prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : April 2010

Arhiv novic - april 2010

Lep uspeh naših na Grilovem memorialu v Zagrebu

Ljubljana, 30.04.2010

Na tradicionalnem Grilovem memorialu v Zagrebu, ki šteje za rang listo Tennis Europe do 14 let (2.rang), so zelo uspešno nastopili nekateri naši igralci in igralke. V kategoriji deklic sta se najbolje izkazali Nina Potočnik in Pia Čuk, ki sta v finalu dvojic gladko premagali prvi nosilki iz Anglije. Med posameznicami se je zelo izkazala Nina Potočnik, ki je v četrtfinalu premagala prvo nosilko 23. igralko Evrope Deo Herdzelas (BIH). Polfinale je Nina zaradi utrujenosti odigrala nekoliko slabše in ga izgubila. Pia Čuk je zaigrala v četrtfinalu, a ga izgubila s kasnejšo zmagovalko drugo nosilko Momolović iz Bosne. Pri fantih se je najbolje izkazal Maks Tekavec, ki je v finalu tesno izgubil z Belgijcem Omarjem Salmanom, Rok Križaj pa se je uvrstil v polfinale. Vse omenjene igralce in igralke velja pohvaliti, saj zagrebški turnir že nekaj let velja za enega od najkvalitetnejših v tem delu Evrope. Preberi več TUKAJ.

Nace Ogorevc in Sara Palčič najboljša v Kopru

Ljubljana, 30.04.2010

Na igriščih Teniškega kluba Koper se je končal drugi finalni turnir za fante in dekleta do 14 let. Pri fantih je slavil prvi nosilec Nace Ogorevc, čeprav po prvem nizu finalnega dvoboja proti Nacetu Keršiču ni nič kaj kazalo na njegovo zmagoslavje. Tudi pri dekletih je zmaga pripadla prvemu nosilcu, a Sara Palčič je do finalne zmage prišla veliko lažje kot Ogorevc, saj je svojo naprotnico Manco Pislak ugnala s hitrih 62 60. Turnir B sta dobila Jernej Zaplotnik in Nika Kozar. Preberi več TUKAJ.

Maša premagala tudi prvo nosilko

Ljubljana, 30.04.2010

Maša Zec Peškirič se je na 100.000 dolarskem ITF turnirju v Franciji po zmagi s 64 16 63 nad prvo nosilko Kazahstanko Shvedovo uvrstila v polfinale. Tam se bo pomerila s peto nosilko Nemko Barrois. Maša je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer pa je skupaj z Rusinjo Pervakovo s 75 63 izgubila četrtfinalni dvoboj proti avstrijsko-nemški navezi Meusburger/Woerle. Preberi več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v četrfinalu ITF turnirja v Franciji

Ljubljana, 29.04.2010

Maša Zec Peškirič uspešno igra na 100.000 dolarskem ITF turnirju v francoskem mestu Cagnes-Sur-Mer, saj je v prvih dveh dvobojih zmagala in se s tem uvrstila v četrtfinale. Pot do četrfinala pa je bila vse prej kot lahka. Tako v prvem dvoboju proti Španki Compostizo de Andres kot tudi v drugem dvoboju proti Avstrijki Meusburger je Maša potrebovala tri nize za končno zmago. Njena tretja nasprotnica bo prva nosilka Kazahstanka Yaroslava Shvedova. Na 25.000 dolarskem turnirju v italijanski Bresci pa je druga reprezentanka za pokal federacij Tadeja Majerič izgubila že v prvem krogu - s 75 61 jo je premagala hrvaška igralka Nika Ožegovič. Preberi več TUKAJ.

Puc, Rola in Rmuš poraženi v prvem krogu

Ljubljana, 27.04.2010

Blaž Rola in Martin Rmuš sta se uspešno prebila skozi kvalifikacijsko sito mednarodnega ITF futures turnirja v Italiji, a v glavnem turnirju oba izgubila že v prvem krogu. Martin se je pomeril s tretjim nosilcem Dancem Nielsnom in izgubil v treh nizih - bilo je 62 67 in 64. Blaž je imel še težjega nasprotnika, in sicer drugega nosilca Argentinca Arangurena, s katerim je izgubil 62 62. Na ITF Futures tekmovanju v ZDA je nastopil tudi Borut Puc, a tudi on izgubil v prvem krogu, s 76 75 ga je premagal Srb Obradovič. Preberi več TUKAJ.

