prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Marec 2009

Arhiv novic - marec 2009

Diana Nakič
Diana Nakič
Diana z odliko, Petra s srečo, Polona pa ne

Ljubljana, 31.03.2009

Diana Nakič in Petra Rampre sta se obe uvrstili v glavni turnir 25.000 dolarskega ITF turnirja v ameriškem mestu Pelham. Diana je v kvalifikacijah dosegla tri zmage, najpomembnejšo, finalno, proti Američanki Anghelescu pa je odigrala najbolje in slavila s 61 62. Petri Rampre je v finalu kvalifikacij sicer "spodrsnilo", s 63 62 je izgubila proti Kandčanki Fichman, a se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Na žalost pa se v glavni turnir 50.000 dolarskega ITF turnirja v italijanski Latini ni uspelo uvrstiti Poloni Hercog, ki je v prvem krogu kvalifikacij s 75 62 izgubila proti Italijanki Camili Giorgi. V glavnem turnirju bosta tako zaigrali le Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja
Grega Žemlja
Grega težko, a uspešno

Ljubljana, 31.03.2009

Grega Žemlja je v prvem krogu 30.000 ATP turnirja iz serije Challenger, ki se ta teden igra v francoskem mestu St Brieuc, s 76 75 premagal domačega igralca Romaina Jouana. V naslednjem krogu se bo pomeril s francoskim kvalifikantom Jeanom-Christophom Faurelom, ki je ugnal Danca Kristiana Plessa. Grega in Jean-Christophe do sedaj še nista igrala eden proti drugemu. Preberi več TUKAJ.

Martin Rmuš
Martin Rmuš
Bedenetu uspelo, Rmuš danes

Ljubljana, 31.03.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Egiptu je Aljaž Bedene v finalu kvalifikacij s 60 64 premagal Makedonca Grabuloskega in se uvrstil v glavni tunir, v katerem se bo v prvem kolu pomeril z Romunom Bogdanom-Victorjem Leontejem. V Rovinju poteka drugi 10.000 dolarski ITF turnir iz serije Istarska rivijera, v finale kvalifikacij pa se je prebil samo Martin Rmuš. Danes bo za preboj v glavni turnir pred njim precej visoka ovira, igral bo namreč s prvim nosilcem kvalifikacij Hrvatom Sančičem (ATP 455). Za osvojitev ATP točk morajo igralci zmagati vsaj en dvoboj v glavnem turnirju. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Andreja, Maša in Polona v Italiji

Latina, Italija, 29.03.2009

Skoraj celotna slovenska reprezentanca za pokal federacij bo nastopila na 50.000 dolarskem ITF turnirju, ki se bo naslednji teden začel v italijanski Latini. Maša Zec Peškirič in Andreja Klepač bosta med nosilkami v glavnem turnirju, Polona Hercog pa v kvalifikacijah. Turnir se igra na zunanjih peščenih igriščih. V kvalifikacijah 25.000 dolarskega ITF turnirja bosta v Pelhamu, ZDA, bosta nastopili tudi Petra Rampre in Diana Nakič. Kot morda veste, Petra že dalj časa živi v ZDA, Diana pa tam študira. Preberi več TUKAJ.

Romain Jouan
Romain Jouan
Grega Žemlja osmi nosilec v Franciji

Saint Brieuc, 29.03.2009

Grega Žemlja bo nastopil na 30.000 dolarskem ATP turnirju iz serije challenger v francoskem Saint Brieucu. Pri žrebu je imel kar nekaj sreče, saj se bo v prvem krogu pomeril z leto dni starejšim (letnik 1985) domačim igralcem Romainom Jouanom (ATP 331), ki se je v glavni turnir uvrstil kot povabljenec. Preberi več TUKAJ.

Ekipi Krškega in Bizeljskega
Ekipi Krškega in Bizeljskega
Razpis za posavsko-dolenjsko rekreativno ligo 2009

Krško, 28.03.2009

Ekipa teniškega kluba Brežice je ža dve leti zapored prvak posavsko-dolenjske rekreativne teniške lige, v letu 2009 pa bodo njihovi nasprotniki storili vse, da jih vržejo s prestola. Ligo sestavljajo ekipe klubov, podjetij in drugih organizacij, ki delujejo na tem področju, najuspešnejši doslej pa sta sta bili ekipi Brezine in TC Krka Otočec, ki sta zmagali po trikrat. Ligo vodi prizadevni teniški delavec iz teniškega kluba Krško Ivan Gerjevič, ki nam je tudi že poslal razpis za leto 2009. Največ točk za svoje ekipe so prispevali Robert Jankovič, Martin Detiček in Rado Medle. Iz neuradnih virov smo izvedeli, da je večina ekip na posebnih pripravah na skrivni lokaciji, govori pa se tudi, da so klubski managerji v lovu za dobrimi igralci kar na široko odvezali svoje mošnjičke ter svojim igralcem za leto 2009 povečali premije za zmage. Preberi več TUKAJ.

Ivan Dodig boljši od Blaža Kavčiča

Sarajevo, 27.03.2009

V četrtfinalu 30.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Sarajevu je Hrvat Ivan Dodig s 64 61 premagal našega Blaža Kavčiča. Blaž je, kot smo že poročali, skupaj s Slovakom Semjanom v konkurenci dvojic izgubil že v prvem krogu. Preberi več o turnirju TUKAJ.

Gostovanje na spletni strani TZS

Ljubljana, 27.03.2009

Drugo obvestilo - vse klube, ki želijo svoje članstvo obveščati tudi preko spletnih strani, nimajo pa znanja in časa za urejanje, obveščamo, da lahko "gostujejo" na spletni strani Teniške zveze Slovenije. Za klubske administratorje bomo organizirali kratek tečaj, na katerem se bodo naučili osnov dela z Webtoolom, orodjem, ki ga na TZS uporabljamo za posodabljanje spletnih strani, lahko pa se za urejanje dogovorite z našimi "urejavalci", kar pa vas bo vsak mesec nekaj malega stalo. Kako lahko vsa zadeva "izgleda", si lahko pogledate v modrem okvirčku na levi, ki nosi ime "Klubi 2009", "Kamnik". Vsi zainteresirani naj pokličejo pisarno TZS na (01) 4306690. TUKAJ.

