prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Februar 2011

Arhiv novic - februar 2011

Polona Hercog proti Barbori Zahlavovi Strycovi

Ljubljana, 28.02.2011

Polona HERCOG ta teden nastopa na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Monterreyu. Njena nasprotnica v prvem krogu je bila Nemka Angeliqe KERBER, 23. letna igralka iz Kiela, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 66. mesto. Tudi Nemka, tako kot Hercogova, letošnje sezone ni začela najbolj uspešno, saj je na zadnjih treh turnirjih zabeležila ničle, torej je izgubila v prvem krogu. Sicer pa se nasprotnici dobro poznata, saj sta se doslej srečali že štirikrat, trikrat je bila boljša Kerber, edino zmago do danes je Polona zabeležila na pesku leta 2010, na turnirju v Varšavi. Danes pa je svoj rezultat v medsebojnih srečanjih izboljšala, saj je zabeležila zanesljivo zmago z rezultatom 63 63. Njena nasprotnica v drugem krogu bo Barbora ZAHLAVOVA STRYCOVA. Polona je že odigrala tudi tekmo prvega kroga dvojic. Tokrat je njena teniška partnerica Nemka Julia GOERGES. V prvem krogu sta bili uspešni in sta gladko odpravili Mehičanki Ximeno HERMOSO in Ivette LOPEZ z rezultatom 62 60. V drugem krogu bosta igrali proti dvojici Marie-Eve PELLETIER (Can)/ Ahsha ROLLE (ZDA). Obe srečanji bosta danes. V dvojicah bo danes nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki bo igrala v paru z Grkinjo Eleni DANIILIDOU, njuni nasprotnici pa sta Rusinji Alla KUDRYAVTSEVA in Arina RODIONOVA. Rezultate naših igralk lahko v živo spremljate TUKAJ.

Lara Vovk in Matej Leljak zmagovalca turnirjev do 18 let

Ljubljana, 28.02.2011

Lara VOVK (Straž) je osvojila turnir deklet do 18 let, ki se je danes končal s finalnim obračunom na igriščih Max cluba v Ljubljani. V finalu se je pomerila z drugo nosilko Ano OPARENOVIČ (Celje) in v izenačenem srečanju na koncu upravičila status 1. nosilke na turnirju ter slavila s končnim izidom 26 64 64. Tudi pri fantih, ki so igrali na igriščih TK Olimpija je o zmagovalcu odločil tretji niz. Matej LELJAK (ŽtkMb) in Maks TEKAVEC (Max club) sta odločila, da ge zmaga v Maribor. Tekavec je prvi niz dobil 64, ostala dva pa je v svojo korist odločil Leljak. Končni izid srečanja je bil 46 63 61 v korist Mateja LELJAKA. TUKAJ.

Blaž Kavčič na 81. mestu lestvice ATP, Polona Hercog izgubila 12 mest

Ljubljana, 28.02.2011

Blaž KAVČIČ se še naprej vzpenja na svetovni moški teniški lestvici in ta teden je po dobrem nastopu v Delray Beachu pridobil še šest mest in je sedaj uvrščen na 81. mesto. 10 mest je pridobil tudi Aljaž BEDENE, ki je sedaj na 481. mestu. Ostali naši igralci so uvrščeni takole: Grega ŽEMLJA - 137, Blaž ROLA - 419, Janez SEMRAJC - 437, Luka GREGORC - 447. Med najboljšimi 1000 igralci na svetu najdemo še Toma KOČEVAR-DEŠMAN na 898. mestu. Pri dekletih je naša najboljša igralka Polona HERCOG po neuspešnem nastopu v Acapulcu, kjer ni uspela obraniti lanskega finala zdrsnila za 12 mest in je sedaj na 62. mestu. Maša ZEC PEŠKIRIČ je 153., ostale naše igralke pa so uvrščene takole: Tadeja MAJERIČ - 255, Andreja KLEPAČ - 298, Katarina SREBOTNIK - 310, Dalila JAKUPOVIĆ - 354, Petra RAMPRE - 369, Nastja KOLAR - 514, Anja PRISLAN - 567, Polona REBERŠAK -702 in Diana NAKIČ - 1003. TUKAJ.

Finalisti OP 18 ta konec tedna so Lara Vovk in Ana Oparenovič ter Matej Leljak in Maks Tekavec

Ljubljana, 27.02.2011

Do finala so organizatorji pripeljali odprti teniški prvenstvi do 18 let za fante in dekleta, ki sta se igrali v Ljubljani. Fantje so se merili na igriščih TK Olimpija, kjer sta si finale priigrala 8. nosilec Maks TEKAVEC (MaxLj) in 1. nosilec Matej LELJAK (ŽtkMb). Sicer pa je najbolj presenetil Urh KRAJNC DOMITER (Ptuj), ki je izločil 5. nosilca Matijo OKORNA (MaxLj) in v četrtfinalu še 2. nosilca Domna VERTOTA (Tc-Lj). V polfinalu je nato izgubil z Maksom TEKAVCEM. V zgornjem delu žreba posebnih presenečenj ni bilo, če za presenečenje ne štejemo, da je 7. nosilec Rihard ROŽAC (Tabre) v četrtfinalu premagal 4. nosilca Žigo PAPEŽA (Otočec). V jutrišnjem finalu ob 10. uri bosta torej o zmagovalcu odločila Maks TEKAVEC in matej LELJAK. Dekleta so igrala na igriščih Max cluba v Ljubljani. Finalistki sta postali 1. in 2. nosilka Lara VOVK (Straž) in Ana OPARENOVIČ (Celje), ki bosta finale odigrali ob 10.30 uri. Pri dekleti drugih presenetljivih izidov ni bilo. TUKAJ.

Ekshibicijska tekma v Tivoliju pripadla Žemlji in Pavlinu

Ljubljana, 27.02.2011

V sklopu priprav na srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko, ki bo ta konec tedna v ljubljanski hali Tivoli se je danes v dvorani Tivoli odvil ekshibicijski dvoboj dvojic, v katerem so loparje prekrižali nekdanji smučarski as Jure Košir in legendarni član slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin ter prva moža naše Davis cup ekipe Blaž Kavčič in Grega Žemlja.Čeprav rezultat ni bil pomemben pa velja omeniti, da sta skrajšani niz dobila Žemlja in Pavlin. Sicer pa je preizkus peščene podlage pokazal, da ta še ni dovolj utrjena, tako da bodo pripravljalci podlage morali vložiti še kar nekaj naporov, da bodo igrišče dobro pripravili. Naši igralci bodo tako prvič resno v Tivoliju trenirali v sredo, dotlej pa bodo trenirali na drugih igriščih v Ljubljani s peščeno podlago. TUKAJ.

Ta teden malo nastopov naših igralcev in igralk na mednarodni sceni

Ljubljana, 27.02.2011

Ta teden naše igralke in igralci ne bodo tako aktivni na mednarodnih turnirjih, kot so bili prejšnji. V ospredju zanimanja teniške javnosti bo nastop slovenske moške ekipe v Davisovem pokalu konec tedna v dvorani Tivoli. Nekaj naših igralk in igralcev pa se bo preizkušalo na različnih kategorijah turnirjev. Na ženskem WTA turnirju v Monterreyu, v Mehiki, z nagradnim skladom 220.000 $ bo Polona HERCOG nastopila v glavnem turnirju in poskušala popraviti spodletel nastop v Acapulcu. Na istem turnirju je v kvalifikacijah že nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki pa očitno še ni povsem okrevala po slabem počutju prejšnji teden, tako da je že v prvem krogu izgubila z Američanko Jamie HAMPTON 76(5) 63. Na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v turški Antalyi je v kvalifikacijah s statusom 2. nosilke nastopila Anja PRISLAN. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je premagala Bolgarko Lyutfyo VELIEVO 64 62, v tretjem pa je izgubila z Italijanko Giulio BRIZZONE 62 60. V ukrajinski Cherkasy so se na turnir Futures z nagradnim skladom 10.000 $ odpravili Tom KOČEVAR DEŠMAN, Rok JARC in Tilen ŽITNIK. Slednji je neposredno v glavnem turnirju, preostala dva sta morala v kvalifikacije. Tom KOČEVAR DEŠMAN je bil kot 11. nosilec v prvem krogu prost, v drugem je igral z Ukrajincem Dmytro PETROVOM in bil poražen z rezultatom 62 62, Rok JARC pa je v prvem krogu Italijana Mattea MARFIO odpravil s 61 62, v drugem pa je bil boljši še od Šveda Stefana BORGA, ki ga je premagal s 63 76(4) in se uvrstil v zadnji krog kvalifikacij. Tu bo igral za napredovanje v glavni turnir z Rusom Danilo ARSENOVIM. Tilen ŽITNIK bo v prvem krogu glavnega turnirja igral z Alexandrom FOLIEM iz Belgije. TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke zmagovalki WTA turnirja v Dohi

Ljubljana, 26.02.2011

Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE sta zmagovita kombinacija v igri dvojic, saj sta v četrtem poskusu nastopili v četrtem finalu letošnjih WTA turnirjev. Če k temu prištejemo še polfinale na turnirju za grand slam v Avstraliji , zgornja trditev kar drži. In danes sta si v Dohi, v Qatarju, priigrali drugi letošnji naslov, potem ko sta še tretjič zapored zmagali v t.i. super tie-breaku z 10-8. Lizel HUBER (ZDA) in Nadja PETROVA (RUS) sta po izgubljenem prvem nizu 57, drugega sicer dobili v podaljšani igri 76 (2), v tretjem pa sta Katarina in Kveta pokazali večjo zbranost in nenazadnje odlično formo ter vse skupaj kronali z zmago v tie-breaku in s tem z novo turnirsko zmago. Svoj račun sta obogatili vsaka z 17.250 $, Katarina pa je v letošnji sezoni samo z nastopi v igri dvojic zaslužila s turnirskimi nagradami dobrih 120.000 $. TUKAJ.

Nik Razboršek izgubil v polfinalu Litve

Ljubljana, 25.02.2011

Nik RAZBORŠEK in Belorus Yaraslau SHYLA sta odigrala zanimivo in izenačeno srečanje v polfinalu mladinskega teniškega ITF turnirja 2. ranga v Litvi. Nik je imel v prvem nizu žogo za osvojitev niza, vendar se je Belorus z asom rešil, v celotnem srečanju pa je Belorus odserviral kar 18 asov. Sicer pa je srečanje odločil en odvzem servisa, ki je v drugem nizu pri rezultatu 21 uspel Shyli. Igralca sta nato do konca obdržala vsak svoj servis, to pa je pomenilo poraz za Nika, ki je srečanje izgubil 76(5) 63. Nik je osvojil novih 20 točk in bo na lestvici napredoval za okrog 10 mest ter se kmalu približal uvrstitvi, ki prinaša neposreden nastop v glavnem delu mladinskih turnirjev za grand slam. TUKAJ.

