prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Maj 2010

Arhiv novic - maj 2010

Hopmanov pokal - prva Boža Sluga in Tone Prešeren

Vanganel, 30.05.2010

Na 3. tradicionalnem Hopmanovem pokalu v kategoriji veteranskih ekip je v Vanganelu pri Kopru v soboto zmagala ekipa TO BO... In je bila. Zmaga namreč. Priigrala sta si jo Boža Sluga in Tone Prešeren, ki sta v finalu premagala lasnka zmagovalca Cirilo Devetti in Stojana Stojniča, ki sta nastopala za zamejsko ekipo Gaje iz Padrič, tako da se bo na prehodnem pokalu dosedanjima zmagovalcema pridružiila nova nalepka. Nastopilo je 12 ekip iz Slovenije in zamejstva, ki so v predtekmovanju nastopili po skupinah in s pravili kot v pravem avstralskem tekmovanju. Kljub deževnim kapljam, ki so motile potek tekmovanja (organizator je imel na razpolago še dvorano), se je tekmovanje srečno končalo.Polfinale zmagovalcev skupin je bil nadvse kvaliteten, saj so se vanj uvrstili nekateri znani veteranski igralci in igralke, ter tako potrdili svojo moč. Drugouvrščeni iz skupin so se z uvrstitvijo v polfinale »B« potegovali za medalje, medtem ko so najboljšim pripadali pokali. Ker je bilo za jedačo poskrbljeni, so napore lažje premagovali.

Polfinale »A«
TO BO.. (Boža Sluga in Tone Prešeren ):PORTOROŽ (Jadranka Maček in Brane Podgornik ) 2/0
GAJA (Cirila Devetti in Stojan Stojnič ):JAGODJE (Diana in Janez Pavčnik) 2/0

Finale »A«
TO BO .. : GAJA 2/1

Polfinale »B«MOZOTI (Mojca in Dušan Mozetič ) : DOBRNA (Andreja Mogu in Željko Čikovin) 2/0
IZOLA (Nataša Stubelj in Darko Bagon) : VELENJE (Metka Fendre in Mitja Rošer) 2/0

Finale »B«MOZOTI : IZOLA 2/1 TUKAJ.

Maks Tekavec in Nina Potočnik poletna državna prvaka do 14 let

Ljubljana, 30.05.2010

Teniški klub Krka Otočec je gostil letošnje poletno državno prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. V fantovskem finalu je drugi nosilec Maks Tekavec s 61 61 premagal tretjega nosilca Domna Gostinčarja, kateremu za uteho pripada naslov v dvojicah, ki ga je osvojil skupaj z Žigo Gabrom. Prvi nosilec Rok Križaj je svoj nastop še pred začetkom prvega kroga zaradi bolezni odpovedal. Tudi v finalu deklet nismo videli prve nosilke, saj je Sara Palčič izgubila že v četrtfinalu, boljša od nje je bila kasnejša finalistka Natalija Šipek. Državna prvakinja je postala Nina Potočnik, ki je v finalu, kot rečeno, premagal Natalijo Šipek z rezultatom 63 64. Pri dekletih sta v konkurenci dvojic slavili Sara Palčič in Simona Kralj. Preberi več TUKAJ.

Nemec Zimmermann preprečil slovensko zmagoslavje

Ljubljana, 30.05.2010

Nemec Marcel Zimmermann je v finalu mednarodnega prvenstva Kamnika s 36 62 64 premagal našega Blaža Rolo in osvojil prvo mesto. Nemcu je do zmage prav gotovo pomagal tudi dež, ki je po koncu prvega niza povzročil prekinitev in selitev v teniško dvorano v Litiji, kjer pa je Blaž potreboval kar nekaj časa, da se je privadil na precej trše in hitrejše igrišče. Kljub porazu je Blaž lahko zadovoljen, saj je z osvojitvijo drugega mesta dosegel rezultat kariere. Preberi več TUKAJ.

Kamničani premagali Krko, Laško pa Slovenske Konjice

Ljubljana, 30.05.2010

Kamničani so v preloženi tekmi tretjega kroga 2. slovenske članske lige skupina A doma s 52 premagali TK Krko Otočec, in s tem Krkaše spravili na zadnje mesto lestvice, kar pomeni izpad v tretjo ligo. Zelo pomembno tekmo za obstanek sta v skupini B igrali ekipi Slovenskih Konjic in Laškega, ki so jo s 52 dobili gostje in si s tem verjetno že zagotovili obstanek v ligi. Največ strahu pred izpadom imajo sedaj prav igralci Slovenskih Konjic....Preberi več TUKAJ.

Petra Rampre odlična na ITF turnirju v Carsonu, ZDA

Ljubljana, 30.05.2010

Na 50.000 dolarskem ITF turnirju v ameriškem mestu Carson je odlično nastopila naša Petra Rampre, ki že dolga leta živi v ZDA. Zaustavila jo je šele 17-letna Američanka Kristie Ahn in to v polfinalu. Petra je dvoboj sicer dobro začela, saj je prvi niz dobila s 61, nato pa ni več mogla slediti ritmu nasprotnice, zato j ena koncu izgubiula z rezultatom 16 61 62. Petra je trenutno na 411. mestu WTA lestvice, najviše pa je bila leta 2000 in sicer na 162. mestu. Preberi več TUKAJ.

Blaž Rola v svojem prvem ITF Futures finalu

Ljubljana, 29.05.2010

Blaž Rola na ITF Futures tekmovanju v Kamniku igra iz kroga v krog bolje. Danes je Blaž gladko s 62 62 ugnal tudi svojega polfinalnega nasprotnika Francoza Nicolasa Rosenzweiga, ki se je v polfinale uvrstil kot srečni poraženec. V finalu se bo Blaž pomeril z Nemcem Marcelom Zimmermannom, ki je v drugem polfinalu s 76 63 premagal Srba Nikolo Čiriča. Finalni dvoboj se bo igral jutri (nedelja) ob 11.00 uri. Preberi več TUKAJ.

Krka Otočec jutri sama odloča o svoji usodi

Ljubljana, 28.05.2010

Jutri se bo na igriščih teniškega kluba Kamnik odvijal dvojni program. Poleg polfinalnih dvobojev na mednarodnem ITF Futures tekmovanju bomo lahko gledali še tekmo 2. moške lige skupine A med domačo ekipo Kamnika in gosti iz Otočca. Kamničani so si že zagotovili obstanek v ligi, medtem, ko ekipi Krke gori pod nogami. Če jutri izgubijo, bodo prav oni tisti, ki bodo izpadli v tretjo ligo, v primeru njihove zmage pa bo izpadla ekipa Benča iz Ljubljane. V skupini B zanesljivo vodi ekipa Ptuja, ki je danes premagala še Krško, dve koli pred koncem pa ni še prav nič jasno, kdo bo zapustil drugoligaško konkurenco. V tretji A ligi Nova Gorica še ni izgubila, enako pa v tretji B ligi velja za ekipo Brežic. Preberi več v modrem okvirčku na levi z omenom "Lige" TUKAJ.