Slovenske teniške lige 2010

Ljubljana, 27.04.2010

V začetku meseca maja se začenja ligaški ples v drugi in tretji članski ligi za moške, prvi in drugi članski ligi za ženske ter v ligi do 12 let (prva liga za moške in liga do 14 let se začenjata kasneje), ki bo trajal vse do konca junija. Vse o razporedu, sestavi ekip, kontaktih, itd. lahko preberete TUKAJ.

Slovenke znova v svetovni skupini

Maribor, 26.04.2010

Slovenski reprezentanci je po prvem dnevu odločilne tekme za nastop v svetovni skupini pokala federacij proti Japonski do končne zmage manjkala samo še ena zmaga, saj so povedle z 2/0. Drugi dan sta na igrišče najprej stopili prvi igralki Polona Hercog in Kimiko Date Krumm, s 64 62 pa je bila uspešnejša Japonka, ki je s tem skupni rezultat znižala na 1/2. V drugem dvoboju nedeljskega programa sta se pomerili Katarina Srebotnik in Ayumi Morita, naša igralka pa je tudi tokrat poleg nasprotnice premagala ogromen psihični pritisk in zmagala s 61 64. V igri dvojic, ki ni odločala o ničemer več, sta naši Maša Zec Peškirič in Tadeja Majerič s 64 67 63 premagali Fudjiwaro in Semo. Preberi več TUKAJ.

Sanjski začetek slovenskih igralk

Maribor, 24.04.2010

Slovenija je v odločilni tekmi za nastop v svetovni skupini pokala federacij proti Japonski prvi dan povedla z 2/0. V prvem dvoboju je naša druga igralka Katarina Srebotnik s 75 61 premagal prvo Japonko Kimiko Date Krumm, najboljša Slovenka Polona Hercog pa s 36 61 63 drugo Japonko Ayumi Morito. Jutri bo Katarina igrala z Morito, Polona pa z Date Krummovo. V primeru vsaj ene jutrišnje posamične zmage bi si Slovenke že zagotovile nastop v svetovni skupini. Prvi jutrišnji dvoboj se začne ob 12. uri. Preberi več TUKAJ.

Začenjata Srebotnikova in Date-Krummova

Maribor, 23.04.2010

Jutri ob 16.00 uri bosta v tekmi Pokala federacij, ki odloča o tem, kdo bo naslednje leto nastopil v svetovni skupini, med Slovenijo in Japonsko prvi na igrišče stopili najbolj rutinirani igralki obeh ekip, to sta Katarina Srebotnik in najboljša Japonka Kimiko date-Krumm. V drugem posamičnem dvoboju se bosta pomerili naša prva igralka Polona Hercog ter Ajumi Morito. V nedeljo se bodo igralke "zamenjale", dvoboj dvojic, ki bi utegnil odločati o končni zmagi, pa bosta za Slovenijo igrali Polona in Katarina, za Japonsko pa Fudživara in Sema. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola kot srečni poraženec v polfinalu

Ljubljana, 22.04.2010

Blaž Rola, ki v glavnem turnirju po porazu v kvalifikacijah proti Martinu Rmušu nastopa kot srečni poraženec, se je na ITF Futures tekmovanju v Italiji uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z Italijanom Giorginijem. Blaž je v drugem krogu pripravil veliko presenečenje, saj je s 63 63 premagal prvega nosilca in 208. igralca sveta Avstrijca Fischerja. Na ATP challengerju v Braziliji je Aljaž Bedene v drugem krogu s 76 62 izgubil s Špancem Guillermom Alcaidom, na challengerju v Grčiji pa je Grega Žemlja prav tako v drugem krogu s 62 63 izgubil proti Izraelcu Dudiju Seli. Preberi več TUKAJ.

Japonke pridejo danes zvečer, začetek v soboto ob 16.00

Ljubljana, 22.04.2010

Japonska reprezentanca ima ogromne logistisične težave, da bo sploh lahko prišla v Slovenijo, posledično pa tudi delavci pisarne TZS, ki vsak dan prejmejo novo in nova navodila in prošnje - tisto, kar je veljalo včeraj, danes ne velja več. Seveda gre za objektivne težave (prepoved letenja zaradi vulkanskega pepela) in ne "kaprico" Japoncev, zato jih domači organizatorji hitro in profesionalno rešujejo. Japonske igralke in večina strovnega štaba pridejo v Maribor šele danes pozno zvečer, zato je mednarodna teniška zveza prestavila sobotni začetek dvobojev na 16.00 uro. TUKAJ.

