V Kranju poteka mladinski ITF turnir 4. ranga, naši uspešni tudi v tujini

Ljubljana

Poleg Murske Sobote je ta teden doma teniško obarvan tudi Kranj. Tu poteka na igriščih TK Triglav mednarodni mladinski ITF turnir v kategoriji do 18 let za fante in dekleta. Turnir je 4. ranga. Končane so kvalifikacije, v torek pa se s 1. krogom začenja glavni turnir. Pri fantih je v kvalifikacijah nastopilo 7 slovenskih igralcev, v glavni turnir se je s tremi zmagami uvrstil Domen GOSTINČAR ter kot srečni poraženci Gregor VOVK, Dorian Tomaž JANEŽIČ in Rok KRIŽAJ. Poleg njih bomo v glavnem turnirju videli še 11 naših igralcev, med katerimi je tudi Blaž BIZJAK, ki je na turnirju postavljen za 1. nosilca, pred dvema tednoma pa je odlično nastopil na turnirju enakega ranga v Domžalah. Pri dekletih je v kvalifikacijah nastopilo 13 slovenskih igralk, v glavni turnir pa so se z dvema oz. tremi zmagami uvrstile Lara VOVK, Ana OPARENOVIČ in Sara DJURDJEVIĆ. Poleg njih bomo v glavnem trunirju videli še deset domačih igralk, med njimi tudi tretje postavljeno Tino MOHORČIČ in 4. postavljeno Pio ČUK. Ob turnirju v Kranju pa naši mladi igralci in igralke nastopajo tudi v tujini. Maša MARC je odpotovala na ITF turnir 2. ranga na Madžarsko, V Ulcinju na turnirju do 14 let nastopata Sara SIRŠE in Mojca MEJAK. Sara je v prvem krogu izgubila, Mojca pa se je po zmagi nad Rusinjo Mariyo LUSS s 63 60 uvrstila v drugi krog. V avstrijskem Vadanasu na turnirju do 14 let nastopa Nika KOZAR, ki je bila v prvem krogu uspešna. Premagala je domačinko Caroline ILOWSKO 46 64 64.