prijava_e

LJUBLJANSKA  TENIŠKA  LIGA

 

Boštjan Kreutz najboljši rekreativec v Ljubljani, letos tudi »elitna liga«


Prejšnji teden se je na teniških igriščih v Šentvidu s play-offom končalo letošnje tekmovanje v ljubljanski poletni rekreativni teniški ligi. Redni del tekmovanja je potekal na igriščih TC Ljubljana in to v štirih ligah, v katere so bili igralci razdeljeni po kvaliteti. Igralci so se vsak drugi teden od maja do septembra med seboj merili po sistemu round robin (vsak z vsakim), najbolji štirje iz rednega dela vsake skupine pa so se nato pomerili še za naslov prvaka. V prvi ligi je slavil Boštjan Kreutz, ki je bil v finalu boljši od Tomaža Bezjaka, v boju za tretje mesto pa je bil Miha Orel boljši od Toneta Komarja. V drugi ligi je prvo mesto osvojil Blaž Mostar, drugi je bil Igor Vučko, tretji pa Rok Meršol. V tretji ligi sta se za naslov končnega zmagovalca pomerila Grega Kordež in Grega Gruber, uspešnejši pa je bil prvi. Tretje mesto v tretji ligi je osvojil Fedja Rotar. V četrti ligi je najboljšo formo skozi celo leto kazal Tomaž Jakopin, kar je potrdil tudi z zmago v play-offu, na drugem mestu pa je končal Marjan Landeker. Tretjega mesta se je dokaj nepričakovano veselil Andraž Palandačič, ki je po rednem delu osvojil peto mesto, udeležbo na play-offu pa mu je »omogočil« Bojan Bajt, ki se zaradi službenih obveznosti ni mogel udeležiti zaključnega tekmovanja.

Ljubljanski rekreativni igralci tenisa  seveda tudi pozimi ne počivajo. V teniški dvorani Harmonija v Mengšu se je že začela ljubljanska zimska rekreativna liga, udeležba pa je presegla vsa pričakovanja. Po skromnih začetkih v lanskem letu (nastopilo je 28 igralcev) se je letos v ligo prijavilo kar 68 igralcev in igralk, ki so tako kot v poletni varianti lige po kvaliteti razdeljeni v štiri moške skupine, dekleta pa igrajo v enotni ligi. Vse tekme posameznih kol se igrajo ob sobotah, vse razpoložljive sobotne kapacitete mengeške teniške dvorane pa so že »oddane« za igranje tekem ljubljanske lige. Ker se igralci na tekmovanje še vedno prijavljajo, smo se z Janezom Zupančičem, direktorjem teniške dvorane v Domžalah, dogovorili, da tudi oni gostijo tekme ljubljanske rekreativne teniške lige. Če imate željo nastopiti v tem zanimivem tekmovanju, je še čas za prijavo!!

V Domžalah se bo v novembru pričelo tudi tekmovanje v ljubljanski zimski »elitni« ligi - v njej lahko igrajo bivši in sedanji tekmovalci, ki pa se članskih tekmovanj TZS ne udeležujejo več (z izjemo ligaških tekem), med rekreativci pa ne smejo nastopiti.  Udeležbo v ligi sta že potrdila naša bivša reprezentata za Davisov pokal Andrej Kraševec in Gregor Krušič, prijave v elitno ligo pa so možne do petka 22.10.2010. Vse informacije lahko dobite na 041 786 743 ali na matjaz_pogacar2@t-2.net.

landeker in jakopin_mala orel in komar_mala

  Landeker in Jakopin

  Orel in Komar

  

 

 

 

ljubljanska-liga-fantek
tcljubljana
wilson
Udeleženci lige

Ljubljanska zimska rekreacijska teniška liga 2010/2011

Zaključen rok za prijave

 