Petra Rampre na 50.000 dolarskem turnirju v ZDA

Ljubljana, 21.04.2010

Na 50.000 dolarskem ITF turnirju v ameriškem mestu Dothan je v kvalifikacijah nastopila naša Petra Rampre in jih tudi uspešno prestala. V finalu kvalifikacij je po hudem boju s 46 76 63 premagala Nemko Lauro Siegemund, v prvem krogu glavnega turnirja pa jo čaka Ukrajinka Yuliana Fedak. Ta teden je "v akciji" tudi Dalila Jakupovič, ki igra na ITF tekmovanju z nagradnim skladom 25.000 dolarjev v Mehiki, za uvod pa se bo kot osma nosilka pomerila z Američanko Katie Ruckert. Preberi več TUKAJ.

Alajž Bedene in Grega Žemlja za uvod uspešna

Ljubljana, 21.04.2010

Aljaž Bedene in Grega Žemlja sta uspešno prestala dvoboja prvega kroga na ATP challenger tekmovanju v Braziliji oziroma Grčiji. Aljaž, ki igra v Braziliji, je s 76 63 premagal Španca Trujilla Solerja, Grega pa je v Grčiji s 76 46 63 premagal Latvijca Andisa Jusko. Aljažev naslednji nasprotnik je Španec Guillermo Alcaide, ki je prejšnji teden gladko premagal našega Kavčiča, Gregin pa Izraelec Dudi Sela. Na ITF Futures tekmovanju v Turčiji nastopa tudi Andraž Bedene, ki v prvem krogu glavnega turnirja ni imel težav, saj je s 63 60 premagal Turka Durmusa. Preberi več TUKAJ.

Začetek teniških lig na Primorskem

Koper, 21.04.2010

Bogata teniška pomlad na Primorskem se je že začela.Konec aprila oz. začetek maja štartajo ekipne single lige in sicer: 1. primorska Dunlop Aalpe-Adria liga m, 2. primorska Dunlop Alpe- Adria liga sever m, 2. primorska Dunlop Alpe- Adria liga jug m, 1. primorska lady Dunlop Alpe-Adria liga ž, Single liga "K" challenge open in single liga ATP penzija tour. Natrpan urnik tekmovanj na Primorskem je prisilil organizatorja Teniško agencijo JHF, da je že 17.4. pričela s 1. kolom single lige začetnikov "K" Challenge, napetost pa narašča z za petek 23.4. napovedanimi tekmami 1. kola v 2. južni ligi- m, kjer nastopa kar 11 ekip. Višek pa je napovedan za prvi vikend v maju 7. in 8.5.2010, ko začnejo svojimi nastopi ostale ekipne lige in prvič letos še atrakcija teniških dogajanj, liga ATP PENZIJA TOUR. Komentar je odveč, saj naslov pove vse. Skriti očem javnosti bodo "penziči" igrali ob sredah v dopoldanskem času v Vanganelu. TUKAJ.

V Kopru zmaga za Mateja Leljaka in Nejo Sotošek

Koper, 20.04.2010

Matej Leljak in Neja Sotošek sta zmagovalca odprtega prvenstva do 18 let, ki se je včeraj končalo v Kopru. Leljak je na poti do finala imel kar nekaj težav, medtem ko je njegov finalni nasprotnik Nejc Marič v štirih dvobojih izgubil vsega štiri igre. V finalu je bila zgodba ravno obratna, Leljak je zlahka s 62 60 opravil z Maričem. Pri dekletih smo v finalu gledali dvoboj med Hano Umek, ki je v polfinalu premagala prvo nosilko Evo Rihtaršič, in Nejo Sotošek, s 64 62 pa je slavila slednja. Preberi več TUKAJ.

