prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Januar 2010

Arhiv novic - januar 2010

Blaž Kavčič imel pri žrebu kar srečo

Johannesburg, 31.01.2010

Blaž Kavčič bo prvič v karieri nastopil v glavnem turnirju kakšnega od ATP Tour tekmovanj kot neposredno uvrščeni igralec. To se bo zgodilo v južnoafriškem Johannesburgu, kjer se bo Blaž v prvem krogu tega 442,500 dolarskega turnirja, ki se igra na trdi podlagi, pomeril s Francozom Thieryjem Ascionejem, ki si je kot najslabše rangirani igralec zagotovil mesto v glavnem turnirju. Igralca sta se doslej pomerila enkrat, leta 2008 je s 64 63 slavil Kavčič, dvoboj pa se je igral na peščenem igrišču. Preberi več TUKAJ.

Zadnja ovira je Američan Michael Russel

Honolulu, 31.01.2010

Havaji očitno zelo ustrezajo Gregi Žemlji, saj na 50.000 dolarskem ATP challenger turnirju v Honoluluju igra odlično. Po Stoppiniju, Soedi in Cooku je danes v polfinalu premagal še Južnoafričana Andersona, rezultat je bil 64 64, in se bo v finalu pomeril s prvim nosilcem in 90. igralcem sveta Michaelom Russelom. Igralca sta se lani pomerila dvakrat, vsaj pa je dosegel po eno zmago, zato tudi letos pričakujemo negotov dvoboj vse do konca. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja s tretjo zaporedno zmago v polfinale

Honolulu, 30.01.2010

Grega Žemlja je v četrtfinalu ATP challenger turnirja na Havajih s 75 61 premagal Američana Lesterja Cooka in se uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril s kar 203 centimetre visokim Južnoafričanom Kevinom Andersonom. Anderson je prav tako kot Grega rojen leta 1986, leta 2008 je že bil član elitne stoterice, njegov največji uspeh pa je četrtfinale Wimbledona v konkurenci dvojic. Preberi več TUKAJ.

Pokal federacij letos na Portugalskem

Ljubljana, 29.01.2010

Od 3. do 6. februarja se bo na Portugalskem odvijal letošnji pokal federacij (Fed Cup) v prvi evro-afriški skupini. V njej bo letos nastopilo šestnajst ekip, ki bodo razdeljene v štiri skupine. Samo prva reprezentanca v vsaki skupini se bo uvrstila v play-off, zadnja reprezentanca v skupini pa bo igrala obstanek v prvi skupini. Konkurenca je izredno kvalitetna, saj bodo za svoje reprezentance zaigrale tudi Danka Wozniacki, Belorusinja Azarenka, Izraelka Peerova, Švicarka Schnyder in vrsta drugih odličnih igralk. Našo reprezentanco tudi letos vodi Iztok Božič, ki je k igranju povabil vse naše najboljše igralke: Polono Hercog, Mašo Zec Peškirič, Andreji Klepač in Katarino Srebotnik. Naše se pripravljajo v Kranjnu, danes pa so na tiskovni konferenci napovedale boj za prvo mesto v svoji skupini in uvrstitev v play-off. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja močnejši tudi od Japonca Soede

Honolulu, 29.01.2010

Grega Žemlja je v drugem krogu ATP turnirja iz serije challenger, ki ima nagradni sklad 50.000 ameriških dolarjev in ki se igra na trdi podlagi, igral z Japoncem Soedo in ga gladko s 62 64 tudi premagal. Japonec je svoj trenutek zmagoslavja nad Grego doživel v igri dvojic, saj je bil skupaj s kolegom iz japonske reprezentance Hirokijem Kondo s 76 61 boljši od naveze Žemlja/Karanušič. Gregin četrtfinalni nasprotnik bo Američan Lester Cook, ki se nahaja na 225. mestu ATP lestvice. Preberi več TUKAJ.

Primorsko prvenstvo od 8 do 11 let

Koper, 28.01.2010

V nedeljo se je s finalnimi obračuni končalo 1. mednarodno zimsko primorsko prvenstvo v tenisu za dečke in deklice v mini tenisu, tenisu do 9 in tenisu do 11 let. Udeležilo se ga je 30 mladih tenisačev in tenisačic iz kar sedmih primorskih klubov. Najboljši so prikazali odličen tenis, najbolj pa je z svojo igro navdušil Žan Gorenec Diemat (Koper), ki je z odlično igro v finalu premagal tihega favorita turnirja in prvega nosilca Luko Miklavčiča (Idrija). Pri deklicah je slavila prva nosilka Stefany Grlj (Koper), ki se je v finalu morala pošteno potruditi proti klubski kolegici Karin Kresal, da je tekmo dobila brez izgubljenega niza. Stefany in Žan sta si z zmagama prislužila posebno vabilo na turnirju Junior Koper Open 12&U, ki bo junija že tretjič v Kopru. Pri deklicah do 9 let je po hudem boju slavila MetkaKomac (Igor), ki je v finalu premagala Sheilo Glavaš (Vanganel) v tretjem nizu. Pri dečkih je v isti kategoriji slavil Mai Vidovič, ki je v finalu premagal Dana Trošta Slapnika (Portorož), ki pa je Maia premagal v mini tenisu. V mini tenisu je kasneje slavil nekoliko presenetljivo Peter Grzetič (Igor), ki je imel enako število zmag kot Dan Trošt Slapnik a je slednjega v medsebojnem srečanju premagal. Pri deklicah je slavila Metka Komac, ki je tako postala dvakratna primorska prvakinja. Druga je bila Larisa Rakar (Nova Gorica). Od 6-8. februarja bodo prizadevni organizatorji TK Koper organizirali še mednarodno zimsko primorsko prvenstvo do 13 let in prvenstvo v članski konkurenci. TUKAJ.

