prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : November 2010

Arhiv novic - november 2010

V Zagrebu samo še Maša in Eva, ostali končali med posamezniki

Ljubljana, 30.11.2010

Na ITF turnirju 5. ranga do 18 let v Zagrebu sta po prvem krogu glavnega turnirja v konkurenci ostali samo še Maša MARC in Eva ZAGORAC, ki sta v prvem krogu zmagali. Matej LELJAK, Maks TEKAVEC in Nina NAGODE so bili poraženi in so z nastopi med posamezniki končali. Vse rezultate naših predstavnikov najdete TUKAJ.


Zagorac in Tekavec v glavnem turnirju, Jakupovič poražena v Indiji

Ljubljana, 30.11.2010

Dalila JAKUPOVIČ, ki se je odločila za nastope na turnirjih v Indiji je že v prvem krogu prvega turnirja z nagradnim skladom 10.000 $, na katerem je bila sicer 2. nosilka naletela na premočno nasprotnico. Premagala jo je nepostavljena Rusinja Ana RAPOPORT z rezultatom 36 62 64. Prihodnji teden bo v indiji še turnir z nagradnim skladom 25.000 $. Na mladinskem ITF turnirju do 18 let v Zagrebu pa sta se Eva ZAGORAC in Marko TEKAVEC uvrstila v glavni turnir po dveh oz. treh zmagah v kvalifikacijah. V glavnem turnirju, ki se je začel danes, imamo tako Mašo MARC, Nino NAGODE in Evo ZAGORAC pri dekletih ter Mateja LELJAKA in Maksa TEKAVCA pri fantih. rezultate najdete TUKAJ.

Konec Slovenskih nastopov na Floridi

Ljubljana, 30.11.2010

Turnir Eddie Herr je v polnem teku, naši predstavniki pa so že zaključili z nastopi v glavnih turnirjih. V konkurenci do 12 let sta tako Nejc kot Matic ZAPLOTNIK izgubila v drugem krogu glavnega turnirja. Nik RAZORŠEK je izgubil v prvem krogu glavnega turnirja, kot tudi Tjaša ŠRIMPF, ki je sicer uspešno prestala kvalifikacije, v katerih je trikrat zmagala, v prvem krogu pa je morala priznati premoč domačinki, 12. nosilki Madison KEYS. 15. letna igralka, ki zaseda na mladinski svetovni lestvici 32 mesto je bila prepricljivo boljsa s 60 62. Vse rezultate naših predstavnikov najdete TUKAJ.


Tajda Bestijanič in Marko Sabolčki prva članska zmagovalca nove sezone

Ljubljana, 29.11.2010

Tajda BESTIJANIČ in Marko SABOLČKI sta zmagovalca prvih članskih turnirjev v novi sezoni. Tajda BESTIJANIČ je v finalu premagala Mašo GRGAN z rezultatom 63 76(3). Marko SABOLČKI pa je dobil finalno srečanje z Davidom GORŠIČEM 75 60. Marku se opravičujemo za napačno zapisan priimek v preteklih novicah. TUKAJ.

Članska finala v Ljubljani Bestijanič - Grgan in Goršič - Sabolčki

Ljubljana, 28.11.2010

Na ženskem članskem turnirju, ki ta konec tedna poteka v Ljubljani sta se v finale uvrstili četrta nosilka Tajda BESTIJANIČ, ki je v treh nizih izločila prvo nosilko Nino NAGODE in nepostavljena Maša GRGAN, kateri je v polfinalu druga nosilka Nika KOVAČ srečanje predala. Finale bo v ponedeljek ob 12. uri na igriščih TK Jaki šport v Ljubljani. Tudi pri moških sta prvi in drugi nosilec ostala brez finalnega nastopa. Prvega nosilca Tilena ŽITNIKA je že v prvem krogu premagal Marko STOŠIČ, ki je nato v polfinalu izgubil z nepostavljenim Davidom GORŠIČEM. Goršičev nasprotnik v finalu pa bo šesti nosilec Marko SABOLČKI, ki je v polfinalu izločil drugega nosilca Miho MLAKARJA. Finale GORŠIČ - SABOLČKI bo v ponedeljek ob 11. uri na igriščih TK Max v Ljubljani. TUKAJ.


Naši ta teden na mednarodnih turnirjih

Ljubljana, 28.11.2010

Poleg turnirja Eddi Herr bodo naši mladinci in mladinke prihodnji teden nastopili na ITF turnirju do 18 let v Zagrebu. Tam imamo neposredno uvrščene v glavni trunir tri igralke, Mašo MARC, Nino NAGODE in Julijo JAUK, ter enega igralca, Mateja LELJAKA. V kvalifikacijah pa so z nastopi že začeli Eva ZAGORAC (2. nosilka) in Mojca FIJAVŽ (4. nosilka) ter Maks TEKAVEC in Blaž BIZJAK.Med člani in članicami bo ta teden nastopila samo Dalila JAKUPOVIČ, ki se je na turnir z nagradnim skladom 10.000 $ odpravila v Indijo. Rezultate boste našli TUKAJ.

Naši mladinci na turnirju Eddie Herr v ZDA

Ljubljana, 27.11.2010

Tako kot vsako leto se je tudi letos nekaj naših mladih igralcev in igralk odpravilo v ZDA, kjer se na teniški akdemiji IMG/Bolettieri odvija tradicionalno tekmovanje, poimenovano po očetu mednarodnega mladinskega tenisa Eddiju Herru. Turnir je priprava na največji in eden najprestižnejših mladinski turnirjev nasploh, znameniti Orange Bowl, ki se vsako leto decembra, za tem turnirjem, odvija v Brandentonu na Floridi. Med zmagovalce turnirja Eddie Herr so se vpisali tudi Marcelo Rios, Anna Kurnikova, Marin Čilič, Ivan Ljubičič, Ana Ivanovič, Jelena Jankovič, da omenimo le nekatere. Samo v letošnjih kvalifikacijah bo nastopilo več kot 600 igralcev v kategorijah 12, 14, 16 in 18 let v moški in ženski konkurenci. Od Slovenskih igralcev bodo v glavnih turnirjih nastopili Matic in Nejc ZAPLOTNIK do 12 let, do14 let je bil v glavni turnir prijavljen Aljaž Jakob KAPLJA, ki pa ga v žrebu glavnega turnirja ni. V kvalifikacije do 18 let je morala Tjaša ŠRIMPF (7. nosilka kvalifikacij), ki je bila trikrat uspešna in se je uvrstila v glavni turnir. Med fanti do 16 let pa je že nastopil tudi Dorijan Tomaž JANEŽIČ, ki je izgubil tekmo prvega kroga z Američanom Jothishankarjem 63 67(4) 26. Na prijavni listi deklet do 18 let je bila tudi Nastja KOLAR, ki pa je v žrebu glavnega turnirja ni. Žreb in reultate najdete TUKAJ.


