prijava_e
Novice : Arhiv novic 2010 : Avgust 2010

Arhiv novic - avgust 2010

Naše igralke in igralci dokaj uspešno začeli na članskih turnirjih v tujini

Ljubljana, 31.08.2010

Poleg Blaža Kavčiča, ki je zmagal v prvem kolu chalengerja v Comu in bo v drugem kolu igral proti Italijanu Gianluci NASI, ki je izločil Thomasa MUSTRA, je pri fantih z zmago začel turnir v Osijeku Borut PUC, ki je izločil 4. nosilca Ivana BIJELICO iz Srbije 46 76 63. Andraž BEDENE v Welsu ni uspel premagati domačina Filipa LANGA. Končni rezultat je bil 63 63 v korist Avstrijca. Martin RMUŠ v Trstu ni nastopil.Na turnirjih deklet sta v Osijeku nastopili Anja PRISLAN, ki se je v glavni trunir uvrstila kot srečna poraženka, vendar je bila tudi tu njena nasprotnica Slovakinja Katarina MARACKOVA boljša 76(8) 62. Polona REBERŠAK, ki je v Osijeku 7. nosilka je bila v izjemno izenačenem srečanju boljša od Čehinje Petre KREJSOVE 67(7) 64 76(4). Suvereno je turnir v Italiji začela tudi Dalila JAKUPOVIČ, ki je v prvem kolu brez izgubljenega niza odpravila domačinko Marto BERTOLASO 60 60. TUKAJ.

Blaž Kavčič preskočil prvo oviro v Italiji

Ljubljana, 31.08.2010

Blaž KAVČIČ je nastope na Chalengerju v Italijanskem Comu z nagradnim skladom 30.000 $ + H, ki se igra na pesku, začel z zmago. V prvem kolu je premagal 6. nosilca, Španca Alberta RAMOS-VINOLAS, ki na ATP lestvici zaseda 119. mesto. Uspeh je toliko večji, ker je Španec specialist za peščena igrišča in je pred dvema tednoma dobil turnir na pesku v Španiji, medtem ko je Blaž zadnja turnirja odigral na trdi podlagi. Nasprotnika Blaž še čaka, kaj lahko pa se zgodi, da bo to teniška legenda, nekdanji specialist za peščena igrišča, 42 letni Thomas MUSTER, ki se je junija letos in v začetku avgusta ponovno vrnil v teniški cirkus na dveh challengerjih, vendar obakrat igubil v prvem kolu. Morda mu bo tokrat uspelo premagati italijanskega kvalifikanta Gianluca NASO, ki se j v glavni turnir uvrstil preko kvalifikacij. Blaž ima vsekakor lepo priložnost, da na tem turnirju doseže nov viden rezultat. TUKAJ.

Začela se je tudi liga do 14 let

Ljubljana, 31.08.2010

Začela se je tudi liga do 14 let v obeh konkurencah. V konkurenci deklet nastopa 11, v konkurenci fantov pa 13 ekip. Tekme se bodo odigrale v tem tednu, play-off, v katerega se uvrstita po dve najboljši ekipi iz vsake skupine, pa se bo odigral 21 in 22.9.2010. Prva srečanja je oviral dež, tako da jih je bilo odigranih le nekaj, rezultate pa najdete v preglednicah pod rubriko zadnji objavljeni dokumenti. Preglednice vsebujejo tudi dodatne/nadomestne termine za tekme, ki v ponedeljek niso bile odigrane. TUKAJ.

Polona Hercog ni izkoristila priložnosti

Ljubljana, 30.08.2010

Polona Hercog ni izkoristila ugodnega žreba na zadnjem turnirju za grand slam v New Yorku. Izgubila je s predstavnico Luxemburga, Mandy MINELLA, 186. igralko lestvice WTA, ki se je letos prvič uvrstila v glavni žreb katerega izmed turnirjev za grand slam. Končni rezultat je bil 64 75 v korist Minelle. V zelo izenačenem srečanju, ki je trajalo uro in pol je bila Luxemburžanka boljša s 75 proti 67 v točkah. Polona je sicer dobro servirala, dosegla 6 asov, očitno pa je bil njena slaba točka drug servis, saj sta igralki s prvim servisom dosegli enako število točk, z drugim pa Polona le 9 točk, njena nasprotnica pa kar deset točk več. Polona je od šestih izkoristila samo eno priložnost za break, medtem ko je Minella od devetih izkoristila 3. TUKAJ.