Na odprtem prvenstvu Francije izgubila tudi Polona Hercog

Ljubljana, 28.05.2010

Italijanka Flavia Pennetta je v tretjem krogu odprtega prvenstva Francije gladko s 63 60 premagala Polono Hercog. Do druge zmage na tekmovanju pa je v konkurenci dvojic prišla Katarina Srebotnik. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta tudi v drugem krogu zaigrali izredno in kar s 61 60 premagali romunsko-ameriški par Gallovits/Uodin. Prebri več TUKAJ.

Rola še korak bliže prvi zmagi

Ljubljana, 28.05.2010

Blaž Rola je v četrtfinalu ITF Futures tekmovanja v Kamniku s 63 62 odpravil Avstrijca Marca Ratha, skupaj z Martinom Rmušem pa sta v polfinalu dvojic izgubila proti . Nemcema Kretschmerju in Satschku. Blaž se bo v polfinalu jutri ob 11. uri pomeril s srečnim poražencem Francozom Nicolasom Rosenzweigom, drugi polfinalni dvoboj pa bosta tudi ob 11. uri igrala Srb Nikola Čirič in Nemec Marcel Zimmermann. V polfinalu 10.000 dolarskega ITF tekmovanja za ženske, ki se igra v Velenju, je Diana Nakič izgubila proti Stephanie Vogt, rezultat je bil 64 63, druga finalistka pa je Pavla Smidova. Preberi več TUKAJ.

Rola v četrtfinalu, Nakičeva v polfinalu

Ljubljana, 27.05.2010

Blaž Rola se je po zmagi s 61 57 63 nad Nemcem Satschkom uvrstil v četrfinale ITF Futures tekmovanja v Kamniku, uspeh med posamezniki pa je začinil še z uvrstitvijo v polfinale dvojic. Blažev nasprotnik v četrtfinalu bo avstrijski kvalifikant Marc Rath. Nastop v polfinalu pa si je že priigrala Velenjčanka Diana Nakič, ki je v četrtfinalu s 75 61 premagala Čehinjo Hladikovo, njena nasprotnica pa bo Stephanie Vogt. V konkurenci dvojic je v polfinalu zaigrala tudi naša Brina Špegel, a skupaj z Italijanko mair s 61 61 izgubila proti češkemu paru Kramperova /Smidova. Preberi več TUKAJ.

Roddick in Gabashvili premočna za Blaža in Grego

Ljubljana, 27.05.2010

V drugem krogu odprtega prvenstva Francije sta prvič v zgodovini slovenskega moškega tenisa zaigrala tudi dva Slovenca. Blaž Kavčič je v dvoboju s šestim nosilcem Američanom Roddickom iztržil en niz, končni retultat pa je bil 63 57 64 62 za Roddicka. Rus Teimuraz Gabashvili je po gladki zmagi nad Nemcem Kohlschreiberjem hitro in zanesljivo opravil tudi z Grego, bilo je 63 61 61. Jutri bo zaigrala Polona Hercog, ki se bo v tretjem krogu pomerila z Italijanko Flavio Penetto. Preberi več TUKAJ.

Dan slovenskega tenisa 2010

Ljubljana, 26.05.2010

V soboto se je na igriščih teniškega kluba Svoboda v Ljubljani "dogajal" dan slovenskega tenisa, ki tradicionalno privablja veliko število otrok. Blizu 300 se jih je zbralo in igralo v različnih konkurencah. Tekmovanja, ki ima predvsem družaben značaj, se je udeležilo tudi nekaj bivših vrhunskih igralecv tenisa. Tina Pisnik, Maja Matevžič, Tina Križan, Iztok Božič, Andrej Kraševec, Blaž Trupej in drugi so se "pomerili" z najmlajšimi, kar je tudi sicer zadovoljne obraze malčkov naredilo še bolj zadovoljne. Rezultate in fotogalerijo s tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ.

Odličen start Boštjana Kreutza in Roberta Kukovice

Ljubljana, 26.05.2010

Po prvem krogu in nekaj dvobojih drugega kroga ljubljanske rekreacijske lige sta v prvi ligi v vodstvu Boštjan Kreutz in Robert Kukovica, ki sta zabeležila vsak po dve zmagi. Najbolj dramatičen dvoboj uvodnih dveh krogov sta brez dvoma odigrala Sebastijan Sajovic in Miha Orel, ki ga je s 61 57 11/9 dobil slednji. V drugi ligi je na vrhu lestvice Darko Puhan, ki pa je v dvoboju z Klemnom Haukom kljub zmagi "izgubil" eno točko (zmaga z 2/0 prinaša tri točke, zmaga z 2/1 dve točki, poraz z 1/2 eno točko). S popolnim izkupičkom se po nepopolnem drugem krogu v drugi ligi lahko pohvalita samo Blaž Mostar in Igor Vučko. V tretji ligi so na vrhu Grega Kordež, Tomaž Bukovec in Grega Gruber, v četrti ligi pa je na vrhu kar pet igralcev, ki še niso okusili grenkobe poraza. Jakopin Tomaž, Miha Okoren, Marjan Landeker, Anže Sili in Andraž Palandačič so v terminatorskem stilu opravili s svojimi nasprotniki, saj je le Alešu Vojvodi v dvoboju proti Anžetu Siliju uspelo osvojiti več kot pet iger v celotnem dvoboju. Preberi več TUKAJ.

V igri samo še Blaž Rola in Diana Nakič

Ljubljana, 26.05.2010

V Kamniku in Velenju se igrata dve mednarodni teniški prvenstvi, obe z denarnim skladom 10.000 ameriških dolarjev, na obeh pa so se slovenske vrste povsem razredčile, tako da imamo v drugem krogu samo še po enega predstavnika. V prvem krogu ITF Futures tekmovanja v Kamniku je Blaž Rola s 63 62 premagal četrtega nosilca Avstralca Jamesa Lemkeja, Martin Rmuš, Tomislav Ternar, Tilen Žitnik in Nik Razboršek pa so bolj ali manj gladko izgubili. V Velenju, kjer igrajo dekleta, se Diana Nakič pred domačim občinstvom očitno odlično počuti, saj je zanesljivo zmagala tudi drugič, tokrat je s 63 63 premagala Slovakinjo Vajdovo. Druga Slovenka Nika Kovač se je odlično upirala četrti nosilki Italijanki Clerico, a morala pri zaostanku 64 67 30 dvoboj zaradi poškodbe predati. Prebei več TUKAJ.

Hercogova zanesljivo tudi preko druge ovire

Ljubljana, 26.05.2010

Polona Hercog je na odprtem prvenstvu Francije v drugem krogu po slabi uri igranja s 61 62 premagala 24. nosilko turnirja Čehinjo Lucie Safarovo. Polonina nasprotnica v tretjem krogu bo 14. nosilka Italijanka Flavia Penetta. Jutri bosta v drugem krogu nastopila tudi oba naša moška predstavnika in sicer oba ob 11. uri: Blaž Kavčič bo proti šestemu nosilcu Američanu Andyju Roddicku zaigral na stadionu Suzanne Lenglen, Grega Žemlja pa proti Rusu Teimurazu Gabashviliji na igrišču številka 17. Preberi več TUKAJ.