Ta konec tedna člani, članice in RR do 12 let

Ljubljana, 27.11.2010

Tako kot vse naslednje, bodo tudi ta konec tedna teniška igrišča napolnili tekmovalci. Tokrat v kategoriji članov in članic ter v kategoriji dečkov in deklic do 12 let. Slednji bodo igrali po sistemu RR. Člani bodo moči merili na igriščih TK Max v Ljubljani, članice bo gostil TK Jaki prav tako v Ljubljani, bolj razpršena pa bodo tekmovanja do 12 let, saj se bodo RR turnirji igrali v Rogaški, na Benč klubu v Ljubljani, na igriščih Triglava v Kranju in na igriščih TK Ptuj. Rezultate, ki jih sodniki vsak dan ažurirajo lahko kot vedno spremjate v meniju na desni, na začetni strani TZS. Seveda ste vabljeni, da si teniška srečanja tudi ogledate. V Ljubljani sta pri članicah prvi nosilki Nina NAGODE in Nika KOVAČ, pri članih pa Tilen ŽITNIK in Miha MLAKAR. TUKAJ.

Maša Zec Peškirič ostala brez finala

Ljubljana, 26.11.2010

Zadnja naša predstavnica na mednarodnih turnirjih ta teden Maša ZEC PEŠKIRIČ se v Češkem Prerovu ni uspela uvrstiti v finale. To ji je preprečila prva nosilka na turnirju Renata VORACOVA, Čehinja iz Zlina, ki trenutno zaseda 84. mesto na WTA lestvici. Vse rezultate naših igralcev ta teden najdete TUKAJ.


Maša Zec Peškirič uspešna, Andreja Klepač ne

Ljubljana, 25.11.2010

Maša ZEC PEŠKIRIČ se je na turnirju v Prerovu že uvrstila v četrtfinale. Premagala je Denise ALLERTOVO 62 62. Manj uspešna je bila Andreja KLEPAČ, ki je srečanje drugega kroga z Nemko Lauro SIEGEMUND izgubila 67(4) in 36. In prav Laura bo naslednja nasprotnica naše Maše ZEC PEŠKIRIČ. Vse rezultate naših igralk in igralcev ta teden lahko pogledate TUKAJ.

Dobili smo prve zmagovalce pri najmlajših

Ljubljana, 25.11.2010

V soboto in nedeljo smo dobili prve zmagovalce pri najmlajših, torej v kategoriji 8 -11 let. Prijavljenih je bilo 216 igralcev in igralk, v zaključnih bojih pa je v kategorijah MINI, MIDI, 10 in 11 let sodelovalo 154 igralcev in igralk. Zmagovalci so postali v MINI tenisu Tina POŠTUVAN in Jure GLODEŽ, v MIDI tenisu Vid POTOČAR in Pia LOVRIČ, v kategoriji do 10 let Metka KOMAC in Admir KALENDER (tekmovalec iz Umaga, je v finalu premagala Samoela PATETA) in v kategoriji do 11 let Rok KOMAC in Liam BENEDEJČIČ. Vse rezultate najdete TUKAJ.


Klepač in Zec Peškirič v drugi krog, Kavčič izpadel

Ljubljana, 24.11.2010

Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač sta bili uspešni v prvem krogu turnirja ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v Prerovu. Maša ZEC PEŠKIRIČ je z 26 64 in 64 premagala Rusinjo Yano BUCHINO, Andreja KLEPAČ pa je premagala Ganno PIVEN iz Ukrajine 76 (5) 63. Blaž Kavčič pa je obstal v drugem krogu. Tokrat je bil boljši kvalifikant iz Estonije Jurgen ZOPP, 250. igralec z lestvice ATP, ki je zmagal 64 75. V drugem krogu turnirja v Prerovu bo Maša ZEC PEŠKIRIČ, ki je postavljena za tretjo nosilko igrala z Deniso ALLERTOVO, 17. letno Čehinjo, ki je lestvici WTA na 938. mestu, sicer pa je trenutno 34. mladinka na svetu. Andreja KLEPAČ bo imela za nasprotnico 22. letno Nemko Lauro SIEGEMUND, ki na lestvici WTA zaseda 223. mesto. Naši igralki bosta nastopili v čertek po 12. uri, rezultat pa lahko v živo spremljate TUKAJ.

Razboršek izgubil, Kavčič zvečer, Maša Zec Peškirič pravkar (v živo)

Ljubljana, 24.11.2010

Na mladinskem ITF turnirju 1. kategorije v Mehiki je v drugem krogu izpadel naš edini predstavnik pri fantih. Nik RAZBORŠEK je v izenačenem srečanju moral priznati premoč Doru BELFERJU, sicer 263. mladincu na lestvici ITF. Belfer je zmagal 26 76(5) 75. Danes zvečer bo drugič stopil na igrišče Blaž KAVČIČ. V Helsinkih se bo na ATP Challengerju zvečer pomeril z Estoncem Jurgenom ZOPPOM. Pravkar pa v prvem krogu turnirja v Prerovu na Češkem, z nagradnim skladom 25.000 $, igra Maša ZEC PEŠKIRIČ z Rusinjo BUCHINO. Rezultat tega srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ.


Kristina Novak zmagala v Zagrebu

Ljubljana, 23.11.2010

10 letna Kristina Novak,članica TK TR-KR se je udeležila turnirja do 12 let Zagi Cup v Zagrebu. Na turnirju so nastopile igralke iz Hrvaške, BiH in Slovenije. Turnirja se je udeležilo 32 deklic in 64 dečkov. Kristina je prikazala odlično igro in osvojila turnir. To je njena prva zmaga v kategoriji do 12 let. TUKAJ.

