prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : December 2009

Arhiv novic - december 2009

Kvalifikant Aleš Germič presenetil Valentina Horvata

Litija, 29.12.2009

V Litiji, kjer poteka odprto prvenstvo do 16 let, je v prvem krogu Mariborčan Aleš Germič, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, premagal osmega nosilca Valentina Horvata. Veliko težav sta imela tudi drugi nosilec Urh Krajnc Domiter in četrti nosilec Matic Špec, ki sta si v dvoboju proti Domnu Gostinčarju in Blažu Kocjanu "kožo rešila" šele v tretjem nizu. Pri dekletih sta med gledalci že dve postavljeni igralki, in sicer Lucie Chrastecka, premagala jo je Lara Kralj, ter Klavdija Bukovec, ki jo je premagala Lara Glavič. Omenimo naj še, da je prva nosilka Eva Rihtaršič zaradi bolezni odpovedala svoj nastop. Preberi več TUKAJ.

Jan Vehovec premagal šestega nosilca Žana Žmavca

Ljubljana, 29.12.2009

V balonu teniškega kluba Športplus v Ljubljani te dni poteka finalni del tekmovanja za dečke in deklice do 12 let. Favoriti za končno zmago v turnirju A so zelo dobro opravili svoje delo, saj so se vsi razen Žana Žmavca, ki ga je premagal Jan Vehovec, uvrstili v četrtfinale. Več presenečenj je bilo v turnirju B, kjer je pri fantih devetletni nerangirani Kamničan Jan Rode s 46 62 76(7) premagal petega nosilca Gabra Zajca, izkazala pa se je še ena Kamničanka in sicer Larisa Breznik, ki je s 61 61 premagala četrto nosilko Katrino Lydio Sterchi. Preberi več TUKAJ.

Kdo bo najboljši na OP 16 v Litiji?

Litija, 28.12.2009

V Litiji se bo danes začel glavni turnir za fante do 16 let, na katerem je prvi nosilec Rihard Rožac, ki bo prav gotovo storil vse, da bo popravil nekoliko slabši vtis s prvega tekmovanja v Ljubljani, ko ga je v četrtfinalu premagal Maks Tekavec. Tudi prva nosilka pri dekletih Eva Rihtaršič sezone ni začela najbolje, saj je na prvem tekmovanju izgubila celo v drugem krogu. Dekleta bodo dvoboje glavnega turnirja začela v sredo. Tekmovanje v Litiji bo zaradi izenačene konkurence prav gotovo zelo zanimivo in vredno ogleda. Preberi več TUKAJ.

Na Športplusu danes začetek glavnega turnirja

Ljubljana, 28.12.2009

Včeraj se je v organizaciji teniškega kluba Športplus končalo Round Robin tekmovanje za dečke in deklice do 12 let, danes pa se z dvoboji A turnirja začenja finalni del tekmovanja (finalni B turnir se začenja jutri). Turnir je kljub praznikom in počitnicam zelo dobro zaseden, saj na njem nastopajo skoraj vsi najboljši. Pri dečkih je prvi nosilec turnirja drugi z lestvice TZS do 12 let Tino Kovačič, pri deklicah pa ima vlogo prve nosilke prva igralka Slovenije v tej starostni kategoriji Anette Ščulac. Preberi več TUKAJ.

Ni počitka za igralce ljubljanske lige

Ljubljana, 28.12.2009

V soboto bodo ponovno nastopili igralci druge skupine ljubljanske rekreativne lige, ki bodo odigrali dvoboje drugega kroga. Med zanimivejšimi dvoboji bosta prav gotovo obračuna med Milanom Devčičem in Iztokom Mahoričem ter "kamniški" obračun med Miranom Završnikom in Juretom Urankarjem. Jutri ob 14. naj bi se v prestavljenem dvoboju prvega kroga v teniški dvorani Harmonija pomerila tudi Mahorič in Urankar. Preberi več TUKAJ.

