prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Junij 2010

Arhiv novic - junij 2010

Porazi Leljaka, Bedeneta in Kočevar Dešmana

Ljubljana, 30.06.2010

Vsi trije Slovenci, ki so danes nastopili na ITF Futures tekmovanjih v Srbiji in Italiji, so izgubili. Andraž Bedene je v prvem krogu 10.000 dolarskega tekmovanja v Beogradu s 64 63 izgubil proti Bolgaru Grozdanovu, Tom Kočevar Dešman na istem tekmovanju s 64 60 proti Madžaru Balazsu, Matej Leljak pa je v drugem krogu 15.000 dolarskega tekmovanja v Bolonji s 60 61 izgubil proti Italijanu Arnaboldiju. Preberi več TUKAJ.

Davisov pokal 2010 - naši na Otočcu proti Bolgariji

Ljubljana, 30.06.2010

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo od 9. do 11. julija na Otočcu v okviru II. evroafriške skupine pomerila z Bolgarijo. Med četverico izbrancev kapetana Blaža Trupeja so tri standardna imena - Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Luka Gregorc, poškodovanega Aljaža Bedeneta pa bo zamenjal mladi Blaž Rola. Slovenski moški tenis že nekaj časa napreduje z velikimi koraki, zato ne čudi, da je kratkoročen, letošnji cilj tereprezentance preboj v višji razred svetovnega ekipnega tenisa. Lani ji je spodletelo na zadnji oviri, ko je tesno izgubila v Latviji, letos pa ima, tudi ob ugodnem žrebu, lepe možnosti, da z dvema zmagama po devetih letih Slovenijo znova popelje v prvo evroafriško skupino.Slovenska reprezentanca se bo na Otočcu zbrala v nedeljo, v primeru zmage pa bodo odločilno tekmo za napredovanje sredi septembra igrali proti starim znankam Irski ali Litvi. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - Katarina Srebotnik izpadla

Ljubljana, 30.06.2010

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je izgubila oba včerajšnja dvoboja v Wimbledonu, letošnjem tretjem turnirju za grand slam. Srebotnikova je v paru s Čehinjo Kvete Peschke najprej izgubila četrtfinalni obračun v ženskih dvojicah, v poznih večernih urah pa še dvoboj v mešanih dvojicah z njenim partnerjem z Bahamov - Markom Knowlesom.Za Srebotnikovo in Pechkejevo je bila usodna ameriško-kazahstanska kombinacija Vania King-Jaroslava Švedova, ki je zmagala s 3:6, 7:5 in 6:3, v mešanih dvojicah pa je našo nekdanjo najboljšo igralko in teniškega igralca z Bahamov ugnala tajvansko-avstralska naveza Chan Yung-Jan/Paul Hanley, ki je zmagala s 3:6, 6:3 in 7:5. Preberi več TUKAJ.

Naša reprezentanca do 14 let v boju za peto mesto

Ljubljana, 29.06.2010

V francoskem Royanu potekajo kvalifikacije za evropsko ekipno prvenstvo za fante do 14 let. Naša reprezentanca ki je bila v vlogi drugega nosilca in ki nastopa v postavi Maks Tekavec, Rok Križaj, Domen Gostinčar in Žiga Gaber, kapetan reprezentance je Aleš Šporn, je v prvem krogu z 2/1 izgubila proti Češki, v boju za uvrstitev od petega do osmega mesta pa z 2/1 premagala Ciper. Jutri se bo za peto mesto Slovenija pomerila z Nizozemsko. Preberi več TUKAJ.

V Kranju se začenja Triglav Open 2010

Ljubljana, 29.06.2010

Jutri se bo na igriščih teniškega kluba Triglav Kranj začel glavni turnir mednarodnega prvenstva za fante in dekleta do 16 let, ki nosi ime Triglav Open 2010. Med prijavljenimi je tudi veliko naših igralcev, več možnosti za dober rezultat pa imajo vsaj na papirju dekleta. Jasmina Štor in Zagorac Eva sta prva in druga nosilka, med fanti pa je najviše postavljen Blaž Bizjak, ki je peti nosilec. Začetek jutrišnjih dvobojev je ob 9. uri. Preberi več TUKAJ.

Leljaku prva ATP točka, Grega Žemlja izgubil, Kavčič zmagal

Ljubljana, 29.06.2010

Matej Leljak je na 15.000 dolarskem ITF turnirju v Italiji osvojil svojo prvo ATP točko, saj je s 62 62 v prvem krogu premagal slovitega Italijana Omarja Camporeseja. Na ATP challenger turnirju v nemškem Braunschweigu (nagradni sklad je 106.500 EUR) je naš prvi lopar Grega Žemlja v prvem krogu s 62 76 izgubil proti Švicarju Stephanu Bohliju. Blaž Kavčič je bil na ATP challengerju z nagradnim skladom 85.000 EUR v italijanskem Torinu bolj uspešen, saj je v prvem krogu s 62 60 premagal Francoza Laurenta Recouderca; v drugem krogu se bo Blaž pomeril s prvim nosilcem Italijanom Potitom Staracejem (ATP 58). Preberi več TUKAJ.

Nastja poražena med posameznicami in uspešna v dvojicah

Ljubljana, 29.06.2010

Nastja Kolar je letošnje nastope v Wimbledonu v konkurenci mladink posamezno končala v drugem krogu. Njena nasprotnica Čehinja Denisa Allertova je bila v drugem in tretjem nizu boljša, kar je zadostovalo za njeno končno zmago z 26 63 64. Nastji je za uteho pripadala zmaga v prvem krogu dvojic. Skupaj s Slovakinjo Chantal Skamlovo sta s 61 62 premagali Čilenko Brito in Argentinko Sol Eskenazi. Preberi več TUKAJ.

Matej Leljak v glavnem turnirju ITF Futuresa v Italiji

Ljubljana, 28.06.2010

Mladi slovenski teniški igralec iz Maribora Matej Leljak (letni 1993) uspešno začenja svojo profesionalno pot, saj je v kvalifikacijah 15.000 dolarskega ITF Futures tekmovanja v Italiji dvakrat zmagal in se s tem uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v boju za svojo prvo ATP točko pomeril s slovitim italijanskim igralcem Omarjem Camporesejem (letnik 1968), ki je leta 1992 že bil na 18. mestu lestvice ATP. Camporese na tekmovanju nastopa s povabilom. V Italiji pa je svoje nastope že končal Blaž Rola, ki je v prvem krogu glavnega turnirja s 64 64 izgubil proti domačino Marcu Violi. Mednarodno tekmovanje iz serije Futures se igra tudi v Beogradu, kjer sta se v glavni turnir iz kvalifikacij uvrstila Andraž Bedene in Tom Kočevar Dešman. Andraž je svoj finalni kvalifikacijski dvoboj proti Srbu Nikoli Bubniču sicer izgubil, a je že pred dvobojem vedel, da bo kot prvi nosilec kvalifikacij srečni poraženec, kar je prav gotovo vplivalo na njegovo igro. Ta teden na različnih ATP challeneger turnirjih nastopajo tudi Žemlja, Kavčič in Gregorc. Žemlja se bo v prvem krogu glavnega turnirja tekmovanja v nemškem Braunschweigu pomeril s Švicarjem Bohlijem, Kavčič se bo v prvem krogu glavnega turnirja tekmovanja v italijanskem Torinu pomeril s Francozom Recoudercom, Gregorc pa je zaigral v kvalifikacijah challengerja v ameriški Winnetki, a v finalu izgubil proti Kandčanu Duclosu. Preberi več TUKAJ.

Srebotnikova uspešna tudi v konkurenci mešanih parov

Ljubljana, 28.06.2010

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik, ki v Wimbledonu v mešanih dvojic ne igra s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim je letos osvojila Roland Garros, temveč z Markom Knowlesom z Bahamov, je bila uspešna tudi v drugem krogu. Srebotnikova in Knowles, ki sta na "sveti travi" peta nosilca, sta s 4:6, 6:2 in 6:3 premagala britansko dvojico. Potem ko sta Srebotnikova in Knowles danes premagala Ukrajinko z britanskim potnim listom Eleno Baltacha v paru s Kennethom Skupskijem, se bosta v tretjem krogu pomerila z boljšo dvojico iz obračuna David Marrero/Alexandra Dulgheru (Špa/Rom) - Paul Hanley/Yung-Jan Chan (Avs/Tpe/12).Srebotnikova med ženskimi dvojicami nastopa v paru s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta letos zaigrali v finalu Roland Garrosa. V Wimbledonu sta šesti nosilki in sta že napredovali v četrtfinale, kjer ju čaka dvoboj z ameriško-kazahstansko navezo Vania King - Jaroslava Švedova. Preberi več TUKAJ.

