Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novice : Arhiv novic 2011 : Marec 2011

Arhiv novic - marec 2011

Anja Prislan izgubila v četrtfinalu, Petra Rampre danes, Aljaž Bedene jutri

Ljubljana, 31.03.2011

V Indiji je konec nastopov za Anjo PRISLAN. V četrtfinalu ni nudila vidnejšega odpora Italijanki Stephanie SCIMONE, ki ji je prepustila samo dve igri. Petra RAMPRE bo na ITF turnirju v Pelhamu, v ZDA, prvič nastopila danes, ko bo igrala proti Ukrajinki Tetiani LUZHANSKI. Jutri pa čaka četrtfinalni nastop na ATP Challengerju v Italiji Aljaža BEDENETA. Proti domačinu Alessiu Di MAURU bo zaigral na centralnem igrišču okrog 16. ure. TUKAJ.

Tilen Žitnik poražen, Luka Gregorc ni nastopil

Ljubljana, 31.03.2011

V Rovinju je konec nastopov med posamezniki za slovenske igralce. Kot zadnji se je v prvem krogu glavnega turnirja Futures poslovil Tilen ŽITNIK, ki je izgubil z Avstrijcem Michaelom LINZERJEM, šestim nosilcem, z rezultatom 61 62. Na Futures turnirju v ZDA je bil v glavnem žrebu Luka GREGORC, ki pa ni nastopil. Nadomestil ga je srečni poraženec. TUKAJ.

Koper v pričakovanju velikega teniškega dogodka

Ljubljana, 30.03.2011

Na TZS in v Kopru so v polnem teku priprave na tretji velik teniški dogodek letos v Sloveniji. 16. in 17. aprila se bodo naša dekleta borila za obstanek v II. Svetovni skupini Pokala federacij. Njihov nasprotnik bo Kanada. Kapetan Iztok Božič je v ekipo povabil Polono HERCOG, Katarino SREBOTNIK, Mašo ZEC PEŠKIRIČ in Andrejo KLEPAČ. Tem se bosta na pripravah, ki jih bodo dekleta začela 11. aprila pridružili Tjaša ŠRIMPF in Nastja KOLAR. Več o prihajajočem srečanju lahko preberete TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu ATP Challengerja, Anja Prislan ITF-a, Petra Rampre uspešna v kvalifikacijah

Ljubljana, 30.03.2011

Nadaljujejo se turnirji po svetu in še nekaj naših igralcev in igralk je v konkurenci. Aljaž BEDENE je danes v Italiji, na ATP Challengerju z nagradnim skladom 42.500 $ + H , na katerem je nastopil s posebnim povabilom odigral še eno odlično partijo in se uvrstil v četrtfinale.Španca, 7. nosilca Alberta RAMOSA, ki je ATP lestvici na visokem 111. mestu je premagal v treh nizih 26 64 75. Aljaž se je v igro vrnil po zaostanku 26 in 02, nato pa zaigral tako kot zna in na koncu zasluženo slavil. V zadnjem nizu je zelo popravil izkoristek prvega servisa in nasprotniku odserviral 4 ase od skupno petih. V četrtfinalu bo v petek igral z Italijanom Allesiom Di MAUROM (ATP 152), ki smo ga lani lahko gledali tudi na Challengerju v Ljubljani, kjer je v prvem krogu premagal Gregorja ŽEMLJO in se v nadaljevanju uvrstil v polfinale. V Indiji je na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v četrtfinale napredovala tudi Anja PRISLAN. V drugem krogu je premagala Sri Vaishnavi PEDDI REDDY (IND) 6-4 7-5, v četrtfinalu pa se bo sedaj srečala z Italijanko Stephanie SCIMONE. V Pelhamu (ZDA) se je na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ Petra RAMPRE uvrstila v glavni turnir. V zadnjem krogu kvalifikacij je premagala Brazilko Paulo Cristino GONCALVES s 6-1 6-2. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala proti Ukrajinki Tetiani LUZHANSKI. Prav tako bosta danes prvič nastopila Luka GREGORC in Tilen ŽITNIK. TUKAJ.

Blaž Kavčič predal srečanje prvega kroga, izpadla tudi Rmuš in Ternar

Ljubljana, 29.03.2011

Slabe novice tokrat prihajajo iz Italije, kjer je Blaž KAVČIČ predal srečanje prvega kroga. Pri zaostanku 3-4 v prvem nizu je moral srečanje proti Italijanu Simoneju VAGNOZZI-ju zaključiti. Aljaž BEDENE bo jutri na istem turnirju nastopil v drugem krogu. V zadnjem krogu kvalifikacij v Rovinju pa sta izpadla Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ. Oba sta odigrala tri nize, a na koncu žal izgubila. Tomislava TERNARJA je z rezultatom 61 67(4) 75 premagal Nemec Steven MONEKE, Martina RMUŠA pa s 61 46 62 Andre WIESLER, prav tako iz Nemčije. V glavnem turnirju bo tako s posebnim povabilom nastopil le Tilen ŽITNIK, ki bo igral proti Avstrijcu Michaelu LINZERJU. TUKAJ.

Anja Prislan napredovala, Tadeja Majerič izgubila, ostali danes

Ljubljana, 29.03.2011

V Indiji je Anja Prislan na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v prvem krogu zmagala. Boljša je bila od domačinke Nidhi CHILUMULA 6-2 6-1. Martin RMUŠ in Tomislav TERNAR bosta danes igrala v zadnjem krogu kvalifikacij v Rovinju, kjer bo v glavnem turnirju nastopil tudi Tilen ŽITNIK. Njegov nasprotnik bo Michael LINZER, šesti nosilec iz Avstrije. V ZDA bo Luka GREGORC na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v prvem kroguv sredo igral proti Bolgaru Borisu Nicoli BAKALOVU. Na ženskem ITF turnirju v Pelhamu je Andreja KLEPAČ v drugem krogu kvalifikacij srečanje po izgubljenem prvem nizu 46 in pri vodstvu 31 v drugem, srečanje Ukrajinki Anastasii KHARCHENKO predala. Na istem turnirju je Petra RAMPRE v drugem krogu premagala Rusinjo Niko KUKHARCHUK z rezultatom 7-5 6-3 in bo v tretjem krogu kvalifikacij igrala proti Brazilki Cristini GONCALVES. Še enkrat pa se je že v prvem krogu na Kitajskem poslovila Tadeja MAJERIČ. Tokrat je izgubila na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ proti Turkinji Cagli BUYUKAKCAY. Prvič pa bo danes na Challengerju v Barletti nastopil Blaž KAVČIČ. Njegov nasprotnik bo domačin Simone VAGNOZZI. Srečanja se začnejo ob 10.00 uri, Kavčič pa bo nastopil kot četrti. Rezultat srečanja boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Aljaž Bedene odlično začel v Italiji

Ljubljana, 28.03.2011

Na ATP Challengerju v italijanski Barletti z nagradnim skladom 42.500 $ + H ta teden poleg Blaža KAVČIČA, ki je četrti nosilec s posebnim povabilom v glavnem turnirju nastopa tudi Aljaž BEDENE, ki je v zadjem času v zelo dobri formi. To je dokazal tudi danes, ko je v prvem krogu odpravil Nizozemca Igorja SIJSLINGA z rezultatom 61 75. Nizozemec je sicer na lestvici ATP uvrščen kar 320 mest višje kot Aljaž, ki je trenutno na 488. mestu. Naslednji Aljažev nasprotnik bo boljši iz srečanja med 7. nosilcem Albertom RAMOSOM (Špa - ATP 111) in Romunom Mariusom COPILOM ( ATP 216). Blaž KAVČIČ, ki bo nastopil jutri, bo v prvem krogu igral proti Italijanu Simoneju VAGNOZZI-ju (ATP 190). Na turnirju s posebnim povabilom nastopa tudi veteran Thomas MUSTER. TUKAJ.

V zadnji krog kvalifikacij v Rovinju Ternar in Rmuš

Ljubljana, 28.03.2011

Na turnirju serije Futures v Rovinju sta se uspela uvrstiti v zadnji, četrti krog kvalifikacij samo Tomislav TERNAR in Martin RMUŠ. V drugem krogu so izpadli Tadej TURK, Sašo BENDE, ki je srečanje predal in Bruno ŠTEH, v tretjem krogu pa še Mike URBANIJA. Za nastop v glavnem turnirju se bo Tomislav TERNAR pomeril z drugim nosilcem Steveniom MONEKEJEM (GER), Martin RMUŠ pa bo imel nasproti sedmega nosilca, prav tako Nemca Andrea WIESLERJA. Na ITF turnirju v Pelhamu, v ZDA (25.000 $), bo v kvalifikacijah poleg Petre RAMPRE nastopila tudi Andreja KLEPAČ, ki je prva nosilka kvalifikacij.Obe sta bili v prvem krogu prosti. TUKAJ.

Na turnirju 8 - 11 let smo dobili zmagovalce

Ljubljana, 28.03.2011

Na igriščih TK Šport plus v Ljubljani se zaključujejo srečanja na turnirju v kategorijah 8 - 11 let. V posameznih kategorijah so ta konec tedna slavili: v MINI tenisu je pri dečkih zmagal Jan DIMITRIJEVIČ (Celje), pri deklicah je v isti kategoriji slavila Kaja KRANER (ŽtkMb). V MIDI tenisu je pri fantih zmagal Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), pri deklicah pa Jana VELIČKI (Br-Mb). Turnir do 10 let je pri deklicah dobila Pia LOVRIČ (Domžale), pri dečkih pa je bil najboljši Samuel PATE (Pvald). Pri fantih do 11 let je slavil Tim TEKAVEC (MaxLj), pri deklicah v isti starostni kategoriji pa Kaja JUVAN (Šplus). Tudi tokrat je bila udeležba otrok množična, saj jih je igralo preko 200. TUKAJ.

Zaključene zimske primorske lige 2010-2011

Ljubljana, 28.03.2011

Z finalnimi tekmami v posameznih single ligah in zadnjim kolom moške ekipne zimske teniške lige na Primorskem , se je s podelitvijo priznanj in zabavo,ki jo je priredil upravljalec TC Vanganel- velika večina tekem se je igrala v dvorani v Vanganelu, končala do sedaj najštevilčnejše teniško zimsko rekreativno tekmovanje. Nastopalo je kar 252 tekmovalcev –alk, ki so odigrali 392 tekem v štirih primorskih pokritih teniških prizoriščih in sicer:v Vanganelu, Kopru, Novi Gorici in Padričah.Tako ekipno tekmovanje kot lige posameznikov so postregle z izredno velikim številom tekem, ki so se končala z igranjem podaljšanega tie breka niza, ter tako opravičila pričakovanja organizatorja« teniške agencije JHF »po vse večji izenačenosti tekmovalcev.Dogajanja v ligah posameznikov-c je postreglo z vsemi kar v tenisu lahko pričakujemo. Dober tenis, izenačene tekme in kar je najbolj pomembno, vključevanje vedno večjega števila udeležencev in vračanje nekdaj bivših tekmovalcev v rekreativno dogajanje. Prav vsi dobitniki priznanj v ligah posameznikov si zaslužijo čestitke, saj so je po rezultatih sodeč upravičeno uvrstili na vrh lestvice. Ostali pa imajo priložnost v ligah poletne sezone, ki so že razpisana, nadoknaditi zamujeno. Rezultate in celoten kometar najdeteBesedilo in foto:fh TUKAJ.

