prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Februar 2010

Arhiv novic - februar 2010

Med posameznicami Williamsova, v dvojicah Hercogova

Ljubljana, 28.02.2010

Polona Hercog je v finalu 220.000 dolarskega WTA turnirja z 26 62 63 proti Venus Williams sicer izgubila, a prav gotovo nima razloga za pretirano nezadovoljstvo, saj drugo mesto konec koncev pomeni njen najboljši rezultat v karieri, ki pa ga je tudi začinila še z zmago v dvojicah. Skupaj s Čehinjo Barboro Zahvalovo Strycovo sta v finalu konkurence dvojic z 26 61 10-2 premagali Italijanki Errani in Vinci. Polona bo naslednji teden nastopila v glavnem turnirju še enega WTA tekmovanja v Mehiki (Monterrey), v kvalifikacijah tega turnirja pa je že izgubila Maša Zec Peškirič. Z 26 63 76 jo je v prvem krogu premagala Rusinja Alina Jidkova. Preberi več TUKAJ.

Polono do zmage loči samo še Venus Williams

Ljubljana, 27.02.2010

Polona Hercog se je na WTA turnirju v Mehiki z zmago s 63 75 nad Španko Carlo Suarez Navarro uvrstila v svoj prvi finale na WTA turnirjih v svoji karieri. Do končne zmage ima pred seboj samo še eno oviro in sicer prvo nosilko oziroma peto igralka sveta Američanko Venus Williams. Le-ta se je v polfinalu dolgo mučila z Romunko Gallovits in jo premagala šele po treh nizih. Hercogova se je v finale uvrstila tudi v konkurenci dvojic, s Čehinjo Zahvalovo Strycovo bo za končno zmago igrala proti italijanski navezi Errani/Vinci. Preberi več TUKAJ.

Pokal federacij - Slovenija proti Japonski v Lukni

Ljubljana, 26.02.2010

Slovenska ženska reprezentanca bo odločilno tekmo za uvrstitev v svetovno skupino Pokala Federacij proti Japonski igrala v Mariboru. Prizorišče tega izjemnega dogodka, ki bo potekal od 24. do 25. aprila 2010, bo športna dvorana Ljudski vrt oziroma Lukna. Dogodek bodo skupaj s teniško zvezo Slovenije organizirali Teniški klub Branik Maribor, Železničarski teniški klub Maribor ter mestna občina Maribor. Teniška zveza Slovenije je v zaključni fazi dogovorov s televizijo, tako da boste po vsej verjetnosti dogodek lahko spremljali tudi preko TV ekranov. Dvoboji Slovenije in Japonske, ki si jih bo lahko v živo vsak dan ogledalo okrog 2000 gledalcev, bodo potekali na peščeni podlagi. TUKAJ.

Hercogova premagala tudi Szavayevo, Veič boljši od Kavčiča

Ljubljana, 26.02.2010

Polona Hercog je v četrtfinalu 220.000 dolarskega WTA turnirja v mehiškem mestu Acapulcu premagala drugo nosilko Madžarko Agnes Szavay, ki je pri zaostanku 64 01 dvoboj predala. V polfinalu, kar je Polonin najboljši rezultat v karieri, se bo pomerila s Španko Carlo Suarez Navarro. Polona se je po zmagi nad parom Osterloh/Tatishvili s 75 62 v polfinale uvrstila tudi v konkurenci dvojic. Na WTA turnirju v Maleziji (Kuala Lumpur) je v konkurenci dvojic nastopila Andreja Klepač, a bila poražena že v prvem krogu. Na ATP challengerju v Maroku pa se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil naš Blaž Kavčič, v drugem krogu ga je premagal Hrvat Antonio Veič. Blaž je z mislimi prav gotovo že na dvoboju Slovenije in Norveške v Oslu, tako da je slavje ob zgodovinski uvrstitvi med najboljših 100 za turnir ali dva odloženo. Preberi več TUKAJ.

Davisov pokal 2010 - naši v soboto potujejo v Oslo

Ljubljana, 25.02.2010

Letošnje nastope v drugi skupini evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal začenja tudi reprezentanca Slovenije, ki se bo v prvem krogu v gosteh pomerila z Norveško. V soboto v Oslo s kapetanom Blažem Trupejem in trenerjem Žigo Janškovcem potujejo igralci Blaž Kavčič, Grega Žemlja, Luka Gregorc in Aljaž Bedene, za domače pa naj bi zaigrali Erling Tveit, Stian Boretti, Fredrik Ask in Oystein Steiro. Naši so po uvrstitvah prav gotovo favoriti, saj najboljši Norvežan zaseda šele 689. mesto ATP lestvice za posameznike. Ob tem pa je seveda potrebno poudariti, da je tekmovanje za Davisov pokal nekaj posebnega in da so se v preteklosti prav v tem tekmovanju dogajala največja presenečenja. Prvi dvoboji se pričnejo v petek 5.3.2010, kdo bo prvi stopil na igrišče, pa bo določil četrtkov žreb. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu Acapulca

Acapulco, Mehika, 24.02.2010

Polona Hercog se je na 220.000 dolarskem WTA turnirju v mehiškem mestu Acapulco kot osma nosilka turnirja posameznic uvrstila v četrfinale. V drugem krogu je zanesljivo s 62 64 premagala Francozinjo Alize Cornet, v četrtfinalu pa bo njena nasprotnica druga nosilka Madžarka Agnes Szavay. Polona je skupaj s Čehinjo Barboro Zahvalovo Strycovo zmagala tudi v dvojicah, s 75 61 sta premagali francosko dvojco Johansson/Vedy. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič z zmago začel drugi challenger v Maroku

Ljubljana, 23.02.2010

Blaž Kavčič, ki je drugi nosilec ATP challenger tekmovanja z nagradnim skladom 35.000 ameriških dolarjev, ki se igra v Maroku, je v prvem krogu glavnega turnirja s 62 62 premagal Italijana Alessia Di Maura. Blažev nasprotnik v drugem krogu bo Hrvat Antonio Veič, ki je v treh nizih odpravil Italijana Brizzija. Preberi več TUKAJ.

Ljubljana ima nov teniški center

Ljubljana, 23.02.2010

Pred kratkim je bil v Ljubljani ustanovljen nov teniški klub, ki nosi ime Ljubljanski teniški center. Čeprav gre za nov klub, pa ga vodijo sami izkušeni strokovnjaki, omenimo naj samo predsednika društva Sreča Završkega ter vodjo trenerskega teama Aleša Filipčiča. Cilji LTC v naslednih letih so konkretni in zelo ambiciozni. Cilji niso usmerjeni k masovnosti, pač pa dvigu športnih – teniških storitev v mestu in regiji. "Želimo postati prepoznaven športni in teniški center, ki bo združeval najmlajše in mlade teniške igralce. Želimo delovati povezovalno in širiti zavest po nujnosti povezovanja in preseganja ozkih lokalni interesov". Oglej si njihovo spletno stran in preberi več TUKAJ.

