prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Februar 2009

Arhiv novic - februar 2009

Karim Maamoun
Karim Maamoun
Davisov pokal 2009 - Egipčani pridejo šele v nedeljo

Ljubljana, 28.02.2009

Predstavnik egipčanske teniške zveze je včeraj sporočil, da njihova ekipa na tekmo prvega kola druge skupine evro-afriške cone proti naši reprezentanci prihaja šele v nedeljo pozno zvečer, ne pa v petek (včeraj), kot so prvotno najavili. To je vsekakor dobra novica za kapetana Blaža Trupeja, saj bodo imeli Egipčani manj časa za prilagoditev na razmere v teniški dvorani na Otočcu, naši pa s tem večje možnosti za končno zmago. Slovenska reprezentanca je v tekmi z Egipčani (glede na uvrstitve na ATP jakostni lestvici) velik favorit, res pa je, da v Davisovem pokalu uvrstitve bolj malo veljajo. Kot kaže, bodo Egipčani pred začetkom tekme tudi zamenjali enega od igralcev, saj naj bi namesto Mahmouda Ezza v Slovenijo prispel Mahmoud Alaa. Preberi več TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman
Tom Kočevar Dešman
Blaž Rola&Co. v Švici, Jon Polanec v Španiji

Ljubljana, 27.02.2009

Medtem ko se naša reprezentanca za Davisov pokal za tekmo proti Egiptu že pripravlja na Otočcu, pa mladi kandidati za reprezentanco igrajo na nekaj ITF Futures tekmovanjih po Evropi. Danes se začenjajo kvalifikacije 10.000 dolarskega turnirja v Švici, v katerih nastopajo tudi Blaž Rola, Tom Kočevar Dešman in Domen Korelc. Podobno tekmovanje poteka tudi v Španiji, naš Jon Polanec pa je v prvem kolu s 61 62 izgubil proti Špancu Pujolu Granollersu, ki je na jakostni lestvici ATP na 606. mestu. Preberi več TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
Predstavljamo vam - Filip Jakob Zupančič

Ljubljana, 27.02.2009

Filip Jakob Zupančič je letošnji državni dvoranski prvak do 12 let, in sicer tako v konkurenci posameznikov kot tudi dvojic. Filip Jakob je učenec šestega razreda osnovne šole Prežihov Voranc v Ljubljani, učiteljice pa o njem vedo povedati samo najboljše, saj je vse razrede opravil z odliko. S tenisom se je začel ukvarjati pri šestih letih, ko je Luka Zalaznik, ki še danes vzorno in, kot kažejo rezultati, tudi kvalitetno vodi TK Z sport, prišel na šolo predstavit teniško igro, v katero se je Filip takoj "zaljubil". Njegov prvi trener je bil Gregor Aljančič, ki tudi še danes skrbi za njegovo formo po tehnično-taktični plati, za njegovo dobro fizično pripravo pa poskrbi kondicijski trener Dragan Miškovič. Poglej kratek film in nekaj slik s Filipovega treninga TUKAJ.

Agnes Szatmary
Agnes Szatmary
Andreja Klepač dvakrat izgubila

Acapulco, 24.02.2009

Andreja Klepač je na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Mehiki v prvem krogu po skoraj dveh urah igre s 26 61 64 izgubila s Čehinjo Barboro Zahvalovo Strycovo. Andreja je zapravila vodstvo 4/2 v zadnjem nizu To je bil njun drugi dvoboj na WTA turnirjih, prvega pa je leta 2006 v Bratislavi gladko s 62 61 dobila Čehinja. Andreja ni imela dovolj sreče niti v dvojicah, kjer sta s soigralko Romunko Agnes Szatmary z 10/7 v odločilnem nizu izgubili proti navezi Borwell/Nagle. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola<br>eden od najuspešnješih v letu 2008
Blaž Rola
eden od najuspešnješih v letu 2008
Bilten TZS 2008/5