Na domačih igriščih turnir 8 - 11 let

Ljubljana, 27.03.2011

Na domačih igriščih je ta konec tedna zatišje, saj ni nobenega turnirja v kategorijah, ki štejejo za teniške lestvice. Pravi otroški živ-žav pa je na igriščih TK Šport Plus, kjer poteka tekmovanje najmaljših v kategoriji 8-11 let. V soboto se je odvilo tekmovanje v MINI in MIDI tenisu, danes pa igrajo otroci v kategoriji 10 in 11 let. Tudi tokrat je na tekmovanje prijavljenih v vseh kategorijah preko 200 otrok. TUKAJ.

Naši na Hrvaški polovično uspešni, Katarina izgubila v Miamiju

Ljubljana, 27.03.2011

Miami ni bil ravno srečen kraj za naše predstavnike. Potem, ko sta se v prvem krogu poslovila Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG je enaka usoda presenetljivo doletela tudi Katarino SREBOTNIK. Ta je namreč s Kveto PESCHKE, s katero sta bili drugi nosilki, že v prvem krogu izgubila z Izraelko PEER in Kitajko PENG z rezultatom 57 67(6). Na Futuresu v Rovinju pa so bili naši igralci v prvem krogu polovično uspešni. Od nadaljnjega tekmovanja se poslavljajo Miha MLAKAR, Jan ROMIH, Rihard ROŽAC, Matej LELJAK in Tine RITTER. Ostalih šest, TERNAR, RMUŠ, TURK, URBANIJA, BENDE IN ŠTEH, bo danes igralo v drugem krogu. TUKAJ.

Tudi ta teden največ naših igralcev na Hrvaški

Ljubljana, 26.03.2011

Teden, ki je pred nami na ATP in WTA touru ne prinaša novih turnirjev, saj se nadaljuje turnir v Miamiju, kjer od naših ostaja v konkurenci le Katarina SREBOTNIK. Ta bo danes igrala s Kveto PESCHKE proti dvojici Shahar PEER (Izr) in Shuai PENG (Kit). Na Challengerju v Italiji z nagradnim skladom 42.500 € + H bo v glavnem turnirju nastopil Blaž KAVČIČ. Največ naših igralcev bo ponovno na Hrvaški, tokrat v Rovinju, kjer se odvija Futures Croatia 4 vreden 10.000 $. Tudi tokrat je kvalifikacijski žreb na 128, v njem pa je kar 11 naših igralcev. Neposredno v glavnem žrebu nimamo nobenega igralca. V kvalfikacijah bodo nastopili Tomislav TERNAR, Martin RMUŠ, Miha MLAKAR, Jan ROMIH, Rihard ROŽAC, Tadej TURK, Mike URBANIJA, Sašo BENDE, Bruno ŠTEH, Matej LELJAK in Tine RITTER. V Oklahoma Cityu bo na Futuresu z nagradnim skladom 15.000 $ v glavnem turnirju nastopil Luka GREGORC. Dekleta bodo igrala na turnirjih serije ITF in sicer bo na 50.000 $ vrednem turnirju v Wenshanu, Kitajska, igrala v glavnem turnirju Tadeja MAJERIČ, v Indijo je odpotovala Anja PRISLAN, ki je prijavljena na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v New Delhiju in je v glavnem turnirju. V kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v ameriškem Pelhamu pa bo po dolgem času spet zaigrala Petra RAMPRE. TUKAJ.

Aljaž Bedene po treh urah in pol poražen v Italiji

Ljubljana, 25.03.2011

Aljaž BEDENE se je v italijanski Caltanissetti na Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € boril za uvrstitev v polfinale. Njegov nasprotnik je bil Španec Adrian MENEDEZ MACEIRAS, 25.letnik iz Marbelle, ki je na lestvici uvrščen 200 mest (282) pred Aljažem (488). Srečanje je trajalo 3 ure in pol, Aljaž pa je zapravil imenitno priložnost za uvrstitev v polfinale, saj je v tretjem nizu že vodil s 4-1 in imel pri izidu 54 že tudi dve zaključni žogi, a je dovolil Špancu, da ga je ujel, srečanje pa sta nato odločila v podaljšani igri, ki jo je dobil Španec s končnim izidom 67 63 76. TUKAJ.

Blaž Kavčič po treh urah izgubil z Olivierjem Rochusom

Ljubljana, 25.03.2011

Tri ure in deset minut je trajalo srečanje med Blažem KAVČIČEM in Olivierjem ROCHUSOM v prvem krogu ATP turnirja Sony Ericsson Open v Miamiju. Olivier ROCHUS, ki je prišel v Miami v odlični formi, saj je pred tednom zmagal Challenger z nagradnim skladom 100.000 $, je bil na koncu v treh nizih boljši. Končni izid 36 64 75 za ROCHUSA, statistika pa pove, da je bilo srečanje izjemno izenačeno (119 -114 v točkah) in da bi bil lahko končni izid tudi drugačen, saj nobeden izmed igralcev ni prevladoval v nobenem elementu igre. Blaž KAVČIČ Miami zapušča s 7.000 $ in 10 točkami za lestvico ATP. TUKAJ.

Konec za Martina Rmuša in Nika Razborška, Aljaž Bedene danes ob 12. uri

Ljubljana, 25.03.2011

Na Futuresu v Poreču z nagradnim skladom 10.000 $ je s tekmovanjem končal naš zadnji predstavnik med posamezniki. V drugem krogu se je moral posloviti še Martin RMUŠ. Premagal ga je 2. postavljeni Nemec Marcel ZIMMERMANN z rezultatom 57 76(1) 61. Na močnem mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Luksemburgu se v polfinale ni uspelo uvrstiti Niku RAZBORŠKU. Tudi od njega je bil boljši 2. nosilec na tunirju in prav tako Nemec Julian LENZ. Končni izid je bil 63 63 za Nemca. Aljaž BEDENE bo v četrtfinalu ATP Challengerja v Italiji nastopil danes ob 12.00 uri. Rezultat srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ.

Martin Rmuš napredoval, Tomislav Ternar izpadel, Kavčič pravkar z Rochusom

Ljubljana, 24.03.2011

Na Futuresu v Poreču smo imeli v glavnem turnirju dva predstavnika. Po odigranem prvem krogu imamo še enega. Tomislava TERNARJA je izločil šesti nosilec Slovak Norbert GOMBOS z rezultatom 64 64. V drugi krog pa je napredoval Martin RMUŠ. Premagal je Hrvata Leonarda IVIČA z rezultatom 62 62 in se bo v drugem krogu pomeril z drugim nosilcem, Nemcem Marcelom ZIMMERMANNOM. Danes pa začenja z nastopi na turnirju ATP v Miamiju Blaž KAVČIČ. Okrog 20. ure bo začel srečanje s 30. letnim Belgijcem Olivierjem ROCHUSOM, trenutno 89. igralcem ATP lestvice (najvišje je bil uvrščen na 24. mesto leta 2005), ki je pred tednom zmagal turnir z nagradnim skladom 100.000 $ v Le Gosierju (Guadeloupe) pridobil 27 mest in se znova prebil med najboljšo stoterico, iz katere je pred tem izpadel. To je njegova prva zmaga na turnirjih ATP Challenger po letu 2009. Rezultat srečanja med Kavčičem in Rochusom boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Nik Razboršek v četrtfinalu ITF turnirja v Luksemburgu, Jakupovićeva izgubila

Ljubljana, 23.03.2011

Nik RAZBORŠEK je zabeležil še drugo zmago na močnem ITF turnirju do 18 let, 2. ranga, v Luksemburgu. V drugem krogu je v dramatičnem obračunu dobil dve podaljšani igri in proti Špancu Ignaciu GONZALEZ MUNIZ slavil 76 (4) 76(4) ter se uvrstil v četrtfinale. Tu bo njegov nasprotnik 59. mladinec s svetovne mladinske lestvice, Nemec Julian LENZ. V Uzbekistanu pa je z nastopi zaključila Dalia JAKUPOVIĆ. V drugem krogu 25.000 $ vrednega ženskega ITF turnirja je doživela poraz proti domačinki Albini KHABIBULINOVI z rezultatom 36 57. TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtfinalu Challengerja v Italiji

Ljubljana, 23.03.2011

Aljaž BEDENE tudi v glavnem turnrju, v italijanski Caltanissetti, nadaljuje z odličnimi predstavami. V prvem krogu glavnega turnirja je suvereno premagal 8. nosilca, 28. letnega Francoza Davida GUEZA s 63 61, v drugem pa še Pabla CARRENA-BUSTA, 19. letnega Španca, ki na lestvici ATP zaseda 272. mesto, v letošnjem letu pa je imel na turnirjih serije Futures in Challenger izjemen izid, namreč 22 zmag in tri poraze. Dobra forma Španca pa za Aljaža očitno ni bila previsoka ovira, saj je v sicer izenačenem srečanju slavil v treh nizih 76(1) 57 63. Ob tem je nasprotniku zabil kar 14 asov. V četrtfinalu se bo srečal s še enim Špancem, Adrianom MENENDEZ-MACEIRAS. 25.letni Španec na lestvici ATP zaseda 282. mesto. TUKAJ.

Miami: Polona Hercog po dveh urah in pol izgubila

Ljubljana, 23.03.2011

Polona Hercog je danes nastopila v prvem krogu WTA turnirja z nagradnim skladom 4.500.000 $ v Miamiju. Srečanje s 27. letno Chanelle SCHEEPRS iz Južno afriške Republike, ki je na lestvici uvrščena 20 mest nižje kot Polona je trajalo dve uri in štirideset minut, na koncu pa se je po dobljenem tretjem nizu veselila tekmica iz Južne Afrike Chanelle CHEEPERS, ki je slavila s 57 75 62. Polona je tako zaključila z nastopi na Floridi, v igri pa imamo še dve železi. Med posamezniki bo jutri zaigral Blaž KAVČIČ, njegov nasprotnik pa bo Belgijec Olivier ROCHUS, ki se nahaja na 116. mestu lestvice ATP in se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Med dvojicami pa bo nastopila Katarina SREBOTNIK v paru s Kveto PESCHKE. TUKAJ.