Kardio tenis - tenis za srce

Ljubljana, 27.03.2009

V svetu je vse bolj priljubljen poseben program za starejše, ki se imenuje "Cardio tennis (tenis za srce)". Gre za nabor bolj ali manj intenzivnih vaj, kjer je osnovni namen gibanje, zabava in druženje, ne pa močni in natačni forhend ali bekend udarci. Vse prevečkrat pozabimo, da starejši občani iščejo tudi drugačne oblike rekreacije, saj jim hoja, kot najpogostejša oblika rekreacije, in vaje po raznih fitnes in centrih aerobike, niso več ne vem kako zanimive. Poslovna priložnost za podjetne, saj povprečna starost postaja višja, vse več je starejših ljudi? Prav gotovo! Če vas tovrstna tematika zanima, nas pokličite in radi vam bomo svetovali. V Ljubljani program kardio tenisa že poteka v teniškem klubu Jaki šport, s tem programom pa začenjajo tudi v Kamniku. Preberi več TUKAJ.

Nadejda Guskova
Nadejda Guskova
Poraz Tadeje Majerič in Aljaža Bedeneta

Moskva, 27.03.2009

Tadeja Majerič je v drugem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v Moskvi izgubila proti Rusinji Nadejdi Guskovi s 64 61. 17-letna Guskova je na 577. mestu WTA lestvice in spada med najbolj nadarjene ruske igralke. V prvem kolu je presenetila osmo nosilko turnirja Gruzijko Sofio Shapatovo (WTA 244), tako da zmaga nad Tadejo niti ni presenečenje. Četrfinala ne bo videl tudi Aljaž Bedene, saj je v drugem kolu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Egiptu s 60 62 izgubil z 18-letnim Rusom Andreyem Kuznetsovim, ki je na 752. mestu ATP in na 11. mestu ITF mladinske lestvice. Preberi več TUKAJ.

Anas Fattar
Anas Fattar
Aljaž Bedene v Egiptu do novih ATP točk

Ljubljana, 26.03.2009

Aljaž Bedene je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Egiptu nadgradil "dobre igre" v kvalifikacijah. V prvem kolu glavnega turnirja je v treh nizih s 57 61 61 premagal Maročana Fattarja in s tem osvojil eno ATP točko. V drugem krogu ga čaka 18-letni Rus Andrey Kuznetsov, ki je na ATP lestvici bistveno više od Aljaža. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
Tadeja Majerič preko prve ovire v Moskvi

Moskva, 26.03.2009

Tadeja Majerič se je na 25.000 dolarskem ITF tunirju v Moskvi v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, kjer je najprej s 62 64 premagala Sophie Lefevre, nato pa še Rusinjo Ksenio Kirillovo s 36 63 76. V prvem kolu glavnega turnirja je njena nasprotnica bila Turkinja Pemra Ozgen, ki je na jakostni lestvici WTA kar 100 mest višje od Tadeje. Igralki sta se enkrat že pomerili, leta 2007 je v Istanbulu s 61 64 zmagala Tadeja. Tadeja je Ozgenovo premagala tudi v Moskvi, in to gladko s 62 61. Preberi več TUKAJ.

Ivan Dodig
Ivan Dodig
Blaž Kavčič v četrtfinalu Sarajeva

Sarajevo, 25.03.2009

Blaž Kavčič je na 30.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Sarajevu dosegel še drugo zmago v konkurenci posameznikov. V drugem krogu se je pomeril s Špancem Guillermom Olasom in ga premagal s 64 62. Blažev četrtfinalni nasprotnik bo Hrvat Ivan Dodig, ki je v drugem krogu premagal tretjega nosilca Georga Bastla. Na žalost je bil Blaž v konkurenci dvojic manj uspešen, saj je skupaj s Slovakom Semjanom izgubil že v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

klikni na sliko za povečavo
klikni na sliko za povečavo
Veteranska liga 2008 - Triglav Kranj prvak

Domžale, 25.03.2009

V soboto 21.3.2009 se je v Domžalah odigrala finalna tekma 1. slovenske veteranske lige za leto 2008. Nasprotnika v finalu sta bila "stara znanca" Triglav Kranj in Železničarski teniški klub Maribor. Kranjčani so že po igri posameznikov dosegli neulovljivo prednost 4/1, saj je edino točko za Mariborčane priigral Bojan Miklavčič, ki je premagal Toma Baldermana. Ekipi sta v nadaljevanju dobili vsaka po en dvoboj dvojic, tako da je bil končni rezultat 5/2 za ekipo Triglava iz Kranja. Tretje do četrto mesto sta si razdelili ekipi Velenja (v polfinalu jo je s 4/3 premagal Triglav) in Slovana (predali so polfinalno tekmo proti ekipi ŽTK Maribor). Preberi več TUKAJ.

Janez Zore Pynk<br>član tekmovalne komisije
Janez Zore Pynk
član tekmovalne komisije
Kamničani začenjajo z občinsko ligo

Kamnik, 25.03.2009

Športna zveza Kamnik, Teniški klub Kamnik in Teniški klub Duplica so organizatorji občinske teniške lige za posameznike, ki se bo na igriščih omenjenih dveh teniških klubov začela meseca maja, trajala pa bo vse do konca septembra. Igrali bodo v najmanj treh skupinah, v katere bodo igralci razdeljeni po kvaliteti (ne starosti), tekmovalna komisija lige pa je pripravila osnutek pravil, ki se bodo glede na število prijavljenih igralcev (rok za prijavo je 24. april 2009) ustrezno dopolnila. Preberi več TUKAJ.

Taja Mohorčič
Taja Mohorčič
Taja Mohorčič brez uspeha v Španiji

La Palma, 25.03.2009

Taja Mohorčič je svoje nastope na 25.000 dolarskem ITF turnirju v španskem mestu La Palma končala že po prvem kolu. V konkurenci posameznic jo je gladko s 61 62 premagala Francozinja Irena Pavlovic, v konkurenci dvojic pa je skupaj z Rusinjo Korochinskayo izgubila proti kitajskemu paru Lu/Sun z enakim rezultatom. Preberi več TUKAJ.