Ljubljana, 24.02.2009

Delavci pisarne TZS so pred dnevi pripravili še zadnji bilten TZS za leto 2008. Bilten 2008/5 vsebuje informacije, ki so namenjene reprezentantom, njihovim trenerjem in staršem, pa tudi pokroviteljem teniških reprezentanc, sponzorjem TZS in drugim, ki jih zanima tenis. V biltenu so predstavljeni zmagovalci lig, državnih zimskih in poletnih prvenstev v letu 2008, zmagovalci mastersov ter vsi nastopi teniških reprezentanc na ekipnih in posamičnih tekmovanjih v letu 2008. Dodani so tudi vidnejši nastopi naših igralcev na mednarodnih turnirjih. Preberi več TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
OP do 16 let - Benjamin Beliš in Maša Marc

Ljubljana, 24.02.2009

V teniških centrih TA Breskvar in Šport plus se je končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 16 let. Pri fantih je prišlo do vrste presenečenj, saj sta o prvem mestu pri fantih odločala Benjamin Beliš in Urh Krajnc Domiter (ki nista bila v najožjem krogu favoritov za končno zmago, bila sta namreč 6. in 8. nosilec), s 75 in 76 pa je bil uspešnejši Benjamin. Pri dekletih sta bili finalistki prva nosilka Sindi Germek ter tretja nosilka Maša Marc, slavila pa je slednja, in sicer v treh nizih z 26 62 62. Maša se je s to zmago "maščevala" Sindi za poraz 63 61 v polfinalu odprtega prvenstva TA Breskvar, ki je bil meseca decembra lanskega leta. Preberi več TUKAJ.

Ivan Dodig
Ivan Dodig
ATP Challenger v Nemčiji - Dodig boljši od Kavčiča

Wolfsburg, 23.02.2009

Blaž Kavčič je v kvalifikacijah ATP Challengerja z nagradnim skladom 30.000 eurov, ki se igra v nemškem mestu Wolfsburg, v prvem kolu v treh nizih s 36 76 63 premagal Nemca Dominika Schulza, v drugem pa v dveh s 76 64 izgubil proti Hrvatu Ivanu Dodigu. Preberi več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič
Maša Zec Peškirič zaustavljena

Bogota, Kolumbija, 20.02.2009

Na 220.000 dolarskem WTA turnirju v kolumbijskem mestu Bogota je Maša Zec Peškirič po zmagi nad prvo nosilko turnirja in enajsto igralko sveta Italijanko Flavio Penetto s 63 46 75 in Čehinjo Petro Cetkovsko s 64 63 v četrtfinalu gladko izgubila z Romunko Edino Gallovits s 63 60. Kljub porazu je Maša dosegla uspeh kariere, saj tako visoko na WTA turnirjih še ni bila. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič<br>prvi nosilec
Blaž Kavčič
prvi nosilec
ITF Zagreb - poraz Kavčiča v četrtfinalu

Zagreb, 19.02.2009

Na 15.000 dolarskem ITF turnirju v Zagrebu sta v glavnem turnirju nastopila Blaž Kavčič in Janez Semrajc. Blaž je kot prvi nosilec v prvem krogu s 63 63 premagal Irca Jamesa McGeeja, Janez Semrajc pa je izgubil s šestim nosilcem, prav tako Ircem, Chrisom Eatonom s 62 64 V drugem krogu bi se moral Blaž pomeriti z Joškom Topičem, a je Hrvat moral dvoboj zaradi bolezni predati. V četrtfinalu je bil Blažev nasprotnik Slovak Lukas Lacko, ki je bil od našega predstavnika uspešnejši s 64 63. Preberi več TUKAJ.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik še ni nared

Ljubljana, 18.02.2009

Katarina Srebotnik, ki na najnovejši lestvici Sony Ericsson WTA Tour zaseda 22. mesto, še ni nared za treninge in povratek na teniške turnirje. Po tem, ko je izpustila uvodni turnir za grand slam OP Avstralije ter odpovedala nastop na pokalu federacij, bo zaradi poškodbe izpustila tudi turnirje severno-ameriške turneje na trdi podlagi (Indian Wells, Miami). Preberi več TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
Klubom se obeta elektronsko prijavljanje