Zmaga za Volka, Nikolaša in Pislakovo

Ljubljana, 27.01.2010

V začetku tega tedna se je v Kranju, Ljubljani in Domžalah odvijalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. V Kranju se je igral A turnir, na katerem je zmaga ostala doma, saj je Luka Volk, član teniškega kluba Triglav Kranj, z izjemo polfinalnega dvoboja proti Luki Ogorelcu dobro "izprašil" konkurenco. Triglavani so zmago dosegli tudi na B turnirju, ki se je v organizaciji TK Sonček Radomlje igral v Domžalah - zmagovalec je postal Klemen Nikolaš. Dekleta so igrala na Šport plusu v Ljubljani, Manca Pislak pa je zmago dosegla brez večjih težav, saj na poti do zmage ni izgubila niti niza. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek prvak med posamezniki in v dvojicah

Otočec, 27.01.2010

Na Otočcu se je danes končalo državno prvenstvo do 18 let. Naslov prvaka sta osvojila tretji nosilec Nik Razboršek, v finalu je s 63 63 premagal drugopostavljenega Mateja Leljaka, in nepostavljena Maša Marc, ki je bila v finalu s 62 36 62 boljša od Maše Šmic. Nik je uspeh dopolnil še z osvojitvijo naslova v dvojicah, kjer je skupaj z Blažem Bizjakom v finalu premagal par Cibašek/Šteh, pri dekletih pa sta slavili Milena Rmuš in Maša Šmic. V finalu sta bili s 60 26 in 10/5 boljši od Eve Zagorac in Maše Marc. Preberi več TUKAJ.

Za začetek zmaga nad Italijanom Stoppinijem

Honolulu, 27.01.2010

Grega Žemlja igra na 50.000 dolarskem ATP turnirju na Havajih. V prevm krogu glavnega turnirja se je pomeril z Italijanom Stoppinijem in ga s 62 62 gladko premagal. Njegov nasprotnik v drugem krogu je Japonec Go Soeda, ki je v treh nizih izločil sedmega nosilca Američana Wittna. V kvalifikacijah je nastopil tudi Luka Gregorc, a v drugem krogu s 64 76 izgubil porti Avstrijcu Martinu Slanarju. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 18 let

Otočec, 26.01.2010

Na Otočcu se po državnem prvenstvu do 12 let igra tudi državno prvenstvo do 18 let. Domen Vertot, ki je v prvem kolu presenetil šestega nosilca Tineta Ritterja, je v drugem kolu s 61 61 premagal Marka Juričiča in je edini nepostavljeni igralec v četrtfinalu. Pri dekletih so se v uvodnih dveh kolih morale posloviti kar tri nosilke - Neja Sotošek, Sindi Germek in Sončka Jazbinšek. V četrtfinale se je uvrstila tudi državna prvakinja do 16 let Maša Marc, njena nasprotnica pa je druga nosilka Tea Palandačič. Igralki sta se pred nekaj dnevi pomerili v polfinalu članskega odprtega prvenstva v Ljubljani, v dveh nizih pa je zmagala Maša Marc. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar v drugem krogu izgubila

Melbourne, 26.01.2010

Nastja Kolar se je na odprtem prevnstvu Avstralije po uvodni zmagi nad Nemko Friedsam v drugem kolu juniorskega dela turnirja pomerila s Čehinjo Kristyno Pliskovo. 17-letna Čehinja, ki ima tudi sestro dvojčico Karolino, ki se je tudi uvrstila v tretje kolo, se na WTA lestvici nahaja na 475. mestu, je bila po slabi uri boja od Nastje boljša s 62 61. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola se ni uspel uvrstiti v glavni turnir

Ljubljana, 25.01.2010

V kvalifikacijah 15.000 dolarskega ITF Futures turnirja v nemškem Kaarstu so nastopili trije Slovenci. Martin Rmuš in Marko Lazič sta izgubila že v prvem nastopu, Blaž Rola pa je zmagal v prvem in drugem kolu, v finalu kvalifikacij pa ga je s 63 62 premagal Nizozemec Van der Duim, ki se sicer nahaja na 586. mestu ATP lestvice (Rola je 928.). Preberi več TUKAJ.

Miha Jerko premagal vodilnega Uroša Petriča

Ljubljana, 25.01.2010

Minuli konec tedna se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu odigralo osmo kolo prve skupine ljubljanske rekreativne teniške lige za posameznike. Z zanimanjem smo si ogledali dvoboj starih znancem Marjana Širclja in povratnika po poškodbi Mihe Cerarja, ki ga je s 76 64 dobil Šircelj. Cerarju se odsotnost s teniških igrišč ni veliko poznala, po njegovih besedah pa ga je malo "izdala kondicija". Maratonski dvoboj sta odigrala Rok Mavec in Luka Madjar, v treh nizih pa je slavil slednji. V senci dvobojev osmega kroga je bil v naprej odigran dvoboj deveta kroga med Miho Jerkom in Urošem Petričem. Jerko je zmagal s 64 26 10/5 in Urošu prizadejal prvi poraz v ligi. V vodstvu je v tem trenutku z dvobojem več še vedno Uroš Petrič, že v naslednjem kolu pa ga bo po vsej verjetnosti prehitel Marjan Šircelj, ki igra z zadnjim na lestvici Alešem Vojvodo. Preberi več TUKAJ.