Žiga Gaber dobil turnir na Športplusu, Natalija Šipek v Litiji

Ljubljana, Litija, 23.02.2010

V organizaciji teniđkega kluba Šport plus Ljubljana in AS Litija se je včeraj končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. V odsotnosti najboljših fantov z jakostne lestvice TZS, ki so nastopili v finalu evropskega ekipnega prvenstva, je zmago slavil prvi nosilec Žiga Gaber, ki je v finalu v odlični partiji s 63 36 64 premagal Luko Vovka. Pri dekletih je slavila Natalija Šipek, ki je v četrtfinalu odpravila prvo nosilko Laro Kralj, v polfinalu tretjo nosilko Simono Rejc, v finalu pa še drugo nosilko Manco Pislak. Turnir B za fante, ki se je igral v Domžalah, je dobil Jernej Zaplotnik, ki je v finalu premagal Nika Hribarja. Preberi več TUKAJ.

Polona v drugi krog, Maša izgubila

Acapulco, 23.02.2010

Polona Hercog in Maša Zec Peškirič igrata na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Acapulcu. Polona je v prvem krogu kot osma nosilka s 64 61 premagala Paragvajko Rossano De Los Riso, v drugem krogu pa se bo pomerila s Francozinjo Alize Cornet. Maša Zec Peškirič je v prvem krogu zaigrala proti šesti nosilki Italijanki Sari Errani in izgubila s 63 62. Polona bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, njena soigralka pa je Čehinja Barbora Zahlavova Strycova. Preberi več TUKAJ.

Španec Vicente premočan za Aljaža Bedeneta

Ljubljana, 22.02.2010

Španec Fernando Vicente, pred leti že član elitnih 100 igralcev na svetu, je v drugem krogu kvalifikacij ATP challenger turnirja v Maroku, ki ima nagrdni sklad 30.000 eurov, premagal našega Alajža Bedeneta in to z rezultatom 62 62. Na turnirju bo zaigral tudi Blaž Kavčič, ki je drugi nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril z Italijanom Di Maurom. Preberi več TUKAJ.

Malo uspeha za Luko Gregorca in Andrejo Klepač

Ljubljana, 21.02.2010

Luke Gregorc je nastopil v kvalifikacijah ATP turnirja z nagradnim skladom 442.500 USD v Delray Beachu in v prvem krogu s 75 75 izgubil proti Američanu Ryanu Harrisonu. V prvem krogu WTA turnirja v Kuala Lumpurju, Malezija, nagradni sklad je 220.000 USD, je Andreja Klepač s 61 64 premagala Huynh Phuonh Dai iz Vietnama, v drugem pa nato s 62 62 izgubila proti Japonki Semi. Kljub temu pa turnir za Andrejo še ni končan, saj bo zaigrala še v glavnem turnirju dvojic. Ta teden bosta ponovno v akciji tudi Polona Hercog in Maša Zec Peškirič, ki bosta zaigrali na 220.00 dolarskem WTA turnirju v Mehiki. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola in Martin Rmuš poražena v prvem krogu

Sarajevo, 21.02.2010

V kvalifikacijah drugega ITF Futures turnirja v Sarajevu (turnir ima nagradni sklad 15.000 ameriških dolarjev) sta zaigrala tudi dva Slovenca. Blaž Rola je v prvem krogu s 57 63 76 izgubil proti Francozu Sakharovu, Martin Rmuš pa s 64 62 prav tako proti Francozu Lugassyju. Danes bi moral dvoboj drugega kroga kvalifkacij na ATP challenger turnirju v Maroku odigrati tudi Aljaž Bedene, a je dež motil potek tekmovanja, tako da bo Aljaž zaigral jutri. Preberi več TUKAJ.

Prvaka sta Anže Kapun in Polona Reberšak

Rogaška Slatina, 21.02.2010

V Rogaški Slatini se je končalo dvorankso državno prvenstvo za člane in članice. V moškem finalu je Anže Kapun s 61 62 brez težav premagal Tomislava Ternarja, uspeh pa je "začinil" še z zmago v dvojicah, kjer je skupaj z Sašom Bendetom v finalu premagal s 64 76 dvojico Turk/Ternar. Pri dekletih je v finalu pričakovano slavila Polona Reberšak, njena nasprotnica Nina Nagode pa se je odlično upirala v drugem nizu; končni rezultat je bil 61 64 za Celjanko. Prvo mesto v konkurenci dvojic sta osvojili Tajda Bestijanič in Kaja Podobnik, ki sta v finalu s 61 62 premagali prvi nosilki Dragano Božovič in Nino Nagode. Preberi več TUKAJ.

Naši 14-letniki sedmi v Evropi

Ljubljana, 21.02.2010

V italijanskem Ascoliju se je danes končal finalni del zimskega evropskega ekipnega prvenstva za fante do 14 let. V finalnem delu je nastopila tudi Slovenija, ki si je nastop zagotovila po osvojitvi drugega mesta na nedavnih kvalifikacijah v Correggiu. Za naše so nastopili Maks Tekavec, Rok Križaj in Domen Gostinčar, ki so po dveh porazih proti Rusiji in Veliki Britaniji s 3/0 in zmago proti Belorusiji z 2/1 osvojili končno sedmo mesto v Evropi. Edino posamično zmago za Slovenijo je dosegel Rok Križaj. Preberi več TUKAJ.

Srebotnikova v finalu Dubaja izgubila

Ljubljana, 21.02.2010

Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta v polfinalu WTA turnirja v Dubaju s 64 26 11-9 premagali prvi nosilki Caro Black in Liezel Huber, v finalu pa sta bili njuni nasprotnici Španki Nuria Llagostera Vives in Maria Jose Martinez Sanchez močnejši in sta zmagali s 76 64. Preberi več TUKAJ.

Za naslov Ternar in Kapun ter Nagodetova in Reberšakova

Rogaška, 20.02.2010

V finalu državnega prvenstva za člane in članice v Rogaški Slatini se bosta v moški konkurenci pomerila Tomislav Ternar in Anže Kapun, v ženski konkurenci pa Nina Nagode in Polona Reberšak. Ternar je v polfinalu s 63 63 premagal prvega nosilca Tadeja Turka, Kapun pa je na poti do finala imel še največ dela v četrtfinalu z Rokom Jarcem, ki se je pri zaostanku 46 34 predal. Obe finalistki igrata zelo suvereno in do sedaj nista imeli nikakršnih večjih težav, strokovnjaki pa več možnosti za končno zmago dajejo bolj izkušeni Poloni Reberšak. Preberi več TUKAJ.