Lep uspeh Kristine Novak na "Smrikva bowlu"

Ljubljana, 27.06.2010

Kristina Novak je na enem najmočnejših turnirjev na svetu za dečke in deklice do 10 let, ki ima ime Smrikva bowl in se igra v Puli, letos pa se ga je udeležilo preko 100 tekmovalcev iz 30 držav, dosegla odličen rezultat. V polfinalu je po odlični igri izgubila s kasnejšo zmagovalko Jeleno Vuković iz Srbije z rezultatom 9/4. Kristina je v januarju 2010 zmagala na še enem izredno močnem turnirju Lemon bowl v Rimu in z uvrstitvijo v polfinale Smrikve dokazala, da spada med najbolj talentirane igralke v svoji kategoriji .Kristinin uspeh so dopolnili tudi ostali člani slovenske ekipe:Tina Cvetkovič in Matic Podlipnik sta se uvrstila med 16 najboljših, Anja Gal in Tom Ašič Kovač sta izgubila v 2. kolu, Lijan Benedejčič in Jan Kupčič pa v 1. kolu. V tolažilnem delu turnirja je Jan Kupčič dosegel 2.mesto. TUKAJ.

Blaž Rola v polfinalu izgubil

Ljubljana, 26.06.2010

Blaž Rola je po četrtfinalni zmagi nad Avstrijcem Philipom Langom v polfinalu 10.000 dolarskega ITF Futures tekmovanja v Beogradu izgubil. S 62 61 je Blaža premagal Nicolas Reissig, ki prav tako kot Lang prihaja iz Avstrije. V Beogradu so se danes začele že kvalifikacije naslednjega 10.000 dolarskega ITF turnirja, v prvem krogu pa sta Tom Kočevar Dešman in Andraž Bedene zmagala. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - Srebotnikova v četrtfinalu

Ljubljana, 26.06.2010

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v ženskih dvojicah skupaj s Čehinjo Kveto Peschke napredovala v četrtfinale. Slovensko-češka naveza je v tretjem krogu s 7:5 in 6:3 premagala italijanski par Sara Errani - Roberta Vinci, v četrtfinalu pa se bosta pomerili z zmagovalkama dvoboja King/Shvedova Vs Petrova/Stosur. Katarina bo znova nastopila v ponedeljek in to v konkurenci mešanih dvojic, saj se bosta s partnerjem Markom Knowlesom v drugem krogu pomerila z Britancema Skupskim in Baltacho. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - uspešen začetek za Nastjo Kolar

Ljubljana, 26.06.2010

Slovenska teniška igralka Nastja Kolar, ki je v Wimbledonu šesta nosilka v mladinskem delu turnirja, je napredovala v drugi krog. Kolarjeva je v svojem prvem nastopu v Wimbledonu v prvem krogu s 6:3 in 6:2 premagala Danko Kovinić iz Črne gore, v drugem krogu pa se bo pomerila s Čehinjo Deniso Allertovo. Nastja bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, njena soigralka je Slovakinja Chantal Skamlova, za uvod pa se bosta pomerili s Čilenko Brito in Argentinko Sol Eskenazi. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - Katarina in Kveta zlahka v osmino finala

Ljubljana, 25.06.2010

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke sta se zlahka uvrstili v tretji krog v konkurenci ženskih dvojic, saj sta s 63 61 premagali špansko-ameriško navezo Ruano Pascual/Shaughnessy. Naslednji nasoprotnici "naših" sta Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - Katarina in Kveta znova danes

Ljubljana, 25.06.2010

Katarina Srebotnik in njena soigralka v dvojicah Čehinja Kveta Peschke se bosta danes še drugič "podali v boj". Njuni nasprotnici bosta Španka Ruano Pascual in Američanka Shaugnessy. Še v drugič pa v tej konkurenci ne bomo gledali Polone Hercog, ki je skupaj s Hrvatico Petro Martič s 76 46 64 izgubila prvi dvoboj proti sedmima nosilkama Američanki Raymond in Avstralki Stubbs. Preberi več TUKAJ.

Radenska open 2010 - brez naših v četrtfinalu posamezno

Maribor, 25.06.2010

Mateju Leljaku, Maši Marc in Maši Šmic, ki so edini "preživeli" uvrstitev v tretji krog mednarodnega tekmovanja do 18 let, ki se igra v Mariboru, se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale. Matej je s 63 62 izgubil proti Italijanu Amerigu Continiju, Maša Šmic s 61 75 proti Čehinji Barbori Krejcikovi, še najbliže napredovanju pa je bila Maša Marc, ki je dobro namučila drugo nosilko Slovakinjo Viktorijo Malovo, preden je izgubila s 26 75 63. Tudi v konkurenci dvojic v četrtfinalu ni "pravih slovenskih dvojic", saj edini dve Slovenki, ki sta še ostali v žrebu, Maša Marc in Julija Jauk igrata v paru s tujima igralkama. Preberi več TUKAJ.

Žemlja za las ob četrtfinale, Rola brez težav

Ljubljana, 24.06.2010

Grega Žemlja je izgubil dvoboj drugega kroga ATP Challenger turnirja v nemškem Marburgu proti Grigorju Dimitrovu. Bolgar je bil od našega igralca boljši s 36 63 76. Z uvrstitvijo v četrtfinale pa nobenih težav ni imel Blaž Rola, ki igra na ITF Futures turnirju v Beogradu, saj je v drugem krogu s 64 52 premagal osmega nosilca Čeha Michala Schmida. Blažev nasprotnik v četrtfinalu bo Avstrijec Philip Lang. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik preko prve ovire v dvojicah

Ljubljana, 23.06.2010

Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Pescke, šesti nosilki med dvojicami na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu, sta v prvem krogu premagali Američanko Jill Craybas in Novozelandko Marino Erakovic s 6:2 in 7:5. Srebotnikova in Pesckejeva bosta v drugem krogu igrali z zmagovalkama v dvoboju med Belorusinjo Jekaterino Džehalevič in Tatjano Pouček ter Španko Virginio Ruano Pascual in Američanko Meghann Shaughnessy. TUKAJ.

Radenska Open 2010 - naše vrste več kot prepolovljene

Maribor, 22.06.2010

Na mednarodnem prvenstvu za fante in dekleta do 18 let v Mariboru, ki nosi ime Radenska Open 2010, se je število slovenskih igralcev, ki bodo zaigrali tudi v drugem krogu konkurence posameznikov, več kot prepolovilo. Zanesljivo zmago s 61 61 je zabeležil edini med nosilci, ki prihajajo iz naših vrst, Matej Leljak, pri dekletih pa sta že izpadli "naši" nosilki Nina Nagode in Julija Jauk. Lepo zmago je zabeležila Maša Marc, ki je premagala 15. nosilko Angležinjo Alice Hopkins. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja začel z zmago, uspešen tudi Blaž Rola

Ljubljana, 22.06.2010

Grega Žemlja je v prvem krogu 30.000 evrov "vrednega" ATP challenger turnirja v Nemčiji s 64 61 premagal domačega igralca Bastiana Knittla, v drugem pa se bo pomeril z bolgarskim kvalifikantom Grigorjem Dimitrovom. Svoje nastope na ITF Futures turnirju v Beogradu je uspešno začel tudi Blaž Rola. V prvem krogu je s 62 64 premagal ukrajinskega kvalifikanta Vadima Alekseenka. Na tem turnirju igra tudi Andraž Bedene, ki se bo jutri pomeril s prvim nosilcem Črnogorcem Goranom Tošičem. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon - konec slovenskih nastopov med posamezniki

Ljubljana, 22.06.2010

Drugi dan wimbledonskega teniškega turnirja je v posamični konkurenci pomenil konec nastopov za slovenske igralce. Po Poloni Hercog je izpadel tudi Blaž Kavčič, ki ga je s 4:6, 6:2, 6:2 in 6:4 premagal Poljak Lukasz Kubot. Med boljšimi igralci se v 2. krog ni uspelo prebiti Špancem Fernandu Verdascu, Juan Carlosu Ferreru, Nicolasu Almagru, Ciprčanu Marcosu Baghdatisu in Avstralki Samanthi Stosur. Triindvajsetletni Ljubljančan, ki je nastopil že na tretjem letošnjem turnirju za veliki slam, prvič pa na glavnem turnirju Wimbledona, je dvoboj s 50. igralcem sveta dobro začel. Dobil je prvi niz, a pozneje se je izkazalo, da je Poljak boljši tekmec. Predvsem je njegova igra bolj primerna za travo, saj odlično servira. Tako je dosegel kar 17 asov (v "winerjih" je bilo kar 78:32 v korist Poljaka), njegov prvi servis je bil kar 75 odstoten, storil pa je le štiri dvojne napake, Kavčič devet. Slovenec je storil nekaj manj neizsiljenih napak kot tekmec, kar pa mu ni zadostovalo, da bi lahko ogrozil zmago Poljaka. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja prvi nosilec na ATP Challengerju v Marburgu

Ljubljana, 21.06.2010

Kar nekoliko v senci dogajanj v Wimbledonu bodo ostali teniški turnirji po svetu....Grega žemlja bo nastopil na 30.000 evrskem ATP challenger turnirju v nemškem Marburgu, kot prvi nosilec se bo pomeril z domačim igralcem Bastianom Knittlom. V Nemčiji bo na nastopil tudi Tom Kočevar Dešman - na ITF Futures turnirju v Folfsburgu se bo v prvem krogu pomeril z drugim nosilcem Rusom Kumantsovim. Andraž Bedene in Blaž Rola sta Srbiji, kjet se bosta v prvem krogu ITF Futures turnirja v Beogradu pomerila s Črnogorcem Goranom Tošičem oziroma Ukrajincem Vadimom Alekseenkom. Preberi več TUKAJ.