Tiskovna konferenca Davis cup ekipe pred srečanjem s Finsko

Ljubljana, 25.02.2011

V ljubljanski hali Tivoli teniško igrišče počasi dobiva peščeno podobo. Danes pa so se tam na tiskovni konferenci predstavili trije člani Davis cup ekipe, ki so že v Sloveniji, Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA in Aljaž BEDENE ter kapetan Blaž TRUPEJ. Fantje že pridno trenirajo v Kranju, v kratkem se jim bo pridružil tudi Luka GREGORC. Finci dopotujejo v Ljubljano v nedeljo, ko bodo naši fantje tudi prvič preizkusili peščeno igrišče. V naslednjih dneh jih nato čaka še nekaj obveznosti. Zanimivo bo že v ponedeljek, ko bo na sporedu ob 13. uri ekshibicijska tekma, v torek bo uradna tiskovna konferenca obeh ekip, v sredo boste lahko naše fante pozdravili v Cityparku, kjer bodo odigrali nekaj točk, v četrtek bo uradni žreb, v petek, soboto in nedeljo pa trekma s Finci, pred upamo polnimi tribunami ljubljanske dvorane Tivoli. Sicer pa so pričakovanja kapetana naše ekipe optimistična. "Moj osebni cilj in cilj vseh fantov v ekipi je, da se ob ugodnem žrebu in podlagah nekoč uvrstimo v svetovno skupino Davisovega pokala. To je zanesljivo dosegljivo, saj imamo zelo dobro ekipo, ki jo proti Finski zanima le zmaga," je povedal Trupej. Več podrobnosti o srečanju najdete TUKAJ.

Blaž poražen v maratonskem dvoboju s Tipsarevićem

Ljubljana, 24.02.2011

Blaž KAVČIČ je na ATP turnirju v Delray Beachu moral Janku TIPSAREVIČU priznati, da je bil tokrat za odtenek boljši nasprotnik. V maratonskem dvoboju, ki je trajal skoraj tri ure je TIPSAREVIĆ slavil 62 67(8) 63. TIPSAREVIČ je Blažu zabil 15 asov in imel nekoliko boljši izkoristek prvega servisa, odločilna pa je bila igra ob priložnostih za odvzem servisa nasprotniku. Oba igralca sta imela po 15 priložnosti za odvzem servisa, a je Blaž izkoristi le dve, Tipsarević pa jih je izkoristil 5 in na koncu slavil. Blaž se iz ZDA kljub vsemu lahko vrne zadovoljen, saj je osvojil nove točke za svetovno lestvico, predvsem pa zaradi odlične forme, ki v Ljubljani naslednji vikend obeta enega vrhuncev letošnje teniške sezone v Sloveniji, ko se bodo naši najboljši igralci v dvorani Tivoli pomerili, v srečanju Davisovega pokala, s Finsko. TUKAJ.

Blaž Trupej objavil ekipo za tekmo Davisovega pokala s Finsko

Ljubljana, 24.02.2011

Kapetan Davis cup reprezentance Blaž TRUPEJ je objavil dokončno sestavo ekipe za srečanje Davisovega pokala, ki se bo odvijalo od 4. do 6. marca 2011 v Hali Tivoli. V ekipo so imenovani Blaž KAVČIČ, Grega ŽEMLJA, Luka GREGORC in Aljaž BEDENE. Od srede so v prodaji vstopnice za srečanje na vseh prodajnih mestih EVENTIMA. Cena vstopnic je 10 € za tridnevno vstopnico in 5 € za posamezen dan.Najnovejše v zvezi srečanja najdete tudi TUKAJ.

Nik Razboršek v polfinalu v Litvi, Blaž Bizjak izgubil v Keniji, Katarina v polfinalu Dohe

Ljubljana, 23.02.2011

Nik RAZBORŠEK, naš najboljši mladinec, ki trenutno zaseda 74. mesto na mladinski svetovni lestvici, se ta teden udeležuje močnega ITF turnirja 2. ranga v Litvi. Potem, ko je v prvem krogu premagal Italijana Andreo DALL'ASTA 61 64 in je bil v drugem krogu boljši od Belorusa Maksima YORSHA 62 64, je v četrtfinalu deklasiral še Nemca Christiana HIRSCHMUELLERJA s 64 61 ter se uvrstil v polfinale. Tu se bo srečal z 2. nosilcem na turnrju, Belorusom Yaraslauom SHYLO, ki je na svetovni lestvici uvrščen 12. mest pred Nikom, na 62. mesto. V Keniji pa je bil v tretjem krogu ITF turnirja 4. ranga poražen Blaž BIZJAK. Izgubil je s 1. nosilcem, Južnoafričanom Dylanom COMERFORDOM s 46 26. Niz letošnjih zmag na turnirjih dvojic pa v Dohi, na WTA turnirju nadaljuje Katarina SREBOTNIK v paru s Čehinjo Kveto PESCHKE. Tokrat sta v četrtfinalu, v zelo izenačenem srečanju s 64 46 10-7 premagali dvojico Alisa KLEYBANOVA (Rus) in Zi YAN (Kitajska). Njuni nasprotnici v polfinalu bosta Nuria LLAGOSTERA VIVES (Špa) in Anastasia RODIONOVA ( Aus). V konkurenci dvojic pa smo imeli ta teden v igri še dve igralki. Na WTA turnirju v Mehiki sta se za uvrstitev v polfinale potegovali Andreja KLEPAČ, ki je igrala v paru s Sorano CIRSTEO (Rom), njuni nasprotnici pa sta bilia Irina-Camelia BEGU (Rom) in Alexandra PANOVA (Rus). Romunsko/Ruska naveza je bila boljša v podaljšanem tie-breaku tretjega niza. Končni izid je bil 64 36 10-7. Podobno usodo sta doživeli Polona HERCOG in Petra MARTIĆ, ki sta morali priznati premoč Čehinjama Petri CETKOVSKI in Renati VORACOVI. Tudi tu so igrali podaljšan tie-break v tretjem nizu in tudi tokrat sta bili nasprotnici boljši, tokrat z 10-6. Končni izid se je tako glasil 63 16 10-6. TUKAJ.

Blaž v tretjem krogu Nairobija, Anja izgubila v Indiji, Katarina čez prvo oviro v Dohi

Ljubljana, 23.02.2011

Blaž BIZJAK nadaljuje z dobrimi nastopi na ITF turnirju 4. ranga v Nairobiju. Potem, ko je že prejšnji turnir odigral odlično in se prebil vse do polfinala, mu tudi na tem turnirju zaenkrat dobro kaže, saj se je že uvrstil v tretji krog. V drugem je namreč premagal Italijana Gabriela NARDELLIJA 62 62 in se bo za vstop v četrtfinale sedaj boril s prvim nosilcem, Dylanom COMERFORDOM iz Južno Afriške Republike. V Mumbaju, v Indiji, pa je Anja PRISLAN v drugem krogu še enkrat podlegla Italijanki Nicole CLERICO, tretji nosilki, ki je tesno zmagala z rezultatom 7-6(6) 3-6 7-5. V Qatarju je Katarina SREBOTNIK s partnerico Kveto PESCHKE z lahkoto preskočila prvi krog turnirja dvojic. Premagali sta Rusinji Vero DUSEVINO in Ekaterino MAKAROVO 60 61. TUKAJ.

V Tivoliju peščeno igrišče, 28.2.2011 ekshibicijska tekma Kavčič, Žemlja, Košir, Pavlin

Ljubljana, 23.02.2011

Bliža se prvi vikend v marcu, ki bo v znamenju tenisa. V ljubljanski dvorani Tivoli se bosta v Davisovem pokalu pomerili reprezentanci Slovenije in Finske. Naši igralci se bodo v naslednjih dneh zbrali na skupnih pripravah pred srečanjem, v teh dneh pa smo z zanimanjem spremljali odlične nastope našega prvega loparja Blaža KAVČIČA, ki se je na ATP turnirju v ZDA uvrstil v drugi krog, kjer je tesno izgubil dvoboj s Srbom Jankom TIPSAREVIĆEM. V dvorani Tivoli pa so strokovnjaki začeli s postavljanjem peščene podlage, na kateri se bo odigralo srečanje. Vsi upamo in si želimo, da bo tokrat Tivoli poln in da bodo naši fantje doživeli pravo Davis cup vzdušje kot ga poznamo iz tekem za Davisov pokal, predvsem v južni Ameriki. Prvi test bo za gledalce že v ponedeljek, 28.3.2011, ko se bodo v ekshibicijskem dvoboju pomerili Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA ter naša odlična rekreativna igralca tenisa in nekdanja vrhunska športnika Jure KOŠIR in Miran PAVLIN. Žreb bo določil, kateri rekreativec bo v paru z enim ali drugim reprezentantom. Srečanje bo ob 13. uri. Vse novosti okrog dogajanja v Davisovem pokalu pa najdete tudi na Facebooku, na spletni strani www.daviscup.si in na povezavi TUKAJ.

Anja in Nik zmagala, Tilen izgubil, Julija predala

Ljubljana, 22.02.2011

Mednarodni turnirji so že v polnem teku, to pa pomeni, da so z nastopi začeli tudi naši igralci in igralke. Na ITF turnirju v Indiji je Anja PRISLAN v prvem krogu zmagala. Premagala je Kyro SHROFF (Ind) 6-4 7-5 in bo v drugem krogu igrala z Italijanko Nicole CLERICO, ki je na turnirju 3. nosilka, pred tednom dni pa sta se že srečali in italijanska igralka je Anjo premagala s 64 64. Ni pa se uspel v drugi krog na Futuresu v Zagrebu prebiti Tilen ŽITNIK. Premagal ga je Srb Ivan BJELICA, končni izid pa je bil 46 61 61 v korist Srba. Neuspešna je bila tudi Julija JAUK v Nairobiju, na mladinskem ITF turnirju 4. ranga. V prvem krogu je srečanje, po izenačenem rezultatu v nizih in zaostanku 45 v tretjem nizu, predala. Na prvi nastop pa na istem turnirju še čaka Blaž BIZJAK, ki je bil v prvem krogu prost, v drugem pa bo igral proti Italijanu Gabrielu NARDELLIJU. V Litvi pa je prepričljivo začel na močnem ITF turnirju 2. ranga Nik RAZBORŠEK (4. nosilec), ki je v prvem krogu gladko odpravil Italijana Andreo DALL'ASTA, 189. mladinca na svetovni lestvici, z izidom 61 64. V drugem krogu bo igral z Belorusom Maksimom YORSHOM, ki se je v glavni turnir uvrstil z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah. TUKAJ.

