prijava_e
Novice : Arhiv novic 2009 : Julij 2009

Arhiv novic - julij 2009

Matic Zupančič<br>tesen poraz
Matic Zupančič
tesen poraz
EEP do 18 let

Ptuj, 29.07.2009

Ptuj gosti kvalifikacijsko tekmovanje za evropsko ekipno prvenstvo za fante do 18 let. Naša reprezentanca v postavi Tilen Žitnik, Matic Zupančič in Miha Plešnik je v prvem krogu izgubila proti reprezentanci Bosne in Hercegovine s 3/0 in se bo z Grki pomerila za končno peto mesto. Izgubila so tudi naša dekleta, ki igrajo v Bolgariji. S 3/0 so jih premagale domačinke, za našo reprezentanco pa igrajo Urša Jerman, Dragana Božovič in Milena Rmuš. Preberi več TUKAJ.

Nicolas Massu
Nicolas Massu
ATP Umag - tudi Blaž poražen

Umag, 29.07.2009

Blaž Kavčič je v prvem krogu ATP turnirja v Umagu imel za nasprotnika Čilenca Nicolasa Massuja, pred leti že devetega igralca sveta. Po odličnem začetku, prvi niz je dobil s 75, je Blaž naslednja dva niza odigral nekoliko slabše in na koncu izgubil s 75 36 26. Preberi več TUKAJ.

Luka Janša
Luka Janša
Odprto prvenstvo do 16 let v Portorožu

Portorož, 26.07.2009

V Portorožu se je končalo odprto prvenstvo do 16 let, na katerem sta slavila Luka Janša in Maša Šmic. Luka je opravičil vlogo prvega nosilca in v finalu s 75 61 premagal drugopostavljenega Benjamina Beliša. Tudi pri dekletih smo v finalu gledali dvoboj prve in druge nosilke, le da je v tem primeru zmagovalka postala nižje rangirana Maša Šmic, ki je s 64 63 premagala prvo nosilko Sindi Germek. Preberi več TUKAJ.

Dinara Safina
Dinara Safina
Dinara Safina osvojila Portorož

Portorož, 26.07.2009

V finalu 220.000 USD WTA turnirja v Portorožu je Rusinja Dinara Safina s 67 61 75 premagala Italijanko Saro Errani in osvojila prvo mesto. Pri dvojicah sta slavili Nemka Julia Goerges in Čehinja Vladimira Uhlirova, ki sta v finalu s 64 62 premagali prvopostavljeni par Pin/Zakopalova. Slovenke na Portoroškem turnirju niso imele veliko uspeha, v konkurenci posameznic so vse izgubile v prvem krogu, pri dvojicah pa se je najviše, v drugi krog, uspelo uvrstiti Poloni Hercog in Maši Zec Peškirič. Preberi več TUKAJ.

Martin Klizan
Martin Klizan
Žemlji ni uspelo, Semrajc drugi

Umag, Kramsach, 26.07.2009

V finalu kvalifikacij 450.000 € ATP turnirja v Umagu je Grega Žemlja izgubil proti Slovaku Martinu Klizanu s 63 63. Kljub porazu Grege bomo imeli v glavnem turnirju enega predstavnika, saj je Blaž Kavčič vanj uvrščen kot povabljenec. Njegov prvi nasprotnik bo Čilenec Nicolas Massu. Na 10.000 dolarskem ITF Futures turnirju v Avstriji je Janez Semrajc v finalu s 46 63 64 izgubil proti Slovaku Andreju Martinu, izkazal pa se je tudi Aljaž Bedene, ki se je na istem turnirju uvrstil v polfinale. Preberi več TUKAJ.

Sara Errani
Sara Errani
WTA Banka Koper Slovenia Open

Portorož, 22.07.2009

Na 220.000 dolarskem turnirju v Portorožu je od slovenskih igralk v igri samo še Maša Zec Peškirič, ki bo jutri v konkurenci dvojic skupaj z Italijanko Saro Errani v dvoboju drugega kroga nastopila proti francosko-češki navezi Pin/Zakopalova. Danes je prav tako v dvoboju drugega kroga Polona Hercog skupaj s Hrvatico Petro Martič izgubila proti paru Daniilidou/Woehr s 67 63 (10-1). Preberi več TUKAJ.

Armin Sandbichler
Armin Sandbichler
Aljaž in Janez napredovala v četrtfinale

Kramsach, 22.07.2009

Aljaž Bedene in Janez Semrajc uspešno nadaljujeta svoje nastope na 10.000 dolarskem ITF tekmovanju iz serije Futures v avstrijskem Kramsachu. Aljaž je v drugem krogu s 62 63 premagal Hrvata Lupierija, Janez pa s 76 63 Avstrijca Sandbichlerja. Na žalost je v drugem krogu podobnega turnirja v Italiji izgubil Blaž Rola, s 36 76 64 je bil od njega boljši Italijan Jacopo Marchegiani. Preberi več TUKAJ.

Urša Jerman
Urša Jerman
Tjaša Šrimpf med 16 v Evropi

Ljubljana, 22.07.2009

V Beljaku, Moskvi in Plznu potekajo evropska prvenstva za posameznike do 18, 16 in 14 let. Od dvanajstih Slovencev, ko so nastopili v treh starostnih kategorijah, sta drugi krog "preživeli" samo Urša Jerman in Tjaša Šrimpf. Urša je v tretjem krogu tekmovanja deklet do 18 let s 63 64 izgubila proti Gruzijki Ekaterini Gorgodze, Tjaša pa je v konkurenci do 16 let v tretjem krogu s 64 76 premagala Poljakinjo Joanno Nalborsko, za uvrstitev v četrtfinale pa se bo pomerila z Romunko Cristino Dinu. Preberi več TUKAJ.