Igralke Triglava z zmago proti Idriji državne prvakinje

Ljubljana, 21.06.2010

Igralke teniškega kluba Triglav Kranj so na domačem terenu v odločilni tekmi (play-offu) prve in druge ekipe po rednem delu prve ženske članske lige premagale vrstnice iz Idrije in osvojile naslov državnih prvakinj. Tekma se je v osvojenih dvobojih sicer končala z 2 proti 2, v osvojenih nizih je bilo 4 proti 4, Triglavanke pa so osvojile precej več iger kot nasprotnice (37/29). Za Triglav sta zmagali Barbara Mulej in Sončka Jazbinšek, za Idrijo pa Polona Reberšak in dvojica Polona Reberšak/Nina Nagode. Preberi več TUKAJ.

Hercogova izgubila proti Shvedovi, Kavčič jutri

Ljubljana, 21.06.2010

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je izpadla v prvem krogu letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu. Za najboljšo slovensko igralko na lestvici WTA je bila usodna Kazahstanka Jaroslava Švedova, ki je zmagala s 6:1 in 6:4. Trenutno najboljša slovenska igralka, ki je bila v Wimbledonu prvič uvrščena neposredno na glavni turnir (lani je igrala kvalifikacije), proti 30. nosilki ni imela pravih možnosti. Kazahstanka je ves čas vršila pritisk in Mariborčanko silila v napake, na koncu pa jih je naredila 33. Slovenka, ki ji ni šel prvi servis, se je razigrala šele ob koncu dvoboja, ko pa je bilo prepozno. "Vidi se, da nimam pravih izkušenj z igro na travi, brez teh pa take igralke, kot se je danes prikazala Švedova, ne morem premagati. Doslej sem v travi igrala le v mladinski konkurenci ter dva dvoboja lani, to pa je občutno premalo. Vsekakor pa nisem razočarana, porazi so sestavni del športa, žalovati pa ne morem tudi zaradi tega, ker me je premagala odlična igralka," je dejala Hercogova, ki nastopa tudi v igri dvojic, njena partnerica je Hrvatica Petra Martič. Slovensko-hrvaški par bo prvi dvoboj odigral jutri, jutri pa bo nastopil tudi edini moški predstvanik Slovenije v glavnem turnirju Blaž Kavčič, ki se bo v tretjem dvoboju dneva na igrišču številka sedem pomeril s Poljakom Lukaszem Kubotom. Preberi več TUKAJ.

Odprto prvenstvo Velenja od 8 do 11 let

Velenje, 20.06.2010

Šaleški teniški klub iz Velenja je bil organizator odprtega prvenstva za dečke in deklice v kategorijah od 8 do 11 let. Tekmovanje je sicer motil dež, a prizadevni organizatorji so bili kos vsem težavam in so tekmovanje zaključili v predvidenem času. V najstarejši kategoriji tenis do 11 let sta slavila Nick Cmager (ŽTK) in Maša Perica (Zklub), Tin Krstulovič pa je z zmago v kategoriji tenis do 10 let poskrbel, da je eno od prvih mest "ostalo doma". Preberi več TUKAJ.

Kapun in Reberšakova tudi poletna članska državna prvaka

Radenci, 20.06.2010

V finalu poletnega državnega prvenstva za člane in članice, ki se je danes končalo v Radencih, sta zmagala prvopostavljena igralca. Anže Kapun je v štirh nizih (moški finalni dvoboj se igra na tri dobljene nize) s 46 62 63 63 premagal Tomislava Ternarja, Polona Reberšak pa v treh nizih s 61 26 63 Niko Kovač. Anže in Polona se tako lahko pohvalita z osvojitvijo tako zimskega kot tudi poletnega naslova državnega prvaka. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon 2010 - prva od naših na igrišče Polona Hercog

Ljubljana, 20.06.2010

Jutri se začenja glavni turnir Wimbledona, tretjega letošnjega tekmovanja, ki šteje za Grand Slam, tekmovanja, ki ima pri večini igralcev največjo "težo". Letos bomo Slovenci v glavnem turnirju posameznikov imeli tri predstavnike: Blaž Kavčič se bo v prvem krogu pomeril s Poljakom Kubotom, Polona Hercog že jutri s Kazahstanko Yaroslavo Shvedovo, v glavnem turnirju mladinskega dela turnirja pa bo zaigrala Nastja Kolar. Preberi več TUKAJ.

Mednarodno prvenstvo do 18 let v Mariboru

Maribor, 19.06.2010

Na igriščih Železničarskega teniškega kluba Maribor se bodo jutri začele kvalifikacije mednarodnega prvenstva do 18 let, ki nosi ime "Radenska Open 2010". Na tekmovanju ne bomo videli naše najboljše igralke v tej kategoriji Nastje Kolar, ki bo kot šesta igralka sveta nastopila v mladinskem turnirju Wimbledona, zaigrali pa bodo vsi drugi, ki kaj "pomenijo" v svetu tenisa: Matej Leljak, Bruno Šteh, Domen Vertot, Nina Nagode, Julija Jauk in Maša Šmic, če naštejemo samo najboljše, ki bodo zaigrali v glavnem turnirju. Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre v finalu ITF turnirja v Mount Pleasantu

Ljubljana, 19.06.2010

Petra Rampre, 30-letna slovenska igralka, ki že dolgo živi in igra v ZDA, je na 10.000 dolarskem ITF tekmovanju v ameriškem mestu Mount Pleasant v polfinalu s 64 57 61 premagala domačinko Megan Falcon, v finalu pa se bo pomerila s še eno ameriško igralko in sicer Lauren Davis. Druge Slovenke na mednarodnih tekmovanjih t ateden niso bile tako uspešne, saj so Andreja Klepač, Tadeja Majerič in Dalila Jakupovič izgubile že v prevm krogu. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik druga v Eastbournu

Ljubljana, 19.06.2010

Slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik/Kveta Peschke je izgubila finale na WTA teniškem turnirju v Eastbournu. V super podaljšani igri namesto tretjega niza sta Američanka Lisa Raymond in Avstralka Rennae Stubbs zmagali s 13:11. Devetindvajsetletna Srebotnikova in šest let starejša Čehinja sta se navkljub porazu učvrstili na tretjem mestu lestvice dvojic, ki služi kot kvalifikacijsko sito za uvrstitev na zaključni turnir sezone, ki bo konec oktobra v Dohi. Na turnirju bodo namreč nastopili le štirje najboljši pari sezone. Srebotnikova in Peschkejeva sta povsem skupaj tudi na razpredelnici dvojic, saj Velenjčanka zaseda 13. mesto, Čehinja pa štirinajsto. Preberi več TUKAJ.

Za naslov Kapun in Ternar ter Reberšak in Kovač

Radenci, 19.06.2010

Na državnem prvenstvu za člane in članice v Radencih sta se v moško finale pričakovanu uvrstila prvi nosilec Anže Kapun in tretji nosilec Tomislav Ternar. Oba igralca sta bila tudi finalista letošnjega dvoranskega državnega prvenstva, zmagal pa je Kapun. Pri članicah bomo v finalu gledali obračun prve nosilke in prav tako letošnje dvoranske državne prvakinje Polone Reberšak ter Nike Kovač, ki že nekaj let spada med najbolj obetavne mlade slovenske igralke, a ima obilo smole s poškodbami, tako da še ni v celoti razvila svojega potenciala. Polona Reberšak lahko z zmago med posameznicami osvoji kar dva naslova državne prvekinje, saj je skupaj z Mojco Fijavž osvojila prvo mesto v konkurenci dvojic, državna prvaka pri članih pa sta postala Rok Jarc in Tilen Žitnik. Oba finalna dvoboja posamezno bosta na sporedu v nedeljo ob 10.00. Preberi več TUKAJ.

Luka Janša med gledalce poslal Ambroža Kodeljo

Radenci, 17.06.2010

Na državnem prvenstvu za člane in članice, ki se igra v Radencih, je v drugem krogu Luka Janša s 61 57 63 premagal osmega nosilca Ambroža Kodeljo, izgubil pa je tudi sedmi nosilec Matic Možek, ki ga je s 63 62 premagal Martin Rmuš. Že v četrtfinalu bomo tako gledali dvoboj prvega nosilca Anžeta Kapuna in "skritega favorita" Martina Rmuša, po napovedih strokovnjakov pa lahko enega ali drugega do naslova državnega prvaka zaustavi le še Tomislav Ternar. Pri dekletih se je v drugem krogu z zmago nad peto nosilko Teo Palandačič izkazala "veteranka" Anja Prislan, bilo je 61 46 61, odlično pa je zaigrala tudi prva nosilka Polona Reberšak, ki je brez izgubljene igre premagala Martino Rošker. Preberi več TUKAJ.