Nastopi naših igralcev in igralk na članskih turnirjih ta teden

Ljubljana, 30.08.2010

Naše igralke in igralce bomo ta teden lahko spremljali tako na turnirju za grand slam v ZDA, kot na manjših turnirjih v Evropi. Poleg Polone HERCOG bosta na US Open zaigrali Katarina SREBOTNIK in Kveta PESCHKE, ki sta med dvojicami postavljeni za 4. nosilki in se bosta pomerili s parom KVITOVA-VOEGELE.Fantje bodo igrali v glavnih turnirjih Chalengerja v Comu (Blaž KAVČIČ, ki se bo v prvem kolu srečal s Špancem Albertom RAMOS VINOLAS) in turnirjev Futures v Osijeku (Borut PUC), Welsu (Andraž BEDENE) in Trstu (Martin RMUŠ).Dekleta bodo nastopala v glavnih turnirjih serije ITF v Osijeku (Polona REBERŠAK) in v Bassano del Grapa (Dalila JAKUPOVIČ). TUKAJ.

Začela se je 1. Slovenska moška teniška liga

Ljubljana, 30.08.2010

Ta konec tedna se je začela 1. Slovenska moška teniška liga v kateri nastopa 5 ekip. TK Domžale je nastop v ligi odpovedal. V prvih srečanjih je najbolj suvereno delovala ekipa TK Branik iz Maribora, ki je brez težav dobila obe srečanji. O udeležencih play-offa, ki se bo odigral konec tega tedna bodo tako odločali TK Branik, ŽTK Maribor in TK Iskratel Triglav Kranj. TUKAJ.

Nina Potočnik in Pia Čuk zmagali na Ptuju

Ljubljana, 29.08.2010

Na Ptuju se končuje mednarodni ITF turnir do 18 let. Rezultata finala posameznic še nimamo, med dvojicami pa sta slavili 13 letna Nina Potočnik in leto dni starejša Pia Čuk. Kljub temu, da finalnega srečanja nista odigrali, Hrvatica Bernarda PERA, ki bi morala nastopiti z Doro VAJDIČ se je v tekmi posameznic poškodovala, to ne zmanjšuje njunega uspeha,saj sta v odigranih tekmah prikazali zelo dobro igro.Sicer pa je pri fantih slavil Michael EIBL iz Avstrije, ki je v finalu premagal rojaka Dominica WEIDINGERJA 64 62, pri dekletih pa je turnir osvojila Slovakinja Petra UBERALOVA. V finalu je premagala Avstrijko Anno Mario HEIL 61 36 75. TUKAJ.

Polona Hercog dobila nasprotnico, Mandy Minella iz Luxemburga

Ljubljana, 29.08.2010

Na odprtem prvenstvu ZDA so zaključili s kvalifikacijami in Polona Hercog je dobila nasprotnico. To bo Mandy MINELLA, petindajsetletnica iz Luxemburga, trenutno uvrščena na 186. mesto lestvice WTA. Njena najvišja uvrstitev je bila 150. mesto aprila 2010. Sicer pa je letos nastopala na turnirjih serije ITF in zabeležila dve zmagi na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $. Kljub temu, da nastopa že od leta 2001 se tokrat prvič udeležuje turnirja za grand slam. Polona je torej za začetek dobila naprotnico, ki ji ne bi smela predstavljati večje ovire za napredovanje v drugi krog, kjer bi jo čakala boljša iz dvoboja med Tsvetano PIRONKOVO (32) in Renato VORACOVO.Polona bo nastopila že prvi dan glavnega turnirja, torej v ponedeljek okrog 19. ure po našem času. TUKAJ.

Naše igralke in igralci s spremenljivo srečo na manjših turnirjih

Ljubljana, 28.08.2010

Naše igralke in igralci, ki nabirajo točke in izkušnje na manjših turnirjih po svetu se ta teden ne morejo pohvaliti z veliko bero točk, kljub temu pa velja omeniti nekaj rezultatov. V Vinkovcih sta na 10.000 $ turnirju nastopila Tilen ŽITNIK, ki se je poslovil že v prvem kolu, kjer je tesno izgubil z Robertom OLMEDO-ORTEGA 46 76(1) 67(5) in Borut PUC, ki se je prebil do četrfinala, tu pa izgubil s Tomislavom BRKIČ iz BiH 67(5) 16.V Portschachu v Avstriji je v prvem kolu izgubil Andraž BEDENE, od katerega je bil boljši Jerome INZERILLO s 62 61.Na Challengerju v Italiji z nagradnim skladom 65.000 $ je nastopil v kvalifikacijah Blaž ROLA, a tudi on izpadel že v prvem kolu proti Gianluci NASO, tesno 36 75 67(5).Na turnirjih ITF se je preizkušalo tudi nekaj deklet. Najuspešnejši sta bili Urša JERMAN in Maša ŠMIC, ki sta se na 10.000 $ turnirju v Avstrijskem Portschachu prebili skozi kvalifikacije na glavni turnir, tu pa obe izgubili v drugem kolu. Od Maše ŠMIC, ki je v prvem kolu premagala tretjo nosilko na turnirju, je bila boljša Italijanka Martina PARMIGIANI 63 67(2) 63, od Urše JERMAN pa prav tako Italijanka Evelyn MAYR 60 75. Na istem turnirju je v kvalifikacijah izpadla Tajda BESTIJANIČ (proti Urši JERMAN), v prvem kolu glavnega turnirja pa tudi Dalila JAKUPOVIČ. Posebej velja še enkrat omeniti Mašo ŠMIC, ki se je na zadnjih treh turnirjih vedno prebila skozi kvalifikacije in z uvrstitvijo v drugo kolo dosegla svoj največji uspeh na turnirjih ITF.V Vinkovcih so v kvalifikacijah nastopila kar štiri naša dekleta in sicer Dragana BOŽOVIČ, Tea PALANDAČIČ, Milena RMUŠ in Daša ORLIČ, vendar se nobeni ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. V glavnem turnirju pa je bila uspešna Polona REBERŠAK, ki je kot osma nosilka izpadla v četrfinalu proti četrto postavljeni Čehinji Zuzani LINHOVI 64 61. TUKAJ.