Državno posamično prvenstvo za veterane

Ljublajna, 25.01.2010

V Domžalah bo od 29.1.2010 pa do 31.1.2010 potekalo državno dvoransko prvenstvo za veterane in veteranke, prvenstvo pa bo organizirano v starostnih kategorijah od +35 pa do +75 let. Zadnji rok za prijavo je jutri, to je 26.1.2010. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc osvojil svoj prvi profesionalni turnir

El Salvador, 24.01.2010

Na mednarodnem ITF tekmovanju z nagradnim skladom 10.000 ameriških dolarjev, ki se igra v Salvadorju, je Borut Puc v finalu s 64 67 60 premagal Brazilca Ricarda Siggio in osvojil svojo prvo profesionalno lovoriko. Borut, ki se trenutno nahaja na 783. mestu ATP lestvice, je z 18 ATP točkami, kolikor jih je dobil za zmago, podvojil svoj točkovni izkupiček (v tem trenutku ima 17 ATP točk) in bo čez dva tedna, ko se bodo upoštevale točke, osvojene v El Salvadorju, "poskočil" za približno 150 mest.. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar zanesljivo in hitro v drugi krog

Melbourne, 24.01.2010

Začel se je tudi mladinski del prvega od turnirjev za veliki slam, ki se igra v avstralskem Melbournu. Petnajstletna Nastja Kolar, članica teniškega kluba AS Litija, je na omenjenem tekmovanju edina slovenska predstavnica v mladinski konkurenci. V prvem krogu je gladko s 62 60 premagala Nemko Anno-Leno Friedsam, v drugem pa se bo pomerila s češko igralko Kristyno Pliskovo. Preberi več TUKAJ.

Razpis za kapetana reprezentance za Davisov pokal

Ljubljana, 22.01.2010

Kapetanu moške članske reprezentance Blažu Trupeju v letošnjem letu poteče štiriletni mandat, zato Teniška zveza Slovenije objavlja razpis za kandidate za omenjeno mesto za naslednja štiri leta. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 16 in 12 let

Otočec, Rogaška, 20.01.2010

V Rogaški Slatini in na Otocu sta se danes končali dve državni prvenstvi. V Rogaški so igrali 16-letniki, državna prvaka sta postala Blaž Bizjak in Maša Marc, oba pa sta slavila tudi v igri dvojic. Na Otočcu, kjer so igrali 12-letniki, sta zmagovalca postala Grega Kokalj in Anette Ščulac in tudi ona sta osvojila prvo mestro v dvojicah. V petek se na Otočcu začnejo kvalifikacije državnega prvenstva do 18 let, kot zadnji pa se bodo za naslove državnih prvakov borili člani, in sicer februarja v Rogaški. Preberi več TUKAJ.

Vse najboljše, Polona, Petra in Matjaž!

Ljublajna, 20.01.2010

Danes praznuje rojstni dan kar nekaj naših odličnih igralcev tenisa. Polono Hercog in Petro Rampre verjetno ni treba posebaj predstavljati, rojstni dan pa danes praznuje tudi dr. Matjaž Mulej, ki je bil v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja eden od najboljših slovenskih igrelcev tenisa (leta 1959 je bil slovenski prvak do 18 let med posamezniki, skupaj s Karlom Ferenčakom pa jugoslovanski prvak do 18 let v dvojicah), danes pa je eden od vodilnih strokovnjakov na področju menedžmentskih znanosti (in v svoji starostni kategoriji seveda še vedno eden od najboljših igralcev). Vse najboljše in še na mnoga leta vsem! TUKAJ.

DP 18 - kvalifikacije v petek

Ljubljana, 20.01.2010

Vse udeležence državnega prvenstva do 18 let obveščamo, da se bodo kvalifikacije za fante in dekleta pričele v petek 22.1.2010. Preberi več TUKAJ.

Nina Nagode do zmage v Bergheimu

Bergei, Avstrija, 20.01.2010

Tradicionalnega mednarodnega ITF mladinskega tekmovanja se vsako leto udeleži tudi lepo število slovenskih igralcev tenisa. V konkurenci mladincev se je najbolj izkazal Matej Leljak, ki je izgubil v četrtek krogu, Tim Cibašek pa je izgubil v tretjem krogu. V konkurenci mladink je Idrijčanka Nina Nagode skupaj z Bolgarko Stamatovo postala zmagovalka v dvojicah, pri posameznicah pa se je uvrstila v tretji krog. Preberi več TUKAJ.

Hercogova v drugem krogu izgubila

Melbourne, 20.01.2010

Polona Hercog je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije s 64 75 izgubila proti 31. nosilki turnirja Ukrajinki Aloni Bondarenko. Poloni tako ostaja še nastop v konkurenci dvojic, kjer se bosta s Hrvatico Petro Martič v prvem krogu pomerili z angleško-ameriškim parom Borwell/KopsJones. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 12 let na Otočcu

Otočec, 19.01.2010

Državno prvenstvo do 12 let na Otočcu se jutri končuje, v finale pa sta se pri dečkih uvrstila Grega Kokalj in Klemen Nikolaš, pri deklicah pa Anette Ščulac in Saša Klaneček. Grega bo skupaj z Nejcem Sitarjem zaigral tudi v finalu dvojic, njuna nasprotnika pa sta dokaj presenetljivo Nik Hribar in Nejc Lavrenčič. Pri dekletih sta v finalu Ščulac in Klaneček, ki se bosta pomerili z Dovnikovo in Perošo. Preberi več TUKAJ.

O prvaku odločajo Rupert in Marc ter Bizjak in Rožac

Rogaška Slatina, 19.01.2010

Na državnem prvenstvu do 16 let bodo jutri na sporedu samo še finalni dvoboji. V finale deklet sta se uvrstili prva nosilka Tina Rupert, v polfinalu je s 62 60 premagala Kajo Mrgole, ter Maša Marc, ki je bila v polfinalu s 63 61 boljša od Tine Mohorčič. V finalu fantov se bosta za naslov prvaka udarila prvi in drugi nosilec Blaž Bizjak in Rihard Rožac, ki si bosta nasproti stala tudi v finalu dvojic. Preberi več TUKAJ.

