa v Osijeku sta nastopila Marko STOSIČ in Žiga PAPEŽ in oba izpadla v drugem oziroma tretjem krogu. Na mladinskem turnirju 1. ranga v Repentignyu, v Kanadi, ki je priprava na US Open, je v glavnem turnirju nastopil Nik RAZBORŠEK, a je žal klonil že v prvem krogu, kjer je bil boljši Američan Mitchell KRUEGER 75 61. Na ITF turnirju 5. ranga v Budimpešti pa bo v glavnem turnirju nastopil Matija OKORN. V kvalifikacijah se je preizkusil Davorin VALANT, a izgubil v prvem krogu. TUKAJ.

Mladinski ITF turnir v Kranju osvojila Tin Ostojić in Giorga Marchetti

Ljubljana, 28.08.2011

Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju so se v petek končali slovenski nastopi. V četrtfinalnih srečanjih posameznikov sta izpadla Blaž BIZJAK in Pia ČUK. Blaž BIZJAK je izgubil z Nemcem Danielom BAUMANNOM s 36 26, Pia ČUK pa je morala priznati premoč Italijanki Giorgii MARCHETTI, ki je bila boljša s 63 61. V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubili Tina MOHORČIČ in Ezster PALINKAS, pri fantih pa sta bila v polfinalu zadnja slovenska predstavnika Blaž BIZJAK in Urh KRAJNC DOMITER in tudi njima se ni uspelo uvrstiti v finale. Tako so v Kranju z nastopi končali vsi slovenski igralci in igralke. Dobili pa smo že zmagovalce v konkurenci dvojic. Pri fantih sta slavila Poljaka Kamil GAJEWSKI in Szymon WALKOW, ki sta v finalu premagala Avstrijca Aleksandra Thomasa GRABHERJA in Linusa ERHARTA z rezultatom 62 64. Pri dekletih sta slavili Italijanki Giorgia MARCHETTI in Francesca GARIGLIO, ki sta bili v finalu boljši od čEHINJ Markete SLAVICKOVE in Nikole TOMANOVE s 64 62. Zmagovalec turnirja pri fantih je postal Hrvat Tin OSTOJIĆ, ki je v finalu premagal Poljaka Piotra LOMACKEGA s 61 76(0). Pri dekletih je slavila Italijanka Giorgia MARCHETI, ki je bila boljša od Madžarke Eszter PALINKAS s 64 63. Na fotografiji vsi finalisti v konkurenci posameznikov. Foto: TK Triglav. Fotografije si lagko ogledate tudi v fotogaleriji TUKAJ.

V Murski soboti slavila Inci Ogut in Miomir Kecmanović

Ljubljana, 28.08.2011

V Murski Soboti se je s polfinalnimi tekmami posameznikov in finalnima obračunoma dvojic nadaljeval turnir TE do 12 let. V četrtfinalu so pri dečkih nastopili Jan VEHOVEC, Nick CMAGER in Anže ARH, pri deklicah pa Anja GAL, Lara PROSENJAK in Stefany GRLJ. Žal so vsi naši predstavniki doživeli poraz in izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Edina predtavnika Slovenije, ki sta še ostala v konkurenci, sta bila Anže ARH in Nick CMAGER med dvojicami. V polfinalu sta gladko opravila s Hrvatoma Karlom DIVKOVIĆEM in Renzom PARO s 61 60, v finalu pa nista bila kos Srbu Miomiru KECMANOVIĆU in Italijanu Samuelu RAMAZZOTTIJU, ki sta slavila s 61 62. Sicer pa je pri fantih naslov osvojil Miomir KECMANOVIĆ(Srbija), ki je v finalu premagal Samuela RAMAZZOTTIJA(Italija) z rezultatom 67 (3) 63 61. Pri dekletih je zmagovalni pokal dvignila Inci OGUT (Turčija), ki je bila boljša od Viktoriye RUSYAEVE (Rusija) s 63 62. V konkurenci dvojic sta pri dekletih slavili Inci OGUT (Turčija) in Alexandra PILLAREVA (Slovaška), pri fantih pa Miomir KECMANOVIĆ (Srbija) in Samuele RAMAZZOTTI (Italija). TUKAJ.

Blaž Rola in Aljaž Bedene končala v polfinalu

Ljubljana, 27.08.2011

Na Futures turnirju v Vinkovcih je Blaž ROLA končal v polfinalu. Še drugič zapovrstjo je bil v polfinalu boljši Hrvat Dino MARCAN, ki je tokrat slavil z rezultatom 64 26 64. Blaž je nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer je združil moči z Mislavom KIŽAKOM iz Hrvaške. Prebila sta se do finala, tu pa sta izgubila z dvojico Tomislav BRKIĆ(BiH) in Marin FRANJIČEVIĆ(Hrv) z rezultatom 63 36 7-10. Enako usodo je doživel v Novem sadu Aljaž BEDENE, ki se je prav tako moral posloviti po polfinalnem nastopu na tamkajšnjem Futuresu. V polfinalu je izgubil s Srbom Ivanom BIJELICO 46 46. TUKAJ.

Nina Potočnik osvojila še drugi mladinski ITF turnir zapored

Ljubljana, 27.08.2011

Nina POTOČNIK je v Makedoniji zmagala še desetič zapored in tako v dveh tednih osvojila še drugi mladinski ITF turnir 5. ranga. Potem, ko je pred tednom dni osvojila svoj prvi mladinski ITF turnir, je danes osvojila še drugega. V finalu turnirja v Skopju je premagala Bolgarko Saro BOEVSKO z 16 64 60. S to zmago bo vidno napredovala tudi na mladinski svetovni lestvici. Nastopila je tudi v konkurenci dvojic, kjer pa sta s partnerico Magdaleno STOILKOVSKO iz Makedonije klonili v pofinalu. Izgubili sta z grško/srbsko navezo Elpida MALAMOU/Tijana UZELAC z rezultatom 26 67(7). Čestike Nini !! TUKAJ.

Grega Žemlja za las ob glavni turnir

Ljubljana, 27.08.2011

V glavnem turnirju OP ZDA bomo imeli samo dva predstavnika. Po Nastji KOLAR in Petri RAMPRE je v kvalifikacijah spodrsnilo tudi Gregu ŽEMLJA. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil s Kanadčanom Vasekom POSPISILOM z rezultatom 46 62 67(5). Po več kot dveh urah izenačenega srečanja je slavil POSPISIL, ki je v odločilnem nizu Žemlji zabil sedem od skupaj desetih asov. TUKAJ.

Grega Žemlja uspešen še v drugo, danes na igrišče še enkrat (v živo), Petra Rampre obstala v drugem krogu

Ljubljana, 26.08.2011

V New Yorku je organizatorjem ponagajal dež, zato četrtkovega programa niso izpeljali do konca. Od naših je nastopila samo Petra RAMPRE, ki pa ni uspela zabeležiti nove zmage. Marina ERAKOVIĆ, 90. igralka lestvice WTA in 2. nosilka kvalifikacijskega turnirja je bila boljša z rezultatom 61 62. Grega Žemlja, ki se je brez težav uvrstil v drugi krog kvalifikacij, s 61 64 je po nekaj več kot uri premagal Petra LUCZAKA iz Avstralije, je danes zmagal tudi v srečanju drugega kroga. Premagal je 30. letnega Švicarja Marca CHIUDINELLIJA, ki na lestvici ATP zaseda 218. mesto, z rezultatom 64 64 v uri in dvajsetih minutah. Okrog 22.30 ure bo Grega moral na igrišče še enkrat in sicer v tretjem krogu kvalifikacij, ko bo igral proti 20. nosilcu kvalifikacij, 21. letnemu Kanadčanu Vaseku POSPISILU, ki na lestvici ATP zaseda 145. mesto. Rezultat srečanja Grege ŽEMLJE lahko v živo spremljate TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinalu mladinskega ITF turnirja v Skopju, v Kranju konec za naše predstavnike

Ljubljana, 25.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju v Skopju je Nina POTOČNIK v drugem tednu nastopov, potem ko je prejšnji teden že osvojila turnir 5. ranga, še naprej niza zmage. Današnja, s katero si je zagotovila nastop v polfinalu, je bila že njena 8. zapored. Tokrat je bila boljša od Bolgarke Julie TERZIYSKE z rezultatom 6-2 1-6 6-3. V polfinalu se bo pomerila z Grkinjo Elpido MALAMOU. Na ITF turnirju 4. ranga v Kranju so se danes končali svlovenski nastopi. V Četrtfinalnih srečanjih posameznikov sta izpadla Blaž BIZJAK in Pia ČUK. Blaž BIZJAK je izgubil z Nemcem Danielom BAUMANNOM s 36 26, Pia ČUK pa je morala priznati premoč Italijanki Giorghi MARCHETTI, ki je bila boljša s 63 61. V konkurenci dvojic sta v polfinalu izgubili Tina MOHORČIČ in Ezster PALINKAS, pri fantih pa sta bila v polfinalu zadnja slovenska predstavnika Blaž BIZJAK in Urh KRAJNC DOMITER in tudi njima se ni uspelo uvrstiti v finale. Tako so v Kranju z nastopi končali vsi slovenski igralci in igralke. TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Rola v polfinalih Novega Sada in Vinkovcev, Maša Zec Peškirič izgubila v Pragi

Ljubljana, 25.08.2011

Na Futuresu v Novem Sadu je Aljaž BEDENE v četrtfinalnem obračunu premagal Bolgara Dimitara KUZMANOVA 62 61 in bo v polfinalu igral proti Srbu Ivanu BIJELICI. V konkurenci dvojic sta Andraž in Aljaž BEDENE nastope končala v polfinalu, kjer sta ju izločila Jeremy TWEEDT in Marko BEGOVIĆ. Na Futuresu v Vinkovcih je še naprej zansljiv Blaž ROLA. Tudi on je dobil četrtfinalno srečanje in sicer je bil boljši od Hrvata Kristijana MESAROŠA z rezultatom 75 57 61. V polfinalu se bo pomeril s 3. nosilcem na turnirju, prav tako Hrvatom, Dinom MARCANOM, s katerim je prejšnji teden izgubil v polfinalu, tako da ima priložnost za poravnavo računov. Na ITF turnirju v Pragi je z nastopi končala Maša ZEC PEŠKIRIČ. V četrtfinalu je bila bojša Avstrijka Tina SCHIECHTL 26 75 60. TUKAJ.