Grega Kokalj zmagovalec turnirja TE 12 v Radencih

Ljubljana, 28.08.2010

Na turnirju TE 12 v Radencih je med fanti zmaga ostala doma. Za to je poskrbel naš najboljši igralec v tej starostni kategoriji Grega KOKALJ, ki je celoten turnir odigral v velikem slogu in nasprotnikom v nobeni tekmi ni pustil pravih možnosti za uspeh. Tudi finalno tekmo je odločil v svojo korist z rezultatom 63 63, njegova "žrtev" pa je bil Mate VALKUSZ iz Madžarske. Zmagovalka med dekleti je postala Madžarka Fanny STOLLAR, kateri je pri rezultatu 63 57 52 nasprotnica Dalma GALFI srečanje predala. TUKAJ.

Na Ptuju dvojica Potočnik - Čuk v finalu, ostali končali z nastopi

Ljubljana, 27.08.2010

Na mednarodnem ITF turnirju do 18 let ProSigma Terme Ptuj Open 2010 sta danes izpadla še preostala naša predstavnika med posamezniki. Mateja LELJAKA je premagal 6. nosilec Mateo FABER iz Hrvaške 62 64, pri dekletih pa je Nino NAGODE premagala četrto postavljena igralka iz Avstrije Anna-Maria HEIL s 63 61. Kljub temu finalni obračuni ne bodo minili brez naših predstavnikov. Za to sta poskrbeli dekleti. Domačinka Nina POTOČNIK je s soigralko Pio ČUK premagala Slovakinji LACKOVO in SRAMKOVO 62 16 (10-8). V sobotnem finalu se bosta pomerili s prvima nosilkama na turnirju, Hrvaticama Bernardo PERA in Doro VAJDIČ. TUKAJ.

Grega Kokalj v finalu Radencev

Ljubljana, 27.08.2010

Na mednarodnem turnirju TE 12 v Radencih si je Grega KOKALJ po še enem izvrstnem nastopu zagotovil finale. V polfinalu je s 61 61 premagal Madžara Akosa KOTORMANA,v finalu pa se bo v soboto srečal s še enim Madžarom, Matejem VALKUSZOM.Manj uspešni sta bili dekleti, saj sta obe dokaj gladko izgubili. Sašo KLANEČEK je premagala Madžarka Fanny STOLLAR 60 62, Niko KOZAR pa druga Madžarka Dalma GALFI 61 64. Med dvojicami smo imeli finaliste v obeh konkurencah, vendar sta bila oba para poražena. Pri fantih sta Amadej GORUEAN in Sven LAH tesno izgubila s KOTORMANOM in VALKUSZOM iz Madžarske 36 75 (10-7). Tesno je bilo tudi pri dekletih, kjer sta prav tako slavili Madžarki STOLLAR in GALFI, ki sta naš par ŠČULAC-DOVNIK premagali 67(5) 75 (10-6). TUKAJ.

V Radencih v polfinalu Kokalj, Klaneček in Kozar

Ljubljana, 26.08.2010

Na turnirju TE 12 v Radencih so se v polfinale posamezno uvrstili trije naši predstavniki. Pri fantih je to Grega KOKALJ, ki je do polfinala oddal le 4 igre, pri dekletih pa sta bili uspešni Saša KLANEČEK in Nika KOZAR.Znani pa so že finalisti pri dvojicah. V obeh konkurencah imamo tudi svoje predstavnike. Pri fantih bosta poskušala naslov osvojiti Amadej GORUEAN in Sven LAH, pri dekletih pa Anette ŠČULAC in Zala DOVNIK. TUKAJ.