Ljubljana, 18.02.2009

Na sestanku najvišjih predstavnikov sodniške organizacije in tekmovalno-registracijske komisije, ki se je sestala po nekaj "zapletih", ki so nastali na zadnjih tekmovanjih, je prišlo do predloga, da bi klubi svoje igralce v prihodnosti prijavljali samo preko e-pošte. Klubi bi morali pri TZS registrirati svoj uradni e-poštni naslov (ta bi torej bil v vlogi nakakšnega "certifikata") in samo prijave, ki bi s "certificiranega" e-poštega naslova prispele na TZS do roka za prijavo, bi veljale kot pravočasne prijave. Predlagana sprememba bi klubom zmanjšala sodniške stroške, sodnikom olajšala delo, napake zaradi "neprispelih, a poslanih faksih" bi bile minimalne, itd. Ob tej priložnosti odpiramo FORUM - prosimo vas (klubi, trenerji, sodniki, starši, igralci), da na info@teniska-zveza.si pošljete svoje mnenje o elektronskem načinu prijavljanja. TUKAJ.

Andreja Klepač
Andreja Klepač
Dubai - poraz Klepačeve v prvem krogu

Dubai, 17.02.2009

Na WTA teniškem turnirju v Dubaju, ki ima nagradni sklad 2.000.000 ameriških dolarjev, je naša igralka Andreja Klepač sicer izgubila že v drugem krogu kvalifikacij, a se zaradi odpovedi Amelie Mauresmo v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Tam je v prvem krogu gladko s 63 61 izgubila proti Španki Anabel Medina Garrigues. Več sreče je imela v igri dvojic, kjer sta z Japonko Morito v prvem krogu s 76 64 premagali italijansko-nemško navezo Errani/Schruff. Preberi več TUKAJ.

klikni na Tamaro za povečavo
klikni na Tamaro za povečavo
Tretji finalni turnir do 12 let

Litija, Ljubljana, 16.02.2009

V teniškem klubu As Litija in Jaki šport Ljubljana se je končal tretji finalni tekmovanji za dečke in deklice do 12 let. Pri fantih sta o prvem mestu v A turnirju odločala tretji nosilec Filip Jakob Zupančič ter četrti nosilec Bor Schweiger Mužar, zmagal pa je Zupančič s 64 75. Pri dekletih je finalni dvoboj med četrto nosilko Tamaro Zidanšek in drugo nosilko Saro Mitrakovič po dolgem in izenačenem boju dobila Tamara, in sicer s 46 64 64. V finalnem dvoboju B turnirja za dečke je Nejc Ferjan premagal Ireneja Kujavca s 26 62 60. Preberi več TUKAJ.

Andraž Bedene<br>klikni nanj za Tadejo
Andraž Bedene
klikni nanj za Tadejo
Državno prvenstvo za člane

Ljubljana, 16.02.2009

V Konex centru v Ljubljani se je včeraj končalo državno prvenstvo za člane, na kratko pa lahko dogajanja opišemo takole: "Po Bedenetu, Bedene, in po Majeričevi, Majeričeva." Pokala za naslov dvoranskega prvaka za leto 2009 bosta stala v istih vitrinah, kot stojita lanska, res pa je, da je lani naslov osvojil Aljaž Bedene, letos pa njegov brat dvojček Andraž. Andraž je v finalu s 76 in 76 premagal Eneja Bonina, ki je prav gotovo najbolj prijetno presenečenje prvenstva, saj se je v glavni turnir uvrstil kot povabljenec. Pri članicah je bilo finale med Tadejo Majerič in Nastjo Kolar pričakovano in ni jih bilo malo, ki so stavili na Nastjo. Dvoboj je bil trd in izenačen, a naša najbolj obetavna igralka bo morala do osvojitve svojega prvega članskega naslova počakati najmanj do poletja. Za začetek in za uteho pa Nastji pripada naslov državne prakinje v dvojicah, skupaj z Nino Nagode sta v finalu premagali par Majerič/Lukič. Državna prvaka pri fantih sta Marko Sabolčki in Aleksander Grešak. Preberi več TUKAJ.