Blaž Kavčič z Ivanom Ljubičičem, Polona Hercog z Bethanie Mattek-Sands v prvem krogu OP ZDA

Ljubljana, 25.08.2011

V New Yorku, kjer danes dežuje, so opravili žreb prvega kroga glavnega turnirja. Blaž KAVČIČ se bo v prvem korgu pomeril s 30. nosilcem na turnirju, Hrvatom Ivanom LJUBIČIČEM. Polona HERCOG pa bo v prvem krogu igrala z domačinko Bethanie MATTEK-SANDS. TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju v četrtfinalu Blaž Bizjak in Pia Čuk, v Skopju Nina Potočnik

Ljubljana, 25.08.2011

Na ITF turnirju do 18 let, 4. ranga v Kranju, sta se med posamezniki v četrtfinale uvrstila le Blaž BIZJAK in Pia ČUK. Blaž BIZJAK, prvi nosilec na turnirju je premagal Avstrijca Maxa VOGLGRUBERJA 62 63, pri dekletih pa je v slovenskem obračunu Pia ČUK premagala Evo ZAGORAC 64 76(6). Izgubila sta Maks TEKAVEC in Manca PISLAK. V konkurenci dvojic sta se pri fantih v polfinale uvrstila Bizjak BLAŽ in Urh KRAJNC DOMITER, pri dekletih pa se bosta za nastop v finalu borili Tina MOHORČIČ, ki igra v paru z Ezster PALINKAS. Na turnirju ITF do 18 let, 5. kategorije v Skopju, nadaljuje z zmagovito serijo Nina POTOČNIK. Na turnirju je 8. nosilka in se je uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Rusinjo Anastasio SAMSONENKO s 61 62, v tretjem pa je bila boljša še od Avstrijke Karoline KURZ. To je izločila z rezultatom 63 75. V četrtfinalu bo igrala proti 4. nosilki Juliji TERZIYSKI iz Bolgarije. Nekaj fotografij s turnirja v Kranju, ki so nam jih poslali organizatorji, si lahko ogledate TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrtfinalu Prage, Blaž Rola Vinkovcev in Aljaž Bedene Novega Sada

Ljubljana, 25.08.2011

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na ITF turnirju v Pragi z nagradnim skladom 25.000 $ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala Čehinjo Deniso ALLERTOVO 06 64 62. V četrtfinalu bo igrala z Avstrijko Tino SCHIECHTL. Na Futuresu v Vinkovcih je uspešen Blaž ROLA. Zmagal je tudi v drugem korgu in se uvrstil v četrtfinale. Premagal je Hrvata Mateja PAVIĆA 62 63 in bo v četrtfinalu igral proti njegovemu rojaku Kristijanu MESAROŠU. Na Futuresu v Novem Sadu je drugo zmago zabeležil tudi Aljaž BEDENE. V drugem krogu je bil boljši od Bolgara Valentina DIMOVA 64 62 in bo v četrtfinalu igral proti Bolgaru Dimitaru KUZMANOVU. TUKAJ.

Blaž Rola uspešen v Vinkovcih, Aljaž Bedene v Novem Sadu, poraz Tadeje Majerič v Pragi

Ljubljana, 24.08.2011

Na ITF turnirju v Pragi z nagradnim skladom 25.000 $ bomo v drugem krogu videli samo Mašo ZEC PEŠKIRIČ, ki se bo pomerila s Čehinjo Deniso ALLERTOVO. V prvem krogu se je poslovila Tadeja MAJERIČ, ki je izgubila s Čehinjo Klaro FABIKOVO z rezultatom 36 57. Na turnirju Futures v Vinkovcih je bil v prvem krogu uspešen Blaž ROLA. Premagal je Nizozemca Marka VERVOORTA s 63 64 in bo v drugem krogu igral proti Hrvatu Mateju PAVIĆU. Na turnirju Futures v Novem Sadu je v prvem krogu slavil tudi Aljaž BEDENE. Premagal je Marka MIJACEVIĆA 62 61 in bo v drugem krogu igral proti Bolgaru Valentinu DIMOVU. Preboj v drugi krog pa ni uspel Andražu BEDENE. Izločil ga je Bolgar Dimitar KUZMANOV s 75 76(2). V drugem krogu mladinskega ITF turnirja 2. ranga na Madžarskem se je morala posloviti Maša MARC. Izgubila je z drugo nosilko, Bolgarko Viktoryo TOMOVO 61 46 16. TUKAJ.

V Kranju na ITF turnirju slovenske vrste močno razredčene, Nina Potočnik uspešno v Makedoniji

Ljubljana, 24.08.2011

Na ITF turnirju do 18 let, 4. ranga v Kranju, so se po končanem drugem krogu pri fantih in popolnem prvem krogu pri dekletih slovenske vrste v obeh konkurencah močno razredčile. V igri ostajajo 3 dekleta in 2 fanta. Pri dekletih so se v drugi krog uvrstile Eva ZAGORAC, Pia ČUK in Manca PISLAK, pri fantih pa je to uspelo samo Blažu BIZJAKU in Maksu TEKAVCU. Bolje jim je šlo v konkurenci dvojic, kjer bodo v četrfinalu pri fantih nastopile tri slovenske dvojice, pri dekletih pa se je v polfinale uvrstila Tina MOHORČIČ, ki igra v paru z Madžarko Eszter PALINKAS, četrtfinalno srečanje pa morata odigrati še Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in Sara PALČIČ. Na turnirju ITF do 18 let, 5. kategorije v Skopju, nadaljuje z zmagovito serijo Nina POTOČNIK. Na turnirju je 8. nosilka in se je uvrstila v tretji krog. V prvem je bila prosta, v drugem pa je premagala Rusinjo Anastasio SAMSONENKO s 61 62. V tretjem krogu bo igrala proti Avstrijki Karoline KURZ. TUKAJ.

V Murski Soboti smo na turnirju do 12 let dobili četrtfinaliste

Ljubljana, 24.08.2011

V Murski Soboti se je s tekmami tretjega kroga posameznikov in četrtfinalnimi obračuni dvojic nadaljeval turnir TE do 12 let. V četrtfinale so se pri dečkih uvrstili Jan VEHOVEC, Nick CMAGER in Anže ARH, pri deklicah pa bodo v četrtfinalu igrale Anja GAL, Lara PROSENJAK in Stefany GRLJ. Tudi v konkurenci dvojic so bili naši igralci in igralke uspešni. V polfinalu bosta pri fantih nastopili dvojici Žan GORENEC DIEMAT in Luka MIKLAVČIČ ter Anže ARH in Nick CMAGER. Pri dekletih se bodo za nastop v finalu borile Karin KRESAL in Lara PROSENJAK ter Tina CVETKOVIČ in Nika RADIŠIČ. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju v Kranju danes drugi krog

Ljubljana, 24.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju se danes nadaljujejo srečanja drugega kroga pri dekletih in fantih. V drugem krogu bo mo pri fantih videli 7 slovenskih igralcev, med njimi 1. nosilca Blaža BIZJAKA. Sicer pa naše igralce čakajo težki nastopi, saj se bodo prav vsi pomerili s postavljenimi igralci, ki vsi po vrsti prihajajo iz tujine. Pri dekletih je končanih nekaj srečanj prvega kroga. Od Slovenk je zmagala 4. nosilka Pia ČUK, poraz pa so doživele Kaja EMERŠIČ LJUBIČ, Lara VOVK, Kristina HRKAČ, Klavdija BUKOVEC, Mojca FIJAVŽ in Sara PALČIČ. Danes se bodo za nstop v drugem krogu borile še Tina MOHORČIČ, Manca PISLAK, Eva ZAGORAC in Tina RUPERT, Ana OPARENOVIČ in Sara DJURDJEVIĆ. Srečanja se v Kranju začenjajo ob 09.00 uri. TUKAJ.

Polona Hercog in Blaž Kavčič v drugem krogu izgubila

Ljubljana, 24.08.2011

Po odličnih nastopih v prvem krogu teniških turnirjev v New Havenu in Winston Salemu sta v drugem krogu Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG izgubila. Polona HERCOG ni bila kos 1. igralki na svetu, Caroline WOZNIACKI. Danka je bila boljša s 63 60, srečanje pa je trajalo uro in 15 minut. Blaž KAVČIČ je v Winston Salemu igral s Kolumbijcem Santiagom GIRALDOM, 57. igralcem svetovne teniške lestvice. Kolumbijec je za zmago s 62 63 porabil eno uro in je odlično serviral. Naša igralca se sedaj selita v New York, kjer bosta v četrtek dobila nasprotnika v prvem krogu OP ZDA. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič napredovala v Pragi, uspešna tudi Maša Marc

Ljubljana, 23.08.2011

Na ITF ženskem teniškem turnirju v Pragi z nagradnim skladom 25.000 $ je 2. nosilka Maša ZEC PEŠKIRIČ v prvem krogu premagala domačo igralko Barboro KREJCIKOVO 60 36 62. Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v avstrijskem Portschachu sta po uspešno prestanih kvalifikacijah obe naši igralki v glavnem turnirju izgubili v prvem krogu. Tajdo BESTIJANIČ je z izidom 76(9) in 63 izločila Avstrijka Pia KONIG, Aleksandro LUKIČ pa Janina TOLJAN, prav tako iz Avstrije, z rezultatom 64 64. Na moškem Futuresu v Avstrijskem Portschachu je Tomislav TERNAR po uspešnih kvalifikacijh izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal ga je Avstrijec Philip LANG 62 57 63. Na mladinskem turnirju TE do 14 let v Vadansu, v Avstriji, je v drugem krogu izgubila Nika KOZAR. Premagala jo je Nemka Dana KREMER. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Budaorsu na Madžarskem je v prvem krogu Maša MARC premagala Čehinjo Kristyno HRABALOVO 60 60. TUKAJ.