Vič Open in Žigonov memorial

Ljubljana, 26.05.2010

Teniška sekcija Partizan Vič o rganizira v dneh od 04.06. do 06.06.2010 na svojih igriščih tekmovanje v tenisu za veterane, in sicer XXV. Vič open, za moške, starosti 35+, in XXXIII. Žigonov memorial, za moške starosti 45+. Tekmovanje je v koledarju teniškega društva veteranov Slovenije. Prijave so na telefon: 041/594-468 ali jaso.pogacnik@gmail.com do četrtka 03.06.2010 do 12:00. Pričetek tekmovanja bo v petek 04.06.2010 ob 15:00. Preberi več TUKAJ.

Presenečenja na ITF turnirju v Velenju že za uvod

Ljubljana, 26.05.2010

Na 10.000 dolarskem ITF tekmovanju v Velenju je v prvem krogu prišlo do kar nekaj presenečenj. Naša Nika Kovač, ki sploh še ni uvrščena na jakostno lestvico WTA, je s 64 16 75 premagala Čehinjo Kramperovo, ki je na 616. mestu omenjene lestvice. Presenetila je tudi Jasmina Kajtazovič, ki sedaj nastopa pod zastavo Bosne in Hercegovine, saj je s 26 76 75 premagala prvo nosilko Hrvatico Niko Ožegovič. Od naših igralk se je poleg Nike Kovač v drugi krog uvrstila samo še Diana Nakič, ki je kot osma nosilka zanesljivo s 64 63 premagala madžarsko igralko Miko. Preber več TUKAJ.

Kavčič in Žemlja znova pišeta zgodovino

Ljubljana, 26.05.2010

Na odprtem prvenstvu Francije sta Grega Žemlja in Blaž Kavčič premagala svoja nasprotnika Argentinca Juana Monaca oziroma Eduarda Schwanka in se s tem kot prva Slovenca uvrstila v drugi krog kakšnega od tekmovanj za veliki slam. Resnici na ljubo je treba priznati, da je kot prvemu po senzacionalni zmagi s 76 36 75 63 nad 26. nosilcem Monacom to uspelo Gregi, Blaž pa je le dobro uro za njim ugnal Schwanka, ki se je pri rezultatu 36 63 75 40 predal . V drugem krogu se bo Žemlja pomeril z Rusom Gabashvilijem, Kavčič pa z Američanom Rodickom, v primeru zmage obe, pa se bosta naša igralca v tretjem krogu pomerila med seboj. nastopila je tudi Katarina Srebotnik, ki pa ni bila kos Čehinji Klari Zakopalovi, izgubila je s 76 46 62. Preberi več TUKAJ.

Na Bergantu polfinale Štorove in zmaga dvojice Pislak/Rejc

Ljubljana, 25.05.2010

Pred dnevi se je na igriščih teniškega kluba Branik Maribor končalo mednarodno prvenstvo za fante in dekleta do 14 in 16 let. Med posamezniki oziroma posameznicami je od slovenskih igralcev najboljši rezultat dosegla Jasmina Štor, ki se je uvrstila v polfinale do 16 let, pri dvojicah pa sta Manaca Pislak in Simona Rejc slavili v konkurenci dvojic do 14 let. Preberi več TUKAJ.

V Kamniku brez Aljaža Bedeneta

Ljubljana, 25.05.2010

V organizaciji teniškega kluba Kamnik v Kamniku poteka mednarodni teniški turnir iz serije Futures, ki ima nagradni sklad 10.000 ameriških dolarjev. Pozno popoldne, le uro pred nastopom, je moral udeležbo zaradi poškodbe zapestja odpovedati prvi nosilec Aljaž Bedene, a Slovenci imamo v ognju še nekaj želez. Jutri bodo nastopili vsi ostali naši igralci, ki so uvrščeni v glavni turnir (nikomur od naših se ni uspelo v glavni turnir uvrstiti iz kvalifikacij), in sicer Rola, Ternar, Kočevar Dešman, Žitnik, Razboršek in Rmuš. Kamničani so leta 2001 organizirali ATP challenger z nagradnim skladom 25.000 dolarjev, pred 50 leti pa je na igriščih Pod skalco potekal dvoboj med reprezentancama Slovenije in Grčije. Tekmovanje je otvoril župan mesta Kamnik gospod Tone Smolnikar. Preberi več TUKAJ.

Slovan zmagovalec druge moške lige skupina A

Ljubljana, 24.05.2010

Ekipa Slovana iz Ljubljane je v zadnjem krogu druge moške lige skupina A zanesljivo s 5/2 premagala gostujočo ekipo Rivala in osvojila prvo mesto. Rival je zasedel drugo mesto, tretji pa bodo v primeru zmage nad ekipo Krke z Otočca igralci TK Kamnika. Kamničani so si obstanek torej že zagotovili, odločajo pa o tem, kdo bo izpadel v tretjo ligo - v primeru poraza Kamničanov proti Krki, bi izpadel Benč šport iz Ljubljane, v primeru zmage Kamničanov, pa bo izpadla ekipa Krke.... TUKAJ.

Kolarjeva v Italiji zmagovalka v konkurenci dvojic

Ljubljana, 24.05.2010

Nastja Kolar in Slovakinja Chantal Skamlova sta zmagovalki mednarodnega mladinskega prvenstva v Italiji, ki je bil najvišje A kategorije. V finalu sta gladko s 63 63 premagali rusko-nemško navezo Buchina/Friedsam. Nastja je v posamični konkurenci izgubila v četrtfinalu. Preberi več TUKAJ.

Hercogova ekspresno v drugi krog

Ljubljana, 24.05.2010

Polona Hercog je v prvem krogu odprtega prvenstva Francije s 63 60 premagala Japonko Misaki Doi. Dvoboj je trajal le nekaj več kot uro, japonska igralka, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, pa ni imela pravih možnosti za uspeh. V drugem krogu se bo Polona pomerila s Čehinjo Lucie Safarovo. Preberi več TUKAJ.

Brez novih ATP točk za naše na ITF turnirju v Brčkem

Ljubljana, 21.05.2010

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju iz serije Futures, ki se igra v Brčkem, so vsi štirje naši igralci izgubili v prvem krogu glavnega turnirja in ostali brez točk za ATP lestvico. Mike Urbanija je s 61 63 izgubil proti Nizozemcu Niestenu, Sašo Bende s 63 63 proti Avstrijcu Linzerju, Tom Kočevar Dešma s 61 62 proti Hrvatu Antoniu Sančiču, poročali pa smo že o poškodbi in predaji Andraža Bedeneta v dvoboju proti Mirzi Bašiču. Andraževa poškodba je tako huda, da je moral odpovedati tudi kvalifikacijski nastop na ITF Futures tekmovanju v Kamniku. Kvalifikacije se začenjajo jutri ob 11. uri in sicer na igriščih TK Kamnik in TK Duplica. V četrtfinalu ITF Futures tekmovanja v Italiji je Janez Semrajc s 62 63 izgubil proti Avstrijcu Agerju, a s solidnimi predstavami napovedal boljše čase. Ne pozabimo, da se je Janez dolgo časa mučil z boleznijo in poškodbami...Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja v glavnem turnirju Roland Garrosa!