Slovan z zmago nad Ptujem v prvi ligi

Ljubljana, 17.06.2010

Igralci ŠD Slovan Ljubljana so v odločilni tekmi za uvrstitev v prvo moško teniško ligo v gosteh s 5/2 premagali ekipo Ptuja, obe ekipi pa ste se v play-off uvrstili kot zmagovalki 2. lige, skupin A in B. Vse je bilo odločeno že po posamičnih dvobojih, saj so Slovanovci povedli z neulovljivih 4/1, igranje dvojic je bila zato zgolj nepotrebna formalnost. Za goste so zmagali Janez Semrajc, Miha Mlakar, Stepan Khotulev in Rok Popov Ledinski, za domačine pa je edino posamično zmago dosegel tujec v ekipi Hrvat Ivor Lovrak. Preberi več TUKAJ.

Ekipa ŽTK Maribor prvak lige do 12 let

Ljubljana, 17.06.2010

Ekipa dečkov in deklic do 12 let iz Železničarskega teniškega kluba Maribor je letošnji prvak ligaškega tekmovanja do 12 let. Na zaključnem tekmovanju v Kopru (play-offu) so ŽTK-jevci v polfinalu s 43 premagali vsrtnike iz ekipe Kolektor Taubi, v finalu pa kar s 61 še ekipo Kopra, ki je v drugem polfinalu s 43 premagala ekipo AS Litija. Za ŽTK Maribor so v play-offu zaigrali: Nejc Sitar, Matej Muhič, Nick Cmager, Aljaž Kramberger, Saša Klaneček, Zala Dovnik in Lara Prosenjak. Preberi več TUKAJ.

Rok Sitar in Ana Oparenovič zmagala na OP do 16 let

Ljubljana, 17.06.2010

Na igriščih teniškega kluba TC Ljubljana in As Litija se je pred dnevi končalo odrpto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Pri fantih je zmago slavil prvi nosilec Rok Sitar, ki je v finalu s 62 62 premagal drugega nosilca Aljaža Cajzeka, pri dekletih pa je zmagala Ana Oparenovič, četrta nosilka turnirja, ki je finalni dvoboj proti sedmi nosilki Maši Karanovič dobila s 76 63. Preberi več TUKAJ.

Igor Vučko po treh zmagah na vrhu druge ljubljanske lige

Ljubljana, 17.06.2010

Ljubljanska rekreacijska liga za posameznike je po "začetnih dneh grmenja in dežja", ujela prvotno načrtovani ritem, odigrana so bila tri kola. V prvi ligi je na vrhu Robert Kukovica, ki pa mu s tekmo manj "za ovratnik diha" Boštjan Kreutz. V drugi ligi se je na vrh po seriji treh zmag začasno prebil Igor Vučko, ki pa ima tekmo več, in samo vprašanje časa je, kdaj ga bosta prehitela neporažena Blaž Mostar in Darko Puhan. V tretji ligi "kraljuje" Grega Kordež, ki je v treh tekmah zabeležil tri gladke zmage, brez poraza po dveh tekmah pa je tudi še Grega Gruber. V četrti ligi sta na vrhu Bojan Bajt in Marjan Landeker, na tretjem mestu pa je Tomaž Jakopin, ki se bo z morebitno tretjo zmago pridružil vodilnima v boju za sam vrh. Pri dekletih je v edini do sedaj odigrani tekmi Ilonka Vučko s 63 61 premagala Urško Bratušek Zavadlal. Preberi več TUKAJ.

8. odprto prvenstvo Slovenije za veterane v Domžalah

Ljublajna, 17.06.2010

V Domžalah se je končalo 8. odprto prvenstvo Slovenije za veterane, ki se ga je udeležilo 84 igralcev iz osmih držav. Naši igralci so bili seveda v "večini", dosegli pa so tudi nekaj prvih mest, in sicer Sebastijan Leber, Ivo Beliš, Jože Koleta, Bojan Miklavčič, Bogdan Andrejašič in Vesna Stanko. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo za člane - favoriti brez večjih težav naprej

Ljubljana, 16.06.2010

Na državnem prvenstvu za člane in članice je bil danes odigran prvi krog v konkurenci posamezno in en krog v konkurenci dvojic, kjer je udeležba, milo rečeno, "žalostna" (igra šest dvojic pri članih in štiri pri članicah). Od nosilcev je bil samo Ambrož Kodelja proti Janošu Žibratu na "resni preizkušnji", ostali so se brez večjih težav uvrstili v drugi krog, kar velja tudi za prvega nosilca Anžeta Kapuna, ki je s 62 60 premagal Žigo Papeža. Omeniti velja še to, da se je drugi nosilec turnirja Tadej Turk odjavil zaradi bolezni, kar odpira možnost za dobro uvrstitev vsem igralcem v spodnji polovici žrebne tabele. Preberi več TUKAJ.

Tudi Grega in Maša izgubila v drugem krogu

Ljubljana, 16.06.2010

Vsi slovenski kvalifikacijski nastopi so se v letrošnjem Wimbledonu končali v drugem krogu. Po včerajšnjem porazu Alajža Bedeneta v drugem krogu proti Turku Ilhanu sta danes izgubila še Grega Žemlja, s 36 63 16 ga je premagal Hrvat Ivan Dodig, ter Maša Zec Peškirič, od katere je bila s 62 62 boljša Grkinja Eleni Daniilidou. Preberi več TUKAJ.

Posavsko-dolenjska rekreativna liga 2010

Krško, 15.06.2010

Vodilna ekipa letošnje lige, sicer letos prvič vključena v ligo, ekipa LOGING-PAGRAS iz Dolenjskih Toplic, je v 8. kolu v gosteh z drugo ekipo TK BREŽICE iztržila le neodločen izid, čeprav bi bil rezultat lahko tudi 4:2 za domačine. Presenečenje je pripravil Mišo Merslavič in z neugodno igro presenetil Zdeneta Lavriča, ki je sicer vodil že s 6:2, ter zmagal v tie-breaku. Tako sta na vrhu lestvice po točkah izenačeni ekipi TK BREŽICE I, zmagovalna ekipa lige zadnja tri leta, ter nova ekipa v ligi, LOGING-PAGRAS. Za vodilno mesto na lestvici bo odločala njihova medsebojna, sicer zaostala tekma 3.kola.V vseh ekipah se pozna, da v ligo vstopajo mlajši igralci, nekdaj aktivni tekmovalci, ki so dopolnili 35 let, kar je pogoj za igranje. Žal pa so prisotne tudi poškodbe, saj je dvojni zlom noge vodilnemu igralcu ekipe organizatorja, Primožu Gajšku onemogočil nadalnje igranje v ligi. Vprašljivo je celo igranje v jesenskem delu.Tako so splavale po vodi tudi ambicije ekipe TK Krško-Pivnica Apolon po visoki uvrstitvi na lestvici po letošnji okrepitvi z igralcem Matjažem Kukovičičem, ki je izpolnil »bonus« za nastopanje v ligi.Torej še bo vroče na teniških igriščih v teh sicer že tako vročih dneh. Preberi več TUKAJ.

Danes se začenja poletno državno člansko prvenstvo

Radenci, 15.06.2010

V Radencih se bo danes s kvalifikacijami za moške začelo poletno držabno prevenstvo za člane in članica. Med udeleženci glavnega turnirja ni najboljših slovenskih igralcev, tako da sta prva nosilca Anže Kapun (9. mesto na članski lestvici) in Polona Reberšak (8. mesto na članski lestvici). Lanska poletna državna prvaka sta Anže Kapun in Diana Nakič, ki pa letos ni med prijavljenimi igralkami. Direktor državnega prvenstva Jernej Jakopina vse ljubitelje tenisa vabi na otvoritev, ki bo jutri ob 18.00 v teniškem centru v Radencih. Preberi več TUKAJ.

Polfinale in zmaga za Roka Križaja v Tuzli

Tuzla, 15.06.2010

Rok Krizaj je na memorialu "Gorana Tanoviča", mednarodnem tekmovanju do 14 let v Tuzli, ki je visokega drugega ranga, med posamezniki dosegel polfinale, kjer je po ogorčenem boju s 64 76 moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu turnirja in prvemu nosilcu Rusu Bogdanu Bobrovu, sicer 25. igralcu med 14-letniki na lestvici TE. Med dvojicami je bil Rok še bolj uspešen in je skupaj s Hrvatom Orlandom Popovičem zmagal turnir. Preberi več TUKAJ.

Wimbledon - Aljaž Bedene uspešen v prvem krogu kvalifikacij

Ljubljana, 14.06.2010

Aljaž Bedene je v prvem krogu kvalifikacij tretjega letošnjega tekmovanja za Grand Slam v Wimbledonu s 62 36 64 premagal Francoza Thierryja Ascioneja, ki na ATP lestvici za posameznike zaseda 163. mesto, Danes bi moral na igrišče tudi Grega Žemlja, a je bil njegov dvoboj z Brazilcem Ciaom Zampierijem prestavljen na jutri. Jutri bo torej "slovenski dan", saj bosta zaigrala tudi Bedene (v drugem krogu se bo pomeril s Turkom Marselom Ilhanom) in Maša Zec Peškirič. Njena nasprotnica v prvem krogu kvalifikacij je Kolumbijka Catalina Castano. Preberi več . TUKAJ.