Poziv trenerjem

Ljubljana, 22.07.2009

Živimo v času, ko prihaja do velikih političnih, ekonomskih in družbenih pretresov ter sprememb. Vse to se odraža tudi v športu. Negativni učinki teh sprememb se v športu kažejo kot kriza temeljnih družbenih vrednot, želji po hitrem uspehu za vsako ceno, nespoštovanju pravil in etičnih standardov, nestrokovnim odločitvam in praksam, vmešavanju v delo sodnikov, uradnih oseb, trenerjev in še v marsičem. Preberi več  TUKAJ TUKAJ.

Alberta Brianti
Alberta Brianti
WTA Banka Koper Slovenia Open

Portorož, 21.07.2009

V prvem krogu 220.000 dolarskega WTA turnirja v Portorožu sta danes izgubili še Nastja Kolar in Polona Hercog. Nastja je v dvoboj s tretjo nosilko Italijanko Roberto Vinci šla z željo prikazati čim boljšo igro in nuditi čim večji odpor, Polona pa proti drugi Italijanki Alberti Brianti ni skrivala želje po zmagi. Po odličnem začetku (bilo je 5/2 za Polono) je Polona slabše nadaljevala in poraz je bil neizbežen. V konkurenci dvojic sta nastopili tudi Nastja Kolar in Tadeja Majerič, ki pa sta po izgubljenem prvem nizu dvoboj proti Govortcevi in Karantanchevi predali. Preberi več TUKAJ.

Lukas Lacko
Lukas Lacko
Lacko boljši od Žemlje

Ljubljana, 21.07.2009

Slovak Lukas Lacko, osmi nosilec turnirja, je bil za našega Grego Žemljo na 30.000 dolarskem ATP Challenger turnirju v italijanskem Recanatiju s 64 63 "usoden" že v prvem krogu. V Italiji ta teden poteka tudi 15.000 dolarski ITF Futures turnir, na katerem si je Blaž Rola mesto v glavnem turnirju priboril z dvema zmagama v kvalifikacijah, uspešen pa je bil tudi v prvem krogu glavnega turnirja. S 75 76 je premagal osmega nosilca Argentinca Nicolasa Todera (ATP 486). Preberi več TUKAJ.

Anette Ščulac
Anette Ščulac
Šesti finalni turnir do 12 let

Portorož, 20.07.2009

V Portorožu se je končal šesti finalni turnir za dečke in deklice do 12 let, na katerem sta zmagovalca postala prva nosilca Grega Kokalj in Anette Ščulac. Grega je v finalu s 64 76 premagal nekoliko presenetljivega finalista Žigo Drobniča, Anette pa s 62 60 drugo nosilko Saro Sirše. Turnir B sta osvojila Nace Jenko in Nina Ribar. Igralci so se pomerili tudi v konkurenci dvojic, najboljša pa sta bila para Kokalj/Šter in Ščulac/Klaneček. Preberi več TUKAJ.

klikni na Paulo za povečavo
klikni na Paulo za povečavo
Enej Bonin in Paula Orlini

Vanganel, 20.07.2009

V teniškem klubu Talos iz Vanganela je potekalo odprto prvenstvo za člane in članice, na katerem so bili najuspešnejši igralci koprskega teniškega kluba. V konkurenci članov sta se za prvo mesto pomerila dvojčka Rok in Enej Bonin, uspešnejši pa je bil slednji. Pri članicah je slavila Paula Orlini (Italijanka, ki je registrirana za TK Koper), ki je v finalu premagala Marjanco Fortuno iz Idrije. Preberi več TUKAJ.

Tadeja Majerič
Tadeja Majerič
WTA Banka Koper Slovenia Open

Portorož, 20.07.2009

Tadeja Majerič je po pričakovanjih in napovedih sicer izgubila proti Rusinji Dinari Safini, a se je predvsem v drugem nizu zelo dostojno upirala prvi igralki sveta - končni rezultat je bil 60 64. V prvem krogu je izgubila tudi Maša Zec Peškirič, s 62 64 je bila uspešnejša Čehinja Klara Zakopalova, ki je pred leti, takrat še kot Klara Koukalova, že bila tudi zmagovalka portoroškega turnirja. Jutri bosta na centralno igrišče stopili še Nastja Kolar in Polona Hercog, njuni nasprotnici pa bosta Italijanki Roberta Vinci in Alberta Brianti. Preberi več TUKAJ.