Leto zaključujejo 12 in 16-letniki

Ljubljana, 26.12.2009

Naslednji teden bodo kot zadnji v letošnjem letu nastopili igralci starostnih kategorij do 12 in 16 let. Mlajši se bodi v teniškem klubu Športplus pričeli meriti že danes ("kvalifikacije" po sistemu Round Robin), starejši pa bodo v Litiji pričeli v nedeljo, ko bodo na sporedu kvalifikacije za fante, kvalifikacije za dekleta pa bodo zaradi majhnega števila prijav na sporedu v torek na dan začetka glavnega turnirja. TUKAJ.

Državno prvenstvo za člane in članice

Ljubljana, 23.12.2009

Obveščamo vas, da bo organizator dvoranskega državnega prvenstva za člane in članice TERME SPA ROGAŠKA. Glavni turnir bo trajal od 17. do 21.2.2010, nagradni sklad je 2.000,00 eur, rok za prijave je 2.2.2010 do 17.00, rok za odjave pa je 9.2.2010. Več podrobnosti o državnem prvenstvu lahko najdete v koledarju tekmovanj TZS. Preberi več. TUKAJ.

Liga v Litiji - gneča na vrhu

Litija, 22.12.2009

V Litiji, kjer poteka rekreacijska liga, so najbolj zagnani igralci odigrali že devet dvobojev. V ženski ligi so na vrhu razpredelnice Jolanda Zidar, Karmen Kristan, Andreja Bizjak in Maruša Bokal, ki so v petih nastopih petkrat zmagale, brez poraza pa sta tudi Joži Lukač in Neja Razboršek, a samo s tremi odigranimi dvoboji. V prvi moški ligi je brez poraza samo še Denis Uranič, v drugi Beno Sedevčič, v ostalih treh ligah pa je stanje bolj "nejasno". Preberi več TUKAJ.

Natalija Šipek in Rok Križaj prva do cilja

Litija, Ljubljana, 22.12.2009

V Litiji in Ljubljani se je končal prvi finalni turnir za dečke in deklice do 14 let. V Litiji, kjer so igrala dekleta, je nekoliko presenetljivo brez izgubljenega niza slavila Natalija Šipek, ki je bila šele osma nosilka turnirja. V Ljubljani presenečenj ni bilo, v finalu sta se pomerila prvi in drugi nosilec Rok Križaj ter Domen Gostinčar, slavil pa je Križaj. Zmagovalca turnirja B sta postala Urban Dacar in Laura Sefič. Preberi več TUKAJ.

Podelitev priznanj 2009

Ljubljana, 22.12.2009

Mesec december je čas, ko tudi športniki naredijo "bilanco stanja in uspeha", Teniška zveza Slovenije pa jim na zaključni prireditvi za njihove uspehe podeli priznanja in nagrade. Letošnja podelitev je bila v hotelu Austria Trend Hotel Ljubljana, udeležilo pa se je je okrog 150 predstavnikov klubov, sponzorjev, igralcev...Preberi več TUKAJ.

Miha Mlakar opravičil vlogo prvega nosilca

Ljubljana, 21.12.2009

V organizaciji teniškega kluba Olimpija se je v Ljubljani danes končalo odprto prvenstvo za člane. Prvi nosilec turnirja Miha Mlakar je uspešno odbijal napade svojih tekmecev in s finalno zmago nad drugim nosilcem Klemnom Kovačičem na koncu tudi osvojil prvo mesto. Preberi več TUKAJ.

Tudi Jaka Brumen do prve zmage

Ljubljana, 21.12.2009

Včeraj pozno zvečer sta Jaka Brumen in Andrej Svetlin odigrala preloženi dvoboj prvega kroga druge skupine ljubljanske rekreativne lige. Andrej se je zelo dobro upiral tehnično odlično podkovanemu Jaki, ki je na koncu slavil s 63 63. Ta konec tedna bodo igralci v obeh ligah počivali, v akcijo pa gredo že v soboto 2.12.2010, ko bo v mengeški teniški dvorani Harmonija na sporedu drugi krog v drugi skupini ljubljanske rekreativne lige. Vse več igralecv se želi vključiti v ljubljansko ligo, tako da smo prejeli še štiri "pozne" prijave igralcev, ki so v tem trenutku v "čakalnici"...če se bo prijavilo še nakaj igralcev (skupaj vsaj 8), bomo odprli še tretjo skupino! Preberi več TUKAJ.