Zmagovalci do 14 let Tamara Zidanšek, Grega Kokalj in Jan Vehovec

Ljubljana, 23.11.2010

Dekleta so odigrala prvi turnir do 14 let. Slavila je Tamara ZIDANŠEK, ki je v finalu brez težav dobila srečanje z leto dni mlašo Sašo KLANEČEK z rezultatom 61 62.Zaključen je tudi že prvi turnir fantov do 14 let. V A turnirju, ki se je igral v Litiji je zmagovalec postal domačin Grega KOKALJ, ki je v finalu v treh nizih ugnal Filipa Jakoba ZUPANČIČA z rezultatom 26 64 63. V turnirju B kategorije so nastopali dečki, ki so uvrščeni na jakostni lestvici pod 75 mestom. Zmago si je priigral Jan VEHOVEC iz Kopra. Drugo mesto je osvojil Nik CMAGER. Praznih rok pa niso ostali tudi organizatorji, domačini, saj je 3-4 mesto osvojil Filip PETKOVŠEK, 3-4 mesto pa je osvojil tudi Mark KULIČ iz Grosuplja. Vse rezultate najdete TUKAJ.


Matej Leljak in Tina Rupert najboljša do 18 let

Ljubljana, 23.11.2010

V Ljubljani se je danes s finalnima obračunoma končal prvi turnir nove sezone v kategoriji do 18 let. Pri fantih je slavil prvi nosliec Matej LELJAK iz Maribora, ki je bil boljši od Blaža BIZJAKA iz Litije z izidom 63 61. Pri dekletih pa je slavila Tina RUPERT iz Ljubljane, ki je v polfinalu izločila prvo nosilko Evo ZAGORAC, v finalu pa je premagala Kajo MRGOLE z Jesenic. Končni izid je bil 75 62. Vse reultate najdete TUKAJ.

Kavčič in Razboršek napredovala, Šrimpf poražena

Ljubljana, 23.11.2010

Blaž KAVČIČ je na močnem Challengerju v helsinkih dobro začel. V prvem krogu je premagal Franca ŠKUGORJA iz Hrvaške z rezultatom 75 63. V drugem krogu pa bo jutri igral s kvalifikantom Jurgenom ZOPPom iz Estonije. V primeru uspešnega nastopa pa so bi v četrtfinalu verjetno srečal z drugim nosilcem na turnirju, Poljakom Michaelom PRZYSIEZNYJEM, 76. igralcem lestvice ATP, ki je po daljšem sušnem obdobju brez zmag očitno spet našel formo, saj je pred tremi tedni osvojil močen Challenger v Italijanskem Ortiseiu. Ženski turnir v Češkem Prerovu, kjer nastopata Andreja KLEPAČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ se s kvalifikacijami začenja danes. V Mehiki pa sta tekmi prvega kroga na turnirju ITF do 18 let, 1. kategorije že odigrala Nik RAZBORŠEK in Tjaša ŠRIMPF. Nik je bil uspešen in je v prvem krogu zmagal, Tjaša pa je prvi nosilki, 15. letni Rusinji Irini KROMACHEVI odvzela samo dve igri. Razboršek bo v drugem krogu igral z Izraelcem Dorom BELFERJEM. Vse reultate naših igralcev in igralk najdete TUKAJ.


Diana Nakič dvakrat igralka leta v CAA (Colonial Athletic Association)

Ljubljana, 23.11.2010

Diana NAKIČ izjemno uspešno predstavlja Slovenijo in slovenske študente v Ameriški univerzitetni teniški ligi. Diana Nakič, ki je dve sezoni zelo uspešno igrala za univerzo Georgia State University je dobila povabilo, da v sezoni 2010/2011 zaigra za univerzo Baylor. Glavni trener te univerze je nanizal nekaj podatkov o uspešnih nastopih in naslovih, ki jih je Diana v preteklih dveh letih osvojila. Diana je sicer imela težave s poškodbo zapestja, ki pa jo je pozdravila in se že pripravlja na novo teniško sezono. Članek lahko preberete TUKAJ.

Marino Kegl zmagal na turnirju gluhih in naglušnih na Češkem

Ljubljana, 22.11.2010

V Brnu, na Češkem je v soboto, 20.11.2010, potekal mednarodni članski turnir gluhih in naglušnih v tenisu, BRNO OPEN 2010. Na tunirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi tenisač Marino Kegl (Teniški klub Jakopina). Petnajstletni Marino je z odlično igro osvojil turnir brez poraza. Teniški turnir odvijal po sistemu Round Robin z finalnim delom. V dve skupini je bilo razvrščenih po pet tekmovalcev.Žreb mu je namenil tri zelo dobre češke igralce, vendar Marino ni prepustil ničesar naključju in suvereno premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto v skupini ter se uvrstil v polfinale, kjer ga je čakal Richard Helcel, katerega je odpravil z rezultatom 6:0.V finalu se je srečal z starim znancem, Čehom Vitom Prochazko in ga premagal skupno že četrtič, z rezultatom 6:0. Na podelitvi je za solze v očeh vseh prisotnih z ganljivim govorom poskrbel predsednik Češke športne zveze gluhih, Roman Lupomesky, sam odličen športnik, ko je spregovoril o problematiki gluhih športnikov in izpostavil Marina, kot primer, da tudi gluhi športniki s vstrajnostjo in trdim delom lahko stopijo stopnico višje.Marino je prejel vabilo Češke športne zveze gluhih za udeležbo na mednarodnem teniškem turnirju v Pragi, ki bo septembra 2011. Tekst in foto: D.K. TUKAJ.


Novo vodstvo TD Slovan iz Ljubljane

Ljubljana, 22.11.2010

 

Skupščina Teniškega društva Slovan iz Ljubljane je na svoji redni volilni skupščini 18.11.2010, potrdila novo vodstvo za mandatno obdobje 2010 - 2014 v sestavi:
 
Predsednik: Andrej JERAS,
 
Podpredsednik: Marko MLAKAR
Člani upravnega odbora: Žarko MAHNE, Blaž HUDARIN, Matjaž SLAK, Igor RAKUN in TOMAŽ  ŠTRUKELJ.
 
Slogan novega vodstva je: NI VEČ DALEČ TISTI DAN, KO ZMAGO BO SLAVIL SLOVAN.
TUKAJ.