Dalila Jakupović in Nik Razboršek uspešna, Anja Prislan in Tadeja Majerič ne

Ljubljana, 22.03.2011

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Namanganu, v Uzbekistanu, je Dalila JAKUPOVIĆ (7. nosilka) dobro začela. V prvem krogu je premagala Rusinjo Sofio DMITRIEVO 5-7 6-1 6-2 in bo v drugem krogu igrala z domačinko Albino KHABIBULINO. Slabše se je godilo Anji PRISLAN, ki je na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v turški Antalyi izgubila v prvem krogu s Srbkinjo Dunjo SUNKIĆ 26 26. Tudi Tadeja MAJERIČ na Kitajskem ni bila uspešna. V prvem krogu jo je premagala Francozinja Claire DE GUBERNATIS z rezultatom 64 62. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Luksemburgu pa je z zmago začel tudi naš Nik RAZBORŠEK. V prvem krogu je kot 5. nosilec premagal Mohita Mayura JAYAPRAKASHA (Ind) 6-1 6-2. V drugem krogu bo igral proti Špancu Ignaciu GONZALEZU MUNIZU. TUKAJ.

Miami: Grega Žemlja ni uspel premagati Schuettlerja

, 22.03.2011

Grega ŽEMLJA ni uspel preskočiti zadnje ovire v kvalifikacijah ATP turnirja v Miamiju. Potem, ko je v prvem krogu kvalifikacij brez težav ugnal Španca Ivana NAVARRA 63 62, je moral danes priznati premoč 2. nosilcu, izkušenemu Nemcu Rainerju SCHUETTLERJU, ki je trenutno na 83. mestu lestvice ATP. Končni izid je bil 63 64 za Nemca, pri čemer je Grega v prvem nizu izgubil en servis, v drugem pa dva, a je enega Nemcu uspel tudi odvzeti. Na koncu to ni zadostovalo za uspeh proti nekdaj 5. igralcu na svetu. V sredo se začenja na Floridi glavni turnir, kjer bomo imeli dva predstavnika v konkurenci posameznikov in posameznic , Blaža KAVČIČA in Polono HERCOG ter Katarino SREBOTNIK v konkurenci dvojic. Tudi tokrat bo zaigrala s Kveto PESCHKE, s katero sta drugi nosilki. V prvem krogu bosta igrali proti PEER Shahar (Isr) in PENG Shuai (Chn). TUKAJ.

Aljaž Bedene suvereno čez prvi krog Challengerja v Italiji

Ljubljana, 22.03.2011

Aljaž BEDENE tudi v glavnem turnrju, v italijanski Caltanissetti, nadaljuje z odličnimi predstavami. V prvem krogu glavnega turnirja je danes suvereno premagal 8. nosilca, 28. letnega Francoza Davida GUEZA s 63 61, pri čemer je odserviral sedem asov, nasprotniku pa niti enkrat ni dal možnosti za odvzem servisa, medtem, ko je sam izkoristil 4 break žoge od 16, kolikor si jih je priigral. V drugem korgu 30.000 € vrednega turnirja bo igral proti Pablu CARRENO-BUSTA, 19. letnemu Špancu, ki na lestvici ATP zaseda 272. mesto, v letošnjem letu pa ima na Turnirjih serije Futures in Challenger izjemen izid, namreč 22 zmag in tri poraze. TUKAJ.

Tomislav Ternar in Martin Rmuš v glavnem turnirju Futuresa v Poreču

Ljubljana, 21.03.2011

V glavnem turnirju Futuresa Croatia F3 v poreču z nagradnim skladom 10.000 $ bomo imeli dva predstavnika. Štirikrat je bilo potrebno zmagati za nastop v glavnem turnirju in to je uspelo Tomislavu TERNARJU in Martinu RMUŠU. V zadnjem krogu kvalifikacij je izgubil Mike URBANIJA, krog pred njim pa Matej LELJAK. Sicer pa se Tomislav TERNAR v prvem krogu srečal z Norbertom GOMBOSEM (Svk/6), Martin RMUŠ pa bo igral proti Hrvatu Leonardu IVIĆU. TUKAJ.

ATP Miami: Grega Žemlja čez prvi krog kvalifikacij

Ljubljana, 21.03.2011

Grega ŽEMLJA je z odliko začel nastope na ATP turnirju v Miamiju. V prvem krogu kvalifikacij je brez težav ugnal Španca Ivana NAVARRA 63 62. O premoči našega igralca priča tudi podatek o osvojenih točkah. Grega je dvoboj dobil s 56 - 32. Njegov drugi nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med Američanom Bobbyem REYNOLDSOM in 2. nosilcem Nemcem Rainerjem SCHUETTLERJEM, ki je trenutno na 83. mestu lestvice ATP. TUKAJ.

Miami: Blaž Kavčič s kvalifikantom, Polona Hercog s Chanelle Scheepers

Ljubljana, 21.03.2011

Relativno ugoden žreb imata v prvem krogu WTA (4.500.000 $) in ATP (3.645.000 $) turnirja v Miamiju naša predstavnika v glavnem turnirju. Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom, če bo uspešen ga v drugem čaka Marcos BAGHDATIS iz Cipra, ki je postavljen za 22. nosilca. Tudi Polona HERCOG je lahko z žrebom zadovoljna, saj bo v prvem krogu igrala proti Chanelle SCHEEPERS iz Južne Afrike, v primeru zmage pa jo v nadaljevanju čaka Alexandra DULGHERU, 26. nosilka iz Romunije. Seveda pa upamo, da bomo v glavnem turnirju videli tudi Gregorja ŽEMLJO, ki nastopa v kvalifikacijah, kjer v prvem krogu premagal Španca Ivana NAVARRA. TUKAJ.

Anže Arh, Neja Sotošek, Lara Prosenjak, Maks Tekavec, Rok Ogorevc in Tjaša Rant slavili ta konec tedna

Ljubljana, 21.03.2011

Dobili smo zmagovalce turnirjev, ki so se igrali ta konec tedna. To so postali Anže ARH (Tr-Kr) pri dečkih do 12 let na A turnirju, ki se je igral v Litiji, kjer je v finalu premagal Matica ZAPLOTNIKA (Taubi) z rezultatom 63 63. Na B turnirju je zmagal Rok OGOREVC (Vrhnika), ki je bil boljši od Roka JANEŽIČA (Domžale) s 60 62. Pri deklicah do 12 let je na A turnirju v Ljubljani slavila Lara PROSENJAK (ŽtkMb), ki je premagala Kristino NOVAK (Tr-Kr) 63 75. Na B turnirju se je na istem prizorišču zmage veselila Tjaša RANT (Idrija). V finalu je premagala Lano GOLOB (ŠtkVe) 62 64. Pri fantih do 18 let je slavil drugi nosilec Maks TEKAVEC (MaxLj), ki je v finalu premagal 1. nosilca Žigo PAPEŽA ( Otoče) 62 62. Pri dekletih do 18 let pa v finalu 2. nosilka Neja SOTOŠEK (Jezer) ni dovolila presenečenja in je končala zmagovito serijo nepostavljene Mance PISLAK (Tc-Lj) ter zmagala 63 36 62. TUKAJ.

Žemlja v Miamiju, Majerič in Bedene v glavna turnirja, še štirje Slovenci v Poreču

Ljubljana, 21.03.2011

Na ATP in WTA turnirju v Miamiju na Floridi bomo imeli med posamezniki tri predstavnike. V glavni turnir sta neposredno uvrščena Blaž KAVČIČ in Polona HERCOG, skozi kvalifikacije pa se jima bo poskušal pridružiti Grega ŽEMLJA. Njegov prvi nasprotnik na turnirju bo Španec Ivan NAVARRO, 29. letnik iz Alicanteja, ki na lestvici ATP zaseda 193. mesto, bil pa je že uvrščen na 67. mesto v letu 2009. Na ATP Challengerju v italijanskem kraju Caltanissetta pa se je v glavni turnir z nagradnim skladom 30.000 € uvrstil Aljaž BEDENE. V finalu kvalifikacij je bil boljši od Romuna Adriana CRUCIATA z rezultatom 76(8) 67(3) 60. Prav tako je bila uspešna na Kitajskem Tadeja MAJERIČ, ki si je z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah priigrala nastop na glavnem turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. Na Futuresu Croatia F3 v Poreču, kjer je z nastopi v kvalifikacijah začelo 10 naših igralcev, so se v tretji krog uvrstili štirje. Matej LELJAK, Mike URBANIJA, Martin RMUŠ in Tomislav TERNAR morajo zmagati še dve tekmi, da bi se uvrstili v glavni turnir. V drugem krogu pa niso bili uspešni Tadej TURK, Sašo BENDE, Jan ROMIH in Aleš ŠVIGELJ. Zelo uspešen začetek tedna torej za naše igralke in igralce. TUKAJ.

Marino Kegl osvojil turnir gluhih in naglušnih v Pragi

Ljubljana, 21.03.2011

V Pragi, na Češkem, je v soboto, 19.3.2011, potekal mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, Pohar Vojtecha Vacka. Na tunirju je, s posebnim povabilom organizatorja, ČTSN (Češka teniška zveza gluhih), sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl iz Murske Sobote. Petnajstletni Marino je zopet pokazal odlično igro in suvereno osvojil turnir. Začel je v četrtfinalu, kjer se je srečal z Antoninom Demetrom (Češka) in zmagal 6:1, 6:1, v polfinalu je premagal Milana Eichlera (Češka) 6:0, 6:1. V finalu pa se je pomeril z izkušenim Karlom Saitlom(Češka) in ga premagal 6:1, 6:1. 1.mesto Marino Kegl (SLOVENIJA)2.mesto Karel Saitl (ČEŠKA)3.mesto Milan Eichler (ČEŠKA) TUKAJ.

Aljaž Bedene v zadnjem krogu kvalifikacij ATP Challengerja v Italiji

Ljubljana, 20.03.2011

V italiji igra na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 € Aljaž BEDENE. Aljaž je moral nastopiti v kvalifikacijah in do nastopa v glavnem turnirju ga loči še ena zmaga. V prvem krogu je premagal Italijana Stefana PLATANIO 60 60, v drugem pa njegovega rojaka Antonia AMORA 60 63. V zadnjem krogu kvalifikacij bo igral proti Romunu Adrianu CRUCIATU, 284. igralcu lestvice ATP. Naj spomnimo, da je Aljaž BEDENE trenutno na 479. mestu lestvice ATP. Še ena zmaga pa manjka za uvrstitev v glavni turnir tudi Tadeji Majerič, ki nastopa na 25.000 $ vrednem turnirju v kitajskem Kunmingu. V drugem krogu je premagala Tajko Ting-Fei JUAN 60 61. V zadnjem krogu kvalifikacij bo igrala proti Hrvatici Ani MIJACIKI. Na turnirju z najštevilčnejšim slovenskim zastopstvom, 10.000 $ vrednem Futuresu Croatia F3 v Poreču, so se že začeli kvalifikacijski boji. V prvem krogu so od slovenskih predstavnikov izgubili Rihard ROŽAC, Bruno ŠTEH in Dorian Tomaž JANEŽIČ. TUKAJ.