Voščilo predsednika TZS

Ljubljana, 21.12.2009

Predsednik Teniške zveze Slovenije Marko Umberger želi vsem članom TZS vesele praznike, v prihajajočem letu pa veliko zdravja in zadovoljstva. Vse predstavnike klubov vabi na podelitev priznanj najboljšim igralcem in najzaslužnejšim teniškim delavcem (ponedeljek 21.122009 ob 18.00 v hotelu Austria Trend v Ljubljani), na kateri bo čas tako za zabavo kot tudi za pogovore za prihodnost.Najboljšim željam se pridružujejo tudi zaposleni v pisarni TZS. TUKAJ.

Presenečenja v Litiji

Litija, 20.12.2009

Na prvem finalnem turnirju za deklice do 14 let, ki se igra v Litiji, je prišlo do vrste presenečenj, tako da v jutrišnjem polfinalu ne bomo gledali ne prve nosilke Sare Palčič (poraz proti Eni Kajevič), ne druge nosilke Simone Rejc (bolezen), pa tudi tretje nosilke Tamare Zidanšek ne (poraz proti Nataliji Šipek). Pri fantih, ki igrajo na Jakiju, je bolj mirno, saj se bosta za prvo mesto v finalnem dvoboju pomerila prvi in drugi nosilec Rok Križaj in Domen Gostinčar. Preberi več TUKAJ.

Zmaga Hane Umek na domačih tleh

Krško, 20.12.2009

V Krškem se je danes končalo odprto prvenstvo za članice. V finalu je domača igralka Hana Umek presenetljivo gladko s 62 60 premagala prvo nosilko Kajo Rajh in s tem poskrbela, da je zmaga ostala doma. Člani, ki igrajo na Olimpiji, bodo finale odigrali jutri, v njem pa se bosta pomerila prvi nosilec Miha Mlakar in Klemen Kovačič. Preberi več TUKAJ.

Masters za veteranke in starejše veterane

Domžale, 20.12.2009

V Domžalah se je danes končal masters vseh starostnih kategorij za veteranke in masters najstarejših starostnih kategorij za veterane. Zmagovalci so postali Jure Janškovec (+60), Bogdan Andrejašič (+65), Joži Lukač (+35 in +40), Karmen Čehovin (+45), Jadranka Maček (+50) ter Vesna Stanko (+55). Preberi več TUKAJ.

Zamenjava na tretjem mestu prve skupine

Ljubljana, 19.12.2009

Z gladko zmago nad Martinom Orehkom se je Miha Jerko po šestem krogu prve skupine ljubljanske lige prebil na tretje mesto, Tadej Petrič pa je le s težavo ugnal Vasjo Vidmarja in izgubil zelo pomembno točko v boju za prva štiri mesta, ki še vodijo v play-off. Od najbližjih zasledovalcev je danes zmagal Igor Vučko, premagal je Klemna Hauka, medtem ko je Miha Cerar dvoboj proti Luki Madjarju zaradi poškodbe prestavil. Zaradi poškodbe je bil prestavljen tudi dvoboj začelja med Alešem Vojvodo in Robertom Rožacem, vodilna na lestvici Uroš Petrič in Marjan Šircelj pa sta z Rokom Mavcem in Gregorjem Prahom zmagala v dveh nizih. Preberi več TUKAJ.

FIN 14 let - Litija gosti deklice, Jaki dečke

Ljubljana, 18.12.2009

Tekmovalni utrip pred zaključkom leta je zelo pester - v organizaciji teniškega kluba AS Litija ter teniškega kluba Jaki sport Ljubljana se bosta jutri začela glavna turnirja prvega finalnega tekmovanja za dečke in deklice do 14 let. V odsotnosti prvega igralca Slovenije Maksa Tekavca je prvi favorit za zmago pri dečkih Rok Križaj, pri deklicah pa bo tako kot Rok svojo drugo letošnjo zmago skušala doseči Sara Palčič. Preberi več TUKAJ.