Na Ptuju le še Nina Nagode in Matej Leljak

Ljubljana, 26.08.2010

Na ITF turnirju do 18 let (4. kategorije) ProSigma open na Ptuju je bil danes črn dan za naše igralke in igralce. Od petih deklet, ki so še bile v konkurenci, se je v četrfinale uspela uvrstiti le najbolj izkušena med našimi, sicer tudi 7. nosilka na turnirju, Nina NAGODE. Premagala je Čehinjo Barboro STEFKOVO 67(4) 61 63. Pri fantih je od treh naših predstavnikov v tretji krog napredoval le Matej LELJAK, ki je izločil 11. nosilca, Rusa Andreya YUZHNYYA 60 36 64. Tudi v igri dvojic med fanti nimamo več predstavnikov, pri dekletih pa sta si polfinale priigrali Nina POTOČNIK in Pia ČUK. TUKAJ.

Tudi Grega Žemlja poražen, Polona Hercog s kvalifikantko

Ljubljana, 26.08.2010

Na odprtem prvenstvu ZDA smo Slovenci v kvalifikacijah ostali brez predstavnikov. Danes je v prvem kolu, po Maši Zec Peškirič, izpadel še naš up med člani, Grega ŽEMLJA. V treh nizih je bil s 36 62 62 boljši Brazilec, sedem let starejši Julio SILVA, 227. igralec lestvice ATP.Naša edina predstavnica v konkurenci posameznic bo tako Polona HERCOG. Hercogovi je žreb namenil igralko, ki se bo v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij. TUKAJ.

Maši Zec Peškirič ni uspelo, danes še Grega Žemlja

Ljubljana, 26.08.2010

Maša Zec Peškirič je obstala že na prvi stopnički kvalifikacij za nastop na glavnem turnirju US Open. Ponoči je izgubila srečanje prvega kola z Italijanko Corinno DENTONI 63 75. Danes bo srečanje prvega kola odigral še Grega ŽEMLJA, saj je bil spored na turnirju zaradi dežja spremenjen TUKAJ.

Na US Open se začenjajo kvalifikacije

Ljubljana, 24.08.2010

Na zadnjem Grand slam turnirju letošnje sezone se začenjajo kvalifikacijske tekme. Slovenci bomo imeli v kvalifikacijah dva predstavnika in sicer Grega Žemljo pri fantih in Mašo Zec Peškirič pri dekletih. Oba sta tudi že dobila nasprotnika. Grega, ki je postavljen za 6. nosilca se bo v prvem kolu pomeril z Brazilcem Juliom SILVO, Mašina nasprotnica pa bo Italijanka Corinna DENTONI. Oba naša bosta nastopila v sredo. TUKAJ.

Dvojna krona za Nastjo Kolar v Čakovcu

Ljubljana, 24.08.2010

Nastja KOLAR je minuli teden odlicno nastopila na ITF turnirju z nagradnim skladom 10.000 $ v Čakovcu in si priigrala prvo posamično zmago na članskih turnirjih serije ITF. Na turnirju ni oddala niti niza, v finalu pa je s 75 in 64 premagala Italijanko Paolo CIGUI. Uspeh med posameznicami je dopolnila s svojo drugo zmago med dvojicami na turnirjih ITF. Skupaj s Polono REBERŠAK, za katero je bila usodna prav Nastja v prvem kolu turnirja posameznic, sta v finalu suvereno premagali Slovaško dvojico BARANOVA – PARAJOVA 60 61. TUKAJ.

Ta teden v Sloveniji dva mednarodna turnirja za mladince

Radenci, 24.08.2010

Ta teden se bosta v Sloveniji odvijala dva mednarodna turnirja za mlajse kategorije. V Teniškem centru Radenci se je začel turnir TE do 12 let, na katerem nastopa vrsta slovenskih igralcev in igralk. Pri fantih bo prvi nosilec naš Grega KOKALJ, pri dekletih pa Hrvatica Marija CURNIC. Na Ptuju pa se je s kvalifikacijami zacel ITF turnir 4. ranga do 18 let ProSigma – Terme Ptuj Open 2010 . V glavni turnir je že uvrščenih pet naših deklet ter trije fantje, ostali pa si bodo poskušali nastop zagotoviti skozi kvalifikacije. TUKAJ.

Katarina poražena v prvem krogu Montreala

Ljubljana, 17.08.2010

Katarina Srebotnik je izgubila dvoboj prvega kroga na WTA tekmovanju v Kanadi, s 63 62 jo je premagala Kitajka Zheng. Katarina bo nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer si skupaj s Čehinjo Kveto Peschke obeta precej boljšo uvrstitev kot med posameznicami. Pri dekletih je bilo zanimivo tudi v Čakovcu, kjer sta se v prvem krogu pomerili Nastja Kolar in Polona Reberšak, s 76 62 pa je zmagala prva. Med ostalimi Slovenkami, ki so zaigrale na tem turnirju velja pohvaliti predvsem Mašo Šmic, ki je v kvalifikacijah trikrat zmagala, v prvem krogu glavnega turnirja pa s 63 61 izgubila z drugo nosilko Italijnako Cigui. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič uspešno preko prve ovire v Karshiju