Harel Levy
Harel Levy
Gemax Open 2009 - poraz Marka Tkalca

Beograd, 15.02.2009

Na ATP teniškem turnirju iz serije Challenger, ki poteka v Beogradu in ima nagradni sklad 106.500 eurov, je naš igralec Marko Taklec v prvem krogu kvalifikacij premagal Srba Nikolo Čačiča s 76 67 75, v drugem pa s 76 63 izgubil proti Izraelcu Harelu Levyju, ki je leta 2001 že bil na 30. mestu ATP lestvice. Preberi več TUKAJ.

Luka Gorjup
Luka Gorjup
Evropsko dvoransko ekipno prvenstvo do 16 let

Bergen, 14.02.2009

V norveškem mestu Bergen potekajo kvalifikacije dvoranskega evropskega ekipnega prvenstva (zimski pokal - winter cup) za fante do 16 let. Po včerajšnji zmagi nad Irci s 3/0 (za naše igrajo Matej Leljak, Luka Gorjup in Tine Ritter), so naši danes izgubili proti Švedom z 2/1, kar je že pomenilo slovo od finalnega dela. Slovenija se bo jutri za tretje mesto v svoji kvalifikacijski skupini pomerila z Belgijo. Od štirih naših ekip so se v finale uvrstila samo dekleta do 16 let v postavi Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Nina Nagode, tekmovanje pa bo potekalo od 20. do 22. februarja v francoskem mestu Ronchin. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Polona Hercog v polfinalu poražena

Cali, Kolumbija, 14.02.2009

Polona Hercog je na 50.000 dolarskem ITF turnirju v Kolumbiji po treh zmagah v prvih treh kolih v polfinalu izgubila. 33-letna Paragvajka Rosana de los Rios, ki se na WTA lestvici nahaja na 97. mestu, leta 2000 pa se je uvrstila v osmino finala odprtega prvenstva Francije, je našo mlado igralko premagala v dveh nizih s 64 63. Preberi več TUKAJ.

Zoran Golubovič
Zoran Golubovič
ITF turnir v Zagrebu

Zagreb, 11.02.2009

Na 15.000 dolarskem ITF turnirju v Zagrebu je danes izgubil še zadnji od treh slovenskih igralcev, ki so nastopili v glavnem turnirju. Medtem ko sta Janez Semrajc in Blaž Kavčič izgubila v prvem krogu in nista osvojila novih ATP točk, je Zoran Golubovič v prvem krogu premagal precej više uvrščenega Hrvata Nikolo Mektiča, v drugem pa gladko s 63 61 izgubil proti Ircu Louku Sorensenu (ATP 307) in s tem osvojil eno točko za uvrstitev na jakostni lestvici ATP. Preberi več TUKAJ.

kapetan Blaž Trupej<br>na zmago
kapetan Blaž Trupej
na zmago
Davisov pokal 2009

Otočec, 10.02.2009

V dvorani teniškega centra Otočec pod nadzorom predstavnikov TZS in predstavnika domačih organizatorjev Dušana Hočevarja potekajo priprave na tekmo prvega kola druge skupine evro-afriške cone za Davisov pokal med reprezentancama Slovenije in Egipta, ki bo od 6. do 8.3.2009. Potrebno je "pojačati" razsvetljavo, pripraviti podlago za igranje na profesionalnem nivoju (odstraniti odvečni granulat), postaviti tribune ter postoriti še marsikaj drugega. Zadnjo tekmo med obema reprezentancama so leta 2000 v Egiptu s 3/2 dobili naši in se istega leta celo uvrstili v prvo skupino. Preberi več TUKAJ.