Na turnirjih do 14 let danes finalni obračuni

Ljubljana, 22.11.2010

Na turnirjih za deklice in dečke do 14 let bodo danes odigrali finalne obračune. Na Turnirju deklicv Radomljah bosta v finalu igrali prva in četrta nosilka Tamara ZIDANŠEK in Saša KLANEČEK. Edino večje presenečenje je hiter izpad druge nosilke Hane MRAZ. Pri dečkih na A turnirju v Litiji je bilo nekaj presentljivih rezultatov oz. nosilci niso povsem upravičili pričakovanj. V današnjem finalu bosta igrala tretji nosilec Grega KOKALJ, ki je izločil Bora SCHWEIGER MUŽAR in drugi nosilec Filip Jakob ZUPANČIČ. Že v prvem krogu sta izpadla šesti in osmi nosilec Njec SITAR in Žan ŽMAVC, v drugem pa še četrti in sedmi nosilec Miha OKORN in Jure FRANK. V finalu B turnirja bosta nastopila Niko CMAGER, izločil je prvega nosilca Marka KULIČA in Jan VEHOVEC, ki je izločil drugega nosilca Martina GERMA.Na turnirju do 18 let bodo danes v Ljubljani odigrali pofinalna srečanja, turnir pa poteka brez presenečenj, saj so se, razen dveh, vsi nosilci uvrstili v polfinala. TUKAJ.


Kavčič v Helsinkih s Škugorjem

Ljubljana, 21.11.2010

Kot kaže tudi naši člani in članice počasi zaključujejo letošno sezono, saj smo ta teden na turnirjih zasledili le tri igralke in Blaža KAVČIČA. Anja PRISLAN je nastopila v kvalifikacijah ITF (10.000 $) turnirja v Španiji, v kraju Valluxo,kjer je v drugem krogu izgubila s Španko Lauro APAOLAZA MIRADEVILLA z rezultatom 46 60 64. Andreja KLEPAČ in Maša ZEC PEŠKIRIČ sta se odpravili v Češki Prerov. Andreja je prva nosilka kvalifikacij, Maša pa je uvrščena v glavni turnir z nagradnim skladom 25.000 $. Blaž KVČIČ bo ta teden nastopil na še enem močnem turnirju serije Challenger, tokrat v Helsinkih. Na turnirju z nagradnim skladom 106.500 € + H se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Francom ŠKUGORJEM.V Ameriki pa se z Mehiko prihodnji teden začenja serija močnih mladinski turnirjev 1. ali A kategorije, Mehiki sledi zadnji teden decembra Eddie Heer, pa znameniti Orange Bowl, vse pa se nadaljuje konec decembra ponovno v Mehiki, pa nato na Kostariki v Kolumbiji in Venezueli. Na vseh teh turnirjih so naši mladinci in mladinke v preteklosti že dosegali vrhunske rezultate. Na prvem turnirju v Mehiki, ki se začne v ponedeljek sta v glavni turnir prijavljena Nik RAZBORŠEK in Tjaša ŠRIMPF. Rezultate iz Helsinkov lahko v živo spremljate TUKAJ.

Končana Posavsko-Dolenjska rekreativna liga in ženska liga TK Krško

Ljubljana, 21.11.2010

V Posavsko-Dolenjski regiji sta se končali dve rekreativni teniški ligi. S turnirjem dvojic se je zaključilo letošnje tekmovanje v Posavsko-Dolenjski rekreativni ligi. V ligi, ki je letos potekala že trinajsto leto zapovrstjo, je po dvokrožnem sistemu, v spomladanskem in jesenskem delu igralo 9 ekip iz širšega področja Posavja in Dolenjske. V ligi je igralo skupaj 93 igralcev, starejših od 35 let. Na »Martinovo soboto« pa se je s play-offom končalo letošnje tekmovanje v poletni rekreativni ženski teniški ligi, ki jo je organiziral TK Krško. V poletni ligi, ki so jo letos izvedli prvič, je skupaj igralo 10 igralk. Več informacij in rezultate obeh lig ter jakostne lestvice najdete TUKAJ.


8. Martinov turnir v Kopru uspel

Koper, 19.11.2010

Kar 21 mešanih dvojic iz Obale in ostalih delov Slovenije je nastopilo na 8. tradicionalnem Martinovem turnirju v Vanganelu, ki ga je zelo uspešno organizirala koprska teniška entuzijastka Karmen Čehovin. Več najdete TUKAJ.

Začenja se teniška sezona 2010/2011

Ljubljana, 18.11.2010

Po krajšem teniškem odmoru, ki so ga igralci in igralke izkoristili za počitek in priprave na novo sezono, se ta konec tedna začenja zares. S tekmovanji v treh starostnih kategorijah se bo začela zimska teniška sezona 2010/2011. Ta konec tedna bodo tako v Ljubljani tekmovali dečki in deklice v kategoriji 8-11 let, ki se bodo merili v MINI in MIDI tenisu ter tenisu do 10 in 11 let. Tekmovanje organizira TK JAKI. V Litiji se bodo merili dečki na A turnirju do 14 let, B turnir pa bo potekal v Ljubljani na Max tenis klubu. TK Radomlje bo gostil deklice do 14 let, TK Olimpija Ljubljana pa fante in dekleta v kategoriji do 18 let. Obetajo se zanimiva srečanja, zato si velja kakšno tekmovanje tudi ogledati. TUKAJ.


Blaž Kavčič in Anja Prislan izpadla

Ljubljana, 18.11.2010

Na ITF turnirju na Mallorci Anja PRISLAN ni izkoristila priložnosti, ki se ji je ponudila z odpovedjo prve nosilke. Potem, ko je premagala igralko, ki je zsedla njeno mesto, je v drugem krogu izgubila z Venezuelko Andreo GAMIZ 26 64 62. Naš edini predstavnik ta teden je tako ostal Blaž KAVČIČ, ki se je nocoj za vstop v četrtfinale turnirja v Bratislavi meril z igralcem, ki nastopa s povabilom organizatorja, Slovakom Marekom SEMJANOM, 23. letnim domačinom, ki na lestvici ATP zaseda trenutno 237. mesto, kar je 19 mest slabše od njegove sploh najvišje uvrstitve. Slovak je našega Kavčiča premagal 63 76(4) in ga tako izločil iz nadaljnjega tekmovanja. Konec tedna bo tako minil brez naših predstavnikov na turnirjih po svetu v konkurenci posameznikov. Vse rezultate naših predstavnikov ta teden najdete TUKAJ.

Anja zmagala, Luka izgubil, Puc odslej za Hrvaško

Ljubljana, 17.11.2010

Anja PRISLAN je na ITF turnirju na Mallorci zmagala v prvem krogu. Premagala je Aino JUAN MOREY, ki je kot srečna poraženka nadomestila prvo nosilko. Anja je bila zanesljiva s 6-2 6-0, s postavitvijo na mesto 1. nosilke pa je dobila lepo priložnost za nov dober rezultat in povratek na lestvico WTA. Luka GREGORC je v ZDA izgubil tekmo prvega kroga Challengerja v Champagniu proti domačinu BOGOMOLOVU 16 61 62 in zaključil s turnirjem. Borut PUC pa se je na zadnji ATP lestvici pojavil med igralci Hrvaške, kar pomeni, da odslej nastopa za Hrvaško. Vse rezultate tega tedna lahko najdete TUKAJ.