Ljubljana, 17.08.2010

Blaž Kavčič nadaljuje uzbekistansko turnejo, ta teden igra na ATP Challenger tekmovanju v Karshiju. V prvem krogu glavnega turnirja je s 76 63 premagal avstralskega kvalifikanta Samuela Grotha, v drugem krogu pa ga čaka Kitajec Zhang. "Dogaja se" tudi na ITF Futures tekmovanjih, saj je na turnirjih na Slovaškem in Hrvaškem ter v Srbiji in Italiji v igri še veliko naših igralcev, omenimo pa naj samo zmago Boruta Puca nad Matejem Leljakom na turnirju v Čakovcu ter novo ATP točko letošnjega državnega prvaka Anžeta Kapuna (prvo po skoraj treh letih), ki jo je kot kvalifikant dobil za zmago nad Hrvatom Deličem prav tako v Čakovcu. Preberi več TUKAJ.

V Kamniku Ana Oparenovič, v Celju Nik Krapež

Ljubljana, 17.08.2010

V Kamniku in Celju se je v ponedeljek končalo odprto prvenstvo za fante in dekleta do 14 let. V Kamniku je slavila Ana Oparenovič, ki je v finalu s 61 60 premagala presenetljivo finalistko še ne dvanajstletno Niko Kozar, ki je na poti do finala v drugem krogu premagala četrto nosilko Stašo Kranjc, četrtfinalu šesto nosilko Saro Sirše ter v polfinalu še prvo nosilko Tamaro Zidanšek. V Kamniku so zaigrali tudi fantje v turnirju B, zmagal pa je Novogoričan Jernej Nardone. V Celju je v konkurenci fantov v A turnirju slavil četrti nosilec Nik Krapež, ki si je prvo mesto zagotovil s finalno zmago nad nepostavljenim Gregorjem Vovkom. Preberi več TUKAJ.

V Kamniku igralke namesto tenisa igrajo namizni tenis

Ljubljana, 15.08.2010

V Kamniku in Celju poteka odprto prvenstvo Slovenije za fante in dekleta do 14 let. V Kamniku igrajo dekleta in fantje v turnirju B, v Celju pa se merijo fantje v turnirju A. Dež tudi danes moti potek tekmovanja, tako da se dekleta do pričetka dvobojev (predvidoma ob 11.00) kratkočasijo z igranjem namiznega tenisa. Na sliki četrtfinalistke Lara Vok, Tjaša Jerše, Ana Oparenovič, Nika Kozar in Lara Glavič. TUKAJ.

Blaž Rola zmagovalec ITF turnirja v Avstriji

Ljubljana, 14.08.2010

Blaž Rola je zmagal na ITF Futures tekmovanju v avstrijskem Bad Waltersdorfu. V finalnem dvoboju je s 75 63 premagal domačega igralca Pascala Brunnerja. Grega Žemlja je v prvem krogu kvalifikacij ATP Tour tekmovanja z nagradnim skladom preko 2 mio. dolarjev v ameriškem mestu August s 63 63 izgubil proti Kolumbijcu Falli. Preberi več TUKAJ.

Dvojica Srebotnik in Peschke hudo poražena v Cincinnatiju

Ljubljana, 12.08.2010

V ameriškem Cincinnatiju poteka 2-milijonsko WTA tekmovanje. V drugem krogu v konkurenci dvojic sta tretji nosilki Katarina Srebotnik in Kveta Peschke doživeli hud poraz proti Viktoriji Azarenki in Mariji Kirilenko. Belorusko-ruska naveza je bila boljša kar s 60 62. Preberi več TUKAJ.

Kavčič izgubil četrtfinalni dvoboj, Semrajc in Rola naprej

Ljubljana, 12.08.2010

Blaž Kavčič je izgubil četrtfinalni dvoboj na ATP tekmovanju iz serije challenger v Uzbekistanu, s 16 75 75 ga je premagal Estonec Jurgen Zopp. Janez Semrajc je v drugem krogu ITF Futures tekmovanja v Italiji s 67 64 76 premagal Francoza Romaina Jouana, njegov nasprotnik v četrtfinalu pa bo Italijan Alberto Brizzi. Na podobnem tekmovanju v Avstriji je zmago v drugem krogu dosegel tudi Blaž Rola. S 75 62 je premagal Avstrijca Lessiaka, v četrtfinalu pa ga čaka Nemec Jakob Sude. Preberi več TUKAJ.

Četrtfinale za Kavčiča v Uzbekistanu

Ljubljana, 11.08.2010

Blaž Kavčič igra na 35.000 dolarskem ATP tekmovanju iz serije challenger. V prvem krogu je kot prvi nosilec s 62 62 premagal Brazilca Fernandesa, v drugem pa s 67 63 64 Španca Poch Gradina. Blažev nasprotnik v četrtfinalu bo Estonec Zopp. V četrtfinale se je uvrstil tudi Blaž Rola, ki je na ITF Futures tekmovanju v Avstriji kot drugi nosilec v drugem krogu s 75 62 premagal domačina Lessiaka, njegov četrtfinalni nasprtonik pa bo Nemec Sude. Lepo zmago je v prvem krogu močnega ITF Futures tekmovanja v Italiji dosegel tudi Janez Semrajc, saj je s 36 63 62 premagal tretjega nosilca Avstrijca Oswalda. Za uvrstitev v četrtfinale se bo Janez pomeril s Francozom Jouanom. Preberi več TUKAJ.