Petra Rampre napredovala v drugi krog kvalifikacij Us Open-a, Nastja Kolar ni uspela

Ljubljana, 23.08.2011

S kvalifikacijami se danes v New Yorku začenja zadnji turnir za veliki slam, Odprto prvenstvo ZDA. Medtem, ko sta v glavni turnir že uvrščena Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG med posamezniki in Katarina SREBOTNIK v konkurenci dvojic, si bodo vstopnico za glavni turnir poskušali priigrati še Grega ŽEMLJA ter Petra RAMPRE in Nastja KOLAR. Žreb je bil našim predstavnikom dokaj naklonjen. Grega ŽEMLJA, ki je postavljen za osmega nosilca kvalifikacij, bo v prvem krogu igral proti 32. letnemu Avstralcu Petru LUCZAKU, ki je doslej na Us Open-nu nastopil petkrat, a se vedno poslovil že v prvem krogu. Trenutno se nahaja na 234. mestu lestvice ATP. Po dolgih letih igranja na turnirjih ITF je v kvalifikacijah prvič nastopila Petra RAMPRE. Naša 31. letna igralka, ki letošnjo sezono doživlja svojo drugo teniško pomlad, trenutno pa je na 210. mestu lestvice WTA, je v prvem krogu igrala proti 20. letni Avstralki Oliviji ROGOWSKI, 198. igralki lestvice WTA. V dokaj izenačenem srečanju si je napredovanje v drugi krog priigrala Petra RAMPRE, ki je bila boljša z rezultatom 76(3) 75. Srečanje je trajalo uro in pol, Petra pa je nasprotnici zabila 13 asov, medtem ko je nasprotnici uspel samo en as. Petra bo v drugem krogu igrala v četrtek z 2. nosilko kvalifikacij, Splitčanko Marino ERAKOVIC, ki igra za Novo Zelandijo, na lestvici WTA pa zaseda 90. mesto.V svojem prvem nastopu na članskem turnirju za grand slam pa ni uspela vknjižiti zmage 17. letna Nastja KOLAR, ki ji je v letošnji sezoni uspel bliskovit prodor na svetovni lestvici. Nastja se trenutno nahaja na 240. mestu, njena nasprotnica v prvem krogu pa je bila 21.letna Grkinja Eirini GEORGATOU, ki je na lestvici WTA uvrščena nekaj mest pred Nastjo, na 209. mesto. Srečanje je bilo zelo izenačeno, v prvih dveh nizih pa sta igralki vsaka po 1 krat izgubili svoj servis, tako da sta se niza končala z identičnim izidom 46 oz. 64. Več preobratov je prinesel odločilni tretji niz, ko je pri rezultatu 22 in 24 Nastja KOLAR izgubila svoj servis, tako da je Grkinja povedla s 52 in servirala za zmago, vendar je Nastji uspelo Grkinji odvzeti servis in znižati na 53. V deveti igri je Nastja servirala za obstanek v srečanju, obranila 5 zaključnih žog za zmago Grkinje, sama pa izkoristila 6 priložnost za osvojitev 9 igre in znižala na 54.V deseti igri je GEORGATOU servirala za zmago in izkoristila šesto zaključno žogo ter niz dobila 64. Srečanje je trajalo 2 uri in 10 minut, tehtnico pa je na stran Nastjine nasprotnice prevesilo število dobjenih točk na drugi servis. Tu je bila nasprotnica boljša in tudi 11 asov Nastje KOLAR ni zadostovalo za velik uspeh in uvrstitev v drugi krog kvalifikacij. Grega ŽEMLJA bo nastopil v sredo okrog 23. ure. TUKAJ.

Polona Hercog izločila Nadio Petrovo, Blaž Kavčič boljši od Lleytona Hewitta

Ljubljana, 23.08.2011

Izjemen dan je za našima najboljšima igralcema, ki se pripravljata na nastop na odprtem prvenstvu ZDA. Polona HERCOG nastopa na WTA turnirju v New Havenu. Njena nasprotnica v prvem korgu je bila izkušena 29. letna Rusinja Nadia PETROVA,25. igralka lestvice WTA. Zelo izenačeno srečanje je po 2 urah in 15 minutah dobila Polona HERCOG z izidom 75 75, potem ko je izkoristila drugo zaključno žogo.Polona se bo v drugem krogu pomerila s 1. nosilko in trenutno št. 1 ženskega tenisa, Danko Caroline WOZNIACKI. Srečanje se bo začelo ob 19. uri po lokalnem času. Zmago pa je v Winston Salemu izboril tudi Blaž KAVČIČ. Premagal pa je nekdanjo št. 1 moškega tenisa, Avstralca Lleytona HEWITTA, ki je nastopil s posebnim povabilom. Rezultat srečanja je bil 64 76(3), o izenačenosti srečanja pa govori tudi razmerje točk, ki je bilo 79 - 75 za Kavčiča. Blaž KAVČIČ bo v drugem krogu igral s Kolumbijcem Santiagom GIRALDOM, 57. igralcem svetovne teniške lestvice. Tudi njegovo srečanje se bo začelo okrog 19. ure po lokalnem času. TUKAJ.

V Kranju poteka mladinski ITF turnir 4. ranga, naši uspešni tudi v tujini

Ljubljana, 22.08.2011

Poleg Murske Sobote je ta teden doma teniško obarvan tudi Kranj. Tu poteka na igriščih TK Triglav mednarodni mladinski ITF turnir v kategoriji do 18 let za fante in dekleta. Turnir je 4. ranga. Končane so kvalifikacije, v torek pa se s 1. krogom začenja glavni turnir. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopilo 7 slovenskih igralcev, v glavni turnir se je s tremi zmagami uvrstil Domen GOSTINČAR ter kot srečni poraženci Gregor VOVK, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok KRIŽAJ. Poleg njih bomo v glavnem turnirju videli še 11 naših igralcev, med katerimi je tudi Blaž BIZJAK, ki je na turnirju postavljen za 1. nosilca, pred dvema tednoma pa je odlično nastopil na turnirju enakega ranga v Domžalah. Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopilo 13 slovenskih igralk, v glavni turnir pa so se z dvema oz. tremi zmagami uvrstile Lara VOVK, Ana OPARENOVIČ in Sara DJURDJEVIĆ. Poleg njih bomo v glavnem trunirju videli še deset domačih igralk, med njimi tudi tretje postavljeno Tino MOHORČIČ in 4. postavljeno Pio ČUK. Ob turnirju v Kranju pa naši mladi igralci in igralke nastopajo tudi v tujini. Maša MARC je odpotovala na ITF turnir 2. ranga na Madžarsko, V Ulcinju na turnirju do 14 let nastopata Sara SIRŠE in Mojca MEJAK. Sara je v prvem krogu izgubila, Mojca pa se je po zmagi nad Rusinjo Mariyo LUSS s 63 60 uvrstila v drugi krog. V avstrijskem Vadanasu na turnirju do 14 let nastopa Nika KOZAR, ki je bila v prvem krogu uspešna. Premagala je domačinko Caroline ILOWSKO 46 64 64. TUKAJ.

Murska Sobota v znamenju mladinskega tenisa

Ljubljana, 22.08.2011

Na teniških igriščih v Murski Soboti od 22.08.2011-27.08.2011 poteka že drugi »JUNIOR OPEN 2011«-Mednarodni teniški turnir za dekleta in fante do 12 let. Tennis Europe, ki ima sedež v Švici-Zürich je Teniškemu klubu JAKOPINA tudi za leto 2011 podaljšala organizacijo tega teniškega spektakla, ki je v Sloveniji organiziran v maju v Kopru, v juliju na Otočcu in avgusta v Murski Soboti. »Za Pomurje in Slovenijo je ta teniški turnir zelo pomemben, saj daje otrokom veliko izkušenj in novih prijateljstev po celi Evropi« je povedal direktor turnirja Jernej Jakopina.Glede na lansko leto, je turnir boljše zaseden, saj je na turnir prišlo kar 92 igralcev iz 11 Evropskih držav(Slovenije, Rusija, Belorusija, Italije, Hrvaške, Avstrije, Nemčije, Srbije, Romunije, Slovaške, Turčije).Tekst: JJSicer pa sta bila že odigrana prva kroga turnirja tako pri fantih, kot pri dekletih. Pri fantih je turnir začelo 24 slovenskih igralcev, v drugem krogu jih je nastopilo 12, v tretji krog pa so se uvrstili Jan VEHOVEC, Luka MIKLAVČIČ, Aleks GRLJ, Nick CMAGER in Anže ARH. Pri dekletih je turnir začelo 26 slovenskih igralk, v drugi krog se jih je uvrstilo 20, v tretji krog pa so napredovale Veronika ERJAVEC, Anja GAL, Lara PROSENJAK, Sofia MARKOVIČ, Iva GABOR, Stefany GRLJ in Nina KNEZ. TUKAJ.

Poleg kvalifikacij za US Open ta teden še vrsta drugih turnirjev z udeležbo naših igralk in igralcev

Ljubljana, 22.08.2011

Ta teden bodo v ospredju zanimanja teniških privržencev ATP in WTA turnirja v ZDA ter kvalifikacije za US Open, spremljali pa bomo tudi nastope naših igralk in igralcev na ostalih članskih ter mladinskih turnirjih. Žreb kvalifikacij za US Open 2011 bo objavljen danes popoldan, kvalifikacije pa se začnejo v torek. V New Havenu bo danes nastopila Polona HERCOG, v Winston-Salemu pa Blaž KAVČIČ. Na moškem Futuresu v Poertschachu, v Avstriji, so v kvalifikacijah nastopili Tadej TURK, Sašo BENDE, Bruno ŠTEH in Tomislav TERNAR. V glavni turnir se je uspelo prebiti samo Tomislavu TERNARJU, ki bo v prvem krogu igral proti Avstrijcu Philipu LANGU. Na Futuresu v nemškem Ueberlingenu je za nastop prijavljen Tom KOČEVAR DEŠMAN. V Novem Sadu bosta na Futuresu nastopila Aljaž in Andraž BEDENE. Na Futuresu v Vinkovcih bo v glavnem turnirju nastopil Blaž ROLA. V kvalifikacijah sta igrala Janoš ŽIBRAT in Tim ŽIBRAT in bila oba neuspešna. Z nastopi so začela tudi dekleta. V Istanbulu sta v kvalifikacijah ITF turnirja z nagradnim skladom 50.000 $ igrali Anja PRISLAN in Dalila JAKUPOVIĆ, a sta obe izpadli v prvem krogu. V Pragi bosta na 25.000 $ vrednem ITF turnirju zaigrali Maša ZEC PEŠKIRIČ in Tadeja MAJERIČ. Nasprotnica MAJERIČEVE je Čehinja Klara FABIKOVA, Maša ZEC PEŠKIRIČ pa bo v prvem krogu igrala proti Čehinji Barbori KREJCIKOVI. V Vinkovcih je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v kvalifikacijah nastopila Julija JAUK in v prvem krogu izgubila. V avstrijskem Portschachu so v kavlifikacijah 10.000 $ vrednega turnirja nastopile Maša ŠMIC, Aleksandra LUKIČ, Tajda BESTIJANIČ in Tina MOHORČIČ. V glavni turnir sta se uvrstili Tajda BESTIJANIČ, ki je v kvalifikacijah trikrat zmagala in Aleksandra LUKIČ, ki je izgubila v zadnjem krogu, a prišla v glavni turnir kot LL (srečna poraženka). Tina MOHORČIČ in Maša ŠMIC sta izgubili v kvalifikacijah. TUKAJ.

Boštjan Repanšek in Lara Glavič zmagovalca članskih turnirjev v Mojstrani

Ljubljana, 22.08.2011

V Mojstrani je potekal članski turnir v ženski in moški kategoriji. Medtem, ko je bila pri ženska udeležba na turnirju skromna, saj je nastopilo vsega enajst igralk, je bil moški turnir polno zaseden. Pri članicaj je bila prva nosilka Lara GLAVIČ (Topte), ki je tudi slavila na turniju. V finalu je premagala 4. postavljeno Lucie CHRASTECKO (Ltc) s 63 61. Pri članih je bil 1. nosilec Marko STOSIČ, a ga je v polfinalu ustavil kasnejši zmagovalec Boštjan REPANŠEK. Finalno srečanje med Boštjanom REPANŠKOM (TkKam), sicer 4. nosilcem na turnirju in Benjaminom BELIŠEM (Sgrad), ki je bil na turnirju 3. postavljeni igralec, je dobil REPANŠEK z izidom 61 26 64. TUKAJ.