On-line prijave na turnirje TZS

Ljubljana, 17.11.2010

Z začetkom zimske sezone 2010/2011 Teniška zveza Slovenije uvaja nov način prijavljanja na turnirje TZS v Sloveniji – prijavljanje preko interneta (ON-LINE prijave). Podrobnosti najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič napredoval v drugi krog Bratislave, Andreja Klepač izpadla

Ljubljana, 16.11.2010

Blaž KAVČIČ je že odigral srečanje prvega kroga na turnirju v Bratislavi z Madžarom Attilo BALAZSEM. Zabeležil je zmago 60 00 Ret. Zvečer JE odigral še tekmo dvojic, ko sta z Jaroslavom POSPISILOM iz Češke igrala proti dvojici iz Rusije, ki jo sestavljata Michail ELGIN in Teymuraz GABASHVILI. Rusa sta bila boljša in sta slavila 63 63. Na Poljskem pa je v opolah v prvem krogu ITF turnirja z nagradnim skladom 25.000 € izpadla Andreja KLEPAČ. Premagala jo je Nizozemka Kiki BERTENS z rezultatom 76(3) 62. TUKAJ.


Grega Žemlja izpadel v Cancunu, Gregorc z Bogomolovom

Ljubljana, 16.11.2010

V prvem krogu Challengerja v cancunu je izpdael Grega ŽEMLJA. V treh nizih ga je premagal Argentinec Facundo BAGNIS. Ta je bil boljši s 64 36 63. V Champaignu, Challengerju v ZDA, pa je dobil nasprotnika v glavnem turnirju Luka GREGORC. Pomeril se bo z Alexom JR. BOGOMOLOVOM, 6. nosilcem iz ZDA, ki na lestvici ATP zaseda 198. mesto. TUKAJ.

Luka Gregorc in Anja Prislan v glavni turnir, Blaž Rola poražen

Ljubljana, 15.11.2010

Na vseh turnirjih, na katere so bili v tem tednu prijavljeni naši igralci in igralke bomo imeli v glavnih turnirjih naše predstavnike. V glavni turnir se je tako na Mallorci uvrstila Anja PRISLAN, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala 1. nosilko kvalifikacij Samiro GIGER iz Švice 6-2 6-3, pa tudi v prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s 1. nosilko, tokrat Italijanko Annaliso BONA. V ZDA je preboj v glavni turnir na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ uspel Luki GREGORCU, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagal Kurunudaya SINGHA 64 64. To pa ni uspelo Blažu ROLI, ki je izgubil z Artemom ILYUSHINOM iz Rusije 76 26 16 in lahko le upa, da se v glavni turnir morda uvrsti kot srečni poraženec. Vse rezultate naših najdete TUKAJ.


Blaž Rola in Luka Gregorc v zadnjem krogu kvalifikacij v ZDA

Ljubljana, 15.11.2010

V ZDA, na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $ sta prvi nastop v kvalifikacijah uspešno opravila oba naša igralca. Blaž ROLA je premagal Rusa Artema ILYUSHINA 60 63, Luka GREGORC pa Kurunudaya SINGHA 60 62. V zadnjem krogu kvalifikacij bo Blaž igral z Britancem Chrisom EATONOM, Luka pa z Američanom Ryanom LIPMANOM. TUKAJ.

Borut Puc osvojil turnir Futures v Čilu

Ljubljana, 15.11.2010

Borut PUC je osvojil turnir Futures z nagradnim skladom 10.000 $ v Santiagu, v Čilu. V finalu je premagal 1. nosilca na turnirju Pabla GALDONA, 305. igralca ATP lestvice 63 76(2). To je njegova druga zmaga na turnirjih tega ranga, potem ko je januarja zmagal na turnirju v Salvadorju. Čestitke Borutu. TUKAJ.


Nastopi naših igralcev in igralk v 46. tednu

Bojan, 14.11.2010

Nekateri so v soboto začeli s kvalifikacijami, drugi so uvrščeni neposredno v glavni turnir. Pa pojdimo po vrsti. Tom KOČEVAR-DEŠMAN je v kvalifikacijah Challengerja v Salzburgu (42.500 €) izpadel v prvem krogu. Na Challengerju v ZDA (50.000 $) čakata na nastop v drugem krogu kvalifikacij Blaž Rola in Luka GREGORC. Na ITF turnirju (10.000 $) na Mallorci bo v zadnjem krogu kvalifikacij nastopila Anja PRISLAN. Na najmočnejšem moškem Challengerju v Bratislavi ( 106.500 €) nas bo v glavnem turnirju zastopal Blaž KAVČIČ, ki je 7. nosilec in bo v prvem krogu igral z Attilo BALAZSEM iz Madžarske. V Mehiški Cancun se je iz Ekvadorja preselil Grega ŽEMLJA. Na Challengerju (35.000 $) je postavljen za 8. nosilca in bo v prvem krogu igral z Argentincem Facundom BAGNISOM. Na Poljskem pa nas bo zastopala na ITF turnirju (25.000 $) Andreja KLEPAČ. V Čilu, kjer bo danes nastopil v finalu Futuresa (10.000$) bo tudi naslednji teden v glavnem turnirju Futuresa z enakim nagradnim skladom igral Borut PUC. Rezultate bomo spremljali skozi ves teden, našli pa jih boste TUKAJ.

Borut Puc v finalu Futuresa v Čilu

Ljubljana, 14.11.2010

Borut PUC se je uvrstil v finale Futuresa v Santiagu, v Čilu.Za vstop v finale je premagal domačina, 3. nosilca na turnirju Cristobala SAAVEDRA-CORBALANA, 429. igralca ATP lestvice, z rezultatom 76(6), 63. Nasprotnik v finalu bo Argentinec Pablo GALDON, ki se na lestvici ATP nahaja na 305. mestu. TUKAJ.