Nik Razboršek
Nik Razboršek
EP za posameznike

Ljubljana, 20.07.2009

Na evropskem prvenstvu do 14 let, ki se igra v češkem Plznu, je Matic Špec v prvem krogu izgubil proti Norvežanu Noahju Hajdu Anderssonu s 76 76, Maks Tekavec pa je bil s 64 64 uspešen proti Fincu Valtieriju Telinkangasu. Jasmina Štor in Julija Jauk sta bili v prvem krogu prosti. Nik Razboršek je v Moskvi, kjer igrajo 16-letniki, v prvem krogu s 63 63 zmagal proti Belorusu Yaroslavu Zubku, Matej Leljak pa je bil kot deseti nosilec prost. Prosti sta bili tudi obe dekleti, ki pa sta danes odigrali že drugi krog: Tjaša Šrimpf je premagala Estonko Evo Paalmo s 62 60, Nina Nagode pa je izgubila proti Marijani Novakovič (Bih) s 64 36 26. Avstrijski Beljak je prizorišče evropskega prvenstva do 18 let, v konkurenci pa imamo še tri igralce. Matic Zupančič je v prvem krogu premagal Srba Tasiča s 64 64, Tilen Žitnik je bil v prvem krogu prost, Urša Jerman je v prvem krogu premagala Nemko Carolin Daniels s 36 62 61, Dragana Božovič pa je bila prvi krog prosta, v drugem pa je izgubila proti Italijanki Pillot s 63 62. Preberi več TUKAJ.

Tjaša Šrimpf<br>med nosilkami
Tjaša Šrimpf
med nosilkami
EP za posameznike

Ljubljana, 19.07.2009

Jutri se v Plznu, Moskvi in Beljaku začenja evropsko prvenstvo za posameznike. V Beljaku bodo v konkurenci mladincev do 18 let zaigrali Matic Zupančič, Tilen Žitnik, Draga Božovič in Urša Jerman, v Moskvi v konkurenci do 16 let Matej Leljak, Nik Razboršek, Tjaša Šrimpf in Nina Nagode ter v Plznu v konkurenci do 14 let Maks Tekavec, Matic Špec, Julija Jauk in Jasmina Štor. Preberi več TUKAJ.

Dinara Safina
Dinara Safina
WTA Banka Koper Slovenia Open

Portorož, 19.07.2009

V kvalifikacijah 220.000 dolarskega WTA turnirja v Portorožu so vse tri Slovenke izgubile v prvem krogu. Taja Mohorčič je s 60 62 izgubila proti Rusinji Ksenji Pervak, Diana Nakič s 63 62 proti Italijanki Nastassyji Burnett, Jasmina Kajtazovič pa s 46 63 36 Grkinji Anni Gerasimou. V ponedeljek popoldne bosta v prvem krogu glavnega turnirja nastopili dve naši igralki - Tadeja Majerič se bo ob 18.30 pomerila s prvo igralko sveta Dinaro Safino, za njima pa bosta na osrednje igrišče stopili še Maša Zec Peškirič in Klara Zakopalova. Preberi več TUKAJ.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene
Aljaž Bedene drugi v Avstriji

Telfs, 19.07.2009

Aljaž Bedene je v avstrijskem Telfsu izenačil najboljši rezultat kariere (letošnji finale na ITF turnirju v Mariboru), saj je na 10.000 dolarskem ITF turnirju izgubil šele v finalu, in to s 63 76(2) proti Avstrijcu Johannesu Agerju. S tem rezultatom se je na lestvici ATP povzpel za 19 mest in je ta teden na 848. mestu - tako visoko ni bil še nikdar. Preberi več TUKAJ.

Sara Palčič<br>v četrtfinalu
Sara Palčič
v četrtfinalu
Zmaga v Nemčijo in BiH

Otočec, 19.07.2009

Na Otočcu se je danes končalo mednarodno prvenstvo do 14 let, zmagi v posamični konkurenci pa sta odšli v Nemčijo ter Bosno in Hercegovino. V fantovskem finalu je Nemec Hannes Wagner (v polfinalu je izločil našega Maksa Tekavca) premagal Italijana Fillipa Baldija, pri dekletih pa je Eda Herdželaš ugnala Madžarko Reko Szentes. Da Slovenci nismo ostali brez prvega mesta, sta poskrbela Valentin Horvat in Žiga Gaber, ki sta v finalu dvojic premagala par Tekavec/Colautti. Preberi več TUKAJ.

Dinara Safina
Dinara Safina
Jutri se v Portorožu začenjajo kvalifikacije

Ljubljana, 17.07.2009

Jutri se v Portorožu začenjajo kvalifikacije 220.000 dolarskega WTA turnirja v Portorožu, ki tudi letos nosi ime Banka Koper Slovenia Open. V glavnem turnirju, ki se začenja v ponedeljek, bo nastopila tudi prva igralka sveta Dinara Safina, družbo pa ji bodo med drugim delale tudi naše Maša Zec Peškirič, Andreja Klepač, Tadeja Majerič in Nastja Kolar. Žal letos ne bo nastopila Katarina Srebotnik, ki je še vedno poškodovana. Preberi več TUKAJ.

Guillermo Hormazabal
Guillermo Hormazabal
Aljaž Bedene v polfinalu, uspešen tudi Semrajc

Ljubljana, 17.07.2009

V Avstriji, kjer poteka 10.000 dolarski ITF Futures turnir, se je Aljaž Bedene po zmagi proti bratu Andražu in nato še proti Nemcu Zimmermannu uvrstil v polfinale, kjer ga čaka domačin Sandbichler. Na enakem turnirju v Italiji je Janez Semrajc v prvem krogu gladko premagal italijanskega kvalifikanta Gallija, v drugem pa v treh nizih našega Blaža Rolo. Blaž je v prvem krogu premagal Italijana Crepaldija in si s tem priigral eno ATP točko. Janezov četrtfinalni nasprotnik je drugi nosilec Čilenec Hormazabal. Preberi več TUKAJ.