Gregorc in Bedene uspešna v kvalifikacijah, poraz Kavčiča

Ljubljana, 20.04.2010

Luka Gregorc je v kvalifikacijah ATP challenger turnirja v ameriškem mestu Tallahassee dosegel tri zmage in se uvrstil v glavni turnir, kjer pa je v prvem krogu s 63 36 63 izgubil proti Japoncu Itu. V glavni turnir se je iz kvalifikacij uvrstil tudi Aljaž Bedene in sicer na ATP challengerju v Braziliji, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo Španec Trujillo-Soler. Na tem tekmovanju je že nastopil Blaž Kavčič, ki je kot drugi nosilec v prvem krogu s 75 26 75 izgubil proti Urugvajcu Felderju. V Grčiji na podobnem tekmovanju nastopa tudi Grega Žemlja, Latvijec Andis Juska pa bo njegov prvi nasprotnik. Kvalifikacije na ITF Futures tekmovanju v Turčiji je uspešno prestal tudi Andraž Bedene, pri žrebu za glavni turnir pa je imel kar srečo, saj se bo za uvod pomeril s turškim povabljencem Durmusom. V Italiji, kjer se igra še eden iz niza Futures tekmovanj, sta uspešno nastopila tudi Martin Rmuš in Blaž Rola, ki se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec, a vendarle....Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska poletna teniška liga - prihajajo prve prijave

Ljubljana, 20.04.2010

Meseca maja se začne začne z igranjem v poletni ljubljanski teniški ligi, prihajajo pa že prve prijave - v konkurenci moških posamezno je prijavljenih že 10 igralcev, v konkurenci posameznic 4 igralke, v konkurenci moških dvojic dva para, v konkurenci ženskih dvojic tudi dva para, v konkurenci ekip pa prijav zaenkrat še ni. Rok za prijave je 30.4.2010, širša najava dogodka v medijih pa se bo začela v naslednjih dneh. Podrobnosti o poletni ljubljanski teniški ligi in prijavnice najdete na TUKAJ.

Pokal federacij - ITF ne dovoli prestavitve

Ljubljana, 19.04.2010

Japonke, ki imajo zaradi izbruha vulkana na Islandiji, veliko težav s prihodom v Evropo (trenutno so še kar doma), so zaprosile mednarodno teniško zvezo (ITF), da bi se tekma med Slovenijo in Japonsko prestavila. ITF je prošnjo zavrnil, tako da naj bi se tekma odigrala po urniku. Seveda so dogodki "voda na mlin" slovenske reprezentance, ker Japonke ne bodo imele prva veliko časa, da se privadijo na podlago v Lukni. Preberi več TUKAJ.

Odprto prvenstvo Brežic - zaigral bo tudi Primož Kozmus

Brežice, 19.04.2010

Teniški klub Brežice je organizator odprtega prvenstva za člane in članice, ki bo potekalo od 23. do 26.4.2010. Kot zanimivost naj napišemo, da bo nastopil tudi svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus. Organizator bo poskrbel za lepe praktirčne nagrade, prva nagrada pa je vikend paket v Termah Čatež. Preberi več TUKAJ.

Japonk jutri še ne bo v Maribor

Ljubljana, 17.04.2010

Vulkanski prah, ki v zadnjih dneh moti letalski promet, je preprečil japonski reprezentanci, da bi že danes prispela v štajersko prestolnico, kjer se bo v soboto začela odločilna tekma za nastop v svetovni skupini pokala Federacij med Slovenijo in Japonsko. Japonke naj bi v Slovenijo pripotovale v najmočnejši postavi s skoraj 40-letno Kimiko Date Krumm na čelu, ki v zadnjem času doživlja drugo teniško pomlad. Preberi več TUKAJ.

Hud poraz Blaža Kavčiča, dober odpor Alajža, zmaga Andraža

Ljubljana, 14.04.2010

Španec Guillermo Alcaide je v drugem krogu ATP challenger turnirja v brazilskem Blumenau kar s 61 60 deklasiral našega Blaža Kavčiča. Očitno je, da z Blažem danes nekaj ni bilo v redu, saj tako težkega poraza ni doživel že vrsto let. V drugem krogu tega turnirja je izgubil tudi Aljaž Bedene, a ta pričakovano in to po hudem boju, Šesti nosilec Brazilec Julio Silva (ATP 156) ga je premagal s 76 64, ni pa dosti manjkalo, da bi Aljaž z uvrstitvijo v četrtfinale dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri na tovrstnih turnirjih. V četrtefinale pa se je uvrstil Andraž Bedene, ki je v drugem korgu ITF turnirja v Turčiji s 36 76 61 premagal Belgijca Alexandra Folieja. Preberi več TUKAJ.

