Primorsko prvenstvo od 8 do 11 let

Koper

V nedeljo se je s finalnimi obračuni končalo 1. mednarodno zimsko primorsko prvenstvo v tenisu za dečke in deklice v mini tenisu, tenisu do 9 in tenisu do 11 let. Udeležilo se ga je 30 mladih tenisačev in tenisačic iz kar sedmih primorskih klubov. Najboljši so prikazali odličen tenis, najbolj pa je z svojo igro navdušil Žan Gorenec Diemat (Koper), ki je z odlično igro v finalu premagal tihega favorita turnirja in prvega nosilca Luko Miklavčiča (Idrija). Pri deklicah je slavila prva nosilka Stefany Grlj (Koper), ki se je v finalu morala pošteno potruditi proti klubski kolegici Karin Kresal, da je tekmo dobila brez izgubljenega niza. Stefany in Žan sta si z zmagama prislužila posebno vabilo na turnirju Junior Koper Open 12&U, ki bo junija že tretjič v Kopru. Pri deklicah do 9 let je po hudem boju slavila Metka
Komac (Igor), ki je v finalu premagala Sheilo Glavaš (Vanganel) v tretjem nizu. Pri dečkih je v isti kategoriji slavil Mai Vidovič, ki je v finalu premagal Dana Trošta Slapnika (Portorož), ki pa je Maia premagal v mini tenisu. V mini tenisu je kasneje slavil nekoliko presenetljivo Peter Grzetič (Igor), ki je imel enako število zmag kot Dan Trošt Slapnik a je slednjega v medsebojnem srečanju premagal. Pri deklicah je slavila Metka Komac, ki je tako postala dvakratna primorska prvakinja. Druga je bila Larisa Rakar (Nova Gorica). Od 6-8. februarja bodo prizadevni organizatorji TK Koper organizirali še mednarodno zimsko primorsko prvenstvo do 13 let in prvenstvo v članski konkurenci.