Ljubljana, 21.05.2010

Grega žemlja je v finalu kvalifikacij odprtega prvenstva Francije z 26 75 62 premagal Španca Santiaga Venturo in se uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v prvem krogu pomeril s 25. nosilcem Argentincem Juanom Monacom. V glavnem turnirju je tudi Blaž Kavčič, vanj se je zaradi dobre uvrstitve na ATP lestvici uvrstil neposredno, ki se bo v prvem krogu pomeril s še enim Argentincem in sicer Eduardom Schwankom. Tudi pri dekletih bomo imeli v glavnem turnirju dve igralki - Katarina Srebotnik se bo v prvem krogu pomerila s staro znanko Čehinjo Klaro Zakopalovo, Polona Hercog pa z Japonko Miskai Doi. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič v polfinalu izgubila, v Velenju jutri začetek

Ljubljana, 21.05.2010

Tadeja Majerič, ki je bila prva nosilka, je v polfinalu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Moskvi s 63 64 izgubila proti domači igralki Nataliji Ryzhonkovy. Sklonjene glave je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v ZDA igrišče zapuščala tudi Petra Rampre, ki je v drugem krogu kot prva nosilka s 57 64 76 izgubila proti Američanki McPhillips. Jutri se začenjajo kvalifikacije 10.000 dolarskega ITF turnirja v Velenju, v žrebu pa je tudi 10 Slovenk. Prvi dvoboji se na igriščih Ob jezeru začenjajo jutri ob 10. uri. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar med posameznicami poražena, a v finalu dvojic

Ljubljana, 21.05.2010

Nastja Kolar je na močnem ITF turnirju ranga A v Milanu v četrtfinalu morala priznati premoč prvi nosilki in trenutno drugouvrščeni na mladinski svetovni ITF teniški lestvici Monici Puig, ki je bila boljša z rezultatom 46 in 67.Vendar pa se Nastja od turnirja še ni povsem poslovila in se je skupaj s Slovakinjo Skamlovo uvrstila v finale dvojic, kjer bosta poskušali ponoviti rezultat iz Santa Croce in ponovno zmagati.Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja preko Španca Alcaida v finale kvalifikacij

Ljubljana, 20.05.2010

Grega Žemlja je v drugem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Francije z dvakrat 64 premagal neugodnega Španaca Gillerma Alcaida. V finalu kvalifikacij se bo Grega pomeril s še enim Špancem in sicer s Santiagom Venturo. Danes je bil uspešen dan tudi za Tadej Majerič in Nastjo Kolar. Prva se je po zmagi nad Rusinjo Yakovlevo s 76 36 61 uvrstila v četrtfinale 25.000 dolarskega ITF turnirja v Moskvi, druga pa po zmagi nad Američanko Goldfeld s 62 75 prav tako v četrtfinale velikega ITF mladinskega turnirja v Milanu. Tam jo čaka prva nosilka Portoričanka Monica Puig. TUKAJ.

Tretja teniška olimpijada v okviru dneva slovenskega tenisa

Ljubljana, 20.05.2010

Na igriščih teniškega kluba Svoboda Ljubljana bo v soboto 22.5.2010 poteka velika tekmovalno-rekreacijska prireditev, ki jo organizira Teniška zveza Slovenije in ki nosi ime "Dan slovenskega tenisa". Na ta dan se bodo pomerili otroci od 8 do 11 let, teniški rekreativci v konkurenci dvojic, igralci tenisa na mivki, ena od prireditev pa bo tudi tretja teniška olimpijada. Preberi vse o dnevu slovenskega tenisa oziroma teniški olimpijadi TUKAJ.

Dan slovenskega tenisa 2010

Ljubljana, 20.05.2010

V soboto 22.5.2010 bo na igriščih TK Svoboda v Ljubljani potekal dan slovenskega tenisa. Otroci v starosti 8-11 let se bodo pomerili v kategorijah: mini tenis (letnik 2001 in ml.), midi tenis (zimska pravila, letnik 2000 in ml.), tenis do 11 let (letnik 1999 in ml.), teniška olimpijada (skupinsko tekmovanje najmlajših). Igranje je možno samo v eni kategoriji. Pripravili smo tudi tekmovanje za starejše rekreativce po sistemu naključnih dvojic in turnir v tenisu na mivki. Za turnir rekreativnih igralcev in tenisa na mivki bomo prijave zbirali na dan tekmovanja do 14.00 ure. Preberi več TUKAJ.

Semrajc vse boljši, štirje naši v glavnem delu turnirja v Brčkem

Ljubljana, 19.05.2010

Janez Semrajc se po dolgotrajni bolezni očitno vrača na "stara pota" (beri: v dobro formo). Na 15.000 dolarskem ITF turnirju iz serije Futures v italijanski Parmi se je po zmagi nad Japoncem Eharo s 76 61 uvrstil v četrtfinale, kjer se bo pomeril z Avstrijcem Agerjem. Zelo dobro so se naši igralci odrezali na 10.000 dolarskem ITF Futures turnirju v Brčkem, saj so se Sašo Bende, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman iz kvalifikacij uvrstili v glavni turnir. V njem je že nastopil Andraž Bedene, a moral že v prvem krogu predati dvoboj domačemu igralcu Mirzi Bašiču. Preberi več TUKAJ.

Svoljšak in Grobiša najboljša na ITF prvenstvu v Novem Sadu

Ljubljana, 19.05.2010

Na mednarodnem veteranskem prvenstvu v Novem Sadu sta nastopila dva slovenska predstavnika in oba v svoji starostni kategoriji tudi zmagala. Sašo Svoljšak je v finalu kategorije +50 s 62 62 premagal Srba Darka Strižaka, Marjan Grobiša pa v finalu kategorije +45 s 64 61 Italijana Massima Magrisa. TUKAJ.

Konec za Polono in Mašo v Varšavi in Parizu

Ljubljana, 19.05.2010

Polona Hercog je na WTA turnirju v Varšavi sicer dobro namučila prvo nosilko in tretjo igralko sveta Danko Caroline Wozniacki, a na koncu le morala priznati premoč svoje nasprotnice - Danka je zmagala z 26 63 64. Danes je v prvem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Francije nastopila tudi Maša Zec Peškirič, a na žalost s 75 61 izgubila proti Francozinji Nathalie Piquion. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar nadaljuje z odličnimi predstavami v Italiji

Ljubljana, 19.05.2010

Nastja Kolar uspešno nadaljuje svoje nastope na ITF mladinskih tekmovanjih v Italiji. Na enem od največjih in najpomembnejših turnirjev najvišjega ranga A Trofeo Bonfiglio v Milanu se je po dveh zmagah nad Italijanko Chiaro Mendo s 61 64 in nad Belorusinjo Polino Pehkovo s 62 63 kot peta nosilka turnirja posameznic že uvrstila v tretji krog. Nastja je dve zmagi dosegla tudi v konkurenci dvojic, kjer se je skupaj s Slovakinjo Skamlovo že uvrstila v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.