Pia Čuk
Pia Čuk
Rok Križaj presenetil četrtega nosilca

Otočec, 16.07.2009

Na mednarodnem tekmovanju do 14 let na Otočcu je največje presenečenje pripravil naš Rok Križaj, ki je v drugem krogu premagal četrtega nosilca Srba Gorana Markoviča, v tretjem pa še Italijana Gian Marca Sacconeja. V četrtfinalu se bo pomeril z Nemcem Wagnerjem, ki je odlično odigral dvoboj proti Maticu Špecu. V nadaljevanju turnirja bosta zaigrala tudi Maks Tekavec in Domen Gostinčar, njuna nasprotnika pa sta Italijana Scotti in Baldi. Pri dekletih imamo v četrtfinalu dve predstavnici - Sara Palčič je brez doja dobila dvoboj proti Jasmini Štor (poškodba), Pia Čuk pa si je četrfinalni nastop po več kot ti ure dolgem boju prigarala proti Hrvatici Fett. Preberi več TUKAJ.

Andrej Martin
Andrej Martin
Poraz Žemlje, zmaga Bedeneta

Ljubljana, 14.07.2009

V prvem krogu 50.000 dolarskega ATP Challenger turnirja v Riminiju je Čeh Jiri Vanek premagal našega Grego Žemljo s 67 64 62, ki je tako ostal brez novih točk za ATP jakostno lestvico. Na ITF Futures turnirju v Avstriji pa je to uspelo Aljažu Bedenetu, ki je v prvem krogu premagal petega nosilca turnirja Slovaka Andreja Martina s 63 64. V drugem krogu se bosta brata Bedene "udarila" med sabo. Preberi več TUKAJ.

Jiri Vanek
Jiri Vanek
Naši igralci po svetu

Ljubljana, 14.07.2009

Zoran Golubovič in brata Bedene igrajo na 10.000 dolarskem turnirju v Avstriji. Vsi trije so morali v kvalifikacije in vsi trije so jih uspešno "prestali". Prvi krog glavnega turnirja je že "odnesel" Zorana, Andraž je z zmago prišel do novih ATP točk, Aljaž pa še čaka na svoj prvi nastop. V Nemčiji je Domen Korelc uspel priti do finala kvalifikacij ITF Futuresa, a tam gladko izgubil. Janez Semrajc in Blaž Rola igrata na 10.000 dolarskem Futuresu v Italiji, oba bosta nastopila danes. Grega Žemlja je v glavnem turnirju ATP Challengerja v Riminiju, v prvem krogu se bo danes pomeril s Čehom Jirijem Vanekom. Preberi več TUKAJ.

Jasmina Štor
Jasmina Štor
TE 14 na Otočcu

Otočec, 13.07.2009

Danes so se na Otočcu začele kvalifikacije mednarodnega prvenstva do 14 let, ki nosi ime Krka Pikovit Plus Open 2009. V glavnem turnirju, ki se začenja v sredo, trajal pa bo vse do nedelje, bo zaigralo kar lepo število slovenskih igralcev. Največ možnosti za odmevno mednarodno uvrstitev imata prav gotovo Jasmina Štor, ki je prva nosilka turnirja, in Maks Tekavec, ki je drugi nosilec. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja<br>zmaga tudi v nedeljo
Grega Žemlja
zmaga tudi v nedeljo
Slovenija Vs Litva 5/0

Otočec, 12.07.2009

Slovenija je zadnji dan tekme proti Litvi zabeležila še dve posamični zmagi, tako da je bil skupni rezultat 5/0 za naše. V prvem dvoboju danšnjega dne je Janez Semrajc zamenjal Blaža Kavčiča in premagal Ricardasa Berankisa s 63 75, Grega Žemlja pa v zadnjem dvoboju Dovydasa Sakinisa s 64 26 61. Slovenska reprezentanca se bo v zadnji tekmi druge evro-afriške skupine v gosteh pomerila z Latvijo, zmaga pa vodi k napredovanju v prvo skupino. TUKAJ.

Blaž Trupej<br>druga letošnja zmaga
Blaž Trupej
druga letošnja zmaga
Slovenija Vs Litva 3/0

Ljubljana, 11.07.2009

Slovenija v tekmi drugega kroga druge skupine evro-afriške cone tekmovanja za Davisov pokal proti Litvi vodi z neulovljivih 3/0. Grega Žemlja je v uvodnem dvoboju včerajšnjega dne premagal Ricardasa Berankisa s 61 64 63, Blaž Kavčič pa v drugem dvoboju Gvidasa Sabeckinsa s 62 63 61. Danes sta Grega Žemlja in Andrej Kračman premagala Berankisa in Pinka s 76(2) 63 62 in s tem si je naša reprezentanca že zagotovila nastop v finalu proti zmagovalcu v tekmi Bolgarija/Latvija (po prvem dnevu vodijo Latvijci z 2/0). TUKAJ.

Tea Palandačič
Tea Palandačič
Žitnik in Palandačičeva prva

Kamnik, 10.07.2009

Zaradi dežja se je polfinale in finale odprtega prvenstva Kamnika za fante in dekleta do 18 let igralo v dvorani Harmonija v Mengšu. V fantovskem finalu sta se pomerila prvi nosilec Tilen Žitnik in drugi nosilec Matic Možek, v treh nizih pa je bil uspešnejši Tilen. Pri dekletih sta v finalu nastopili Tea Palandačič in Ines Pečečnik, dvoboj pa je gladko dobila Palandačičeva. Preberi več TUKAJ.