Tomislav Ternar
Tomislav Ternar
Ternar in Andraž Bedene poražena

Poreč, 25.03.2009

Žreb na 10.000 dolarskem ITF turnirju, ki se igra v Poreču, jo je Tomislavu Ternarju pošteno zagodel, saj se je v dveh dneh kar dvakrat pomeril z odličnim Avstrijcem Eitzingerjem. V ponedeljek sta igralca igrala finale kvalifikacij (v treh nizih je zmagal Eitzinger), včeraj pa še prvi krog glavnega turnirja (Ternar se je vanj uvrstil kot srečni poraženec). Avstrijec je bil tudi drugič boljši od našega igralca, tokrat je zmagal gladko s 62 61. Na enakem tekmovanju v Egiptu je po uspehu v kvalifikacijah zaigral tudi Andraž Bedene in po maratonskem dvoboju, rezultat je bil 75 67 75, moral priznati premoč Moldavijca Albota. Aljaž Bedene bo svoj dvoboj prvega kola proti Maročanu Fattarju igral danes. Preberi več TUKAJ.

Boštjan Kreutz<br>drugi predavatelj
Boštjan Kreutz
drugi predavatelj
Seminar za nove glavne sodnike v Portorožu

Ljubljana, 25.03.2009

Drugo obvestilo - še je čas za prijave (v tem trenutku je 16 prijavljenih kandidatov za nove glavne sodnike). Teniška zveza Slovenije in Teniški klub Portorož bosta konec meseca marca organizirala tečaj za nove glavne sodnike. Teoretični del seminarja bo potekal 27., 28. in 29.3.2009 v športnem centru Marina, datum praktičnega dela seminarja pa bo določen, ko bo narejen koledar tekmovanj za poletno sezono. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Brata Bedene uspešno skozi kvalifikacije v Egiptu

6th of October City, 24.03.2009

Aljaž in Andraž Bedene nastopata na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Egiptu. Obema se je uspelo prebiti v glavni turnir, za kar pa sta potrebovala vsak po tri zmage v kvalifikacijah. Predvsem finalna dvoboja kvalifikacij proti Avstrijcema Telawetzu in Brunnerju sta bila zelo zanimiva in napeta, a zmagovalcu pa sta odločili dve podaljšani igri. V prvem krogu glavnega turnirja bo Aljaž igral proti Maročanu Fattarju, Andraž pa proti Moldavijcu Albotu. Preberi več TUKAJ.

Rainer Eitzinger
Rainer Eitzinger
Tomislav Ternar srečni poraženec

Poreč, 23.03.2009

V finalu kvalifikacij 10.000 dolarskega ITF turnirja v Poreču, prvega od treh turnirjev Istarske rivijere, sta oba slovenska predstavnika izgubila. Tomislava Ternarja je v treh nizih s 16 61 63 premagal Avstrijec Rainer Eitzinger, Zorana Goluboviča pa je prav tako v treh nizih s 64 26 75 premagal Nemec Peter Torebko. Zaradi odpovedi Janeza Semrajca je žreb za srečnega poraženca izbral Tomislava Ternarja, ki se bo tako v prvem krogu glavnega turnirja še enkrat pomeril z Eitzingerjem, ki je drugi nosilec glavnega turnirja v kvalifikacije pa je moral zato, ker se ni pravočasno prijavil na turnrir. Morda še učna ura o izbiri srečnih poražencev - že drugo leto zapored se na mednarodnih turnirjih srečne poražence izbira z žrebom, prej pa so jih, tako kot še vedno velja pri nas, določili na podlagi uvrstitve na jakostni lestvici. Preberi več TUKAJ.

Klikni na sliko za povečavo
Klikni na sliko za povečavo
Zanesljivi zmagi za Plešnika in Božovičevo

Maribor, 23.03.2009

Miha Plešnik in Dragana Božovič sta postala zmagovalca odprtega prvenstva za fante in dekleta do 18 let, ki se je danes končalo v Železničarskem teniškem klubu Maribor. Miha Plešnik je v finalnem dvoboju brez težav s 61 62 premagal Davida Goršiča, Dragana Božovič pa je prvi niz finala proti Sončki Jazbinšek dobila le s težavo (bilo je 64), v drugem pa je "stopila na plin" in nasprotnici ni prepustila nobene igre več. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič skozi šivankino uho

Sarajevo, 23.03.2009

Blaž Kavčič je na 30.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v Sarajevu v prvem krogu premagal Američana Nicholasa Monroa z rezultatom 36 76(4) 76(6). V drugem krogu bo Blažev nasprotnik Španec Guillermo Olaso. Vseh pet dvobojev, ki so bili na ponedeljkovem razporedu, je znaznamovala velika izenačenost, saj so igralci odigrali kar 14 nizov, osem od njih pa je bilo odločenih v podaljšani igri (tie-breaku). Preberi več TUKAJ.

Koledar poletje 2009

Ljubljana, 23.03.2009

Tekmovalno-registracijska komisija TZS je pripravila koledar tekmovanj za poletje 2009. Koledar bo v prihodnjih dneh finaliziran (določiti je potrebno še range posameznih turnirjev), z objavo pa smo pohiteli zato, da boste lahko planirali vaše klubske aktivnosti. Preberi več TUKAJ.

Nick Monroe<br>klikni nanj za povečavo
Nick Monroe
klikni nanj za povečavo
Blaž Kavčič v Sarajevu

Sarajevo, 23.03.2009

Blaž Kavčič bo ta teden igral na 30.000 dolarskem ATP turnirju iz serije Challenger, ki se igra v olimpijski dvorani Zetra v Sarajevu in to na trdi podlagi. Njegov prvi nasprotnik bo temnopolti Američan Nicholas Monroe, s katerim se je leta 2006 na Challengerju v Avstraliji pomeril tudi Grega Žemlja in ga premagal s 75 63. Turnir ni preveč močno zaseden, saj sta med najboljših 200 na svetu uvrščena samo Čeha Rosol in Snobel, Blaž pa je osmi nosilec. Preberi več TUKAJ.