Veterani so na Otočcu igrali za pokal Sun Mix

Otočec, 19.05.2010

Minuli vikend je teniški klub Krtka Otočec pod okriljem TZS na igriščih ŠRC Otočec organiziral 1. odprto veteransko prvenstvo "SUN MIX 2010". Prvenstva se je udeležilo 44 tekmovalcev iz cele Slovenije, od tega devet predstavnic nežnejšega spola. Turnir je vodil vrhovni sodnik g. Igor Rakun, tekmovanje pa je potekalo po sistemu Round Robin. V soboto so bile odigrane razvrstitvene tekme, v nedeljo pa so potekali polfinalni in finalni obračuni. Preberi več TUKAJ.

Polona brez težav v drugi krog, tam jo čaka Wozniacki

Ljubljana, 19.05.2010

Na WTA turnirju z nagradnim skladom 600.000 ameriških dolarjev je naša Polona Hercog v prvem krogu glavnega turnirja s 62 63 premagala Nemko Angelique Kerber, v drugem krogu pa se bo pomerila s prvo nosilko Danko Caroline Wozniacki. V glavnem turnirju je kot srečna poraženka kvalifikacij zaigrala tudi Andreja Klepač, a v prvem krogu s 63 61 izgubila proti Čehinji Barbori Zahlavovi. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja z zmago začel kvalifikacije v Parizu

Ljubljana, 18.05.2010

Grega Žemlja je v prvem krogu kvalifikacij drugega turnirja za Grand Slam (prvi je bil v Avstraliji) v Parizu s 67 64 62 premagal Belorusa Uladzimira Ignatika, njegov nasprotnik v drugem krogu pa bo Španec Guillermo Alcaide. Jutri bo v kvalifikacijah nastopila tudi Maša Zec Peškirič, njena prva nasprotnica pa je Francozinja Nathalie Piquion. Preberi več TUKAJ.

Nastja Kolar na 5. mestu ITF lestvice

Ljubljana, 18.05.2010

Z dvema zmagama pretekli vikend na ITF turnirju 1.kategorije v italijanskem Santa Croce, kjer je zmagala tako med posameznicami kot v igrah dvojic, se je Nastja Kolar povzpela na 5.mesto svetovne mladinske teniške lestvice ITF do 18 let, kar je za petnajstletno tekmovalko doslej najvišja uvrstitev. Nastja je od septembra lani odigrala devet mladinskih turnirjev, od tega je kar petkrat zmagala (Novi Sad, Pančevo, Umag, Salsamaggiore in Santa Croce ) in bila enkrat v polfinalu, in sicer na Orange Bowl turnirju. Do konca leta ima namen nastopiti še na vseh mladinskih Grand Slam turnirjih ter mogoče še na Orange Bowl ter si ob koncu leta zagotoviti čim višje mesto na mladinski ITF lestvici, saj bo na ta način za sezono 2011 prejela kar nekaj vabil na nastope na profesionalnih turnirjih za lestvico WTA, ki jih najboljšim desetim mladinkam ob koncu sezone podeljuje mednarodna teniška organizacija. Trener Kolarjeve Matjaž Pogačnik načrtuje nastope na profesionalnih turnirjih takoj po končanem mladinskem Wimbledonu, še vedno pa bo za Kolarjevo veljala tudi številčna omejitev nastopov v članski kategoriji, saj mednarodna teniška organizacija tako mladim tekmovalkam dovoli le določeno število teh nastopov. Kljub tej omejitvi so vsi v njenem štabu prepričani, da bo kmalu krojila tudi vrh WTA lestvice. Direktor kluba AS Litija, ki tudi finančno podpira Kolarjevo, Andrej Poglajen je izjavil: »Veseli smo, da Nastja lepo napreduje in užitek jo je gledati na treningu. Malo nas žalosti, da je praktično nemogoče pritegniti sponzorje, saj gre resnično za eno najbolj perspektivnih mladih teniških igralk oz. celo športnic v Sloveniji in bi z nekaj dodatne pomoči le še hitreje prišli do zastavljenega cilja.« Zastavljeni cilj je jasen – priti v sam svetovni teniški vrh. In Nastja je na dobri poti, da uresniči svoje sanje. TUKAJ.

Maks Tekavec zmagal na mednarodnem turnirju v Mariboru

Maribor, 17.05.2010

V organizaciji Železničarskega teniškega kluba Maribor je minuli teden potekalo mednarodno tekmovanje za fante in dekleta do 14 in 16 let. Najboljši rezultat je v konkurenci fantov do 14 let dosegel Maks Tekavec, ki je osvojil prvo mesto, z uvrstitvijo v polfinale pa se je izkazal tudi Rok Križaj. V finalu je Maks s 64 63 premagal prvega nosilca in sedmega igralca Evrope Angleža Petra Ashleya. V ostalih kategorijah so se v posamični konkurenci naši uvrstili v najboljšem primeru v četrtfinale, v konkurenci dvojic do 14 let pa sta lep uspeh dosegli Lara Kralj in Sara Palčič, ki sta osvojili prvo mesto.Ta teden se že začenja nov mednarodni turnir v Mariboru in sicer na Braniku. Preberi več TUKAJ.

Dež moti ligaško tekmovanje

Ljubljana, 16.05.2010

Prejšnji teden se je začelo ligaško tekmovanje v drugi in tretji moški ligi ter ligi do 12 let. Druga in tretja moška liga potekata v dveh skupinah, liga do 12 let pa v treh. V drugi ligi skupina A je ljubljanski Slovan dosegel dve zanesljivi zmagi, Kamničane je premagal s 5/2, ekipo Medvod pa s 6/1, in napovedal naskok na prvo mesto, medtem ko je situacija v drugi moški ligi skupina B precej bolj nejasna, saj so ekipe odigrale samo po eno tekmo. V tretji ligi sta v skupini A po dve zmagi dosegli ekipi Gorice in Max cluba Ljubljana, v skupini B pa ekipi Brežic in Topolščice. Preberi vse o ligaških rezultatih v modrem okvirčku na levi z imenom Lige/2010. TUKAJ.

Hrvatica Ajla Tomljanovič uspešnejša od Maše

Ljubljana, 16.05.2010

V četrtfinalu 50.000 dolarskega ITF turnirja v Pragi je 17-letna hrvaška igralka Ajla Tomljanovič s 76 62 premagala našo Mašo Zec Peškirič, ki pa je skupaj z Rusinjo Lykino slavila v konkurenci dvojic. S 63 64 sta v finalu premagali češki par Cetkovska/Hrdinova. Preberi več TUKAJ.