Začenjajo se zadnji turnirji ATP in WTA pred US Open-om, Luki Gregorcu ni uspelo v Winston Salemu

Ljubljana, 21.08.2011

Le še teden nas loči od začetka četrtega in zadnjega grand slam turnirja v letošnjem letu, US Open-a. Tidsti, ki morajo v kvalifikacije pa bodo nastopili že ta teden. Na največjih turnirjih ATP in WTA bodo nekateri igralci in igralke torej še zadnjič preizkusili formo. Med nji mi sta tudi naša najboljša igralca Polona HERCOG in Blaž KAVČIČ. Na WTA turnirju v New Havenu z nagradnim skladom 618.000 $ bo zaigrala Polona HERCOG. V prvem krogu se bo pomerila z Rusinjo Nadio PETROVO. Na istem turnirju bosta v konkurenci dvojic nastopili Polona HERCOG v paru z Eleni DANILIDOU in Katarina SREBOTNIK v paru s Kveto PESCHKE. Na WTA turnirju v Dallasu z nagradnim skladom 220.000 $ je v kvalifikacijah nastopila Andreja KLEPAČ in izgubila v prvem krogu z Casey DELLACQUA iz Avstralije. Na ATP turnirju v Winston Salemu z nagradnim skladom 553.000 $ bo v glavnem delu nastopil Blaž KAVČIČ, ki se bo v prvem krogu pomeril z Lleytonom HEWITTOM, ki nastopa s posebnim povabilom, pred leti pa je bil št. 1 svetovnega tenisa. V Kvalifikacijah istega turnirja nastopa Luka GREGORC, ki ga od uvrstitve v glavni turnir loči le še ena zmaga. V prvem krogu kvalifikacij je premagal 6. nosilca, Avstralca Petra LUCZAKA 36 64 62, v drugem pa Američana Phillipa SIMONDSA s 63 64. Zadnja ovira je bil 2. nosilec, 93. igralec lestvice ATP, Američan Michael RUSSELL, ki je bil za odtenek premočan. Američan je slavil 63 76(1). TUKAJ.

Tjaša Šrimpf osvojila članski ITF turnir v Brčkem, Anja Prislan poražena v finalu Istanbula

Ljubljana, 20.08.2011

Tjaša ŠRIMPF, ki se je odločila, da pri 17. letih zaključi mladinsko in se posveti članski konkurenci je ta teden odlično nastopila na 10.000 $ vrednem ITF turnirju v Brčkem. Nanizala je 8 zaporednih zmag, v finalu pa je premagala leto dni mlajšo hrvaško igralko Teno LUKAS z izidom 63 63 ter osvojila svoj prvi članski ITF turnir. Ćestitamo za prvi naslov. Nastope pa je v Istanbulu končala Anja PRISLAN. V finalu turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ je izgubila z Ukrajinko Elino SVITOLINO. Za Anjo PRISLAN je to prvo finale na ITF turnirjih letos, ki ji bo najbrž zagotovilo napredovanje med prvih 500 igralk na svetovni lestvici. TUKAJ.

Nina Potočnik zmagovalka mladinskega ITF turnirja v Skopju, Tekavec in Križaj zmagala na TE 16 v Nemčiji

Ljubljana, 20.08.2011

Lep uspeh je dosegla ta konec tedna Nina POTOČNIK. Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju je 14. letna igralka, ki je pred kratkim z ekipo Slovenije osvojila 3. mesto na ekipnem svetovnem prvenstvu do 14 let, stopila na zmagovalno stopničko in to na najvišjo. Nina POTOČNIK je v finalu premagala dve leti starejšo srbsko igralko Kristino OSTOJIĆ z rezultatom 63 26 62 in sovojila novih 30 točk za mladinsko svetovno lestvico. Na mladinskem trunriju TE do 16 let v Rutesheimu v Nemčiji sta v konkurenci dvojic slavila Maks TEKAVEC in Rok KRIŽAJ. V finalu sta premagala litvansko/rusko kombinacijo OZELIS/SVISTUNOV z rezultatom 60 62. TUKAJ.

Anja Prislan v finalu Istanbula, Tjaša Šrimpf v polfinalu Brčkega, Blaž Rola izgubil polfinale v Čakovcu

, 19.08.2011

Na ITF turnirju v Istanbulu z nagradnim skladom 10.000 $ se je Anja PRISLAN uvrstila v finale. V polfinalu je bila boljša od 5. nosilke, Uzbekistanke Vlade EKSHIBAROVE z rezultatom 63 46 64. V finalu bo igrala proti 17. letni Ukrajinki Elini SVITOLINI. Na ITF turnirju v Brčkem z nagradnim skladom 10.000 $ se je v polfinale uvrstila Tjaša ŠRIMPF. V četrtfinalu ji je Srbkinja Saška GAVRILOVSKA pri izidu 1-0 za Šrimpfovo v prvem nizu, srečanje predala. V polfinalu bo igrala proti Juliji STAMATOVI iz Bolgarije. Na moškem Futuresu v Čakovcu je Blaž ROLA nastope končal v polfinalu. Izgubil je z drugim nosilcem, Hrvatom Dinom MARCANOM z rezultatom 26 67(6). TUKAJ.

Na Bergantovem memorialu slavili Anže Arh, Lian Benedejčič, Luka Požar in Katja Hrkač

Ljubljana, 19.08.2011

V Mariboru se je končal tradicionalni Bergantov memorial, tokrat v kategoriji do 12 let. Po odigranih turnirjih RR so dečki in deklice v nadaljevanju igrali turnirja A in B. Pri dečkih sta bila finalista A turnirja 1. in 2. nosilec Anže ARH (Tr-Kr) in Nick CMAGER (ŽtkMb). Uspešnejši je bil Anže ARH , ki je v finalu slavil z izidom 63 63. Pri deklicah sta se v finalu pomerili 1. nosilka Kristina NOVAK (Tr-Kr) in 3. postavljena Lian BENEDEJČIČ ( Koper). Naslov najboljše je osvojila Lian BENEDEJČIČ, ki je slavila s 75 62. V B finalu pri dečkih sta se pomerila Jan RODE (TkKam) in Luka POŽAR (Br-Mb). Turnir je osvojil Luka POŽAR, ki je v finalu slavil z 26 63 63. Na B turnirju deklic je slavila Katja HRKAČ (Tr-Kr), ki je v finalu premagala Žano PLEJIČ (ŽtkMb) z izidom 61 61 TUKAJ.

Nina Potočnik v polfinalu ITF turnirja v Skopju, Natalija Šipek klonila šele v finalu turnirja TE 16 v Bregheimu

Ljubljana, 19.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju se je Nina POTOČNIK uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je premagala Marijano AČIMOVIĆ iz Srbije z rezultatom 62 62. Za nastop v finalu se bo pomerila s 4. nosilko Vladico BABIĆ iz Črne Gore. Na mladinskem turnirju do 16 let v avstrijskem Bergheimu je Natalija ŠIPEK klonila šele v finalu. Premagala jo je 1. nosilka na turnirju Slovakinja Jana JABLONOVSKA, ki na mladinski lestvici TE do 16 let zaseda 25. mesto, z rezultatom 75 75. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v finalu Challengerja v Karshiju, Katarina Srebotnik končala v polfinalu v Cincinnatiju

Ljubljana, 19.08.2011

Blaž KAVČIČ, ki je začel sodelovanje z novim trenerjem, Blažem TRUPEJEM, je bil ta teden na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Karshiju, v Uzbekistanu. Postavljen je bil za prvega nosilca na turnirju in po dobri igri se je uvrstil v finale. Tu je igral z domačinom, sicer 2. nosilcu na turnirju, Denisom ISTOMINOM, ki je na lestvici ATP uvrščen nekaj mest za Blažem. ISTOMIN je v finalu slavil z rezultatom 63 16 61. Blaž sedaj potuje v ZDA, kjer bo igral na zadnjem ATP turnirju pred US Open-om, ki se začenja s kvalifikacijami prihodnji teden. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta nastope na WTA turnirju z nagradnim skladom 2.050.000 $ v Cincinnatiju končali v polfinalu. V četrtfinalu sta premagali italijansko dvojico Sara ERRANI/Roberta VINCI z rezultatom 62 62. V polfinalu pa sta nekoliko presenetljivo izgubili z Nathalie GRANDIN (JAR) in Vladimiro UHLIROVA (ČEŠ) z rezultatom 16 46. TUKAJ.

Katarina Srebotnik danes v polfinalu dvojic v Cincinnatiju

Ljubljana, 18.08.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta se uvrstili v polfinale WTA turnirja z nagradnim skladom 2.050.000 $ v Cincinnatiju. V četrtfinalu sta premagali italijansko dvojico Sara ERRANI/Roberta VINCI z rezultatom 62 62. V polfinalu bosta njuni nasprotnici Nathalie GRANDIN in Vladimira UHLIROVA. V drugem krogu sta izpadli Polona HERCOG in Elleni DANILIDOU, ki sta izgubili z veterankama na turniju Lizel HUBER/Lisa RAYMOND z rezultatom 36 67(4). TUKAJ.

Lara Vovk in Luka Volk zmagovalca turnirja do 16 let v Mariboru

Ljubljana, 18.08.2011

V Mariboru se je na igriščih ŽTK Maribor končal turnir do 16 let. Presenečenj ni bilo, slavila pa sta Lara VOVK (Straž) in Luka VOLK (Tr-Kr). Lara VOVK je v finalu premagala Pijo BRGLEZ (Br-Mb) z rezultatom 76(5) 46 64, pri fantih pa je v finalu Luka VOLK premagal domačega igralca Roka SITARJA s 63 63. TUKAJ.

Nina Potočnik v četrtfinalu ITF turnirja v Skopju, Natalija Šipek v finalu TE turnirja v Bergheimu

, 18.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju ta teden igrata Matija OKORN in Nina POTOČNIK. Nina POTOČNIK se je uvrstila v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu premagala Romunko Sabino Eleno PREDA 6-4 62. V četrtfinalu bo igrala proti Marijani AČIMOVIĆ iz Srbije. Manj uspešen je bil Matija OKORN, ki je izgubil v drugem krogu. Na mladinskem turnirju do 16 let v avstrijskem Bergheimu sta uspešno nastopila Domen GOSTINČAR in Natalija ŠIPEK. Domen GOSTINČAR se je po dveh zmagah uvrstil v tretji krog, kjer ga je premagal Avstrijec Max VOGLGRUBER 62 76(1). Natalija ŠIPEK pa se je uvrstila v finale. V polfinalu je premagala Hrvatico Margito ŠUNJIĆ 63 75, v finalu pa bo igrala s prvo nosilko, Slovakinjo Jano JABLONOVSKO. TUKAJ.