Polona Hercog se poslavlja še od Acapulca

Ljubljana, 22.02.2011

Polona HERCOG nikakor ne najde prave forme na začetku sezone in nadaljuje s porazi v začetnih kolih WTA turnirjev. Danes je imela na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v mehiškem Acapulcu težko nasprotnico, zmagovalko WTA turnirja, ki se je prejšnji teden zaključil v Bogoti, Španka Lino LOURDES DOMINGUEZ, ki bo prihodnji mesec dopolnila 30 let. V izjemno izenačenem srečanju, ki je trajalo 2 uri in 17 minut je na koncu slavila Španka z rezultatom 63 46 63. V Acapulcu tako ostaja še Andreja KLEPAČ, ki v paru z Romunko Sorano CIRSTEO ni imela težav proti neke vrste veterankama na turnirju Eleni DANILIDOU ( potem, ko je bila že top 15 igralka, se sedaj poskuša, tudi s pomočjo naše Tine Pisnik, vrniti med najboljše posameznice) in Jasmine WOEHR (Jasmine že nekaj let nastopa samo v igri dvojic) , saj sta slavili 60 62. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Tjaša Šrimpf članska dvoranska državna prvaka

Ljubljana, 22.02.2011

Oba lestošnja naslova državnih članskih prvakov v posdamični konkurenci sta odšla v Maribor. Pri članih je naslov dvoranskega prvaka osvojil Tomislav TERNAR (Br-Mb), ki je v finalu premagal Marka SABOLČKEGA (Laško) 75 64. Pri članicah je slavila Tjaša ŠRIMPF (ŽtkMb), ki je bila v finalu boljša od klubske kolegice Aleksandre LUKIČ 76(3) 61. V dvojicah sta državna prvaka postala Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ (oba Br-Mb), v finalu sta bila boljša od dvojice Klemen KOVAČIČ (Domžale) in Domen korelc (TkKam) z rezultatom 61 61. Pri članicah sta slavili Patricia VOLLMEIER in Aleksandra LUKIČ (obe ŽtkMb), ki sta v finalu premagali dvojico Nina NAGODE (Ltc) in Tina RUPERT (Benč). Končni izid se je glasil 64 62. TUKAJ.

Blaž Kavčič v sredo ponoči v 2. krogu Delray Beacha s Tipsarevićem

Ljubljana, 21.02.2011

Blaž KAVČIČ, ki je tako dobro začel letošnjo sezono, nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami, tokrat v ZDA. Na ATP turnirju z nagradnim skladom 442.500 $ v Delray Beachu se je po treh zmagah v kvalifikacijah uvrstil v glavni turnir. Nasprotniki Giovanni LAPENTTI (Ecu) 62 62, Rajeev RAM (Zda) 63 64 in Donald YOUNG (Zda) 62 63 se niso ravno naigrali. Blaž bi v prvem krogu moral igrati proti Poljaku Michalu PRZYSIEZNYU, a se je ta poškodoval, zato ga je nadomestil Kolumbijec Robert FARAH, ki se je uvrstil v turnir kot srečni poraženec. Blaž je priložnost seveda izkoristil in brez večjih težav Kolmbijca poslal domov z rezultatom 61 64. Blaž tako v štirih nastopih še ni oddal niza in upajmo, da bo serijo nadaljeval tudi proti naslednjemu nasprotniku, Srbu Janku TIPSAREVIĆU, ki je premagal Hrvata Iva KARLOVIĆA. Janko TIPSAREVIČ je star 26 let in se trenutno nahaja na 52. mestu ATP lestvice, v letošnji sezoni pa je doslej zabeležil 5 zmag in doživel 4 poraze. Doslej še ni osvojil ATP turnirja najvišjega ranga, bil pa je dvakrat finalist v letih 2009 in 2010. Je član Srbske Davis cup ekipe, ki je leta 2010 osvojila Davisov pokal. Srečanje se bo začelo v noči iz srede na četrtek, okrog 3. ure zjutraj po našem času. V živo ga boste lahko spremljali TUKAJ.

Kje vihtijo loparje naši igralci in igralke ta teden

Ljubljana, 21.02.2011

Blaž KAVČIČ na ATP turnirju v Delray Beachu (ZDA), Maša ZEC PEŠKIRIČ je že končala z nastopi v kvalifikacijah turnirja v Acapulcu, v Mehiki, kjer bomo v glavnem turnirju spremljali nastope Polone HERCOG. Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE bosta s pozicije prvih nosilk napadali zmagovalne stopničke v Qatarju. Janez SEMRAJC je na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ v Casablanci izgubil v drugem krogu kvalifikacij, premagal ga je Rus Evgeny DONSKOY 63 63. Na Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ sta se v kvalifikacijh poskusila Tom KOČEVAR DEŠMAN in Matej LELJAK, vendar sta oba izgubila že v prvem krogu. V glavnem turnirju bo nastopil Tilen ŽITNIK, njegov nasprotnik bo Srb Ivan BIJELICA. Anja PRISLAN ostaja v Indiji, kjer bo nastopila na še enem turnirju z nagradnim skladom 10.000 $, tokrat v Mumbaju. Njena prva nasprotnica bo Indijka Kyra SHROFF. V igri pa bodo tudi mladinci. V Keniji bosta tudi ta teden nastopila na turnirju ITF, tokrat 4. ranga, Blaž BIZJAK in Julija JAUK. Na močnem turniju v Litvi pa bo v glavnem ITF turnirju 2. ranga nastopil Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu se bo pmeril z Italijanom Andreo DALL'ASTA. TUKAJ.

Blaž Kavčič igra danes ob 17. uri za nastop v glavnem turnirju Delray Beacha (v živo)

Ljubljana, 21.02.2011

Na ATP turnirju v Delray Beachu, v ZDA, bo danes ob 17. uri začel srečanje za nastop v glavnem turnirju prvi igralec naše Davis cup ekipe Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik v zadnjem krogu kvalifikacij je Donald YOUNG, 21. letni levičar iz Atlante, ki je bil leta 2008 uvrščen najvišje na lestvici ATP, na 73. mesto, danes pa zaseda 138. mesto na svetovni lestvici. Rezultat lahko v živo spremljate TUKAJ.

Nik Krapež, Hana Mraz in Žan Prebil zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 21.02.2011

Končali so se turnirji A in B za dečke do 14 letin turnir deklic do 14 let, ki so se konec tedna igrali na Ptuju, v Radencih in v Ljubljani. Na A turnirju dečkov na Ptuju je slavil prvi nosilec Nik KRAPEŽ (Ltc), ki je v finalu premagal Aljaža Jakoba KAPLJO (Domžale) 60 62. Oba sta sicer odlično odigrala turnir in nasprotnikom nista oddala niti niza. Sicer pa sta nosilce presenetila Anže ARH (Tr-Kr), ki je izločil NIKOLAŠ Klemna (Tr-Kr) in Luka LILIJA (Celje), ki je bil boljši od LAH Svena (Ptuj). V njunem medsebojnem dvoboju je v četrtfinalu Anže nato premagal Luko 63 62, nato pa izgubil v polfinalu s kasnejšim zmagovalcem Nikom Krapežem. Na B turniju v Ljubljani je bil najboljši Žan PREBIL (Zklub), ki je v finalu premahal BENČINA Miho z rezultatom 60 60. V finalu A turnirja v Radencih se bosta za zmago borili Hana MRAZ (Tr-Kr) in Sara SIRŠE (Ltc). Na turnirju deklic do 14 let v Radencih je slavila Hana MRAZ (Tr-Kr), ki je v finalu premagala Saro SIRŠE (Ltc) 61 62. Na turnirju presenetljivih izidov ni bilo, saj so se vse postavljene igralke uvrstile v četrtfinale. Na fotografiji najboljši iz Ptuja. Z leve: Krapež, Kaplja, Frank in Arh. Foto: Tk Ptuj TUKAJ.

Blaž Kavčič korak od gl. turnirja, Katarina izgubila v finalu Dubaja, Maša Z. Peškirič poražena v Acapulcu

Ljubljana, 20.02.2011

Blaž KAVČIČ je danes v drugem krogu kvalifikacij na ATP turnirju z nagradnim skladom 442.000 $ v Delray Beachu premagal Rajeev RAMA (ZDA), 210. igralca svetovne lestvice z rezultatom 64 63. Od uvrstitve v glavni turnir ga loči še ena zmaga, prepreka pa bi lahko bil Američan Donald YOUNG. Maša ZEC PEŠKIRIČ je nastopila v drugem krogu kvalifikacij WTA turnirja v mehiškem Acapulcu. Njena nasprotnica je bila Ukrajinka Lesia TSURENKO, 131. igralka lestvice WTA, ki je bila boljša z rezultatom 63 62 . Polona HERCOG je druga nosilka turnirja v Acapulcu, njena nasprotnica v prvem krogu pa bo Španka Lourdes, LINO DOMINGUEZ. V Dubaju pa Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE nista uspeli osvojiti novega naslova v igri dvojic. V finalu 2.000.000 $ vrednega turnirja sta ju premagali Liezel HUBER (ZDA) in Maria Jose MARTINEZ SANCHEZ (ŠPA) z rezultatom 76(5) 63. Zmagovalki sta si razdelili 103.000 $, poraženki pa dobrih 51.000 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Blaž Kavčič začenja kvalifikacije Delray Beachu, Maša Zec Peškirič v Acapulcu

Ljubljana, 19.02.2011

Blaž KAVČIČ se je za kratek čas preselil v ZDA, kjer danes začenja kvalifikacije na ATP turnirju z nagradnim skladom 442.000 $. Blaž je prvi nosilec na turnirju, njegov nasprotnik v prvem krogu pa je Ekvadorec Giovanni LAPENTTI. V Acapulcu pa je v prvem krogu kvalifikacij na 220.000 $ dolarjev vrednem WTA turnirju že nastopila Maša ZEC PEŠKIRIČ. In bila je uspešna, saj je premagala Ukrajinko Mariyo KORYTTSEVO z rezultatom 62 62. V Dubaiu pa je Katarina SREBOTNIK v še enem finalu igre dvojic. S Kveto PESCHKE sta v polfinalu 2.000.000 $ vrednega WTA turnirja premagali Viktorijo AZARENKO in MariJo KIRILENKO 62 61. TUKAJ.