Jasmina Štor v finalu mednarodnega turnirja v Reki

Ljubljana, 14.04.2010

Na mednarodnem tekmovanju do 16 let, ki je potekalo v hrvaški Reki, se je naša Jasmina Štor uvrstila v finale, kjer pa je s 75 61 izgubila proti Vladici Babic (njeno državljanstvo je neznanka). Izkazali sta se tudi Eva Zagorac (polfinale) in Maša Marc (četrtfinale), pri fantih pa je še najdlje prišel Blaž Bizjak in sicer v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.

Žemlja izgubil, Kavčič za las do zmage

Ljubljana, 14.04.2010

Ukrajinski kvalifikant Denys Molchanov je bil za našega Grego Žemljo usoden že v prvem krogu 100.000 dolarskega ATP challenger turnirja v Južni Afriki, premagal ga je s 76 46 63. "Izvlekel" pa se je Blaž Kavčič, ki se je v prvem krogu 35.000 dolarskega ATP Challnegerja v Braziliji prav tako pomeril z enim od kvalifikantov, in sicer Peruancem Ivanom Mirando. Miranda je moral pri rezultatu 67 63 65 za Kavčiča dvoboj predati (ni nam znano zakaj, verjetno je šlo za utrujenost, krči). V drugem krogu omenjenega turnirja bo poleg Blaža Kavčiča zaigral tudi Aljaž Bedene. Na ITF Futures turnirju v Turčiji se je v prvem krogu odlično odrezal tudi Aljažev brat Andraž, saj je s 46 61 64 med gledalce poslal osmega nosilca Poljaka Panfila. Preberi več TUKAJ.

Maria Kirilenko premočna za Mašo Zec Peškirič

Ljubljana, 13.04.2010

Četrta nosilka WTA turnirja v Barceloni Maria Kirilenko je v prvem krogu s 75 61 premagala našo Mašo Zec Peškirič. Maša je v boj proti favorizirani Rusinji šla izredno motivirano in trdno odločena, da še enkrat pokaže dobro igro iz kvalifikacij, a je bila Rusinja enostavno premočna. Preberi več TUKAJ.

Maša sijajna proti Molikovi, zdaj proti Mariji Kirilenko

Ljubljana, 12.04.2010

Tudi Avstralka Alicia Molik, pred leti že 8. igralka sveta, ni mogla zaustaviti naše Maše Zec Peškirič na zmagovitem pohodu na WTA tekmovanju v Barceloni! Maša je v finalu kvalifikacij Avstralko premagala s 57 64 61, v glavnem turnirju pa jo čaka četrta nosilka Rusinja Marija Kirilenko (WTA 31). Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene po zmagi nad Wolkmannom v drugi krog

Ljubljana, 12.04.2010

Aljaž Bedene je v prvem krogu 35.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v brazilskem mestu Blumenau s 62 64 premagal domačina Bruna Wolkmanna, v drugem krogu pa se bo pomeril s šestim nosilcem prav tako Brazilcem Silvo. Aljaž se je v glavni turnir uvrstil kot zadnji neposredno uvrščeni igralec. Na tekmovanju bo zaigral tudi Blaž Kavčič, naša fanta pa sta združila moči v konkurenci dvojic, kjer bosta v prvem krogu igrala proti španski navezi Alcaide/Olaso. Preberi več TUKAJ.

OP 16 v Litiji in Ljubljani - dve zmagi za Max club

Ljubljana, 12.04.2010

Danes se je v organizaciji TK AS Litija in TK Športplus končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. V Litiji, kjer so igrali fantje, je slavil drugi nosilec Matija Okorn, ki je po izjemnem boju s 75 46 64 premagal prvega nosilca Marka Juričiča. Max club iz Ljubljane je zmago slavil tudi v konkurenci deklet, saj je v finalnem dvoboju Tina Mohorčič premagala Manco Pislak. Manca je po izgubljenem prvem nizu (bilo je 62) dvoboj zaradi poškodbe predala. Preberi več TUKAJ.