Robert premagal Kavčiča, Bedene pa Goffina

Ljubljana, 20.02.2010

V polfinalu ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v Maroku, je prvi nosilec Francoz Robert s 60 75 premagal našega Blaža Kavčiča. Blaž je osvojil novih 29 točk za ATP lestvico, tako da ga od zgodovinske uvrstitve med najboljših sto igralcev na svetu loči samo še nova uvrstitev v polfinale (morda bo zadostovala celo uvrstitev v četrtfinale) kakšnega od ATP challenger turnirjev. To priložnost bo Blaž imel že ta teden na še enem turnirju v Maroku, kjer je drugi nosilec, v prvem krogu pa se bo pomeril z Italijanom Di Maurom. V kvalifikacijah tega turnirja nastopa tudi Aljaž Bedene, ki je za uvod s 76 60 odpravil Belgijca Davida Goffina, v drugem krogu pa se bo pomeril s Špancem Vicentejem. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič zmagal tudi proti Klizanu, v polfinalu proti Robertu

Ljubljana, 19.02.2010

Blaž Kavčič je v drugem krogu ATP challenger turnirja v Maroku po pravi drami v zadnjem nizu z 26 60 76 premagal Tunizijca Maleka Jazirija (ATP 313) in se s tem uvrstil v četrtfinale, kjer se je danes pomeril še s Slovakom Klizanom in premagal tudi njega - rezultat je bil 75 75 za Blaža. Naj omenimo, da je Blaž v dvoboju proti Jaziriju pri rezultatu 5/3 v zadnjem nizu rešil dve "meč" žogi. Blažev nasprotnik v polfinalu je prvi nosilec Francoz Stephane Robert. Preberi več TUKAJ.

Maša Grgan premagala Tajdo Bestijanič

Rogaška, 18.02.2010

Na državnem prvenstvu za člane in članice v Rogaški Slatini so danes nastopila dekleta, ki so odigrala dvoboje prvega kroga posamezno in drugega kroga v dvojicah. Najbolj zanimiv dvoboj smo gledali med tretjo nosiko Tajdo Bestijanič in Mašo Grgan, ki ga je s 67 75 75 dobila slednja. Od nosilk je izgubila tudi Klavdija Rebol, ki je pri rezultatu 4/4 v prvem nizu dvoboj proti Palandačičevi zaradi poškodbe predala. Do hitre in zanesljive zmage sta prišli druga nosilka Dragana Božovič, s 61 61 je bila boljša od Urške Sile, in četrta nosilka Polona Reberšak, s 61 60 je premagala Janine Koleta. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik v polfinalu, Polona Hercog ne

Ljubljana, 18.02.2010

Katarina Srebotnik se je na WTA tekmovanju v Dubaju v konkurenci dvojic po zmagi nad kitajskim parom Chan/Zheng s 57 62 [10-1] skupaj s Čehinjo Kveto Peschke uvrstila v polofinale. Tam bosta njuni nasprotnici prvi nosilki Black/Huber. V polfinale pa se na WTA turnirju v Kolumbiji ni uspelo uvrstiti Poloni Hercog, saj je skupaj s Francozinjo Parmentier s 76 64 izgubila proti navezi Dulko/Gallovits. Poražena sta bila tudi Tadeja Majerič (v drugem krogu na ITF tekmovanju v ZDA) ter Blaž Rola (v drugem krogu na ITF Futures tekmovanju v Bosni). Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič napredovala v drugi krog

Ljubljana, 17.02.2010

Po hitrem porazu prejšnji teden v prvem krogu ITF turnirja v Laguni Nigel, ZDA, je Tadeja Majerič na 25.000 dolarskem ITF turnirju v ameriškem mestu Surprize v uvodnem dvoboju s 16 61 63 premagala Ukrajinko Tetyano Erefyevo. Tadejina nasprotnica v drugem krogu bo druga nosilka Avstralka Adamczak. Na WTA turnirju v Dubaju sta se Katarina Srebotnik in Kveta Peschke po zmagi nad tretjima nosilkama Raymondovo in Stubbsovo uvrstili v četrtfinale. V četrtfinale se je na WTA turnirju v Kolumbiji v konkurenci dvojic skupaj s Francozinjo Parmentier uvrstila tudi Polona Hercog, potem ko sta njuni nasprotnici Mayr in Zec Peškirič dvoboboj prvega kroga predali. Preberi več TUKAJ.

Dvoboj dneva Mateju Leljaku

Rogaška Slatina, 17.02.2010

Na državnem prvenstvu za člane in članice, ki se igra v Rogaški Slatini, se je danes odigral prvi krog v konkurenci posameznikov in dvojic. V dvoboju dneva je Matej Leljak s 76 67 76 premagal petega nosilca Miho Mlakarja, nepričakovano pa je izpadel tudi sedmi nosilec Tilen Žitnik, ki ga je s 62 64 ugnal Peter Pevc. Dobro je po odpovedi Matjaža Grosmana (bolezen) ponujeno priložnost izkoristil tudi srečni poraženec Domen Korelc, ki je s 36 62 63 premagal Uroša Potočnika. Preberi več TUKAJ.

Kavčič zlahka v drugi krog, do točk tudi Rola

Ljubljana, 17.02.2010

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v Maroku, s 61 61 odpravil domačega povabljenca Idmbareka, v drugem krogu pa mu bo nasproti mreže stal Malek Jaziri, ki ima v glavnem turnirju status srečnega poraženca. Do zmage in s tem do nove ATP točke je v Bosni prišle tudi Blaž Rola. V prvem krogu ITF Futures turnirja je s 64 63 premagal italijanskega kvalifikanta Luco Vannija. Preberi več TUKAJ.

Polona in Maša izgubili v prvem krogu v Bogoti

Ljubljana, 17.02.2010

Na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Bogoti, Kolumbija, sta v konkurenci posameznic nastopili tudi Polona Hercog in Maša Zec Peškirič in obe izgubili v prvem krogu. Polona je kot četrta nosilka s 75 62 izgubila proti domačinki Catalini Castano, Maša pa s 64 61 proti paragvajski igralki Rossani De los Rios. Zanimivo je, da bosta v konkurenci dvojic Polona in Maša ena proti drugi zaigrali že v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Maks Tekavec in Eva Zagorac ugnala vso konkurenco

Kranj, Ljubljana, 16.02.2010

Včeraj popoldne se je v Kranju oziroma Ljubljani končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. V fantovskem finalu je drugi nosilec Maks Tekavec s 64 62 premagal četrtega nosilca Roka Sitarja, pri dekletih pa je slavila tretjepostavljena Eva Zagorac, ki je bila v finalu s 63 63 boljša od prvega presenečenja turnirja Lare Kralj. Preberi več TUKAJ.