Nairobi - Blaž Bizjak obstal v polfinalu

Ljubljana, 19.02.2011

Na ITF turnirju v Nairobiju je Blaž BIZJAK končal tekmovanje v polfinalu. Tam ga je ustavil 15. letni Avstrijec Lucas MIEDLER, ki je zmagal z rezultatom 61 63. TUKAJ.

Državno člansko prvenstvo - slab dan za postavljene igralke in igralce

Ljubljana, 19.02.2011

Na članskem državnem prvenstvu na Otočcu nosilci niso imeli svojega dne, predvsem velja to za dekleta. V četrtfinale sta se tako uvrstili samo dve postavljeni igralki in sicer 1. postavljena Kaja PODOBNIK in 8. postavljena Maša ŠMIC. Drugo nosilko Nino NAGODE je premagala novopečena reprezentantka Tjaša ŠRIMPF, ki se bo sedaj pomerila s Tino RUPERT. Za četrto nosilko Tadejo DOLINŠEK je bila usodna kvalifikantka Eva RIHTARŠIČ, za šesto postavljeno Hano UMEK pa še ena igralka iz kvalifikacij Ana OPARENOVIČ. Domačinka Daša ORLIČ je izločila 7. nosilko Tajdo BESTIJANIČ. V četrtfinalu se obetajo zanimiva srečanja med katerimi morda velja izpostaviti srečanje med Tino RUPERT in Tjašo ŠRIMPF.Pri fantih takega poloma nosilcev sicer ni bilo, vseeno pa so se morali posloviti Marko NOVAK, Miha MLAKAR in Mitja ZAJŠEK. Po vrsti so bili boljši Martin RMUŠ, Uroš POTOČNIK in Rok PETELINŠEK. Tako pri fantih kot pri deletih se tekmovanje nadaljuje v petek s četrtfinalnimi obračuni. TUKAJ.

Nadaljuje se člansko državno prvenstvo na Otočcu

Ljubljana, 18.02.2011

Na Otočcu so članice včeraj odigrale prvi krog. Od osmih nosilk, se jih je v drugi krog uvrstilo šest. Izpadli sta tretja nosilka Mojca FIJAVŽ, ki srečanja ni odigrala oz. ga je predlala, v nadaljnje tekmovanje se je uvrstila njena nasprotnica Aleksandra LUKIČ, in peta nosilka Maša GRGAN. Mašo je izločila Tina RUPERT z izidom 64 63.Danes se tekmovanje nadaljuje z drugim krogom pri članih in čanicah ter s tekmami dvojic. TUKAJ.

V štirih poskusih le eden uspešen - Blaž Bizjak v polfinalu Nairobija

Ljubljana, 17.02.2011

Štiri predstavnike smo imeli v četrtfinalih turnirjev ta teden. V Zagrebu je bil v četrtfinalu moškega Futuresa Aljaž BEDENE. Aljaž je moral položiti lopar pred igralcem BiH, Mirzo BAŠIĆEM, ki je zmagal z rezultatom 64 63.Na članskem turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Indiji je v četrtfinalu igrala Anja PRISLAN. Tudi ona ni bila uspešna. Premagala jo je 2. nosilka na turnirju, Italijanka Nicole CLERICO z rezultatom 64 64. Še tretji poraz v četrtfinalu je doživela naša mladinka Julija JAUK v Nairobju. Poražena je bila z Ukrajinko Anastasiyo SHESTAKOVO 46 46. Da pa dan vendarle ni bil tako črn je v Keniji poskrbel mladinec Blaž BIZJAK. Blaž je zmagal še četrtič zapored in se uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je bil boljši od Romuna Leonarda MIHAESCUJA 63 64 in se bo v polfinalu pomeril z Avstrijcem Lucasom MIEDLERJEM. TUKAJ.

WTA Bogota - Polona Hercog doživela poraz

Ljubljana, 17.02.2011

Polona HERCOG je v drugem krogu 220.000 $ vrednega turnirja v Bogoti doživela poraz. Drugo nosilko na turnirju je presenetljivo premagala Hrvatica Petra MARTIĆ z rezultatom 62 63. Poloni v začetku letošnje sezone ne gre najbolje, bo pa poskušala formo najti na naslednjem turnirju, na katerega se seli iz Bogote. To je turnir v Acapulcu, kjer je lani igrala v finalu in bo letos branila lepo število točk.V Bogoti tako nimamo več predstavnic, saj sta Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ izpadli že pred tem. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu Zagreba, Bizjak in Jauk v četrtfinalu Nairobija

Ljubljana, 16.02.2011

Z ITF turnirja z nagradnim skladom 15.000 $, ki se igra v Zagrebu še naprej prihajajo razveseljive novice. Član naše Davis cup ekipe Aljaž BEDENE igra odlično in se je že uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z lahkoto odpravil domačina Mislava HIŽAKA z rezultatom 63 60. V četrtfinalu bo njegov nasprotnik igralec BiH, Mirza BAŠIĆ.Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Nairobiju, v Keniji, sta se tako Blaž BIZJAK kot Julija JAUK uvrstila v četrtfinale. Blaž je v tretjem krogu premagal Italijana Fabrizia ROSINIJA 62 63 in bo v četrtfinalu igral proti Eduardu Leonardu MIHAESCU (ROU). Julija JAUK je v drugem krogu dobila srečanje proti 2. nosilki Egipčanki Yasmin EBADA, ki je po vodstvu 62 21 srečanje predala. V četrtfinalu bo Julija igrala proti 5. nosilki, Ukrajinki Anastasiyi SHESTAKOVI. TUKAJ.

Člansko državno prvenstvo - zaenkrat brez presenečenj

Ljubljana, 16.02.2011

Na igriščih TC Otočec se je začelo dvoransko člansko državno prvenstvo. Pri članih nastopa 61 igralcev, ki so zaključili s kvalifikacijami in so danes začeli glavni turnir. Prva nosilca sta Tomislav TERNAR (Br-Mb) in Anže KAPUN (ŽtkMb), ki sta v prvem krogu tudi zanesljivo zmagala. Edini izmed nosilcev, ki je tekmovanje končal po prvem krogu je Marko NOVAK (Otočec), ki ga je izločil Erik KONIG (Koper) z rezultatom 64 63. Pri dekletih nastopa 36 igralk, ki so prav tako zaključile s kvalifikacijami, nastope v glavnem turnirju pa bodo začele v četrtek. Prvi nosilki pri dekletih sta Kaja PODOBNIK (Medvode) in Nina NAGODE (LTC). Vabljeni v TC Otočec na ogled teniških srečanj. TUKAJ.

Bedene, Prislan, Bizjak in Jauk uspešno začeli na turnirjih na Hrvaški, v Indiji in Keniji

Ljubljana, 15.02.2011

Na moškem Futuresu v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ je član naše izbrane vrste za nastop v Davisovem pokalu Aljaž BEDENE, po uspešno odigranih kvalifikacijah, zmagal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Premagal je Francoza Rudya COCOJA 63 57 61 in se bo v drugem krogu srečal z Mislavom HIŽAKOM iz Hrvaške. V prvem krogu pa ni uspelo zmagati Tilnu ŽITNIKU. Boljši je bil Švicar Michael LAMMER z rezultatom 62 61. Na teniškem turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ v Aurangabadu, v Indiji, je Anja PRISLAN preskočila prvo oviro. Premagala je Zainab ALI SAJJAD (IND) 6-2 0-6 6-4. V drugem krogu bo igrala proti Stefanie TAN iz Singapurja.Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Nairobiju, v Keniji je Blaž BIZJAK zmagal dvakrat. V drugem krogu je izločil Alexandra Thomasa GRABHERJA (AUT/6) 6-0 6-3 in bo sedaj za vstop v četrtfinale igral proti Italijanu Fabriziu ROSINI. V prvem krogu pa je bila uspešna tudi Julija JAUK. Premagala je Kenijko Torel SEDANI 60 60 in bo v drugem krogu igrala proti 2. nosilki, Egipčanki Yasmin EBADA. TUKAJ.

WTA Bogota - Polona Hercog dobila dramo, Maša Zec Peškirič izgubila

Ljubljana, 15.02.2011

Na WTA turnirju v Bogoti z nagradnim skladom 220.000 $ se je z živci navijačev poigrala Polona HERCOG. Odpor Francozinje Pauline PARMENTIER je strla šele v tretjem nizu, potem ko sta se prva dva končala v podaljšanih igrah. Dve uri in 5 minut sta igrali tekmici prva dva niza. Prvega je dobila v podaljšani igri Francozinja na 2, v drugem pa se je odvijala prava drama, saj je imela Francozinja že zaključne žoge za zmago, a je Polona te žoge uspela obraniti ter na koncu dobiti podaljšano igro z rezultatom 12-10. Očitno sta zamujeni priložnosti pri Francozinji pustili posledice, saj se v tretjem nizu ni več resneje upirala in Polona je tretji niz v 30. minutah dobila z rezultatom 62. Nasprotnica Polone HERCOG bo v drugem kjorgu zmagovalka srečanja med Čehinjo Zuzano ONDRASKOVO in Hrvatico Petro MARTIĆ. Maša ZEC PEŠKIRIČ izgubila v prvem krogu. Premagala jo je 5. nosilka Španka Carla SUAREZ NAVARRO z rezultatom 63 62. TUKAJ.

Ljubljana, Hala Tivoli, 4.- 6. marec 2011, Davisov pokal Slovenija - Finska

Ljubljana, 15.02.2011

V Ljubljani se od 4. - 6. marca obeta še ena izjemna teniška prireditev. Slovenija si bo preko Finske poskušala utreti pot proti svetovni skupini Davisovega pokala. Srečanje se bo odvijalo v Tivoliju na peščeni podlagi, igralci, trener in vodstvo TZS pa želi, da bi tokrat ljubitelji tenisa napolnili dvorano in pomagali našim igralcem do te, tako željene zmage.Tudi uvrstitve igralcev obeh ekip na svetovni lestvici zagotavljajo vrhunski tenis, še posebej dejstvo, da sta prvi imeni ekip Blaž KAVČIČ in Jarko NIEMINEN uvrščena na 83. oziroma 43. mesto lestvice ATP. Vstopnice za posamezno tekmo bodo stale 5 €, za celotno srečanje pa 10 € in so od danes že v prodaji na prodajnih mestih Eventima. Vse zanimive informacije pa lahko spremljate na, za to priložnost posebej izdelani spletni strani www.daviscup.si in na Facebooku. In kaj so pred srečanjem povedali nekateri člani ekipe. Poglejte TUKAJ.