Kavčič in Bedene v Braziliji, Žemlja v Južni Afriki

Ljubljana, 12.04.2010

Naši igralci se bodo tudi ta teden udeležili vrste mednarodnih tekmovanj. Blaž Kavčič in Aljaž Bedene bosta zaigrala v glavnem turnirju na 35.000 dolarskem ATP challenger tekmovanju v Braziliji, oba pa že poznata svoja prva nasprotnika: Aljaž se bo pomeril z Brazilskim povabljencem Brunom Wolkmannom, Blaž pa se bo kot drugi nosilec pomeril s Peruancem Ivanom Mirando. Grega Žemlja je odletel v južne kraje, svoje prvega nasprotnika na 100.000 dolarskem ATP challengerju pa še ne pozna - to bo eden od kvalifikantov. V boju za nove ATP točke je tudi Andraž Bedene, ki se je na ITF Futures tekmovanju v Turčiji uspel kvalificirati v glavni turnir. Preberi več TUKAJ.

Poimenske prijave za ligaško tekmovanje 2010

, 12.04.2010

Obveščamo vas, da je rok za prijavo na ligaško tekmovanje 2010 za 1. in 2. žensko ligo, 2. in 3. moško ligo ter ligo do 12 let ponedeljek 12.4.2010. Opozarjamo, da bomo upoštevali le popolne prijave! Igralcev, ki do 12.4.2010 ne bodo imeli urejenega statusa (dovoljenje matičnega kluba za dvojno registracijo ipd.), ne bomo uvrstili v ekipe. Preberi več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič v finalu kvalifikacij WTA turnirja v Barceloni

Ljubljana, 11.04.2010

Maša Zec Peškirič je v kvalifikacijah WTA tekmovanja z nagradnim skaldom 220.000 USD, ki se igra v Barceloni, zmagala že dvakrat in se bo za vstop v glavni turnir pomerila z Avstralko Alicio Molik. V prvem dvoboju kvalifikacij je Maša s 60 64 premagala četrto nosilko Čehinjo Zahlavovo, v drugem pa s 16 64 64 Slovakinjo Kucovo. Preberi več TUKAJ.

Polona in Blaž v drugem krogu poražena

Ljubljana, 09.04.2010

Polona Hercog in Blaž Kavčič sta v drugem krogu tekmovanja v Marbelli oziroma Hustonu naletela na bolj razpoložena nasprotnika in oba izgubila. Polona je zaigrala proti osmi nosilki Španki Carli Suarez Navarro, ki je bila po hudem boju boljša s 64 76, Blaž pa se je pomeril s tretjim nosilcem Samom Qurreyem in gladko izgubil s 62 61. Polona je izgubila tudi v drugem krogu dvojic - s 76 76 sta ju (Polono in Hrvatico Petro Martič) premagali Italijanki Errani/Vinci. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - pomembna zmaga Mihe Cerarja

Ljubljana, 08.04.2010

Medtem ko je zmagovalec v prvi skupini zimske ljubljanske lige že znan (to je Marjan Šircelj), pa se še vedno bije ogorčen boj za uvrstitve od 2. do 4. mesta, ki še vodijo v play-off. Danes sta se v preloženem dvoboju 11. kroga pomerila Miha Cerar in Tadej Petrič, s 62 75 pa je slavil prvi. Res je, da poškodba kolena še vedno močno ovira Petriča, kar pa ne zmanjšuje uspeha Cerarja, ki je igral zelo čvrsto in zanesljivo. Tadej Petrič ima kljub porazu še vedno vse v svojih rokah, a mora v preostalih treh dvobojih zmagati in to dokaj gladko. Še najteže mu bo proti Mihi Jerku, ki se bori za drugo mesto in za čim boljši položaj v play-offu. Preberi več TUKAJ.