Anja Prislan v polfinalu Istanbula, Blaž Rola Čakovca, Tjaša Šrimpf četrtfinalu Brčkega

Ljubljana, 18.08.2011

Na ITF turnirju v Istanbulu z nagradnim skladom 10.000 $ se je Anja PRISLAN uvrstila v polfinale. V drugem krogu je premagala Španko Rocio DE LA TORRE-SANCHEZ 6-3 7-6(4), v četrtfinalu pa Romunko Ano BOGDAN 4-6 6-3 6-0. V polfinalu bo igrala proti 5. nosilki, Uzbekistanki Vladi EKSHIBAROVI. Na moškem Futuresu v Čakovcu se je Blaž ROLA uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je premagal Hrvata Krešimirja RITZA 6-1 6-1 in bo v polfinalu igral z 2. nosilcem, Hrvatom Dinom MARCANOM. Na ITF turnirju v Brčkem z nagradnim skladom 10.000 $ se je v četrtfinale uvrstila Tjaša ŠRIMPF. V drugem krogu je bila boljša od Srbkinje Jovane JAKŠIČ 7-6(4) 7-6(7) in bo v četrtfinalu igrala s še eno srbsko igralko, Saško GAVRILOVSKO. V prvem krogu je izpadla Maša ŠMIC. TUKAJ.

Blaž Kavčič v polfinalu challengerja v Karshiju

, 18.08.2011

Blaž KAVČIČ, ki je začel sodelovanje z novim trenerjem, Blažem TRUPEJEM, je ta teden na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Karshiju, v Uzbekistanu. Je prvi nosilec na turnirju in se je danes uvrstil v polfinale. V drugem krogu je premagal domačina, Nurada INOYATOVA, 62 62, v četrtfinalu pa je bil boljši od Uzbekisztanca Farrukha DUSTOVA, ki je srečanje pri vodstvu KAVČIČA s 64 40, predal. V polfinalu bo KAVČIČEV nasprotnik Rus Mikhail LEDOVSKIKH, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij. TUKAJ.

V Skopju dobro začela Matija Okorn in Nina Potočnik, v Bergheimu Domen Gostinčar in Natalija Šipek

Ljubljana, 17.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju ta teden igrata Matija OKORN in Nina POTOČNIK. Oba sta nastope začela z zmago. OKORN je premagal Hrvata Roberta DULO, Nina POTOČNIK pa je bila boljša od Makedonke Magdalene STOILKOVSKE z rezultatom 64 62.Na mladinskem turnirju do 16 let v avstrijskem Bergheimu sta uspešno začela z nastopi Domen GOSTINČAR in Natalija ŠIPEK. Domen GOSTINČAR se je po dveh zmagah uvrstil v tretji krog, Natalija ŠIPEK pa je prav tako dvakrat zmagala in je že v polfinalu. Na turnirju do 16 let v Rutesheimu, v Nemčiji, sta nastopila Maks TEKAVEC in Rok KRIŽAJ, oba pa sta že končala z nastopi. Maks je izgubil v prvem , Rok pa v drugem krogu. TUKAJ.

V Brčkem v glavni turnir Maša Šmic in Tjaša Šrimpf, napredovala Blaž Rola in Anja Prislan

Ljubljana, 16.08.2011

V Brčkem je v kvalifikacijah ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ nastopilo pet naših igralk. V glavni turnir sta se uvrstili Tjaša ŠRIMPF in Maša ŠMIC. V kvalifikacijah so izpadle Tajda BESTIJANIČ, Aleksandra LUKIĆ in Kaja PODOBNIK. Na enako vrednem turnirju v Istanbulu nastopa Anja PRISLAN, ki je bil v prvem krogu glavnega tunirja uspešna. Premagala je Indijko Ashvaryo SHRIVASTAVO z izidom 62 64 in bo v naslednjem krogu igrala s Španko Rocio DE LA TORRE-SANCHEZ.Na Futuresu v Novem Sadu je v prvem krogu glavnega turnirja končal Andraž BEDENE, katerega je izločil Egipčan Karim-Mohamed MAAMOUN s 62 64. Na Futuresu na Hrvaškem so v kvalifikacijah nastopili Martin RMUŠ, ki je v zadnjem krogu izločil Janoša ŽIBRATA in se uvrstil v glavni turnir ter Tadej TURK, ki je bil prav tako uspešen in se je uvrstil v glavni turnir. Ista usoda kot JANOŠA v kvalifikacijah, je v prvem krogu glavnega turnirja doletela Martina RMUŠA. Izgubil je namreč z Blažem ROLO, ki se je tudi edeni od Slovencev na tem turnirju uvrstil v drugi krog glavnega turnirja. Že v prvem krogu so bili neuspešni Tom KOČEVAR-DEŠMAN, Tomislav TERNAR, Tadej TURK in Tilen ŽITNIK. TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugem krogu challengerja v Uzbekistanu

Ljubljana, 16.08.2011

Blaž KAVČIČ, ki je začel sodelovanje z novim trenerjem, Blažem TRUPEJEM, je ta teden na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Karshiju, v Uzbekistanu. Je prvi nosilec na turnirju in se je že uvrstil v drugi krog, potem ko je bil v prvem boljši od Slovaka Mareka SEMJANA s 62 75. V drugem krogu bo igral z domačinom, ki nastopa s posebnim povabilom, Nuradom INOYATOVIM. TUKAJ.

Polona Hercog v Cincinnatiju izgubila z Anastasio Rodionovo, uspešna pa v dvojicah

Ljubljana, 15.08.2011

Na WTA turnirju v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.050.000 je Polona HERCOG v prvem krogu igrala z Anastasio RODIONOVO, Rusinjo z avstralskim državljanstvom, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. Polona, ki je nastopila s posebnim povabilom organizatorja, je bila proti Rodionovi nemočna in je izgubila po vsega 47. minutah igre z rezultatom 60 60. To za Polono sicer ni najboljši obet pred odprtim prvenstvom ZDA , a gotovo je še dovolj časa, da svojo formo odo takrat izboljša. Polona je v dvojicah nastopila v paru z Elleni DANILIDOU, v prvem krogu pa sta premagali Slovakinjo Danielo HANTUCHOVO in Nemko Sabine LISICKI s 36 61 10-8. V Cincinnatiju sta v konkurenci dvojic prvi nosilki Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki sta bili v prvem krogu prosti, v drugem pa bosta igrali proti Avstralki Cassey DELLACQUA in Rusinji Alli KUDRYAVTSEVI. TUKAJ.

Na turnirju do 18 let v Bovcu slavila Lara Vovk in Benjamin Beliš

Ljubljana, 14.08.2011

V Bovcu sta se končala turnirja za fante in dekleta v kategoriji do 18 let. Pri dekletih je nastopilo samo 11 igralk, na koncu pa je slavila 1. postavljena Lara VOVK (Straž), ki je v finalu z rezultatom 61 62 premagala 7. postavljeno Emo PERHAVEC (Tr-Kr). Pri fantih je bil najboljši Benjamin BELIŠ (Sgrad), ki je v finalu premagal Nejca LEMIČA (TkKam). Lemič je srečanje pri vodstvu Beliša 67(5) 75 in 30 predal. TUKAJ.

Grega Žemlja in Maša Zec Peškirič z nastopi končala v polfinalih

Ljubljana, 14.08.2011

Grega ŽEMLJA je nastope na challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Binghamtonu končal v polfinalu. Napredovanje v finale mu je preprečil Čilenec Paul CAPDEVILLE, ki ga je premagal s 61 62. Preboj v finale v nemškem Versmoldu na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ ni uspel niti Maši ZEC PEŠKIRIČ. Njo je v polfinalu zaustavila Kolumbijka Mariane DUQUE-MARINO z rezultatom 61 63. TUKAJ.

Tina Mohorčič izgubila v polfinalu, Nina Potočnik v četrtfinalu, a s Saro Palčič slavila med dvojicami

Ljubljana, 13.08.2011

Tina MOHORČIČ se z mladinskega ITF turnirja 4. ranga, ki se je igral v Zilini vrača z novimi točkami za svetovno mladinsko lestvico. Osvojila jih je z uvrstitvijo v polfinale. Tu je izgubila z 2. nosilko na turnirju Rusinjo Alino SILICH z rezultatom 46 64 26. V Splitu je nastope na enako močnem mladinskem turnirju Nina POTOČNIK med posameznicami končala v četrtfinalu. Premagala jo je 2. nosilka Michala KUCHAROVA z izidom 64 26 63. A kljub porazu se iz Splita s Saro PALČIČ vračata z naslovom najboljših v konkurenci dvojic. V finalnem obračunu sta premagali hrvaško kanadski par Blaga DELIĆ/Nada MARJANOVIĆ z rezultatom 62 63. TUKAJ.

Grega Žemlja in Maša Zec Peškirič v polfinalih, Andreja Klepač slavila v dvojicah v Kazanu

Ljubljana, 13.08.2011

Grega ŽEMLJA se je gladko uvrstil v polfinale challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Binghamtonu. V četrtfinalu je v 1 uri in 15. minutah s 62 in 60 odpravil Avstralca Grega JONESA. V polfinalu se bo pomeril s Čilencem Paulom CAPDEVILLO, ki na lestvici ATP zaseda 116. mesto.Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v nermškem Versmoldu odlično igra Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki se je po zmagi nad Tatiano MALEK s 63 62 uvrstila v polfinale. Tu se bo pomerila s Kolumbijko Mariano DUQUE-MARINO. Na ITF turnirju v Kazanu je Andreja KLEPAČ v paru z Rusinjo IVANOVO slavila v konkurenci dvojic, saj sta DIATCHENKO in PANOVA finale predali. Na moškem Futuresu v Subotici sta z nastopi končala tudi Tomislav TERNAR in Blaž ROLA. Tomislav TERNAR je izgubil v prvem krogu, Blaž ROLA pa se je uvrstil v četrtfinale, tu pa izgubil s1. nosilcem Madžarom Adamom KELLNERJEM. TUKAJ.