Člansko državno prvenstvo - nosilci padajo kot zrele hruške

Rogaška, 15.02.2010

V današnjih kvalifikacijah državnega prvenstva za člane je že prišlo do prvih večjih presenečenj, saj so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili prvi štirje nosilci Domen Korelc, Marko Novak, Rok Tomšič in Mare Kušer. V glavni turnir se je edini od nosilcev do sedaj uvrstil Rok Jarc, bivši član reprezentance za Davisov pokal, ki je prav gotovo eden od kandidatov za končno zmago in naslov državnega prvaka. Preberi več TUKAJ.

V Beogradu Roko boljši od Grege

Beograd, 15.02.2010

V prvem krogu ATP turnirja iz serije challenger, ki se igra v Beogradu in ima nagradni sklad kar 106.500 EUR, je Hrvat Roko Karanušič s 62 64 premagal našega Grego Žemljo. Grega je bil bolj uspešen v konkurenci dvojic, saj je v prvem krogu skupaj z Nemcem Reisterjem s 76 63 premagal srbsko dvojico Čačič/Lajovič. Ta teden je "v igri" tudi Blaž Kavčič, ki se bo v prvem krogu ATP challenger turnirja v Maroku kot tretji nosilec pomeril z domačim povabljencem Idmbarekom. Na ITF Futures tekmovanju v Bosni je Blaž Rola v kvalifikacijah trikrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v prvem krogu pomeril z italijanskim kvalifikantom Vannijem. Preberi več TUKAJ.

Tretji finalni turnir do 12 let - brez velikih presenečenj

Ljubljana, 15.02.2010

V organizaciji teniškega kluba Jaki šport in Železničarskega teniškega kluba Maribor se je v Ljubljani oziroma Mariboru končal tretji finalni turnir do 12 let. V finale dečkov in deklic so se uvrstili prva nosilca Grega Kokalj in Anette Ščulac ter druga nosilca Tino Kovačič in Hana Mraz. Grega Kokalj v nobenem od petih dvobojev ni imel večjih težav, enako pa velja tudi za Anette Ščulac - oba sta zmagovalca postala brez izgubljenega niza. Preberi več TUKAJ.

Winter Cup do 16 let - naši zadnji

Ljubljana, 15.02.2010

Kot zadnji so na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu nastopili še naši fantje do 16 let, ki so v italijanskem Vidmu na igrišču sicer pustili svoje srce, a so vsa tri srečanja izgubili. Porazi proti Srbiji, Poljski in Hrvaški so pomenili osvojitev zadnjega, to je osmega mesta. Edino posamično zmago je dosegel Blaž Bizjak, nastopila pa sta še Urh Krajnc Domiter in Rihard Rožac. Preberi več TUKAJ.

OP 16 v Kranju in Ljubljani - kar precej presenečenj

Kranj, Ljubljana, 14.02.2010

Jutri se bo v Kranju in Ljubljani s finalnima dvobojema končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. V finalu ne bomo videli obeh prvih nosilcev Matije Okorna, izgubil je že v drugem krogu proti Domnu Gostinčarju, in Kaje Mrgole, ki je "zdržala" do polfinala, ugnala pa jo je Eva Zagorac. Le-ta se bo v finalu pomerila s presenetljivo finalistko Laro Kralj, ki je med drugim ugnala tudi drugo nosilko Evo Rihtaršič in četrto nosilko Deo Kepic. Pri fantih si bosta v finalu "nasproti stala" Rok Sitar in Maks Tekavec. Preberi več TUKAJ.

Jutri začetek državnega prvenstva za člane

Rogaška, 14.02.2010

Teniška dvorana v Rogaški Slatini gosti letošnje državno prvenstvo za člane in članice. Tekmovanje se s kvalifikacijami začenja jutri, prva nosilca glavnega turnirja pa naj bi bila Tadej Turk in Kaja Rajh. Lanskoletno zimsko državno prvenstvo, ki se je igralo v organizaciji TK Konex v Ljubljani, sta osvojila Andraž Bedene in Tadeja Majerič, ki pa letos nista med prijavljenimi. Med favoriti za končno zmago sta prav gotovo tudi Anže Kapun, lanski poletni državni prvak, in Polona Reberšak, ki je na lanskem poletnem državnem prvenstvu zaigrala v finalu. Preberi več TUKAJ.

Hiter poraz Katarine Srebotnik v Dubaju

Dubai, 14.02.2010

Rusinja Anastasia Pavlyuchenkova je bila v prvem krogu WTA turnirja v Dubaju, ki ima nagradni sklad kar 2.000.000 ameriških dolarjev, s 62 61 boljša od naše Katarine Srebotnik. Katarina skupaj s Čehinjo Kveto Peschke igra še v konkurenci dvojic, kjer bosta njuni prvi nasprotnici Anglržinja Borwell in Američanka Kops-Jones. Preberi več TUKAJ.

Dvojno zmagoslavje Polone Hercog v Kolumbiji

Ljublajna, 14.02.2010

Polona Hercog se je z zmago nad Čehinjo Klaro Zakopalovo uvrstila v finale 75.000 dolarskega ITF turnirja v Kolumbiji. Polona, ki je Čehinjo premagala s 75 36 62, je v finalu s 64 57 62 ugnala še domačinko Mariano Duque-Marino, ki je v četrtfinalu premagala drugo Slovenko Mašo Zec Peškirič. Polona se je skupaj z Romunko Gallovits uvrstila tudi v finale dvojic, kjer sta bili s 36 63 10-8 boljši od španskega para Cabeza-Candela/Pous-Tio. Na 25.000 dolarskem ITF turnirju v ZDA je nastopila tudi Tadeja Majerič in v prvem krogu s 61 61 izgubila proti Argentinki Irigoyen (WTA 224). Preberi več TUKAJ.

Polona in Maša v Kolumbiji uspešni tudi v drugem krogu

Ljubljana, 12.02.2010

Na 75.000 dolarskem ITF turnirju, ki se igra v kolumbijskem mestu Cali, je Polona Hercog v drugem krogu s 62 62 premagal Italijanko Corinno Dentoni, Maša Zec Peškirič pa s 62 63 Slovakinjo Lanko Wienerovo. Polona in Maša se bosta v četrtfinalu pomerili z dvema domačima igralkama - Polonina nasprotnica bo Catalina Castano (WTA 244), Mašina pa Mariana Duque-Marino (WTA 176). Preberi več TUKAJ.