Louis Cayer
Louis Cayer
Licenčni seminar trenerske organizacije - Louis Cayer

Ljubljana, 23.03.2009

Vse člane trenerske organizacije TZS ponovno obveščamo, da bo 4. in 5. aprila 2009 na Otočcu licenčni seminar, ki ga bo vodil priznani in pri nas sedaj tudi že dobro poznani kanadski teniški strokovnjak Louis Cayer. Seminar se prizna kot licenca za leto 2010. Svoje prijave pošljite v pisarno TZS do 30. marca 2009. Preberi več TUKAJ.

Tea Palandačič<br>poraz v polfinalu
Tea Palandačič
poraz v polfinalu
Odpro prvenstvo do 18 let

Maribor, 22.03.2009

Železničarski teniški klub Maribor je gostitelj zadnjega odprtega prvenstva za fante in dekleta do 18 let. Jutri sta na sporedu samo še finalna dvoboja med Davidom Goršičem (SL-LJ) in Miho Plešnikom (TC-LJ) v moški konkurenci ter Dragano Božovič (BR-MB) in Sončko Jazbinšek (TR-KR) v ženski konkurenci. David je že v četrtfinalu poskrbel za presenečenje, saj je premagal prvega nosilca Matica Možka (BENČ), tako da polfinalna zmaga nad četrtim nosilem Brunom Štehom (TR-KR) ni niti več tako "odmevala". Obe dekleti sta se v finalu znašli povsem pričakovano, vsaj glede na uvrstitev na jakostni lestvici, in v dosedanjem poteku turnirja nista imeli večjih težav, saj še nista izgubili niza. Preberi več TUKAJ.

Zoran Golubovič
Zoran Golubovič
V igri samo še Ternar in Golobovič

Ljubljana, 22.03.2009

V kvalifikacijah prvega od treh 10.000 dolarskih ITF turnirjev, ki se igra v Poreču, je nastopilo 15 slovenskih igralcev. V finale se je uspelo prebiti dvema, in sicer Tomislavu Ternarju in Zoranu Goluboviču.Ternar ima na poti do glavnega turnirja v Rainerju Eitzingerju zelo visoko oviro, saj je Avstrijec na 274. mestu ATP lestvice in bi v primeru pravočasne prijave bil celo med nosilci glavnega turnirja. Zoran ima vsaj na videz lažjega nasprotnika. 21-letni Nemec Peter Torebko je na 798. mestu ATP lestvice in do sedaj ne beleži kakšnih vidnejših rezultatov. Glavni turnir se začne v torek, v najslabšem primeru pa bo v njem zaigral samo neposredno uvrščeni Janez Semrajc. Preberi več TUKAJ.

Klikni na sliko za povečavo
Klikni na sliko za povečavo
Nagradna igra - malo zgodovine

Ljubljana, 20.03.2009

Pred 15 leti se je v teniškem centru Ten-ten v Domžalah igrala tekma za Davisov pokal med reprezentancama Slovenije in Finske. Zmagali so naši, in sicer z rezultatom 3/2. Naloga je preprosta - na sliki je kar nekaj prominentnih oziroma znanih teniških oseb (igralcev, funcionarjev, sodnikov, gledalcev, itd.); nagrado dobi tisti, ki bo prepoznal največje število (po imenu in priimku) oseb na sliki. V primeru enekega števila "prepoznanih" bo o nagradi odločal žreb. Veselo na delo....nagrada je majica TZS in pet pločevink Wilson US open žog. Odgovore pošljite na info@teniska-zveza.si. TUKAJ.

Branimir Horvat<br>direktor turnirja
Branimir Horvat
direktor turnirja
Istarska rivijera 2009

Ljubljana, 20.03.2009

Jutri se s kvalifikacijami v Poreču začenja prvi od treh 10.000 dolarskih ITF turnirjev, ki nosijo skupno ime Istarska rivijera. Drugi turnir se bo igral v Rovinju, tretji pa v Vrsarju- starejši ljubitelji tenisa se prav gotovo spominjajo še četrega turnirja, mastersa (včasih je bila Istarska rivijera satelit, potrebno je bilo igrati na prvih treh turnirjih in še na mastersu, da je igralec lahko osvojil kakšno ATP točko), ki je bil pred leti tudi v Portorožu. Gre za tekmovanje, ki ima tradicijo (letošnja izvedba bo že 37.) in svoj čar. Na Istarski rivijeri tradicionalno igra tudi veliko slovenskih igralcev - letos je v glavni turnir prijavljen samo Janez Semrajc, upamo pa, da bo kateremu od naših uspelo tudi v kvalifikacijah. Preberi več TUKAJ.

Anna Orlik
Anna Orlik
Maša samo še v dvojicah

Ljubljana, 20.03.2009

Maša Zec Peškirič je v drugem krogu 25.000 dolarskega ITF turnirja v ameriškem mestu Redding, Kalifornija, s 63 75 izgubila proti domačinki Madison Brengle. Bolj uspešna je bila v konkurenci dvojic, kjer se je skupaj z Belorusinjo Anno Orlik po zmagi nad ameriško-kanadsko dvojico Brengle/El Tabakh s 61 64 uvrstila v polfinale, v katerem se bosta pomerili z ameriško navezo Mc Hale/ Stephens. Preberi več TUKAJ.

Dovydas Šakinis
Dovydas Šakinis
Tudi proti Litvi na Otočcu

Ljubljana, 19.03.2009

Naša moška reprezentanca bo tekmo drugega kola druge skupine evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal proti reprezentanci Litve igrala na Otočcu, in sicer od 10. do 12. julija 2009 na zunanjih peščenih igriščih. Naši bodo v tej tekmi imeli vlogo velikega favorita, saj je najviše uvrščeni igralec gostov mladi 18-letni Ricardas Berankis, ki je na 468. mestu ATP lestvice. Litvanci so prav gotovo reprezentanca "prihodnosti", saj je njihov drugi igralec Dovydas Šakinis star šele 16 let, o njegovi kvaliteti pa govori podatek, da je pred kratkim gladko odpravil izkušenega Gruzijca Iraklija Labadzeja, ki je že bil na 45. mestu ATP lestvice. Previdnost torej ne bo odveč.... Preberi več TUKAJ.