Žan Žmavc presenetljivi polfinalist

Otočec, 19.01.2010

Na Otočcu se danes nadaljuje državno prvenstvo za dečke in deklice do 12 let. V prvem četrtfinalu za fante je prvi nosilec Grega Kokalj zanesljivo s 61 60 premagal Luko Miklavčiča, drugi nosilec Tino Kovačič pe je presentljivo izgubil z nepostavljenim Žanom Žmavcem. V polfinale sta se uvrstila še Klemen Nikolaš, s 64 46 64 je premagal Nejca Sitarja, ter Sven Lah, ki je bil s 61 61 boljši od Anžeta Arha. V tem trenutku četrtfinalne dvoboje igrajo dekleta. Preberi več TUKAJ.

Becker za odtenek boljši od Žemlje

Melbourne, 19.01.2010

Nemec Benjamin Becker je v prvem krogu glavnega turnirja posameznikov s 76 75 75 premagal našega Grego Žemljo. Dvoboj je trajal skoraj tri ure, Grega pa se je odlično upiral 38. igralcu sveta. Slovenci torej še vedno čakamo na prvo moško zmago v glavnem turnirju kakšnega od tekmovanj za veliki slam....Preberi več TUKAJ.

Hercogova v drugem krogu

Melbourne, 19.01.2010

Ukrajinka Yuliana Fedak, 168. igralka sveta, v prvem krogu odprtega prvebstva Avstralije ni bila dorasla naši Poloni Hercog. Polona je v slabi uri in pol premagala svojo nasprotnico s 64 60, v celem dvoboju pa je naredila samo štiti neizsiljene napake. Grega Žemlja na svoj današnji nastop še čaka. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil, dež moti potek

Melbourne, 18.01.2010

Blaž Kavčič je kot prvi od naših treh igralcev začel s svojimi nastopi v glavnem turnirju letošnjega "Australian opna". Potek dvobojev moti dež, tako da je bil Blažev dvoboj z Američanom Odesnikom prekinjen, ob prekinitvi je vodil Odesnik s 46 61 64 10, v nadaljevanju pa je dobil tudi četrti niz in to s 62 . Hercogova dvoboja proti Ukrajinki Fedak še ni začela. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 16 let v Rogaški

Rogaška Slatina, 17.01.2010

V Rogaški Slatini poteka državno prvenstvo do 16 let, v prvem krogu pa sta izpadla dva od postavljenih igralcev. Pri fantih je Rok Križaj s 61 64 premagal osmega nosilca Grego Dolinška, pri dekletih pa Jasmina Štor s 62 64 šesto nosilko Kepic Deo. Državna prvakinja do 14 let Sara Palčič, ki je na prvenstvu v vlogi šeste nosilke, je le s težavo v treh nizih odpravila Natalijo Šipek. Tudi v konkurenci dvojic se ni zgodilo nič "šokantnega", vsi nosilci so se gladko uvrstili v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 12 let na Otočcu

Otočec, 17.01.2010

Danes se je v teniški dvorani na Otočcu končal prvi krog državnega prvenstva za dečke in deklice do 12 let. V konkurenci dečkov večjih presenečenj z izjemo gladkega poraza sedmega nosilca Davida Luke Ambrožiča (premagal ga je Žan Gorenec Diemat) ni bilo, več "ognja" pa bo prav gotovo prinesel drugi krog. Pri deklicah se je morala tretja nosilka Silvija Peroša pošteno potruditi, da je v treh nizih premagala Niko Kozar, pa tudi osma nosilka Anja Humar se je le s težavo uspela rešiti v dvoboju proti Aniki Makarovič. Preberi več TUKAJ.

Jaka Brumen edini s polnim izkupičkom

Mengeš, 17.01.2010

Včeraj se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu odigralo tretje kolo druge skupine ljubljanske rekreativne lige za posameznike. V derbiju kola je Jaka Brumen s 60 75 premagal do včeraj vodilnega Blaža Janharja in s šestimi točkami iz dveh tekem sam prevzel vodstvo na lestvici in to kljub eni tekmi manj. Odlično partijo sta odigrala tudi Gregor Milivojevič in Iztok Mahorič, s 61 26 10/7 pa je slavil Gregor. V tekmi starih znancev Igorja Škrjanca in Andreja Svetlina je s 75 62 slavil Andrej, kamniški obračun med Milanom Devčičem in Miranom Završnikom pa se je končal z zmago slednjega. Že v petek je Jure Urankar dosegel prvo zmago v ligi, s 61 61 je premagal Igorja Kokalja. Preberi več TUKAJ.

Urša poražena v drugem, Nastja pa v prvem krogu

Traralgon, Avstralija, 16.01.2010

Urša Jerman in Nastja Kolar sta nastopili na mednarodnem mladinskem ITF tekmovanju v avstralskem mestu Traralgon, ki je najvišje, to je prve, kategorije. Urša je v prvem krogu premagala domačinko Sumner, ki je pri rezultatu 16 63 12 dvoboj predala, v drugem krogu pa je s 61 62 izgubila proti Srbkinji Tamari Čurovič. Nastji je "spodrsnilo" že v prvem krogu, v katerem jo je s 63 16 76 premagala Poljakinja Paula Kania. Preberi več TUKAJ.

Dvojna zmaga za Tjašo Šrimpf v Indiji

Kalkuta, Indija, 16.01.2010

Tjaša Šrimpf je nastopila na mednarodnem ITF tekmovanju za mladince do 18 let v indijskem mestu Kalkuta in dosegla zelo odmeven rezultat, saj je zmagala tako v konkurenci posameznic kot tudi v dvojicah. V finalu posamezno je s 63 63 premagala Kitajko Zi Yang, v finalu dvojic pa je skupaj s Hrvatico Vajdič s 64 64 premagala indijski par Patel/Sunkara. Preberi več TUKAJ.