Kočevar-Dešman, Rola, Gregorc in Prislan danes in jutri v kvalifikacijah

Ljubljana, 13.11.2010

Medtem, ko Borut PUC še čaka na zaklučne boje na turnirju v Santiagu, tu bo nastopil tudi prihodnji teden v glavnem turnirju, so se danes začele kvalifikacije na trurnirjih, kjer se glavni del turnirja začenja v ponedeljek ali torek. V Salzburgu bo na Challengerju z nagradnim skladom 42.500 € , ki se igra na trdi podlagi v kvalfikacijah nastopil Tom KOČEVAR-DEŠMAN. Njegov nasprotnik bo Alexander SADECKY iz Švice, 6. nosilec, trenutno 414. igralec ATP lestvice. V ZDA bosta v Champaignu na Challengerju z nagradnim skladom 50.000 $, tudi tu se igra na trdi podlagi, v kvalifikacijah nastopila Blaž ROLA, prvi nosilec kvalifikacij in Luka GREGORC, četrti nosilec kvalifikacij, ki sta v prvek krogu prosta . Na turnirju ITF na Mallorci (10.000 $) bo tudi ta teden nastopila Anja PRISLAN, ki je morala ponovno v kvalifikacije in tam že zabeležila prvo zmago. v prvem krogu je bila prosta, v drugem pa je premagala Mario-Jesus IBANEZ-GALINDO s 76 (4) 61. TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v Nemčiji, Borut Puc v polfinalu Santiaga

Ljubljana, 12.11.2010

V četrtfinalu turnirja v Aachenu je Blaž Kavčič izgubil srečanje z Belgijcem Rubenom BEMELMANSON z rezultatom 67(5) 26.Priigral si je 17 ATP točk in del nagradnega sklada v višini 1.245 €. V daljnem Čilu pa je še enkrat odlično nastopil Borut PUC. Njegov nasprotnik v četrfinalu je bil Guillermo RIVERA-ARANGUIZ, 21. letni Čilenec, 393. igralec lestvice ATP, ki je svojo uvrstitev dosegel s pretežnim igranjem na turnirjih serije Futures, letos pa ima zavidljivo bilanco 27 zmag in 7 porazov doseženih na 11 turnirjih od katerih je dva zmagal in še trikrat igral v finalu. Očitno pa to Boruta ni impresioniralo in Čilenca je premagal s 76 (3) 16 63 ter si priigral polfinale. Za vstop v finale bo moral premagati še enega domačina, tokrat 3. nosilca na turnirju Cristobala SAAVEDRA-CORBALANA, 429. igralca ATP lestvice, starega 20 let, s prebivališčem v Santiagu. Vse rezultate naših ta teden najdete TUKAJ.


Koledar TZS ZIMA 2010/2011

Ljubljana, 12.11.2010

Pod zavihkom koledar je objavljen koledar TZS za zimo 2010/2011. V pripravi je tudi bilten, ki bo objavljen v naslednjih dneh. Koledar najdtete TUKAJ.

Univerzitetna teniška liga - prihaja !

Ljubljana, 12.11.2010

16.11.2010 zacnejo v Sloveniji tudi študentje pisati svoj list v knjigi slovenskega tenisa. Takrat bo otvoritveni turnir za vse prijavljene v Univerzitetno teniško ligo 2010/11. Tekmovali boste lahko najprej kot posamezniki, pozneje pa tudi v ekipnem delu. Ločili se boste lahko na A-tekmovalce in B-rekreativce. Tudi cena bo študentska. Razpis in prijava na spletni strani Športne zveze Univerze v Ljubljani. Več najdete TUKAJ.


Blaž Kavčič in Borut Puc v četrtfinalih

Ljubljana, 11.11.2010

Po izpadu Gregorca in Žemlje je danes izpadla še preostala predstavnica pri dekletih Anja PRISLAN. Premagala jo je Lara ARRUABARRENA-VECINO iz Španije z rezultatom 62 46 60. Sicer pa je danes v drugem krogu Santiaga zmagal Borut PUC. Prepričljivo boljši je bil od Gastona Artura GRIMOLIZZIJA iz Argentine s 63 60. Njegov nasprotnik v četrfinalu bo v petek Guillermo RIVERA-ARANGUIZ, 21. letni Čilenec, 393. igralec lestvice ATP, ki je svojo uvrstitev dosegel s pretežnim igranjem na turnirjih serije Futures, letos pa ima zavidljivo bilanco 27 zmag in 7 porazov doseženih na 11 turnirjih od katerih je dva zmagal in še trikrat igral v finalu. Boruta očitno čaka težko delo. Blaž KAVČIČ pa si bo jutri polfinale poskušal priigrati na Challengerju v Aachenu. Rezultat srečanja lahko spremljate TUKAJ.

Zaključen veteranski masters v Domžalah

Ljubljana, 11.11.2010

V Domžalah se je končal veteranski masters najboljših 8 v posamezni kategoriji. Tekme so bile zanimive in napete, oba dneva pa so se končale v poznih večernih urah- v soboto ob polnoči, v nedeljo pa ob 23. uri. Zmagovalci posameznih kategorij so postali : Sandi Bradač 35+, Sandi Petkovšek 40+ ( letos je bil državni prvak v dvorani posamično in v dvojicah in z ekipo Domžal še prvak v 1.slovenski veteranski ligi), Slaven Šerič 45+, Matjaž Frece 50+, Jože Koleta 55+, Tone Prešeren 60+ in Bogdan Andrejašič 65+. V ženski konkurenci je bila poslastica za gledalce finalna tekma med Anjo Regent in Alenko King v kategoriji 35-40+. Pokazali sta izredno lep tenis z veliko izmenjavami in obilico tekanja, na konu je bila Anja uspešnejša. Ostale zmagovalke: Slevka Srebrnjak 45+, Vera Pajenk 50+ in Vesna Stanko 55+.Turnir je uspešno vodil in pripeljal h koncu sam predsednik veteranske organizacije Sašo Svoljšak. V soboto pa je turnir obiskal tudi predsednik TZS g.Marko Umberger in bil zadovoljen z videnim. Naslednja akcija bo državno dvoransko prvenstvo v mesecu januarju. Kraj igranja še ni določen.Na fotografiji : 1. in 2. uvrščeni v kategoriji 50+ Matjaž Frece in Sašo SvoljšakTekst in foto: S.Svoljšak Vse rezultate najdete TUKAJ.