Znani vsi finalisti turnirjev do 12 in 18 let

Ljubljana, 20.03.2011

Dobili smo finaliste turnirjev, ki se igrajo ta konec tedna. Po pričakovanjih sta se v finale fantov do 18 let na turnirju v Krškem uvrstila 1. in 2. nosilec, Žiga PAPEŽ (Otočec) in Maks TEKAVEC (MaxLj). Prvi je v polfinalu premagal Matica SOTLERJA (Krško), drugi pa Davorina VALANTA (Tr-Kr). Finale bo v ponedeljek ob 14. uri. Na A turnirju dečkov do 12 let v Litiji nosilcem ni šlo tako gladko, tako da bosta v finalu igrala 1. nosilec Anže ARH (Tr-Kr) in 6. nosilec, Matic ZAPLOTNIK (Taubi). Drugi nosilec Žan DIEMAT GORENEC ( Koper) je v četrtfinalu presenetljivo izgubil z Maticem PODLIPNIKOM (ŽtkMb), tega pa je v polfinalu izločil Matic ZAPLOTNIK. Na B turnirju dečkov do 12 let v Ljubljani se bosta v ponedeljkovem finalu pomerila Rok OGOREVC (Vrhnika), ki je izločil prvega nosilca Timoteja STARČIČA (Mu-So) in Rok JANEŽIČ (Domžale). V finalu deklic A turnirja do 12 let nič nepredvidljivega. V finalu bosta igrali 1. in 2. nosilka Lara PROSENJAK (ŽtkMb) in Kristina NOVAK (Tr-Kr), v finalu B pa prav tako prvopostavljeni igralki Tjaša RANT (Idrija) in Lana GOLOB (ŠtkVe). Na turnirju deklet do 18 let v Domžalah je starejše igralke presenetila Manca PISLAK /Tc-Lj), ki je izločila četrto in osmo, v polfinalu pa še prvo nosilko Kajo MRGOLE. Njena nasprotnica v finalu bo 2. nosilka Neja SOTOŠEK, ki ni dovolila presenečenja in je opravila z vsemi nasprotnicami, pri čemer je imela še največ dela s Saro PALČIČ, katero je premagala šele v podaljšani igri tretjega niza s 7-5. TUKAJ.

Danes četrtfinalni obračuni na turnirjih do 12 in do 18 let

Ljubljana, 20.03.2011

Litija, Ljubljana, Krško in Domžale gostijo ta konec tedna igralce in igralke v kategorijah do 12 in do 18 let. Organizatorji so pod streho spravili prvi in drugi krog, tako da bodo danes povsod na vrsti četrtfinalni in polfinalni obračuni. Na turnirju A za deklice do 12 let v Ljubljani so se med osem najboljših uvrstile vse postavljene igralke. Tudi na turnirju B zaenkrat ni bilo večjih presenečenj. Na turnirju A za fante v Litiji sta izpadla 7. in 8. nosilec, Mark MESARIČ in Niko ČAČIČ. Na turnirju B v Ljubljani pa so nosilci doživeli polom, saj so se v četrtfinale uvrstili samo 1., 2. in 7. nosilec Timotej STARČIČ, Andraž EMERŠIČ LJUBIČ in Rok JANEŽIČ. Na turnirju fantov do 18 let v Krškem je Luka VOLK izločil peto postavljenega Grego DOLINŠKA, Grega JAVORNIK je bil boljši od Roka HAJDA, ki je bil 8. nosilec, Rok SITAR pa je premagal 6. nosilca Gregorja BRESKVARJA. V Domžalah, kjer igrajo dekleta do 18 let je Manca PISLAK izločila 4. nosilko Saro DJURDJEVIĆ, Valerija GERČAR je bila boljša od 6. nosilke Marine BAKLAN, Tjaša JERŠE je premagala 3. postavljeno Evo RIHTARŠIČ, Sara PALČIČ pa 7. postavljeno Laro GLAVIČ. TUKAJ.

Največ naših igralcev ta teden na Futuresu v Poreču

Ljubljana, 19.03.2011

Teden, ki prihaja, bo vsaj za naše igralce na mednarodnih turnirjih zaznamoval teniški turnir serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $, ki se igra v Poreču. Tam v glavnem turnirju zaenkrat nimamo predstavnika, a je zato za nastop v kvalifikacijah prijavljenih kar 10 naših igralcev. Kvalifikacijski žreb je sicer na 128, kar pomeni kar nekaj zmag za preboj v glavni turnir. Na prijavni listi so Ternar, Rmuš, Leljak, Bende S., Turk, Šteh, Romih, Rožac, Urbanija in Janežič. Na WTA turnirju, ki se sredi tedna začne v Miamiju bo nastopila Polona HERCOG, ki je neposredno uvrščena v glavni turnir. Na turnirju serije ATP Challenger z nagradnim skladom 30.000 € v Italiji, v kvalifikacijah nastopa Aljaž BEDENE, ki je bil v prvem krogu že uspešen. Premagal je domačina Stefana PLATANIO 60 60. Na Kitajskem ostaja Tadeja MAJERIČ, ki nastopa na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. V kvalifikacijah je že odigrala prvi krog in zmagala proti Kitajki Chen LIANG 62 63. V Turčiji bo na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ nastopila Anja PRISLAN. Na enako vrednem turnirju je v Uzbekistanu za nastop v glavnem turnirju prijavljena Dalila JAKUPOVIĆ. Na mladinskem ITF turnirju 2. ranga v Luksemburgu je za nastop v glavnem delu prijavljen Nik RAZBORŠEK. TUKAJ.

Druga teniška olimpijada uspešno pod streho

Ljubljana, 19.03.2011

Na igriščih Tenis Max cluba v Ljubljani se je danes dopoldne odvijala druga teniška olimpijada 2011. Olimpijade se udeležujejo otroci, ki ne tekmujejo na uradnih tekmovanjih TZS in se šele spoznavajo s tenisom. Nastopilo je sedem ekip iz Ljubljane, Trbovelj in Novega mesta z več kot petdeset otroki. Tekmovanje, na katerem so vsi zmagovalci, si je ogledal tudi predsednik TZS g. Marko UMBERGER, ki je nagovoril starše in se zahvalil organizatorju za vzorno izpeljano tekmovanje. Tretja, zadnja olimpijada v letu 2011, bo na DST (Dan slovenskega tenisa) v mesecu maju, ko bodo razglašeni tudi skupni zmagovalci. Nekaj utrinkov iz današnje si lahko ogledate TUKAJ.

Ta konec tedna teniška olimpijada in turnirja do 12 ter do 18 let

Ljubljana, 19.03.2011

Kot vsak konec tedna bodo tudi tega teniški igralci in igralke preživeli na teniških igriščih. Najmlajši bodo na 2. letošnji teniški olimpijadi, ki jo organizira Tenis Max club in pričakuje številčno udeležbo. V ljubljani se na igriščih TK Jaki šport igra 4. finalni turnir do 12 let v A in B skupini. Fantje v isti kategoriji nastopajo na A turnirju v Litiji in na B turnirju na igriščih Olimpije v Ljubljani. Fantje do 18 let bodo nastopili v Krškem, dekleta pa v isti starostni kategoriji v Domžalah. Prve rezultate glavnih turnirjev bomo dobili danes . TUKAJ.

Tina Mohorčič predala polfinale ITF turnirja v Riadu

Ljubljana, 17.03.2011

Tina MOHORČIČ je odlično nastopila v Maroku. Potem, ko je v drugem krogu premagala tekmico iz Velike Britanije, peto nosilko, Harriet DART 6-2 1-6 7-6(4) in v četrtfinalu še četrto nosilko, Nizozemko Rosalie VAN DER HOEK (NED) s 6-3 6-2 je polfinalno srečanje s Čehinjo Kristyna HRABALOVA pri izidu 64 50 v korist HRABALOVE, predala. TUKAJ.

Tina Mohorčič v četrtfinalu, Maša Marc izpadla

Ljubljana, 17.03.2011

Naši mladinki na ITF turnirjih 4. ranga v Riadu in Trnavi, Tina MOHORČIČ in Maša MARC sta nastopili včeraj. Maša MARC, ki je bila na turnirju druga nosilka je v prvem krogu izgubila s Slovakinjo Dominiko LACKOVO z rezultatom 63 26 67(6). Bolje gre Tini MOHORČIČ. Ta je bila še v drugo uspešna. Tokrat je bila boljša od 5. nosilke, Britanke Harriet DART 6-2 1-6 7-6(4). V četrtfinalu bo igrala proti 4. nosilki Rosalie VAN DER HOEK (Niz). TUKAJ.

Tilen Žitnik in Tadeja Majerič končala z nastopi

Ljubljana, 16.03.2011

Tilen ŽITNIK je v drugem krogu Futuresa v Ukrajini izgubil srečanje s prvim nosilcem. Artem SMIRNOV je bil boljši 63 63. Nič bolje se ni godilo Tadeji MAJERIČ v prvem krogu 25.000 $ vrednega ITF turnirja v Sanyi, Kitajska. Majeričeva je srečanje z drugo nosilko na turnirju, Tajko Noppawan LERTCHEEWAKARN izgubila z rezultatom 61 60. Tako med člani in članicami ta teden na mednarodni sceni med posamezniki nimamo več predstavnikov. TUKAJ.

Tilen Žitnik in Tina Mohorčič v drugem krogu, Kočevar Dešman izgubil

Ljubljana, 16.03.2011

Tilen ŽITNIK,ki je zmagal v prvem krogu turnirja Futures (10.000 $) v Ukrajini, bo v drugem krogu igral s prvim nosilcem, Ukrajincem Artemom SMIRNOVIM. Tom KOČEVAR DEŠMAN je na istem turnirju v prvem krogu izgubil s tretjim nosilcem, Poljakom Grzegorzom PANFILOM 76(9) 61. V Maroku je bila v prvem krogu ITF turnirja 4. ranga uspešna Tina MOHORČIČ. Premagala je Saro BENABDELJALIL (Mar) 6-2 6-1 in bo v drugem krogu igrala proti 5. nosilki Angležinji Harriet DART. Maša MARC bo v Trnavi na ITF turnirju 4. ranga nastopila danes. Njena nasprotnica bo Slovakinja Dominika LACKOVA. TUKAJ.