Mednarodni ženski turnir in turnir za rekreativce v Velenju

Ljubljana, 15.05.2010

V organizaciji Šaleškega teniškega kluba iz Velenja se bodo v soboto 22.5.2010 začele kvalifikacije mednarodnega turnirja za ženske, ki ima nagradni sklad 10.000 ameriških dolarjev. V glavnem turnirju bo kot edina od neposredno uvrščenih Slovenk zaigrala domačinka Diana Nakič, ki zadnja leta študira v ZDA, nekaj pa jih bo v glavnem turnirju zaigralo s statusom povabljenk (wild card). Domači organizatorji bodo vzporedno z mednarodnim turnirjem organizirali kar nekaj drugih dogodkov, omenimo pa naj samo teniški turnir za rekreativce (neregistrirani igralci) Wilson Open, ki bo potekal od 20. do 24.5.2010 v absolutni starostni konkurenci in konkurenci +45 let. Prijave so možne do srede 19.5.2010 do 18. ure, in sicer na 041 500380 ali na 041 649556. Preberi več o mednarodnem turnirju TUKAJ.

Maša zaman čakala na četrtfinalni dvoboj

Ljubljana, 14.05.2010

V Pragi, kjer poteka ženski 50.000 dolarski ITF turnir, je danes ves dan deževalo, tako da se je vodstvo tekmovanja odločilo, da odigra samo dvoboje v konkurenci dvojic in to v teniški dvorani. Mašo Zec Peškirič tako jutri čaka dvojni program, in sicer četrfinale in polfinale posamezno (če zmaga četrfinlani dvoboj, seveda). Je pa Maša skupaj z Rusinjo Lykino danes nastopila v polfinalu dvojic in s 64 62 premagala nemško-ameriški par Klaschka/Zalameda. V finalu se bosta "naši" pomerili z domačo navezo Cetkovska/Hrdinova. Preberi več TUKAJ.

Schukin premagal Kavčiča v četrtfinalu Zagreba

Ljubljana, 14.05.2010

Kazahstanec Yuri Schukin je v četrtifnalu ATP tekmovanja iz serije challenger, ki se igra v Zagrebu in ima nagradni sklad 50.000 ameriških dolarjev, s 67 63 75 premagal našega Blaža Kavčiča. Blaž je z uvrstitvijo v četrtfinale osvojil 15 točk za ATP lestvico posameznikov. Preberi več TUKAJ.

Kavčič v četrtfinalu, Žemlja izgubil

Ljubljana, 13.05.2010

Na zagrebškem ATP challenger turnirju, ki ima nagradni sklad 50.000 USD, je Blaž Kavčič v drugem krogu s 63 62 premagal Avstralca Matthewa Ebdena, Grega Žemlja pa je s 67 62 76 izgubil proti Argentincu Gastonu Gaudiu, pred leti top 10 igralcu in zmagovalcu odprtega prvenstva Francije. Blaž se bo v četrtfinalu pomeril s Kazahstancem Yurijem Schukinom, dvoboj pa do jutri ne pred 13.30. Preberi več TUKAJ.

Maša in Petra v prvem krogu zmagali

Ljubaljana, 12.05.2010

Maša Zec Peškirič in Petra Rampre igrata na 50.000 dolarskih ITF turnirjih na Češkem oziroma ZDA. Maša je v prvem krogu tekmovanja v Pragi z 62 61 premagala domačo igralko Terezo Jankovsko, Petra pa na tekmovanju v ameriškem mestu Raleigh s 57 63 76 Američanko Nicole Gobbs. Ta teden na ITF turnirjih igra tudi Dalila Jakupovič in sicer na 25.000 dolarskem tekmovanju v Indoneziji. Rezultata njenega dvoboja proti Kitajki He do zaključka redakcije še nismo prejeli. Preberi več TUKAJ.

Poraza Role in Puca že v prvem krogu

Ljubljana, 12.05.2010

Blaž Rola in Borut Puc sta nastopila na ITF Futures tekmovanjih v Bosni in Hercegovini oziroma ZDA i oba izgubila v prvem krogu. Rolo je z 26 64 62 premagal četrti nosilec Srb Ivan Bjelica, Puca, ki je bil sedmi nosilec, pa s 76 64 Američan Denis Kudla. Danes je na ATP Challenger tekmovanju v Zagrebu nastopil tudi Grega Žemlja, ki pa je dvoboj drugega kroga proti Argentincu Gaudiu prekinil pri vodstvu 6/5. Preberi več TUKAJ.

Tekmovanje od 8 do 11 let pri Hariju v Strunjanu

Ljubljana, 12.05.2010

Minuli konec tedna je v Strunjanu potekalo tekmovanje za dečke in deklice od 8 do 11 let. Najuspešnejša udeleženca sta bila Samuel Pate in Živa Falkner, ki sta zmagala tako v konkurenci mini tenis kot tudi v konkurenci midi tenis.Zmagovalci so postali tudi: Rok Komac, Lara Betocchi, Jan Vehovec in Kristina Novak. Preberi več TUKAJ.

Kavčič in Žemlja zanesljivo preko prve ovire v Zagrebu

Ljubljana, 10.05.2010

Blaž Kavčič in Grega Žemlja nastopata na ATP Challenger tekmovanju v v Zagrebu. Oba sta v prvem krogu dosegla hitri in zanesljivi zmagi, Blaž je s 62 61 premagal Nemca Begemanna, Grega pa z enakim razultatom Francoza Desnieres de Vegyja. V kvalifikacijah ATP challengerja v ZDA je nastopil tudi Luka Gregorc, a kot prvi nosilec že v prvem krogu izgubil proti Garangangi iz Zimbabveja. Preberi več TUKAJ.

Bartolijeva izločila Polono Hercog

Ljubljana, 10.05.2010

V prvem krogu WTA tekmovanja v Madridu, tekmovanje ima nagradni sklad 3,5 mio evrov, je Francozinja Marion Bartoli s 36 64 64 premagala našo Polono Hercog. Na tekmovanju v konkurenci dvojic nastopa tudi Katarina Srebotnik, ki se bo skupaj s Kveto Peschke v prvem krogu pomerila s parom Dulko/Penetta. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene v finalu Doboja izgubil

Ljubljana, 09.05.2010

Aljaž Bedene se je po polfinalni zmagi nad neugodnim Madžarom Kellnerjem s 64 63 v finalu ITF Futures tekmovanja v Doboju kot prvi nosilec pomeril z nepostavljneim Čehom Michalom Schmidom. Čeh, ki igra nek "svoj" tenis v tehničnem smislu, je na koncu slavil s 57 62 76. Zelo dobro sta se v Doboju v konkurenci dvojic odrezala tudi Blaž Rola in Martin Rmuš, saj sta osvojila drugo mesto. Preberi več TUKAJ.

Matej Leljak in Nina Nagode državna prvaka do 18 let

Rogaška, 09.05.2010

V Rogaški Slatini se je danes končalo državno prvenstvo do 18 let, na katerem sta slavila Matej Leljak in Nina Nagode. Leljak je v finalu s 75 63 premagal Jana Romiha, kolo pred tem pa v težko, treh nizih s 46 64 64, Domna Vertota. Nagodetova je za nasprotnico v finalu imela Mašo Marc in jo premagala s 63 75. Maši za uteho ostaja naslov v dvojicah, zmagala je skupaj s Tino Rupert, naslov pri fantih pa sta osvojila Ramšak in Beliš. Preberi več TUKAJ.