Tekmovanje v tenisu na mivki v Domžalah

Domžale, 09.08.2010

V soboto 14. avgusta bo v hotelu Ambient v Domžalah potekal turnir v tenisu na mivki. Prijavnina, v katero je všteta uporaba igrišča, izposoja loparja, plastenka vode, pivo, darilna vrečka za vsakega igralca in nagrade za najboljše, znaša 10€. GLAVNA NAGRADA: VIKEND PAKET V APARTMAJU ZA 4 OSEBE NA ROGLI!Vsako sredo in četrtek od 16. do 18. ure v Domžalah v hotelu AMBIENT poteka tudi promocija tenisa na mivki. V kolikor se želite zabavati in spoznati s tenisom na mivki, se nam pridružite pri igranju atraktivnega športa. Preberi več TUKAJ.

Čekvatadze tudi tokrat boljša od Hercogove

Ljubljana, 06.08.2010

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Koebenhavnu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev nastope končala v četrtfinalu. Tudi tokrat jo je zaustavila Rusinja Ana Čakvetadze, zmagovalka minulega turnirja v Portorožu, ki je bila takrat zanjo usodna v polfinalu. Tokrat je Rusinja v četrtfinalu zmago slavila s 6:4 in 6:3. TUKAJ.

ITF Domžale - Maša Marc v četrtfinalu

Domžale, 05.08.2010

Maša Marc je v tretjem krogu mednarodnega ITF tekmovanja do 18 let s 64 64 premagala 11. nosilko Hrvatico Nedo Koprčino in se s tem uvrstila v četrtfinale, kjer jo čaka Čehinja Dominika Paterova, ki je 15. nosilka turnirja. Maša je v paru s Pio Čuk zaigrala tudi v četrtfinalu konkurence dvojic, a s 64 61 izgubila proti ukrajinsko-nemški navezi Bon-Huber. V četrtfinalu dvojic je zaigrala tudi Blaž Bizjak, a tudi on moral igrišče zapustiti sklonjene glave, saj sta Nemca Bogner in Wagner njega in njegovega partnerja Hrvata Marina Šujico premagala s 62 63. Preberi več TUKAJ.

Janezu Semrajcu za las ušla zmaga proti Volandriju

Ljubljana, 05.08.2010

Slovenski teniški igralec Janez Semrajc je v drugem krogu ATP turnirja iz serije challenger, ki ima nagradni sklad 85.000 EUR, igralcem pa nudi še brezplačno bivanje (hospitality), in ki se igrav San Marinu, dobro namučil sedmega nosilca in nekoč že 25. igralca sveta (sedaj je na 104. mestu ATP lestvice) Italijana Filippeja Volandrija. Italijan je na koncu dvoboja slavil s 63 67 76, prav lahko pa bi bi bilo tudi drugače. Preberi več TUKAJ.

Polona v četrtfinalu s Čakvedatdzejevo, Katarina izgubila

Ljubljana, 05.08.2010

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v četrtfinale turnirja WTA v Koebenhavnu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev, potem ko je v današnjem prvem dvoboju drugega kroga premagala Britanko Anne Keothavong s 4:6, 6:0 in 6:4. Devetnajstletna Hercogova je za zmago nad britansko tekmico potrebovala nekaj manj kot dve uri, v četrtfinalu pa se bo pomerila z zmagovalko WTA turnirja v Portorožu Rusinjo Ano Čakvetadze. Četrtfinalni preboj ni uspel Katarini Srebotnik. Za 29-letno Slovenko je bila usodna Romunka Sorana Cirstea, ki je slavila s 7:5, 4:6 in 6:2. Preberi več TUKAJ.

Potop naših v Domžalah - v tretjem krogu samo Maša Marc

Domžale, 04.08.2010

Mednarodno tekmovanje do 18 let v Domžalah se ne odvija po naših željah. Pri fantih sta se v drugi krog uvrstila samo Bruno Šteh in Samo Zavrl, oba pa sta pri tem tudi ostala. Pri dekletih smo imeli v drugem krogu kar sedem igralk, ki pa so vse z izjemo Maše Marc doživele podobno usodo, kot prej omenjena fanta. Maša je z zmago nad šesto nosilko Angležinjo Dean s 64 75 pripravila lepo presenečenje, v osmini finala pa jo čaka Hrvatica Koprčina. Preberi več TUKAJ.