Veteranska teniška liga 2010

Ljubljana, 08.04.2010

Veteranska teniška liga se bo tudi letos igrala po sistemu 6 tekem posamezno in 3 tekme dvojic. Igralne kategorije so 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+. Vsaka ekipa naj ob prijavi navede vrsto žoge, s katero bo igrala ligaško tekmovanje. Rok za prijavo ekip je 16. april 2010. Razpored igranja in sestave ekip bodo objavljene v tekmovalnem biltenu v mesecu aprilu 2010. Za vse informacije smo vam na razpolago na tel 040 365 359 (Sašo). Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar najboljša na ITF tekmovanju v Firencah

Ljubljana, 06.04.2010

Nastja Kolar je zmagovalka 35. mednarodnega mladinskega prvenstva v Firencah v konkurenci posameznic. V finalu je Nastja kot prva nosilka gladko s 64 61 premagala Čehinjo Machalkovo, na tekmovanju pa v petih dvobojih ni izgubila niti enega niza. Tudi pri fantih smo imeli svojega predstavnika, to je bil Nik Razboršek, ki pa je bil poražen že v drugem krogu. S 75 61 ga je premagal drugi nosilec Nemec Heller. Preberi več TUKAJ.

Dve zmagi za Slovenijo na svetovnem veteranskem prvenstvu

Ljubljana, 06.04.2010

V Mexico Cityiju se je v soboto končalo 30. ekipno svetovno prvenstvo za veterane, na katerem je v kategoriji 50+ nastopila tudi ekipa Slovenije v sestavi Frece, Nemarnik in Podgornik. Po dveh porazih v predtekmovanju (Japonska 1: 2 in Anglija 0:3) je slovenska ekipa premagala Costa Rico z 2:1, izgubila z Argentino 0:3, za konec ugnala Turčijo 3:0 ter zasedla končno 17.mesto. Zmaga v tej kategoriji je pripadla ZDA, ki so v finalu premagale Avstralijo, tretja je bila presenetljivo Mehika, četrta pa Kolumbija. Šele 5. mesto je zasedla najboljša evropska ekipa Francija, 6. je bila Španija, 7. Anglija, 8. Avstrija itn. Na prvenstvu je v vseh kategorijah nastopalo veliko nekdanjih vrhunskih igralcev, med njimi Gretchen Magers (nekdaj št.3 ženskega tenisa), 5 kratni grand slam zmagovalec v parih Rick Leach, Rudolf Gilbert, Oscar Martinez in drugi. Poleg nadmorske višine 2300 m in temperature okoli 30°C so igralcem v nekaterih kategorijah težave povzročala še hitra igrišča (rdeči pesek na betonski podlagi) in žogice (Head presureless). Organizacija tekmovanja, ki je po mnenju predstavnikov ITF-a, pa tudi sekretarja Wimbledona Martina Guntripa (igral proti Sloveniji) zahtevnejša od organizacije turnirja za grand slam (preko 500 igralcev in 5 različnih prizorišč), je bila izvrstna, z otvoritvenim spektaklom v stilu olimpijskih iger, z mimohodom reprezantanc, olimpijskim ognjem, petjem in plesom. TUKAJ.

WTA turnir v Marbelli - zmaga Polone, poraz Maše

Ljubljana, 05.04.2010

Polona Hercog je na 220.000 dolarskem WTA turnirju španski Marbelli igrala proti Romunki Ioani Raluci Olaru in jo premagala s 63 64. Manj sreče je v finalu kvalifikacij istega tekmovanja imela Maša Zec Peškirič, saj je s 61 75 izgubila proti Romunki Simoni Halep. Polona bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer se bo skupaj s Hrvatico Petro Martič v prevm krogu pomerila s Špankama Costas-Moreira/Garcia Vidagany. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič premagal Istomina, v 2. krogu s Querreyjem

Ljubljana, 05.04.2010

Blaž Kavčič je prvi nastop na 442.500 dolarskem ATP turnirju serije 250, ki se igra v ameriške Hustonu, opravil z odliko, saj je s 63 46 63 premagal Uzbekistanca Denisa Istomina. V drugem krogu se bo Blaž pomeril s tretjim nosilcem in 25. igralcem sveta Američanom Samom Querreyjem. Blaž si je s to zmago "prislužil" 20 ATP točk. Preberi več TUKAJ.

Maša z dvema zmagama v finalu kvalifikacij Marbelle

Ljubljana, 05.04.2010

Polona Hercog in Maša Zec Peškirič igrata na WTA turnirju v španski Marbelli. Maša je morala v kvalifikacije, kjer je že dvakrat zmagala in se uvrstila v finale, tam pa jo čaka Romunka Simona Halep. Tudi Polona Hercog bo imela za nasprotnico Romunko, saj se bo v prvem krogu glavnega turnirja pomerila z Ioano Raluco Olaru. Preberi več TUKAJ.