Grega Kokalj zmlel konkurenco, pri dekletih Hana Mraz

Otočec, 13.06.2010

Na Otočcu se je končalo poletno državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 let.Pri dečkih je državni prvak postal prvi nosilec Grega Kokalj (AS Litija), ki je tudi v finalu proti drugemu nosilcu Svenu Lahu (Ptuj) potrdil odlično formo, ki jo je kazal v prejšnih krogih državnega prvenstva, in finalni dvoboj dobil celo brez izgubljene igre. Grega je s tem naslovu zimskega dvojnega prvaka dodal še dvojni poletni naslov. Pri deklicah pa smo bili priča presenečenju, saj je prva nosilka Anette Ščulac (Maja) z 26 63 61 izgubila proti peti nosilki Hani Mraz (Triglav Kranj). Da bo Hana odlično zaigrala na letošnjem poletnem državnem prvenstvu in da utegne premagati tudi "nedotakljivo" Anette Ščulac, je nakazala že z zmago na mednarodnem tekmovanju v Kopru. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola prvič v karieri na najvišji stopnički

Maribor, 13.06.2010

Blaž Rola je zmagal na mednarodnem ITF Futures tekmovanju v Mariboru. V finalnem dvoboju je z 26 64 64 premagal sedmega nosilca Madžara Gorgyja Balazsa in s tem prvič v svoji karieri stopil na najvišjo stopničko odra za podelitev priznanj na kakšnem od profesionalni tekmovanj v posamični konkurenci. Zmagoslavje med posamezniki je začinil še z zmago v dvojicah, saj je skupaj s klubskim kolego Martinom Rmušem prvo mesto osvojil tudi v tej konkurenci. Preberi več TUKAJ.

Žemlja in Bedene dobila nasprotnika v Wimbledonu

Ljubljana, 13.06.2010

Slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene sta na današnjem žrebu dobila tekmeca v kvalifikacijah za letošnji tretji turnir za grand slam v Wimbledonu. Žemlja se bo v prvem krogu pomeril z Brazilcem Caiom Zampierijem, 209. igralcem na lestvici ATP, Bedene pa s Francozom Thierryjem Ascionijem, 163. igralcem na svetu. Žemlja se bo v primeru zmage v drugem krogu pomeril z zmagovalcem hrvaško-španskega dvoboja Ivan Dodig - Guillermo Olaso, Bedeneta pa čaka boljši iz turško-belgijskega obračuna Marsel Ilhan - Ruben Bemelmans. Prireditelji najbolj prestižnega teniškega turnirja na svetu bodo v ponedeljek izžrebali tudi ženske kvalifikacijske pare, od Slovenk pa bo v bobnu Maša Zec Peškirič. Žreb za glavni turnir, ki bo na sporedu od 21. junija do 4. julija, bo v petek, 18. junija. Na njem bosta zagotovo nastopila Polona Hercog in Blaž Kavčič TUKAJ.

Slovan boljši od večnega mestnega tekmeca Olimpije

Ljubljana, 13.06.2010

Včeraj je bilo v Tivoliju že osmo srečanje ljubljanskih teniških klubov Olimpije in Slovana, drugo leto zapored pa so bili boljši tenisači iz Kodeljevega - Slovan je slavil s končnim rezultatom 26:21. Srečanje se je odigralo v vseh starostnih veteranskih kategorijah 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+ in pa v skupni kategoriji veterank. V vsaki starostni kategoriji so se odigrale štiri tekme posamezno in po dve tekmi dvojic. Med Slovanovci so se s po dvema zmagama ( posamezno in dvojice ) še posebej izkazali : Pavle Žerjav, Vili Ameršek, Iztok Šetina, Dušan Ilovar,Matjaž Frece, Andrej Pergar in Bojana Dornig Kavčič, sicer pa je potrebno čestitati vsem, ki so v soboto nastopili v Tivoliju. TUKAJ.

DP 12 - v finalu Kokalj in Lah ter Ščulac in Mraz

Otočec, 12.06.2010

Na državnem prvenstvu za dečke in deklice do 12 let David Detiček v polfinalu ni mogel pripraviti še enega presenečenja in je s 62 64 izgubil z drugim nosilcem Svenom Lahom, prvi nosilec Grega Kokalj pa je v drugem polfinalu kar z dvakrat 60 odpravil Nejca Sitarja. V konkurenci deklic se bosta za naslov državne prvakinje pomerili Anette Ščulac in Hana Mraz, prva je v polfinalu s 61 61 premagala Blažko Tratnik, druga pa s 63 61 Moni Potrč. Državna prvaka v konkurenci dvojic sta postala Grega Kokalj in Nejc Sitar, v finalu sta s 61 60 premagala Nika Hribarja in Nejca Lavrenčiča, pri deklicah pa sta slavili Blažka Tratnik in Hana Mraz, ki sta v finalu s 57 62 10/7 premagali Moni Potrč in Silvijo Perošo. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola še drugič v finalu - prva zmaga?

Maribor, 12.06.2010

V polfinalu mednarodnega ITF Futures tekmovanja, ki poteka na igriščih TK Branik, je Blaž Rola z 26 62 64 premagal Nemca Alexandra Flocka in bo tako imel še drugo priložnost prvič zmagati na kakšnem profesionalnem tekmovanju (prvič je to priložnost zamudil v Kamniku). Drugi slovenski polfinalist Aljaž Bedene je Madžaru Gyorgyju Balazsu dvoboj zaradi poškodbe predal že takoj po začetku. Preberi več TUKAJ.

Tina Rupert v četrtfinalu Avvenira

Ljubljana, 11.06.2010

Na 46. mednarodnem tekmovanju v Milanu, ki ima ime Avvenire, je Tina Rupert z uvrstitvijo v četrtfinale dosegla lep rezultat. Z odlično igro je klonila šele proti 1. nosilki Čehinji Krejcikovi z rezultatom 75 36 26. Tekmovanje, kjer so zmagovali znameniti igralci kot so Borg, Lendl, Edberg, Ivaniševič, Hingis, itd., je najprestižnejše tekmovanje v Evropi do 16 let in zato pomeni še toliko lepši uspeh Tine Rupert. TUKAJ.

Moni Potrč premagala 2. nosilko Sašo Klaneček

Otočec, 11.06.2010

Na državnem prvenstvu za dečke in deklice do 12 let je v četrtfinalu konkurence posameznikov prišlo še do nekaj presenečenj. David Detiček je po zmagi nad tretjim nosilcem Goručanom premagal še petega nosilca Klemna Nikolaša, še bolj pa je z zmago nad drugo nosilko Sašo Klaneček presenetila Moni Potrč. Izpadla je tudi tretja nosilka Zala Dovnik, njena "krvnica" je bila Blažka Tratnik. V finalu dvojic se bodo pomerili prva Lah in Kokalj ter Hribar in Lavrenčič pri dečkih, pri deklicah pa Tratnik in Mraz ter Peroša in Potrč. Preberi več TUKAJ.

V Mariboru slovenski finale?

Maribor, 11.06.2010

V četrtfinalu mednarodnega ITF Futures tekmovanja v Mariboru je prvi nosilec Aljaž Bedene zanesljivo s 61 63 premagal Martina Rmuša, Blaž Rola pa s 76 63 drugega nosilca Ukrajinca Denysa Molchanova. V polfinalu se bo Aljaž pomeril z Madžarom Gyorgyjem Balazsom, Blaž pa z Nemcem Alexandrom Flockom. Naši igralci so na tekmovanju v Mariboru že zabeležili eno prvo mesto, in sicer v konkurenci dvojic, kjer sta Martin Rmuš in Blaž Rola v finalu s 63 63 premagala španski par Marti/Perez. Na ITF Futures tekmovanju v ZDA pa je edini slovenski predstavnik na tem tekmovanju v četrtfinalu izgubil. Luko Gregorca je z 26 63 64 premagal Američan Venus. Preberi več TUKAJ.

DP 12 - David Detiček in Žana Lapajne presenetila

Otočec, 11.06.2010

Na državnem prvenstvu za dečke in deklice do 12 let, ki se igra na Otočcu, je v drugem krogu prišlo do dveh presenečenj. David Detiček (Brežice) je s 75 26 62 premagal tretjega nosilca Amadeja Goručana (Celje), Žana Lapajne (Idrija) pa gladko s 63 63 četrto nosilko Silvijo Perošo (Koper). V konkurenci dvojic velja omeniti zmago Nejca Lavrenčiča (N. Gorica) in Nika Hribarja (Otočec) proti tretjima nosilcema Klemnu Nikolašu in Žanu Žmavcu (oba Kranj). Preberi več TUKAJ.

Bedene, Rmuš, Rola in Gregorc v četrtfinalu

Maribor, 10.06.2010

V četrtfinalu mednarodnega ITF Futures turnirja v Mariboru bomo gledali slovenski obračun, v katerem se bosta pomerila prvi nosilec Aljaž Bedene in domačin Martin Rmuš. Aljaž je v drugem krogu s 75 61 premagal Varaždinca Mislava Hižaka, Martin pa je presenetljivo gladko s 61 61 z igrišča "odpihnil" petega nosilca Kanadčana Stevena Dieza. Tretji Slovenec, ki bo nastopil v četrtfinalu, je Blaž Rola, s 63 64 je premagala Kolumbijca Sebastiana Serrana, medtem ko je Miha Mlakar v boju za četrtfinale s 63 60 izgubil proti tretjemu nosilcu Nemcu Alexandru Flocku. V ZDA je v drugem krogu uspešno zaigral tudi Luka Gregorc, s 64 64 je premagal domačina Alexandra Domijana, v četrtfinalu pa se bo Luka pomeril s še enim Američanom in sicer Michaelom Venusom. Preberi več TUKAJ.