Poraz Kavčiča v prvem krogu Kitzbuhla

Ljubljana, 04.08.2010

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP tekmovanja iz serije challenger, ki se igra v avstrijskem mestu Kitzbuhel in ima nagradni sklad 64.000 EUR, izgubil proti Francozu Patiencu s 64 57 64. V prvem krogu ITF Futuresa v Italiji je izgubil tudi Martin Rmuš, s 67 64 64 ga je premagal Italijan Picco. V Srbiji, kjer poteka podoben turnir, je Tomislav Ternar v prvem krogu s 62 63 izgubil proti Srbu Zekiču, Blaž Rola pa je s 64 62 ugnal njegovega sodržavljana Zlatanoviča. V prvem krogu ITF Futures tekmovanja na Slovaškem je na previsoko oviro naletel tudi Andraž Bedene, s 64 60 ga je premagal Avstrijec Proell. Preberi več TUKAJ.

Polona in Katarina v prvem krogu slavili

Ljubljana, 03.08.2010

Obe slovenski teniški predstavnici v glavnem turnirju e-Boks open v Koebenhavnu z nagradnim skladom 220.000 dolarjev sta uspešno preskočili prvi oviri. Katarina Srebotnik je treh nizih s 6:2, 4:6 in 6:1 premagala kvalifikantko Američanko Alexo Glatch, Polona Hercog pa je bila boljša od Nemke Anne Lene Groenefeld s 6:3 in 7:5. Medtem ko Srebotnikova še čaka na svojo naslednjo tekmico, zmagovalko dvoboja med tretjo nosilko Čehinjo Petro Kvitovo in Romunko Sorano Cirsteo, se lahko Hercogova že pripravi na naslednjo partijo. V drugem krogu bo igrala proti Angležinji Anni Keothavong. TUKAJ.

Dober odpor Grege Žemlje - Roddick zmagal s 64 64

Ljubljana, 03.08.2010

Grega Žemlja se je dobro upiral drugemu nosilcu milijonskega ATP turnirja v Washingtonu Američanu Andyju Roddicku. Po slabi uri in pol igranja je Roddick slavil s 64 64, za zmago v vsakem nizu pa je bila dovolj ena sama realizirana priložnost za odvzem Greginega servisa. Preberi več TUKAJ.

Sara Djurdjevič uspešno preko kvalifikacij v Domžalah

Domžale, 02.08.2010

V finalu kvalifikacij mednarodnega ITF mladinskega tekmovanja v Domžalah sta edini slovenski igralki, ki sta še ostali v žrebu, dosegli polovičen uspeh. Lara Volk je po treh nizih morala priznati premoč Slovakinji Zuzani Ondrusovi, Sara Djurdjevič pa je v dveh nizih premagala Italijanko Ester Guerzoni. Jutri se začenja glavni turnir, dvoboji se začnejo ob 9.00 uri, zaradi velikega števila dvobojev pa se bo igralo tudi na teniških igriščih na Duplici pri Kamniku. Med zanimivejšimi dvoboji prvega kroga naj omenimo obračun dveh "Kral(j)ic" - pomerili se bosta namreč naša Lara Kralj in Nemka Julia Kral. Preberi več TUKAJ.

Štiri Slovenke v deželi Hamleta

Ljubljana, 02.08.2010

Na WTA tekmovanju na Danskem, ki ima nagradni sklad 220.000 ameriških dolarjev, igrajo štiri Slovenke. Andreja Klepač in Maša Zec Peškirič sta morali v kvalifikacije, kjer sta že v prvem krogu izgubili. V prvem krogu glavnega turnirja sta nasprotnici Polone Hercog in Katarine Srebotnik kvalifikantki Nemka Anna-Lena Groenefeld in Američanka Alexa Glach. Polona in Andreja bosta nastopili tudi v konkurenci dvojic, Polona v paru s Hrvatico Petro Martič, Andreja pa z Avstrijko Sandro Klemenschits. Z zmago nad domačo igralko Federico di Sarro s 63 64 se je na ITF tekmovanju z nagradnim skladom 25.000 dolarjev v italijanskem mestu Monteronid'Arbia izkazala tudi Nastja Kolar. Nastja se ta teden nahaja na 1057. mestu WTA lestvice, Italijanka pa je skoraj 400 mest boljša. V kvalifikacijah tega tekmovanja je nastopila tudi Tjaša Šrimpf, a brez uspeha. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja presenetljivo izločil Nemca Beckerja

Ljubljana, 02.08.2010

Grega Žemlja je na ATP tekmovanju iz serije 500, ki se igra v Washingtonu, v prvem krogu glavnega turnirja kot kvalifikant senzacionalno premagal Nemca Benjamina Beckerja z rezultatom 62 63. V drugem krogu se bo Grega pomeril z drugim nosilcem turnirja in devetim igralcem sveta Američanom Andyjem Roddickom. V prvem krogu ATP tekmovanja iz serije challenger v San Marinu je bil uspešen tudi Janez Semrajc. Brez večjih težav je s 61 62 premagal domačega igralca Diega Zonzinija, ki se je v glavni turnir uvrtsil kot povabljenec, medtem ko si je Janez mesto med najboljšo dvaintrideseterico prislužil z dvema zmagama v kvalifikacijah. Le-te je z odliko opravil tudi Tomislav Ternar in sicer na ITF Futures tekmovanju v Srbiji. S tremi zmagam se je v glavnem turnirju pridružil Blažu Roli. V glevnem turnirju ITF Futures tekmovanj bosta nastopila še dva naša igralca - Martin Rmuš v Italiji in Andraž Bedene na Slovaškem. Pregeri več TUKAJ.