Nastopi naših po svetu, Gregorc izgubil v Kanadi

Ljubljana, 15.03.2011

Naši igralci in igralke ta teden nastopajo s premenljivo srečo na mednarodnih turnirjih. Na ITF turniju za ženske z nagradnim skladom 10.000 $ v Švici sta v prvem krogu izpadli Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN. Tilen ŽITNIK je zmagal v prvem krogu turnirja Futures (10.000 $) v Ukrajini, Rok JARC je izpadel v zadnjem krogu kvalifikacij, Tom KOČEVAR DEŠMAN pa na istem turnirju še čaka na nastop. Tadeja MAJERIČ bo nastopila v prvem krogu glavnega ITF turnirja (25.000 $) v kitajski Sanyi. Mladinci so na Slovaškem, v Trnavi, kjer sta se Maks TEKAVEC in Matija OKORN skozi kvalifikacije uvrstila v glavni del ITF turnirja 4. ranga, nato pa v prvem krogu izgubila. Na nastop v glavnem žrebu istega turnirja še čaka Maša MARC. Na prvi nastop na turnirju ITF 4. ranga v Maroku čaka tudi Tina MOHORČIČ. Luka GREGORC je nastopil na ATP Challengerju v Kanadi. Nasprotnik, Danec Frederik NIELSEN je bil boljši in je slavil z rezultatom 62 64. TUKAJ.

Naši igralci in igralke teden začeli spremenljivo

Ljubljana, 14.03.2011

Ta teden nastopajo igralci na turnirjih nižjih kategorij, saj turnir v Indian Wellsu traja še en teden, žal brez naših predstavnikov. Kljub temu nekaj naših igralcev in igralk nastopa na turnirjih širom sveta. V Kanadi se bo na ATP Challenger turnirju z nagradnim skladom 35.000 $ v glavnem turnirju preizkusil Luka GREGORC. V prvem krogu bo igral z Dancem Fredericom NIELSENOM. V Ukrajini še kar vztrajajo naši igralci Tom KOČEVAR DEŠMAN, Tilen ŽITNIK in Rok JARC. Tilen ŽITNIK je po dolgem času zabeležil zmago v prvem krogu. Izločil je Italijana Mattea MARFIO 75 64. KOČEVAR DEŠMAN bo v prvem krogu igral proti Poljaku Grzegorzu PANFILU. Rok JARC pa je v kvalifikacijah dvakrat zmagal, a ponovno izgubil odločilno tekmo za napredovanje v glavni turnir z Rusom Ilyo LEBEDEVIM 61 62.Turnir Futures ima nagradni sklad 10.000 $. V Švici sta na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ z nastopi že končali Dalila JAKUPOVIĆ in Anja PRISLAN. JAKUPOVIĆEVO, ki je bila prva nosilka je premagala Svicarka Mateja KRALJEVIĆ 76(6) 64, Anjo PRISLAN pa je izločila Sina HAAS (GER) 64 64. Tadeja MAJERIČ je na Kitajskem, kjer bo igrala na ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 $, prva nasprotnica pa je druga nosilka, Tajka Noppawan LERTCHEEWAKARN. Mladinci do 18 let so se odpravili v Trnavo. Na ITF turnirju 4. ranga bo v glavnem delu nastopila Maša MARC, v kvalifikacijah pa sta pri fantih igrala OKORN Matija, ki je izgubil v drugem krogu s Slovakom Oliverjem NAGYOM 64 75, pa se v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec ter Maks TEKAVEC, ki je premagal PAVLOVSKY Tomasa (Cvk) 75 62 in si tako priigral glavni turnir. V Maroku, na ITF turnirju 4. ranga nastopa Tina MOHORČIČ. V prvem krogu bo igrala proti domačinki Sari BENABDELJALIL. TUKAJ.

Z državnim prvenstvom za dvojice zaključili veterani

Ljubljana, 14.03.2011

V ljubljanskem teniškem centru Millenium so z državnim prvenstvom za dvojice zaključili veterani. Državni prvaki in prvakinje so postali: 40M - TELIČ /POGAČNIK, 40-50M - MLAKAR/TOME, 50-60M - BELIŠ/TRATNIK, 60+M - JEZERŠEK /ŽNIDAR, 45Ž - SREBRNJAK/URH. Fotografije zmagovalcev najdete TUKAJ.

Sara Sirše, Grega Kokalj in Val Vidakovič zmagovalci turnirjev do 14 let

Ljubljana, 14.03.2011

Zaključeni so turnirji do 14 let, ki so se igrali v Kranju in Ljubljani. V Ljubljani se je na igriščih TC Ljubljana končal turnir za deklice do 14 let. V finalu je bila Sara SIRŠE (Ltc) prepričljivo boljša od Nike KOZAR (Topte) 61 61. V Kranju je na igriščih TK Triglav slavil Grega KOKALJ (AsLit), ki je premagal Bora SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) z rezultatom 61 63. V finalu B turnirja do 14 let sta o zmagovalcu odločala Val VIDAKOVIČ ( ŽtkMb) in Filip PETKOVŠEK (MaxLj). Boljši je bil Val VIDAKOVIČ, ki je zmagal z rezultatom 64 60. TUKAJ.

Dobili smo zmagovalce v najmlajših kategorijah

Ljubljana, 14.03.2011

Konec tedna je minil tudi v znaku naših najmlajših tekmovalcev, tistih, ki se šele podajajo na tekmovanja in nekoliko bolj izkušenih, ki že nastopajo v konkurenci do 10 in 11 let. V organizaciji Tenis kluba Z sport je tako v Ljubljani potekalo tekmovanje v konkurenci dečkov in deklic od 8 - 11 let. Po kategorijah so zmagovalci postali:MINI tenis dečki - Luka VENGUST (Celje), MINI tenis deklice - Kaja KRANER (ŽtkMb), MIDI tenis dečki - Martin GRILJ (ŽtkMb), MIDI tenis deklice - Sara ROMANELLO (Portorož), dečki do 10 let Alen TUŠEK (Br-Mb), deklice do 10 let - Pia LOVRIČ (Domžale), dečki do 11 let Tim TEKAVEC (MaxLj) in deklice do 11 let Katja HRKAČ (Tr-Kr). Na fotografiji so najboljši s turnirja v mini tenisu. Več fotografij s turnirja v mini tenisu in finalnega obračuna deklic do 10 let si lahko ogledate TUKAJ.

Tomislav Ternar in Julija Jauk zmagovalca članskih turnirjev v Mariboru

Ljubljana, 13.03.2011

V Mariboru smo na članskem OP dobili zmagovalca. Pri članih sta se za zmago potegovala Tomislav TERNAR (Br-Mb) in Anže KAPUN (ŽtkMb). Prvi je v polfinalu premagal Mitjo ZAJŠKA (ŽtkMb) 62 62, drugi pa Matica MOŽEK z rezultatom 63 75. V finalu je slavil TERNAR z rezultatom 62 62. Pri dekletih sta o zmagovalki odločali Maša ŠMIC (Tr-Kr) in Julija JAUK (Mima). Prva je v polfinalu premagala Patricio VOLLMEIER 16 62 63, druga pa Aleksandro LUKIČ 62 63. V finalu je bila s 64 64 boljša Julija JAUK. TUKAJ.

V finalu fantov do 14 let Schweiger Mužar in Kokalj, pri dekletih Sirše in Kozar

Ljubljana, 13.03.2011

V Ljubljani se na igriščih TC Ljubljana igra turnir za deklice do 14 let, na igriščih TK Triglav v Kranju pa v isti kategoriji nastopajo fantje. Obračuni v prvem in drugem krogu niso prinesli presenečenj. Izpadla sta le dva nosilca. Pri dekletih je Blažko TRATNIK izločila Lara PROSENJAK, zelo napeto in izenačeno srečanje pa smo videli tudi med Niko KOZAR in Nino KRIVEC, ki ga je v treh nizih dobila Nika. Pri fantih je od nosilcev izpadel Amadej GORUČAN. Boljši je bil Žan ŽMAVC, ki je slavil 64 61. Ostali nosilci z izjemo Jureta FRANKA niso imeli težav. Slednjemu pa je zelo dober odpor nudil Anže ARH, ki na turnirju nastopa kot najboljši igralec nižje kategorije. Njuno srečanje je se je odločilo v treh nizih, končno je slavil FRANK z rezultatom 64 57 62. Sicer pa sta si finale priborila Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec) in Grega KOKALJ (AS Litija). Pri dekletih sta finalistki Sara SIRŠE (Ltc) in Nika KOZAR (Topte). Finalista B turnirja do 14 let sta Val VIDAKOVIČ ( ŽtkMb) in Filip PETKOVŠEK (MaxLj). TUKAJ.

Na članskih turnirjih prišli do četrtfinalnih obračunov

Ljubljana, 13.03.2011

Na turnirjih za člane in čalnice, ki se igrata na igriščih Žtk Maribor je organizator tekmovanje pirpeljal do četrtfinala. Pri moških sta izpadla 5. in 6. nosilec BENDE Sašo in NOVAK Marko. Prvega je izločil Marko STOSIČ, drugega pa Rok SITAR, ki pa je v naslednjem krogu izgubil z Domnom KORELC. Zanesljivo igra prvi nosilec Tomislav TERNAR, drugi nosilec, Hrvat Janko LUMPERT, ki na hrvaški lestvici zaseda 9. mesto med člani, pa se je močno namučil z našim ŠPEC Maticem. Končni izid je bil 76 (4) 57 62 za LUMPERTA. Pri dekletih presenečenj ni bilo. V igri so še vse nosilke razen Tadeje DOLINŠEK, ki jo je izločila Julija JAUK. TUKAJ.

Andreja Klepač izgubila v finalu ITF turnirja v Mehiki

Ljubljana, 13.03.2011

Na ITF turnirju v Mehiki z nagradnim skladom 25.000 $ je dobro nastopila Andreja KLEPAČ. V glavni turnir se je uvrstila kot zadnja igralka po lestvici, a zaigrala odlično in se uvrstila v finale. Po vrsti je premagala Julie COIN(Fra) 63 57 61, Vaneso FURLANETTO (Arg) 64 62 Mario IRIGOYEN (Arg) 60 63 in v polfinalu še Mario-Fernando ALVAREZ-TERAN (BOL) 62 36 63. V finalu se je pomerila z Marino ERAKOVIĆ (NZL), ki pa je bila boljša in je slavila z rezultatom 75 64. Kljub porazu je lahko z dosežkom zadovoljna, saj ji je po kar dolgem času spet uspelo doseči odmevnejši rezultat. TUKAJ.