Grega Žemlja
Grega Žemlja
Začenja Grega Žemlja

Otočec, 10.07.2009

Včerajšnji žreb je določil, da bo danes ob 12. uri v dvoboju drugega kroga tekmovanja za Davisov pokal med reprezentancama Slovenije in Litve od naših prvi na igrišel stopil Grega Žemlja, ki se bo pomeril z Ricardasom Berankisom, za njima pa se bosta pomerila še Blaž Kavčič in Gvidas Sabeckis. V soboto se bodo v igri dvojic pomerili Grega Žemlja in Andrej Kračman ter Ricardas Berankis ter Vadim Pinko, v nedeljo pa bo prvi začel Blaž Kavčič, njegov nasprotnik bo Berankis, tekmo Slovenije in Litve pa bo v dvoboju proti Sabeckisu zaključil Grega Žemlja. Preberi več TUKAJ.

Tinen Žitnik<br>v polfinalu
Tinen Žitnik
v polfinalu
V Kamniku finale danes

Kamnik, 09.07.2009

V Kamniku že od ponedeljka poteka odprto prvenstvo Slovenije, organizatorji pa imajo hude težave z vremenom. Danes so v teniški dvorani v Mengšu uspeli izpeljati celotni drugi krog v konkurenci fantov in polfinalne dvoboje deklet, četrtfinalne in polfinalne dvoboje pa na zunajih igriščih domačega kluba. V jutrišnji fantovski polfinale, ki bo na sporedu ob 10.00 uri, so se uvrstili Tilen Žitnik, Tim Cibašek, Matic Zupančič in Matic Možek (v primeru slabega vremena bosta oba dvoboja v mengeški dvorani), oba finalna dvoboja, pri dekletih sta že finalistki Tea Palandačič in Ines Pečečnik, pa bosta na sporedu ob 16.30. Preberi več TUKAJ.

Manca Pislak
Manca Pislak
Na Otočcu zmagoslavje Mance Pislak

Otočec, 09.07.2009

Na mednarodnem prvenstvu do 12 let, ki se končuje na Otočcu, je v konkurenci deklet posamezno zmagala naša Manca Pislak, ki je v finalu s 76 62 premagala Italijanko Beatrice Torelli. Na turnirju je odlično zaigrala tudi tamara Zidanšek, ki je v polfinalu s 76 64 izgubila prav proti Pislakovi. Pri fantih naših predstavnikov v zaključnih bojih v konkurenci posameznikov ni (Zupančič, Schweiger Mužar, Kokalj in Okorn so vsi izgubili v četrtfinalu), sta pa Schweiger Mužar in Kokalj zmagala v konkurenci dvojic. Preberi več TUKAJ.

Andrej Martin
Andrej Martin
Brata Bedene ostala pri eni ATP točki

Ljubljana, 09.07.2009

Brata Aljaž in Andraž sta v drugem krogu 10.000 dolarskega ITF turnirja v Avstriji izgubila in s tem osvojila po eno ATP točko za uvrstitev na jakostni lestvici. Alajž je v treh nizih s 62 46 64 izgubil proti četrtemu nosilcu Slovaku Andreju Martinu, Andraž pa s 61 75 proti drugemu nosilcu Hrvatu Kristijanu Mesarošu. Aljaž je skupaj s Slovakom nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v polfinale. V Felixstovu je na ITF turnirju v drugem krogu izgubila tudi Dalila Jakupovič, s 61 62 jo je premagala domača igralka Rae. Preberi več TUKAJ.

Andrej Kračman<br>bo nastopil v dvojicah?
Andrej Kračman
bo nastopil v dvojicah?
Davisov pokal 2009

Ljubljana, 09.07.2009

Danes bo vrhovni sodnik tekme med Slovenijo in Litvo Belgijec Michel Willems v prisotnosti igralcev, kapetanov in drugih opravil žreb, ki bo določil, kateri igralec bo jutri ob 12. uri prvi stopil na igrišče in otvoril tekmo drugega kroga letošnjega tekmovanja za Davisov pokal v drugi skupini evro-afriške cone. Pri naših po odpovedi Luke Gregorca v igri posameznikov skorajda ni skrivnosti, nastopila naj bi Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Preberi več TUKAJ.

Erica Sema
Erica Sema
Štirje nastopi, dve zmagi

Ljubljana, 08.07.2009

Na mednarodnih profesionalnih tekmovanjih so danes zaigrali štirje Slovenci, dosegli pa so polovičen izkupiček. Na WTA turnirju v švedskem Bastadu je v drugem krogu Maša Zec Peškirič s 61 62 izgubila proti Italijanki Pennetti, v prvem krogu turnirja v ameriškem Grapevinu pa je proti Japonki Semi s 36 63 63 izgubila tudi Tadeja Majerič. Bolj uspešna sta bila Dalila Jakupovič in Aljaž Bedene. Dalila je v prvem krogu turnirja v Felixstovu s 61 62 premagala Švicarko Theiler, Aljaž pa v prvem krogu turnirja v Avstriji domačega igralca Melzerja s 62 60. TUKAJ.