Marjan Šircelj še naprej melje svoje nasprotnike

Ljubljana, 18.12.2009

V naprej odigranem dvoboju šestega kroga je Marjan Šircelj gladko s 61 60 odpravil Gregorja Praha in je z dvobojem več prevzel vodstvo na lestvici prve skupine ljubljanske rekreativne lige. Šircljeva zanesljiva in natančna igra vliva strah in trepet nasprotnikom, a do konca lige je pred njim še nekaj težkih dvobojev - igrati mora še proti štirim igralcem prve šesterice. Bolj ali manj pa je že jasno, da si je že sedaj zagotovil mesto v play-offu. Pred nekaj minutami je v redakcijo prišla novica o odpovedi dvoboja šestega kroga med Alešem Vojvodo in Robertom Rožacom, ki bi odločal o tem, kdo bo dosegel prvo zmago v ligi, tako da bodo jutri zvečer odigrani samo trije dvoboji...Preberi več TUKAJ.

Člani v Ljubljani in Krškem

Ljubljana, 18.12.2009

Teniška kluba Olimpija in Krško sta organizatorja drugega letošnjega odprtega prvenstva za člane. Med prijavljenimi igralci najdemo tudi zmagovalca prvega turnirja Tilna Žitnika in Klavdijo Rebol, v igri za zmago pa so seveda tudi drugi odlični igralci, omenimo naj samo prva nosilca Miho Mlakarja in Kajo Rajh. Zaradi majhnega števila prijav bodo kvalifikacije za člane kar na dan glavnega turnirja, kvalifikacij za članice pa sploh ni. Preberi več TUKAJ.

Derbi 6. kroga: Rožac Vs Vojvoda

Ljubljana, 15.12.2009

V soboto se bo v teniški dvorani Harmonija v Mengšu igral šesti krog v prvi skupini ljubljanske rekreativne lige. Poslastica tega kroga bo prav gotovo dvoboj začelja, v katerem se bosta pomerila Robert Rožac in Aleš Vojvoda, ki še nista okusila slasti zmage. Do konca lige bo zelo zanimivo spremljati dvoboje trojice Cerar, Vučko in Vidmar, ki bodo poskušali uloviti koga od vodilne četverice (U. Petrič, Šircelj, T. Petrič, Jerko), saj samo prva štiri mesta vodijo v spomladanski play-off. Preberi več TUKAJ.

Bruno Šteh in Maša Marc do prvih turnirskih zmag

Ljubljana, Kranj, 15.12.2009

Bruno Šteh je v finalu odprtega prvenstva Kranja za fante do 18 let z 26 62 61 premagal favoriziranega Nika Razborška in dosegel svojo prvo turnirsko zmago v tej konkurenci. Pri tem je treba omeniti, da je turnir najvišjega ranga, oziroma da so na njem igrali prav vsi najboljši. Enak uspeh, svojo prvo turnirsko zmago namreč, je na tekmovanju deklet do 18 let v Ljubljani dosegla tudi šele 14-letna Maša Marc, ki je v finalu s 62 76 premagala Sindi Germek. Preberi več TUKAJ.

OP od 8 do11 let - polovica zmag ostala doma

Maribor, 13.12.2009

Na igriščih ŽTK Maribor se je danes končalo drugo odprto prvenstvo v kategoriji od 8 do 11 let v letošnji sezoni. Domačini so se izkazali tako po organizacijski plati kot tudi v tekmovalnem smislu, saj je polovica zmag ostala doma. Zmagovalci so postali: Urška Mazi, Samuel Pate, Irina Pešut, Tilen Potočnik, Anja Gal, Jan Kupčič, Tina Cvetkovič in Nick Cmager. Omenimo naj še, da je Tim Tekavec, brat zaenkrat še bolj znanega Maksa Tekavca, osvojil drugo mesto v kategoriji tenis 10 in tretje mesto v kategoriji tenis 11 in da so Pate, Kupčič in Cvetkovičeva zmagovalci postali tudi na prvem odprtem prvenstvu, ki se je pred štirinajstimi dnevi igral na Braniku. Preberi več TUKAJ.

Maša Marc - prvi nastop, prva zmaga?