Teniška olimpijada 2010

Ljubljana, 11.02.2010

Tudi letos bo Teniška zveza Slovenija organizirala teniško olimpijado, tekmovanje namenjeno najmlajšim, ki se šele spoznavajo s teniško igro. Prvo tekmovanje bo 20.3.2010 v Ljubljani (Max club), drugo 24.4.2010 v Novem mestu (Portovald), tretje pa predvidemo v času prireditve "Slovenija igra tenis", ki naj bi bila 22.5.2010 na igriščih teniškega kluba Svoboda v Ljubljani. Preberi več TUKAJ.

Winter cup 2010 - v boj še 16-letniki

Videm, 10.02.2010

V italijanskem Vidmu bo v tekmovanju za zimski pokal (Winter Cup - evropsko zimsko ekipno prvenstvo) ta konec tedna nastopila še reprezentanca fantov do 16 let. Za Slovenijo bodo zaigrali Blaž Bizjak, Rihard Rožac in Urh Krajnc Domiter, v njihovi kvalifikacijski skupini pa so še reprezentance Avstrije, Italije, Poljske, Hrvaške, Portugalske, Srbije in Španije. Naši glede na uvrstitve na jakostni lestvici TE nimajo prav veliko možnosti za preboj v finale (vanj napredujeta prvi dve reprezentanci), ki bo od 19. do 21. aprila v francoskem Ronchinu. Preberi več TUKAJ.

Polona in Maša uspešni v Kolumbiji, Katarina v Parizu

Ljubljana, 10.02.2010

V kolumbijskem mestu Cali se odvija 75.000 dolarski ITF turnir, na katerem igrata tudi naši igralki Polona Hercog in Maša Zec Peškirič. Obe sta v prvem krogu glavnega turnirja zmagali - Polona je kot prva nosilka turnirja s 64 60 premagala Američanko Julio Cohen (WTA 209.), Maša pa je kot osma nosilka v prvem krogu s 62 64 ugnala Španko Lino Dominguez (WTA 144.). Polona skupaj z Romunko Edino Gallovits uspešno igra tudi v konkurenci dvojic, saj se je že uvrstila v polfinale. Z zmago je svoje nastope v konkurenci dvojic na 700.000 dolarskem WTA turnirju v Parizu začela tudi Katarina Srebotnik; s soigralko Kveto Peschke sta bili v prvem krogu s 61 63 uspešnejši od naveze Vedy/Zalameda. V drugem krogu se bosta Katarina in Kveta pomerili s prvima nosilkama Blackovo in Huberjevo. Preberi več TUKAJ.

Slovenke 24. in 25.4.2010 z Japonkami in to doma

Ljubljana, 10.02.2010

Slovenke po uspehu na Portugalskem, kjer so se uvrstile v play-off za igranje v drugi svetovni skupini pokala federacij v letu 2011, že poznajo svoje nasprotnice - to je dokaj nepričakovano reprezentanca Japonske, ki jo je mednarodna teniška zveza postavila za eno od štirih nosilk, pa čeprav se je tako kot Slovenija v play-off uvrstila iz conskega dela tekmovanja. Preverili smo pare v play-offu druge svetovne skupine pokala federacij za tri leta nazaj in vedno se je zgodilo, da so reprezentance iz conskega dela tekmovanja igrale proti poraženkam druge svetovne skupine. Tako ali drugače, važno je, da igramo doma! Teniška zveza Slovenije bo morala v neslednjih dneh najti prizorišče tega pomembnega dogodka. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik spet igra na WTA Touru

Pariz, 09.02.2010

Katarina Srebotnik je po dolgem času spet zaigrala na kakšnem od WTA tekmovanj. To se je zgodilo na 700.000 dolarskem tekmovanju v Parizu, kjer pa je Katarina v prvem krogu s 75 62 izgubila proti Nemki Andrei Petkovic. Katarina bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke nastopil atudi v konkurenci dvojic, njuni nasprotnici pa sta Francozinja Vedy in Američanka Zalameda. Na tekmovanju v Parizu je v konkurenci dvojic nastopila tudi Andreja Klepač, ki pa je skupaj z Avstrijko Klemenschits izgubila že v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Turnir od 8 do 11 let na Jakiju

Ljubljana, 08.02.2010

V teniškem klubu Jaki šport v Ljubljani je potekalo letos že četrto tekmovanje za dečke in deklice od 8 do 11 let. Tudi tokrat se je na turnir v mini in midi tenisu ter "pravem" tenisu prijavilo okrog 200 otrok, najštevilčnejša pa je bila tako kot vedno kategorija tenis do 11 let, v kateri sta slavila Lara Prosenjak in Jan Vehovec. Preberi več TUKAJ.

Marjan Šircelj znova na vrhu prve skupine ljubljanske lige!

Mengeš, 08.02.2010

V soboto 6.2.2010 sta bila v devetem krogu prve ljubljanske rekreativne lige odigrana samo dva dvoboja, ostali pa so bili bodisi odigrani že prej bodisi prestavljeni. Z gladko zmago nad zadnjim na lestvici Alešem Vojvodo je vodstvo na lestvici spet prevzel Marjan Šircelj, ki je edini še neporažen, edino točko (oziroma en niz) pa je izgubil v dvoboju z Luko Madjarjem v drugem krogu. Klemen Hauko se je pomeril z Robertom Rožacem, ki je z izidom 64 62 prav gotovo lahko zadovoljen in je dober obet pred odločilnim dvobojem med njim in Vojvodo, ki bo odločal, kdo ne bo na zadnjem mestu prve skupine. V drugi ligi je Uroš Stanič v najdaljšem dvoboju obeh lig, ki je trajal več dni (v rednem terminu dvoboja nista uspela dokončati), s 76 75 premagal Ambroža Cevca in je s tem ob Jaki Brumnu edini še nepremagani igralec v drugi skupini (izgubil pa je že dve točki, saj je v dveh dvobojih izgubil po en niz). Preberi več TUKAJ.

Primorske zimske rekreacijske lige

Vanganel, 08.02.2010

Na Primorskem rekreacijski igralci tenisa ne počivajo, ampak "non-stop" igrajo v različnih ligah. Vsak konec tedna se odigra veliko število partij, ki privabljajo "kibice", pa tudi kakšna velika stava v obliki "odojka in kište pira" se poje in popije. V ligi igrajo tudi dame, med njimi pa sta v tem trenutku brez poraza v vodstvu Darinka Čalija in Nataša Stubelj. Preberi več TUKAJ.