Jaka Brumen prvak zimske ljubljanske lige

Ljubljana, 09.05.2010

Danes se je v teniški dvorani Harmonija v Mengšu končalo zaključno tekmovanje zimske ljubljanske lige, na katerem so zaigrali po štirje najboljši iz obeh skupin po rednem delu. Končni zmagovalec je zanesljivo postal Jaka Brumen, ki v štirinajstih dvobojih ni izgubil niti enega niza. Danes je v velikem finalu s 62 75 premagal Tadeja Patriča, ki se še ni povsem rehabilitiral po operaciji kolena. V dvoboju za tretje mesto med Urošem Petričem in Miho Jerkom je nekoliko presenetljivo (glede na prikazano igro v četrtfinalu in polfinalu) s 46 62 10/5 slavil slednji. TUKAJ.

Kaja Mrgole boljša tudi od Sončke Jazbinšek

Rogaška, 07.05.2010

Na državnem prvenstvu za fante in dekleta do 18 let je Jeseničanka Kaja Mrgole pripravila še eno presenečenje, saj je po zmagi nad drugo nosilko Teo Palandačič v četrtfinalu premagala še osmo nosilko Sončko Jazbinšek. Ali bo Kaji v polfinalu proti četrto postavljeni Maši Marc še tretjič presenetiti? Pri fantih je presenečenje z zmago nad petim nosilem Tjašem Ramšakom pripravil Marko Juričič, od nepostavljenih igralcev pa je v četrtfinalu tudi Marko Novak. Prvi nosilec Matej Leljak zaenkrat ne igra prepričljivo, ampak odlika dobrih igralev je, da zmagujejo tudi s za njih "slabo" igro. Preberi več TUKAJ.

Bedene in Majerič v polfinalu, Gregorc ne

Ljubljana, 07.05.2010

Luka Gregorc je na ATP challenger tekmovanju v ZDA, ki ima nagradni sklad 50.000 USD, s 60 36 75 izgubil svoj četrtfinalni dvoboj proti Američanu Sweeneyu. V slovenskem četrtfinalnem obračunu na ITF Futures tekmovanju v Doboju med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo je s 57 64 62 slavil Aljaž, ki se bo v polfinalu pomeri z Madžarom Adamom Kellnerjem. V polfinale ITF turnirja v ukrajinskem Harkovu se je uvrstila tudi Tadeja Majerič, kv njem pa se bo pomerila z Rusinjo Natalijo Orlovo. Tadeja je vse tri dvoboje glavnega turnirja dobila v treh nizih... TUKAJ.

Državno prvenstvo do 18 let v Rogaški Slatini

Rogaška, 07.05.2010

V Rogaški Slatini poteka državno prvenstvo za fante in dekleta do 18 let. Tekmovanje moti dež, tako da so fantje včeraj prekinili nekatere dvoboje prvega kroga in jih bodo nadaljevali danes. Dekleta so imela več sreče, tako da so uspela odigrati že dve koli. Prišlo je že do prvih presenečenj - Kaja Mrgole je s 64 63 premagala drugo nosilko Teo Palandačič, Tina Rupert pa je s 36 62 61 odpravila peto nosilko Mileno Rmuš. Preberi več TUKAJ.

Gregorc, Bedene in Rola v četrtfinalu

Ljubljana, 07.05.2010

Luka Gregorc je na 50.000 dolarskem ATP challenger turnirju v ameriškem mestu Savannah v drugem krogu s 75 62 premagal petega nosilca Američana Michaela Yanija, v četrtfinalu pa se bo pomeril s četrtopostavljenim Američanom Ryanom Sweetingom. Zelo dobro igrajo naši igralci tudi na 10.000 dolarskem ITF Futures tekmovanju v Doboju, kjer sta se v četrtfinale uvrstila Aljaž Bedene in Blaž Rola (v četrtfinalu se bosta "udarila" med seboj), medtem ko je Tomislav Ternar v drugem krogu izgubil. Preberi več TUKAJ.

V soboto in nedeljo odločitev o prvaku ljubljanske zimske lige

Ljubljana, 06.05.2010

To soboto in nedeljo se bodo v teniški dvorani Harmonija v Mengšu ob 10.00 in 11.30 uri odigrali četrtfinalni dvoboji ljubljanske zimske rekreativne teniške lige. Po odpovedi zmagovalca rednega dela prve skupine Marjana Širclja se je v zaključni del uvrstil Miha Cerar, ki se bo pomeril z zmagovalcem druge skupine Jako Brumnom. Ostali četrtfinalni pari so Uroš Petrič Vs Miran Završnik, Miha Jerko Vs Jure Urankar in Tadej Petrič Vs Blaž Janhar. V soboto se bo odigral tudi polfinale, predvidoma ob 16. uri, finale in dvoboj za tretje mesto pa bo v nedeljo ob 16. TUKAJ.

Veterani Slovana na turnirju v Splitu

Ljubljana, 06.05.2010

V času od 30. aprila do 3. maja je bil v Splitu mednarodni veteranski turnir Split Open, ki je bil organiziran skupaj s proslavo v čast Svetog Duje - zaščitnika mesta Split. V sklopu tega turnirja so se med seboj pomerile tudi veteranske ekipe Sarajeva, Splita in Slovana. Igralo se je po sistemu 2 tekmi posamezno in 3 tekme dvojic. Ekipa Slovana je z rezultaom 4:1 premagala ekipo Sarajeva in z enakim rezultatom izgubila proti domačinom. Prvo mesto je na koncu osvojila ekipa Splita, Slovan pa je osvojil drugo mesto. Barve Slovana so zastopali: Dušan Ilovar (gost iz Novega mesta), Roman Jarc, Milan Klopčič, Matjaž Slak, Tomaž Malešič, Pavel Žerjav, Vili Ameršek in Andrej Jeras. TUKAJ.

Začetek poletne ljubljanske rekreativne lige že to soboto

Ljubljana, 06.05.2010

V poletno ljubljansko rekreativno ligo se je prijavilo točno 50 rekreativcev (46 fantov in štiri dekleta), ki so razdeljeni v štiri jakostne skupine (lige) v konkurenci fantov in, jasno, samo v eno ligo v konkurenci deklet. Včeraj je bil narejen žreb in razpored, tako da je vse nared za začetek. Prvi dvoboji bodo prav gotovo odigrani že to soboto in nedeljo, čeprav je zadnji rok za odigranje prvega kola naslednjo nedeljo. Teniški center Ljubljana ima poleg osmih zunanjih igrišč tudi tri pokrita igrišča, tako da bodo v primeru slabega vremena igralci svoje dvoboje lahko igrali tudi v balonu. Preberi več TUKAJ.

Kljub dobri igri poraz Polone in Katarine

Ljubljana, 05.05.2010

Naši igralki Polona Hercog in Katarina Srebotnik sta se od WTA tekmovanja v Rimu poslovili v drugem krogu. Polona je dobljenem prvem nizu proti Izraelki Shahar Peer v nadaljevanju izgubila (rezultat je bil 26 75 63), Katarina pa je bila z dvakrat 64 slabša od Rusinje Nadie Petrove. Polona in Katarina igrata tudi v konkurenci dvojic (Polona s Peerovo, Katarina s Kveto Peschke), kjer še nista izgubili.... Preberi več TUKAJ.