Gregorc ni bil kos Brazilcu Zampieriju

Salinas, 16.01.2010

Luka Gregorc je v četrtfinalu 35.000 dolarskega ATP challenger turnirja v Ekvadorju s 61 75 izgubil proti Brazilcu Caiu Zampieriju. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja v glavnem turnirju, poraz Maše

Melbourne, 16.01.2010

Blaž Kavčič je v finalu kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije s 63 76 premagal Indijca Somdeya Devvarmana in se s tem prvič v karieri uvrstil v glavni turnir kakšnega od grand slam tekmovanj. V glavni turnir se je uvrstil tudi Grega Žemlja, ki je s 16 63 108 premagal Belgijca Steva Darcisa. To bo po lanskem Wibledonu že drugi nastop Grege na kakšnem od tekmovanj za grand slam. Na žalost pa v finalu kvalifikacij ni uspelo zmagati Maši Zec Peškirič, ki je s 63 63 izgubila proti Kanadčanki Valerie Tetreault. Blaž Kavčič v prvem krogu glavnega turnirja igra z Američanom Waynom Odesnikom, Grega Žemlja pa z Nemcem Benjaminom Beckerjem. Preberi več TUKAJ.

Vsi trije Slovenci uspešni tudi v drugem krogu

Melbourne, 15.01.2010

V drugem krogu kvalifikacij odprtega prevnstva Avstralije so Blaž Kavčič, Grega Žemlja in Maša Zec Peškirič zmagali. Blaž je s 62 62 premagal Črnogorca Gorana Tošiča, Grega s 63 63 Francoza Devilderja, Maša Zec Peškirič pa s 76 76 Rusinjo Ivanovo. Blaž se bo v finalu kvalifikacij pomeril z Indijcem Devvarmanom, Grega z Belgijcem Darcisom, Maša pa se bo pomerila z zmagovalko med Avstrijko Hofmanovo in Kandčanko Tetreault. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc v četrtfinalu ATP challengerja v Ekvadorju

Salinas, Ekvador, 14.01.2010

Luka Gregorc na 35.000 dolarskem ATP turnirju iz serije challenger v Ekvadorju nadaljuje zmagoviti niz. Po dveh zmagah v kvalifikacijah je zmagal dvakrat tudi v glavnem turnirju. Danes je v drugem krogu s 64 57 76 premagal šestega nosilca Mehičana Santiaga Gonzaleza, njegov nasprotnik v četrtfinalu pa bo nepostavljeni Brazilec Caio Zampieri. Preberi več TUKAJ.

Kavčič, Žemlja in Zec Peškiričeva odlično začeli

Melbourne, 14.01.2010

Na odprtem prvenstvu Avstralije, prvem od štirih tekmovanj za Grand Slam, so naši igralci v kvalifikacijah odlično začeli. Blaž Kavčič je kot dvanajsti nosilec v prvem krogu premagal Japonca Soedo s 67 64 64, Grega Žemlja kot dvaintrideseti nosilec Američana Cooka s 76 64, Maša Zec Peškirič pa kot enajsta nosilka Japonko Fujiwaro s 64 26 61. Nasprotnik Kavčiča v drugem krogu bo Črnogorec Goran Tošič, Žemlja se bo v drugem krogu pomeril s Francozom Devilderjem, Zec Peškiričeva pa bo v drugem krogu prekrižala loparje z Rusinjo Ivanovo. Preberi več TUKAJ.

Sara Palčič prvo ime državnega prvenstva do 14 let

Rogaška Slatina, 13.01.2010

Danes se je s finalnimi dvoboji v Rogaški Slatini končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. Pri fantih sta se v finalu pomerila prvi nosilec Maks Tekavec in drugi nosilec Rok Križaj, po izvrstni predstavi obeh pa je bil na koncu v treh nizih uspešenejši Tekavec. Fanta sta združila moči v igri dvojic, a sta v finalu naletela na izjemno razpoložena Žigo Gabra in Domna Gostinčarja, ki sta po pravi srhljivki slavila z 10/8 v zadnjem nizu. Prvo ime državnega prevsntva pa je prav gotovo Sara Palčič, ki je osvojila prvo mesto tako v igri posamezno (s 64 63 je v finalu premagala Manco Pislak), kot tudi v igri dvojic (skupaj z Laro Kralj sta v finalu v treh nizih premagali Stašo Krajnc in Simono Rejc). Danes so se v Rogaški začele kvalifikacije državnega prevnstva do 16 let, jutri na Otočcu pa se začenjajo še kvalifikacije državnega prvenstva do 12 let. Preberi več TUKAJ.

Gregorc preko kvalifikacij v drugi krog glavnega turnirja

Salians, Ekvador, 12.01.2010

Luka Gregorc je nastopil v kvalifikacijah 35.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Ekvadorju, v njih dosegel dve zmagi in se uvrstil v glavni turnir. V prvem krogu glavnega turnirja je za nasprotnika imel Američana Carltona Fiorentina, ki je nastopil kot povabljenec (wild card). Luka je Američana zanesljivo premagal s 62 61, v drugem krogu pa bo imel za nasprotnika šestega nosilca Mehičana Santiaga Gonzaleza. Igralca sta se do sedaj pomerila enkrat, in sicer leta 2008, s 16 75 61 pa je slavil 26-letni Gonzalez, ki je v tem trenutku na 180. mestu ATP lestvice (Gregorc je 357.). Preberi več TUKAJ.

Maša Jančič boljša od Tamare Zidanšek

Rogaška, 11.01.2010

Drugi krog državnega dvoranskega prvenstva do 14 let je prinesel eno samo presenečenje. Maša Jančič je v konkurenci posameznic s 63 63 izločila četrto nosilko Tamaro Zidanšek, ki pa ji za uteho ostaja še polfinalni nastop v konkurenci dvojic. Pred porazom je bil tudi sedmi nosilec v konkurenci fantov Filip Jakob Zupančič, saj je v dvoboju z Miho Okornom izgubil prvi niz, a se je uspel izvleči v naslednjih dveh - končni rezultat je bil 57 64 64 za Zupančiča. Preberi več TUKAJ.