Konec nastopov za naše igralke v Indian Wellsu

Ljubljana, 12.03.2011

Za nami je teden, ki ga bodo naši igralci in igralke poskušali hitro pozabiti. Prav nikomur ta teden ni šlo najbolje in za konec sta izpadli še obe naši dvojici na turnirju v Indian Wellsu. Največje presenečenje na turnirju sta zagotovo priredili Poljakinji JANS/ROSOLSKA, ki sta izločili drugi nosilki in letos izjemno uspešni Katarino SREBOTNIK in Kveto PESCHKE. Končni izid se je glasil 61 26 10-5 v korist Poljakinj. Tudi Polona HERCOG je zaključila z nastopi. S tokratno partnerico, Tajko Su-Wei HSIEH, sta izgubili proti izkušenima Lizel HUBER in Nadji PETROVI 60 62. TUKAJ.

Pester konec tedna na domačih teniških igriščih

Ljubljana, 11.03.2011

Konec tedna bo zelo pestro tudi na domačih teniških igriščih. V Milleniumu se na državnem veteranskem prvenstvu merijo dvojice. V organizaciji Tenis kluba Z sport bo na Fužinah potekalo tekmovanje v konkurenci dečkov in deklic od 8 - 11 let. V soboto bodo nastopali v MINI in MIDI tenisu ter kategoriji do 10 let, v nedeljo pa še v kategoriji do 11 let. Skupaj je na turnir v vseh kategorijah prijavljenih preko 240 mladih igralcev in igralk. Teniški center Ljubljana gosti turnir deklic do 14 let. Prva nosilka na turnirju je 5. igralka z lestvice TZS, Saša KLANEČEK. Fantje se v isti starostni kategoriji merijo na igriščih TK Triglav Kranj. Turnir je še močneje zaseden kot pri dekletih, saj nastopata tako 1. kot 2. igralec lestvice TZS, Bor SCHWEIGER MUŽAR in Grega KOKALJ. Še en turnir pa se igra v Mariboru, kjer je gostitelj ŽTK Maribor. Tam bodo konec tedna preživeli igralci in igralke v članski konkurenci. Tu je pri članih prvi nosilec 9. igralec lestvice TZS, Tomislav TERNAR. Družbo jim bodo delala dekleta, pri katerih je prva nosilka 10. igralka članske lestvice TZS, Nina NAGODE. Temovanje so že zaključili najmlajši. Na fotografiji so najboljši s turnirja v mini tenisu. Več fotografij s turnirja v mini tenisu in finalnega obračuna deklic do 10 let si lahko ogledate TUKAJ.

V Aurayu konec tudi za Kristino Novak

Ljubljana, 09.03.2011

Na turnirju deklet do 12 let v francoskem Aurayu je dobro nastopila Kristina NOVAK. Zmagala je tako v prvem, kot v drugem krogu, ko je premagala Francozinjo Olympe MARTIN NEUVILLE z rezultatom 75 75. Za napredovanje v četrtfinale se je pomerila z Rusinjo Sofyo ZHUK. Rusinja je bila premočna nasprotnica in je zmagala 62 61. Na turnirju do 14 let, v Sainte-Genevieve Des Bois, kjer je ostala v konkurenci, v tolažilnem turnirju, le še Manca PISLAK, je izpadla tudi ona. V drugem krogu jo je premagala Srbkinja Jelena LUKIĆ 64 26 10-7. S tem je nastopov naših mladih upov v Franciji konec. TUKAJ.

Polona Hercog in Luka Gregorc poražena v Indian Wellsu, ostajajo še dvojice

Ljubljana, 09.03.2011

Polona HERCOG, ki je na zadnjem turnirju v Monterreyu pokazala dobro formo je bila danes za las prekratka. V zelo izenačeni tekmi, ki je trajala 2 uri in 10 minut je bila Latvijka Anastasija SEVASTOVA za odtenek boljša in je na koncu slavila 75 76(6). Poloni HERCOG tako ostaja še nastop v konkurenci dvojic, kjer bo združila moči s Tajko Su-Wei HSIEH. Žal jima žreb ni bil naklonjen, saj se bosta pomerili z izkušenima Lizel HUBER (ZDA) in Nadio PETROVO (RUS), ki sta na turnirju postavljeni za tretji nosilki. V konkurenci dvojic pa imamo še eno orožje. To je Katarina SREBOTNIK, ki je s Kveto PESCHKE postavljena za drugo nosilko in bosta v prvem krogu igrali proti Poljakinjama Klaudiji JANS in Alicji ROSOLSKI. Pri moških je v kvalifikacijah nastopil Luka GREGORC. V prvem krogu je premagal 6. nosilca, Nemca Juliana REISTERJA 60 76(3), v drugi tekmi pa je na igrišču prebil še pol ure več kot Polona, a tudi on je moral po 2 urah in 40 minutah čestitati nasprotniku, 15. nosilcu kvalifikacij Flaviu CIPOLLI, ki je bil boljši z rezultatom 62 62. TUKAJ.

ATP Challenger Sarajevo: Po Gregu Žemlji izpadel še Blaž Kavčič

Ljubljana, 09.03.2011

Presenečenje je v Sarajevu pripravil domačin, 19. letni Mirza BAŠIĆ, ki je nastopil s povabilom organizatora, saj na lestvici ATP zaseda 449. mesto. Izločil je namreč našega igralca Grego ŽEMLJO z rezultatom 36 76 64. Tudi Blažu KAVČIČU se danes ni godilo nič bolje. Srečanje z Nemcem Martnom FISCHERJEM je izgubil 61 76. TUKAJ.

V Franciji nastopajo tudi dvanajstletniki

Ljubljana, 09.03.2011

Kot smo že pisali so ta teden v Franciji naši igralci in igralke na turnirju do 14 let. Imamo pa svoje predstavnike tudi na turnirju Open Super 12 v Aurayu, prav tako v Franciji. Na tem turnirju nastopajo David Lucas AMBROŽIČ, Urška VELEC in Kristina NOVAK. David in Urška sta v prvem krogu izgubila in sta se preselila v tolažilni turnir, kjer David Lucas še čaka na nastop, Urška pa je bila tudi tu poražena v prvem krogu. Kristina NOVAK pa je v prvem krogu zmagala. Premagala je Francozinjo Scheno BENAMAR 63 62 in bo v drugem krogu igrala proti Francozinji Olympe MARTIN NEUVILLE. Fantje in dekleta, ki nastopajo na turnirju do 14 let se prav tako preizkušajo na tolažilnem turnirju. Grega KOKALJ je tudi tu izgubil v prvem krogu, Nik KRAPEŽ je srečanje predal, težko zmago pa je izborila Manca PISLAK, ki je premagala Poljakinjo Alicio SIERZPUTOWSKA 67(6) 60 10-8. TUKAJ.

Obvestilo Tenis kluba Z sport o lokaciji turnirja

Ljubljana, 09.03.2011

Tenis club Z sport, ki je organizator turnirja v kategoriji od 8 - 11 let ta konec tedna obvešča vse udeležence tunirja, da se bo ta odvijal na naslovu Nove Fužine 27, Ljubljana. Organizator tudi sporoča, da je Babolat Slovenije zagotovil praktične nagrade za 1. in 2. uvrščene v vseh kategorijah in da bo prijavnina zmanjšana za 25 %. Razliko bo pokril pokorovitelj turnirja Adriatic Slovenica d.d.. TUKAJ.

Luka Gregorc danes v kvalifikacijah Indian Wellsa

Ljubljana, 09.03.2011

V kvalifikacijah 3.600.000 $ vrednega turnirja BNP Paribas open v Indian Welsu (ZDA) bo v kvalifikacijah danes nastopil Luka GREGORC. Njegov prvi nasprotnik bo 6. nosilec, Nemec Julian REISTER, ki na lestvici ATP zaseda 126. mesto. V prvem krogu glavnega turnirja pa bo danes zaigrala Polona HERCOG. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja v drugi krog ATP Challengerja v Sarajevu

Ljubljana, 08.03.2011

Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta se iz peščene ponovno preselila na trdo podlago. Takšna je namreč podlaga na ATP Challengerju z nagradnim skladom 30.000 $ + H v Sarajevu. Oba sta menjavo podlage dobro prestala ter zabeležila zmagi v prvem krogu turnirja. Blaž je premagal domačina Tomislava BRKIĆA 64 76(3), Grega ŽEMLJA pa je bil boljši od kvalifikanta s Hrvaške, Anteja PAVIĆA z rezultatom 63 16 63. Blaž KAVČIČ bo v naslednjem krogu igral proti Avstrijcu Martinu FISCHERJU, Grega ŽEMLJA pa bo za napredovanje moral premagati domačina Mirzo BAŠIĆA, ki nastopa s posebnim povabilom. V Ukrajini so vsi naši igralci že končali z nastopi med posamezniki na turnirju serije Futures. V glavnem turnirju je v 1. krogu izpadel Tilen ŽITNIK, od katerega je bil s 61 63 boljši Poljak Robert GODLEWSKI. TUKAJ.

Polona Hercog z Anastasijo Sevastovo v Indian Wellsu

Ljubljana, 08.03.2011

Na ženskem teniškem turnirju serije WTA BNP Paribas open z nagradnim skladom 4.500.000 $, ki se naslednjih deset dni igra v Indian Wellsu je bil opravljen žreb za igro posameznic. Naša Polona HERCOG bo v prvem krogu igrala proti 21. letni Latvijki Anastasiji SEVASTOVI, uvrščeni na 38. mesto ženske teniške lestvice. Igralki sta se letos srečali v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije, kjer je slavila Latvijka z rezultatom 64 76(5) in se kasneje uvrstila med 16 najboljših igralk na turnirju. To pa ni bilo njuno prvo srečanje. Leta 2009 sta igrali na pesku v Cuneu, takrat pa je slavila Polona 64 63. Sicer pa je Sevastova doslej osvojila 1 naslov zmagovalke na WTA turu in sicer leta 2010 v Estorilu. Turnir v Indian Wellsu se začne danes, Polona pa bo nastopila ob 20. uri po našem času. V glavnem turnirju dvojic pa bo nastopila članica enega najboljših ženskih parov na svetu Katarina SREBOTNIK s svojo zdaj že stalno teniško partnerico Kveto PESCHKE. Sta drugi nosilki in se bosta v prvem krogu pomerili s Poljakinjama Klaudio JANS in Alicjo ROSOLSKO. TUKAJ.