Kranj, Ljubljana, 13.12.2009

Maši Marc, 14-letnici, ki je bila ob zaključku sezone 2009 prepričljivo na prvem mestu lestvice do 14 let, se ob njenem prvem nastopu v konkurenci do 18 let nasmiha tudi prva turnirska zmaga. V polfinalu odprtega prvenstva Olimpije je namreč premagala Kajo Mrgole in se bo jutri v finalu za končno prvo mesto pomerila s Sindi Germek. Fantje igrajo v Kranju, v finale pa sta se uvrstila Nik Razboršek in Bruno Šteh. Prvi nosilec turnirja Tim Cibašek je v polfinalu izgubil proti Razboršku, drugi nosilec Matej Leljak pa v četrtfinalu proti Luki Janši, ki ga je v naslednjem krogu (polfinalu) odpravil Šteh. Preberi več TUKAJ.

Povedla Škrjanc in Janhar, do zmage tudi Stanič in Cevc

Ljubljana, 12.12.2009

Po nepopoldnem prvem krogu druge skupine ljubljanske lige za rekreativce sta s gladkima zmagama na vrhu razpredelnice Igor Škrjanc in Blaž Janhar, ki sta svojima nasprotnikoma Igorju Kokalju in Mirnanu Završniku oddala le tri igre. V drugih dveh dvobojih med Urošem Staničem in Milanom Devčičem ter Ambrožem Cevcem in Gregorjem Milivojevičem pa smo gledali vse prej kot "enosmerni" promet, saj sta bila dvoboja odločena šele v zaključku tretjega niza. Zelo zanimiv je bil tudi vnaprej odigrani dvoboj prve skupine med Tadejem Petričem in Vasjo Vidmarjem, v treh nizih pa je bil boljši Tadej. Preberi več TUKAJ.

Nastja letos ne bo četrta Slovenka z zmago na Orange Bowlu

Ljubljana, 12.12.2009

Nastja Kolar je bila le korak oddaljena od uvrstitve v finale enega največjih in najpomembnejših mladinskih turnirjev na svetu, saj je v polfinalu proti Kanadčanki Gabrieli Dabrowski že vodila s 5/3 v zadnjem nizu, a dvoboj na koncu izgubila s 7/5 2/6 6/7. 15-letna Nastja, ki je članica TK As Litija, pa bo imela priložnost ta prestižni turnir osvojiti še kar nakajkrat, saj lahko v mladinski konkurenci nastopa še tri leta. Do sedaj so od Slovenk prvo mesto na tem turnirju osvojile Mima Jaušovec, Barbara Mulej in Tina Pisnik... Preberi več TUKAJ.

Zadnja novica: Nastja Kolar v polfinalu

Ljubljana, 11.12.2009

Na enem največjih in najpomembnejših turnirjev za mladince na svetu, tako imenovanem Orange Bowlu, se je 15-letna članica TK AS Litija Nastja Kolar, ki je osma nosilka, po zmagi s 64 36 64 nad Američanko Robin Anderson uvrstila v polfinale. V njem se bo za uvrstitev v finale pomerila z nepostavljeno kanadsko igralko Gabrielo Dabrowski. Nastji pa preboj v polfinale ni uspel v konkurenci dvojic, saj sta skupaj s hrvaško igralko Silvijo Njirič kot drugi nosilki s 62 63 izgubili proti osmopostavljeni belorusko-ruski navezi Orlik/Solovieva. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc ni bil kos Nemcu Begemannu

Ljubljana, 09.12.2009

Prvi nosilec ITF Futures turnirja v Peruju Andre Begemann je bil previsoka ovira za našega Boruta Puca. 25-letni Nemec, ki je pred štirinajstimi dnevi igral v finalu ATP challenger turnirja v Mehiki, je našega igralca premagal v prvem krogu s 61 75, kar pomeni, da Borut na tem turnirju ostaja brez novih ATP točk. Preberi več TUKAJ.