Miha Mlakar še drugič letos, prvenec Maše Marc

Ljubljana, 11.01.2010

Miha Mlakar je še drugič v letošnji tekmovalni sezoni zmagal na odprtem prvenstvu za člane. V finalu tekmovanja, ki ga je organiziral teniški klub Jakišport iz Ljubljane, je s 76 46 63 premagal Toma Kočevarja-Dešmana. Na istem tekmovanju je v ženskem finalu slavila Maša Marc, s 64 64 je premagala Dašo Orlič, in tako že v svojem drugem nastopu v članski konkurenci osvojila svoj prvi turnir. Preberi več TUKAJ.

Predstavljamo vam - Kristina Novak

Ljubljana, 11.01.2010

Pred dnevi je Kristina Novak na mednarodnem tekmovanju do 10 let v Rimu, ki nosi ime Lemon Bowl, v močni mednarodni konkurenci dosegla prvo mesto. Kristina je učenka četrtega razreda osnovne šole Antona Tomaža Linharta v Radovljici, vse šolske obveznosti pa opravlja z odliko. Za teniški lopar je prvič prijela pri štirih letih, za kar je najzaslužnejši njen oče, ki se je kar petnajst let ukvarjal tudi s treniranjem tenisa. S petimi leti je Kristina začela obiskovati teniške šolo v TK Radovljica, njen prvi trener pa je bil Mitja Skaza. Sedaj trenira v TK Triglav Kranj, za njen razvoj pa skrbi Rok Ferjan. Čeprav ji treniranje vzame veliko časa, pa Kristina vedno najde nekaj časa še za svoje hobije: rada kolesari, plava ter smuča, ima pa tudi "kulturno žilico", saj igra kitaro in celo kipari. V tem trenutku je na 11. mestu jakostne lestvice TZS za deklice do 12 let, oziroma na prvem mestu v svojem letniku. TUKAJ.

Uroš Petrič in Marjan Šircelj do novih zmag

Mengeš, 10.01.2010

V teniški dvorani Harmonija v Mengšu se je v soboto odigralo sedmo kolo prve skupine ljubljanske rekreativne teniške lige. V derbiju kola je Marjan Šircelj, ki bo čez nekaj dni praznoval svoj 50. rojstni dan, s 63 62 premagal Tadeja Petriča, ki čez nekaj dni odhaja na operacijo kolena. Marjan je v prvem nizu že zaostajal s 0/3, a v nadaljevanju z zanesljivo igro strl odpor sicer bolj napadalno usmerjenega Tadeja. Uroš Petrič je v dvoboju z Igorjem Vučkom, ki še vedno cilja na prva štiri mesta, ki vodijo v play-off, zmagal s 64 62 in zadržal prvo mesto na lestvici. V dvoboju začelja je Martin Orehek kar s 60 63 premagal Gregorja Praha, Miha Jerko je zanesljivo s 61 62 premagal Klemna Hauka, Luka Madjar pa je s 61 62 odpravil Aleša Vojvodo. Dva dvoboja se zaradi poškodb Mihe Cerarja in Roka Mavca nista odigrala. Preberi več TUKAJ.

Miha Mlakar v boju za drugo zaporedno zmago

Ljubljana, 10.01.2010

Na odprtem prvenstvu za člane in članice, ki se igra v Ljubljani, se bosta v moškem finalu pomerila prvi nosilec Miha Mlakar in tretji nosilec Tom Kočevar Dešman, v ženskem finalu pa bosta presenetljivo zaigrali dve nepostavljeni igralki, in sicer Daša Orlič in mlada Maša Marc. Orličeva je v prvem polfinalu s 75 64 odpravila prvo nosilko Tajdo Bestijanič, Marčeva pa s 76 63 peto nosilko Teo Palandačič. Oba finalna dvoboja bosta jutri ob 12. uri. Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo do 14 let - Nik Krapež že med gledalci

Rogaška, 10.01.2010

Prvi krog državnega prvenstva za fante in dekleta do 14 let je z izjemo presenetljive zmage kvalifikanta Petra Keršiča nad šestim nosilcem Nikom Krapežem postregel s pričakovanimi rezultati. V konkurenci fantov posamezno se je tretji nosilec Domen Gostinčar moral pošteno potruditi, da je v treh nizih premagal Luko Vovka, ena največjih favoritinj za osvojitev naslova državne prvakinje Nina Potočnik, ki je bila druga nosilka turnirja, pa je še pred začetkom zaradi bolezni odpovedala svoj nastop in s tem na široko odprla vrata ostalim igralkam v spodnjem delu žrebne tabele, da dosežejo odličen rezultat. Prva nosilca Maks Tekavec in Sara Palčič sta zanesljivo zmagala, oba pa sta v igri za najvišja mesta tudi še v igri dvojic. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog tokrat slabša od Američanke Lepchenko

Ljubljana, 09.01.2010

23-letna Američanka (rojena v Uzbekistanu) Varvara Lepchenko, ki se trenutno nahaja na 101. mestu WTA lestvice, je v drugem krogu kvalifikacij 600.000 dolarskega WTA turnirja v Sidneyu, Avstralija, s 61 63 premagala našo Polono Hercog. Njun edini dosedanji obračun, to je bilo julija lani v finalu 100.000 dolarskega ITF turnirja v italijanskem Cuneu, je s 61 62 dobila Polona. Preberi več TUKAJ.