Tekmovalni bilten 2010/2 - liga

Ljubljana, 04.05.2010

Tekmovalno-registracijska komisija in delavci pisarne TZS so pripravili (in tudi po e-pošti poslali vsem klubom) drugi tekmovalni bilten v letošnjem letu. V njem lahko preberete vse o letošnjem ligaškem tekmovanju v drugi in tretji ligi za člane, prvi in drugi ligi za članice ter ligi do 12 let. Preberi več TUKAJ.

Kavčič ni bil kos Andreevu, Gregorc v drugi krog

Ljubljana, 04.05.2010

V prvem krogu ATP Tour tekmovanja v Beogradu je Rus Andreev s 63 62 premagal našega Blaža Kavčiča. Izgubil je tudi Grega Žemlja, v drugem krogu kvalifikacij ATP Tour tekmovanja v Nemčiji ga je v treh nizih s 64 16 64 premagal Nemec Kas. Več sreče je imel Luka Gregorc, ki je v prvem krogu ATP challengerja v ZDA s 36 75 63 premagal Američana Borvanova. Preberi več TUKAJ.

Hercog in Srebotnik zmagoviti v Rimu

Ljubljana, 03.05.2010

Po odličnem nastopu Katarine Srebotnik na pokalu federacij proti reprezentanci Japonske je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo Katarina dosegla zmago tudi na WTA turnirjih. To se je zgodilo danes na WTA tekmovanju v Rimu, ki ima nagradni sklad 2 milijona dolarjev. V prvem krogu je s 67 75 63 premagala Američanko Varvaro Lepchenko, v drugem krogu pa se bo pomerila z Rusinjo Nadio Petrovo. V drugem krogu je po zmagi s 63 63 nad Madžarko Greto Arn tudi Polona Hercog. Preberi več TUKAJ.

Maks Tekavec osvojil turnir v Splitu

Ljubljana, 03.05.2010

Na mednarodni sceni slovenski reprezentant do 14 let Maks Tekavec nadaljuje s sijajnimi igrami. Po zmagi v Vinkovcih, drugem mestu v Zagrebu, je Maks osvojil še TE turnir v Splitu ( Salona open). V finalu je bil prepričljivo boljši do Češkega igralca Krsteva ( 61, 60). Preberi več TUKAJ.

Veteranska reprezentanca izgubila povratno srečanje

Ljubljana, 03.05.2010

Tudi 2. tradicionalno srečanje teniških veteranov Slovenije in hrvaške Istre, ki ga je organiziral TK Otočec pod pokroviteljstvom TZS in Terme Otočec zadnjo aprilsko soboto, so dobili gostje z rezultatom 4/6. Kljub porazu pa so tako slovenski reprezentantje kot gostje iz hrvaške Istre domov odšli prijetno presenečeni in nadvse zadovoljni z lepo urejenim športnimi objekti in napravami, vljudnostjo osebja in maksimalnim gostoljubjem.Domačini so se zares izkazali. Manjkal je samo rezultat, pa tudi ta bo prišel. Že v naprej napovedano gostovanje slovenske reprezentance na 3. tovrstnem srečanju na Brionih v mesecu oktobru 2010 bo priložnost za ugodnejši rezultat. Že sam rezultat nakazuje izenačenost ekip. V opravičilo za poraz slovenskih reprezentatov pa je potrebno pošteno priznati, da so reprezentantje Istre boljši, višje kotirajo na mednarodnih lestvicah za veterane, na vse zadnje pa imajo zelo izenačeno reprezentanco. Selektor slovenskih reprezentantov Sašo Svoljšak in njegov namestnik Franci Hrovat sta tako pred težko nalogo.Rezultati:Posamični dvoboji:+35 A. BRADAČ: D. CERNEHA 6/1, 6/1+40 S. PETKOVŠEK : P. BAČIČ 1/6, 4/6+45 I. BELIŠ : D. BRENKO 6/1, 6/1+50 G. NEMARNIK : A. JANKO 2/6, 6/4, 2/10 +55 I. RAKUN : Č. MILEVOJ 2/6, 3/6+60 D. ILOVAR : R. ORLIČ 2/6, 2/6+65 B. ANDREJAŠIČ : V. KRIŽMAN 6/0, 6/1 Dvojice:Bradač/ Petkovšek : Cerneha/ Bačič 4/6, 6/4, 9/11Beliš/ Nemarnik : Janko/Brenko 3/6, 6/4, 10/4Rakun/Ilovar : Orlič/Miletič 6/4,6/7, 5/10 TUKAJ.

Ljubljanska teniška liga - prijave še do jutri

Ljubljana, 03.05.2010

V poletno ljubljansko rekreativno teniško ligo se je pri moških do sedaj na tekmovanje prijavilo 39 igralcev, pri ženskah pa štiri. Prijav za ligaško tekmovanje dvojic in ekip praktično ni bilo, zato teh dveh ligaških tekmovanj ne bomo organizirali. Moški so razdeljeni v tri kvalitetne razrede oziroma lige, katerih sestava pa se lahko še spremeni, saj še nismo opravili razgovora z vsemi igralci, o katerih kvaliteti nimamo dovolj informacij, pa tudi kakšna pozna prijava bo še prišla. Zato žreb, ki bo določil, kdo bo s kom igral prvo kolo, drugo kolo, itd. prestavljamo na sredo 5.5.2010, objavili pa ga bomo na spletni strani TZS in ga vsem sodelujočim poslali po e-pošti. Pri ženskah je stvar kljub samo štirim prijavam jasna – tekmovanje BO organizirano, igrali pa bomo dvokrožno. Preberi več TUKAJ.

Gregorc uspešen v kvalifikacijah ATP challengerja v ZDA

Ljubljana, 02.05.2010

Luka Gregorc je v kvalifikacijah 50.000 USD ATP Challenger turnirja v ameriškem mestu Savannah dvakrat zmagal in se s tem uvrstil v glavni turnir, kjer se bo v prvem krogu pomeril s še enim kvalifikantom in sicer Američanom Romanom Borvanovom. Turnir se igra na "ameriškem" zelenem pesku. Pred pomembnim nastopom sta tudi Grega Žemlja in Blaž Kavčič - prvi igra v kvalifikacijah ATP Tour tekmovanja v Nemčiji, drugi pa v glavnem turnirju podobnega tekmovanja v Srbiji. Blažev prvi nasprotnik je Rus Andreev, dvoboj bo na sporedu jutri ob 14.00 uri. Preberi več TUKAJ.

Maša Zec Peškirič druga v Franciji

Ljubljana, 02.05.2010

Maša Zec Peškirič je v finalu velikega ITF turnirja v Franciji, ki je imel nagradni sklad 100.000 USD, izgubila proti Estonki Kaji Kanepi z rezultatom 63 62. Maša je kljub porazu v finalu z doseženim razultatom v Franciji prav gotovo lahko zadovoljna, saj je premagala vrsto igralk, ki so na jakostni lestvici WTA uvrščene precej pred njo. Preberi već TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.