Xavier Malisse
Xavier Malisse
Xavier Malisse premagal Kavčiča

Ljubljana, 19.03.2009

V drugem kolu ATP turnirja iz serije Challenger, ki ima nagradni sklad 35.000 ameriških dolarjev in se igra v italijanskem mestu Caltanissetta, je naš Blaž Kavčič igral proti Belgijcu Xavierju Malissu in izgubil v teh nizih s 63 36 61. Belgijec, nekoč že na 19., v tem trenutku pa na 165. mestu ATP lestvice, je bil v dvoboju z Blažem seveda favorit, a mu ni šlo vse po načrtih... Preberi več TUKAJ.

Rebecca Marino
Rebecca Marino
Zmagala samo Maša Zec Peškirič

Ljubljana, 19.03.2009

Andreja Klepač je na 25.000 dolarskem ITF turnirju v Mehiki, kjer je bila prva nosilka, v prvem kolu izgubila proti Rusinji Nataliji Ryzhonkovi. Pri vodstvu Rusinje s 64 42 je Andreja zaradi poškodbe dvoboj predala. Na turnirju v ZDA, ki ima enak enak nagradni sklad, je Maša Zec Peškirič v prvem kolu kot osma nosilka turnirja s 63 63 premagala domačo kvalifikantko Nicole Gibbs, v drugem kolu pa se bo pomerila še z drugo Američanko Madison Brengle. Taja Mohorčič je kot povabljenka nastopila na 25.000 dolarskem turnirju v Španiji in po solidni igri s 75 61 izgubila s Kanadčanko Rebecco Marino. Preberi več TUKAJ.

Turnir od 8 do 11 let v TK Zsport

Ljubljana, 18.03.2009

Malce pozno (čakali smo na slikovni material s turnirja) objavljamo članek o turnirju od 8 do 11 let, ki je 7. in 8. marca 2009 potekal v organizaciji teniškega kluba Zsport v Ljubljani, a vendarle.... Igralo je preko 200 mladih tenisačev, generalni pokrovitelj tekmovanja zavarovalnica Adriatic Slovenica pa je vsem udeležencem poleg brezplačnega nezgodnega zavarovanja za čas turnirja zmanjšal strošek prijavnine za 41%. Poleg darilnih vrečk za vse udeležence in nagrad za najboljše sta Adriatic Slovenica in Wilson za vse kategorije namenila 47 dodatnih nagrad za nagradna žrebanja ( T-shirti, torbe, nahrbtniki, dežniki, teniške copate in boni v vrednosti 40 Eur za vnovčitev pri zavarovanjih). Preberi več TUKAJ.

Taja Mohorčič
Taja Mohorčič
Kje igrajo naše igralke?

Ljubljana, 17.03.2009

Andreja Klepač ta teden igra na 25.000 dolarskem ITF turnirju v Mehiki, kjer je prva nosilka. Še dve naši igralki igrata na turnirjih z enakim nagradnim skladom - Maša Zec Peškirič igra v ZDA, Taja Mohorčič pa v Španiji. Edina, ki je že stopila na igrišče, je Jasmina Kajtazovič, ki znova ni imela sreče pri žrebu. Že drugič zapored je na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Italiji v prvem kolu naletela na prvo nosilko, tokrat na Poljakino Anno Korzeniak (WTA 233), s katero je izgubila s 75 63. Jasmina se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, v katerih je zmagala v dveh dvobojih. Preberi več TUKAJ.

Ligaško tekmovanje 2009

Ljubljana, 17.03.2009

V mesecu maju se začne ligaško tekmovanje za sezono 2009. Delavci pisarne so vsem klubom po e-pošti že poslali dopis in prijavnico, mi pa vse to sedaj objavljamo še na spletni strani. Ne pozabite, da gre za prvo prijavo, kar v praksi pomeni, da morate za igranje v ligi najprej prijaviti samo klub, čez nekaj časa pa boste pozvani še za poimensko prijavo posameznih igralcev. Preberi več TUKAJ.

Druga teniška olimpijada

Ljubljana, 17.03.2009

Še dobrih štirinajst dni nas loči do začetka druge teniške olimpijade. V teniškem centru Konex se bodo 4. aprila 2009 letos že drugič pomerile ekipe iz vse Slovenije - tekmovanje sicer zelo hitro pridobiva na priljubljenosti, priznati pa je treba, da se vsi klubi še ne zavedajo priložnosti, ki jo teniška olimpijada ponuja - le nekaj klubov je preko tega projekta začelo sodelovati z osnovnimi šolami (v okviru ŠŠD-ja), ki zagotavljajo brezplačen najem prostora in pokrivajo stroške trenerja. Ali ni to tisto, kar si vsak klub najbolj želi? Kako priti v osnovne šole in to s čim manjšimi stroški? Pokličite na TZS in pomagali vam bomo realizirati projekt "Teniška olimpijada". Preberi več TUKAJ.

David Detiček<br>klikni nanj za Tamaro in Manco
David Detiček
klikni nanj za Tamaro in Manco
Četrti finalni turnir do 12 let

Ljubljana, Litija, 16.03.2009

Tamara Zidanšek in Gianluca Grison sta zmagovalca četrtega finalnega A turnirja, ki se je igral v Litiji (dečki) in v Ljubljani (Jaki šport - deklice). Oba finalna dvoboja sta bila zelo zanimiva, napeta in kvalitetna - Tamara je odpor Mance Pislak strla šele v tretjem nizu, Italijan Grison pa je za zmago nad Nikom Krapežem sicer potreboval samo dva, a se je moral kar pošteno oznojiti. Turnir B (deklice so prav tako igrale v teniškem klubu Jaki šport, fantje pa v teniškem klubu Max Ljubljana) sta dobila David Detiček, ki je v finalu premagal Matijo Dular Sitarja, in Nina Oberžan, ki je bila v odločilnem dvoboju boljša od Žane Lapajne. Preberi več TUKAJ.

