Dve zmagi za Slovenijo na svetovnem veteranskem prvenstvu

Ljubljana

V Mexico Cityiju se je v soboto končalo 30. ekipno svetovno prvenstvo za veterane, na katerem je v kategoriji 50+ nastopila tudi ekipa Slovenije v sestavi Frece, Nemarnik in Podgornik. Po dveh porazih v predtekmovanju (Japonska 1: 2 in Anglija 0:3) je slovenska ekipa premagala Costa Rico z 2:1, izgubila z Argentino 0:3, za konec ugnala Turčijo 3:0 ter zasedla končno 17.mesto. Zmaga v tej kategoriji je pripadla ZDA, ki so v finalu premagale Avstralijo, tretja je bila presenetljivo Mehika, četrta pa Kolumbija. Šele 5. mesto je zasedla najboljša evropska ekipa Francija, 6. je bila Španija, 7. Anglija, 8. Avstrija itn. Na prvenstvu je v vseh kategorijah nastopalo veliko nekdanjih vrhunskih igralcev, med njimi Gretchen Magers (nekdaj št.3 ženskega tenisa), 5 kratni grand slam zmagovalec v parih Rick Leach, Rudolf Gilbert, Oscar Martinez in drugi. Poleg nadmorske višine 2300 m in temperature okoli 30°C so igralcem v nekaterih kategorijah težave povzročala še hitra igrišča (rdeči pesek na betonski podlagi) in žogice (Head presureless). Organizacija tekmovanja, ki je po mnenju predstavnikov ITF-a, pa tudi sekretarja Wimbledona Martina Guntripa (igral proti Sloveniji) zahtevnejša od organizacije turnirja za grand slam (preko 500 igralcev in 5 različnih prizorišč), je bila izvrstna, z otvoritvenim spektaklom v stilu olimpijskih iger, z mimohodom reprezantanc, olimpijskim ognjem, petjem in plesom.