Ljubljanska liga - mrtvi tek vodilnih

Ljubljana, 08.12.2009

V ljubljanski rekreativni ligi po petem krogu na vrhu še vedno kraljuje Uroš Petrič, tik za petami pa mu je tudi še neporaženi Marjan Šircelj. Zelo pomemben dvoboj za uvrstitev med "najboljše štiri" sta odigrala Igor Vučko in Miha Jerko, nekoliko presenetljivo gladko s 46 26 pa ga je dobil slednji. Največ ognja je prinesel dvoboj med Klemnom Haukom in Rokom Mavcem, ki je bil odločen šele v tretjem nizu, bilo je 36 64 5/10 za Roka. Velik boj smo pričakovali tudi v obračunu med Vasjo Vidmarjem in Gregorjem Prahom, a se je vse skupaj končalo z dokaj gladko in hitro zmago Vidmarja. To soboto v mengeški Harmoniji z igranjem pričenja tudi druga skupina ljubljanske rekreativne lige, ki šteje 12 igralcev. Prav zanimivo bo videti, katera skupina je "boljša"...to bo pravzaprav pokazal šele play-off v aprilu. Preberi več TUKAJ.

Podelitev priznanj 2009

Ljubljana, 08.12.2009

Teniška zveza Slovenije ob koncu leta nagradi najboljše slovenske igralke vseh starostnih kategorij, najboljše ekipe v ligaškem tekmovanju, najuspešnejše klube, najboljše trenerje, zaslužne teniške delavce, itd. Letošnja podelitev priznanj bo v ponedeljek 21.12.2009 ob 18.00 uri v Austria Trend hotelu (Dunajska cesta 154) v Ljubljani. TUKAJ.

Domen Korelc za las ob uvrstitev v glavni turnir

Ljubljana, 08.12.2009

Na tretjem ITF tekmovanju iz serije Futures v Dominikanski republiki se je od štirih naših igralcev najbolj izkazal Domen Korelc, ki je izgubil šele v finalu kvalifikacij. Le malo je manjkalo, da bi se celo uvrstil v glavni turnir (za svojo prvo ATP točko pa bi moral tam zmagati vsaj še en dvoboj), saj ni izkoristil kar nekaj lepih priložnosti, da bi drugega nosilca Urugvajca Ariela Beharja spravil na kolena. Urugvajec je na koncu slavil s 46 64 64. Na tritedenski turneji v Dominikanski republiki so solidno zaigrali tudi ostali naši (poleg Domna še Kočevar, Kovačič, Zakovšek), vsi dosegli nekaj lepih mednarodnih zmag, za kaj več pa imajo premalo "kilometrine". Preberi več TUKAJ.

Prvi finalni turnir do 12 let - prva nosilca prva

Kranj, Maribor, 07.12.2009

V Kranju in Mariboru se je končal prvi finalni turnir za dečke in deklice do 12 let. V Kranju smo videli popoln uspeh tekmovalk iz ŽTK Maribor, saj je slavila Saša Klaneček, ki je v finalu zanesljivo s 63 62 odpravila Zalo Dovnik, obe pa sta članici omenjenega kluba. Dečki so igrali na Braniku v Maribor, prvo presenečenje turnirja Celjan Amadej Goručan pa je v finalu le klonil in sicer proti prvemu nosilcu Gregi Kokalju. Pri dečkih je turnir B dobil Mark Vezzosi, pri deklicah pa Tesia Šker. Preberi več TUKAJ.

Dve zmagi za Max club Ljubljana

Ljubljana, 07.12.2009

V Mariboru in Ljubljani se je končalo prvo odprto prvenstvo v kategoriji do 16 let za sezono 2009/2010. V obeh finalnih dvobojih smo gledali zelo kvalitetna obračuna, ki sta bila odločena šele v tretjem nizu. Pri fantih je slavil Maks Tekavec, ki je premagal Marka Juričiča s 64 57 62, pri dekletih Tina Mohorčič, ki je bila boljša od Sare Palčič s 63 67 76, oba pa sta člana teniškega kluba Max iz Ljubljane. Preberi več TUKAJ.