Turnirja do 16 let osvojila Maks Tekavec in Sara Palčič

Ljubljana, 14.02.2011

Na igriščih TK Šport Plus v Ljubljani se je odvijal turnir fantov v kategoriji do 16 let. Slavil je Maks TEKAVEC (MaxLj), ki je v finalu premagal Roka KRIŽAJA (Ltc) z rezultatom 75 64. Sicer pa sta nosilce na turnirju presenetila Matija KAC (Topol), ki je izločil 7. postavljenega Jana Vita ŠUNTARJA (Tr-Kr), v četrtfinalu je nato izgubil s prav tako nepostavljenim Borom SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki je bil v prvem krogu usoden za 4. nosilca Aljaža CAJZEKA (Rogaška). SCHWEIGER MUŽAR je v polfinalu izgubil s kasnejšim zmagovalcem Maksom TEKAVCEM. Ptri dekletih do 16 let, ki so igrala v Domžalah je slavila Sara PALČIČ (Talos), ki je v finalu premagala Ano OPARENOVIČ (Celje) z rezultatom 46 61 64. TUKAJ.

V Zagrebu Aljaž Bedene v glavni turnir, v Keniji uspešen Blaž Bizjak, v Maroku izpadel Janez Semrajc

Ljubljana, 14.02.2011

Na moškem ITF turnirju v Zagrebu z nagradnim skladom 15.000 $ se je od naših igralcev uspelo čez zadnji krog kvalifikacij prebiti samo Aljažu BEDENETU. Aljaž je trikrat zmagal in sicer je v prvem krogu, v slovenskem obračunu, premagal Mateja LELJAKA 63 60, v drugem krogu pa Tristana Samuela WEISSBORNA (Aut) 62 63. V zadnjem krogu kvalifikacij je igral s Hrvatom Tonijem ANDROIĆEM in tudi od njega je bil boljši z rezultatom 67(2) 75 64. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s Francozom Rudyem COCOJEM. V glavnem turnirju pa bo nastopil tudi Tilen ŽITNIK, ki si je zagotovil povabilo organizatorja. Njegov prvi nasprotnik bo Švicar Michael LAMMER. Od ostalih naših igralcev so v prvem krogu izgubili Tom KOČEVAR DEŠMAN, Aleksander VUČKOVIČ in Aleš ŠVIGELJ. Na edinem Challengerju ta teden je v Maroku igral Janez SEMRAJC, ki je v prvih dveh krogih zmagal, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je izgubil z Romunom, 2. nosilcem v kvalifikacijah, Victorjem CRIVOIEM 64 36 36. Na ženskem ITF turnirju v Leimenu je nastopila Nika KOVAČ, ki je v prvem krogu srečanje proti Lisi BRINKMANN (Ger) po dobljenem prvem nizu 62 in pri zaostanku v drugem nizu 25, predala. V kvalifikacijah ITF turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ v Indiji je nastopila Janine KOLETA. Tudi ona je srečanje Singapurki Stefanie TAN, po izgubljenem prvem nizu 16, predala. Anja PRILAN bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala proti Indijki Zainab ALI SAJJAD. Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v kenijskem glavnem mestu Nairobi je uspešno začel Blaž BIZJAK. V prvem krogu je premagal Johna LUTAYYA iz Ugande z rezultatom 60 62. Julija JAUK bo v prvem korgu igrala proti Torel SEDANI iz Kenije. Na turnirju deklic do 14 let v Švici je v kvalifikacijah nastopila Blažka TRATNIK in izgubila v drugem krogu z Italijanko Anno Mario PROCACCI s 62 62. TUKAJ.

V Mariboru zmagala Anže Arh in Andrej Videc, v Litiji Lara Prosenjak in Maja Vengust

Ljubljana, 14.02.2011

V finalu turnirja A za dečke do 12 let v Mariboru je slavil 1. postavljeni igralec Anže ARH (ŽtkMb). V finalu je ugnal VEHOVEC Jana (Tenan) z rezultatom 61 60. Na B turnirju je slavil Andrej VIDEC (TkKam). V finalu je bil boljši od Jakoba KOMEL (Zklub) z rezultatom 64 61. V Litiji so igrale deklice. Tu je bila v A turnirju najboljša Lara PROSENJAK ( ŽtkMb), ki je v finalu premagala klubsko kolegico Anjo GAL s 64 60, v B turnirju pa je slavila Maja VENGUST (Celje), ki je bila boljša od Nike LOVRIČ (Domžale) z rezultatom 60 60. TUKAJ.

Končujejo se turnirji do 12 in 16 let v Litiji, Ljubljani, Mariboru in Domžalah

Ljubljana, 13.02.2011

Ta konec tedna so se na domačih teniških prizoriščih igrali turnirji v kategorijah do 12 in do 16 let za fante in dekleta. Dobili smo tudi že vse finaliste (razen na A turnirju deklic do 12 let), ki bodo o zmagovalcih odločali v ponedeljek. Na turnirju deklet do 16 let, ki se je igral v organizaciji TK Radomlje bosta v finalu igrali Sara PALČIČ (Talos) in Ana OPARENOVIČ (Celje). V isti kategorija sta pri fantih na turnirju Šport plusa v Ljubljani finalista postala Maks TEKAVEC (MaxLj) in Rok KRIŽAJ (LTC). Oba sta vse dosedanje tekme suvereno dobila. Finalna turnirja 3 A in B za dečke do 12 let sta se igrala v organizaciji ŽtkMb. Finalista na A turniju sta Anže ARH (Tr-Kr) in Jan VEHOVEC (Tenan), na B turnirju pa se bosta za zmago borila Andrej VIDEC (TkKam) in Jakob KOMEL (Zklub). Deklice so finalna turnirja 3 A in B do 12 let igrale v organizaciji TK AsLit. A turnir so organizatorji pripeljali do polfinala. Za vstop v finale se bodo pomerile Lara PROSENJAK (ŽtkMb) in Nika ZUPANČIČ (Otočec) ter Anja GAL (ŽtkMb) in Karin KRESAL (Koper). Na B turnirju manjka samo še finale. tega sta si priborili Nika LOVRIČ (Domžale) in Maja VENGUST (Celje). TUKAJ.

Naše igralke in igralci na mednarodni sceni ta teden

Ljubljana, 13.02.2011

Teden, ki je pred nami bo postregel z zanimivimi nastopi naših teniških igralk in igralcev. V Kolumbiji so na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ Polona HERCOG, Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ. V Indiji bo v Aurangabadu na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v glavnem turnirju nastopila Anja PRISLAN, v kvalifikacijah pa Janine KOLETA, na enako vrednem turnirju v Leimenu, v nemčiji je v kvalifikacije prijavljena Nika KOVAČ. Moški del je najbolj številčno zastopan na Croatia F1 v Zagrebu, kjer so v kvalifikacijskem žrebu Aljaž BEDENE, Tom KOČEVAR DEŠMAN, Aleš ŠVIGELJ, Aleksander VUČKOVIČ in Matej LELJAK, na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ v Maroku pa je z nastopi v kvalifikacijah in to uspešno, že začel Janez SEMRAJC. V prvih dveh krogih je premagal domačina Khalila NAJIA s 60 64 in Badra OUABDELMOUMENA s 61 60, za uvrstitev na glavni turnir pa mora zdaj premagati še drugega nosilca Victorja CRIVOIA. Od mladincev sta na ITF turnirju 5. ranga v Keniji prijavljena Blaž BIZJAK in Julija JAUK. V Švici je v kvalifikacijah turnirja TE 14 prijavljena Blažka TRATNIK. Vse rezultate bomo spremljali in o njih poročali na speltnih straneh TZS. TUKAJ.

Grega Žemlja osvojil Challenger v Avstraliji

Ljubljana, 13.02.2011

Grega ŽEMLJA je zmagovalec ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ v Caloundri, v Avstraliji. Zmagoviti niz je nadaljeval tudi v finalu, kjer se je za osvojitev svojega prvega letošnjega turnirja meril z domačinom Bernardom TOMICEM, 18. letnim Avstralcem, rojenim v Nemčiji, ki je trenutno na 208. mestu lestvice ATP. Grega je v prvem nizu za zmago moral v tie-break in ga še četrtič na turnirju osvojil, tokrat na (4), drugi niz pa je nato zanesljivo dobil s 63 in tako v sedmem poskusu osvojil še svoj drugi ATP Challenger turnir v karieri. Grega si je priigral 80 točk za lestvico ATP. Čestitke Gregi ! Vse reultate s turnirja najdete TUKAJ.

Na WTA turnirju v Bogoti začele tri, ostajata dve

Ljubljana, 12.02.2011

Na WTA turnirju v Bogoti z nagradnim skladom 220.000 $, ki se igra na pesku in se je začel včeraj s kvalifikacijami nastopajo tri naše igralke. Polona HERCOG bo na turnirju 2. nosilka in se bo v prvem krogu srečala s Francozinjo Pauline PARMENTIER. Maša ZEC PEŠKIRIČ bo v prvem krogu igrala proti 5. nosilki, Španki Carli SUAREZ NAVARRO. V kvalifikacijah je uspešno začela z nastopi Andreja KLEPAČ, ki je prvo nasprotnico, 2. nosilko na kvalifikacijskem turnirju, Američanko Julio COHEN premagala z rezultatom 36 61 63. V drugem krogu je bila njena nasprotnica Izraelka Julia GLUSHKO, ki pa je bila za Andrejo premočna in je na koncu slavila 64 64. Glavni turnir v katerem bomo tako imeli dve predstavnici se začenja v ponedeljek. TUKAJ.