Zimsko primorsko prvenstvo - Šinigoj, Orlini, Lavrenčič in Mejak

Koper, 08.02.2010

V Kopru se je končalo 1.mednarodno zimsko primorsko prvenstvo v tenisu do 13 let in v članski konkurenci. V mlajši kategoriji sta slavila Nejc Lavrenčič (Nova Gorica), ki je v finalu premagal Žana Diemata Gorenca (Koper) z98 (6) in Mojca Mejak (Koper), ki je premagala klubsko kolegico Stefany Grlj s 62 61. V kategoriji članov (tekma se je odigrala v Novi Gorici pred številnim občinstvom) je slavil Gregor Šinigoj (N. Gorica), ki je strl odpor Matica Bevčarja (N. Gorica) šele po triurnem boju z 62 57 62. Pri članicah je zmagala Paula Orlini (Koper), ki je bila v finalnem obračunu boljša od Sindi Germek (Vanganel) s 62 60. TUKAJ.

Winter Cup 2010 - reprezentanca fantov do 14 let v finale

Ljubljana, 08.02.2010

Vsako leto v mesecu februarju potekajo zimska evropska ekipna prvenstva za fante in dekleta do 14 oziroma 16 let. Naši fantje do 14 let so nastopili v italijanskem Correggiu v postavi Maks Tekavec, Rok Križaj in Domen Gostinčar, kapetan je bil Aleš Šporn, in se z uvrstitvijo na drugo mesto v svoji kvalifikacijski skupini uvrstili na finalni del najboljših osmih evropskih reprezentanc, ki bo od 19. do 21.2.2010 v Ascoliju, Italija. Dekleta do 14 let v postavi Sara Palčič, Nina Potočnik in Manca Pislak, kapetan je bil Zoran Kranjc, so po porazih s Srbijo in Portugalsko osvojila končno sedmo mesto. V Maniagu so nastopila tudi dekleta do 16 let, zaigrale so Nastja Kolar, Maša Marc in Tina Rupert, kapetan je bil Dominik Senica, ki pa so v odločilni tekmi za napredovanje v finalni del izgubile le za las - Italijanke so jih premagale z 2/1, v odločilnem dvoboju dvojic pa je bil rezultat 7/6 7/6. Fantje do 16 let, zaigrali bodo Blaž Bizjak, Rihard Rožac in Urh Krajnc Domiter, kapetan bo Goran Djurdjevič, bo igrala dvoboje svoje kvalifikacijske skupine ta konec tedna. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič poražena šele v finalu

Ljubljana, 08.02.2010

Tadeja Majerič je morala na 25.000 dolarskem turnirju v ameriškem Rancho Miraclu včeraj odigrati dva dvoboja, saj je sobotni program motil dež. Najprej je v polfinalu s 76 62 premagala Američanko Riske, v finalu pa je s 75 60 klonila proti Francozinji Oliviji Sanchez. Tadeja je z uvrstitvijo v finale dosegla drugi rezultat kariere, saj je lani na podobnem tekmovanju v Indoneziji že zmagala. Preberi več TUKAJ.

Radenska open 2010 - brez naših v finalnih dvobojih

Radenci, 07.02.2010

V polfinalu mednarodnega prvenstva za mladince do 18 let, ki se igra v Radencih, je izgubil še zadnji slovenski predstavnik. Nik Razboršek je po zelo enakovredni igri s 76 36 64 izgubil proti prvemu nosilcu Avstrijcu Sebastianu Stiefelmayerju, drugi finalist pa je nepostavljeni Slovak Adrian Partl. V finalu deklet bosta zaigrali prva in druga nosilka Hrvatica Dijana Banovec in Rusinja Elena Fayner. Preberi več TUKAJ.

Fed Cup 2010 - Hercog Vs Moundir 6/4 6/1

Ljubljana, 06.02.2010

Znane so nasprotnice naše Fed Cup reprezentance, ki si skuša izboriti mesto v drugi svetovni skupini pokala federacij. Po tem, ko so naše igralke osvojile prvo mesto v svoji skupini, se bodo v play-offu najboljših štirih reprezentanc, ki so igrale na letošnjem pokalu federacij v prvi evro-afriški skupini, pomerile z reprezentanco Švice, za katero igra tudi Patty Schnyder. Tekma bo danes ob 16.00 uri (ob 17. po našem času). V prvem dvoboju je Katarina Srebotnik s 62 67 61 premagala Amro Sadikovic in popeljala Slovenijo v vodstvo z 1/0. Patty Schynder je zbolela, tako da Polona Hercog v drugem dvoboju igra proti Sarah Moundir. Če Slovenija premaga Švico, se bo za dokončen nastop v svetovni skupini leta 2011 24. in 25. aprila pomerila še z eno od v prvem krogu druge svetovne skupine poraženih reprezentanc. Preberi več TUKAJ.

Tadeja v polfinalu 25.000 USD turnirja v ZDA

Rancho Miracle, 06.02.2010

Tadeja Majerič je na 25.000 dolarskem ITF turnirju v ameriškem mestu Rancho Miracle v četrtfinalu po hudem boju s 57 62 64 premagala Američanko Angelo Haynes. V polfinalu se bo Tadeja pomerila še s četrto Američanko in sicer Alison Riske. Preberi več TUKAJ.

Bernard Tomic premagal Grego Žemljo

Ljubljana, 05.02.2010

17-letni Avstralec Bernard Tomic, ki je lani zablestel na odprtem prvenstvu Avstralije, letos pa šele po treh nizih izgubil proti kasnejšemu polfinalistu Marinu Čiliču, je v četrtfinalu 50.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v avstralskem Burniju s 67 63 63 premagal našega Grego Žemljo. Preberi več TUKAJ.

Fed Cup 2010 - Slovenija Vs Bolgarija 1/2

Ljubljana, 05.02.2010

Slovenke se v tretjem krogu prve skupine evro-afriške cone tekmovanja za pokal federacij merijo z reprezentanco Bolgarije. V tekmi, ki ne odloča o ničemer več (Slovenke so si že zagotovile prvo mesto in s tem sobotni nastop v play-offu), je naš kapetan Iztok Božič v ogenj poslal Mašo Zec Peškirič in Andrejo Klepač. Andreja je v dvoboju drugih igralk s 46 64 63 premagala Pawlowo-Dimitrovo, v drugem dvoboj pa je Maša izgubila proti Kostovi s 75 61. Tudi dvoboj dvojic so dobile Bolgarke, in sicer sta Pawlowa-Dimitrova in Kostova s 61 62 premagali Mašo in Andrejo. TUKAJ.