Včeraj se je zaključil rok za prijave v ljubljansko zimsko rekreacijsko teniško ligo. Število prijav se je v primerjavi z lanskim številom igralcev več kot podvojilo – lani se je v ligo, ki se igra v teniški dvorani Harmonija v Mengšu, kjer imajo tri teniška igrišča (podlaga je tapison granulat), pet igrišč za badminton, fitness, wellness, seminarsko dvorano in še bi lahko naštevali, prijavilo 28 igralcev, letos pa kar 62,  od tega 12 deklet. Čeprav ste morda zamudili rok za »pravočasno« prijavo, lahko, kot je to navada v teniškem svetu, še vedno pošljete »pozno« prijavo. V tem trenutku že vemo, da bomo igrali v štirih ligah, v vsaki ligi pa naj bi po idealnem scenariju bilo 14 igralcev. Pri fantih nam torej manjka še 6 igralcev, pri dekletih pa dve igralki. Vsi, ki še vedno premišljujete, ali bi se prijavili ali ne - kar korajžno! V ligo je res prijavljenih veliko dobrih igralcev, ampak ti bodo zaigrali v prvi ali drugi ligi, dosti prostora pa je še v tretji in predvsem četrti ligi, kjer lahko svoj »prostor pod soncem« najdete tudi nekoliko slabši igralci. Vse informacije o ligi lahko dobite na 041786743 (Matjaž), svojo prijavo pa lahko pošljete na matjaz_pogacar2@t-2.net.

 

tc_harmonija_menges harmonija_pogled_na_igrisca harmonija_jedilnica

Konec poletne in začetek zimske ljubljanske rekreativne lige

 

V ljubljanski poletni rekreacijski teniški ligi se zaključuje redni del tekmovanja, ki sicer poteka v štirih kvalitetnih nivojih (ligah). Udeleženci play-offa, ki se bo igral v soboto 2.10.2010 in nedeljo 3.10.2010, so bolj ali manj znani, igralci pa si bodo z zmagami v zadnjih dvobojih skušali zagotoviti čim boljši položaj na lestvici prvih štirih igralcev in se s tem izogniti najtežjim nasprotnikom. V play –off so se že uvrstili Boštjan Kreutz, Tone Komar, Tomaž Bezjak in Miha Orel (prva liga), Blaž Mostar, Igor Vučko, Rok Meršol  (druga liga), Grega Gruber, Grega Kordež in Bukovec Tomaž (tretja liga) ter Marjan Landeker, Bojan Bajt, Tomaž Jakopin in Alen Baumkirher (četrta liga).

Že v začetku oktobra se bo teniški dvorani Harmonija v Mengšu pričela tudi zimska ljubljanska rekreacijska liga, časa za prijavo v ligo pa imate samo še malo, saj je rok za oddajo prijavnic  jutri (petek 24.9.2010). Do sedaj se je na tekmovanje prijavilo že 37 igralcev in osem igralk (lani je zaigralo 28 igralcev), tako da se tekmovanje, ki je bilo prvič organizirano v lanskem letu, lepo razvija (lani je v ljubljanski zimski ligi zaigralo 28 igralcev). Prijave pošljite na e-poštni naslov matjaz_pogacar2@t-2.net , za vse informacije pa smo vam na voljo na 041786743.

zupan_jure kitin_ales1
  Jure ZUPAN   Aleš KITIN
 

Od derbija niti "d"

 

Ljubljana, 1.8.2010

Počitnice in dopusti malo vplivajo na potek igranja dvobojev v ljubljanski teniški rekreativni ligi. Igralci se z dopusta vračajo "zaležani", tako da smo bili priča nekaterim presenetljivim rezultatom. Prav gotovo v kategorijo "presenečenj" spadata dvoboja med Boštjanom Kreutzom in Tonetom Komarjem ter Miho Orlom in Miranom Stefanovičem - ne toliko zaradi zmagovalcev obeh dvobojev, ampak bolj zaradi rezultata, saj sta jo tako Komar kot tudi Stefanovič odnesla z dvema "kravatama". Komentar poraženca v derbiju prve lige med Kreutzom in Komarjem pove vse: "Od derbija niti d". V ostalih ligah tudi še ni nič odločeno, saj ima kar nekaj igralcev "mrtvi tek" in medsebojni dvoboji bodo odločili, kdo bo na koncu osvojill prvo mesto. Do konca tekmovanja je potrebno odigrati še najmanj polovico dvobojev in časa za piljenje forme je še kar nekaj. Nekaterim pa ga že zmanjkuje, seveda tistim, ki iz kakršnega koli razloga niso uspeli igrati "po urniku".... 