Kaja Mrgole
Kaja Mrgole
Dea Kepic in Tine Ritter z zmago zaključila dvoranski del sezone

Rogaška, Ljubljana, 16.03.2009

V Ljubljani, v teniškem centru Jaki šport, se je končalo še zadnje dvoransko odprto prvenstvo za dekleta in fante do 16 let za sezono 2008/2009. V finalnem dvoboju sta se dokaj nepričakovano znašli nepostavljena Dea Kepic in šesta nosilka Kaja Mrgole. Slednja je začela odlično, prvi niz dobila z rezultatom 6/0, a v nadaljevanju je prišlo do preobrata. Igralki sta bili v drugem nizu še dokaj izenačeni (končal se je 6/4), v tretjem pa je popolnoma prevladovala Dea, ki je Kaji vrnila "milo za drago" in zmagala brez izgubljene igre. Fantje so enako tekmovanje igrali v Rogaški, zmagal pa je Tine Ritter. Zasluženo, brez izgublljenega niza, njegov nasprotnik v finalu Blaž Bizjak pa mu je nudil več kot dostojen odpor - dvoboj se je končal z rezultatom 75 75. Preberi več TUKAJ.

Luka Gregorc
Luka Gregorc
Kavčič začel brez izgubljene igre, poraz Gregorca

Ljubljana, 16.03.2009

Luka Gregorc je nastopil v kvalifikacijah 125.000 dolarskega ATP turnirja iz serije Challenger v ameriškem mestu Sunrise. Turnir je izredno močan, saj v kvalifikacijah nastopa vrsta igralcev, ki so "globoko pod 100" (Soderling, Phau, Korolev). Luka se je v prvem kolu pomeril z Rusom Korolevim in izgubil s 61 61. Svoje znanje in srečo ta teden preizkuša tudi Blaž Kavčič, ki igra na 35.000 dolarskem Challengerju v Caltanisetti, Italija, svojega prvega nasprotnika Brazilca Daniela Silvo pa je premagal s 60 60! Preberi več TUKAJ.

Jasmina Kajtazovič
Jasmina Kajtazovič
Hitro slovo Jasmine in Mike

Ljubljana, 13.03.2009

Jamina Kajtazovič in Mika Urbančič sta nastopili na dveh 10.000 dolarskih ITF turnirjih v Italiji oziroma Novi Zelandiji. Jasmina je v prvem kolu turnirja v Rimu s 64 64 izgubila proti prvi nosilki Romunki Liani Gabrieli Ungur (WTA 218), Mika pa je na turnirju v North Shore Cityju s 62 60 izgubila proti Korejki So Jung Kim (WTA 883). Preberi več TUKAJ.

Elektronsko prijavljanje

Ljubljana, 13.03.2009

Na 10. redni seji tekmovalno-registracijske komisije TZS (TRK), ki je bila v torek 10.3.2009, je bila ena od tem tudi elektronsko prijavljanje na tekmovanja s koledarja TZS. Klubi ste pobudo za prijavljanje po e-pošti, prvi korak k uresničitvi ideje, pa je sledeč: vsi klubi morate do torka 31.3.2009 sporočiti (na info@teniska-zveza.si), kateri je uradni e-poštni naslov vašega kluba in samo prijave, ki bodo prišle s tega naslova, se bodo upoštevale kot pravilne prijave. Z elektronskim načinom prijavljanja bi lahko pričeli že v začetku poletnega dela sezone, če pa bo temu res tako, pa boste še obveščeni. Več o prednostih (in slabostih) elektronskega prijavljanja si lahko preberete TUKAJ.

Drugi registracijski rok

Ljubljana, 11.03.2009

Vse klube obveščamo, da se je 5. marca 2009 začel drugi registracijski rok. Klubi lahko vse do 20. marca registrirate nove ali pa podaljšate registracije za "stare" igralce, trenerje, veterane, sodnike, itd. Tekmovalno-registracijska komisija pripravlja predlog spremembe prvega registracijskega roka za leto 2010, ki naj bi po novem bil krajši in nekoliko prej (po novem 10 dni, v mesecu oktobru). Preberite si trenutno veljavni registracijski pravilnik (o morebitnih spremembah boste obveščeni; ne pozabite, da je vso dokumentacijo potrebno poslati po e-pošti) TUKAJ.

Luka Gregorc
Luka Gregorc
Luka Gregorc ponovno na igriščih

Santiago, 11.03.2009

Luka Gregorc se po poškodbi ponovno vrača na teniška igrišča. Nastopil je v glavnem turnirju 35.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Santiagu (Čile), a na žalost ni bil preveč uspešen, saj je v prvem kolu izgubil proti Brazilcu Joau Souzi s 63 64. Brazilec je bil za Luko usoden tudi v igri dvojic - brazilski par Hocevar/Souza je bil v prvem kolu boljši od dvojice Gregorc/D'Agord s 61 62. Preberi več TUKAJ.

Andreja Klepač
Andreja Klepač
Zec Peškiričeva in Klepačeva zaustavljeni v kvalifikacijah

Indian Wells, 11.03.2009

Številki 2 in 3 slovenskega ženskega tenisa Maša Zec Peškirič ter Andreja Klepač sta izgubili v kvalifikacijah 4,5 milijonskega WTA turnirja v Indian Wellsu. Maša je v prvem kolu z 26 75 64 premagala prvo nosilko Španko Mario Jose Martinez Sanchez, danes pa v finalu izgubila proti Američanki Varvari Lepchenko s 63 64. Andreji se je zataknilo že na začetku, saj jo je s 76 62 premagala Francozinja Camille Pin. Preberi več TUKAJ.