Radenci Open 2010 - vse naše out, Razboršek naprej

Radenci, 05.02.2010

Drugi krog glavnega turnirja posameznic na mednarodnem tekmovanju do 18 let v Radencih je "odnesel" prav vse naše predstavnice. Še najbliže zmagi je bila Julija Jauk, ki je s 64 64 izgubila proti osmi nosilki Izraelki Lavian, kaj več bi morda lahko storili Neja Sotošek in Nina Nagode (obe sta izgubili s 62 64), Hana Umek pa je bila proti prvi nosilki Hrvatici Banovec brez možnosti in je izgubila s 61 61. Več uspeha smo imeli pri fantih, kjer je Nik Razboršek v drugem krogu s 62 75 premagal Madžara Kristofa Kinala, v četrfinalu pa se bo pomeril z Romunom Mistreanujem. Preberi več TUKAJ.

Tudi druga nosilka ni bila kos Tadeji Majerič

Ljubljana, 05.02.2010

Tadeja Majerič uspešno igra na 25.000 dolarskem ITF turnirju, ki se igra v ameriškem mestu Rancho Miracle. Po uvodni zmagi nad Američanko Wandenwege je Tadeja v drugo zaigrala še bolj odločno in zanesljivo, tako da je morala druga nosilka in 138. igralka sveta Američanka Alexa Glatch priznati poraz s 62 63. V četrtfinalu se bo Tadeja pomerila s še tretjo Američanko, in sicer peto nosilko Angelo Haynes. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič z zmago začela ameriško turnejo

Ljubljana, 04.02.2010

Tadeja Majerič se je kot zadnja neposredno uvrstila na glavni turnir 25.000 dolarskega ITF tekmovanja, ki se igra v ameriškem mestu Rancho Miracle. Tadeja, ki se nahaja na 289. mestu WTA lestvice, se je v prvem krogu pomerila z ameriško kvalifikantko Coco Wandeweghe, ki je morala pri zaostanku 6/5 v prvem nizu dvoboj predati. Tadejina nasprotnica v drugem krogu je druga nosilka turnirja Američanka Alexa Glatch, ki se nahaja na 140. mestu WTA lestvice. Preberi več TUKAJ.

Fed Cup 2010 - Slovenija Vs Nizozemska 2/1

Ljubljana, 04.02.2010

Drugi nasprotnik Slovenije v tekmovanju prve skupine evro-afriške cone pokala federacij je bila reprezentanca Nizozemke, ki je v prvem krogu premagala Bolgarijo. V prvem dvoboju je Katarina Srebotnik s 46 63 64 premagala Chayenne Ewijk, v drugem posamičnem dvoboju pa Polona Hercog Arantxo Rus s 67 75 62. V dvoboju dvojic, ki ni odločal o ničemer več, sta Nizozemki Hogenkamp in Thyssen s 64 64 premagali naši Zec Peškiričevo in Klepačevo. Jutri Slovenke igrajo še z Bolgarkami, tudi če izgubijo, pa so si že zagotovile prvo mesto, igranje v play-offu in s tem možnost igranja v drugi svetovni skupini naslednje leto. TUKAJ.

Borut Puc v drugem krogu gladko izgubil

Ljubljana, 04.02.2010

Po odličnem začetku in zmagi s 60 60 nad domačinom Huberjem je Borut Puc v drugem krogu ITF Futures turnirja v Argentini naletel na premočnega nasprotnika. S 61 63 ga je premagal perujski kvalifikant Raposo de Oliveira. Preberi več TUKAJ.

Radenci Open - pri fantih v igri samo še Nik Razboršek

Radenci, 04.02.2010

Na mednarodnem mladinskem tekmovanju v Radencih se je včeraj odigral prvi krog v posamični konkurenci. Pri fantih se je v drugi krog uvrstil samo Nik Razboršek, še najbliže zmagi pa je od naših poražencev bil Matej Leljak, ki je izgubil v treh nizih. Pri dekletih nam kaže precej bolje, saj se v drugi krog ni uspelo uvrstiti le Maši Šmic, medtem ko so Neja Sotošek, Hana Umek, Julija Jauk in Nina Nagode zmagale. Preberi več TUKAJ.

Žemlja skozi šivankino uho, Kavčič izgubil

Ljubljana, 04.02.2010

Blaž Kavčič je v drugem krogu ATP turnirja v Johannesbugu s 62 76 izgubil proti tretjemu nosilcu in 46. igralcu sveta Felicianu Lopezu. Tudi tokrat je slabše začel in dobro nadaljeval, a se mu pri rezultatu 6/5 v drugem nizu kljub priložnosti za odvzem servisa nasprotniku in osvojitvi drugega niza tokrat ni izšlo. Grega Žemlja je v drugem krogu ATP challenger turnirja v avstralskem mestu Burnie potreboval tri nize, da je ugnal domačega povabljenca Jamesa Lemkeja. Šele podaljšana igra tretjega niza je odločila zmagovalca, ki je bil na srečo Grega. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja z zmago začel nastope v Burniju

Ljubljana, 03.02.2010

Grega Žemlja, ki je prvi nosilec ATP Challenger turnirja v avstralskem mestu Burnie, kjer se je lani uvrstil v finale, je v prvem krogu s 61 76 premagal domačega igralca Rameeza Junaida. Gregin nasprotnik v drugem krogu bo prav tako Avstralec James Lemke, ki se je v glavni turnir uvrstil kot povabljenec. Preberi več TUKAJ.

Fed Cup 2010 - Slovenija Vs Izrael 2/1

Ljubljana, 03.02.2010

Slovenija je v prvi tekmi svoje skupine z 2/1 premagala Izrael. Prvi dvoboj sta igrali drugi igralki obeh reprezentanc Katarina Srebotnik in Julia Glushko, zmagala pa je naša igralka s 75 61. Drugi dvoboj sta igrali Polona Hercog in Shahar Peer, s 61 64 je bila uspešnejša Izraelka. O zmagovalcu tekme je odločala igra dvojic, v kateri sta bili Hercogova in Srebotnikova s 61 76 boljši od izraelskega para Peer/Shlomo. Jutri bodo naše igrale z Nizozemkami, ki so danes premagale Bolgarijo. Spremljaj dvoboje v živo TUKAJ.

Stop za Luko v prvem krogu

Ljubljana, 03.02.2010

Ameriški igralec Alex Kuznetsov je v prvem krogu 50.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v ZDA premagal našega Luko Gregorca s 75 76. Preberi več TUKAJ.