Tesia Šker zmagovalka B turnirja, ostali finalni dvoboji jutri

Kranj, Maribor, 06.12.2009

Na prvem finalnem turnirju do 12 let se je že končal turnir za deklice skupine B, ostali finalni dvoboji pa bodo na sporedu jutri. V Kranju, kjer igrajo deklice, sta se v finale A uvrstili prva in druga nosilka Saša Klaneček in Zala Dovnik, v finalu B pa je Tesia Šker s 64 64 premagala Tino Tavčar. Dečki igrajo v Mariboru, v finale pa se je poleg prvega nosilca Grege Kokalja nepričakovano uvrstil nepostavljeni Amadej Goručan, ki je v polfinalu med gledalce poslal drugega nosilca Tina Kovačiča. Preberi več TUKAJ.

Težave nosilcev na prvem finalnem turnirju

Maribor, Kranj, 05.12.2009

Teniški klub Triglav Kranj in ŽTK Maribor sta organizatorja prvega finalnega turnirja do 12 let. V Kranju, kjer igrajo deklice, je v prvem krogu Špela Klep presenetila šesto nosilko Anjo Humar, v prvem krogu pa se je poslovila tudi peta nosilka Blažka Tratnik, ki jo je v dramatičnem dvoboju premagala Evgenija Burger. Pri fantih je največje presenečenje pripravil Celjan Amadej Goručan, ki je v prvem krogu premagal četrtega nosilca Roka Sitarja, iz boja za najvišja mesta pa sta že izpadla tudi postavljena David Luka Ambrožič in Anže Arh. Preberi več TUKAJ.

Sandra in Andreja najboljši v Prerovu

Prerov, Češka republika, 05.12.2009

Naša Andreja Klepač in Avstrijka Sandra Klemenschits sta postali zmagovalki 25.000 dolarskega ITF turnirja v Prerovu v konkurenci dvojic. V finalu sta po napeti končni s 76 36 [10-7] premagali hrvaško-madžarsko navezo Jurak/Marosi. Andreja je v konkurenci posameznic izgubila v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Puc poražen v polfinalu, trije naprej v Dominikanski republiki

Ljubljana, 05.12.2009

21-letni Ekvadorec Ivan Endara, ki se je v glavni turnir uvrstil iz kvalifikacij, je v polfinalu 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Peruju s 75 76 premagal našega igralca Boruta Puca, ki pa bo z osvojenimi petimi ATP točkami že čisto na robu najboljših 800 igralcev na svetu. Danes so v Dominikanski republiki s kvalifikacijami tretjega ITF Futures turnirja začeli tudi Tom Kočevar Dešman, Domen Korelc, Mark Zakovšek in Klemen Kovačič, v prvem krogu pa je izgubil samo Klemen. Preberi več TUKAJ.

Klepačeva v finalu dvojic

Prerov, Češka, 05.12.2009

Andreja Klepač se je skupaj z Avstrijko Sandro Klemenschits na 25.000 dolarskem ITF turnirju v češkem Prerovu uvrstila v finale dvojic. V polfinalu sta Andreja in Sandra proti paru Brozda/Taroskova še drugič zapovrstjo zmagali v podaljšani igri, ki nadomešča cel tretji niz (podobno se je zgodilo tudi v četrtfinalu proti dvojici Kapshay/Vasylyeva), njuni finalni nasprotnici pa bosta hrvaška igralka Darija Jurak in Madžarka Katalin Marosi. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc še drugič letos v polfinalu

Arequipa, Peru, 05.12.2009

Borut Puc je na 10.000 dolarskem ITF Futures turnirju v perujskem mestu Arequipa v četrtfinalu ekspresno s 61 61 opravil z Grkom Pariom Gemouchidisom, V polfinalu bo njegov nasprotnik Ekvadorec Ivan Endara, ki je presenetjivo s 61 64 premagal prvega nosilca in 262. igralca sveta Argentinca Juan Pabla Amada. Preberi več. TUKAJ.

Grega v treh nizih izgubil z Brandsom

Salzburg, 03.12.2009

Grega Žemlja je odlično začel četrtfinalni dvoboj proti Danielu Brandsu na ATP tekmovanju iz serije challenger v avstrijskem Salzburgu in prvi niz dobil s 63. V nadaljevanju je peti nosilec zaigral bolje, Grega nekoliko slabše, tako da je na koncu s 36 63 63 slavil Nemec. Preberi več TUKAJ.