Vera Zvonareva
Vera Zvonareva
Poraz Klepačeve v Pattayi

Pattaya, 09.02.2009

Na 220.000 dolarskem WTA turnirju na Tajskem naša edina predstavnica v glavnem turnirju Andreja Klepač pri žrebu ni imela sreče, saj je v prvem kolu igrala s prvo nosilko Vero Zvonarevo. S peto igralko sveta se je Andreja pogumno spopadla, a na koncu priznala poraz s 64 63. Skupaj s Poljakinjo Radwansko Andreja nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer sta kot četrti nosilki v prvem kolu prosti. Preberi več TUKAJ.

klikni na Ulo za povečavo
klikni na Ulo za povečavo
Odprto prvenstvo do 14 let

Maribor, Litija, 09.02.2009

V Mariboru in Litiji sta bili danes končani odprti prvenstvi do 14 let. V Mariboru, kjer so igrali dečki, je v finalu tretji nosilec Rok Križaj (Idrija) s 76 in 60 premagal drugega nosilca Roka Sitarja (ŽTK), v Litiji pa je pri dekletih slavila prvopostavljena Ula Pogorevčnik (S. Gradec). Ula je v finalu s 62 in 75 premagala domačinko Laro Kralj, ki je z uvrstitvijo v finale pripravila lepo in prijetno presenečenje za domače organizatorje. V B turnirju za dečke je slavil Filip Jakob Zupančič (Zklub), ki je s 60 63 premagal Aljaža Jakoba Kapljo (Domžale). Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar<br>brez izgubljenega niza
Nastja Kolar
brez izgubljenega niza
Zimski pokal 2009 - dekleta do 16 let prva

Ljubljana, 09.02.2009

Na evropskem dvoranskem ekipnem prvenstvu za dekleta do 16 let so Slovenke v finalu svoje kvalifikacijske skupine z 2/1 premagale še Romunke, uvrstitev v finalni del najboljših osmih evropskih reprezentanc, ki bo od 20. do 22. marca v francoskem mestu Ronchin, pa so si zagotovile že s polfinalno zmago nad Poljsko. V kategoriji do 14 let sta obe naši reprezentanci igrali za peto mesto -fantje so proti Romuniji izgubili s 0/3, dekleta pa so premagala Luxemburg s 3/0. Fantje do 16 let bodo s tekmovanjem v norveškem Bergnu pričeli konec tega tedna. Preberi več TUKAJ.

klikni na Uršo za povečavo
klikni na Uršo za povečavo
ITF turnir Zdravilišče Radenci

Radenci, 09.02.2009

V Radencih se včeraj končalo peto mednarodno prvenstvo do 18 let, na katerem so največ uspeha imeli hrvaški igralci, saj so osvojili prvo mesto tako med posamezniki kot tudi med posameznicami. Zmagovalec pri fantih je postal Antun Pehar, drugi nosilec turnirja, ki je v finalu premagal prav tako Hrvata Čuturo s 64 64. Naši fantje se niso preveč izkazali, samo trije (Žitnik, Cibašek, Leljak) so se namreč uvrstili v drugo kolo. Pri dekletih smo imeli veliko več uspeha, spogledovali smo se celo z zmago, a je Urši Jerman še drugič zapored v finalu spodrsnilo. Lani je v finalu izgubila proti Italijanki Trevisan, letos pa je bila s 63 62 od nje boljša Hrvatica Dijana Banovec. Za "uteho" nam ostaja naslov pri ženskih dvojicah, kjer sta zmagovalki postali naši Dragana Božovič in Urša Jerman. Preberi več TUKAJ.

Brydan Klein
Brydan Klein
ATP Burnie - Grega v finalu poražen

Burnie, 08.02.2009

Na 50.000 dolarskem ATP turnirju iz serije challenger v avstralskem mestu Burnie je Grega Žemlja osvojil drugo mesto. V finalu je bil Gregin nasprotnik 19-letni Avstralec Brydan Klein, ki je zmagal s 63 63. Grega je za ATP lestvico osvojil novih 45 točk, kar ga bo naslednji teden pripeljalo okrog 170. mesta, kar je njegova nova najboljša uvrstitev. Preberi več TUKAJ.

Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
Pokal federacij 2009

Tallin, Estonija, 07.02.2009

V Tallinu se je tekmovanje po skupinah končalo, saj so bile včeraj na vrsti še zadnje tekme. Naša reprezentanca se je pomerila z Dansko, tekma pa je odočala le o tem, kdo bo v skupini drugi. Za obstanek v prvi skupini pokala federacij se bodo borile Avstrijke, za napredovanje v svetovno skupino pa Belorusinje. V prvem dvoboju je Maša Zec Peškirič premagala 16-letno Mai Grage (ki ni uvrščena na WTA lestvici) s 64 75, v drugem pa je Andreja Klepač izgubila proti Hanne Skak Jensen (WTA 409) s 67 36 (danska številka 1 Caroline Wozniacki ni zaigrala). V dvoboju dvojic je danski par Jensen/Dyrberg premagal našega v postavi Klepač/Peškirič s 46 26 in Danke so tako slavile zmago. Slovenke so svoj cilj, to je obstanek v prvi skupini evro-afriške cone, izpolnile in se zadovoljne vračajo domov. Preberi več TUKAJ.

Armin Sandbichler
Armin Sandbichler
Bergheim 3 - oba naša izgubila

Bergheim, 05.02.2009

V drugem kolu 10.000 dolarskega ITF turnirja sta Aljaž Bedene in Tomislav Ternar izgubila. Aljaž je moral pri rezultatu 26 25 zaradi poškodbe predati dvoboj prvemu nosilcu Slovaku Kamilu Capkoviču, Tomislava pa je s 16 46 premagal Avstrijec Armin Sandbichler. Tomislav bo naslednji teden kot prvi nosilec nastopil na državnem dvoranskem članskem prvenstvu, kjer pa ne bomo videli Aljaža, ki tako ne bo mogel ubraniti lanskega naslova... Preberi več TUKAJ.

Gregor Krušič
Gregor Krušič
Babolat Slovenija

Ljubljana, 04.02.2009

Zastopstvo za teniško opremo Babolat je v Sloveniji prevzelo podjetje GSR d.o.o, ki ga vodi Gregor Krušič, nekdaj odlični teniški igralec, sedaj pa uspešen poslovnež. Vse izdelke (zaenkrat samo loparje, žoge, strune, torbe in gripsije, spomladi pa tudi tekstil in obutev) lahko kupite pri pooblaščenih prodajalcih. Preberi več TUKAJ.

Giuliano Nemarnik
Giuliano Nemarnik
Primorski Elite Pro Tour

Koper, 02.02.2009

Primorski rekreativci ne počivajo, letos prvič se merijo tudi v ligi "najboljših med najboljšimi". Dvanajst igralcev je razdeljenih v dve skupini, po rednem delu, kjer se bodo pomerili vsak z vsakim, pa bo na vrsti še razigravanje. V skupini A z dvema zmagama vodi Giuliano Nemarnik, v skupini B pa z enakim številom zmag Peter Kos. Preberi več TUKAJ.

Zoran Kofol
Zoran Kofol
Zoran Kofol prevzel dela in naloge direktorja TZS

Ljubljana, 02.02.2009

Danes je prvi delovni dan novega direktorja TZS Zorana Kofola, ki je na tem mestu zamenjal dosedanjega direktorja Matjaž Pogačarja, njegov mandat pa bo trajal štiri leta. Zoran se je takoj lotil dela, saj so pred TZS pomembni projekti (predvsem reprezentančni nastopi), v novi vlogi pa mu želimo veliko uspeha. TUKAJ.

Marko Tkalec
Marko Tkalec
ATP turnir v Zagrebu - poraz Marka Tkalca

Zagreb, 01.02.2009

V prvem kolu ATP turnirja z nagradnim skladom 450.000 EUR, ki se igra v Zagrebu, je naš edini predstavnik Marko Tkalec izgubil v prvem kolu kvalifikacij. Z dvakrat po 76 ga je premagal peti nosilec kvalifikacij in 212. igralec ATP lestvice za posameznike enaindvajsetletni in 190 cm visoki Turek Marsel Ilhan. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.