Na Ptuju se je končal turnir "Ta mali svet" v kategoriji do 12 let

Ljubljana, 12.08.2011

Na Ptuju se je končal turnir "Ta mali svet" v kategoriji do 12 let, ki se je začel z Round robinom in se nadaljeval z glavnimi turnirji A in B pri dečkih in deklicah. Danes smo že dobili zmagovalce v vseh kategorijah. Pri dečkih je na A turnirju slavil Jan VEHOVEC (Tenan), ki je v finalu premagal Matica PODLIPNIKA (ŽtkMb) z rezultatom 61 63. Pri deklicah je na A turnirju slavila Lian BENEDEJČIČ(Koper), ki je bila v finalu s 62 61 boljša od Stefany GRLJ (Talos). Na B turnirju je pri fantih slavil Sebastian PLEŠEC (MaxLj), ki je v finalu premagal Alena TUŠKA (Br-Mb) 64 46 76(10). Pri deklicah je bila najboljša na B turnirju Žaklin BOKAN (TkCen). V finalu je premagala Lino ŠENICA (MaxLj) z izidom 75 61. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu Binghamtona, Maša Zec Peškirič Versmolda, Andreja Klepač v finalu dvojic Kazana

Ljubljana, 11.08.2011

Na Challengerju v Binghamtonu v ZDA se je Grega ŽEMLJA uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je premagal leto dni starejšega, na lestvici ATP pa 55 mest nižje uvrščenega Francoza Vincenta MILLOTA s 64 64, po uri in dvejsetih minutah. Po dobljenem prvem nizu je v drugem pri izidu 4-4 obranil dve break priložnosti Francoza, nato dobil svoj servis in v nasldnji igri izkoristil edino break priložnost v drugem nizu ter niz osvojil s 6-4. Grega ŽEMLJA bo danes z Japoncem Yuichijem SUGITO nastopil še v četrtfinalu konkurence dvojic, kjer jima bosta nasproti stala 3. nosilca, Avstralec Jordan KERR in Američan David MARTIN. V nemškem Versmoldu se je v četrtfinale uvrstila Maša ZEC PEŠKIRIČ. V drugem krogu je premagala Ukrajinko Elizaveto IANCHUKN 26 63 63. V četrtfinalu se bo pomerila z Nemko Tatiano MALEK. Na ITF turnirju v ruskem Kazanu se je Andreja KLEPAČ po izpadu med posameznicami, v igri dvojic s partnerko Ekaterino IVANOVO uvrstila v finale. V polfinalu sta bili boljši od Rusinj, Ksenije LYKINE in Marte SIROTKINE z izidom 63 61. V finalu bosta igrali proti Rusnjama Vitaliji DIATCHENKO in Alexandri PANOVI. TUKAJ.

Tina Mohorčič v četrtfinalu mladinskega ITF turnirja v Zilini, Nina Potočnik v Splitu

Ljubljana, 11.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v slovaški Zilini se je Tina MOHORČIČ uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Slovakinjo Paulino PETRISKOVO 6-1 6-2, v tretjem pa še eno Slovakinjo, tokrat Lenko ZELINSKI z izidom 62 36 62. V čtertfinalu bo igrala proti naslednji Slovakinji, Alexandri STANOVI.Na turnirju 4. ranga v Splitu sta v glavnem žrebu Sara PALČIČ in Nina POTOČNIK. Sara PALČIČ je bila v prvem krogu uspešna, v drugem pa je izgubila z Vladico BABIĆ iz Črne Gore z rezultatom 61 26 26. Bolje gre Nini POTOČNIK, ki se je uvrstila v četrtfinale. V prvem krogu je premagala Kanadčanko Nado MARJANOVIĆ z rezultatom 62 62, v drugem pa še Rusinjo Anastasijo FEDOROVO 16 61 63. V četrtfinalu bo igrala proti 2. nosilki, Slovakinji Michali KUCHAROVI. Nina in Sara nastopata tudi v konkurenci dvojic, kjer sta v četrtfinalu. TUKAJ.

Teniški igralci in igralke se z mednarodnih iger šolarjev na Škotskem vračajo s tremi medaljami

Ljubljana, 11.08.2011

Od 3.do 8. avgusta so potekale že 45. poletne mednarodne igre šolarjev v škotskem mestu Lanarkshire. Okoli 1300 šolarjev iz 77 mest in 33 držav je nastopilo v devetih športnih panogah, od tega jih je bilo približno 150 iz Slovenije. V tenisu so slovenska mesta predstavljali Pija BRGLEZ, Ana OPARENOVIČ, Nika ŠČAP, Neja KRAJNC DOMITER in Tamara ZIDANŠEK pri dekletih ter Aleksej GORUČAN, Žiga GABER in Domen GOSTINČAR pri fantih. Domen GOSTINČAR je izgubil v finalu in osvojil srebrno medaljo, Tamara ZIDANŠEK si je priigrala tretje mesto in bronasto medaljo, uspešni pa sta bili v igri dvojic tudi Tamara ZIDANŠEK in Neja KRAJNC DOMITER, ki sta osvojili drugo mesto in srebrno medaljo. Na fotografiji: Tamara Zidanšek in Neja Krajnc Domiter na drugi stopnički(desno). Foto: ICG TUKAJ.

Naši danes niso bili uspešni

Ljubljana, 10.08.2011

Na Challengerju v Binghamtonu je v prvem krogu glavnega turnirja Luka GREGORC izgubil z Avstralcem Carstenom BALLOM Z IZIDOM 36 46. V ruskem Kazanu je na ITF turnirju Andreja KLEPAČ v drugem krogu izgubila proti Ukrajniki Valentyni IVAKHNENKO z rezultatom 16 26. V Innsbrucku je bila neuspešna Polona REBERŠAK . V drugem krogu je izgubila z Marto KUBICIKOVO 67(6) 46. Na WTA turnirju v Torontu je dvojica Katarina SREBOTNIK/Kveta PESCHKE izgubila srečanje drugega kroga. Španki Nuria LLAAGOSTERA VIVES in Arantxa PARRA SANTONJA sta bili boljši v izjemno napeti končnici tretjega niza, ko sta slavili s 14 - 12. Prvi niz sta sicer dobili Katarina in Kveta 63, drugega pa izgubili 46. TUKAJ.

Marino Kegl zmagal na turnirju gluhih in naglušnih v Brnu

Ljubljana, 10.08.2011

V Brnu, na Češkem je v soboto, 06.08.2011, potekal IV. tradicionalni, mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNENSKY POHAR 2011. Na tunirju je prvič sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (ŽTK Maribor). Marino je z odlično igro pokazal, zakaj sodi med najboljše gluhe tenisače na svetu. Teniški turnir se je odvijal po sistemu Round Robin . V štiri skupine so bili razvrščeni po štirje tekmovalci. Iz vsake skupine sta se prvouvrščena tekmovalca uvrstila v četrtfinale. Marino je suvereno premagal vse nasprotnike, osvojil prvo mesto v skupini ter se uvrstil v četrtfinale, kjer ga je čakal Maroš SAGULA(SLOVAŠKA), katerega je odpravil z rezultatom 9:0. V polfinalu se je srečal z Alešem MATUŠKOVIČEM (ČEŠKA) in zmagal 9:1.V finalu se je pomeril s starim znancem,Vitom PROCHAZKO in ga premagal z rezultatom 9:3.Marino je poleg zmagovalnega pokala osvojil tudi prehodni pokal mesta Brna in osvojil laskavi naslov: »BRNENSKY VITEZ 2011«!Tekst in foto: D. Kegl TUKAJ.

Grega Žemlja v drugem krogu Challengerja v Binghamtonu

Ljubljana, 10.08.2011

Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ v Binghamtonu v ZDA nastopata Grega ŽEMLJA in Luka GREGORC. Grega ŽEMLJA se je že uvrstil v drugi korg, potem ko je v prvem premagal Američana Alexandra DOMIJANA 63 64. Zmagal je tudi v prvem krogu konkurence dvojic.Tu je nastopil z Japoncem Yuichijem SUGITO. S 61 60 sta premagala Američana Ronalda MCKENZIEJA in Johna VALENTIJA. Luka GREGORC bo srečanje prvega kroga odigral v sredo. TUKAJ.

Blaž Bizjak osvojil mladinski ITF turnir v Domžalah

Ljubljana, 10.08.2011

Na mladinskem teniškem turnirju serije ITF do 18 let, ki se je končal v Domžalah je domače ljubitelje tenisa razveselil Blaž BIZJAK, ki se je kot edini slovenski predstavnik uvrstil v zaključne boje na turnirju. V polfinalu je premagal 5. nosilca, Italijana Antonia MESSARA gladko s 61 6, v finalu pa je bil boljši še od 10. nosilca Nemca Daniela BAUMANNA z rezultatom 61 63. Blaž je osvojil svoj prvi ITF turnir letos. TUKAJ.

Andreja uspešna v Kazanu, Nika v Doboju, Maša v Versmoldu, Polona v Innsbrucku

Ljubljana, 09.08.2011

Na ženskem ITF turnirju v ruskem Kazanu z nagradnim skladom 50.000 $+H je bila Andreja KLEPAČ uspešna v prvem krogu. Premagala je Rusinjo Marino SHAMAYKO 67(4) 62 64. V Versmoldu je na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v prvem krogu Maša ZEC PEŠKIRIČ premagala Argentinko Aranzo SALUT 26 64 62. Na istem turnirju je Dalila JAKUPOVIĆ v prvem krogu izgubila z Nemko Anniko BECK s 36 26. V Innsbruku je v drugi krog napredovala Polona REBERŠAK. V prvem je pri Poloninem vodstvu 64 32 Nemka Sabrina BAUMGARTEN srečanje predala. V kvalifikacijah ITF turnirja v Doboju z nagradnim skladom 10.000 $ je v zadnjem krogu kvalifikacij izpadla Maša ŠMIC. V prvem krogu glavnega turnirja je uspešno nastopila Nika KOVAČ. Premagala je Srbkinjo Katarino ADAMOVIĆ 62 46 61.V Istanbulu je v prvem krogu izpadla Anja PRISLAN. Boljša od nje je bila Gruzijka Sofia KVATSABAIA, ki je slavila s 64 62. Na mladinskem turnirju do 16 let v avstrijskerm Haidu se je Lara KRALJ uvrstila v tretji krog. V drugem je premagala Švicarko Selino JORDI z rezultatom 57 62 61.Na turnirju v Echingu, v Nemčiji je igrala Kaja EMERŠIČ LJUBIČ in se uvrstila v drugi krog, kjer pa je izgubila s Srbkinjo Milico NOVAKOVIĆ 16 46. TUKAJ.