Kavčič in Prislanova uspešna, Žemlja in Gregorc ne

Ljubljana, 10.11.2010

Od naših treh predstavnikov na Challengerjih ta teden je v četrfinale napredoval le Blaž KAVČIČ, ki je na turnirju v Aachenu premagal Nemca Dieterja KINDLMANNA 67(5) 63 64. V četrtfinalu se bo pomeril z Belgijcem Rubenom BEBELMANSOM, 22 let starim levičarjem iz Genka v Belgiji, ki na lestvici ATP zaseda 175. mesto, kar je tri mesta slabše od njegove najboljše uvrstitve, ki jo je zabeležil oktobra 2009. BEBELMANS je pretekli teden igral v finalu Challengerja v Eckentalu. Na turnirju v Ekvadorju je bil Grega ŽEMLJA poražen v drugem krogu. Premagal ga je Čilenec Paul CAPDEVILLE, 207. igralec ATP lestvice, z rezultatom 64 63. Na turnirju v Knoxvillu v ZDA pa je Luka GREGORC, po dobljenem prvem nizu, izgubil proti Raylerju DEHEARTU, 26-letniku iz Havajev, ki je trenutno na 251. mestu lestvice ATP z rezultatom 57 76(5) 61. Na turnirju ITF z nagradnim skladom 10.000 $ na Mallorci je Anja PRISLAN, ki se je na glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, v prvem krogu zmagala. Premagala je šestnajstletno Španko Carlo TUR MARI 64 67 (5) 62 in se bo v drugem krogu pomerila s še eno Španko Laro ARRUABARRENO-VECINO, ki ima 18 let in je tretja nosilka na turnirju, zaseda pa 396. mesto na lestvici WTA.Borut PUC bo v drugem krogu Santiaga nastopil v četrtek.Vse rezultate naših igralcev in igralk ta teden najdete TUKAJ.

Polona Hercog zaključila sezono in dobila novo spletno stran

Ljubljana, 09.11.2010

Naša, med posameznicami najvišje uvrščena igralka, Polona HERCOG je končala letošnjo sezono in po kratkem počitku že začela s pripravami na novo. Z letošnjo sezono je lahko zadovoljna, saj je na lestvici ponovno napredovala in se prebila med najboljših 50. igralk na svetu, sezono pa bo kot kaže končala na 48. mestu. Polona je osvojila dva turnirja WTA in enga ITF med dvojicami ter en turnir ITF med posameznicami. Slovenijo je skupaj z ostalimi reprezentantkami uspešno zastopala v pokalu Federacij. Razmerje zmag in porazov na WTA touru v letošnji sezoni je zaključila pozitivno, saj je dobila 32 tekem in zabeležila 26 porazov. 13. septembra 2010 je bila na svetovni lestvici uvrščena najvišje doslej, na 43. mesto. Čestitke Poloni za odlično sezono in veliko uspehov v naslednji. Njeno novo spletno stran si lahko ogledate TUKAJ.


Kavčič, Žemlja in Puc uspešno čez prvi krog

Ljubljana, 09.11.2010

Blaž KAVČIČ je čez prvo oviro na turnirju v Aachenu. V prvem krogu je premagal Francoza Baptista DUPUYA, gladko 61 64. V drugem krogu bo njegov nasprotnik Nemec Dieter KINDLMANN. V daljnem Ekvadorju pa je tri nize za uvrstitev v drugi krog potreboval Grega ŽEMLJA. Po dveh urah in pol je končno le strl odpor Carlosa SALAMANCE in slavil z rezultatom 63 67(6) in 63. V naslednjem krogu bo igral s Paulom CAPDEVILLE iz Čila, starim 27 let, ki na ATP lestvici zaseda 207. mesto, bil pa je pred enim letom že na 76. mestu ATP lestvice. GREGORC bo v Knoxvillu nastopil v sredo, ko bo v Nemčiji igral tudi Kavčič. V Čilu je v Santiagu uspešno začel na Futuresu Borut PUC, ki je v prvem krogu premagal Juana Carlosa SAEZA 64 36 64. V drugem krogu bo igral z Argentincem Gastonom-Arturom GRIMOLIZZIJEM, 24 letnikom, ki je uvrščen na 861. mesto lestvice ATP. Žal pa se v glavni turnir ni uspelo uvrstiti Petri RAMPRE. V zadnjem krogu kvalifikacij jo je 64 57 75 premagala Američanka Ashley WEINHOLD. Vse rezultate najdete TUKAJ.

Gregorc in Prislan v glavni turnir, Žemlja in Kavčič danes

Ljubljana, 08.11.2010

Luka GREGORC je uspešno prestal kvalifikacije za nastop na glavnem turnirju Challengerja z nagradnim skladom 50.000 $ v ameriškem Knoxvillu. Zabeležil je dve suvereni zmagi, v prvem krogu glavnega turnirja pa bo igral z Američanom Rylerjem DEHEARTOM. 26. letnik je na lestvici ATP na 251. mestu. Na Mallorci se je v glavni turnir uvrstila na ITF-u z nagradnim skladom 10.000 $ Anja PRISLAN. Tudi ona je v kvalifikacijah dvakrat zmagala. Pomerila se bo z domačinko, 16. letno Carlo TUR MARI. Petro RAMPRE na močnem turnirju ITF v Phoenixu (75.000 $) čaka na poti v glavni turnir zadnja ovira, to je Ashley WEINHOLD, domačinka stara 21 let, trenutno na 343 mestu lestvice WTA. Na Futuresu F4 (10.000 $) v Čilu še čaka na prvi nastop Borut PUC. Danes bosta nastopila na Challengerjih tudi Grega ŽEMLJA v Ekvadorju, ob 12. uri pa v Aachenu Blaž KAVČIČ. Vse rezultate naših igralcev najdete TUKAJ.


Žemlja v Ekvadorju, Kavčič v Nemčiji, Klepač in Rampre v Ameriki

Ljubljana, 07.11.2010

Naši igralci in igralke nadaljujejo z nastopi na turnirjih serije Challenger in ITF. Na turnirjih serije Challenger bodo v 45. tednu nastopali trije naši igralci. Luka GREGORC bo igral v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 50.000 $ v ZDA, kjer bo njegov prvi nasprotnik Američan Nick WOOD, ki je za kvalifikacije dobil posebno povabilo. Na turnirju z enako višino nagradnega sklada bo v Ekvadorju v glavnem turnirju nastopil Grega ŽEMLJA. Grega bo v prvem krogu igral proti Kolumbijcu Carlosu SALAMANCI, 27. letnemu igralcu, ki zaseda 177. mesto na lestvici ATP. V Nemčiji bo še enkrat nastopil Blaž KAVČIČ, ki se je preselil v Aachen. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral proti Francozu Baptistu DUPUYU, 29. letniku, ki se na lestvici ATP nahaja na 575. mestu in se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije. Od deklet bodo nastopile tri. Anja PRISLAN je bila na Mallorci v kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 10.000 $ enkrat že uspešna, Petra RAMPRE in Andreja KLEPAČ pa na najmočnejšem ITF turnirju ta teden v ameriškem Knoxvillu z nagradnim skladom 50.000 $ le polovično. Obema sta nasproti stali sedemnjast let stari igralki. Petra je igrala z domačinko Ellen TSAY in zmagala 76(1) 64, Andreja pa s Portoričanko Monico PUIG, kateri je srečanje v prvem nizu predala. Vse rezultate naših igralcev boste tudi ta teden našli TUKAJ.