Grega Žemlja finalist Challengerja v Avstraliji

Ljubljana, 12.02.2011

Grega ŽEMLJA nadaljuje z odličnimi predstavami v Avstraliji. Na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ se je uvrstil v finale. Potem, ko je v četrtfinalu izločil 4. nosilca, Avstralca Carstena BALLA, je bil v polfinalu boljši še od Tajca Danaia UDOMCHOKEJA, s katerim se je Grega letos že pomeril v tretjem krogu kvalifikacij za Aus open in ga v treh nizih premagal. UDOMCHOKE, ki je pred dvema tednoma dobil turnir Futures v Kambodži, pred štirimi leti pa je že zasedal visoko 77. mesto na lestvici ATP tudi tokrat ni bil kos ŽEMLJI. Grega je bil ponovno boljši v treh nizih, tokrat z rezultatom 61 06 76(6).V finalu se bo sedaj za osvojitev prvega letošnjega turnirja meril z domačinom Bernardom TOMICEM, 18. letnim Avstralcem, rojenim v Nemčiji, ki je trenutno na 208. mestu lestvice ATP. Novic iz Avstralije pa je zagotovo vesel tudi kapetan slovenske Davis cup reprezentance Blaž TRUPEJ, saj reprezentanco v začetku marca v Ljubljani čaka tekma s Finsko v Davisovem pokalu. TUKAJ.

Grega Žemlja v polfinalu Challengerja v Avstraliji

Ljubljana, 11.02.2011

Na Challengerju v Avstraliji z nagradnim skladom 50.000 $ se je Grega ŽEMLJA uvrstil v polfinale. V drugem krogu je z rezultatom 76(4) 76(4) izločil Kanadčana Philipa BESTERJA, v četrtfinalu pa še 4. nosilca, Avstralca Carstena BALLA, 198 cm visokega, 23. letnega levičarja, ki je na svetovni lestvici ATP trenutno uvrščen na 181. mesto. V polfinalu bo njegov nasprotnik Tajec Danai UDOMCHOKE, s katerim se je Grega pomeril v tretjem krogu kvalifikacij za Aus open in ga v treh nizih premagal. UDOMCHOKE je pred dvema tednoma dobil turnir Futures v Kambodži, sicer pa je ta 29. letnik pred štirimi leti zasedal visoko 77. mesto na lestvici ATP. TUKAJ.

Anja Prislan v četrtfinalu v Turčiji, Maša Zec Peškirič izgubila v Kolumbiji

Ljubljana, 10.02.2011

Maša ZEC PEŠKIRIČ je po dobrih predstavah, ki jih je prikazala na Pokalu federacij v Mariboru odpotovala v Kolumbijski Cali, kjer je nastopila na močnem ITF turnirju z nagradnim skladom 100.000 $. Očitno je naporen vikend in potovanje v Kolumbijo pustil posledice, saj je v Caliju v prvem krogu tesno izgubila srečanje z Brazilko Ano-Claro DUARTE z rezultatom 36 76(5) 46. Na precej manj kakovostno zaseden turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Antalyi pa nastopa Anja PRISLAN, ki v zadnjem času pridno nabira točke za svetovno lestvico in je trenutno na 609. mestu lestvice WTA. Tokrat je bila v prvem krogu uspešnejša od Francozinje Emilie BACQUET s 61 46 64. Pravo vrednost pa je njena zmaga v prvem krogu dobila potem, ko je v drugem krogu še enkrat zmagala. Njena nasprotnica v drugem krogu je bila 1. nosilka na turnirju Srbkinja Teodora MIRČIĆ, ki je trenutno uvrščena na 441. mesto lestvice WTA, Anja PRISLAN pa jre tudi njo gladko odpravila. rezultat je bil 64 63. V četrtfinalu se bo pomerila s Švedinjo Beatrice CEDERMARK, 17. letnico, ki še ni uvrščena na WTA lestvico, med mladinkami pa je na 235. mestu lestvice ITF. TUKAJ.

Grega Žemlja v četrtfinalu Challengerja v Avstraliji

Ljubljana, 09.02.2011

Na Challengerju v Avstraliji z nagradnim skladom 50.000 $ se je Grega ŽEMLJA uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je z rezultatom 76(4) 76(4) izločil Kanadčana Philipa BESTERJA in se bo v četrtfinalu srečal s 4. nosilcem Carstenom BALLOM iz Avstralije. 198 cm visoki, 23. letni levičar je na svetovni lestvici ATP trenutno uvrščen na 181. mesto. TUKAJ.

Slovenija s Kanado doma za obstanek v II. svetovni skupini Pokala federacij

Ljubljana, 09.02.2011

Na sedežu ITF je bil opravljen žreb Play-offa II. svetovne skupine Pokala federacij. Slovenija bo 16. in 17. aprila 2011 doma igrala z reprezentanco Kanade. Zmagovalec bo obstal v II. svetovni skupini Pokala federacij, poraženec pa se bo preselil v I. regionalno skupino (v primeru Slovenije bi ponovno izpadli v I. Evroafriško skupino). Trenutno najboljši kanadski igralki na svetovni lestvici zasedata 84. mesto (Rebecca MARINO) oz. 138. mesto ( Aleksandra WOZNIAK). Slovenija ima tako dobre možnosti da se obdrži v II. svetovni skupini pokala Fed. TUKAJ.

Končal se je turnir najmlajših v kategoriji 8 - 11 let

Ljubljana, 07.02.2011

V Mariboru se je konec tedna ob osrednjem dogodku, tekmi Pokala Federacij odvijal turnir najmlajših kategorij, deklic in dečkov starih od 8 - 11 let. Tudi tokrat je bila udeležba številna, saj se je v vseh kategorijah za nastope prijavilo 170 dečkov in deklic. Zmagovalci po posameznih kategorijah pa so postali: MINI tenis deklice - Cassiopea Kaja KRANER (ŽtkMb), MINI tenis dečki - Luka VENGUST (Celje), MIDI tenis deklice - Kristina KOFOL (Tenan), MIDI tenis dečki - Matic DIMIC (MaxLj), TENIS 10 let deklice - Živa FALKNER (Otoče), TENIS 10 let dečki Filip PLANINŠEK (ŽtkMb), TENIS 11 let deklice - Leelo OBRUL (Celje), TENIS 11 let dečki - Jan KUPČIČ (ŽtkMb). Vse rezulate najdete v datoteki TUKAJ.

Avstralija, Zda, Kolumbija, Turčija, Italija ta teden gostijo naše igralke in igralce

Ljubljana, 07.02.2011

V tednu, ki je pred nami bodo naši igralci in igralke na različnih koncih sveta v boju za nove točke svetovnih teniških lestvic. V San Joseju ZDA je na ATP turnirju z nagradnim skladom 531.000 $ Luka GREGORC izgubil v drugem krogu kvalifikacij s Kolumbijcem Robertom FARAHOM 57 75 26. Grega ŽEMLJA je še v Avstraliji , kjer je že začel z nastopi na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik James DUCKWORTH, ki je nastopil s posebnim povabilom, Grega ŽEMLJA pa je slavil z rezultatom 64 75. Janez SEMRAJC je bil v Italiji, kjer pa je na ATP Challengerju v Bergamu z nagradnim skladom 42.500 $ izgubil v 1. krogu kalifikacij z Antoniom COMPORTOM 46 57. Maša ZEC PEŠKRIČ je iz Maribora odletela na južnoameriško turnejo, ki jo začenja na 100.000 $ vrednem turnirju v Kolumiji. V Caliju bo v prvem krogu igrala z Brazilko Ano-Klaro DUARTE. Končala pa je z nastopi že Andreja KLEPAČ, ki je izgubila v kvalifikacijah z Brazilko Vivian SEGNINI 46 57. V Stockholmu se je Dalila JAKUPOVIČ poslovila že v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega turnirja. Italijanka Alice BALDUCCI jo je premagala s 36 62 76. V turčiji na turnirju z nagradnim skladom 10.000 dolarjev pa sta Janine KOLETA, ki je izgubila v prvem krogu kvalifikacij in Anja PRISLAN, ki bo zaigrala v glavnem turnirju. TUKAJ.

Nemke zmagale 4 - 1

Ljubljana, 06.02.2011

Andrea PETKOVIĆ je v prvem srečanju drugega dne Pokala federacij med Slovenijo in Nemčijo premagala Polono HERCOG, ki danes ni imela svojega dne. Naredila je preveč neprisiljenih napak, da bi se lahko resneje upirala danes odlični Petkovićevi. Ta je slavila s 61 62 in Nemčijo povedla v vodstvo 2 - 1. Zatem sta na igrišče prišli Julia GEORGES in Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je bila pred izjemno težko nalogo. Več kot 100 mest boljšo igralko na svetovni lestvici bi morala premagati in Sloveniji priigrati izenačujočo točko ter možnost, da bi odločala igra dvojic. Kljub Mašini dobri igri se to ni zgodilo. Izkušena GEORGES se ni pustila presenetiti in je slavila 64 63. Tekma dvojic tako ni odločala o ničemer več, kljub temu se je začela, vendar sta naši igralki Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG po izgubljenem prvem nizu, srečanje zaradi slabega počutja HERCOGOVE predali. Slovenija bo sedaj igrala za obstanek v II. svetovni skupni. Katera reprezentanca bo njen nasprotnik bo znano po žrebu, ki bo opravljen po vseh zaključenih dvobojih. Srečanje se bo odigralo 16. in 17. aprila 2011.Nekaj fotografij s srečanja Slovenija - Nemčija si lahko ogledate TUKAJ.

Winter cup - nobeni od štirih ekip se ni uspelo uvrstiti v finalni del

Ljubljana, 06.02.2011

Na najmočnejšem ekipnem tekmovanju z dolgoletno tradicijo v kategorijah do 14 in 16 let so ta konec tedna nastopale štiri slovenske ekipe. Fantom in dekletom v kategorijah do 14 in do 16 let se ni uspelo uvrstiti v finalni del prvenstva, ki se bo igral čez 14 dni. Fantje do 16 let so v prvem srečanju izgubili s Španijo 3-0, v razigravanju za 5.- 8. mesto pa še s Turčijo 2-1. Danes so v tekmi za 7. mesto premagali Dansko 2 - 1. Fantje do 14 let so v prvem srečanju izgubili s 1. nosilci Romuni 3-0, v razigravanju za 5.- 8. mesto pa še z domačini Švedi 3-0. Danes so v tekmi za sedmo mesto premagali Moldavijo 3-0. Dekleta do 16 let so v prvem srečanju premagala Portugalke 3-0, v tekmi za napredovanje v finalni del pa so izgubila s 1. postavljenimi Čehinjami 3-0. Danes so izgubila še srečanje za 3. mesto s Slovaško z rezultatom 1 - 2. Dekleta do 14 let so v prvi tekmi izgubila s 1. nosilkami Rusinjami 3-0. V razigravanju za 5.- 8. mesto so premagala Estonijo 3-0, danes pa so v tekmi za 5. mesto premagala še Bolgarijo 3 - 0. Žreb in podrobnejše rezultate srečanj najdete na strani TE TUKAJ.