Ljubljanska liga: "Od derbija niti d"!

Ljubljana, 01.08.2010

Počitnice in dopusti malo vplivajo na potek igranja dvobojev v ljubljanski teniški rekreativni ligi. Igralci se z dopusta vračajo "zaležani", tako da smo bili priča nekaterim presenetljivim rezultatom. Prav gotovo v kategorijo "presenečenj" spadata dvoboja med Boštjanom Kreutzom in Tonetom Komarjem ter Miho Orlom in Miranom Stefanovičem - ne toliko zaradi zmagovalcev obeh dvobojev, ampak bolj zaradi rezultata, saj sta jo tako Komar kot tudi Stefanovič odnesla z dvema "kravatama". Komentar poraženca v derbiju prve lige med Kreutzom in Komarjem pove vse: "Od derbija niti d". Preberi več TUKAJ.

Mednarodno tekmovanje do 18 let v Domžalah

Domžale, 01.08.2010

V Domžalah se je s kvalifikacijami začelo tradicionalno, letos že 15., mednarodno tekmovanje do 18 let. V njih so nastopili trije naši igralci - Vid Lepej, Lara Volk in Sara Djurdjevič. Vid je v prvem krogu s 60 61 izgubil proti Hrvatu Čiliču, Lara je s 64 61 premagala Rusinjo Vasilyevo, Sara pa z 16 63 63 drugo Rusinjo Danilovo. V glavnem turnirju, ki se začne v torek, bo nastopila večina naših najboljših igralcev, omenimo naj samo Tima Cibaška, Domna Vertota, Bruna Šteha, Julijo Jauk, Mašo Marc in Sindi Germek. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja v glavnem turnirju milijonskega tekmovanja v ZDA

Ljubljana, 01.08.2010

Grega Žemlja se je kvalificiral v glavni turnir 1.165.500 dolarskega ATP tekmovanja iz serije 500. V prvem krogu kvalifikacij je s 64 76 premagal Romuna Copila, v finalu pa s 62 64 Donalda Younga. V prvem krogu glavnega turnirja se bo Grega pomeril z Nemcem Benjaminom Beckerjem. Igralca sta se letos že pomerila, to je bilo v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije, s 76 75 75 pa je zmagal Nemec. Preberi več TUKAJ.

Evropsko ekipno prvenstvo do 18 let - brez uspeha za naše

Ljubljana, 01.08.2010

Pred dnevi se je v Španiji končale kvalifikacije evropskega ekipnega prvenstva za dekleta do 18 let. Naša reprezentanca v postavi Maša Šmic, Nina Nagode in Kaja Rajh je za uvod s 3/0 izgubila s Francijo, nato pa zaradi slabega vremene v enem dnevu odigrala še dve tekmi (igrali so samo dvoboj dvojic) in obe izgubila, najprej proti Madžarski, nato pa še proti Latviji. Nič bolj uspešni niso bili fantje, ki so v kvalifikacijah na Poljskem za uvod s 3/0 izgubili proti Ukrajincem, z enakim rezultatom pa so jih v boju za peto mesto premagali še Bolgari. Naši so nastopili v postavi Nik Razboršek, Domen Vertot in Jan Romih. Preberi več TUKAJ.

Semrajc z zmago nad Tošičem v glavni turnir San Marina

Ljubljana, 01.08.2010

Jnaez Semrajc je nastopil v kvalifikacijah ATP turnirja iz serije challenger v San Marinu in se po dveh lepih zmagah nad težkima nasprotnikoma uvrstil v glavni turnir. Kot šesti nosilec kvalifikacij je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 62 62 premagal Argentinca Diega Hartfielda. Njegov nasprotnik v finalu je bil stari znanec Črnogorec Goran Tošič (igralca sta se pomerila na lanskem ATP challengerju v Ljubljani, dvoboj drugega kroga pe je v treh nizih dobil Semrajc), tudi tokrat pa je slavil naš igralec in sicer s 61 06 62. Semrajc se bo v prvem krogu 85.000 dolarjev vrednega turnirja pomeril z Diegom Zonzinijem iz San Marina. Ta teden bo nastopil tudi Blaž Kavčič, za uvod pa se bo na challengerju v Avstriji pomeril s Francozom Patiencem. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.