Flavia Pennetta
Flavia Pennetta
Maša v drugem krogu izgubila

Bastad, 08.07.2009

V švedskem Bastadu poteka 220.000 dolarski WTA turnir, na katerem je igrala tudi naša Maša Zec Peškirič. V prvem krogu je brez težav premagala domačo igralko Michaelo Johansson, ki se je v glavni turnir uvrstila iz kvalifikacij, v drugem krogu pa je imela Maša mnogo močnejšo nasprotnico, in sicer tretjo nosilko turnirja oziroma petnajsto igralko sveta Italijanko Flavio Pennetto. Italijanka je zmagala s 61 62. Preberi več TUKAJ.

Andraž Bedene
Andraž Bedene
Andraž Bedene iz kvalifikacij do prvih ATP točk

Ljubljana, 07.07.2009

Brata Bedene in Zoran Golubovič nastopajo na 10.000 dolarskem ITF turnirju v Avstriji. Andraž je moral v kvalifikacije, kjer je zmagal trikrat, zmagal pa je tudi v prvem krogu glavnega turnirja in s tem prvič v karieri osvojil ATP točke med posamezniki. Zoran je dvoboj prvega kroga izgubil, Aljaž Bedene pa še čaka na svoj prvi nastop. Preberi več TUKAJ.

Diana Nakič
Diana Nakič
Nakičeva in Kajtazovičeva v Zagrebu izpadli

Zagreb, 07.07.2009

V Zagrebu se igra 75.000 dolarski ITF turnir, na katerem sta nastopili tudi Diana Nakič in Jasmina Kajtazovič, obe sta morali v kvalifikacije. Diana je v njih zmagala trikrat in se uvrstila v glavni del turnirja, kjer pa je v prvem krogu po ogorčeni igri v treh nizih izgubila proti Čehinji Evi Birnerovi. Jasmina Kajtazovič je izgubila v drugem krogu kvalifikacij. Na svoj prvi nastop v glavnem delu 50.000 USD turnirja v ameriškem Grapevinu čaka Tadeja Majerič, njena nasprotnica je Japonka Erika Sema, na 10.000 dolarskem turnirju v angleškem Felixstovu pa tudi Dalila Jakopovič (v prvem krogu se bo pomerila s Švicarko Stephanie Theiler). Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Polona Hercog prvič pod 100

Ljubljana, 07.07.2009

Na najnovejši WTA lestvici je po zmagi na 100.000 USD turnirju v italijanskem Cuneu Polona Hercog pridobila kar 24 mest in se prvič v karieri nahaja pod 100. mestom, in sicer na 89. mestu. S tem je postala tudi druga igralka Slovenije, pred njo je samo še Katarina Srebotnik, ki je 44.. Med stoterico je še Maša Zec Peškirič, ki je na 98. mestu. Preberi več TUKAJ.

Manca Pislak<br>v četrtfinalu
Manca Pislak
v četrtfinalu
Na Otočcu igrajo tudi mladi upi

Otočec, 07.07.2009

Otočec je in bo še nekaj dni središče teniškega dogajanja v Sloveniji. Poleg tega, da se tam igra tekma za Davisov pokal med reprezentancama Slovenije in Litve, sta na Otočcu še dva mednarodna turnirja. Ta teden igrajo 12-letniki, v ponedeljek pa se že začne turnir za 14-letnike. Turnir 12-letnikov je privabil igralce iz 10-ih držav, naši pa se držijo zelo dobro, saj so se štirje dečki in pet deklic uvrstili v četrtfinale. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blaž Kavčič 140. igralec ATP lestvice!

Ljubljana, 06.07.2009

Blaž Kavčič je ta teden na 140. mestu ATP lestvice za posameznike, kar je nova najvišja uvrstitev kakšnega slovenskega igralca na omenjeni lestvici. Ta teden imamo ponovno kar tri igralce med najboljših 200 na svetu, saj je tudi Grega Žemlja s točkami iz Wibledona napredoval za 24 mest in je na 194. mestu, Luka Gregorc pa je 189. TUKAJ.

Janez Semrajc<br>znova v reprezentanci
Janez Semrajc
znova v reprezentanci
Davisov pokal 2009 - sprememba v naši vrsti

Ljubljana, 06.07.2009

Poškodovanega Luko Gregorca bo v tekmi drugega kroga tekmovanja za Davisov pokal proti reprezentanci Litve zamenjal Janez Semrajc. Luka si je med igranjem dvoboja drugega kroga na ATP Challenger turnirju poškodav koleno, zdravniški pregled pa je pokazal, da je poškodba hujše narave in da zahteva počitek oziroma zdravljenje. TUKAJ.

klikni na Mašo in Simono<br>za povečavo
klikni na Mašo in Simono
za povečavo
Matic Špec in Maša Marc prva

Radovljica, Vanganel, 05.07.2009

Na odprtem prvenstvu do 14 let je tekmovanje za fante potekalo v Radovljici, tekmovanje za dekleta pa v Vanganelu. Matic Špec, prvi nosilec turnirja, je postal zmagovalec pri fantih, potem ko je v finalu po izgubljenem prvem nizu premagal drugopostavljenega Domna Gostinčarja. Tudi pri dekletih sta se v finalu udarili prva in druga nosilka turnirja, uspešenejša pa je bila Maša Marc, ki je premagala Simono Rejc. B turnir pri fantih je dobil Alex Bičič. Preberi več TUKAJ.