V Rogaški jutri prvi krog glavnega turnirja

Rogaška, 08.01.2010

V Rogaški Slatini se jutri s prvim krogom glavnega turnirja v posamični konkurenci in v dvojicah začenja državno prvenstvo za fante do 14 let. Dekleta bodo v glavnem turnirju prvič nastopile v nedeljo, od ponedeljka dalje pa bodo tekmovali "skupaj". V konkurenci fantov dilem, kdo bo zmagovalec, ni veliko (prvemu nosilcu Maksu Tekavcu lahko zmago po vsej verjetnosti prepreči le dvakratni zmagovalec letošnjih odprtih prvenstev in drugi nosilec Rok Križaj), prav tako pa jih prav veliko ni niti v konkurenci deklet. Prva nosilka Sara Palčič je sicer letos že doživela poraz (proti Eni Kajevič, ki pa na državnem prvenstvu ne nastopa), veliko strokovnjakov pa največ možnosti za zmago pripisuje drugi nosilki Nini Potočnik. Preberi več TUKAJ.

Zadnji test za člane pred državnim prvenstvom

Ljubljana, 08.01.2010

Teniški klub Jakišport iz Ljubljane gosti zadnje odprto prvenstvo za člane pred državnim prvenstvom. Jutri se začenjata glavna turnirja za moške in ženske, vlogo prvih nosilcev pa imata Miha Mlakar, njegov najnevarnejši konkurent je Klemen Kovačič, drugi nosilec in finalist zadnjega odprtega prvenstva v Krškem, in Tajda Bestijanič, ki se verjetno najbolj boji Klavdije Rebol, saj jo je ta premagala na prvem odprtem prvenstvu v Ljubljani. V tekmovalni sezoni 2010 so člani do sedaj odigrali dve tekmovanji, zmagovalci pa so postali Tilen Žitnik in Miha Mlakar pri članih ter Klavdija Rebol in Hana Umek pri članicah. Preberi več TUKAJ.

Polona uspešna, Maša ne

Ljubljana, 08.01.2010

Polona Hercog in Maša Zec Peškirič sta zaigrali v kvalifikacijah dveh WTA turnirjev v Avstraliji. Medtem ko je bila Polona na 600.000 dolarskem turnirju v Sydneju v prvem krogu uspešna, s 75 26 64 je premagala prvo zmagovalko WTA turnirja v Portorožu Čehinjo Klaro Zakopalovo, je Maša na 220.000 dolarskem turnirju v Hobartu v prvem krogu izgubila. S 61 76 jo je premagala Belgijka Kirsten Flipkens. Preberi več TUKAJ.

Potočnikova in Križaj do polfinala v Beogradu

Beograd, 07.01.2010

Slovenska igralca Nina Potočnik in Rok Križaj ste se udeležila mednarodnega prvenstva za fante in dekleta do 14 let v Beogradu, ki je bil tretje kategorije. Oba sta se uvrstila v polfinale, kjer pa sta oba tudi izgubila in to proti prvima nosilcema turnirja - za Nino je bila s 62 61 usodna domača igralka Nina Markovič, za Roka pa s 76 64 Francoz Aleksandre Hebras. Preberi več TUKAJ.

Januar je mesec zimskih državnih prvenstev

Ljubljana, 07.01.2010

Že tradicionalno se skoraj vsa zimska državna prvenstva igrajo v mesecu januarju in tudi letošnje leto ni izjema. Včeraj so se v Rogaški začela kvalifikacije državnega prvenstva do 14 let, sledilo pa jim bo še državno prvenstvo do 12 let (na Otočcu), 14 let (v Rogaški), 18 let (na Otočcu), državno prvenstvo za člane pa bo v mesecu februarju v Rogaški. Državna prvenstva vedno "privabijo" vse najboljše slovenske igralce, ki jim letos v kategorji do 14 let v vlogi prvih favoritov za končno zmago na čelu stojita Maks Tekavec in Sara Palčič. Preberi več TUKAJ.

1. zimsko mednarodno prvenstvo Primorske

Koper, 07.01.2010

Teniški klub Koper je organizator prvega zimskega mednarodnega prvenstva za vse starostne kategorije, pogoj za sodelovanje pa je le, da ste član kateregakoli kluba na Primorskem. V *absolutni kategoriji* lahko nastopijo prav vsi, tudi veterani, ki si želite pomeriti z "mladinci". Preberi več TUKAJ.

Naši odlični na Lemon Bowlu v Rimu

Koper, 06.01.2010

V Rimu se je končal prestižni teniški turnir Lemon Bowl za mlade teniške igralce in igralke od 8 do 18 leta, na katerem je nastopilo kar 1800 igralcev. Na turnirju so nastopile Kristina Novak v kategoriji do 10 let, Silvija Peroša v kategoriji do 12 let in Paula Orlini (Italijanka, ki že dve leti trenira pri Aleksandru Živinu in obiskuje srednjo šolo v Kopru) v kategoriji do 18 let. 18-letna Paula Orlini in Kristina Novak sta osvojili prestižno lovoriko in se vpisali v seznam zmagovalcev, na katerem so tudi Jelena Jankovič, Anna Kournikova, Anastasia Myskina, Mario Ančič, Ivan Ljubičič in drugi. Njun uspeh je odlično dopolnila 12-letna Silvija Peroša, ki se je prebila do četrfinala. TUKAJ.

Grega obtičal v drugem krogu

Ljubljana, 06.01.2010

Italijanski igralec Simone Vagnozzi je v drugem krogu 75.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Noumeji, Nova Kaledonija, s 62 36 63 premagal našega Grego Žemljo. Grega je tako kot proti petemu nosilcu Francozu Roger-Vesselinu slabše začel, gladko izgubil prvi niz, v nadaljevanju pa zaigral bolje in drugi niz dobil. Kazalo je na ponovitev scenarija iz prvega kroga, a tokrat temu žal ni bilo tako in Italijan je bil v tretjem nizu znova boljši. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - zanimivo sedmo kolo

Mengeš, 06.01.2010

To soboto se bo v teniški dvorani Harmonija v Mengšu igralo sedmo kolo prve skupine ljubljanske teniške lige za rekreativce. Najpomembnejši dvoboj sedmega kola bo prav gotovo obračun med drugouvrščenim in še neporaženim Marjanom Šircljem ter četrtouvrščenim Tadejem Petričem, ki je edini poraz do sedaj zabeležil proti vodilnemu na lestvici bratu Urošu Petriču. Ta igra proti Igorju Vučku, ki je še vedno v igri za prva štiri mesta oziroma play-off - oba dvoboja se bosta pričela ob 18. uri. V boju za najvišja mesta bosta dvoboja sredine oziroma spodnjega dela lestvice med Vasjo Vidmarjem ter Miho Cerarjem, ki se vrača po poškodbi, in Martinom Orehkom ter Gregorjem Prahom nekoliko "v senci", a kljub temu nič manj zanimiva. Preberi več TUKAJ.