Vič Open in Žigonov memorial 2010 - Komar in Koleta prva

Ljubljana, 10.06.2010

Pred dnevi se je na teniških igriščih v Viču končalo 25. tekmovanje Vič Open za veterane v kategoriji 35+ in 33. Žigonov memorial v kategoriji 45+. V finalu "mlajših veteranov" sta zaigrala Sandi Petkovšek (Vrhnika) in Tone Komar (Olimpija Ljubljana), za las pa je bil s 46 64 10-4 boljši slednji. Pri "starejših veteranih" je slavil Jože Koleta (Slovan Ljubljana), ki je v finalu s 60 64 premagal Miloša Kunavarja (Domžale). Preberi več TUKAJ.

DP 12 - prvi krog v znamenju zmag favoritov

Otočec, 09.06.2010

Na državnem prvenstvu za dečke in deklice do 12 let je bil danes dokončan prvi krog v konkurenci posameznikov ter prvi in drugi krog v konkurenci dvojic. Še največje presenečenje se je zgodilo v dvoboju drugega kroga dvojic med nepostavljenima Galom Kebričem in Vidom Keršičem ter sedmima nosilcema Luko Miklavčičem in Žanom Gorenec Diematom, ki sta s 36 64 10-4 dobila prva. Vid Keršič, ki se je v glavni turnir uvrstil preko kvalifikacij, se je zelo dobro odrezal tudi med posamezniki, saj je namučil tretjega nosilca Amadeja Goručana in mu celo uspel odvzeti drugi niz. Preberi več TUKAJ.

Veterani Branika in ŽTK-ja v play-offu

Maribor, 09.06.2010

Medtem ko se je vzhodna skupina veteranske teniške lige že končala, morajo na zahodu odigrati še nekaj tekem. ŽTK in Branik (oba Maribor) sta si po rednem delu zagotovila prvo in drugo mesto ter s tem napredovanje v play-off, na katerem bodo nastopile štiri najboljše ekipe rednega dela. Za ovratnik jima je vseskozi dihala ekipa ŠTK iz Velenja, ki je napredovanje zapravila v zadnjem krogu, in sicer zaradi previsokega poraza proti neposrednemu tekmecu "Ajzenponu". Na zahodu v tem trenutku najbolje kaže ekipama Triglava iz Kranja in Domžalam, ki še nista okusili grenkobe poraza. Preberi več TUKAJ.

Mednarodna tekmovanja - Slovenke na štirih različnih turnirjih

Ljubljana, 09.06.2010

Maša Zec Peškirič je v prvem krogu 1000.000 dolarskega ITF tekmovanja v Marseillu s 64 62 premagala domačinko De Gubernatis, v drugem pa s 64 60 izgubila s prvo nosilko Hrvatico Petro Martič. Na 25.000 dolarskem tekmovanju v poljskem Szczecinu sta Diana Nakič (v glavni turnir se je uvrstila preko kvalifikacij) in Dalila Jakupovič izgubili v prvem krogu, Tadeja Majerič in Petra Rampre pa sta bili na 25.000 dolarskih tekmovanjih v Budimpešti oziroma El Pasu v prvem krogu uspešni. Preberi več TUKAJ.

Martin Rmuš premagal Djokoviča

Maribor, 09.06.2010

Na mednarodnem prvenstvu iz serije ITF Futures v Mariboru so po zmagah v prvem krogu konkurence posameznikov do novih ATP točk prišli Aljaž Bedene, Martin Rmuš, Blaž Rola in Miha Mlakar, realne možnosti za zmago pa sta imela tudi Tomislav Ternar in Tom Kočevar- Dešman. Aljaž Bedene je po nekaj tednih znova zaigral (poškodba zapestja) in zanesljivo s 61 61 premagal Italijana Vannija. Martin Rmuš se je pomeril s Srbom Djokovičem (Markom, bratom Novaka Djokoviča) in ga premagal v treh nizih s 36 64 64. Blaž Rola je imel v osmem nosilcu Madžaru Kornelu Bardoczkemu zelo dobrega in izkušenega nasprotnika, ki pa ga je uspel premagati s 62 36 76. Tudi Miha Mlakar je zaigral proti "rutinerju", in sicer Avstrijcu Christianu Maggu, tudi njemu pa je uspelo iztržiti zmago - pri rezultatu 16 63 se je Magg vdal. Do zmage je na 15.000 dolarskem ITF Futures tekmovanju v ameriškem mestu Loomis prišel tudi Luka Gregorc. v prvem krogu je s 63 62 premagal Kanadčana Chuja.Preberi več TUKAJ.

Vsi Slovenci v Mariboru igrajo jutri, Kavčič izgubil v Londonu

Maribor, 08.06.2010

Na tretjem ITF Futures tekmovanju, ki jih organizirajo TZS in slovenski klubi (prvi turnir se je igral v Mariboru, drugi v Rogaški Slatini, tretji se igra na igriščih TK Branik Maribor), bod vsi slovenski igralci nastopili jutri. Prvi dvoboji se začnejo že ob 10.00 uri, najpomembnejša dvoboja, vsaj za domače gledalce, pa bosta približno ob 15.00 uri, ko bosta na igrišče stopila Blaž Rola in Tomislav Ternar, oba člana domačega kluba. Na podobnem tekmovanju v ZDA bo zaigral tudi Luka Gregorc, ki je prvi nosilec turnirja posameznikov, na velikem ATP tekmovanju v Londonu, ki ima nagradni sklad 713.950 evrov in se igra na travnati podlagi, pa je naš Blaž Kavčič v prvem krogu s 61 64 izgubil proti Brazilcu Marcosu Danielu. Preberi več TUKAJ.

1. ženska liga - najbolje začela ekipa Triglava iz Kranja

Ljubljana, 08.06.2010

Začelo se je tekmovanje v prvi in drugi ženski članski ligi. Najbolje so "štartale" igralke teniškega kluba Triglav iz Kranja, ki so edine zabeležile dve zmagi oziroma poln izkupiček - najprej so v gosteh s 3/1 premagale TK Kolektor Idrijo, nato pa s 4/0 doma še ekipo Medvod. Za Triglavanke je v Idriji zaigrala tudi Nastja Kolar (premagala je Polono Reberšak), še vedno pa za TK Triglav zelo uspešno igra Barbara Mulej, ki je vknjižila dve zmagi. V drugi ligi nobena ekipa ni iztržila polnega izkupička (tri točke za zmago s 3/1 ali 4/0, zmaga z 2/2 prinaša 2 točki, poraz z 2/2 prinaša 1 točko, poraz z 1/3 ali 0/4 pa nič točk), je pa dvakrat zmagala ekipa Jesenic. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 12 let na Otočcu

Otočec, 08.06.2010

Na Otočcu se igra državno prvenstvo do 12 let. Včeraj so kvalifikacije igrali dečki, danes pa se bodo za uvrstitev v glavni turnir potegovale deklice. Ne pozabimo, iz kvalifikacij se v glavni turnir uvrsti samo osem igralcev. Udeležba na državnih prvenstvih do 12 let je že po tradiciji izredno močna in tudi letošnje prvenstvo ni izjema, saj so se prijavili vsi najboljši slovenski igralci z Anette Ščulac in Grego Kokaljem na čelu Preberi več TUKAJ.

ITF Futures v Mariboru - Mlakar in Kočevar Dešman v glavni turnir

Maribor, 07.06.2010

Na igriščih teniškega kluba Branik Maribor se bo jutri začel glavni turnir tretjega 10.000 dolarskega ITF Futures tekmovanja v Sloveniji. Danes so se končale kvalifikacije, v katerih sta bila uspešna dva slovenska igralca. Miha Mlakar je v finalu kvalifikacij s 61 64 premagal Čeha Jirija Koslerja, Tom Kočevar Dešman pa s 76 61 Slovaka Marka Danisa. Tretji Slovenec, ki se je imel možnost prebiti v glavni turnir, je žal izgubil - Janoša Žibrata je s 62 63 premagala Čilenec Maurico Alvarez-Guzman. V glavnem turnirju bo tako nastopilo sedem slovenskih igralcev, med njimi pa ima največ možnosti za dober rezultat Aljaž Bedene, ki je prvi nosilec turnirja. Preberi več TUKAJ.