 

Igor Vučko po treh zmagah na vrhu druge lige

 

Ljubljana, 15.6.2010 

Ljubljanska rekreacijska liga za posameznike je po "začetnih dneh grmenja in dežja", ujela prvotno načrtovani ritem, odigrana so bila tri kola. V prvi ligi je na vrhu Robert Kukovica, ki pa mu s tekmo manj "za ovratnik diha" Boštjan Kreutz. V drugi ligi se je na vrh po seriji treh zmag začasno prebil Igor Vučko, ki pa ima tekmo več, in samo vprašanje časa je, kdaj ga bosta prehitela neporažena Blaž Mostar in Darko Puhan. V tretji ligi "kraljuje" Grega Kordež, ki je v treh tekmah zabeležil tri gladke zmage, brez poraza po dveh tekmah pa je tudi še Grega Gruber. V četrti ligi sta na vrhu Bojan Bajt in Marjan Landeker, na tretjem mestu pa je Tomaž Jakopin, ki se bo z morebitno tretjo zmago pridružil vodilnima v boju za sam vrh. Pri dekletih je v edini do sedaj odigrani tekmi Ilonka Vučko s 63 61 premagala Urško Bratušek Zavadlal.

 

 

Tudi Stefanoviču ni uspelo premagati Kukovico

 

Ljubljana, 4.6.2010 

Kljub dežju se ljubljanska liga nemoteno igra, saj imajo igralci možnost svoje dvoboje igrati tudi v balonu Teniškega centra Ljubljana. V derbiju prve lige sta se včeraj pomerila Miran Stefanovič in Robert Kukovica, s 36 61 8/10 pa je zmagal slednji. Na vrhu prve lige je brez izgubljene točke s tremi zmagami Boštjan Kreutz, sledijo pa mu tudi še brez poraza, a z enim izgubljenim nizom,  Kukovica, Hribar, Orel in Ivanovič. Ta konec tedna bo zelo naporen za igralca četrte lige Bojana Bajta, ki se bo v soboto ob 10.00 najprej pomeril s Predragom Misimovičem, nato pa ob 12.00 še z Miho Okornom. Fant ima dobro kondicijo, ni kaj..

 

 

Odličen začetek Boštjana Kreutza in Roberta Kukovice 


Ljubljana, 26.5.2010

Po prvem krogu in nekaj dvobojih drugega kroga ljubljanske rekreacijske lige sta v prvi ligi v vodstvu Boštjan Kreutz in Robert Kukovica, ki sta zabeležila vsak po dve zmagi. Najbolj dramatičen dvoboj uvodnih dveh krogov sta brez dvoma odigrala Sebastijan Sajovic in Miha Orel, ki ga je s 61 57 11/9 dobil slednji. V drugi ligi je na vrhu lestvice Darko Puhan, ki pa je v dvoboju z Klemnom Haukom kljub zmagi "izgubil" eno točko (zmaga z 2/0 prinaša tri točke, zmaga z 2/1 dve točki, poraz z 1/2 eno točko). S popolnim izkupičkom se po nepopolnem drugem krogu v drugi ligi lahko pohvalita samo Blaž Mostar in Igor Vučko. V tretji ligi so na vrhu Grega Kordež, Tomaž Bukovec in Grega Gruber, v četrti ligi pa je na vrhu kar pet igralcev, ki še niso okusili grenkobe poraza. Jakopin Tomaž, Miha Okoren, Marjan Landeker, Anže Sili in Andraž Palandačič so v terminatorskem stilu opravili s svojimi nasprotniki, saj je le Alešu Vojvodi v dvoboju proti Anžetu Siliju uspelo osvojiti več kot pet iger v celotnem dvoboju.

 

Začetek ljubljanske lige je zmotil dež, ki je nasumiljeno padal skoraj deset dni, fantje in dekleta pa počasi že "lovijo" ritem, tako da bomo vse do septembra gledali kvalitetne in napete dvoboje. Kdo pa bo v letu 2010 najboljši rekreativec v Ljubljani, bomo izvedeli na zaključnem tekmovanju (play-offu) konec septembra.

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.