Naši mladi igralci neuspešni v Franciji, Jarc izgubil v Ukrajini

Ljubljana, 07.03.2011

Naši mladi upi, ki so v konkurenci vrstnikov do 14 let nastopili na enem najmočnejših turnirjev v tej starostni kategoriji, v francoskem Sainte-Genevieve des Bois, so naleteli na premočne nasprotnike in vsi trije izpadli že v prvem krogu. Grega KOKALJ je izgubil z Angležem Bjornom THOMSONOM z rezultatom 26 16, Nik KRAPEŽ je moral priznati premoč Ukrajincu Danillu ZARICHANSKYYU, ki je zmagal 62 62. Pri dekletih smo imeli samo eno predstavnico. Manca PISLAK je izgubila z Bolgarko Simone ALIPIEVO 06 36. Vsi trije imajo sedaj možnost nastopiti v t.i. tolažilnem turnirju, nastopili pa bodo tudi v konkurenci dvojic. V Ukrajinskem Cherkasyu je v zadnjem krogu kvalifikacije Futures2 izpadel Rok JARC. Premagal ga je Rus Andrei LEVINE z rezultatom 75 16 64. V Sarajevu pa je bil že opravljen žreb glavnega turnirja moških na ATP Challengerju. Blaž KAVČIČ bo kot drugi nosilec v prvem krogu igral proti domačinu Tomislavu BRKIĆU. Grega ŽEMLJA je postavljen za osmega nosilca, njegov nasprotnik v prvem krogu pa bo Hrvat Ante PAVIĆ. Oba bosta nastopila v torek. Nasprotnici sta dobili tudi naši igralki Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ, ki sta v Mehiki. Maša bo igrala proti Marii Joao KOEHLER (POR), Andrejina nasprotnica pa bo Julie COIN (FRA). TUKAJ.

Zaključene prijave za DP veteranov v konkurenci dvojic

Ljubljana, 07.03.2011

Veterani so imeli čas do torka, 8. marca 2011 da se prijavijo na državno prvenstvo za veterane v konkurenci dvojic. To bo potekalo od 11.3 - 13.3.2011 v ljubljanskem teniškem centru Millenium. Več informacij najdete TUKAJ.

Maks Tekavec in Sara Djurdjevič slavila na OP 16

Ljubljana, 07.03.2011

Na igriščih TA Breskvar v Ljubljani se je končalo OP v kategoriji fantov do 16 let. Finalista Maks TEKAVEC (MaxLj) in Rok SITAR (ŽtkMb) sta potrebovala dve uri, da sta odločila o zmagovalcu. V zanimivem srečanju je na koncu slavil Maks TEKAVEC z rezultatom 75 64. Pri dekletih sta se za zmago potegovali Sara DJURDJEVIČ (Sl-Lj) in Sara PALČIČ (Talos). V izjemo razburljivem in izenačenem srečanju je na koncu slavila Sara DJURDJEVIČ, ki je tekmo v svojo korist odločila v podajšani igri tretjega niza. Končni izid je bil 46 75 76(4).Nekaj fotografij s podelitve fantov najdete TUKAJ.

ZDA, BiH, Mehika,Ukrajina in Francija gostijo naše igralce in igralke ta teden

Ljubljana, 07.03.2011

Naši igralci in igralke po izjemnem uspehu Davis cup ekipe ta konec tedna nimajo počitka. Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA sta že odpotovala v Sarajevo na ATP Challenger z nagradnim skladom 30.000 $ + H. Blaž KAVČIČ je na turnirju 2., Grega ŽEMLJA pa 8. nosilec. Na največjem ženskem turnirju, ki se v sredo začne na igriščih Indian Wellsa v ZDA bo med posameznicami nastopila Polona HERCOG. Maša ZEC PEŠKIRIČ in Andreja KLEPAČ sta udeleženki ženskega ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Mehiki. Maša bo na turnirju 1. nosilka. V Ukrajini pa so še vedno na drugem turnirju serije Futures z nagradnim skladom 10.000 $ Tom KOČEVAR DEŠMAN, Rok JARC in Tilen ŽITNIK. Prva dva sta nastopila v kvalifikacijah in sicer je Tom KOČEVAR DEŠMAN v drugem krogu izgubil z ukrajincem Leonardom STAKHOVSKYM 6-7(3) 7-6(7) 2-6. Rok JARC je v prvem krogu premagal Alexandra KUSHAKOVA (UKR) 2-6 6-1 7-5, v drugem pa Stefana BORGA (SWE) (13) 6-4 6-1. Za nastop v glavnem turnirju mora premagati še Rusa Andreia LEVINA. Tilen ŽITNIK je s posebnim povabilom že v glavnem turnirju. Ta teden so na mednarodnih turnirjih tudi mladinci. V kategoriji do 14 let bodo v SAINTE-GENEVIEVE DES BOIS, v Franciji nastopili Grega KOKALJ, Nik KRAPEŽ in Manca PISLAK. TUKAJ.

Finalisti turnirjev do 16 let so Djurdjevič in Palčič pri dekletih ter Tekavec in Sitar pri fantih

Ljubljana, 06.03.2011

Na igriščih TABRE in TC-LJ sta se ta konec tedna igrala turnirja fantov in deklet do 16 let. Pri fantih sta finalista postala Maks TEKAVEC (Max club) in Rok SITAR (ŽtkMb), ki sta bila tudi 1. in 2. nosilec na turnirju. Sicer večjih presenečenj pri fantih ni bilo, z izjemo poraza 8. nosilca GERMIČ Aleša, katerega je izločil Marino KEGL (TenMs) in 7. nosilca ŠUNTAR Jana Vita, katerega je premagal Matija KAC (Topol). Finale pri fantih bo v ponedeljek ob 12. uri.Pri dekletih sta finalistki 3. in 4. nosilka Sara DJURDJEVIČ (Sl-Lj) in Sara PALČIČ (Talos). Izpadli sta prva nosilka Lara KRALJ, ki je izgubila s Tjašo JERŠE, to pa je v polfinalu nato izločila Sara DJURDJEVIČ in druga nosilka Lara VOVK, od katere je bila boljša Sara PALČIČ. Finale deklet bo v ponedeljek ob 13. uri. TUKAJ.

Grega Žemlja priigral Sloveniji odločilno točko za zmago proti Finski s 3 : 2

Ljubljana, 06.03.2011

V ljubljanski hali Tivoli se je s četrto tekmo nadaljevalo srečanje Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko. Prva sta na igrišče stopila Blaž KAVČIČ in Jarkko NIEMINEN, prva igralca obeh ekip, ki sta se borila, eden za zagotovitev skupne zmage in drugi za obstanek v srečanju. Bolje je začel Nieminen, ki je dobil prvi niz z rezultatom 63 in drugega 64. V tretjem nizu je Blaž zaostjal z 2 - 4, a nato zaigral odlično in niz odločil v svojo korist s 6 - 4. V zadnjem nizu mu je začela nagajati poškodba kolena. Zaprosil je za zdravniški odmor, a kljub izjemni borbenosti mu na koncu ni uspelo pokoriti danes zelo dobrega Jarkka NIEMINENA, ki je tako Finski priigral še drugo točko, dobil srečanje s 3 -1 in skupni izid izenačil na 2 - 2. Po odločilno točko je tako moral Grega ŽEMLJA. Na naspotni strani pa ni bil pričakovani Harri HELLIOVARA, ki je zbolel, temveč mladi Micke KONTINEN, 675. igralec svetovne lestvice ATP. Ta pa je v prvem nizu pokazal, da zmaga Grege ni samoumevna in je odlično začel ter ŽEMLJI v prvem nizu oddal samo dve igri. Finska je tako v odločilnem petem srečanju povedla 1 - 0 , vendar se je Grega v drugem nizu le zbral in ga odločil v svojo korist z rezultatom 63. Naslednja dva je nato zanesljivo dobil s 63 63 in Sloveniji priigral odločilno peto točko za zmago Slovenije proti Finski s 3 - 2. Slovenijo sedaj julija čaka tekma z Italijo v gosteh, v primeru zmage pa bi se naši fantje že potegovali za nastop v svetovni skupini Davisovega pokala. Čestitke vsem fantom in kapetanu za izjemne predstave vse tri dni in seveda navijačem, ki so v hali Tivoli priredili imenitno vzdušje ter s svojo številčnostjo navdušili naše reprezentante. Več o dogajanju prejšnjega tedna z nekaj fotogalerijami pa najdete TUKAJ.

Jelena Janković premočna za Polono Hercog

Ljubljana, 06.03.2011

V Monterreyu je Polona HERCOG odigrala polfinalni srečanji. Med posameznicami ji je nasproti stala Srbkinja Jelena JANKOVIĆ, 6. igralka sveta. Poloni ni uspelo pripraviti presenečenja, saj je Jankovićeva srečanje zanesljivo dobilaz rezultatom 63 62. Srečanje je trajalo uro in deset minut. Polona je po odmoru poskusila še enkrat, tokrat v igri dvojic, skupja z Nemko Julio GOERGES, a tudi tokrat ni šlo. ZAHLAVOVA STRYCOVA in BENESOVA sta bili boljši z rezultatom 64 63. TUKAJ.

Grega Žemlja in Luka Gregorc povedla Slovenijo v vodstvo z 2 - 1

Ljubljana, 05.03.2011

V ljubljanski dvorani Tivoli se, pred ponovno lepim številom glasnih gledalcev, igra tretje srečanje dvoboja I. evroafriške skupine med Slovenijo in Finsko. V igri dvojic slovenske barve branita Grega ŽEMLJA in Luka GREGORC Finske pa Jarkko NIEMINEN in Harri HELIOVARRI. Prvi niz sta dobila Finca 76 (5), naslednje tri pa naša igralca s 64, 64 in 75. Slovenija je sedaj na dobri poti, da užene Finsko in si izbori obstanek v I. evroafriški skupini, za to pa bo v nedeljo potrebno osvojiti še eno točko. Srečanji se v nedeljo začneta ob 12. uri,. ko bosta na igrišče prišla prva igralca obeh ekip Blaž KAVČIČ in Jarkko NIEMINEN. V zadnji tekmi dneva pa se bosta pomerila še Grega ŽEMLJA in Harri HELIOVARRI. Pridite navijat tudi jutri, TOČNO OPOLDNE !! Nekaj fotografij iz včerajšnje in današnje tekme najdete TUKAJ.

Okrog 3000 gledalcev v petek in malo manj v soboto navijalo za naše, pridite tudi v nedeljo točno opoldne !!