Hana Mraz zmagovalka mednarodnega prvenstva v Kopru

Koper, 07.06.2010

V Kopru se je končalo mednarodno prvenstvo do 12 let, ki je veliko uspeha prineslo tudi slovenskim igralcem, saj je članica TK Triglav Kranj Hana Mraz osvojila prvo mesto v ženski konkurenci, članica ŽTK Marbor Zala Dovnik pa je osvojila drugo mesto. Pri fantih se je od Slovencev najbolje odrezal član TK AS Litija Grega Kokalj, ki se je uvrstil v četrtfinale. V konkurenci dvojic je naša dvojica Kokalj-Sitar osvojila drugo mesto, druga pa je bila v konkurenci dvojic tudi domača igralka Silvija Peroša. ki je zaigrala v paru z Nini Marjanovič (Srbija). TUKAJ.

Naslova v TK AS Litija in TK Maja Ljubljana

Ljubljana, 06.06.2010

S finalnima dvobojema se je danes v teniškem klubu Max club v Ljubljani končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. V fantovskem finalu je prvi nosilec Blaž Bizjak (TK AS Litija) v treh nizih s 46 75 62 premagal drugopostavljenega Riharda Rožaca in s tem postal dvakratni državni prvak, saj je skupaj z Sebastjanom Goriščem zmagal tudi v konkurenci dvojic. Tudi pri dekletih je zmagovalka v konkurenci posameznic postala zmagovala v dvojicah - to je uspelo drugi nosilki Maši Marc (TK Maja), ki je v finalu gladko s 63 62 premagala prvo nosilko Tino Rupert. Preberi več TUKAJ.

Teniški dan na Športklubu

Ljubljana, 06.06.2010

V nedeljo 6. junija 2010 boste na Sportklubu znova prišli na svoj račun ljubitelji tenisa. Najprej boste lahko v živo (10.25) spremljali finale 50 tisoč ameriških dolarjev vrednega turnirja v Mariboru (Infond Open), nato (12.30) pa si boste lahko ogledali finalna obračuna na močnem mednarodnem turnirju do 12 let v Kopru. Pri 12-letnicah smo videli slovenski finale med Hano Mraz in Zalo Dovnik. TUKAJ.

O državnem prvaku do 16 let bodo odločali prvi in drugi nosilci

Ljubljana, 05.06.2010

V finale poletnega državnega prvenstva do 16 let sta se tako v kokurenci fantov kot tudi v konkurenci deklet uvrstila prva in druga nosilca. Blaž Bizjak je v prvem fantovskem polfinalu s 75 75 premagal domačega igralca Maksa Tekavca, drugi polfinalni dvoboj med Matijo Okornom in Rihardom Rožacem, pa je s 57 63 63 dobil slednji. Pri dekletih je prvi polfinalni dvoboj s 61 75 dobila Tina Rupert, njena nasprotnica Natalija Šipek torej ni pripravila še enega presenečenja, drugega pa Maša Marc, ki je s 67 64 61 premagala Evo Zagorac. Naslovi v konkurenci dvojic so že podeljeni, državna prvaka pri fantih sta Sebastjan Goršič in Blaž Bizjak, pri dekletih pa Tina Rupert in Maša Marc. Preberi več TUKAJ.

Maša do četrtfinala, Blaž do polfinala, zmaga dvojice Majerič/Klepač

Ljubljana, 05.06.2010

Na mednarodnem prvenstvu Infond Open je v konkurenci posameznic Maša Zec Peškirič v četrtfinalu s 62 62 izgubila proti Španki Pous-Tio, Andreja Klepač in Tadeja Majerič pa sta v konkurenci dvojic pripravili lepo presenečenje in osvojili prvo mesto, V finalnem dvoboju sta s 63 76 premagali ruski par Panova/Pervak. Na mednarodnem ITF Futures tekmovanju v Rogaški je Blaž Rola v polfinalu s 63 62 izgubil proti prvemu nosilcu Hrvatu Nikoli Mektiču, kolo pred tem pa je v treh nizih s 36 62 63 premagal Španca Martija. Je po finalu v Kamniku in polfinalu v Rogaški sedaj na vrsti zmaga na tretjem Futuresu v Mariboru? Preberi več TUKAJ.

Natalija Šipek presenetljiva polfinalistka državnega prvenstva

Ljubljana, 04.06.2010

V polfinale državnega prvenstva za fante in dekleta, prvenstvo se igra na igriščih TK Max Ljubljana, so se v konkurenci fantov uvrstili prvi štirje nosilci: Bizjak, Tekavec, Okorn in Rožac. Pri dekletih je z uvrstitvijo v polfinale prijetno presenetila Natalija Šipek, državna podprvakinja do 14 let, ki je po zmagi v prvem krogu nad sedmo nosilko Saro Djurdjevič v četrtfinalu presenetila še četrto nosilko Kajo Mrgole. Za uvrstitev v finale se bodo potegovale še Tina Rupert, Eva Zagorac in Maša Marc. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc poražen, Rola v četrtfinale

Ljubljana, 04.06.2010

V četrtfinalu ATP challenger turnirja z nagradnim skladom 50.000 dolarjev, ki seigra v ameriškem mestu Ojai, je Američan Donald Young z 26 61 64 premagal našega Luko Gregorca. V četrtfinale mednarodnega ITF Futures tekmovanja v Rogaški Slatini se je po današnji zmagi nad Avstralcem Jamesom Lemkejem s 57 61 62 uvrstil tudi Blaž Rola, njegov naslednji nasprotnik pa bo Španec Javier Marti. Preberi več TUKAJ.

Sestri Williams v finalu premočni, Maša naprej

Ljubljana, 04.06.2010

V finalnem dvoboju konkurence dvojic na odprtem prvenstvu Francije sta Serena in Venus Williams s 62 63 premagali Kveto Peschke in Katarino Srebotnik, ki pa ob porazu nista bili pretirano razočarani, saj tudi drugo mesto pomeni velik uspeh. Naši igralci so na letošnjem French Opnu dosegli odlične rezultate, v celoti gledano prav gotovo najboljše v zgodovini slovenskega tenisa...z vsem dolžnim spoštovanjem do zmagoslavja Mime Jaušovec na odprtem prvenstvu Francije leta 1977, ki je takrat seveda zastopala Jugoslavijo.

Na mednarodnem prvenstvu v Mariboru je bila naša edina predstavnica, ki je še ostala v konkurenc posameznic, tudi v drugem krogu uspešna. S 63 64 je premagala Hrvatico Ani Mijacko, v četrtfinalu pa bo Mašina nasprotnica Španka Pous-Tio, ki je bila v prvem krogu usodna za našo Tadejo Majerič. TUKAJ.

Tudi Stefanoviču ni uspelo premagati Kukovico

Ljubljana, 04.06.2010

Kljub dežju se ljubljanska liga nemoteno igra, saj imajo igralci možnost svoje dvoboje igrati tudi v balonu Teniškega centra Ljubljana. V derbiju prve lige sta se včeraj pomerila Miran Stefanovič in Robert Kukovica, s 36 61 8/10 pa je zmagal slednji. Na vrhu prve lige je brez izgubljene točke s tremi zmagami Boštjan Kreutz, sledijo pa mu tudi še brez poraza, a z enim izgubljenim nizom, Kukovica, Hribar, Orel in Ivanovič. Ta konec tedna bo zelo naporen za igralca četrte lige Bojana Bajta, ki se bo v soboto ob 10.00 najprej pomeril s Predragom Misimovičem, nato pa ob 12.00 še z Miho Okornom. Fant ima dobro kondicijo, ni kaj. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc v četrfinalu challengerja v Kaliforniji

Ljubljana, 03.06.2010

Luka Gregorc je v glavnem turnirju 50.000 dolarskega tekmovanja iz serije ATP challenger, ki se igra v Kaliforniji, dosegel že dve zmagi in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo njegov nasprotnik četrti nosilec Donald Young. V četrfinale challengerja v češkem Prostejovu pa se ni uspelo uvrstiti Gregi Žemlji, saj ga je v drugem krogu s 57 62 62 premagal Belgijec Olivier Rochus. Na Slovenia 2 ITF Futures tekmovanju v Rogaški imamo v drugem krogu štiri predstavnike, danes so se Tomislavu Ternarju v drugem krogu pridružili še Rok Jarc, Andraž Bedene in Blaž Rola. Preberi več TUKAJ.

DP do 16 let - vrsta presenečenj predvsem pri dekletih

Ljubljana, 03.06.2010

Na državnem prvenstvu za fante in dekleta do 16 let je predvsem v konkurenci deklet prišlo do vrste presenečenj. Že v uvodnih kolih so tako izpadle šesta nosilka Tina Mohorčič, sedma nosilka Sara Djurdjevič in osma nosilka Sara Palčič, v igri pa ni niti pete nosilke Eve Rihtaršič, ki zaradi bolezni sploh ni stopila na igrišče. Pri fantih sta v drugem krogu presenečenje pripravila Luka Volk in Gregor Breskvar, ki sta odpravila postavljena Gregorja Dolinška in Roka Sitarja. Prvi favoriti za končno zmago (Blaž Bizjak, Rihard Rožac, Maks Tekavec, Matija Okorn, Tina Rupert, Maša Marc) igrajo zelo zanesljivo in svojim nasprotnikom še niso prepustili niza. Preberi več TUKAJ.