Izpadli tudi Andreja Klepač in Pia Čuk

Ljubljana, 04.11.2010

Ta teden za naše igralce in igralke na mednarodni sceni ne spada med najuspešnejše. Smo šele sredi tedna, pa se je večina že poslovila od nadaljnjega tekmovanja. Zadnja se je poslovila Petra RAMPRE, ki je v ZDA na turnirju z nagradnim skladom 50.000 $ izgubila proti 17. letni Hrvatici Alji TOMLJANOVIČ, ki zaseda 155. mesto na letvici WTA, v zadnjem letu pa je zmagala na štirih članskih turnijih serije ITF. Zadnji sta v konkurenci posameznic izpadli Andreja KLEPAČ, katero je v drugem krogu turnirja v Torontu z nagradnim skladom 50.000 $ premagala 17. letna Francozinja Caroline GARCIA, 299. igralka lestvice WTA in mladinka Pia ČUK, ki je odlično nastopila na ITF turnirju do 18 let, 5. ranga v Budimpešti, kjer se je uvrstila v četrtfinale. Tu pa jo je premagala druga nosilka na turnirju, 17. letna Hrvatica Dora VAJDIČ.Vse rezultate najdete TUKAJ.


Srečanje veteranov Istre in Slovenije

Ljubljana, 04.11.2010

V soboto so se na Brionih srečali veterani Slovenije in Istre. Bolši so bili gostitelji, ki so slavili 5 - 4. Za Slovenijo so nastopili Sebastijan LEBER, Sašo SVOLJŠAK, Ivo BELIŠ, Metod TRATNIK,Damir KONJAR, Tone PREŠEREN in Igor RAKUN. Več najdete TUKAJ.

Blaž Kavčič poražen v drugem nastopu v Eckentalu

Ljubljana, 03.11.2010

Blaž Kavčič, ki je na ATP Challengerju v Eckentalu nastopil po daljši pavzi je danes izgubil. V drugem krogu ga je premagal Bastian KNITTEL iz Nemčije s 64 64. V Budimpešti ta teden nastopajo mladinci na turnirju ITF do 18 let. Od naših je v igri posameznikov le še Pia ČUK, ki se je uvrstila v četrtfinale, Julija JAUK je izgubila v prvem krogu, Maks TEKAVEC pa v drugem. Vse rezultate najdete TUKAJ.


Andreja Klepač zabeležila zmago, Tom Kočevar Dešman poražen

Ljubljana, 02.11.2010

Nadakljujejo se nastopi naših igralcev in igralk na mednarodnih turnirjih. Tom KOČEVAR DEŠMAN je v prvem kolu glavnega turnirja, potem, ko je spet moral do tja skozi kvalifikacije, izgubil. Premagal ga je drugi nosilec Marus WILLIS, dvajsetletni levičar, ki zaseda 583. mesto na lestvici ATP. Tom je sicer prvi niz dobil 63, naslednjega izgubil 75, očitno utrujen pa se v tretjem ni mogel več resno nupirati nasprotniku, ki je slavil 61. Uspešno je v Torontu začela ITF turnir z nagradnim skladom 50.000 $ Andreja KLEPAČ. Premagala je 5. nosilko, Američanko Julio COHEN, 63 62. V drugem krogu bo igrala s francosko mladinko Caroline GARCIA, 17. letno igralko, ki je že na 299. mestu lestvice WTA, med mladinkami pa zaseda 19. mesto. Rezultatov Petre Rampre in mladincev iz Budmipešte še nimamo. V sredo bo v Nemčiji nastopil v drugem krogu Blaž KAVČIČ, ki bo na igrišče stopil okrog 18. ure. Vse rezultate naših igralcev najdete TUKAJ.

Uspešen začetek Kavčiča, poraz Puca, Tekavec v glavni turnir

Ljubljana, 01.11.2010

Blaž KAVČIČ je zmagal na uvodni tekmi Challengerja z nagradnim skladom 30.000 € v nemškem Eckentalu. V prvem kolu je kot drugi nosilec premagal Andrea BEGEMANNA iz Nemčije 64 64. V daljnem Čilu pa ni bil tako uspešen Borut PUC. Kot petopostavljen igralec na turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ je izgubil z vrstnikom iz Peruja, Duiliom BERETTO, trenutno 909. igralcem lestvice ATP. Med mladinci je bil v Budimpešti v kvalifikacijah uspešen le Maks TEKAVEC, ki je trikrat zmagal in se uvrstil v glavni turnir. Tam sta že Julija JAUK in Pia ČUK, medtem ko se Matiji OKORNU in Tini MOHORČIČ ni uspelo uvrstiti v glavni žreb. Oba sta izgubila v zadnjem krogu kvalifikacij. Vse rezultate najdete TUKAJ.


Mednarodni turnirji z udeležbo naših igralk in igralcev

Ljubljana, 01.11.2010

Začenja se 44. teden in naši teniški igralci in igralke so še vedno po svetu v lovu za novimi točkami. Ta teden so se članom pridružili še mladinci.V glavnih turnirjih bodo ta teden nastopili Blaž KAVČIČ v Nemčiji na ATP Challengerju, Tom KOČEVAR-DEŠMAN v Grčiji in Borut PUC v Čilu na Futuresih ter Andreja KLEPAČ v Kanadi in Petra RAMPRE v ZDA na turnirjih ITF. V Budimpešti bosta v glavnem ITF turnirju do 18 let nastopili Julija JAUK in Pia ČUK. Dalila JAKUPOVIČ, Blaž ROLA, Luka GREGORC in Aleš ŠVIGELJ v kvalifikacijah niso bili uspešni, za nastop na glavnem turnirju pa se še potegujejo mladinci Maks TEKAVEC, Matija OKORN in Tina MOHORČIČ. Vse rezultate 44. tedna najdete TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.