V nedeljo naše igralke po odločilni točki

Ljubljana, 05.02.2011

Slovenke so po prvem dnevu srečanja Pokala Federacij v Mariboru lahko zadovoljne. Čeprav jim marsikdo glede na renome nasprotnic in mesta prvih dveh nemških igralk na svetovni lestvici ni pripisoval nobenih možnosti je po prvem dnevu rezultat 1 - 1. Videli smo dve odlični tekmi, zanimivi za gledalce, z vrsto lepih in težkih izmenjav udarcev vseh igralk in nenazadnje zmago naše prve igralke Polone HRECOG. S svojim nastopom je lahko zadovoljna tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, saj je kljub porazu prikazala tenis, ki obeta, tako da so v nedeljo odprte še prav vse možnosti za eno in drugo ekipo. Naše igralke si seveda želijo še bučnejšo podporo gledalcev in glede na prikazano si jo tudi zaslužijo. Zato vabljeni v dvorano LUKNA v nedeljo ob 12. uri, ko bosta najprej na igrišče stopili naša in nemška prva igralka, Polona HRECOG in Andrea PETKOVIĆ. Za njima si boste lahko ogledali dvoboj Julie GEORGES in Maše ZEC PEŠKIRIČ in nato še nastop Katarine SREBOTNIK, ki je tako odlično začela letošnjo sezono v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Slovenija - Nemčija neodločeno po prvem dnevu

Ljubljana, 05.02.2011

Nemčija je v Mariboru v srečanju Pokala federacij povedla proti Sloveniji 1-0 po zmagi Andreje PETKOVIĆ nad Mašo ZEC PEŠKIRIČ 63 64. V drugem srečanju je Polona HERCOG premagala Julio GEORGES 63 64 in izid izenačila na 1-1. V nedeljo bo tako še kako zanimivo. V prvem srečanju ob 12. uri bo Polona HERCOG igrala z Andreo PETKOVIĆ, sledi srečanje Maša ZEC PEŠKIRIČ proti Juliji GEORGES in nato še srečanje dvojic, ko bomo videli tudi Katarino SREBOTNIK. TUKAJ.

Winter cup - dekleta U16 poražena s Češko, fantje U16 s Turčijo, dekleta U14 zmagala

Ljubljana, 05.02.2011

Na Češkem, kjer igrajo naša dekleta do 16 let so v današnjem srečanju z domačinkami doživele poraz. Evo ZAGORAC je premagala Barbora KREJCIKOVA 64 60, Jassmino ŠTOR pa Petra ROHANOVA 60 60. Za Slovenijo ni nastopila Maša MARC, ki je ob prihodu na Češko zbolela.Naše bodo tako igrale za končno 3. mesto proti Slovaški. V finalni del sta se uvrstili Češka in Ukrajina. V Izmirju se fantje do 16 let borijo za 5. - 8. mesto. Po srečanju posamerznikov je bilo 1-1. Sebastijan GORŠIČ je izgubil proti Alpu HOROZU 60 62, v drugem srečanju pa je Maks TEKAVEC premagal Cerna ILKELA 76(4) 75. O zmagovalcu je odločala igra dvojic, ki sta jo dobila Turka proti Maticu ŠPECU in Maksu TEKAVCU 63 16 10-6. V Avstriji so naša dekleta do 14 let v drugem srečanju, ki se igra za razvrstitev od 5. - 8. mesta zmagala. Premagala so Estonijo 2 - 0. Manca PISLAK je premagala Birgit BURK 64 61, Nina POTOČNIK pa Eriko HENDSEL 61 75. Fantje U14 so igrali na Švedskem in bili žal neuspešni. V prvem krogu so bili poraženi z Romunijo, v igranju za razvrstitev od 5-8 mesta pa še s Švedsko. Nobenemu od naših igralcev ni uspelo osvojiti nobene točke za Slovenijo, vsi trije so namreč vsa srečanja izgubili. Igrali so Nik KRAPEŽ, Grega KOKALJ in Bor SCHWEIGER MUŽAR. TUKAJ.

Nastja Kolar poražena v polfinalu turnirja v Avstraliji

Ljubljana, 05.02.2011

V Avstraliji, na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, ki se je igral na trdi podlagi, je Nastja KOLAR končala z nastopi v polfinalu. Od nje je bila boljša njena vrstnica iz Kanade Eugenie BOUCHARD z rezultatom 63 75. Eugenie je na 549. mestu članske in na 16. mestu mladinske svetovne lestvice, medtem ko Nastja KOLAR trenutno zaseda 648. mesto članske lestvice, na kateri se bo s tem uspehom premaknila kar nekaj mest višje, na mladinski lestvici pa je trenutno na 23. mestu. V istem kraju se je igral ATP Challenger z nagradnim skladom 50.000 $, na katerem je nastopal Grega ŽEMLJA. Ta je med posamezniki izgubil že v prvem krogu, v konkurenci dvojic pa sta se z Paolom LORENZIJEM (Ita) uvrstila v polfinale, kjer sta danes izgubila s Kanadčanoma Philipom BESTERJEM in Petrom POLANSKYM. TUKAJ.

ITF Radenci - konec nastopov za naše predstavnike

Ljubljana, 04.02.2011

V Radencih smo ostali brez naših igralcev v vseh konkurencah mednarodnega ITF turnirja do 18 let. V četrtfinalu fantov je danes Matej LELJAK izgubil z Italijanom Christianom PERINTIJEM z rezultatom 16 46. Pri dekletih je Nino NAGODE premagala Čehinja Katerina SINIAKOVA 62 62, v igri dvojic pa je naš par Tina RUPERT in Tina MOHORČIČ izgubil proti nemško-češki postavi Katerina MATYSOVA-Barbora STEFKOVA. Čehinji sta bili boljši z rezultatom 36 64 10-4. TUKAJ.

Winter cup - dekleta U16 let zmagala, fantje U16 in dekleta U14 izgubili

Ljubljana, 04.02.2011

Ekipa deklet do 16 let je uspešno začela nastope na Winter cupu v skupini, ki igra na Češkem. Naša dekleta so v prvem srečanju premagala Portugalsko 3-0. Posamezni zmagi sta dosegli Eva ZAGORAC, ki je premagala VALE COSTA 61 61 in Jasmina ŠTOR z zmago nad SILVO 64 62, dobili pa sta tudi tekmo dvojic. Slovenke, ki so 4. nosilke bodo sedaj igrale odločilno tekmo za napredovanje s Čehinjami, ki so bile v prvem krogu proste. Kakšno težo dajejo tenisu na Češkem priča podatek, da bo tekmo Češke in Slovenije Češka televizija prenašala v živo. V Izmirju igrajo fantje do 16 let in so 4. nosilci. Tu je v prvem srečanju proti Španiji Matic ŠPEC izgubil z AYALO HERNADEZOM 67(3) 06 , Maks TEKAVEC je izgubil z ALCARAZOM IVORRO 16 46, tekmo dvojic pa sta izgubila Maks TEKAVEC in Sebastijan GORŠIČ 46 36. Slovenija bo zdaj igrala za 5-8 mesto, prvi nasprotnik je Turčija. V Avstriji, kjer nastopajo dekleta do 14 let je Manca PISLAK igrala prvo tekmo proti Rusinji Veroniki KUDERMETOVI in izgubila 57 26. Nina POTOČNIK je izgubila drugo srečanje posameznic, a je Rusinji Anastasiyi RYCHAGOVI odvzela niz. Končni izid je bil 57 64 61 za Rusinjo, Tekmo dvojic sta odigrali Manca PISLAK in Tamara ZIDANŠEK in izgubili 36 46. Naše igralke bodo igrale za 5-8 mesto, njihove nasprotnice pa bodo najprej Estonke. Rezultata fantov U14 iz Švedske še nimamo. TUKAJ.

Pokal Federacij - vabljeni danes in jutri v dvorano LUKNA v Mariboru

Ljubljana, 04.02.2011

Včeraj je bil v Mariboru opravljen žreb poteka srečanja Slovenija - Nemčija v II. svetovni skupini Pokala Federacij, ki se igra v soboto in nedeljo v dvorani Lukna v Mariboru. Žreb je določil, da se bosta v prvi tekmi sobotnega sporeda pomerili naša druga igralka Maša ZEC PEŠKIRIČ in nemška prva violina Andrea PETKOVIĆ. Srečanje se začne ob 13. uri. Za njima bosta na igrišče stopili naša prva igralka Polona HERCOG in druga nemška igralka Julia GEORGES. V nedeljo ob 12. uri začenjtata spored Polona HERCOG in Andrea PETKOVIĆ, za njima bosta igrali Maša ZEC PEŠKIRIČ in Julia GGEORGES, v zadnjem srečanju pa se bodo pomerile Polona HERCOG in Katarina SREBOTNIK ter Tatjana MALEK in Anna Lena GROENEFELD. Vabljeni na ogled srečanj v dvorano Lukna, saj bodo naše igralke zelo vesele vaše podpore, obeta pa se seveda tudi odličen tenis. Nekaj fotografij žreba poglejte TUKAJ.

Winter cup 2011 - štiri naše ekipe v kvalifikacijah

Ljubljana, 04.02.2011

Danes se začnejo tekmovanja v kvalifikacijah zimskega ekipnega prvenstva do 14 in 16 let. Naše ekipe bodo nastopale na štirih različnih prizoriščih. Ekipa fantov do 14 let je odpotovala na Švedsko, kjer bodo Grega KOKALJ, Nik KRAPEŽ in Bor SCHWEIGER MUŽAR v kraju Karlskrona igrali v skupini s Hrvaško, Nemčijo, Moldavijo, Poljsko, Romunijo, Švico in Švedsko. Dekleta do 14 let bodo nastopila v Ebreichdorfu v Avstriji, v postavi Nina POTOČNIK, Tamara ZIDANŠEK in Manca PISLAK. Igrala bodo v skupini z Avstrijo, Bolgarijo, Hrvaško, Estonijo, Nemčijo, Latvijo in Rusijo. Prvi nasprotnik naše ekipe so vedno težke Rusinje. Fantje do 16 let bodo igrali v Turčiji, v Izmiru. Zastopali nas bodo Matic ŠPEC, Maks TEKAVEC in Sebastijan GORŠIČ. V njihovi skupini so še Avstrija, Danska, Nizozemska, Portugalska, Srbija, Španija in Turčija. Njihov prvi nasprotnik bo Španija. Na Češko so odpotovala dekleta do 16 let, ki bodo igrala v kraju Vendryne. Za Slovenijo bodo igrale Eva ZAGORAC, Maša MARC in Jasmina ŠTOR. Za uvrstitev v finalni del se bodo borile z ekipami Češke, Grčije, Portugalske, Srbije, Slovaške in Ukrajine. Njihov prvi nasprotnik bo Portugalska. Igra se na izpadanje, določeni so nosilci skupin, igrata pa se dve tekmi posamezno in ena tekma dvojic. Najboljši dve ekipi se uvrstita na zaključni oz. finalni turnir. TUKAJ.