Infond Open 2010 - v igri le še Maša Zec Peškirič

Maribor, 03.06.2010

Na mednarodnem prvenstvu v Mariboru so v konkurenci posameznic danes nastopile štiri Slovenke, zmagala pa je le Maša Zec Peškirič, ki je v treh nizih s 57 62 61 premagala Rusinjo Eleno Bovino. Diana Nakič se je pomerila s prvo nosilko Čehinjo Renato Voracovo in kljub porazu s 62 67 63 zelo solidno opravila svoj nastop. Andreja Klepač, s 63 62 je izgubila proti Kitajki Zhang, in Tadeja Majerič, s 75 60 jo je premagala Španka Pous-Tio, sta verjetno dosegli manj, na kar sta upali predvsem sami, ampak konkurenca v Mariboru je res "strašna" in vsaka zmaga v tej konkurenci pomeni velik uspeh. V konkurenci dvojic je že jasno, da bo vsaj ena Slovenka nastopila v finalu, saj je eden od dveh polfinalnih parov Lykina/Peškirič in Klepač/Majerič. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjič osvojila pariško krono

Ljubljana, 03.06.2010

Katarina Srebotnik in Nenad Zimonjič sta v finalu odprtega prvenstva Francije v konkurenci mešanih parov s 46 76 11-9 premagala Yaroslavo Shvedovo in Juliana Knowla in osvojila prvo mesto. Srebotnikova je po osvojitvi naslova v mešanih dvojicah v paru z Nenadom Zimonjičem izjavila: "Presrečna sem! Res čudovito je ponovno osvojiti ta turnir in držati v rokah zmagovalni pokal. S tem so poplačani vsi težki trenutki v zadnjem obdobju. Ni šlo sicer brez drame, dvoboj je bil napet vse do zadnje točke, a z Nenadom sva vseskozi verjela v zmago. Podobno se je razpletlo že v polfinalu in po takšni borbi je zmaga še slajša. Jutri me čaka še en pomemben dvoboj. S Kveto greva na zmago, nimava kaj izgubiti, dobiva pa lahko ogromno". Ne pozabimo, Katarina je skupaj s Kveto Peschke tudi v finalu v konkurenci ženskih dvojic, njuni nasprotnici pa bosta sestri Willimas. Preberi več TUKAJ.

Pokal federacij 2011 - Slovenija doma z Nemčijo

Ljubljana, 03.06.2010

Predstavniki mednarodne teniške zveze so na odprtem prvenstvu Francije danes opravili žreb za drugo svetovno skupino pokala federacij za leto 2011. Slovenske igralke se bodo doma pomerile z Nemkami, tekma bo potekala od 5. do 6. februarja 2011. Direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol je z žrebom zelo zadovoljen, prizorišče tekme pa bo izbrano v prihodnjih dneh. Preberi več TUKAJ.

Na Bonifiki zmagovalci iz šestih različnih klubov

Koper, 02.06.2010

V Kopru se je končalo odprto prvenstvo za dečke in deklice od 8 do 10 let, ki ga je domači teniški klub organiziral že tretjič. V šestih disciplinah oziroma kategorijah smo dobili zmagovalce iz šestih različnih klubov: mini tenis - Urška Mazi (Maja) in Matic Dimic (Max); midi tenis - Miha Velički (Branik) in Katja Hrkač (Triglav); tenis - Rok Komac (Igor) in Anja Gal (ŽTK Maribor). Preberi več TUKAJ.

Zaradi dežja odigranih le malo dvobojev

Ljubljana, 02.06.2010

Dež je neusmiljeno padal po vsej Sloveniji, tako da je vplival na razpored dvobojev na večini tekmovanj. Na mednarodnem prvenstvu v Mariboru in Rogaški Slatini praktično sploh niso igrali, na državnem prvenstvu do 16 let v Max clubu v Ljubljani pa je bilo kar nekaj dvobojev prekinjenih. Če bo dež padal tudi jutri, bodo organizatorji prisiljeni v "nestandardni" razpored, kar pomeni, da bodo po vsej verjetnosti igrali samo dvoboje dvojic in to v dvorani. TUKAJ.

Katarina Srebotnik v finalu ženskih in mešanih dvojic

Ljubljana, 02.06.2010

Katarina Srebotnik se je na odprtem prvenstvu Francije uvrstila v finale tako ženskih kot tudi mešanih dvojic. Najprej sta v konkurenci ženskih dvojic skupaj s Čehinjo Kveto Peschke v treh nizih s 36 64 64 odpravili drugi nosilki Španki Llagostero Vives in Martinez Sanchez, nato pa v konkurenci mešanih parov skupaj s Srbom Nenadom Zimonjičem prav tako v treh nizih s 46 63 11-9 še tretjepostavljeni par Llagostera/Marach. Katarina bo za prvo mesto v konkurenci mešanih dvojic igrala že jutri, nasprotnika pa sta Kazahstanka Shvedova in Avstrijec Knowle. S svojimi nastopi v konkurenci posameznic pa je v mladinskem delu odprtega prvenstva Francije končala Nastja Kolar, saj jo je v tretjem krogu s 75 76 premagala Ukrajinka Svitolina. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 16 let v Max klubu

Ljubljana, 02.06.2010

Danes se v organizaciji Max cluba iz Ljubljane začenja glavni turnir državnega prvenstva za fante in dekleta do 16 let. V fantovskem delu kvalifikacij je prišlo do vrste presenečenj, saj so se v glavni turnir uvrstili samo trije nosilci, pri dekletih pa je bilo "stresov" manj. V vlogi favoritov za končno zmago in naslov državnega prvaka sta tudi tokrat oba dvoranska prvaka Blaž Bizjak in Maša Marc. Preberi več TUKAJ.

Infond Open 2010 - poraz Reberšakove in Jakupovičeve

Maribor, 01.06.2010

V prvem krogu 50.000 dolarskega ITF tekmovanja za ženske, ki se igra na igriščih ŽTK Maribor, se je naša Polona Reberšak, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, odlično upirala drugi nosilki Bojani Jovanovski (Srbija, WTA 108). Končni rezultat je bil 75 63. Danes je nastopila tudi Dalila Jakupovič, a morala priznati premoč Španke Cabeze-Candele (WTA 223). V konkurenci dvojic sta se domačemu občinstvu predstavili Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič in za začetek premagali srbsko-kitajsko navezo Mirčič/Zhang, v slovenskem obračunu pa sta Diana Nakič in Polona Reberšak gladko odpravili mladinki Julijo Jauk in Evo Zagorac. Preberi več TUKAJ.

Rogaška Open ITF Futures - zmagi za Ternarja in Bedeneta

Ljubljana, 01.06.2010

V Rogaški Slatini se igra drugo od treh mednarodnih teniških tekmovanj iz serije Futures, vsa pa imajo nagradni sklad 10.000 dolarjev. V prvem krogu glavnega turnirja smo danes gledali dva slovenska obračuna, v katerih je Andraž Bedene s 64 62 premagal Mateja Leljaka, Tomislav Ternar pa s 60 63 Mike Urbanijo. Danes je zaigral tudi Aleš Švigelj, ki pa ni bil kos Čehu Jiriju Koslerju - izgubil je s 61 61. Preberi več TUKAJ.

Katarina v dvojnem polfinalu Roland Garrosa

Ljubljana, 01.06.2010

Katarina Srebotnik je brez dvoma ena najboljših igralk dvojic na svetu. To je pšonovno dokazala na letošnjem odprtem prvenstvu Francije, kjer se je uvrstila v polfinale tako ženskih kot tudi mešanih dvojic. Skupaj s soigralko Čehinjo Kveto Peschke sta v četrtfinalu ženskih dvojic s 46 62 63 premagali sestri Bondarenko, v polfinalu pa se bosta pomerili s Špankama Llagostero Vives in Martinez Sanchez. V konkurenci mešanih parov Katarina igra skupaj s Srbom Nenadom Zimonjičem, v polfinalu pa ji bo nasproti mreže ponovno stala Llagostera Vives, ki bo za soigralca imela Avstrijca Oliverja Maracha. Preberi več TUKAJ.

Nastja v tretjem krogu French Opna

Ljubljana, 01.06.2010

Nastja Kolar se je po zmagi nad Francozinjo Seateun Charlene z rezultatom 64 in 76(2) že uvrstila v tretji krog mladinskega Roland Garrosa. Nastji sta v prvem nizu uspela dva breaka, medtem ko sta v drugem obe igralki suvereno dobivali svoje servise do podaljšane igre, ki pa jo je gladko z rezultatom 72 dobila Nastja. Preberi več TUKAJ.

V Mariboru začetek glavnega dela turnirja Infond Open 2010

Ljubljana, 01.06.2010

Na igriščih Železničarskega teniškega kluba Maribor se bo danes začel glavni turnir 50.000 dolarskega ITF tekmovanja, ki ima ime Infond Open 2010. V Mariboru bodo nastopile vse naše najboljše igralke z izjemo Polone Hercog in Katarine Srebotnik. Nesposredno so se v glavni turnir uvrstile Dalila Jakupovič, Tadeja Majerič in Maša Zec Peškirič, Andreja Klepač in Diana Nakič sta za nastop v glavnem turnriju prejeli povabilo, v kvalifikacijah pa je bila uspešna Polona Reberšak. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.