Polona Hercog izgubila v prvem krogu Toronta, Luka Gregorc v glavni turnir challengerja

Ljubljana, 08.08.2011

Polona HERCOG je morala v treh dneh v Torontu še tretjič na igrišče. Potem, ko je v kvalifikacijah zmagala dvakrat in se uvrstila na glavni turnir, je danes v prvem krogu glavnega turnirja izgubila s Čehinjo Lucie SAFAROVO 63 46 63. Polona je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Grkinjo Eleni DANILIDOU. Že v prvem krogu pa sta naleteli na premočni nasprotnici. Španki Nuria LLAGOSTERA VIVES in Arantxa PARRA SANTONJA sta slavili z izidom 26 62 10-4. Na turnirju nastopa tudi Katarina SREBOTNIK, ki bo po zmagi v Carlsbadu s Kveto PESCHKE poskušala osvojit nov turnir serije WTA. Njuni nasprotnici v drugem krogu, v prvem sta bili prosti, pa bosta prav Španki. Na Challengerju v Bighamptonu v ZDA se je luka GREGORC uvrstil v glavni turnir. V drugem krogu kavlifikacij je premagal Dariana KINGA iz Barbadosa z rezultatom 61 64. V prvem krogu glavnega turnirja v konkurenci dvojic je bil uspešen Grega ŽEMLJA. TUKAJ.

Zmagovalca turnirja do 14 let v Rogaški Slatini sta Moni Potrč in Bor Schweiger Mužar

Ljubljana, 08.08.2011

V Rogaški slatini so se končali turnirji A in B v konkurenci fantov in deklet do 14 let. Na A turnirju fantov je zmagal Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je v finalu premagal Grego KOKALJA (AsLitija) s 63 62. B turnir pri fantih je osvojil Urh JUSTIN (Topol), ki je s 46 62 62 premagal Timoteja KRIČEJA (ŠtkVe). Pri dekletih je bila najboljša Moni POTRČ (Br-Mb), ki je v finalu premagala Zalo DOVNIK (ŽtkMb) z rezultatom 61 60. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke z lahkoto do novega naslova, Polona Hercog uspešna v Torontu

Ljubljana, 08.08.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta sta brez težav dobili finalno srečanje v Carlsbadu in v zbirko dodali nov naslov zmagovalk v konkurenci dvojic na WTA touru. V finalu 721.000 $ vrednega turnirja v Kaliforniji sta v finalu v manj kot eni uri premagali Američanki Abigail SPEARS in Raquel KOPS-JONES s 60 62. V kvalifikacijah 2,1 mio $ vrednega WTA turnirja v Torontu je bila v kvalifikacijah še drugič uspešna Polona HERCOG. Premagala je Heather WATSON 26 63 62 in se uvrstila v glavni turnir.Tu se bo v prvem krogu pomerila s Čehinjo Lucie SAFAROVO. TUKAJ.

Naši teniški igralci in igralke ne počivajo

Ljubljana, 07.08.2011

Teniški igralci in igralke zagotovo spadajo med tiste športnike, ki imajo najmanj počitka in možnosti za priprave na tekmovanja. Teniško leto je dolgo in naporno in v hudi konkurenci, še posebej če nisi med najboljšimi, moraš odigrati veliko turnirjev, da osvojiš potrebno število točk, ki te obdržijo na mestih, ki si si jih priboril oz. ki jih želiš doseči. V tednu, ki prihaja, bo Polona HERCOG igrala na WTA turnirju v Torontu, kjer se je po dveh zmagah v kvalifikacijah uvrstila v glavni turnir, Andreja KLEPAČ bo nastopila na turnirju s trdo podlago in nagradnim skladom 50.000 $+H v ruskem Kazanu. Na Challengerju v Binghamtonu, v ZDA bo v glavnem turnirju nastopil Grega ŽEMLJA, ki bo v prvem krogu igral proti Alexandru DAMIJANU. V kvalifikacijah je prvi nastop uspešno opravil Luka GREGORC. Premagal je Francoza Alexandra HAGGAIJA 62 62. Maša ZEC PEŠKIRIČ in Dalila JAKUPOVIĆ bosta igrali na 25.000 $ vrednem turnirju v nemškem Versmoldu. V Avstrijskem Innsbrucku na 10.000 $ vrednem turnirju igrala Polona REBERŠAK. V Turčiji ostaja Anja PRISLAN, ki bo nastopila na 10.000 $ turnirju v Istanbulu. V Doboju na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ so v kvalifikacijah nastopile Maša ŠMIC, Tajda BESTIJANIČ in Tjaša ŠRIMPF. Vse tri so bile v prvem krogu uspešne, v drugem pa sta izpadli Tajda BESTIJANIČ in Tjaša ŠRIMPF, Maša ŠMIC pa je še enkrat zmagala in zdaj za nastop v glavnem turnirju potrebuje še eno zmago. Na moškem Futuresu z nagradnim skladom 10.000 $ v Subotici bosta nastopila Blaž ROLA in Tomislav TERNAR. V Italiji sta bila v Appianu na Futuresu v kvalifikacijskem žrebu Miha MLAKAR in Tilen ŽITNIK. Prvi ni nastopil, Žitnik pa je izgubil v prvem krogu. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu dvojic v Karlsbadu, Polona Hercog čez prvo oviro v Torontu

Ljubljana, 07.08.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE bosta igrala v novem finalu turnirjev WTA, tokrat v ameriškem Carlsbadu. Na 721.000 $ vrednem trunirju je trenutno najboljša dvojica na svetu v polfinalu premagala italijanski par Sara ERRANI/Roberta VINCI 36 64 10-7. V finalu se bosta za nov naslov pomerili z Rusinjo Vero DUSHEVINO in Čehinjo Lucie HRADECKO. Na izjemno močnem turnirju v Torontu z nagradnim skladom 2,1 mio $ je morala Polona HERCOG, kljub visoki uvrstitvi na lestvici WTA v kvalifikacije, kjer je druga nosilka. V prvem krogu je bila uspeša. Premagala je Kanadčanko Ann-Kimberley SURIN 60 76(3). Za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat. Njena nasprotnica bo Britanka Heather WATSON. TUKAJ.

Ekipa deklet do 14 let osvojila 3. mesto na ekipnem svetovnem prvenstvu

Ljubljana, 06.08.2011

Izjemen uspeh so dosegla dekleta do 14 let na svetovnem prvenstvu v Prostejovu na Češkem. Po treh gladkih zmagah v kvalifikacijah so se uvrstila v zaključne boje od 1. do 4. mesta. Tu so v polfinalu izgubila z ekipo ZDA z 2 -1. Danes pa so v srečanju za 3. mesto premagala ekipo Hrvaške z rezultatom 2 -1. Odločilno točko je priigrala dvojica Manca PISLAK - Nina POTOČNIK. Naši ekipi, ki so jo sestavljale Manca PISLAK, Nina POTOČNIK in Hana MRAZ, vodil pa jo je Dominik SENICA čestitamo za dosežen uspeh. TUKAJ.

Ginepri ustavil Žemljo v četrtfinalu Vancouvra

Ljubljana, 06.08.2011

Američan Robby GINEPRI je ustavil Grega ŽEMLJO v četrtfinalu 100.000 $ vrednega challengerja v Vancouvru. Tudi 17 asov ni zadostovali Gregu ŽEMLJI, da bi premagal GINEPRIJA. Po uri in pol je bil ta boljši z izidom 64 76(7). Zelo izenačeno srečanje, v katerem je GINEPRI izkoristil eno priložnost za break več od Grege, kar je zadostovalo za zmago. Konči izid v točkah je bil 77 - 77. TUKAJ.

Blaž Bizjak v polfinalu Domžal, dekleta neuspešna

Ljubljana, 05.08.2011

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Domžalah se je po današnjih četrtfinalnih bojih posameznikov in posameznic napredovanja veselil samo Blaž BIZJAK. Blaž je v četrtfinalu premagal Nemca Thierrya SCHNEIDERJA 5-7 7-5 6-2 in se uvrstil v polfinale, kjer bo igral proti Italijanu Antoniu MASSARI, ki je na turnirju 5. nosilec. Črn dan pa je bil danes za naša dekleta. Vse tri naše igralke so danes izgubile. Evo ZAGORAC je premagala 1. nosilka, Čehinja Gabriela PANTUCKOVA s 61 61, Pia ČUK je izgubila s Slovakinjo Moniko STANIKOVO 36 16, od Tine MOHORČIČ pa je bila boljša Avstrijka Lena REICHEL s 64 61. Končana so tudi četrtfinalna srečanja v konkurenci dvojic. V polfinale se ni ni uvrstil noben slovenski par ali igralec oz igralka. Jutri bo tako od Slovencev nastopil samo Blaž BIZJAK. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu challengerja v Vancouvru, Katarina Srebotnik v polfinalu dvojic v Carlsbadu

Ljubljana, 05.08.2011

Grega ŽEMLJA se je uvrstil v četrtfinale challengerja z nagradnim skladom 100.000 $ v kanadskem Vancouvru. V četrtfinalu je premagal 21. letnega Američana Steva JOHNSONA 67(5) 62 63. Za zmago je potreboval 2 uri in 10 minut. V četrtfinalu bo igral proti Američanu Robbyu GINEPRIJU, 28. letniku iz Floride, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 411. mesto, a je bil v karieri že uvrščen na 15. mesto leta 2005. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE nadaljujeta z dobrimi predstavami na turnirju WTA v Carslbadu. v četrtfinalu sta odpravili Kimiko DATE KRUMM in Skuai ZHANG s 64 62 in bosta v polfinalu igrali proti Italijankama Sari ERRANI in Roberti VINCI. TUKAJ.

Eva Zagorac, Pia Čuk, Tina Mohorčič in Blaž Bizjak odlično v Domžalah

Ljubljana, 04.08.2011

V Domžalah se je s tretjim krogom glavnega žreba nadaljeval ITF turnir, 4. ranga do 18 let. Odlično še naprej nastopajo naša dekleta in Blaž BIZJAK. Ta je v tretjem krogu premagal Nemca Davida NOVOTNYA z rezultatom 63 61 in bo v četrtfinalu igral proti Nemcu SCHNEIDERJU. Še naprej pa zmagujejo naše nosilke pri dekletih. Eva ZAGORAC je v tretjem krogu premagala Rusinjo Vero BESSONOVO 75 61 in bo v četrtfinalu igrala proti 1. postavljeni Čehinji Gabrieli PANTUCKOVI, ki je doslej v treh krogih oddala le 4 igre. Pia ČUK je premagala Madžarko Reko SZENTES in bo igrala proti 11. nosilki, Slovakinji Moniki STANIKOVI. Tina MOHORČIČ je bila boljša od 15. nosilke, Slovakinje Dominike LACKOVE 64 61 in bo igrala proti 12. nosilki Avstrijki Leni REICHEL. Danes je izpadla Jasmina ŠTOR, ki je izgubila z 2. nosilko, Rusinjo Alino SILICH 64 60. Turnir se v petek nadaljuje s četrtfinalnimi obračuni pri posameznikih in tretjim krogom pri dvojicah deklet ter četrtfinalom dvojic pri fantih. Srečanja se bodo začela ob 10. uri. TUKAJ.

