prijava_e
Pokal federacij : Pokal federacij 2011 : Maribor: Slovenija v Nemčija

Pokal federacij 2011 - SLOVENIJA v NEMČIJA

 

 

SLOVENIJA - NEMČIJA 5. IN 6. FEBRUAR 2011

 
Nemke slavile v Mariboru, naše igralke sedaj v boj za obstanek v II. svetovni skupini Pokala Federacij

Maribor,  6.2.2011 

 

 

Andrea PETKOVIĆ je v prvem srečanju drugega dne Pokala federacij med Slovenijo in Nemčijo premagala Polono HERCOG, ki danes ni imela svojega dne. Naredila je preveč neprisiljenih napak, da bi se lahko resneje upirala danes odlični Petkovićevi. Ta je slavila s 61 62 in Nemčijo povedla v vodstvo 2 - 1. Zatem sta na igrišče prišli Julia GEORGES in Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je bila pred izjemno težko nalogo. Več kot 100 mest boljšo igralko na svetovni lestvici bi morala premagati in Sloveniji priigrati izenačujočo točko ter možnost, da bi odločala igra dvojic. Kljub Mašini dobri igri se to ni zgodilo. Izkušena GEORGES se ni pustila presenetiti in je slavila 64 63. Tekma dvojic tako ni odločala o ničemer več, kljub temu se je začela, vendar sta naši igralki Katarina SREBOTNIK in Polona HERCOG po izgubljenem prvem nizu, srečanje zaradi slabega počutja HERCOGOVE predali. Slovenija bo sedaj igrala za obstanek v II. svetovni skupni. Katera reprezentanca bo njen nasprotnik bo znano po žrebu, ki bo opravljen po vseh zaključenih dvobojih. Srečanje se bo odigralo 16. in 17. aprila 2011. 

V nedeljo naše igralke po odločilni točki

Maribor, 6.2.2011

 

Slovenke so po prvem dnevu srečanja Pokala Federacij v Mariboru lahko zadovoljne. Čeprav jim marsikdo glede na renome nasprotnic in mesta prvih dveh nemških igralk na svetovni lestvici ni pripisoval nobenih možnosti je po prvem dnevu rezultat 1 - 1. Videli smo dve odlični tekmi, zanimivi za gledalce, z vrsto lepih in težkih izmenjav udarcev vseh igralk in nenazadnje zmago naše prve igralke Polone HRECOG. S svojim nastopom je lahko zadovoljna tudi Maša ZEC PEŠKIRIČ, saj je kljub porazu prikazala tenis, ki obeta, tako da so v nedeljo odprte še prav vse možnosti za eno in drugo ekipo. Naše igralke si seveda želijo še bučnejšo podporo gledalcev in glede na prikazano si jo tudi zaslužijo. Zato vabljeni v dvorano LUKNA v nedeljo ob 12. uri, ko bosta najprej na igrišče stopili naša in nemška prva igralka, Polona HRECOG in Andrea PETKOVIĆ.  Za njima si boste lahko ogledali dvoboj Julie GEORGES in Maše ZEC PEŠKIRIČ in nato še nastop Katarine SREBOTNIK, ki je tako odlično začela letošnjo sezono v konkurenci dvojic. 

 
 
Po prvem dnevu neodločeno

Maribor, 5.2.2011

 

Nemčija je v Mariboru v srečanju Pokala federacij povedla proti Sloveniji 1-0 po zmagi Andreje PETKOVIĆ nad Mašo ZEC PEŠKIRIČ 63 64. V drugem srečanju je Polona HERCOG premagala Julio GEORGES 63 64 in izid izenačila na 1-1. V nedeljo bo tako še kako zanimivo. V prvem srečanju ob 12. uri bo Polona HERCOG igrala z Andreo PETKOVIĆ, sledi srečanje Maša ZEC PEŠKIRIČ proti Juliji GEORGES in nato še srečanje dvojic, ko bomo videli tudi Katarino SREBOTNIK.

 

 

Uradni žreb poteka srečanja Slovenija - Nemčija

Maribor, 4.2.2011 

 

Danes je bil v Mariboru opravljen žreb poteka srečanja Slovenija - Nemčija v II. svetovni skupini Pokala Federacij, ki se igra v soboto in nedeljo v dvorani Lukna v Mariboru. Žreb je določil, da se bosta v prvi tekmi sobotnega sporeda pomerili naša druga igralka Maša ZEC PEŠKIRIČ in nemška prva violina Andrea PETKOVIĆ. Srečanje se začne ob 13. uri. Za njima bosta na igrišče stopili naša prva igralka Polona HERCOG in druga nemška igralka Julia GEORGES. V nedeljo ob 12. uri začenjtata spored Polona HERCOG in Andrea PETKOVIĆ, za njima bosta igrali Maša ZEC PEŠKIRIČ in Julia GGEORGES, v zadnjem srečanju pa se bodo pomerile Polona HERCOG in Katarina SREBOTNIK ter Tatjana MALEK in Anna Lena GROENEFELD. Vabljeni na ogled srečanj v dvorano Lukna, saj bodo naše igralke zelo vesele vaše podpore, obeta pa se seveda tudi odličen tenis.

Tiskovna konferenca
Maribor 2.2.2011

 

V mariborskem Press centru srečanja za Pokal federacij med Slovenijo in Nemčijo, ki bo potekalo v dvorani LUKNA, v soboto in nedeljo, 5. in 6. februarja 2011, je bila v torek tiskovna konferenca, na kateri sta se predstavili obe ekipi, udeleženci srečanja pa so predstavnikom medijev nanizali svoja pričakovanja pred tem pomembnim srečanjem. Nemke se zavedajo vloge favoritinj in jo nameravajo tudi upravičiti, kljub temu pa o slovenski ekipi govorijo s spoštovanjem in poudarjajo, da gre za ekipno tekmovanje, kjer je končne izide vnaprej težko napovedovati. Sicer pa se v Mariboru dobro počutijo, igralke so zadovoljne z igriščem, ki je zelo dobro pripravljeno in včeraj sta obe ekipi že opravili prvi trening. Nekaj fotografij si lahko ogledate v galeriji.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.