Tenisači v dobrodelni vlogi

Ljubljana, 04.02.2011

Da tenisači poleg uživanja v teniški igri in druženja po njej premorejo tudi občutek za sočloveka so dokazali rekreativni in veteranski igralci primorskih zimskih lig. Ti so namreč "Univerzitenemu medicinskemu centru onkološkega inštituta v Ljubljani", kot pomoč pri nabavi reagentov za raziskavo zdravila za rakasta obolenja podarili denarni znesek v višini 350 €.V imenu organizatorja je bil pri izročitvi čeka prisoten Franci Hrovat in največji posamezni donator g.Darko Bagon iz Prvačine. Ček je sprejela predstavnica medicinskega centra ga. Katja Babič.Tekst in foto: fh TUKAJ.

Pokal federacij - tiskovna konferenca

Ljubljana, 04.02.2011

V mariborskem Press centru srečanja za Pokal federacij med Slovenijo in Nemčijo, ki bo potekalo v dvorani LUKNA, v soboto in nedeljo, 5. in 6. februarja 2011, je bila v torek tiskovna konferenca, na kateri sta se predstavili obe ekipi, udeleženci srečanja pa so predstavnikom medijev nanizali svoja pričakovanja pred tem pomembnim srečanjem. Nemke se zavedajo vloge favoritinj in jo nameravajo tudi upravičiti, kljub temu pa o slovenski ekipi govorijo s spoštovanjem in poudarjajo, da gre za ekipno tekmovanje, kjer je končne izide vnaprej težko napovedovati. Sicer pa se v Mariboru dobro počutijo, igralke so zadovoljne z igriščem, ki je zelo dobro pripravljeno in včeraj sta obe ekipi že opravili prvi trening. Nekaj fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

ITF Radenci - Nina Nagode in Matej Leljak v četrtfinalu

Ljubljana, 03.02.2011

V Radencih so prireditelji turnir pripeljali do četrtfinala posamezno, v katerem bomo imeli Slovenci dva predstavnika. Matej LELJAK, na turnirju je 7. nosilec, se je moral v drugem krogu močno potruditi, da je strl odpor Rusa Alexeya KODULUKOVA. Rezulat je bil 67(7) 75 63. Za polfinale bo moral premagati Italijana Christiana PERINTIJA. Pri dekletih je Tina RUPERT izgubila z drugo nosilko, Čehinjo Kamilo PAVELKOVO 60 60, uspešna pa je bila 5. nosilka Nina NAGODE, ki je izločila Avstrijko Elbo KASUM 64 62. Njej na poti do polfinala stoji 3. nosilka, Čehinja Katerina SINIAKOVA. Predstavnici pa imamo še med dvojicami. Tina MOHORČIČ in Tina RUPERT sta v četrftfinalu premagali Čehinji Dominiko PATEROVO in Aleno POLETINOVO 63 75 in se bosta borili za nastop v finalu z 2. nosilkama, Nemko Katerino MATYSOVO in Čehinjo Barboro STEFKOVO. TUKAJ.

Nastja Kolar še naprej zmaguje, Tadeja Majerič izpadla v Maroku

Ljubljana, 03.02.2011

Nastja KOLAR je še naprej uspešna na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v avstralskem Burnieju. Potem, ko je v drugem krogu odpravila 168. igralko svetovne lestvice Caglo BUYUKAKCAY, je bila v četrtfinalu boljša še od 5. nosilke, domačinke Olivie ROGOWSKE, 253. igralke z lestice WTA. Rezultat je bil 16 61 63. Nastja se bo v polfinalu pomerila s Kanadčanko Eugenie BOUCHARD, vrstnico, ki je na mladinski svetovni lestvici uvrščena na 16. mesto, torej sedem mest pred Nastjo, na nedavnem odprtem prvenstvu Avstralije pa se je uvrstila v polfinale posameznic. Na enako vrednem turnirju v Maroku je Tadeja MAJERIČ izgubila v drugem krogu s Španko Laro ARRUABARRENA-VECINO z rezultatom 62 63. TUKAJ.

Blaž Kavčič v Zagrebu izgubil v drugem krogu

Ljubljana, 03.02.2011

Blaž KAVČIČ je končal z nastopi na ATP turnirju v Zagrebu z nagradnim skladom 450.000 €. Potem, ko se je prebil skozi kvalifikacije je v prvem krogu premagal Misho ZVEREVA, v drugem krogu pa je igral proti 8. nosilcu, Nemcu Michaelu BERRERJU, 61. igralcu svetovne lestvice. Nemec je bil boljši in je po uri in desetih minutah zmagal 64 61. TUKAJ.

Le še Nina Nagode, Tina Rupert in Matej Leljak ostali v turnirju v Radencih

Ljubljana, 02.02.2011

Na močnem mednarodnem ITF turnirju do 18 let v Radencih so v konkurenci posameznikov ostali le še trije naši predstavniki. Pri dekletih sta to Nina NAGODE, ki je v prvem krogu premagala Nermo CALUK iz BiH z rezultatom 46 76(5) 64 in bo v nadaljevanju turnirja igrala z Avstrijko Elbo KASUM ter Tina RUPERT, ki je bila boljša od Madžarke Alexe PIROK. Tina je slavila z rezultatom 61 63, v drugem krogu pa bo igrala z 2. nosilko, Čehinjo Kamilo PAVELKOVO. Tina MOHORČIČ, Lara KRALJ, Mojca FIJAVŽ, Julija JAUK in Hana UMEK so izgubile v prvem krogu. Pri fantih je napredoval v drugi krog Matej LELJAK, ki je bil boljši od Roberta DULE iz Hrvaške 64 76(3), Blaž BIZJAK je v prvem krogu zabeležil zmago proti Eriku OPALEKU iz Slovaške 61 63, a v naslednjem izgubil proti Marku TEPAVACU iz Srbije 75 64. V prvem krogu je izgubil tudi Marino KEGL, katerega je premagal Hrvat Tomislav DRAGANJA 75 63. Turnir se nadaljuje s tekmami drugega kroga v četrtek, ko bo ob 17. uri tudi slavnostna otvoritev. TUKAJ.

Nastja Kolar v četrtfinalu turnirja v Avstraliji, Tadeja Majerič v drugem krogu Rabata

Ljubljana, 02.02.2011

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Burnieju, v Avstraliji se je Nastja KOLAR uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je premagala 168. igralko ženske svetovne lestvice, Turkinjo Caglo BUYUKAKCAY 64 76. V četrtfinalu se bo pomerila z Avstralko Olivio ROGOWSKO, 253. igralko svetovne lestvice, ki je izločila eno najperspektivnejših mladih igralk, Rusinjo Irino KHROMACHEVO. Na turnirju z enakim nagradnim skladom v Maroku nastopa Tadeja MAJERIČ. Postavljena je za 8. nosilko in je bila v prvem krogu uspešna. Premagala je domačinko Lino BENNANI z rezultatom 61 75. V drugem krogu jo čaka Španka Lara ARRUABARRENA-VECINO. Na turnir je bila prijavljena tudi Dalila JAKUPOVIČ vendar je nato v žrebu glavnega turnirja ni bilo. TUKAJ.

ITF Radenci - začenja se glavni turnir

Ljubljana, 02.02.2011

V Radencih se danes začenjajo tekme glavnega turnirja ITF 18 2Radenci 2011". Iz kvalifikacij sta se v glavni turnir prebila dva naša predstavnika. Pri dekletih je to uspelo Mojci FIJAVŽ, pri fantih pa Blažu BIZJAKU, medtem ko so ostali naši predstavniki v kvalifikacijah izgubili. V drugem in zadnjem krogu pri fantih so izpadli še Dorian Tomaž JANEŽIČ, Gregor DOLINŠEK,Valentin HORVAT, Rok SITAR in Samo VRŠIČ. Kljub temu bo Slovenija imela v glavnem turnirju kar lepo zastopstvo. pri dekletih bodo nastopile Tina MOHORČIČ, Lara KRALJ, Nina NAGODE, Mojca FIJAVŽ, Julija JAUK, Hana UMEK in Tina RUPERT. Pri fantih bo zastopstvo nekoliko manjše, zastopali pa nas bodo Marino KEGL, Blaž BIZJAK, Aljaž CAJZEK in Matej LELJAK. Prireditelji pa ljubitelje tenisa vabijo tudi na uradno otvoritev turnirja, ki bo v četrtek, 3.2.2011 ob 17. uri v Teniškem centru Radenci. TUKAJ.

Pokal Federacij - danes ob 12. uri žreb v hotelu Piramida

Ljubljana, 02.02.2011

TZS obvešča vse zainteresirane in novinarje, da bo uradni žreb vrstnega reda srečanj Pokala federacij med Slovenijo in Nemčijo, ki se bo odvijal 5. in 6. februarja 2011 v dvorani LUKNA v Mariboru, v petek, 4.2.2011 ob 12.00 uri v hotelu Piramida, v Mariboru. Objavljamo tudi obrazec zahtevka za novinarske akreditacije, katerega izpolnite in pošljite na e-pošto info@teniska-zveza.si do četrtka, 3.2.2011. Podrobnejše informacije najdete v priponkah TUKAJ.

Grega Žemlja izpadel na ATP Challengerju v Avstraliji

Ljubljana, 01.02.2011

V avstralskem mestu Burnie poteka ta teden moški ATP Challenger z nagradnim skladom 50.000 $ in ženski ITF z nagradnim skladom 25.000 $. Na obeh turnirjih imamo oz. smo imeli naša predstavnika. Nastja KOLAR je bila v prvem krogu uspešna, saj je premagala Avstralko Danielle DOMINIKOVIĆ v treh nizih. Na Challengerju pa je nastopil Grega ŽEMLJA, ki je bil postavljen za tretjega nosilca, a mu je spodrsnilo že na prvi stopnici. Že v prvem krogu ga je namreč izločil domačin, 23. letni, trenutno 201. igralec lestvice ATP, Matthew EBDEN s 62 63. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.