Ivo Beliš osvojil masters v kategoriji +45

Domžale, 03.12.2009

V preloženem finalu veteranskega mastersa v kategoriji 45+ je včeraj Ivo Beliš s 75 75 premagal Vojka Meha. Obveščamo vas da je novi dokončni termin za masters veteranskih kategorij m60+ in dalje ter veteranke vse starostne skupine v soboto 19. in nedeljo 20.decembra 2009. Ženske bodo najverjetneje igrale v nedeljo 20.12.2009, razen kategorije 35-40, kjer nastopa osem tekmovalk in bo v nedeljo preveč tekem. Prosimo za ponovno potrditev udeležbe. Sašo Svoljšak TUKAJ.

V Litiji liga že "šiba 100 na uro"

Litija, 02.12.2009

V Litiji je rekreativna liga dokončno stekla (kar nekaj časa traja, da tekmovalci ujamejo zimski ritem), tako da so "najbolj pridni" odigrali že štiri kola. Lanska prvaka Denis Uranič in Jolanda Zidar sta tudi letos odlično začela in sta še brez poraza v samem vrhu lestvice prve lige, si je pa Denis v dvoboju proti Alojzu Ašiču kožo rešil dobesedno v zadnjem trenutku. Preberi več TUKAJ.

Stop za Andrejo in Dalilo že na začetku

Ljubljana, 02.12.2009

Andreja Klepač je nastopila na 25.000 dolarskem turnirju v češkem Prerovu in v prvem krogu posameznic s 63 61 izgubila proti Nemki Justine Ozgi. Bolj uspešna je bila v konkurenci dvojic, kjer sta z Avstrijko Klemenschits v prvem krogu s 63 64 premagali ruski par Lykina/Savinykh. Na podobnem turnirju v Avstraliji je v prvem krogu izgubila tudi Dalila Jakupovič, s 62 46 61 jo je premagala Japonka Hisamatsu, za razliko od Klepačeva pa je Dalila izgubila tudi v igri dvojic. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc...ta pa ima živce!

Arequipa, Peru, 02.12.2009

Na 10.000 dolarskem ITF tekmovanju iz serije Futures v Peruju je naš Borut Puc zmagal tudi v drugem krogu, in sicer proti Bolivijcu Federicu Zeballosu, v četrtfinalu pa bo njegov nasprotnik grški igralec Paris Gemouchidis. Dvoboj proti Zeballosu je bil zelo napet, po izgubljenem prvem nizu pa je Borut vse svoje tehnične in psihične kvalitete pokazal v nadaljevanju ter drugi in tretji niz dobil v podaljšani igri (tie-breaku). Na ATP Challenger turnirju v Salzburgu pa igra Grega Žemlja. V prvem krogu je zanesljivo odpravil domačega igralca Maxa Raditschnigga, v drugem pa se bo pomeril s petim nosilcem Nemcem Danielom Brandsom. Preberi več TUKAJ.

Borut Puc znova odličen, tokrat je padel Echazu

Erequipa, Peru, 01.12.2009

Borut Puc (ATP 1173) je v prvem krogu 10.000 dolarskega ITF Futures turnirja v Peruju premagal četrtega nosilca in 425. igralca sveta domačina Mauricia Echazuja. Dvoboj je trajal skoraj tri ure, na koncu pa je s 76 46 75 slavil Borut. Borut, ki se je v glavni turnir prebil iz kvalifikacij, bo v drugem krogu igral z Bolivijcem Federicom Zeballosom, ki je na 790. mestu ATP lestvice. Preberi več TUKAJ.

Tilen Žitnik in Klavdija Rebol nepremagljiva

Ljubljana, 01.12.2009

Na prvem članskem odprtem prvenstvu v tekmovalni sezoni 2009-2010, ki se je igral na teniških igriščih Športplusa v Ljubljani, sta zmagovalca postala četrti nosilec Tilen Žitnik in tretja nosilka Klavdija Rebol. Na mednarodih tekmovanjih letos še mladinec Tilen Žitnik je v zelo napetem in kvalitetnem finalu premagal pet let starejšega Saša Bendeta, odlično partijo pa smo gledali tudi v ženskem finalu, kjer je Rebolova v treh nizih ugnala drugopostavljeno Nino Nagode. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.