Poraz Žemlje v dvojicah

Noumea, 06.01.2010

Grega Žemlja je na 75.000 dolarskem ATP Challenger turnirju skupaj s partnerjem Simonom Stadlerjem izgubil dvoboj prvega kroga dvojic. S 63 63 sta jih premagala druga nosilca Južnoafričan Anderson in Američan Battistone. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja zmagovito v novo leto, poraz Gregorca

Ljubljana, 05.01.2010

Grega Žemlja je imel v prvem krogu 75.000 dolarskega ATP Challenger turnirja zelo težkega nasprotnika, in sicer petega nosilca Francoza Eduarda Roger-Vesselina. Po začetni nervozi je Grega "stopil na plin" in dvoboj dobil z 26 63 75, njegov naslednji nasprotnik pa je stari znanec Italijan Simone Vagnozzi. Grega bo nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer igra skupaj z Nemcem Simonom Stadlerjem, njuna prva nasprotnika pa sta druga nosilca Anderson in Batistone. Na drugem koncu sveta pa je nastopil še en Slovenec - Luka Gregorc je zaigral v kvalifikacijah 125.000 dolarskega challenger turnirja v Sao Paulu in po uvodni zmagi proti Poljaku Kowalczyku v drugem krogu s 63 76 izgubil proti Brazilcu Dutri da Silvi. Preberi več TUKAJ.

Peerova premočna za Polono

Auckland, 05.01.2010

V prvem krogu 220.000 dolarskega WTA turnirja v Aucklandu, Nova Zelandija, se je Polona Hercog pomerila z Izraelko Shahar Peer, ki je na 30. mestu WTA lestvice za posameznice (Polona je na 68. mestu). Izraelka, ki je na svoj prvi servis osvojila precej več točk kot Polona, je bila boljša z rezultatom 75 63. Hercogova je skupaj z domačo igralko Erakovic izgubila tudi v prvem krogu dvojic, s 63 76 sta ju premagali prvi nosilki Blake/Huber. Preberi več TUKAJ.

Trije dvoboji odločeni šele v tretjem nizu, Janhar v vodstvu

Mengeš, 02.01.2010

V teniški dvorani Harmonija v Mengšu so se danes igrali dvoboji drugega kroga druge skupine ljubljanske rekreativne lige. Kar trije dvoboji so bili odločeni šele v zaključku odločilnih tretjih nizov, čeprav po prvih nizih omenjenih dvobojev ni nič kaj kazalo na "zaplet". Gregor Milivojevič, Iztok Mahorič in Miran Završnik so proti Urošu Staniču, Milanu Devčiču oziroma Juretu Urankarju dokaj gladko dobili prvi niz, v nadaljevanju pa so se stvari obrnile na glavo in Milivojevič je dvoboj celo izgubil. Vodstvo na lestvici je prevzel Blaž Janhar, ki pa mu v dvoboju z žilavim Igorjem Kokaljem ni šlo vse po načrtih, vsaj v prvem nizu ne. Lep dvoboj sta odigrala tudi Ambrož Cevc in Andrej Svetlin, v katerem je s 62 63 slavil Ambrož, ki ga krasi zelo čvrsta, agresivna igra. Preberi več TUKAJ.

Maša izgubila v kvalifikacijah, Polona je že v glavnem turnirju

Auckland, 02.01.2010

Profesionalne teniške igralke so že "na delu". Na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Auckladnu, Nova Zelandija, je Maša Zec Peškirič v prvem krogu kvalifikacij s 62 67 64 izgubila proti Američanki Lauri Granville. Na tem tekmovsnju bo v glavnem turnirju kot neposredno uvrščena zaigrala tudi Polona Hercog, ki se bo za uvod pomerila z Izraelko Shahar Peer. Preberi več TUKAJ.

Lah, Ščulac, Detiček in Kresal najboljši na Športplusu

Ljubljana, 01.01.2010

Ob zaključku starega leta so se pomerili igralci in igralke do 12 let. Tekmovanje je potekalo na igriščih teniškega kluba Športplus, zaradi velikega števila prijavljenih igralcev pa sta z igrišči na pomoč priskočila tudi teniška kluba Jaki in Benč. Po začetnih dvobojih v skupinah (Round Robin) je v nadaljevanju šlo na izpadanje, na koncu pa sta prepričljivo slavila prva nosilka Anette Ščulac in drugi nosilec Sven Lah, ki sta zmagala brez izgubljenega niza. V turnirju B je pri dečkih slavil David Detiček, pri deklicah pa Karin Kresal. Preberi več TUKAJ.

Maks Tekavec in Eva Zagorac zanesljivo do zmage

Litija, 01.01.2010

V Litiji se je končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. V fantrovskem finalu je Maks Tekavec s 64 63 premagal Roka Križaja in brez izgubljenega niza osvojil prvo mesto, še prepričljiveje pa je pri dekletih slavila Eva Zagorac, ki je v finalu kar s 61 60 premagala Kajo Mrgole. Fantje in dekleta do 16 let se bodo naslednjič pomerili na državnem prevenstvu, ki bo od 16. do 20.januarja v Rogaški Slatini. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.