Ljubljana, 05.03.2011

Teniški privrženci se v preteklih dveh dneh niso izneverili našim teniškim igralcem in so dobro napolnili ljubljansko halo Tivoli ter priredili pravo tekmovalno teniško vzdušje. V petek jih je bilo okrog 3000, v soboto pa nekoliko manj. Kot je povedal Grega Žemlja, se je zgodilo prvič, da je slovensko teniško ekipo v Davisovem pokalu spremljalo tako veliko število gledalcev in se jim zahvalil za podporo. Enako je danes po tekmi dvojic povedal Luka GREGORC. Naši igralci so se jim oddolžili z odličnimi predstavami, pa tudi sicer so lahko gledalci uživali v zanimivih izmenjavah žog na tivolskem "parketu". Zato vabljeni tudi v nedeljo, ko bosta Blaž KAVČIČ in Grega ŽEMLJA storila vse, da Sloveniji priigrata še eno točko in dokončno zagotovita obstanek v I. evroafriški skupini. Vabljeni v dvorano Tivoli, v nedeljo TOČNO OPOLDNE !! Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Polona Hercog v polfinalu Monterreya z Jeleno Janković ob 23. uri ( v živo)

Ljubljana, 04.03.2011

Polona HERCOG je dobila četrtfinalno srečanje na WTA turnirju z nagradnim skladom 220.000 $ v Monterreyu. Naspotnica je bila 22. letna Belorusinja, ki je na lestvici WTA na 85. mestu, Olga GOVORTSOVA. Polona je prvi niz izgubila 46, naslednja dva pa dobila s po 63 ter se uvrstila v polfinale. Tako si je že priigrala pomembne točke za lestvico WTA, na kateri se bo ponovno povzpela za nekaj mest. Njena nasprotnica v polfinalu bo danes 1. nosilka, 6 igralka svetovne teniške lestvice, Srbkinja Jelena JANKOVIĆ. Tekma se bo začela ob 23. uri. Po odmoru pa bo morala Polona na igrišče še enkrat, tokrat s soigralko Julio GOERGES, s katero bosta v polfinalu dvojic igrali slovaško/češki navezi Iveta BENESOVA/ Barbora ZAHLAVOVA STRYCOVA. Oba rezultata boste lahko v živo spremljali TUKAJ.

Davisov pokal: Slovenija - Finska 1 : 1 po prvem dnevu

Ljubljana, 04.03.2011

V ljubljanski hali Tivoli se je končal prvi dan srečanja za Davisov pokal med Slovenijo in Finsko. Rezultat po prvem dnevu pa je izenačen. Po uvodni slovesnosti sta na igrišče stopila Grega ŽEMLJA in Jarkko NIEMINEN. V hali Tivoli se je zbralo lepo število gledalcev, ki so bučno navijali za naša fanta. Grega je po odlični igri dobil prvi niz 63. V drugem je Jarkko povedel že s 40, Grega se je uspel približati na 34, nato pa je znova popustil in niz izgubil 63. Tudi tretji niz je pripadel Fincu, dobil ga s 64, potem ko je Grega povedel s 31, pa prednosti ni uspel obdržati. Tudi zadnji niz je bil zelo izenačen, na koncu pa je tudi tega dobil Jarkko NIEMINEN, ki je tako po več kot treh urah le strl odpor danes zelo dobrega Grege ŽEMLJE. Finska je povedla z 1 - 0, nato pa sta na igrišče prišla Blaž KAVČIČ, ki je bil favorit v srečanju proti Harriju HELIOVARRI. Ta je srečanje začel presenetljivo dobro in dobil prvi niz 64, no v drugem se je Kavčič le nekoliko otresel treme ali pritiska pod katerim je zagotovo bil, saj je moral srečanje dobiti in dvignil nivo igre ter dobil drugi niz 62, z odlično backhand diagonalo pa si je priigral še tretjega in tako povedel z 2-1. Tudi zadnji, četrti niz je bil napet, vendar je bil na koncu Blaž KAVČIČ dovolj zbran, da je lahko tekmo pripeljal zanesljivo do konca in osvojil pomembno točko, ki izhodišče v srečanju spet postavlja na začetek. Jutri ob 15. uri bo vedno atraktivna tekma dvojic, za Slovenijo pa bosta zaigrala Grega ŽEMLJA in Luka GREGORC. Tudi jutri in seveda v nedeljo vabljeni v čim večjem številu v halo Tivoli. Nekaj fotografij iz današnjih srečanj najdete TUKAJ.

Danes ob 15. uri začenjata Grega Žemlja in Jarkko Nieminen

Ljubljana, 03.03.2011

V ljubljanski hali Tivoli je bil danes točno opoldne opravljen žreb vrstnega reda dvobojev na srečanju Pokala federacij med Slovenijo in Finsko. Srečanje bosta začela ob 15. uri Grega ŽEMLJA, kot naš drugi igralec in prvo ter najmočnejše finsko orožje Jarkko NIEMINEN. Sledi dvoboj Blaža KAVČIČA in Harrija HELIoVAARA. V soboto bodo v dvojicah, prav tako ob 15. uri nastopili Luka GREGORC in Grega ŽEMLJA proti finski dvojici Harri HELIoVAARA in Jarkko NIEMINEN, v nedeljo pa z začetkom ob 12. uri še najprej dvoboj obeh prvih igralcev, za Slovenijo bo to Blaž KAVČIČ, za Finsko pa Jarkko NIEMINEN ter kot zadnji dvoboj srečanje med Gregom ŽEMLJO in Harrijem HELIoVAARO. Vabljeni torej jutri ob 15. uri z navijaškimi rekviziti na teniško srečanje leta med Slovenijo in Finsko. Več o srečanju in nekaj fotogalerij najdete TUKAJ.

Obvestilo članicam in članom trenerske organizacije

Ljubljana, 03.03.2011

Spoštovane članice in člani Trenerske organizacije TZS,

 

v začetku aprila 2011 smo imeli v načrtu organizirati licenčni seminar, ki naj bi ga vodil kondicijski trener Beni Linder. Do dogovora o izvedbi seminarja je prišlo prepozno, tako da smo se dogovorili, da bo Beni Linder imel predstavitve prvi dan 16. Trenerske konference, 12. in 13. novembra 2011 na Otočcu.

 

S hrvaško trenersko organizacijo smo se dogovorili, da se lahko naši člani in članice udeležijo njihove konference, ki bo 26.- 27. marca 2011 v Zagrebu.

 

Udeležencem bomo priznali seminar kot licenco za leto 2012.

Naše članice in člani se prijavijo neposredno organizatorju, to je ZTTH.

 

Vse informacije so priložene.

Naši trenerji se lahko prijavijo do 18.3.2011.

 

Teniški pozdrav !

 

Dr. Aleš Filipčič
Predsednik Trenerske organizacije TZS
 

 

TUKAJ.

Polona Hercog v četrtfinalu Monterreya posamezno in v polfinalu dvojic

Ljubljana, 03.03.2011

Iz Monterreya prihajajo dobre novice. Polona HERCOG se je uvrstila v četrtfinale posameznic in v polfinale v konkurenci dvojic.V drugem krogu posameznic je premagala Barboro ZAHLAVOVO STRYCOVO 64 67(4) 62 in se uvrstila v četrfinale, kjer bo na drugi strani mreže Belorusinja Olga GOVORTSOVA, 22 letna igralka iz Minska, ki na lestvici WTA zaseda 85. mesto. To bo njuno prvo medsebojno srečanje. Polona pa je bila v paru z Nemko Julio GOERGES uspešna tudi v igri dvojic. V četrtfinalni tekmi sta premagali Kanadčanko Eve-Marie PELLETIER (Kanadčanka bo v ekipi Fed cup igrala proti Sloveniji aprila) in Američanko Ahsho ROLLE 76(5) 46 10-6 in se uvrstili v polfinale. Z nastopi pa je končala Andreja KLEPAČ, ki je v paru z Grkinjo Eleni DANIILIDOU izgubila srečanje proti Rusinjama KUDRYAVSTEVI in RODIONOVI 57 57. TUKAJ.

Tenis v nakupovalnem središču City park v Ljubljani

Ljubljana, 01.03.2011

Danes so se lahko v okviru priprav na srečanje Davisovega pokala, ki bo konec tedna v ljubljanski hali Tivoli, v ljubljanskem nakupovalnem središču City park ljubitelji tenisa srečali s članoma naše ekipe Blažem KAVČIČEM in Aljažem BEDENETOM. Oba sta prijazno odigrala nekaj točk na mini tenisu z obiskovalci, podelila avtograme in odgovorila ne nekaj vprašanj. Lepa gesta obeh igralcev, ki sta si vzela čas, kljub natrpanemu urniku v teh dneh. Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

"Napolnite Tivoli in nam pomagajte do zmage", poziva naša ekipa

Ljubljana, 01.03.2011

Danes sta se predstavnikom sedme sile v tiskovnem središču, v hali Tivoli, predstavili ekipi Slovenije in Finske, ki se bosta od petka do nedelje merili v I. evroafriški skupini Davisovega pokala. Tokrat imajo naši fantje priložnost, da se prvič obdržijo v tej skupini, doslej so se namreč naši igralci v to skupino uvrstili dvakrat (1995 in 2001), a obakrat še v isti sezoni izpadli. Zdaj imajo torej zgodovinsko priložnost, da tu obstanejo in z optimizmom zrejo naprej. Naši igralci so odlično razpoloženi, začetne težave z igriščem so odpravljene in vse je pripravljeno za teniški dogodek leta v Ljubljani. Obe ekipi sta torej preizkusili igrišče in sta bili danes s pripravljenostjo podlage zelo zadovoljni. Delavci so namreč na igrišču garali vso noč in ga uspeli primerno utrditi. Finci dajejo našim igralcem rahlo prednost, a se ne predajajo vnaprej, v Ljubljani pa se počutijo zelo dobro. Srečali so se tudi s finskim trenerjem hokejistov HDD Olimpija, s katerim je Nieminen izmenjal nekaj udarcev, ta pa je tenisače nato povabil v slačilnico Olimpije in na hokejsko igrišče. Člani naše ekipe so povedali, da si želijo polno dvorano Tivoli in vzdušje, kot ga znajo pričarati slovenski navijači na drugih prireditvah. Poudarili so, da v Davisovem pokalu veljajo drugačna pravila kot sicer na teniških turnirjih, saj je tu dovoljeno navijanje in uporaba navijaških rekvizitov, zato so vse ljubitelje tenisa pozvali naj pridejo v Tivoli in naj s sabo prinesejo navijaške rekvizite ter jim pomagajo do te, tako željene zmage. Nekaj foto utrinkov današnjega dne in ostale novice o tekmi Davisovega pokala najdete TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov v Ukrajini

Ljubljana, 01.03.2011

Na FUTURESU z nagradnim skladom 10.000 $ v ukrajinskem mestu Cherkasy je izpadel še zadnji slovenski predstavnik. Potem, ko sta z nastopi že v kvalifikacijah končala Tom KOČEVAR DEŠMAN in Rok JARC, prvi v drugem, drugi pa v zadnjem krogu klvalifikacij, je danes izpadel še edini udeleženec glavnega turnirja Tilen ŽITNIK. ŽITNIKA je premagal Belgijec, 7. nosilec, Alexander FOLIE z rezultatom 67(3), 76(3) 61. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.