ITF Radenci - nihče preko kvalifikacij

Radenci, 03.02.2010

Včeraj so se končale kvalifikacije mednarodnega ITF mladinskega turnirja v Radencih. Medtem ko so pri dekletih vse slovenske predstavnice izgubile že v prvem dvoboju, se je pri fantih v finale kvalifikacij uspelo uvrstiti Brunu Štehu in Urhu Krajnc Domitru. Bruno je proti Bolgaru Dimitrovu imel lepo priložnost zmagati, a je na koncu po hudi borbi izgubil s 63 57 64. Urh se je pomeril z Avstrijcem Ahnejem, petim nosilcem kvalifikacij, in gladko izgubil s 62 60. Danes se začenja glavni turnir, prvi krog posamezno pa se bo odigral tako v konkurenci fantov kot tudi deklet. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc se je sprehodil skozi prvi krog

Ljubljana, 03.02.2010

Borut Puc je moral na 10.000 dolarskem ITF Futures turnirju v Argentini igrati kvalifikacije, ki jih je s tremi zanesljivimi zmagami tudi uspešno prestal. V glavnem turnirju je v prvem krogu zaigral proti domačemu igralcu Franciscu Huberju in ga premagal kar s 60 60. V drugem krogu se bo Borut pomeril s Peruancem Raposo da Oliveiro, ki je presenetil tretjega nosilca Argentinca Diega Alvareza. Na ITF Futures turnirju z nagradnim skladom 15.000 USD v Nemčiji pa je Blaž Rola, ki je sicer izgubil v finalu kvalifikacij, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, v prvem krogu s 76 63 izgubil proti četrtemu nosilcu Čehu Pavlu Snoblu. Preberi več TUKAJ.

Naše v skupini z Izraelom, Nizozemsko in Bolgarijo

Ljubljana, 02.02.2010

Danes je bil na Portugalskem, kjer se igra pokal federacij (Fed Cup) v drugi evro-afriški skupini, opravljen žreb skupin. Slovenija bo igrala v skupini, v kateri so reprezentance Izraela, Nizozemske in Bolgarije, prve nasprotnice naših pa bodo jutri ob 11. uri Izraelke, za katere bo zaigrala tudi njihova najboljša igralka Shahar Peer, 22. igralka sveta. Po informacijah iz našega tabora naj bi za Slovenijo nastopili Katarina Srebotnik in Polona Hercog, kdo pa bo dejansko zaigral, bo znano jutri ob 10.00 uri. Naj ponovimo, v play-off oziroma v boj za napredovanje v drugo svetovno skupino se uvrsti samo prvouvrščena reprezentanca v vsaki skupini, v play-out oziroma v boj za obstanek v prvi evro-afriški skupini pa gre zadnja reprezentanca v vsaki skupini. Preberi več TUKAJ.

Jaka Brumen še naprej "melje" svoje nasprotnike

Mengeš, 02.02.2010

Po štirih kolih druge skupine ljubljanske rekreativne teniške lige je na vrhu še naprej Jaka Brumen, ki še ni izgubil niza. Ta konec tedna je bila "njegova žrtev" Jure Urankar, ki si je uspel priigrati le tri igre. Dvoboj kola sta igrala Ambrož Cevc in Iztok Mahorič, s 76 76 pa je bil uspešnejši Ambrož, ki je prav tako kot Brumen še brez poraza. Zmago je dosegel tudi Blaž Janhar, s 64 63 je bil boljši od Igorja Škrjanca, in tako ob enem porazu obdržal stik z vrhom. Drugi dvoboji so bili zaradi različnih razlogov (bolezen, dopust, službena odsotnost) preloženi. Ta konec tedna je kar dva preložena dvoboja v prvi skupini odigral Igor Vučko in bil obakrat uspešen: Luko Madjarja je premagal s 46 63 10/6, Roberta Rožaca pa s 62 61. Preberi več. TUKAJ.

Mednarodni turnir do 18 let v Radencih

Radenci, 02.02.2010

Včeraj se je v Radencih začel tradicionalni mednarodni teniški turnir za fante in dekleta do 18 let. V prvem krogu kvalifikacij so izgubila vsa naša dekleta, pri fantih pa so se v naslednji krog uvrstili Bruno Šteh, Jan Romih, Luka Janša, Urh Krajnc Domiter, Luka Pehnjec in Nejc Lemič. V glavnem turnirju fantov bodo od Slovencev kot neposredno uvrščeni nastopili Nik Razboršek, Tim Cibašek in Matej Leljak, Domen Vertot in Marko Novak pa sta prejela vabilo (wild card). Pri dekletih sta neposredno v glavnem turnirju Nina Nagode in Julija Jauk, Maša Šmic, Neja Sotošek in Hana Umek pa so "povabljenke". Preberi več TUKAJ.

Državno prvenstvo za veterane

Domžale, 02.02.2010

V Domžalah se je konec tedna igralo dvoransko državno prvenstvo za veterane v posamični konkurenci, k sodelovanju pa se je prijavilo 83 igralcev, ki so nastopili v dveh starostnih kategorijah pri ženskah in sedmih starostnih kategorijah pri moških. Zaradi velikega števila prijavljenih se bodo finalni dvoboji v vseh moških kategorijah odigrali v naslednjem tednu, znani pa sta državni prvakinji pri veterankah, to sta Vesna Stanko in Anja Regent. Preberi več TUKAJ.

Tudi Luka Gregorc v glavnem turnirju

Dallas, 02.02.2010

Luka Gregorc je uspešno nastopil v kvalifikacijah 50.000 dolarskega ATP challenger turnirja v ameriškem Dallasu. V prvem krogu je s 63 62 premagal Avstralca Kleina, v drugem s 64 64 Američana Strodeja in v finalu kvalifikacij s 76 64 še Kanadčana Pospisila. Lukin nasprotnik v prvem krogu glavnega turnirja bo Američan Alex Kuznetsov, ki je na lestvici ATP na 199. mestu. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič v drugem krogu ATP turnirja v Johannesburgu

Johannesburg, 01.02.2010

Blaž Kavčič je na ATP Tour tekmovanju serije 250 (toliko točk dobi zmagovalec) z nagradnim skladom 442.500 dolarjev v prvem krogu s 16 75 63 premagal Francoza Thierryja Ascioneja in si "prislužil" novih 20 ATP točk za jakostno lestvico ATP. Da bi se že naslednji teden kot prvi Slovenec uvrstil med prvih sto igralcev na svetu, Blaž potrebuje uvrstitev najmanj v polfinale... Preberi več TUKAJ.

Russel prepričljivo boljši od Žemlje

Ljubljana, 01.02.2010

Prvi nosilec Michael Russel je bil v finalu 50.000 dolarskega ATP challenger turnirja na Havajih boljši od našega Grege Žemlje in ga premagal s 60 63. Grega je z uvrstitvijo v finale na lestvici ATP pridobil 27 mest in je v tem trenutku na 142. mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v karieri. Ta teden bo Grega nastopil na ATP challenger turnriju z enakim nagradnim skladom v avstralskem Burniju, kjer se je lani uvrstil v finale, v prvem krogu pa se bo kot prvi nosilec pomeril z domačinom Rameezom Junaidom. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.