Marjan Šircelj kljub porazu na prvem mestu

Ljubljana, 04.04.2010

V zimski ljubljanski ligi se je v včeraj igral zadnji krog v prvi skupini. Marjanu Širclju je za osvojitev prvega mesta v dvoboju z Urošem Petričem zadostoval že poraz z 2/1 v nizih. Prvi niz je s 75 dobil Petrič in napetost je zrasla do maksimuma, v drugem nizu pa je imel boljše živce Šircelj in niz dobil s 62. Tretji niz, ki je bil v boju za drugo mesto pomemben samo še za Petriča (lahko ga prehiti Miha Jerko), je z 10/8 pripadal Petriču. Zelo pomemben dvoboj sta igrala tudi Igor Vučko in Gregor Prah, pričakovano pa ga je s 61 63 dobil prvi, ki je z zmago še vedno v igri za končno četrto mesto, ki še vodi v zaključni turnir (play-off). Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič na ATP 250 turnirju v Hustonu

Huston, 04.04.2010

Blažu Kavčiču bo ta teden zaigral na 442.500 dolarskem turnirju v Hustonu, njegov nasprotnik v prvem krogu pa je Uzbekistanec Denis Istomin, ki je v medsebojinih dvobojih uspešnejši, saj je Blaža v dveh dosedanjih dvobojih tudi obakrat premagal. Na tekmovanju v Hustonu je v kvalifikacijah nastopil tudi Luka Gregorc, a moral že v prvem krogu pri rezultatu 67 34 predati dvoboj proti Novozelandcu Stathamu. Preberi več TUKAJ.

Bilten TZS 2010/1

Ljubljana, 02.04.2010

Delavci pisarne TZS so pripravili in vsem klubom po pošti poslali prvi bilten v letu 2010. V njem lahko najdete razpise za poletna državna in odprta prvenstva, koledar tekmovanj, tabelo obveznosti organizatorjev, itd. Preberi več TUKAJ.

Tudi TK Koper ima novo vodstvo

Koper, 01.04.2010

Skupščina Teniškega kluba Koper je na volilnem občnem zboru izvolila novo vodstvo. Prvič v 30-letni zgodovini kluba so morali volilci oddati svoj glas v volilno skrinjico, saj so imeli člani kluba možnost izbirati med dvema kandidatoma, ki sta vsak po svoje predstavila svoj program razvoja kluba v štiriletnem mandatnem obdobju. Program Aleksandra Živina je bil bolj naravnan na razvoj kluba na tekmovalnem področju, Vlado Heric pa je videl veliko rezerve na rekreativnem področju. Seveda sta imela oba kandidata še veliko drugih dobrih predlogov, no na koncu je slavil Živin, ki je po štetju glasovnic prepričljivo zmagal. Zanimivo pa je, da bo Vlado kljub volinem porazu za predsednika klubsko usodo krojil naprej, saj je ostal pomemben član UO-ja. Člani kluba so na razpravi podajali svoja mnenja in pohvale. Novo vodstvo pa je obljubilo, da bo pozitivne kritike in slabosti iz prejšnjega obdobja seveda tudi upoštevalo.Takšne volitve so dokaz, da se je zanimanje za organizirani tenis v Kopru ponovno dvignilo na višji nivo še posebej po tem, ko je prejšnje vodstvo uredilo medsebojne odnose v klubu in predvsem saniralo finančno poslovanje. TUKAJ.

Pokal federacij - nazaj med najboljše

Ljubljana, 01.04.2010

Slovensko žensko teniško reprezentanco 24. in 25. aprila v Mariboru čakajo kvalifikacije za uvrstitev v svetovno skupino v Pokalu FED. V dvorani Lukna bo tekmec naše izbrane vrste Japonska. Naj spomnimo, da je naša reprezentanca v svetovni skupini že bila, in sicer leta 2003 in 2004. Slovenska dekleta so vnovič potrkala na vrata svetovne skupine letos februarja na Portugalskem, ko je četverica Polona Hercog, Katarina Srebotnik, Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač v prvi evro‐afriškiskupini premagala Izrael, Nizozemsko, Bolgarijo in v zadnjem nastopu še Švico. Da se bodo vrata mednajboljše po šestih letih znova odprla, morajo zdaj v najbolj teniškem mestu v Sloveniji premagati Japonke. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.