ZDA zmagale z 2 - 1, naša dekleta v soboto za tretje mesto s Hrvaško

Ljubljana, 04.08.2011

Naša dekleta so se na svetovnem ekipnem prvenstvu do 14 let v Prostejovu uvrstila v finalni del, med štiri najboljše ekipe na svetu. Tudi včeraj so nalogo opravile odlično ter premagale Avstralke. Prvo točko je priigrala Manca PISLAK z zmago nad Avstralko Olivio TRANDJAMULIA z rezultatom 46 60 63, delo pa je dokončala Nina POTOČNIK, ki je premagala Naiktho BAINS 63 62. Čestitamo ! Naše igralke se danes borijo za uvrstitev v finale, njihove nasprotnice pa so igralke iz ZDA. Zanimivo je, da sta se v zaključne boje poleg ekip Slovenije in ZDA uvrstili še Srbija in Hrvaška, ki bosta odločali o drugem finalistu. V prvem srečanju je Christina ROVIRA premagala Manco PISLAK s 64 75. V drugem srečanju je Nina POTOČNIK izgubila s Katerino STEWART 16 36, naši igralki pa sta dobili igro dvojic z rezultatom 60 16 76(4) . Končni izid je bil 2 - 1 za ZDA. V soboto bo naša ekipa igrala za končno tretje mesto proti ekipi Hrvaške. Na uradni fotografija ITF so Domink SENICA, Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Foto: Itf TUKAJ.

V Domžalah pri fantih le še Blaž Bizjak, pri dekletih pa Zagorac, Čuk, Mohorčič in Štor

Ljubljana, 03.08.2011

V Domžalah je bil odigran drugi krog ITF turnirja do 18 let. Pri fantih se je v tretji krog uvrstil samo Blaž BIZJAK, ki je bil boljši od Italijana Mattea MOSCIATTIJA 6-2 7-5 , izpadla pa sta Dorian Tomaž JANEŽIČ in Benjamin BELIŠ. Pri dekletih so zmagale Eva ZAGORAC, Pia ČUK, Tina MOHORČIČ in Jasmina ŠTOR. Izpadle so Lara VOVK, Sara PALČIČ in Valerija GERČAR. Tekmovanje se nadaljuje v četrtek s tretjim krogom posamezno in z drugim krogom dvojic TUKAJ.

Slab dan za naše igralke in igralce na turnirjih po svetu

Ljubljana, 03.08.2011

Sreda ni bil dan naših igralk in igralcev na mednarodnih članskih turnirjih po svetu. Polona HERCOG je v ZDA izgubila z Vero DUSHEVINO 64 16 46. Mašo ZEC PEŠKIRIČ je v Hechingenu premagala Poljakinja Anna KORZENIAK 62 61, Anjo PRISLAN pa je v Istanbulu premagala Indijka Ashvarya SHRIVASTAVA 75 75. Tudi Luka GREGORC se je v Vancouvru poslovil od nadaljevanja turnirja. Izgubil je z Bobbyem REYNOLDSOM iz ZDA 46 64 26. V igri ostaja tako samo še Grega ŽEMLJA. Ta bo srečanje drugega kroga igral v četrtek proti Američanu Stevu JOHNSONU, ki nastopa s posebnim povabilom. TUKAJ.

V Domžalah zaključen prvi krog turnirja ITF do 18 let

Ljubljana, 03.08.2011

V Domžalah se je končal prvi krog ITF turnirja do 18 let za fante in dekleta, ki je 4. ranga. V prvem krogu je izpadlo kar 14 naših igralcev, v drugi krog so se uvrstili samo Tom KOČEVAR DEŠMAN, Blaž BIZJAK in Benjamin BELIŠ. Bolje je šlo dekletom, saj se je v drugi krog vrstilo 7 naših igralk, med njimi vse tri postavljene igralke Eva ZAGORAC, Pia ČUK in Tina MOHORČIČ. Turnir se danes nadaljuje z drugim krogom posamezno in prvim krogom igre dvojic. Srečanja se v Domžalah začnejo ob 10. uri. TUKAJ.

Grega Žemlja v drugi krog v Vancouvru, Anja Prislan v Istanbulu

Ljubljana, 03.08.2011

Na Challengerju z nagradnim skladom 100.000 $, ki se igra v kanadskem Vancouvru, se je po Luki GREGORCU v drugi krog uvrstil tudi Grega ŽEMLJA. V prvem krogu je premagal domačina, 20. letnega Stevena DIEZA z rezultatom 61 76(6). Na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Istanbulu je bila v prvem krogu uspešna Anja PRISLAN. Premagala je domačinko Ekin BAHITLI 63 76(4) in bo v naslednjem krogu igrala proti Indijki Ashvaryi SHRIVASTAVI. Na Futuresu v Srbiji sta bila oba naša igralca v prvem krogu poražena. Tom KOČEVAR DEŠMAN je izgubil proti Mikeu VERMEERJU 63 26 26, Martina RMUŠA pa je premagal Srb Nikola ČAČIĆ 62 64. Danes bodo nastopili Andraž BEDENE, ki bo igral proti Čehu Filipu HAVAJU, Luka GREGORC bo igral proti proti Američanu Bobbyu REYNOLDSU, Maša ZEC PEŠKIRIČ proti Poljakinji Anni KORZENIAK in Polona HERCOG proti Rusinji Veri DOUSHEVINI TUKAJ.

Najmlajši v Franciji in Švici

Ljubljana, 02.08.2011

Na turnirju v kategoriji do 12 let v Oetwil am Seeju v Šivici so v glavnem trunirju nastopili Mark MESARIČ, Žan GORENEC DIEMAT in Kristina NOVAK. Fanta sta izgubila v prvem krogu, Kristina NOVAK pa je v prvem krogu zmagala, a je bila tudi ona v drugem krogu poražena. Premagala jo je domačinka Celine KERN. V Belgiji je na turnirju do 14 let nastopila Žana LAPAJNE in izgubila v prvem krogu. TUKAJ.

Naša dekleta odlična v predtekmovanju ekipnega svetovnega prvenstva do 14 let v Prostejovu

Ljubljana, 02.08.2011

Naša ekipa deklet do 14 let, ki se je z osvojitvijo 4. mesta na Evrospkem prvenstvu uvrstila na svetovno prvenstvo je v Prostejovu, kjer to poteka, odlično začela. Na finalu nastopa 16. reprezentanc, v ekipi Slovenije pa so Nina POTOČNIK, Manca PISLAK in Hana MRAZ. Dekleta so v skupini C, kjer se za napredovanje borijo še ekipe Avstralije, Maroka in Argentine. Naša ekipa je že odigrala srečanja proti Maroku in Argentini in dvakrat zmagala z izidom 3 - 0. Sedaj jih čaka tekma za prvo mesto v skupini z reprezentanco Avstralije, ki je tretja nosilka. Avstralija je dosedanji srečanji prav tako zmagala, obakrat z izidom 2 - 1. Naše igralke so postavljene za 6. nosilke. Zmagovalec skupine se v nadaljevanju bori za uvrstitev od 1. do 4. mesta, drugi v skupini pa za uvrstitev od 5. - 8. mesta. TUKAJ.

V Domžalah poteka mednarodni ITF turnir do 18 let

Ljubljana, 02.08.2011

V Domžalah so se končale kvalifikacije, danes pa se z glavnim žrebom nadaljuje mednarodni ITF turnir do 18 let, 4. ranga. Na turnirju nastopajo številni naši igralci in igralke. Pri dekletih je v glavnem turnirju 17 slovenskih igralk, Pia ČUK je 3., Tina MOHORČIČ 4. in Eva ZAGORAC 10. nosilka. Pri fantih bo v glavnem turnirju prav tako 17 igralcev, edeni postavljen igralec izmed naših pa je Blaž BIZJAK, ki je 4. nosilec. Tekme se v Domžalah začnejo ob 9. uri. TUKAJ.

Polona Hercog, Luka Gregorc in Katarina Srebotnik napredovali, ostali naši danes slabše

Ljubljana, 01.08.2011

Polona Hercog je v prvem krogu WTA turnirja v Carlsbadu v ZDA premagala Nathalie GRANDIN iz Južne Afrike po dveh urah in desetih minutah. Končni izid je bil 76(1) 26 64. Na istem turnirju je v prvem krogu dvojic Katarina SREBOTNIK zmagala. V Vancouvru je igral v prvem krogu Challengerja Luka GREGORC. Njegov nasprotnik je bil Novozelandec Michael VENUS, GREGORC pa je bil po dveh urah boljši z izidom 61 26 63. V nemškem Hechingenu je v drugem krogu kvalifikacij ITF turnirja izpadla Dalila JAKUPOVIĆ. Premagala jo je Nemka Anna KLASEN z rezultatom 4-6 6-4 7-6(1). V Istanbulu je v kavlifikacijah turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Janine KOLETA, ki se je uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka, a nato v prvem krogu izgubila proti Gruzijki Sifiji KVATSABAIA z izidom 16 26. Na Dunaju je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Polona REBERŠAK in izgubila v prvem krogu s Čehinjo Pavlo SMIDOVO 57 36. V Italiji je na Futuresu nastopil Tilen ŽITNIK. Po uspešnem nastopu v kvalifikacijah je nato v prvem krogu glavnega turnirja izgubil z Italijanom Giuliom TORRONIJEM 62 36 26. TUKAJ.

Luka Gregorc in Tilen Žitnik čez kvalifikacije v glavna turnirja, Polona Hercog danes v Carlsbadu

, 01.08.2011

Luka GREGORC se je uvrstil v glavni 100.000 $ vreden turnir v Vancouvru, potem ko je v kvalifikacijah premagal domačina Henrya CHOIA 64 63 in Daniela CHUJA 62 61. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral proti Michaelu VENUSU iz Nove Zelandije. V glavnem turnirju je tretji nosilec Grega ŽEMLJA, ki bo v prvem krogu igral proti domačinu Stevenu DIEZU. V Italiji se je v glavni turnir 10.000 vrednega Futuresa uvrstil Tilen ŽITNIK. V kvalifikacijah je moral zmagati dvakrat in premagal je Italijana Daniela SPINNATA 62 63 in Erosa SIRINGA 62 62. V glavnem turnirju bo v prvem krogu igral proti domačinu Giuliu TORRONIJU. Na Slovaškem je bil v prvem krogu kvalifikacij uspešen Mike URBANIJA. Premagal je Avstralca Roberta HOWEJA 62 63. V drugem krogu ga čaka Rus Andrey YUZHNYY. Na WTA turnirju v ameriškem Karlsbadu bo danes nastopila Polona HERCOG, ki bo v prvem krogu igrala proti Natalie GRANDIN iz Južne Afrike, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. V konkurenci dvojic bo nastopila Katarina SREBOTNIK, ki bo s Kveto PESCHKE, na turnirju sta 1. nosilki, igrala proti Juliji GOERGES in Barbori ZAHLAVOVI STRYCOVI. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.