Ricardas Berankis
Ricardas Berankis
Davisov pokal 2009 - drugi nasprotnik Litva

Ljubljana, 10.03.2009

Naša moška reprezentanca se bo v drugem kolu druge skupine evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal od 10. do 12.7.2009 doma merila z reprezentanco Litve, ki je v prvem kolu presenetljivo premagala Gruzijo, ki je bila celo prvi nosilec skupine. Na prvi pogled naši ne bi smeli imeti pretežkega dela, saj so na ATP lestvici za posameznike samo trije Litvanci, najviše pa je uvrščen Ricardas Berankis, in sicer na 468. mesto. Toda pozor! 172 centimetrov visoki Berankis je star šele 18 let, trenira pa tudi pod budnim očesom starega mačka za "proizvodnjo šampionov" Nicka Bollitierija. Leta 2007 je Berankis postal zmagovalec juniorskega Grand Slam tekmovanja v ZDA in bil celo na prvem mestu mednarodne juniorske lestvice. V letošnjem letu je bil finalist ITF Futures tekmovanja v Nemčiji, fant pa iz meseca v mesec napreduje. Druga nevarnost preži s strani Dovydasa Sakinisa, ki je star šele 16 let, a je v odločilnem dvoboju proti Gruzijcem z igrišča odpihnil izkušenega Iraklija Labadzeja. Preberi več TUKAJ.

Eva Zagorac
Eva Zagorac
Odprto prvenstvo do 14 let

Ljubljana, 09.03.2009

V Ljubljani, Krškem in Mariboru se je končalo odprto prvenstvo za dečke in deklice do 14 let. Fantje A turnir so igrali v Krškem, kjer sta se v finalu pomerila prvi nosilec Maks Tekavec in Rok Križaj, zmagal pa je Tekavec s 76 61. Fantje B turnir so igrali v TK Branik Maribor, zmagovalec pa je postal Filp Jakob Zupančič, državni dvoranski prvak do 12 let, ki je v finalu s 63 63 premagal Aleksandra Farkaša. Dekleta so igrala v Ljubljani. Finalistki sta pričakovano postali prva in druga nosilka Jasmina Štor in Eva Zagorac, presenetljivo gladko zmago s 61 61 pa je slavila Eva. Preberi več TUKAJ.

Dragana Božovič
Dragana Božovič
V Mariboru po mariborskih notah

Maribor, 09.03.2009

V organizaciji Železničarskega teniškega kluba v Mariboru se je danes končalo odprto prvenstvo za člane in članice. Zmagovalka pri članicah je postala Dragana Božovič (Branik), ki je v finalu premagala domačo igralko Aleksandro Lukič (ŽTK) s 63 64. V moškem finalu sta se prav tako pomerila igralca z obeh bregov Drave, in sicer Tadej Turk (Branik) in Anže Kapun (ŽTK), s 63 26 64 pa je zmagovalec postal Anže Kapun. Preberi več TUKAJ.

Blaž Trupej  - zadovoljen
Blaž Trupej - zadovoljen
DC 2009 - Slovenija Vs Egipt 5/0

Otočec, 08.03.2009

Slovenska moška reprezentanca je v prvem kolu druge skupine evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal zanesljivo premagala goste iz Egipta s 5/0. Oba kapetana sta se pred začetkom prvega nedeljskega dvoboja odločila za zamenjavo prvotno določenih igralcev (Žemlja Vs Maamoun), kar je glede na dejstvo, da je tekma že odločena, bolj ali manj standardna procedura.Za Slovenijo je tako nastopil Andrej Kračman in premagal Egipčana Mohameda Safwata s 76 63. Zadnji dvoboj je za naše kljub vsemu odigral Blaž Kavčič, za Egipčane pa nemesto Sabryja Mahmoud Ezz, končni rezultat pa je bil 36 76 64 za Kavčiča, ki je že v petek staknil rahlo poškodbo. Naša reprezentanca tudi že pozna nasprotnika v drugem kolu - to bo Litva, ki je doma premagala Gruzijo s 3/2, pa čeprav je že zaostajala z 1/2. Preberi več TUKAJ.

Korina Perkovic
Korina Perkovic
Tadeja zaustavljena v četrtfinalu

Ljubljana, 06.03.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v nemškem mestu Buchen je naša igralka Tadeja Majerič izgubila proti Nemki Korini Perkovic z dvakrat 64. Dvoboj je bil povsem enakovreden, lahko pravzaprav rečemo, da je 21-letna Nemka, ki zaseda 473. mesto na WTA lestvici, v zaključku obeh nizov imela samo nekoliko več sreče. Preberi več TUKAJ.

Povzetek sprememb pravilnika ITF moških tekmovanj

Ljubljana, 06.03.2009

V letu 2009 je v pravilniku za moška profesionalna tekmovanja, ki sodijo pod okrilje mednarodne teniške zveze ITF (Men's Futures), prišlo do vrste sprememb. Ker se bližajo zunanja tekmovanja v Sloveniji in okolici, še enkrat objavljamo povzetek teh sprememb oziroma odgovore na najpogostejša vprašanja. Tekst je v angleškem jeziku - če rabite pomoč, pokličite pisarno TZS na (01) 430 66 90. Preberi več TUKAJ.

Ekaterina Bychkova
Ekaterina Bychkova
V četrtinale samo Tadeja Majerič

Ljubljana, 05.03.2009

Na 25.000 dolarskem ITF turnirju na Floridi je Polona Hercog v drugem kolu s 63 62 izgubila proti Rusinji Ekaterini Bychkovi. Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Nemčiji sta naši igralki Dalila Jakupovič in Tadeja Majerič nastopili s polovičnim uspehom. Dalila je izgubila proti Nemki Leni Mariji Hofmann z 26 62 63, Tadeja pa je premagala Finko Emmo Laine s 63 63. V četrtfinalu se bo Tadeja pomerila z Nemko Korino Perkovic. Preberi več TUKAJ.

Mednarodna teniška številka - ITN

Ljubljana, 04.03.2009

ITN je kratica za mednarodno teniško številko (International Tennis Number). V bistvu gre za standarde, ki jih je postavila mednarodna teniška zveza (ITF) in po katerih se igralci lahko samoocenijo ter lažje poiščejo primernega nasprotnika, nekaterim teniškim zvezam pa je projekt ITN celo služil kot osnova za izdelavo jakostnih lestvic. Ocene se gibljejo od vrednosti 1 (tekmovalci) pa do 10 (začetniki). Standarde je iz angleškega jezika prevedlo podjetje Tenispartner.info, ogledate pa si jih lahko TUKAJ.