klikni na Mašo za povečavo
klikni na Mašo za povečavo
Dvojna slovenska zmaga v Kranju

Kranj, 05.07.2009

Na mednarodnem tekmovanju do 16 let sta zmagi tako v moški kot tudi v ženski konkurenci ostali doma in to po zaslugi Domna Vertota in Maše Šmic. Domen je v finalu s 76 62 premagal Italijana Riccarda Bonadia (v četrtfinalu je Italijan izločil našega Mateja Leljaka), Maša pa s 63 62 Srbkinjo Elizabeto Bauer. Oba sta postala zaslužena zmagovalca, saj v celotnem poteku turnirja nista izgubila niti enega niza. Preberi več TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Blažu Kavčiču tokrat drugo mesto

Reka, 05.07.2009

V finalu ATP turnirja iz serije challenger je Blaž Kavčič izgubil proti Italijanu Paolu Lorenziju. Italijan je bil od Blaža boljši v dveh nizih, rezultat je bil 63 76. Blaž je z novimi 45 ATP točkami prvi Slovenec, ki mu je uspelo priti med najboljših 150 igralcev na svetu (neuradno, lestvica še ni objavljena), to uvrstitev pa lahko v naslednjih mesecih še bistveno izboljša, saj se mu stare točke brišejo šele v drugem delu meseca avgusta. Preberi več TUKAJ.

Polona Hercog
Polona Hercog
Polona Hercog do zmage brez izgubljenega niza

Cuneo, 05.07.2009

Polona Hercog je v italijanskem Cuneu na 100.000 dolarskem ITF turnirju danes morala kar dvakrat na igrišče in bila obakrat uspešna. Najprej je v polfinalu s 62 62 premagala Columbijko Catalino Castano, nato pa v finalu s 61 62 še Američanko Varvaro Lepchenko in s tem dosegla letos že četrto zmago na ITF turnirjih. Preberi več TUKAJ.

Domen Vertot
Domen Vertot
Domen Vertot in Maša Šmic v finalu!

Kranj, 04.07.2009

Pričakovali smo, da bomo Slovenci imeli v finalu mednarodnega prvenstva do 16 let, ki poteka na igriščih TK Triglav v Kranju, svoje predstavnike, le malokdo pa je v finalu videl Domna Vertota. Domen, sicer enajsti nosilec turnirja, pa je igral odlično, nizal zmago za zmago in se bo v finalu pomeril z Italijanom Bonadijem, ki je v četrtfinalu ugnal prvega nosilca Mateja Leljaka. Pri dekletih je naša finalistka Maša Šmic, ki je v polfinalu ekspresno odpravila drugo nosilko Hrvatico Andreo Babič, v finalu pa bo njena nasprotnica Srbkinja Elizabeta Bauer. Le-ta je v polfinalu ugnala prvopostavljeno Tino Rupert in preprečila vseslovensko fianle. Preberi več TUKAJ.

Paolo Lorenzi
Paolo Lorenzi
Blaž Kavčič v finale, Polona jutri

Reka, 04.07.2009

Tudi dež ni pomagal Franczu Montcourtu, da bi po zaostanku 63 10 in daljši prekinitvi spremenil potek polfinalnega dvoboja proti Blažu Kavčiču v svojo korist. Blaž je zmagal s 63 63, v finalu pa se bo pomeril z Italijanom Paolom Lorenzijem. Na 100.000 dolarskem ITF turnirju v italijanskem Cuneu pa je na svoj polfinalni nastop zaman čakala Polona Hercog, dež je bil tokrat močnejši.Preberi več TUKAJ.

Kristian Pless
Kristian Pless
Kavčič v še eno polfinale

Reka, 03.07.2009

Blaž Kavčič na 30.000 € ATP challenger turnirju na Reki še naprej zmaguje. Tokrat je bil v četrtfinalu s 76 62 boljši od Francoza Roberta. V polfinalu ga čaka še en Francoz in sicer Mathieu Montcourt. V ameriški Winnetki je moral Luka Gregorc četrfinalni dvoboj proti Dancu Plessu predati, vzroka za predajo pa ne poznamo. Upamo, da to ne bo vplivalo na udelžbo Gregorca na bližnji tekmi za Davisov pokal proti reprezentanci Litve. Preberi več TUKAJ.

klikni na Aleša in Braneta<br>za povečavo
klikni na Aleša in Braneta
za povečavo
Aleš Pogačnik in Brane Dolčič zmagovalca na Viču

Ljubljana, 03.07.2009

Pred dnevi se je končal 24. Vič open, tekmovanje za veterane nad 35 let, in Žigonov memorial, tekmovanje za veterane nad 45 let. V mlajši konkurenci je slavil Aleš Pogačnik, ki je finalu s 63 62 premagal prvega nosilca Sebastijana Leberja, pri starejših pa Brane Dolčič, ki je bil v odločilnem dvoboju boljši od Marjana Furlana. Preberi več TUKAJ.