Lokacija kluba
Lokacija kluba
Turnir od 8 do 11 let v teniškem klubu Z sport

Ljubljana, 04.03.2009

V soboto 7. in nedeljo 8. bo v teniškem klubu Z sport potekalo tekmovanje v kategoriji od 8 do 11 let. Za lepe praktične nagrade za vse udeležence in za nagrade, ki jih bodo prejeli izžrebanci ter najboljši, sta poskrbela glavna pokrovitelja  Adriatic Slovenica in  Wilson. Preberite in oglejte si, kaj vse počnejo v teniškem klubu Z sport TUKAJ.

Blaž Rola
Blaž Rola
Blaž Rola iz Švice brez ATP točk

Greifensee, Švica, 03.03.2009

Na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Švici se je Blaž Rola po uspešnem nastopu v kvalifikacijah v prvem kolu glavnega turnirja pomeril s Francozom Clementom Reixem, ki je na ATP lestvici kar za 850 mest boljši od Blaža, in po dobri igri izgubil s 76 63. Blaž se kljub trem zmagam v kvalifikacijh domov vrača praznih rok, saj samo zmaga v glavnem turnirju prinaša ATP točke. Jutri bo svoj dvoboj prvega kola igral tudi Janez Semrajc, njegov nasprotnik pa bo Čeh Jiri Skoloudik. Preberi več TUKAJ.

Dalila Jakupovič
Dalila Jakupovič
Dalila naprej, Polona danes, ostale izpadle

Ljubljana, 03.03.2009

Naše igralke igrajo na vrsti WTA in ITF turnirjev praktično po celem svetu. Andreja Klepač je v prvem krogu kvalifikacij posamezno na 220.000 dolarskem WTA turnirju v Mehiki izgubila, zmagala pa je v prvem krogu glavnega turnirja dvojic. Polona Hercog se je uvrstila v finale kvalifikacij 25.000 dolarskega ITF turnirja na Floridi, medtem ko je Petra Rampre že izgubila. Tadeja Majerič in Dalila Jakupovič (zmagala je v kvalifikacijah, kjer je bila poražena Anja Prislan) bosta igrali v glavnem turnirju v Nemčiji, Mika Urbančič pa ni uspela v kvalifikacijah 25.000 dolarskega ITF turnirja v Sydneyu. Preberi več TUKAJ.

Matic Zupančič
Matic Zupančič
Maticu Zupančiču prva zmaga

Litija, 02.03.2009

Matic Zupančič je v finalu odprtega prvenstva do 18 let, ki je potekalo v Litiji, v podaljšani igri zadnjega niza premagal prvega nosilca Matica Možka s 36 75 76 in s tem dosegel prvo turnirsko zmago v konkurenci do 18 let v karieri in 240 točk za jakostno lestvico TZS. Matic je odlično formo kazal že v prejšnjih kolih, saj je v četrtfinalu odpravil tretjega nosilca Matica Bevčarja, v polfinalu pa še petega nosilca in vselej neugodnega Mateja Leljaka. Preberi več TUKAJ.

Mostafa Naeim<br>kapetan Egipta
Mostafa Naeim
kapetan Egipta
Egipčani imajo danes popoldne prvi trening

Otočec, 02.03.2009

Igralci Egipta, ki se bodo v tekmi prvega kola tekmovanja za Davisov pokal na Otočcu pomerili s Slovenijo, so na prizorišče pripotovali danes zgodaj zjutraj, prvi trening pa bodo imeli ob 14. uri. Naša reprezentanca je na Otočcu že od petka, zaenkrat pa priprave potekajo brez posebnosti. Tekma se prične v petek 6.3.2009 popoldan, ko bosta na sporedu prva dva dvoboja posamezno (prva igralca obeh reprezentanc se bosta pomerila z drugima). V soboto bo na sporedu dvoboj dvojic, v nedeljo pa bosta na igrišče najprej stopila prva igralca, nato pa še druga. Katera igralca bosta v petek "otvorila" to pomembno tekmo, bo določil četrtkov žreb, ki ga bo opravil vrhovni sodnik Anglež Carl Baldwin. Preberi več TUKAJ.

Hana Umek
Hana Umek
Zmaga ostala doma

Krško, Litija, 02.03.2009

Na odprtem prvenstvu za dekleta do 18 let, ki je potekalo v Krškem, je v zelo okrnjeni konkurenci zmagovalka postala domača igralka Hana Umek, ki je v polfinalu premagala prvo nosilko Sončko Jazbinšek, v finalu pa še Mojco Fijavž. Fantje do 18 let igrajo v Litiji, kamor je tekmovalno registracijska komisija iz Otočca "premaknila" turnir zaradi nastopa naše DC reprezentance, danes pa se bosta za prvo mesto pomerila Matic Možek in Matic Zupančič. V polfinalu proti Brunu Štehu in Mateju Leljaku smo sicer pričakovali da bosta imela precej težje delo, a se je vse izteklo po njunih željah, tako da sta gladko zmagala. Preberi več TUKAJ.

Andreja Klepač
Andreja Klepač
Poraz Andreje Klapač

Monterery, 01.03.2009

Andreja Klepač je na 220.000 dolarskem WTA tekmovanju v mehiškem mestu Monterrey svoje nastope v posamični konkurenci že končala. V prvem krogu kvalifikacij jo je gladko s 63 61 premagala občasna soigralka v igri dvojic Romunka Agnes Szatmari, ki je na 209. mestu WTA lestvice za posameznice. Na določenih spletnih straneh (SiOL, Tenis portal) je še vedno objavljena novica, da je Andreja Romunko premagala, kar pa ne drži. Zmeda je nastala zaradi napačno objavljenih rezultatov na spletni strani WTA oz. organizatorja turnirja. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.