Sindi Germek
Sindi Germek
Prvi nosilec Matej Leljak na resni preizkušnji

Kranj, 02.07.2009

V tretjem krogu mednarodnega prvenstva do 16 let je prvi nosilec Matej Leljak v Avsrtijcu Nikoli Milovanovicu imel zelo kvalitetnega nasprotnika, ki ga je na koncu le uspel premagati s 76 64, v ćetrtfinale pa sta se uvrstila še Blaž Bizjak in Domen Vertot. Pri dekletih je imela prva nosilka Tina Rupert manj dela kot Matej, saj je z dvakrat 60 premagala Saro Djurdjevič. V drugem krogu se je izkazala predvsem Mojca Fijavž, ki je s 62 75 premagala sedmo nosilko Giorgio Vitale, napredovali pa sta še Maša Šmic in Sindi Germek. Preberi več TUKAJ.

Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova
Tudi Gregorc in Hercogova v četrtfinalu

Ljubljana, 02.07.2009

Luka Gregorc je v drugem krogu ATP Challenger turnirja v Winnetki, ZDA, s 64 61 premagal Američana Michaela Yanija in se bo v četrtfinalu pomeril z Dancem Kristianom Plessom. V četrtfinale se je uvrstila tudi Polona Hercog. V drugem krogu ITF turnirja v Cuneu, Italija, je s 62 62 premagala Nemko Julio Schruff, njena naslednja nasprotnica pa bo Latvijka Anastasija Sevastova. Preberi več  TUKAJ in  TUKAJ. TUKAJ.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič
Nič ne bo s slovenskim četrtfinalom

Reka, 02.07.2009

V drugem krogu ATP Challneger turnirja na Reki je Grega Žemlja v treh nizih s 75 46 57 izgubil proti Francozu Robertu, Blaž Kavčič pa je z dvakrat 64 premagal Hrvata Dodiga. Tako bo Kavčičev nasprotnik v četrtfinalu Francoz Robert in ne Žemlja. Preberi več TUKAJ.

Eva Shannon Schiffrer
Eva Shannon Schiffrer
Mednarodno prvenstvo Triglav Open

Kranj, 01.07.2009

Danes se je na mednarodnem prvenstvu do 16 let v Kranju začel glavni turnir. Fantje so odigrali dva kroga, dekleta pa enega. Zaenkrat smo z izkupičkom lahko kar zadovoljni, saj so skoraj vsa naša "najbolj vroča železa še vedno v ognju". Od naših je presenetljivo gladko izgubil deveti nosilec Rihard Rožac, kar s 60 in 61 ga je premagal Italijan Federico Riva, veliko dela pa je imel tudi dvanajsti nosilec Maks Tekavec, ki je v treh nizih uspel ugnati Hrvata Anteja Borovino. Pri dekletih je v slovenskem obračunu kvalifikantka Valerija Gerčar v treh nizih premagala osmo nosilko Schiffrerjevo, šesta nosilka Sindi Germek pa se je proti Evi Rihteršič prav tako v treh nizih uspela "izvleči". Preberi več TUKAJ.

Alexia Virgili
Alexia Virgili
Polona Hercog naprej, predaja Klepačeve

Ljubljana, 01.07.2009

Polona Hercog in Andreja Klepač na velikem ITF turnirju v Italiji nastopata z različnim uspehom. Medtem ko je Polona v prvem krogu s 64 62 premagala Italijanko Alexio Virgili, je morala Andreja dvoboj proti Nemki Juliji Schruff pri rezultatu 0/4 predati zaradi poškodbe. Naši igralki sta nastopili tudi v igri dvojic - Polona je skupaj s Hrvatico Martičevo izgubila v četrtfinalu, Andreja pa skupaj s Čehinjo Chvojkovo v prvem krogu. Preberi več TUKAJ.

Ivan Dodig
Ivan Dodig
Luka Gregorc tokrat hitrejši

Ljubljana, 01.07.2009

Luka Gregorc je v prvem krogu ATP Challengerja z nagradnim skladom 50.000 USD, ki se igra v ameriškem mestu Winnetka in to na tdi podlagi, igral s tretjim nosilcem Američanom Brendanom Evansom. Brendan je sicer imel trden namen maščevati se za nedavni poraz proti Luki v wimbledonskih kvalifikacijah (bilo je 16/14 v zadnjem nizu), a to so bili računi brez krčmarja, saj je tudi tokrat slavil Luka. Zmagovito je svoje nastope začel tudi Blaž Kavčič, ki je v prvem krogu reškega ATP Challengerja v treh nizih izločil šestega nosilca Španca Munoza-de la Navo. Če naša fanta (naprej se je uvrstil tudi Grega Žemlja) zmagata tudi v drugem krogu proti Ivanu Dodigu oziroma Stephanu Robertu, se bosta v četrtfinalu pomerila med seboj. Preberi več TUKAJ.

Ricardas Berankis
Ricardas Berankis
Davisov pokal 2009 - kapetana izbrala igralce

Ljubljana, 01.07.2009

Kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej je izbral štiri igralce za tekmo drugega kroga Davisovega pokala proti reprezentanci Litve. Igralci, ki bodo od 10. do 12.7.2007 na Otočcu predstavljali Slovenijo, so Blaž Kavčič, Luka Gregorc, Grega Žemlja in Andrej Kračman. Za goste bodo zaigrali Ricardas Berankis, Gvidas Sabeckis, Dovidas Sakinis in Vadim Pinko. Čeprav so naši precej više na lestvici ATP od Latvijcev, pa previdnost ni odveč, saj prvi igralec gostov devetnajstletni Berankis napreduje iz dneva v dan. Pred dnevi se je iz kvalifikacij uvrstil v četrtfinale močnega ATP Challenger turnirja v Nemčiji. Preberi več TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.